אני חושב שאולי בבחירות הקודמות השמאל מצא דרך לשקר בקלפי והוסיף מנדט אחד למרץ אחד לעבודה ואחד לליברמן. כי הם חששו של'מרץ' ול'עבודה', בסיגנונם השמאלני-קיצוני הנוכחי, לא יהיו מספיק מצביעים ולפחות אחת מהם תיפול כמו בבחירות הנוכחיות.
והתאוריה שלי אומרת שליברמן גילה את זה וביקש מנדט נוסף גם בשבילו.
רק שבבחירות הקודמות בסוף לא היה צריך את זה, כי קמפיין הגוועלד עזר, והגדיל את העבודה ומרץ והקטין את יש עתיד. מה שגרם שבתוספת מנדט לכל אחד, יצאה התוצאה המוזרה מעט- לפחות בגילגולם הנוכחי של המפלגות בצורתם השמאל-קיצוני- של 7 ו6 מנדטים לעבודה - מרץ בהתאמה.
וכנראה בליכוד עלו על זה ופעלו עכשיו בכל הכח למנוע זיוף חוזר. ולכן לכל אורך היום והספירה אחריה היה נראה קסח רציני של הליכוד וים טענות על כל מיני דברים. והיה גם אמירה משונה של נתניהו על 'תוצאות אמיתיות'. ובסוף באמת הצליחו למנוע את הזיוף הנ"ל..
ובבחירות האלה הציבור השמאלני לא קנה את קמפיין הגוועלד (בגלל התוצאות הגבוהות בבחירות הקודמות?..). ובנוסף הליכוד מנע את הזיוף- ומרץ נפלה מתחת לאחוז חסימה.
טוב מה גרם לי לחשוב על תאוריה מופרכת כ"כ??
-קודם כל התוצאות הגבוהות כ"כ בבחירות הקודמות (7 ו6) לשמאל הקיצוני. וזה עוד יותר התחזק נוכח ההתרסקות המפוארת פתאום עכשיו...
-התבטאות של ח"כ מישראל ביתינו על המדגמים בבחירות קודמות משהו כמו "מנדט אחד מובטח לנו"
-https://harelc.github.io/elections-vote-transfer/ בקישור הנ"ל באמת רואים מאסה משמעותית מאד של כ50,000 מצביעים של עבודה וליברמן שפתאום 'לא הצביעו' בכלל. ו20,000 ממרץ ש'לא הצביעו' נוסף ל35,000 שפתאום עברו ליש עתיד- מפלגה הרבה פחות שמאלנית.. ואולי הם גם 'לא הצביעו' ויש עתיד עלתה ממפלגות אחרות/כאלה שלא הצביעו בכלל בפעם אחרונה (שלפי הקישור הנ"ל אין כאלה בכלל.- אז אולי יש, והם הנ"ל שירדו למרץ)
-ההתבטאויות של הליכוד ונתניהו שהזכרתי.
-אולי היה לי עוד לא זוכר כרגע...
אני לא סוקר, בטח לא מקצוען. הנ"ל נראה לי הגיוני מסברא ומתבסס לא רע בנתונים שונים. אבל זה משהו שמפחיד לומר אפילו כתאוריה.. עכ"פ הכל תאוריה ומחשבה והשערות שלי לא חייבים להסכים זו דעתי האישית והמסוייגת בלבד...