אז.. בעקבות הסיפור הככ יפה ומוחשיהמקורית
של @אמא טובה---דיה!
באלי מן שאלון - סקר כזה
איזה וויתורים עשית (או לא עשית) למען המשפחה (גודל המשפחה, חינוך, ערכים) בהסתכלות שלך? והאם את שלמה עם ההחלטות שקיבלת?
כל התשובות נכונות
חייבת לענותכבתחילה
לא ויתרתי על כלום.

לא חושבת שתמיד נכון לעשות ויתורים.

שלמה עם ההחלטות.
מהממת. איזה כיף שאת שלמה המקורית
עכשיו גם אני חייבת לענות חחחאמא טובה---דיה!

א. אני עובדת קצת שעות, ונמצאת עם הילדים כל יום מאחת ורבע. ממש שלמה עם זה ומאושרת!

ב. לא יודעת אם ממש ויתור - שלחנו את הגדול לגן פרטי, למרות שהוא כבר בגיל של גן עירייה, כדי שיהיה לו טוב יותר, למרות שעולה הרבה יותר כסף כל חודש... לפעמים חושבת על הכסף שיכולנו לחסוך, אבל ב"ה ממש רואה איך טוב לו בגן (גן קטן של תשעה ילדים, וגננת מדהימהההה אז נרגעת...)

ג. הארכתי חל"ד עד שהיה בן שמונה חודשים, למרות שהיה לי קשה כי הוא תינוק מאתגר ב"ה.

לא עשיתי - לא נשארתי בבית עם הילדים. לא מסוגלת לצערי. אימא שלי הייתה תמיד בבית, וגם אחיות שלי נשארות עם הילדים בבית, אז אני די עוף מוזר ותמוה במשפחה שלי, אבל זה מה שאני מסוגלת... אבל הי, תחזרו לסעיף א' ותראו שני לא כזו נוראיתבוכה/צוחק

מדהימה לגמרי...דיליה

זה חוויה מעניינת משפחה שכולן עם הילדים.

אני למשל עכשיו הורדתי שעות וזה ממש מרגיש מוזר....

אני ספגתי וסופגת די הרבה ביקורת מהמשפחהאמא טובה---דיה!

על הבחירות שלי...

היום כבר פחות, כי הבינו שזו אני, אבל עדיין...

עוקבתת.. בצומת מאוד משמעותית של קבלת החלטות-פולשת לרגע**
מתה לשמוע את התשובות שלכן😦
אנימחכה עד מאוד
מרגישה שמוותרת כל לילה על השינה הרצופה שלי...
לגביי עבודה
אין לי עבודה קבןעה
צריכה כל פעם לחפש מחדש במקצוע שלי.
בה יש
כי לא מסוגלת לעזוב פיצים..
למשל עכשיו נכנסת לתפקיד דורש
היא בת 10 חודשים
לא ממש ויתרתיאביול
מראש בחרתי בעבודה שמאפשרת לי להיות יותר עם הילדים.ואני מתחילה הרבה ימים מאוחר, אז יכולה להיות בנחת עם הילדים בבוקר
נשמש ממש נוח המקורית
קשה לענותמחי
עובדת בפחות מחצי משרה, שמחה שנמצאת בבית כשהילדים חוזרים ושיש לי אנרגיות לילדים. מצד שני יוצאת בבוקר לפני הילדים וזה משהו שמאוד קשה לי, הבקרים הלחוצים והסידורים השונים שצריך לסדר לכל בוקר בשבוע בגלל זה.
חוץ מעניין הבקרים אני די שלמה עם היקף וסוג העבודה, לא מחפשת לעבוד יותר שעות. כן מפריע לי שצריכה לעבוד (הכנת שיעורים) גם בלילה והרבה פעמים זה משפיע על חוסר הסבלנות שלי לילדים אם הם לא נרדמים בזמן, אבל ככה זה אין עבודה מושלמת
שאלה מעניינת! בשביל המשפחה זה לא "ויתור"אם מאושרת
פעם שמעתי שיעור של הרב לוינשטיין,
שעיקר המסר שלו היה שאשה שחושבת שהיא מקריבה למען התורה,(אשת אברך או אשה שנותנת לבעלה ללכת לשיעור) חיה בטעות!!!
ה' לא צריך "קרבנות" כאלה.
בעיקר זכור לי הדקדוק בפסוק "עץ חיים היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר"
לא כתוב למחזיקים אותה אלא למחזיקים בה!
מה שאנשים חושבים שהם "מחזיקי תורה" זה הפוך- יש להם את הזכות ללמוד / לשלוח את הבעל ללמוד, והתורה היא זו שמחזיקה אותם!
מי שתומך בתורה- מאושר!

אני משליכה את זה גם לשאלה ששאלת-
כשהחלטנו החלטה לטובת המשפחה- אני לא מוותרת. אני זוכה לעשות מה שהכי מתאים כרגע לטובת הבית היהודי שאני זוכה לגדל.
וגם כשההחלטה לא מתיישבת עם חלומות הילדות שלי, זה לא הופך אותה לויתור.
אלא ההתבוננות הזו במה כרגע הכי נכון לי לעשות היא התבוננות בדבר ה' המתגלה אלי במציאות.
ותודה @המקורית על השאלה הזו. עשה לי טוב לחשוב עליה
וואו!! מהמם!! תודה על זה!!אוהבת את השבת
מחזק ומדוייק!..
מחזק ממש!מאוהבת בילדי

אני ממש אוהבת לקרוא אותך! את התובנות שלך וההסתכלות שלך..

את מיוחדת! והשראה!

וואו, כתבת מהמם! ממש מסכימה!אמא טובה---דיה!

אחרי מה שכתבתי אתמול הלכתי לישון, ובמיטה חשבתי על זה שאני בכלל לא קוראת לזה ויתור, ורציתי לכתוב את זה, אבל אני רואה שכתבת את זה מהמם! תודה!

כתבת מדהים! תודה על זה ❤️ (שאלת המשך בפנים)המקורית
מסכימה עם מה שאת אומרת.
ולשאלה - לא התכוונתי לאו דווקא לויתור על חלום ילדות. די ברור לי שחלומות ילדות לרוב נשארים שם, בילדות/בחלומות. כי ככה החיים 🙃
השאלה היא האם ההחלטה לכאן או לכאן מתיישבת על הלב, או שמא יש תחושה של פספוס? בהנחה ומה שכתבת ברור לי, שזה רצון השם. וגם הרצון שלנו, כמובן
תודה על עוד שאלה מעניינת!אם מאושרת
אהבתי מה שכתבת על חלומות ילדות שנשארים בחלומות.
לגבי עכשיו- חשבתי על השאלה שלך,
ב"ה אני מאד שמחה בהחלטות. קשה לי לענות בדיוק למה,
היום בעקבות האבדן הגדול, חשבתי על חייו של הרב דרוקמן זצ"ל, בכל ההספדים והסיפורים עליו דיברו על זה שהוא חיפש כל חייו מה ה' שואל מאיתנו. מה השליחות שלנו.
(מאד התחברתי לזה כי נזכרתי בה"הנני " המפורסם מכפר מימון ,שזאת היתה אחת החוויות החזקות שלי שמאד השפיעו עלי)
חשבתי אולי כמו שכתבת על רצון ה' ,
אם מנסים לחשוב על מה ה' דורש ממני כרגע, זה אמור לשמח אותי שאני עושה רצון ה'. בעצם לא המעשה עצמו אמור לספק אותי אלא המטרה הגדולה אמורה לשמח אותי. בבחינת "והתענג על ה'"
(אבל לא נעים לי לכתוב את זה כי ב"ה אני כן מרגישה שמחה במעשים שאני עושה.אז אין לי את האפשרות להגיד למי שלא שמחה במעשים האלו מה לעשות)

ותודה💞@אוהבת את השבת @מאוהבת בילדי @אמא טובה---דיה!
עונהאמא_טריה_ל-2
אז אני כן רואה ויתור משמעותי בקריירה שלי.
אחרי לידת השני החלטתי שאני רוצה לראות את הילדים לפני הגן וגם לאסוף מהגן, לפחות ברוב הימים.
זה מצמצם את חלון העבודה לכזה שלא מאפשר משרה מלאה, בטח כשמוסיפים זמני נסיעה.

אני מהנדסת, עם תואר שני, ומחפשת היום עבודה שהיא שנמוך מבחינת העניין והשכר.
ללא שיקולים של הבית, הייתי כבר יכולה להיות מאוד בכירה בתחומי, לא פעם עצרתי קידומים.

אני מאוד שלמה עם זה, כי לא רואה אפשרות אחרת מבחינת לא להיות פה בשבילם, בטח בגילאים האלה שהם קטנים. יחד עם זאת זה בהחלט מבאס אותי שאני לא ממשת את עצמי כרגע מקצועית.

אני מקווה שכשיגדלו קצת, לאור זה שאני גם לא מתכננת עוד ילדים, אוכל לטפח יותר את הקריירה שלי גם, בלב שלם...
הלוואי וכמו אחרות אני לא ארגיש שזה ויתוראמא_טריה_ל-2
אולי בגלל שאני בעיצומו של השלב הזה, שהם קטנים ואני לא יכולה לעסוק במה שאני רוצה, קשה לי להתבונן על זה בלי לראות גם את המחיר.
מקנאה לפעמים בבעלי שיש לו את כל החופש למימוש עצמי, אבל באמת מאז שילדתי התעורר בי היצר האימהי במלוא עוצמתו.
לא חשבתי שזה יהיה ככה. חשבתי שאוכל להיות גם וגם, להשתמש בבייביסיטר, להסתפק בפחות זמן עם הילדים, אבל אני באמת מונעת מקול פנימי שאומר שעכשיו זה הזמן שלי איתם.

השרשור הזה מזכיר לי כמה זה לא קל, אבל כמה לא הייתי עושה אחרת.
ויש בי תקווה שכשיגדלו אני אזכה גם לאפשרות לצמוח מקצועית, ללמוד עוד, להתפתח...
איזה חשוב זה להקשיב לקול הפנימי שלנוהמקורית
מעניין אותי לדעת, אם זה בסדר לשאול
מה זה מבחינתך כשיגדלו?
שמת לעצמך דד ליין מסויים?
שאלה טובהאמא_טריה_ל-2
באמת לא יודעת, כי זה קצת יותר עניין של צורך רגשי שאני חווה מהם מעבר לצורך הפרקטי...

אולי בית ספר?

מניחה גם שזה יקרה בהדרגה...
פתאום יהיה חוג, או שילכו לחברים, ואחר הצהריים יהיו יותר גמישים גם בשבילי...

אני גם עוד לא משאירה את הקטן (שנה וחצי) עם מישהו אחר פרט לאבא שלו, אז אצלו בכלל יש לנו עוד דרך לעבור...

אני בת 35, תמיד מרגיש לי שיומולדת 40 תפתח פרק חדש בחיי...
לכאורה זה וויתורים, באמת מרגישה שזה רק נתן ליאוהבת את השבת
כשאני חושבת איך מסתכלים עלי מבחוץ אז אני חושבת על זה כוויתורים שכבר 5 שנים אני לא עובדת ,עוד לא עשיתי סטאז, ווכאילו התנתקתי מהחיים ומההתקדמות בהם..

אבל בתחושה הפנימית לי כשאני מסתכלת מול עצמי אני מרגישה ברוך ה' שזו זכות ענקית,
שקיבלתי המון
כשאני זוכה להתפתח ולגדול באמת גם אם לפעמים זה לא קל, זה אמיתי והכי הכי.... ובעז"ה שנזכה לגדול ולהתפתח עוד ועוד..
איזה הסתכלות מדהימה אחותי. שאפו!המקורית
ממש לא קל להיות מסורה רק לבית 5 שנים.

מאחלת לך שתמשיכי לגדול יחד איתם ❤️
עונהמקסיקנית

ויתרתי על עבודה שממש אהבתי ועל לימודים

ואני הכי שלמה שיש!!

אני בטוחה שאמשיך בלי לעבוד כל עוד יתאפשר לבעלי להיות מפרנס יחיד, כי אין על להיות בבית עם הקטנים

בהתחלה היה קשה לוותר, במיוחד על לימודים, אבל ממש לא התאפשר לי עם החמודים והבנתי שזה מה שחשוב לי עכשיו

מהממת! איזה אלופה 🏆המקורית
אולי ויתורים הפוכים...אמא ל4 + פצפון
כי כל שנה אני רוצה להוריד אחוזי משרה ולהיות יותר בבית. ורציתי מאד להאריך חופשות לידה. אבל כלכלית זה לא היה אפשרי עד עכשיו.. ומבחינתי זה לגמרי ויתור שנובע ממספר הילדים ומזה שהתחתנו מוקדם בלי בסיס כלכלי. ילדים זקוקים לשעות של אמא בבית אבל זקוקים לא פחות לבטחון כלכלי... אז בשביל המשפחה והבית יצאתי לעבוד.

בהתקדמות המקצועית לא חושבת שעצרתי את עצמי מלעשות וללמוד דברים שרציתי, אבל כן עשיתי את זה בקצב שהתאים לי. תוך גיבוי מלא של בעלי. וגם מתוך חשיבה שהשקעה בהתפתחות המקצועית היא נכונה כלכלית (כשהמשפחה גדלה גם ההכנסות צריכות לגדול... ), אבל גם נכונה לי באופן אישי. ולא מדדתי את זה על פי "שעות" פנויות שהייתי בבית, כי לעבוד במשרה כמעט מלאה וללמוד עוד יום בשבוע תואר שני היה מאוד עמוס, אבל הילדים היו עם אבא שלהם או אצל סבא וסבתא שזה מבחינתי זמן איכות, והמסר הכללי היה שזה לטובת כולנו.

אז בגדול שלמה עם ההחלטות...( למרות שלהכניס תינוקת למעון בגיל 3 וחצי חודשים זה דבר קשה מאדדדדד)
תודה על זה!טל..
מסכימה איתך שזה לגמרי נחשב ויתור גם הצד השני של לצאת לעבוד...
תודה על זה!טל..
מהממת! תודה על הקול החשוב הזה ❤️המקורית
ממש מענייןסליל
אותי לקרוא כאן תגובות, כי מרגישה שאני קצת חריגה כאן בתפיסה.

המשפחה שלי היא הכי חשובה לי אומנם, אבל היא לא הקריטריון היחיד שלפיו אני מחליטה מחליטה החלטות.
אני מביאה בחשבון גם יכולות אישיות (מתוך אמונה שאם קיבלתי כשרון מסויים מה' זה בשביל שאשתמש בו ואביא תועלת), צורך של עם ישראל באנשים עובדים, וספציפית צורך גם במקצוע שאני בחרתי. כך שיכול להיות שברמת הפרט, יש כאן מחיר שאני או המשפחה משלמת, אבל זו בחירה מלכתחילה ולא בדיעבד. ברור שיש וויתורים, כי אלו החיים.
אבל גם אם הייתי בוחרת מסלול אחר היו בו וויתורים...
אם אפשר לשאול- זה משו שאת ובעלך שותפים לו?המקורית
באופןסליל
כללי, כן.
אבל לא דיברנו על זה ממש באופן ספציפי ומפורט.

את הבחירה מה ללמוד בדיוק, עשיתי לבד. אבל היה ברור בשיח בינינו, שאני לא אבחר בהוראה רק כי זה נוח. אלא אבחר במשהו שאני טובה בו, גם אם זה אומר שהעבודה בפועל תהיה אינטנסיבית יותר.

זה ממשיך להיות בדיבור, ואנחנו עוד בתחילת דרכנו וזה עוד יכול להשתנות. אבל ככלל, ברור לי שאנחנו שותפים פחות או יותר לאותה תפיסה בהקשר הזה, גם אם לא נגדיר את הכל באותה הצורה או ניתן את אותה הסיבה לכל בחירה.

אישית אני לא מסכימה עם המסר של הסיפור, אבל אני לא יודעת איך לנסח את ההתנגדות שלי לתפיסה ולא יודעת לדייק את עצמי. (לא לסיפור עצמו, שכתוב מקסים ממש. אלא לאג'נדה שהוא משקף, שלפי התגובות אני רואה שהיא די נפוצה כאן)
אני ממש לא התכוונתי להגיד שזה מה שאימהות צריכותאמא טובה---דיה!

לעשות. גם אני עובדת ולא רק בבית עם הילדים כי אני לא מסוגלת.

התכוונתי רק לייקר את האימהות (בשורוק), ולהסביר כמה היא דבר מופלא, יצירת חיים.

כמו שכתבתי בהתחלה - לכל האימהות באשר הן מגיע צל"ש עצום על עצם יצירת החיים.

אני מסכימה איתךהמקורית
ואם לנסות להסביר את מה ש@סליל התכוונה לו (מקווה שאני מדייקת)- אמנם בסיפור הבאת וויתור על מקצוע נחשק, וגם העברת אותו בצורה ש'צובטת' קצת בשביל הדמות, אבל הוויתור הצובט הזה כביכול יכל להיות גם משו אחר, וסליחה אם אני נוגעת בנושא נפיץ - זה יכל להיות וויתור על כל דבר שהוא כביכול הגשמה עצמית או הקשבה לרצונות שלנו בשביל האידאל האימהי הרווח או הילודה, ולא חייב להיות רק עבודה.
זה נוגע בנושא של חשיבות ההגשמה העצמית שלנו על כל המשתמע מכך, גם בראייה דתית תורנית וגם בהסתכלות האינדיבידואלית של כל אחת שאולי לפעמים עלולה 'להידחק הצידה' (ואני לא נכנסת לשאלה האם זה מוצדק או לא).
הנושא הכי מדובר הוא עבודה כמובן, כמתואר בסיפור, שהיא שליחות לא קטנה עבור המון נשים ואנשים ויכולה להיות משמעותית מאוד. אבל אני חושבת שיש הרבה נושאים אחרים גם, אולי פחות מדוברים.
ומכל מקום, אני מסכימה מאוד עם זה שלכל אמא מגיע צלש על עצם היותה, ושכל אחת עושה את הכי טוב שלה מנקודת המבט שלה לפי איך שהיא מכירה את עצמה ואת הנפשות הפועלות בביתה. אני ממש בטוחה בזה.
אני אגיד לך מה אני חושבת.אמא טובה---דיה!

אני חושבת שהדבר הכי חשוב בשביל אימא צריך להיות המשפחה שלה, כולל היא עצמה.

אני כן חושבת ששיקולים על טובת העם וטובת העבודה צריכים להיות במקום השני.

ועוד דבר - אני חושבת שכדי שאימא תוכל לטפל במשפחה באמת ובשמחה, היא חייבת להרגיש מסופקת ומלאה.

אני בגלל זה התחלתי לכתוב סיפורים, כי הרגשתי שאני חייבת לעשות משהו בשביל הנאתי הפרטית. ואני קונה לעצמי תמיד אוכל טעים ומושקע, כי מגיע לי!

אבל אני משתדלת ממש שזה לא יהיה על חשבון הילדים, אלא יעזור לי לתת להם את עצמי בצורה טובה ומלאה יותר...

לפעמים השיקול הואהמקורית
לא טובת העם או המשפחה, אלא הסתכלות אמיתית על עצמה והבנה שהכי טוב לה להיות אישה שמסורה לעבודה בשעות העבודה, ככה היא מגשימה את עצמה נניח. וזה מה שנותן לה כח להיות אמא ורעיה טובה יותר
האם זה אומר, בראייה שלך, שזה משו שדורש תיקון כביכול? שמשו חסר במהות? כי זה בא כביכול על חשבון ילד שנשאר בצהרון?
או אולי על חשבון 'עוד ילד לגדל'? כלומר, האם ההסתכלות שלך על עבודה שונה מאשר על תחביב כמו כתיבת סיפורים או על פינוק עצמי כאוכל?

שואלת באמת כדי להבין לא חלילה כהתרסה
אם זה בא על חשבון הילדים - לדעתי כן.אמא טובה---דיה!

לא כי זה עבודה. כי זה על חשבון המשפחה.

אני חושבתoo
שהדבר הכי חשוב לאישה הוא הרצון שלה, החלומות שלה, השמחה וההנאה שלה. גם כשהיא אמא.

טובת המשפחה/ העם/ העבודה באים אחרי זה, באיזה סדר שהיא חושבת.
ואם הרצון מתנגש?המקורית

אזoo
אני מתעדפת לפי חשיבות/ דחיפות/ עלות תועלת.
בבסיס הרצונות שלי בתיעדוף גבוה אלא אם יש משהו שבשקלול כללי עולה עליהם.
אני חושבתסליל
שכתבת אותי נכון.

הבחירות שלי, הן חד משמעית חלק מתפיסת העולם הדתית - ערכית שלי.
בחרתי ללמוד את מה שבחרתי, כי אני מאמינה באמת ובתמים שחלק מעבודת ה' שלי בעולם היא להשתמש בכשרונות שקיבלתי.

ואולי המחלוקת כאן היא בעצם על זה, על התפיסה של מה היא עבודת ה' ומה הייעוד של האישה. וכשאני שומעת כמה מעודדים ילודה, אימהות, זה מרגיש לי שמשטחים את עבודת ה' של האישה למשהו אחד ספציפי בלבד.

** חייבת רק לסייג ולהגיד, שאני מאמינה במה שאני כותבת מאוד, אבל בהחלט לוקחת בחשבון שיכול להיות שבעוד כמה שנים אחרי שאעבור עוד דברים אבין שטעיתי לגמרי (מקווה שלא, מתפללת שלא, אבל ייתכן). אז כל מה שאני כותבת כאן אל תקראו בצורה של אש ואמת חותכת, אלא בצורה עדינה יותר של אישה שכל הזמן מנסה לברר את תפקידה בעולם.
את מהממת סליל, אוהבת אותך!אחתפלוס
את ישרה ברמה לא רגילה
וואי תודה רבה❤️סלילאחרונה
ריגשת אותי
אניסליל
חושבת שאת כותבת מקסים.
ובכוונה לא הגבתי שם, כי לא רציתי לפתוח דיון.

אבל בסוף כשאני קוראת את הסיפור, המסר העיקרי שאני ראיתי כשקראתי הוא שאישה היא אמא. קודם כל ולפני הכל. וזו המטרה והמימוש המרכזי שלה.

ויכול להיות שזה לא הוגן, וזה לא מה שהתכוונת להגיד ואני פשוט משייכת לסיפור שלך אג'נדות שאני מכירה מבחוץ. ולכן אני רוצה לנתק את הדיון מהסיפור הספציפי שלך.

אני אישית מרגישה שקיימת דעה שאישה היא אמא וזה המימוש הכי חשוב שלה, והמון אולפנות מחנכות לזה. מה תעשי כשתהיי גדולה? תהיי אמא, תגדלי ילדים.
וזה חשוב, זה חשוב מאוד.
אני חושבת שמשפחות הן אבני הבניין של עם ישראל. וברור שילדים צריכים הורים נוכחים בחייהם.
ועדיין (וכאן מגיע החלק שאני לא יודעת להסביר בדיוק), לי קשה עם השיח על כמה אמהות עושות דבר נפלא וקדוש ולכן הן צריכות להתמלא בתחושת פלא כל הזמן מעצם היותן אימהות.

אני אמא, נכון. וזה דבר מדהים והיכולת להרות וללדת היא פלא עצום שה' ברא כאן בעולם.
אבל אני גם הרבה מעבר לזה. אני גם סתם בן אדם, עם התמודדויות ורצונות וכשרונות, ואני אישה, עם תשוקה ואהבה, ואני בת הזוג של בעלי ואני הבת של הורים שלי ועוד ועוד. והכל ביחד מרכיב אותי. ונכון, אני חושבת שהדבר הכי חשוב זה שאני אנשים יתחתנו ויולידו ילדים, כי בלי זה אין המשכיות. אבל אני לא רק זה. ויש לי תפקיד בעולם חוץ מלהיות אמא, ואת ההחלטות שלי בחיים אני מקבלת על סמך מכלול של ערכים, ולא רק על סמך הערך של היותי אמא.
ברור שהילדים והמשפחה נמצאים במקום גבוה מאוד מאוד, ובדרך כלל במקום הראשון. וגם אם בחרתי בלימודים מסויימים, גם בהם אני בוחרת לא לתת את כל כולי, כדי להיות קודם כל אמא לילדים שלי. אבל עדיין, יהיו פעמים שאבחר בחירה שלא בהכרח שמה אותם במקום הראשון. כי יש ערכים אחרים שחשובים בעיניי יותר, וזה בסדר בעיניי.
וכן, בעיניי שיקולים של טובת המדינה הם חד משמעית חשובים מאוד מאוד כדי לתת להם משקל לא קטן בהחלטות המשמעותיות בחיים שלי (איפה לגור, במה וכמה לעבוד, שירות לאומי וצבא וכו')
אני מסכימה איתך סלילושבוקר אור
תודה שכתבת גם בשבילי
הצלחתי להבין אותך האמתהמקורית
אני חושבת שגודל המשפחה שלי מתאים לאופי שלימתואמת
כלומר, גם בלי ילדים - אני לא טיפוס של קריירה ושל עבודה בלי סוף... טוב לי בבית, עם עבודה במינונים שמתאימים לי. ואם לא היו לי ילדים - אז הייתי מרגישה סתם נובלת וסתם חסרת מעש שכזו...
מצד שני - כל רעיונות היצירה והכתיבה שלי לפעמים נחסמים בגלל הילדים. בין אם זה הרעש שלהם, בין אם זה ההיריונות שלהם (שמוחקים לי את המוח), בין אם זה התקופות של אחרי הלידות ובין אם זה הדאגות לגביהם.
ומצד שלישי - אם לא היו לי הילדים, על כל הנפתולים והקשיים שבגידולם - כל מה היה לי לכתוב?? הם חומרי החיים הכי טובים שלי, ובשבילם הכי כיף לי ליצור...

אז כמו שאתן רואות, אין לי תשובה מוחלטת
מה שחשוב הוא - שבנתונים הנוכחיים אהיה הכי שלמה עם עצמי ועם ייעודי, ולא אעסוק במחשבות של "מה היה אילו"...
מהממת!!סליל
אני מזדהה מאודאני אמא
גם אני עובדת חצי משרה ובשעות נוחות לאימהות, אבל זה כי אני עדיין מתחילה במקצוע ומרגישה שיותר מזה יהיה לי עמוס מדי, אז מזל שיש לי גם קטן חמוד שצריך אותי, שאף אחד לא ירים גבה על שלושת הימים החופשיים שלי כל שבוע...

ולסקר- אז כמו שכתבתי, מבחינה מקצועית לא ויתרתי על כלום, היקף המשרה והשעות שלה הן מה שטוב לי וברוך ה' טוב גם לקטן שלי.
כן ויתרתי על ימים חופשיים לגמרי כי כשאני לא עובדת הוא איתי בבית וזה קצת קשוח, בעצם ויתרתי על זמן לעצמי, אבל אני מאוד מאמינה בזמן אמא וזה חשוב לי כל עוד אני יכולה.
וכמו שכתבה @@מחכה עד מאוד, אני מוותרת על שנת לילה רצופה בערך מהשליש האחרון של ההריון ועד היום
בהחלטoo
מוותרת ברמה יומיומית.
לא בנושא העבודה. דווקא אני נמצאת בעבודה שאני אוהבת ושהייתי בוחרת לעבוד בה גם אם הייתי רווקה.
בעלי מטפל בכל עניני הילדים שמתנגשים בשעות ובאופי העבודה, בבחירה שלו ולשמחתי.

בנוגע לכל השאר, אני מתאימה את העשייה/ הדיבור/ המחשבות להיותי אמא.
אני בטבעי ציפור דרור. עושה, אומרת וחושבת כפי ראות עיניי. האמהות דורשת ממני אחרת.

בשבילי זה ויתור ענק ומחיר גדול. אבל הוא שווה. הוא שווה כי חלקו זמני, כי התוצאה שווה.
מה שאני עושה ועשיתי למען האמהות עיצב את האישיות שלי ותרם לי להתנהלות הכוללת שלי בחיים.
לא התכוונתי דווקא לעבודה האמת בכלל לאהמקורית
כל אחת לקחה את זה למקום שלה כמובן.

איפה את רואה את עצמך בדיסוננס מול האמהות ? כלומר, איפה הויתור למשל?
ברמה הכי בסיסיתoo
לטפל בילדים/ לדבר באופן נכון נעים וסבלני/ להקשיב/ לתעדף הרבה פעמים אותם, גם בלי רצון או כוח.
הבנתי..ממש דומה להתמודדות שלי לפעמיםהמקורית
גרה כרגע במקום שהוא ממש לא חלום חייהשקט הזה
גם יקר נורא (אז משלמים מחיר כלכלי) וגם לא הסביבה שבה היייתי רוצה לחיות כדי לגור ליד הישיבה של בעלי.

כרגע שלמה עם הבחירה הזו, אבל תוהה לעצמי עד מתי
נשמע כמו הקרבה משמעותיתהמקורית
אשרייך ! ❤️
לא הייתי קוראת לזה ויתוריםדיליה

אבל בסופו של דבר (ואני מתחברת להרבה בנות שכתבו דברים רבים ושונים),

משפחה זה עולם שדורש מאיתנו כל מיני דברים.

והרבה פעמים זה בא על חשבון כל מיני דברים

ואני כאימא ברוה המקרים שמה א ת הילדים ראשונים בתור.

למה?? ככה!

כי אני אימא שלהם והם יקרים לי והם חלק ממני. לא קוראת לזה ויתור.

וגם כשאני בעבודה בשביל שיהיה להם אוכל וקפה וגלידה וחופשה ואולי גם לשנות להם דירה אני הכי עושה בשבילם. אה, וגם דאגתי להם שהיה לי עבודה שאני אוהבת כי הם מקבלים אימא שכיף לה והיא מאושרת.

אז ויתורים זה מילה שאני פחות מחבבת.

כן אומר שמידי פעם בא לי להעיף את כל המחוייבויות האלו לכל רוח להיות חופשיה לנפשי...

אבל זה סוד החיים נראה לי כשאנחנו עושים מה שאנחנו צריכים זה לא תמיד קל אבל זה תמיד משמעותי וטוב.

לא יודעת אם הצלחתי להסביר את עצמי.

אבל העיקר לעצמי

נראה לי שהצלחת להסביר את עצמךמתואמת
לפחות הצלחת להסביר את עצמי
הזדהיתי עם מה שכתבת!
תודה!דיליה

אוהבת שמבינים את ברבורי....

אפשר גם לקרוא לזה החלטות כמובן.המקורית
אבל בלי פוליטיקלי קורקט - לפעמים זה וויתור. ולפעמים לא. וזה בסדר. אי אפשר הכל בחיים
ה"ויתור" שליnorya
זה "לאפשר" לבעלי לעבוד בעבודה שהוא אוהב עם הכנסה ממוצעת מינוס, למרות שיש לו ראש ממש טוב להייטק והוא יכול להפיק גם מזה הנאה ברמה מסוימת... מה שאומר שחייבים שגם אני אצא לעבוד.
אמנם הפחתתי קצת שעות עבודה משנה שעברה אבל אני עדיין מרגישה שאני לא מספיק בבית ועם הילדים. וממש רוצה להאריך יותר חופשת לידה ותמיד בשאלות על זה. מבאס שאני לא יכולה להחליט לעבוד פחות שעות, פשוט כי צריך את הכסף.
אבל בעלי הולך לעבודה בשמחה... וגם זה חשוב.
וואו מהממת. איזה אישה מדהימה!! 🏆🏆המקורית
פעם כתבת שבעלך מרה במקום חילוני, נכון?אמא טובה---דיה!

אני מורה בתיכון חילוני בירושלים, ויש בצוות אחד דתי, וכל הזמן אני חושבת שזה בטח בעלךבוכה/צוחק

חחחח הכל יכול להיות😂norya
למרות שאצלו יש כמה מורים דתיים🙂
לאלא, גם אצלינו יש כמה!אמא טובה---דיה!

התכוונתי שעל מורה אחד אני חושבת שהוא בטח בעלך חחחחחחח

קודם כל הסיפור באמת מקסיםלאחדשה

אני חושבת שבגדול, אנחנו נשים כן יכולות לערבב כמה דברים יחד.

אני מרגישה שהעולם שלנו תובע מאיתנו משהו שלא מתאים לנו.

לי לפחות.

אני חושבת שלהיות אם, ורעיה, ואשה זו המשימה הכי חשובה ומשמעותית, ובדור שלנו היא מקבלת נדבך נוסף של חשיבות ומשמעות.

אני כן חושבת שאנחנו חייבות לעצמנו את המנוחה, הרגיעה וההתמלאות.

אבל אני חושבת אין אחת שלא מרגישה שוויתרה על משהו.

ומשחקי מילים של ויתור, השלמה, הקרבה, מצחיקים אותי רצת כי אי אפשר לאכול מהעוגה ולהשאיר אותה שלמה, בוחרים את המלחמות שלנו\.

אני מרגישה שכרגע אני מעדיפה לא לעבוד מחוץ לבית ורק להיות עם הילדים.

בפועל לא אפשרי, ההכנסה של בעלי נמוכה אבל עוסק במשהו בעל משמעות גדולה מאוד, ואני עובדת בחצי משרה ועוד שליש במקום אחר..

ומוותרים הרבה כולנו, כן כל יום, גם הילדים מוותרים לצורך העניין, על מגורים במקום שמתאים להם, לפי דעתי, ועל חוגי העשרה, וגם אנחנו.אבל כל הוויתורים האלה נעשים בהבנה שלמה שזה בדיוק מה שאנחנו צריכים לעשות כרגע ובאמונה גדולה שהשפע מכל כיוון עוד יבוא בעזרת ה'.

עברתיזמני לשליש1
תחום עבודה (אותו מקצוע, פשוט תחום שונה) כדי שלא יהיו בצהרון.
שלמה לגמרי ומודה לה' ולבעלי שכלכלית התאפשר לנו שארוויח פחות ושהילדים יהיו איתי.
לא דמיינתי - פוסט פריקהשושנושי

טוב, אתן לא ממש מעודכנות אבל ב"ה אנחנו אחרי פגישה אצל רופאה התפתחותית.

הילד ממש שיתף פעולה, הלוואי היינו זוכים למתיקות הזאת כל יום.

ועדיין - אני לא מדמיינת. יש לילד קושי. ועוד איזה קושי? יש מספר דפוסי התנהגות, היא לא מאשרת ולא שוללת ASD, ממליצה על אבחון מסודר.

הילד שלי מתוק וחכם, ילד שובה לב.

ילד יפה ברמות שמעלה חיוך לאנשים ברחוב.

היו נקודות שהעלו חשד -זה משהו שתמיד ישב עליי, חלק התייחסו לזה בזלזול וחלק מצאו לזה שמות אחרים

פתאום אחרי התור הזה, אני מבינה שאני לא מדמיינת.

באיזשהו מקום קיוויתי לצאת מהמפגש הזה בתחושה שאני סתם מחפשת בעיות והכל ממש בסדר.

קיוויתי לקבל הפניה לפסיכיאטר עבורי כי אני סתם חרדתית.

וזה הקטע - שאני לא. 

רגע נברח מהמציאות, בינינו - הילד לא יקבל אבחנה. למרות שהוא היה ממש בסדר בפגישה היום, שיתף פעולה בצורה מדהימה - לא ברור לי על סמך הרופאה החליטה לשלוח לאבחון.

מצד אחד, רוצה אבחנה מסודרת, לא משנה איזה - משהו שיגיד לי מה עובר על הילד שלי.

מצד שני - למה אני צריכה את זה זה גם ככה לא ישנה לי אותו.

בציבור שאני חיה בו (לא מתוך רצון לטנף, סתם מתוך מקום של שיתוף), אביא דוגמה

יש לי גיס בשידוכים ובגלל שיש לו אחות עם בעיה רפואית הנושא הזה תוקע אותו כל הזמן.

בגלל שהיה לו אח וגיסה (אנחנו) בלי ילדים למשך מספר שנים, יש שדכנים שביקשו מכתב מרופא שהבעיה ל"ע לא אצל הבעל ואם כן אישור שזה לא תורשתי/גנטי - איך שתקראו לזה, השדכן בעצמו נשבעת לכן לא מבין בזה. 

לרקע המשפחתי יש משמעות פסיכית אצלנו. שמים על זה כלכך הרבה משקל שיש לי חשק לצאת בשאלה ולא להיות שייכת לזה.

למה הראש שלי רץ לשידוכים? רץ למה יהיה בעוד שנה שנתיים? לאישה שתהיה לו?

מי אמר שצריך בכלל להתחתן? אבל מה - ברור שאני רוצה שיתחתן. 

למה אני תקועה על הזוגיות?

אולי כי המחשבה של איך נעבור את הצהריים, יותר מלחיצה?

לא יודעת.

לא סגורה על עצמי.

איך באלי עכשיו לשמוע את חמותי אומרת שהילד בכלל לא צריך טיפולים בהתפתחות הילד, שאני סתם מחפשת בעיות.

אני רוצה לשמוע את המשפט הזה עכשיו 100 פעם בלי הפסקה (הרצון לחזרתיות - אולי גם אני בכלל על הרצף?)

בגלל שאמא שלי ילדה אותי בגיל מבוגר יחסית, תמיד צחקו עליי שאולי אני דאונית ובכלל לא יודעת מזה, עכשיו גם החשד הזה. אין כיף כזה.

אמן!רק רגע קט

נגעת ללבי.

תודה.

חלומות בהיריוןאהבה.

מישהי שמעה על הדבר הזה?

אני מתחילת ההריון עם סיוטים,, ממש חלומות מפחידים ממש ומציאותיים. זכור לי גם מהיריון ראשון שהיה לכל אורך ההיריון.

ממש קשה ומפחיד

אני מפחדת ללכת לישון, ברמה כזאת.

מישהי שמעה על זה? חוותה? משהו שעוזר? 

אני יודעת שזאת תןפעה מוכרתאוזן הפיל
אני חושבת שהיו פה פעם עצות לזה
וואי הלוואי שיכתבו ליאהבה.
אני באמת מפחדת ללכת לישון, הלילה קמתי כל שעתיים בערך ופחדתי לחזור לישון
מנסה..אפרסקה

קודם כל לזכור שחלומות שווא ידברו

ושאת נמצאת במקום בטוח ב"ה, ושאם מישהו מת בחלום זו סגולה לאריכות ימים ;)

דבר שני, שתדעי שככל שחושבים יותר על חלום ומשחזרים פרטים שלו, ככה כל פעם, את בעצם מאמנת את המוח שלך לזכור חלומות, ואת רוצה בדיוק הפוך. ולכן לא לדוש בראש שוב ושוב על הדברים המפחידים, תנסי לחשוב על משהו אחר במכוון (אפילו לחשוב בערב על נושאים שנחמד לך לחשוב עליהם חחח) כדי להירדם.

בנוסף תבדקי שאין דברים פיזיים שמעירים אותך- שבחדר לא חם מדיי, קצת מאוורר נגיד קצת חלון פתוח, ששתית מספיק מים...

כן כןןשירה_11

שמעתי שזה קורה בהריון

וגם לי קרה כמה פעמים ואני מזה לא אישה של חלומות 

אני חושבת שאפרסקה
@אמא לאוצר❤ פתחה פעם שרשור על חלומות משונים, לא יודעת אם זה היה בהיריון או לא, את יכולה לנסות לחפש לה בכרטיס
חחחח יש מצב יפה לך על הזכרון😅אמא לאוצר❤

אבל אני לא מוצאת בכרטיס שלי

אם מישהי מוצאת מעולה🤭

אני גם לא מוצאתאהבה.
את זוכרת משהו שעזר לך? 
לא עזר לי כלום בגדול, זה היה סיוטאמא לאוצר❤
אצלי היו חלומות מפחידים לגבי ההריוןזמינה

אבל בגלל שעברתי לא מעט בתחום אז יתכן ואלו פחדים מהתת מודע

בכלאופן השתדלתי לתת צדקה

מה שבטוח לא יזיק

לי זה קרהההההתייעצות הריון
באופן כללי לגבי חלומותאוזן הפיל

כשאני מתעוררת בלילה מחלום רע ומציאותי ממש - אני לא חוזרת לישון באותו מקום או באותו מצב

לילדים שלי אני אומרת ללכת לישון הפוך, ראש זנב

ואני הופכת כרית, שמיכה

עושה שינוי משמעותי

זה עוזר לי להתנער מהחלום וללכת לישון עם ראש חדש

וואי אני אנסהאהבה.
חופשי היו חלומות הזויים בהריון.מוריה
תופעה ממש מוכרת, כל תחילת הריון אני ככהמסע של החיים
כן. פעם קראתי על זהבאתי מפעם

אני לא זוכרת מה, אולי קשור להורמונים.

תנסי לשאול את הגיפיטי , מעניין מה הוא יגיד בעניין. 

אולי זה קשור לשינה לא עמוקהנעמי28

שנגרמת במהלך ההריון.

בעיקרון זכרון של חלומות נקבע לפי הזמן שהתעוררת בו בתוך מעגל השינה.

אם זה ככה זה אומר שאלה החלומות שלך, ההבדל הוא שעכשיו את זוכרת אותם🙊

כן אבל גם חלומות ממש טראומטייםאהבה.

ממש, כאילו ברמה שאני מפחדת לספר את זה.

דברים מפחידים מאד

אוף

אולי ההריון מביא איתו חרדות ❤️נעמי28

בכל אופן אני לא מאמינה שלחלומות יש השפעה עלינו, הם בסך הכל תוצר של פעילות מוחית שקורית בזמן השינה.

יכול להיות שהם ביטוי לחרדות שהגוף שלך מרגיש בהריון

והסיבה שאת זוכרת אותם היא בגלל השינה הקלה בהריון 

יכול להיותאהבה.
וואי, קרה לי גםעוד מעט פסח

גם בהריונות שלי היו לי חלומות חזקים בטירוף.

כאלו שמתעוררים מהם, לוקח זמן לקלוט שבעצם זה היה חלום ועכשיו אני כבר לא חולמת.

דווקא לא היו לי סיוטים, אבל כן חלומות חוזרים וממש ממש חזקים.

כל הריון מחדש.

תקראי על חלום צלולכל היופי
בגדול יש טכניקות שעוזרות להבין תוך כדי חלום שזה חלום, ואז זה מרגיע (כי זה לא אמיתי) או לפעמים אפשר לשלוט בו או לסיים אותו
גם לי היה את זה בהיריון הראשון...והרי החדשה

נוראי.

העצה שלי היא להיכנס לשינה בהרפייה

תעשי דימיון מודרך, תשני עם מוזיקה נעימה ואולי זה יעזור..

את לוקחת בונגסטה ? אצלי יש קשר לכדורהרמה
לא ידעתי שזו תופעה נפוצה בהריון...קוראת פהממתקיתאחרונה

בהחלט מכל ילדיי היה לי הריון אחד עם חלומות איומים
כשהייתי קמה, הייתי משותקת, לא מתליחה לזוז ורועדת מהפחד.
דבר ראשון:
לומר "חלומות שווא ידברו" מיליון פעם.
כשמעט נרגעתי נצמדתי לבעלי, התכסיתי טוב ונרדמתי שוב...

מגע גוף מאוד מרגיע במקרים האלו.(כלומר להיצמד למישהו שישן).

אטופיק דרמטיטיס - מה אתן יכולות לספר לי על זה?מתואמת

אחרי כשבוע של פריחה דמוית עקיצות לקטנה, שהלכה והתפשטה, וחלק מהעקיצות הפכו למעין כתמים ורודים ואחד מהם גם לנגע שפשוף/גירוי כזה -

הגעתי איתה הבוקר (שוב) לרופאה.

(לפני שבוע היינו איתה ועם עוד שני ילדים אצל הרופא, כי גם להם הייתה פריחה כזו, והוא הסתכל בעיקר עליהם ואמר שזו פריחה ויראלית, ואפשר לחזור ללימודים כשלא יצוצו נגעים חדשים. להם זה כבר עבר אבל לה לא.)

הרופאה אמרה שזה נראה לה כמו אטופיק דרמטיטיס, ואמרה שנלך לרופא עור כדי לוודא, ושנמרח לה משחה מתאימה.

באותו רגע בעיקר שמחתי שזה לא מדבק ושהיא יכולה סוף סוף לחזור למשפחתון, אבל עכשיו אני מנסה להבין במה מדובר...

לא נראה בכלל שזה מציק לה. היא עליזה וחיונית (אפילו יותר מדי🙈), ולא שמה לב בכלל לנגעים האלה שיש לה.

אני לא בעד שימוש בתרופות כל עוד זה לא נצרך מבחינת סכנת חיים או הפרעה בתפקוד ובנוחות, ולכן נוטה לא להשתמש במשחה הזו.

אבל אולי אני טועה?

מה יכול לקרות אם לא מטפלים באטופיק?

עדיף בעצם לחכות לרופא העור, ולפי זה להחליט מה לעשות?

מצוייןבשורות משמחות

אם את בכיוון של קושי בעיכול המציאות שהיא חוותה אז כדאי לטפל בטיפול רגשי

אבל במקביל אנשים שנוטים לכך המערכת הפיזית שלהם מקבילה את הנושא הרגשי בקושי עיכול המזונות וכדאי לתמוך אולי רק בהפרדת מזונות, רווחים בין הארוחות, להוסיף לתזונה יותר אוכל שקרוב לטבע ופחות מעובד ולא לגעת בתזונה עד עכשיו -זה קריטי עבורם כדי שהגוף יוכל לפלוט את הרעלים שהצטברו עד עכשיו ובהמשך באופן יעיל שמערכת העיכול ושאר איברים נוספים חשובים יעבדו כמו שצריך בלי לנצל עליהם המון אנרגיה

ורוב האנרגיה תנוצל על ריפוי האטופיק

התקנים...1375422

אני יודעת שיש כבר 1,000 שרשורים בנושא הזה

אבל אני מאבדת ידיים ורגליים וחייבת לקבל החלטה דחוף

אני רוצה לשים התקן תוך רחמי לא הורמונלי (לא רוצה הורמונים, עד עכשיו הייתי על נרות אבל מפחדץ מאוד מהיעילות הפחותה שלהן..)

אני די מפחדת מההתקנה ומכאבים או סיבוכים, מתלבטת איזה התקן לשים

ממה שהבנתי בלרין וג'נפיקס כביכול אמורים להקל על הדימומים, אבל בפועל מחוות דעת שקראתי נשמע שזה לאו דווקא המצב

יש להם באמת עדיפות על נובה טי או מונה ליזה?

ומישהי התקינה ג'נפיקס אצל ד"ר שקי תמיר יעל וממליצה/דיס?

עוקבתרקאני
קכמצברוח

את רוצה גם למנוע הריון?

כןרקאני

ומתלבטת על התקן לא הורמונלי

ממליצה על דוקטור שאול ברוך (פרטי)סטודנטית אלופה

הוא מתקין לפי מבנה וגודל הרחם, משתמש בכמה סוגים (מה שכן, הוא לא משתמש בנובה טי וגם הסביר לי למה הוא בעייתי).

כל מי שהתקינה אצלו ודיברתי איתה מרוצה מאוד וציינו שהיה טוב יותר מהתקנות קודמות.

ולגבי כאב, לי לא כאב בכלל ההתקנה, אח"כ הרגשתי מעט כאב.

לגבי דימומים לא יודעת להגיד, כרגע מניקה ב"ה.

בהצלחה❤️

בדיוק בימים האחרונים קראתישלומית.

במקום אחר שיש נשים שיש להן מלא דימומים עם בלרין וגניפיקס, אז כנראה שאין באמת תשובה איזה התקן הוא "הכי טוב" זה מאוד אישי.

אני עם מונה ליזה (ממה שידוע לי זהה לחלוטין לנובה טי) סה"כ מרוצה אבל לא ניסיתי משהו אחר 

עונהרק לרגע 1אחרונה

ג'ניפקס באמת נחשב שגורם לפחות דימומים ובעיות טהרה בין מחזורים

דוקא בלרין הבנתי שלא כי יש לו יותר תזוזה ומגע עם דפנות הרחם.

ממליצה על ג'ניפיקס אצל דר ברונו רוזן

בעקבות השירשור סופר פהחמדמדה

שאלה אולי קצת לא יפה, אבל באמת שאני שנייה צריכה הסבר

אני לא באה מבית עשיר מאוד (ב"ה לא היה חסר לנו כלום ++ אבל נגיד מותגים לא, בקטע של עקרונות. וכנל טיסות או מלונות או אוכל בחוץ, לא חושבת שזה היה קטע כלכלי כמו חינוכי)

ועדיין ארוחה בשרית, חלבון בריא, פירות ירקות, כן גם הפירות היותר יקרים (אננס או תותים, לא מיד מיד כשמגיע וזה שלושים שח לקילו אבל בהמשך) זה דברים שתמיד היו

ואני כרגע גם אחרי השתחתנתי

מרגיש לי שלהוריד בשרי, או לא לקנות פירות

מה זה הבריאות של הילדים

נכון שיש חלבון גם בקטניות, אבל זה חלבון מהצומח הוא חא כמו זה מהחי

תנרמלו אותי שנייה כי באתי לבעלי אחרי השירשור הזה במחשבה של 'מה אנחנו כאלה מופקרים??'😅

ולא שאנחנו עשירים גדולים גם כיום (חסדי ה' אלף פעם אני מרוויחה טוב אבל משלמים משכנתא ותיכך נתחיל לשלם גם שכירות בנוסף כי הדירה לא גמורה) ועדיין להגיד לעצמי לבשל פרווה ולא בשרי באמצע שבוע מהעיקרון, מה עם הכוח של הילדים? הבריאות?

אני מגזימה?

חח לא יודעת או שענו שם רק אלו שבאמת ממש בודקים וחוסכים או שאנחנו ממש מעל הרף בלי להיות מודעים🙈

אני גם כתבתי, שאנחנו מקפידים שיהיה רשוםטארקו

חלק/מהדרין

אבל לא כשרות מעבר לזה בהכרח...

אופ מה עושים עם קילקול קיבה בהריון?…חמדמדה

אתמול בערב אכלתי משו בחוץ כנראה היה מקולקל מאז כל דבר שאני אוכלת אני בשירותים או מקיאה או שילשול😭🥴

ומהבוקר זה באמת אני לא יכולה לשתות אני תוך חמש דק בשירותים

ואני חלשה

ולא כיף לי

ואני צמאה ורעבה

בה התינוקי זז בבטן

אבל אני במיטה חסרת כוח

והבית הפוך😭😭😭😭😭😭

חיבוק.. מצב מעצבןשמיכת פוך

תנסי לשתות תה כהה מאד ללא סוכר בלגימות קטנות. זה עוצר שלשולים.

ואז תתחילי לשתות בהדרגה מים קפואים עם קוביות קרח. זה ימנע ממך את הבחילה.

כדאי לשתות מיץ פירות כדי לתת לגוף גם מזון וגם שתיה.

אורז טוב גם לשלשולים.

בע''ה יעבור לך מהר...

תרגישי טוב!!!

כשיש קלקול קיבהאמאשוני

וזה לא וירוס, הדרך הכי טובה להבריא זה לאכול ולשתות ולתת לחומרים להתחלף בגוף.

אז כן זה להיות צמוד לשירותים, אבל לפחות תגמרי עם זה.

לי קרה שאכלתי לפני צום אורז מלא כנראה שהיה מקולקל, גם בהריון,

הרב אמר לי לצום לפחות עד הבוקר,

(לפני שידענו על הקלקול קיבה)

כל הלילה סבלתי תופת, ניסיתי למשוך עד הזריחה ללא הצלחה.

וואי זה היה קשוח!!

אז חייבת לדרבן אותך כן לאכול ולשתות.

יש לך בבית בננה, אורז, תפוח ירוק? אפשר גם להכין צינימים, מרק עוף.

וברור להישאר במיטה! בית הפוך לא מעניין, רק שיהיה לכם אוכל לשבת, וטיפול מינימלי בילדה,

אם בעלך עושה אז להישאר במיטה.

הרבה יותר גרוע שתגיעי להתייבשות במיוחד שאת בהריון.

תרגישי טוב. שבת שלום!

בעצם לא בטוחה מרק עם עוףאמאשוני

אולי השומניות פחות טובה, אולי עדיף מרק ירקות בלי עוף, תייעצי עם הצאט

רפואה שלמה

אמאלה אני גם!!מחכה עד מאודאחרונה
המלצות למטפלת- עו"ס קלינית או פסיכולוגיתאנונימית בהו"ל

בירושלים/ הסביבה

אשמח להמלצות מניסיון בלבד .

תודה רבה

מטפלת למי ולמה?...❤️מתואמת
לעצמיאנונימית בהו"ל
ענייני חרדות, מחשבות ועוד
בהצלחה! (לא מכירה...)מתואמת
יש לי המלצה לשתיים מדהימות ממשאמא טובה---דיה!אחרונה
תפני אליי בפרטי
דימום אחרי גרידהכמהה ליותר

ברוך ה אני אחרי הגרידה.
עשיתי את זה אתמול, שבוע 13+3 להריון.

אתמול היה ממש קצת דימום, והבוקר קמתי לפד נקי לגמרי, אם לא שהרב אמר לי לחכות 7 ימים לפני הפסק, הייתי מנסה כבר היום להתחיל הפסק ושבעה נקיים.

זה נורמלי שאין כמעט דם?
האם לפי כל הפסיקות צריך לחכות 7 ימים אחרי הפלה בשביל הפסק? או שאולי כדאי לי לנסות לשאול רב אחר? (מציינת שעוד לא ידענו מה מין העובר)

חיבוק🫂כחל

שה' ימלא חסרונכם..

לא יודעת אם לפי כל הפסיקות, לא מכירה את כולם בשביל להגיד אבל לפי מה שאני יודעת, צריך לטבול רק אחרי שבועיים מההפלה

אז אם עברת רק אתמול, צריך לחכות שבוע ואז עוד שבוע של הנקיים ואז הטבילה זה יוצא שבועיים 

תודה! ואמן ❤️כמהה ליותר

אז זה בדיוק מה שהרב אמר לי, לחכות 7 ימים להפסק, ואז בצירוף ה7 נקיים, זה יצא לפחות שבועיים אחרי.

לא בטוחה לגמרי, אבל חושבת שהרעיוןכחל

זה כמו בלידה, שאחרי לידה צריך לחכות זמן מסויים, שבוע לבן שבועיים לבת

מקווה שלא המצאתי עכשיו🤭 אבל חושבת שזה הרעיון

פשוט בלידה זה באופן טבעי יש משך זמן של דימום ואז במילא עובר הזמן

עברתי הפלה טבעית, אז גם ככה היה לי דימום כמה ימים, אז לא יצא שחיכיתי במיוחד

אולי גם בגרידה הדימום יכול לחזור🤷🏻‍♀️

חיבוק יקרה! לגבי הדימוםshiran30005
עונה לא מבחינת ההלכה- ככה זה ביום יומיים הראשונים נראה שאין דימום ואז הדימום חוזר שוב לכמה ימים, אז מציעה לך לחכות עוד טיפה
תודה על המידעכמהה ליותר

הייתי בטוחה שאמור להיות כמו מחזור, מההתחלה.
אז אחכה עוד קצת. גם ככה צריכה לחכות שבוע להתחיל הפסק 😉

תודה על החיבוק!

צריך לטבול אחרי שבועייםהשקט הזה

מכיוון שלא יודעים מה מין העובר, אז הולכים על הטומאה הארוכה יותר של נקבה..

אני חושבת שלפי הפסיקה של הרב זכריה בן שלמה אפשר לעשות הפסק ברגע שאת יכולה, ופשוט לחכות לטבילה שיעברו שבועיים, אבל אני לא בטוחה ב-100% לגבי זה.

זה נראה שנגמר ואז חוזר דימוםוהרי החדשה
השם ישלח נחמה עברתי את זה לא מזמןלב המעייןאחרונה

שולחת לך חיבוק חזק!!! עברתי את זה לא מזמן בכיתי בלי הפסקה שבועיים רצוף!

אבל אחרי זה השם פיצה אותי בענק!

אנחנו לא מבינים אבל מאמינים!

תני לעצמך את כל הזמן שאת צריכה בעולם!

חרי זה הכל משתחרר והזמן מרפא לגמרי את הכאב הגדול!

אני עברתי 2 גרידות יום אחרי יום כי השליה לא רצתה לצאת,

ואני זוכרת שכבר אחרי הגרידה הראשונה לא ראיתי שום דימום

כי הם מנקים מאוד טוב את הרחם למרות שהיתה לי רשלנות רפואית חמורה בגרידה הראשונה.....

לגבי השבעה נקיים לא יודעת אם כדאי לך למהר הרחם עוד צריכה להחלים והגוף צריך להתאושש...

אולי יעניין אותך