אני כמעט שנה אחרי לידה ראשונה, ומידי פעם עולה הרצון לעוד ילד.
ואז אני נזכרת במה שעבר עלי בהריון ובלידה ואני לא רואה איך אני עוברת את זה שוב לבד.
נתחיל מההריון
היו לי בחילות כל השליש הראשון ובהמשך מידי פעם כזה..
כל בוקר הייתי קמה ומקיאה.
מסיימת להקיא ומגיעה לבעלי למיטה מספרת לו שהקאתי.
בהתחלה הוא היה מגיב משהו כמו "אוי מסכנה",
ובהמשך פשוט הסתובב לצד השני והמשיך לישון.
לא קיבלתי חיבוק, לא עידוד מילולי, לא כלום..
הנושא צף ודובר כמה פעמים במהלך ההריון ולא ראיתי שינוי.
זכור לי במיוחד מקרה אחד שהייתי בחודש שישי-שביעי, וכבר לא הקאתי בכלל. היינו פעם אחת אצל ההורים שלו ופתאום אני מרגישה שאני עומדת להקיא. רצתי מהר לשירותים וכמובן כולם מסביבי קולטים את הסיטוציה. מסיימת להקיא ושומעת את חמותי אומרת לבעלי "נו תלך אליה אתה לא רואה שהיא מקיאה". הייתי מזועזעת שאשכרה הוא אפילו לא חשב להזיז את עצמו ולבוא אלי לתמוך בי ולעזור לי לנקות את השירותים בבית של ההורים שלו שאני עדיין מרגישה שם קצת זרה. אם אמא שלו לא היתה אומרת הוא לא היה בא אלי ולא היה אכפת לו.
דבר נוסף בהריון זה נושא הבדיקות.
אני לא תמימה, וידעתי שיש דבר כזה הפלה, יש דבר כזה לשמוע ממצאים מדאיגים בסקירה ועוד כל מיני דברים לא נעימים.
כל ההריון הייתי צריכה להתחנן לבעלי שיגיע איתי לבדיקות.
בהתחלה ניסיתי רגשית להגיד לו שיבוא לראות את העובר שלו, אחר כך ביקשתי שיבוא בשבילי כי אני לא רוצה להיות בסיטואציה הזאת לבד, ושום דבר לא עזר. כל בדיקה הוא היה עושה אלף פרצופים ובסוף "נכנע" ומגיע ומאחר וכמעט מפספס ברגע האחרון.
הוא אמר שאני קובעת תורים בזמנים לא נוחים לו מבחינת עבודה(כאילו שהיה נח לי.. מה לעשות שאלו התורים וזה מה שיש.. גם אני הייתי צריכה לעשות שינויים וויתורים). אחר כך הזזתי את כל התורים לשעות הערב שאין עבודה והמצב נמשך אותו דבר. ככה הבנתי שמדובר בתירוץ בלבד.
בלידה עצמה הוא לא עזר לי. לא תמך. לא כלום.
היינו בקורס הכנה ללידה והוא ידע בדיוק מה צריך לעשות.
לא עיסויים, לא מסאג', לא מילים טובות, לא עידוד, לא עזרה, לא תמיכה מרחוק, לא מבט אוהב בעיניים לפחות.
כלום ושום דבר.
הייתי צריכה לעבור לידה בלי שום תמיכה ממנו ולהיות בחסדי המיילדת בלבד.
אציין שסך הכל הזוגיות שלנו סבבה לגמרי, יש עליות וירידות כמו כל זוג.
היינו בטיפול זוגי במשך השנה הזאת ולא עלינו על הבעיה.
הוא הבטיח שבהריון הבא יתמוך, ואני שכבר מכירה את סוג ההבטחות שלו, יודעת שככל הנראה הוא יתמוך ביום יומיים הראשונים ואחר כך ישכח ושוב אני אצטרך לעבור הריון ולידה בדד.
יותר מזה לא יודעת מה אפשר לעשות.
אני רוצה עוד ילד. לא רוצה ולא מסוגלת לעבור את זה לבד.
סופריקה
אם מישהי זיהתה אבקש שתשמור לעצמה ולא תגיד לי.
אשמח לעזרה בתיוגים
@נגמרו לי השמות
@חצילוש
@אין לי הסבר
@חגהבגה
@מיקי מאוס
@פה לקצת
@המקורית
@סליל
@באר מרים
@לפניו ברננה!
@בימבה אדומה
כל מילה
ועוד במקום כ"כ רגיש של הריון, לידה, הבאת חיים לעולם...