את זה לתפרחת חיתולים קשה. גם רופאי עור.
ההמלצה שאני קיבלתי מרופא עור שרשם הידרואגיסטן לפטרת חיתולים, למרוח שכבה דקה, לתת לה להיספג כמה דק' כשהחיתול פתוח, מעל זה למרוח שכבה עבה של משחה סמיכה, למשל אינוטיול, ואז לחתל כרגיל.
אגב נדמה לי שגם בהוראות המשחה עצמה כתוב לא למרוח במקום סגור/חבוש.
כנראה שלפעמים אין ברירה, תלוי במצב.
בהנחיות שרשמתי למעלה רואים שיפור משמעותי במצב די מיידי...
בתור אמא לילדה עם נטייה לשלשולים( בעיה רפואית) ועבר עשיר של פטרת חיתולים, הנה ה'פרוטוקול' שלי( לא אומרת שתקף לכולם, ולא אומרת שהבת שלך צריכה דווקא טיפול כזה, פשוט זה מנסיוני ובהתייעצות עם כמה רופאים):
בשוטף, למניעה: לחתל לעיתים קרובות. במידת האפשר לשטוף במים במקום מגבונים, או לפחות מגבונים שטופים במים. לייבש בעדינות, אם אפשר להשאיר מעט פתוח שיתאוורר ויתייבש. ממש שתיים שלוש דקות, לא מעבר. למצוא משחת החתלה טובה, עדיף סמיכה יחסית, ולהשתמש בנדיבות בכל החתלה.
משחות טובות אצלנו: אורה קרם ואוליביול.
1- אם מתחילה אדמומיות, למרוח אינוטיול. אני יודעת שכאן בפורום מרבים להסתייג. אצלנו נכון ללפני חמש שנים קיבלתי המלצות מרופאים וגם מרוקחים, אצלנו היה יעיל מאוד ולא נרשמו בעיות.
אם אחרי שתיים שלוש החתלות אין שיפור משמעותי, מניחה שזה פטרתי, ואז לפי המצב, תלוי עד כמה חמור.
2- אם המצב קל, מוסיפה לפני ה אינוטיול שכבה דקה של אגיסטן( כמובן עם כל הנ"ל, שטיפה במים, ייבוש, אוורור, זה תמיד כמה שאפשר וכמובן כשיש בעיה. ), נותנת להיספג, מורחת אינוטיול. אם אין שיפור משמעותי תוך שתיים שלוש החתלות,
3- עוברת למשחה במרשם, טבע קוטן. משחה סטרואידית 'קלה', רחבת טווח ויעילה מאד. לשים לב שאפשר להשתמש רק פעמיים שלוש ביום, כמה שהרופא אומר. שכבה דקה, לתת להיספג, מעל משחה סמיכה/אינוטיול. אם עדיין לא משתפר אחרי יום יומיים, הגיע הזמן לתותחים הכבדים
4- הידרואגיסטן, לפי כל הפרוטוקול הנ"ל, שטיפה, ייבוש, אוורור, לתת להיספג כמה שיותר לפני שמורחים משחה סמיכה נוספת ומחתלים. לשים לה למגבלת השימוש, פעמיים ולכל היותר שלוש, למספר ימים בודדים לפי ההנחיה שקיבלתם. זה ממש לא לטווח ארוך.
אני כבר השתדלתי שיהיו לי את המשחות בבית וידעתי לטפל בשוטף לפי הצורך.
ואגב, טבע קוטן זו משחה מאוד יעילה ובעיני כדאי שתהיה בבית, יעילה גם לענייני שפשפת אצל מבוגרים וכדו'. רופאת העור שאנחנו הולכים אליה מדי פעם רושמת לי אותה בלי בעיה ללא תלונה מיוחדת , וגם מופירוסין, שתי משחות שאני משתדלת שיהיה בבית.