מחשבות על מעשיו של הבעלאנונימית בהו"ל

בעלי שיתף אותי לפני מספר חודשים שצופה בתמונות של נשים. לאו דווקא לא צנועות, אלא נהנה מעצם ההסתכלות בתמונות אולי גם לא שיתף אותי בהכל וזה בא ממש ממנו.

תלה את זה בכך שאני לא "זמינה" הרבה ליחסים. פעם מניקה, פעם בהריון, עייפה או סתם בלי חשק או לא רוצה ושהוא צריך את זה כמו אוכל.

מאז לא דיבר על זה כמעט מילה וכאילו החיים ממשיכים כרגיל אבל כל הזמן חושבת על זה, מרגישה שהוא ממשיך בזה ולא רוצה לשאול אותו על זה. אבל זה ממש כואב לי!!! שורף בלב!!! 

עוד זה שהוא צופה בנשים צנועות זה גמר אותי. כי למה? אני לא מספיקה? ואני ממש משתדלת מאז להקפיד יותר בכל העניינים אבל בכל זאת לא מאמינה שזה מספק אותו

ממה שיודעת וממה שקראתי כאן, זה יצר כזה שלא משנה איזו אישה תהיה לך בבית וכמה "תספק" אותך, אתה תרצה את זה וזה כואבבב לי

אמרתי לו, יש מצב שאתה מסתכל על תמונות של חברות שלי, משפחה לא יודעת מי ומה, אז הוא שתק

אני מנסה להבין- באיזה טון הדברים שלו נאמרו?חן מלכות
אם זה בטון שממש מצטער על זה ואוכל את עצמו ושיתף כדי לקרוא לעזרה- אז היתי כן מתשתפת שזה מאוד קשה לי רגשית ונפשית. אבל בגלל שהוא שיתף ומבקש עזרה אז אני מעריכה את זה ושואלת אותו מה הוא לוקח על עצמו כדי שזה לא יקרה שוב..אולי מפנה אותו להתיעץ עם מישהו שמבין בתחום וכו'(העבודה היא שלו. אבל הכוונה היא כן היתי משאירה שם גם אמפטיה ותמיכה למרות העלבון והכאב)

אבלל
משהו במה שכתבת שידר לי טון אחר-
מן לציין שזה המצב כרגע
בגללך
אם הוא מתיר לעצמו ונאחז בלהאשים אותך
ולא ממש מתכוון גם לעשות הכל הכל כדי להפסיק
פה היתי מנערת לו את הצורה האמת ואני לא מדברת ככה בחיים האמת .
אבל חשןב לנער אותו מהשאננות של מעשים כאלו וההשלכות שלהם.
לא רק אישית עבורו.
אלא על הזוגיות שלכם.
אין קשר בכללל לחוסר חשק שלך ממצבים הורמונליים לבין להתיר לעצמו לפול באופן מודע ולפגוע בך ככה
היתי מדברת איתו שיחה מאוד ברורה
שאם יש בעיה כרגע והיחסים לא מספקים
אז מציפים את זה בינכם
מדברים
מנסים למצוא פתרון איך כן אפשר בכל זאת לתת מענה לשניכם
אם לא מצליחים- יעוץ מיני מקצועי. יש הרבה פתרונות ועצות שיכולים לעזור.
הוא חייב להבין שזה לא פתרון. שזה להרוס את הזוגיות והאמון שלך בו.
להזכיר לו שמה שמונח על כף המאזניים זה דבר נצחי ויקר וחבל להרוס אותו בגלל התמודדות שיכולה לבא על מקומה.
ובכל מקרה להבהיר לו שאת לא מוכנה לספוג את האשמה. שאת לוקחת אחריות ומוכנה ללכת להתיעץ ולראות מה את יכולה לעשות עניין. אבל שלא ישתמש בזה כהצדקה לנפילות. ושאת מצפה שיקח אחריות מלאה ויקבל על עצמו להפסיק עם זה ולעשות מה שאפשר כדי לעזור לכם לעלות על מוצא טוב לשניכם.
אאוצ' 💔המקורית
אני לא חושבת שזה בהכרח כך שלא משנה איזה אישה תהיה לו וכו. נכון שהיצר גדול, אבל אני כן רוצה להאמין שהוא דיבר מתוך מקום של להאיר את תשומת לבך לעניין. סוג של פתיחות חד פעמית. גם המילים 'צריך כמו אוכל' אומרות לי את זה.
הוא אמר שהוא רוצה אותך ושקשה לו. זה לא שאת לא מספיקה חלילה, אלא שהוא רוצה יותר ממך. וזה חסר לו.

זה נכון שזה נוגע בנקודה מאוד עדינה ורגישה אצלנו, הנשים. זה הבטחון והאמון שלו בבעל. בנשיות שלנו. בנישואין שלנו. זה לפעמים גם סוג של 'אישור' שאנחנו טובות.
לא נשמע לי שזה דומה לסיפורים של בעלים שצופים בדברים לא צנועים.
אפשר להתחפר בעלבון או לתת לו להרגיש אשם. זה גם מאוד לגיטימי. אבל לדעתי, יותר נכון לעשות עבודה בכיוון ההפוך ולחזק את הזוגיות. את המיניות. את האינטימיות. הריון, לידה והנקה הן תקופות לא קלות לגברים עם חשק מוגבר. והיינו רוצות שנושאים כאלו לא יעלו ושנרגיש שגם בתקופות הללו הבעל איתי ב'כיס שלי'. אבל קשה להם.
בעינייoo
הוא לא ׳שיתף׳
הוא עשה מניפולציה.
במקום לחזר אחריך, לעשות מה שצריך כדי שתרצי ותהיה זמינה, הוא שם איום של צפייה בנשים אחרות.
דווקא אני חולקתהמקורית
זה שהוא לא אמר את הדברים בדרך הכי נכונה, אם תרצי, לא אומר שזה מניפולציה.
מה הוא צריך לעשות כדי שתרצה יותר מלומר ולשתף? למה לשתף בדבר כזה ישר הופך למניפולציה? זו אולי חוסר רגישות כי הוא לא יודע לאן היא תיקח את הדברים. אולי הוא הרגיש לא טוב עם עצמו שעשה זאת, והרגיש לא בנח לדבר על הדברים, אולי הוא כבר הגיע לנקודה של קושי ממשי עם העניין, אולי היא דחתה אותו מס פעמים שזו נקודה של קושי ממשי לגבר... אבל מניפולציה זה לא. בעיניי לפחות.
ברגעoo
שהוא תלה את הצפייה בזמינות שלה, זו מניפולציה. זה לא חייב להגיע מרצון להיות מניפולטיבי או רע, זה יכול להיות בחוסר תשומת לב איך מדברים.
כל דיבור שיש בו מניפולציה הוא פוגעני וצריך להפסיק אותו.
אני חושבתהמקורית
שיש פעמים שאי אפשר לנתק סיבה מתוצאה. ולקרוא לזה מניפולציה לפעמים יכול להרעיל את האישה נגד בעלה במקום להנמיך להבות ולעזור.
גבר עם חשק מוגבר שנדחה ליחסים - החשק שלו לא יעבור לרוב. הוא ימצא פתרון אחר. לצערנו.
זה לא מקרה (לפי מה שהיא אומרת) של צפייה של אדם שמכור לתכנים מיניים, אלא של בעל מתוסכל מתקופות ארוכות ללא יחסים. וצריך לתת על זה את הדעת. יחסי מין זה חלק מהותי מחיי הנישואין, מה לעשות? 🤷
היא לא אשמה שאין לה חשק. והוא לא אשם שיש לו. זה אספקט פיזי הורמונלי אצל שניהם

אפשר לדון על איך אומרים את הדברים, מסכימה. אבל לא צריך לצאת ממקודת הנחה שבעל הוא שועל ערמומי. אולי הוא פשוט לא יודע איך לדבר
הבנתoo
הבעיה היא חלק מהפיתרון.

כאשר תקשורת בין בני זוג בנוגע ליחסים, נגועה במניפולציות, זה לא יכול להביא לשום שיפור, אלא רק ליצור בעיות נוספות. באופן טבעי דיבור כזה של הבעל מביא לדחייה ממנו.
תלוי לאיפה כל אחת לוקחת את זההמקורית
את מסתכלת על זה כמניפולציה. אני מסתכלת על זה כהזדמנות למינוף היחסים.
כל אחת מהמקום שלה. ומהמקום שלי - להתייחס לסגנון שבה הדברים נאמרו במקרה הזה מסיטה את העיקר מהשיח.
העיקר הוא לא איך הדברים נאמרו, מיומנות של שיח והעברת מסרים היא דבר נרכש שלא כל אחד זוכה לו, אלא - מה הוא בא להגיד בעצם. ובעצם, מבחינתי, הוא בא להגיד שחסרים לו יחסי אישות. וזה לגיטימי לגמרי לאור התיאור של הפותחת.
מה עדיף, שימשיך לצפות? או שיהיה גלוי עם אשתו והם יחפשו פתרון? אולי עדיף היה שלא יספר לה על הצפייה,מסכימה. ועם זאת, איפה את שמה את הדגש בתוך הסיטואציה ואיך את מתייחסת לכל דבר משנה ממש את ההתייחסות
אפשרoo
לדבר על נושא היחסים בלי קשר, בזמן אחר.
שיחה שמתחילה בשיח פוגעני, לא יכולה להביא לתוצאות טובות. צריך לנתק את הקשר של התמונות לשיח על יחסים.
גם אם את בוחרת להתעלם מהפגיעה ולהיות ענינית בדיון, בתת מודע הפגיעה נשארת ובהכרח פוגעת בקשר.
מסכימה.המקורית
צריך לדבר על התקשורת, ועל הקונטקסט. בהקשר של שניהם.
וצריך לעשות הפרדה בין הדברים. אבל שוב, זה לא העניין היחיד פה. צריך לטפל בשני המישורים במקביל ולא לשים אחד מעל השני. שניהם חשובים בעיניי מאוד, ויכולים להתקיים בטוב ממש רק ביחד- תקשורת ואישות.
ממש לא במקבילoo
תקשורת זה בסיס. אם אין תקשורת טובה, אין כלום. לא יעזור לטפל בנושא היחסים. יחסים מורכבים מתקשורת מתקדמת בין בני הזוג. אם אין את התקשורת הבסיסית, אין מאיפה להתקדם.
טוב אז זו דעתך, ומותר לא להסכים המקורית
הם לא ישימו את הפן של האישות בצד על שיסכימו לתקשר, נכון?
בעינייך כן, אני זוכרת שרשור שבו אמרת שמבחינתך לא לטבול זה לגמרי בסדר, אני ממש לא בדעה שלך בזה. תקשורת טובה נבנית גם באמצעות הריכוך של הדברים במגע ורוך ויחסים. זה לא בוס ועובד. זה בני זוג. ולבנות תקשורת לוקח זמן.

אבלoo
היא לא אמרה שאין בכלל, אלא שיש פחות ממה שהוא רוצה.

בעיניי הבעיה הבוערת פה זו התקשורת הפוגענית.
בעיניך לא פחות בוער, זה שיש פחות יחסים. בעיניי זה שולי כרגע, כי בעית התקשורת גם פוגעת בקשר וגם ביחסים.
שוב, מסכימההמקורית
אבל עדיין, תקשורת לא נבנית ביום.
אז שיח פוגעני. את יצאת מנקודת הנחה שזה מניפולציה. ואני אמרתי שזה לא חייב להיות מניפולציה, רק חוסר רגישות וטקט שלא במתכוון. את מבינה שיש הבדל, נכון?
מניפולציה זה נבזי.
חוסר טאקט ורגישות שלא במתכוון זה משו אחר לגמרי.
הרבהoo
אנשים שמפעילים מניפולציות עושים זאת בתום לב. ככה הם רגילים לתקשר ולהשיג דברים.

אנשים מסביבם נפגעים, למרות שהם בכלל לא מנסים לפגוע.

רק אמירה ברורה להפסיק לדבר בצורה כזו, עוצרת מניפולציות.

אי אפשר להיות בקשר זוגי טוב עם מניפולציות, גם כאלו בתום לב. זה אחד הדברים שהכי הורסים. ההרס הוא שקט וכשהוא מתפרץ זה כמעט חסר סיכוי לתקן.
לא אמרתי שלא תגיד לוהמקורית
לא לעצור את השיח. בכלל לא.
צריך לעזור לו להתמקד, וודאי. וזו עבודה על תקשורת.
ועם זאת, אם יש בעיה עם תדירות יחסי האישות - כנל לעבוד על זה.
זהו.
לא יודעת מה איתך, מבחינתי זה בסדר גמור שאנשים אחרים טועים גם בלי לעשות אובר דרמה.
מניפולציהoo
היא אף פעם לא טעות חד פעמית, היא תמיד תחזור שוב ושוב אם רק תשאירי איזה פתח.
להתייחס לתוכן דברים שנאמרו בצורה כזו, זה להשאיר פתח.
ומה נראה לך?המקורית
בכנות אני שואלת.
אם אישה תגיד לגבר מניפולטיבי להפסיק לעשות מניפולציות, הוא יפסיק? לא. הוא יתחכם עוד ועוד.
שיטת המקל והגזר נחמדה בתיאוריה, אבל אמרתי לך גם בדיון אחר - זה פוגע גם באישה, ספציפית בעניין של יחסי אישות וקרבה וכו.

אני בעד לפתור דברים בדרך מקרבת ולהפעיל יצירתיות. חלק מהעניין זה גם להעמיק מחשבה על כל דבר שנראה כמו מניפולציה (וייתכן שהוא לא) ולראות אם יש בו אמת לפי אמות המידה שלי והשכל והישר.
זה גם אומר לתת ברקסים ולעבוד על שיח ישיר, כנה ורגיש, וודאי. אבל זה דבר שלומדים אותו עם הזמן.
עד אז - אני יוצאת מנקודת הנחה כל הזמן שהגבר אוהב את אשתו ורוצה לחיות איתה עד 120 וזה תהליך ארוך. ובתהליך כזה צריך גם לעגל פינות בשביל הטווח הרחוק. לא כי אנחנו מתעלמים, אלא כי זה בסופו של דבר יוביל לתהליך בריא של בניית קשר עמוק, כנה ורגשי בין בני הזוג.
את לא יודעת כל אחד מאיזה רקע הוא בא ומה השריטות שלו. אז עובדים על זה. ובעיניי להינות מאישות תוך כדי עם הבעל זה מצויין.
אםoo
הבעל אוהב את אישתו והוא יודע שהדיבור הזה מפריע לה, הוא ישתדל לדבר אחרת.

אם כל פעם שהוא בטעות מדבר בצורה מניפולטיבית, השיח יעצר והוא יבין שאישתו מוטרדת, הוא יעשה השתדלות מאד גדולה שזה פחות יקרה.

אם החיים ממשיכים רגיל והאישה מכילה, לא בטוח שהבעל יוכל להבין שהוא פוגע. המעגל ימשיך עד לפיצוץ או חיים זוגיים גרועים.

לא מאמינה שיש אישה או גבר שחיים עם בן/ בת זוג מניפולטיבים, שמחליקים על צורת הדיבור הזאת וחיים חיים מאושרים.
הכלההמקורית
או חוסר הכלה לא בהכרח קשורים לאישות.
אפשר לא להכיל, יותר מפעם אחת אפילו, ועדיין לקיים אישות.
כך אני רואה את זה.
אישות זה גם בשביל האישה.
אםoo
האישה רוצה לקיים יחסים כשהיא פגועה זה סבבה.
אם היא לא רוצה, כי היא פגועה, צריך לטפל בגורם הפגיעה ולא באי קיום היחסים.
וודאיהמקורית
הענין הוא שאני לא התייחסתי לזה כפגיעה במובן של עלבון צרוב ומניפולציה, ואז שוב חזרנו לנק ההתחלה
טובoo
אז אם האישה לא נפגעת זה סבבה.

כל הענין מתחיל שהאישה כן נפגעת ואז לא צריך לחפש איך לא להיפגע, אלא איך הפוגע יפסיק לפגוע.
גם איך לא להיפגע זה חשובהמקורית
אני מאוד מאמינה בזה אגב.
אבל יודעת שזה שנוי במחלוקת.
מכל מקום, זה די ממצה את עצמו אבל הבנתי למה את מתכוונת. פשוט דרך חשיבה שונה
מניפולציה בהגדרתה זהחיוך גדול
נסיון להשיג משהו בדרך עקיפה.
אף אחד לא עושה את זה בתום לב, סורי
ובקשר לדיבור עצמו
לא יודעת מאיפה הביטחון שלך בנוגע למניפולציה
אני דווקא רואה פה שיח מאוד פתוח וכנה, על צרכים, על קושי ועל השלכותיו,
את יודעת כמה זה סיוט להיות במצב של חשק מוגבר והצד השני לא בעניין?
להיות הצד ששומר אמונים לבן/בת הזוג אבל לא לקבל את הצורך הבסיסי הזה בזוגיות?
נכון שהפתרון הוא לא ללכת ולצפות בנשים זרות, ונכון שהאשה לא אשמה, ויש מקום לדבר ולנסות לפתור
אבל הקפיצה ישר להאשמה כוללת שלו במניפולציות ובהרס של התקשורת היא מוגזמת בעיניי
בטח שלשים את היחסים בצד עד שישקופצת
תקשורת ואין פגיעות. (ע בשורוק)

את באמת ממליצה לקיים יחסים בכזה מצב???
אם הם דיברו על זה והיא אמרההמקורית
לו שלא נעים לה מה שהוא אמר, והסבירה לו את הדברים מבחינתה, אז עד לאן את רוצה להגיע?
הפגיעות היא של האישה. הוא צריך לפייס אותה. אם הוא עושה את זה ומתנצל - מה הבעיה עם אישות?
אז מה הפיתרון?מקום בעולם
שתהיה איתו בחסר רצון רק כדי שלא יסתכל על נשים אחרות?
במחילה, אבל גם אחרי לידה תראי את זה כסיבה ותוצאה של גברים שבוגדים?

בתור מי שבשמירה צמודה כבר כמה חודשים, ממש חורה לי לקרוא את זה. מרגיש לי כמו מתן לגיטימציה קצת..
ממש לא אמרתי להיות עם בעל בחוסר רצוןהמקורית
למה להכניס לי סתם מילים לפה? באמת.
אני דיברתי על מצב של מניעה הורמונלית או הנקה. לא בעיה רפואית לא בעיה הלכתית. נקודה!

אני גם לא נותנת שום לגיטימציה. אני מסתכלת למציאות בעיניים בלי לקחת צד.
זה נפילה שלו.
אבל זה קורה. וצריך להשלים עם זה וזהו. נשים נכנסות לתחתונים של הבעל משל זה משו שהן מבינות בו. סליחה, אבל אנחנו לא.
וגבר בוגד זה לא גבר שצופה בתמונות.

בראייה שלי, כל עוד האישה יכולה לקיים יחסים רפואית והלכתית - זה אמור לקרות. זהו. היא אמורה לרצות. או לעבוד על לרצות.
הענין הוא שיחסים הם עניין של הזוג. כן, גם של האישה. וכל עוד ניתן - מצב שבו זה לא קורה הוא לא מצב טוב. נקודה.

לא נכנסת לזאלה אם זה ראוי או הוגןמיקי מאוס
כי זה דיון רחב מדי

אבל בפשטות, אם אישה מקיימת יחסים כי היא "אמורה" לקיים יחסים או "אמורה" לרצות אז הגוף שלה ירצה פחות ופחות ופחות...
אין מי שמתעסק במיניות ולא מסכים עם זה...

מה שאני מסכימה איתך הוא שלאישה יש אחריות לעשות מאמצים לעודד את הרצון הזה,וגם לבן הזוג יש אחריות לעזור לה. כששניהם מגויסים לזה שזה דבר חשוב וצריך לשים אותו גבוה בעדיפויות אז יש הרבה יותר סיכוי שיהיה חשק גם כשפיזיולוגית קצת יותר קשה
אמורה לרצותהמקורית
הכוונה בפשטות של המושג - גבר ואישה ביחסים זוגיים תקינים אמורים שניהם לרצות לקיים יחסים. כי הם אוהבים אחד את השנייה ורוצים בכך. בלי שום כוונה נסתרת מעבר
מסכימה איתך מאודיראת גאולה
לא בטוח, אנחנו לא יודעות מאיזה כיוון זה בא,
אבל גם לי נשמע שהוא פשוט בחר בדרך לא מוצלחת כדי להביע את הקושי שלו.
זו לא צורת תקשורת נכונה ובריאה, בהחלט.
ובכל זאת, אפשר להיתקע על הצורה, ואפשר לשמוע את התוכן, ובהזדמנות אחרת לעבוד על התקשורת. מה שנקרא 'אל תהיה צודק תהיה חכם'. כרגע הוא נמצא בקושי, והחליט לפתוח את זה, חוסר יחס לתוכן הדברים עלול לגרור מתחים ותסבוך ותחושה של 'עד שאני מדבר, היא לא מקשיבה לי'.
אני לא חושבתoo
שלבלוע עלבון ולהתעלם מצורת דיבור פוגענית זה חכם.
אם לא מצליחים להתגבר על בעית תקשורת, איך יצליחו להתגבר על בעיה מורכבת מתקשורת?
לפעמים צריך להתמקד בתוכןחיוך גדול
גם על הצורה אפשר לדבר
אבל להתמקד רק בצורה ולהחליט שהתוכן לא חשוב זה בעצמו פוגעני, ביקורתי ולא מקדם תקשורת בריאה
בעלי מסכים איתך.. סיפרתי לו והוא אמרחצילוש
"ברור שזו מניפולציה"
אולי מהעיניים שלו.המקורית
אני עדיין מאמינה שיש תום לב בעולם
בטח מהעיניים שלוחצילוש
ומניפולציה לגמרי יכולה להיות מתום לב או ממצוקה אמיתית. פשוט זו דרך תקשורת שגויה ופוגענית..
וואי וואי מאמי שלי חיבוק ענקחגהבגה

אמאלה אמאלה איזה כואב!!!!

אני מנסה לדמיין את עצמי בתוך הסיטואציה ולא יודעת מה הייתי מרגישה\מגיבה,עושה...

מנסה לפרק ל2 צדדים- מצד אחד, הוא בא ושיתף מעצמו, כאילו רצה שתדעי מזה, אולי לא הרגיש בנח עם זה מאחורי הגב 0יכול להיות שסיפק לך את קצה הקרחון...ויש גם מעבר...)

מצד שני כמו שכתבה שני עיגולים,או 00, אין לי מושג איזה סימן זה ואיך מתייגים, יש מצב שהוא ניסה לעשות לך ריגשי.

יש פה 2 צדדים ושניכם צודקים.

כמו שאת אומרת, זה מרגיש שלא משנה מה יהיה בבית זה כזה יצר שתמיד לא יהיה מספיק.

מצד שני את לא יכולה לכפות על עצמך לרקוד לפי החלילי שלו ו'לספק את הצרכים  שלו'.

יש פה גבול עדין מאוד, בין זה שהוא באמת סובל, כמו רוב הגברים, סבל של ממש כשאין להם מספיק ממה שהם באמת מרגישים כמו צורך גדול (שאנחנו רוב הנשים לא נדע איך זה לחיות עם הנסיון הזה כנראה אף פעם..), לבין זה שזה בונה את הזוגיות בינכם, ואת צריכה להגיע מוכנה עם רצון לזה ולא רק לספק אותו.

אולי יש מקום לדבר על הדברים ולהבהיר, שאת משתדלת כמה שאת יכולה, שתודה על השיתוף אבל מאז יש לך מחשבות, מה זה אומר, אתה חושב על אחרות במקום לנסות לחזר אחריי ולגרום לי לרצות?

לעבוד ביחד על גבול האמצע..

קשה מאוד, זה ריקוד אינסופי שצריך ללמוד איתו ולהתמודד איתו במעגל המשפחה היהודית, שינויים הורמונאליים, זמני טהרה, וכו'..

בהצלחה מאמוש!

בעיני יש פה שתי נקודות שונותמיקי מאוס
הוא מעלה שיש לו קושי במיניות שלכם. אל תקחי את זה כאשמה! אני בטוחה שאת לא עושה לו דווקא. אבל הוא לא יודע לתקשר את זה איתך נכון או להתמודד עם זה וזה יוצר אצלו הרבה תסכול גם כלפיך
אני חושבת שחשוב ממש לתפוס את הנורה הזו ולטפל בנושא הזה, כי הוא חשוב כל כך
אם אתם מסוגלים לשבת לנהל על זה שיח פתוח
אולי עם ספר או קורס
או איש מקצוע
כי הפערים ביניכם הם מעבר לרמת החשק, נשמע שכל הגישה לא לגמרי מדויקת ואתם לא מצליחים לתקשר את הנושא הזה כהתמודדות זוגית שבה אתם "יחד"
וזה הזדמנות לעומק אמיתי וחשוב

ויש את עניין הצפיה בתמונות/תכנים - לא ברור למה הוא שיתף אותך, אם הוא בעצם מבקש ממך עזרה, אם הוא חש צורך להיות שקוף מולך, או אם הוא בא להפעיל אותך כדי שתהיי יותר מעוניינת ביחסים
תנסי להבין מה הוא רוצה ממך בנושא

אבל שיהיה ברור לשניכם שזה התמודדות שלו.את יכולה לעזור אבל בשום פנים ואופן לא לקחת אחריות
והדבר האחרון שאתם צריכים בשביל המיניות שלכם שגם ככה נשמע שיש קצת קשיים(נורמלים לגמרי) זה להכניס כזה דבר נוראי פנימה. את לא אמורה לרצות ביחסים כדי שהוא לא יעשה מעשים שבעיניכם לא ראויים!!!! זה גם מדרון שמוביל לחוסר חשק יותר עמוק

אפשר לדון עד כמה זה בכלל חמור (חוץ מעניין דתי שזה לגמרי מול הקב"ה)
ועד כמה זה עניינך (בעיני בכלל לא)
אבל לקבל את זה שזה בגללך או שכדאי לך לקיים יותר יחסים בגלל זה זה ממש לא

אני ממש מציעה לקבל עזרה מבחוץ בצורה לימוד זוגי/אישי/ייעוץ מיני

בהצלחה!!!
נשמע לי שהוא ניסה לומרמתחדשת11
לך משהו, אבל יצא לו טיפה מבולגן ולא ברור
בעיניי יש פה שני דברים
א. קריאת מצוקה/ בקשת עזרה בנוגע לצפייה בנשים
ב. רצון להיות קרוב אלייך יותר

אני חושבת שהשיח ביניכם צריך להתנהל באופן כזה שקודם כל תאמרי לו שאת מאוד מעריכה את הכנות שלו, ושאת ממש שמחה שהוא רוצה בקשר קרוב איתך
ושגם את מרגישה ככה כלפיו. אלא שלפעמים באמת יש דברים שמקשים
ואולי כדאי לגשת לטפל ולשמוע הכוונה ממישהו שמבין כדי שיעזור לכם לחזק את התחום הזה, ולרצות בזה מחדש (בעיקר עבורך 🖤
יואו קשה.. ממש נשמע שכדאי לכם ייעוץ,לברר טוב עלאוהבת את השבת
מישו רציני, אפשר גם להתייעץ עם @נגמרו לי השמות המדהימה!!

או אפילו כמו ש @מיקי מאוס התותחית הציעה קורס או ספר או משהו את יכולה לפתוח על זה שרשור נפרד להמלצות כי ככ חשוב לקבל הדרכה טובה בתחום!!

בהצלחה וחיבוק גדול!!!

ולהגיד שאת נשמעת כזאת מדהימה וטובה מההודעה שלך!
בע"ה שיהיה לך רק טוב!!!!
תודה יקרה על התיוג ועל הפרגון המדהים שלך🙏❤נגמרו לי השמות

קראתי חלקית את התגובות, לצערי לא מגיעה ללקרוא הכל כרגע,

אבל מסכימה מאוד עם הודעתה של @מיקי מאוס היקרה, ממש מצטרפת לכל מילה

בתגובתה כאן: בעיני יש פה שתי נקודות שונות - הריון ולידה

וחיבוק גדול גדול לך @אנונימית בהו"ל, פותחת השרשור היקרה

מצטרפת בחום להמלצות על הפרדת שני הנושאים שעלו ועל קבלת מענה ראוי ומקיף לכל אחד מהם בצורה שהכי תתאים ותיטיב איתך, איתכם 🙏

ב"הצלחה רבה רבה יקרה 

❤️❤️🙏🙏אוהבת את השבת
קודם כל חיבוק לךתהילה 3>
מצער ממש לשמוע על דבר כזה, ועוד זה משהו שמלווה אותך כמה חודשים, ובאיזשהו מקום גם נותן לך
חוויה של הכרח להיות זמינה גם כשאולי זה לא באמת מתאים לך כדי שלא תגרמי או תובילי אותו לידי כך.

זה בטח ממש כואב ומצער❤️

נראה לי שיש כאן קודם כל את נושא היחסים ביניכם.
לגברים יש התמודדות שכנראה לעולם לא נבין אותה לגמרי, אבל יש להם משימה מאד משמעותית,
להיות גברים, להתגבר, ולשמור על עצמם עבור האישה שלהם, גם לפני שהם נשואים וגם אחרי,
גם כשהיא מותרת וגם כשלא, גם כשרבים וגם כשהיא לא זמינה מכל מיני סיבות.
זו אחריות שלהם והיא דבר שהוא גם בינם לבין ה', ובנוסף בינו לבינך, כאשת בריתו.
האם יש התמודדות? כתוב שיש ועד הקבר יש.
האם זה אומר שאת אחראית במצבים שבהם הוא נופל? לא.
האם זה אומר שאת חייבת ושזה בריא ונכון בכל מצב להיות זמינה?
גם לא.
יש כאן איזון שצריך ללמוד למצוא אותו.
האחריות היא שלו, העבודה היא שלו, והמחוייבות לנאמנות לאשתו היא שלו.
האם זה שהרבה פעמים הוא רוצה ולא נענה יכול להקשות עליו בהתמודדות הקיימת- כן.
מניחה שהוא ניסה לשתף אותך בזה בדרכו שלו וזה מה שיצא.

אני חושבת שהמקום שלך כאשתו הוא קודם כל לתת מקום לכאב שלך, שהאיש שלך לא שומר את העיניים שלו בשבילך❤️
לפחד, לחשש ללב השורף ולכל מה שאת נושאת איתך בלב מאז שהוא אמר.

נשמע ששווה לפתוח את הנושא הזה ביניכם לשיחה מלב אל לב.
לספר לו מה את מרגישה מאז מה שהיה ומה המקום שלך.
אולי להבין גם מה שהוא ירצה לשתף ולהגיע למקול שטוב יותר עבורכם❤️
כמו שאמרו זה יכול להשתמע ל2 פניםשירה_11
חוץ מזה...
שומעים כל כך הרבה מקרים כאלה, פה ב"ה לא תפסת את העלך צופה בפורנו ותכנים גסים
אבל למען השם מזה???

אין גבר שטוב לו?
מה תעשה אישה עמוסה במצבים הורמונליים חייבת תמיד להסכים????
יש תקופות שלא קל יש תקופות שאי אפשר,
זה אשמתה???
שמישו יעשה להם קורס התגברות והכלה
ממש מעניין מה קורה בפורום של גברים נשואים מה הדיבורים בינהם בעניין הזה (אם יש כזה...)
למה כלך כך הרבה נשים צריכות להיפגע מזה,
ועוד מלא שאלות בעניין,
סליחה אם יצא קצת פריקה
אני פשוט פוגשת כל כך הרבה כאלה לאחרונה שאני משתגעתתתת
הבעיהסליל
זה החינוך, לא היצר.

היצר קיים, זה לא נתון לשינוי, וטוב שכך.

השאלה איך משתמשים בו ואיך הוא נכנס לתוך המערכת הזוגית.

לצערי, יש מין תפיסה (ואני שומעת אותה כאן בפורום גם מנשים), שהאישה צריכה להיות זמינה לבעלה, כדי לספק את היצר שלו.

ובעיניי זו גישה הרסנית לחלוטין.

יחסים אינטימיים בין בני זוג צריכים להיות ביטוי לאהבה שלהם, ולהתקיים אך ורק ב**רצון** שניהם. הסכמה לא מספיקה, צריך רצון.

כל מה שלא נכנס בתוך רצון שני בני הזוג, הוא בעייתי בעיניי.
נכון, כשיש יחסים טובים בין בני זוג, זה גם מאפשר מקום פורקן ליצר.
אבל זה לא הדבר המוביל.
קודם אוהבים, אחרי זה ממשים.

ואם הסדר הוא הפוך, זו בעיה.
וזה מוביל לתירוצים, ומניפלוציות (בכוונה או שלא).

יחסים (וכל מגע), מקיימים באהבה.
לא כי אני צריך לספק את עצמי
ולא כי אני צריכה לספק את בעלי
לא כי אני אחשה ותפקידי הוא להיות זמינה לבעלי
ולא כי אני גבר וזה המקום היחיד שבו מותר לפרוק.
ממש לא.

השיח הזה נגרם בעיניי גם כתוצאה מהעיסוק הגדול בשז"ל, בכך שזה נהפך להיות האיום הגדול ביותר של גבר יהודי. כמעט בלי הבחנה באיזו מסגרת זו נעשה. בלי דיבור מספק על הבעיות של פורנוגרפיה בלי קשר לשז"ל.

בקיצור, בעיניי כל העיסוק המועצם, ולעיתים אוססיבי הזה, מוביל לתפיסות שגויות.
במקום שבני זוג יוכלו לדבר על היחסים שלהם ממקום נקי, מוכנסים עוד שיקולים, חששות ואיומים.

בעיניי צריך לנקות את השיקולים האלו, לנתק בין הקשר בין שז"ל לבין היחסים הקרובים בין איש לאישתו.
והשיח הזה צריך להעשות גם כלפי וגם כלפי גברים.
שאישה תדע שאם היא לא רוצה, אין לה אף מחוייבות לעשות משהו נגד רצונה ובטח שהאחריות למה שיקרה לבעלה בעקבות זה, היא לא עליה.
ושגבר ידע שאשתו היא לא מקום פורקן, אלא אשתו אהובתו שאיתה הוא בונה קשר.

אגב, אני חושבת שהרבה כן מבינים את זה. ולא הוגן בעיניי לזעוק ולהגיד שכל הגברים ככה.
אבל בהחלט צריך כאן שינוי בשיח, שיגיע מכל הכיוונים
כמובן שלא מכלילהשירה_11
וכמו שכתבת מרגיש שזה נהיה השיח וכאילו לא ירחק היום שזה יהיה לגיטימי
אישה לא צריכה לפחד מהשזל של בעלה שיעשה עבודה עם עצמו.
באותו עניין לא נכון כלל וכלל להגיד שזה עניין אישי שלו, זה הדבר הראשוןןןן שרחוק מלהיות עניינו האישי.
ודאי שאישה צריכה להשתדל ולעשות מה שאפשר. אבל כמות הפגיעות של הנשים מהבעלים שלא דוחים את עצמם היא בלתי נתפסת
ושוב אגיד שגם השיח בסיבה נהיה כזה מקבל את מעשי הגברים
ברור לי שתכף יקומו כולן ויגידו שהן לא מקבלות, אז נכון, לא קבלה ב 100% אבל אי אפשר לפספס את רו התגובות
אישה היא לא כלי
ושאף אחד לא יחשבו שאם אשתו לא פנויה אליו לקיום יחסים הוא יכול ללכת ולצפות בתכנים אחרים,
זה דבר שלא ייסלח
לאישה לא קל לססבול הריון לידה ומצבים הורמונליים,
היא לא שפחת מין ולא באה לעבוד אצל אף אחד כמו שקשה לה קשה לו
מי שנכנע ליצר שלו כל כך בקלות ומרגיש בסדר עם זה שילך לעשות עבודה עם עצמו
די עם המשפטים שאישה יותר רגשית וגבר עושה את זה לצורך סיפוק תאוות גרידא
לא קונה אותי
לא מדבר אליי
אני רואהסליל
את השיח הזה בעיקר בפורום.
אבל גם לא כל כך יוצא לי לדבר על זה עם אנשים ביום יום.

צריך להפריד בין שני דברים.
צפייה בתכנים לא מתאימים
האשמה של האישה בצפייה בתכנים, כי היא לא רוצה מספיק.

אלו שני דברים שונים.
לגבי הדבר הראשון אני לא רוצה להתייחס. תציד נמנעת מלהביע את דעתי לגבי הנושא הזה בפורום.

אני רק יוצאת נגד הקישור בין הדברים.
ובעיניי הקישור בין הדברים, מגיע מתוך מקום שתופס בצורה לא נכונה את הקשר בין איש לאישה. ואת השיח הזה צריך לשנות, היכן שהוא קיים
אישה נפגעת מדברים כאלההמקורית
בעיניי כי היא מרגישה שזו תחרות בשבילה. וזה לא. זה חטא שלו. זה לא קשור אליה בכלל.

בעיניי אין קשר לסבל של האישה בהריון ולידה לצורך מיני של גבר שצופה בתמונות לשם כך.
זה ניסיון. ותו לא. ונכון, הוא צריך לעבוד על עצמו אבל זה ניסיון קשה מאוד.
קשה לי לקרוא את זהשירה_11
אם כי אני מבינה למה את מתכוונת
ועדיין
לא מסוגלת עם הלגיטימציה הזאת

מה שכן לאישה עם תפיסה כמו שלך כנראה לא תהיה בעיה להתממודד עם זה,
אם אפשר לקרוא לזה התמודדות בשבילה.

זו לא לגיטימציההמקורית
זו הסתכלות על המציאות בעיניים לא משוחדות.
טוב אנחנו לא נסכיםשירה_11
זו חד משמעית מתן לגיטימיציה
כאילו זה לא נורא כמו שעושים את זה.
וכאילו גבר שיעשה את זה הוא ל אבאמת בוגד,
יש אישה בבית ויש גוף אחד לראותת ולהתענג עליו!!!
זה לא לא נוראהמקורית
זה נורא וזה חטא. אבל זה חטא שלו.
וזה לא בגידה בעיניי. זו כנראה החלוקה בינינו. את משייכת את זה לבגידה ואני לא. אני לא חולקת על כך שזה לא תקין.
אבל גם לא תקין רקטות מעזה, להבדיל. הרבה דברים לא תקינים קורים.
אני יבין הכי טוב עי דוגמאשירה_11
את אומרת שגם אם חלילה רק לצורך הדוגמא תגלי כזה דבר אצל בעלך לא תרגישי נבגדת מרומה מושפלת,
אלא תתייחסי לזה כאל נפילה רוחנית שלו כמו שלא הולך לתפילה לדוג?
וודאיהמקורית
אני לא מושפלת. השפל הוא שלו.
ברור שהשפל הוא שלושירה_11
ואת כביכול לא אמרוה להרגיש רגשו קשים.
אבל אמורה או לא...
גם אםהמקורית
אישה מרגישה דברים קשים בעקבות כך, אף אחד לא יכול להגיד לה לא להרגיש. כי זה רגש.
ההבנה צריכה להיות ש- זה שלו. אני לא יכולה או צריכה להיות מושפלת ממעשה לא תקין של הזולת. ובינינו, גם לא ארגיש מרומה. בעיניי, רוב ככל הגברים שמחזיקים אינטרנט צמוד, יגיעו לדברים האלה
נבגדת - זה מאוד אינדבדואלי.קופצת
את מחליטה מהי בגידה בשבילך ומה לא.

מרומה - אין שום סיבה בעולם, בעיני, שדברים כאלה נעשים במרמה. ואולי פה טמון הכלב.

מושפלת - את יודעת בכלל איזה זכות זה להיות נשואה לי???😅
מבחינתי מי שהתחתן איתי זכה בפיס.
ככה אני מרגישה וכפועל יוצא - גם הוא.
הגבנו רבות אחת לשני הבעניין הזהשירה_11
בין בין אנונימי ובין שלא
מסכימה עם חלק מהדברים
עם העיקרון לא.
לא נפתח דיון מחודש כי כמו שאמרתי הדברים ביננו כבר נאמרו
סבבה לגמרי.קופצת
לא יודעת למה תמיד בסוף אני נופלת ומגיבה שוב בשרשורים כאלה🙈😅

בעיני יש דברים הרבה יותר חמורים וקשים להבנה בין זוגות. כמו אטימות רגשית למשל, והפורום תמיד נעמד על הרגליים דווקא מהנושא בזה..
וואי לגבי הסוף שלך-אני לגמרי מסכימהיערת דבש

אטימות רגשית חוסר שותפות בבית

וכן הלאה

אמור להקפיץ הרבה יותר או לפחות לא פחות

חחח כן... כל זוג ומה שחשוב לו.קופצתאחרונה
בכל השרשורים בנושאים האלה - מה שמקפיץ אותי זה רק ענין ההסתרה.

מבחינתי אם בעלי היה צריך להסתיר ממני משהו - פה הייתי נפגעת ומרגישה נבגדת. רק על הענין הזה.

ומנגד, יש נשים שדווקא הנקודה הזו לא מעסיקה אותן. והן נפגעות מעצם המעשה עצמו.

כל אחת ואחד והנקודות הרגישות אצלו וסולם הערכים של חייו🙂
בולoo
וואו מסכימה כל כך!!מקום בעולם
אני לא חושבתהמקורית
שיש פה עניין של אשמה.
אבל בכל מצב בחיים, צריך לבחון את הצורך של שני בני הזוג. ולדבר על הדברים בפתיחות הנדרשת. זה דורש המון עבודה על תקשורת, ובכל זאת.

אישה שהיא הורמונלית וחסרת חשק, צריכה לבדוק איך אפשר להגביר חשק. ואגב, אני מתייחסת לאישות כצורך מקשר בין בני הזוג, כאקט שמחייה את הזוגיות, וכאקט שטוב לאישה וודרי שגם לגבר. זה לב ליבה של המערכת הזוגית בפן הפיזי שלה ואי אפשר להתעלם מזה.
גלולות או הנקה מבחינתי, למשל, הם לא סיבה מספיק טובה להפרעה בתדירות יחסי אישות.
אני מבינה שכל אחת ובחירתה, אבל יש דברים שלהם יש השפעה על הזוגיות שניתנים לשינוי ולבחירה.

יאללה עגבניות 🤭
מסכימה מאדנעמי28
זה צורך בסיסי בעיניי לכל אדם ובטח בזוגיות.
ולא הם לא סוטים עם יצר, הם אנושים.
(רובם)

מדברת על הצורך, לא על הצפייה בנשים אחרות.
הצפייה היא פסולההמקורית
אבל לפעמים היא תוצאה של צורך לא ממומש.
מצטערת, אין לי דרך אחרת להגיד את זה 🤷 כואב, אבל מציאות.
נכוןנעמי28
ועדיין זה לא מוצדק.

אין מוצדק או לאהמקורית
יש מציאות. ואני מסתכלת למציאות בעיניים.
אז הוא חלש. סבבה. אבל זו המציאות.
גם בגידה יכולה לקרות בגלל צורך לא ממומשקופצת רגע
זה לא אומר שזה בסדר
נו, ו..? אני לא אישררתיהמקורית
צפייה בתמונות.
זה צעיד על חולשה של הגבר
אני רק דיברתי על זה ש- זו מציאות. בלי להצדיק. כעובדה כמעט מהעיניים שלי לפחות
מה לגבי שעמום? חוסר מימוש עצמי?0542
קשיים באמונה? יכולות להיות המון סיבות ולאו דווקא סיבות בינו לבינה, כך דעתי
וזו עשויה להיות סיבה ולא לגיטימציה או תירוץ
לא הבנתישירה_11
וזה סיבות שבענייך מצדיקות או שאפשר להבליג עליהן?
ממש לא להיפך0542
כתבתי
אין שום לגיטימציה למעשה כזה
אבל המחשבה שזה קורה רק בגלל הקשר בין הבעל לאישה בעיני היא לא נכונה
לא הבנתי למה התכוונתהמקורית
גבר שמשעמם לו וצופה בתכנים?
זה בעיה שלו.
לא קשור לאישה.
הבעיה לא קשורה לאשהיעלללל
אך מאוד פוגעת באשה
אי אפשר לעשות את ההפרדה הזאת
אני חושבתהמקורית
עבר עריכה על ידי המקורית בתאריך כ' בכסלו תשפ"ג 14:56
שהפגיעה היא מ3 סיבות:
1. לא מסתדר לאישה עם החזות הצדקנית של בעלה ועם אמות המוסר שהוא והיא מחויבים להן
2. האישה חא מצפה ולא מעלה במחשבה שלה דבר כזה. אלמנט הפתעה ואבדן התמימות
3. ההרגשה היא שהאישה בתחרות מול העניין.

לתחושתי, יש חוסר מודעות גדול של נשים בכל הנוגע לעניין הזה. לסכנות שטמונות באינטרנט. לאיך עובד יצר מול רגש אצל גבר. וגם להשלכה שלהן על הערך והדימוי העצמי שלהן
בהינתן והייתה מודעות גדולה יותר, בהחלט ניתן לעשות הפרדה
לגבי הפסקה האחרונהשירה_11
מעניין אותי אם יש נשים שחושבות שהבעל שלהן מוח אנטרנט פתוח לא יחטא בשמירת העניים

זה מתבקש גם אם הוא ממש לא רוצה
הכי טוב לעשות סינון שקט נפשי רוחני וגשמי😏
בטח שכן.המקורית
כאילו, על מה כל השרשורים פה ושם בערך?
יש כאלו שמסתתרים מאחורי פייק הגנה שהם פורצים ללא ידיעת האישה.אבל בטח שיש נשים שחושבות שהן לגמרי סומכות על הבעל בעיניים עצומות ומתאכזבות ונפגעות המון
התכוונתי לאלו שבמודעשירה_11

וודאי שכל גבר שצופה זה כי האנטרנט היה פתוח והוא פרץ או ראה ממכשיר אחר

אני מניחה שאין הרבה זוגותהמקורית
שמתנהלים בככ הרבה פתיחות.
אבל לדעתי, כל גבר שהאינטרנט שלו פתוח - יש מין ידיעה שבשתיקה. לפחות ספק לא מאומת שלא בודקים אותו. או תמימות אין קץ.
וואו לדעתי זה ממש לא ככהאוהבת את השבת
סליחה על הנחרצות..
אז זו כנראה תמימות. זו דעתי..המקורית
רק מהכתבות שמפרסמים היום באתרים כמו וואלה, מאקו, וויינט - אני לא רוצה לחשוב על גבר שרואה את זה ומה שזה עושה לו. שלא נדבר על רשתות חברתיות שלא צריך אפילו להיות רשומים אליהם כדי להיכנס לשערי הזוהמה.
מפה לדברים יותר גרועים הדרך קצרה.
יש דיעה שאומרת שמי שמחזיק טלפון עם אינטרנט פתוח עובר על ייחוד. לא קשה להבין למה
לא חושבת שאני תמימה.. פשוטאוהבת את השבת
יכול להיות שאחוזים גבוהים אבל לא נכון לדעתי להגיד שכולם..
יש ענייןהמקורית
שלא לבוא לידי ניסיון.
להחזיק טלפון פרוץ זה לבוא לידי ניסיון. בוודאות. כמה יעמדו בזה נראה לך? ולכמה זמן..?
יצא לך לקרוא באתרים האלה? לשוטט ברחבי הרשת?
יחסי מין, נשים חשופות שלא לומר כמעט ערומות במעטה של הפקת אופנה או אמנות, נשים שמפרסמות מנויים שלהן בכל מיני פלטפורמות שבהן גברים משלמים כדי לראות תמונות שלהם בעירום.. איזה גבר יעמוד בניסיון כזה לאורך זמן..?
אני חושבת שהכוונה היאשירה_11

לאו דווקא נכנס מיוזמתו לאתרים לא רצויים אלא שנתקל בהם בדרך כדוגמת מאקו וואלה וכו שאפילו כשאני נכנסת אני נדהמת מהפריצות ההזויה שם,

באחת הכתבות הייתה אישה בלי חולצה!!!! וזה היה חלק מ.. הייתי בהלםםם.

ולנו אישית קרה שפרסומת לאפליקציה הייתה תמונה של אישה שכל החזה שלה בחוץ ורשום שם "רוצה לפלרטט?" משו כזה..

אני לא מדמיינת זה נורא ממש מה שקורה בחוץ נוראאאאאאאאא

בדיוק. הבנת אותיהמקורית
נכוןשירה_11

לאיזה פתיחות התכוונת לא הבנתי?

פתיחות הכוונההמקורית
שאישה יודעת שגבר צופה בודאות כי הוא שיתף אותה
אוoo
שהאישה לא מוטרדת מזה שבעלה צופה בנשים אחרות והבעל לא מוטרד מזה שאישתו צופה בגברים אחרים.
שזהoo
רוב האוכלוסיה אגב.
לרוב הזוגות בעולם יש אינטרנט לא חסום. נראלי שרובם לא מוטרדים מצפייה כזו.
הם בטח משתייכים למגזר אחרשירה_11
ופחות למגזר הדתי/תורני/חרדי
אני חושבתoo
שגם חלק מהמגזר הדתי/ חרדי לא מוטרד.

בתשובה הזו את בעצם מגדירה את ה׳בעיה׳ כבעיה דתית ולא בעיה זוגית.
גם זוגית וגם דתיתשירה_11
יש לי הרבה חברות לא דתיות שלא מפריע להן...
ואין לי חברה חרדית אחת שזה לא יציק לה
וחברה חילונית ,(הם לא נשואים, בזוגיות...) שלא מפריע לה שבעלה צופה בפורנו.

אנחנו זוג עם השקפה מסוימת ולפיה גם המתאים או לא מתאים לנו.
מקווה שהתנסחתי נכון קצת הסתבכתי עם הניסוח
אני מכירהoo
חרדים וחרדיות דתיים ודתיות שזה לא מפריע להם.

זה בסדר שיש השקפה מסוימת וללכת לפיה.

השקפה דתית היא לא מהות הזוגיות, אלא משהו שמשפיע עליה.

אם יש שינוי מסוים בהתנהגות, זה שינוי בהשקפה הדתית ולא במהות הזוגיות. נכון שזה משפיע, אבל אפשר לבחור שזה לא ישפיע, כמו כל שינוי דתי אחר.
ניסחת מעולה. ככ מדויקת וקולעת.המקורית
יש גם זוגות חילוניםתהילה 3>
שבעומק זה מפריע להם.
זה מורכב יותר כי זו לכאורה הנורמה, אבל אם תשאלי אישה חילונית אם זה סבבה לה שבעלה צופה או חושב על אחרות והיא בכיף עם זה, ממש לא כולן יגידו שכן.

בעיני האישיות יש דבר טבעי טהור ובריא ברצון להיות נאמנים ושמורים אחד לשני.
בגלל שאנחנו חיים בעולם מאד מתירני ופרוץ מהבחינה הזאת, זה נשחק לא פעם, ועדיין אפשר לשמוע ולקרוא ברשת לא מעט נשים (וגם אנשים) לא דתיים שלא סבבה להם עם זה בכלל.

אני לא מדברת עכשיו על מה הם אומרים לעצמם בשכל, או שהם מסבירים לעצמם שזה לא קשור אליהם, וזה עניין שלו, או ככה זה היום, ולהשתחרר אנחנו ב2022, או אפילו בן זוג שיגיד לעצמו שגם הוא בעצמו ככה ולכן למה הוא מצפה
אבל תנועת הלב הטהורה המיידית הטבעית והבריאה, בעיני היא איזשהי התכווצות.
ויש עוד סוג של זוגות😉קופצת
שמה שמטריד אותם זה לא במה צפה הבעל / האשה, כי זה באמת לא משנה הרבה.

מטריד אותם *למה* נעשתה כזו צפייה.
( מדברת דווקא על זוגות שצפייה כזו נוגדת את אורח החיים שלהם)
זה צורך בסיסי אמנםשירה_11
אבל לא תמיד הוא יכול להתקבל,
מה יעשה גבר שלאשתו יש דימומים בלתי פוסקים???? ושההפסק נעשה לה בקושי רב
מה הוא יגיד????????

מצטער אני גבר ויש לי צורך?
תראיהמקורית
את הולכת לקיצון.
אני דיברתי על מצב של הימנעות מיחסים בגלל חוסר חשק, לא ממניעה הלכתית שצרחך לנסות לפתור.. וגם אז, הוא פורק יצר - זה שלו, לא שלך. זה כמו אוכל.
אבל איך הוא פורק את היצר????שירה_11
הוא לא פורק אותו מאוננות עם עצמו
הוא פורק אותו ע"י צפיה בנשים אחרות שאינן אשתו.
ופה טמונה הבעיה
זו לא בעיה מבחינתיהמקורית
שיסתכל. זה שלו. לא קשור אליי בכלל.
הנשים האלה הן רק פורקן, ותו לא.
ופה טמון ההבדל הגדול ביננושירה_11
אני לא יודעת איך את מסוגלת לחיות עם בעל שמסתכל ונהנה מנשים אחרות
לא יודעתהמקורית
למה יצאת מנק הנחה שבעלי מסתכל. אני אמרתי מה מבחינתי, לא מה הוא.

ואם נהיה כנות לרגע, אני חיה טוב גם עם זה שהוא יסתכל. כי זה ניסיון שלו. כמו שלי יש ניסיון עם דברים אחרים.
ואני שווה יותר, הרבה יותר, מכל אישה שסיבבה לו את המבט. הערך הרגשי, הנפשי שאני נותנת לו לא ישווה לאף אחת אחרת. אז אני בסדר עם זה.
חלילה חלילהשירה_11
אפילו לא סיימתי לקרוא את התגובה שלך,
אני מדברת כשאני בתוך הדוגמא
הכל בסדר. זרמתי לגמרי בתוך השיח המקורית
אוקי אז פה הנקודה כי אני לא יכיל את זה לדוגמאשירה_11
תראיהמקורית
כל אחת ונקודת ההסתכלות שלה.
אז אני לא יכולה לסתור את דברייך כי זה עניין של תחושה סובייקטיבית שלך אל מול שלי.
אני לא מוטרדתoo
אם בעלי מסתכל על נשים אחרות או לא. יש לנו קשר מספיק טוב והנושא הזה בכלל לא מטריד או מסקרן אותי.
לא אם הוא מסתכל אלא כשהוא מסתכלשירה_11
לא אם את חוששת שמא
אלא כשאת יודעת עובדתית שהוא צופה ונהננה מנשים אחרות
אני באמת בספק אם גבר כזהנעמי28
מצליח לשמור.
אני לא מדברת על צפייה בנשים אחרות.
אבל פיזיולוגית יש גבול כמה הגוף יכול לשמור.

זה לא כמו יצר לגלידה לא כשרה, או לסגריה בשבת.

בכל מקרה אולי נפתח שרשור חדש כי לא נראה לי שזה יעזור לפותחת כרגע.
יופי שזה משפיעה על הזוגיותשירה_11
ואני גם חושבת ככה. ובטוחה בזה שחיי האישות משפיעים המוווןןן אפילו משליכים על הזוגיות
יחד עם זאת גבר צריך להבין שיש זמנים קשים,
ואי תדירות מספקת של קיום יחסים מסיבה מוצדקת, כמובן שאני מדברת כשהאישה מנסה וכו ולא מתעלמת במפגיע או משאירה את המצב ככה כי אין לה כח
לא מצדיקה שום שום שום צפיה שתכנים לא מתאימים
אתה חיי עם אישה שנותנת את כל כולה כל אחת בתחמה וביכולותיה למען הזוגיות למען הילדים למען הבית,
ללכת לצפות בתכנים לא מתאימים כי אתה לא מסופק
זה מזעזע מבחינתי מגעיל ומבחיל ומתקבל באפס סובלנות
ושוב אני מדגישה!!!!!!!!!!
כשהעניינים הכללים בסדר לא מדברת על מקרי קיצון של נשים שבאמת לא נותנות את הצורך הזה בכל שלב בחיים
כשאת מתיחסת לזההמקורית
כפגיעה אישית בך כאישה ולא כצורך יצרי של גבר, זו בעיה.
אישה ביחסים תקינים עם גבר, בזוגיות טובה, צריכה לרצות לקיים יחסים. זה מצב טבעי שהשם ברא, אחרת לא היה מינימום יחסי אישות במצוות עונה שהגבר 'חייב' כביכול לאשתו. אם יש בעיה בחשק, צריך לפתור אותה. זו הדעה שלי
ודאי שצריך לפתור אותהשירה_11
לפעמים זה לוקח זמן,
יש שינויים אם זה הנהקה שמורידה את החשק וכו האישה תשים לב ותראה מה אפשר לעשות
עד שהדברים יסתדרו שיחכה,
היא לא מכונה ולא עפי דרישת הזרע שלו.
וכן אני רואה את זה כפגיעה אישית באישה, זה צורך גברי שכשהוא ממושש בלי הכאישה הוא פוגע בה.

איך תרגישי אם בעלך יצפה בתכנים כאלה כי את לא פנויה מספיק בשבילו מסיבות בריאותיות למשל?
לא תיקחי את זה אישית אלייך?
אלא יש לו צורך אז הוא צופ הבנשים אחרות??,
גבר שנרגע מצפיה בנשים אחרות, לא יודעת באיה=זה אומץ הוא נכנס למיטה עם אשתו וממשיך לחייך לה.
לא. לא אקח את זה אישיהמקורית
וזה לא מעניין אותי גם.
כי פורקן של תמונות וסרטים זה לא מעשה אהבה שיש רק בינינו.

ושוב, אולי יש שיחלקו - בעיניי לפחות, הנקה שמורידה חשק סופה להסתיים. ומהר.
לא חושבתסליל
שצריך עגבניות.

כל העניין כאן הוא מאיזה מניע זה נובע.

האם אישה רוצה לעבוד על החשק שלה בשביל בעלה, או רוצה לראות איך להשפיע על החשק מתוך רצון לקרב ביניהם.

אלו שני דברים שונים לחלוטין, והמניע במקרה הזה, לגמרי משפיע גם על התוצאה
ממש מסכימה איתךיעלללל
נושא מתסכל מאוד שפגש לצערי גם אותי☹️
שורף בלב
רק להגיד שמבינה את הכאב שלך ממש!!
משאירה לאחרות לייעץ.
(אני רק בוכה ומרגישה זעם משירשורים כאלה, על נשים שעוברות כל כך הרבה צער כי הבעלים שלהם לא יודעים לקחת אחריות ושקועים בצרכים של עצמם כמו ילדים.
לאשה לא קשה לעבור לידה והריון ולסבול כאבים פיזיים ורגשיים בלי סוף? בגלל שלא מסתדר לה משהו היא רצה לגברים אחרים? חותכת בשנייה את האמון שיש בה?
אז יש לכם צורך ביחסים, מה קרה?? העולם נחרב?
תחזרו, תגרמו לאשה להרגיש אהובה ומיוחדת.
קצת תצאו מהשבלול של עצמכם יאאללה.
כאילו שלנשים אין התמודדויות גם בתחום הזה
רק הן לא מנפנפות ביצר כתירוץ לחוסר האחריות והנאמנות שלהן).
אמרת אותישירה_11
זה כבר מעורר בחילה
ומרגיש לי כאילו כאילו הרבה מהמגיבות כבר לא מתחלחלות, אומרות איך צריך להתנהג וכו וכו...
הפותחת, אני לא באה לחמם אותך על בעלך כבר ציינתי שהוא לא בעניין היותר נורא וזה יפה שהוא בא והוא פתח
אבל זה נהיה כבר בלתי בלתי בלתי נסבל

מספיק עם תירוץ היצר המסכן הזה
זה בדיוק נופל על ההבדליםהמקורית
בין גברים לנשים.
אישה היא רגשית יותר, וגבר יצרי יותר. זה מעשה הבריאה..על הפער הזה צריך לגשר

כואב לי מדישורף בלב
ועייף לי מדי, להסביר את כוונתי
וגם נראה לי שהשירשור מיצה את עצמו ...
מקווה שלא תהיה כאן עוד מישהי שתצטרך לפרוק בנושא,
אבל אולי אצליח לכתוב יותר בפעם הבאה.
ממש ככהיעלללל
החיים מורכבים כל כך לנשים,
הריונות ,ילדים עבודה זוגיות הכל על האשה
הגבר?
לספק את עצמו, זה כמו אוכל?
ממש לא, אנחנו בני אדם עם שכל, הבנה וכוח להתגבר!

לא מקבלת את שצפיה בתכנים זה של הגבר
זה פגיעה בערך הקדוש של הזוגיות, הצניעות והאינטמיות של בני הזוג
אם בן הזוג החליט לצפות בנשים אחרות עירומות זה פגיעה בקודש הקודשים של הזוגיות ואין על זה מחילה

נחשוב ההיפך שהאשה צופה בתכנים כאלו זה היה מקובל על הבעל?
זו עבודה של האשה?
איפה הצניעות? הקדושה?שמירת העיניים לאשתי בלבד?

לצערי אני חווה את זה על בשרי בשבוע האחרון
לא פשוט בכלל!!!
חיבוק לפותחת❤️
אוף איזה קשה זה❤️נעמי28
חיבוק🫶🏻
אני יותר רואה את זה כקריאה לעזרה, יותר נח לא לשתף בכלל.
זה לא אומר שאת צריכה להיפגע או לכעוס פחות, אבל זה פתח לשינוי❤️
כואב לי בכאבך0542
כל כך קשה..
שאלת אותו למה שיתף אותך? שיתפת אותו ברגשות שלך? זה משהו שעלה בעבר?
ולא זה לא לגיטימי אף פעם , לא סתם אנחנו מצווים על לא תתורו.. ואין לזה שום תירוץ או לגיטימציה
אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאהאחרונה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאהאחרונה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
ילדה שאוכלת שרוולים בגיל 3.5חנוקה

הבת שלי לאחרונה התחילה לאכול את השרוולים של הבגדים )אולי לכבוד השרוול הארוך(.

אני באמת חושבת שזה רגיש כי היא עוברת תקופה קצת מורכבת אבל אנחנו מטפלים בזה.

הענים הוא שזה גם קצת מגעיל אותי...

וגם באמת עכשיו חורף וקר! וזה לא מוצא חן בעיני.

י ש לכן רעיון למשהו?

שאלתי אותה מה יעזור לה לא לעשות את הז כי היא הורסת את הגדים החדשים והיפים שלה ואכפת לה מאד מזה...והיא אמרה שהיא רוצה מוצץ במקום...

אשמח לכל חוות דעת.

לא מבינה בזהממצולות

אבל ממש חמוד שהיא אומרת לבד שמוצץ יכול לעזור לה

הייתי שוקלת להביא לה

מוסיפהחנוקה
היה לה מוצץ עד גיל שנתיים וחצי, נגמלה ממנו ביצמה כשנאבד
זה עניין תחושתימתואמת

אפשר ללכת לריפוי בעיסוק. ובינתיים לתת לה ללעוס דברים אחרים, כמו חתיכת בד שתחברו לבגד שלה, כפית חד פעמית, מאכלים קשים כמו גזר וגריסיני...

יכול להיות שזה נובע גם ממשהו רגשי, אז יכול להיות שכשזה ייפתר גם הצורך התחושתי ייגמר.

בינתיים תשתדלי כמה שפחות להראות לה את הגועל שלך, כי מן הסתם זה ישפיע על הקושי הרגשי...

❤️

נורא מעניין מה שאת אומרתחנוקה

חשבתי לתומי שתחושתי זה ילגים שנולדו ככה.

זה יכול להווצר ביום בהיר אחד?

התופעות יכולות להגיע ביום בהיר אחדמתואמת

ויכולות להשתנות במהלך השנים.

שלושה מילדיי (אם לא פספסתי נוספים) "אכלו" את החולצה שלהם בשלב מסוים של חייהם, וזה עבר אחר כך. אצל הקטנה (הילדונת שעל הרצף) זה עבר לאחר שבגן ובבית עשינו מה שכתבתי לך (בהתייעצות עם המרפאה בעיסוק). יש לה צורך גדול בתחושה, וזה מתבטא בכל מיני אופנים, וזה אחד מהם.

אבל באמת זה יכול להיות בגלל עניין רגשי, ואז זה יעבור בזכות הטיפול הרגשי... תתייעצו עם המטפלת הרגשית.

רק גבי כפית חד"פ- לקחת את הסוג הגמיש שלא נשבר בפהיעל מהדרום
נכון.מתואמתאחרונה
יש נשכנים לילדיםיעל מהדרום
לק"י

יש כאלה על שרשרת, שגם נראים יפה.

נכון! חפשי באתר די-סטוררוני 1234
ושמעתי שגם מומלץ לתת לאכול מלפפון חמוץ כדי "להעסיק" את הפה
נשמע טובחנוקה

היא ממש אוהבת

אני מרגישה שבימים שאני מצליחה להפנות אליה יותר זמן איכות זה פחות קורה ככה שאולי באמת זה רגשי אצלה ויעבור מהר מעצמו...

שאלה על בחילות בהיריוןהגברת מהירח
מעניין אותי לדעת: יש נשים שיש להן בהיריון בחילות בוקר, ואז זה עובר להן ומרגישות טוב במשך היום? כי לי הבחילות הן בערך 24/7.... עד כמה אני חריגה בנוף?
אצלי היה כל כל הזמןהבוקר יעלה
אשמח לעזרת האלופות בקניית מתנה לחמותיאנונימית בהו"ל
אנונימי כ לא רוצה שיזהו במקרה..

אז חמי וחמותי גרים רחוק מאיתנו ואנחנו לא נפגשים הרבה, משי פעם מגיעים לשבתות ויוצאים עם צידניות מלאות כל טוב, ממש השקעה גדולה של זמן, כסף וטירחה.  אנחנו לא משפחה קטנה בכלל והם נותנים המון ואני מרגישה שאין לנו הזדמנות להחזיר להם. חמי לא ממש בקו הבריאות אז יוצא שהרוב המוחלט נופל על חמותי.

לא נעים לי להגיד שאולי בשנה הראשונה קניתי לה מתנה ומאז לא הבאתי כלום, המעט שקניתי לא ממש קלע לטעמה, חוץ מראנר שאפשר להניח עליו סירים חמים.

אז מחפשת מתנה גדולה ללא הגבלת תקציב, לא משהן אישי כי לא אקלע, לא ניידים אז מלון או ספא גם ירד מהפרק, לא מזכרת מהנכדים כי זה היא כן מקבלת מדי פעם.

מה עוד יכול להיות? 

מכשיר חשמלי כלשהו?לפניו ברננה!

אולי תתייעצו עם חמיך?

עלה לי שואב שוטף ידני או רובוטי..

השאלה אם תשתמש בו..

אולי אלבום דיגיטלי עם תמונות של הנכדים מעוצב יפהנפש חיה.אחרונה
נראה לי שתמיד נהנים לראות את התמונות האלו
מה עושים בטיפול רגשי?אנונימית בהו"ל

איך זה יכול לעזור לי?

בנושא דיכאון/ דכדוך שלא עובר כמה חודשים אחרי לידה.

ואיך אני אמורה למצוא מטפלת כזאת? מאיפה משלמים?

אוף.

אלופה שאת מחפשת טיפול, זה הצעד הראשוןהתייעצות הריון
לצאת מהדיכאון! לשאלתך, כדאי להתחיל אצל רופאת משפחה, שיכולה להפנות אותך לעובדת הסוציאלית של הקופה, ואז זו עלות נמוכה מאוד לטיפול, אם בכלל..
משתפת מנסיוני האישיחנוקה

יש דרך הקופה

אפשר לקבוע פגישה עם העוס, זה ללא עלות בכלל. פשוט לצלצל לשאול מתי היא נמצאת, אמורה לעבור בין מרפאות.

והיא עוזרת למצוא ולהפנות הלאה.

אם הטיפול הוא דרך הקופה זה ממש בחינם, רק לפעמים יש המתנה.

העוס יכולה לסיע בקיצור ההמתנה אם תחשוב שזה דחוף...

יש גם טיפול תרופתי שמאד עוזר. אני הרגשתי שצריכה את העזרה התרופתית כי אחרת לא אתמיד בטיפול, כי לא היה לי באמת כח לטפל בעצמי.

מה קורה בטיפול?

בגדול, נותנים מקום להכל. הרבה פעמים דכאון נובע ממקום בתוכינו שמכל מיני סיבות  אנחנו חונקים בפנים. והחנק הזה מחלחל כמו מוות של איזור מסוים בנפש. וזה מוביל לדכאון המדובר.

כשמגיעים לטיפול ויש מקום להכל, להניח כל רגש כל חויה כל תחושה, עצם האוורור הזה מאד מקל ומסיע לחזור לחיים.

יש גם כלים מעבר שעוזרים להתמודד.

ועוד 2 נקודות חשובות:

ויטמינים- למלא מאגרים של משפחת ויטמיני בי, ברזל, וויטמין די. בשלושתם מצוי מאד מחסור אצל נשים בפרט אחרי לידה והם קריטיים לבריאות הנפש.

ספורט- לא תמיג זה ישים אבל אם כן, כל פעילות גופנית, גם הליכה של 20 דקות בפרט אם נעשית בשמש- מעלה רמות של הורמונים בגוף שאחראיים על מצב רוח חיובי.

ואם יורשה לי לעודד- זה עובר. זה לגמרי יכול לעבור.

ממש כל מילה! ומוסיפהכורסא ירוקהאחרונה

ספורט התגלה מחקרית כיעיל כמו טיפול תרופתי כשהוא נעשה במינונים מסויימים.

אם אני זוכרת נכון זה משהו כמו 20 דקות של פעילות מאומצת (נגיד הליכה שמתנשפים) 3 פעמים בשבוע, אבל לא זוכרת במדויק.

וממש התגלה שמוחית זה עוזר כמו טיפול.

וויטמינים סופר סופר חשוב.

ילדה יחסית גדולה מוצצת אצבע ורוצה להפסיקממתקית

מאוד מפריע לה שהיא מוצצת (בת 9 וחצי) אבל לא מצליחה להיגמל.
היא כל הזמן אומרת לי בכעס "אמא למה לא קשרת לי את הידיים כשנולדת.." מצחיקה (יש לי גיסה שקשרה לבת שלה את היד בגיל ינקות והיא באמת הפסיקה למצוץ, אני לא העזתי לעשות את זה לבת שלי, אבל עכשיו היא ממש סובלת מזה)

אבל יש לכן טיפים איך לעזור לה להפסיק? ניסינו מרה, לא עזר.
יש לה כבר פצע באגודל מהמציצה וכואב לה.
אציין שהיא לא מוצצת בחוץ, בבית היד שלה דבוקה לפה.

זה עובר לבד בסוף? 

לפעמים עובר לפעמים לאאיכה
אני הפסקתי לבד בגיל 15

אחותי עדיין מוצצת, היא בת 25 🤭

אני מכירה שיש אפשרות לשים בפה איזה התקןכתבתנו

שימנע את היכולת להכניס את האצבע ולמצוץ.

לא יודעת מי מתקין (רופא שיניים? אורתודנט?) אבל כנראה גוגל / AI ידעו להגיד.

חוץ מזה, סתם רעיון, שאולי  יעזור אם היא בעצמה כבר מתלוננת ורוצה להפסיק, שתסתובב עכשיו לתקופה (לא יודעת כמה נחשב שצריך כדי להפסיק את האוטומט של הגוף) עם כפפות. מעריכה שזה לא נוח ונעים למצוץ איתן, וזה יזכיר לה לא להוריד כשהיא בלי לשים לב תקרב את האצבע לפה.

בהצלחה

כפפה?כורסא ירוקהאחרונה

אבל אני חושבת שבכל מקרה הרצון זה הצעד הראשון.

אם כל פעם שהיא מתחילה היא תקלוט ותפסיק לאט לאט זה יהפוך מפעולה שקורית בהיסח דעת לפעולה מודעת ואז היא תוכל לפני זה לחשוב אם היא באמת רוצה, לעצור שניה ולותר

תינוק בן יום שלא מפסיק לינוק, מה עושים?אנונימית בהו"ל

הוא יונק יעיל, ממלא טיטולים יותר ממה שצריך ביממה השניה לחיים, אפילו עלה במשקל מאז הלידה במקום לרדת!

אבל הוא באמת כל היום על השד, וכשלא אז הוא בוכה... ואני עוד לא השלמתי שעות שינה מהלילה של הלידה, והשד שלי רגיש בטירוף (ברוך ה' לא פצוע אבל בקצב הזה זה יגיע גם)

לא רוצה לתת לו תמ"ל (גם אין צורך), מוצץ אומרים רק אחרי שההנקה מבוססת, החלטתי שזה נקרא כבר הנקה מבוססת מספיק אבל הוא פשוט לא מעוניין.

מילא עכשיו בבית חולים, אבל מה אני אעשה מחר כשרני חוזרת לשאר הילדים, הוא ילמד לפתוח פערים בין הנקות מתישהו בקרוב?

(וגם ההנקות כואבות נורא מהתכווצויות של הרחם אז מוסיף לסיוט)

כתבת כבר מזמן... אולי עברמתיכון ועד מעון

אבל זה ממש תקין שתינוק רוצה כמה שיותר ידיים והנקה בימים הראשונים (וגם אח"כ)

אולי יעניין אותך