אמא!! ראיתם??????פלפלתי

מסוק של צה"ל הופל בדרום לבנון

מסוק של צה"ל הופל הערב בדרום לבנון, רשת 'אל מנאר' דיווחה כי אנשי חיזבאללה ירו טיל לעבר המסוק. יש נפגעים.

מסוק של צה"ל התרסק הערב בדרום לבנון, רשת 'אל מנאר' דיווחה כי אנשי חיזבאללה ירו טיל לעבר המסוק.

ההערכה היא כי המסוק הוביל לוחמים לשטח בדרום לבנון ולאחר שהוריד אותם והמריא ירו מחבלי החיזבאללה טיל נגד טנקים לעבר המסוק והוא התרסק.

כוחות גדולים של צה"ל הגיעו לזירת האירוע ונמסר כי יש מספר נפגעים.

אתמול הורו ראש הממשלה ושר הבטחון להרחיב את הפעולה הקרקעית בלבנון. כוחות רבים של צה"ל בליווי מסוקים הונחתו בלבנון במהלך הלילה, והתקדמו לעבר אזור הליטני. הכוחות תפסו עמדות שולטות ופעלו לאורך הגזרות בחיפוי של מסוקי חיל האוויר, מטוסי קרב ומטוסים בלתי מאויישים.

כן!!! פשוט נורא!!!!!![:HoDi
אימאלה.. מפחידדד..ברוריה מהגוש
בס"ד, שנה ושישה ימים לגירוש.

נראה לי זה אחד הדברים הכי מפחידים במלחמהה..‏
נורא ואיום!!אורטל לאה
נורא ואיום שאנו מצניחים חיילים ולא מורידים פצצותברוךש
ואז אנו בהלם כאשר החיילים נהרגים או הכלים שלהם נפגעים. כידוע המסוק שנפגע הנחית חיילים ואל השמיד כפרים ולכן לפי החוק התקני הוא לא היה אמור להיות שם
די לחפור.שומרוני

עם פצצות אתה לא תסיים את המלחמה הזאת.

בלי חיל רגלים - אין סיכוי להשמיד את הרוצחים.

הופה! בוקר טוב..לילה טוב..פלפלתי
אבל הוא קצת צודק..פלפלתי

אין מה לעשות..

צריך חיל רגלים - כתוספת,

ולא לשלוח במקום.

רואים שאתה לא יודע מה זה מלחמהברוךש

במלה"ע השנייה: לפני הפלישה לסיציליה, נורמנדי, וכל מקום אחר האירופה. בעלות הברית באות עם צי אווירי שהפציץ את כל הערים וכפרים שהיו בהם אנשים והחריבו אותם עד ליסוד(ברלין,לוקסמבורג,מינכן, וכו...) ורק כאשר הכל הושמד והסכנה שנשקפה לבעלות הברית היה מינימלית אז פלשו (כדרך אגב מתו מיליוני אזרחים מההפצצות האלו, אך בעלות הברית החליטו שחייליהם יותר חשובים מאזרחי האוייב).גרמניה הפסידה כ8מיליון אזרחים במלחמה

יפן: טוקיו כמעט הוחרבה וכך כמעט כל שאר עריה(ועוד שתי פצצות אטומיות הונחתו על אזרחים שכתוצאה מהם לבד נהרגו 300000 אזרחים ויפן הפסידו כמיליום וחצי אזרחים במלחמה)

אפגניסטן: לפני שהחילות הדמוקרטיות נכנסו הם הפציצו מהאוויר בעזרת נאפאם וכך הרגו מאות אלפים 

עיראק: לפני הכניסה של חילות הברית הפציצו האמריקאים את עיראק בנאפאם וגרמו למותם של אלפים 

זה פועל גם נגד אנשים בבונקרים מבוצרים, שהפצצה כל כך חזקה וגם שורפת הכל שאנשים שלא נפגעו יצאו מהבונקרים ולא ידעו איזה כיוון זה למעלה ומבחינה פסיכולוגית הם אינם מסוגלים לתפקד. וכך כמעט לא נהרגו חיילים אמריקאים בעיראק. והחיילים שנהרגים כיום זה מכיוון שארה"ב יושבת שם ולא עושה כלום וסתם משמשת מטרה לאוייב.

פעם אחת ארה"ב נהגה כמונו בוויטנאם ועברה שם בית בית וחיפשה לוחמים ועברה כוך כוך וחיפשה לוחמים וההרוגים שלהם היו באלפים

רוסים הפציצה את ערי הצ'צ'נים לפני שנכנסה להילחם 

אז בבקשה תתפכח ותבין דרכי עולם ותבין אנו לא מוכנים למשפט "דם תמורת בטון" (גשרים ובניינים ריקים)

וואי! אתה חופר!!!שירה חדשה
אני נורא מרחם עלייךברוךש
את פשוט מהסוג ללא השכל והאינטלגנציה טוב נו מה לעשות, בהצחה בחיים את תצטרכי את זה
בלי לקרוא את כל מה שכתבת....שומרוני

אני כותב דברים שהבהיר לי מפקד חטיבת חיל רגלים לפני לא הרבה זמן.

בשבת ישבתי עם עוד סגן אלוף אחד (אבא שלי) על כוס קפה שהראה לי את תמונת המצב והשטח שם, והוכיח שפוט אי אפשר לגמור מלחמה כזאת מהאוויר או מהטנק. אי אפשר.

אז תקרא את מה שכתבתי ואז נראה אם אתה חושב כךברוךש
קראתי.שומרוני

כלום לא סותר. כלום!

המצב משתנה ממלחמה למלחמה וממקום למקום.

בתנאי השטח של לבנון וחיזבללה, אין אפשרות לסיים את הלחימה ללא סריקה יסודית של דרום לבנון באמצעות חיל רגלם.

זה לא דומה לאף מלחמה מהעבר, וגם לא למלחמת לבנון הקודמת.

כן.נכון אתה צודק!!!שירה חדשה

אבל קיימת בעיה קטנה-אנחנו כבר יודעים את זה, זה נחרש בפורום...

לא נעים להגיד- אבל רואים שאתה חדש...

מי חדש??שומרוני

אני????

חמודל'ה, אני ילדתי את הפורום הזה...

דיברתי לברוךששירה חדשה
כמו שאמרתיברוךש
אם את כבר מכירה הכל העל פה והפוך מי היה האוייב של ארה"ב במלחמת וויטנאם? תחשבי טוב זה שאלה מכשילה (אבל את כבר חרשת את זה)
נראה לי שאמרתי שאני מסיימת את הויכוח?שירה חדשה
לילה טוב!
שאלה?שירה חדשה
היו שתי מלחמות על איזה אתה מדבר הראשונה או השניה?
אוי לא התבלבלתי עם קרבות בולראן...שירה חדשה
זה תרוץ מצויים הסטוריה לא קיימתברוךש

אז תגיד לי מר מכחיש השטוריה מה מיוחד בלבנון שלא היה בכל מלחמה אחרת בעולם?

ואם לא תפרט ותסביר, אדע שאין לך תירוץ מואתה סתם מקשיב לכל השמאל בארץ

ליצן קטן....שומרוני

בא אני אסביר לך נקודונת....

בכל המלחמות שהזכרת - היו גם אזרחים. אין לך אזרחים כרגע להפציץ! החיזבללה אינו אזרח. לא מפריע לו שימותו כמה לבנונים דלוחים. אין לי שום דבר נגד מחיקת כמה אלפי לבנונים - אבל זה לא יעיל.

האמריקאים הסתבכו עם שטויות אחרות.. שלצערנו גם צה"ל עושה אותם ולא כאן המקום לפרטן. לצבא ארה"C לא היתה ברירה אחרת. הם יכלו לשורוף את היערות - והם עשו את זה חלקית. צה"ל שרף כל יער אפשרי בלבנון - זה לא עוזר. אתה מריך לעבור בסריקה מהירה ויעילה עם חיל רגלים. זה יעלה לך במאה הרוגים - עדיף על כל ההרוגים עד עכשיו. נכון לעכשיו - כמחצית מן ההרוגים מיותרים. ממש כך.

ואני בן, לא בת.

תנסה להביןברוךש

עיראק: לפני הכניסה של חילות הברית הפציצו האמריקאים את עיראק בנאפאם וגרמו למותם של אלפים 

זה פועל גם נגד אנשים בבונקרים מבוצרים, שהפצצה כל כך חזקה וגם שורפת הכל שאנשים שלא נפגעו יצאו מהבונקרים ולא ידעו איזה כיוון זה למעלה ומבחינה פסיכולוגית הם אינם מסוגלים לתפקד. וכך כמעט לא נהרגו חיילים אמריקאים בעיראק בפלישה. והחיילים שנהרגים כיום זה מכיוון שארה"ב יושבת שם ולא עושה כלום וסתם משמשת מטרה לאוייב.

ואם מפציצים והורגים אלפי לבנונים אז:

א. ממשלת לבנון שכן אכפת לה מאזרחיה כן תגיב ותקח פיקוד ותדאא שחיזבאללה יזרק מהארץ. כמו שכבר קרה לפני עשרים שנה בירדן! (כרגע ממשלת לבנון תומכת והיום יצר רה"מ הלבנוני ושיבח אותם מכיוון שהמלחמה לא מזיקה לו.

ב. אם נהרוג אזרחים אז לבנון תצא ותצעק לכ העולם שיעזרו והם יפתרו את הבעיה ביום.

ג. תושבי לבנון יחשבו פעמיים לפני שהם עוזרים לאנשי החיזבאללה ויבינו שהם יצטרכו לשלם מחיר גבוה אם הם עוזרים לטרור.

ד.חיילי החיזבאלה מצויידים יותר טוב מחיילי צה"ל בהרבה מקרים ויש ברשותם נ"ט מהטובים בעולם שמשמידים טנקים בקלות. אין סיבה לסכן את חיילינו כשאר האופציה השניה פתוחה.

כתבת שימות 100 חיילים אם זה יעבוד. אז שתדע הצבא הכין אלפי חלקות קבורה ליילים למקרה הצורך וכולם מעריכים שאם נמשיך כך נוכל לאבד עד 2000 חיילים. וכמו שכבר הסברתי אין שום רע בפצצות נפאם הם משמידות את הכפרים והם גורמים גם למי שנמצא בתוך בונקר להכנס למצב שיגעון וכמובן והוא לא יוכל להילחם עוד 

אוקיי.שומרוני

הדברים שאני אומר עכשיו לקוחים מפיו של אחד המפקדים בשטח.

דרום לבנון מרושתת מנהרות תת קרקעיות. בלתי אפשרי לנצח את המנהרות הללו בפצצות.

ממשלת לבנון - גם אם היא תיקח פיקוד - זה לא יעזור לנו. תהיה הפסקת אש ובעוד שנתיים שוב התקוממות.

אם העולם יצעק - אתה יודע שטוב מאד שזה לא יהיה לטובתינו. העולם הנאור שמאד אוהב יהודים...

תושבי לבנון נעזרים בחיזבללה. החיזבללה זהו גוף עם כסף, שמקים בתי חולים ונותן המון עזרה סוציאלית. לתושבי לבנון משתלם מאד לתמוך בחיזבללה. ולא - הם יצאו קרחים מכאן ומכאן. לא תצליח לגרום להם להיות עויינים לחיזבללה.

אני מסכים עם הפיסקה האחרונה. בקצב הנוכחי - אני צופה למעלה מ2000 הרוגים.
במצב הנוכחי - צה"ל רוצח את חיל הרגלים שלו. השראת חיילים בשטח באפן נייח למשך זמן רב - הריגתם הוודאית. מה שאני מדבר עליו זה תנועה בלתי פוסקת, התקדמות ללא מעצורים. תיכנס ותצא מהכפרים ללא הרף - לעולם אל תעמוד במקום. עמידה במקום = מוות.

המפקד טועהברוךש

א. אם נפציץ כמו שצריך כבר הסברתי זה פוגע גם במי שממוגן בבונקר תת קרקעי.

ב. כדי שציבור הלבנוני יהיה נגד חיזבאללה פוגעים גם בו, ולכן אם הוא יהיה נגדו אז החיזבאללה יגורש מכל הכפרים.

ג. ממשלת לבנות יכולה לטפל בחיזבאללה אם אזרחיה עומדים לצידה (סעיף ב)

ד. אותו טעות נעשתה בעזה וביהודה ושומרון החיילים עברו ביתי בית והערבים חיכו להם בתוך והרגו את החיילים. גם בוויטנאם הוויאטנמים היו מבוצרים במחילות תת קרקעיות מסובכות וממוגנות, והאמריקאים חשבו להכניס את החיילים ולכן הוויטנאמים פשוט חיכו במחילות ובבונקרים וכאר הגיעו חיילי ארצות הברית לבונקרים הם נכנס למלכודים ונפתחה עליהם אש מכל כיוון ואלפים נהרגו(בתחקירים אחרי המלחמה הודו השלטון הצבאי שהם הפסידו בגלל שהם עברו בית בית בונקר בונקר ולכן הם איבדו יותר מידי חיילים מאשר האומה האמריקאית יכלה לסבול ולכן אזרחי ארצות הברית הפסיקו את המלחמה בתבוסה), זה מה שיקרה לישראל אם היא תעבור בית בית.

ולכן לא מכניסים חיילים ללבנון, אלא נלחמים כמו שכל צבא נלחם, אם טילים ופצצות.

כמובן!שומרוני

המפקד טועה, ברוך צודק. אני חושב שהמפקד צריך להתפטר. מי לימד אותו להילחם?

ילד, אתה לא חושב שלא ניסו לפגוע כבר במחילות? ולא הצליחו.

אני בהחלט בעד פגיעה באזרחים - רצוי כמה שיותר - אבל לא זה מה שיססים את הלחימה.

בפרלמנט הלבנוני יש 45% תומכי חיזבללה. למה? כי החיזבללה מביא כסף. אז במקרה הכי טוב, ממשלת לבנון תדאג שהחיזבללה יוריד פרופיל לשנתיים, בהן הוא יוכל להתארגן מחדש.

אף אחד לא דיבר על להכניס חיילים למחילות. זו התאבדות.
אני דיברתי על סריקה רגלית של האזור - איפה שאתה רואה חור - סימן שיש פתח של מנהרה. בו במקום - אתה מסמן לדחפור לקבור את הפתח. פשוט וקל, יעיל מכל פצצה כזאת או אחרת. הסיכון הגלום בתוכנית זו,  היא שלא תמיד מאתרים מיידית את הפתחים, ואז הרוצחים יורים מתוכם ופוגעים באנשינו. ההערכות הם שמבצע כזה יגבה כמאה קרבנות - וזה כלום.

א. שיהיה ברור מדובר שטח בנויברוךש

אתה נשמע ממש תמים "רואים בור מסמנים לטרקטור והוא מכסה" (אתה בגיל 10?)

מה זה אמור להבי מדובר על לחימה בתוך בניינים על כל קומה וחדר בבניין רב קומות שבמקרה הכל ממולכד ובכל חור יש מצלמות של חיזבאללה שרואים את חיילי צה"ל ואז בלי שום אזהרה כמה חיילי צה"ל עולים השמימה.

הרבה מאוד חיילים היו בהם לאחר שהגיעו לכפרים (עם אנשי חיזבאללה מצוידים בכל) מבוצרים בתוך כל בתי ובנייני הכפרים והם לא מבינים למה כל הבניינים עדיים עומדים, ואז מבקשים מהם להסתער על הבית אז הם מסתערים למותם. כאשר מגיעים טנקים אז טיל נחמד וכבר אין טנקים. שמעת פעם על "טוהר נשק" לא לפגוע באזרחים, ושמעת את הראיון של הרמטכ"ל שאמר שהוא לא מפציץ מהאוויר כי הוא מפחד לפגוע  באזרחים. תגיד איפה אתה חי? מה רע בשכל שלך? מה אתה לא מבין? למה חיילים מהימים עורקים? אתה חושב שהם מפחדים? לא! הם האחרונים לפחד, מכיוון שהם לא רוצים להיות קורבנות של "טוהר נשק" מה אמרה האחות בהלוית אח שלה, היא ביקשה מכל החיילים לחזור כי שולחים אותם למשימת התאבדות בית בית.

תתבייש לך שאתה בעד לשלוח חיילים למותם בלי שום סיבה מוצדקת

גם הרבנים נשאלו וכבר מספר רבני ישיבות אמרו לא לצאת לקרב, ומספר ובראשם הררב ליאול אמר לצאת לקרב אך לא להקשיב למפקד ולהשמיד את מה שצריך (אני מקווה שאתה בעניינים).   

אתה לא עונה לעניין עליו אני מדבר....שומרוני

בקשר ללוחמה בשטח בנוי - הטעות של צה"ל היא אחרת ממה שאתה מציג.

אתה טוען שזו טעות להסתער בית בית.

לא נכון! לצה"ל כמעט ואין נפגעים במהלך הכיבוש.

צה"לעושה טעות מוסרית וטאקטית אדירה - אבל הטעות היא טעות אחרת.

צהל משאיר את הלוחמים השטח זמן רב. זו שטות! כוחותינו צריכים להיכנס לכפר - ולצאת ממנו מיד לאחר מכן. הישארות בכפר - התאבדות. זו הסיבה שהרבנים קוראים לאנשים לא להתגייס. אני מסכים בהחלט, הרי זו משימת התאבדות.

הבעיה היא אחרת.

בשטח בנוי - פתחי המחילות הם מתחת לבתים - כך שגם אם כבשת בית - ברגע שיצאת ממנו הם נכנסים שוב אליו. אי אפשר לחסל בונקר כזה על ידי הפצצה אווירית - זה כבר נבדק ונוסה אינספור פעמים. עכשיו תשאל אז בשביל מה נכנסים:?? - בתשובה פשוטה. החיזבללה משגר שני סוגים של קשטיושות. קטיושה בודדת - שקשה מאד לאתר, ומשאית שיורה 24 קטיושות בו זמנית. אחרי שנכנסת לכפר פעם אחת - לא יהיו שם יותר משאיות.

בשטח פתוח - כבר הסברתי שאתה רואה חור וקובר אותו מיד. גם זה נבדק ונוסה בהצלחה.

שטויותברוךש

זה נבדק ונוסה בכל מלחמות העולם ובפרט במלחמת עירק הפצצה אווירית שמשאירה כפר ללא כל תלם עומד זו התשובה שיקברו המחבלים מתחת לעריסות וכמובן ששום משאית אם טילים תשאר וגם הפצצות גורמות ליגעון ואנשים שנמצאים באזור ההפצצה כבר אינם מסוגלים לקלוט שום דבר ואינם מבינים אפילו מי הם עצמם, כך שכולם נפגעים חוץ מחיילי צה"ל. ולמה לא להישאר בכפרים המלחמה אינה נגד משגרי קטיושות אלא נגד חיזבאללה וגם אם נצליח לחסל כמה קטיושות (וחיסלנו ב4 שבועות האחרונים רק כמה מאות ולהם יש אלפים) אז לא פתרנו שום בעיה כי אם לא נחסל את החיזבאללה הם ישיגו הכל מחדש בעוד לא יותר מחודש. ומשאית טילים אפשר לראות מהאוויר וגם אם הוא במחבוא הוא אינו נמצא במחבוא כשהוא יורה את הטילים וכבר 190 משאיות עם קטיושות חוסלו בידי חה"א!

ואל תתעלם "מטוהר נשק" שגבה מאות הרוגים ואלפי פצועים בשנים האחרונות ותקשיב לשיחות הממשלה וראשי צה"ל שהולכים לפי עיקרון מנחה זה.

זהו סיימתי לילה טוב 

משוגעים! אפילו אני הלכתי כבר לישון..פלפלתי
ריבונו של עולם!שומרוני
לא נותר לי אלא לברך שלא אתה הוא אלוף פיקוד הצפון.....
כן, גם לא ראש מועצה..פלפלתי
וואי 24 חיילים נהרגו ביממה האחרונה!!חרדייה מאשדוד!
הי"ד.מוריה
בס"ד

הותרו לפרסום שמות הרוגי המסוק ביניהם חיילת מילואים

הותרו לפרסום שמות הרוגי המסוק שהופל בידי מחבלי החיזבאללה, רס"ן סמי בן נעים בן 29 מרחובות, ניסן שליו בן 36 מקיבוץ עברון, סרן דניאל גומז בן 25 מנחלים, רס"מ (מיל.) רון משיח בן 33 מגדרה ורס"ל (מיל.) קרן טנדלר בת 26 מרחובות

קרן טנדלר בת 26 מרחובות?שירה חדשה

לא אמרו שלא מכניסים בנות ללבנון?

ה' יקום+ינקום דמם של כל החיילים והאזרחים שנרצחו!!!

שנשמע בשורות טובות!

אין לי מושג מה אמרו..מוריה

בס"ד

זאת עובדה מרה בשטח..

לא מסתכל על הפרטים!!!יהודה
די די די!!!עינב
אני לא עומדת בזה יותר!!!! אני רוצה ללכת מכאן!!!!
לא. לא עוזבים! !זה לא הוגן. ;צחקן
בשבילך עינב.. בשביל כולנו בעצם..פלפלתיאחרונה
גורל אחד
עופרה חזה
מילים: צפנת ירון
לחן: שם טוב לוי
גורל אחד
שם אותנו כאן
בארץ הזאת

ניסינו לברוח
ניסינו לשכוח
ולא יכולנו
לעזוב

נסענו רחוק
מעבר לים
היה לנו טוב
אבל חזרנו משם

ניסינו לפרוח
באדמה זרה
ולא יכולנו
לעזוב

גורל אחד
שם אותנו כאן
בארץ הזאת
פתיחת ווצאפ במחשביאיר גדסי

אני מנסה לפתוח ווצאפ במחשב הבעיה שיש לי פלאפון כשר ניסיתי להתקין אימולטר 

ניסיתי מאה סוגים אבל בכל אחד הוא לא נתן לי להתקין ווצאפ

מישהו עם פלאפון כשר הצליח להתקין ווצאפ על מחשב?

ויכול להדריך אותי בדיוק איזה אימולטר ואיזה ווצאפ להוריד

ממש יועיל לי

אתה לא בפורום הנכוןזיויק
חפש בפורום טכנולוגיה
טעותיאיר גדסיאחרונה

אתה צודק לא ידעתי אני חדש 

איך אני מוחק

אשכרה הפורום הזה נפתח שנה לפני שנולדתי!!!!!!!!!!!ההרהמורניק

בואו נחיה אותו

מה קורה פה?פיטוניה
כלוםזיויק
פורום נטוש ככל הנראהקעלעברימבאר
אבל אולי לא. מי יודע?קעלעברימבאר
וואו. מקום עם הסטוריהמשה
מה היה פה?שדמות בחולות
פורום פעיל עם חברים אהוביםמשהאחרונה
סביב העשר שנים אחורה.
שיר חדש לקראת פורים!שירים חדשים
מוישי קליינרמןעשב לימון

למה לדעתכם האם בחזית ולא האב?

גיטי קליינרמן: "מוישי הוא כבר הבן של עם ישראל" | ערוץ 7

גם עם הדר גולדין זה הרבה כך,

וגם עם שלושת הנערים הי"ד

זה חדש יחסית

עם נחשון וקסמן הי"ד זה היה האב בחזית

(למה זה גורם לי לחשוב שאני שוביניסטית?)

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?דבדב

מרתק: כולם אומרים "שנמאס מהמצב"? למה זה קורה?

כולם מדברים על "המצב" ועל זה "שנמאס".
אבל מה אנחנו מרגישים באוויר ולמה?

פודקאסט חדש, מרתק וויחודי ששווה להאזין לו.
והפעם על: "תנועת הבעד"

כל הפרטים, להאזנה>>

קניון, מה הוא עושה לנו בלב? פודקאסט חדשדבדב

קניון, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

, מה הוא עושה לנו בלב?
פודקאסט חדש:"קניונים ורגשות".
להאזנה>>

אולי יעניין אותך