מאיזה גיל אפשר לתת לתינוקות במבה?אנונימי (פותח)
קראתי באיזה מקום שרק מגיל שנה , זה נכון?
המתוקה שלי בת 7 חודשים ומסרת לאוכל שלא מרוסק ממש למחית, כמו גרברים.

איזה תוספות אפשר לתת לה? (חוץ מבסקוויטים שהיא אוהבת).
לדעתי מיותר לתת לה ממתקיםיוקטנה
זה לא תורם כלום, אלא רק מפריע. והם עוד ממש קטנטנים ובשיא ההתפתחות, אז דווקא בגילאים כאלה הייתי נמנעת ממתקים. ביסקויט או במבה אינם תחליף לויטמינים, או מינרלים, ושכרם המועט (מאוד-מאוד!), יוצא בהפסדם הענקי (מאוד-מאוד!). 
תינוקת בת 7 חודשים שלא רוצה פירות וירקות, סימן שמערכת העיכול שלה מאחרת להבשיל, וצריך פשוט לחכות עד שהיא תבשיל, גם אם הקצב שלה איטי יחסית לזה של חבריה לכיתה ;) עד גיל שנה בכלל לא הייתי עושה עניין. 
לא פירטתי מספיק-אנונימי (פותח)
מרק ירקות היא דווקא מאד אוהבת, אני מבשלת לה גזר, תפו"א , בטטה, שומר, כוסברה... טוחנת בבלדר ומחלקת לצנצנות.
עם זה יש לי בעיה אחרת. אי אפשר לשמור במקרר יותר משלושה ימים, אז את מה שנשאר אני מקפיאה, אבל כשאני רוצה להפשיר את זה, המרק מאבד את המרקם החלק שלו והופך לגושים. ואז היא לא אוכלת לי...

עם פירות לא הצלחתי להפוך אותם למחית ממש.

מה כן אפשר עוד להוסיף.?
אגב, מבחינת ההתפתחות שלה אמרו לי שהיא מאז זריזה- זוחלת כבר חודש, חבותית ועירנית מאד.
מבחינת המשקל, קצת קטנה, 6 קילו וקצת. (אני גם קטנה..)

סליחה על ההרצאה(=
אולי תנסימאמע צאדיקה
אחרי שאת מפשירה- להעביר בלינדור מהיר- שירסק את הגושים ויתן מרקם חלק?

אני לא יודעת אם יש לך זמן לבשל כל יומיים טרי או לא... או אם מה שאת מבשלת לך ולבעלך- מתאים לרסק קצת לחמודונת.

פירות נהפכים למחית נחמדה אחרי קצת בישול...
בלנדר חוזר נשמע רעיון טוב, אנסה אותו...אנונימי (פותח)
יש לי רעיון!אנונימי (פותח)
שמעתי מרופאים שמותר להביא מוצרי חלב מגיל שנה
תביאי לה מעדנים זה מזין וגם טעים!!
עדיף יוגורט או גבינהיוקטנה
תינוקת קטנטנה תאהב תפוח לא פחות מבסקוויט, אז איןאנונימי (פותח)
שום סיבה לתת לה שטויות כאלה... אני כשהייתי קטנה קיבלתי לאכול פירות ולא בסקוויטים או במבה ולא קרה לי שום דבר, אני לא מרגישה מקופחת...
מישהו כתב פה שתתני לה מוצרי חלב כמו מעדנים ו/או גבינה ויוגורט. הצעתי- בשום אופן לא!!!!!!!! זה ממש מזיק בגיל כזה וגורם למלא דלקות אוזניים...

בהצלחה רבה!!
שאלה, באמת -שירק
מה כל כך נורא בביסקוויט? לא צריך קצת קמח וסוכר לגוף? 
גם בבמבה יש המון ויטמינים, נכון שיש גם המון שומן, אבל מדובר בתינוק ואם הוא לא שמן מדי איזו בעיה יש?

סוכר יש בפירות (ביחד עם וויטמינים ומינרלים)יוקטנה
והוא סוכר טבעי, בריא יותר, שאיננו מזוקק (לא עבר תהליכים כימיים).
קמח - מיותר לגוף, לכל הפחות. במקרים מסוימים, הוא גם מסוכן לגוף (צליאק).

החומרים שבביסקוויט משקרים לגוף, כך שיחשוב שהוא קיבל מזון, בעוד שהוא קיבל רק זבל.
בכך, האדם לא ירגיש את קריאת הגוף לערך תזונתי חשוב (וויטמינים, מינרלים). אפשר לתאר את המצב כמצב של תת תזונה חבויה, מאחר והאדם לא מרגיש רעב, בעוד שהגוף שלו חסר את מה שנחוץ לו להישרדותו.

אני אוכלת ביסקוויטים, נותנת לילדים ביסקוויטים, וגם ממתקים אחרים. השאיפה שלי היא לא לעשות את זה, אבל כרגע (לפחות) זה לא נראה מציאותי. על כן אני משתדלת להגביל, וגם לתת אחרי שהילדים קיבלו "אוכל אמיתי". יותר קל לתת לילדים ביסקוויט אחרי תפוח, מאשר תפוח אחרי ביסקוויט.
אם אין קמח, אין תורהיהודיה מא"י
מימי אדם הראשון ועד ימינו חיטה - קמח, לחם הם מזונו הבסיסי והחשוב ביותר של האדם. והעובדה שיש אנשים החולים במחלה קשה שמונעת מהם לאכול אוכל בסיסי וחשוב זה לא משנה עובדה זאת. יש אנשים שאסור להם לאכול פירות ואפילו ירקות, (כן לסבתא שלי היה אסור לאכול אפילו עגבניות בגלל הסוכר שבהם) אז מה זה הופך אותם לאוכל לא בריא??? שטויות.
אם זכרוני אינו מטעה אותי את התלוננת פה באחד הפורום שכמה שאת מבשלת האוכל לא מספיק. אז עכשיו זה ברור - כאשר את מוציאה מהתפריט את הבסיס של האוכל, מה הפלא שכל כמות שאת מכינה לא מספיקה? הפתרון הוא פשוט - להחזיר לתפריט את הקמח ולחם, וכבר תראי איזה פלא.
נכון שלא כדאי לדחוף לילד סתם ממתקים, אבל מכאן ועד שלילת הקמח המרחק גדול.
ובמבה דרך אגב נמנית על החטיפים הפחות מזיקים, מאחר והיא מכילה כמעט רק תירס ובוטנים אבל מאוד לא מומלץ לילדים מתחת לגיל שנה
כחת את השומנים המוקשים (35%)יוקטנה
ואת הדביקות לשיניים (יחד עם הסוכר, טוב-טוב בכל החריצצים והרווחים ).
ההצלחה של הונאת הציבור "במבה בריאה" ראויה ללימוד בכל בית ספר לשיווק ופרסום.
למרבה הצער (אך לא ההפתעה), לא נעשה מחקר רחב היקף בשאלה של תועלת מול נזק של הוספת וויטמינים ומינרלים (וסיבים) באופן מלאכותי למזון תעשייתי.

לחם הוא אכן מזון בסיסי של האדם, לטובה, אך בעיקר לרעה. הוא בהחלט לא המזון החשוב ביותר של האדם. אם הייתי צריכה לבחור, קרוב לוודאי שהמזון החשוב ביותר בעיני הינו ירקות ירוקים, שעשירים בוויטמין C, ברזל וסידן (גם אם פחות בחלבונים, שאגב אין גם בלחם).

צליאק שונה מאלרגיה רגילה למזון. בצליאק, חלבון החיטה גורם למעיים לאבד מפיתוליו, ובכך מוריד דרמטית את הספיגה של המעיים את מה שדרוש לגוף מין המזון. העניין הוא שהוא עושה כן גם אצל אנשים שאין להם צליאק (גם אם במידה פחותה בהרבה).

לצערי, אנחנו אוכלים הרבה מאוד לחם (כיכר ליום ל-7 אנשים), וגם לא מעט ספגטי (קרוב לק"ג בשבוע).
(בעלי אומר שלפחות אני אכול ואגיש את המאכלים האלה בלי צער, כדי לא לפגוע עוד יותר בערך התזונתי  הוא צודק)
יוקנטה, מילים כדרבנות....אנונימי (פותח)
החיטה מזיקה מאוד בעיקר לילדים מתחת לגיל שנתיים- עדיף שיפון.
לגבי במבה- אחד הדברים הלא בריאים. אולי ללא מונוסודיום גלוטומט אך תהליך ההכנה הוא בערך כזה- לוקחים גוש חמאת בטנים (וחמאת תירס), גוש מרגרינה, מערבבים, מטגנים. ורק אח"כ- מכניסים לתנור....
ולכן, אם נחזור לנושא השרשור- לא כדאי לתת במבה בכלל...
חג שמח!
עדיף לתת תפוח אחרי ביסקוויט, מבחינה בריאותית, כינפשי ישובב
זה יותר טוב לשיניים.. לתפוח יש סגולות בריאותיות ויכולת לנקות את השיניים מהסוכרים ושאר המרעין בישין שהותיר שם הביסקוויט ולכן הוא עדיף לפני ולא אחרי.. כן, הבנתי שצריך לשכנע את הילדים לכך, אבל זה כדאי... (המלצה מרופאי שיניים ואנשים שמבינים בתחום...)

בהצלחה רבה, ושנזכה לחירות אמיתית גם מכל השטויות וההבלים המתוקים הללו!!!
צריך הכל במינון!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!אמהונתאחרונה
אני נותנת לביתי (בת שנה ו-3) הכל מהכל, במינונים. גם מעדנים וגבינות וחלבי וב"ה היה אולי רק פעמים מאז שנולדה כאבי אוזנים. והיא מאוד אוהבת פירות וירקות ואני גם נותנת לה במבה ובסקויטים, היא ב"ה ילדה בריאה עם תאבון בלי עין הרע!!אז כל ילד הוא מקרה לגופו. וגם אני גדלתי ככה טב"ה בריאה. לא צריך להכנס לסרטים יותר מידי!! אני מעדיפה כמובן להתחיל את הארוחות עם האוכל הבריא, ובשעות פנאי גם במבות וביסקויטים, צריך להכניס פרופורציות לחיים!
אמהות לבנים עם אטופיק- יש תקווה לשרוול קצר בקיץ?שיח סוד

עד היום לבש ארוך בקיץ,

מסכן שכל החברים בגן עם קצר מרענן - הוא חם לו עם ארוך.

אבל כשהוא עם קצר בשרוול/במכנס הוא מתחיל לגרד כי זה נגיש…

עם השנים למדנו יותר להתנהל עם האטופיק ועכשיו ההתפרצות במצב סבבה

מפחדת לקנות לו מלאי של קצר ולהתבאס (מה שקרה קיץ אחד שפשוט מלא כסף הלך לחולצות שלא השתמש…)

לא יודעת להגיד כי כל החורף סתיו לבש ארוך

בקיצור, באיזה גיל כבר יכלתם לשים להם קצר בקיץ? אם בכלל…

משהו אחד- במזגנים בקיץ לא כזה חם....יעל מהדרום
לק"י

לילדים שלי היה, אבל לא זוכרת שגירדו הרבה.

ומציעה לך לשאול בפורום הו"ל, שהרבה יותר פעיל.

ואפשר לקפל לו את השרוולים ולבדוק איך זהיעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אם העור בסדר והוא לא מגרד, לקנות לו גם קצר.

משפחה תורנית מחפשת יישוב קטן, קהילתיbula

עם קליטה פתוחה ודירות להשכרה

אשמח לרעיונות

באיזה אזור?פתית שלגאחרונה
מועדון מאמא דילmama273

🌸 מאמא דיל – דילים שאמא באמת צריכה! 🌸

כאמא ל5 ילדים בגילאים מגוונים, אני יודעת כמה אנחנו מחפשות לחסוך – בלי להתפשר על מה שחשוב באמת לילדים ולבית.
בדיוק בשביל זה פתחתי את מועדון מאמא דיל 💕

ערוץ שבו אני משתפת כל יום דילים שווים – כאלה שאני גם קונה בעצמי 👶🛍️

✔️ מוצרים שימושיים לבית ולילדים
✔️ מחירים משתלמים באמת
✔️ חוסך זמן וכאב ראש
✔️ רק דברים שעושים חיים קלים יותר

📲 להצטרפות לערוץ הטלגרם

📩 לא בטלגרם? אין בעיה!

אפשר להירשם ולקבל סיכום דילים מרוכז למייל (כפעם בשבוע):

👉 להרשמה במייל

מאמא אחת לשנייה – בואי לחסוך חכם 💕

מעון/משפחתון תורני מומלץ בהדר גניםאושי 9
בננו הבכור יהיה בספטמבר הקרוב בין שנה ותשעה חודשים. אנחנו אמורים לעבור להדר גנים, פ"ת. יש למישהו המלצות על מעון/משפחתון תורני ואיכותי?   הרף המינימלי, שתהיה למקום כשרות בשרית למהדרין. 
יש ברחוב בגין מעון חסידימתיכון ועד מעוןאחרונה
שנראה לי די מוצלח, המינוס העיקרי זה שיש בו המון ילדים, מנהלת ממש משקיענית ואכפתית
איך נותנים לילדים הרגשת יציבות בתקופה כזאת?מתוך סקרנות

אני מרגיש, שאת הילדים מטרידה בעיקר ההפסקה הפתאומית (מבחינתם) של פעילות מסגרות החינוך, כשבינינו אף אחד לא יודע מתי יחזרו.

לכל השאר הם יחסית מתרגלים ומסתגלים...

,למישהו יש טיפים איך לתת להם בטחון בנושא זה (יש לילדה אחת לדוגמה עוד חודשיים יום הלדת בגן, וכבר עכשיו מוטרדת האם יתקיים או לא...)?

אפשר לשתף את הגננתמענין

שתדבר איתה בטלפון. שכשיחזרו לגן יחגגו לה.

אצלינו משתדלים להתקשר לילדים, ולשלוח סרטונים כדי לשמור על קצת תחושת חיבור כמה שאפשר בין הגן לילדים.

באמת תקופה מורכבת לילדים, מחפשים את השיגרה ואת הביטחון שהם רגילים אליו. 

רעיון, תודהמתוך סקרנותאחרונה
סיר בישול איטיטרכיאדה

בעקבות המלצה פה של @פשוט אני קניתי סיר בישול איטי. 

שמתי בבוקר חלקי עוף ותפוחי אדמה, הוספתי תבלינים והדלקתי על החום הנמוך (יש שתי דרגות חום- נמוך וגבוה, ועוד אפשרות של שמירה על חום)

לאחר חמש שעות בדקתי וראיתי שהעוף לא מתחיל אפילו להיות עשוי, בעוד שעל החום הנמוך ההמלצה היא 6-8 שעות.

בהתייעצות עם גי פי טי הוספתי כוס מים והגברתי לחום הגבוה, חיכיתי עוד שעתיים, וכעת העוף מוכן בקושי, רחוק מאד מלהיות רך ועסיסי כמו 

שתארו לי. התפוחי אדמה מוכנים אבל מעט קשים. בקיצור, ממש לא מה שדמיינתי.

אשמח שתאירו את עיני איפה טעיתי, כי תוצאה כזאת יכולתי להשיג גם אם הייתי מניחה סיר עם עופות על האינדוקציה לכמה שעות (ואז החום היה הרבה יותר גבוה והבישול יותר טוב)

בנוסף, הנוזלים בתבשיל בקושי מבעבעים, זה נראה כאילו החום כל כך חלש!

אולי תשאלי בפורום מתכוניםיעל מהדרום
נראה שהיה חסר רוטבחילזון 123אחרונה

זה לא סיר לאפיה זה סיר לבישול

ואולי היה כדאי לכסות עם מגבת מעל

כשהאיש בעבודה בזמן המלחמהעקרת הבית

בימים הראשונים האיש שלי עבד מהבית, ועכשיו נוסע לעבודה.

מה אתן עושות כדי לגרום לאיש שלכן להבין שיחד עם העבודה, יהיה קשוב לצרכים שלכן ושל הילדים?

הוא יודענהג ותיק

שיש לך ולילדים יותר צורך ממנו בימים האלה?

אולי פשוט לדבר איתו על זה

אם יורשה לי (בתור מי שבעבודה, אמנם מהבית)משה

בטח שנסע לעבודה. יש לכם חשבונות לשלם ומשפחה לגדל. צריך להעריך את זה ולקבל את זה קודם כל.

אחר כך אפשר לאזן מחדש.

משתפים מהלבתהילה 3>אחרונה

היה לי ממש מאתגר היום הרגשתי פשוט אמא גרועה/

הייתי כל כך עייפה ורק רציתי שמישהו יחליף אותי ויהיה לי שקט לשעה

אני ממש צריכה שתגיע שעה מוקדם יותר/שתבקש לעבוד מהבית/שתיתתן לי שעה לנוח כשאתה בא כדי שאני אצליח לחזור לעצמי/שתראה את המאמצים שלי/שתיקח אחריות על x וכו

שלום מחפשת פסיכיאטר לילדים באיזור מרכזממתקית

או הסביבה, ירושלים, או כל מקום אחר.
לא דרך הקופה
מישהו פרטי שאני יכולה להתקשר אליו לפלאפון באופן אישי.
אשמח לטלפון בפרטי

בדרך כלל גם לפסיכיאטרים פרטיים יש מזכירהמתואמת

ולא מתקשרים אליהם ישירות לטלפון.

בכל אופן, עוד כחודש יש לנו תור לפסיכיאטר פרטי שקיבלנו עליו המלצות, והוא מקבל בתל אביב. אחרי התור אוכל להמליץ עליו באופן אישי כנראה...

לא נכוןאריק מהדרום
יש לי פסיכיאטר שאני מתכתב איתו בווצאפ ובמייל וזמין בטלפון, הןא מקבל גם באזור המרכז ובזום אבל הוא לא לילדים.
תודה אבל צריכה לילדים.ממתקית

אבלאם אפשר בכל זאת מספר...

זה יפה! ומעניין כמה זה נפוץ...מתואמת
בכל אופן, זה רק אחרי הפגישה הראשונה איתו, לא?
אז זה באמת יפה...מתואמתאחרונה
יש את ד''ר מרים פאסקיןמתיכון ועד מעון

את ד''ר ליעד רוטשטיין

ד''ר מאיה אליעזר

במרכז, פרטיות

אבל מה הטלפונים? אפשר בפרטי? בבקשה...ממתקית
אין לי בשלוףמתיכון ועד מעון
אבל יש בגוגל, בטוחה שיעלה לך שתכתבי את השמות

אולי יעניין אותך