קודם חיבוק כי זה נשמע כל כך קשה להרגיש ככה ולחיות המציאות כזאת❤️
יש לי 2 דברים להגיד, ששניהם קצת שונים לפעמים מאיך שאנחנו רגילות להסתכל על הדברים, אבל מנסיון שלי ושל עוד הרבה נשים הם יוצרים מהפך מאד מאד משמעותי;
הראשון, אני אישית חושבת ורואה (וכמובן על בסיס הרבה דברים שלמדתי) שבתוך זוגיות בין בעל לאישה,
דווקא הקבלה של האישה מהאיש מולידה אהבה, וכך גם נתינה של האיש לאישה (וגם נתינה של אמא לילדים אבל זה נושא קצת אחר).
עכשיו מדברייך זה באמת נראה שהיית שמחה לקבל ממנו, יחס, הערכה, שותפות בבית, ראיה של הצרכים והעייפות שלך ועוד ועוד.
ויחד עם זה, היכולת לקבל ועוד יותר בזוגיות היא עמדה בנפש.
קודם כל עמדה של אמונה.
אמונה שאני ראויה ליחס מכבד
שבעלי מסוגל להיות שותף בבית
שאני ראויה שיראו אותי
שאני נכונה להיות במקום שמקבל ממנו.
רב ככל הנשים (ועייני ערך בטרנדים של אבא פגום, הצודקת, המיותר וכו אם יצא לך להתקל, אם לא לא הפסדת

) נכנסות הרבה פעמים לעמדה אימהית בבית, שבגדול זה טוב, אבל כשמול הבעל הן הופכות לאמהות שאחראיות על הכל,
בעצם לוקחות על גבן את הכל ומתייחסות במידה מסויימת לבעל כמו ילד, שלא לומר ילד קשה במיוחד לתפעול, זה נראה ככה.
קודם כל אחריות ברגע שמישהו אחד לוקח אותה השני משחרר.
וכשאת לוקחת על עצמך את האחריות על הכל את בעצם לא משאירה לו

ושנית זה דבר שבפועל במציאות הזוגית הוא מאד מרחיק,
כי בעצם את הופכת לנותנת בעל כורחך לבעלך, והוא הופך במידה מסויימת ללא רלוונטי, ומכאן הדרך לצבירת תסכולים מרמור וקיפוח
שיוצרים גם ריחוק רגשי וחוסר הערכה רק מוסיפים לכדור השלג. בעצם היפוך התפקידים הזה גורם כל כך הרבה צער בזוגיות, ואני יכולה להגיד לך של2 הצדדים.
נשמע שבעלך לא יודע בדיוק איך להעניק לך, והוא חווה כשלון גדול כשהוא רואה שאשתו סה"כ מאוכזבת ממנו שלא לומר כועסת, רחוקה וממורמרת.
והרבה פעמים זה גם מתבטא בבריחה לעבודה ששם בניגוד לבית הוא מרכיש משמעותי ומוצלח ומוערך
(ולא, הפתרון הוא ההיפך מלדחוק את המרמור פנימה ו"לעבוד על עצמך" להיות "שמחה", זה רק מזיק...).
דבר שני, רובנו חיים את המציאות מהפן המעשי והחיצוני שלה
ושם באמת נראה שהבעל לא מספיק רואה אותנו, או לא מעריך את העשיה שלנו בבית, או שבעבודה לא מעריכים אותי וכן הלאה.
אבל אחד הדברים שאנחנו לא יודעים, הוא שהמציאות משקפת לנו באיזשהו מקום את עצמנו.
כלומר כשאישה מרגישה לא ראויה, היא מתנהגת כמו אישה לא ראויה, משדרת שהיא לא ראויה, ולרוב גם מקבלת יחס כזה שרק מגביר את הכאב ואת החוייה שמעמיקה יותר ויותר (וזה לא כדי להתעלל בנו אלא כדי להזכיר לנו
שאנחנו ראויות ליוצר והנשמה שלנו בתוכה יודעת את זה ולכן היא כואבת ומבקשת שנרפא אותה).
וגם בבית, לרוב נשים שמות את עצמן בתחתית סדר העדיפויות,
כמעט כל דבר חשוב יותר מהן; הנקיונות, העבודה, הילדים, הכביסות, השיעור תורה של הבעל, העזרה לשכנים, להניק, לקום לתינוק ועוד ועוד
ורק את עצמנו אנחנו נוטות לשים בסוף סוף הרשימה אם בכלל, ואז מתפלאות שלרוב היחס מהסביבה, בדיוק כמו שאנחנו מתייחסות לעצמנו במובן מסויים,
הוא שאנחנו מובנות מאליהן, חסרות צרכים ולא ראויות להערכה והשקעה.
אין בדברי חלילה להאשים או לייאש אלא הפוך, לעודד.
כי ממש כמו שאנחנו שמות את עצמנו בסוף הרשימה, לא מספיק רואות את עצמנו ומעריכות את עצמנו, אנחנו יכולות ללמוד לעשות אחרת.
לראות את עצמנו, את הרגשות שלנו, את הצרכים שלנו, לכבד את מי שאנחנו, לאהוב ולקבל את עצמנו
ומהר מאד נגלה, הפלא ופלא, שחוץ מהטוב שאנחנו נקבל מלהעריך את עצמנו ולתת לעצמנו יחס ראוי, שזה לבד אחד הדברים המשמעותיים והחשובים גם בפני עצמו, גם היחס של הסביבה באופן טבעי, בלי ויכוחים ומריבות, ישתנה פלאים.
התסכול שלך ממש מובן יקרה, באמת.
זה משהו שאני נקלת בו המון בלבושים כאלה ואחרים אבל באותו עיקרון, ואני רק רוצה להגיד לך שיש תקווה,
וששינוי אישי ופנימי שלך יכול לשנות לך את החיים לטובה❤️
חיבוק חזק והרבה כח
ואל יאוש!