אני מפחדת.שפרינצא בוזגלו
מפחדת שיתברר שהחשדות מוצדקים, ושאנשים שאני מעריכה ואוהבת יגידו שהרב ההוא צדיק הדור ולא עשה כלום, ואז יהיה ברלנד שתיים...

ובכלל, ההאשמה של הרבנים את המתלוננת הראשונה בחוסר שפיות ושקר מתירה את דמם של מתמודדים עם בעיות נפשיות, וזה שאדם עם בעיות נפשיות אומר שהוא לא יכול להיפגע? לא להיפך? הן טרף קל!!

זהו. פרקתי. תודה.
מפחיד נורא.אור'
יכול לקרוע אותנו
פחות מפחדת מקרע,שפרינצא בוזגלו
יותר מפחדת מזה שאנשים שאני מעריכה יתמכו באנס.
כל כך..ekselion
אני חושב שזו הסתכלות לא ממש נכונהבן חורין

רוב הרבנים שאת מכירה לעולם לא יתמכו באנס.

כן ייתכן שהם יתמכו באדם שאת מאמינה שהוא אנס, והם לא.

אני לא נכנס כאן בכלל לשאלה מהי האמת לגביו עצמו.

אלא לכך שצריך להבין שלא כל מי שמטיל ספק בראיות מסויימות הופך מייד ל"תומך באנס".

במובן מסויים, אלו שמאמינים בדמות שמרמה את הציבור ועומדים לצידה, הם קורבנות של ההונאה לא פחות משאר הציבור.

אז נכון, זה כואב שיש מחלוקת, וזה כואב שהצד שטועה גורם נזק, והאנשים שפועלים אקטיבית, וכל שכן החזקים שבהם- גורמים נזק אף גדול יותר (בהנחה שהם בצד הטועה, כמובן). 

לא צריך להשחיר את פני כל העולם רק כי לכל אחד יש חבר שהוא חבר של חבר שעשה פעם עסקה עם חבר של מישהו מושחת.

ופרשיית ברלנד לא דומה בכלל. מהרבה מאד בחינות. יש לאנשים מנהג מגונה להשוות בין כל שני דברים שיש להם איזו כותרת משותפת.

ולגבי השאלה על אנשים עם בעיות נפשיות, אני מבין את הקושי שאת מציגה והוא אמיתי, אבל מצד שני חשוב להבין ששורש הבעיה הוא לא בטענות של הרבנים אלא בעצם המציאות של מתמודדי הנפש... הם באמת נמצאים במציאות שהיא בלתי אפשרית, שלא תמיד אפשר לדעת מתי לקחת את דבריהם ברצינות. אז ודאי שראוי לחפש דרך להגן עליהם, אבל צריך להכיר בזה שהפתרון הוא לא תמיד ללכת לקצה השני בעיוורון

זה לא "הרבנים", ולא לעניין זה שהיא מתמודדת נפשחצילוש
אלא לעניין דברים אחרים עקרוניים יותר, אותם כתב הגרוש שלה במפורש. אי אפשר להתעלם מזה מחד, ומאידך לצערינו הרב באמת כרגע אי אפשר לדעת בפשטות, בהימצאותה של עדות שניה שנשמעת אמינה וכרונולוגית הרבה יותר.

נראה לי שכרגע עדיף לכולנו שנשתוק, שלא נאמר מילים מיותרות לא לכאן ולא לכאן, ונתפלל לחקר האמת. והאמת, שאני נמצאת בחוגים שאת מכוונת אליהם. זה לא ברלנד. אנשי ה"קו" (במירכאות, כי זה כל כך כוללני..) הם לא אנשי שובו בנים, ממש ממש לא. אין קשר. וגם שם ברובם הגדול נרשמה התפכחות. אך כמו שחלילה אם היה סיפור סביב רב גדול אחר למשל מראשי ישיבת הגוש, ח"ו ח"ו שלא יקרה ולא עלינו, לא יהיה קל לתלמידיו לקבל את זה ישר וכמובן שתידרשנה עבודה של בדיקה רצינית והוכחות.. גם כאן. יש מי שבסוד העניינים. אולי עם כמה שקשה, כדאי שניתן לדברים להיבדק. אין מצווה להביע דעה ולתפוס צד בכל דבר. אפשר להודות בכנות שיש חשש ואנחנו באמת לא יודעים..

זהו. חיבוק ממוש. אני יודעת שאת מדברת באמת ממקום פצוע ומנסיון עבר, אבל חבל להתעסק במה יהיה ו.. אולי יותר מרפא בשביל כולנו ובשביל עמישראל שניתן לגדולים מאיתנו לעמול ולברר ולהבין, ואנחנו נהיה עסוקים בטוב ונביא ברכה, ומתי שהדברים יהיו נהירים לכולנו, אז נדע ונהיה חכמים יותר ואני מאמינה בכל ליבי שנתמודד באומץ (בדיוק על זה נאמר, שהדעת מוסיפה גם מכאוב..)
כל מילה.אין לי הסבר
"ההאשמה של הרבנים". כמה קל להפוך אותם לדמוניםהָיוֹ הָיָה
עבר עריכה על ידי נשמה כללית בתאריך כ' בחשון תשפ"ג 03:15
תוכלי להביא לכאן קישורים לשלושה רבנים ש"האשימו את המתלוננת בבעיות נפשיות"?

ולמעשה, זה באמת מורכב. אף אחד לא מתיר לפגוע בבעלי בעיות נפשיות, אבל מוכרחים להודות שכשאדם כזה מספר משהו, זה חייב להיות בערבון מוגבל מאוד. כי מה לעשות שגם כשלא פוגעים בהם הם מסוגלים לספר שכן. לא מרוע, לא בזדון, אלא כחלק מהבעיה.
ראיתי את העדות של האשה השנייה-'דורית' וזה עשהחסדי הים
לי בראש סיוטים.
אני מקווה שזה לא נכון אבל היא נשמעת מאוד אמינה.
אין לי ספק שזה קרה.ראשיתך
זה מזעזע קצת לא?חצילים
לא מפתיעראשיתך
בהתחשב בכל האמירות המבאישות שמפזר בפרשיות מזעזעות, ההכפשה של הרב שמואל אליהו ופועלו ועוד
ועדיין זה מזעזע לומר כךחצילוש
אותו דבר כמו מי שאומר שגם אם יביאו לפניו את כל ההוכחות שבעולם מבחינתו הרב לא עשה כלום. את הולכת לפי אינטואיציה ורגש, יש דרך אחרת ב"ה לבדוק עובדות בבירור ללא משוא פנים. אני הקטנה אישית הייתי נזהרת יותר בלשוני. לפעמים באמת באמת מה שנכון זה לשתוק ולהפנים שיש אנשים גדולים ממני שעוסקים במלאכה. למה כ"כ בוער לך לנקוט עמדה? כן חשוב לומר שכל עניין חובה שייבדק.. אבל מה כ"כ בוער "לתפוס צד"? אפשר להפנים חשיבה קצת יותר בוגרת. ומדברת בתור אחת שדי מעורה גם בסביבתו הקרובה של הרב שמואל אליהו ונמצאת בקשר עם אנשים שאמונים על פרשות כגון אלה וגם מהמשפחה שלי מאוד מקורבים לרב. את סומכת על הרב שמואל, נכון? אז תני לו קרדיט.
אדרבה, הזהרי בלשונך במידה שנכונה לךראשיתך
לא הבנתי מה זה שייךחצילוש
יש גדרים ברורים לאיך להזהר בלשונינו.. זה לא הולך לפי דרגות..
חלק מהגדרים זה הירושלמי בפאה.חסדי הים
אני לא בטוח שהוא עשה את זה ואני לא סתם יאמר, אבל אני גם בטוח שאין איסור לשון הרע במקרה הזה, לכן לא הייתי מאשים את @ראשיתך בלשון הרע.

שימחקו לי את התגובה, אבל אני אומר את האמת ההלכתית על פי הרב שלי שהיה גדול הדור הקודם שאין עליו עוררין. אני מעריך שהוא היה מדריך לשתוק במקרה הזה, אבל אין בזה הלכתית לשון הרע.
איך את יכולה להיות כל כך בטוחה ולחרוץ ככה גורל?חגהבגה

הוא חרץ את גורלו במעשיו, אמירותיו וגישתו.ראשיתך
איך את יודעת מה הוא עשה?חגהבגה

היית שם?

דמגוגיה צרופהחצילוש
את הרי היית שם. מזל שאת לא סנהדרין ולא בית דין ולא על פיך "הוציאוה ותישרף"..

נשגב מבינתי. אולי את רואה בעיני רוחך יותר מכולם פה וכן יותר גם מהרב שמואל בעצמו.. אפשר להכיר בכך שהמבט שלנו מצומצם. ושיש דרך לחרוץ דינים כאן על פני האדמה..

אשאל אותך אחרת, אם הסיפור היה על אבא שלך, וגם נגיד שלאבא שלך היו התבטאויות פחות פוליטיקלי קורקט בנושא או ע"פ מידע מוטעה או אפילו יוהרה או מידות נגועות, ואז היו אומרים על אבא שלך אותו דבר, ישר היית מאמינה? או שהיית לכל הפחות מבקשת ורוצה ודורשת בדיקה מעמיקה ומשפט אמת לפני שח"ו יפסקו שאבא שלך פדופיל/אנס?

אנחנו חיים במציאות מהחוץ לפנים. הכל אחר החברה, הכל בסיסמאות מתומצתות. אין מקום לומר שיש דמויות מורכבות בעולמו של הקב"ה ועדיין התבטאות מוטעית בעניין כזה או אחר לא הופכת אותם לפושעים ומשחירה את כל פועלם..
איפה אמרתי שלא יבדקו? שיבדקו. אמרתי מה נהיר ליראשיתך
אז קשיא עליך שנהיר לך בלי שבדקוחצילוש
בפוזיציה אחרת היה יכול להיות נהיר לך אחרת, ולכן אנחנו לא פוסקים ע"פ רגשות, לא של מי שלא מסמפט לכתחילה את הרב ולא של ההרמורניקים הכי שרופים..
לא מכירה הר המורניקים, אך האמת ניכרתראשיתך
טוב. זה כמו לדבר לקיר.. את לא עונה לכלום ענייניתחצילוש
לא באתי להתדיין, שאלו, עניתי מה שבהיר ליראשיתך
מעבר לזה אין לי יותר מה להתפלסף או להוסיף. השאלות הארוכות שלך לא רלוונטיות אלי
דווקא הן כן רלוונטיות. אבל לא משנהחצילוש
שום קושיאסוסה אדומה
קושיא עליך שלא נהיר לך ושאת מתעלמת מהשכל הישר שלך.
קושיא עליך ועל כמותך ובעיקר על כל החסידים השוטים שלו.

כשהוא הגן על ולדר כבר היה ברור שהוא אנס בעצמו.
מה קושיא עלינו?אין לי הסבר
(אני בדעתה של @חצילוש)
קושיא עלינו שאנחנו בוחרים לא לבחור צד?
קושיא עלינו שאנחנו מחכים שדברים יתבהרו?
קושיא עלינו שאנחנו מייחלים שתצא האמת לאור?

מאיפה הגעת למסקנה הזו שהוא אנס בעצמו כי אז הוא הגן על ולדר?

ואין בכל האמירות שכתבתי כאן שום אמירה לכך שהרב זכאי. ואין בכל האמירות שכתבתי כאן שום אמירה לכך שהרב חייב.
מה זה קשור לבחור צד?סוסה אדומה
כבר כתבתי מה הקושיא עליכם.

איך אתם לא מזהים סירחון עצום?! זאת הקושיה.
איך לא ברור לכם שזה רב שצריך לבדוק אותו מזמן!

איך לא מחשידה אתכם השתיקה הזאת?
איך אתם לא רואים שהוא הכשיר את הקרקע והקדים "תרופה" למכה במשך כל השנים האלה?!
איך אתם לא רואים אדם עם ראש קרימינלי עם תאוריות קונספירציה הזויות שבין היתר מעידות על דפוס חשיבה שרק עליה צריך לבדוק אותו.
איך אתם לא רואים שהוא זה שהתיר להיתמך בתומכי טרור?
איך אתם לא רואים שהוא עמד על הדם של נרצחות!!!!! נפש והגן על אדם שבחר לאבד את עצמו לדעת! שיש עליו עדויות נחרצות ביחס לפגיעות שלו!

אני שומעת אזעקות, ושמעתי את זה מזמן.
הוא יצר עדת מעריצים, ממש כת. כת. כת. כת.
לכו תראו איך עוד לפני שהתבררו הדברים נגדו, מה התלמידים שלו אומרים!
כת. פשוטו כמשמעו.
קהילת הר המור זו קהילה איכותיתאין לי הסבר
שאני לא מסכימה איתה, אבל מכבדת אותה מאוד.
לא כל אדם שלא בא לי טוב בעין אני מזכירה משטרה שתחקור אותו.
יש נגדו האשמות ולכן העניין חייב להתברר!

שימי לב שאת מגיעה עם דעה קדומה על הרב, ולכן ברור שאת אוטומטית תיהי מוטה לכיוון השני...
את לא מבינה מה אני מדברת איתךסוסה אדומה
אני בכלל לא מדברת על ההאשמות נגדו כרגע.
אני מדברת על מה שהיה עד עכשיו, מי שלא מבין שיש פה בעיה, עליו הקושיא.

ומי דיבר בכלל על הקהילה שלו?
הם לא אשמים אומנם, אבל הם חד משמעית נפגעי כת.
הר המור זו כת.
מה קשור דעה קדומה, את יודעת מה זו דעה קדומה?
את עם דעה קדומה על הרבאין לי הסבר
לא היה שום דבר עד עכשיו חוץ מדברים שאת חושבת על הרב...
נכון, הייתה התבטאות שלו בעד ולדר, אבל שום הוכחה לכלום.

והר המור זו לא כת🤷
הם עובדים את ה' ולא את הרב.
כמו בכל קהילה/ישיבה/אפילו אולפני, יש אנשים שמתבלבלים והופכים את ההערכה לרב- להערצה. וזו בעיה.
אבל הבעיה הזו היא של אנשים ספיציפיים ולא של קהילת הר המור...
מה קשור דעה קדומה?!סוסה אדומה
אני מזהה וזיהיתי סירחון ואני יודעת בוודאות שיש מקור לסירחון הזה. וכל הדרכים מובילות לשם,
אומנם אני עדיין לא יודעת בוודאות, אבל בהחלט בהחלט מאמינה שהיה דבר כזה ומשאירה מקום לוודאות.

לא צריך שום בית דין כדי לזהות שיש פה סירחון.
לנפגעי כת גם בית דין לא יעזור,
ולאנשים עם מחשבה חופשית לא צריכים שום בית דין כי הם מעזים לחשוב.
אולי בית דין יעזור לאלה שלמדו את התורות של ראשי הכת. אולי.

בסוף בסוף, אנשים צריכים ללמוד מספיק תורה בעצמם ולא דרך הרבנים שלהם כדי לדעת שהרבנים שלהם עוברים עליה.

ולצערי, זה לא מספיק רווח.
זו תחושת בטן שלך...אין לי הסבר
אין לך שום הוכחה לכלום.

ובכל דור לדור היו רבנים. ללמוד תורה בלי הכוונה זה לא תמיד פשוט, ולא תמיד נכון. זה אמנם דיון אחר, אבל את מערערת כאן את כל אורך הדורות של העם היהודי.
לא זאת לא תחושת בטן, זה שכל ישרסוסה אדומה
רואה בעיה ומסתכלת לה בעיניים ולא מטאטא אותה.

יש פה בעיות! והציבור מקבל אותן כי קוראים לו "רב" אבל אם היו קוראים לו טאו בלי רב, היו לו המון מתנגדים והרבה בעיות היו נפתרות.

הוא ניטרל גם את הרב שמואל אליהו.

את טוענת שהאמונה שלי לאנסות נובעת מתחושת בטן.
אז אני אגיד לך שעוד הרבה לפני שמישהי אמרה משהו, ידעתי שזה יבוא, כי ההגיון אמר לי, לא כי ה"בטן" אמרה לי. ולא שיש לי משהו נגד תחושות בטן, אני מאוד בעד להקשיב להן.

ואני בהחלט חושבת שצריך ללמוד תורה לא רק מהרב!
ולא מערערת שום דבר, אדם צריך ללמוד תורה כדי לעשות לו רב.
ושום בחירה לא נגמרת ברגע שבחרת רב, אז כל עוד אין סנהדרין כדאי מאוד מאוד שתבחר את הרב שלך בכל יום מחדש.
מזל שלא קובעים דינים לפי הגיוןאין לי הסבר
ב''ה שצריך גם למצוא עובדות.
כי ההגיון הרבה פעמים אומר לנו דברים, ולא תמיד הם נכונים. לטוב ולרע.

ובנוגע לרב אליהו - אין כאן ניטרול.
הרב בחר שלא לחקור את העניין בחכמה רבה. היה לא עניין עם הרב טאו, ולכן ברור שהוא לא יכול לחקור את העניין.
טוב כתבתי פה תשובה ארוכהסוסה אדומה
ואני רואה שזה לא נגמר, ואין לי זמן לזה.

בכל מצב, יש פה סירחון.
הדינים נקבעים בבית הדין ואין שום קשר בין זה לבין מה שאמרתי.

אני אמרתי משהו ברור, תטילו ספק ברבנים שלכם ותלמדו תורה בעצמכם כדי שאף אחד לא יבלבל אתכם.
*לדעתך* יש פה סירחוןאין לי הסבר
סירחון זה סירחוןסוסה אדומה
פשוט יש כאלה שלא מריחים אותו.
סירחון זה חוש, זו לא דעה.
כולנו מריחיםאין לי הסבר
לדעתך הריח הוא סירחון
לדעתי הריח הזה מצריך בירור🤷
ויש אנשים שלדעתם זה ריח של שושנים...

כמו שאני אוהבת ריח של דלק, ואחותי מקיאה מריח של דלק..

אבל על סמך דעות והרגשה לא חורצים דינים. וטוב שכך.
לאסוסה אדומה
סירחון זה סירחון

אם ריח של קקי נדמה בעיני מישהו כריח של שושנים, אז הוא צריך לדעת שהוא חולה.

אנשים צריכים לדעת להריח סירחון, ולהגיד שהם מריחים את זה.
ולא לחכות רק עד שהם בטעות ידרכו על הקקי.

וריח של קקי, אם יש מישהו שאוהב אותו כנראה שהוא זבוב בעצמו.

בכל אופן נראה שעל הרוב את מסכימה איתי,
את אומרת שזה מצריך בירור.
השאלה אם אמרת שזה מצריך בירור אז כשהוא הגן על ולדר או שרק עכשיו זה מצריך בירור.

ושאלה נוספת היא איזה בירור זה מצריך, ומי דואג שהוא אכן יתבצע?

ואני מסכימה איתך גם לגבי זה שעל סמך דעות והרגשה לא חורצים דינים,
מי שיחרוץ את דינו הוא בית דין צדק כלשהו.

אבל, להגיד שיש בעיות - אפשר וחובה.
ולהגיד שאני מזהה פה סירחון עצום - אפשר וחובה.

פתאום אנשים שוכחים מ"לשון הרע לתועלת".
זו צידקנות מיותרת ומסוכנת בעיניי.

והוא, שמוציא שם רע על אנשים עם כל תאוריות הקונספירציות ההזויות שלו ומלבין פנים של אחרים, רק ראוי שיזהירו מפניו בלי לדקדק אם זו הוצאת שם רע או לו.
מה שמגיע לו מגיע לו.
אחרי העניין עם ולדראין לי הסבר
הרב שמואל אליהו דיבר עם הרב טאו, והתברר שהרב טאו קיבל פרטים לא נכונים על הפרשה.
אבל כמובן את ההתבטטות הראשונה של הרב טאו כולם זוכרים, ואת זה שהוא חזר בו שוכחים.

אז העניין של ולדר מבחינתי בורר כמו שצריך.

לכן בבירור נצרך רק בעניין הנוכחי.

אולי הבעיה היא שאת מריחה סירחון כשאת רואה שקית זבל? ראית משהו שנראה כמו סירחון, אבל לא פתחת והרחת בפנים.
ונמאסה עליי מטאפורות הסירחון🤷

לשון הרע לתועלת זה כשבאמת יש תועלת. כאן אין שום לשון הרע אלא הוצאת שם רע.
וציוונו הקב''ה לא תיקון ולא תיאור. ק''ו אם הוא לא הוציא שם רע עלייך באופן אישי.

בכ''מ אני מיציתי.
אגיד פעם אחרונה את דעתי-
אין לנו אפשרות לקבוע שום דבר כל עוד לא הוכח משהו.
עזבי, את מה שהייתי צריכה לכתוב - כתבתי.סוסה אדומה
איך אפשר לשכוח דבר שלא היה?הָיוֹ הָיָה
הרב טאו חזר בו? בטוחה?
שלחי לינק...

בפגישה ממש לא התברר שהרב טאו קיבל "פרטים לא נכונים". הפגישה הייתה בסך הכל הבנה טקטית שצריכים לרדת מהמוקש, אז נפגשו ואמרו ש"יושרו ההדורים". זה הדבר **היחיד** שנאמר אחרי הפגישה, וגם הוא לא נאמר בידי הרב טאו אלא בידי מקורביו.

כמובן שאני לא מסכים עם סוסה ומסקנותיה ההזויות. אבל נא לא לטשטש.
מה שהרב טאו עשה בפרשת ולדר זה פשע נוראי שהוא עדיין לא תיקן, אלא שהזוי "להוכיח" משם על הפרשה הנוכחית ומעשיו.
הזויות הזויותסוסה אדומה
אנחנו עוד נראה...
אין דרך "לראות"הָיוֹ הָיָה
גם אם יתברר במליון אחוז שהוא אנס מאות נשים, וזה כמובן יסביר את המלחמה שלו ברב שמואל, זה עדיין לא יוכיח שהיה לגיטימי לומר מראש שהמלחמה שלו ברב שמואל היא ראיה לזה שהוא אנס.
לוגיקה בסיסית.

(וכידוע, אני לחלוטין האחרון בפורום שאפשר לחשוב שהוא מעריך את הרב טאו או להגן עליו... עצם התגובה שלי שעליה הגבת היא דוגמה)
אף אחד לא אמר שזו ראיהסוסה אדומה
ראית מישהו שכתב את זה?

אני אמרתי ולא חוזרת בי ולא רק שלא חוזרת בי, אלא מציעה לכולם להפסיק להיות סלחנים לאנשים הקרויים "רב" ולבדוק אותם!
- ברמה התיאורטית זה מסריח = אלף נורות אדומות. נקודה.

אז נכון שהן "רק" נורות אדומות, אבל נורות אדומות מעידות על משהו.

ואני האחרונה שתחשוד במישהו סתם, אבל כשאני חושדת, אני חושדת.
ולא היתה פעם אחת שחשדתי במישהו וזה לא התברר כנכון. אני מאוד מאוד נזהרת בדברים האלה, ומצד שני גם מאוד חדה. אפשר לבדוק אותי.

כתבת דברים בבירורבינייש פתוח

זה מה שפורסם בזמנואין לי הסבר
הרב שמואל אליהו מספר לראשונה על הפגישה עם הרב צבי טאו | ערוץ 7
מה שאני זכרתי זה שהרב אמר שהם יצאו ביחד, ופירשתי את זה שהם יצאו בדעה אחת.
עכשיו כשאני שומעת את זה שוב, זה נשמע לי שונה...
כמו שאמרתי.הָיוֹ הָיָה
אגב, לא זכור לי שאי פעם הרב טאו הודה שהוא טעה בויכוח/מתקפה על מישהו. זה לא בארסנל שלו...
למה אתה קורא לו רב?בינייש פתוח
אם אתה שופט אותו לחומרא כל כך? (ואולי אפילו בצדק)
אצלי זה מספק כי אני לא יודע איך בדיוק נגמרה הפרשה איתו בנוגע לחיים ולדר
אין לי עניין מיוחד לא לעשות ככההָיוֹ הָיָה
אבל אכן, זה שאני קורא לו הרב (כמו שפשוט הוא מוכר ומכונה בציבור) זה לא כי אני חושב שהוא גדול בתורה או דמות להערכה...
ממש ממש לאבינייש פתוח
מי שלומד תורה בלי לשמש תלמידי חכמים הוא עם הארץ
איזה קטע שבסביבתו של הרב שמואלחצילוש
לא רואים איתך עין בעין באמירות האלה בכלל, ואני גם מכירה מאוד את סביבתו, וגם את בית הדין לעניינים האלו.
את לא יודעת בוודאות כלום!משמעת עצמית
וזו הוודאות יחידה.
את חושבת.
נראה לך.

אין לי מושג כלום על הפרשייה הזו ולא על הדמות הזו
אבל הדבר הכי לא אמין זה לקבוע שאת יודעת בוודאות על עניין שבאמצע חקירה.
תקראי שוב מה שכתבתי ותבדקי אם לא היתה לך בעיהסוסה אדומה
בהבנת הנקרא.
כתבתי בצורה מאוד ברורה שאני משאירה מקום לוודאות ושאני לא יודעת בוודאות וכל זה לא סותר את זה שאני מריחה סירחון.

ויאללה צריכה לזוז, אז לא אוכל להמשיך את הדיון...
רגע, אולי יש לכולנו בעיה בהבנת הנקראחצילוש
"כשהוא הגן על ולדר כבר היה ברור שהוא אנס בעצמו."

ציטוט שלך. היה לך ברור. לי זה נשמע כמו ודאות..

שום קושיא - צעירים מעל עשרים

אויש נוסוסה אדומה
ברור ברמה התיאורטית במה שהצגת כאן.
ואח"כ כתבתי שזה לא וודאי. לפחות תציגי שיש פה סתירה.

ושיהיה ברור שאם הייתי יודעת שהוא באמת אנס, הייתי לגמרי אומרת את זה וממש לא מחכה לבית דין.

כל מה שאני אומרת פה, זה שאנשים צריכים להפסיק להיות חכמים בדיעבד, ושהכתובת על הקיר.
הגבתי לא נכוןבינייש פתוח
אין שום בעיה בהערצה. היא דבר חשוב וטוב.הָיוֹ הָיָה
ואכן קיימת בהרבה מקומות, ואין בזה חסרון אלא מעלה.
מה שיש בהר המור הוא הרבה מעבר להערצה. לסכם את האופי המדובר במילה הזו זו היתממות
הערצה זה לא דבר טובאין לי הסבר
זה מוביל לביטול עצמי.
וכן, זה קורה אצל אנשים שמעריכין דמות מסויימת ובסוף הופכים להעריץ אותה.
ובהר המור יש הערצה לרב טאו, וזה לא דבר טוב בעיני.
ונשמע שאתה מכיר כל תלמיד ותלמיד בהר המור עם הקביעה שאני מיתממת.
נראה לי שאת פשוט מעניקה פרשנות אחרת למילה.הָיוֹ הָיָה
אני מעריץ המון רבנים ואישים, וזה לא מוביל אותי לשום ביטול עצמי.
את פשוט מסכמת את התופעות ההרסניות בתור "הערצה" וממילא זה מה שהמילה הזו מבטאת בעינייך, סתם חבל...

מה שקורה בהר המור זה באמת ביטול עצמי (+ייחוס כל מיני תכונות על לרב), ולא צריך להכיר כל תלמיד ותלמיד שם כדי לדעת שזה קיים, בדיוק כמו שאת כותבת שזה קיים
ברור שיש שם כאלו שזה לא קיים אצלם, אבל כהלך רוח כללי וחינוכי זה ממש דגל שם.
כנראה הפרשנות שלנו שונהאין לי הסבר
מה שאתה חושב על הערצה- אני קוראת לזה הערכה.
ואכן יש את זה בהר המור, אבל זה קיים בלא מעט ישיבות וקהילות...
לא מכיר עוד מקום עם התופעה בסדר גודל של הר המורהָיוֹ הָיָה
חוץ מתורת החיים, אולי
אוי, ממש לאחצילוש
וכאן סיימתי להגיב פה בלי נדר..
אני אומרת את זה לעצמיאין לי הסבר
כמעט אחרי כל תגובה שלי כאן
יש בעיה בהערצה.שפרינצא בוזגלו
הגבול בין הערכה להערצה הוא דק.
ההבדל בניהם הוא שהערצה מעוורת בעוד הערכה משאירה מקום לשיקול דעת.

ואנחנו רואים שמי שמעריץ את הרב טאו לא מסוגל לקבל את אפשרות שהרב טאו אכן עשה מעשים אשר לא יעשו, בעוד מי שמעריך מוכן לדון בכך שיתכן שהוא אכן עשה את זה.

אני לא בטוח אם המחלוקת כאן היא סמנטית או מהותיתבן חורין

אבל אני לא חושב שיש בעיה בהערצה (כלומר כשמשתמשים בה נכון. בכל מידה יכולה להיות בעיה כשמשתמשים בה לא נכון).

הערצה היא רגש חזק כלפי מישהו שאתה מרגיש שאתה לא מתקרב למעלתו.

קצת דומה ליראת כבוד אבל על ציר רגשי קצת אחר.

הערכה היא משהו הרבה פחות רגשי, הרבה יותר קר.

הנקודה היא שההערצה צריכה לבוא על בסיס אמונה רציונאלית, ולא על בסיס אמונה לא רציונאלית.

אדם שיש לי סיבות טובות, אבל טובות באמת, להאמין שהוא טוב ממני באופן שמשאיר אותי הרבה מאחורה, אז תהיה לי הערצה כלפיו (זה אגב לא חייב להיות רב, ולא חייב להיות בהקשר תורני. לכאורה כן נכון שזה יהיה מותנה בכך שהוא אדם כשר, כי אם לא אז התכונות האחרות מאבדות הרבה מערכן).

ברגע שהסיבות האלה מתערערות, אז אין מקום להערצה. (כמובן, בתנאי שהן באמת מתערערות.)

אינני מתייחס לאף מקרה ספציפי, והאמת האמת היא שזה גם לא כל כך מעניין אותי. היהדות שלי, וכן גם ההשקפה שלי, מעולם לא נשענה על גדלותו ו/או צדיקותו של רב ספציפי כזה או אחר. ואני גם לא מוצא עניין כל כך לדוש בספקולציות ובוויכוחים שיימשכו כנראה עוד הרבה זמן בתוך הרבה חשדות וחוסר בהירות. (במיוחד לאור העובדה שאני לא מרגיש שזה נוגע אלי איכשהו.)

מדוייקהָיוֹ הָיָה
@אין לי הסבר, תקראי גם.
מענייןשפרינצא בוזגלו
עצם שימת הדגש על 'הוא יותר טוב ממני' (לא משנה באיזה תחום) - יכולה להוביל במיידית למחשבה שהוא יודע מה הוא עושה גם אם אני לא מבינה.
ובאמת יש דברים שאני לא מבינה, אבל כשזה מתנגש עם מעשים מוזרים של אנשים - כאן הבעיה שלי עם הערצה. כי היא תצדיק הכל.

אני חושבת שבעולם שלנו אין מקום להערצה, רק להערכה.

איה מקום כבודו להעריצו.
יש רק אחד שמותר להעריץ.
אז אסור לחשוב ש"מישהו יותר טוב ממני"??הָיוֹ הָיָה
כי זה יוביל ל"הוא יודע מה שהוא עושה" גם כשהוא עושה דברים בעייתיים?
מותר לחשוב, זה הגבול בין הערכה להערצהשפרינצא בוזגלו
הערצה זה שמישהו יודע יותר טוב ממני ולכן הוא יכול לעשות דברים מוזרים כי אין לי השגות ואסור להרהר אחריו.

הערכה - הוא יודע מה הוא עושה.
ואם הוא עושה דברים מוזרים כנראה שהוא לא שווה את ההערכה שלי.
זה לא מסתדר עם מה שכתבת קודםהָיוֹ הָיָהאחרונה
תקראי שוב את מה שכתב @בן חורין ומה שהגבת לו
אני לא חושב שענווה סותרת ביקורתיותבן חורין

ואני לא חושב שהימנעות ממחשבה על העובדה שיש אנשים שיותר טובים ממני (בכמעט כל תחום) היא הדרך הנכונה לחשיבה רציונאלית.

אגב, באופן כללי שיתוק של המערכת הרגשית שלנו עשוי למנוע הרבה הטיות קוגניטיביות... אז זו ההמלצה שלך?

אני לא חושב שהעובדה שמישהו יותר טוב ממני במשהו זו סיבה לבטל את השאלות שלי, ואני אף פעם לא נותן אמון על עיוור. זו כן סיבה להעריך אותו, לקבל ממנו השראה, ללמוד ממנו, ולשמוח בעובדה שיש אנשים טובים בעולם. 

כמובן, העובדה שהוא יותר טוב ממני יכולה גם להיות שיקול ריאלי, כמו שאם עשיתי תרגיל בספר מתמטיקה ויצאה לי תשובה שונה ממה שכתוב בספר, אני אבדוק כמה פעמים וכנראה גם אתייעץ עם עוד מישהו שמבין בנושא, לפני שאני אחשוב שהסופר הוא זה שטעה. אבל אם אחרי כל הבדיקות וההתייעצויות נראה שהוא טעה, אז אני לא אחפה עליו- כי כל אחד יכול לטעות.

ובנושא שלנו החשש הוא עוד יותר קטן בעיני, כיון שהטלת הספק כאן היא על עצם היותו ראוי להערצה, ולא על השאלה האם יכול להיות שלמרות גדלותו הוא טעה.

ומכיון שאני יודע שיש אנשים שההערצה שלהם כן מובילה למקום שאת מזהירה ממנו, אז אני אציין שלדעתי הבעיה שם היא לא ההערצה אלא נקודות אחרות בחינוך ובדרך של אותם אנשים. אני חונכתי שאפשר גם להעריץ וגם לבקר בו זמנית.

הפתרון האמיתי כדי שרגשות לא יגרמו להטיות קוגנטיביות זה לא לבטל את הרגש אלא לא לתת לרגש הזה לדרוס רגשות אחרים, או את קול ההיגיון.

אגב, הדיון הזכיר לי הלצה של אדם בשם זלמן ארן שהיה שר החינוך בכמה מהממשלות הראשונות, שהוא אמר פעם - "אני הולך אחרי בן גוריון בעיניים עצומות, אבל מידי פעם אני פותח עין אחת כדי לבדוק שבן-גוריון הולך עם עיניים פתוחות."

בלוף אחד גדולבינייש פתוח
רבים מחברי הפורום מתנגדים לרבים מפעולותיו ודרכיו, ונכתבו על כך שרשורים רבים שדנו בעניין, ונראה מאוד מוזר אם את לא מכירה את כל העניין.
אך מה שמוזר הרבה יותר הוא הגישה שלך, שאת מבינה בבירור שכל הבעיות אצלו נועדו להוביל לאונס.
ואת אפילו מצפה מאיתנו לעשות את הקישור בעצמנו.
יש הרבה בעיות אצל הרבה אנשים שלא קשורים לאונס.
יש לי חבר קרוב עם אמא חרדתית באופן קיצוני שפגעה בו מאוד קשה והתייחסה אליו באופן עוין אך מעולם לא פגעה בו מינית.
ואם נלך הכי רחוק שאפשר, מי שרצח את תאיר ראדה לא אנס אותה.
נכון שהרב טאו הגן על ולדר וטען לחפותו ויצא נגד עבודת הקודש של הרב שמואל אליהו, אך הם נפגשו והודיעו שהצליחו ליישר את ההדורים.
אמנם הוא לא הודיע שחוזר בו מדבריו, לכן הפרשה נשארת בצריך עיון גדול.
לא חייבים להאמין לכל שמועה או עדות על פגיעה.
גם אני לא מאמין שאופק בוכריס פגע במי מחיילותיו.
אמנם העדויות נגד ולדר היו אמינות ולרב לא היתה שום סיבה לצאת נגדם ובטח שלא לתקוף את הרב שמואל אליהו, אבל זו טעות וממש לא ראיה להכשרת הקרקע לאונס של נשים.
אני ממש לא מתעלמת מהשכל הישר שליחצילוש
ומן הסתם ראיתי גם דברים מזווית אחרת אולי, שהזווית ממנה הציגו את הדברים לא הייתה כך. אני לא מהר המור ולא חסידה של הרב וגם לא התחנכתי על ברכיו.. אבל מכאן ועד להתבטא בצורה כזאת.. את רצינית? רק כי אני לא מוכנה לחרוץ דין של עניין לא ברור שהגרסאות בו לא היו יציבות והעלו סימני שאלה רבים? כ"כ הרבה אנשים מוערכים וגדולים מכל קצוות הקשת הדת"ל בוחרים להתבטא בזהירות, לאף אחד מהם אין שכל ישר? הרב אלי סדן, שממש לא מזוהה עם הר המור בדרך כלל, אמר שזו "עלילת דם" (אני לא אמרתי שזו עלילת דם, בסך הכל אמרתי, שלא כדאי להתבטא בעניין שטרם התברר במיוחד אם מדובר באיש שכנראה יש לו הרבה זכויות גם, לא שהן עומדות לו במקרה הזה לזכות אם חס וחלילה אכן אירעו הדברים שהוא חשוד בהם) אז לרב אלי סדן אין שכל ישר? אין לו חשיבה ישרה? אולי הוא שמע עוד דברים שאת לא שמעת ואת לא ראית? אני באמת שלא מבינה את השיח הזה. בעיני הוא לא פחות מאלים. מכאן ועד לומר שהר המור הם כת? את מכירה אנשים משם? יצא לך? זו אם כבר, עלילה נוראית. באמת. לא מכירה הרהמורניק *אחד* מחוג מכרי שאם יוכח שהרב סרח מעל לכל ספק, שיכחיש את זה. ואולי יש כאלה. כי תמיד יהיו, גם אם יגידו בקהילה אחרת על רב אחר, אבל נראה בינתיים שהאמירות שלך עליהם הם בגדר קונספירטיביות והוצאת דיבה.. חכמים הזהרו בדבריכם.. ואכן אנחנו רואים שרוב החכמים אכן די נזהרים בדבריהם בסיפור הזה..
לא יודעת איך זה כל כך נהיר לך,חגהבגה

אני הייתי נזהרת מאוד מאוד מאוד

תעשי מה שנכון לךראשיתך
וכך כל אחד עושה מה שנכון לו ומצייץ בטוויטר מה שבאחצילוש
לו, ואין אמת ואין סדר. איזה מין עולם פלורליסטי ואוטופי. הדברים שנאמרו קשים להזכירך. יש פה טענה שהרב צבי יהודה הקדוש והטהור ידע על תלמידו שפוגע והשתיק. זה ברור ונהיר לך?
כן, ניסה לטפל בדרכו.ראשיתך
אולי, ולכן יש מי שיברר את זהחצילוש
השיח הזה מוביל אותנו כחברה למקום נורא. אין ענווה ואין נשיאת עיניים לגדולים מאיתנו שיחקרו ויבדקו ויחזרו אלינו עם מסקנות למעשה
אין קשר בין הדבריםראשיתך
להפך, זה שלי זה ברור, לא אומר שלכולם זה ברור, לכן אני מחכה לבירור של בית דין כדי שיהיה ברור לכולם
אז את יודעת כבר מה הכרעת בית הדין תהיהחצילוש
זה מה שאת בעצם אומרת. אנחנו לא ברמתך ועוד לא מבינים אבל המסקנה ברורה לך (ברוח הקודש? לא הבנתי איך אבל ניחא) ואת מחכה שהמסקנה הידועה מראש גם ככה תתאשש ואז כולנו נדע. הבנתי נכון?
מחזק אותךרוצה להשתחרר
רק רוצה לחזק. (שלא תחשבי שאת לבד בדעתך). את ניגשת לעניין בגישה נכונה שמכילה את המורכבות.
יישר כוחך על הדברים שכתבת, ועל הנעימות.
תודה רבה!חצילוש
אתן סתם טוחנות מיםבינייש פתוח
תני לה להמשיך לחרוץ דינים לפי תחושות בטן. כמו שברור לה שקורונה היא שפעת כאשר מעולם לא שמענו בסיס וראיות לטענה שלה.
את וחגהבגה אמרתן את הדברים החשובים (שימנעו ממנה לשכנע את השאר או לסמוך עליה) ואין טעם להמשיך ולהסביר שוב ושוב עד שתשתכנע כי היא לא.
אין לי עניין לשכנע תחושות בטןחצילוש
גם לי יש כאלה, גם בנושא הנ"ל.. יש לי עניין להציג קצת צורה אחרת מהמחשבה והשיח הקיימים. או שחור, או לבן, או צדיק, או רשע ועכשיו זה דיבייט וכל אחד מציג את דעתו. יש עניין לברר עניינים קריטיים בפומבי גם אם אין מענה מהצד השני באמת.. אבל בכל מקרה רק רבע אולי מהאנשים שקוראים כאן כותבים כאן, ויש דברים שראוי שיאמרו, גם אם זה אולי קצת טרחני. אם מישהו היה בא ואומר ש"אין להרהר אחר הרב" או כל מיני משפטים של חסידים שוטים, הייתי עונה באותו המטבע..
צודק!משמעת עצמית
מסכימה מאוד!
יש אנשים שלא מעוניינים לשמוע ומתבצרים בדעתם. אז סלאמתק.
זאת המתנה שלך ליום הולדת של אמא שלך?בינייש פתוח
התגובה הזאת??
אין טענה שהרצי"ה השתיק.הָיוֹ הָיָה
דווקא המתלוננת טוענת שהוא הרחיק אותו ממסירת שיעורים במרכז.

אגב, זה נכון עובדתית, וכתבתי את זה בפורום שנים לפני הסיפור הזה. בהר המור המציאו לזה כל מיני תירוצים, אבל האמת היא שכל השנים האחרונות של הרצי"ה הוא לא היה במרכז, ורק בלוויה של הרצי"ה הוא נזכר לחזור ולדרוש את הראשות.

אני באמת באמת לא יודע אם היה מה שמאשימים אותו או לא. לגמרי יכול להיות שהכל שקר. אבל זה שהוא הורחק ממרכז זה עובדה שכל מי שהיה בה אז יודע, ואם יתברר שהסיפור אמיתי זה פשוט יגלה לנו סיבה נוספת לכך.

ואדגיש שוב: אין קשר בין סלידתי ממנו לבין הסיפור הזה. ברור לי שאי אפשר לדעת מה היה שם בלי בירור רציני, ואני לא ממהר לומר "אמרנו לכם" או לקנות כל האשמה עליו. אני לגמרי מזדהה עם מה שנכתב כאן על הצורך להמתין בשקט ולשמוע.
בעיקרון בכלל לא רציתי להתערב בדיון, והסיבה היחידה שכתבתי היא מה שכתבת על הרצי"ה. וזה צריך להיות ברור: *גם אם* יוודע שהכל אמת והוא עשה כל מה שמיוחס לו, הרצי"ה יוצא כאן ללא רבב, אפילו לטענת המתלוננת.
חצילוש
עבר עריכה על ידי חצילוש בתאריך כ' בחשון תשפ"ג 15:38
היא גם טוענת שהוא שלח אותה להסיע את משה אלירז לבית משוגעים בליווי הרב טאו לאחר שידע על המקרה. זו גם קושיא.. אבל איזה מזל שאין לי מושג ואני לא המכריעה בדין פה..
את מדברת על לפני 45 שנההסטורי
כל הידע והנסיון שיש היום בטיפול בפגיעות, לא היה אז. גם שנים אח"כ, הכלי היחיד שהכירו היה הרחקה. גם שנים אח"כ, גדולים אמיתיים התנהלו ככה, כי זה הכלי היחיד שהכירו. שמעתי מפסיכולוג חילוני לגמרי שעוסק בנושאים הללו, שאין מה לשפוט בכלל שום התנהלות של לפני שלושים שנה בטיפול או חוסר טיפול בעניינים האלו.

(לא התייחסתי בכלל לגופם של דברים)
מוסיףהסטורי
כדאי לקרוא את הספר 'טראוומה והחלמה', אומנם קצת ישן, אבל מתאר יפה את תהליך הבנת הטראוומה, בעיקר שהמחקר הפסיכולוגי הגיע לסף מסויים, עם נסיון משמעותי סביב מלחמת ויטנם והגל הפמיניסטי של שנות השבעים, שהעלה את נושא הפגיעות למודעות.

יש שם כמה באגים, כמו למשל תיאור הפגיעה כחלק מ'מלחמת הגברים בנשים', היום יודעים היטב שגם נשים פוגעות (התפוצצו כמה סיפורים בשנים האחרונות) ובעיקר, הפוגעים פוגעים גם בגברים ועד גיל מסויים - הרבה יותר בבנים. אבל סה"כ הוא מתאר את תהליך ההכרה בנושא ובצורך והיכולת לטפל.

לארץ, כמו כל אופנה הידע והיכולת הגיעה מאוחר ולציבור הדתי עוד יותר מאוחר. עד כמה שאני מכיר את הסיפור, בציבור הדתי לאומי, 'קו פרשת המים' בגדול היה פרשת נתיב מאיר, כאשר כמה וכמה באמת גדולים ובאמת צדיקים שהסיפור הגיע אליהם, פשוט לא היו מסוגלים להאמין. בדיעבד הם הודו שטעו.
מאז זרמו הרבה מים בירדן, הוקם פורום תקנה, שטיפל בדיסקרטיות בכמה וכמה מקרים ונאלץ לפוצץ (רק בעקבות חוסר שיתוף פעולה!) מקרים אחרים.

מודה, שעל מי שטעה בנתיב מאיר, קל לי ללמד זכות, עם כל הכאב הנורא מעצם הדבר. באמת לא היתה מודעות. על מי שחזר על הטעות, כשכבר היתה מודעות ואפשר בזה עוד פגיעות - הרבה יותר קשה לי.
הפרשה הזאת היא כמו פרשת רצח תאיר ראדהבינייש פתוח
יש הטוענים שרומן זדורוב לא באמת רצח את תאיר ראדה. רבים מהם טוענים מי רצח את תאיר ראדה.
מבין הטוענים לחפותו של רומן יש צדיקים בסדום שטוענים שלא מגיע לרומן זדורוב משפט שדה בדיוק כמו שלאדיר חבני ולאולגה קרבצ'קו ולחברות מהכיתה של תאיר לא מגיע לחרוץ בקלות את דינם ולהרשיע מי מהם.
(אני באופן אישי מאמין שהמשפט הנוכחי לא עשה משפט שדה לרומן, אבל כך או כך אני מסכים שחייב להיות שיוון, ורואה חוסר שלו אצל רבים מהטוענים לחפותו של רומן)
מה קרה? מגובלת-

תודה. זוועה ממש, לא משנה אם נכון או לא.מגובלת-

צודקת. חזקי ואמצי.תילי חורבות

לצערי זה מה שהולך להיות. ברלנד 2. חברות קרובותEfff
שלי כבר שם. שנים הן שומעות ממני שטאו אצלי שרוף
שנים שהן מנסות להגיד לי כמה כולם טועים ורק הוא צודק ורק הוא מציל את עם ישראל
אבל מה אני יכולה לעשות.. לא רוצה לגרום להם לפירוק הבית. והבעלים שלהם ככה והן לא נשים חזקות... אז ככה גדל עוד דור בחושך הזה
לא הבנתי פה איפה ההוכחה שלך. וזו הפחדה חסרת בסיסחצילוש
כמי שמכירה כנראה יותר קווניקים ממך אם כך נדמה לך..

ומה את משווה בדיוק את ברלנד? ברלנד זה סיפורים שאין עליהם התיישנות וחזרו עשרות פעמים וההוכחה הייתה ממש בנקל. למה ישר לקפוץ? תני למי שבודק לבדוק. ובינתיים רצוי להתבטא בזהירות.. לקפוץ לאמירות כאלה שאת נביאת הזעם שתמיד ראתה שחורות ולא האמינו לה, לא מוסיף כאן עוד ביסוס להוכחה כלשהי..
הוכחה למה? בלי קשר לסיפור הזה שנים שאני לא מקבלתEfff
רבנות ממנו
סיפור מיכל אלירז
התבטאות עם ולדר
הסיפור עם חטיפת ילדי תימן
והגישה שלו בכללי
כל אלו גרמו לי לסלוד ממנו ממש
יש תורה שמאירה התורה משיבת נפש
ויש מי שעושה בתורה קרדום לצרכיו האישיים
לא לקבל זו לגמרי זכותך.. הוא לא הרב גם שלי..חצילוש
אבל מפה ולפסוק ע"פ זה.. רחוק קצת
איזה עוד זכויות יש לה?בינייש פתוח
ואיזה עוד זכויות יש לשאר חברי הפורום?
הכל טוב כפרע?חגהבגה

למה כל המרמור הזה?

מה היה עם ילדי תימן איתו?ראשיתך
גם אם את חושבת שזה נכון. כדאי מאוד להיזהרחסדי הים
בדברים שנוגעים לפירוק הבית.
אם ה' מחק את שמו כדי להטיל שלום, אז לפעמים עדיף שהם יחיו עם דעות מסולפות מסויימות ובלבד שלא לפרק את הבית.
כמובן, עדיף להסביר להם בנחת את הדעות הנכונות ויחד עם זה ישאר הכבוד לבעליהם, אבל לא תמיד זה אפשרי.
מזדהה ❣️ונסי
מסקנהדי שרוט
לא צריך לעשות פולחן אישיות לאף אחד. בין אם סרח ובין אם לאו.

אף אחד ואף אמונה או דת לא גורמת לשום אדם חיסיון משום דבר.

יש אנשים גדולים וראויים מצד עצמם בלבד ולא מצד אמונה או דת כלשהיא.
גם למי שגדול מצד עצמו צריך להיזהר מלעשותפולחן אישישאלותהריון
הכוח משחית
בהחלטדי שרוט
צריך להאדיר מעשים, לא בני אדם.
נכון, ומוסיף שתמיד חשוב לשמור על ייחוד וכד'ארץ השוקולד
מאנשים עם כח והשפעה.
צריך לשמור על ייחודבן חורין

גם מאנשים עם כוח והשפעה.

ברורארץ השוקולד
אני דיברתי על ייחוד מאנשים מאותו מין...
מדוייקנעמי28

ממש מסכים עם כל מילה מהמאמרבינייש פתוח
מזהה התהליכים: על משנתו של הרב צבי טאו - סרוגים
שימו לב שהוא לא טוען שבוודאות הרב אשם, אלא יוצא נגד כל מי שממהר להחליט מה הבסיס לפרשה.
והוא מראה שהגישה הקונספרטיבית הזו חוזרת בעוד פרשות.
ולכן זו טעות בעיני שהרב שמואל לא חוקרשאלותהריון
למרות שאני מבינה אותו...
אבל לא סביר בעיני שהרב טאו יכול להגיד דברים קשים עליו והוא לא יוכל לחקור אותו כי הוא נגוע בדבר...
בסוף הוא היחיד שיחסית מקובל בציבור ויודע לעבוד היטב...

אגב, זו גישה בעייתית מאוד גם אם כל התלונות אינן נכונות.
דווקא זה סביר מאוד, זה המשמעות של נגוע בדבראלפיניסטית

*נוגע בדברהָיוֹ הָיָה
התלבטתי..אלפיניסטית

חשבתי שזה דווקא נשמע הגיוני נגוע בדבר, כאילו הוא חולה באיזו מחלה נוראה או משהו 

מחילה, זה לא השאלה אם מותר לו להגיב, כמו בפולמוסהסטורי
בעיתון.

כשהרב שמואל הוציא פסקים בפרשיות הידועות וגם בפרשיות לא ידועות (אם אפשר עדיף כך) - זה היה עם תוקף של דין תורה. ברגע שיש חשש נגיעה, יש חשש שהשיקול דעת של הדיין, אינו 'נקי' לגמרי - זו בעיה אמתית.
מסקנה חדשה:שפרינצא בוזגלו
יש לי בעיה עם אנשים שחיים בידיעה מוחלטת שהרב טאו אנס/לא אנס.

אדם צריך להיות מספיק ישר וכן עם עצמו בכדי לדעת שמאד יכול להיות שהרב טאו לא אנס ובמקביל ישנה סבירות לא מופרכת בכלל שהוא כן.

כשאתם חי בתחושה שיש אנשים שלא יכולים לאנוס כי הם 'גדוילים' - זה יגמר רע. מאד.

וגם כשאדם חי בידיעה שכל אישה שאומרת שהיא נאנסה באמת נאנסה.

ואני לא שוללת את תלונת המתלוננת.
אני שוללת כל תחושת וודאות מוחלטת לכל צד.
והלוואי שהאמת תתברר, גם אם היא קשה.
צודקתחצילוש
מדוייק! הרבה יותר מיושב ושכלי מהפוסט שבו פתחת.הָיוֹ הָיָה
תודה על זהkaparalay
עזרת לי מאוד לדייק גם את התחושה שלי.
איזה כיף!!!שפרינצא בוזגלו
מדוייקתאין לי הסבר
אחלה סיכום
מסכים שנכון לזכור, להבין ולהפנים שאנחנו לא יודעיםארץ השוקולד
הכל ולכן כדאי להימנע מוודאות במקרה כזה לכל כיוון כי אין לנו מושג, וגם בדברים רבים אחרים להיות קצת עם ענווה ופחות להיות עם וודאות שאנחנו יודעים תמיד מה נכון.
הפרשה מזכירה את רצח רביןבינייש פתוח
בן דוד שלי מאמין שיגאל עמיר חף מפשע והשבכ ועוד אנשים רצחו את רבין. קראתי את הספר שנתן לי ו90 אחוז ממנו מסביר למי יש אינטרס להרוג אותו במקום לתת ראיות.
לפי הגישה הזאת כל מי שמת היורש שלו צריך להיכנס למאסר עולם.
אנשים מעדיפים לפתח תיאוריות מהצד במקום להתמקד במה שקרה (ובמקרה שלנו, מה שקרה או לא קרה באינטראקציה בין הרב לנשים)
סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

בתנ"ך שלפני המשפט הזה לא מופיע.חסום לשעבר
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויקאחרונה
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

פחחחעעפתית שלג
שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר
POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויקאחרונה
איך מגיעים לפורום הנוכחי מבלי לעבור על כל החודשים?נחלת
התכוונתינחלת

לפורום של טבת והלאה...

תסבירי מה כוונתךפ.א.
לפעמים כשפותחיםנחלת

בס"ד

לא תמיד כשפותחים, הפורום הוא מחודש טבת. חיפשתי מקום בו אפשר לכתוב

את התאריך (טבת, למשל) ולא מצאתי. אז  לפעמים מופיע פורום עתיק

איזשהו. לא מבינה למה ומדוע...

איך מגיעים לפורום העכשווי (מאתמול, שלשום) - ניסיתי בכותרות המציינות

מספרים גבוהים (2000+) למשל, אבל זה לא מעיד על אקטואליות הפורום.

ועוד משהו: הזמן המופיע ממול לתגובות לא הזמן הנכון. למשל 11.00

במקום 13.00 וכד'.

יש לי, כלומר, אין לי, שום כשרון טכני ולבטח זה משהו פשוט

אבל לא יודעת איך.

תודה!

שאלה נוספתנחלת

מה פירוש "עבר עריכה"? מצד מי, הצוות? ומדוע?

תודה רבה!

רשום לך מי ביצע את העריכהפ.א.

או שרשום הניק שביצע (הניק שכתב את ההודעה ועשה עריכה ושינוי)

או שעריכה בוצעה ע"י מנהל הפורום - ואז זה בד"כ להסיר תוכן שלא ראוי לפרסום פומבי.  

פרטי העריכה רשומים באותיות אדומות.

כאשר נכנסים לערוך פוסט שכתבת - בדקות הראשונות לאחר שליחת הפוסט, אפשר לערוך "בשקט"  אין אינדיקציה שהפוסט עודכן.

רק אם מעדכנים אחרי די זמן, 10 דק נניח, אז מופיעה השורה האדומה שהפוסט עודכן.  

(ויש גם מגבלות מתי ניתן לערוך.  פוסט שקיבל תגובות, ננעל/נחסם לעריכה די מהר אחרי קבלת התגובה הראשונה.) 

השרשורים בפורומים תמיד מסודרים מהחדש ביותר למעלהפ.א.

לא הגיוני ולא ברור איך יכול להיות שאת נכנסת לפורום כל שהוא ואת רואה הכי למעלה הודעות שאינן הכי חדשות שנכתבו בפורום.  

אולי תצלמי בפעם הבאה את המסך שאת מקבלת?

את יכולה, אם תרצי, גם להעביר לי בשיחות האישיות.

שנבין מה הבעיה אצלך.  

הזמן שמופיע - כנראה גם זו בעיה במחשב שלך.

השעון במחשב שלך נכון? 

זכה למצוות!נחלת

בס"ד

תודה על שתי התשובות.

1.  השעון בסדר גמור.

2. אעקוב אם אמנם זה כך (שמופיעות ההודעות החדשות קודם)

3. לא משמעותי אבל מדוע צריך לדעת שהניק (מה זה ניק?...מאיזו מילה?) ערך את תגובתו? מה זה משנה לנו?

4.  בבקשה, מה זה פצל"ש (או משהו כזה), אני לא מהדור שלכם, ידידי הצעירים.

אבל את רוב הדברים אני מבינה.....

יישכויח!

עונהדרקונית ירוקה

3. ניק מלשון nickname(כינוי). הכוונה למשתמש בפורום

4. פצלש זה פיצול אישיות - אדם אחד שמשתמש בשני כינויים

אני מכיר שפצלש = פיצול שםפ.א.
נשמע נכוןדרקונית ירוקה

בכל מקרה זו אותה הכוונה

אדם אחד, שני שמות

תודה!נחלת

ואם בפיצול עסקינן, למה כשאני פותחת את האזור האישי,

שואלים: האם יש לך פיצול אישיות?......

עניתי המון פעמים: כן. כן. כן....(לא נותן ברירה אחרת)

כך שיש לי כבר פיצול אישיות לעילא ולעילא, אבל

אני לא מבינה מה העניין כאן. זה גם קשור לשם?

או שזה הפסיכולוג של האתר......

תודה!!

זה באג מוכרפ.א.

לפעמים כשאני מתחבר לפורום ונכנס לשיחות האישיות, במקום לראות את רשימת הניקים איתם התכתבתי, הניק שלי מופיע, משום מה, בכל השורות. במקום הניקים הנכונים שהיו אמורים להיות שם

ואז כשאני לוחץ על ניק, זה גורם שאני כאילו רוצה להתכתב עם עצמי.

ואז מופיעה השורה ההזויה "האם יש לך פיצול אישיות"

הפתרון לצאת מזה הוא רענון הקישור וזה מסתדר. 

סליחה על הבורותנחלת

ולמה אדם אחד משתמש בשני כינויים ועוד מצהיר על זה?!

ברכה והצלחה!

ברור שהוא לא מצהיר - אלא מתחבא מאחורי ניק אחרפ.א.

הרבה פעמים, וזה קרה כאן בפורומים בגלים ובתקופות, היו טרולים שעשו צחוק ושיגועים וגם הטרדות. אותו אחד פתח והשתמש בניקים שונים כדי להטריל..

ויש גם שימושים לגיטימיים.

מישהו/מישהי עם ניק ותיק ומוכר, רוצים לשאול שאלה שלא תסגיר מי הוא השואל או השואלת.

דברים רגישים שלא רוצים לחשוף מבחינת הזיהוי של הניק הותיק.

לחסוך מבוכה, להסתיר משהו, להיות אנונימי בשאלה ספציפית. 

חן חן!!!!נחלת
ראיתינחלת

וזה א ח ר י  עריכה?

אז התת פורום הזה צריך להיות חסום איכשהו ולא כך פרוש לעיני כל

בכלל, כל כך מהר עלולים לגלוש בפורום , לדברים כאלה, ללשון

הרע, לפגיעה במישהו על ידי התלוצצות עליו (גם בתכתובת על

החצאיות ראיתי כזה דבר; אפשר לענות יפה או להתעלם על ידי

מעבר טבעי לנושא אחר אבל לא להוציא לבן אדם את הנשמה

ולעשות אותו כלעג וקלס לעיני כולם....זה לא יפה.

הכי מרגיז שזה  משעשע (אללי) ומושך להמשיך לקרוא -

כעין בידור - זה לא מתאים לפורום רציני כמו שהפורום

הזה נועד להיות, לפי הבנתי, וכך הוא רוב הפעמים.

מאד קל בפורום לכתוב כל העולה

על רוחנו; האם פנים מול פנים גם היינו מעזים

להתבטא כך?

ועוד - חושבת שנושא שעלול להיגרר לתגובות

מזלזלות, או שעוסק בעניניים שהצניעות די

יפה להם - צריך לעבור מהר ובנימוס

(כלפי זה המתחיל בנושא כזה, אפילו

ברצינות כי משהו מטריד אותו) לנושא אחר

ואפשר לאמר שבפורום הזה לא מרחיבים

בדברים כאלה, כי...כי....יש כאן ילדים קטנים!.....

וגם אם מישהו רוצה לשפוך את הלב

והנושא חריג, לא צריך לפרט יותר מדי -

זה לא בריא, זה לא נאות ויש דברים

שהשתיקה יפה להם. כלומר, מבינה

שזה מקום שאפשר לחשוף הכל

כי אף אחד לא מכיר, אבל בכל

זאת, קצת להתאפק. למרות שנורא

מושך לפרוק הכל. ואני מדברת גם

על עצמי. שלא אסחף מדי

בקלי קלות אפשר להיסחף.

שלא נהפוך לצהובון מרוב שיעמום

או סקרנות.  הכי יפה ומעניין זה

חילופי הדברים הרציניים, החקירות

והדיבורים בנושאים חשובים.

לא צריך לרדת למכולת!

בפורום יש כתיבה מכל הסוגיםפשוט אני..
לפעמים על נושאים ברומו של עולם ולפעמים סתם דברים מצחיקים או ביזריים.

אם ראית תגובה מסוימת שלדעתך אין מקומה בפורום, את תמיד יכולה ללחוץ על כפתור הדיווח ואז זה מגיע למנהלי הפורום לבדיקה.

בגדול תהיה מחיקה או עריכה או אף חסימת המשתמש רק במקרים חריגים, בדרך כלל בגלל פגיעה בניק אחר או שימוש בשפה לא נאותה וכיוצ''ב.

ולפעמים שוכחים את הסיסמא או חוזרים אחרי תקופהיעל מהדרום
לק"י

ופותחים ניק חדש.

נכון. אבל מקרה שכזה, לטעמי אינו פצל"שפ.א.
אין פה את הזמניות, שצריך תחליף לרגע לניק הקבוע.  
הבנתי...יעל מהדרוםאחרונה
בהמשך לדיון על ערבים - אם היית נולד/ת ערבי/הזיויק

היית:

א. מתגייר/ת

ב. מקיימ/ת 7 מצוות בני נוח

ג. ערבי/ה חילוני/ת

ד. ערבי/ה מוסלמי/ת

ה. טרוריסט/ית

בחירה חופשית זה בהכלרקאני

גם בדברים הקטנים כמו שתיארת

אבל גם בדברים הגדולים

אני בחרתי את הדרך שלי