י"ט כסלוחסוי מאוד

פתחתי לי יומן בדרייב ואני מעתיק לשם כל כך הרבה דברים שכתבתי אי פעם ויש לי שם כבר איזה 8 קבצי docs, אחד לכל שנה,
ועכשיו פתחתי אותו והוספתי לו את הדברים החשובים שקרו לי היום ומה אני חושב על התוועדות וכו' וכו'.

ורציתי להעתיק את הדברים לפה כדי שתהיה לזה תהודה ושיהיו לי תגובות אבל הרגשתי שזה פתטי.
אבל אני בכל זאת כותב כאן כי אני עדיין פתטי.

ע"כ.

חוץ מזהחסוי מאוד

שבטח כולכם כבר השתנתם ואני לא מכיר מפה כבר אף אחד 
(חוץ אולי מאיזה מישהו או שניים שתייגתי ואז התחרטתי)
אז זה בכלל פתטי מצדי.

לא נורא, מטעויות לומדים.
כאמור, בכל מקרה אף אחד מכם לא מכיר אותי...

(אני צריך לשנות את החתימה שלי דחוף. מה זו החתימה הזו לעזאזל?
את מי מעניין פוליטיקה? צריך לכתוב איזה אמרה אישית, נוגעת, מעניינת...
לא נורא. בהזדמנות)

אני אשמח אם תשלחכיפת ברזל-סרוגה
הנהחסוי מאוד
עבר עריכה על ידי חסוי מאוד בתאריך י"ט בכסלו תשפ"ג 11:05

היום בשיעור השלישי (אם אני לא טועה) ישבנו בחדר של היועצת. היועצת פזרה על הרצפה מילים שקשורות לשתיית אלכוהול: "עבירה על החוק" "צחוקים" "אלימות" "ראש טוב" "התמכרות" וכו'. אמרתי שחסר את המילה התוועדות. אז היועצת כתבה את המילה ולקחתי אותה.
אח"כ עשו סבב וכל אחד היה צריך לומר למה הוא בחר את המילה שלו. היה הרבה רעש וכשהיועצת שאלה אותי ניצלתי את הרעש ולא הגבתי. למה? לא יודע. ככה אני. אני לא מרגיש מספיק פתוח לכיתה כדי לומר את מה שרציתי לומר.
אני לא יודע אם היא הבינה או שהיא חשבה על זה שאני איש מהצוות ושבזמן הזה יותר חשוב לעבוד עם התלמידים, אז היא דילגה עליי. וקצת הצטערתי.
אז מה רציתי לומר? רציתי לספר שעד הישיבה לא נגעתי באלכוהול. ואז התחלתי לשתות בהתוועדויות ושזו היתה חוויה טובה. מאז לא רציתי לשתות מחוץ להתוועדויות, מכל מיני סיבות. כמו למשל חשש מהתמכרות אבל גם בעיקר שהחוויה היא לא רק חוויה כימית-פיזית אלא חוויה רוחנית, ולכן אני חייב להתוועד, ושתייה ללא התוועדות היא כלום ושום דבר.
רציתי לספר שמאז שעזבתי את רמת גן אין לי חברים שאני יכול להתוועד איתם, ושזה חסר לי. שפעם או פעמיים בשנה יש איזו התוועדות בוגרים או איזו סעודת פורים אבל אני אף פעם לא נשפך כמו שנשפכתי אז. אני בוגר יותר ונזהר יותר. וחוץ מזה, ה"וויב" אף פעם לא קשוח מספיק. לכולם יש עבודה למחרת וכולם אנשים בוגרים ומהוגנים ויש להם רכבים ואסור לנהוג אחרי ששותים.

(זה נשמע רע לומר שחסר לי קצת אלכוהול בחיים. אבל יש בזה מן האמת.)

עכשיו הסתיימה ההתוועדות י"ט כסלו ביישוב. אותו דבר כמו תמיד. מביאים רב חב"דניק חיצוני שלא מכיר את האנשים ומספר את אותו סיפור ששמעתי כבר עשרות פעמים. למה לא עושים פעם אחת משהו רציני? ששותים יותר ונשארים יותר אנשים עד שעה מאוחרת ומדברים מהלב יותר? בגלל שאנחנו מזרוחניקים מותר לנו להיות כאלה "פרווה"?
לא יודע. אני מתגעגע לדברים הגדולים. שיבוא מישהו שיזעזע ויטלטל אותי.

כתיבה יפה!פונקציה
יש משהו בהרגשה של ההתוועדות שמרומם ומעדן את הנפש, וכמובן שהתוועדות חסידית יכולה לפעול מה שהמלאך מיכאל לא מסוגל.

אולי פשוט צריך להיות איש במקום שאין אנשים,
אתה יכול לארגן התוועדות אצלך בבית או בבית הכנסת עם משקה ודברי תורה וחסידות.

(מקווה שזה בסדר שלקחתי את הדברים שלך למקום טיפה פרקטי 🙈)
זה בסדרחסוי מאוד
גם אם זה לא נראה לי ממש עוזר.
בשביל זה צריך גם להיטמע באזור ולפתח קשרי חברות ולהיות בעל עזות דקדושה - שכל זה אין לי כרגע.
קיצור, העסק מסובך.
תודהכיפת ברזל-סרוגה
איזה כיתה הם?
לפעמים אנחנו גם צריכים שמישהו יתייחס אלינו כמו ילדים.

זה קשה לבנות קשרים ברמה מסוימת במקום אחד ואז לעבור למקום בלי קשר אחד כזה. גם אם חוזרים מדי פעם זה ממש לא אותו דבר.

ועם הפסקה האחרונה אני לגמרי מסכים.

לא מרגיש לי שזה רצון "כמו ילדים"חסוי מאוד
עבר עריכה על ידי חסוי מאוד בתאריך כ"א בכסלו תשפ"ג 21:47
סתם רצון בריא לשתף.רצון שקיים גם אצל מבוגרים.
במיוחד אם הם נפשיים וכו' כמוני...

אני לא מזכיר את הכיתה כי אני עדיין חושש קצת מאאוטינג.
אבל אתה יכול לנחש... הגיל בתיכון שיש כאלה שמתחילים לשתות...
נכון,כיפת ברזל-סרוגהאחרונה
אבל למבוגרים אין תמיד את המענה לרצון הזה, או את החופשיות לבטא אותו. (למרות שגם לילדים, אבל אצלם זה פחות נפוץ (תלוי מה נחשב ילדים))
תודהעשב לימון
לפעמים אני חושבת שחלק מלהיות מבוגרים זה להיכנס לתוך קהות חושים מבחינה חיצונית, להפגין מים שלווים למרות שבפנים עדיין יש סערות ועליות ומורדות.
ואולי לכן אין התוועדויות כמו פעם. כי החזות החיצונית מפריעה ליצור חיבור ישיר.
נשמע מענייןבימאית דמיונות

נשמח לפיסום

מעלייך 👆חסוי מאוד

(אני בשיעור עכשיו, נקרא בהזדמנות שיהיה לי ראש)בימאית דמיונות

למישהו יש קישור לסרט כפולה פרק 2 לא ביוטיוב?מישהו יפה!
פורום ישל"צהאר"י פוטר

אתם אולי מכירים את המנהלים של פורום ישל"צ? אני רוצה להכנס אליו והוא נעול

מי כאן וכמה אתם ותיקים?זיויק
כאן מאז אלף תשעמאות ו-2013שיח סוד
אשכרה.
פשייזיויקאחרונה
בדיקהטיפות של אור
עבר עריכה על ידי טיפות של אור בתאריך י"ח בחשוון תשפ"ו 19:50

הלכות ריבית – שיעור 2 - ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

דוגמאות בשיעור: 
האם מותר ללוות בקבוק יין מהשכנים? 
האם צריך לדייק כשמחזירים חצי כוס סוכר? 
מתי מותר להחזיר טיטול יוקרתי במקום הטיטול שלויתי? 
ועוד...

נושאים בשיעור: 
איסור הלוואת מוצרים מחשש ריבית בשינוי מחיר | היתר הלוואה כש'עושהו דמים' וגדריו | היתר הלוואה כשיש ללווה ממין ההלוואה וגדריו | היתר הלוואה בדבר מועט וגדריו | היתר הלוואה במוצרים בעלי מחיר ידוע קבוע | כללים בהחזר מוצרים לאחר הלוואה.

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית בהלוואת מוצרים בין שכנים

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

הלכות ריבית שיעור 3 – ריבית ברכישה בתשלום דחוי

נושאים בשיעור: 
ההבדל בין אשראי בשכירות לאשראי במכירה | איסור רכישה באשראי במחיר גבוה | ריבית קיימת גם כשהמוכר לא נזקק לתוספת | תנאים להיתר רכישה באשראי כשהריבית לא ניכרת | מכירה באשראי בהצמדה למדד לדולר או למחיר המוצר | הגדרת של 'מחיר קבוע' | מכירה באשראי במציאות של הנחות למזומן | הצעת מחיר למזומן לאחר גמר המכירה | עסקים שדרכם במכירה באשראי | קיום מכירה באשראי שנעשתה באופן האסור

לצפיה והאזנה באתר ולדפי מקורות מפורטים:

ריבית ברכישה בתשלום דחוי

לצפיה ביוטיוב:

לחצו כאן לצפייה בסרטון ביוטיוב

בנוסף למעוניינים יש שיעורים ב הלכות שבת

וכן ב הלכות ברכות 

בהצלחה בלימוד

~~ ( זה יותר יפה מהנקודות שאנשים שמים כאן)מחכה לחורף
למישהו יש קישור לדרייב לסרט למלא את החלל?

חורף בריא לכולם

היי, יש למישהו את כל סרטי משחקי הרעב בדרייב?אקרומנטלי

אולי יעניין אותך