השבת הייתי צריך להיות בצפת, "עיר הרפאים"
אז הנה מה שראו עיני.
יצאנו מב"ב באוטובוס "מפוצץ", בלי גוזמה היו בסביבות 50 איש עליו שנסעו כמעט כולם לצפת, (למעט 2 שירדו במירון ועוד שתים שירדו באיזה צומת בדרך)
אגב גם מירון לפי שהספקתי לראות מחלון האוטובוס היה לא פחות שומם.
הדרך נראה רגיל חוץ מזה שכמה שיותר מתקרבים לצפון נראים פחות מכוניות על הכבישים,
בכניסה לצפת רואים מיד את החורים הגדולים בבניני רח' צה"ל הידועים (מרכז קליטה) שספגו קטיושות אחד ליד השני, בנין שמנה ותשע ובעש"ק גם מספר 9.
הכל סגור על בריח, לא חניות לא מכולת, כלום.
מכוניות עוברות פעם בעשר דקות, וכמובן לא רואים כמעם אנשים ברחובות, למעט בודדים שיצאו מהמקלטים לקצת אוויר וסיגריה, שהם כמובן שמחו מאד לראות בכ"ז מישהו שמגיע לשהות בעירם לשבת שאפשר גם לפרוק ולספר קצת על הסבל.
בעל הדירה שבו היינו לא האמין למשמע אוזניו שמישהו רוצה עכשיו להשכיר דירה, ופשוט אמר תיתן כמה שאתה רוצה, הכל רווח.
יאמר לזכות לכל הארגונים שמחלקים כמיות אדירות (למי שנשאר) אוכל חם מוכן, מעדנים, מטרנה, טיטולים, משחקים לילדים לרוב וכו', באמת כל הכבוד להם.
נכנסתי לטבול במקוות האר"י שלמעט שני חיילים היה ריק, ומיותר לציין שגם הקברים של האר"י הק' הב"י ור' לייב בעל היסורים נשארו ללא פוקדים.
שבת בלילה,
רוב הבתי כנסיות סגורים, צאנז בקושי מנין כמו"כ חב"ד, אבוהב איזה שני מנינים, וברסלב שבשבת רגילה מתפללים בערך 500 איש, גם בקושי איזה 4 מנינים.
בירב, אר"י האשכנזי, קאסוב, טשרנוביל וכדו' הכל סגור.
פה ושם רואים עשן בהרים ממול מקטיושות שעוד לא הגיעו לכבות, חורים בכמה בנינים ובכבישים וכמובן רסיסים על כן הבנינים מסביב.
במשך השבת לא נשמעו הרבה צפירות (בערך 6-5) ופעם אחד כשהלכתי ברחוב ואז פתאום התחיל הצפירה המאיימת נפתחו לי שני דלתות להיכנס עד יעבור זעם, ולא תמיד הקולות באים אחרי הצפירה אלא לפעמים יש איזה 3-2 לפני, ואפי' מתי שיש אזהרה מוקדמת זה רק בערך 40 שניות.
צריך להיות שמה כדי באמת להבין מה עובר עליהם (למרות שאני לא ממליץ לאף אחד לנסות) מרגישים את הקטיושות כמו רעידת אדמה אפי' אם זה די רחוק, רעש מחריש אוזניים, וכמובן עם שזה מלווה עם הבכי של הילדים, אחב"י סובלים...
ביציאה מהעיר עוד הספקנו לשמוע את המטח האחרון ולראות עוד כמה אמבולנסים שנכנסים להעיר, כנראה עם עוד כמה חיילים פצועים.
האוטבוס בחזור היה ממש ריק, חוץ ממני, ב"ב וילדי היה רק עוד אחד, ואח"כ עוד שש שעלו במירון, כנראה שכל אלו שבאו חזרו בס"ה מכמה ימי התרעננות.
אי אפשר להגיד א"ז אחרי שרואים שומעים ומרגישים את הכל, אבל בכל זאת חייבים, אז לכל תושבי הצפון, תהיו חזקים!!! זה הדבר היחיד שמחזיק אתכם במצב הנוכחי!!!
שבוע טוב ושבוע שקט ובריא לכל עם ישראל.
נ.ב. לכל אלו שיצעקו ונשמרתם, אתם צודקים!
אם לא הייתי חייב ואם לא הייתי מתייעץ עם כמה רבנים לא הייתי נוסע.