איפה עובר הגבול בין היגיון לשיגעון?אנונימי (פותח)
הרי אף אחד לא רוצה שישאר אצלו חמץ בבית.
אז מנקים!!
אבל אני כבר מבולבלת.
בבקשה תעזרו לי לעשות סדר בדברים:
מה הגיוני וניצרך ומה מיותר ומטורף.
לסייד את הבית?
לעבור עם סמרטוט ספוג אקונומיקה על הקירות?
לנקות חלונות כולל מסילות ותריסים?
לנקות חריצים בריצפה עם שפכטל?
להפוך כל כיס שיש בבית ולעבור עליו עם מברשת שיניים?
לרסס את כל המטבח עם סנט מוריץ ולקרצף עם צמר פלדה את המקרר?
אשמח לשמוע עצות. תודה!

באופן כלליאנונימי (פותח)
צריך לנקות את החמץ, וכל השאר רק אם נשאר זמן וכח
כך שלסייד את הבית לא הכרחי, אבל את הכיסים צריך לנקות כי בהחלט יכול להיות בהם חמץ, מנסיון!...
וכך הלאה.
בהצלחה לכולנו
לגבי הכיסיםאנונימי (פותח)
חמץ אסור אם הוא ניתן לאכילה, ולכן אם תכבסי את כל הבגדים עם כיסים יצאת ידי חובה כי החמץ כבר לא יהיה אכיל. לפחות זה ההוראה שקיבנו מהרב שלנו. אז לא משתגעים, מנקים כי זה נעים וטוב והמטבח הכי חשוב,
 ואם יש ילדים העצה הכי חשובה להתחיל להרחיק ופלים כמה שיותר מוקדם כי יש להם טבע להחביא בארון.
ועוד עצה טובה ממש - לא להגיד אוף וכמה קשה וכו' כי זה לכבוד החג ולכן לשמוח שקשה ומזיעים ומתייגעים כי זה נחשב מאוד בשמים גודל ההשתדלות שלנו וכל טיפת זיעה יקרה מאוד כי זו לכבוד המצווה. נו, אז טוב שקשה לא?

יש לנו מקלחת שחורה בטירוףאנונימי (פותח)
נו מה נעשה שהבית שאנחנו משכירים בנוי גרוע וכל הלחות של החורף נשארת, והמקלחת במצב מזעזע, מה עושים?
 ולא לצחוק גם ככה אני מרגישה חנג'ה
חחחחמאמע צאדיקה
יש לכם שתי אופציות-
אחת- לצרוח על הבעל הבית שיביא שיפוץ נורמאלי לבית שלו
שניה- לעבור דירה (וגם להזהיר כל שוכר שיבוא לבדוק על בעיית העובש בדירה)

חוצמזה?
לקרצף עם אקונומיקה על הקירות,
להזהר שזה לא ידבק לכם למצעים ולריאות שלכם
לאוורר את הבית כמה שאפשר
לגרד את הסיליקון הישן ושלים חדש- ראיתי שיש חומר סיליקון איטום עם נוגדי עובש (ראיתי פרסום, לא שמעתי מבעל מקצוע אם זה באמת שווה)

חומץנחשונית
לערבב חומץ עם חומר הניקוי הרגיל שאתם מנקים איתו את המקלחת ועם זה לנקות. החומץ מלבין ושומר על המקום נקי לזמן יותר ארוך. גם את הוילון להשרות ו/או לכבס בחומץ.
פתרוןאנונימי (פותח)
קונים צבע מיוחד נגד עובש, קוראים לזה 'אקרינול'

פחית של ליטר עולה בסביבות 60- 100 ש"ח 2.5 ליטר עולה כ250 ש"ח
תודות אבל...אנונימי (פותח)
אני מקווה שבאת זה ירד עם אקונומיקה או חומץ ננסה בערת השם היום או מחר, אבל לגבי שיפוץ, 1. בעלך הבית יגיד לנו שהוא שיפץ לפני, 2. הצבע וכל הדברים נגד עובש אכן עוזרים אבל יעלה לי איזה 500 ש"ח - כבר בדקנוט, אוףףףף... אולי מהתלושים לחג אבל מקבלים אותם מאוחר אז יאללה לשפשף
אולי כמה מיכלי תרסיס אמיילשירק
עולה 14 שקל, צריך 4-5 בשביל ציפוי מושלם.
אמנם לא מחזיק מעמד ליותר משנה שנתיים (תלוי עד כמה אתם עושים את זה מקצועי), אבל נותן תחושה טובה בלי הרבה מאמץ וכסף.
הבעיה היחידה עם זה שצריך לתת לזה להתייבש ממש ממש טוב איזה יומיים שלושה, ולכן צריך למצוא מקום אחר להתקלח.
לנו זה היה במקלחת ובחדר שינה...טוזי
בעלי לקח שפריצר ומילא אותו באקונומיקה עם קצת מים והתיז על הכל, חזר אחרי 10 דקות וכמעט בלי שפשוף הכל ירד... ועכשיו החדר שלנו מריח כמו בריכה
אז הנה התוצאהאנונימי (פותח)
סנו ג'אבל מנצח בטירוף, שיפשפתי ונחנקתי והמטטא עם הסיבים הקשים (זה של השטיחים) עשה לי את כל העבודה, עכשיו כל הבית בריח בריכה אז אפשר לשים בגד ים ולא לחשוש מהפרדה... יאללה למים...
מסיר אבן לפעמים עוזר לשחור לרדתיערית נ
איך מנקים אבנית מקומקום חשמלי?ט'
שבוע טוב,
פעם פעם היה פה שרשור על איך לנקות אבנית מקומקום חשמלי - אשמח אם מישהו וימצא אותו ויוקפיץ,
או לעצות בלי קשר תודה.

מלח לימון.מוריה
שמים כמה כפות, לפי חומרת האבנית, משהים ללילה, שוטפים, מרתיחים כמה פעמים להעלמת הטעם.
*לא רעיל..*
>>>בין השמשות
בס"ד

מלח לימון - אני לא משהה ללילה, מספיק אפילו כמה דקות, אבל זה תלוי כנראה בכמות האבנית.
שופכים מעט בתוך הקומקום, משהים כמה דקות, מרתיחים, שופכים, (רצוי אולי פעם נוספת להרתיח)
ואז עוד שטיפה קצרה במים קרים.

בהצלחה.
פסח-פסח-פסח-פסח-פסחמאמע צאדיקה
מה לנקות?
מה לא לנקות?
מה להגעיל וללבן?
מה לקנות?
מה לא לקנות?
מה לבשל?
איזה מתכון יוצא הכי קטסטרופה?
ספר בישול לפסח שהוא חובה-חובה?
אבק- זה לא חמץ?
ילדים....-?
אם לא מנקים מחשב לפסח- צריך למכור אותו לגוי?
מה אתם מוכרים?
מה לא מוכרים בשום אופן?
מי גילה 5 כיכרות לחם בפריזר?
מי מנקה תנור אפיה אצל ההורים?
אתם אוכלים שמו סויה בפסח?
רק שמן זית?
מי אופה מצות בבית?
לנקות חלונות- או שצפוי גשם?
ואיך- אבל איך-- מנקים את החלונו מבחוץ אם גרים בקומה רביעית?????

רעיונות, שאלות, הזיות, הספקי עבודה, חוויות וטיפים-
לפה!!!!

אגב- מישו יודע איפה בירושלים עיר הקודש אפשר לקנות כיסויי ספה  שלא בצבע אדום-מזעזע????

והכי חשובט'
אגב- מישו יודע איפה בירושלים עיר הקודש אפשר לקנות כיסויי ספה  שלא בצבע אדום-מזעזע????

תודה שהעלת אשמח גמני לתשובה...
וואי וואי וואי...אנונימי (פותח)
ב"ה

ואני חשבתי שפסח הוא חג של ארבע קושיות בלבד.
זה נגמר בארבע בלבד.ruthi
מתחיל בהרבה יותר.

מישהו יודע איך למען השם מארגנים בית לפסח בתוך שבע ברכות??
רותי, הארגון הטוב ביותר+mp8
לסובב את המנעול בדלת כמה פעמים-

ולהתחפף לירח דבש בקאריביים......  
חחח מאמע צאדיקה
מפ6- איפה זה הקאריביים של א"י?
אני אגיד לך מה הבעיה?ruthi
שיש לשנינו ילדים שאנחנו לא רוצים ולא יכולים להיעלם להם לכל הפסח.
ואומנם לקאריביים לא חשבנו ליסוע, אבל לקייב- כן.
D:ט'
מה לנקות? מטבח (תנור, מקרר, מקפיא (בפנוכו לפרק מכל הפירורים ושות'), ארונות ושאר מרעין בישין, רהיטים (במיוחד מרופדים), מסילות של חלונות/דלתות שמנערים מעליהם לפעמים חמץ, אם לא נוהגים לקרוא במטבח ועם אוכל אז את הספרים משאירים לסוף!!!
מה לא לנקות? תקרה, חלונות, וילונות, כל דבר שבעצם לא מגיע אליו חמץ.
מה להגעיל וללבן? כל כלי המטבח שמשתמשים בהם במשך השנה ורוצים אותם לפסח.
מה לקנות? חומרי נקיון ומוצריהם, תפוחי אדמה ותפוחי אדמה ותפוחי אדמה. אולי גם ביצים, וגם קצת מצות
מה לא לקנות? אוווו לא מתחילה עם השאלה הזו
מה לבשל? בשרים, דגים, פשטידות ירקות, מרקים,סלטים מבושלים, סלט פירות, ירקות חיים, ביצים מכל הסוגים.
איזה מתכון יוצא הכי קטסטרופה? מצה-ברייט ...
ספר בישול לפסח שהוא חובה-חובה? ממטבחה של אמא שלי
אבק- זה לא חמץ? היה רוצה
ילדים....? בעז"ה
אם לא מנקים מחשב לפסח- צריך למכור אותו לגוי?  לכתוב במחשב זה דבר האבד? מותר להקליד בחוה"מ?
מה אתם מוכרים? תותים. פסטות וכאלה שחבל לזרוק...
מה לא מוכרים בשום אופן?
מי גילה 5 כיכרות לחם בפריזר? ??
מי מנקה תנור אפיה אצל ההורים? היו הייתי... אני מקוה שהשנה אחד האחים...
אתם אוכלים שמן סויה בפסח? לא
רק שמן זית? גם לא. שלא תדעו מצרות....
מי אופה מצות בבית? המאפיה 
לנקות חלונות- או שצפוי גשם? שאלה קשה
ואיך- אבל איך-- מנקים את החלונו מבחוץ אם גרים בקומה רביעית????? כבר שנה שאני מתלבטת בזה

רעיונות, שאלות, הזיות, הספקי עבודה, חוויות וטיפים-  לפה!!!!
הנה הבאתי לך...

צדיקה - כמעט עניתי לך גם על החתימה -  תעשה שם איזשהו גבול

(ט', שוב לבד בבית, מאוד לא אוהבת את זה, לא רוצה לחשוב על פסח ועדיין מחוייכת מפורים)
ט' את מותק!!!מאמע צאדיקה
מה רע במצה ברייט- זה קצת כמו לחם מטוגן- לא?! (קצת...) (או שאת לא מסתדרת גם עם לחם מטוגן)

צריך לנקות גם ספרי בישול!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ולנקות מספיק שיהיה אפשר לבשל מהם גם בפסח...

יש לך מתכון לבסיס לפשטידה כשל"פ?

ומה את יכולה לפרש בחתימה שלי?

-----
לא לשכוח לנקות את המקלדתבין השמשות

אין מצה-ברייט, אלא, מצה-בריי, כלומר, דיסת מצהאנונימי (פותח)
יש גם מצה-שאלט. הבריי הוא מצה מטוגנת מקושקשת, השלט היא מעין פשטידה. אותם חמרים, אך כשזה במחבת לא מערבבים.
זה וזה טעימים. לא לשכוח מלח. אפשר גם עם בצל מרוסק, פלפל שחור וכו'
ושאלת השאלותmp4
אצל מי אתם בחג? עדיין לא התחילו "לריב" עליכם?
(חמותה של חמותי כבר שאלה.... ואני גמגמתי נחיה נראה ונזכה.. ונראה מי יזכה בנו...)

א. מנקים בכל מקום שיכול להיות שם חמץ, ולא מנקים ע"י דיפדוף באלבום תמונות מהחתונה או לספור כמה מדבקות יש לי באוסף...(סתם) 
ב.זוג צעיר צריך לבדוק שיהיה לו מינימום 2 סירים ו3 מכל סוג-סכו"ם וזהו השאר חד פעמי. (חג פעמי אמרנו...)
וכך לא מגעילים כלום, (כדאי שיהיה גם גז (2 להבות) מיוחד לפסח),
ג. כדי לא להכנס ללחץ כל יום מדף
ותכיני לוח הגומר/הספק של תאריך יעד/אולטימטום: הכשרת מטבח, בישולים, סיום מטבח וכו'.
ומחברת(אפשר באקסל) בדיוק כמה קנית איפה ובסוף החג תוכלי לרשום מה נשאר או לא השתמשת לשנה הבאה...
 ד. אפשר לבשל כל ירק לבדו ולנסות ולנסות- יש לך 7 ימי מעבדה... ולא צריך ספר בישול, תשאלי כל סבתא רוסיה מה אפשר לעשות עם תפוא וביצים. (תפתחי שרשור בבישול ומתכונים...)
ה. אפשר לקנות בכמות מצרכים שלא מתקלקלים ושמישים לאחר הפסח- ביצים , חומר ניקוי, אגוזים ושקדים ועוד
ו. אבק זה לא חמץ!!!- וילדים- הם לא קורבן פסח!!! (ולמי שיש ב"ה ולמי שאין בעז"ה בקרוב)  לשתף ובכיף בהכנות ובנקיונות (תכניסו אותם לתוך האמבטיה עם המשחקים שינקו ויתנקו )
ז. מוכרים את כל תכולת ארונות המטבח, ולא מוכרים את חדרי השינה!
ח. לנקות חלונות?! מה קרה מלחמה? או שפשוט משעמם לך, זה מחוץ לבית אז מה אכפת לך... (תשאלי שכנה מרוקאית, וסליחה על הגזענות)
ט.טיולים וטיולים- בחג עצמו כמובן! ( אז לא צריך מחשב )
 י.אם לא מספיקים והנקיונות רק מביאים לחץ - מקסימום הכי גרוע- יש הורים

לא יודעת למה נזכרתי, זה הזמן לקנות מברשות שיניים חדשות (ולזרוק ת'ישנות-תתחדשו)
וסליחה על האורך ומעמסת העבודה שהפלתי על מי-שהיא
בהצלחה
בקלות ובשמחה
העיקר באהבה ובנחתאנונימי (פותח)
העיקר - בשמחה.
באמת אבק זה לא חמץ, אבל נעים ומרגיע לראות בית ללא אבק (הלוואי עלינו, אני גרה במדבר...)
מותר/כדאי/אפשר/רצוי להתחיל עכשיו. לא בגלל פסח, אלא בשביל הנשמה. לעשות כל יום קצת. לתכנן את סדר הפעולות. לברך את עצמנו ואת הבית תוך כדי ניקיון. אני באמת מאמינה שזה עוזר להגיע לחג מתוך התרוממות רוח. האם מישהו הזכיר כאן שאנחנו חוגגים את זה שיצאנו ממצרים לפני המון שנים, ועל כן אנחנו בני חורין?
כמובן, המטבח הוא המקום של החמץ האמיתי, ולכן כדאי להקדיש לו יותר זמן ומחשבה.
אצלנו לא משאירים חמץ גמור (פסטה וכו'). או שמצליחים לסיים או שמוסרים לגמ"ח שמוכר ומעביר לעניים אחרי הפסח. מה שכן - מבחינתנו קטניות (שאנחנו לא אוכלים) זה לא חמץ, ולכן אני לא לחוצה לסיים כל מה שבבית.
מאז שהתחתנו (25 שנים ב"ה) אני כל שנה מוסיפה עוד קצת כלים. לזוג צעיר באמת מספיק סיר בשרי, סיר חלבי ומחבת וכן סט של צלחות לשישה סועדים. כבר הרבה שנים שאנחנו חוגגים ליל הסדר בבית ולא אצל ההורים שלי/שלו. אני מאוד מקפידה לא להשתמש בכלים חד"פ, לא בפסח ולא בכלל. אני אוהבת את כלי הפסח שלי ונהנית גם לשטוף אותם. גם הבנים הגדולים שלי שותפים ושוטפים.
בעלי מנקה את התנור, אבל אנחנו לא משתמשים בו. אני אופה בסיר פלא ישן נושן עוגות נפלאות. ממליצה מאוד מאוד על הספר של ציפורה קרייזמן ניחוחות הפסח. את ספרי הבישול של יום חול אני מנערת וסוגרת בארון.
אנחנו אוכלים שרויה, ולכן אפשר לבשל כמעט הכל כרגיל. יש כזה שפע של פירות וירקות בארצנו המבורכת, שאני לא כל כך מבינה על מה התלונות.
המון הצלחה לכם
ואשמח לענות גם במסר אישי
שרה

ואגב אם זכור לי טוב משנה שעברהאנונימי (פותח)
מותר לכתוב במחשב בחול המועד וגם לסמס וגם אפילו לחתום בבנק אם ממש צריך אז לא להבהל.
אבל הבעיה עם אנשים כמוני שלוקח להם 3 שבועות לזוז בשביל פסח ואז שבוע הם משתגעים והבית נראה כמו שהוא נראה. חוץ מזה מה עושים עם כל הממתקים של החמץ שקיבלנו מפורים? עוד אין ילדים 
נותנים לחייל / בחור ישיבה שמכיריםאנונימי (פותח)
משפט שחשוב לזכור כשמנקים-Reutot
לפסח:
קפץ^^Reutot
אבק - לא חמץ והילדים -לא קורבן פסח!!!

והבעל - לא קורבן חגיגה..תאנה.
מה קורה עם הפלטה - איך מכשירים?אנונימי (פותח)

עוטפים בנייר אלומיניוםמשה
(אבל את זה עושים כל השנה, לא רק בפסח - מאריך את חייה של הפלטה)
לא לגמרי נכון...מאמע צאדיקה
עוטפים בנייר אלומניום כבד- את זה עושים רק לפני פסח!
אבל-
מורידים את הנייר הישן רק לפני ששמים את החדש- לפני פסח כנ"ל!!
ואז יש שנה שלמה של ליכלוך על הנייר כסף המסכן... (בעעעע מותר להחליף באמצע שנה אם בא לכם...)

אני לא הייתי מכשירה פלאטה- זה קרוב מידי לחשמל שבתוכו, ויש שאלה קשה אם זה דורש הגעלה או ליבון
אז למעשהאנונימי (פותח)
אני צריכה פלטה חדשה כי כי לא עשיתי ככה כל השנה....
טוב שיש אמא שבמקרה קנתה פלטה ושאלה אם אני צריכה לפסח... חחח...
אז את לא יודעת איך להכשיר פלטהאביגילי
לא עושים שום דבר שהורס אותו, רק מחברים אותו לחשמל להתחמם אחרי ניקוי, ואח"כ מכסים.
אני אבדוק עם המקורות שלי כמה זמן בלנד"ר
מיותר לצייןמאמע צאדיקה
שאם לא יודעים איך להכשיר משו- ראוי לפנות בשאלה לרב הפוסק שלכם
ככל הידוע לי (עפ"י פרוסמי רב המקום שלנו- ואיש הישרחמסה עלינו
בעיניו יעשה...):
פלטה- מנקים היטב שלא יהיו לכלוכים/ סימני שרפה...
מפעילים לחצי שעה ריק (בלי שום דבר עליו)
לבסוף מכסים בנייר כסף

ברור שנפנה לרבאנונימי (פותח)
אבל אני תמיד שואלת סתם כי מעניין או בשביל לדעת לקראת מה הולכים.
השאלה היא, האם את רוצה לקנטר או שואלת באמת,אנונימי (פותח)
כי כל מה שאת מפרטת כאן, ללא יוצא מן הכלל, מיותר לגמרי לצורך ביעור החמץ.
חס וחלילהאנונימי (פותח)
פשוט יש לי שכנות שעוברות עם שפכטל על החריצים ברצפה ותהיתי אם אני זאת שלא בסדר????
ואגב, צריך לפרק את המדף התחתון בפריזר כדי להוציא שאריות מזון או מספיק לבער בבדיקת חמץ?
ללחוצה מחוצהאנונימי (פותח)
עם סנט מוריץ תיזהרי. הוא הורס לא רק את הידים (אפשר להגן עם כפפות) אלא גם את הצבע בתנור ועוד. השתמשי בו רק למקומות שומניים מאד - וגם בתבונה - ומיד לשטוף.
זה לא סבון כלים! הוא מכיל סודה קאוסטית המוגדרת כחומר רעיל מאד.
ואם יש ילדים קטנים - כדאי להימנע בכלל מהכנסת חומר כזה הביתה.

והכי חשוב לזכור:
אבק זה לא חמץ!
הבעל והילדים הם לא קרבן פסח,
וגם אנחנו יצאנו מעבדות לחירות.

אז לנקות אבל במידה, ולהגיע לחג עם אנרגיות חיוביות.
איך בדיוק משיגים אנרגיות חיוביות כשכולם באטראף???אנונימי (פותח)
אפשר להכשיר/לנקות את כל הבית בחצי יום!!!!נקדש את שמך..
(הצלחתי למשוך את תשומת ליבכם בין כל התגובות? )

קיבלתי באימייל מישיבת 'עטרת ירושלים' ~ כתב זאת הרב אבינר / ע"פ שיעורים שלו :

מה לנקות לפסח?
תוכן העניינים:
א. בדיקת חמץ
ב. דין החמץ
ג. הילדים
ד. ריהוט
ה. ניקוי המטבח
ו. הכיריים
ז. יתר כלי המטבח
ח. הכשרת כלים
ט. רכב
י. חומרות
יא. סיכום

א.    בדיקת חמץ
מי שנוסע לפסח
מי שנוסע לפסח ואינו נמצא בבית - יכול להקל ולא לנקות כלום. למה? כי מוכרים את כל החמץ שבבית עם כל הפירורים. אי אפשר למכור פירורים לבדם, אין לזה ערך הלכתי. אך אפשר למכור את המזון שבארון, כולל הלכלוך שבו. כמו כן, אפשר להכליל את כל החמץ שבדירה במכירה ואין צורך לנקות דבר.
אבל אם מישהו יתארח, צריך לנקות את החדרים שישתמש בהם. שאר החדרים שאינם בשימוש יש לסגור בנייר דבק.
נותרה השאלה היכן יקיים אדם את מצוות בדיקת חמץ, כדי שלא יפסיד אותה. אם יגיע בליל י"ד למקום בו הוא מיועד להיות, יעשה שם בדיקת חמץ. אבל אם מגיע בבוקר, ינקה היטב חדר שקל לנקותו, לדוגמה חדר הכניסה של ביתו. ניקוי זה די לעשותו בדקות מועטות.

ב. דין חמץ
חמץ פחות מכזית
חמץ פחות מכזית, אין עוברים עליו איסור "בל יראה ובל ימצא" (ועיין שו"ת אגרות משה או"ח ח"א ס' קמה). כזית - 27 סמ"ק (קוביה של 3 ס"מ). פחות מזה ודאי אסור לאכול, אבל אין עוברים על "בל יראה ובל ימצא". בדרך כלל בחדרים אין חמץ בגודל זה, אלא אם כן ילד טייל עם סנדוויץ' או עם ביסקוויטים ופיזר. אם זה חדר שאין מטיילים בו עם מזון - אין צורך לנקות כלל.
אגב, מסיבה זו, ביחס למנהג להחביא פתיתי לחם לפני בדיקת חמץ, יש להקפיד שיהיו הפתיתים פחות מגודל זית, כך שאם לא ימצא אותם, לא יצטרך לטרוח הרבה לחזר אחריהם, ויסמוך על ביטול החמץ שמבטל אחר הבדיקה (שו"ת יחוה דעת ח"א קמט).
בדיקת חמץ
בדיקת חמץ יש לעשות רק במקום שיש בו חמץ. למשל, אין צורך לבדוק מעל לפלורסנטים. גם בחדרים שיש חשש שילדים נכנסו לתוכם - צריך לבדוק רק במקומות שיש סבירות שהכניסו אליהם חמץ. מאחורי ספרים ודאי לא דחפו. וגם לא בתוך הספרים - אין בהם כזית חמץ. יש השמים ספרים במרפסת, שתעלעל בהם הרוח, אבל אין זה די: אם יש חמץ בפנים, צריך לבדוק דף דף. אך כאמור, אפשר להקל ולא לנקות כלל. כל אחד מכיר את מנהגי ילדיו. יש להציץ ולפתוח פה ושם, להקדיש לזה חמש דקות, לבדוק אם יש פרוסה רצינית.
פירורים בפינות הבית
א.      אינם כזית.
ב.      נפסלו לאכילת כלב.
אם יש לחם אחרי הארון, במקום שהוא לא נגיש, לא יגיעו אליו בפסח, והוא כמו קבור. כמו אבנים שאין צורך לחפש תחתם, או תחת יסודות הבית, שאף אחד לא יוציא חמץ משם.

ג.     הילדים
חינוך ילדים
אם רוצים לנקות את הבית ניקוי יסודי - אפשר, אבל לא לפני פסח. אין זה הזמן. חופש פסח הוא בשביל לטייל, לשחק עם הילדים, לשמוח, לרקוד, להכין סיפורים להגדת ליל פסח.
כל השנה האישה עובדת קשה, "העבידו את בנות ישראל בפרך". עכשיו יש חופש, בכדי לטייל עם חברות, והבעל ישמור על הילדים. בשביל זה יש חופש - לא בשביל לעבוד ולקרצף רצפות. מטיילים, נהנים, ומגיעים לליל הסדר נינוחים, כדי לערוך סדר יפה ולרומם את רוחם של הילדים.
אם אישה רוצה לעבוד בפרך ולהיות שפחה נחרפת - זה ניתן. אך חינוכית - אין זה טוב. עליה להיות פנויה כדי לשחק עם הילדים. יצאנו מעבדות מצרים, לא כדי להיכנס לעבדות עצמנו. אין לנו דבר נגד ניקיון הבית, אבל יש לפרוס אותו למשך השנה. כל כמה חדשים - חדר אחד. לא עתה הזמן למבצעים של ניקוי הכל וסידור הכל, וכשמגיע ליל הסדר יש עדיין אי סדר גדול ועבודות שטרם הושלמו.
אם אישה אוהבת לסבול - זה ניתן, זה מנכה מייסורי גהינום. כל סבל שסובלים פה בעולם הזה - מוריד מגיהנום. מי שרוצה בכך, זה לגיטימי. אבל לא לפני פסח. חודש ניסן הוא חודש שמח.
בגדי ילדים
אולי יש ביסקוויטים בכיסים. יש לבדוק גם פירורים, כיוון שהילד עלול להכניס את ידו לכיס ולאכול. אבל לא צריך לבדוק את בגדי החורף. די לסגור אותם בארון, שהרי הילד לא ילבש אותם. רק את בגדי העונה יש לנקות.
שאלה: האם אפשר לנקות אותם במכונת כביסה?
תשובה: יכול להישאר חמץ שיהיה ראוי לאכילה גם לאחר הכביסה.
צעצועים
משחקים מפלסטיק אפשר להטביל בחומר חריף. הכי טוב - לסגור בקרטון ולקנות לפסח כמה משחקים. אם הם על מדפים - שמים ניילון וסוגרים.
ממילא בפסח אין הרבה זמן. ישנם ימי יו"ט, ויוצאים לטייל. על פי רוב כאשר מנקים גם ממיינים ומסדרים - וזו עבודה שאין לה סוף. מה גם שעל פי רוב ילד נעול על משחק אחד: את המשחק הזה ננקה כעשר דקות. כדאי גם לקנות לו משחק חדש כמתנה לחג.
ד. ריהוט
ארון אמבטיה
שם יש כל מיני משחות ותכשירים, יתכן ויש שם חמץ, כמו משחת שיניים, משחות שפתיים, תכשירים שונים העשויים מעמילן חיטה, וכן בשמים מאלכוהול חיטה. חבל לנקות: מדביקים, סוגרים וכוללים במכירת החמץ.
ספות
צריך לבדוק בין הכריות (זו חוויה מעניינת למצוא דברים אבודים).
ספרים
אין צורך לנקות, רק לא לשים אותם על שולחן האכילה. מנהג פשוט שאין בודקים בספרים פירורי חמץ שנשארו שם, אלא סומכים על הביטול (הגדה חזון עובדיה עמ' כא). אלא יש לנקות את הספרים. אם רוצה ללמוד בפסח על השולחן, אזי יקנה כמה ספרים לפסח.
חדר אוכל
לא צריך לנקות הכל, רק במקום שאוכלים, כלומר את השולחן.
כסאות - אם הם נקיים - אין צורך לנקות. אם ילדים משליכים דייסה על הכסא, והוא לא נראה נקי - לנקות במטלית רטובה (כשתי דקות כל כסא).
שולחן - צריך להכשיר. שתי אפשרויות בהכשרת השולחן:
א.      ע"י ששופכים מים רותחים (עפי"ר לא שמים שם סירים רותחים, ועל כן אין צורך בקומקום רותח המחובר לחשמל).
ב. לכסות את השולחן, ואז אין צורך לנקותו. שעוונית ככיסוי יסוד, על זה עוד מפה, עוד ניילון, עוד מפה - שיהיה עבה ומוגן.
כסא תינוקות
הניקוי יכול לקחת חצי שעה. אם הכיסא כולו מפלסטיק - אפשר להטיל אותו בגיגית עם מים רותחים וחומר מנקה חריף שעתיים-שלוש.  אין צורך לפרק, כי מה שיש בחורים ובסדקים נפסל לאכילת כלב. יש רק לנקות עם מברשת קשה.
ה. ניקוי המטבח
כללי
את המטבח צריך להכשיר היטב היטב, אסור שיישאר אפילו פירור קטן. פירור אפילו באלף אינו בטל.
מדיח כלים
עדיף לא להכשיר. הדיחו ביד, כפי שעשו בכל הדורות. אפשר גם לאכול בכלים חד פעמיים מפלסטיק.
שאלה: האם אפשר בכלל לנקות מדיח כלים?
תשובה: ניתן, אך זו עבודה רבה. ישנם הרבה גומיות וחיבורים.
תנור אפיה
זאת עבודה קשה לנקות, הכי טוב לשים מדבקה ולא להשתמש בתנור. קני עוגות או תאפי בסיר פלא.
ו. הכיריים
ברזלים
מכסים בנייר אלומיניום על הלכלוך, או צובעים בצבע אלומיניום. חבל על העבודה. הכי טוב להשתמש בחלקים וברשת עילית המיוחדים לפסח.
המבערים
אין צורך לנקות, הם נשרפים תוך כדי שימוש.
הצלחת מתחת למבערים (המקום שם הכל נופל)
לרוב אם נופל לשם אוכל, אין מרימים אותו, ממילא זה טרף. בכל זאת יש לשים נייר אלומיניום. אגב, בנייר אלומיניום יש לשים לב לעובי: אם הוא דק מידי הוא נקרע, ואם עבה מדיי, הוא לא ניתן לעיצוב.
הכפתורים
צריך לנקות במטלית, כל כפתור כחמש עשרה שניות.
ז. יתר כלי המטבח
מקרר

יש לנקות, אבל לא צריכה להיות הרבה עבודה. כמובן שיש להפשיר את המקפיא ולנקותו. אגב, לכתחילה יש לאכול את כל החמץ לפני פסח, אך לפעמים נשאר חמץ יקר, כגון מוצרים קפואים: עוטפים בכמה עטיפות, כותבים "חמץ" באופן בולט, סוגרים היטב, שמים פנימה במקפיא וכוללים במכירה.
אם יש מקרר ישן עם חריצים או סדקים בדלת, אין להשתמש במדפים הפנימיים שלו, אלא לצפות בניילון. כמו כן חייבים לנקות היטב את הגומי של הדלת. אם הוא ישן, לפעמים יותר קל להחליף.
ארונות מזון
אל תנקו, חבל על הזמן. מדביקים, סוגרים, וכוללים במכירה.
ארון כלים
סוגרים ואין צורך לנקות.
אמנם יש מחמירים שיש לנקות גם כלי חמץ, אבל למעשה אפשר להקל בדבר בגלל שלוש סיבות שכל אחת מספקת:
א.      מוכרים את כל הפירורים יחד עם החמץ.
ב.      הכלים נקיים - אף אחד אינו שם כלי מלוכלך בארון.
ג.       אם ישנו לכלוך, וודאי הוא פחות מכזית.
אגב, לפעמים יותר קל לצבוע מלנקות, פינה במטבח שאוכל ניתז עליה, אפשר לצבוע בפוליסיד ואת ברזלי הגז בצבע אלומיניום.
מיקרוגל
לנקות חמש דקות, להרתיח מים חצי שעה, ובפסח להשתמש בכלים סגורים. אך אין צורך בסגירה הרמטית.
שיש
אפשר לכסות באלומיניום עבה - ואז אין צורך בהכשרה כלל, רק לנגב במטלית. לפעמים מסובך לכסות, ואפשר להכשיר. במקום שיש חורים שופכים אקונומיקה, ואח"כ שופכים מים מקומקום חשמלי שלא פסקה רתיחתו, כלומר, קומקום המחובר לחשמל, ואחר השפיכה מיד מנתקים. טוב שיעבדו בזה שני אנשים: אחד שופך, שני מנתק.
כיור
לגבי הכיור יש כמה פתרונות:
א.      לא להניח שום דבר בכיור, אלא להדיח כשהוא באוויר. אין זה פתרון מציאותי.
ב.      בלשים קערה פנימית מפלסטיק, אך יש להיזהר שתהיה זרימה שוטפת לביוב.
ג.       לנקות היטב ולהכשיר כמו שיש.
טוסטר
אי אפשר לנקות טוסטר ואין צורך. לשים בארון החמץ שנמכר.
מיקסר
את הקערה והמערבלים צריך להגעיל, ואת גוף המיקסר לעטוף בניילון - להיזהר לא לחסום פתחי אוורור. הכי טוב לקנות מיקסר יד זול.
ח. הכשרת כלים
הכשרת הכלים היא עבודה רבה, הכי טוב לקנות חדש. זה יקר, על כן אפשר כל שנה לקנות כמה פריטים. סירים - אפשר לקנות סירי אלומיניום זולים. הרופאים מסתייגים, אבל שבעה ימים אפשר, יש צלחות זולות מפלסטיק וכן סכו"ם זול.
ט. רכב
צריך לנקות. מוציאים שטיחים, אוספים לכלוך ביד, אין צורך בשואב אבק, מנקים תאים ומגירות, אין צורך לשפוך מים ולפרק כסאות. בכלל אין צורך לפרק שום דבר עם מברגים. ממה נפשך - אם זה נגיש, אפשר להוציא בלי מברג. ואם אין זה נגיש - לא יצא גם בפסח, ניקוי רכב לוקח עשר דקות.
י. חומרות
מי שיודע שדבר מסוים הוא חומרה ומחמיר, תבוא עליו ברכה. אם קיבל על עצמו חומרה ועכשיו רוצה לחדול, הדרך היא לעשות התרה. אבל אם לא ידע שזו חומרה, חשב שזה דין גמור, והתברר לו שזו חומרה - לא צריך התרה.
יא. סיכום
לאור הדברים שאמרנו - ניקוי כל החדרים אינו צריך לקחת יותר משעה, חדר אוכל שעה נוספת, המטבח - שעתיים, שלוש. חצי יום צריך להספיק.
כל השאר אלו חומרות, או אפילו סתם המצאות, עובדים קשה, מכלים את הכוחות, וכועסים על הילדים. צריך לחנך ילדים, ולא לחנך לעצבנות: "אמרתי לך לא להיכנס יותר לחדר הזה, למה נכנסת?!" "תאכל במרפסת", "תאכל בעמידה", "אל תיגע". כל המטבח נראה מהפכת זרים. הבעל והילדים רועדים מפחד באיזו פינה ואוכלים. האימא מסתכלת אליהם כמין רס"רית. בין איש לאשתו יש כעסים. זאת הכנה לפסח?! זה חינוך ילדים?!
אם מנקים יחד עם הילדים מה טוב. אבל הניקוי חייב להיות הרפתקה מאושרת. קודם כל צריך לנקות מה שחייבים, במשך חצי יום, אח"כ, אם רוצים לעשות עוד דברים - אפשר לנקות בששון ובשמחה. מנקים, שרים, שופכים מים. וניקיתם בששון ממעייני הישועה.
הרמ"א פוסק:
וכל אדם צריך לכבד חדריו קודם הבדיקה, והכיסים או בתי יד של בגדים שנותנים בהם לפעמים חמץ - צריכם בדיקה (שו"ע או"ח תלג יא הגה)
והמשנה ברורה מוסיף:
והמנהג לכבד כל הבית והחדרים ביום י"ג, כדי שיוכל לעשות הבדיקה כדין בתחילת ליל י"ד.
די במנהג הזה.
יתר על כן, מבחינת פסח, כל המחמיר תבוא עליו הברכה, אבל לא מבחינת הילדים.
חג פסח כשר ושמח.
יש לדאוג שיהיה פסח שמח ופורים כשר.
יש להגיע לליל הסדר לא עייפים ולא כואבים אלא שמחים,
כדי שהלילה יהיה חוויה עצומה לילדים, מקור גדול של אמונה בד' גואל ישראל.

ונא לא להסיק דברים לא נכונים!נקדש את שמך..
לקרוא בעיון רב כמה פעמים.
אני בעד!!! כך אנחנו עושיםmp4
לי בהתחלה ההיה מוזר מאוד
אבל זה בהחלט הגיוני, והוספתי עוד כמה דברים כדי שהילדים יחוו ירגישו וישתפו פעולה

בהצלחה
חג פסח כשר ושמח
לפני פסח זה זמן טוב לקרוא קצת הרב אבינר...arale44אחרונה
אבק זה לא חמץ...
לנקות איפה שסביר שיש חמץ- מטבח בדגי ילדים וכו'
להכשיר מה שצריך וזהו.

בעלי לא מצליח לשלוט בעצבים שלואמאגיבורה

הוא בן אדם מקסים. באמת. ואנחנו בתקופה כלכך מוצפת..

אתמול בערב הוא היה לחוץ ממשהו וזרק משהו לעבר הבן שלי וזה פגע בו בפנים. שניהם כלכך נבהלו וזאת פשוט הייתה סיטואציה כלכך עצובה. אני רק בוכה מאז...

אני מרגישה ששנינו לא מצליחים להשתלט על הסיטואציה כמו שצריך ולא משנה כמה אני מנסה לבוא לכיוונו בסוף הוא פשוט מתפרץ וזה יוצא לו. הוא מרגיש מאוד רע עם עצמו ולא מאשים או מצדיק שום דבר... אני דואגת לו. אני חוששת שהוא בדיכאון או משהו כזה. הוא מתבייש ללכת לטיפול ואני כלכך מתביישת שמישהו ידע מה קורה בבית שגם אני לא מצליחה להוציא את זה... 

חשבתם ליצור קשר עם ער"ן קודם?אריק מהדרום
לא יודעת מה זה ער"ן אז לאאמאגיבורה
הסתכלתי קצת עכשיואמאגיבורה
נראה שזה לא טיפול עומק. יותר עזרה ראשונה.. אז באיזה סיטואציה אפשר ליצור איתם קשר? 
במקרה שצריך טיפול נפשי כעזרה ראשונהאריק מהדרום

עד שתקבעו טיפול רגיל בין בקופ"ח ובין בפרטי.

זה יכול להיות טיפול ראשוני עד שתתארגנו על עצמכם.

כמו שכתבתיאמאגיבורה
הוא ממש מסרב אפילו להתקשר אליהם.. מאוד מובך וקשה לו...
את רוצה שיטפל בעצמואריק מהדרום
זה מקום טוב להתחיל, זה לא יקרה לבד.
אם תלכי לטיפול יחד איתונהג ותיק

שירגיש שהוא לא לבד.

נשמע שאת מאוד תומכת בו, קשובה לו, הוא זכה.

גם את כנראה זקוקה לעצה מיקצועית איך להתמודד.

הוא עבר איזה משבר אישי לאחרונה? משהו שיכול לגרום לדיכאון?

האם זו הפעם הראשונה שהוא אלים בבית?פשוט אני..
כלפייך או כלפי הילדים
אני חושבת שבנוסף לטיפולשוקולד פרה.

דברו שניכם על חשיבות השליטה העצמית.

בלי הלקאה, בלי ייסורי אשם, בלי לשנוא את מה שהיה.

כי הנטייה להתפרצות היא חלק ממנו, ואם הוא ישנא את הנטייה הזאת ואת החלק הזה בעצמו, במצב דחק היא תתעורר וביתר עוצמה.

בעיניי חשוב שהוא יבטא גם מה המחשבה מאחורי ההתפרצות:

אולי היא "אני כל כך לבד בעולם הזה, בא לי לברוח מכל המחויבויות ותחומי האחריות שלי"

או שהיא אומרת "אני לחוץ כל כך, לא יכול לשאת עוד מיליגרם של לחץ"

או "אין לי כוח להשקיע בחיים ולכן מה שעולה בי מוציא החוצה"

חשוב שתדברו ביניכם לעומק. תנסו להבין את העולם הפנימי שלו.

וכמובן- ליצור לילד חוויה טובה עם אבא. חווייה בונה ביטחון.

אם הילד בר דעת ממש לדבר אתו על שליטה עצמית ולהגיד לו שהוא מבטיח לשלוט בעצמו.

לא רק לטייח, אלא גם לתת מרפא לשריטה שנוצרה.

אני מצטער אבל...elicoאחרונה

הסיטואציה לא ברורה לגמרי.

קורה שיש לחצים ועצבים בחיים.

מה זה אומר זרק?

זרק כדור? זרק מלחיה? כדור שלג? זרק מילה?

את לא צריכה להשתלט על הסיטואציה..

את לא אשת מקצוע ואת לא צריכה לאבחן אותו לדכאון.

לדכאון יש תסמינים כללים ותסמינים אישיים.

אתן דוגמא:

אני אוהב מאוד ללמוד תורה.

אבל, יש אנשים שאומרים שכשאני לומד חומר מסויים זה אומר שאני לא בסדר.

בפועל, כשדיברתי עם רופא המשפחה על זה הוא אמר לי שזה לא סימן, להיפף זה סימן שאני בריא.

לכן מאוד חשוב להאציל במקרה הזה את הסמכות של ההכרעה והבדיקה וההתעייצות לאיש מקצוע.

למה לרוץ לטיפול? אולי רופא המשפחה יכול לתת כיוון?

הוא יודע מה הוא עובר בחיים ואת לא. את לא יודע מה העבר והווה משליכים על נשמתו...

ועם כל הדאגה, ער"ן זה לא הפתרון למקרים כאלו לדעתי.

הייתי מתחיל ברופא בהתייעצות משותפת על רופא המשפחה ואז לפי הגישה הכללית שלכם.

יש אנשים שבשבילהם "רב" הוא דמות שהם יכולים לסמוך עליה בנושא.

ויש אחרים שמדברים עם משפחה (אני ממש לא ממליץ) ויש שעם חברים.

אגב, תני לו קצת מרחב..

רק תקחי בחשבון שכנראה לי שאם הוא לחוץ, אולי זה לא הזמן לעוד ילדים במשפחה? (היספור על הרב עם זה שחסר מקום בבית..)

אשמח לעזרתכםאישדרומי

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי

אשתי נעלבת פעם אחר פעם ומתלוננת כל היום שמרגישה בודדה.(על קצה קצהו של המזלג)בקרוב יש שמחה במשפחה שלי ואמרה לי שקשה לה כי היא מרגישה שלא מוצאת את עצמה שאף אחד במשפחה שלי לא באמת מדבר איתה כי היא מעניינת מישהו ורק עושים איתה חסד אמרתי לה שאני לא חושב שיש לה מה לתרום לשיחה פחות מאחרים אבל אני יכול להבין שמרגישה ככה  ושאם יש משהו שיכול להקל עליה שתגיד לי . בתגובה היא נכנסת למיטה לישון ונכנסת לעצבות.כשאני שואל אותה מה הפריע לה מסבירה לי שהיא בודדה ואני לא מכיל .האם אתם יכולים לכוון אותי במה התגובה שלי לא מכילה ?לא מבינה ? כל הזמן יש סוג של תקלות כאלו ואני מואשם בחוסר רגישות ממש אשמח לשמוע ממכם איך הייתי אמור להגיב אחרת...

אני חושבת שמה שיותר יעזור פהשוקולד פרה.

אלו תגובות שמזמינות אותה להיפתח יותר. היא כאילו נותנת לך פה קצה חוט ומצפה שתתעניין בעולמה.

תגובות שיפתחו אותה הן כאלו:

"אני שומע. מתי הרגשת את זה לאחרונה?"

"זה נשמע ממש כואב להרגיש ככה לבד. רוצה לספר לי עוד?"

"איך אפשר להיות שם בשבילך?"

"את רוצה לספר לי יותר? אני מאוד רוצה לדעת"

"איך אפשר לתמוך בך ולהקל עליך?"

וכו'

לשאול שאלות ולא להציע פתרון, זו התורה כולה

אני לא חושבת שהגבת בחוסר רגישותרקלתשוהנ

להיפך התגובה שלך מחממת את הלב.

קודם כל, לצאת מנקודת הנחה שמישהו שמרגיש שלא רואים אותו והוא לא מעניין זה יכול לכאוב מאד מאד מאד. ובסיטואציות של המשפחה שלך, שהיא לא גדלה בה, באירועים משפחתיים שיש הרבה רעש ובלגן ואפשר למצוא את עצמך בצד בלי מישהו לדבר איתו - זה מאד מקשה.

אחר כך, תשאל אותה. תגיד לה שניסית להיות איתה ולעודד אותה. תן לה לחשוב ולענות - מה את רוצה לשמוע? מה היה מעודד אותך שאני אגיד?

לא בשביל שתדקלם את זה פעם הבאה, אלא כדי שתבין לעומק.

התגובה שלך היתה מעולה, אבל זה לא מה ש*היא* ציפתה, או מה ש*היא* מרגישה כעידוד ותמיכה.

זה ממש הגיוני. מישהו אחד צריך שיגידו לו - קטן עליך אתה מעולה ותעבור את זה, וזהו להתעלם מהקושי, ומישהו אחר צריך שיתנו לו שקט במיטה כשהוא הולך למיטה, ומישהו אחר צריך שדווקא יבואו אחריו וישאלו שוב ויכינו לו שוקו וישתתפו איתו בגל העצב הזה עד שיעבור.

ואם לא ברור לך או לא ברור לה - קח את התשובה של שוקולד פרה

זה באמת סוג התגובות שמאפשרות לפרוק רגש. תגובות של פתרון (אז תהיי איתי/אז אל תבואי) או של עידוד לפני שמקשיבים ממש עד הסוף (את מעולה ברור שכיף לדבר איתך) יכולות לתת הרגשה שהרגש שהיא חווה כרגע בעוצמה לא חשוב/לא משנה/משעמם/מתיש אותך.

תודה רבה על התשובות המפורטותאישדרומי

בגדול אני מרגיש שהיא מצפה שאני אהיה איתה בזה שבאמת לא מעריכים אותה ואעלב יחד איתה אני מנסה לא לבטל את זה למרות שבתוכי אני חושב שהיא נורא נחיתית (כמובן שלא אגיד )אבל אולי איכשהו אני לא מצליח באמת להראות שאני גם חושב שהיא כזאת לא מוערכת (וגם חושב שכשמישהו כל הזמן משדר את זה אז גם לאנשים קצת קשה עם זה)ומרגישה בודדה 'לא מבינים אותה .

בגדול אני חושב שכן הגבתי כמו שכתבתם שאלתי מה היתה הציפייה שלה שאני יגיב וסוג התשובות הם אני בודדה ותן לי להיות עם זה לבד שאין לי זוגיות (כמו שכתבתי זה על קצה המזלג ...פשוט נשברתי עכשיו לבקש עזרה במקרה האחרון)וזה באמת נורא מתסכל לשמוע את זה כל הזמן. אז אם בכל אופן מתוך לב של אשה לאשה אתן יכולות להעמיק את הטעות שלי בתגובה ממש אשמח.

היא נפגשת עם חברות ביום יום?ברגוע
הלוואיאישדרומי
לא ממש ואיכשהו גם בזה אני אשם.😪
לא משנה אם אתה אשםברגוע

אבל כן כדאי שתחשבו ביחד איך היא יכולה להפגש יותר עם חברות/משפחה, נשים חייבות את זה בשביל לא להרגיש בדידות.

לגבי התחושות שלה שהיא נעלבת ממך קשה לי לעזור, אולי הנשים כאן ידעו יותר.

חסרים נתוני פתיחההעני ממעש
הפרדהמשה

כתבו פה הרבה עצות חכמות לפניי. אבל אני אתעסק עם משהו אחר:

התפקיד שלך הוא להציב לה גבול רגשי. הרגשות שלך נשארים אצלך. אני נמצה פה בתור בעל ומוכן לחבק ולהיות ולהקשיב וכו. אבל אתה צריך להשאיר את האשמה שלה אצלה.

את ה"כיווץ" בגוף שאתה מרגיש ושלח אותך כנראה לכתוב את הפוסט הזה- את זה תשאיר אצלה. זה שלה. זה לא קשור אליך.

אתה יכול לעזור? אולי. אתה בן זוג מכיל וכל העצות הטובות? כן ! אבל זה שלה. לא שלך.

נשמע שאשתך מתמודדת עם תחושות קשותתהילה 3>

1. מציעה בזמן שהיא לא בקושי, לשאול אותה איזה דברים יכולים לעזור לה שתעשה.

אם היא לא אומרת אפשר להציע:

חיבוק, לשבת לידה, להגיד לה שאתה אוהב אותה,

להגיד עליה דברים טובים, מחווה של משהו טעים נגיד שוקולד ושתיה חמה, או ארוחת ערב..

2. באופן כללי כנראה כואב לה והיא רוצה להרגיש אהובה, שרואים אתה ומשתתפים בצערה, ממליצה לעזור לה בשיח של הכרה בתחושות שלה;

נשמע ממש מבאס, זה בטח עצוב וכו

בשלב ראשון לא לתת פתרונות, לא לנסות לשכנע אותה שזה פחות נורא ממה שהיא מרגישה או שזה לא נכון. כדי להכנס לפרופורציה היא צריכה קודם כל תיקוף והכרה במה שהיא מרגישה עכשיו, וזה מה שהיא צריכ  (גם אם כנראה אובייקטיבית זה לא נכון שכולם לא אוהבים אותה או חושבים שהיא גרועה.)

אחרי זה להגיד שאתה ממש אוהב אותה וחושב עליה דברים טובים, ולפרט מה הדברים הטובים שאתה רואה ומעריך..  וגם מחוות כמו שהצעתי ברשימה למעלה.

מעבר לזה, אם אתה רואה שיש לה קשיים משמעותיים כדאי לעודד אותה לקבל עזרה רגשית שתעזור לה להרגיש טוב ולטפל בקשיים מהשורש וגם למד כלי התמודדות. 

נפלאהנגמרו לי השמותאחרונה
מחפשת מספרי טלפון של הפסיכיאטרים הבאים:מתואמת

יופה מרק

ליאור אדלר

אבי וייצמן

ואם לא הם - אז המלצה וטלפון לפסיכיאטר (גבר) אחר שמאבחן אוטיזם, שמקבל ברדיוס סביר מירושלים.

תודה!

אם תל אביב נחשבעוד מעט פסחאחרונה
תכתבי לי בפרטי
פתחתי ניק חדש לשיתופים מהסוגזרלאיבין

הבנות של הו"ל יזהו

אז לפני תקופה איבדתי את בעלי ורציתי להשאיר קצת מהאור שלו כאן..

אז עלה לי במוצאש כמה דברים שהוא היה עושה ששמר על הזוגיות שלנו טובה לאורך השנים משתפת כאן ואם זה יועיל / יישפר למישהו את הזוגיות שיהיה לע"נ

1. שהיו ימים שהיו מועדים לדאון או מצבי רוח הייתי קמה בבוקר ועל הכרית היה מחכה לי הפתעה קטנה עם פתק (בדכ אלפחורס גדול עם פתק של כמה מילים) זה היה עושה לי את היום טוב יותר ומזכיר לי שיש לי מישהו שאיתי תמיד

2. פעם בשבוע הוא היה שולח לי הודעה שהוא מזמין אותי לדייט ואם אני יכולה לצאת איתו - זה שומר על תחושת דייטים כזו שבדכ נאבדת עם השנים

3. תמיד שהוא היה הולך בשישי לקנות חלות הוא היה חוזר עם מתנה בשבילי (פעם אשת חיל מעוצב/ נרות מעוצבים/ורד קטן העיקר משהו)

4. בימים של מקווה הוא תמיד היה מחביא לי ברכה בתיק

5. באשת חיל הוא תמיד היה מצביע עלי ואומר לילדים להצביע על אמא

6. אם יש לידך בן/בת זוג תאמץ את אחד הטיפים ותהנו במקסימום אחד מהשני כי דברים שמובנים לנו מאליו ככ ככ חשובים ❤️

רעיונות ממש יפיםמאמינה-בטוב

תודה על השיתוף,

משתתפת בצערך, כואב

וואו איזה אדם מאיר הוא היה!זיויק
תודה רבה ששלחת... שה' ישלח לך נחמה ושמחה.. ובעל אוהב שימלא את החלל כמה שאפשר..
המקום ינחם אותך בתוך שאר אבלי ציון וירושליםהסטורי
ותודה על הרעיונות היפים. נשמע שבאמת היה אדם מאיר במיוחד.
מקסים מקסים איזה מתיקותרקלתשוהנ

איזה לב גדול שמתבטא במעשים קטנים שמחממים את הלב ומאירים את היום

איזה אומנות, ללמוד להביע ככה אהבה ותשומת לב בשגרה

ממש תודה שכתבת

אקח את זה גם לזוגיות וגם לילדים, להסתכל עליהם בעין טובה ולשלוח להם מסרים מחממי לב

הרבה כוחות יקרה אחת

שתרגישי את השם איתך 

מרגשתהילה 3>

נשמע איש מדהים ואבידה גדולה כל כך💔

תודה ששיתפת וחיבוק גדול ממש🥲

מרגש ממש❣️❣️❣️רקאני

הלוואי שנצליח לאמץ לפחות חלק

וואו יקרה! זה פשוט לקרוא ולא להאמיןנגמרו לי השמות

איזה אדם מופלא!

איזה איש ובעל מופלא!

וואו וואו

באמת נעתקת הנשימה לקרוא כמה כמה הוא אהב ואוהב אותך! אינסוף, זה באמת באמת אינסוף.

בטוחה שגם עכשיו הוא שומר עלייך מלמעלה ואוהב, כ"כ כ"כ אוהב ורוצה את ההכי הכי טוב עבורך ושתחייכי את החיוך המקסים שלך שכ"כ משמח אותו ❤

ריגשת אותי כ"כ

איזו ברכה ואור עצום הוא והזוגיות שלכם

תודה רבה שנתת לנו הצצה קטנה לאור הגדול הזה שלו, למודל הזוגיות המבורכת הזו, לנתינה, למחשבה על האחר, לאהבה העצומה, לפינוק והשמחה.

זה פשוט מעורר השראה

ב"ה שנזכה כולנו ללמוד ממנו אפילו קצת 🙏

ב"ה שהקב"ה הטוב ישלח לך נחמה עצומה, המון המון כוחות, אור, תקומה וטוב שלם

שלא תוסיפי לדאבה עוד

והלוואי שתיפגשו בקרוב בבריאות בשמחה עצומה בתחיית המתים 🙏

מתפללת עלייך

את בלבי ממש ❤

תודה על השיתוףהעני ממעש
מרגש ונוגע מאודיערת דבש

ומלמד מאוד!

תודה רבה יקרה ששיתפת מהאור הגדול שלו

זה באמת אור אינסוף שבטח ממשיך להאיר

שהשם ישלח לך נחמה כוחות ושמחה!!🙏🩷

תודה לכולםזרלאיבין

מקווה שבאמת ישנה ואפילו רק לאחד מכם משהו

והלוואי שיום אחד הכאב הזה ידהה ויכאב פחות אבל מיום ליום מרגיש שהכאב על מה שנאבד רק מתגבר ולא צריך הרבה מספיק ריח שמזכיר שיר או אפילו תמונה שאין למי לשלוח..שומרת את המילים המחבקות שלכם לזמנים קשים ויש לא מעט כאלה

אהובה ❤️💔❤️‍🩹נגמרו לי השמות

באמת שאין מילים

הלב נשבר 😢

זה כ"כ כ"כ כואב וקשה מנשוא

אוי ה' איזו אבידה עצומה 😢

שולחת לך אהבה ותפילות וחיבוק ענק

אם יש דרך לעזור מעבר תגידי לנו 🙏

כמובן ששום דבר לא יכול למלא את החלל העצום

אבל אם יש דרך טיפה להקל מעלייך או כל דבר אחר שכן אפשרי?

יקרה שאת ❤️ אני חושבת עלייך הרבה, את בלבי ובתפילותיי, בהדלקת נרות ובתהלים ב"ה ובכלל ביומיום 🙏 

שהקב"ה ילווה אותך יד ביד בכל רגע ויתן לך המון נחמה, כוח, אור, ישועה שלמה

אמן כן יהי רצון 🙏❤️❤️

תודה יעל יקרה❤️זרלאיבין
חיבוק גדוליערת דבש

האמת חוסר לא נתפס

שולחת לך כוחות ותפילות! 🙏❤️

וואוו איזו אבידהשירה_11

ליבי ❤️❤️❤️❤️

שה' יימלא חסרונך כמה שאפשר 🩷

וואו.משה

חסר מילים

(יש קצת מילים מיותרות, אבל הן לשרשור אחר)

וואונעמי28

נשמע אדם מיוחד, וכמה הוא אהב אותך!

איזה אובדן😢

את עושה מתוק וגם כואב ללבאליפ

זכית בבן זוג נדיר

לא יודע איך ממלאים כזה חסרון, אבל ה יתברך גדול מכולנו...

שבת שלום

מאמץ השבת את סעיף 5די שרוטאחרונה
עברתי על החוזה של הבית שלנו (על הנייר) חתמנו עליועכבר בלוטוס

מזמן

טוב אני יודעת שזה ממש לא חכם לעבור עליו רק עכשיו

אבל גיליתי שנתנו לנו חנית נכים ולא חניה רגילה...

הגיוני?

יש מה לעשות עם זה? זה די הזוי. מה אעשה עם חנית נכים בבית להשקעה?! 

מה שכולם עושיםפשוט אני..
תוציא תו נכה 🤣
לשוכרים העתידיים?! עכבר בלוטוס
תחפשו להחליף עם שכן שיש לו תו נכהברגוע
בדרך כלל זה חניה עדיפהנפשי תערוג

קרובה יותר לכניסה/מרווחת יותר

כך שזה בדרך כלל יתרון ולא חיסרון.

כמובן שאם זאת חניה שצמודה אליכם בטאבו. אין משמעות לכך שזאת חנית נכים.

זה רכוש פרטי שלך.

כמובן שחובה להקפיד שהחניה תרשם על שמכם בטאבו. אבל זה מובן מאליו.

לא מסכים שאין משמעותפשוט אני..

אם בפועל זה יסומן כחניית נעים,

פקח או שוטר יכולים לתת דוח (אפילו אם לא מוצדק), ובנוסף לכך אנשים נכים ירגישו חופשי לחנות שם כי הם יחשבו שזה עבורם

שוטר לא נותן דו"ח על חנייה פרטית בטאבומשה

גם אם היא מסומנת חניית נכים.

זה חתיכת לאקונה בחוק שבתי משפט פסקו נגד הנכים בקצת שישבתי לקרוא על זה קודם כי זה עניין אותי. גם אצלנו בבניין יש חניית נכה שצמודה לאחת הדירות ואם אני מבין אין מניעה (לבעל החניה) לחנות שם.

לא אמרתי שהדוח חוקיפשוט אני..
אלא העליתי חשש שבפועל הדוח יינתן
כן אני מביןמשה

עד היום זה לא קרה, ונכים שגררו בעלי חניות פרטיות-נכים לבית המשפט הפסידו שם עד היום. העניין זה התגובה הנוספת שלי ושם זה יכול להסתבך.

זה שטח פרטי שלהם (בהנחה וירשם בטאבו)נפשי תערוג
לכל היותר יצריך מהם פח צבע שמן 
אם אין תמרור ליד החניית נכהשירה_11
אין דוח
כן חשבנו על זה בדיעבדעכבר בלוטוס
טוב מקווה שזה יסתדר מול גם מול המועצה ביישוב והפקחים
טוב, ישבתי לקרוא קצתמשה

מסתבר שזה בעיה יותר קשה  מאז אמצע 2025. עד אז הקבלן צבע את  החניות הנגישות ומכר אותן לאחת הדירות והכל היה סבבה.

והיום, מסתבר, העיריות לא נותנות לזה לקרות ודורשות שחניית נכים תישאר רכוש משותף:

ועדה מקומית רשאית למנוע מהיזם להצמיד חניית נכה לדירה פרטית? - מרכז הנדל"ן

בגלל זה כתבתי שיתעקשו שהחניה תרשם על שמם בטאבונפשי תערוג
החניה ממוספרת ורשומה בחוזה. זה נקרא בטאבו לא?עכבר בלוטוס
לכאורה, כן, תהיה בטאבומשה
אלא אם כן הקבלן יכשל בלרשום אותה (ראי הקישור ששיתפתי פה).
אני צריכה בעצם לוודא את זה מולו?עכבר בלוטוס
יש לך עו"ד?נפשי תערוג

אם כן זה חלק מעבודתו

אם לא, מומלץ להעזר במישהו שיודע לקרוא תשריט בית משותף (לא תורה מסיני. אבל עדין רצוי מישהו שיוכל לוודא שזה נרשם כראוי)

לא. תודהעכבר בלוטוסאחרונה
ההפך מעולהשירה_11

לא חושבת שצריך תו נכה בשביל זה

והיא תהיה מרווחת ונוחה

אצלינו השכן עם החניית נכים נהנה והשאר מחפשים את עצמם ביציאה ובכניסה לחניה

אז היום היה לי יום הולדת 38אריק מהדרום
יום הולדת 38 זה יום הולדת מאוד מיוחד כי הוא בכפולות של 19 מה שאומר שיום ההולדת הלועזי והעברי מתאחדים, מה קוראים אותו יום הולדת כפול.

יש סך הכל 6 ימי הולדת כאלה בחיים: 19, 38, 57, 76, 95, 114.

ביום הולדת 19 הייתי צעיר וטיפש ועני בישיבה הגבוהה, מאז הזדקנתי ואפשר לומר שעברתי כברת דרך, היום אני חוגג את יום ההולדת שלי בהתפטרות מהעבודה, שבוע הבא ראיון עבודה בחברה ענקית, לא מצליח לנשום, אלו הם חיי.

מזל טוב (:אדם פרו+
יפהoo

מזכיר לי את המתנה שקבלתי ל38 שלי

תשובה חיובית מעבודה חדשה

עד היום אני שם

המשרה הכי טובה שהיתה לי

בהצלחה

מזל טוב ובהצלחההסטורי
מזל טוב!קפיץ
וואו - בשעה טובה ומוצלחת להחלפת העבודה !זמירות
מזל טוב ושפע איחולים ליום הולדתך!
אהבתי! מזל טובהמקורית
מזל טוב !משה

והמעבר לעבודה אחרת... שיהיה בהצלחה.

הווו רב' אריק, ברכות!די שרוט
ג'וינט עליך ועל משפחתך.

שתזכה לשנים רבות ונעימות לצד אישתך וליצ'י (עדיין חי הוילדע חייא?).

עדיין חיאריק מהדרום
הזדקן אבל פחות מציק
מזל טוב, ובהצלחה רבה עם הראיון!ריבוזום
מזל טוב והרבה ברכה והצלחה ב"ה 🙏נגמרו לי השמות
לא תמיד זה מדויקעזריאל ברגר

בכל 19 שנה נפגשים (בערך) הפער בין המולד לבין התאריך הלועזי.

אבל תתכן סטיה של ימים בודדים משיקולי "לא אִדּוֹ ראש" וחבריו (לדוגמא בהיותי בן 19 - היה לי פער של יום אחד, ובהיותי בן 38 - היו יומיים).

וכן להיפך - תתכן פגישה של התאריכים גם בשנים אחרות (לדוגמא לי, הפעם הראשונה שיהיה לי איחוד בין ימי ההולדת - יהיה בהיותי בן 46).

נ.ב. סליחה שקצת הרסתי את ההתלהבות...

וכמובן היום הנוסף בפברואר.משה
לא אד"ו ראש זה לא כלל, זאת מציאות. בכל אופן מענייןפתית שלג

יש כלל אחר?

ההודעה הראשונה שלי!tal-Assembly

לא קשור לנושא אבל זה כן כלל, דוחים את ראש השנה בכוונה אם המולד יוצא באד"ו, וכן יש עוד שלשה כללים. (מולד זקן, גטר"ד בפשוטה ובט"ו תקפ"ט אחר עיבור)

והיה זה שכרי?פתית שלג

וואלה, לא ידעתי.

אינני יודע איך אתה מגדיר "כלל" לעומת "מציאות"עזריאל ברגר

ובכל אופן, זה לא חשוב בהקשר הנוכחי.

האם כשיצרו את סבב ה19 שנהקעלעברימבאר

של סוגי השנים (מעוברות ולא, שנ"ד ושנ"ה ימים) כחזל תקנו לוח קבוע וקידשו את השנים מכאן והלאה(בימי רבי הלל? לא זוכר) אז יצרו בכוונה כדי שראש השנה לא יצא באד"ו?

אם התכוונת לשאול אותי - אזעזריאל ברגראחרונה

צר לי לומר שלא הבנתי את השאלה.

ואם התכוונת להצביע על כך שיש פרשנויות בנושא בין חכמי ישראל - זה דבר מפורסם בין העוסקים בסוגיא זו.

מעניין🙂 לא ידעתיקעלעברימבאר
קודם כל מזל טוב שתדעהגיבן מנוטרדהם

רק שמחה ואושר

שנית

זה לא נכון מה שכתבת כי הם מתאחדים יותר

אומנם רק לכמה שעות מצאת הכוכבים  העברי ועד חצות הלילה הלועזי..

לא יודע מה החישוב המדויק לחשב זאת אבל בפועל ראיתי שזה קורה

איזה יופי, סחתן עליך!שלג דאשתקד
מלא הצלחה בעבודה ובדברים יותר חשובים מעבודה.
מזל טוב!זיויק
בהצלחה בכל בע"ה!
מזל טוב🙂 שפע פרנסה וברכות מהשמיםקעלעברימבאר
מחפשים ביתמתעניינים

אנחנו משפחה צעירה שגרה בעיר במרכז, אבל לא מרוצים ממצבנו הנוכחי.

היינו מאוד רוצים לעבור לבית קרקע (במקום דירה בבניין), וכמו כן לגור במקום יותר קהילתי ושקט.

המגבלות:

1. לא רוצים להתרחק מהמשפחה שגרה באזור השרון. באזור ה-30-40 דקות נסיעה מהשרון זה עוד סביר.

2. מפחדים לגור מעבר לקו הירוק ככה שהתנחלויות הן לא באמת אופציה.

3. צריך להיות מקום דתי, שיש בו גם משפחות צעירות (לא כולם חייבים להיות צעירים, אבל גם שלא נהיה היחידים..)

4. יש כמובן גם מגבלה כלכלית, אבל כרגע מתעלם ממנה כדי להבין מה בכלל האופציות שיש, אפילו באופן תיאורטי. 

נשמח להצעות!

מתחיל מקרוב ל-6,000,000 ₪ באזור השרוןזמירות
בית פרטי עם קהילה באזור שכתבתם יעלה הרבה מיליוניםפשוט אני..

אני יודע שביקשת להתעלם מהנושא הכלכלי, אבל לדעתי זה הפיל שבחדר - אי אפשר באמת לשקול מקום מגורים אם אין אפילו טווח ריאלי.

האם למשל בית פרטי ברעננה, תמורת 5-7 מיליון ש''ח, יכול להתאים לכם?

בית ברעננה ב-5, יהיה משהו ישן מאוד מאוד.זמירות
לא חושבים שרעננה מתאים..מתעניינים

לא חושב שרעננה יענה על קהילתי ושקט, מאמין שזה כנראה צריך להיות משהו בסגנון של יישוב/קיבוץ/מושב וכדומה

לגבי העניין הכלכלי - אנחנו רוצים להבין מה האופציות שיש (שמקיימות את התנאים העיקריים שלנו, כרגע לא ברור לנו אם יש כל כך מבחר), אחרי זה נכניס את הפן הכלכלי לתמונה

דווקא רעננה זה קהילתי ושקטמרגול
לפחות איזור הבתים הפרטיים
אבל המחירים…זמירות
אולי טל מנשה?מתואמת

זה בשומרון, אבל לפי מה שהם כותבים בפרסומים שלהם - "לא עוברים מחסום" בשביל להגיע אליהם.

אני לא מכירה מאוד מקרוב, אבל הוא נשמע יישוב נחמד ומתאים לבקשות שלכם, והמחירים שם זולים יותר מעיר... (לא יודעת כמה המרחק בדיוק מהשרון, אבל זה אמור להיות יחסית קרוב)

רחוק מדיי לפי גוגל וגם סמוך מאוד לכפרים ערבים..מתעניינים

ראיתי שהם כותבים שלא עוברים מחסום, אבל נראה מאוד קרוב לכפרים ערביים

תודה על ההצעה 

יש את המושבים באיזור אחיעזרSeven

אני לא זוכרת את כולם

יש לי משפחה בחמד והם מרוצים...

אבל כמו שכבר אמרו המחירים שם מאוד יקרים

כנראה שאין (אולי במליונים רבים...)הסטורי
מציע לבדוק מה באמת חשוב לכם ומה אולי לא כל כך משמעותי.

אולי בעצם לגור יותר רחוק זה אופציה?

אולי לפחדים מה'מעבר לקו הירוק', אין יותר מידי סיבה אמתית ואפשר להתיידד עם הרעיון?

ניסינו וכבר הורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנומתעניינים

האמת שכבר ניסינו והורדנו כל מיני רצונות אחרים שהיו לנו..

הפחד הוא קשה להתגברות (בעיקר לאשתי)

לגבי המשפחה - 30-40 דקות זה אחרי עבודה של שנים בעבר, הדרישה הייתה באותה עיר או מקסימום עיר שכנה..

אם יש בכל זאת רעיונות (אפשר להתעלם מהפן הכלכלי!) נשמח לשמוע

אולי להתחיל מכך ש'מעבר לקו הירוק' זה ממש לא מקשההסטורי
אחת.

האיזורים שקרובים לשרון, ברובם הם כאלו שבקושי רואים בהם ערבים.

בשכירות כנראה זה ניתן להשגהמשה

בקניה, ספק. אולי יחידת דיור בתוך וילה קיימת.

איפה?מתעניינים

נשמח לשמוע רעיונות אם אתה מכיר יישובים קהילתיים ושקטים שעומדים בתנאים של המיקום

הייתי בודקתעוד מעט פסח

את כפר הראה או אם יש משהו דומה בסביבה (עמק חפר).

אבל כמו שאמרו מעליי, זה יהיה יקר. מאוד יקר.

מכירה אולי את כפר הרא"ה?מתעניינים

כמה קהילתי שם? משפחות צעירות?

לא מכירהעוד מעט פסח

אבל אולי מישהו אחר מהפורום יכיר.

ויש ישובים נוספים בעמק חפר. אולי יש ישובים נוספים, שפשוט פחות מוכרים, אבל אולי גם הם יענו על הדרישה.

(וגם תלוי איפה בשרון נמצאת המשפחה. אולי גם פרדס חנה נמצאת בטווח שלכם).

גני טלברגוע
אולי כוכב יאיר או צור יגאל?עוד מעט פסח

וגם צופים רשמית זה לא בדיוק התנחלות.

או בכיוון של אלקנה/עץ אפרים/שערי תקווה.

(לא מכירה אישית את המקומות הנ''ל. זורקת כיוונים).

אבל כשאתה מחפש בית קרקע, חשוב לקחת בחשבון משהו-

ברוב המקומות, הבתים הפרטיים הם בשכונות הישנות, כלומר בהם גרים המבוגרים של הישוב.

הצעירים לרוב יגורו בשכונות הצעירות, שבהן בד''כ כבר תהיה בנייה רוויה (לרוב בניינים נמוכים של 3-4 קומות). אז הרבה פעמים, באותו ישוב ממש, תיאלץ לבחור בין לגור בשכונה של הצעירים, לבין לגור בבית צמוד קרקע (גם אם יהיו לך כמה מיליונים פנויים לרכישת הבית הפרטי).

אלפי מנשה? צופים?רק לרגע9
אלפי מנשה לא עוברים מחסום
נחלים, כפר הרואה? פרדס חנה? חריש?כלכלן
בחריש אין בתים פרטייםנפשי תערוג

יש כמה ישנים שעברו הרחבות

השאר קטנים מאוד

אולי אלקנה? לא צריך לעבור מחסום ומאוד קרובפתית שלגאחרונה

אם זה סביר עד 40 דק, אז יש גם את נוף איילון, מבוא חורון, ויישובי נחל שורק- יד בנימין, גני טל, נצר חזני

רעיונות לשבת זוגית בביתאנונימית בהריון

אני מחפשת רעיונות איך לגוון את השבת,

תנו רעיונות למשהו מענין ומגוון

מה אתם אוהבים? משחקי קופסא? הליכות?משה
עכשיו בחורף זה גם מאוד תלוי מזג אויר ומקום מגוריםזמירות

אצלנו באיזור יש מגוון אפשרויות לצאת לטייל. עשינו זאת בשבוע שעבר אחרי ארוחת הצהריים. היה מזג אויר מאוד יפה ונעים.

בערב שבת אפשר משחקים שמעניינים אתכם.  

אנחנו נהנים לשחק משחקי קופסאסטודנטית אלופה
קטאן, ספלנדור, אנדרלמוסיה וכו
פחות בעניין של כאלו משחקיםאנונימית בהריון

משחקים שחמט שיש זמן

או יניב- למי שמי מכיר

במקום חריימה תעשו סושי ותאכלו בצ'ופסטיקס. זה מגווןדי שרוט
תודה לכולםאנונימית בהריוןאחרונה

היה גשום מידי השבת אז לא יצאנו כמעט,

נשפכנו מעייפות אבל היה טוב 👌

אולי יעניין אותך