למה חרדים לא מתגייסים לצבא,עין שלישית..
בהתייחסות לכמה עניינינים בשרשור שנפתח ע"י "הסנה בוער", "דתי לאומי-קצת מכל העולמות או דרך חיים?"
קומם אותי העניין של "חרדים שלא מתגייסים לצבא" ורציתי לכתוב על זה קצת:

אני מדברת בתור חרדית ממשפחה חרדית שמצאת בסביבה וביה"ס כזה,
כאשר אני רואה (וכל אחד מהחברה שאני נמצאת בה לפחות.) חרדי או חייל אני יעריך את שתי הדמויות באותה המידה בדיוק כמו שאתם המיזרוחניקים (וכל החילונים ברי הדעת) מעריכים את החייל אני יעריך אותו,אבל לא כמו שאתם מעריכים את החרדי כי אצלי הם בדיוק באותה הרמה
אני רוצה שתבינו דבר אחד,
לדעת החרדים יש צורך בצבא..יש צורך בכולם..אנחנו חייבים את כולם
אבל,אנחנו חייבים גם את לומדי התורה בשביל המאזן,
בואו נקח לדוג' את ארה"ב צבא ארה"ב בנוי מצבא של מתנדבים הם לא במצב של מלחמה..ככה שמי שעומד בקריטריונים מגייסים אותו,אצלנו אם ח"ו תיהיה מלחמה כוללת יגייסו את כולם. ששאלו את החפץ חיים למה פעם כולם היו יוצאים למחמה ואולי היה אחד מעשרה אנשים בישיבה? והיום כל חרדי הולך לישיבה?(מי יתן..)
אמר הח"ח:אנחנו היום במלחמה רוחנית,פעם לא היו אנשים שחיללו שבת..
תראו מה קורה בחוץ היום..כמה אנשים הולכים בפריצות כמה אנשים לא יודעים לברך לאמר שמע ישראל לא יודעים מה זה תפילה,סידור,שבת..היום אנחנו במצב של מלחמה רוחנית! כל יהודי שיכול לתרום משהו יכול להציל את המערכה..
לכל תוצאה גשמית יש שורש רוחני חייבים צבא כמו שחייבים רופאים,אבל אנחנו במצב של חוסר רוחני.

ושיהיה ברור אני לא מדברת על משטמתים,
אני מדברת על בחורים חרדייםשמצהירים שהם לומדים בישיבה והם באמת מוסרים נפשם לתורה שזה אומר לפחות 16 שעות ביום שזה לא קל ואני לא חושבת שיש אנשים שיכולים להתחרות איתם בעניין הזה..כי למוד תורה זה לא עניין פשוט הוא דורש המון מאמץ והשקעה אז אתם יכולים לאמר "יש ישיבות הסדר,שילמדו תורה וישרתו.." אז כמו שכתבתי מקודם יש חוסר רוחני וכל מי שיכול לסייע בעניין הזה צריך לעזור השאלה במה אפשר לסייע יותר:בריצה לג'בלאות,בטנקים? או בישיבה?
שוב פעם אני לא מזלזלת ח"ו בחיילים אני באמת מעריכה אותם וחושבת שהם עושים עבודת קודש,אבל ב"א שיש לו את האפשרות לשבת בישיבה וללמוד למה שלא יעשה את זה? למה שלא יהיה מאזן? כי הרי העולם לא מתקיים שניה בלי תורה.

ולסיום,עצה? כדאי שתנסו להבין דעות של אחרים.

נ.ב-
לא סתם החלטתי לכתוב על הנושא הזה,
כי כשאחי הולך כל חצי שנה להצהיר והמשפחה שלי שהיא אנטי דתית מוגזמת,מסתכלת על זה כאילו נפלנו מהירח זה די מרגיז.
אז למה הם לא אומרים תפילה לשלום חיילי צה"ל?ii

nh tnr avo kt tunrho?!~SMILE~
עכשיו בעיברית - מי אמר שהם לא אומרים?!~SMILE~
תראי לי בית כנסת חרדי שאומר.קינמון
לא מעורב דת"ל וחרדים, בי"כ חרדי נטו.
אין דבר כזה.
לא תפילה לשלום המדינה ולא תפילה לשלום חיילי צה"ל
גם בבתי כנסת חרדים אומרים.זלמן לוי
תפילה לחילי צה"ל, אבל לא לשלום הדינה.
(חוץ מקיצונים...)
רק בביכנ"ס מסוימים מאד.. שהולכים ע"פ הרב עובדאוהבתותך
המשך..אוהבתותך
בס"ד

בד"כ זה בתי כנסת של ש"סניקים.. ובא נאמר שהחרדים מסתכלים עליהם במבט מסויים מאד...

אחיות יקרות וחרדיות שנמצאות כאן בפורום: בבקשה... אין עניין להציג דברים שאינם נכונים רק כדי 'להחזיר' נשמות אבודות ותועות..
אז במיטותא ממכן..

וסתם שאלה.. ללא שמץ של ציניות: אתן מגדירות עצמכן כחרדיות, נכון? באמת אני שואלת: מה אתן עושות בכלל באינטרנט??? כ-ל החרדים נגד זה.. (נו, טוב.. יש לי צד של זכות: בטח אתן פה כדי להציל אחרים.. את הנשמות התועות והאבודות.... (:   )
לא, כי הציבור הדתי לאומי בכלל לא הולך להצילאלישע בן אבויה
בס"ד

'נשמות אבודות' בכל מקום שיש בו חילונים.

וזה שלא אומרים במיוחד תפלה לשלום מישהו, לא אומר שהם נגדו. לי יש שאלה אחרת: למה לא עומדים בשני 'יקום פורקן' וב'מי שבירך' לקהל, אבל מסוגלים להעליל בשב"כ על מי שלא עומד בתפילה לשלום המדינה? הציונות הפכה לדת ראשונה של המון אנשים, וזה מטריד הרבה יותר מחוסר אמירה של עוד 'מי שברך'.
לגבי החוסר הרוחני-מיטל
איך חרדי שיושב בירושלים ולומד תורה 16 שעות ביום משפיע עליי מבחינה רוחנית?

לעומת זאת, חייל שישמור בירושלים 16 שעות ביום ישפיע על הרבה יותר אנשים (או לפחות זה יהיה יותר מורגש)

לדעתי העניין הוא שהתרומה לש החרדים היא לא מורגשת ושל הצבא כן ולכן אנשים יותר מתחברים לעניין של לשמור על המדינה בקטע הצבאי מאשר בקטע של לימוד תורה
בטח שלימוד תורה ישפיע עליך-עין שלישית..
כל העולם עומד על תורה כי בלעדיה לא היינו מתקיימים 
 העולם לא יכול להתקיים בלי שניה של תורה.

לא אישי
אבל,לכן אמרתי שאתם הולכים טכני
יענו אם לא רואים את הסיוע שלהם אז הוא לא קיים?!
מה שאת אומרת הוא מיסטיgolani
נכון שהתורה משפיעה על העולם אבל חלילה לנו מלהפוך את הדבר הזה להלכה למעשה.
לימוד תורה משפיע,אבל זה לא פוטר מצבאנועמיק
א.גם תלמיד חכם חייב לשלם על(חלק מ)ההוצאות של ההגנה בעיר שלו.
ב.גם תמליד חכם חייב להילחם במלחמת מצווה.
ג.העולם לא יכול להתקיים גם בלי אנשים שיעבדו ויקיימו אותו(בגלל זה אנחנו בני אדם ולא מלאכים)
ד.לא ביקשנו שתבטלו את כל הלימוד תורה של העולם,אלא רק שתקדישו חצי שנה-שלוש שנים לצבא,ובזמן הזה אנשים אחרים ילמדו.
ה.לימוד תורה מאד מסייע,אבל אתם עושים עיסקא(אנחנו נלמד ואתם תילחמו)עם אנשים שלא הסכימו לזה(ולפי דעתי הם גם צודקים).כך שגם יש כאן חילול ה'(שאתם לא עושים צבא סתם,לדעתם)וגם 'התחמקות' שלכם בלי תמורה.
ו.מנסיון,אפשר גם ללמוד תורה,וגם להלחם בצבא.
יש גם הרבה דתלי"ם שלא אומרים את זה.הסנה-בוער
בס"ד
[לפחות לא את הנוסח הנפוץ]
את סבורה שכעת עמ"י במצב של מלחמת רשות?פוטצקי
מזתומרת?עין שלישית..
אהבתיאנונימי (פותח)
וההיתי רוצה להוסיף שאם הצבא היה הולך בדרך של תורה ומתיעץ עם גדולי הדור
ולא היה מעניין אותו רק כוחי ועוצם ידי הרבה חרדים היו מתגיסים
את יודעת מה?אל תלכו לצבא.. אל תעשו לנו טובותשירה =)
זה ל א מה  שאנחנו מחפשים!!
אבל תפסיקו להיות כאלה כפויי טובה..
את חריגה בציבור החרדי כי את מעריכה חיילים.
אבל בנינו.. כמה חרדים מעריכים חיילים?
אפ אפ אפ שירה, את טועה ו-ב-ג-ד-ו-ל!!!!דוסית גאה!
את יודעת כמה חרדים מתפללים למען חיילי צה"ל???בתור אחת שבאה מהציבור הזה לחרדים מאוד אכפת מחיילי ישראל!!!!!

נכון, יש כמה קיצוניים, אבל נא לא להסתכל על המיעוט!!!

החרדים מרגישים ערבות ברוך ה' לכל עמ"י.

חוצמיזה,
"כפויי טובה"?
לשבת ללמוד תורה זו כפיות תורה???
אם כן, את מיסכנה.

וחרדי שכן חושב שצריך ללכת לצא וכן הולך, לא עושה את זה מטעמים של "לעשות לכם טובה"..ברור?!
כי צבא זה בזבוז זמן (:extinct
"דוסית גאה" אל תתקפי אנשים אישית!golani
אם אני הייתי המנהל פה כבר הייתי מאותת לך להפסיק...
דוסית-הצחקתני.<אריאל>
ראשית אקדים: אני מאוד מחבב חרדים! אני מכיר אותם מהילדות,גר איתם ביחד ביישוב, מתפלל איתם ביחד, עם כל הסוגים והמינים שבהם. כדת"ל אני לא מסכים איתם בהכל, אבל אני מאוד מחבב אותם.
אינני גר בישוב של חרדים קיצונים אלא, להפך, הרגילים, המתונים. ואני מכיר המון חרדים שהם אנשי חסד, אנשים שמקרבים חילונים לתורה, אנשי כבוד, אנשים שאוהבים את כל עמ"י, ואני מאוד מעריך אותם על זה, בדבר הקטן של התפילה לשלום המדינה, ולחיילי צה"ל הם לא אומרים, ולאו דווקא בגלל שהם חושבים שזה לא ראוי- חושב אני שזו הוראות מלמעלה.

למה שהצבא יתייעץ עם גדולי הדור?golani
הצבא ענייינו להילחם, כמובן שיש צורך שלחייל הדתי יהיה שרותי דת וצה"ל ישמור על צביונו היהודי, בשביל זה יש את רבנות הראשית. אגב, אח שלי בנח"ל החרדי ומאוד מתחשבים שם בחרדי.
כוחי ועוצם ידי? כן! עם ישראל בהחלט יכול להתגאות בדברים המופלאים שעשה! בכלכלה שהקמנו מאפס בצבא שהקמנו מאפס! בכך ש65 שנה בערך אחרי השואה אנחנו יכולים (על פי פירסומים זרים) להשמיד את גרמניה בלחיצת כפתור. אולם כמובן אנחנו צריכים לזכור "כי ה' אלוקיך הוא הנותן לך כח לעשות חייל" כי הוא זה שהביא אותנו למצב שבו אנחנו נמצאים היום.
לגולניאנונימי (פותח)
את\ה קצת סותר את עצמיך אנחנו לא צריכים לזכור שד' נותן לנו כח לעשות חיל
זה הוא בכל המובן לא בעצם הזיכרון
ואותי לימדו בבית ספר  שהקב"ה עושה הכל ואנחנו בעולם עושים השתדלות לא להפריע לו!אז הכלכלה וכל הדברים שהזכרת זה הוא אנחנו רק הבובות על החוט
..אנונימי (פותח)
ועוד משהו ...ששאול יצא להילחם לא זוכרת עם איזה עם ושמואל הנביא כבר נפטר הוא הלך למכשפת שתעלה את נשמתו של שמואל כדי לשאול אותו אם כדאי לצאת למלחמה אז אתם אומרים שלא צריך לשאול את גדולי הדור?!?!
השתדלות לא להפריע לו?!?!?!ii
פשוט אל תעשי כלום. זה הכי פחות יפריע.

ויקרא רבה פרשה כז סימן ב':
"עתידה בת קול להיות מפוצצת בראשי ההרים ואומרת כל מי שפעל עם אל יבוא ויטול שכרו \"

צריך "לפעול עם אל"!
התבלבלתgolani
הנה מה שכתוב בפסוקים: ואמרת בלבבך כחי ועוצם ידי עשה לי את החיל הזה: וזכרת את ה' אלוקיך כי הוא הנותן לך כח לעשות חיל למען הקים את בריתו אשר נשבע לאבותיך כיום הזה:" אז מה תגידי? התורה סותרת את עצמה?
במלחמת מצווה כולם חייבים להלחםפוטצקי
אפילו חתן מחדרו וכלה מחופתה.
מלחמת מצווה זה מצב של מלחמת קיום על בטחון ושלום עמ"י ולא סתם כיבושים לצורך הרחבת הגבולות כמו במלחמת רשות.
חוץ מזה שאני חושבת שהתורה בישיבות חרדיות לא יותר טובה ומצילה על עמ"י מאשר בישיבות ההסדר.
וגם מבחורים בהסדר יוצאים גדולי תורה למרות שהם היו שנה וחצי בצבא.

בכלל- זה יותר דיון על השקפת עולם בנוגע לציונות. לא כן?
תלמדו מהחב''דניקים!!!חיים שלמה
הרבי מלובביץ' מלמדנו שלימוד התורה חשוב וביחד עם זה ההליכה לצה''ל היא גם חשובה אלא שחרדים שנולדו בתור חרדיים עליהם לדעת שהם חייבים ללמוד תורה ולהשקיע את כל היום בלימוד התורה כי לא כך הם נקראים משתמטים משתי סיבות א.זה שהם לא לומדים תורה כל היום שזה ציווי הקב''ה והנהלת הישיבה. ב. הם נקראים גם משתמטים מצה''ל כי הם לא לומדים הרבי אומר שהם חייבים וצריכים להתגייס וכחלק מהתרומה של הבחורים שלא הולכים לצבא כי הם לומדים אפשר לראות בחנוכה שהבחורים מחלקים סופגניות מדליקים נרות חנוכה ובכלל נותנים עידוד רב וכן בפורים וכן בפסח וכן בסוכות.
וסתם לידיעה אומרים שהרבה מחב''ד (שהם הכי הרבה מכל תנועה חרדית) מתגייסים לצה''ל.

אני חושב שהרבי מלובביץ' (שהוא היה חרדי וחצי..) היה הכי מעורב בביטחון ישראל הן בעצות מעשיות הן בעידוד ע''י חסידיו. ואת זה תשאלו את מנהיגינו שחלקם בקבר שהיו אצל הרבי כגון מר שז''ר שכינה את עצמו חסיד חב''ד..מנחם בגין, שרון,קצב,רבין.כולם כולם קיבלו עצות מרבי בנוגע לביטחון ישראל.
ובשביל העובדה אני מצרף לכם לינק של סרט איך הרבי היה מעורב בביטחון ישראל.
שהבחורים מחלקים סופגניות מדליקים נרות חנוכה ובכללנועמיק
נותנים עידוד.

סלח לי,אבל אני באמת לא מבין למה צריך חיילים.כולם היו יכולים פשוט לחלק סופגניות וכולנו היינו חיים באושר ועושר.

וברצינות:כל הכבוד על העידוד והתמיכה,אבל זה לא משתווה לאפילו חודש בצבא.(שלא לדבר על שנה ו4 חודשים או 3 שנים)
את בטוחה ששאלו את החפץ החיים?- נראלי זה רב אחר..פוטצקי
אני כמעט בטוחה,הרב שלי אמר ליעין שלישית..
אבל אני אבדוק זאת שוב.
עין שלישית -שכוייח!-Rעות-
בס"ד

אני ממש התחברתי לדברים שעין אמרה..

אנחנו צריכים לראות שבעולם הזה לכול דבר יש צד נוסף!שתי צדדים למטבע!

לענ"ד

הבעיה הגדולה היום שגורמת לשנאה העזה הזאת בין שתי המגזרים
כי כל אחד מרגיש שהוא צודק.

החרדים מבחינתם זה דרך האמת!-למען האמת רוב הרבנים הגדולים הם רבנים חרדיים אם הלבוש החרדי..
והדת"ל מבחיתנם זה גם דרך האמת!

אדם לא יכול לראות מישו שונה ממנו שהוא חושב שהוא מצא את האמת!
שתי המגזרים יודעים שהדת זאת האמת ולא החילוניות לכן אין לנו קנאה שנאה ותחרות איתם..
כי מבחינתו הם חיים אם חשיבה מוטעת..
וצריך להתפלל ולקוות שהם יזכו לדרך..

כמה שאלות שמפריעות לי!

1.אם הההשקפה של הדתיים הלאומיים היא האמת אז למה כל החוזרים בתשובה לרוב הם המתחרדים?????

2.למה יש בציבור שלנו כ"כ הרבה מתירנות????

3.למה לחרדים לא כ"כ אכפת ממנו יותר בקטע שהם לא מאוד מעניין אותם מה אם הציבור הדתי לאומי לא מנסה להחזיר אותם וכו' ואילו הציבור הדתי כל הזמן מדבר ויורד ומשמיץ ומנסה להראות כמה החרדים טועים..
מה אכפת לכם????
הוא בחר דרך למה אתם כ"כ חופרים בזה?! כי אולי אתם מרגישים שמשו פה לא מתסתדר ?שאולי צריך לבדוק?!!

4. למה הציבור הדתי רק הולך ומנסה לחקות את השמרנות של הציבור החרדי????
זה בא לידי בטוי ברשת נעם בתנועת אריאל וכו'?
למה החרדים אפעם לא אמרו וואלה באו ניקח מהם גם משו למה רק אנחנו מנסים לחקות אותם?!

5.למה לחרדים יש כ"כ הרבה כוח והם לא מתכופפים להחלטות של המדינה שלנו?!הווי אומר אתם יודעים כמה מוצרים למשל שינו בחניות נגיד את השקית במבה שהכתב לא יהיה במקום שפתוחים כי לא קורעים בשבת אותיות וכו'
למה רק הם מתעקשים על הדברים האלה???????
אנחנו הרי גם שומרי תורה ומצוות למה זה לא בראש שלנו??

6.למה א"י אנחנו הופכים אותה למצווה הכי חשובה בתורה כולה בעוד שיש לנו תרי"ג מצוות שפה ושם מחפפים???

7. למה אנחנו כ"כ נענעים למדינה החילונית שלנווווו??????

אם למשו יש לי אפילו קצת תשובות אני אשמח..

טוב ושמחה..

רעות.
ל-Rעות-פוטצקי
1.  כי אנשים שמחליפים דרך חיים עוברים לרוב לקיצוניות שזה הדרך החרדית וכיום ממש לא כל החוזרים בתשובה חרדים (מכון מאיר, בראש יהודי..) וגם חרדים יותר עוסקים בהחזרה בתשובה.

2. אני בטוחה שאת יודעת הסטוריה, הציבור החרדי פוחד משינויים בגלל הרפורמים (היו זמנים שסיכנו את היהדות..) ולכן הסתגר והוא באמת ציבור יותר סגור. "חדש אסור מהתורה", הפיכת מנהגים וכל ההלכות באותה דרגת חומרה. ציות (עיור?) לרבנים.
 והציבור שלנו פחות סגור- יש עוד דרכים להתמודד עם רפורמה. 

3. לא הבנתי על מה את מדברת, סליחה.

4. ממש לא מנסים לחקות שמרנות של הציבור החרדי, מנסים להתחזק לפי דרכנו כמו יהודים בלי קשר לחרדים.
תביני: יש גם "מזרוחניקים" ששומרים על קלה כבחמורה. ויש גם חרדים שפחות דוסים ממני למרות שהם הולכים עם מגבעת שחורה וחליפה. זה שהם נראים אותו דבר לא אומר שהם אותו הדבר!
וגם אצל החרדים יש תנודות וחלק יותר פתוחים.

5. נכון, כי הם מצייתים לרבנים ולרבנים שלהם יש מלא כח. מילה שלהם וכל הציבור ברחובות.

6. גם עמ"י ותורת ישראל הפכנו למצווה. (כן,כן) (גרעינים, ישיבות)
מנגד- החרדים לא השתתפו במאבק על גוש קטיף והיו גם כאלו ששמחו לאידם של התושבים.
ואם תאמרי על הפגנות השבת- היתה שם אלימות וזו לא הדרך שלנו וגם השתתפו בעבר בדברים נגד חילול שבת (הרב נריה בכדורגל). כולנו שמענו על המושג "להתנחל בלבבות" (הסברה, דוגמא אישית).

תגובה:ii
1. זה פשוט לא נכון. אחוז החוזרים בתשובה החרדים הוא אותו אחוז בציבור הדת"לי.

2. בנושאים מסויימים. כמו בכל ציבור ואצל כל אדם. נתפסים היום מאוד לצניעות [ואין לי בעיה עם זה, כן?] - שבה לצערנו הדת"לים עדיין לא מושלמים. אבל גם בציבורים אחרים יש נקודות [חשובות לא פחות] שהוא חלש בהן - אבל לא זה המקום להאריך מפאת לשון הרע.

3. גם כן לא נכון ואפילו הפך המציאות. לצערנו גם [ובעיקר!] החרדים הם המשמיצים. ע"ע הדברים שנעשו לרב קוק בירושלים.

4. גם זה לא נכון ואפילו הפך המציאות. אף אחד לא מחכה אותם. זו היתה הדרך מלכתחילה. אבל רק עכשיו הציבור הולך בדרך הזאת. לדוג' - הרב קוק מאוד הקפיד על בתי ספר נפרדים.
ובנוסף - דוקא החרדים הם המתקרבים לדרך הציונית. לעומת קום המדינה - שאז החרדים ראו בה "מעשה שטן", היום רק מיעוט קטן מאוד אומר עליה כך, לאט לאט כבר מצווה להתגייס לצה"ל וכד'.. - עד ששבוע שעבר הגיע נשיא המדינה לדבר בישיבת פוניבז'! קשה להאמין.

5. עייני תשובה 2. ובנוסף - ופה אני לא מדבר על הבמבה - אלימות היא לא! דרך! אני לא רוצה להיות שייך לציבור שזורק אבנים על רב עצום וענק - רק בגלל שזה הזמין את נשיא המדינה לישיבתו. [אמנם במקרה זה זה היה רק מיעוט קטן ולא מייצג, אבל לפעמים - זה כבר הופך להרבה מאוד מהציבור. קשה לא לראות בכך דרך].

6. עייני תשובה 2.

7. בגלל שהיא המדינה שלנו. ואסור לפגוע בה! ולכן מאוד נזהרים מלעשות כל דבר שעלול לפגוע בה, אא"כ אין ברירה. ומתי אין ברירה - בכך חלוקים הרבנים.
טוב.עין שלישית..
1.יש לך אפשרות למדוד זאת?

2.אני לא מסכימה אתך בגלל שכשאני למדתי בבי"ס ממ"ד,ואני שומעת מחברות שלומדות באולפנא וכו'.. התקנון  הרבה יותר מתירני מהתקנון שלי היום(חרדי) את זה אתה לא יכול להגיד כי בחינוך דת"ל תופסים הרבה יותר ארוך מאשר בחינוך חרדי.

3.מיעוט.

4.יש המון בתי ספר שלכם שלא מופרדים עדיין יש לכם תנועות שעדיין לא שומרים על הפרדה מלאה,ולא כולם שומרים על צניעות מספקת אני לא מזלזלת חלילה יש אצלכם המון צדיקים,אבל סלח לי הם דומים יותר לחרדים
בגלל שאתם כבר הדבקתם על עצמכם תווית של ציבור יותר מתירני ממה שאתם מנסים להיות לכן הצדיקים שלכם ניראים יותר כמתחרדים.

אתה יודע בברור למה נשיא המדינה הגיע לדבר שם?

5.מיעוט.(ציבור נקבע לפי הרב שבו ולפי הדרך שלו)

6."

7.גם חרדים נענים למדינה לצערם,עד שזה מגיע לגבול מסוים.
סלחי לי אם הם חרדים איןפוטצקי
לך מושג מה זה חרדים הם שיא הציונות דתית, ואין כ"כ הרבה הבדל בין עזרא, בנ"ע ואריאל.
תבינו-  חרדים לא שווה הכי צדיקים (יש מה ללמוד כמובן).
את לא תאמיני אבל יש גם דתיים ציוניים (אפילו ממלכתים!) שמקפידים על כל אות מהתורה. (לדוג' הר המור)
מה הפרוש של המילה "חרדי"?!עין שלישית..
זה לא קשור לפירוש המילהפוטצקי
הם לא משתייכים למגזר החרדי- והם משייכים עצמם לציונות הדתית.
תשובות.קינמון
1. לא כל החוזרים בתשובה מתחרדים. ממש לא. יש הרבה דת"לים, רק שמי שחוזר בתשובה ונהיה דתי-מיד משתלב בחברה וכולם שכחו איפה הוא היה אתמול ומי שמתחרד- גם על הילדים שלו תהיה תוית של "חוזרים בתשובה" אז זה יותר בולט. וכן אני יודעת על מה אני מדברת. אף חרדי\ה מלידה לא יתחתן עם חוזר\ת בתשובה.

2. תמיד יהיה פער בין הרבנים לציבור. גם בחברה החרדית את יכולה לראות נורמות שנוגדות את ההלכה- המצב כיום של הפאות (אני עולה עם סרט בשיער לאוטובוס ושואלים אותי אם התחתנתי כי השיער שלי "נראה בול כמו פאה! יפה לך!") החצאית הקצרה שבמקרה הטוב מכסה את הברך בעמידה (בקושי..) גזל כספי ציבור (העלמת מס והלבנת כספים) גזענות (מה הולך שם בקבלה לסמינרים..) גזל (כולם צורבים ומעתיקים) ואני מדברת פה על נורמות שהם מסתכלים עליהם כדברים מותרים לכתחילה.

3. לחרדים לא אכפת מאיתנו? חצי מהכללי לבוש בסמינר זה כדי שהן לא יראו "כמו המזרחניקיות" כשבחברה החרדית הם מדברים על "לבוש רחובי ולא צנוע" זה לבוש נורמטיבי של דת"ל. הם כל הזמן משמיצים אותנו, טוענים שאנחנו מתירים טריפות מלכתחילה וכו'.

4. מי מחקה את החרדים? אנחנו פשוט הולכים בדרך התורה, וגם הם. לשני הציבורים יש את אותו שולחן ערוך..

5. נכון. לחרדים יש כוח ציבורי. והם משתמשים בו. זה לא שלדת"לים לא אכפת- זה שהם לא יודעים להתאגד כציבור. בעיה מוכרת, גם אנחנו לא מושלמים..
וד"א- גם להתאגדות יש חסרונות, זה שהיום חרדי שיחזיק מס' פלא' לא "כשר" לא יקבלו את הבנות שלו לסמינר, זה שמי שלא ב"נורמה" יוצא החוצה, זה גם לא כ"כ חיובי...

6. א"י זאת אכן מצווה שהיא שקולה כנגד כל התורה. ושוב- הציבור הדת"ל אכן מחפף לעיתים, אבל האנשים כאנשים, לא הרבנים שלהם. (וד"א, רוב מי שנלחם על א"י זה בד"כ גם אלו שלא מחפפים..)

7. כי זאת המדינה שלנו. החיים הם לא שחור לבן. אנחנו לא יכולים לשרוף את הבית שאנחנו גרים בו, גם אם הוא מלא פשפשים...

סליחה על האורך, השתדלתי לקצר (;
כל מה שכתבתי- זה בא מידע. אני גרה בשכונה חרדית ולמדתי 8 שנים בבי"ס חרדי, יש לי הרבה חברות חרדיות.
יש הרבה דברים טובים בחברה החרדית. אבל לא הכל שם מושלם כ"כ.. הדשא של השכן תמיד נראה ירוק יותר.
אני מוכרחה להגיב!! רעות>>>ניצוץ אלוקי
בעזרת ה' יתברך!

1. למה הם מתחרדים?
יש כמה סיבות.. הסיבה העיקרית היא שהדרך הד"ל היא דרך מאוד מגוונת.. צריך יותר מידי לעבוד קשה.. חרדים זו דרך של שחור ולבן, כן ולא..
אצלם אין ללכת לסניף ולדבר עם בת ותוך כדי לשמור על עיניים. אצלם חד וחלק- אין חברה מעורבת ובן לא מדברת עם בת.
ולכן להרבה מהחוזרים בתשובה, קל עם הדרך הזו. שחותכת.

2. אין מתירנות. אנחנו יוצרים את המתירנות.
את מוזמנת בכיף לדבר איתי (באישי..) אני אספר לך קצת על עצמי..
בעקרון-אני לא חושבת שאני גרועה מחרדייה ממוצעת..
<לפירוט-פני לאישי=] לא רוצה להסגיר את עצמי>

3. כי אנחנו יוצרים את המאבק הזה (אם לא קרוא לזה ככה..). אף אחד לא אמר שזה חיובי.. לענ"ד-כל אחד ודרכו.. אבל כדי להבין ת'דרך שלך-אתה צריך לילמוד אותה.. ובגלל שגם אנחנו וגם החרדים-הולכים עפ"י התורה וכל אחד בדרך שונה-זה יוצר ת'התנגשות הזו...

4. לחקות???
אני נורא-נורא לא מסכימה איתך.
אם אני הולכת עם גרביים אני מחקה ת'חרדים???
אני סה"כ הולכת לפי התורה.
ו-זהו.
ו-יש לנו אותה תורה.. סתם לידע כללי, וכל יהודי חייב בה... וזה שיש כאלה שהולכים לפי הרב באלי והרב נח (שמאוד בעיתיים, אגב)- זו בעיה גדולה.

5. זה בראש שלנו. כלומר- אמור להיות בראש שלנו.. אבל בעיה שיש לנו מחפפים.. אדרבא!! אנחנו צריכים להרים ראש! אנחנו צריכים לחזק כל אחד ואחד את הדברים האלה בתוכו ולהגיע לאידיאל האמיתי של הציוני-הדתי..

6. ארץ ישראל היא חלק מהתורה, היא לא המצווה הכי חשובה.. (מה הכי חשוב אנחנו לא יודעים.. מה שכן-שלימוד תורה זה חשוב ומתוך הלימוד תורה-לומדים את עיניין ארץ ישראל)..
מאחר וא"י זה צורך השעה-אנחנו מתרכזים במצווה הזו.. זה ממש-ממש לא אומר להזניח את שאר המצוות!! ממש ממש לא!

7. בעיה.
אולי כי, לדעתי, אנחנו חיים איתם במדינה.. אומנם לא צריך להרכין בפניהם את הראש..אבל בכל זאת.. מינימליות. וזה לא אומר שאני אומרת להנהן לכל דבר שהממשלה אומרת. לא לא לא.

אני ממש אשמח לדבר.. אם יש לך עוד שאלות=]
ניסיתי לענות
<בעקרון, אני לא בפורומים, אני יותר בפסיפס.. אבל זה דרש תשובה מישומה..>

אה, אגב, מה באמת חרדיה עושה באינטרנט??? זה לא טמא?
<ו-לא. אם שואלים אותי..>
מה?golani
החפץ חייים נפטר שנת התרצג, שנים לפני הקמת המדינה!
רעות-שיראל.
אני מקדימה שלא על הכל יש לי תשובות אבל יש לי כמה.
[ולמה את נשמעת כאילו את כ"כ רוצה להיות חרדיה רק בגלל שנולדת דתייה את דתייה?? אם את חושבת שהחרדים צודקים-תצטרפי אליהם,בכבוד!]

1.יש לך הוכחות? אני לא רואה את זה,אני חושבת שדווקא הפוך (אולי הרוב מתברסלבים,אבל זה כבר דבר אחר).

2.מאיפה מתירנות? מהרבנים או מהציבור?

3.את חרדיה שאת יודעת? מי אמר לך על מה מדברים שם,אם עלינו או לא עלינו?
   חוץ מזה שאנחנו חותרים אל האמת המוחלטת,ולכן ראוי ונכון לבדוק ולחקור גם על דרכם,ואני לא רואה מה הבעיה עם זה.

4.בגלל-ואני מאוד מעריכה את זה-שהציבור החרדי באמת נתפס כמקפיד יותר,בגלל שבתק' קום המדינה ואח"כ הדתיות-לאומיות היתה בחיתוליה והיתה המון מתירנות (ואילו החרדיות היתה ותיקה מאוד והמשיכה מהגולה..),אז ב"ה היום יש התקדמות והתעוררות,מתייחסים לזה יותר ומנסים לחזור ולהקפיד על המצוות כמו החרדים.מה לא טוב בזה,למען ה'?

5.את זה תשאלי את המנהיגים שלנו.
הרי על זה ב-ד-י-ו-ק היה הפולמוס הענק-על הקטע של "למה אנחנו מתכופפים למדינה הזאת כ"כ??" (בפרשיית ישיבת הר-ברכה).הרי על זה דנו.ישבה ועידת רבנים ושאלה וחקרה,כי לנו-לציבור-נמאס כבר.וגם הנושא הזה בהתקדמות,כמו שאת רואה (הנה ההתקוממות מתחילה מול ענייך-בהנפת השלטים,בישיבת הר ברכה ותומכיה,וב"ה זה ימשיך).

6.אם החרדים נלחמים על המצוות האחרות,אנחנו נילחם על א"י-שבמדינה הזאת היא נושא בפני עצמה (למרות שגם  בתורה,זו מצווה אחת,אומנם אחת מהיסודות של עמ"י,תורת ישראל וא"י,אבל אחת גדולה שמחולקת להרבה).
זה דווקא יוצר בלי לשים לב שיתוף פעולה נחמד..הם על שבת וכו' (את יכולה לשאול-למה הם דווקא על שבת?..זה אותו עיקרון..) ואנחנו על א"י וכו' וכולנו ביחד-על המצוות..

7.ע"ע שאלה 5.

טוב,שמחה והרגשת שלמות,

שיראל
תשובת החפץ חיים הייתה שונה..-עין שלישית..
אבל כתבתי את זה עם השלכות למצב כיום.
תביאי את התשובה המקוריתgolani
איך שאת מציגה את זה זה עלול להישמע כאילו זה מה שהוא פסק לגבי המצב של ימינו.
אני לא יודעת,הרב שלי אמר לי.עין שלישית..
אבל אני יודעת שיש ספר הלכה  שכתב  - "מחנה ישראל" (בשנת 1881) - שבו הוא דן בבעיות השעה של צעירים יהודים ששירתו בצבא הרוסי. לצד דברי מוסר ועידוד והציג  הכרעות הלכתיות עקרוניות וחשובות שבהן מיצה י"מ הכהן את כל האפשרויות להקלות הלכתיות וּלְהֵיתֶרִים לחיילים יהודים שחיו בתנאים הקשים של מסגרת צבאית זרה.  וגם שימש חיילים יהודים ממזרח אירופה מאז שנכתב וגם במלחמת העולם השנייה
הנה - מתברר שסילפת!!ii
גם הרב זצ"ל אמר ליהודים לא להתגייס לצבא הבריטי.

אבל צה"ל הוא לא צבא של גויים. הוא צבא של עמ"י, שמגן עלינו!
זו מלחמת מצווה!
"הגנת ישראל מיד צר"!
אין פטור לאף אחד!
לא הבנת אותה iigolaniאחרונה
היא לא אמרה שהתשובה לקוחה מהספר הזה, היא אמרה רק שהחפץ חיים כתב אותו.
וזה לאלה שחושבים שלחרדים לא מעניין מצבא.עין שלישית..
גיוס בני הישיבות לצבא.עין שלישית..

אחת השאלות המצויות, הנשאלת לעיתים מתוך תרעומת ולעיתים מתוך רצון להבין, זוהי שאלת גיוסם של בני הישיבות. מדוע אין הם מתגייסים לצבא? מדוע אינם נושאים בעול השמירה על חיי העם וגבולות הארץ? כיצד יתכן שאחרים מסכנים את חייהם בפטרולים ומרדפים בעוד אלה מתענגים על לימודם באותה שעה בבית המדרש? אכן, במבט שטחי, שאלות נוקבות. אך קודם שניגש לתשובה, אשאל נא אותך, קורא נכבד.

האם יתכן שציבור אשר הקדיש את חייו לאותה תורה אשר הנחילה לאנושות את ערכי אהבת הזולת וחובת שמירת חייו ורכושו, מתוך דרישות גבוהות של רגישות ועדינות מירבית כלפי הזולת, האם יתכן שדוקא במקום שאחרים מסכנים את חייהם, יתחמק ציבור זה מחובתו?? ואם יטען מישהו שהציבור הפשוט איננו מסוגל לעמוד בנסיון, הכיצד יתכן שגדולי התורה הידועים בזהירותם הרבה להורות על פי דברי התורה בלבד, כיצד הם מורים כן כאיש אחד?!? היתכן שהיהודי הנצחי אשר השליך עצמו לכבשן האש למען מצוות תורתו יפקיר את אחיו?? והרי התשובה כפשוטה ללא כחל ושרק.

כידוע, בעבר היה מקובל לחשוב בקרב אנשי המדע, שהאומר שבעולם קיים מימד רוחני מעבר לזה החומרי-גשמי, הרי הוא פרימיטיבי. שהרי העולם, גשמי הוא! כיום ידוע, שהטוען שהעולם הוא חומרי-גשמי בלבד ולא קיים בו מימד רוחני, הוא הוא הפרימיטיבי. שהרי הוכח שה''אני'' האמיתי זהו האדם הרוחני הפנימי המפעיל ומחיה את הלבוש הארוג בשר ועצמות, ובהיעדרו אין הגוף אלא כאבן דומם.

ועוד הוכח שהעולם הירוק של הצומח איננו שקט וחסר חיים ורגשות כפי שהוא נראה, אלא מכיל מימד רוחני (-המכוון את הגבעול המטפס לשנות כיוון אל המוט שהועבר, ו''משדר'' מידע מפרדס זה אל הפרדס הסמוך לו אודות חרקים שהתקיפוהו וכבר הפרדס האחר פותח בהתגוננות עוד בטרם הגיעו אליו החרקים התוקפים, וזוהי הסיבה שהצומח מסוגל ''להיעלב'' מהתייחסות רגשית פוגעת של בעליו, ולשדר גלים חשמליים מסויימים המתפרשים על ידי החוקרים כמעין ביטויי ''כאב'' בזמן חיתוך הצמח וכו').

והרפואה האלטרנטיבית לסוגיה ההולכת ופורחת בזמנינו וזוכה ליותר ויותר הכרה מדעית מדברת על אנרגיות שונות הזורמות בתוך הגוף ועל ה''הילה'' הרוחנית העוטפת את הגוף, כאשר המחקרים ותוצאות הטיפולים מרשימים ביותר.

ועוד עובדות ותופעות שונות המובילות אל המסקנה ההכרחית כי המימד הרוחני שבעולם הוא מציאות קיימת, ברורה, ומורגשת היטב. (ניתן לראות מחקרים ועובדות נוספות על אודות המימד הרוחני שבעולם בחוברת ''תורה ומדע'' מתוך סדרת ''תורה מן השמים''.

וראה עוד בספרו של חוקר הנפש הנודע ארתור פינדליי ''החיים מעבר לגבול האתרי'' עמ' 108 אודות דיווח נפש מת שהועלה בסיאנס ''הקול הישר'' באמצעות מדיום, ובין השאר הוא מדווח שהעולם הגשמי ספוג בעולם רוחני וכו'). אולם, תורת ישראל מעצם היותה כתובה על ידי מחולל הבריאה, הכריזה מאז נתינה לפני למעלה משלושת אלפי שנה על מציאות המימד הרוחני בעולם הגשמי, מבלי להתייחס לתהפוכות קהיליית אנשי המדע (ראה דוגמאות רבות בחוברת תורה ומדע הנ''ל). והיא אף הוסיפה והודיעה כי מצב המציאות הגשמית קשור למצב המימד הרוחני – הנקבע לפי איכות וכמות שמירת המצוות שבספר הוראות ''יצרן'' הבריאה, ומושפע ממנו.

ככל שמצב המימד הרוחני שלנו גבוה ומרומם יותר, כך תהא המציאות הגשמית טובה וברוכה יותר. וכך נאמר בתורה (ויקרא כג): ''אם בחוקותי תלכו ואת מצוותי תשמרו'', (-פעולות בעלות משמעות רוחנית). ''ונתתי גשמיכם בעיתם, ונתנה הארץ יבולה'' (-פרנסה בשפע. תוצאה גשמית). ''ונתתי שלום בארץ, ושכבתם ואין מחריד'' (-לא תהיה התגרות של אומות אחרות. תוצאה גשמית). ''ורדפתם את אויבכם, ונפלו לפניכם לחרב'' (-אם תצאו ביוזמתכם לכבוש. תוצאה גשמית). ''ופניתי אליכם והפריתי אתכם'' (-לא יהיו עקרים ועקרות. תוצאה גשמית). ''ואכלתם ישן נושן, וישן מפני חדש תוציאו'' וכו'. (-תשרה הברכה במזון. תוצאה גשמית). דברים מפורשים מעין אלה - על אודות המנגנון הטבעי המקשר בין מצב החומר לבין מצב הרוחניות הטמונה במצוות התורה, מופיעים במקומות רבים נוספים בתורה שבכתב ובתורה שבעל-פה. ואין צורך למנותם כאן.

והנה, במקביל לנתונים אלה פירטה לנו התורה, שמלבד ההשפעה הרוחנית על איכות ושפע התנאים הגשמיים, המושגת באמצעות שמירת כל מצוות התורה, קיימת פעולה רוחנית מוגדרת, ההכרחית לקיום העולם כהכרח נשימת החמצן לקיום הגוף, והיא היא הפעילה והמרכזית והמשפיעה ביותר על נצחון חיילי ישראל בקרב ושמירת חייהם וחיי העם. וזוהי מצוות לימוד התורה.

למי שמתקשה להבין או לעכל את הדברים, ניתן אולי לסכם ולהגדיר אותם כך: תורת הבורא מדברת בפירוש על השפעת המימד הרוחני שבתורה על הגשמי. במסגרת זו למדים אנו כי קיימת אפשרות של הזרמת ''אנרגיה חיובית'' מאת בורא היקום, אלינו, באמצעות עצם לימוד הדברים שכתב בתורתו. כוחה של השפעה רוחנית זו בא לידי ביטוי בהגנה על העם והצבא, ובהובלתם לניצחון מלא בשדה הקרב.

הנה למשל דוגמאות מתוך ההשקפה התורנית על הקשר שבין לימוד התורה להצלחה הצבאית. ''מה אור מאיר לעולם, אף תורה מגינה על העולם''. (תלמוד, סוטה כא,א) נמצא הכלל העולה על פי השקפת היהדות: ''מידת ההצלחה של עם ישראל בקרב נגד אויביו, תלויה ישירות במידת לימודו התורני''. זוהי אמונתנו כיהודים, ובכך אנו בטוחים ללא צל צילו של ספק. וכעת, מובן הכל.

בן תורה העוסק בתורה בזמן שחברו בן גילו מתגייס לצבא, על אף העובדה שדוקא התורה מחנכת את האדם להיות זהיר ומתחשב יותר בזולת, הרי זה משום שיודע הוא אמת מציאותית אשר חברו לא זכה לדעתה. הוא יודע שהצלת והצלחת חברו המתגייס והעם כולו תלויים בחוסן הרוחני הנובע מלימוד תורת הבורא יתברך. משום כך הוא גם מוכן לספוג עלבונות והשמצות מהתקשורת ובעקבותיה מהחברה המכנה אותו כ''פרזיט'' ו''משתמט''.

בלבו פנימה הוא בז למערכת התקשורתית - תשקורתית המזינה את העם במילים נבובות. הוא הרי יודע בוודאות גמורה סוד אמיתי וברור, אשר אין התקשורת מוכנה להניחנו ללמד את ההמון. הוא יודע את סוד גורם הנצחון של עם ישראל.

לימוד התורה! וכשם שאדם חכם ומשכיל לא יזלזל בתפקידם החשוב של אנשי המטכ''ל הנמצאים בעורף בעת הקרב ומתכננים את המערכה, ובודאי שאיש לא יבוא בטענה כנגד קניינים מחיל אספקה הנשלחים בעת הקרב לחו''ל לספק נשק ודלק שאזלו ללוחמים בחזית, אלא אדרבה, כל אזרח וחייל ישמח על שיש מבינים ומומחים היודעים כיצד לבצע משימות אלה על הצד הטוב ביותר וגם יודה להם על כך, כך לא יזלזל היהודי האינטלקט המאמין בה' ובתורתו, בתפקידם החשוב של חיל האנרגיה החיובית והחוסן הרוחני של העם, הנקראים בשם המפורסם יותר: ''בני ישיבות''.

אלא אדרבה, ישמח מאד על שיש מבינים ומומחים אשר הקדישו את זמנם (ולא מעט מתוכם, את כל חייהם!) לעיסוק רוחני גבוה וחשוב זה, אשר בו תלוי סוד הקיום והשימור הנצחי של עמנו עם ישראל. עד כאן הוצגה בקצרה התשובה הנכונה והאמיתית לשאלת גיוס בני הישיבות.

אולם אי אפשר להתעלם משלש נקודות חשובות נוספות. (אשר יש להדגיש שמנקודת מבט משפטית - חילונית הן בעלות משקל רב, ואפשר להשתמש בהן כתשובה למי שאין השכלתו רחבה דיה בכדי להבין את הנ''ל. אך האמת חייבת להיאמר שלא הן אלו הסיבות שמביאות את בני התורה לשקוד על לימודם בהיכלי הישיבות בשעה שבני גילם מוסרים נפשם למען העם).

ואלו הן: א. בכל מדינות העולם מקובל שאנשי הדת והרוח של האומה פטורים משירות צבאי, מתוך הבנה שהאינטרס הלאומי מחייב להניח לעוסקים בתחום הרוחני של הלאום להתפתח בתחומם, ולא לפגוע ברמת התפתחותם באמצעות הפעילות הצבאית שמטבעה איננה כל-כך עדינה. אין שום סיבה שדוקא אצל העם אשר הנחיל לאנושות את ספר הספרים, ואתו את ערכי הרוח האוניברסליים, יהיה המצב שונה. ואדרבה, מורכבות ועומק התורה האלקית אשר כל הדתות רק ניסו לחקותה, מחייבות ריכוז ורצף כידוע לכל מי שעוסק בה כראוי.

הפסקות באמצעות שירות צבאי ימחקו כל אפשרות של צמיחת גדולי תורה בסדר גודל הראוי להנהיג על פי דעת תורה ופסיקה הלכתית. (אגב, בהשפעת סגנון הדיבור המגמתי של התקשורת בארץ, השתרשה טעות אצל המון העם בנושא זה, והם סבורים שהלומדים בישיבות מקבלים פטור משירות צבאי. הדבר איננו נכון.

החוק מאפשר ללומד הישיבה רק לדחות את גיוסו בשנה אחת, כאשר לאחר שנה נדרש הוא להתייצב בלשכת הגיוס. ורק אם ממשיך הוא בלימודיו, הרי הוא רשאי לחדש את הדחיה לשנה נוספת. וכן הלאה. כלומר, אם וכאשר הוא מפסיק את לימודיו, חלה עליו חובת הגיוס ככל אזרח אחר. ואכן, לא מעט תלמידי ישיבות מתגייסים בסופו של דבר. אך את זאת התקשורת, כדרכה, מעלימה ביודעין.

ועוד נקודה חשובה למחשבה. האם התואר ''משתמטים'' השימושי כל כך בתקשורת הישראלית אכן ראוי הוא לבני-הישיבות הדוחים את גיוסם בתוקף החוק המאפשר להם זאת, או לאותם כ30%- לא-דתיים המשתמטים באמת מגיוס בכל שנתון, כנגד החוק??).

ב. בהתאם לכללי היסוד של הדמוקרטיה, אין לכפות על אדם לשהות במקום אשר אווירתו נוגדת את אמונתו. לצערנו, המצב הרוחני העגום השורר בקרב מחנות הצבא, איננו סוד. חילולי השבת, מצב הצניעות, סגנון הדיבור, צורת ההתנהגות, אפשרות לתפילה מסודרת כדין וכו', רחוקים מלהיות מותאמים לאורחותיו, השקפתו ואמונתו של שומר המצוות. אמנם יש להדגיש שאם זו היתה כל הסיבה, היינו אנו, ציבור שומרי המצוות, דורשים בעוז הקמת מסגרות צבאיות נפרדות העונות על כל הדרישות היהודיות - תורניות.

ג. שלטונות הצבא, והדרג המדיני הבכיר, פשוט מתנגדים לגיוס תלמידי הישיבות. ובהם, איש איש וסיבותיו: יש המתנגדים מחשש שמא צה''ל יהפוך למחנה ענק השוקק פעילות של חזרה בתשובה. שהרי אם כיום כאשר מרצה תורני אחד נכנס לצה''ל ומצליח לפקוח את עיניהם של בחורים - חיילים רבים והם חוזרים או בדרך לחזרה בתשובה, מה יהיה אם עשרות אלפים כאלה יכנסו וישהו במחנות עשרים וארבע שעות ביממה במשך שלש שנים? ויש המתנגדים מחמת העלות הגבוהה הכרוכה בתפעול מערכת כשרות מהודרת ושאר תנאים רוחניים כמקום תפילה ושעות תפילה וכו', הנדרשים לציבור המתגייס. יכולים היינו לומר: אם הם אינם מעוניינים לגייס אותנו מה הטענה נגדנו?!? אך אם זו היתה הסיבה, היינו אנחנו, תלמידי הישיבות, נאבקים בכל תוקף על זכותינו לשרת בצבא ככל אזרחי הארץ.

הסיבה האמיתית והנכונה היא כאמור, על פי הדרכת תורת ישראל: כשם שכל צבא איננו יכול להיות מושלם ללא החילות השונים הכוללים חיל רגלים, חיל האויר, חיל הים, חיל תותחנים, חיל מודיעין, אנשי מטכ''ל וכו' וכו', כך אין צבא ישראל יכול להיות מושלם ללא חיל האנרגיה הרוחנית, החיל המעניק את החוסן והעוצמה למכלול חילות הצבא, הלא הוא: חיל בני הישיבות. לסיום פרק זה הנה מספר נתונים ומאמרים מן העיתונות.

והדברים מדברים בעד עצמם. ידיעות אחרונות 4.9.98 ''האם הופך צה''ל מצבא העם לצבא מקצועי?'' ממוצע שירות החובה בצה''ל עומד על כ28- חודשים. שנתיים וארבעה חודשים בלבד, ולא שלוש שנים כפי שנוטה הציבור לחשוב. מרבית החיילים ששוחררו קודם זמנם משוחררים כשנה עד שנה וחצי אחרי שגויסו. על פי נתונים שאושרו באכ''א, בראשית שנות האלפיים יתגייסו לצבא רק 50 אחוז מהצעירים בני ה18-. במה שנוגע לגיוס הבנות, כבר היום מדובר על גיוס של כ65- אחוז בלבד מן הפוטנציאל. אם להסתמך על דברי תא''ל (מיל') ישראל איינהורן, לשעבר רח''ט תכנון באכ''א, הרי שגם כך מספר הבנות בצה''ל עדיין גבוה ב50- אחוז מן הנדרש.

נתונים אלה מזכירים מאד את ההמלצה שהניח אהוד ברק על שולחן הקבינט הביטחוני בשנת 1994. ברק, אז הרמטכ''ל, הסתמך על ממצאי ועדת שפיר, שבדקה את ניצול כוח- האדם בצבא. הוא המליץ לקצר את משך שירות החובה ולהעמידו על 32 חודשים החל משנת 1996.

''רק כ – 60 אחוז מבני כל שנתון עושים צבא'' ''שכבות חברתיות רחבות, שראו פעם בצה''ל כרטיס כניסה או אפשרות פריצה, למדו שאפשר להסתדר טוב מבלי לעבור את השירות הצבאי ואפשר לבנות חיים בלי השירות בצה''ל.'' ''גם קבוצות מובחרות, שראו בשירות ייעוד, מבינות שאפשר בהחלט להיות אזרחים פעילים ללא השירות בצה''ל. בעבר היו מתייחסים לכאלה שלא משרתים כמשתמטים, והם התחבאו כמצורעים. היום זה נשבר.

לפי הערכות שלי, רק כ60- אחוז מבני כל שנתון עושים צבא, וצה''ל הפסיק בשנים האחרונות להיות חלק מהזהות עבור כמעט מחצית מהאוכלוסייה.'' (פרופ' משה ליסק, מבכירי הסוציולוגים וחוקרי החברה הישראלית במסגרת ראיון למקומון ''ירושלים''). ''הצבא אינו צריך את כולם'' ''הטיעון בעניין חלוקת הנטל, המופנה בעוז כלפי החרדים, אינו מופנה כלפי כלל האוכלוסייה. כפי שעולה מנתונים שונים, מתוך כלל חיילי המילואים של צה''ל משרתים הלכה למעשה פחות מ50%-, ופחות מ30%- נושאים ביותר מ80%- מנטל המילואים.

כאן אין מדובר בחרדים או בערבים הפטורים על פי החוק, אלא באזרחים שחוק שירות הביטחון היה אמור להיות מוחל עליהם אך הם מצאו דרך להיפטר מכך. את הסיבה העיקרית למצב היה אפשר ללמוד מהתבטאותו של ראש אכ''א, האלוף גדעון שפר, בתוכנית הטלוויזיה ביום העצמאות: ''הצבא לא צריך את כולם''. אמירה זו מעוררת תהיות רבות לגבי חלוקת הנטל, הצורך האמיתי בבחורי הישיבות ומעמדם של אלה הנקראים בכל זאת על ידי הצבא לשרת מילואים.

אם לא צריך את כולם, איך קובעים את מי באמת צריכים? מדוע ממשיכים לטעת בציבור את התחושה שהשירות בצבא הוא חובתם של כלל האזרחים, כשלמעשה, ההפך הוא הנכון?'' (אבי פירסט. יו''ר עמותת מילואימניקים למען מילואימניקים.) ''דגל חברתי-פופליסטי'' ''מפלגת העבודה מעוניינת יותר בעצם הגשת החוק לגיוס בני הישיבות, כדי לקשור את שמה למהלך הפוליטי, מאשר בגיוס עצמו. בחוק עצמו אין תועלת מעשית רבה. גיוס בחורי הישיבות הוא דגל חברתי-פופליסטי מאשר צורך ביטחוני אמיתי.

הגיוס והשירות הצבאי, מזמינים כאבי ראש שאינם חסרים לצה''ל. החזקתם בצה''ל אולי תעלה יותר מאשר התמיכה בהם בישיבות.'' (העיתונאי צבי לביא ''גלובס'') ''מה יש לו לומר?'' ''מה יש לרמטכ''ל לשעבר ברק לומר על ניצול האופטימלי של כוח האדם העומד לרשות צה''ל בעבר ובהווה? מה הוא יודע שלא ידע עד שרוני מילוא התחיל לעשות כותרות נגד הדתיים, על התרומה המעשית הצפויה של תלמידי הישיבות אם אכן ילבשו מדים?'' (העיתונאי עמוס כרמל) ''צה''ל סובל ויסבול מכח אדם'' מבחינה מעשית, אין דבר מופרך יותר ודמגוגי יותר מהדרישה לגייס את בני הישיבות לצבא. צה''ל שסובל עכשיו ויסבול בשנים הבאות מעודף בני אדם, היה שמח להחזיר הביתה חלק ניכר מהנערים והנערות שמגיעים לבקו''ם. (העיתונאי נחום ברנע).

''חשוב לי יותר'' ''מספר האנשים הלומדים בישיבות, כמעט לא רלוונטי למלחמה שלנו בפלשתינאים. בתור אנשים ששומרים את התרבות היהודית, הם חשובים לי יותר מאשר עקרון השוויון עם הבנים שלנו הנהרגים בקרב'' (אלוף משנה במילואים אהרון דוידי, קצין צנחנים ראשי בעבר).

''הצבא דוחה אותם'' ''רבים מתלמידי הישיבות מנסים להתגייס אבל הצבא דוחה אותם בטענה שלצבא אין בעיית כוח אדם בשל מחזורי הגיוס הגדולים, ואת התקציב העצום הדרוש לגיוסם מעדיף הצבא לנצל לצרכים חשובים ביותר בעיניו. לדברי הרמטכ''ל גיוס בני הישיבות אינו משתלם לצבא גם מבחינה כלכלית''. (ח''כ רן כהן, מסיעת מרץ).

(הרב זמיר כהן)
מצטרף לשאלות רעות.אנונימי (פותח)
בנתיים התשובות מגומגמות.
בשביל מה הגעת לפה?golani
כדי להסביר לנו למה אנחנו לא צודקים?
ברצינות, זה לא שאת שותפה פעילה בפורום ומידי פעם מסבירה את דעתך. הרוב הניכר של הודעותייך הוא הסברה לנו כמה שאנחנו דפוקי ולזלזל ברבנים שלנו, אז בשביל מה באת לפה בכלל? בשביל למסיין (מלשון מסיון)?
תסבירו מה מגומגם ואז אסביר בע"הפוטצקי
לומר סתם ככה שהתשובות מגומגמות גם די מגמגם.
אין בושה ל"מחזירים בתשובה"golani
משתמשים בכל רסיס של פסבדו - מדע כדי "להחזיר בתשובה את אחינו הטועים". העולם המדעי דוחה חלק ניכר המטענות של אותם אירגונים בבוז אז למה לשקר לציבור? שילכו עם השטויות האלה לאנשי מדע רציניים, לא לערסים מהטיילת, נראה אותם.
-עין שלישית..
בס"ד
אתה יכול לאמר לי מבלי להתייחס לזה שהמאמר הוא של מחזיר בתשובה עם מה בדיוק לא הסכמת?
אתה יכול להסביר לי למה יש לי הרגשה שכל פעם שאתה שומע ב"א חרדי אתה פוסל אותו מהיותו חרדי אפילו מבלי לנסות להקשיב גם לצד השני?

ד"א,
הרב זמיר כהן מכניס להשקפות שלו הרבה ממה שהמדע אומר אם כבר מדברים.
ו..עין שלישית..
הייתי רוצה הוכחות לכך שהמדע דוחה,אם אפשר..
עין-אם תוכלי לתמצת את דבריו,אני מאוד אשמח..שיראל.
אין לי כח לקרוא..

ותשובהה-מצטרפת לפוטצקי-מה מגומגם?
..-Rעות-
בס"ד

לגולני-אני יכולה להביא לך כמות נכבדה של סיפורים אישיים על אנשים רמי מעלה כהגדרתך שחזרו בתשובה -חרדים-הרב אביחי כהן.. נקודה קטנה מתוך הכמות שיש..

שיראל-מה הקשר את רוצה להיות חרדית..,בנאדם נורמאלי שרואה סילופים בעיניים שלנו,ויש לנו חופש בטוי לגיטמי מאוד שיתעוררו אצלו שאלות..
בנתיים אני עדיין לא הגעתי לשלב של חושבת,עכשיו אני בבירור..
אני לא יחיה משהו כי חונכתי לזה אני רוצה להיות משהו כי הגעתי לזה וברור לי שזאת האמת מובן?!
ברגע שיענו לי תשובות שסיפקו אותי על הכל..
בנתיים לא.

עכשיו.

למה אתם חושבים שהחרדים כ"כ נגד המדינה ובלה בלה בלה..
חסר משפחות שבאו לתרום בפנוי גוש קטיף עצמונה?!..זכיתי להכיר..
"שמחו לאידם"-איזה סילוף שקר ושטות!
אין שום חרדי ששמח על גירוש של היהודים..

אולי הנטוריקרתא ו..הלבוש ממש לא מכניס אותם למגזר הזה החרדים מקאים אותם מתוכם ממש כמוך וכמוני.
אתם חושבים שהחרדים זה מגזר שמרני חנוק חש.. שלא רואה בעיניים שלו אפחד.
ושא"י מבחינתו זה לא מצווה!

שטיות!
סה"כ הם לא מאמינים שא"י היא אתחלת הגאולה! וזה מסתדר גם לי שזה לא כ"כ..
מדינה חילונית כ"כ..
רק יש ירידת הדורות..

איפה התחלת הגאולה פה?!
אבל א"י חשובה להם בדיוק כמו שהיא חשובה לך..והם מאמינים שבע"ה יבוא יום ונגאל..
ותאמיני לי גם הם מתפללים לא"י השלמה.

אני לא חושבת שהחרדים זה מגזר מושלם וכו' בכל מקום יש דרכים והרבה לשיפור.

אבל אל תשכחי..
אנחנו בתור דתיים עושים יותר מידי רעש וצלצולים מהערצה שלנו לא"י..
כל מקום הנושא הזה קופץ..ותאמיני לי שגם בו יש בעיות.
לדוג' את הנושא של נשמרתם מאוד לנפשותיכם..
למה אנשים מסכנים את החיים שלהם שלנו כדי ליישב מקומות בא"י ,אנחנו באמת חושבים שזה מה שה' רוצה מאיתנו?!

שנמות כדי שעוד חלקה בא"י תיהיה שלנו..
אנחנו עושים את ההשתדלות שלנו ובע"ה הלואי ונזכה לא"י השלמה במהרה!
אני אגיד לך לדוג' משו שמאוד הפריעה לי שקרה ממש אתמול..

בוטל הסיבו"ש בגלל המהומות בהר הבית..וכמובן התארגנה קבוצה אידאלסטית..שהחליטה שהיא כן מקיימת את הסיבו"ש למרות שזה ברור [!] שהם מסכנים את החיים שלהם בזה..
אז מה הקטע?!
כאלו אתם באמת חושבים שהקב"ה שמח מז'ה?!שהקב"ה רוצה שנסכן את החיים שלנו בששביל לקיים את הסיבו"ש?!
באמת?!
האם באמת זה בא ממקום טהור של לקיים את רצון ה'?!או ממקום של..

ואנחנו נלחמים על א"י..
החרדים מחרפים את הפשם אולי קצת מגזמים בדרך [אבל אל תשכחי שזה הכול הוראת הרבנים שלהם] על מצוות השבת..

ועובדה למאבקים שלהם נכנעים כי הם עושים הכול ע"פ מה שהרבנים אומרים..

למה לנו לא מצליח?!..
יש חיוב של מסירות נפש על כל ס"מ מא"י.ii
וכן - ה' רוצה את זה בדיוק.
החיוב על א"י יותר גדול מיהרג ואל יעבור. בא"י יש חיוב ללכת ולסכן את החיים.

הם פשוט אלימים. גועל נפש. חילול ה'.
רעות-שיראל.
א.תרגעי,רק הערתי כאילו ז\ה נראה שאת מתה להיות חרדיה אבל קשה לך לשנות..אם לא,אז לא.זה לא היה רציני,אלא רק ממבט חיצוני על מ שכתבת..

ב.ממש לא אמרתי שהחרדים לא רוצים את א"י.
ב"ה גם הם התקדמו והם לא בדעה שהיתה בגלות-שאסור לעלות לארץ כי המשיח לא הגיע וכו'.
גם הם מבינים שא"י חשובה אבל הרבה פחות נאבקים עליה.
בוא נאמר שאנחנו בפורום חרדי וכולם פה חרדים ויש דתי שבא ומעלה ת'נושא.
אם הייתי במצב הזה הייתי זועקת כמוך:"למה אנחנו לא נאבקים על א"י? למה הדתיים עושים הכל? למה רק הם מסתכנים כדי לרשת את הארץ בעוד אנחנו יושבים בשלוה בב"ב,קרית ספר וכו'? למה???"

יש ירידת הדורות וזה מושג אחד.
יש אתחלתא דגאולה וזה מושג שני.
אין קשר ביניהם.
המדינה מבחינתם היא לא אתחלתא דגאולה כי לא תיתכן אתחלתא דגאולה עם שילטון חילוני.
אנחנו חושבים הפוך.
דווקא עצם זה שהמדינה חילונית,שישוב הארץ התחיל מחילונים,דווקא זה מראה שזו היא האתחלתא דגאולה.
הגאולה באה קמעה קמעה ושמעת את זה בטח לא פעם ולא פעמיים.לאט לאט עולים,פורחים גם גשמית וגם ובעיקר רוחנית עד לגאולה השלמה.

מה הבעיה לעשות רעש וצילצולים על המצווה החשובה שביישוב א"י?
ב"ה שזה רשע וצילצולים על זה.
וכי החרדים לא עושים רעש וצילצולים על הפגנות שבת וחילול קברים?

"למה אנשים מסכנים את החיים שלהם שלנו כדי ליישב מקומות בא"י ,אנחנו באמת חושבים שזה מה שה' רוצה מאיתנו?!"-
ת'אמת רעות,הופתעתי לרעה.
בוודאי שזה מה שה' רוצה.
לפני קום המדינה החלוצים שעלו ליישב ת'ארץ מתו כאן כזבובים מכולרה,מלריה,טיפוס,מגיפות וכדומה והכל על מנת לקיים את המצווה העצומה של יישוב הארץ.כשעמ"י נכנס מהמדבר לארץ זו המצווה הראשונה שהוא מצווה לעשות!
"כל ההולך 4 אמות בא"י מובטח לו שהוא בן העולם הבא" או משו כזה.כל אמה וטפח בא"י חשובים וצריך למסור את הנפש למענם.

לגבי הסיבו"ש אני באמת לא חושבת שזה בסדר.זה לא שביטלו מעתה ועד עולם.וזו גם לא מצוות כיבוש הארץ,כי ב"ה ירושלים בידינו.אני חושבת שאלו שהלכו לזה הם באמת חסרי אחריות ומאוד הגיוני שהם עשו את זה סתם בשביל ההרפתקנות.

ולמה לנו לא מצליח?
מי אמר?
מה פתאום?
יש הוכחות?
לנו מצליח במקומות חשובים אחרים!

סליחה אם פגעתי,
שיראל

נ.ב.
עכשיו ענו גם ii וקינמון,שימי לב.וחוץ מזה-אם תרצי לקבל,אני מאמינה שתצליחי.

Rעות לא הבנת משהוgolani
אני לא אומר שאין חילונים משכילים שחזרו בתשובה. אני מדבר על כל הפסבדו-מדע שנכנס לנושא של החזרה בתשובה:הילות, תצלומי רוחות רפאים, סיאנסים ושאר ירקות...
רעות כנסי!אורושקוש
יש לי המון מה להגיד לך..
אני אגיד הכל אבל אני אשתדל להגיד את הרוב..
על השאלות שלךך יש לי תשובות אבל בחרתי להתייחס ל2 מהם..

4. למה הציבור הדתי רק הולך ומנסה לחקות את השמרנות של הציבור החרדי????
זה בא לידי בטוי ברשת נעם בתנועת אריאל וכו'?
למה החרדים אפעם לא אמרו וואלה באו ניקח מהם גם משו למה רק אנחנו מנסים לחקות אותם?!
רגע- את אומרת שזה רע שמנסים לשמור קצת יותר?!- זה רע שיש אריאל שבחרו ללכת בדרך יותר שמרנית?! חוץ מזה שזה חלק מזה שכל אחד מאמין בדרך אחרת. גם בתוך הציבור שלנו יש חילוקי דעות, ושאף אחד לא יגיד על זה משו. בציבור החרדי יש גם הרבה פילוג!!! 
את חושבת שזה סותר את הדרך שלנו אם אנחנו מחקים את חלק מהדרך שלהם???????? וזה חלק מהרעיון, אנחנו רוצים להתקדם ולנסות להגיע למצב הכי טוב שאפשר.
וזה בעיתם היחידה שהם לא רוצים לחקות דברים טובים מהדרך שלנו. ואני אולי מפתיעה אותך אבל שמעתי על קבוצה של חרדים שמנסה לחנך את הילדים עם ערכים ואידאלים כמו שיש אצלנו אבל עם שומרנות כמו בציבור החרדי.

5.למה לחרדים יש כ"כ הרבה כוח והם לא מתכופפים להחלטות של המדינה שלנו?!הווי אומר אתם יודעים כמה מוצרים למשל שינו בחניות נגיד את השקית במבה שהכתב לא יהיה במקום שפתוחים כי לא קורעים בשבת אותיות וכו'
למה רק הם מתעקשים על הדברים האלה???????
אנחנו הרי גם שומרי תורה ומצוות למה זה לא בראש שלנו??
הדרך של החרדים לצאת נגד המדינה נוגדת את הערכים שלנו. אנחנו אולי שילמנו המון מחירים כבדים על זה שכמו שאת קוראת לזה-התכופפנו להחלטות של המדינה. אבל אפילו אנחנו נשארנו עם ערכים בלי לצאת לרחובות במכות וצעקות ולהשיג מה שרצינו. הם חושבים שזו הדרך הנכונה-בהצלחה. אני ממש לא חושבת ככה.
ובקשר לגירוש- אם החרדים באמת היו רוצים אז לא היה פינוי. הרי הם משיגים הכל לא?! כמה הפגנות היו של חרדים?????
ואני לא חושבת שהמגזר שלנו מושלם אבל בכל זאת אני מעדיפה אותו על פני הציבור החרדי.

תגובה:ii
א. "אנשי רוח" - לא כל החרדים הם אנשי רוח. רק 1-2 בדור. מובן שאין הכוונה לציבור שלם שבאופן גורף הוא "אנשי רוח". יש אנשים בודדים שעתידים להיות גדולי הדור - והם אכן לא צריכים להתגייס. זה סתם תירוץ גרוע.

ב. אם זה מתאים לדתיים זה מתאים גם לחרדים. ואם החרדים יבואו - זה יישתפר.

ג. זה לא קשור. גם אם לא צריך אותם - הם עדיין חייבים להתגייס. צה"ל יחליט את מי הוא רוצה ואת מי לא. זו חובה של כל מי שחי במדינה הזאת. לא את ולא אני נעשה דין לעצמנו ונחליט שצה"ל לא צריך אותנו.

חוץ מזה - שכל הדיון הזה פשוט לא מובן לי. מחפשים תירוצים לא להתגייס?! איך אפשר לרצות לא להתגייס??

אז די עם התירוצים. תחליטו אם אתם קשורים למדינה או לא. "עד מתי אתם פוסחים על שתי הסעפים?".
לא מחפשים תירוצים לא להתגייס-עין שלישית..
כי בכל זאת אנחנו יהודים בדיוק כמוכם,אנחנו לא שונים ממכם בדיוק כמו שהלב שלכם אומר לכם שעכשיו אתם צריכים לתרום לעם גם לנו הלב אומר אותו דבר,רק שאנחנו מבצעים את התרומה שלנו בצורה שונה בצורה שניראת לנו הכי נכונה והכי חשובה והכי נחוצה אז למה לא לכבד? איפה אהבת ישראל שלכם? למה אתם חושבים שאנחנו חיות בלי טיפת רחמים?
מה כי אנחנו לבושים לא כמוכם? מה? מתנהגים שונה?
העובדה שאנחנו לא מתגייסים הופכת אותנו לרעים?חסרי לב ורגש?
אנחנו פשוט מקשיבים לרבנים שלנו שאומרים לנו בעצם מה לעשות,
אלו הרבנים שלנו בדיוק כמו שלכם יש רבנים שלכם.

"איך אפשר לרצות לא להתגיס?"??-אנחנו לא רוצים לא להתגייס אבל זאת הדרך שלנו בדיוק כמו שלכם יש דרך ואתם הולכים בה ואפאחד לא יוכל לבא ולאמר לכם אל תנהגו כך..

אולי אני ישאל אותך שאלה כזאת-
איך אפשר לרצות שבני תורה לא ילמדו תורה לפחות 16 שעות ביום???
מה זה לא דבר חשוב??
מה שלא ילמדו תורה??

אנחנו החלטנו מזמן,אנחנו לא קשורים למדינה,אנחנו קשורים לעם!
אנחנו אוהבים את כולם (לפחות ככה אני מרגישה) ואנחנו רוצים לסייע בדרך שלנו.
עין!שיראל.
אף אחד לא אמר ככה!
"חיות בלי טיפת רחמים"?
ממש לא!
אנחנו פשוט חושבים שאתם טועים,ומנסים לשכנע אתכם בצדקתינו.
תלמידי חכמים לא פטורים ממלחמת מצווהgolani
כמה פעמים צריך להסביר את זה?
השאלה מה היא בעיניך מלחמת מצווה?עין שלישית..
זה לא קשור לאיך שהוא מגדירפוטצקי
את צריכה לשאול איך ההלכה מגדירה מלחמת מצווה.
תורה ועבודה -ככה אפשר!!פוטצקי
וכתוב בגמרא שזו הדרך הנכונה של ר' ישמעאל
אז את לא כ"כ הבנת את ההשקפה שלנו-עין שלישית..
וכתבתי אותה די בברור בפתיחה.
הבנתי לגמרי.פוטצקי
שאלת:  איך אפשר לרצות שבני תורה לא ילמדו תורה לפחות 16 שעות ביום???

אנחנו פחות מכבדים אתכם כי..נועמיק
אנחנו נלחמים ומתים למענכים,בזמן שאתם תורמים תרומה חשובה בבית המדרש(שגם אנחנו תורמים)

זה כמו יחס לילדים מתבגרים מצד ההורים שלהם.אנחנו צריכים לדאוג לכם,ואתם בכלל לא שמים לב לזה בגלל שאתם חושבים שכל מה שאתם עושים זה אידיאלי(ועכשיו בטח מישהו יענה שאני חושב שמה שאני עושה זה אידיאלי,אז כבר הסברתי שכמו שגם החרדים עושים,אצלינו לומדים הרבה מאד תורה,שזה מה שהחרדים חושבים שאידיאלי,וגם עושים צבא.)
ועוד מילה: מיסיםפוטצקי
את לא מאמינים במדינה, יושבים בבית מדרש ולכן לא משלמים מס או לא משלמים הרבה, הרבה מהחרדים נחשבים עניים.
ולבסוף- מימון הישיבות- מתקציב הממשלה
עזרה לעניים- מתקציב הממשלה
להזכירך, תקציב הממשלה מגיע מהמיסים.

נ.ב: זה איך שזה נראה לחילונים לא ליפוטצקי
אם ככה זה ניראה לחילונים זה לא אומר שזה בסדרעין שלישית..
ההפך הגמור..(אז למה את כותבת את זה?,ולמה ניראה לך שזה משנה לי?)

וזה אפילו נשמע טיפשי..
לומדי התורה העניים שלנו נעזרים באמותות שאנחנו פותחים בעצמינו,
הממשלה לא עוזרת כמעט בגרוש אנחנו ממנים את הישיבות לבד,
הם לא מעוניינים לעזור
יש לנו מדינה חילונית שלא מעוניינת בישיבות.
הממשלה אמנם לא נותנת את הכלפוטצקי
אבל היא עוזרת. (יש הרבה ישיבות)
ולכן יש ח"כ חרדים ומפלגות חרדיות. (אם אתם לא מאמינים במדינה, גם לא היו אמורות להיות מפלגות חרדיות)
ובאמת יש חרדים קיצוניים שלא מצביעים בבחירות.

וזה משנה לך מאוד מה חילונים חושבים עליך (לא באופן פרטי). הם חלק מעמ"י.
אני זוכרת שבתשדירי הבחירות היו תשדירים שקראו לחילונים להצביע למפלגה חרדית (אגודת ישראל, לא ש"ס) "יש לנו מדינה חילונית שלא מעוניינת בישיבות."- ויש לנו ישיבות חרדיות שלא מעניין אותם מהמדינה.
והם חיו באושר ועושר עד עצם היום הזה.
אני יכולה להוכיח לך מניסיוניעין שלישית..
שהממשלה כמעט ולא עוזרת לישיבות בהם לומדים תורה נטו, בלי למודים כללים
הם עוזרים לישיבות(השאלה איזה..) לישיבות שמכניסות השכלה(ישיבות שלכם,כי הם מעודדים את זה)

"אם אתםא מאמינים במדינה לא היו אמורות להיות מפלגות חרדיות"??
לדעתי,אנחנו לא מאמנים במדינה רק כי היא מדינה חילונית אני לא חושבת שבגלל זה אסור לנו לנצל את זה שיש מדינה לטובתנו ולהפוך את זה.(לפחות בשבילינו) 

בקשר לחילונים יכול להיות שזה אמור לעניין אותי אבל זה לא העניין כרגע.

מי זה אנחנו? אל תכליליפוטצקי
אני מכבדת כל יהודי באשר הוא. וב"ה יש עוד הרבה כאלה.
לא,עין שלישית..
בכלל לא!
אני ג"כ הסברתי בהתחלה(וכל הזמן ניראה לי שאת מתעלמת מזה ומנסה לעקוף,):

"אני מדברת על בחורים חרדייםשמצהירים שהם לומדים בישיבה והם באמת מוסרים נפשם לתורה שזה אומר לפחות 16 שעות ביום שזה לא קל ואני לא חושבת שיש אנשים שיכולים להתחרות איתם בעניין הזה..כי למוד תורה זה לא עניין פשוט הוא דורש המון מאמץ והשקעה אז אתם יכולים לאמר "יש ישיבות הסדר,שילמדו תורה וישרתו.." אז כמו שכתבתי מקודם יש חוסר רוחני וכל מי שיכול לסייע בעניין הזה צריך לעזור השאלה במה אפשר לסייע יותר:בריצה לג'בלאות,בטנקים? או בישיבה?
שוב פעם אני לא מזלזלת ח"ו בחיילים אני באמת מעריכה אותם וחושבת שהם עושים עבודת קודש,אבל ב"א שיש לו את האפשרות לשבת בישיבה וללמוד למה שלא יעשה את זה? למה שלא יהיה מאזן? כי הרי העולם לא מתקיים שניה בלי תורה."

אגב,מה מס' השעות הממוצע שבחור בישיבת הסדר לומד?
איזה דיון מטופשgolani
כלומר המטרה המקורית שלו לא אבל הדיון איזה ציבור יותר טוב הוא כ"כ מטופש. כל אחד צריך לשפר את מה שהוא ריך לשפר, ונגיד שאנחנו יתר גרועים, נגיד אז? זה אומר משהו לא! זה בסה"כ אומר שאנחנו צריכים להשתפר!
יש לי כ"כ הרבה מה לכתוב..אבל זה כזה ארוך-אינטרנט?!
בס"ד
כך שאין לי כוח להתחיל.בכל מיקרה מישהו יקרא?השירשור כבר ענק.
עלו הרבה דברים באמצע אבל רציתי להתיחס רק בקצרה לנקודות שהעלתה עין שלישית בהתחלה.כתבת דברים יפים שרבים בציבור המכונה דתי לאומי היו אומרים לך גם.חוץ מהערות נוספות רציתי להוסיף-יש הבדל גדול בגישה.בציבור הדתי לאומי מכירים בערך התורה(ולא משנה עכשיו עד כמה בתתי מיגזריו התורני החרדל"י וכ"ו)
אבל יודעים שלא כל אחד מוכשר / מתאים /תפקידו בעולם-הוא רק ללמוד תורה.לצערי ניראה לי שאפשר לומר בבטחון שרבים רבים בציבור החרדי לא לומדים 16 שעות ביום,אולי אפילו לא קרוב.והנה נוצר מצב שכמעט אף אחד מהם לא מתגייס במקום בטלנותו.נכון הוא לא אשם זה יוריד מערכו,זה בד"כ ממש לא מקובל ומי בכלל תסכים להתחתן איתו אחר כך?נוצר מצב לא טוב שמתופעה שאמורה להיות לתותחים בלבד שרשאים אולי לא להתגייס בכלל,כולם(ברובו ככולו)לא מתגיסים.וכאן הבן שואל מאיזו רשות?! טוב אז מי שלא לומד כל היום לא ילמד תשאלי? נכון.כמיראה לא לכולם יש את הכוחות וכמובן שעל כל אחד להתאמץ אבל שירות צבאי מנימלי לא שלם נידרש מאחד כזה.אבל לא שילך במגמה שהוא לא שווה אלא אם זה מה שהקב"ה רוצה ממנו זה תפקידו-במיוחד שמדובר בצבא הגנה לישראל שזו מצווה כל כך כל כך כל כך גדולה!!!!
זכות עצומה שבטוחני שרבנים גדולים מכל הדורות עד משה רבנו היו שמחים לקחת בה חלק.זה ממש בקצרה על הנושא הרחב שניפתח.לא בטוח שהמרשתת היא המקום בו אפשר לפתח דיון כזה בצורה נאותה.אולי בשיחות של אחד על אחד אבל גם.....
מצפה לתגובותיכם.
באהבה רבה.
זו התחמקות מהבעיה העיקריתgolani
לא! השאלה אמורה להיו על מי שכן לומד! היתלות בטענה של "ממילא הרבה לא לומדים הוא התחמקות מהבעייה האמיתית.
כי לדעתי-אינטרנט?!
מי שכן לומד יש מצב שזה לא כ"כ בעיה.גם בציבור שלנו חושבים את זה אלא שאומרים שהם הרבה יותר נדירים.(הרצי"ה אמר לרב דב ליאור לא להתגייס לא?)
יש הבדל בין בודדים שאכן צריכים לקבל פטורgolani
לבין ציבור שלם. למה גם מי שלומד לא צריך לקבל פטור? חרשנו על זה למעלה, תראי שם.
יפה ופה אנחנו מסכימים כי זה מילה במילה מה שכתבתי.אינטרנט?!
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Gini
וואלה!! אני גםההרהמורניק
אני חדשההודיה לה':)אחרונה
למה באמת
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך