בס''ד
ומלאת חכמה! אני מרגישה שכל אחת התייחסה לזווית אחרת, ניתחה את הדברים והציעה כיוונים מעולים! ממש כל תגובה פנינה.
בשבוע שעבר, במשך רוב רובו של השבוע, היה לי ממש קשה להיות עם הילדים (ובפועל גם לא הייתי איתם). למה? שום סיבה דרמטית האמת. אבל הרגשתי שקשה לי ממש. אז אני ממש מבינה אותך, באיזשהו שלב, זה כבר לא נעים לנו מעצמינו 'לברוח' ככה מהם. כאילו הבאתי אותם לעולם, לא? הם זקוקים לי, לא? הם חמודים, לא (בלב אני יודעת שכן, בפועל, תוך כדי, פחות התחברתי לזה)?
אז למה אני לא מצליחה להיות איתם ולהינות מהם???
כי ככה. כי זה חלק מהחיים. כי יש תקופות כאלה. כי אנחנו לא רובוטים - יש לנו חיים פנימיים שמורכבים מהרבה מאד פרטים ושלפעמים משפיעים על היכולת שלנו להיות בפניות עם הילדים.
אז דבר ראשון, להרגיע את עצמנו, לנשום ולהזכיר לעצמנו שאנחנו בסדר. אנחנו אנושיות. זה מן הסתם קורה גם לאימהות אחרות. זה חלק מהחיים. והנה, קחי (אם לא קיבלת עדיין מהשורות הנ''ל) מנת הזדהות גדושה ממני 🤗
שנית, אבל יש לנו יעדים. חזון. אנחנו רוצות להשתפר. אנחנו רוצות שיהיה טוב. שיהיה איכותי. שיהיה ממלא.
מעולה!!! זה לא סותר את הנקודה הקודמת. זה משלים אותה. החכמה היא להצליח להיות נחמדות עם עצמנו, ובד ובבד להיות עם רצונות ברורים לגבי מה אנחנו *רוצות* להיות, ולבדוק איך ניתן להתקרב עוד ועוד לאותם הרצונות.
כתבו לך כבר מלא כיוונים מעשיים מעולים ונכונים כולם:
- לצאת לגינה בתור התחלה, ולהתחבר בחזרה
- לבדוק מה עושים עם הפלאפון
- הדרכת הורים לסוגיה
- לקחת זמן יזום וקבוע לעצמך
- לבדוק שהסוללות שלך טעונות מספיק בכללי (פנאי, מנוחה, זמן לעצמך)
- וגם שהצרכים הבסיסיים הגופניים שלך ממולאים (שינה, אוכל)
- להתחבר בחזרה לחזון שלך כאמא
- לעשות איתם דברים ש*את* אוהבת לעשות וכו' וכו'
אני רק רוצה להוסיף עוד משהו ששמתי לב על עצמי. ככל שעובר יותר זמן בלי שאני מצליחה להיות בקשר נורמלי עם הילדים (להיות במקום מוביל, להנות מהם וכו'), כך גם קשה לי יותר לחזור. במצבים כאלה, המוח סוג של 'מתנתק' לו מהפונקציה האימהית שלו (שאוהבת, שטוב לה איתם, שמצליחה להתגבר על...) - והוא כבר לא מוצא את החיבור אליה בחזרה.
באיזושהי פינה מהראש שלי, אני עדיין יודעת שאני אוהבת להיות איתם, שזה טוב להם כמובן, אבל שזה גם ממלא אותי. שאני גם מרוויחה מזה. שזה הכי מספק שיש! אבל בפועל, למעשה, אני לא מצליחה לחזור ולהתחבר בפועל. זה כאילו שמיליון מחסומים עומדים ביני לבין הילדים שלי: העייפות, ההתנהגות הלא משהו שלהם באותו הרגע, העומס המנטלי של לראות את הכיור מלא בכלים, יום העבודה הארוך שמאחוריי וכמובן - הפלאפון.
הפלאפון. כתבו לך כבר מהמם לגביו. אחד הדברים הכי נוראיים שהוא עושה (ולגמרי מדברת ממקום שחווה את זה אישית), זה שהוא ממלא אותנו עם 'חיקוי'. הפלאפון המדהים הזה מצליח למלא, למלא, למלא ולמלא אותנו. בתוכן מעניין, בפידבקים טובים (לב אדום, סמיילי צוחק, פרגון בפורום...), בפיסות מידע נצרכות (מה מזג האוויר, מה השעה, איך מכינים את המתכון הזה...) ובגירויים בלתי פוסקים. הוא ממלא אותנו. אבל כשאנחנו נותנים לו למלא אותנו בצורה מוגזמת - הוא תופס את המקום של החיים עצמם.
יש לזה כמה וכמה בעיות והן ידועות מאד.
אבל אחת הבעיות העיקריות, זה שזה גורם לנו לפספס את היקרים לנו. משפחתיות, טיפול בילדים ו*גידולם* (איזו מילה משמעותית...), זוגיות - אלה דברים שיכולים למלא אותנו כל-כך!!! יש בזה סיפוק, יש בזה בנייה, יש בזה חמימות, יש בזה מתיקות... אלה החיים ה''אמיתיים''. אבל בגלל שזה דורש מאמץ מחד, ומכיוון שהפלאפון הכי זמין ולא דורש מאמץ מאידך, אנחנו מעדיפים המון פעמים את הפלאפון.
והרבה בגלל הקטע של ההתמכרות (אם כי לא רק, כמו שכתבתי למעלה), כשאנחנו כבר רוצות לחזור לילדים (או לבן הזוג), אנחנו מגלות ש''החיבור כבר אבד''. ואנחנו לא מצליחות להתחבר בחזרה! וזה ממש דורש מאמץ מאד גדול, לעשות את הקפיצה הראשונית הזאת בחזרה. ורק אחרי שסוף סוף הצלחנו לעשות אותה, מרגישים כמו ש@סליל כתבה - כמה זה לא היה כזה גרוע להיות איתם, ולהיפך - כמה זה ממלא וכיף, וכמה פספסנו אותם מקודם.
אתמול אמרתי לבעלי (ממש מתוך אותה התחושה שפוקדת אותי לפעמים, שאני בורחת לפלאפון וכבר לא מצליחה לחזור להיות בקשר עם הילדים או איתו): נכון יש את האפליקציות שמראות לנו כמה שעות היינו בפלאפון בשבוע? מה אם הייתה אפליקציה כזאת שגם בייתה בודקת את הזמן שאנחנו בפניות לילדים ולבן הזוג? ובסוף היום או השבוע, היינו מקבלים שני טורים, אחד ליד השני. הטור של הפלאפון והטור של השיחות, המשחקים והחיבוקים עם הקרובים לנו. איזה טור היה גדול יותר? ובאיזה פער? אני חוששת שאם היתה לנו אפליקציה כזאת באמת, סיכוי טוב שהיינו מזדעזעות ומבינים את גודל האבסורד...
❤❤❤