דל"פ: אין לגיטימציה דתית לחגוג את הסיגדפשוט אני..

מי שרוצה לשמוח - מותר לו לשמוח.

מי שרוצה לאכול מאכלים מסורתיים ביום מסוים - שיאכל מאכלים מסורתיים באותו היום.

מי שרוצה ללמוד תורה - שילמד תורה.

מי שרוצה להתפלל - שיתפלל.

מי שרוצה לצום - שיצום.

מי שרוצה לעלות לירושלים - שיעלה לירושלים.

אך קביעת כל המעשים האלה בתאריך מסוים בשנה, שנה אחר שנה, הפיכת חלקם לחובה (למשל עניין הצום והתפילות המיוחדות ליום הזה) וההצדקה הדתית שניתנת לכך - גובלות בהקמת דת חדשה.

יש לנו חגים שקיבלנו מורשה קהילת יעקב, יש לנו חגים שקבעו חז"לינו, יש חגים שקבעה הרבנות הראשית תוך הסתמכות על הלכות קדומות וידועות (יום שבו נעשה נס וכו'). אין שום היתר להוסיף חגים ללוח השנה העברי, ובטח שלא לקבוע הלכות מיוחדות שחובה לנהוג על פיהן באותם חגים מומצאים.

זאת בשונה למשל מהמימונה, שאמנם לא מופיעה בתורה אך לא כוללת מנהגים דתיים כמו עלייה לירושלים, צום ותפילה. בסך הכל מפגשים חברתיים עם אוכל ומוזיקה - תוך שברור לכולם שמדובר במנהג חביב וחשוב אך לא בהלכות מחייבות.

הם עושים את זה בתורת מנהג ואין זה שונה משום מנהגחסדי הים
אחר בקהילות יהודיות אחרות. אם זה לא סותר את התורה שבעל פה אין בעיה עם זה.
כך היא דעתי, וכך אמר לי הרב נבנצל.

בהגדרה, המנהגים של יוצאי אתיופיה *מאוד* שוניםפשוט אני..

ממנהגים של קהילות אחרות, ולו בגלל זה שהמנהגים שלהם לא נסמכים כלל על הלכה ועל תורה שבע"פ וכו'.

וזו בעיה הרבה יותר מהותית מאשר הסיגד...הָיוֹ הָיָה
תפילין, שבת, טהרת המשפחה, מה לא...
זו לא חוכמה. אתה יוצא מנקודת הנחה שהקהילה האתיופיתדי שרוט
הייתה שותפה היסטורית לכל מהלך המסורת של של שיבת ציון של עזרא ונחמיה, דרך חורבן הבית וגלות של 2,000 שנה. מהלך שבו קהילות יהודיות ברובן היו בקשרים יחסית הדוקים אחת לשניה מבחינת תקשורת והשפעה.

לא כן ביתא ישראל. שהם גלו הרבה יותר מזמן. עוד לפני גלות אשור והקשר איתם היה מנותק לגמרי.

הם לא כמו יהודי תימן שהיה להם את הרמבם כגורם מקשר. לביתא ישראל לא היו מסורות חז"ל. הם היו חייבים לבדל את עצמם בעצמם. לכן אתה רואה הבדלים במנהגים. לא היה להם קשר אפילו לראשי הגולה.

צריך להיות הוגנים איתם בהקשר הזה.

אני לא מאשים או כועס חלילהפשוט אני..
אני בטוח שאתה לא כועס. אבל לומרדי שרוט
"אין לגיטימציה דתית לחגוג את הסיגד" זה קצת נותן טעם של דה-לגיטימציה.
אתה טוען שיש איסור ואני שואל מנין לך?ארץ השוקולד
יש לך מקור לאיסור לקבוע מנהגים מסויימים בתאריך קבוע?

וכפי ש@חסדי הים העיר לעיל, מנהגים רבים חוברו במשך הדורות במקומות שונים ואם זה לא סותר הלכה לא תהיה בעיה בכך.
אתה טוען שאין לגיטימציה לקביעת מנהגים דתיים בתאריךארץ השוקולד
שלא קבעו חז"ל. אם כך, מאיפה הלגיטימציה לתענית בכורות, סליחות למנהג הספרדים בכל חודש אלול וסליחות למנהג האשכנזים בשבוע+- לפני ראש השנה?

לא לכל מנהג יש מקור בחז"ל, זה לא הופך אותו לחסר לגיטימציה הלכתית.
כתבתיפשוט אני..
יש הבדל בין מסורת שנסמכת על השתלשלות ההלכה מימי משה רבנו,
לבין מסורת מנותקת מתורה שבע''פ שהתפתחה בקרב קהילות שאין להן מסורת פסיקה מקובלת.
לדבריך אין שום בעיה עקרונית לרב מקהילה שגדלהארץ השוקולד
על מסורת להמציא משהו שאין בחז"ל, אבל יש בעיה לרב שגדל באופן מנותק מחז"ל (אבל היה להם מסורת אצלם) להמציא משהו.
מה ההבדל?
שניהם המצאות שאין להם מקור בחז"ל.
אבל הבאתי לך מנהגים שלא מבוססים על מסורתארץ השוקולד
מימות משה.
אתגרתי אותך למצוא להם מקור אצל חז"ל כדי לחפש אם המסורת אפילו חוזרת עד לחז"ל והאם הם נסמכים על משהו בחז"ל לפחות, אבל טרם הצלחת לאתר ולכן אני שואל אם שם אין בעיה אז למה פה לדבריך יש בעיה?
אני מכיר על מה הוא מדברבינייש פתוח
יש עניין של בל תוסיף. ויש לזה דינים בנוגע לימים בשנה שלא אמורות להידמות לחגים.
אבל מצד שני, יש קהילות שעושות חג לעצמם על נס או על הצלה שנעשה לעצמם.
צריך באמת לבדוק האם זה עומד בעניין חג הסיגד.
אחרי עריכה: יש מקורות שהחג נעשה על מנת להתבדל מהנוצרים או לציין דברים בהקשר, כמו גיבוש הקהילה היהודית
בל תוסיף זה בפרטי המצווהארץ השוקולד
כגון: 5 מינים בלולב, תוספת יום לסוכות.

בנוסף, צריך שיכוון בכך לעשיית אותה מצווה.

מצרף פה את דברי החינוך בנושא:
"שנמנענו שלא נוסיף בתורה שבכתב ולא בתורה שבעל פה, ועל זה נאמר "לא תוסף עליו" (דברים יג, א). וכיצד יהיה התוספת? כתב הרמב"ם זכרונו לברכה (פ"ב מהל' ממרים ה"ט) כגון המורה שבשר עוף בחלב אסור מן התורה, וזה מוסיף על דבר הקבלה. שכך קבלנו בפירוש, "לא תבשל גדי וגו'", שבשר בהמה וחיה נאסרו לבשל בחלב, אבל לא בשר עוף. וכן אם הורה שבשר חיה מותר בחלב, עובר משום לא תגרע, לפי שזה גורע הוא, שכך קבלנו שבשר בהמה וחיה בכלל האסור. עד כאן.

ורובי המפרשים (ראב"ד ממרים שם) יאמרו דלא שייך לא תוסף כלל אלא במצות עשה. והענין הוא לפי מה ששמעתי אני מפי מורי, ישמרו אל, כגון: מי שמניח שני תפילין כשרין בראשו או בידו, וכן העושה חמש טוטפות בתפילין, וכמו כן הנוטל שני לולבין כשרין בידו וכל כיוצא בזה. וכן היושב בסוכה אחר החג בכונה לעשות מצות סוכה אף על פי שיודע שעבר זמנה, שאין עוברין משום בל תוסיף אלא כשמכוין לעשות המצוה. וכן הנוטל לולב אחר החג ומכוין לעשות בו מצוה, עם היותו יודע שעבר החג. וכן הוא בגמרא בראש השנה, פרק ראוהו בית דין (דף כח, דמסיק התם אלא אמר רבא לצאת לא בעי כונה, כלומר שמצוות אין צריכות כוונה. לעבור בזמנו לא בעי כונה, שלא בזמנו בעי כונה. אבל הנוטל לולב בחג אפילו מאה פעמים ביום על דעת לצאת בכל פעם ופעם, אין כאן בל תוסיף. וכן התוקע בשופר ביום ראש השנה ואפילו כמה פעמים, וכן כל כיוצא בזה. ואין צריך לומר שהנוטל לולב פסול, וכן אם אגד עמו מין פסול אליבא דהלכתא דקיימא לן אין צריך אגד, שאין כאן משום בל תוסיף. זהו כלל הדברים בענין איסור זה שהעלו מורי, ישמרם אל, מדברי הגמרא אחר יגיעה רבה. ועתה בני, אם תזכה ותאכל יגיע כפיך גם אתה, אשריך וטוב לך.

משרשי המצוה כי האדון המצוה אותנו על התורה, ברוך הוא בתכלית השלמות וכל מעשיו וכל ציווייו הם שלמים וטובים, והתוספת בהם חסרון וכל שכן הגרעון, זה דבר ברור הוא.

דיני המצוה במסכת סנהדרין (דף פח, וכמו כן במסכת ראש השנה פרק ראוהו בית דין (שם), וגם בעירובין דיברו בעניין פרק המוצא תפילין (דף צו.).

ונוהג איסור זה בכל מקום ובכל זמן בזכרים ונקבות. והעובר על זה והוסיף במצוות, כגון שעושה חמש טוטפות בתפילין או מניח שני תפילין כשרין עשויין כתקנן בראשו, וכן הנוטל שני לולבין בידו וכל כיוצא בזה, וכן היושב בסוכה אחר החג או הנוטל לולב בכונה לעשות המצוה, ואף על פי שיודע שעבר זמנה – עובר על לאו זה וחייב מלקות. ובעדים והתראה, כמו שידוע בכל מקום" (מצווה תנד)
יש כל מיני סוגיםבינייש פתוח
כמו לייחס לדברים סתמיים והרגלים כאלה ואחרים תוקף של מצווה דאוריתא
מוזמן להסתכל כעת בדברים מספר החינוך שהבאתי כעתארץ השוקולד
אחרי עריכת ההודעה
או אולי להמציא חוסר לגיטימציה למנהגים לגיטימיים?ארץ השוקולד

אם כי כפי שהערתי לעיל אין בכך איסור בל תוסיף, אבל זה בטוח פסול להמציא איסור כפי שמובא בתשב"ץ קטן "כשם שאסור להתיר את האסור כך אסור לאסור את המותר" (סימן תקלז)
כיום אנחנו ממשיכים את החגאוך
כזכר למה שנהגו אבותינו באתיופיה , עם התאמה למציאות- זכינו ואנחנו כבר בציון, עכשיו מתפללים לשלב הבא בגאולת עמ"י.
לא חושבת שבני הקהילה מתייחסים למנהג לצום עד צהרי היום וכו' כחובה אלא כרשות,כמשהו שטוב לעשות אותו.
אין איסור לערוך חשבון נפש ולהיות מלאי הכרת הטוב על שה' זיכה אותנו למימוש חלום בן אלפי שנים.

אני קוראת כאן מדי פעם ואני רוצה להוסיף עוד נק' שלתחושתי עלולה/עשויה להיות רלוונטית שקשורה במעט לפותח, מקווה שהדברים יתקבלו כמו שצריך..
קיימת "בורות" בקרב העדה בכל מה שקשור לנושא הלהט"ב,עד היום יש המוני מבוגרים שלא מבינים מה לעזאזל נחת עליהם עם הטירוף הלהט"בי למרות שטיפת המוח בתקשורת,רבים רואים את התופעה "כמחלה" של לבנים, לא מרוע אלא כי באמת לא מכירים..באמת באמת לא מכירים.כלומר, לא הכרנו ועכשיו מתמודדים כמו כולם..אבל בהכללה עם פחות כלים ויכולת להכיל את הדבר הזה מסיבות מובנות.
חשבתי לי שאולי אתה מעוניין קצת "להחזיר לנו",אז אל.אנחנו לא אשמים. התייחסתי בעבר לנושא כאן , פשוט לא זוכרת איזה שם בחרתי ועוד יותר איזו סיסמא..
יום מלא רק בטוב.
ממש לא קשור - המחשבה שזה קשור מעליבה...פשוט אני..

אז כנראה לא הבנתי מה פשר השאלה.אוך
יש מציאות.
העדה הייתה מנותקת משאר עמ"י כ2500. יש סיבה למה נכתבה תושב"ע -בדיוק כדי שמה שקרה לעדה שלנו לא יקרה לשאר קהילות ישראל.
העדה נשמרה במציאות ובתנאים מסויימים.
אז מה פשר השאלה?
הרי מתעוררת ותתעורר שאלה בדור הזה ובדורות הבאים מה אנחנו ומאיפה אנחנו, מה הסיבה לשונות וכו'
אז מה? שנמחק הכל הכל?
אנחנו תוצר של מציאות שנוצרה בהשגחה אלוקית.
לא מצליחה להבין מה מפריע לך בחג פשוט, זה לא כמו נגיד הנובי גוד שיש בו אלמנטים בעייתיים. זה יום שהמהות שלו זה עשיית חשבון נפש והכרת הטוב שאם היה אפשרי לנו כדאי היה לאמץ כל ימות השנה. איפה הבעיה ההלכתית?
השאלה שלי אליך היא האם השאלה היא השאלה כפי ששאלת או שאתה חותר למשהו אחר?
התכוונתי שהפסקה האחרונה לא קשורהפשוט אני..

המחשבות שלי על החג הזה לא קשורות בשום צורה להיותי להט"ב, והקישור הזה כאילו כל דעה שיש לי בכל נושא קשורה לזה שאני להט"ב - מעליבה.

סבבה, מתנצלת.אוך
הבעתי דעה שאני עומדתת מאחוריה אבל יחד עם זאת אני מבינה שדעתי עלולה להיות רגישה למי שרגיש לעניין. לכן קישרתי.
אז אשמח לתשובהאוך
עבר עריכה על ידי אוך בתאריך ג' בכסלו תשפ"ג 09:29
מה פשר השאלה הדוקרת,לא פחות.
הקמת דת חדשה? סרייסלי???
קביעה שאין לגיטימציה דתית?.מאיפה? מי שמך? מאיפה באה ההתחסדות והפנטיות הדתית הזאת?
גם לך מותר להתנצל אם גילית שטעית.

@פשוט אני..
למה קבעת שלחגוג את חג הסגד גובל בהקמת דת חדשה??
אתה לא יכול לזרוק קביעה הזויה כזאת ולהיעלם, לראות מה שמגיבים לך ולהתעלם.
מותר לך גם להודות שצדקתי במניע שלך.
באותה מידה הייתי יכולה להאשים אותך ואנשים כמוך באותה האשמה הקמת דת חדשה/רפורמה שמעוניינים ביחס פתוח ומכיל ומחבק לאיסור חמור ביותר מדאורייתא ממש, אבל בניגוד אליך לא עולה בדעתי לעשות כזה דבר.הייתי מצפה ממך לקצת יותר סובלנות דתית.

משהו שעלה לי הרגע לראשבינייש פתוח
ערב ראש חודש נקרא יום כיפור קטן, ויש בו מנהג לא מחייב לצום
אכן, דוגמא נוספת לכך שאין שום בעיה בלגיטימיותארץ השוקולד
בהחלת מועד עם מנהגים דתיים כל עוד זה לא סותר את המקורות.
אני באמת לא רואה בזה בעיהמבקש אמונה

יום של התחזקות... מה זה משנה מתי תקבע אותו. 

רק שתאריך קבוע מועיל לקביעות ושכולם יגיעו כי יהיו מוכנים מראש..

תמיד מוסיפים חגים ללוח השנה העבריאריק מהדרום
פורים קטן בעשרות קהילות
חגים לאומיים יום ירושלים, יום העצמאות
ימי הודיה, סעודת יתרו, לג בעומר
תיקון יום השואה

פורים, חנוכה
מגילת תענית, חגים שבוטלו.
נזכרתי הרגעבינייש פתוח
המגילת החשמונאים מוזכר לא מעט חגים שהוסיפו
טענה מוזרהultracrepidam

יש הרבה מנהגים של קהילות

יש תפילות ותענית יום כיפור קטן, או בה"ב, או שובבי"ם ושאר מנהגי מקובלים למיניהם שהתקבלו ברצון בתפוצות ישראל

מה ההבדל בין יום כיפור קטן לבין סיגד? העלייה לירושלים? ומי חושב שמדובר בהלכה מחייבת? ואם מדובר בהלכה מחייבת - האם מנהג לא יכול לחייב הלכה כזאת? תענית אסתר למשל - היא מנהג בלבד ואין לה מקור.

??אוך
@פשוט אני..
יחס ?

לא הכל קשור בהגדרת האני שלך.
חבלאוך
אתה מוציא את עצמך חצוף,מלא ומרוכז בעצמו וסופר צבוע.
כמו שלך יש רגש גם לאחרים יש רגש,אין שום עדיפות לרגש שלך על פני אחרים.
נראה לי שאת קצת מגזימהחצילוש
והוצאת את דבריו לחלוטין מההקשר. סתם קישרת את דעתו לסיפור האישי שלו ותקפת אותו ללא קשר ברור. גם אם הוא טועה בדעתו..
כל עדה יש לה מנהגים משלה. מה הבעיה שלך עם אתיופיםצוקאחרונה

סקר שמעניין אותי על תורה ועל דתמרגול

כותבת בלשון נקבה, מיועד לכולם כמובן.

1. האם את מרגישה שהחברה החרדית מייצגת את היהדות כפי שאת מאמינה בה?

2. האם את מרגישה שיש סתירה בין היהדות לבין הדרך של החברה החרדית?

3. האם את לוקחת דעות של פוסקים חרדיים בחשבון? האם אותם הפוסקים לוקחים דעות של הרבנים שלך בחשבון?

ואגיד גם למה אני שואלת.

פתאום הגעתי למסקנה שמדייקת את הקושי שלי עם החברה החרדית.

זה שהם (כחברה) לא מתגייסים, נגד גיוס וכו- מובן בעיניי הקושי.

הקושי שלי הוא עם האמירה שהם "מחזיקים את עולם התורה", או שומרים על היהדות וכו. וגם שצריך לתת להם חופש דת…

כשהאמת עבורי היא, שהחברה החרדית לא מייצגת את היהדות כפי שאני ורבנים ורבניות שאני מעריכה תופסים אותה.

ואף לעתים נוגד.

ואפשר כמובן להגיד שהכל טוב כל עוד גם לי וגם לחרדים יש חופש דת. אבל החברה החרדית לעתים לא מאפשרת את חופש הדת שלי.

ובטח שלא נושאת את לפיד היהדות.

אז האמירה שאולי אנחנו כחברה צריכים "להחזיק" אותם כי הם תורמים לעולם הרוחני והיהודי במדינה, לא רלוונטית עבורי, כי הם מקדמים גישות נוגדות יהדות.

הם מייצגים את עצמם. ויש עוד אנשים שמזדהים איתם. אבל הם לא "היהדות", ולעתים אף להפך 

כן אני יודע אוויל מרודךחסום לשעבר

אם היית משכיל להבחין היית מבין שאני ציני, ואם היית משכיל להבין עוד יותר היית מבין ששפתי כלפי קעלעברימבאר היא כך מהכרות רבת זמן ונטירת טינה.

עכ"פ גם אתה זכית בכינוי יען כי מגיע לך.

מה הלוז שלכם במוצאי שבתות של חורף?זיויק
זה יוצא חצי יום לפעמים.
זה ברכהפצל🤫

יש הזדמנות לעשות סעודה רביעית, להוסיף אלפא ביתא פסוקי ברכה ופיוטים וכו'. הלוואי שאזכה לחצי ממה שאני מדבר בחצי מהפעמים. אבל לפחות יש משמעותית יותר זמן ויותר נחת לזה מאשר בקיץ. (וגם בקיץ זה ברכה כי יש הזדמנות יותר בנחת משמעותית בשישי להשלים שמו"ת ושיר השירים וכו' וכולי האי הלוואי )

יפה ממשזיויקאחרונה
הייתם מוותרים על הקשיים שעברתם בחיים?זיויק
על מה שזה בנה בכם? לימד אתכם?
שאלה טובהoo

בעבר הייתי עונה בוודאי

היום אני מסתכלת אחרת

קשיי העבר (וגם ההווה) עזרו (ועוזרים) לי לבנות דברים שאני מאד מרוצה מהם

וכנראה לא הייתי מגיעה אליהם לולא הקשיים

זה מצד אחד

מהצד השני הייתי שמחה לחיים נטולי קשיים או מופחתי קשיים מורכבות החיים..

כתבת מדויק ולא ממש עניתזיויק
כי נשארת בדילמה
אני בסדר עם דילמותoo
יש בזה אמתזיויק
צודקת
"קשיים" זה בעצם החזית שבה אנחנו מתקדמיםמשה

כלומר, זה משהו שמתנגד לנו כדי שנשים לב אליו, קצת כמו "כאב" במובן הפיזי.

השאלהoo

כמה התנגדות צריך בדרך כדי להתפתח

לא שמישהו שאל אותי קודם

אבל אולי יום אחד אני אבין שזה היה נצרך כמו שהבנתי על קשיים מהעבר

אני באמת בהרבה מחשבות על זהמשה

אני חושב שבשלב מסויים לומדים שצריך ללמוד יותר "להכיל" ופחות להתנגד.

זה עוזר לשנות את המציאות בטווח הרחוק, בעיקר. אבל בטווח הקצר עוזר לי לחיות טוב ולישון טוב ולא להיות במקום שבו "קשה" לי במובן של להרגיש שקשה.

פחות להתנגדoo

הגדרה טובה

כשההתנגדות יורדת

גם הציפייה יותר מותאמת

קושי צפוי הוא יותר קל

קושי צפוימשה

איך את מגדירה את זה?

אםoo

זה קושי שחוזר על עצמו

אז אני יודעת (או לומדת לדעת) מראש מה או מי הגורם/ים

ויודעת (או לומדת לדעת) להתייחס בהתאם

אם זה קושי חדש

זה הזמן לניסוי וטעייה עד להגדרת הגורמים ולהתוויית הדרך המתאימה ביותר 

אני חושב שאחת המתנות הגדולות שקיבלתימשה

אי אז בגיל 30 וקצת.

זה את היכולת "להגדיר" (הנה יצא ממני המתכנת) קשיים כדי להתחיל לעבוד איתם.

זה אומר שקורה לך משהו שאתה לא נהנה ממנו אבל אתה לא חסר אונים כלפיו וגם יודע לדחות אותו למחר או לשים לב להתקדמות.

יפה ממשזיויק
הייתי מוותרת. בהחלט. למרות שזה מחשל וכו'נחלת
What doesn't kill you makes you strongerאריק מהדרום

Stand a little taller

Doesn't mean I'm lonely when I'm alone

What doesn't kill you makes a fighter

Footsteps even lighter

Doesn't mean I'm over cause you're gone

תלוי איזהרקאני

יש כאלה שהייתי מוותרת

ומאמינה שהייתי נבנית גם בלעדיהם

כן חדמשSeven
שילמתי מחירים גבוהים מדי
כן, לא, לאמבולבלת מאדדדד

עברתי כל מיני דברים בחיים. והייתי במקומות שלא ברור לי כיום איך יצאתי מהם…

כשאני מסתכלת אחורה, אני רואה איך זה חלק ממה שגרם לי להיות מי שאני כיום. אבל לא הייתי מזמינה שום דבר כזה, גם אם הייתי יודעת איך אצא מזה. משתדלים לראות את הטוב מהמצב הנתון, אבל זה לא אומר שהייתי בוחרת בזה. ואני עדיין מצולקת מדברים שעברתי. אבל משתדלת כל יום לגדול מזה ולהתקדם הלאה.

כל קושי שעוברים, עלול להשאיר משקעים. ויש את הפחד להתעורר יום אחד ולחזור אחורה, להרגיש שוב שם בקושי הזה ולא להיות עם כוחות להתמודד. 

תשובה יפהזיויק
תודה
בדיעבד חלקם לא. לכתחילא כן.נפש חיה.

לכתחילא כן

כיון שאם חלק מהקשיים לא היו קיימים בחיי

הייתי חוסכת הרבה סבל (וזבל)

בדיעבד חלקם לא

כיון שזה  חשף אותי להבנות עמוקות כלפי עצמי

והביא אותי למי שאני כיום

מה כן ומה לא?זיויק
מה העיקרון?
העיקרון הואנפש חיה.

על החלקים ה"עצובים" או המורכבים בחיים (שגרמו לי בדיעבד לבזבוז כוחות והרבה עצב)

הייתי מוותרת

בבחינת "לא הם ולא שכרם"

אבל

בדיעבד, בגלל שהמורכבויות לימדו אותי הרבה

ובזכותם אני מי שאני

אז הם 'עזרו' לי ללמוד מהם איך להמשיך הלאה.

לא.אשר ברא

ואפשר להעמיק ב"תורת מנחם", תשמ"ד חלק ד', שבת מסעי סעיף י"ב-

בקצרה הרבי מילובביץ' מסביר על עניין המסעות ממדרגה למדרגה [כפי שידוע שהבעש"ט עסק במסעות שיש בנפש האדם].

אם בא לך תדביקי כאן את עיקרי הדבריםזיויק
מה שזה בנה בי שייך לבדיעבדוהוא ישמיענו

בדיעבד אני באמונה שלמה בהקב"ה ובראייה של הטוב של מה זה בנה בתוכי.

אני? לכתחילה? הייתי מוותר.

אבל איזה מזל שהקב"ה מנהל את המציאות...!

על חלקם כןhodayabאחרונה

אבל אני מניחה שזה כי עוד לא מיציתי את הטוב מהם. התועלת שהיתה בהם עוד לא נגלתה לי. מקווה שמתישהו בהמשך אבין שלא הייתי מוותרת עליהם.

POVבין הבור למים
חיכיתי שש שנים להגיע לגיל עשרים ולהיות מורשית בפורום אבל משרשרת בדיליי של שנתיים
תוסיפי לווידוי ביו"כפצל🤫
מזעזעזיויק
ברוכה הבאהארץ השוקולדאחרונה
שהכתיבה שלך תמיד תהיה טובה עבורך ועבור הקוראים
נדרש מנהל פורום לפורום בצמיחהאריק מהדרום
/forum/f115

נראה לי @פשוט אני.. יכול להיות אחלה מנהל שם.

לרפאה מהטבע צריך טבעוני … ואולי גם מתנגד חיסונים…זמירות
הלכתי להביא פופקורןקפיץ
עוד מישהו רוצה?
איך רואים שזה נושא נפיץ?פצל🤫
עבר עריכה על ידי פצל🤫 בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ו 0:25

אפשר להגיב שם אנונימי. כאילו, מה? תהיו טבעונים, תמהונים,  מתנגדי חיסונים, זה לא משנה, יש לך אמת? לך איתה. אבל למה להבנות שרפואה טבעית זה דבר להתבייש בו חחח

(כן מבין זה לא למעיישה ופורום מת וכו' והכל כאן בדיחה שאני בכוונה לא מתייחס אליה. תהיות לאור ההצפה של הנושא והדיון)

//הרמוניה

עם כמויות הספאם שם באמת צריך ניהול 

שכר חודשי?זיויק
😆
וכל העוסקים בצרכי ציבור באמונה, הקב"ה ישלם שכרםזמירות

ויסיר מהם כל מחלה, וירפא לכל גופם, ויסלח לכל עוונם,

וישלח ברכה והצלחה בכל מעשי ידיהם עם כל ישראל אחיהם, ונאמר אמן

נשמע טובזיויק
חחחחחחחח אנונימי 2 בא לרמוסססצדיק יסוד עלום

אני מדמיין שזה אותו אחד שפותח תשירשוריםפצל🤫

ונהנה לריב עם עצמו בפינה שכוחת "אל" כדי לפרוק עצבים 😂😂😂

אבל בטח זה דוגמא קלאסית למה שנקרא להאכיל את הטרולים

נע,צדיק יסוד עלום
זה פשוט מישהו שאהב את הפורום ונהיה מריר כשהגיע לשם משווק תוכן להשתלט עליו. רואים שלאחרים הוא דווקא עונה יפה
😅 ממש טרחת לבדוק?פצל🤫

משתעממים מספרים סיפורים זה לא דוקטורט אבל אם כבר מעניין אם כך למה הוא מגיב מאנונימיי? או שהוא מגיב מאנונימי רק בקללות חח ואז אני מבין אותו

מי המוזר ההזוי שכותב שדובדבנים זה מגעיל???אורין
במלחמה עיקשת החיילים דורכים על הפרחיםצדיק יסוד עלוםאחרונה
הכיבוש משחית
מישהו יודענחלת

לאן נעלמו מגיבים שעד לא מכבר, היו?

הנני כאינני, והים נסוג.... הכל בסדר?

הזכרת לי את הסצנה הזאתפשוט אני..

לא הבנתי.נחלת
לא הופיע דברנחלת
את בטוחה שאלו היו ניקים כאן?פ.א.

אולי הכוונה שלך לפורומים אחרים? 

אין כאן בערוץ 7 כאלו ניקים.

- הנני כאינני

- הים נסוג

בטח שישנחלת

תשאל את משה

מה יש לשאול את משה? מקישים את השם והוא לא קייםפ.א.

איפה מקישים את זה?קעלעברימבאר
בשורת החיפוש בשיחות האישיותפ.א.
החיפוש תמיד מציג ניקים שתוצאת החיפוש מוצאת התאמה לכינוי שהוקלד
כן נמצאים כאן. דפדפו בפורומים קודמיםנחלת
מה זה קודמים? אולי התכוונת לאחרים?פ.א.
לפורומים אחרים?

כי למשל @בין הבור למים פעיל בפורום מסויים מאוד ולא מוכר בכלל כאן.  

כל פורום הוא עולם ומלואו ואין קשר בין רבים מהפורומים במרחב העצום של הפורומים בערוץ 7.  

נכון. היא נדמה לי בפורום של פרוזה. סליחה.נחלת
הו ואו מישהו קורא אותיבין הבור למים
פעילה באופן מאוד לא רציף, אבל גם בלתי נמנע, כנראה שזה לתמיד
אולי התכוונתקעלעברימבאר
לחסדי הים והינני כאני?  מוכר לי השם האחרון. והראשון עוד קיים
אולי באמת חסדי הים… הוא פעיל כאן on & offפ.א.
לא הצלחתי לנחש שזה חסדי היםמבולבלת מאדדדד
והוא מדי פעם עוד כותב.

ויש את @אני הנני כאינני, אולי הוא מדבר עליו

יש לך זיכרון צילומי לניקים …פ.א.

וזו היא, @נחלת, לא הוא, שהזכירה ניקים פופולריים

מבולבלת מאדדדד
החמאתי לו שהצליח להבין את ההקשר😂
...אני הנני כאינני
פופולריים? 🤭
היא התכוונה ל@בין הבור למיםצדיק יסוד עלום
שהמשפט "גם הים נסוג" בחתימתה
נכון נכון. תודה!נחלת
לא לחסדי היםנחלת

התכוונתי למגיבה שכתבה שירים מאוד יפים שאחד מהמגיבים (צדיק יסוד עולם (?) ניתח אותם).

נכון. נזכרתי שלא קוראים לה כך, השורה האחרונה שחזרה בתגובה שלה היתה: והים נסוג...

אני הנני כאינני  - הכל בסדר איתו.

אבל הם לא מוכרים כאן…זמירות
נתקלת בניקים בפורומים אחרים, והם בכלל לא מוכרים כאן, ואת שואלת בפורום הזה איפה הם, זה מוזר …
לשאלתך, ורק על עצמי לספר ידעתיבין הבור למים
גם במציאות אני שקטה

העיקרהעיקרנחלתאחרונה

העיקר שהכל בסדר

התכוונת למשתמש "בין הבור למים"? כיקעלעברימבאר

צדיק יסוד עלום אמר שיש כזה אחד.

היא התכוונה ל@בין הבור למים - צעירים מעל עשרים

קורה שאנשים לוקחים הפסקה או עוזבים את הפורוםברגוע
כששיר מטופש הופך לדרך חייםפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך י"ט בטבת תשפ"ו 20:28

מדי פעם יוצא לי להתעסק עם אנשים שיש להם פגמים גנטיים.

לא סתם פגמים גנטיים, אלא כאלה שעלולים לגרום להם לסבול מאוד כשהם יהיו מבוגרים (נניח 50 פלוס).

נניח שיש למישהו גן מסוים, שמעלה משמעותית את הסיכון שלו לחלות בפרקינסון.

האם כדאי לדעת על זה מראש?

כן! כי יש מה לעשות. תזונה נכונה, הימנעות מדברים מסוימים, הקפדה על דברים אחרים, כל אלה יכולים להוריד את הסיכון.

בנוסף לדברים שכבר הוכחו כיעילים, יש הרבה מאוד אפשרויות להצטרף למחקרים חדשים בתחום, כולל מחקרים שבוודאי אין בהם סכנה (למשל השפעת הליכה יומית של חצי שעה וכיוצ''ב על הסיכון לחלות. גם אם בסוף יתברר שזה לא יעיל, זה בוודאי לא פוגע).

לצערי, יש כאלה שמסרבים לפעול לפי ההנחיות האלה. לא רק שהם לא רוצים לנסות להצטרף לניסויים, הם מסרבים להתרגש ולעשות את הדברים שגבר הוכחו כיעילים.

לפעמים הסירוב נובע מחוסר חשק לבצע שינויים משמעותיים בחיים. קשה להפסיק לעשן, קשה לרדת במשקל, מבין.

לפעמים הסירוב נובע ממחשבה שחיים פעם אחת, אז עדיף ליהנות לפני גיל 60 כמה שיותר, ומקסימום בגיל 60 נחלה. אבל לפחות לפני כן היה כיף.

אבל סיבת הסירוב הכי לא מובנת לי, דווקא כאדם דתי, היא ''השגחה''. אנשים שאומרים לי בפה מלא, שהם לא חוששים מהמחלה שהגנטיקה שלהם מובילה אליה, כי ה' שומר עליהם. אני שומע משפטים כמו:

בעז''ה יהיה בסדר.

רפואה זה אחלה אבל בסוף יש בורא לעולם.

אי אפשר להילחם במה שכבר נגזר עליך.

וכו' וכו'.

התשובות האלה מגיעות כמעט תמיד מאותו המגזר. ולמען האמת תת מגזר.

זה פשוט כואב לי. לא זאת הייתה כוונת המשורר. ה' יתברך תמיד אוהב אותי ותמיד יהיה לי רק טוב, זה שיר קליט ולא דרך חיים או דרך לקבל החלטות.

אם 70% מהאנשים עם הגן הזה חלו בפרקינסון בגיל 60, אז ל-70% מהאנשים עם הגן שלך לא יהיה רק עוד יותר טוב ועוד יותר טוב. להפך, המצב שלך יילך ויתדרדר.

אם אתה אומר שזה לא יקרה לך כי ה' שומר עליך, אתה מתעלם מזה שעל 70% מ''קרובי המשפחה שלך'' הוא ''לא שמר'' (כלומר לפי שיטתך, שכך נמדדת השמירה...).

פשוט עצוב לי וכואב לי על האנשים האלה. שהאמונה העיוורת תגרום להם למות צעירים ומסכנים, במקום שהם יילחמו על החיים שלהם ואולי ינצחו במלחמה.

כן כתבתי בצחוק. אבל העקרון מובןקעלעברימבאר

אולי יעניין אותך