טוב די אני לא יכולה יותר (זוגיות)אנונימית בהו"ל

הדלקת נרות ורק אני בחדר בוכה

נפגעתי ממנו ככ היום והוא פשוט התעלם ממני, מאז 12 בצהריים אני במיטה, בוכה ופגועה, הוא ממשיך בשגרת היום הרגילה שלו בלי למצמץ אפילו

מקודם הגיע ואמר עוד דקה הדלקת נרות אז אמרתי שקשה לי לבוא כשאני ככה פגועה

הוא רק שאל אז באה או לא? לא הספקתי לענות אז הלך להדליק

עכשיו הוא סיים את ההדלקה אני שומעת אותו שר ורוקד ואני במיטה בוכה, כמה אפשר להרגיש אפס? כמה אפשר להתעלם מהרגשות שלי וממני? 

ואני גם יודעת יפה מאוד מה תהיה התגובה שלו אחריאנונימית בהו"ל

בעיה שלך

קראתי לך…

המקורית
באמת סיטואציה לא נעימה.
ועם זאת, שואלת רגע- את הורמונלית? בהריון?
כי תגובה כזו של כל היום במיטה לבכות היא די קיצונית (לא שאני אומרת לך כיצד לבטא את תחושותייך, וייתכן שבעלך לא יודע איך לאכול את זה.

אם את בתקופה מאוד רגישה והורמונלית - כדאי לפתוח את הדברים בזמן טוב ולומר לו שיבין את הרגישות.
ואם לא - מציעה בזהירות לעבוד על החוסן שלך ועל יכולת ההתמודדות שלך עם סיטואציות כאלה. אין שום סיבה להיות יום שלם במיטה בוכה ומתוסכלת, בגלל דברים שסופו של דברים מתחילים ונגמרים לרוב בתקשורת. ועוד להפסיד בגלל זה את הדלקת הנרות.
בעיני, תגובה כזו מצדך פוגעת בך בעיקר. שהרי את רואה שהוא ממשיך בשלו.
אפשר גם אחרת ❤️
מקווה שתראי את האור

^^ כתבה מדוייקציפיפיצי

תודה על התגובהאנונימית בהו"ל

בעצם את באה ואומרת לי: ״את מגזימה בתגובה שלך תחשבי שוב״ 

אבל לא שיתפתי בכלל על מה נפגעתי בבוקר כי זה היה לי כואב מידי לספר…  אז איך הגעת מייד למסקנה כזו?

אני לא הורמונלית כרגע ודווקא עם הרבה חוסן בד״כ  זה לא קורה אצלי כל שני וחמישי או בכלל

אבל הגיעו מים עד נפש ויש דברים שהם פגיעה בבטן הרכה.

אני מבינה את המקום ממנו את כותבת ואיך את רואה את זה מבחוץ, אבל דברים לפעמים מורכבים מכפי הם נראים וקשה להשליך מזוגיות אחת לאחרת, 

לא השלכתי כלום יקירה ❤️המקורית
בהסתכלות שלי, דבר שמפיל אותנו עד כדי כך ליום שלם - צריך להיות משו חמור. אחרת - זה באמת נשמע כמו תגובה קשה. לא כתבת במה מדובר, אבל לא כתבת שמדובר בפגיעה קשה,אלא נתת דגש על ההתעלמות (כך אני הבנתי בכל אופן)

התלבטתי אם לכתוב שמא זה יישמע חלילה שיפוטי, אבל איו בכוונתי להיות חלילה שיפוטית, אלא להראות לך איך זה נראה מבחוץ. כדי שתביני שאם הציפייה היא שבמצב כזה גבר יבוא עם.פרחים והתנצלות להרים אותך מהמיטה - אז סביר להניח שזה לא יקרה 😕
נפגעת,נכון, אין לי מושג ממה גם האמת - וייתכן שהתגובה היא הגיונית לגמרי מבחינתך ואין ממקומי לשפוט.
אבל בשבילך, מאהבה- לדעתי גבר לא צריך להיות זה שמפיל אותנו מהרגליים ומרים בחזרה. גם לא בעל. בטח לא בעל.
הכח הזה לא צריך להיות בידיים שלו, אלא שלנו.
כל עוד אנחנו מבקשות את זה - זה מעולה בעיניי, זה מגיע מנקודה אחרת בנפש
אבל לשבת ולחכות לזה זה לא הפתרון. כי אם הוא לא יעשה את זה עוד המון זמן? אז כמה זמן תהיי מרוסקת חלילה?
זה רק מתוך מחשבה עלייך.
ייתכן ולא מתאים לך קו החשיבה הזה והכל בסדר. אפשר לזרוק לפח.
מכל מקום, את החיבוק על הקושי מקווה שלא תזרקי ❤️
תודה על זה!! ככ חכם ויפהאנונימית בהו"ל

מה פתאום לזרוק?

בתגובה הראשונה הייתה לי באמת תחושה ששפטת, אבל הסברת פה את עצמך

ופתאום הבנתי למה התכוונת

לוקחת את החיבוק וגם את המילים והחוכמה שמאחוריהן 

❤️❤️❤️❤️

שמחה שהצלחתי להסביר את עצמיהמקורית
מקווה שתרגישי יותר טוב ותתפייסו
מהממת את❤️❤️אנונימית בהו"ל

וואו, לגזור ולשמוראפונה
נכון? גם אני חשבתי ככהחיוך גדול

@המקורית אני רואה בקלות איך התגובה הזו נתקעת גם לי במוח וממלאת אותי ברגעים קשים בהמוןכוח! תהיי בריאה ותודה גם ממני על זה❤️

תודה לך יקרה!המקורית
הברכה שלך הגיעה בזמן שאני ממש צריכה אותה ❤️ אמן!! שמחה שזה הועיל לך

תודה גם לך אפונוש @אפונה
מסכימה עםoo
׳גבר לא צריך להיות זה שמפיל אותנו מהרגליים ומרים בחזרה. גם לא בעל. בטח לא בעל.
הכח הזה לא צריך להיות בידיים שלו, אלא שלנו׳
ומוסיפה- הכוח הזה לא צריך להיות בידיים של אף אחד (גבר/ אישה/ ילד/ ילדה) רק בידיים שלנו.
תודה על החידוד. מסכימה ❤️המקורית
שניה צריכה להבין משהו:קופצת
( לקחתי היום חופש מהחיים, אז יש לי זמן לקרוא את כ----ל הפורום ואפילו להגיב😆)

מאוד מסכימה, ואפילו בקיצוניות, שלא צריך לתת את הכוח "להפיל" אותנו למישהו אחר.
אף אחד לא יכול לגרום לי לעלבון או פגיעה, אלא אם כן אני מחליטה על כך.

משנת חיי.

אבל אצלי בנוגע לבעל זה שונה. ופה אני לא מבינה.
בתחילה חשבתי שדפוס כמו שתארת מתאים אולי לסגנון זוגיות מסוים / גברים מסוימים. אבל הרבה בנות פה הזדהו והסכימו עם דבריך. ופה התבלבלתי:

אין מקום מול הבעל "להוריד את המגננות"?
כלומר - יש לי בו אמון מלא שאני יכולה להיות חשופה ופגיעה מולו ב100%.
וכשקורה שהוא פוגע - בטח שמפיל אותי לקרשים. ובטח ש"חובת הפיוס" היא עליו.
אבל אני לא רואה צורך להיות מולו חזקה או גיבורה.
מולו אני כמו שאני. חשופה.

ואם אני נפגעת או הוא , נדיר ביותר, זה בהחלט ענין גדול שגורם לנו לעצור הכל הכל ולהבין מה היה פה.

אין מקום לציפיה כזו מול הבעל?
יש מקום לחבוש את השריון גם מולו?

ושוב. באמת שלא מכירה בסביבתי עוד מישהו בעל בטחון עצמי כמוני (סליחה על הגאווה🙈). לא נפגעת מכלום. לא מענין אותי מה חושבים / מדברים עלי.
לא חוויתי את הרגש הקשה הזה של פגיעה עד החתונה.

אבל מי שאני כן נפגעת ממנו - מבחינתי זה מראה המון על מה הוא בשבילי, איזה משקל גדול אני מייחסת למעשים / אמירות שלו וכ'ו - וזה רק בן אחד - בעלי.

ואם נפגעתי - אני בהחלט מצפה לפיוס והבנה הדדיים, ולנקיטת יוזמה של הצד הפוגע.

מה פספסתי?

בטח שאפשר להפגע מהבעלoo
וגם לצפות לפיוס ממנו.
אבל אם הפיוס הזה לא מגיע, שהפגיעה הזו לא תפיל את האישה.
עם כל הורדת המגננות, הכוח הזה להמשיך הלאה צריך להיות אך ורק בידי האדם עצמו.
אבל זה בדיוק הענין, מה פירוש "הפיוס הזה לא מגיע"?קופצת
מבחינתי אין אופציה כזאת.
בן זוג זה לא חברה / אחות / אפילו אמא שאני יכולה להגיד : תתעלמי. תחליטי שזה עובר לידיך וכ'ו

כשבן זוג פוגע. מבחינתי זה מעשה שבהחלט דורש פיוס הדדי. לכן אני לא מבינה את הגישה שכתבתן כאן.
אני ממש מבינה ומסכימה עם מה שאת כותבתבארץ אהבתי
בעיני בזוגיות מושלמת ואידאלית אז בהחלט מצופה משני בני הזוג לזהות מתי הם פגעו אחד בשני, וליזום מעצמם את הפיוס. ולא אמורה להיות אופציה של 'הפיוס לא מגיע'.

אבל לא תמיד זה ככה.
כי לא נולדנו לתוך זוגיות מושלמת ואידאלית. לכולנו יש עבודה כדי להגיע למצב כזה. אשריך שזכית לזה, אבל לא אצל כולם זה ככה.
וזה בסדר גם אם זה לא ככה. זה לא מושלם. זה אומר שיש עוד מה לעבוד ביחד.
אבל כשהמציאות היא כזו שהבעל פוגע ולא מפייס, אז זה לא יעזור לשמוע 'אין מצב שהוא לא יפייס'. כי זו כבר המציאות. ואז השאלה היא איך האישה מתמודדת עם זה. האם היא נותנת לזה להפיל אותה ליום שלם או אפילו יותר, או שהיא מצליחה למצוא בעצמה את הכוחות כדי להמשיך בכל זאת (ומתוך כך גם ליזום ולדבר על מה שהיה, ואפילו להסביר שהיא זקוקה לפיוס).
ואני גם חושבת שאחר כך, כשחוזרים למצב של קרבה, אז חשוב ממש לדבר על איך היה נכון יותר שכל הסיפור הזה ייראה. לתאר עד כמה זה פוגע כשלא באים לפייס, ולבקש את הפיוס הזה בצורה מפורשת.

וכמו שכתבתי גם בהודעה שלי למטה, לפעמים זה שהבעל לא בא לפייס אלא מנסה להמשיך, זה לא מתוך התעלמות או חוסר אכפתיות, אלא מתוך ניסיון 'לדלג' ולחזור לשגרה, כדי להראות שבעצם הפגיעה שהיתה היא לא הכל בינינו, שאנחנו יכולים להמשיך כי אנחנו עדיין אוהבים למרות מה שקרה.
או שלפעמים הבעל רואה את זה בתור צורך של האישה 'להשתבלל' ו'ולהיכנס למערה שלה' אחרי שקרה משהו, והוא לא רוצה להיכנס לשם ולהפריע, אלא רק נותן לה הזמנה לצאת כשהוא שואל אותה אם היא רוצה להצטרף, אבל מכבד את זה שהיא צריכה עוד זמן לעצמה.
כמובן שבשני המצבים שתיארתי, זה לא אומר שצריך להמשיך ככה כל פעם. זה נובע מחוסר הבנה של הבעל למה שאשתו זקוקה לו, וחשוב וכדאי לדבר על זה אחר כך, ולהסביר למה היא כן זקוקה.
אבל זה חלק מהתהליך של בניית הזוגיות והעבודה עליה. וזה בסדר כשבהתחלה עוד לא יודעים איך להתנהל במצבים כאלו של קונפליקטים (וגם בהמשך, זה לא שמספיק להגיד פעם אחת ומאז זה ישתנה לתמיד, יש דפוסים ןהרגלים שקשה לשנות, ולפעמים בזמנים של קושי אז במיוחד נוטים להיצמד להרגלים ויותר קשה להכניס אליהם שינויים. זו יכולה להיות עבודה של שנים...).

ואני אוסיף עוד משהו.
הרבה פעמים כשקורה משהו בין בני זוג, זה לא חד צדדי. לפעמים שני בני הזוג מרגישים פגועים ממה שקרה, וכל אחד בעצם מחכה שהשני יבוא ויפייס אותו. ועד אז, יכול להיות שכל אחד מתמודד בדרך שלו - יש את מי שיפסיק את כל השגרה, ויש אך מי שדווקא ימשיך בעשייה. וזה לא בהכרח מעיד על מי נפגע יותר.
ולפעמים צריך להבין שבמקום לחכות לפיוס, צריך ליזום את השיחה ביחד. (ותמיד כדאי שזה לא יהיה מתוך כעס, אלא מתוך רצון לחזור לקרבה).
אוקיי.קופצת
אז אם אני מבינה נכון לפי דברייך מדובר בעצם בברירת מחדל או שלב בדרך לתקשורת טובה ובריאה יותר. נכון?
אם כך, אז מקבלת. כל דבר נבנה בשלבים, לאט לאט ובהרבה עמל וטעיות בדרך.

מה שאני הבנתי מהשיח הנ"ל שזוהי אופציה לגיטימית וראשונית לתגובה במצב כזה. שבעיני לוקח קצת את המקום הנשי מול הבעל.

איפה יש לי מקום בעולם כולו להניח את הראש, להרפות, לא להיות חזקה וכ'ו אם לא מול הבעל??

אז אולי התגובה לפותחת גם היתה צריכה להתמקד בכך שהמטרה הסופית היא שיפור התקשורת בינהם ולא רק בהעצמה שלה ( שהיא חשובה כשלעצמה!)
אני לא יכולה לדבר בשם אחרות, אבל ככה אני רואה את הבארץ אהבתי
לגמרי מזדהה עם הגישה שלך.
אבל בתוך המצב שהפותחת תיארה, אני חושבת שמה שהמקורית כתבה (וכל ההשתרשרות בהמשך) זה ממש הבנה חשובה להתמודדות במצב כזה.
כשהבעל יודע מה הוא צריך לעשות, אז ברור שאפשר להתפרק מולו, ולהתרפק על הפיוס שלו (כמו שתיארה @מק"ר...).
אבל כשהם עוד לא שם, אז האישה לא תלויה בו. יש לה את היכולת והכוח להרים את עצמה.
אבל בעיני ברור שזה שלב ביניים, וצריך גם לדבר אחר כך על איך צריך להתנהל אחרת בפעם הבאה, מה באמת יעזור ולמה באמת האישה זקוקה במצב כזה.
מסכימה איתך מאודדבורית
התלות בין בני הזוג היא חשובה
כשהיא נשענת על מצב יסוד של ערך עצמי בלתי מותנה
לפעמים כשהשלב היסודי הזה רעוע נוצרת דינאמיקה זוגית בעייתית שמחמירה את המצב הזה
אני יודעת שאולי אנחנו חריגים אבל אצלנו זה הפוך
וכשבעלי נפגע ממני נחרב עולמו והוא מפסיק לתפקד
זה מפיל עליי את האחריות להרים אותו בחזרה לתפקוד וזה נטל מאוד גדול שלמעשה לעולם לא אצליח למלא, מה שלפעמים מרחיק אותי ממנו ומקשה עליי לפייס אותו באופן שבו באמת הייתי רוצה
לכן לדעתי יש מקום חשוב מאוד למה ש @המקורית מציעה כשלב מקדים שבו נעשית עבודה אישית על הערך העצמי (של הגבר או של האשה) כיסוד בלתי מותנה, ועליו אפשר לייצר דינאמיקה זוגית שיש בה גם תלות שהכרחי לקשר חשוף וקרוב.
וואי דיוק חשוב מאוד! מאוד מאוד!!!!!קופצת
גםoo
בזוגיות טובה יש זמנים שהפיוס הבסיסי מתעכב. שלא לדבר על מקרים שהפיוס צריך להיות עמוק יותר של לנתח את את הקונפליקט ולמצוא פתרונות. יש קונפליקטים שנשארים פתוחים הרבה זמן או לנצח.

בעיניי זה לא נכון לחכות לפיוס, אפילו הבסיסי כדי להמשיך בחיים.
כמו שאם יש לך קונפליקט עם עצמך, לא תשכבי במיטה עד למציאת פיתרון, כי ככה נראה דיכאון.

אם עושים את זה בזוגיות, זה יכול להצליח עד שביום אחד זה עלול להיות פחות מתאים ויפגע בזוגיות ובשני בני הזוג.

להמשיך בחיים זו איננה מגננה, זה בסיס רגשי של החיים, שצריך להיות איתן ובלתי פגיע מאף אחד, כולל האדם עצמו.
מוסיפה עודoo
שהתלות הרגשית הזו צריכה להתאים לשני בני הזוג. אם היא לא מתאימה לאחד מהם, זה לא יעבוד אף פעם ומתכון בטוח לכישלון זוגי.

לי לדוגמא זה לא מתאים ואם היה לי בעל שיש לו תלות רגשית כזו בי, זה לא היה מסתיים בטוב.

יש הרבה אנשים שזה לא מתאים להם, גברים ונשים. להציג את זה כדרך אידיאלית בזוגיות בעיניי זו שגיאה גדולה.

זה מתאים אולי לזוגות ששניהם אוהבים את התלות הרגשית. גם במצב כזה זה יכול יום אחד לא להתאים.
תלות רגשית כשלעצמה - באמת צריכה להתאיםקופצת
לאופי של שני בני הזוג.
מסכימה ולכן לא מדברת על זה.

אני מדברת על תלות טבעית של אישה בבעל.
כן, יודעת שלא כולם חושבים ככה, בטח לא בעידן שלנו.
אבל לדעתי האישה מובנית בצורה שיש לה תלות מסויימת בבעלה.
ורק לדעתי זה כן צורה נכונה ובריאה של זוגיות. וזה כן לפעמים מצריך עבודה - לא תמיד נמצאים במקום הזה ( האישה - לקבל והגבר לתת) באופן טבעי.
אבל כל השרשורoo
הזה מדבר על תלות רגשית.

לא, לאישה אין תלות רגשית טבעית בבעלה וגם לא לגבר להיות תלוי ברגשות אישתו.
זה בסדר שאת חושבת ככה. זה לא קיים באופן טבעי אצל כולם. זה לא טבע נשי/ גברי.

זוגיות טובה היא זו שמתאימה לשני בני הזוג, ששניהם נהנים ושמחים בקיומה, שהיא מוסיפה להם בחיים ולא שמציקה להם. לא כזו שמותאמת לכללים או ל׳טבע׳ גברי או נשי שמשהו המציא.
אז פה אנחנו נשארות חלוקות.קופצת
מי שהמציא את זה זה ה'. ככה ברא אותנו.
אני יודעת שלא כולם מסכימים עם זה.
אבל ככה אני מאמינה.

יש פה ניקית בשם "תהילה" ( יש כמה, אז לא יודעת מי מהן בדיוק) שקראתי פעם שהסבירה את זה יפה.

אבל זה באמת ענין של אמונה. ואין טעם וצורך לשכנע מישהו להאמין במה שהוא לא מאמין.
בטח ובטח אם טוב לו במתכונת הנוכחית.
אולי כשאני אומרת "תלות רגשית" מצטיירקופצת
לך משהו אחר ממה שאני מתכוונת?

כי לא מכירה אישה דעתנית, עצמאית, נחושה ואפילו מורדת 🙈 - כמוני.

ואעפ כל העוצמה שלי, ויש לי הרבה. מול בעלי יש בי מקום מקבל יותר, נשען יותר, מושפע יותר.
אניoo
מבינה למה את מתכוונת, כי גם כתבת על כך בשרשורים אחרים. אנחנו חלוקות בנושא ה׳טבע הנשי׳.

בשירשור הזה נכנס גם ה׳טבע הגברי׳ שכנראה גם עליו אנחנו חלוקות. את טוענת שהטבע הגברי הוא שאישתו תלויה רגשית בו והוא צריך להתמודד עם זה.

בעיניי זה לא נכון, יש הרבה גברים שבטבעם לא רוצים/ יכולים להתמודד עם תלות רגשית כזו.

יש הרבה סיכוי שבין בני זוג תהיה אישה שהתלות לא מתאימה לה או שהגבר לא מתאים לו או שניהם.
דווקא לא חושבת שהטבע הגברי הואקופצת
להנות מהתלות של האישה בו.
נראה לי בודדים הגברים שיהנו מכך.

אם כבר "טבע גברי" בעיני זה נתינה.
אני כן חושבת שגבר אוהב וטוב לו להיות בעמדת נתינה והשפעה על אשתו.

אם האישה תלויה = נמצאת בעמדת מקבלת, אבל מתוך מקום של בטחון עצמי, עמדה אישית יציבה וחזקה - אז יהיה לו יותר קל לתת לה ולהנות מהנתינה הזו.
נחמדoo
שזה טוב לך ההתנהלות הזו. אני לא הייתי רוצה זוגיות כזו.

גם נשים שהיו רוצות זוגיות כזו, יכולות להתקל בקשיים מצד התחושה שלהן ומצד ההתנהגות של הגבר.

בעיניי הסיבה שיש הרבה בעיות אצל זוגות היא, שיש תאוריות כאלו ואחרות איך צריכה להיות זוגיות. כשזה לא עובד מתחילות הבעיות.

הבסיס של זוגיות טובה היא לבנות את התיאוריה הזוגית ביחד, לפי מה שמתאים לבני הזוג. להתקדם בזוגיות ולעדכן את התיאוריה לפי מה שמתאים לשניהם.

כשיוצאים מתוך הנחה שיש טבע גברי ונשי ולשם צריך להגיע לזוגיות האידיאלית, עלולים להגיע לבעיות ולחוסר יכולת לבנות את הזוגיות בדרך הנכונה.
מקבלת את דעתך שהיא שונה.קופצת
מסכימה עם הרעיון שזוגיות זה ענין דינמי ותהליכי.

ובאמת העיקר הוא להגיע לאהבה ושלווה. זה מה שכולנו רוצים בסוף...
נכון וחשובדבורית
בסיס רגשי של החייםאנונימית בהו"ל

לא יכול להיות איתן ובלתי פגיע מאף אחד כולל האדם עצמו

כי זה פשוט סותר את האנושיות

אדם אנושי ורגיש יהיה אכפת לו מאחרים וידאג להם ובאותה מידה מסוגל להפגע מהם.

הוא בהחלט צריך למצוא כוחות ולקום אבל פגיעות הן חלק מההוויה האנושית

אמנם שכיבה במיטה היא לא פתרון לכלום

אבל היא דרך תגובה והתמודדות

אנשים מתמודדים בדרכים שונות ובעיני זו דרך לגיטימית להתמודד גם אם בעינייך היא נראית כמו דיכאון.

לא כתבתיoo
שהבסיס הרגשי של החיים הוא לא להפגע.
כתבתי ש*להמשיך בחיים* למרות הפגיעה הוא בסיס רגשי בחיים.

החיים חזקים מכל פגיעה. בעיניי חשוב להמשיך אותם גם לצד פגיעות כאלו ואחרות. זה לא אומר להמשיך כרגיל, זה לא אומר שלא צריך פיוס, אבל לא לעצור את החיים.

זה בסדר שלגיטימי בעינייך להתמודד ע״י שכיבה במיטה. בעיניי זה יותר פוגע מאשר עוזר להתמודד, כי במקום לעשות דברים שיעודדו ויסיחו את הדעת, מעמיקים במחשבות עצובות ומעצימים את הפגיעה.
אני חושבת שזה לא ממקום ביקורתיחיוך גדול

של ״אסור לך להפגע ממנו״ כי כמו שכתבת זה ממש טבעי להפגע מבעל אחרי שהורדת את ההגנות מולו

אלא ממקום מעצים שבא ואומר: בסוף השליטה על הרגשות היא שלך, ואמנם את אוהבת אותו והוא פגע בך, אבל את ורק את תחליטי מתי ואיך לקום על הרגליים

זה לא ללבוש הגנה או מסיכה מולו, זה לתת לעצמך עוצמה לקום ולא להיות תלויה באחרים.

אבל זה בדיוק הנקודה.קופצת
שאני חושבת שכאישה אני כן תלויה בו.
והשמחה והמצב הרגשי שלנו כנשים - ודאי תלוי בבעל.

בטח בעידן הפמניסטי שלנו.
בעיני נכון וטוב להיות חזקה, עצמאית כלפי כל העולם.
מול בעלי אני אישה במלוא מובן המילה.
חשופה, פגיעה וכן - גם תלויה בו.

לא מרגיש לי נכון להכניס את האג'נדה של עצמאות וכ'ו גם לקשר עם הבעל. יסלחו לי הפמניסטיות שכאן.

ואני באופיי אישה הכי עצמאית ובטוחה שיש. לדעתי יכולה לעשות כל דבר ובענק.
אני מסכימה איתךחיוך גדול

תלות בזוגיות היא בריאה וחיונית

אבל בתוך התלות צריכה להתקיים גם עצמאות

אפשר ליפול לקרשים שבעל פוגע וזה תפקידו לבוא לפייס

השאלה המרכזית היא מה עושים אם הוא ׳לא׳ ממלא את תפקידו

פשוט הלך לשיר ולרקוד כמו בסיפור של הפותחת? 

ברור שצריך לעשות בהמשך שיחה מלאה וזוגיות אבל בזמן אמת היה צריך להעצים את הפותחת ולהרים אותה, כי בו זמנית היא הייתה לבד, פגועה ולא ברור מתי יבוא פיוס אם בכלל.

את צודקת. בזמן אמת באמת הגישה שנכתבה כאן -קופצת
מצויינת.
רק שאלתי האם זוהי סוף הדרך, זוהי המטרה. או שזה רק שלב ביניים.

התשובה על זה גם תלויה, לפי דבריה של "סליל". יש זוגות / גברים שזוהי סוף הדרך בשבילם, ויש זוגות שזה שלב.

זה אני חייבת לצייןהמקורית
לא קשור לשום פנימיסטיות. אני לא מחשיבה את עצמי כפמיניסטית בכלל. בכלל בכלל.

זה קשור לאיך מתנהלים כשהחיים הם לא כמו בסרט.
אני יכולה לתת לך המון דוגמאות לכך שאישה במלוא מובן המילה מבחינתה, גרמה לבעלה להתרחק ממנה. כי היא לא הבינה אותו ואת מה שהוא צריך. אין הגדרה אחת לאישה לכל הגברים, את יודעת..
יש הרבה איזונים בכל דבר וזה לא כלל אצבע. וגם לא כל זוג יגיע למצב של הזוגיות שלך, למשל.
ולא תלויה בו - יש נפרדות בריאה בזוגיות. ממה שאני רואה פה ובעוד מקומות, זה מושג שחסר להרבה אנשים. מבלבלים זוגיות עם כל מיני דברים אחרים ואז נהיה בלאגן.
זה מאוד חשוב לשים דהרים על השולחן ולדעת מה מתאים ומה לא בזוגיות שלנו..לך מתאים משו מסויים וזה מעולה. לאחרת יתאחם משו אחר.
והאמת? גם אי אפשר להגיד אם זה שלב בדרך או the end of the roaf כי זה תלוי בזוג עצמו ובעבודה ביניהם.
ברור שאי אפשר להגיד אם זה שלב או המטרה בעצמה.קופצת
התכוונתי מבחינת האידיאל.

חחח דווקא אני מאוד בעד הפמיניזם עד שזה מגיע לבית פנימה😅
לא יכולתי לנסח את זה טוב יותר, תודה על המילים מק"ר
אני תוהה את זה לעצמי בשקט מאז שההודעה נכתבה
באמת?קופצת
חחח כבר הרגשתי חייזרית פה🙈
... כפולמק"ר
אני הרגשתי חייזרית בלי לכתוב, רק נשארתי בהרגשה 😉מק"ר
בהחלט קרה לי יותר מפעם אחת שמריבה שלנו גרמה לי לתגובה כזאת (גם בתקופת הדיכאון אבל לא רק)

ורק רק מולו, היטבת לתאר את זה שמול בן הזוג שלי אני בכיף חשוף שלי רגשית.
מזמן שמתי לב לזה שהוא הכי מטלטל אותי, לטוב ולמוטב.

ואני כן בדעה שהוא צריך לבוא לפייס, וזה תפקידו, ואם הוא לא עושה את זה, אז צריך לפתח שיח (אחרי שמשלימים כמובן) ולעשות "רשימת מכולת" לעניין

ואשתף עוד לטובת הפותחת
מבין שנינו אני זאת שיותר ורבלית ויותר מוחצנת רגשית (כמה מפתיע אה? בכל זאת אני האישה חחח)
זה ממש קיצוני אצלנו, בעלי עבד על עצמו המון בזוגיות שלנו בקטע הזה, הוא היה קיצוני אפילו לגבר. ועברנו תהליך.

פעם פעם, זה היה אחרי הרבה מהמריבות, שיחה שלי איתו, על מה הוא עשה לא טוב, או מה הוא **לא** עושה.
גדלנו, זה עבר לשיח על איך אני רוצה אחרת
ממש, רשימת מכולת. אם אני מגיבה ככה, תעשה ככה, ואם אני במיטה בוכה, תבוא, אל תתעלם. וגם אם באת ואמרתי לך שאני לא רוצה לדבר, זה לא בגלל שאני לא רוצה, זה בגלל שאני צריכה שתעזור לי לרדת מעץ הרגשות שטיפסתי עליו. זה היה פירוט של מה לעשות ברחל בתך הקטנה. תחבק ותתנצל, ותהיה חירש למה שאני אומרת. מה **כן** תעשה.

וכשגדלנו עוד קצת, והוא התחיל ליישם, היה לי מאוד קשה לקבל, כי בהרגשה זה: הוא לא עושה את זה מרצון ומהבנה, הוא עושה את זה כי יש לו רשימת מכולת.

גדלתי גם מזה, גדלנו ביחד. היום המריבות שלנו ממש מקסימות ואני מחכה שיבוא לממש את הרשימת מכולת, ונותנת לו, מתרפקת על זה ומשלימה ממש מהר.

ב"ה טפו חמסה, יש מריבות, אבל הפיוס מגיע מהר וטוב

לפותחת, מקווה שעזרתי בעוד נקודת מבט (המקורית מהממת בכיוון מחשבה שלה, ואני מאוד מאוד נהנית לקרוא את התגובות המושקעות שלה פה והמלאות חכמת חיים, נתתי עוד צד)
אהבתי את הפירוט שלך של כל השלבים שעברתםבארץ אהבתי
כל כך אמיתי ומהמם. ומרגש לקרוא את הסוף❤️❤️❤️
לי זה נשמע מהמםתהילה 3>
ובעיני יש פה דקות באמת.
מצד אחד ודאי שעובדתית אפשר להפגע מכל אחד ועוד יותר מבעל.
ומצד שני מהי העמדה שלנו מול פגיעה.
אני מאמינה שכל אחת צריכה ללמוד איך להתמודד מול אתגרים רגשיים מכל סוג, ככה שמצד אחד היא לא תהיה תלויה בזולת, ומצד שני כן ובהחלט תהיה לה האפשרות לבחור לצפות לפיוס, לשתף בכאב, ולבטא כאב ופגיעה.

ובנוסף אני בהחלט מאמינה שמצב שבו אישה יכולה להרשות לעצמה להיות חשופה גלויה ופגיעה מול בעלה הוא המצב הנכון.
כמובן שזה צריך להיות חלק מדינמיקה זוגית שבו יש לה בטחון בו וגם מענה ממנו ברמה כזו או אחרת.
וכמובן שזה לא דבר שקורה מעצמו בדרך כלל, אלא עבודה של מודעות ודיוק וזה מדהים לראות נשים שעושות את זה❤️❤️❤️
כן. זה בדיוק מה שאני מתכוונת.קופצת
התגובה שלך מהממת והתחברתי מאוד לחלק השני שלהמק"ר
תודה מהממת בעצמך❤️תהילה 3>
וואע. שיתוף מהמם!!! אהבתי את הכנות❤קופצת
קראתי את התגובה שלי שוב ואני רוצה לחדד משהומק"ר
@בארץ אהבתי גם בהקשר למה שאת הגבת גם בהמשך השרשור:

אולי הייתי צריכה לדייק יותר שזה לא קרה בכל ריב שלנו. זה היה בסוג מסויים של פגיעה. לא בא לי לחשוף את עצמי עוד אפילו שאני אנונימית, אבל זה תמיד יש על מריבות שהיו סביב איזשהו מידה שיש בי, שלא אהבתי אותה בכלל ולא היתה טובה לי, ועוד מרווקותי אני בשיניים עובדת עליה, נופלת וקמה. ופתאום מגיע בעל, שהוא הכי קרוב אליך שאפשר, ואם הוא, גבר שכמוהו, דורך בגסות על הניסיונות נפל שלי האלה (לא בכוונה חלילה, פשוט כי הוא גבר והוא לא שם לב מה הוא אומר ולא מבין עד כמה זה בנפשי), אז מהמקום הכי חשוף שלי זה היה שורף, שורף ברמה של ליפול למיטה.
הסיטואציה שפותחת תיארה כל כך החזירה אותי לימים ההם. והוא לא היה מבין! והוא גם לא היה מבין למה דווקא עכשיו הוא צריך לצאת מגדרו ולפייס אותו ברמה של אולי להשפיל את כבודו, לא באמת כן? אבל בהרגשה. כשבמריבות אחרות הוא לא צריך לעשות את זה. איפה ההבדל?

לקח לנו זמן לדייק את זה, גם לי לעצמי, גם לנו בשיח. זה דרש ממני להחשף עוד, זה דרש ממנו להקשיב יותר, לנסות להכנס לנעליים שלי.
ברגע שעברנו את זה, ממילא הכל נהיה יותר קל, והוא לא הרגיש שהוא משפיל את כבודו בפיוס שלי ואני לא הרגשתי שהוא מפייס כי יש לו רשימת מכולת.

מצליחות להבין את מה שאני מנסה להעביר?

ובכלל חשבתי על זה חשב, ואני ממש ממש אוהבת את הכיוון מחשבה של @המקורית. חבל שלא היה לי את התובנה הזאת בזמנו (היא מעולה גם לעכשיו, הולכת לרשום לי אותה בדף שישמר לי). הייתי לוקחת אותה ב2 ידיים ובלי סתירה עושה את אותו תהליך גדילה שתיארתי בתגובה הקודמת. רק ממקום פחות כאוב, פגוע וכו.

אבל אני לגמרי חושבת שלפתח לעצמנו שריון חוסן זה לא מספיק. צריך גם את השיח הבריא ובונה אח"כ. כי שריון הוא לא חסין כל, בסוף גם הוא יכול להיסדק אם דופקים עליו שוב ושוב.

צריך את השילוב, פיתוח החוסן הנפשי, במקביל להגעה להידברות ושיח בריאים שמקדמים אותנו אחד כלפי השני.
כן. נכון. אני חושבת שזה בדיוק התוספתקופצת
החשובה והקריטית הזו שעליה דיברה @המקורית.
ולזה - אני ראשונת המצדדות!

כל דינמיקה זוגית, - לא תיהיה בריאה ומיטיבה אם היא לא מתבססת על אנשים יציבים ובטוחים רגשית ובעצמם.
את ככ צודקת!אנונימית בהו"ל

אני הייתי שם וכבר הגענו לשלב של הרשימות מכולת

אבל איכשהו מתישהו נמאס לו והוא החליט שזה שטויות ולא באלו על זה.

פיוס לא מגיע איתו, לא מייד ולא אח״כ. ובטוח לא מיוזמתו

הוא מבחינתו די מוחק את הסיטטואציה וזהו

כשניסיתי לדבר על זה אח״כ הוא הסיט את השיח לוויכוחים שוליים וטען שאנחנו מבזבזים זמן.

כנראה שהוא פשוט לא ככ אוהב אותי. זו המסקנה שלי כמה שהיא איומה היא כנראה נכונה.

הוא הדליק נרות בלעדיי כי פשוט לא היה לו כוח אליי

לא מסכימה עם זה בכללהמקורית
אני בטוחה שהוא אוהב אותך. אבל מראה לך את זה בדרך אחרת ממה שאת מצפה לה.
ואני עוד יותר בטוחה בזה, שאיך שאת מגיבה לו - קובבע המון את הרצון שלו לרצות אותך או פחות
החיים לפעמים מורכבים יותר ממה שנדמהאנונימית בהו"ל

כשהייתה אהבה בזוגיות הזו, והייתה- היא הייתה ענקית ועם כל הלב

ו10 שנים שלמות ויפות היא החזיקה

לא היה צריך לומר לו איך לפייס או לבוא פשוט היה לו אכפת

הוא לא היה הטיפוס שישאיר אותי לבכות, אלא בסבירות הרבה יותר גדולה זה שיבוא עם פרחים להרים אותי מהמיטה.

ומתישהו ירד לו ממני, הוא גם אמר את זה מפורש וזו המציאות הקשוחה 

אני אוהבת אותו, מאוד

אבל צריכה ללמוד להנמיך ציפיות כי כרגע זה מה יש

ברור שדברים משתניםהמקורית
וזו המורכבות - שלא הכל סטטי
זוגיות לאורך שנים צריכה תחזוק,רענון, שבירת שגרה. אחרת היא נשחקת וחווים את ה'ירד לי ממך' הזה. במיוחד כשיש ילדים ועומס משימות

אבל זה לא אומר שזה אבוד. זה אומר שדברים השתנו.. שעכשיו אתם צריכים לפעול בהתאם לשינוי. להשקיע בצורה אחרת. לבנות ממקום אחר.
תודה על החיזוק❤️אנונימית בהו"ל

את הכי מעודדת שיש!

לא לא. בבקשה אל תתיאשי!קופצת
תקראי מה שכתבת.
היתה לכם אהבה ענקית ועם כל הלב, הוא היה בא לפייס ולהרים אותך מהמיטה!!
את יודעת כמה מיוחד ויקר זה?!
כמה לא מובן מאליו המקום הזה שהייתם בו?!
כמה זה מראה עליך, עליו ועל היכולות התקשורתית והזוגיות שלכם?!

אם הייתם שם, אל תוותרי על זה. תילחמי.

להבין מה השתנה/ מה גרם לשינוי / מה אפשר לשפר לעשות...
את כזו מתוקה❤️אנונימית בהו"ל

אני לא מתייאשת

עברתי כבר שלב של יאוש ורצון לוותר על הכל

ואז החלטה להלחם, ועבודה, הרבה הרבה עבודה, גם אצל מטפל זוגי ביחד וגם אחרי זה לבד.

ויש שיפור, והתקדמות, ועדיין, לפעמים דווקא מתוך המאמץ, הוויתור והעבודה, נפילה כזה היא מכה חזקה מידי

קשה לא ליפול בסיטואציה כזו

והכל טוב

כבר קמתי משם, ניסיתי לדבר על זה ולא הצליח, אי אפשר היה וכנראה גם לא יהיה בזמן הקרוב

כנראה נצטרך לעבוד קודם על עוד כמה דברים לפני שנגיע לשם.

כואב לי לקרוא אותך יקרה ❤מק"ר
ואת מרשה לי לסתור אותך?
הוא בטוח אוהב אותך
מה שאת מתארת זה לא חוסר אהבה, זה אופי גברי מזן מסויים.
גם אצלנו זה לא היה הוקוס פיקוס, וגם הוא הרבה פעמים לא הבין מה הוא עושה בהצגה הזאת כלשונו.

במבט לאחור הסבלנות השתלמה, והנפילות הביאו לקימה עם צעד אחד קדימה, כל צעד כזה בסוף מביא לדרך ארוכה...

אני מאוד מאוד מבינה את המקום שזה קשה כל פעם שוב לפתח, שוב לדבר. אבל אם לא יהיה שיח, אם לא תדייקו את הדברים האלה ביניכן זה פשוט לא יקרה.
אגב הדיוק וההבנה מגיעים עם השיח. אלף פעם התחלנו שיחה בלי שאני יודעת מה אני רוצה להעביר, או באיזה עומק. זה היגע עם השתלשלות השיחה. עם ההקשה אחד לשני. הקשבה באמת, ורצון לשים את עצמנו במקום של השני.

אם קשה לכם השיח, ומתיש מדי, אפשר לכמה מפגשים לעשות את זה מול גורם מקצועי.

בהצלחה אהובה!
אהובה פספסתי איכשהו את ההודעה זואנונימית בהו"ל

ודווקא עכשיו שאני קוראת את זה ממקום אחר קל יותר לקבל את מה את אומרת

הנפילות קשות, ועצובות, 

אבל עם כל נפילה אח״כ אנחנו מדייקים עוד משהו ומתקדמים

תודה לך על כל החיזוק וההשקעה, עזרת לי המון❤️

באהבה גדולה, רק טוב!מק"ר
איך את?
אני מסכימה איתךממשיכה לחלום
גם לא רואה את עצמי מצליחה לחיות בגישה שהציגה @המקורית, אמנם מאוד מחכים לקרוא, אבל ספציפית בנקודה הזאת זה לא מתחבר לי
אני חושבתסליל
שפשוט יש זוגות שונים, ולא כל דבר מתאים לכל זוג.

יש גברים שיתאים להם להיות המשענת של בת זוגם, ויש כאלו שלא.
יש נשים שיתאים להן להיות פגיעות וחשופות מול בן הזוג שלהן, וכאלו שלא.

אין תשובה נכונה, ואין דרך נכונה לזוגיות.
מה שכן יש, זה הרבה חלומות מסביב לזוגיות. ולפעמים החלומות האלו דווקא תוקעים אותנו מלהגיע לזוגיות ולקשר טוב.
כי אנחנו חולמים שהיא תראה בצורה מסויימת, אבל מה לעשות שהדינמיקה בין שני בני זוג לא תמיד מתאימה לחלומות.
אז או שנתקעים ויוצרים פיצוצים, או שמשלימים עם זה ומוצאים דרך אחרת לשמוח ביחד.
אז מי שזה עובד לה כמו שהיא דמיינה ותמיד רצתה, מבורך ונהדר❤️
אבל מי שלא, כדאי שתדע שיש דרך אחרת, ואפשר להיות בזוגיות מאושרת ונהדרת גם אם בעלך לא תמיד יבוא לפייס אותך, גם אם לא תתחבקו ותשלחו לבבות אחד לשני כל היום וגם אם אין לכם זמן זוגי קבוע בלוז שמוקדש רק לכם.

וכנראה שיש הרבה כאלו שזה לא עובד להן, ולכן מה שהמקורית כותבת כל כך חשוב, כי הוא מחיה ונותן תקווה גם למי שהזוגיות שלה היא לא כמו בסרטים.
כל מילהממשיכה לחלום
אני חושבת שזאת לגמרי הנקודה
תודה רבה!סליל
את ממש צודקת! איזנת נהדר!קופצת
ההבדל היחיד ביננו הוא כנראה שאני חושבת שכן יש דרך אידיאלית יותר - שהיא שהאשה תלויה ונשענת על הבעל.
בעיני זה כן אידיאל.

ברור אלף פעמים שהגישה של @המקורית מצילה נפשות וזוגות ממש!!!!!
באמת. באמת.

אבל בעיני היא סוג של "פתרון אחרון". ולא צריך למהר לתת אותה כפתרון סופי לתגובה במצב כזה.
כלומר, אולי כדאי קודם כן לעבוד על תקשורת, אולי דווקא הפותחת כן תצליח להגיע לקבלת פיוס וכ'ו מבעלה.
שוב. זה רלוונטי באמת רק אם חושבים שיש דרך אידיאלית יותר.

ולא מזלזלת חלילה לרגע באדמורית המופלאה של הפורום - "המקורית" שלנו!❤
זה לא פתרון אחרון בכללהמקורית
זה התחלה של פתרון שאולי יוביל לתקשורת רגשית ברמה גבוהה עם הבעל, ואולי ילך למקןם אחר.
את מסתכלת על העניין כ- זוגי. אני רואה אותו כ- אינדיבידואלי קודם כל. ופה ההבדל. את שואפת ישר לשלמות הזוגיות ואני לעומת זאת, מבינה שיש פה עבודה לעשות. אז מבחינתי אני מתחילה מההתחלה ולא מהסוף - מהתוצאה, כמוך
וההתחלה מבחינתי, היא לחזק את האישה היקרה הזו. שתדע שיש בה עוצמות וכח. וכן, לדעת שאנחנו חשופות מול הבעל ורגישות והכל, אבל יש הבדל בין להיות חשופה ופגיעה לבין 'ליפול מהרגליים', שזה ה- איך. ואיך שבא לידי ביטןי בלהיות במיטה ובוכה כל היןם, הוא איך שבעיניי מחליש את האישה בדרך למטרה

ברור לי שריב שמגיע למקום כזה,הוא לרוב (בלי קשר לפותחת גם) מעיד על 2 דברים:
תקשורת לקויה בין בני הזוג
ומצב רגשי רעוע של האישה באותו הזמן עקב אותו מקרה

לאן זה ייקח אותם אחכ - תלוי בהם.
אבל את מדברת מתוך מקום של אחת שבזוגיות שלה יש את אותו צורך מקשר כמו של בעלה. ויצא לכם ב"ה מעולה.
אבל לא כולם כאלה. אז מתחילים מההתחלה ומתקדמים לפי המצב , הרצון והיכולת. או בקמרה - כל מקרה לגופו
אז זהסליל
באמת הבדל.

אני רואה כאידיאל - שני בני הזוג שמחים ומאושרים, אוהבים אחד את השני, מכבדים ומעריכים וטוב להם ביחד.
איך מגיעים לזה? פחות משנה.
חח...בזכות ההקפצה חזרתי לשרשורמיקי מאוס
חשבתי עליו אבל לא הגבתי ואז הוא נעלם
אני לא מסכימה איתך שזה האידאל. בכלל לא
כמובן שאידאלי שתהיה פתיחות וחשיפה בין בני הזוג ש*מאפשרת* להתפרק.
אבל בעיני האידאל זה לא להיות תלויים בו כל כך ולהישאר יציבים רגשית גם כשרבים ונפגעים - לא לברוח אלא להמשיך לתקשר אבל גם לא להתפרק

אני מאוד מתחברת לגישת המובחנות שמלמדת אפרת צור (ועוד אחרים אבל אותה אני מכירה ובעיקר ממנה למדתי אבל לא רק)
אני חושבת שזוגיות דווקא מתחילה מהמקום שאת מציגה, ודרך המקום שפורשת @המקורית מתקדמים לאט לאט למקום של מובחנות שלא מורידה מעומק הקשר למרות שאנחנו נשארים יציבים רגשית ולא מתפרקים מכל ריב

כנראה שלכל זוג מתאימה גישה אחרת באמת אבל בעיני ה"היררכיה" היא אחרת
אהה ועוד משהו 😅קופצת
באמת אפשר להחזיק זוגיות *קרובה, טובה וחברית* בלי זמן זוגי קבוע בלו"ז ?
גם זוגיות של שנים רבות שהשחיקה כידוע אוהבת מעבר לפינה??
ממה שאני יודעת, גם כל סוגי המטפלים הזוגיים ממליצים לקבוע מראש זמן זוגי ואפילו זמן לאינטימיות..
תראיסליל
אני לא חוקרת בענייני זוגיות😅
אני חושבת שחשוב זמן ביחד.
הוא לא חייב להיות מוגדר
לא חייבים דווקא לצאת זו
ושוב, זה גם תלוי זוג.

לנו אין זמן קבוע ביחד
בעיקר בזמן שהוא שוטף כלים ואני מקפלת כביסה
אז נכון, אנחנו צעירים
נשואים כמעט שש שנים, בקשר כבר יותר משמונה שנים.
יכול להיות שבעוד שנה, שנתיים או עשר יתאים לנו משהו אחר.
אבל כרגע, זה מה שטוב לנו.
וטוב לנו מאוד

אבל אין אצלנו לבבות פורחים באוויר, ועדיין אני בטוחה במיליון אחוז ואפילו יותר במה שיש בינינו. גם אם לא יצאנו בשנים האחרונות ביחד לאף בית מלון, מסעדה או בילוי, וגם אם אין לנו זמן זוגי קבוע, וגם אם לא תראי כאן לבבות פורחים באוויר.
איך אני יודעת?
כי מצאנו את הדרך שלנו. וטוב לנו איתה מאוד
וכשניסינו ללכת בדרך של הסרטים, היה לנו רע, וזה לא התאים לנו.
ומי יודע, אולי מתישהו עוד נתגלגל לשם. ואולי לא.
העיקר מה שמחזיק עכשיו.
כתבת מעולה ואני מסכימה עםהמקורית
מה שכתבת.
פספסת את זההמקורית
שלא מדובר בזה בכלל. האמת

אני לא אמרתי לא להיות חשופה מולו. או לא להיפגע. זה קורה ממילא, עם החיים הזוגיים.
מה שטני התכוונתי אליו יותר בעניין של - מה עושים עם הפגיעה ועם הרצון לפיוס??
אני חושבת שחובת הפיוס היא על מי שפגע. ברור.

ומצד שני, במקרה הנל - מדובר באישה שיום שלם כמעט סחבה פגיעה שהיא לקחה קשה ובכתה והכל, וישבה וחיכתה לבעלה שיבוא ויגיד בדיוק את המילים שיפתחו את המנעול לליבה ויאפשרו לה להתקדם.
זו טעות בעיני!
אישה לא צריכה לחכות לבעלה בוכה במיטה כשהוא פגע בה. כמו שכתבתי - אם אישה מבקשת פיוס בעצמה, מעולה. זה מקום נהדר להיות בו.
אבל המקום הפנימי המרוסק הזה שנכנסים אליו - אני ממש חושבת שהוא פוגע בנו.
ואפשר לפתוח אותו לכל מיני מקומות שיטיבו עם בני זוג. אבל השאלה אם להיות חשופה ופגיעה היא בכלל לא שאלה, זה סוג של נלווה לזוגיות. השאלה היא איך אני חשופה.
ואני מאמינה שהחשיפה צריכה להיות בדרך מסוימת שתשרת אותנו. זה הכל.
הוווו ברוכה הבאה😊קופצת
האמת שנראה לי הבנתי כבר מה היה לי קשה והתיישבה דעתי😅.

אישה לא מחכה בוכה במיטה, אישה שבורה מרוסקת ובוכה במיטה כי היא פגועה.
ובטח שהכוח להפיל אותה נמצא בידיים של בעלה. לא מכירה אף אדם בעולם שיכול לפגוע בי חוץ ממנו.

אבל הבנתי כבר נראה לי מה ההבדל בין השיטות שלנו..
ברוכות הנמצאות המקורית
ומצטערת, שוב - לא בקטע פמיניסטי..אבל לבעל לא צריך להיות מונופול כזה בחיי האישה.

אז לא יודעת אם הצלחת להבין אותי אבל גם אין לי מיליונים של זמן לכתוב עכשיו אז אולי בפעם אחרת
זה לא רק לבעל. זה הדדי.קופצת
אם יש מתיחות ביננו - גם בעלי לא מתפקד.

חחח אמרתי לך שהיום לקחתי חופש, אחרת באמת אין זמן לפורום הנהדר הזה.

אני חושבת שהבנתי אותך מצוין! ומקפידה לקרוא אותך תמיד בנושאים של זוגיות. כי את תמיד פותחת לי צ'אקרות שלא חשבתי עליהם..❤
סתם מענייןסליל
אותי. את לא מרגישה ברכבת הרים רגשית ככה?
האמת שזה כ"כ נדיר. באמת נדיר.קופצת
אנחנו כמעט לא מגיעים לזה.
רוב ככל הדברים נפתרים בעודם על אש נמוכה ממש.

כל שבוע בדייט שלנו ( ולא, אל תחשבי שיוצאים או משהו.. טכנית בורחים לאוטו כדי שנוכל לדבר, אבל לרוב אפילו לא יוצאים ממנו😅) - זה בדיוק מה שאנחנו עושים:

מה הרגשתי, מה הרגשת
ביום ראשון כשעשית....... זה גרם לי להרגיש..... / דרך לי שוב על הנקודה של.....

ואז יש אפשרות ללבן ולהבין אחד את השני ואת מניעיו למעשה. אין סיבה כמעט להגיע לפגיעה או דרמה גדולה.

מדהיםסליל
שיש לכם כזו יכולת תקשורת.
זה ממש מיוחד!

אני חושבת שאולי בגלל זה זה גם מתאפשר לכם, כי לא כולם מצליחים לנסח ולהביע את עצמם ככה.

אז כשאנחנו הבנו שאצלנו זה לא עובד, מצאנו דרכים אחרות, שמתאימות לאנשים שאנחנו. היום גם אצלנו זה ממש נדיר, כי זה פשוט לא קורה.
אבל לפני שהבנו ולמדנו מה טוב לנו, זה היה סיוט להיכנס לכזו מערבולת כל פעם מחדש.
דווקא הניתוק של התלות הזו עשה לנו רק טוב
אני חושבת שהמדהים הוא הדרך שמצאתם!קופצת
כי לחפש דרך אחרת, שונה ממה שנראה טבעי וספונטני - זה באמת קשה!
ואם הצלחתם ככה להגיע לטוב ביניכם אז באמת שאפו 🙏❤
שולחת לך חיבוק גדולמק"ר
הרגשה באמת לא נעימה בכלל
אוף 😞
אוף איזה יום קשה עבר עלייך, ועוד בחנוכה ❤️❤️❤️רקלתשוהנ
לא כתבת מה קרה, רק נשמע שקרה משהו שפגע בך מאד מאד.
אולי תצאי מהמיטה, תתקלחי או אמבטיה ארוכה, תבכי גם באמבטיה אם זה ישחרר אותך. תטפלי *את* בעצמך, תפנקי את את עצמך. כשתרגישי מאוששת קצת אולי תלכי ותנסו לדבר?
כבר לא תהיי במקום נזקק כל כך שיכול להיות שמרגיש לבעלך מאשים מאד (אני לא מאשימה אותך. רק מנסה לחשוב אולי מה הוא מרגיש), ואולי תוכלי לדבר כל זה בלי עומס כל כך גדול של פגיעה ושל כאב.

אולי תצליחו לנהל שיחה ולגשר על מה שקרה היום, וכל אחד יבין מה עבר על השני.

חיבוק חזק, באמת נשמע יום נורא ❤️❤️❤️❤️
תודה נסיכהאנונימית בהו"ל

אני הולכת למלא אחר הוראותיך במדויק זו בדיוק הדרך להרים אותי❤️❤️ מייד מדליקה את הדוד

ווי נשמה!!רקלתשוהנ
הכי חשוב לבכות באמבטיה!

בהצלחה❤️
נראה לי שבאמבטיה הזו אני כבר לא הולכת לבכותאנונימית בהו"ל

רק להתרענן ולהרגע

ההכלה באמת עזרה לי להרים את עצמי פה

תודההה❤️❤️❤️

את גיבורה בטירוף.חלומות חלמתי
עשית לי לחייך, תודה😘אנונימית בהו"ל

מקווה שאת כבר יותר בטוב…בארץ אהבתי
זו הרגשה ממש ממש מבאסת ופוגעת. לפעמים החוסר יחס אחרי הפגיעה כבר כואב יותר מהפגיעה המקורית. וזה באמת פוגע להיות ככה לבד בזמן הדלקת הנרות ולשמוע אותו שר ורוקד.

אני רוצה לנסות להציע לך דרך קצת אחרת להסתכל על הדברים. אני לא יודעת אם זה נכון אצלכם, אבל בכל זאת אני מציעה. ומה שמתאים לך - תקחי…

אני מרגישה שלפעמים אחרי שהבעל פוגע, יש לו רצון להחזיר את הבית לשגרה של שמחה ואווירה טובה. וזה לא בהכרח מתוך התעלמות מהרגשות של האישה, לפעמים זה מתוך ניסיון 'לדלג' קדימה ולחזור לאווירה משפחתית שמחה וטובה.
יש בזה כאילו ניסיון לפייס, לא על ידי דיבור והתנצלות על מה שקרה, אלא על ידי אמירה של - 'אני רוצה להמשיך באהבה ושמחה ורוצה שתצטרפי אלי', כשהוא בעצם גם מתכוון להגיד לך - 'הייתי רוצה שתצטרפי אלי, ותראי לי בזה שהפגיעה שקרתה היא לא כל מה שיש ביננו, שאת עדיין מסוגלת לשמוח איתי ולשמוח בי למרות מה שהיה'.

אני ממש מבינה שלפעמים זה קשה מידי. וזה יכול להיות גם ממש פוגע כשהוא לא מבין שזה ממש הפוך ממה שאת זקוקה לו, וממשיך בכל זאת בלי לעצור ולהבין שאת צריכה שהוא יפנה באופן מפורש כדי לפייס ולדבר על מה שהיה.
אבל אני חושבת שלפעמים יש מקום גם לעבוד על עצמנו ללמוד לשמוע את מה שהוא מנסה להגיד בהתנהלות הזו. ולנסות גם להגיב ככה. לא שאחר כך לא נדבר על מה שהיה. ממש לא צריך לבלוע ולהשתיק את מה שפגע בנו, וזה חשוב לדבר ולהסביר ולשתף ולבקש פיוס. אבל יש מקום גם לעבודה עצמית שבה אני אומרת לעצמי 'באמת הוא ממש פגע בי הפעם. אבל אני יודעת שהוא אוהב אותי, ואני יודעת שאני אוהבת אותו, ואני יכולה להניח שגם את מה שהוא עשה, הוא לא עשה מתוך רצון לפגוע בי, ואני עדיין רוצה לשמוח בו ולהדליק איתו נרות בשמחה' (אני מציעה לעשות את התהליך הזה באמצעות תפילה - לפנות לה' ולדבר איתו גם על הקושי, וגם על הטוב שיש בבעל, וגם על הניסיון שעכשיו אני נמצאת בו, ולבקש ממנו שיתן לי כוח להתגבר). ואחר כך, מתוך הקירבה, כדאי גם להגיד לבעל בפירוש (ולא לצפות שיבין לבד) - 'אני עדיין צריכה שנדבר על מה שהיה, אנחנו עדיין אוהבים ויכולים גם לשמוח ביחד, אבל זה לא מבטל את מה שפגע בי, וחשוב לי שתבין מה שם כל כך פגע בי ותפייס אותי על זה'.
אני חושבת שכשמצליחים לפעול ככה (זה קל לכתוב, אבל לעשות את זה במציאות זה קשה ממש…) - זה נותן המון כוח לזוגיות, וגם השיחה אחר כך על מה שהיה הרבה יותר קלה, כי היא כבר מתחילה מתוך מקום של קירבה, והרגשה שהביחד שלנו הוא גדול יותר מהפגיעה שהיתה.

וכיוון קצת אחר - בספר 'גברים ממאדים נשים מנגה' מתואר שם איך אצל הבעל הרבה פעמים ההתמודדות עם קושי מתחילה בהשתבללות, הבעל כאילו נכנס ל'מערה' שלו, וצריך את הזמן שם עם עצמו עד שהוא מסוגל לחזור.
ויכול להיות שלפעמים כשהבעל רואה את האישה 'משבתללת' בחדר, הוא חושב שזה כמו אצלו, שהיא צריכה את הזמן עם עצמה עד שהוא תוכל 'לחזור'.
לפעמים צריך ממד לפנות אל הבעל באופן ישיר ולהגיד לו - 'קשה לי בגלל מה שקרה, אני פגועה, וכשאתה רואה אותי ככה, מה שאני צריכה שזה שתבוא ותדבר איתי, שתתנצל על מה שהיה, שתשתמע ממני ממה נפגעתי ותפייס אותי על זה...'.

לא יודעת אם הדברים שכתבתי מתאימים לך. כמו שפתחתי - תקחי מה שמתאים לך…
בהצלחה רבה. וחיבוק…❤️
התחברתי מאוד למה שכתבתדבורית
מרגישים שהשקעת מאוד בתגובה הזואנונימית בהו"ל

שיש כאן הנחת יסוד עקבית מאוד שלהיות איש משפחה אומר שאני כאינדיבידואל אוטומטית מת.. אני רואה את זה בין השורות.. זה לא המודל לחיקוי שאני רוצה להיות בשביל הילדים שליאפאטי

במחשבה שניה, ניראלי קצת הגזמתי בפרשנות, וגם לא ירדתם לסוף דעתי. השאלה היתה בעצם, האם נכון לפעמים לוותר על שאיפות מסוימות לטובת אפשרות ממשית מול העיניים לזוגיות טובה? 

בשמחה! את מהממת איך שאת לוקחת ומקבלת מכל תגובהבארץ אהבתי
בעז"ה שתצליחו לחזור לקרבה ולהתגבר על המשבר הזה. שולחת לך חיבוק והרבה כוחות...❤️

ותודה גם @דבורית על התגובה. שימחת אותי...
אמןןן❤️❤️אנונימית בהו"ל

מסכימה עם כל מילה. הסברת מהמם, כדרכך בקודש המקורית
תודה, יקרה!בארץ אהבתי
התחברתי מאוד גם למה שאת כתבת למעלה. את באמת בעלת הבנה מופלאה בנפש האדם, ובעבודה עצמית בזוגיות מאתגרת... לומדת ממך המון❤️
ווואו, תודה לך על זה!המקורית
זה נותן כח להמשיך, אם התובנות מהמסע האישי זוגי שלי תורמות לעוד א.נשים
גורם לי להרגיש לפעמים שזה חלק מהשליחות שלי פה בעולם
חייבתסליל
להגיד לך, ודווקא בהקשר של הביקורת, שבזכותך הצלחתי לשחרר את הביקורת מהקשר שלנו.
אחרי שכתבת לי כאן שביקורת זה רעיל והורס.
וזה נתן לי הבנה שזה באמת באמת בסדר שאני לא יכולה לקבל ביקורת הורסת ואני מרגישה שזה רק מכבה אותי.

ואיכשהו באחת הפעמים, שהרגשתי שאני באמת כבר לא יכולה יותר, פשוט כתבתי את זה לבעלי.
שזה לא קשור בכלל אליו, ויכול להיות שהוא ממש צודק בעצם הדברים. אבל בצורה שבה זה נעשה, אני פשוט לא מסוגלת יותר. ואני כבר עוד רגע בשלב שבו זה יהפוך לאדישות וזה הכי מפחיד אותי, שכבר לא יהיה לי אכפת. (כי באמת הרגשתי ככה).

וזהו. עברו כבר כמה חודשים מאז, ולא חושבת ששמעתי עוד ביקורת אחת.
והחיים שלנו השתדרגו בכמה רמות.
ודווקא בפעם שאמרתי את זה מתוך המקום הכי פנימי שלי. באמת בלי שום ניסיון לחנך אותו, אלא רק מתוך זה ש*אני* לא יכולה יותר, ומה שזה עושה *לי*, זה פשוט עבד.

אז באמת אין עלייך, ועל התובנות שלך ועל החכמה שלך❤️
איזה מדהים ואיזה כיף שזה עזר לך ❤️המקורית
שימחת ממש!
וואי כואב ממש תהילה 3>
שולחת חיבןק
תודה אהובהאנונימית בהו"ל

יקירה תודה רבה על השרשור הזהדבורית
חבל שבנסיבות עצובות, אבל בכל זאת מרגישה שכולנו החכמנו מהדיון הפורה פה
מקווה שאת כבר יותר בטוב ❤️
שולחת לך חיבוק גדול,
ואהבתי מה שכתבת על רגישות ועל אנושיות
רק בבקשה אל תחשבי לרגע שבעלך הפסיק לאהוב אותך, זה פשוט לא נכון
לפעמים זה תקופות שבהן אחד מבני הזוג מרגיש שהוא לא מספיק בחוסן ועלול ליפול עם השני הפגוע לתוך הבור וזה גורם להישאר קצת "מבחוץ" ורצון להחליק את העניין.
ממליצה מאוד על תרגיל "חציית גשר" לעבודה עמוקה על הנקודה הזו עם בעלך בזמן שתהיו שוב בקרבה.
אם תרצי פירוט בשמחה
תודה לך על המילים הטובות והרגישות❤️אנונימית בהו"ל

אנחנו ברוך השם בהרבה יותר טוב כרגע

היו פה מלאכיות שאמרו את המילים הנכונות בזמן הנכון, היה פה דיון שנתן לי המון תובנות,  וקמתי על הרגליים להלחם שוב.

רק סגרתי לכמה ימים את הפורום כדי לחיות את החיים עצמם ..

אשמח להחכים, מה זה תרגיל חציית הגשר? 

משמח מאוד לשמועדבורית
תרגיל חציית גשר של הילה ואילן יפרח

שואלים את השני אם הוא רוצה "לבוא לביקור" או להפך אם אפשר "לחצות אליו גשר"
מי שחצו אליו את הגשר מספר את הכל מנקודת מבטו
לא מפסיקים, לא מעירים, לא מתקנים
רק מקשיבים
ואז משקפים: "אני שומעת שאתה אומר שהרגשת כך וכך כשאמרתי... האם הבנתי נכון?"
הדובר משנה, מתקן, מוסיף
ושוב שיקוף
הדובר מאשר/מתקן
אפשר לשאול שאלות הבהרה (להיזהר משיפוטיות), לבקש עוד פרטים או לומר "ספר לי עוד"
לאחר שהדובר סיים
לשאול אותו "מה אני יכול לעשות כדי לעזור לך להרגיש טוב יותר?"
הדובר צריך לבקש עזרה שהיא מעשית, ספציפית וברת יישום
הצד המקשיב מסכים/ מדייק
ולבסוף אומרים תודה על השיתוף/ הקשבה

זה נשמע קצת כמו תסריט מוכן מראש
אבל זה פותח ברמות
כי עצם ההקשבה, ממש להיכנס לנעליים של השני זה מאוד מאוד מעניין
תודה רבה על הפירוטאנונימית בהו"ל

ינוסה בקרוב ממש

מעניין מאד. תודה!רקלתשוהנאחרונה
תעזרו לי לא להתעצבןאנונימית בהו"ל

תעזרו לי לא להתעצבן ערב ראש השנה !

אז בעלי מכור מכור למחשב במיוחד משחקי מחשב.

יש את התקופה שהוא חוזר מהעבודה ב8 ופשוט ישחק עד 12 שאני גוררת אותו למיטה

במיוחד המשחקים מעצבנים אותי כי אין אם מי לדבר. שהוא צופה הוא לפחות עושה כלים או משהו ויותר "איתי" כל כמה זמן אני מתפרקת שאני אשכרה מרגישה שאני בסדר עדיפות מתחת למסך וזה שובר אותי ודברים נהיים מוזנחים בבית ואז יש תקופה קצרה שהוא מוריד את המשחק או יותר שם לב לכמה הוא צופה וחוזר חלילה

אז לפני כמה ימים שוב התקין את המשחק יודע שאני שונאת כי אין אם מי לדבר וזה מעצבן אותי נורא!!!

רק מלראות את זה אני נהיית עצבנית

אתמול בלילה אמר לי שכדאי לי לצאת לקניות ( התלבטתי כי הייתי גמורה ) כי הוא רוצה לשחק ולא מרגיש בנוח שאני שם 😵‍💫

קיצור אני חוזרת והוא אמר שהוא יתחיל להכין איזושהי תבשיל לחג וברור שהוא לא ב10:30 קם ואמרתי לו שעדיף לחכות להיום כי זה 45דק הכנה + 3 שעות על הגז וחבל כי כבר יהיה מאוחר

הוא אמר שהוא רוצה בערב והתחיל אני התארגנתי לשינה וברור שהוא סיים מהר וחזק לשחק

אמרתי לו שאולי יבוא איתי קצת להיות במיטה והיה ככ שקוע שבקושי שמע וממש התעצבנתי והוא אמר שזה לא "מרגיש לו נעים" וואלה ולי כן

אמרתי לו שבימי שישי הוא קם מוקדם אם הילדים אחרי שאני שבוע קמה מוקדם ממש אמר ברור ברור. לא בא איתי למיטה כי היה במשחק

ב5 נכנס למיטה מעיר אותי ואומר שהוא מצטער ( למה להעיר את אותי??? אני גם ככה מתעוררת מכל דבר ולא נרדמת ואז התינוק התעורר ב6 ) אמר שהוא שעתיים מנסה לישון ולא מצליח ( מה שאומר שרק נכנס למיטה ב3 )

וזה מחרפן אותיייי

ברור שהוא עכשיו ישן וביי ביי לפינוק שישי שלי

ואני ממש רותחת

על סף דמעות

זה משגע אותי

בא לי להגיד לו ככ הרבה דברים אבל יותר מידי מצפון מלהיכנס ככה לראש השנה

אז במקום לנוח

קמתי מוקדם

סידרתי את המטבח המטונף שהשאיר

הכנתי לעולם ארוחת בוקר

כביסה

בעעע

הוא כנראה יקום עוד מאט אשמח לעצות

אה ואמר לי כל השבוע שנצא ביחד לקנות לי תכשיט לחגאנונימית בהו"ל

איזה תכשיט ואיזה נעליים 😭

קשוחנעמי28

יש שאלון אונליין של 12 צעדים לבדוק האם אתה מכור.

דבר ראשון תבדקו האם מדובר בהתמכרות או שמדובר בהרגל שיש לו שליטה עליו.

כי הטיפול והיחס שונים לגמרי.

לא יודעת אם בהגדרה הוא מכוראנונימית בהו"ל

אבל יש משהו באופי שלו שמתמכר ( אימפולסיבי כזה ) מהר

ב"ה לא מעשן או שותה

אבל אני מחורפנת

הוא קם לשירותים הולך לישון

בא לי לצרח עליו, באמת

ואני מנסה להשאר שמחה בשביל הילדים

הוא לא צריך להיות מכור לעוד דבריםנעמי28

יש התמכרויות ספציפיות, משחקי מחשב זה לגמרי אחד מהם.

יש תוכנית ייעודית למכורי משחקי מחשב.

אפשר לבדוק את זה בקלות, כדאי באמת אחרי החג.

אם מדובר במכור, תדעי שכל עוד הוא לא מטופל אין לו שליטה על עצמו, כמו מכור לסמים.

זה לא אמור להוריד מהכעס שלך, מהפגיעה בך ומלקיחת אחריות שלו

אבל כן יתן לכם כלים אחרים כי זאת התמודדות אחרת לגמרי, מניסיון❤️

כנסי לחדר

תשתי קפה עם שוקולד, תדאגי רגע לעצמך, את לגמרי צודקת, זה מעצבן וחייב להיפסק.

תעשי את זה בשבילך, לא בשבילו, כדי לשמור על האנרגיה שלך ולדאוג לעצמך.

נבדק את זהאנונימית בהו"ל

יש תקופות ( אחרי שאני ממש נשברת וניההית היסטרית ) שהוא מפסיק

אז זה לא שהוא לא יכול לשלוט על עצמו זה פשוט כיף לו

זה לא אומר כלוםנעמי28

מצרפת לך את השאלותנעמי28

שאלון 20 השאלות של מכורי גיימינג אנונימיים (GAA - Gaming Addicts Anonymous) הוא כלי לבדיקה עצמית שנועד לעזור לך להבין אם הרגלי המשחק שלך חצו את הגבול להתנהגות כפייתית או להתמכרות. [1]

להלן השאלון המלא, מתורגם ומאורגן בצורה מסודרת לפי קטגוריות: [1, 2]

שליטה וניסיונות הפסקה

• הצבת גבולות: האם אי פעם קבעת לעצמך כללים או מגבלות זמן לגבי משחק, ואז הפרת אותם ושיחקת זמן רב מהמתוכנן?

• ניסיונות פרישה: האם אי פעם נשבעת להפסיק לשחק, מחקת משחק, אך חזרת אליו מאוחר יותר?

• החלפת משחקים: האם ניסית להגביל את זמן המשחק שלך על ידי מעבר למשחקים אחרים?

• חוסר שליטה: האם היה לך רגע שבו באמת רצית להפסיק לשחק כדי לעשות משהו אחר, אך פשוט לא הצלחת?

• חזרה חסרת שליטה: האם לקחת אי פעם הפסקה מגיימינג, וכשחזרת שיחקת בבולמוס חסר שליטה? [1, 2]

השפעה על הבריאות ואורח החיים

• הזנחה עצמית: האם השימוש במשחקים מוביל אותך להזניח את ההיגיינה האישית, התזונה, הבריאות הפיזית או מטלות יומיות חשובות אחרות?

• חוסר שינה: האם אתה מפסיד שעות שינה רבות בגלל גיימינג?

• כאבים פיזיים: האם סבלת מכאבים פיזיים כלשהם (כמו כאבי גב, עיניים או פרקי כפות הידיים) בעקבות משחק אינטנסיבי?

• שינויי משקל: האם עלית או ירדת במשקל באופן משמעותי מאז שהפכת לגיימר? [1, 2]

רגשות ומצב נפשי

• זהות וירטואלית: האם אתה מעדיף את הזהות של הדמות שלך במשחק על פני הזהות שלך בחיים האמיתיים?

• בריחה מהמציאות: כשאשר אתה עצוב, חרד או מדוכא, האם אתה מרגיע את עצמך באמצעות משחקים או תוכניות לשחק?

• אשמה ובושה: האם אתה מרגיש אשמה, חרטה או בושה לאחר בולמוס משחק?

• שעמום מהחיים: האם אתה מוצא את עצמך משועמם מכמעט כל דבר אחר בחיים שאינו קשור לגיימינג?

• תסמיני גמילה: האם אתה מרגיש עצבני, חסר מנוחה או מוסח כאשר אתה רחוק מהמשחקים למשך זמן מה? [1, 2, 3]

מערכות יחסים, חברה ותפקוד

• פגיעה במחויבויות: האם אתה שוכח או מזניח פגישות, משימות או דדליינים בעבודה, בלימודים או במשפחה בגלל הגיימינג?

• הסתרה ושקרים: האם אתה מסתיר או משקר לגבי כמות הזמן שאתה מבלה במשחקים?

• התרחקות חברתית: האם הקשר שלך עם חברים ובני משפחה מהחיים האמיתיים הצטמצם באופן משמעותי מאז שהתחלת לשחק?

• ויתור על תוכניות: האם ביטלת או פספסת תוכניות חברתיות בחיים האמיתיים שציפית להן, רק כדי להמשיך לשחק?

• דאגת הסביבה: האם האנשים הקרובים בחייך הביעו דאגה לגבי כמות המשחק שלך?

• משחק במצבים לא מתאימים: האם שיחקת במצבים לא מתאימים או לא בטוחים (במהלך שיעור, בזמן עבודה, או בזמן נהיגה)? [1, 2, 3]

מספיק לענות בחיובנעמי28

על חלק מהשאלות כדי להיחשב למכור (כדאי לעשות את זה עם איש מקצוע)

העניין עם מכור זה - שזה כפייתי.

הוא יכול מאוד לרצות לעזור לך, לשנוא את עצמו שהוא משחק שעות, לשנוא את עצמו שהוא מכאיב לך ולא מצליח לעזור לך ועדיין באופן כפייתי לא להצליח להפסיק.

התוכנית מלמדת לשלוט על המנגנונים האלה.

זה לא אומר שכיף לואמאשוני

זה אומר שמבעד לניתוק התגובה הקיצונית שלך כן מצליחה לבקוע שם משהו ולגרום לו להתחבר לכאן ועכשיו.

כמו ששיכור שנוהג גם אם קריאת הסכנות בדרך מטושטשת, עדיין יכול לקלוט שני פנסי משאית דוהרים לקראתו ולהגיב לפני שיש תאונה חזיתית.

זה לא אומר שהוא לא נוהג בשכרות וזה לא אומר שכיף לו "לטייל" בכביש ולנהוג בחוסר זהירות.

הבעיה עם החרפת התגובות הקיצוניות של הסביבה (שלך במקרה הזה)

זה שהוא לומד להסתגל מחדש לתגובה הזאת ואז צריך להעלות ולהעלות את התגובה כדי שתצליח לבקוע מחדש

ואין לזה סוף.

רק שיהיה ברור שאת לשניה לא אשמה במשהו, זה לא פשוט וצריך עזרה. כדאי לך אחרי החג להתייעץ בצורה מסודרת עם אנשי מקצוע איך לגשת לזה.

בדיוקאפונה

זה מרגיש כאילו כיף לו

אבל האמת היא שהמשחק הוא הדרך שלו לווסת את עצמו ממשהו במציאות שגדול עליו להרגיש.

אני חושבת שערב ראש השנה זה לא בהכרחהמקורית

הזמן לשיחות עומק עם כל העומס שיש. אם אין זה אחלה

אני כן חושבת אבל שאת צריכה להגיד לו שאת פגועה ממנו ושאת רוצה לדבר על זה אחרי החג

אל תצפי שיבין אותך רק מההתנהגות שלך או שיזכור הבטחות. דברי ברחל בתך הקטנה

חסר לי הזמן איתך. אני רוצה שיהיה לנו זמן רק שלנו בערב בלי מפריעים. אני רוצה מתנה לחג בערב החג ולא אחרי כי זו לא אותה חוויה ואני לא רוצה לרדוף אחרי זה, אני רוצה שזה יבוא ממך

לא פשוט

חיבוק♥️

קש לי לחכות 3 ימיםאנונימית בהו"ל

אני פשוט לא מסוגלת

זה פשוט קשה לי שהוא ידע שזה מה שיקרה

ובכל זאת בחר

וגם אמרתי לו, חשוב לי שהלך לישון ביחד, חשוב לי שהיום תחוה עם הילדים בבוקר

זה לא ניחושים

רק שהמשחק ניצח במקומי

אז אל תחכי. אחרת זה יתפוצץ בצורה לא נעימההמקורית

חגי שיקום ודברי איתו ותגידי לו שאת מאוכזבת ופגועה

שאת מרגישה שאת לא חשובה לו אחרי שתיאמת איתו ציפיות וביקשת שיהיה איתך כדי לקחת חלק בהכנות והוא בכל זאת המשיך. שרצית שיקום ויהיה איתך כי זה חלק מהשותפות בזוגיות.

לחילופין את יכולה לבקש ממנו לקום לעזור

אגב זה נשמע קלאסי לקשב. גם לבעלי היה קושי בלראות קדימה/ לאמוד השלכות. אימפולסיביות. משיכה אינסופית למסך. גם הוא פרפר לילה

מעניין באמתאנונימית בהו"ל

כי לא הייתי חושבת קשב אבל שאר הדברים דומים לפי מה שאמרת

הוא לא פרפר לילה. זה רק הזמן שהוא בבית ויכול לשחק

אם יש לו זמן בבוקר זה שם

בלילות הוא גמור ולא עושה כלום זה לא שיש לו אנרגיות

אני לא מומחית לזההמקורית

אבל מסכים יוצרים פעילות מוחית כמו של קשב לפי מחקרים

מכל מקום אני לא חושבת שהתפקיד שלך לאבחן, אלא להציף מה את מרגישה ולבקש ממנו שיטפל בעצמו ויעשה מה שצריך כדי שיהיה לך בעל מתפקד בבית

אני חושבת שכדאי שתביני מה מפעיל אותואמאשוני

ואז תביני שהפרשנות שלך שגויה

ואז לא תתעצבני על הדברים הלא נכונים

ואז לא תעשי טעויות שיחריפו את המצב

ואז תוכלו לגשת לטיפול מסודר

ואז אולי זה יצליח ואולי לא

אבל תהיה לך וודאות ובהירות בחיים.

ההתמכרות הזאת לא אומרת שאת בעדיפות תחתונה, זה אומר שהוא חייב את זה בשביל להשיג שקט נפשי.

זה מורעב ולא באמת אפשר להסביר (וגם לא חושבת אני מבינה מספיק בשביל להסביר)

אבל תדמייני שיש לו לחץ פנימי, או מחשבות טורדניות או משהו בתוך הראש שלו שלא מאפשר לו להיות נוכח.

צריך לפרק את זה בזהירות ובהדרגה.

כרגע את פועלת כדי לעצור את הדבר היחיד שנותן לו שקט.

נכון הוא לא רואה אותך ולא מתנה, ולא הכנות לחג.

תארי לך שהיית סובלת מבחילות איומות, והייתה לך תרופה בהישג יד רק שהייתה גורמת לך לא להיות נוכחת 4 שעות, ובעלך היה מנסה לדבר לשכל שלך ומדבר על ההשלכות (ספויילר הוא יודע הכל, את לא מחדשת לו כלום)

כשהדבר היחיד שאת רואה זה את הגוף שלו שחוסם אותך מלהגיע לתרופה שאת זקוקה לה בכאן ועכשיו.

אל תהיי במקום המטיף הזה, אל תתפוצצי עליו, הוא לא יקשיב לך הוא רק יראה בך מפלצת שמפריעה לו בדרכו.

לא כי הוא לא אוהב אותך, לא כי הוא חושב שהוא צודק, אלא כי הוא לא מצליח לנהל את זה.

אני בטוחה שהוא אדם טוב. ויש לו מצפון שהוא פוגע בך ובמדפחה ובגללו דברים נדפקים, המצפון הזה לא עוזר לו להתגבר. הוא צריך כלים להתמודד וזה לא פשוט.

במקום לבזבז על זה אנרגיות,

תתמקדי במה שאת יכולה לעשות ולהכין. מה שאת יכולה, מצויין.

מה שלא, להרפות.

מה היית עושה אם היה מחליק ומתפנה באמבולנס? תעשי אותו דבר.

זה שאין ביטוי פיזי לקושי לא אומר שהוא לא קיים.

קחי בחשבון שיומיים חג בלי מחשב עלולים לגרום לו ליותר עצבנות.

זה יכול מצד שני להיות הזמן להתקרבות. אי אפשר לדעת.

תחבקי ותפנקי את עצמך על המקום הזה שנשארת לד במערכה על ההכנות לחג!

את מלכה וזו התמודדות סופר לא פשוטה!

❤️❤️

אני לא מאמינה שהוא באמת מכוראנונימית בהו"ל

אחרי שהוא הודה לפני כמה שנים שהיה צופה בפורנו שהיינו בטיפול

המטפל טען שהוא לא מכור וזה פשוט דחף וכו'

מרגישה שזה אותו דבר כאן

ואני יודעת שברגע שאני יעלה את זה אני מתפוצץ

יצאתי מהבית עם הילדים

מאתמול בבוקר חשבתי על מכתב לכתוב לו לראש השנה על הדברים שאני מעריכה בו ואיך שהוא המשענת שלי ואני פשוט לא מסוגלת

וזה עצוב לי

ואני גם כועסת

חוץ מזה שאני על גלולות שנראה לי עושים לי רע ומסלימים את התגובה שלי

ואני לא מושלמת

וגם נשאבת למסך אבל לא באות צורה בכלל

יש לי את הבעיות שלי ואני מודעת והייתי בטיפול

אבל אני עצבנית

מנסיון עם מכור במשפחהנעמי28

ואחרי הרבה עוגמת נפש של שניםם והרבה כסף ואנרגיה שהלכו למטפלים שונים שלא ידעו לאבחן.

לכו למטפל שמתמחה במכורים!

אם הוא מכור, הוא לא חייב להיות מכור לעוד דברים כמו פורנו, כמו שמכור לסמים לא בהכרח מכור לאלכוהול.

קשה לפעמים לקבל את זה כי זה "מסיר מעליו אחריות " כי זה לא הם זאת ההתמכרות.

ולנפגעים יותר קל להישאר בעמדת המאשים והקורבן ולא לקבל את זה שגם הוא קורבן וחולה (זה באמת מעצבן בטירוף, שהוא גם הפוגע וגם הקורבן)

אבל אם הוא מכור ונשמע ככה (אבל מי אני, תבדקו באופן מבוקר)

תהיו חייבים לעשות סוויצ' בראש ולהסתכל על התמונה אחרת.

זה לא מסיר מעליו אחריות בשום שלב ולא מצמצם את הפגיעה בך בשום שלב.

זה תפקיד בעלי המקצועאמאשוני

לאבחן כדי לדייק את הטיפול.

בעיני זה לא משנה אם זה התמכרות או דחף,

בשניהם יש קושי עצום להתגבר (תקראי לזה יצר הרע אם זה יותר מקובל בעינייך)

זה לא עוזר להגיד לבן אדם שעושה פעם אחר פעם את אותה הטעות שהוא טועה.

צריך להבין מה מניע אותו, איך לטפל בזה מבפנים.

ובשביל זה צריך טיפול.

אם זה היה משהו שבידיים שלך לשנות, זה היה קורה מזמן.

גם אם צריך לעבוד על קבלת אחריות ובחירה, זה מול מטפל.

תראי גם בכל נושא של אשה מוכה או כתות וכד'

יש את האבחנה המקצועית אבל יש גם סקאלה של איפה אדם מונח והאם יש לו באמת בחירה חופשית בכל רגע נתון או שלא, וצריך לעזור לו לקחת שליטה על הנושא.

למשל בטיפול באשה שסובלת מאלימות ברמה כזו או אחרת, עושים איתה המון סימולציות אז על איך להגיב.

יכול להיות שהוא צריך תרגול איך להתגבר.

מאוד קשה לי להאמין שהוא עושה את זה שוב ושוב ושוב כי לא אכפת לו או כי הוא לא מודע להשלכות או חושב שיהיה בסדר.

ויודעת מה, גם אם זה זה, עדיין עדיף שתשמעו את זה ממישהו מקצועי מאשר נקודת ההנחה שזה רק זה וסה"כ רק אם נסביר ונדבר על זה, ההתנהגות תשתנה.

אבל ברור שרק את מכירה את המצב אצלכם, אולי זה לא כמו שנשמע.

בכל אופן הרבה כוחות 🤗

תשמעי יקירתיבאתי מפעם

נכון שאנחנו לא רוצות לכעוס בערב ראש השנה, ובטח שלא בחג, תנסי לנשום עמוק כמה שאפשר, מה שעוזר לי במצבים כאלה לדמיין שאני לבד בבית והוא במילואים/ בעבודה/ בטיול או ווטאבר , שלמעשה זה עוזר לי כי אז אני לא מצפה לכלום ממש.

גם אם לא יהיה ממש נקי ולא ממש מאכלים, תנשמי עמוק.

אבל כשיהיה לך זמן פנוי, אני אגיד לך את האמת לפעמים צריך בזוגיות לשתוק ולוותר אבל יש מצבים, כמו זה למשל, לדעתי, שאת ממש לא אמורה להבליג. לא צריך לצרוח עליו, אבל תחשבי טוב מה יכול להניע אותו לפעולה להתעורר על עצמו כי זה ממש אבל ממש לא לעניין להתנהג ככה כשיש לך אישה, בית, ילדים. לא מגיע לך חיים כאלו ולא יחס כזה. אני בטוחה שהוא לא עושה זאת מכוונה רעה , אבל את חייבת לעשות צעד שיאלץ לעשות סטופ. את מכירה אותו ואת חכמה מספיק לחשוב מה יעזור, להכנס לשתיקה ולהתעלמות זה כלי אכזרי אבל תשקלי לפעמים צריך להשתמש בכלי הזה. או להעמיד אותו בגבול שאו שהוא מוחק את המשחקים או שנרשם לטיפול ועד אז... כך וכך.

שולחת לך ים כוחות, זה ניסיון קשה מאוד בערב חג ומעליב ביותר, אני איתך❤️

תודהאנונימית בהו"ל

חזרתי לבית והוא היה ער אמרתי לו שאני הולכת לנוח

נכנסתי לחדר ופשוט התפרקתי והוא נכנס אחרי

הוא אמר שהוא לא הלך לישון ב3 רק ב1:30 ואז קם שוב לשעה כי לא הצליח להירדם אז זה לא ששיחק עד 3 בלה בלה ( זה דפוס חוסר שלפעמים קשה לו להרדם אחר 20 דק' קם לשחק ואז ברור שלא יירדם, לא הבנתי )

הוא אמר שהוא מבקש סליחה והאם אני עדיין עצבנית

אמרתי לו אני, עצבנית ? למה ? בגלל שחשבתי שאני יקום מאוחר יותר הולך לקנות תכשיט ובמקום זה הייתי ערה מ5 ותפעלתי את כולם כשאני מנסה להשאר חזקה ושמחה ( טוב, לא הצלחתי להשאר שמחה אבל לפחות הייתי רגועה עם הילדים )

אמרתי לו שאני רוצה שאחרי החג הוא יילך לאבחון. הרי הוא בן אדם טוב יודע כמה המשחקים פוגעים בי ובזוגיות שלנו ואני חוששת שזה התמכרות כי אם לא למה הוא היה ממשיך

הוא ממש התנצל ואמר שאם זה מה שאני רוצה זה בסדר ואני יכולה להשים סיסמא למחשב כדי שאני אצטרך לאשר ( לא תודה, יש לי ילדים אני לא אמא שלך )

הציע ששבוע הבא נקנה משהו

אבל אני עדיין פגועה

והבית מסריח ואני השלמתי עם זה

יש לי אשכרה ערמות של בגדים על הרצפה,שירותים מלוכלכים וכיורות מלאים ואין בי טיפת אנרגיה

לפחות אני שומעת אותו עושה כלים עכשיו

הוא בעל טוב עוזר עם הילדים, בישולים וכו' אבל הדבר הזה גומר אותי

חיבוק ענקאונמר

תזכרי במשך החג שהחיים ימשיכו אחרי

לא נגמר העולם היום.

ואחרי החג הוא יעשה איבחון ובעז''ה תגיע ישועה.

ותהיי גאה בעצמך שהובלת לזה.

ותמשיכי להיות קשובה לעצמך. זה באמת לא נעים בכלל

זה נשמע ממש התמכרות

ודבר החשוב בעיני

זה להבין

שהוא לא אוהב את זה. לא עף על זה.

יותר נשמע כמו לא ממש שולט בזה.

אז בעז''ה ילמד לשלוט.

חג שמח יקרה ♥️

חיבוק ענקאפונה

הלוואי שהצער והבדידות שאת חווה יהיו לכפרת עוונות, תחל שנה וברכותיה.

אתם נמצאים בלופ שבו לכל אחד מכם יש תפקיד קבוע, הסוף ידוע מראש ומסבב לסבב המצב מסלים.

משחקי המחשב ומטלות הבית הם רק טריגר, הסיפור האמיתי הוא שלכל אחד מכם יש אסטרטגיה הפוכה להתמודדות עם הטריגר - שבאופן טרגי דוחקת את בן הזוג עמוק יותר לאסטרגיית ההתגוננות שלו.

בעלך בתפקיד הנמנע (נסוג) - כשהוא מוצף הוא נסוג מהסיטואציה לתוך משחקי המחשב, וזה עוזר לו לווסת את עצמו. הוא רגיש מאד לביקורת ממך, וכשהוא מרגיש שאת מצפה ממנו או כל דבר אחר שמטרגר אותו הוא חייב לווסת את עצמו - כמובן דרך התרחקות (ונסיגה לתוך משחקי המחשב). הוא לא כל כך טוב בלהבין את מצב הרוח שלך או מה את מרגישה וצריכה.

את בתפקיד הרודפת - רגישה מאד להתקרבות והתרחקות שלו, ולמצבי הרוח שלו. כשאת מרגישה שהוא לא איתך את חייבת לרדוף אחריו כדי להחזיר אותו שלא תישארי לבד.

יכול להיות שהוא כבר מכור בהגדרה, אני לא יודעת ובעיני זה לא מאד משנה. בעיני המפתח לשבור את הלופ הוא להתחיל להבין באיזה צורה כל אחד מאיתנו מטורגר ומדוע, ולתקשר דרך הלב ולא דרך ההתנהגות.

זה להפסיק להתייחס להתנהגות הבלתי נסבלת שלו - להעז לדבר על הבדידות שאת חווה. אבל רק מעומק הלב, מהמקום העמוק והפגיע ביותר, לא מהרציונל - מה שישר יקבל גוון של ביקורת ויחזיר אתכם ללופ.

מאד קשה ואפילו בלתי אפשרי בתוך קשר לא מספיק בטוח לפתוח את העומק הזה, שהרבה פעמים אפילו לעצמי אין מערכת יחסים איתו..

לכן ממליצה מאד על טיפול זוגי EFT.

מניסיון אישינעמי28אחרונה

אם הוא מכור זה משנה את כל התמונה.

למכור באופן נוירולוגי אין שליטה. מי שחווה יבין.

טיפולים למיניהם רק יגבירו את התסכול.

בדיוק כמו ילד עם קושי פיזי או מוחי שמכריחים אותו לבצע משהו שאין לו את היכולת הזאת.

כמובן אין מה לרתום את הסוסים לפני העגלה יכול להיות שהוא בכלל לא.

אבל כתבת שזה לא משנה בעינייך.

אז זה משנה מאוד.

מחר הולכת לעשות הזרעה בשערי צדקאריאל765

וגרים מחוץ לעיר..עקרונית יכולה להגיע תוך 45 דקות אבל זה על הנייר. פקק אחד וזהו..חניה..

בקיצור יש לכן פתרון?

אם אני מפספסת זה עד חודש הבא.

מניחה שמחר יהיה פחות פקוקהשם שלי

כי זה ערב חג האנשים בחופש ולא נוסעים על הבוקר.

גם אם זה קצת יותר משעה זה בסדרפצלושון

התור בשעה של פקקים?

שיהיה בהצלחה!!

כן אם זה שעה ועשר דקות?אריאל765

הקטע שבעלי במאוחדת ואני כללית.

אם נלך למעבדת גבריאל הם מקבלים ישר? הם מבינים את הדחיפות?

מניחה שנגיע בזמן בסוף אבל לא רוצה שזה יפול על זה..

את מחפשת מעבדה ?עוזרת

הבנתי שיש שם אחת של מאוחדת ואחת פרטיתאריאל765

אומנם ערב חג,שמעונה

אבל שתדעי שכם למצוא בשערי צדק חניה זה לא פשוט...

את חוששת מהבאת הזרע?Sheela

זה בסדר גם אם לוקח קצת יותר זמן. אפילו שעתיים כנראה שיקבלו..

וואלה? מניסיון? זו פעם ראשונה שלנו.אריאל765

אין לנו תור. אמרו לנו לבוא כמה שיותר מוקדם בבוקר. זה היה די מהרגע להרגע כי טבלתי אתמול עשיתי היום בדיקת דם ואולטרסאונד והביוץ מחר כנראה אז לא רצינו לפספס..

בדרכקל"ת

אם מגיעים עד השעה 9 אז יחסית עוד פנוי בחניון. אחכ יותר עמוס

חשבנו להגיע ממש מוקדם. אפילו לפני 8אריאל765

אז פחות יניה בעיה, גם ערב חגשמעונה

ושישי, מקווה שיהיה בסדר

תודה רבה לך🩷אריאל765

שיהיה בהצלחה רבהשמעונה

תבדקי גם שיש לך את כל ההתחיבויות הנדרשות

תודה! ננסה לקבל מחר ממאוחדתאריאל765

כי בעלי שם.

בשעות האלה הכבישים פנויים לגמרי בע"ה בהצלחהבאתי מפעם

אה בקטע הזהטארקו

כן

והאמת שברוב המעבדות יש גם חדר שאפשר להשתמש בו...

באמת?? בשערי צדק יש?אריאל765

מחר לא אמור להיות פקוק בבוקררק טוב=)

וחניה בטוח תמצאי בחניון התת קרקעי..

בהצלחה רבה!!

לצאת מוקדם יותר?טארקו

זה עדיין בסדר...אורוש3

זה בסדר גמורחושבת בקופסא

לנו אמרו שאומרים להביא תוך שעה כדי שזה יהיה בסדר שיבאו תוך שעה וחצי ואפילו שעתיים.

גם אחרי שמטפלים בזרע במעבדה יש 4 שעות שאפשר להשתמש בו. זה הרבה פחות לחוץ.

בהצלחה. ותזכרו שבסופו של דבר עם כל ההשתדלות, הסיכויים של הזרעה לא באמת גבוהים משמעותית מיחסים רגילים בהנחה שאין בעיה ידועה.

לא יודעת מה הבעיה אבל אם יש בעיהאריאל765

בזרע אני מניחה שזה כן מועיל..

יודעת לאיזה מחלקה בכלל מגיעים שם?

לא מכירה, עשינו בבית חולים אחרחושבת בקופסאאחרונה

איך היה?

אני מקווה שעכשיו אתם אחרי.

חג שמח!

בהצלחה רבהמחכה להריון

אחי וגיסתי נקלטו בהזרעה ראשונה

הבעיה היתה לא ידועה אצלהם הכל היה תקין 😊 בקרוב אצלך שהשנה החדשה תביא לך הריון תקין 🙏

תודה!! בעזרת השם אצל כולםאריאל765

התייעצות לגבי כיוון טיפולי מתאיםאנונימית בהו"ל

רציתי להתייעץ איתכן על משהו שמקשה עליי מאוד ומתיש אותי לאחרונה, ואשמח לזווית הראייה וההכוונה שלכן.

קצת רקע עליי כדי להבין את התמונה:

תמיד הייתי "מצטיינת בלי להתאמץ". בבית הספר ובלימודים למדתי למבחנים רק ברגע האחרון (אם בכלל) ולא ממש הכנתי שיעורים.

מכיוון שאני מאוד מוכשרת וקולטת מהר, זה הספיק לי כדי לקטוף מאיות בקלות.

הבעיה היא שבעבודה ובחיים הבוגרים השיטה הזו הפסיקה לעבוד, ואני תקועה בדפוס ששוחק אותי לגמרי.

מה שקורה בפועל בעבודה:

• אני יושבת ימים שלמים על כיסא העבודה, אבל שעות ארוכות נשרפות על בהייה, בריחה לטאבים אחרים והתבטלות מלווה בייסורי מצפון. אני יכולה לשבת 12 שעות על המחשב ובפועל לעבוד שעתיים.

• כשאני מקבלת משימה, אני יכולה במשך 4 ימים לא לעשות כלום ורק למרוח את הזמן, ורק ביום האחרון של הדד-ליין להיכנס לאטרף של שעות רצופות בלחץ היסטרי עד שאני מסיימת.

• אם משימה דורשת ממני לפנות למישהו מצוות אחר, זה יכול לעכב אותי בעוד יומיים. זה ממש לא מקושי חברתי, אלא נטו תסמונת המתחזה חריפה: פחד משתק שלא אבין מספיק את המונחים הטכנולוגיים או את התמונה המלאה, ושאיכשהו אביך את עצמי מולם.

זה לא רק בעבודה – זה חודר לכל תחום ביומיום:

• אני רוצה לקום לסדר, לנקות ולתקתק דברים, אבל נתקעת בישיבה. אומרת לעצמי "רק עוד 10 דקות", ואז הילד מתעורר או שנהיה לילה ועברו שעות בלי שעשיתי כלום. המעבר הפיזי מפעולה לפעולה מרגיש לפעמים כמו מחסום כבד.

• אני מרגישה ממש מכורה למסך, למרות שאין לי סמארטפון או אפליקציות. הכל דרך המחשב: לשוניות של צ'אטים, פורומים וקצת נטפליקס. חוסר השקט הפנימי כל כך חזק שאפילו סרט אני לא מסוגלת לראות ברצף, כל כמה דקות אני קופצת לטאבים אחרים לבדוק אם מישהו כתב או אם נכנס מייל.

• קשה לי ברמות עם אי-ודאות ודברים חדשים. אני מעדיפה להישאר אצל רופא לא מוצלח רק כדי לא לעבור לאחר, או להמשיך להשתמש בבגדים ישנים במקום לקנות חדשים.

אני מבינה שאני חייבת עזרה מקצועית כדי לצאת מהלופ הזה, אני לא יכולה להמשיך ככה בעבודה, וגם בבית מתסכל אותי מאוד המצב. אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל.

אשמח לדעת: האם מישהי חוותה משהו דומה ויצאה מזה? ולאיזה כיוון כדאי לי לפנות כצעד ראשון? אבחון קשב וריכוז? טיפול? (ואם יש לכן המלצה על מישהי ספציפית ומעולה, אשמח מאוד לשמוע).

ממש תודה לקוראות ולעונות

האמת שמה שקפץ ליעל הנס

זה הפרעת קשב

אבל לא חייב שזה הפרעת קשב.

את נהינת מהעבודה?

את מסופקת?

יש לך רקע נוסף?שאת פחות שמה דגש עליו בקשר לעבודה,כמו רגישות לבדים מסוימים רגישות לרעש?

או שאת נורא נפגעת גם מדברים?

פשוט מה שאת מתארת יכול להתאים גם לרגישות יתר hsp.

ולא מאבחנים את זה כהפרעת קשב.

דבר נוסף יכול להיות שסוג העבודה הספציפי שלך לא מתאים לאופי שלך גם אם נהינת מהלימודים שלו,ואז בפועל מה שאת עושה זה לרחף על העבודה ולא להיות בתוכה?

זה יכול להיות הפרעת קשבאנונימית בהו"ל

גם אם כשלמדתי מקצוע לא היה לי בעיה לשבת שעות ולהקשיב להרצאות?

אני בכלל לא עם קפיצים, להיפך, יושבת שעות באותה תנוחה לא צריכה לזוז, יכולה לגלוץ כל היום.

אין לי רגישות מיוחדים למגע או בדים או רעש

אני לא נהנית מהעבודה, אבל כי אני מרגישה בעיקר תסכול מההתנהלות שלי

אני חושבת שאם אוכל לחוות הצלחות, ולא רק נשיפות בעורף לדד ליינים שמתקרבים אז אני כן אוכל לחוות סיפוק.

נמאס לי מזה שאני לא מצליחה לגרום לעצמי לעבוד ולעשות דברים. בעיקר בעבודה אבל גם בבית.

אני בהייטק, אז אין לי שעות שסופר לי שעות עבודה, ואני עובדת הרבה מהבית, אז אני ביום, כשהילדים במוסדות מבזבזת זמן ואומרת אעבוד בערב כשהם ישנו, בערב פותחת מחשב ורוצה לעבוד אבל בפועל לא עושה כלום ואומרת אקום מוקדם, לא קמה מוקדם וכו וכו פשוט לופ של אי עשיה ודחיינות.

ואני לא מצליחה לצאת מזה

בלימודים הייתי ככה. בעבודה פחות כי לא עובדת מהביתירושלמית במקור

נסי לעבוד מהמשרד...

גם כשאני מהמשרד זה ככהאנונימית בהו"ל

קצת יותר טוב, אבל המסך שלי מכוון כך שרק אני רואה אותו, אז זה לא באמת מספיק יעיל

אולי תטי אותו קצת?ירושלמית במקור

אולי אצליח לחפש זוית אחרתאנונימית בהו"ל

אבל גם להיות עם מחשב מול כולם זה מרגיש לי חשוף נורא, גם כשאני עובדת ממש..

חוץ מזה שאני מחפשת פתרון שישפיע על כל תחומי החיים שלי.

מרגיש לי שאני צריכה משהו עמוק יותר.

כן. מבינה.... (אגב התכוונתי להטיה קלה ממש...)ירושלמית במקור

לשימוש במסך לפי מחקריםהמקורית

חדשים יש השפעה על המח בדיוק כמו קשב וריכוז. אני קוראת לזה על עצמי - הרעלת מסך. קורים לי דברים דומים לשלך כשאני חשופה הרבה למסך. זה באמת פוגע ביכולת שלנו להיות אנחנו כך אני מאמינה

במקומך הייתי מבקשת מצוות המחשוב שיחסמו לך את האינטרנט פשוט לכמה ימים ותראי אם יש שיפור

אני מנסה כל מיני דברים כמו לקום להליכה של 10 דקות כל שעה וחצי למשל, או לקום לעשות משו בבית

אבל זה רק אחרי שאני עושה את העבודה

יש בזה סיפוק מטורף, להצליח לעמוד בזה ולאט לאט זה הופך להרגל ואני פחות תלויה ומושפעת מהמסך

כן אם את ניהנת מההרצאה מאדעל הנס

אז סביר להניח שההפרעת הקשב לא הפריעה לך.

אבל בהחלט יכול להיות שלעבוד בזה זה כבר משהו אחר,פחות סיפוק פחות הנאה וזה דבר שגורר דבר.

לא בהכרח שזה הפרעת קשב בכלל.

הפרעת קשבאפונהאחרונה

זה הרבה פעמים, אולי ברוב מוחלט של המקרים, תסמין של מערכת עצבים שתקועה בבהלה גבוהה.

הבהלה לא מתבטאת כפי שהיא אמורה להתבטא - ולכן אינה מורגשת, אבל התפקוד של הגוף תקוע במצב הישרדותי וכישורי ארגון וניהול וכמובן קשב נמצאים בתחתית הרשימה, כי הגוף כרגע מצפה לתקיפת אריה בג'ונגל ולא פנוי להתרכז בכתיבת קוד..

הרבה פעמים אפשר לזהות עוד דרכים שבהן המח מנסה לשחרר את הסטרס: כסיסת ציפרניים, תנועות חוזרניות (למשל התעסקות בשיער), טיקים, תנועתיות מוגברת, הידוק לסתות ועוד ועוד.

זה מתחבר לחוויית החיים שלך?

אם כן, הפתרון לא יהיה בכיוונים התנהגותיים (ללמוד מיומנויות, להתחיל בקטן וכו'),

אלא ביצירת סביבת חיים בטוחה שתאפשר למח לאט לאט להוריד בהלה: להפחית עומס, להשקיע ביצירת מערכות יחסים בטוחות, להוסיף הנאה פעילה לחיים שלך, הרבה יציאה לטבע.

לשים לב למצב של הגוף, מתי הוא מתוח ואיפה, ולהרפות במודע. לשים לב מה בחיים שלך מעורר מתח ולנקות אותו.

מיינדפולנס מאד עוזר!

כל אלה יכולים מאד לעזור, ואולי תרצי גם לשקול טיפול טוב שיעזור לך לרדת לשורש הבהלה התקועה ולשחרר אותה.

מזדהה ממש עם הרבה מפהאיזמרגד1

ב''ה הלכתי לטיפול (עו''ס קלינית בגישת cbt, אני קיבלתי דרך הקופה) והשתנו לי החיים. ממליצה ממש.

וואו את אני במקרה?רקאני

מזדהה עם כל מילה

עוקבת

מזדהה בטירוףמכחול

עוד כיוון שעולה לישלומית.

זה אולי קושי בקבלת החלטות שגורם לדשדוש, כי את לא בטוחה מה כדאי לך לעשות עכשיו ואז נתקעת במקום.

קשה לך בכללי עם החלטות?

ממש לא יודעת אם זה הכיוון, אבל אולי ייגע בך.

מי כתבה אותי? זה בדיוק אני!ראשונית

חוץ מהנקודה האחרונה זה נראה בשיוק אני

אין לי עצות, רק הזדהות

להתחיל מצעדים קטניםכל היופי

אני מאוד מזדהה עם מה שאת כותבת כי גם אני נאלצתי לפתח הרגלי "ניהול עצמי" רק כבוגרת וזה מאוד לא פשוט.

אז כאן בעיניי הדבר הנכון הוא להתחיל מצעדים קטנים, קטנטנים, בוני אמון בינך לבין עצמך.

מה אני מתכוונת?

היום כשאת מחליטה לעשות משהו, זה לא ממש קורה.

נכון?

נניח את מחליטה לעשות משימה של העבודה ובפועל נמרחת ואת עושה את זה ברגע האחרון.

כלומר כשאת אומרת לעצמך "אני אעשה כך וכך, יש בך איסה קול, מודע או לא, שמגחך לעצמו ויודע שזה לא יקרה בזמן שקבעת לעצמך (אם בכלל קבעת וזה לא נשאר באוויר).

ולכן אני קוראת לזה "צעדים בוני אמון", את צריכה להאמין לעצמך שאת תצליחי להגשים את מה שאת מבטיחה לעצמך, וזה לא משנה אם את מבטיחה לעצמך לסדר את החדר או להתקשר לקולגה מהעבודה.

ההתחלה היא בצעדים ממש ממש קטנים.

את אומרת לעצמך "עוד 2 דקות אני אקום מהספה" ובאמת לקום מהספה.

לא אחרי חמש דקות אלא שתי דקות, כי זה מה שאת החלטת.

על כל ניצחון קטנטן כזה, תרימי לעצמך.

משימות גדולות פרקי למשימות קטנות, שימי לעצמך זמן לביצוע ותתלהבי מבפנים על כל צעד קטן שקבעת לעצמ לעשות ועשית.

במשימות "גדולות" שמורכבןת מהרבה משימות קטנות אבל אפשר לעשות הכול בפרק זמן קצר, אני אוהבת לשים לעצמי טיימר, על כל המשימה או חלקים ממנה.

זה עוזר לי להתמקד ולהתעודד שזה רק עוד איקס זמן

ואני מבטיחה לעצמי שאחרי הטיימר ניקח הפסקה (ובאמת לחזור מההפסקה למשימה הבאה! אבל זה לאט לאט אחרי הרבה צעדים בוני אמון)

ותהיי גאה בעצמך על הצלחות.

אם את רוצה עזרה מקצועית, בעיניי אימון אישי יכול להתאים פה מאוד.

אה ועוד משהו, שדי סותר את השרשור הזה אבל בכל זאת... תתנתקי מכל הפורומים, הרשתות החברתיות וכו', זה שואב ברמות.

גם לזה את יכולה לקבוע לעצמך דד ליין ולעמוד בו, נגיד עד יום שני ב14:00 להתנתק מהרשתות החברתיות, בערב יום כיפור ב16:00 להתנתק מפורומים, סתם דוגמה ללו"ז כזה.

מקפיצה לי , אולי אצליח להגיב בהמשךשמעונה

רק כותבת שאני מצאתי פודקאסט שקצת התכתב עם זה, קוראים לו אנשי הקשב ..

ועוד משהו קטן, אני רואה את זה על עצמי כמו התמכרות, ואני יודעת שלהתנקות מהדופמין שזה מייצר לוקח לפחןת שבועיים, אני גם במאבק תמידי על זה , ומחפשת פתרון. מחזקת אותך!! ושתדעי שהאשמה זה חלק מהמעגל הזה ... בזבוז זמן, אשמה ,חוסר הצלחה

ועוד שאלהשמעונה

הדחיינות הזאת מתבטאת בעוד נושאים בחיים?

מניחה שהגבת לפותחת וץכל היופי

ושרשרת אליי בטעות?

התיאור שלך מאוד מזכיר אותידרקונית ירוקה

מה שעזר לי -

להיות סלחנית כלפי עצמך. זו את כרגע, רגשי אשמה ויסורי מצפון על כל יום ויום לא מקדמים. מותר לפעמים להימרח ולהיות פחות יעילים. מותר לטעות ומותר להודות שאנחנו לא יודעים משהו. זו עבודה בשינוי החשיבה, אבל זה אפשרי.

למצוא מה הזמנים היעילים שלך. כשאת כן יעילה, באיזו שעה ביום זה קורה? אצלי זה ב10-15. אני מראש לא מתחילה לשבת על דברים קשים לפני וברגע שאני רואה שעברתי את שלב היעילות אני נותנת לעצמי הפסקה ארוכה. אחר כך לפעמים יש עוד זמן יעיל, אם נחים מספיק.

לכתוב על דף את המשימות שצריך לעשות היום ולהרים לעצמך על כל משימה שסיימת. גם אם היו 20 משימות וסיימת 5, זו הצלחה. לאט לאט תלמדי את עצמך לסיים יותר משימות וגם להיות ריאלית בכמות שאפשר להספיק ביום.

לזהות מתי הגלישה היא התחמקות ממשימה, לנשום עמוק ולהגיד לעצמך "אני מתחמקת מלהתקשר לשמוליק ולכן מוסחת" ולבצע את המשימה שהתחמקת ממנה. אפילו דבר קטן כמו לנסח טיוטה לבקשה משמוליק. העיקר להפסיק להתחמק

שתיית מים בהריוןנועה לה

מתקשה מאוד להקפיד על הכמות הנדרשת

המים ממש לא טעימים לי

מה עדיף לשתות הרבה פטל - שתי ליטר מבחינתי

אני שמה ממש מעט תרכיז בשביל שיתן טעם חלש

או שעדיף לשתות מים אבל הרבה פחות - כמה כוסות..

מישהי יודעת?

בטח שפטלרקאני

תודה על התגובהנועה לה

לא מכניסה את זה הביתה בשיגרה ולכן תקוע לי בראש שזה ממש ממש לא בריא

ברור לשתות פטלאיזמרגד1

מכירה הרבה שבהריון לא מסתדרות עם מים ומיץ כן עובד להם. נכון שזה לא בריא אבל בהריון זורמים עם מה שהגוף דורש🙂

רק אומרת שבאחד ההריונות הייתי צריכה לשתות המוןאנונימית בהו"ל

שתיתי כל יום 3 ליטר פטל,

ואחרי תקופה נהיו לי שיניים ורודות....

חד משמעית פטל. התייעצתי על זה עם רופא.טארקו

אולי לימונדה ביתית?יום שני

יתן לך ויטמין סי

אפשר גם סודה, חלב, בירה שחורה

חליטות של תה ללא קפאין (לואיזה, אפרסק, תפוח מה שאת אוהבת) ולשתות קר.

אפשר גם לקנות תפוזים סחוט

או סיידר תפוחים - תרכיז טבעי ללא תוספת סוכר

אפ אין סכרת הריון עדיף לשתות ממותק, זה מסוכן להתייבש!

עדיף פטל אבלאפונהאחרונה

כדאי למצות עוד אפשרויות -

תה קר

חליטות

מים עם לימון

משפחתולוגיה בחגים-כל עצה תתקבל 😊אנונימית בהו"ל

כתבתי כאן לפני חודש

בעלי ב"ה טס לאומן כל שנה

אני מתארחת כבר כמה שנים אצל חמותי יחד עם הילדים

בשנים האחרונות היא התחילה לרמוז לי ברמיזות עבות מאוד שאמצא מקום אחר

ברור שאת הבנות שלה היא מזמינה בכיף והם יבואו גם אם היא לא תזמין

השנה גם התקשרה וגמגמה ונעלבתי מאוד כמובן אבל השלמתי עם המציאות

ואני נשארת בבית עם הילדים.

אבל

קשה לי לסלוח לה!!!!!!!!!

קשה לי לסלוח כי היא יודעת שלא פשוט לי להישאר לבד מכל מיני סיבות

וקשה לי שאני צריכה להמשיך לכבד אותה ולחייך כרגיל למרות שאני פגועה

קשה יהיה לי לומר לה שנה טובה בשמחה ובחיוך כשבלב אני פגועה

ובסוף הן יושבות יחד כל בנות המשפחה לארוחות חג חגיגיות ואני עם הילדים לבד בבית.

אני יודעת שיש לאחת הבנות שלה משהו איתי

ובכללי הבנות שלה בכל ראש השנה נוותנות לי הרגשה נוראית וגם לילדים

אם זה התעלמות, פגיעות על ימין ועל שמאל. בקיצור די לחכימא ברמיזה-הן לא רוצות שנגיע נקודה.

אני יכולה לומר בוודאות שאם כלה אחרת הייתה מבקשת להגיע הן היו שמחות ומסכימות בכיף

קשה לי ממש!!!!! שחמותי בלי עמוד שדרה מולן ולא מעמידה אותו במקום

שלכלה שלה ולנכדים שלה!!!! אין איפה להתארח בראש השנה

האם זה נעים להן לשבת סביב שולחן החג בידיעה שאני והילדים לבד?

כנראה שלא אכפת להן

כל הבעיה שלהן איתי היא שאני ברוך ה' אישה עם ראש על הכתפיים ולא שותקת להן כשהן פוגעות או מזלזלות והן מרשות לעצמן את זה בלי סוף!!!!

ומצד שני-

השלמתי עם זה ואני מעצמי השנה אמרתי שאני לא מגיעה כי אני מרגישה לא רצויה!!

אשמח לכל בדל של עצה איך להתגבר על הכאב הזה

או שלא?

מה היית עושה?

חיבוק גדול, נשמע מאוד לא פשוטכי לעולם חסדו

מרגישה שהתהפכו לנו התפקידים וזה עושה לנו רע…אנונימית בהו"ל

הקדמה קטנה- כשהתחתנו אני הייתי סטודנטית והוא אברך שתכנן לעבןד עדיין לא ידע במה.

אני סיימתי לימודים וכיום עובדת בהייטק

הוא מסכן כבר חמש שנים מחפש את עצמו. למד טוען רבני, התחיל קורס בדיקות תכנה, נרשם לקודקוד היה שם בהכשרה ובסוף לא הסכימו לגייס אותו, כיום מחפש עבודה במחשבים וגם מפתח כזה לפעמים דברים. לא מכניס כסף לא מהכולל ולא מהאפליקציות.

אבל מה שקרה זה שה'עקב אכילס' שלו זה הבקרים, תמיד היה, רבנו על זה שניייםם עד ששחררתי ואמרתי החיים יעשו את שלהם

רק שהם לא😂

אני קמה כל בןקר, מארגנת ומפזרת למסגרות, ומתחילה לעבוד (מהבית, כאמור, הייטק)

והוא ישן😩😩 אנייי רוצההה לישוןןןן כי הבעל שלי מרוויח מספיקקקק אופפ

וגם הוא קם מאוחר נגיד עשר, עד שהוא מתעורר ימתפלל (יחיד) הולך לכולל נגיד 11 עד 1, חוזר מסתובב סביב עצמו

הנקודה שלי היא שבגלל שהוא כלכך מתוסכל וככ קשה לו שהוא לא מוצא עבודה, אני לא יכולה להגיד שזה מציק לי שהוא כל היום בבית כי הוא באמת זה קשה לו מאוד שרק אני עובדת והוא לא מוצא את עצמו ולא מפרנס גם

ונקודה שנייה- אני מאוד חסכנית. מאוד. היה סל בשיין של 400 בגדים לילדים ולי לחגים והוא אמר לי מה לא דחוף עדיף לחכית איתו לאחרי העשירי, הורדתי את הדברים שלי קניתי רק לילדים

שבוע אחר כך הלך לקנות משו שהיה צריך מksp שולח לי הודעה- וואי יש פה את הכיסוי של אפל לאייפד שלי, אולי אקנה?? עכשיו אני מכירה אותו ויודעת כמה זה משמעותי לו וגם אני אוהבת אותו ורוצה שיהיה לו כיף אז זרמתי

ואז אני כאילו, רגע אז רק אני מנסה לחסוך פה?…

אם שואלת אותו על זה- מה נעשה את פשוט הרבה יותר טובה ממני (בטון כזה מסכן, כי הוא מבין שזה היה צעד כנראה לא הכי חכם ובאמת זה קשה לו שלא עמד בזה)

בקיצור הסיפורים על האישה הבזבזנית שמסיימת את כל הכסף שבעלה מכניס- אז הפוך!

והוא גם מפנק אותי מאוד אני לא אומרת אבל בגלל שאני קמצנית אני לא תמיד מאפשרת וגם כשכן לפעמים בחיי זה בשבילו (אתמןל אמרתי לו שאני צריכה קצת זמן להד תכננתי ללכת לקניון אחרי איזה אספת הורים בסוף זה התארך ולא הספקתי, אז הוא הזמין לי הביתה יוגורט ולו קרפ וישבנו יחד בלילה, נחמד, תודה, אבל עכשיו אני מרגישה ש'תקציב הביזבוז' שלי נגמר על מה שלא הייתי צריכה- זמן לבד!!)

יצא מבולגן

לא יודעת מה רוצה ממכם אולי סתם לפרוק…

ה' יעזור…

רואה שמציעות פה מקצוע...אז מציעה גם מהשטח אחלה מקצממתקית

אינסטלציה

לימודים יחסית קלים

אינסוף עבודה, תמיד תמיד יהיה צריך, אין תחליף למקצוע.

בכל אופן, אצלנו בבניין יש אינסטלטור שעובד שעות נוספות, והם גם לוקחים הרבה...מרשים לעצמם כי אי אפשר בלעדיהם.

עוד רעיון-

מורה לנהיגה, אחלה עבודה אחלה כסף. (ותחסכי הרבה לילדים שלך...

הרגע גיליתי שאין לי מספיק ימי חופש ואני צריכהחמדמדה

לעבןד בחול המועד

😭😭😭😭

😩😩😩😩😩😩

🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯🤯

אני גוססת

אני בוכה

לא רוצה

אין לי תקווה

אני לא ריצה

די

תצילו אותי

וואי בהצלחהאונמר

הלוואי תמצאי מהר עבודה חדשה עם בוס אנושי ומעריך ♥️

בדיקת הריון חיובית זה בוודאות הריון?שאלה גנים

יכול להיות טעות?

אסביר -

עשיתי בדיקות דם יומיים לפני האיחור

(לא קשור להריון, מונעת לא הורמונלי)

והרופאה שמה לי גם בדיקת בטא כנראה

הבטא יצאה 2.3

כעבור שבוע...

הווסת מאחרת לי כבר חמישה ימים

אז רק ליתר ביטחון עשיתי בדיקת הריון (של לייף, מצרפת תמונה)

אשמח אם מישהי פה יודעת

המוח שלי בהלם 🤔

אין פה אף ספק!! 2 פסים- הריון בע"הממתקית

ואת עם מניעה?

קטעים שלא תכננת

אחלה מתנה לשנה החדשה

מונעת עם דיאפרגמהשאלה גנים

תודה על הנקודת מבט!! הייתי צריכה את זה מאוד ❤️

אממ חיובי. בשעה טובה!אורוש3

וואו, יקרה! זה ממש הריון.. מוזמנת לפנות אליי בפרטיהתייעצות הריון

נכנסתי גם להריון עם התקן לא הורמונלי..

תודה רבהשאלה גנים

מונעת עם דיאפרגמה 😉

נראה כמו חיובי, אם את עם התקן לא הורמונליקנקן שבור

חשוב לעקוב שההריון בתוך הרחם ולא חוץ רחמי

הריון חוץ רחמי שכיח עם התקן

רק טוב

תודה רבה!שאלה גנים

כאמור, דיאפרגמה 😅

זה אמיתי!!פרח חדש

אם אפשר לשאול

איך מנעת עם הדיאפרגמה?

הלכת למתאמת? השתמשת בקוטל יחד?

כי אני גם עם דיאפרגמה ורוצה לדעת מה הסיכויים שזה יקרה לי 🙃

כן, מתאמת וקוטלשאלה גנים

מוציאה רק 6 שעות אחרי...

ממש מקפידה וזה עובד לי מעולה כבר כמה שנים 😉

פירטתי למטה מה השתנה הפעם 🙈

נראה לגמרי חיוביהשקט הזה

ולי בדיקות של לייף היו אמינות.

אם את אומרת שיומיים לפני איחור היה שלילי ועכשיו חיובי, זה אומר שכנראה היה ביוץ מאוחר, ואז יכול להיות שלא השתמשת מתישהן בדיאפרגמה כי חשבת שאת כבר אחרי ביוץ?

בכל מקרה, בהחלט הפתעה. בהצלחה בעיכול🩷

תודה! כן זה בול מה שקרהשאלה גנים

משתמשת בדיאפרגמה בדרך כלל עד שבוע אחרי המקווה - ואז מפסיקה

(מהיכרותי עם המחזוריות שלי, הביוץ תמיד יום יומיים לפני/אחרי המקווה)

במחזור שעבר השתמשתי בפרימולט לכמה ימים

ובמבט לאחור זה כנראה שיבש לי גם את הביוץ הבא...

קיצר טיפשי שלא חשבתי על זה מראש

אבל כנראה שזה מה שקרה 🙈

וואו. בעז"ה יתן לך כח לעבור את זה בקלות ❣️פרח חדש

❤️❤️שאלה גניםאחרונה

אולי יעניין אותך