על כלנתריזם, בנטיזם, וסמוטרטיזםאיתן גיל

פוסט קצרצר לקלונם של:

רחמים כלנתר.

נפתלי בנט.

בצלאל סמוטריץ'.

 

שלושתם פטריות פוליטיות רעילות שצמחו לבושתנו בסביבה החמימה של הציונות הדתית המפוארת. 

שלושתם ביצעו כל אחד בתורו את ההונאות הפוליטיות החמורות ביותר בפוליטיקה הישראלית. הראשון גנב שלטון מקומי והלך לעולמו, השני יבדל לחיים עקץ ומת פוליטית לא לפני שהגיע ללשכת ראש הממשלה, ועכשו הוא מתבצר ונערך לעקיצה הבאה. השלישי אף הוא יבדל לחיים, בן טיפוחיו של השני, משתולל כמו פיל בחנות חרסינה, ומוקדם עדיין לאמוד ולכמת את סך הנזקים. השם ישמור.

על תרמית והונאה בסכום 1000 שקלים נגד יחיד, מושיבים אנשים בבתי סוהר, ומנגד הונאות אלקטורליות נגד מאות אלפי אנשים מחליקות בקלילות בגרון, ואין פוצה פה ומצפצף.

אז זהו שהגיע הזמן לשנות את הפרדיגמה, ולחייב את שומרי הסף לשלוח את השרלטנים המזדמנים אל מאחורי סורג ובריח, או למצער לגבות מהם מחיר ציבורי אין סופי למען ישמעו ויראו.

ובערת הרע מקרבך.

 

יש לך גם מילה על ביביזם?סי שארפ

כמות ההונאות שביבי ביצע היא כאין וכאפס לעומת כל הפוליטיקאים.

516 אלף איש הצביעו לצה"ד על דעת כן שילכו עם ביביאיתן גיל

גנבו להם את הפתקים.

אילו ידעו שהשרלטן שומר בבטן את סודותיו מדוע לא להצטרף לקואליציה, 80 אחוז מהם לא היו מצביעים לו.

סביר שלא היה עובר את אחוז החסימה.  

לא, לא הצבעתי כדי שילכו עם ביבי. גם חברים שלי לאמבקש אמונה

הייתי שמח שיהיו בלעדיו

מיליוני ישראלים הצביעו לנתניהו כדי שלא ימסור שטחיםסי שארפ

ובכל זאת הוא הלך וחתם על סכמי חברון, וואי, ותמך בהתנתקות 3 פעמים בכנסת.

בזה אני יכול להסכים איתךאיתן גיל

ביבי שהשאיר את הישוב היהודי בחברון אינו ימין.

ימין זה סמוטריץ' שויתר על 30 אחוז ריבונות מלאה מלאה לפני שנתים, ושלושים אחוזים נוספים בעוד שנתיים.

שאלת תיק הבטחון לסמוריץ' קשורה לכאן כמו הקשר שבין מחאת הקוטג' לרצח רבין.  

מי ויתר על הסיפוח?? קראתי טוב?נעה ונדה


תגובה חמודה (ונכונה) שקראתי ברוטר. קיצרתיסודית
ביביסטים הם כמו רלבים, רק שזה עמוק יותר כי זה יושב על מנגנון הערצה לפרסונה.. ולכן לא משנה מה נתניהו יעשה, הביבסטים ימשיכו להעריץ אותו ויאמינו לו שזה היה הדבר הנכון לעשות...

הגדרה יפה ומדויקת. אני אכן מעריצה את נתניהו ושום טיעון שלכם לא משכנע אותי שסמוטריץ צודק... זה מצחיק, כי גם כשהצבעתי ט זה נשאר מחל בלב.

בראש אני מבינה שנדרשת יד קשוחה כלפי האויב,בלב אני מרגישה שנתניהו פועל בשיקול באחריות בקור רוח... כל התכונות שאין ב-ט'

ונותרה בעינה שאלת מיליון הדולראיתן גיל

מדוע שלושת השרלטנים הגדולים ביותר בדברי ימי הפוליטיקה הישראלית יצאו מקרבה של הציונות הדתית.

 

מה דפוק אצלנו?

אתה פשוט הזוי, במחילהנעה ונדה

כל הפוליטיקאים הם טלית שכולה תכלת ורק הפוליטיקאים יוצאי הצה"ד הם ורק הם השרלטנים.. עולם הפוך ראיתי..

עזבי אותו, ביביסט וזהו. שום אידיאולוגיההסטורי
משרון וכל הליכודניקים (כולל נתניהו עצמו) שהלכו אחריו ועשו ההפך ממה שנבחרו בשמו - הוא מתעלם.

את רבין, שנבחר בשם אין הכרה באש"ף ומי שיעלה על הדעת לרדת מרמת הגולן, יפקיר, יפקיר את בטחון מדינת ישראל - הוא לא זוכר.

את שגב וגולדפרב, חברי צומת - ימין קיצוני, שפרשו והשלימו לאוסלו ב' 61, הוא לא סופר. גם את דרעי וחבורתו, שהחזיקו את ממשלת רבין באוסלו א' ורק בזכות השותפות שלהם, הגיע לכאן רב המרצחים עראפת, עם כנופיות הטרור שלו וקיבלו נשק שנרצחו ממנו אלפי יהודים - זה לא רלוונטי אצלו.

גם לגפני הוא מאמין שאף פעם לא ישב עם השמאל, למרות שהוא לא רק ישב עם ברק, אלא גם הציל את ממשלת שרון מנפילה, כשתכנית הגירוש כבר היתה על השולחן.

את כל אלו הוא שכח מזמן, רק מפד"לניק משנות החמישים - זה הבעיה שלו.
אף אחד מהדמויות שהזכרת לא ביצעה הפיכה שלטוניתאיתן גיל
או במילים אחרות, ואני אומר לעצמי, לפני שאתה בא לקשוט פוליטקאים ממחנות אחרים, קשוט עצמך תחילה.
כי הכי קל להונות אותנו, אנחנו הכי זקוקים לישועהסודית
החרדים לקחו על עצמם עול תורה ופטרו את עצמם מעול דרך ארץ החילונים ההפך והציונות הדתית מנסה גם וגם וגם להיות חוד החנית המגנה על העם.
ורוצים כבר להגיע אל המנוחה והנחלה

הממשלה האיומה שהביא בנט החמירה מאד את המצב הבטחוני ולכן הייתה צפויה תזוזה ימינה, סמוטריץ היה ממוקם במשבצת הזו תמיד ולכן הייתה תקווה שאפשר להצביע ט ויגמר בטוב.
הציונות הדתית לקחה על עצמה להיות גשראיתן גיל
בין חילונים לחרדים בלי שהתבקשה לעשות זאת, לא מהצד החילוני ולא מהחרדי. משום מה היא בחרה להתייצב על צידו החילוני של הגשר וגרמה לקריסתו. במקום לתקן בחרה הציונות הדתית לבנות בית חולים מתחתיו, אבל זו בניה שלעולם לא תסתיים. זכויות היוצרים שמורות למפדלניקים המשופמים, ונמסרו בירושה בזה אחר זה עד שהגיעו לנוכל בנט שמסרה לבן טיפוחיו סמוטריץ', נוכל פוליטי בפני עצמו.
סמוטריץ' דורש לעצמו את מפתחות בטחון המדינה כדי לפקח באופן אישי על הבערת השטח, ואולי גם המזרח התיכון כולו. השם ישמור.
אוי נו, בנט שדד את המפלגה מהבוחרים שלהסודית
והם לא התייצבו על הצד החילוני
אנחנו חצי חצי.
בנט השתמש וזרק, וסמוטריץ' מחזיק אחריואיתן גילאחרונה
שני מגלומנים בסך הכל עם שאיפות פוליטיות אין סופיות, וללא תמיכה ציבורית מספקת לדרוש את המשרות הנחשקות.
במשך שבועיים, לא פחות, מנסה סמוטריץ' למצוא בטחוניסט שיתמוך בו לתיק הבטחון, ואין.
יפתח רון טל אמר משהו שיכול להשתמע לכאן ולכאן.
נו שוין .
את מבינה במה הודת כאן?!הסטורי
מבחינתך ביבי צודק, לא משנה מה הוא אומר/עושה. שום טענה, כמה שעובדתית היא תהיה נכונה, לא תזיז אותך מזה שביבי צודק.

ממילא חבל להשקיע בכלל בלדון איתך...
ביבי צודק, ומקלב צודקאיתן גיל
סמוטריץ ויהדות התורה באותו מספר מנדטים. ההפקרות שהיתה עד עכשו בחלוקת תיקים לא פרופורציונלית חייבת להפסק מתי שהוא, ואם לא עכשו אימתי.
סמוטריץ' לא דיבר על ענייני בטחון, וגם אם דיבר, אין לו שום יתרון על פני אחרים, קל וחומר על פני בטחוניסטים מובהקים.
הציעו לו הרבה מעל ומעבר למשקלו האלקטורלי... אבל לא זו הבעיה. הסיפור הוא שאינו רוצה לשבת בממשלה תחת נתניהו. הפעם הוא לא יכול לזרוק על עבאס, לכן הוא דורש את הבטחון מתוך הבנה מלאה שאת התיק הזה הוא לא יקבל.
צודק יחסית. בשמאל יהיה גרוע יותרסודית
קשה לדון עם מי שרואה הכל בשחור לבן
ביבי האפס הטוטאלירועישםטוב

איזה עוד מנהיג הוביל אותנו לכזה שפל שהנשיא הכי אוהב ישראל בהיסטוריה

אסר במילים הכי מפורשות על ישראל להפציץ בלבנון???!!!???

 

 

 

 

 

 

 

 

 

כי מעולם לא קרה דבר כזה, נולדנו אתמול...הסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך א' באייר תשפ"ו 22:10

מעולם ארה"ב לא כפתה על בן גוריון לסגת מכל סיני, אחרי מבצע קדש, כשהוא כבר הכריז משארם על הישארות לנצח ומלכות שלמה החדשה.


 

מעולם ארה"ב לא הפרה את התחיבותה לאכוף את הפירוז, כשנאצר הכניס את כוחותיו לסיני - ולא קרה שהם 'לא מצאו' את המסמך עם ההתחיבות.


 

כמובן, מעולם ארצות הברית לא כפתה על גולדה, לא להגיב על ההפרה המצרית של שביתת הנשק של מלחמת ההתשה, כשקרבו את הטילים לתעלה. לכן גם אף מטוס שלנו לא נפל במלחמת יום כיפור.


 

גם מעולם לא קרה, שלקח להם אחד עשר יום, כשמדינת ישראל על סף חורבן, לשלוח את הרכבת האווירית של הציוד שהתחייבו לגולדה להביא אם תפרוץ מלחמה. (בפועל שלחו רק אחרי שבדם לוחמינו, המהפך כבר קרה).


 

מעולם הם גם לא כפו עלינו לעצור במלחמת יום כיפור, אחרי שהפכנו את המצב והיינו 101 קילומטר מקהיר ועל הכביש לדמשק.


 

מעולם ארה"ב לא הסתירה מאיתנו מידע מודיעיני קריטי, שהיו מחוייבים לו על פי ההסכמים בין המדינות, לגבי ההתעצמות הגרעינית של סאדם.


 

----------


 

 

אתה אמיתי?! שישה שבועות ישבת עם האצבעות על המקלדת ורק חיכית לרגע שאובססיית ביבי ביבי שלך תוכל לפרוץ בגלל איזו אמירה מטומטמת של טראמפ?!


 

מדהים איך אתה (וגם @איתן גיל), כל כך מתפעלים מאמירה. טראמפ אמר אמירה טיפשית, במסגרת הנרטיב שהוא מנסה להכניס להיסטוריה של 'מסיים המלחמות'. שישה שבועות של לחימה עצימה בתיאום הדוק שלא היה כמותו. זה לא רק האמירות של טראמפ עצמו ושל אנשיו, שמשבחות את רה"מ ואת מדינת ישראל בהנהגתו, זו המציאות, זו ההתנהלות. נתניהו רתם את טראמפ, לשתי מלחמות שדעת הקהל האמריקאית לא אוהבת. לא היה דבר כזה בהיסטוריה. העיקר ממרומי המקלדת שלך נתניהו הוא אפס...

טראמפ החדשאיתן גיל

נותן לאירנים אורכה בת שבועיים להחזיר תשובות, ועוד באותו יום הם מחזירים לו לאו מוחלט. הוא מספר לכל העולם ואשתו שהאירנים מתחננים לעסקה, וכולם מאמינים לו חוץ מאירנים עצמם, שמגחכים, ויודעים מי באמת מתחנן לעסקה. רמז: הוא ג'ינג'י.

האירנים מתנים את הסכמתם להפגש עם האנשים של טראמפ בהפסקת ההפצצות הצהליות בלבנון, וטראמפ בתגובה נעמד דום ומורה לנתניהו לנצור את האש. אז מי מתחנן למי.

אז ככה, אולטימטום אמין הוא אולטימטום שמוגבל ל- 48 שעות ולא יותר מ- 72 שעות, ואחריהם- שערי גהינום נפתחים- בטהרן ולא כמו בעזה. 

אלא שטראמפ לא שם, מה שמבסס את המסקנה המתבקשת שהוא עוד סוג של אקדח צעצוע שמהלך על שתים.  

 

 

 

שִׁמְךָ נָאֶה לְךָ, וְאַתָּה נָאֶה לִשְׁמֶךָשלג דאשתקד
עכשיו תפתח שרשור הפוך?הסטורי
טראמפ: ישראל בעלת ברית אדירה שיודעת לנצח

אין מה להתרגש מכל דיבור, כל דיבור צריך להבין בתוך הקונטקסט שלו. המבחן הוא במעשים.

ישראל היא בעלת ברית אדירה שיודעת לנצחאיתן גיל

האם זה נכון גם בכוון ההפוך?

אובססביבי, ההבלים הרגילים שלךנקדימוןאחרונה
אימא של הגנביםhamedinai

אמנם היא עצמה לא נתפסה בגניבה ישירה.  

היא רק האימא של הגנב.


בהעלמת עין, ביד רוחצת יד, מי שהיה אמור להעמיד אותו לדין — היא הגנה עליו.  


ואלה שמחזיקים בה בתפקיד גם אחרי שפוטרה, אולי הם עצמם לא עושים את המעשים המעוותים שהיא עושה, ואפילו פסקו נגדה כמה פעמים.  

ובכל זאת הם מגלגלים עיניים, מעבירים את התפוח הלוהט אליה, ומסבירים שהם “סומכים עליה”. כאילו.


ואותה בדיוק הגישה חוזרת מול הרשות הפלסטינית.  

הם עצמם לא מחבלים, חלילה.  

רק מחבלים מסתתרים מאחוריהם, מתפתחים תחת חסותם, והרשות — במו ידיה — מעבירה כסף למשפחות המחבלים.


מתברר שכמו שיש “אימא של גנב”,  

כך יש גם “אימא של מחבלים”.

לבעלי ראש פתוח בלבד: מה המצלמה תפסה מכיפת ברזלסביר11

לראות במהירות 1.25

🔊 מה באמת עושה כיפת ברזל ? כאן תראו מה המצלמה תפסה- איך כיפת ברזל פועלת,

וגם מהם הפיצוצים ששומעים

תסתכלו משמאל למרפסת העליונה.

הכיפה מתרוממת לאוויר,💫 כל הזמן תבדקו עדיין האם יש רקטה של האויב שהכיפה יכולה לפגוע בה.

המצלמה תחזור ימינה ומיד יהיה הפיצוץ.

אחרי הפיצוץ, נשאר ענן קטן בצורת מדוזה.

ותשימו לב🔥 שאין ליד הפיצוץ שום דבר אחר ! אין שום טיל אחר או מטרה שהיא הצליחה לפגוע בה .

תחשבו האם זה נקרא יירוט ,

או פיצוץ עצמי 🧨של כיפת ברזל ,מכיוון שלא הייתה שום מטרה של האויב בסביבה.


📢חשוב להישאר לסוף הסרטון, לצפות עוד מס' דקות להסבר.🥁


כדאי להגביר את המהירות בלחיצה על גלגל השיניים למהירות 1 ורבע

נא לא להתייחס אם לא ראיתם את  הסרטון,

תמיד יהיו מצקצקים בלשונם,

דיון עובדתי לגופו של סרט הוא עניין אחר.


נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחוניתhamedinai

נייר עמדה: משוואת העומק האסטרטגי – מדוע נסיגה מיו"ש היא חוסר היתכנות ביטחונית


​1. תקדים הפינוי כשינוי פרדיגמה

המלחמה שפרצה לפני כשנתיים וחצי יצרה מציאות ביטחונית חדשה: מדינת ישראל אינה מוכנה עוד שתושביה יחיו בצמוד לגבול מאוים. הפינוי המסיבי של תושבי הצפון ועוטף עזה הוכיח כי ביום פקודה, צה"ל נאלץ לרוקן חבלים שלמים כדי להגן על חיי אזרחים. אולם, יש להבין כי פינוי זה התאפשר רק בזכות קיומו של "עורף" בטוח במרכז הארץ.


​2. המלכוד הגיאוגרפי: כשאין לאן לסגת

נסיגה מיהודה ושומרון תהפוך את מרכז הארץ – הלב הפועם של הכלכלה, התשתיות והאוכלוסייה הישראלית – לקו הגבול. כאן עולה שאלת היסוד: לאן יפנו מיליוני אזרחים?

​היעדר עורף: אם גוש דן, השרון וירושלים הופכים לחזית, אין למדינת ישראל שטח חלופי המסוגל לקלוט מיליוני מפונים. הנגב והערבה אינם מהווים מענה לוגיסטי להיקף כזה.

​שיתוק לאומי: בניגוד לפינוי יישובי הספר, פינוי המרכז משמעותו קריסה מוחלטת של רציפות התפקוד של המדינה.


​3. היתרון הטופוגרפי והאיום הישיר

יש להדגיש את המשמעות הצבאית של השטח:

​שליטה בגובה: רכס ההרים של יו"ש שולט באופן מוחלט על שפלת החוף. בעין בלתי מזוינת ניתן לצפות מגב ההר על מסלולי ההמראה בנת"בג ועל מגדלי המשרדים בתל אביב. נסיגה משמעה הפקרת נכסים אסטרטגיים אלו לאיום ישיר של נ"ט ונשק תלול-מסלול.

​יחס השטח: שטח יהודה ושומרון גדול פי 15 מרצועת עזה. אם מעזה הקטנה נדרש פינוי של עשרות אלפים, הרי שמאיום מיו"ש מדובר בסדרי גודל שהמדינה פשוט לא יכולה להכיל או למגן.


​4. הדרישה המקצועית: חובת הדיווח של צה"ל

כשם שמערכות המדינה (כדוגמת הפרקליטות) יודעות לדרוש חוות דעת מקצועיות מהשב"כ כדי להגן על אינטרסים מוסדיים (כמו סוגיית הפוליגרף), כך מחויבת צמרת צה"ל להציג לדרג המדיני ולציבור חוות דעת אסטרטגית מחייבת.

​על חוות הדעת לקבוע כי:

​נסיגה מיו"ש מהווה פגיעה בלתי הפיכה בביטחון המדינה בשל אובדן העומק האסטרטגי.

​אין היתכנות לוגיסטית להגנה על תושבי המרכז במקרה של נסיגה, שכן אין מרחב פינוי זמין.

​סיכום

האמת המקצועית חייבת להיאמר: ללא שליטה ביהודה ושומרון, מדינת ישראל הופכת למדינה ללא עורף. במצב כזה, מושג ה"פינוי" הופך לחסר משמעות, שכן לא יישאר שום שטח בטוח שאליו ניתן יהיה להתפנות.

אי אפשר לבוא בטענות כלפי עופרי ביבסhamedinai
אין לי שום טענה כלפי עופרי ביבס, ובהחלט אפשר להבין את המצב שבו היא נמצאת. אני מעריך שעל משפחות החטופים והניצולים מופעלים לחצים כבדים והצעות שקשה לסרב להן מצד גורמים פוליטיים בשמאל. אותם אנשים שאיבדו את עולמם אומרים לעצמם בצדק: 'את יקירינו כבר איבדנו, לפחות ננסה לקבל את התמיכה והמשאבים שאנחנו יכולים'. לאותם ארגונים יש תקציבי עתק ומשרות להציע, וקשה להאשים משפחה במצוקה שנעזרת בהם.

​זה מזכיר את המחלוקת סביב הסכם השילומים מגרמניה; היו שראו בכך כניעה, אך הרוב הבינו שזהו כורח המציאות. גם כאן, אין שום סיבה לתקוף את המשפחות. צריך להבין את המורכבות שלהן ולהסביר לציבור את המניעים, בלי להפנות אליהן אצבע מאשימה.

האם צה"ל ממלא את הוראות הממשלה?הסטורי

לכאו' כולנו יודעים ששר הביטחון הורה ודובר צה"ל פורסם תמונות של הביצוע - של ניתוק צפון הגליל העליון (שמשום מה סייס-פיקו חתמו שהוא בצד הצרפתי שהפך למה שמכונה היום 'מדינת לבנון'), ממה שמעבר לליטני.


ואז מגיע הידיעה המשונה הזאת:

הגשרים המופצצים שוקמו, תושבים חצו דרומה


לא בונים גשר בשעות בודדות, המשמעות של השיקום המהיר - שההריסה היתה קוסמטית בלבד. אם צה"ל באמת היה מבצע את הוראת הממשלה ומנתק בין צפון הליטני לדרומו - אף אחד לא היה יכול לחזור עכשיו, גם לא בעשרה ימים של הפסקת אש.


האם הצבא באמת נשמע לממשלה? האם הממשלה קיבלה החלטה על הפסקת אש, על דעת שמעברי הליטני הרוסים והמציאות שונה? 

כן, וכנראה המדינה החליטה לאפשר את זה.קורא נלהב לשעבר
אתה גם לא שומע את שר הביטחון או ראש הממשלה זועמים שלא קיבלו את ההנחיות שלהם כי כנראה בצבא שאלו מה לעשות בנידון והתשובה היתה- כלום.

שוב כנראה מהשיקולים שהביאו מראש להחלטה האומללה של הפסקת האש- גם אם יש לה צידוקים מדיניים

ועכשיו שר הביטחון אמרקורא נלהב לשעבר

שבקו הנ"ט צה"ל ימשיך להחזיק בשטח ולשטח אותו ולא יתן לאזרחים לחזור, ומשאר המקומות הם יאלצו להתפנות מחדש אם [וכאשר- הוספה שלי... ] תחודש הלחימה.

קיצור, צריך לחכות לראות איך למעשה הדברים יראו בשטח ואז לדון שוב..

ובעצם הוא אומר ששיקרו לנו אתמול, כשאמרו שצה"ל נשארהסטורי
בקוים שהשיג.
איש חסיד היה בלי מזון ומחיהאיתן גיל

וכמו בזמירות למוצאי שבת, הגשרים המופצצים נבנו בן לילה. בורא עולם בקנין השלם זה הבנין.

ובענייננו, ברור שהממשלה משקרת (גם סמוטריץ'), וגם צה"ל משקר, וגם התקשורת מסתירה את האמת.

רק הג'ינג'י שאומר דבר והיפוכו באותו משפט מוחזק לדובר אמת. 

 

מעולם לא טענתי שהוא דובר אמתהסטורי
טענתי טענה פשוטה - הוא מתואם לגמרי עם רה"מ, כמו שלא היה נשיא אמריקאי מעולם. לצפות שהוא ירצה בשבילנו יותר ממה שאנחנו רוצים (כלומר, לא אני ואתה, אלא ראש ממשלת ישראל שעובד מולו) ולהתאכזב ממנו בגלל זה - זו קטנוניות וכפיות טובה.
כתבת שלא בונים גשר בכמה שעותאיתן גילאחרונה

אז הוכחתי לך שכבר היו דברים מעולם.

לגבי טראמפ החדש, ביבי למד לעשות איתו עסקים (=פוליטיקה). תן לי לחסל את חמינאי ואתן לך הפסקת אש בלבנון, וכו'.

הפסקת האש עם לבנוןקורא נלהב לשעבר
במתקונתה הנוכחית- טובה ליהודים או רעה? פרט נמק והסבר מדוע!
דעתי-קורא נלהב לשעבר

על פניו ממה שידוע לנו היא גרועה.

אנחנו צריכים להעיף בעצמנו את כל המחבלים מעבר לליטאני ולשטח את כל הכפרים שם לפחות בכל שטח 'קו הנ"ט'. ולא לסמוך על צבא לבנון- שכבר הוכיח במלחמה הזאת ממש שהוא לא יכול ולא רוצה לעשות זאת לבדו. כך שלעשות שוב הפסקת אש ולצפות לתוצאה אחרת זאת טיפשות.

וכרגע הדיבור זה רק להשאר על קו הנ"ט, כעשרה קילומטרים, וגם בתוך הקו הזה לא חושב שיהיה לצה"ל חופש פעולה מלא לשטח את הכפרים ולהשמיד תשתיות טרור.


אבל אולי קצת אפשר להבין מהצהרת נתניהו שהפסקת אש קצרה כזו עם לבנון תביא את איראן יותר ברצינות למו"מ עם ארה"ב בניסיון להגיע להסכם איתה שתמסור את האורניום המועשר- שזה איום מרכזי מאד שעוד לא סר סופית ושכרגע לא הצליחו להגיע אליו לא ישראל ולא ארה"ב.

וכמובן גם שיקולים מדיניים יכול להיות שגורמים לו אבל אז זה עצוב ובעייתי מאד שישראל כ"כ תלויה בארה"ב שגם נאלצת לפעול בניגוד למה שרצתה..

מורכבהסטורי
כלומר, על פניו - זה שוב להפסיק באמצע בגלל לחץ חיצוני, שזו טעות.

אבל, אם למדנו משהו בשנתיים וחצי האחרונות, זה שהפסקה אינה סוף פסוק. גם בהפסקת האש הראשונה ובוודאי בשניה בעזה, אנשים טענו שויתרנו וזה יסתיים בלי כלום - המשכנו והבאנו הישגים משמעותיים. גם באירן, כל מיני בנטיסטים ביכו את העצירה אחרי עם כלביא בלי שסיימנו ומתברר שראשי המדינות כבר אז תכננו עוד סבב. גם בלבנון - אנחנו מפסיקים בעמדות טובות מהעמדות הקודמות, שגם מהן, המשכנו לזנב בחיזבאללה.


יש מכלול שיקולים הן פנימיים והן בין-לאומיים, שמקבלי ההחלטות צריכים לתמרן בינהן. בסופו של יום, אנחנו במקום הרבה יותר בריא מבעבר, ביטחון ישראל הרבה יותר חזק מלפני שלוש שנים.

לא הבנתי איפה המורכבותברגוע

כתבת למה זה לא כ"כ נורא לעשות עכשיו הפסקת אש, וגם שאין ברירה מבחינה דיפלומטית, אבל לא כתבת שום דבר טוב בהפסקת אש.

פשוט מאוד - השורה הראשונה הסבירה למה אני לכאו'הסטורי
לא מרוצה. כשלעצמה היא ראה, אין מה להתלבט. אנחנו מפסיקים להלחם כשלא סיימנו את העבודה.

יתכן שאנחנו לא יודעים הכל, וזה ישרת אותנו בהמשך.


האמת שמאוד קיוויתי, שכמו בסוף המבצעים באירן - צה"ל ינצל את השעות האחרונות לחיסולים משמעותיים. לפחות לפי מה שידוע לנו כרגע, צה"ל תקף 'מטרות', שבד"כ זה לא יותר מידי...

ועוד נקודה שהתחדדה לי משיח עם חבר שבשטחהסטורי
גם בעזה וגם בלבנון שנה שעברה - היתה הרבה עבודה חשובה של טיהור והשמדת בונקרים וכד', שצה"ל יכול לעשות דווקא כשהוא לא תחת אש. לדבריו שנה שעברה הם עבדו אחרי הפסקת האש, יותר קשה מאשר לפני.

אז לא שזה אידיאלי. עדיין הקולות שיוצאים מהקבינט הם שיש כאן אילוץ מול טראמפ, בתוך המהלך הגדול של מניעת אירן גרעינית, שגם הוא הולך קמעה קמעה. אבל לא כמו שזה נדמה בעורף, שהמצב הוא בינרי 0 או 1 - פעילות או חוסר פעילות. יש הרבה בין לבין.

מסכים עם הדברים שאתה כותב.קורא נלהב לשעבר

ואכן ימים יגידו ונוכל להחליט האם היה מוצדק/מוצלח וכו' הפסקת האש.


אבל צריך להזהר גם לא לקבל כל דבר בשוויון נפש וישר לומר שיש שיקולים שאני לא יודע.

זה אולי נכון, אבל בתור אזרח התפקיד שלנו זה להזדעק על מה שנראה כהסכם רע- גם בשביל העמדה הנפשית, וגם בשביל להראות למקבלי ההחלטות שהציבור שלהם מצפה לראות שהם אכן יפעלו הכי נכון בסיטואציה שלפניהם.

למשל קצת הפריע לי שכשהודיעו על הפסקת האש מיד ינון מגל אמר שהוא מבין את זה והעלה את הסברות שתומכות, ויש באמת כאלה! אבל צריך קודם לומר שזה נראה רע ורק אח"כ לומר אבל יתכן שיש נסיבות שמצדיקות את המהלך הרע ולכן נמתין ונראה..

מסכים אתךהסטוריאחרונה
פרדוקס ה"בגידה מבפנים"hamedinai

ככל שאתה פחות מאמין ב"בגידה" ויותר מאמין ב"מחדל מערכתי" – כך המסקנה שלך לגבי יו"ש צריכה להיות יותר ימנית.


הרי אם צה"ל הגדול קרס מול 60 ק"מ של גדר בעזה רק בגלל בלבול וחולשה, איך בדיוק נגן על 700 ק"מ בלב המדינה?


בלי שום תיאוריות קונספירציה, המסקנה נשארת אחת וברורה:


נסיגה מיו"ש היא לא "מחיר השלום" – היא התאבדות קיומית.


ה-7 באוקטובר הוכיח שהמערכת פגיעה.

ביו"ש הפגיעות הזאת תעלה בפי עשרה קורבנות.

אתה צודקהסטוריאחרונה

החסרון הגדול של קונספירציות הבגידה - הוא שהיא משחררת מחשבון נפש.


אם היתה בגידה, נתלה את הבוגד ונחזור לישון.

לא צריך ביקורת על שיטות איסוף המודיעין, לא על הניתוח שלו, לא על רמת המוכנות של צה"ל לאירוע פתע, לא על בניית מפקדת האוגדה ושתי המפקדות החטיבתיות באותו שטח צפוף ונשלט על ידי האויב, לא על כך שדרשו מכיתות הכוננות להפקיד את הנשק, לא על כך ששלושים שנה כל הממשלות ידעו שהאויב חמוש ומתאמן ובמקרה הטוב התעלמו, במקרה הרע - עזרו לו, גם לא על כך שפיתחנו כיפת ברזל, לא כאמצעי עזר ללוחמים, אלא ככלי שמאפשר לנו לספוג בלי להגיב. גם העובדה שהיתה שנה מטורפת, שאנשים שצה"ל השקיע בהם שנים הודיעו שלא יגיעו, היא לא בעיה אם נתלה בוגד אחד.

אולי יעניין אותך