בס״ד
ואחרי שעוברים כל-כך הרבה
שמקשעים ומתאמצים כל-כך
מקווים וגם מתאכזבים בדרך
ולמשך כל-כך הרבה זמן
יש ציפיה בתוך הלב -
או אולי פשוט צורך -
לנוח קצת...
שיבוא בקלות כבר...
שנוכל סוף סוף גם ליהנות מכל מה שזרענו בעמל כה רב...
שנרגיש נחת.
נחת פשוטה כזאת.
לאורך זמן...
ולא רק פה ושם במהלך היום, בין עייפות למטלות לניהול משברים ושאר דאגות...
וזה קשה לראות שזה עדיין לא קורה.
ולשאול את עצמינו - האם בכלל זה יקרה?
האם, אי פעם, יהיה לנו פשוט?
עם הילדים הקיימים,
ולגבי הילדים שאנחנו עוד חולמים עליהם (אם יש כאלה)
עם הכסף,
עם הכוחות,
עם ניראות הבית,
עם החברוֹת,
עם הזוגיות,
עם המימוש העצמי,
עם המחשבות שמנהלות אותנו...
או שתמיד יהיה ככה חלילה, קשה, בלי מרווח נשימה ובלי כוחות?...
אני כ״כ מתחברת להמון ממה שאת כותבת (גם אם חלק מהפרטים שונים)!
באמת שיש ייאוש לפעמים. אבל אני אישית בוחרת לענות לעצמי - שאפשר. שאפשר לחיות עם מרווח נשימה ועם נחת. אני לא עם אשליה שאפשר לחיות חיים שלמים בלי קשיים. יש ועוד יהיו כנראה דברים שהם פשוט לא בשליטתנו. אבל אני כל-כך מאמינה ביכולת שלנו לגדול, ללמוד, להשתכלל, להשתנות, להתפתח, לאמץ הרגלים נכונים יותר... אז יש רגעים של ייאוש כאמור. של איך יכול להיות שאני / אנחנו עדיין באותם המקומות. אבל אחרי הגלים האלה, אני בוחרת שוב להאמין ושוב להילחם (בקטע טוב

) על החיים שאני רוצה שיהיו לנו.
ואת כתבת בסוף שאת לא מרגישה שאת גדלה... את מרשה לי לשאול אותך - את בטוחה-בטוחה? את הרי עברת מ-0 ילדים ל-1, לשניים, לשלושה ולארבעה! רק זה דורש גדילה מטורפת בכל-כך הרבה מובנים! רק זה דורש פיתוח של כל-כל הרבה כישורים! וגם - את מספרת, בהקשר של פעמונים, שהייתם פעם במצב מאד קשה. ועכשיו אתם כבר לא שם, ממה שאני מבינה. אמנם יש עדיין התמודדות עם חובות, כי קשה בטירוף להעלים אותם וכי זה דורש המון סבלנות - אבל הי, אתם כבר לא במצב המאד קשה ההוא! וזאת עוד גדילה מטורפת! לקחת ייעוץ של פעמונים, להגיע למודעות ולאומץ האלה - זאת גדילה! לעבור ממצב מאד קשה למצב כמו שאתם היום, זאת גדילה! ואני בטוחה במיליון אחוז שגם בעוד ועוד תחומים שלא הזכרת הספקתם לגדול מלא...
כשעייפים מאד מהחיים כמו שאת עייפה כרגע, קשה לראות את כל זה. אבל הדברים עוד ישתכללו לך, אני בטוחה! כולל להצליח לפרגן לעצמך זמנים לבד, רגעים של פינוק, יציאות וכל מה שיעשה לך טוב!
וגם הילדים עוד יגדלו וזה כשלעצמו ייאפשר הרבה יותר בע״ה.
שולחת לך אמונה וסבלנות אהובה ❤️. אמונה בעצמך ובכוחות הנפלאים שאני יודעת שיש בך. אמונה בכוח שלנו כבני אדם להתקדם. אמונה בה׳ הטוב שישלח את עזרתו ואת ברכתו. והרבה סבלנות בדרך... ❤️