מרגישה צורך לכתוב אחרי קריאה בשרשור של אפס הפרדההשקט הזה
קודם כל, חושבת שזה מבורך שיש התקדמות בתחום הזה, שיש ארגון שפועל למען קידום של הדבר בבתי חולים וגם חושבת שזה מבורך שהביאו אירוח בפורום בנושא ונתנו ידע וכוח לנשים שמעוניינות בזה.

חשוב לי רק, בעקבות תחושות שלי מהשרשור להזכיר לנשים האחרות שזה בסדר גם לרצות אחרת.
עלולה לעלות תחושה מהשרשור שהאימהות הטובה היא להיות עם הילד 100% וכל דבר אחר הוא בעייתי.

ואני רוצה להזכיר לי ולאחרות שזה בסדר גם שהאמהות שלנו נראת קצת אחרת. זה בסדר ששלחתי את הבת שלי אחרי חצי שעה לבדיקות עם אבא שלה בתינוקיה כי הייתי צריכה לנוח קצת וסמכתי עליו שהוא יהיה איתה.
זה בסדר שפחדתי להשאר איתה לבד בלילה הראשון והעדפתי לשים אותה בתינוקיה ולבקש שייתנו לה תמל. הייתי צריכה לישון רצוף אחרי שהייתי ערה כל הלילה שלפני כדי ללדת אותה.
ב"ה הנקתי אחכ הנקה מלאה והקשר שלי איתה מצויין חם ואוהב. לא מרגישה משהו חריג אצלה כי הייתה בתינוקייה.

וזה בסדר גם שזה קורה לא לגמרי מבחירה אלא כי יש איזשהו מצב רפואי של האמא שלא מאפשר.

או שיש מצב של הילד שלא מאפשר

בסוף מה שחשוב זה אמא בריאה וילד בריא

וזה בסדר להחליט עם ילד אחד ככה ועם ילד אחד אחרת
והכי זה בסדר להיות האמא שאת, בצורה שנכונה לך, מדוייקת לך ומאפשרת לך לתת לילד את החום והאהבה שהוא זקוק להם.

ושוב, אני לא באה לצאת נגד השרשור ההוא חס וחלילה. האירוח מבורך, המידע שניתן לנשים הוא כח עצום והרצון של הנשים להיות עם התינוק שלהן הוא מדהים וראוי שינתן לו מענה.

אני רק רוצה לאזן ולהגיד שזה בסדר אחרת.

זה לגמרי לגמרי לגמרי בסדר❣️אשה שלו
כל אחת ומה שטוב לה וזה ממש לא הופך אותה לאמא פחות טובה!
לפעמים מה שהופך לאמא טובה זה המנוחה והרוגע
צודקת מאוד!שירה לב

רגע הלידה הוא רק התחלה של מסע ארוך ואולי אינסופי של הורות, ולפעמים כדאי לשמור על הכוחות לאחרי היציאה מבית החולים וכן להעזר בתינוקיה ולא להרגיש ח"ו לא בנוח או לא בסדר. ההתאוששות מהלידה לוקחת את הזמן שלה, וגם לטיפול בתינוק קטנטן בבית צריך להתרגל וצריך כוחות...

את צודקת מאוד מאוד!ממשיכה לחלום
מבורך בעייני שפתחת את השרשור הזה דווקא עכשיו.

מה שחשוב הוא שתהיה לכל אישה אפשרות בחירה, ושכל אחת תוכל לעשות מה שמתאים לה ולכוחות שיש לה כרגע
מסכימה מאוד!פרח חדש
מסתובבים בעולם מליוני ילדים בריאים נפשית וגופנית
שאמא שלהם שמה אותם בתינוקיה ביומיים - שלושה הראשונים בחייהם.
תינוק צריך אמא בריאה וחזקה
ויש נשים שזאת הדרך שלהם להתחזק ולדאוג לעצמן.
ואו ככ ככ ככ מסכימה! כל מילה בול!💗פרח לשימוח🌷
כן. פה בפורום יש ממש את העניין הזה של אפס הפרדהאחתפלוס
לא מכירה אף אחת מחברותי והסביבה הקרובה שהיתה בביות.
הכרתי כמה זה רווח רק פה בפורום.
והאמת שזה עשה לי חשק בהריון האחרון ונורא התלבטתי.
בסוף התינוק היה צריך להיות תחת שמירה אז עדכנו אותי מראש שלא.
והיה כרגיל בסדר כמו הקודמים.
למעשה שמחה שכך היה.
הילדים שלי על הידיים מגיל אפס.
ולא הייתי שורדת להחזיק אותם 36שעות בלי שמישהו יחליף אותי קצת
מסכימה. איזון חשובהמקורית
אני למשל, נחשבת חריגה בנוף של מכרותיי עם העניין הזה.
כתבת מהמם.אמא לאוצר❤
אמנם אני מהלא מסוגלות לשחרר
אבל באמת חשוב הקול הזה
כל אחת ומה שטוב לה!❤️❤️
מצטרפת לכל מילהאין כמו טאטע!
מותר גם ככה וכל אחת תעשה מה שנכון לה..בלי כפיה לשום צד
תהילה 3>
לא קראתי אמנם את השרשור,
אבל איתך שיש כל מיני דרכים להיות אמהות טובות, ואין דבר אחד נכון לכולן.
כל אמא יש לה את הדברים שאליהם הלב שלה נמשך ומתחבר
והם הדברים שטובים לה כדי להיות אמא שטובה ביחס למי שהיא, ועבור הילדים הספציפיים שלה, שנשמתם בחרה בה.

מצטרפת!שיח סוד
גם כשהכל היה בסדר, בחרתי בתינוקיה כדי שאנוח קצת נטו, שאתקלח בלי לחפש מי שישמור, כדי שאצא לנשום אוויר למטה...
וגם אחרת לא הייתי מתפקדת והיה יותר גרוע.
כל החיים אח"כ נהיה באפס הפרדה ב"ה.
ובאמת שאין השפעה לרעה על אף אחד מהילדים שלי.

באמת הארגון טיפה נותן הרגשה שאמא שלא עושה אפס הפרדה, היא פחות טובה... מאמינה שלא בכוונה.
גם לי הם נשמעו קצת קיצונייםיעל מהדרום
לק"י

ורוב הילדים שלי היו בביות מלא.
אבל כשקראתי את התגובות של אליענה (הניקית אפס הפרדה) ראיתי שהיא לא דוחפת לזה, אלא מסייגת "למי שזה חשוב לה".
לא ראיתי את השרשור ההואבימבה אדומה
אבל מסכימה עם הרוב ממש (לא מסכימה לקרוא לכל עניין האפס הפרדה כ"התקדמות". פשוט גישה שהחליטו לתת לה הרבה מענה בשנים האחרונות... וקצת זנחו את הגישה ה"ישנה")
לא חושבת שזנחו את הגישה ה'ישנה'בארץ אהבתי
עד כמה שאני יודעת, ברוב בתי החולים (אם לא בכולם) ברירת המחדל היא מחלקות עם תינוקיה.
בשביל אפס הפרדה צריך לבקש במיוחד, לפעמים יש מחלקות ייעודיות לזה אבל לא תמיד יש בהם מספיק מקום, ואם אין מקום במחלקה ורוצים אפס הפרדה אז צריך ממש להכיר את הזכויות של האם ולהתעקש עליהן (וגם אז זה לא תמיד אפשרי).
אני חושבת שזה בהחלט 'התקדמות' שיש יותר מודעות ויותר מחלקות שמאפשרות לאמהות שרוצות להיות באפס הפרדה עם התינוק שלהן.

ברור שזה לא אומר שום דבר רע על אמהות שבוחרות לשים בתינוקיה.
אבל עצם זה שיש יותר מענה לנשים שרוצות להיות באפס הפרדה עם התינוק - זו בהחלט התקדמות, ולא ראיתי שזה בא על חשבון מי שלא בגישה הזו.
בוודאי שזה בא על חשבוןבימבה אדומה
התכוונתי ביחצ שיש לאפס הפרדה שגורם לי להרגיש רע שאני שמה את הילד שלי בתינוקיה... ובבלינסון אין אופתיה להשאיר בלילה את התינוק... הכי הרבה זה ביות חלקי... סתם דוג'..
הבנתי למה את מתכוונתבארץ אהבתי
זה שאין אופציה להשאיר את התינוק בתינוקיה בחלק מהזמן זה באמת בעייתי. לא הייתי מודעת לזה, ומסכימה איתך שהקידום של אפס הפרדה לא צריך לפגוע בנשים שצריכות את הזמן הזה שהתינוק בתינוקיה.

ומסכימה גם שהבחירה של האמא איך לנהוג צריכה להיות לפי מה שנכון לה, בלי ייסורי מצפון. ולפעמים הדיבור על אפס הפרדה יכול לגרום לנשים שבוחרות אחרת להרגיש רע עם הבחירה שלהן. וזה בהחלט לא צריך להיות ככה.

ועדיין, פעם נשים שרצו להיות עם התינוק צמוד אליהן לא יכלו בשום מקום, וזה שעכשיו יש יותר מודעות ויותר אפשרות לנשים למשש את הרצון/צורך הזה, בעיני זו התקדמות. אבל היא בהחלט לא צריכה לבוא על חשבון מי שכן רוצה להשאיר בתינוקיה.
מתחברת למה שכתבתפעם אחת
אני חושבת שהעניין הוא אפשרות הבחירה. שכל אחת תבחר מה שמתאים לה. למשל אמא שלי לא הניקה בכלל, ועדיין התפעלה מהאפשרות שיש לנו, הבנות, להיות בביות מלא עם התינוק. ואמרה שאם הייתה לה האפשרות בזמנו כנראה שהייתה בוחרת בביות מלא.
עדין קשה לי עם הביטוי "התקדמות"בימבה אדומה
כי זה נותן את התחושה שמה שהיה עד עכשיו זה היה פחות טוב. הגישה עצמה שהיתה.

אני יכולה לומר רק על עצמי - היתה פה בפורום האווירה שזה הכי נכון וטוב לתינוק. וניסיתי לא לתת לעצמי להיות מושפעת מזה.

בפועל בלילה שהייתי עכשיו בבי"ח (רק לילה אחד בסוף), ניסיתי ממש ממש שהוא יישאר איתי. לא יודעת למה. פשוט טעות. וביזבזתי זמן שינה יקר.

ב2 בלילה החלטתי שאני עומדת להשתגע מחוסר שינה (ילדתי ב2 בלילה 24 ש' קודם, אפשר להסיק שהייתי גמורה), החלטתי שאני שמה אותו בתינוקיה. הגעתי לשם, ואני רואה שיש עוד כמה תינוקות ש"הפקירו" אותם (כן, זה מה שעמד לי בראש...) ואז פניתי בחשש לאחות בתינוקיה, חסרת ביטחון... כאילו אני עומדת להתחנן על נפשי.
אמרתי בחשש "היי, אשמח שיישאר בתינוקיה..." והיא ענתה בכזה ביטחון- "בטחחחח ברור מגיע לך לישון!!!! להעיר אותך להנקה או מה להביא לו???" נתנה לי כזה רוגע שאני *נורמלית* שאני רוצה לישון... חזרתי לחדר שלי מלאת הודיה כלפי ריבש"ע ששלח לי אחות כזו כדי שלא אלך לישון עם ייסורי מצפון....

בקיצור- זו החוויה שלי. ואני מבינה כמה משמעותית האווירה שעושים. לכן אני לא מצליחה לקבל את המילה "התקדמות". כי זו האווירה שזה נותן.

הייתי מסכימה עם הניסוח ש" איזה יופי שיש מענה למי שרוצה בדרך אחרת".
התקדמות זה כיאנונימיות
זו התקדמות שכל אחת מקבלת מענה לצורך שלה בלי הסללה מוסדית
הכוונה שלי בהתקדמות הייתההשקט הזה
התקדמות במתן מענה למי שמעוניינת בכך.

לא חושבת שצריך לדחוף את כולן לכיוון הזה כי באמת כל אחת ומה שמתאים לה
מה שהיה עד עכשיוoo
היה פחות טוב כי כל התינוקות היו בתינוקיה ולא היה מספיק כוח אדם שיטפל בהם. גם אמהות שרצו לטפל בתינוק כל הזמן לא יכלו לעשות זאת.

השינוי הוא מבורך. התינוקות שנמצאים ליד האמא מקבלים טיפול צמוד. גם תינוקות שנמצאים בתינוקיה, נמצאים לזמנים קצובים ואולי מקבלים שם טיפול טוב יותר ממה שניתן בעבר.
החוויה שלך נשמעת באמת לא קלהבארץ אהבתי
וב"ה שהיתה שם את האחות הזו שעזרה לך להרגיש אחרת.

אני רק רוצה להגיד על זה משהו.
הפורום הוא מקום שעולים בו כל מיני דעות וכיוונים. וזה באמת יכול לפעמים לבלבל ולגרום לנו להטיל ספק בגישה שלנו.
לפעמים זה לטובה, כי זה יכול לפקוח לנו את העיניים להסתכל על הדברים אחרת.
ולפעמים זה יכול לפגוע בנו, כי זה מבלבל וגורם לנו להיות פחות קשובות לעצמנו ולעשות דברים שלא מתאימים לנו בגלל שבפורום היה נשמע שזה הדבר הנכון ביותר.
(אצלי למשל, בנושא של חיסוני קורונה - הדיונים בפורום היו חלק ממה שגרם לי לברר את הדברים ולשנות את דעתי הראשונית. ומצד שני, בנושא של הנקה עד גיל גדול, כולל בלילה - פעם היה קשה לי לקרוא פה על כמה חשוב שהתינוק יישן שינה רציפה כי הרגשתי שלי זה לא מתאים, היום אני מרגישה מספיק בטוחה בגישה שלי, אז משתדלת גם לכתוב אותה בפורום, כדי שלנשים שהגישה שלי יותר מתאימה יהיה 'על מה לסמוך', והם לא ירגישו כמו שאני פעם הרגשתי, שאולי זה טעות ופוגע בתינוק).

אז למעשה, אני חושבת שעצם זה שיש גישות שונות שלכולן יש מקום, זו ההתקדמות פה.
ואם הגישה החדשה גורמת לנשים להרגיש לא בסדר עם הגישה שאיתה הן היו עד עכשיו, אז זה צריך להזמין אותי לבירור - האם יש בי רצון לשנות ולעשות אחרת? או שזה לא מתאים לי, ואני מבינה שהגישה שלי נכונה עבורי יותר (ואז אני יכולה גם לבחור להנכיח אותה יותר בפורום, כמו שעשתה פה @השקט הזה, כדי לתת לנשים שגם בגישה הזו חיזוק והרגשה שהם לא לבד).
כתבת מקסיםoo
בלי לקרוא תגובות אחרותיראת גאולה
זו התקדמות ביחס לגישה הישנה,
בעבר הגישה הייתה פטרונית, התינוק *שייך* לתינוקיה, ואת רשאית לטפל בו רק בזמנים שמאשרים לך (!).
כשילדתי את הבכור, אשכרה היו שעות האכלה! החליטו בשבילי מתי התינוק שלי צריך לינוק.

כיום הגישה התקדמה!!
את האמא, והתינוק שייך לך, ואת מחליטה איפה הוא ישהה ומתי.

זו לא רק הנקודה של 'מאפשרים לך ביות מלא', אלא מתן דגש על הבחירה שלנו כאמהות. על זה שמי שבוחרת אחרת לא צריכה להרגיש חריגה ולהילחם על זכותה שהתינוק ישהה איתה, כפי שהיה בעבר.

זו בהחלט בחירה נבונה לאפשר לאמא לישון! אבל הדגש הוא על הבחירה. אפשרות הבחירה זו התקדמות ביחס למצב הקודם.
אני שמחה שיש את הבחירהבימבה אדומה
באמת! אבל לא סתם יש רגשות אשם למי שלא מצליחה/יכולה/רוצה.... ולא סתם השתמשו בביטוי התקדמות... אם מייחסים את זה רק להרחבת הבחירה- מעולה. אבל מייחסים את זה לעומת הגישה של פעם...
אני בהחלט רואה את זה כהתקדמותיראת גאולה
לא רק להרחבת הבחירה,
אלא לשינוי הגישה - שהתינוק שייך לך.
ויש לזה ביטויים נוספים (כמו למשל שעות האכלה כמו שכתבתי מקודם, בחירת סוג התמ"ל, הסבר וקבלת אישור לכל בדיקה, ועוד כל מיני).

אמנם באמת צריך להיזהר שלא לגרום לרגשות אשם מיותרים, גם ככה יש לנו מספיק מהם כחלק מחבילת האמהות...
ואוו, לםני כמה שנים זה היה?ענבלית
שעות האכלה?
מוזר ממש, ילדתי גם לפני 10 שניםענבלית
והאכלנו כשהתינוק בכה וקראו לנו מהתינוקיה.
וגם לפני 12 שנים
כנראה זה שינוי שהתרחש בערך באותן שניםיראת גאולה
ופשוט ילדתי במקום שקצת מתאחר אחרי הקידמה...
לפני 16 שנה עם הבכורדבורית
אי אפשר היה להוציא תינוק מהתינוקיה לפני שעברו 4 שעות (!!) זה היה בלניאדו.
אם היה לי את המודעות של היום הייתי הופכת להם איזה שולחן 🥴🙈
יואו...זה נשמע כזה הזוייעל מהדרום
לפני 17 שנהoo
בשע״צ היו שעות ספציפיות שהיה מותר לקחת את התינוק. רוב הזמן הוא היה בתינוקיה.
בזמנו זה הרגיש לי בסדר.

לפני 12 שנה בעין כרם כבר נתנו להיות עם הילד כל היום ובלילה בתינוקיה. גם ההסדר הזה היה לי בסדר.

לפני 3 שנים בעין כרם הלכתי על ביות מלא שהתברר כאפס הפרדה. בשבילי שהכרתי דברים אחרים, זה היה קסום לגמרי.
הלך והשתבח 😅דבורית
לגמריoo
יש לך ילד בן 17??אמא לאוצר❤
יש גם בן 18oo
אבל היה בפגיה
די אני בשוק!! לא ידעתי שיש לך ילדים כאלה גדוליםאמא לאוצר❤
בת כמה את?🤭
39oo
מגניבאמא לאוצר❤
כמעט כמו אמא שלי🤭
אבאלה אז את צעירהההחיוך גדול
חחחחח
הכי כיף חצילוש
אני קצת יותר זקנה ממך אבל מרשה לעצמי גם🤣
חחאמא לאוצר❤
רק קצת נראה לי..
לא?
מוזר בעיני שאת לא מחשיבה כהתקדמות את העובדהקופצת רגע
שנותנים לאמהות להחליט החלטות עבור התינוקות שלהן, במקום לקבוע להן בפטרונות מה יקרה לתינוק.

מקווה שאני לא מבלבלת אותך עם ניקית אחרת, אבל את לא תומכת מאוד בתזונה בריאה? בעינייך זה סבבה שבעבר היו לוקחים את התינוק לתינוקייה, לא מאפשרים להורים להכנס לשם, נותנים תמ"ל בלי לשאול, ואפילו( רחמנא ליצלן) מוצץ עם סוכר בלי לשאול? סתם ככה כי בעיני האחיות זה מה שהתינוק צריך כרגע?

סבבה שלוקחים תינוק ליולדת ומסרבים להחזיר לה אותו, ללא סיבה רפואית ממשית? דבר כזה קורה מישהי כאן מהפורום תיארה שקרה לה לפני שנה נראה לי.

בטוח שיש דרך ליישם את מדיניות אפס הפרדה בצורה טובה יותר, כך שלא תפגע במי שצריכה/רוצה תינוקיה.
אבל העניין המרכזי בגישה הוא, שהתינוק הוא של ההורים שלו, ואי אפשר סתם לקחת אותו מהם. בוודאי שהגישה הזו זו התקדמות.

את כאילו מעדיפה שיחליטו, שוב כמו שהיה בעבר, עבור כל ההורים שהתינוק שלהם חייב להיות בתינוקייה, כדי שהנשים המעוניינות בתינוקייה לא ירגישו רע שהתינוק שם?

אני אולי נתפסתיבימבה אדומה
על הנקודה הלא עיקרית בנושא הזה, כי כן אני שמחה על האפשרות שמקודמת וניתנת לבחירה. אני מתקשה עם האווירה שנוצרה סביב זה. שגורמת לתוספת ייסורי מצפון (כי בבייסיק יש לכולן)
כל מילה. לחלוטין התקדמותאורוש3
וכמובןןןן שצריך לתת למי שזקוקה למנוחה את האופציה לתינוקיה.
אישית היו לי שני ''חרומים'' ואף אחד לא שאל אותי לאן להכניס אותם ובלילות היו בתינוקיה. לפני השלישי (אלקטיבי) תכננתי אפס הפרדה וסגרתי מראש את כל הקצוות בשביל ליווי 24/7. אז לגמרי אין לי שום התנשאות מעל מי שלא עושה. כי לא לכולן יש אפשרות לליווי. ולא מבינה איך עושים את זה בלי. אני לא הייתי יכולה. גם ביום אגב.
וזה תחום בעיני שכמו כל תחום אחר בחיים יש אולי משהו אידיאלי. ויש את המציאות הכוחות והאפשרויות. וכל בחירה לגיטימית. כמו שלכל תינוק אדאלי להישאר עם אמא לפחות בשנת החיים הראשונה אבל זו ממש לא הבחירה של כולנו בשל שיקולים שונים וחשובים. וזה גם בסדר. כי העולם הזה לא נועד להיות מושלם. אבל חייבת להיות את האפשרות. חייבת.
@בימבה אדומה
טוב שהלכת לנוח. ברור.
אני השארתיסליל
בבלינסון את התינוק בתינוקיה בלילה, והתקשרו אלי כל פעם שהתעורר ורצה לאכול
טוב שאלתי את בעליבימבה אדומה
אני פשוט חסרת זיכרון לאחרונה...

אמר לי שביום א"א להשתמש בתינוקיה. בלילה פלוס בדיקת רופא בבוקר של שעתיים... זה הביות החלקי. א"א שכל היום נניח התינוק יהיה בתינוקיה
מענייןסליל
אצלי בלילה באמת היה אפשר, ביום היו שעות לסירוגין, שחלק אפשר וחלק לא.

אני הייתי בביות מלא, אבל במחלקה של ביות חלקי. ככה שיכולתי לבחור או שהתינוק נמצא איתי כל הזמן, או להעזר בתינוקיה.
אבל אני מסכימה שזה קשוח, שיש זמנים שאי אפשר להשאיר את התינוק בתינוקיה. וזה במיוחד מאתגר (וגם קצת צובט) למי שלא יכולה שיהיה איתה מלווה כל הזמן
את ממש ממש צודקתפשיטא
באה לחזק את הקול הזה,
לצערי לא יכולתי להיות באפס הפרדה שלא מבחירתי.
ועד היום מאוד כואב לי לשמוע את הקולות שמדברים על כמה שזה חשוב והכי הכי טוב...
כשאני מבקשת אפס הפרדה חשבתי על כיוון אחר לגמריאם מאושרת
מעניין ממש לקרוא מה שכתבת!
לא הייתי חושבת שדרישה לאפס הפרדה אמורה לעשות רגש שלילי אצל מי שלא רוצה.
כשאני רוצה אפס הפרדה, אני בכלל בכלל בכלל לא חשבתי על כיוון של להיות אמא טובה יותר.
חשבתי לגמרי על מה יותר טוב לי ולתינוק.

כותבת לך מה אצלי - ראיתי שהיו לי הרבה קשיים בהנקה כשהתינוק היה בתינוקיה ובשעות ההנקה בתינוקיה,תמיד התינוקות שלי נמו שנת ישרים, ולפעמים כשהתעוררו לא היה להם כוח אדם לקרוא לי ,אז מישהי נתנה בקבוק,וכשאני באתי היו שבעים והיה מעגל קסמים שהיה לי קשה מאד.
וכשהיו באפס הפרדה,גם אני וגם התינוק ישנו יותר וההנקה זרמה הרבה יותר טוב.

אני חושבת שנשים אחרות יכתבו סיבות אחרות.

באמת שלא חשבתי שדבר שאני רוצה לטובתי יכול לגרום לנשים אחרות להרגיש רע עם זה.
כמו שנשים שמבקשות בחדר אוכל מנה צמחונית לא באות לומר שנשים אחרות לא בסדר כי הן מעודדות "הרג" חיות.

זה טוב וראוי שלכל אחת תהיה אפשרות לעשות מה שטוב לה, לא כדאי להרגיש רע עם עצמי בגלל שלאישה אחרת טוב משהו אחר
כן, אבל מה שכתבת זה בדיוק הענייןפרח חדש
התחושה היא שמי ששמה תינוק בתינוקיה, אז היא לא חושבת מה טוב לתינוק שלה כרגע. או שהיא לא לוקחת בחשבון בעיות שיכולות להיות מזה (כמו קשיים בהנקה, למרות שאני לא חושבת שקשור בכלל)
הרי הכי טבעי זה שהתינוק ישאר צמוד לאימא שלו בעיקר ברגעים הראשונים של החיים

לא רואה מאיפה את קוראת את זה בתגובה שלהמיקי מאוס
היא כתבה שהיא חשבה שזה הכי טוב לה ולתינוק שלה ולהנקה שלה.

כל אמא אחרת חושבת על הדברים האלה ומגיעה למסקנות אחרות, שמתאימות לה
וזה היופי בלאפשר מגוון מסלולים ולא כמו שהיה פעם שהיה רק מסלול אחד

ההתקדמות הבאה תהיה לאפשר תינוקיה גם במחלקות ביות מלא, שאמא לא תצטרך לשקול את כל השיקולים האלה מראש ולקבל החלטות של הכל או לא כלום בתנאי אי וודאות אלא תוכל לזרום עם עצמה ועם התינוק לפי הנוחות שלה
(חייבת לומר שזה כבר קיים לפעמים וזה נפלא)
אז היא כתבה שזה הכי טוב לה ולתינוקפרח חדש
ואשה שלא עושה כך
מרגישה שהיא לא אמא טובה
כי היא לא חושבת שזה טוב לתינוק שלה
או שהיא חושבת אבל מרגישה לא מסוגלת.
למה להרגיש אמא לא טובהoo
בגלל מחשבות של אנשים אחרים? הדעה והרצון שלך הם הקובעים, הדעה והרצון של אחרים, הם שלהם ולא אמורים להשפיע עליך.
למה?בימבה אדומה
אפשר להתפלסף על זה הרבה. בפועל אדם הוא יצור חברתי ומושפע מהחברה.
לה ולתינוק שלה ספציפיתלפניו ברננה!
זה עניין סובייקטיבי לחלוטין.
לך ולתינוק שלך יותר טוב משהו אחר.
לי טוב לקרוא ספר במקום לנקות את הבית. זה אומר שמי שלא קוראת ספרים ובבית שלה תמיד מתוקתק היא פחות טובה ממני? או אולי אני פחות טובה ממנה? אנחנו אנשים שונים עם אופי ונסיבות חיים שונות...
צאי מתוך נק' הנחה שאת אמא טובה. שרוצה שיהיה לך ולתינוק שלך טוב. ואם בשביל זה את צריכה לשים אותו בתינוקייה אז זה הכי טוב ולא משנה מה זרובבלה עושה וחושבת. (אגב זה נכון לכל דבר בחיים...)
מוסיפהלפניו ברננה!
שאם העניין הוא שהיא חושבת שזה נכון אבל היא לא מסוגלת - זה משהו אחר, אבל לא מאוד שונה.
כי המטרה שלנו אחרי לידה צריכה להיות להתחזק ולהתאושש כדי שנוכל לטפל בתינוק באופן מיטבי.
הרי אם תינוק אחרי הלידה ח"ו צריך פגיה או אפילו "סתם" השגחה רפואית, לא אמור להיות לאמא מצפון על זה שהם לא היו יחד באפס הפרדה (היא יכולה להתבאס, זה נכון, אבל אין פה מקום למצפון כי זה פשוט לא רלוונטי).
אותו דבר גם לגבי האמא. אם האמא מרגישה שבשביל הכוחות שלה לטיפול מיטבי בילד היא צריכה לישון שלוש, חמש, עשר שעות, ושמישהו אחר ישגיח על התינוק, כדאי שהיא תעשה את זה בלב שלם ובשמחה על זה שהיא מודעת לעצמה ויכולה לאפשר לעצמה להכין לתינוק אמא בריאה יותר עם כוחות.
♥️♥️פשיטא
גם לך 😘💕לפניו ברננה!
געגועים!!
כשאת באה לבקר את האנשים החשובים, אל תשכחי את פשוטי העם 🙈
אז אשה שמרגישה את זהקפה הפוך

שתבין שזה שלה ותפתור את זה עם עצמה

היא כתבה מה טוב *לה*

היא כתבה את *דעתה*

לא כתבה מה טוב לאחרים או מה טוב לעולם או כתבה ספר על איך צריך להיות בבי"ח אחרי הלידה.

הדבר היחיד שאהבתי בתל השומרהשקט הזה
זה שלא הייתי צריכה לבחור וככה יכולתי בלילה הראשון כשהייתי לבד לשים בתינוקייה ובלילה השני שגם יצא ליל שבת ובעלי בילה איתי להשאיר אותה איתי.
וכל החדרים מותאמים לשהייה של מלווה.

אבל זהו. חוץ מזה לא ממליצה ללכת לשם🙊
גם בברזילי זה ככה בעיקרון או היה לפני כמה שניםיעל מהדרום
לק"י

זה ביות גמיש.
נכון. וזה בעיני המושלםחיוך גדול
מי שרוצה= אפס הפרדה (אישית עשיתי שם אפס הפרדה, והיה ממש מצוין)
ברגע שאת רוצה את יכולה לשים בתינוקיה לכמה זמן שצריך
זה יכול לסגור פינות של עייפות יתר, חולשה וצורך במקלחת בלי לפגוע בעובדה שאחרי מנוחה אפשר לחזור לביות מלא.
ברמב"ם זה ככהשריקה

יש מחלקת יולדות ויש תינוקיה, בלי שום הגדרה של סוגי מחלקות וחדרים

לא בחרתי סוג אשפוז,

מתי שרוצים התינוק איתי ומתי שרוצים - שמים בתינוקיה.

אם יש בדיקה רפואית והתינוק אצל האמא - מתקשרים ומבקשים להביא לתינוקיה

אני חושבת שמי שרוצה יכולה לבקש שיבדקו רק בנוכחותה.

ממש ממש נוח.

מצטרפתרק טוב!
כשאני התחלתי עם האפס הפרדה זה היה אחרי שבלידה רביעית היתי בבי"ח בלי תינוקיה (ביות מלא) והיה *לי* כ"כ טוב שלא הייתי צריכה לקום טרוטת עיניים בלילה ללכת להניק בתינוקיה, ואחרי רבע שעה שוב קוראים לי כי הוא בוכה. ומה שיצא שפשוט ישנתי דפוק ככה. לא הצלחתי לישון רגוע כשידעתי שבכל רגע יכולים לקרוא לי. וגם ההנקה בחדר הנקה היתה לי על הפנים לא נוחה ומתישה.
אחרי הלידה הרביעית בבי"ח ההוא שלא היתה לי ברירה, לא הבנתי איך לא עשיתי ככה גם בלידות קודמות.
בנוסף היתה לי טראומה מהזמן והצורה שלקחו את התינוק מחדר לידה ועד שקיבלתי אותו חזרה, היחס כלפי היה לא נעים. ולכן העדפתי בשבילי מכאן ולהבא ללכת לאפס הפרדה. וזה עשה לי הרבה יותר טוב.
אני ישנה ככה יותר ברוגע, ומתאוששת יותר טוב ורגועה שאני יודעת מה עם התינוק שלי.
ממש לא מהמקום של אני אמא יותר טובה מאחרות.
ולכן מהלידות הבא הלכתי לאפס הפרדה.
וואי איך אני מסכימהבוקר אור
בלידה הראשונה לא נתנו לי ביות מלא כי הייתי אחרי ניתוח ואמרו לי שלא כדאי
מפה לשם אחרי יומיים אמרתי שבילד הבא אני אלחם כדי שיהיה איתי וזה היה כל כך הרבה יותר טוב! לא צריך להיות בלחץ שיבואו להעיר אותי, לא דוחפים לי אותו בחמש בבוקר
מהממת שאת! תודה על זה.תותית ואגסית
תודה על הקול הזה!זוית חדשה
רק להגיד תודה על כל התגובותהשקט הזה
מחממות את הלב.
ושמחה שהיה רלוונטי לעוד נשים לקרוא את זה.

ממש כךPandi99
אני חושבת שיהיה מספיק זמן להיות עם התינוק אחרי היום יומיים האלו שסהכ ישן שם.. בכל מקרה רוב היום נמצאים איתו
לא כל התינוקות ישנים ברוב היומיים האלה🤦‍♀️יעל מהדרום
לק"י

שלי בוכים הרבה, וישנים עלי או לידי הכי טוב.
מניחה שהם לא היחידים.
גם שלי לא ממש ישנו הרבה ביומיים הראשוניםאנונימיות
הן לקחו קשה את היציאה לעולם😅
ביליתי הרבה בתינוקיות בבתי חוליםדבורית
ליוויתי את התינוקות שלי בבדיקות רפואיות ולפעמים נכחתי בתינוקיה מעל שעה
המחשבה שהם ישנים שם שגויה
היו שם תינוקות שבכו מעל חצי שעה לפחות ללא מענה
כשהאחות במחשב
הייתי ב 5 בתי חולים שונים ברחבי הארץ
זו התמונה
ודי לתמימות
אני הייתי יממה שלמה בתינוקייה עם הגדול שלימקקה
כשהיה מאושפז. הייתי שם רוב הזמן
לא ראיתי שום דבר מזעזע. ברור שהיו תינוקות שבכו קצת אבל האחיות ממש התייחסו והחזיקו המון על הידיים. החשיכו חלקית בלילה.
זה היה בהדסה עין כרם
ומן הסתם זה תלוי גם באיזו משמרת
אבל זה ממש לא שהתינוקות שם אומללים.
מרימה לגרעפס 20-30 תינוקות?דבורית
אולי המציאות היתה כך כי הרבה מהתינוקות היו עם האמהות ולא בתינוקייה
גם לי זכורה תינוקיה רגועה אצל הגדול שלי (בברזילי)יעל מהדרום
לא התכוונתי לומר שהוא ישן שם רצוף באופן מושלםPandi99
אלא ששנת הלילה חשובה ליולדת ולגיטימי מאוד להשאיר אותו לשנת הלילה שם
באמת מתוך אמון שהיחס שם לא מזלזל בתינוק
הוא לא מזלזל, ברורפה לקצת
אבל הגיוני שתינוק שבוכה ונרגע רק בידיים כנראה לא יקבל שם מענה כי הוא לא התינוק היחיד...
גם אם האחות מאוד תרצהדבורית
קשה מאוד לתת מענה ל 30 תינוקות בני יומם
גם אם הן 3-4 אנשי צוות
קל וחומר כשהן לבד
תינוק בן יומו זקוק למגע וערסול לא פחות מהאכלה
מוכח מחקרית שזה מווסת את הטמפרטורה, את הורמון הלחץ בדם, את הדופק, את רמות הסוכר
זה לא מספיק לתת לו בקבוק
הוא זקוק לעטיפה הרבה יותר אינטנסיבית
ברור שמנוחת היולדת חשובה
אבל ברור שזה לא הפתרון
גם לא ליומיים
כרגע זו המציאות, אבל לעתיד
כחברה ראוי שנקדם שינוי בו תהיה תמיכה ליולדת לאחר לידה שנותנת מענה גם לה וגם לתינוק
רוב האימהות לא משאירות בתינוקיה כל הזמןמקקה
הן מאכילות את הילד ומערסלות אותו, מנשקות ומחבקות אותו במשך היום
בעיני, זה ממש לא דרמטי אם מעשר בלילה עד חמש פחות יחזיקו אותו
אהה. זה משהו אחר. זה לא מה שכתבת בהודעה הראשונהיעל מהדרום
לק"י

אגב, בלידה האחרונה הבן שלי בכה ובכה בלילה מגזים. והאחות בסוף לקחה אותו והצליחה לשחרר אותו מהצואה, ואז הוא נרדם.
אין לי בעיה להיעזר באנשים אחרים, ולפעמים זה חובה, כמו פה שפחדתי להירדם איתו בישיבה (בבית הוא ישן איתי במיטה).
אז חידדתי את זה כי באמת נשמע לא ברורPandi99
עכשיו הבנתי טוב יותר למה התכוונת בהודעה הראשונהיעל מהדרום
לק"י

אז גם אני לא קראתי בשימת לב. ועדיין תגובתי בעינה עומדת.
יש ערבוב גדולאפונה

בין הבחירות שלנו - שיכולות להיות מוצלחות יותר או פחות.

לבין הדימוי העצמי שלנו, או הזהות שלנו - שיכולה להשאר איתנה או להפגע.

אז שלא ברוח הפוליטיקלי קורקט, אין אמת אחת, כל אחת ומה שטוב לה, כשטוב לך טוב לתינוק וכו', ושההתקדמות היא רק שכל אמא יכולה לבחור מה נעים לה יותר - 

יש אמת אחת.

האמת היא שאמא ותינוק צריכים להשאר יחד גם אחרי הלידה.

למה? כי ככה אנחנו מתוכנתים, ביולוגית. וכשעושים משהו נגד הטבע יכולות להיות לזה כל מיני השלכות לא נעימות שמזכירות לנו שאנחנו עובדים לא נכון.

וכשבתי חולים מאפשרים אפס הפרדה זו חד משמעית התקדמות. זו התקדמות כי כך יותר תינוקות נשארים צמודים לאמהות שלהן, וזה *טוב* ו*נכון* יותר מאשר שהות בנפרד.

אבל מה אם בחרתי אחרת? האם זה אומר שאני לא אמא טובה?

ממש לא. את אמא טובה.

האם הבחירה שלך פחות טובה לתינוק?

בהחלט כן.

אז זה אומר שאני אמא לא טובה, לא?

לא, גם אמהות טובות לפעמים בוחרות בחירות שהן לא הכי טובות עבור הילדים שלהן, כי יש להן שיקולים נוספים, כי פשוט כי הן בנות אדם.

האם זה אומר שכל הבחירות טובה באותה מידה?

לא. בכלל לא.

זה מזכיר לי דיונים בנושא נפיץ אחר - הנקה. לפעמים אומרים פה לנשים משפטים כמו: את אמא טובה גם אם את לא מיניקה (מן הסתם זה נכון) או: "יש היום סתם טרור סביב הנקה. תמ"ל זה טוב באותה מידה" (ממש לא. תמ"ל זה פחות טוב מהנקה).

וכן, מותר לאמא לבחור לא להיניק, או לשהות בנפרד מהילד לאחר הלידה, *למרות שזה פחות טוב עבור הילד* (ואולי גם עבורה). לא צריך לעקם את המציאות בשביל זה, ולחשוב שכל הבחירות טובות באותה מידה, או שמישהו פה מחלק לאמא ציונים וקובע שהיא אמא גרועה.

מסכימה חלקיתמיקי מאוס
יש ערך חיובי אובקיטיבי גדול מאוד לשהות של האם עם התינוק אחרי הלידה
ולהנקה
או לחלב אם על פני תמ"ל
וגם לי חורה כשמנסים לטשטש את זה כדי לא להתמודד, זה לגמרי רוח התקופה

אבל לפעמים במכלול השיקולים כמו הכוחות של האמא, המצב בבית, המצב הרגשי - מגיעים למסקנה שיש בחירה אחרת שהיא יותר טובה

למשל ברור שעדיף לתינוק להיות בתינוקיה על פני ליפול מהידיים של אמא מניקה שנרדמה עליו (סתם דוגמא נאיבית)
ולכן לא רק שהבחירות האלה לגיטימיות אלא לפעמים הם גם הכי נכונות

ומסכימה שמותר וצריך לומר כמה זה טוב ובריא לאם ולילד ולעורר מודעות ואף אחת לא צריכה להפגע אם הוא החליטה אחרת כמו שאני לא נפגעת ושומעת שאני אמא פחות טובה כל פעם שאני רואה את כיסא הבטיחות המושלם בפרסומות או קוראת פה בפורום כמה קריטי לפחות ציון כזה וכזה במבחני ריסוק כשאני הסתפקתי לילד שלי בכסא בטיחות ממוצע

אהבתי מאוד את ההבחנה בין הבחירות לבין הערך העצמי, אני גם מסכימה מאוד שאמא היא אמא טובה ונהדרת גם כשהיא לא נותנת לילד את המושלם בכל דבר (בואו, זה לא שבגיל 8 הם יאכלו את האוכל המושלם או יקבלו את המעטפת המיטבית, כל החיים נעשה פשרות)
ולא משנה זה לא מה שמגדיר אותנו כאמהות טובות או לא טובות
אני איתך, לגמריאפונה

ברור שלפעמים הבחירה לשים בתינוקיה היא בחירה נכונה כי המציאות חסרה. אבל צריך לדעת שזו בחירה של מציאות חסרה, כי רק אם מבינים שזו מציאות חסרה אפשר למצוא לה פתרונות אחרים, טובים יותר. (למשל בדוגמא עם האמא העייפה - פתרונות כמו מלווה צמוד שיטפל בתינוק יחד עם אמא, הנקה בשכיבה וכד').

כשכל הבחירות טובות באותה מידה, אין צורך להתאמץ למצוא פתרונות שיתמכו בשהות משותפת, כי אם אמא מרגישה שנכון לה להשאיר את הילד בתינוקיה אז זו הבחירה הנכונה לה וזהו).

וברגע שההפרדה כ"כ נפוצה כבר לפעמים נהיה קשה עוד יותר, כי חלק מהאמהות משום מה מרגישות שהן חייבות להשגיח על התינוק כל הזמן, ולכן הן לא יכולות לישון כשהתינוק לידן, וברור שאי אפשר להתאושש ככה מהלידה... שזה מצב הזוי בפני עצמו.

מסכימה רק רוצה לחדדדבורית
שהמציאות היום בעייתית ולכן מייצרת בחירות פחות מוצלחות שהן למעשה הכי נכונות לאמא ולתינוק.
אסביר.
מכיוון שבמציאות היום אין לאשה תמיכה משפחתית שישנה איתה, יש מצבים רפואיים שלא מאפשרים לה לטפל בתינוק, ואז הבחירה הכי נכונה עבורה ועבור התינוק תהיה להיתמך בתינוקייה.
במציאות האידיאלית היה עדיף שתהיה איתה אשה שתעזור לה וכך השהות עם התינוק תהיה מלווה בתמיכה, אך כאמור המציאות כיום רחוקה מלהיות אידיאלית.
נכון, אבל יש דברים שאפשר לעשותאפונה

כמו שברור לנשים שבעל/אמא מלווים אותן בלידה, והרבה מגדילות לעשות ומוציאות סכומי עתק על ליווי בלידה כי זה ממש חשוב - למרות שהאלטרנטיבה היא ללדת "רק" עם מיילדת מקצועית, כן? לא חלילה לבד בשדה...

אז ככה.

כןדבורית
לכן שינוי יכול להיווצר מלמטה
ככל שיהיה יותר ביקוש לשירות בתשלום של אשה תומכת לאשפוז כך השירות הזה יהפוך לפופולארי בסלי הריון של קופות חולים (כמו שקרה עם הדולות) וגם לא ירחק היום שיהיה שירות כזה שמוצע מטעם בית החולים כחלק מיתרון שיווקי
לכן שינוי תודעה ייצר ביקוש
וזה ייצר פתרונות
יש לי בעיה עם מה שכתבתמקקה
כי גם בדרך הטבע אמא מאוד חלשה אחרי לידה
ובדרך הטבע לפעמים ההמוגלובין שלה צונח
ובדרך הטבע לפעמים היא אחרי יממה פלוס ללא שינה
ובדרך הטבע מישהו אחר צריך לעזור לה לטפל בתינוק

בדרך הטבע גם המון אנשים מתו ממחלות והרבה תינוקות לא היו נולדים. מי קבע שדרך הטבע היא הכי נכונה תמיד?
לכן צריך לייצר תמיכה ליולדתדבורית
ולא להכשיר פתרון לא מוצלח רק כי זו המציאות
ברור שברזולוציה של כאן ועכשיו ויולדת ספציפית זה הנתון ולכן אין ברירה לפעמים אלא להיעזר בתינוקייה
אבל להכשיר את זה כאידיאל?
איך לייצר תמיכה?מקקה
לייצר תמיכה מהמשפחה זה לא רלוונטי לצערינו לכל אחת. להקצות אשת צוות לכל תינוק זה לא כלכלי. באמת שבמציאות האורבנית הנוכחית חוץ מהגדלת תקנים לא רואה פתרון טוב יותר
גם אצלנו תמיכה משפחתית זה לא רלוונטידבורית
קודם כל נתחיל מזה שהפרדת התינוק מהיולדת לא תהיה ברירת מחדל בבחירות של היולדות
וזה כבר משהו שצובר תאוצה בשנים האחרונות
זה לכשעצמו יוריד בעשרות אחוזים את העומס בתינוקייה שתשאר בעיקר למקרים רפואיים מורכבים יותר
אחכ מי שיש לה משפחה/כסף תייצר ביקוש לנוכחות מלווה בחדרי האשפוז מה שלפעמים לא מותאם לשהיה של אדם נוסף (גם זה משתפר)
השינויים מתחילים לאט
ההכרח מוליד פתרונות
בסופו של דבר כמו שהמציאות בחדרי לידה לא דומה למציאות לפני עשור ובטח שלא לפני 4 עשורים, כך בטווח של שנים יווצר שינוי גם בתנאי האשפוז
בסופו של דבר זה הבריאות שלנו כנשים, וזה הבריאות של הילדים שלנו
זה לא תמיד נצרךאפונה

יש הרבה יולדות שיכולות לטפל בתינוק מרגע הלידה.

יש הרבה יולדות שיש להן מערך תמיכה משפחתי שאפשר להיעזר בו.

יש הרבה יולדות שיכולות לטפל בתינוק לבד רוב הזמן, ומספיק להן אשת צוות שתהיה זמינה לקריאה מידי פעם.

אפשר גם לקצר את האשפוז אם יש בבית תנאים טובים יותר לשהיה משותפת.

ובאמת צריך לזכור שרוב הזמן אחרי הלידה תינוק יכול וצריך לנוח יחד עם אמא במיטה. טיפול בתינוק לאחר הלידה לא אמור לסתור מנוחה.

ולכן כדאי שיתקדמו למיטות שאפשר לישון בהן עם התינוקיעל מהדרום
לא צריך מיטות מיוחדותאפונה

המיטות במחלקה מצויינות ללינה משותפת. הבעיה היא באחיות שמפריעות לעשות את זהאפאטי

האמת שנכון, יש להן אפילו מעקה והן לא צרותיעל מהדרום
לק"י

אז שיתחילו מהדרכה על לינה משותפת בטוחה במעקב הריון.
לגמרי נצרך.פה לקצת
וואי חצופה!חצילוש
הייתי עונה לה.
עניתי לה וגם כעסתי עליה מאוד באותו רגעפה לקצת
והתחרטתי אז ערכתי
רק חבל שזה נוגד את העמדה של משרד הבריאותהשקט הזה
ולכן אין סיכוי שזה יקרה

לא אומרת כביקורת כי ישנתי איתה גם בבי"ח וגם בבית עד גיל חצי שנה.🙊
בדיוק חשבתי על זהחצילוש
מי שכותב את התקנים וההוראות במשרד הבריאות זה פרופסורים כנראה גברים, ולא אמהות עייפות וטרוטות עיניים.. גם זה וגם שינה על הבטן, בעיני זה פשוט עניין של ניהול סיכונים..

אני גם לא עושה שקיפות עורפית והרופאים פותחים עלי עיניים ומסתכלים עלי כהזויית ההזויות וכשאני מסבירה שזו בדיקת סקר ואני עושה סקירה מוקדמת, ואם זה ח"ו משהו מסכן חיים לא עלינו רואים בסקירה, והבדיקה הזאת לא רלוונטית וחסרת השלכות עבורי ועלולה רק להלחיץ *אותי* אישית, אומרים לי רק כמה אני חסרת אחריות אבל לא יודעים באמת להסביר למה.. כי זה התקן ואלה ההנחיות. בארה"ב אני חושבת ששקיפות לא נמצאת בסל בכלל לכולן. רק למי שיש לה גורמי סיכון..
בול. ניהול סיכונים.דבורית
אני ממש בהלם מתגובת הרופאיםציפיפיצי

אצלנו אולי יעקמו פרצוף אבל שואלים איזה בדיקות אני הולכת לעשות וזהו

ופעם אחת שאמרה שאני עושה רק סקירה מאוחרת, הרופאה עוד אמרה שאני צודקת. האמת הפתיעה אותי.

דווקא אני לא בהלםחצילוש
פה בארץ יש המון לחץ על בדיקות שהן לא בהכרח רלוונטיות. וגם נשים מאוד לחוצות להיבדק כל הזמן ומבקשות להגיע לאולטרסאונד לעיתים תכופות רק כדי לראות את התינוק (כשבחו"ל בכלל אין אופציה כזו ברוב המקומות, שיעשו אולט' מתי שרוצים..) אז אני מרגישה שזו אווירה כזאת, של אובר בדיקות ואובר לחץ. מספיק מלחיץ לי מעקב אחרי הסוכר ושאר המדדים. ממש לא רוצה לעשות בדיקות שלא יועילו לי וסביר שרק ילחיצו. בהריון עם אחותי שמתחתי יצאו לאמא שלי תוצאות הזויות בשקיפות ובחלבון עוברי, היא הייתה בלחץ ממש שיש תסמונת חריגה ורצינית ומה שהתברר בסוף זה שהיא הייתה חולה בשפעת עם חום גבוה וזה ממש הטה את התוצאות כמה זמן לאחר מכן. משקיפות של 1:30 של אישה צעירה מתחת לגיל 30 נולדה ילדה בריאה לחלוטין++ תודה לאל. תודה אבל לא מתאים לי. גם אם ח"ו יש סיכוי גבוה וגם אם אין. לא תורם לי כלום. מבחינתי. וזה לגמרי נורמאלי
בהחלט יש פה רפואת יתרoo
יש הרבה רופאים שלוחצים לעשות הרבה בדיקות שבעיניי מיותרות. כמובן שאני לא עושה אותן ועושה רק מה שבעיניי נצרך.
ואז כשאת מבקשת לבדוק דברים כן קריטייםחצילוש
כמו ויטמין D ו B12 את צריכה להתחנן ממש כדי שיתנו לך הפניה..
לגמריoo
גם הרופאה שלי לא חופרת לי לעשות את כל הבדיקותיעל מהדרום
לק"י

אבל יש רופא מעצבן, שנתקלתי בו כמה פעמים שמעקב הריון עודף, שלא הבין מה פתאום אני לא מוכנה לבדיקה פנימית (מיותרת, רק כי הגעתי לסוף שבוע 40), ו"למה את באה לרופא?" (ולא מקשיבה לו....).
מניחה שהוא מציק בקטע של כל הבדיקות, ותוהה לעצמי כמה מטופלות יש לו בכלל.
נכון. אז צריך להתקדם גם שםיעל מהדרום
לק"י

יש כללים לשינה בטוחה ביחד.

ו@חצילוש לגמרי כך...
כשיש סיכוי להירדם עם תינוק בידיים בישיבה זה הרבה יותר מסוכן מלשכב לידו, כשהוא בטוח.
אני באמת לא מבינה מה מצפים מאיתנו....
יש לךאודה לה'
את הכללים?
עושה את זה מחוסר ברירה אחרת לא אשן בכלללל
לפחות שיהיה יותר בטיחותי ויסיר לי כמה ייסורי מצפון....
ואני יודעת שיש הנחיות של חברת יוניצףיעל מהדרום
לק"י

אבל זה בטח באנגלית
חחח...כל כך נכוןמיקי מאוס
דווקא בבית חולים זה ממש מוגן ומותאם במיוחד מי שצמודה לקיר ואפילו השמיכות שלהם לא פוך
לא. הן לא צמודות לקירלפניו ברננה!
וזה די מעצבן...
אצלי היו צמודות לקיר. כנראה תלוי בבי"חיעל מהדרום
וואי ממש!! הן חלוקות בעניין בעצמןאין כמו טאטע!
לי היתה אחות שאמרה לי לישון איתו במיטה לילה אחד. למחרת אחות אחרת אמרה לי שאסור ממש!!!
לי אמרו שאם אמשיך לישון איתה במיטה אז יקחופה לקצת
לתינוקיה...
אני בהלם!! איזה חצופות!!!!!אמא לאוצר❤
מה נראה להן?? שהתינוק שייך להן ואת רק בייביסיטר?? יואוווווו
הייתי מתעצבנת בטירוףףף
התעצבנתי מאודפה לקצת
זה לא הפריע לה להציק לי כל הלילה 🤦‍♀️
אני פשוט מזועזעת..איזה ביח?אמא לאוצר❤
לדעתי בכל בית חולים לא מרשים ליולדת לישון במיטה עםקופצת רגע
התינוק.
ברוראמא לאוצר❤
אבל יש הבדל בין לא להרשות
לבין לאיים שייקחו לך את התינוק לתינוקייה ללא רצונך
בטח פוחדים מתביעהמקקה
האמת הבנתי אותה...פה לקצת
אף אחד לא רוצה שיקרה אסון במשמרת שלו
זה ממש ממש מאיים ופוגע, בכלל לא בטוחהממשיכה לחלום
שחוקי לעשות דבר כזה
האמת שלא היה לי אנרגיות להיפגע בכללפה לקצת
הייתי מפורקת מעייפות ורק רציתי לישון אז פשוט ברגע שיצאה חזרנו לישון עד הפעם הבאה
יש הרבה אמת במה שאת כותבתבארץ אהבתי
אפשר גם לדמות את זה לאוכל בריא.
ברור לכולם שיותר נכון לתת לילדים אוכל בריא. ברור שיש השלכות אם לא מקפידים על תזונה בריאה.
ויש התקדמות בנושא הזה - עם השנים יש יותר מודעות לאוכל בריא (למרות שהמצב עדיין רחוק מלהיות אידאלי).
אבל זה עדיין לא קל בכלל לחיות ככה. וחלק ממה שמייצר את הקושי זה המציאות הסביבתית שעדיין לא מספיק תומכת בתזונה בריאה (ממתקים שמקבלים בכל מקום - מסגרות, בית כנסת ועוד, ממתקים אצל החברים, מחיר גבוה של תחליפים בריאים וכו'), אז זה דורש התגייסות גדולה למי שזה חשוב לו, ויש בתים שזה גדול עליהם.
וחלק מהמחיר של ההתקדמות הזו היא שבבתים שקשה לעשות שינוי כזה, זה יכול לגרום לקושי, והשיח על זה יכול לגרום לאמא רגשות אשם.
גם אם היא יודעת שזה מה שנכון לה והיא לא מסוגלת כרגע לעשות שינוי, היא עלולה להרגיש רע עם עצמה כי בעצם היא יודעת שבאידאל זה הדבר היותר נכון עבור הילדים.

וגם פה - יש אמת של מה יותר נכון.
ויש מציאות שגורמת לזה שיש בתים שהנכון הזה לא מתאים למידות שלהם וליכולות שלהם.
ושרשורים על אוכל בריא יכולים לגרום לנשים שזה לא מתאים להן עכשיו להרגיש רע עם עצמן.
אבל הפתרון הוא לא להפסיק לדבר על זה כדי שלא לגרום להן להרגיש רע.
אלא כל אחת צריכה לבחון את עצמה מה מתאים לה לשנות בעקבות דברים שהיא קוראת שגורמים לה להרגיש ככה, ואם לא מתאים לה לשנות - אז לחזק את עצמה שהיא עושה את מה שנכון לה וליכולות שלה בתנאים בהם היא נמצאת.
יש גם חשיבות מאוד גדולה למה הסביבה משדרת.פשיטא
ממני שלא יכולתי להיות באפס הפרדה לצערי, ומסתובבת עם תחושת אשמה גדולה רק בגלל מה שהסביבה שלי משדרת לי...
💕💕💕💕💕לפניו ברננה!
לא מסכימה בעלילבימבה אדומה
לא נכון שזה מה שנכון ביולוגית וכו'... פשוט כי אמא תשושה וגמורה אחרי לידה (מי שלא, איזה יופי! אבל פזיולוגית יולדת השקיעה מלא אנרגיה בלידה והיא צריכה לנוח)

דווקא לרוב אני מסכימה איתך... הפעם... ממש לא😅
אין חולק על כךאפונה
שיולדת זקוקה למנוחה.
השאלה היא מדוע שהות משותפת סותרת את מנוחת היולדת?
כתבת באחת התגובות למעלה שאחרי הלידה היית עם התינוק והפסדת שינה יקרה, ורק אחרי שנכנס אותו לתינוקיה הלכת לישון והאמת היא שלא הבנתי למה לא נחת עם התינוק.
לא יודעת מה איתהבוקר אור
אבל הבן שלי נגיד צרח כל הלילה הראשון כל עוד לא נדנדו אותו
ואם אמא שלי לא היתה איתי והיתה מרגיעה אותו לא הייתי ישנה כל הלילה הזה אחרי שגם ככה לא ישנתי המון זמן בלידה ועברתי גיהינום
יש הרבה תינוקות שפשוט לא רגועים. ואותי מלחיץ לישון עם התינוק במיטה בהתחלה
גם שלי בכה מלא בלילה הראשוןיעל מהדרום
לק"י

ובכלל רצה הרבה ידיים.
ספציפית בלילה הראשון זה כי היו לו גזים והוא נרדם אחרי שהשתחרר מזה (בזכות האחות שלקחה אותו וטיפלה בו).
אבל בכללי הוא ישן לידי וככה אנחנו ישנים טוב יותר. אם היה אפשר בבי"ח זה היה ממש מקל על שנינו, והיינו נחים וישנים יותר.
גם שלי. ובעלי היה איתו ואז יכולתי לישוןחצילוש
אצלי זה סותר...בימבה אדומה
לנדנד את העריסה... להניק מליון פעם בגלל שאת לא יודעת למה בוכה... סתם לנדנד על הידיים...
אולי אני מקרה חריג..?
ומה את עושה אחרי השחרור?אפונה
לא נחה אלא אם כן מישהו אחר שומר על הילד?
נותנת לבעלי או אחד הילדים הגדוליםדבורית
וגם משכיבה על הבטן והם נרדמים טוב יותר
בביתבימבה אדומה
אני כבר כיומיים אחרי הלידה, הרבהההה יותר מאוששת. כבר קמתי מהמיטה, לומדת מה כואב לי וממה (תפרים, השפעת אפידורל, התכווצויות רחם), מתחילה ללמוד את השגרה החדשה ולקלוט שהתינוק בחוץ. לוקח זמן לעכל. נפשית ופיזית.

וכן, ברור שבהתחלה אני יותר נעזרת בבעלי בימים הראשונים, עד כמה שמתאפשר...
השאלה היתה אחרתאפונה
האם בבית את נחה כשאת לבד עם התינוק?
התשובה היא כןבימבה אדומה
אבל לא חושבת שזה רק תלוי בבית או לא בבית. אלא גם כמה זמן זה מהלידה.
אחרי השיחרורמקקה
אני לא שבר כלי. כבר התאוששתי קצת
בימבה את ממש לא חריגה
תודה מותקבימבה אדומה
❤️
גם אצלי ככה.לא הייתי שורדת יומיים לבדאחתפלוס
שלי ממש לא רגועים בהתחלהדבורית
זקוקים לידיים והנקה תכופה
נרדמים רק עליי ואין דרך להניח אותם
אם מישהו היה פשוט מחזיק אותם הייתי ישנה מעולה
אהבתי את הסייפא ממש.המקורית
מה שאת כותבת כאן כל כך לא נכון ופוגעלאחדשה
אני אפילו לא יודעת מאיפה להתחיל.
מי קבע שאנחנו מתוכנתים ביולוגיתoo
להיות יחד אחרי הלידה?
מה שבאמת טבעי אחרי לידהoo
בלי להכניס אג׳נדות, הוא שהאמא זקוקה למנוחה והתינוק לטיפול.
התינוק לא חייב לקבל את הטיפול מהאמא.
לכתוב שזה הטבע וככה מתוכנתים ביולוגית זה עיוות של המציאות.

לא יודעת למה מנסים כל הזמן להדביק טבעיים לנשים. אני כאישה מרגישה ורואה שזה בהחלט לא הטבע שלי. כמו שהוא לא הטבע שלי, הוא לא הטבע של עוד נשים.
זה לא נכוןאפונה
התינוק זקוק לאמו אחרי הלידה. וזה לא סותר את הצורך שלו בטיפול או של האם במנוחה.
למעשה קשה מאד לנוח מיד אחרי הלידה, כי הגוף מוצף אדרנלין ולא סתם. הגוף יודע שנולד עכשיו תינוק ו*אמא* צריכה לטפל בו.
https://www.hadoula.co.il/%D7%9C%D7%9E%D7%94-%D7%90%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%90%D7%9E%D7%99%D7%A0%D7%94-%D7%91%D7%90%D7%A4%D7%A1-%D7%94%D7%A4%D7%A8%D7%93%D7%94-%D7%91%D7%9B%D7%9C-%D7%9C%D7%99%D7%91%D7%99/
זה מה שמצאתי לך בשלוף, מוזמנת לקרוא עוד חומר על הטרימסטר הרביעי, על בונדינג/היקשרות, על השפעת הפרדה על מדדים פיזיולגיים כמו חום גוף, רמת סוכר, קצב לב אצל האם והיילוד, על הפרשה של הורמוני דחק...
עד כאן ביולוגיה.

ולגבי הטבעי -
קחי כמה שנים קדימה. מדענים מצליחים לייצר רחם מלאכותית. כל אשה יכולה לבחור אם לסחוב את ההיריון בעצמה - עם הבחילות, הוורידים, הצרבות והאנמיה - או להשאיר את התינוק תחת ניטור רציף בעובריה שבבית החולים הסמוך.
האם יש אשה שהטבע שלה הוא להרות ואשה אחרת שהטבע שלה הוא להניח את העובר באינקובטור? או שכאן את מסכימה שבדרך הטבע תינוק גדל ברחם של אמא?

אני לא צריכהoo
חומר ומידע שיעדכן אותי איך הגוף שלי מתוכנת ומה טבעי לי. אני יודעת ומרגישה במודע ובתת מודע את הגוף והנפש. גם אחרי לידה.

אני לא מחבבת ספקולציות, אז הדוגמא שלך לא רלוונטית.
אני מרגישהאפונה
גם במודע וגם בתת מודע, שכשהילד שלי מתחצף אלי בא לי לזרוק אותו מהבית או מינימום להחטיף לו סטירה.
כשאני סובלת מפטריה בהנקה אני מרגישה בכל מאודי שהדבר הנכון לעשות הוא לא להיניק יותר לעולם.

שאלת מי קבע שאנחנו מתוכנתים ביולוגית, טרחתי ועניתי לך, והאמת שציפיתי לתשובה עניינית.
אם לא מעניינת אותך הביולוגיה, למה שאלת?
נשמעoo
שהרגשות שלך סוערים.

אז הבאת מחקרים שמוכיחים שטיפול אימהי הוא טוב עבור התינוק. טוב, לא יודעת למה צריך מחקר עבור דבר מובן. למה המחקרים הללו קובעים שהאמא מתוכנתת ביולוגית לעשות כל זה לאחר לידה? כי יש נשים שזה מתאים להם? אז יש נשים שלא. כמו כל דבר בחיים שאינו מתאים לכולם.

אין מחקר שקובע טבע. מחקרים מביאים המלצות. אפשר להתחבר אליהם ואפשר שלא.

חבל שדברים יפים וטובים נלקחים למקומות קיצוניים ועושים ריאקציה.
מחקר לא מביא המלצותאפונה
מחקר מתאר את הטבע. על סמך המחקר אפשר להסיק מסקנות ולגבש המלצות.

למה מחקרים צריכים להוכיח דבר מובן, כמו זה שתינוק צריך להיות מטופל ע"י אמא שלו? כי מסתבר שלא לכולם זה ברור. ואני מצטטת אותך, כמה תגובות אחורה: "התינוק לא חייב לקבל את הטיפול מאמא. לכתוב שזה הטבע וככה מתוכנתים ביולוגית זה עיוות של המציאות".

בהמשך את שואלת שוב למה המחקרים קובעים שאמא מתוכנתת לטפל בתינוק אחרי הלידה, כמעט התפתיתי לחפש לך מאמרים שעוסקים בהפרשת הורמונים שמדמים מצב של אבל (!!!) אצל אמהות שהתינוקות שלהן לא שוהים לידם, אבל אז קראתי את ההודעה שלך שוב והבנתי שמחקר זה לא דבר שמתאים לכולם, ושלכל אחת יש את האמת שלה והטבע שלה, אז ויתרתי.
מחקרoo
מנסה לדמות את הטבע, לבדוק תהליכים ולהגיע למסקנות.
את הטבע אפשר רק לחקות/ לשער אי אפשר ליצור אותו.

את כותבת ׳למה מחקרים צריכים להוכיח דבר מובן, כמו זה שתינוק *צריך* להיות מטופל ע"י אמא שלו? ׳

אני כתבתי ׳אז הבאת מחקרים שמוכיחים שטיפול אימהי הוא טוב עבור התינוק. טוב, לא יודעת למה צריך מחקר עבור דבר מובן.׳

תראי את את מכניסה את האג׳נדה שלך בשאלה שלך אלי. אני כותבת הטיפול טוב, את כותבת שכתבתי ש*צריך* טיפול אימהי.

ברור שטיפול אימהי הוא טוב. אבל אם האמא צריכה לנוח, לפעמים עדיף שמשהו אחר יטפל. ככה זה *טבעי* לחלק מהנשים, גם אם מחקר כזה או אחר אומר שעדיף שזה יעשה ע׳״י האמא.

אפשר לקחת מחקרים כדי לחזק אג'נדות. להפוך אותם ל*צריך* או ל*אמת אחת* זה כבר מיותר. שכל אחת תקרא, תתרשם, תבין ותחליט אם מתאים לה או לא.

בתגובה למעלה תארתי את החוויה שלי של אפס הפרדה שהייתה קסומה ביותר, אחרי שהכרתי את השיטות של פעם.

זה היה מדהים לא בגלל הטבע שלי, אלא בגלל שזה לא הפריע לצורך שלי להתאושש מהלידה. התינוק ישן רוב הזמן ואיפשר לי לנוח ולטפל בעצמי.
לטבע יש חוקיםדבורית
לא רגשות
זה מדדים אמפיריים שמוכיחים השפעות פיזיולוגיות ברורות כשהאם שוהה עם התינוק או ששוהים בנפרד
זה לא מכבסת מילים, זה שחור ולבן
ההשפעות הפזיולוגיותoo
על האמא אינם רק מכיון התינוק. מנוחה וטיפול נאות של האמא בעצמה, משפיע בצורה משמעותית על היכולת שלה להתאושש מהלידה ולהחלים.

לקחת השפעה אחת ולהפוך אותה לצורת התנהלות מיטבית עבור כולם זו טעות.

ישנם השפעות רבות והאמא תרגיש ותבחר בעצמה את הדרך הנכונה לה ביותר.
הבחירות הנגזרותדבורית
וקבלת ההחלטות הן ייחסיות
אבל הנתונים הם עובדה
זה ששהות משותפת אם תינוק היא עדיפה ביולוגית זה נתון
אחכ יש עוד המון נתונים אחרים שצריכים להילקח בחשבון ואז הבחירה הנגזרת היא ייחסית ומשתנה מאשה לאשה
אםoo
השהות עם התינוק מאטה או מפריעה להחלמה, או משפיעה לרעה על המצב הנפשי של האמא וכדומה, אז היא לא עדיפה ביולוגית.
וואי מחקרים זה ממש לא שחור לבןמקקה
לכל מחקר יש מגבלות המחקר. ולפעמים כשקוראים את החלק הזה מבינים שכל המחקר שווה מעט מאוד
יש הרבה מגבלות למחקריםדבורית
אבל חוקי הטבע הם אכן שחור ולבן
במיוחד בהיבט הפיזי, שם זה עוד יותר מובחן
לא הבנתי מה את רוצה להגידאפונה
ההפרדה בין אם ליילוד הוכחה כבעלת השפעה שלילית על שניהם (ניקח רק מדדים פיזיולוגיים).

את אומרת שזה לא נכון?
שהמחקר חסר משמעות? כי?
לא, לא אמרתי לגבי המחקר הזהמקקה
האמת לא קראתי אותו
רק הגבתי למחקרים באופן כללי שהם ממש לא שחור ולבן
האמת לא אכפת לי מה אומר מחקר כזה או אחר... ואין לי בעיה גם לחשוב שאני לא אם השנה. אני כבר יודעת את זה לבד
רק לא נראה לי שהיומיים בתינוקייה הם אלה שגרמו לזה. במלוא הכנות במהלך חיים שלמים זה לא נראה לי ככ משנה
אבל מי שטוב לה להיות עם התינוק אדרבא
אהבתי מאודדבורית
ההשוואה שלך לרחם מלאכותית ממש לא נכונהשריקה

הקב"ה ברא את העולם בצורה כזו שעובר גדל ברחם אימו

במצב הטבעי של העולם - אין אופציה אחרת. טכנית אין אופציה.

שינוי של זה (אם אכן יקרה)- הוא מדעי וטכנולוגי, הוא לא יכול להיות טבע.

אחרי לידה, העולם נברא בצורה כזו -

יש אפשרות מעשית שהאמא תטפל

ויש אפשרות מעשית שמישהו אחר יטפל

בשונה מהריון - שתי האופציות קיימות ואפשריות!

ככה שאני רואה בבריאה שתי אופציות טבעיות שהקב"ה איפשר בבריאה

האפשרות המעשית הזו היא לא טבעיתאפונה
עבר עריכה על ידי אפונה בתאריך י"א בטבת תשפ"ג 15:19
גם אם לא צריך פיתוח טכנולוגי בשבילה. כמו לגדול באימוץ - זה דבר לא טבעי, גם אם לא קשור לטכנולוגיה.
וכמו כל דרך שאינה הדרך הטבעית היא בהחלט פחות עדיפה מהמקור.
בדומה לפיתוחים טכנולוגיים אחרים שאפשר להשתמש בהם במקום בדרך הטבעית:
הזנה בתמ"ל על פני הנקה
השלמת ההיריון באינקובטור במקום בבטן
הפרית מבחנה על פני הפריה טבעית.
חשבתי על דוגמא טובה יותר בשבילךאפונהאחרונה
העולם נברא בצורה כזו שבני אדם (ויצורים אחרים) יכולים לחיות בזוגיות עם מי שבא להם.
טכנית יש אופציה של זוגיות עם בני אותו מין. האופציה קיימת ואפילו לא צריך שום פיתוח טכנולוגי בשביל זה...
האם זה אומר שזוגיות הומוסקסואלית והטרוסקסואלית שתיהן טבעיות באותה מידה??
לגמרי מסכימה איתך🌷חצילוש
אובדת עצות- חום אחרי ניתוחshiran30005

בת 2.5 רביעי שעבר בבוקר עברה הקטנת שקדים, שקד שלישי וכפתורים. מיום שישי בבוקר היא עם חום. בשישי בערב נבדקה במיון עשינו רק צילום חזה שיצא תקין ושחררו. אמרו שאם עד יום ראשון עדיין יהיה חום לחזור ונעשה בירור יותר. היום היינו שוב במיון כי החום ממשיך התלבטו ובסוף אמרו שאין צורך לבצע בדיקות דם כי זה רק יום 3 לחום , הניתוח נראה בסדר והם לא רואים צורך כרגע. מה גם שהיא שותה "יחסית" בסדר.

החום עדיין ממשיך והיא פתאום מסרבת לקחת אקמול או נורופן גם,נר היא ממש בןכה וגם פולטת את זה החוצה. ככה היא נרדמה

מה עושים במקרה כזה? נתנו לה במיון אופטלגין היום בכוח וכנראה בגלל זה היא לא מוכנה לקחת כלום עכשיו

לא יןדעת מה לעשות איתה, ולמה הרופאים לא עשו בירור כבר?

היא ממש עקשנית לתרופות וזה כל הקושי. היא גם חכמה שלא מוכנה לשתות פטל/מיץ/מים כלום עכשיו.

גם אנטיביוטיקה לא נתנו בטענה שהם לא יודעים מה המקור של החום ולכל דבר יש סוג אחר של אנטיביוטיקה 

אוףףף. מה עם ליצור קשר עם המחלקה של הניתוחאורוש3
לבקש שיעבירו שאלה לרופא?
היינו במיון איפה שעשתה ניתוחshiran30005

הם התייעצו עם אאג

סתם מעצבן ומלחיץ 

ממש, שיעבור מהרראורוש3
נר אקמול או נר נורופן!התייעצות הריון
נר היא מוציאהshiran30005
כנראה לוחצת אחכ חזק וזה יוצא..
איזה מוזרשושנושי

אנחנו עשינו ניתוח שקדים ושקד שלישי - ומראש קיבלנו המלצה לקחת אנטיביוטיקה.

שכנתי לחדר עשתה רק כפתורים ואני זוכרת ממש איך הרופא אמר לה בשחרור - להתחיל להביא אנטיביוטיקה ברגע שמתחיל חום.

איזה קטע שלא קיבלתם המלצה כזאת.

אני ממש מקווה איתך לטוב. 

גם אחותי עשתה שקדים וקיבלה מראשshiran30005

אנטיבייטיקה למקרה שיתחיל חום

אבל פה הם לא מןכנים לתת, רופא ילדים לא לוקח סיכון ושולח למיון, גם מוקד שולח למיון

אז אולי ללכת למיון בבית חולים אחר?רוני 1234אחרונה
זה נשמע חריג שלא נותנים לכם אנטיביוטיקה
לדעתי, את חייבת להתעקש על ברור יותר רציני. לא לוותנק-ניק
בעיני זה משהו שצריך לנדנד לרופאים למצוא את מקור הבעיה ולא שהפתרון שלהם זה לתת אופטלגין בכח
אמרו שכנראה נדבקה בלי קשר במשהו ולכןshiran30005

הבירור הוא מהיום ה 5 לחום, היום זה היום ה 3

נכון מוזר? מצד שני היינו בביח גדול תל השומר והם התייעצו עם עוד רופאים

ממה שאני גם יודעת נותנים די בקלות אנטיביוטיקהאורוש3

אחרי ניתוח. לנו נתנו מוקסיפן כשיצא ריח כזה לא טוב מהפה שלו.

גם לה יש ריח נוראי מהפה אבלshiran30005

אמרו שזה תהליך תקין של אחרי ניתוח

כדאי מחר ללכת שוב ולהתעקש על בדיקות או משהו? במידה והחום ממשיך או לחכות לשלישי כבר

הייתי מבקשת מהרופא ילדים שייתן מוקסיפן ושלוםאורוש3
גם אצלינו היה ריח מזעזע, אבל הנחנו שזה חלקהתייעצות הריון

מתהליך ההחלמה.. אצל שני ילדים

יוצאות עם הילדים לנופש?מולהבולה

בעלי ממש לא אוהב את זה....אומר שזה קשוח.אנחנו עם קטנים

ולפני שנתיים יצאנו והילדים היו בחוויה מה זה טובה !!!!!

אשמח לשמוע מכם לאן אתן יוצאות אם כן

לא בתי מלון כי זה סופר יקר

בעבר יצאנו לקמפינגרוני 1234

השנה לקחנו דירת איירביאנד בי

היו גם שנים שנשארנו בבית אבל כל יום יצאנו לאנשהו (מעין, מוזיאון וכו).

זה באמת עבודה קשה עם קטנים אבל אנחנו מאד נהנים בכל זאת.

אנחנו פחות, יותר טיולים של יוםשיפור
זה הרבה עבודה, הרבה כסף, הילדים לא תמיד ישנים טוב מחוץ לבית, יותר נוח לי לחזור בסוף יום מעייף איתם למקום המוכר והידוע.
וואי זה סגנון אישיואני שר

כילדה יצאנו כל שנה ל3 ימים,

שינה בבית ספר שדה בעיקר

והתוכנית היתה מסלולים...

ההורים שלי תמיד אמרו שדווקא כשהיינו קטנים היה יותר קל כי הלכנו יפה וכשגדלנו התחלנו להתלונן  😅

אני היום כאמא פחות אעשה את זה כי מסלולים זה פחות בשבילי ואז אם הילדים לא מתרגלים זה באמת לא הכי מתאים...

עדיין אפשר לחשוב על מקומות לא יקרים מדי (למרות שאולי עכשו זה שלב די מאוחר) - בית ספר שדה, אנא, מקומות אירוח אולי לא במקומות קלאסיים של הצפון שמבוקשים מאוד ולבנות תוכנית באיזור - ים, מעין, מסלול קטן... תלוי מה האופי שלכם.

מניסיון משפחתי בשנים האחרונות (כשיוצאים עם ההורים שלי ואנחנו כבר נשואים עם ילדים אז זה נהיה שבט) - באמת המקומות הפשוטים באיזורים לא מבוקשים מאוד הופכים את המחיר לריאלי יותר - הבית הארחה בהר ברכה, בסוסיא וכאלה... זה לא צפון כמו שמדמיינים קיץ אבל מאפשר.

וגם לצאת לימים בודדים זה פתרון.

אני חושבת שכדאי לעשות תכנון של הקיץ ככה שלכם ולילדים יהיה מול העיניים למה לצפות.

אצלנו היו שנים שכן והיו שנים שלאמתואמת

בעיקרון כל עוד הרכב הכיל את כולנו - יצאנו כמעט כל שנה לצימר. היו פעמים שהיה מוצלח, והיו פעמים שפחות...

אחר כך עשינו הפסקה ארוכה בנופשים העצמיים שלנו (כן הצטרפנו למשפחה שלי לנופש משפחתי מורחב, שלפעמים בכלל היה אצל ההורים שלי בבית), ולפני שנה הרגשנו שהמשפחה האישית שלנו חייבת את זה, ויצאנו שוב לנופש משלנו בצימר. (בחרנו מקום נגיש בתחבורה ציבורית, כדי שנוכל לנסוע וגם להתנייד במהלך הנופש)

היה לנו טוב מאוד, אבל גם מתיש... כך שאני מבינה את בעלך ומבינה גם אותך.

השנה אנחנו חושבים לצאת לקמפינג, גם מבחינת המחיר וגם כדי שלא נצטרך להתארגן על זה מראש יותר מדי. נקווה שיהיה טוב...

אני חושבת שיש בזה משהו שמאוד מאחד משפחתית, לצאת לנופש משותף. מצד שני, אפשר גם ליצור חוויות משפחתיות מאחדות אחרות, שכוללות לינה בבית... (אנחנו למשל כמה פעמים הפכנו את הבית לבית מלון, וזה היה כיף מאוד לילדים ומגבש)

אני רקאורוש3

קמפינג בלי להתארגן יותר מדי?? 🫣😁

סתם הבנתי שהתכוונת ללסגור מראש. אבל זה יצא מבדר. 

נכון, התכוונתי שלא צריך לקבוע את זה מראשמתואמת
מתכננים ללכת למקום חינמי... נצטרך כמובן לקנות כל מיני דברים, אבל אפשר לעשות זאת שבוע מראש.
קמפינג זה טונות התארגנות....אורוש3
טוב שאת מזהירה אותנו🙈מתואמת
בכל אופן, מתכוונים ללכת למקום לא רחוק מאוד מהבית, אז "מקסימום" נוכל לחזור הביתה אם נשכח דברים...
היינו השבת בנופש במושב "רחוב"שוקולד פרה.

בצפון.

אז לא ישנו ברחוב...

ישנו בצימר. היה מאוד מאוד נחמד. הילדים שלו בברכה ביום שישי, ובשבת עצמה היו בג'קוזי בלי להפעיל אותו.

הכל כולל אוכל מוכן עלה לנו- 1350.

הלכנו לבית הכנסת, לגן השעשועים, טיילנו באזור של בננות, יש גם מתחם לצימר עם טניס שולחן, כדורסל, נדנדות.

ברוך ה' שמחנו מאוד

הוא רצה 1100שוקולד פרה.

שזה תשלום יחסית נמוך לשבת, אבל זה כי היינו בצימר הזוגי ופשוט הוספנו מיטה, מזרון ולול.

בסוף שילמנו 1200 כי הוא רצה מזומן והיה לנו רק ביט

יש לך מספר?יערת דבש
דוד אוחנהשוקולד פרה.
0584464698
לאDoughnut
עם ילדים מעדיפה לצאת לטיולים של יום ולחזור בלילה להתארגן בבית בנוחות שלנו. אולי כשיגדלו...
כן לוקחים דירה בצפוןאמאשוני

עולה 3500-4000 ל3 לילות, אפילו פחות. סוגרים כבר בחורף, מחפשים המלצות בבוקינג.

3 חדרי שינה פחוס סלון פלוס מטבח פחוס שני חדרי רחמה לפחות. אנחנו צריכים 6 מיטות אבל תמיד היה יותר.

עד היום הדירות היו ממש טובות (בסטדרטים שלנו)

מטיילים באתרי שמורות הטבע, אוכלים בעיר, עושים קניות בסופר גדול באיזור (רמי לוי וכאלה)

מביאים מהבית כלים לבשל.

שווה לקחת דירה עם מכונת כביסה, מאוד נוח שאפשר לכבס מגבות ובגדי ים ובגדים שהילדים אוהבים לטיולים. מחליפים הרבה בטיולים האלו,

כי אנחנו אוהבים להיכנס לנחלים, מעיינות, הכינרת וכו' וגם טיולעם יבשים מלכלכים.

תבדקו קירבה לבתי כנסת.

שני רכבים.

כתבו אותי ואת בעלי בעצם 🙂מולהבולה

חלק כתבו שלא מעדיפים לישון בבית בסוף יום-בעלי

וחלק כתבו שכן לוקחים צימר ונהנו-מה שאני אומרת

ברור שהכי כיף לישון בסוף בבית

אבל זו החוויה יותר לילדים,הם כל הזמן מתבאסים שכל החברים יוצאים

בחופש לכמה ימים ואנחנו כמעט ולא...,

ברור לי שלא כולם יוצאים,זה יקר וקשוח לכולם

השאלה אם טיולים יומיים לא יוצא כבר יותר יקר מכמה לילות בצימר...כי החופש ארוך 🤦

אז תעשו שנה-שנהרוני 1234
או נופש עם לינה בחוץ רק פעם בשלוש שנים. ככה זה מאזן את הצורך בחוויות עם ההוצאה הכספית הגדולה וה"התשה" להורים.
לדעתי לינה בבית זה לא בר השוואהאמאשוני

זו חוויה אחרת. כשיש רק קטנטנים וזו המון עבודה להיות מחוץ לבית, באמת עדיף טיולים יומיים.

כשהילדים גדלים, בשביל להיפתח ולהתנתק ולהחליף אווירה עדיף לצאת כמה ימים (אם יש אפשרות כלכלית)

טיולים יומיים כשיש גם בנים וגם בנות, גם גדולים וגם קטנים,

זה אומר שרוב הסיכויים שחלק לא יבואו. זה גם שיקול מבחינתי.

נסיעה לצפון הרחוק יותר, אני לא אעשה בנסיעות יומיות..

אבל מה שטוב לכם 🙂

יוצאים כל שנה לפעמיים פעמיים בשנהעדיין טרייה

בשנתיים האחרונות גם התחלנו לצאת לטיול משפחתי בחו"ל (במקום חופשה אחת בארץ. לצערי בארץ צפון היה יחסית בעייתי בתקופה האחרונה).

מבחינתי אני לא אצא בלי הילדים (מקסימום לילה אחד עם בעלי במקום קרוב) אז נופש זה רק כולנו יחד. בתחושה שלי זה מאוד מגבש ונזכרים תמיד בחוויות שהיו לנו יחד. כמובן שזה תלוי תקציב היו תקופות שהיינו הולכים לקמפיינג או מתאימים את החופשה למשהו פשוט יותר תלוי תקציב. בארץ אנחנו הכי נהנים מצימר עדיף עם בריכה פרטית שם אנחנו מתארגנים על על האש/ארוחות בוקר ורוב היום מטיילים בחוץ. מרגיש לי יותר זורם עם ילדים בניגוד למלון (מה גם שחדר במלון מוגבל בדרך כלל להורים +2 ילדים).

אשמח להמלצה לצימר עם בריכהרוני 1234
אפשר גם בפרטי
ממה שאני זוכרתעדיין טרייה

היינו פעם ברוח ברמה ברוכים קלע אלון המקום היה ממש מהמם חיסרון אחד שהבריכה לא מגודרת יש רק אפשרות לנעול את הצימר עצמו (עם ילדים קטנים ולא שוחים יותר בעייתי)

באילת היינו ביאלרנט דירות אפרסמון זה בריכה לאיזה 3-4 דירות אבל למזלנו זה היה אנחנו ועוד משפחה והתחלקנו בשעות על הבריכה.

היינו גם ביאלרנט במגדל עם בריכה

לרוב יותר קל למצוא צימר עם ג'קוזי פרטי בריכות יש בדרך כלל למתחם של 2 צימרים ומעלה זה היינו הרבה פעמים עם עוד משפחה אחת שנסענו יחד. כבר לא זוכרת את השמות של המקומות.

נראה לי שכל הקונספט של ילדים זה קשוחהבוקר יעלה

אבל אין מצב לוותר על נופש, כל שנה בשביל הילדים.

מתיש נכון אבל כ"כ חשוב להם לביחד ושלא ינטרו לך טינה בגיל גדול, לא חשוב איך אני יודעת 😉 

אנחנו יוצאים עם עוד משפחהשומשומ

מתאמים עם האחים (לפעמים ממש מאורגן כולם  לפעמים יותר ספונטני)  ואז כל נושא הילדים פחות קשוח 😉

יש להם חברה ותעסוקה

וגם להורים כיף

בקיצור קונספט מומלץ ממש 

אשמח להמלצות של צימריםמולהבולה

וגם טיולים יומיים אם יש לכן

ממש תודה על התגובות! החכמתן אותי

תצאו לסגנון טיול שמתאים לכם ואתם נהנים ממנו...חילזון 123

מצד שני אני כן חושבת שיש מקום גם לצאת לטייל למשהו שאתם לא מאד נהנים ממנו כדי שלילדים תהיה חוויה של טיול וזמן איתכם.

אז צריך לאזן ולנסוע למשהו שמתאים לכם אבל לא לצפות שזה יהיה נופש של רגל על רגל...

אנחנו אוהבים קמפינג וטיולים בטבע

אם את מחפשת במחיר יותר זול ממחיר בדר'כקנמון

יש בצפת קבוצות וואטצפ של אנשים שמשכירים את הדירה שלהם במחיר יותר זול מצימר.

כמובן התנאים הם לא תנאים של צימר (אין בריכה, אין ג'קוזי) וגם צריך להיות זהירים ליפול על בית נקי (להתבונן היטב בתמונות!)

אבל זה נחמד

ולילדים קטנים החוויה של בית אחר עם משחקים אחרים (במידה שהמארחים מאשרים לשחק בהם) היא חוויה ממש נחמדה.

אם מוצאים בית בעתיקה זה בכלל שווה.

חלק מציעים גם צימרים ממש..

קיצר שווה להכנס לקבוצה כזו ולבדוק אופציות.

אולי למישהי פה יהיה קישור עדכני לקבוצה כזו

כן. אבל זה לא נופשמקרמה

אנחנו יוצאים פעמיים בשנה

כי זה חשוב לנו

זה צבירת חוויות עם הילדים

ואנחנו עובדים קשה מאוד בזמן הזה

וחוזרים עייפים

אבל זה שווה לנו

אוהבים מאוד את אנ"א

אנחנו יוצאים לא בהכרח לנופשאפונה

אבל בעיני הדגש הוא על פניות.

לצאת כולל לינה זה ממש קשוח, לפעמים אנחנו עושים את זה אבל לא כל שנה,

ולפעמים ישנים אצל חמותי או אחים שלנו שזה יותר קל מבחינה לוגיסטית.

יציאות יומיות הרבה יותר קל, זול, ומועיל לנו. זה ממש לא צריך להיות מפוצץ.

זה מעיין שלא מכירים, פארק שווה, בישול בשטח, לפעמים מסלול (לצערי לא לקחנו את הילדים כ"כ למסלולי הליכה, אנחנו צריכים להכיר להם את זה יותר). מזרקות, אתרי עתיקות/מורשת...

פעם ב... אטרקציה בתשלום כמו קיר טיפוס וכאלה.

צריך להיות על זה, להגיע מאורגנים ולדעת לאן הולכים ומה עושים, להצטייד כמו שצריך - בעיקר אוכל אבל גם משחקים לשטח - אפילו ברמת הכדור/מטקות/צלחת מעופפת. אפשר להשקיע יותר עם מחצלת, ערסל, ציליה, ועוד ועוד זה כיף ממש. העיקר הפניות וההנאה שלנו ההורים שאנחנו על זה, במצב רוח טוב, שמחים, פתוחים להתנסות ומשחק.

גם לנו זה קשוח האמתהמקורית

אבל עד עכשיו יצאנו, בעיקר לבתי מלון

לא יוצאים ליותר מלילה גג שניים. ממצים לגמרי מבחינתו

השנה לא קבענו כלום האמת. עדיין.

כן יוצאיםבשורות משמחותאחרונה

ליצור חוויות של טיול פעם-פעמיים בשנה זה השקעה משפחתית חשובה לדעתי גם אם זה מורכב

יוצאים לטיולים של 3 ימים במהלך השבוע/חמשוש

דירת אירוח, צימר, אירוח כפרי מכבד לא להתכלב אבל כן ברמה נורמלית

במקומות שמתאים לילדים להסתובב חופשי ומרחבים שהם יכולים לשחק אז לעניין הזה מלון ממילא לא רלוונטי בעיני

קמפינג אני לא אוהבת אז פחות בקטע, אבל כן עושים להם פעילויות שטח כמו סאג', מדורה, יצירות מהטבע וכד'

ריפלוקס סמוי והנקהאן#שרלי

שלום לכולן, אשמח לכמה שאלות

1. תינוקת בת חודש וחצי כנראה עם ריפלוקס סמוי, נותנים תרופה עדיין ללא השפעה מספקת. רציתי לשאול איך מניקים תינוק ככה? היא אוכלת בחוסר נוחות גדול, מתחברת ומתנתקת גם עם הבקבוק, לוקחת שלוק וצורחת.. יוצא שפשוט אני כמעט לא מניקה כי לא פיצחתי את השיטה.. קשה לי לדחוף לה את השד כל פעם לשלוק ושהמאבק הזה קורה בגוף שלי.  ומאוד הייתי רוצה לעבור משאיבות להנקה. (היא יודעת לינוק בסדר, אני נותנת לה עדיין לפעמים לכמה דקות כשהיא רגועה). אשמח מאד לטיפים או אפילו הזדהות, להרגיש נורמלית. נראה לי כאילו כולן סביבי מניקות בסבבה ורק אני מסתבכת..

2. איחור בנטילת סרזט - של שלוש וחצי שעות. לקחתי מיד כשנזכרתי.  את הגלולה הבאה צריך לקחת בשעה הרגילה או בשעה החדשה שנזכרתי?

3. כמה משמעותי שאיבות (או הנקות) בדיוק בזמן כדי למנוע דימומים עם הגלולות?

תודה רבה לכן!!

עונההשם שלי

לגבי 1, אין לי ניסיון. אולי כדאי לנסות להניק בתנוחות שונות, ולמצוא איך הכי נח לה.

2. תמשיכי בשעה הרגילה.

3. לא שמעתי שיש קשר לזמנים הנקה ושאיבה.

אני יודעת שזמן לקחתי הגלולות יכול להשפיע.

לי אישית לא היו כתמים, גם כשלא הקפדתי על השעה. וגם עם הנקות ושאיבות לא דווקא בשעות בלי קשר לזמנים.

אני רק אזדהה בקשר לקושי בהנקה...מתואמת

לי למזלי היו כמה וכמה הנקות מוצלחות לפני כן, אז ידעתי שה"בעיה" לא בי...

אני לא יודעת אם באמת היה לה רפלוקס סמוי או לא (הרופא לא שלל ולא אישר, וגם לא נתן תרופה) - רק יודעת לומר לפי הרופא שצריך להיניק כשהתינוק כמה שיותר בישיבה (לא יודעת איך עושים את זה תכל'ס🙄 אבל אולי תנסי), ואחרי ההאכלה להניח אותו באלכסון (בטרמפולינה זה הכי טוב. הוצאנו מהמחסן את הטרמפולינה שקיבלנו בילד השני ולא באה לידי שימוש, והבת שלי חצי גרה שם...)

עוד דבר שכדאי לבדוק הוא לשון קשורה. לבת שלי הייתה מסתבר לשון קשורה, שאף אחד (מהרופאים בבית החולים ועד לרופא הילדים) לא זיהה רק יועצת הנקה שהגעתי אליה בגיל עשרה חודשים זיהתה את זה...

ואם גם בבקבוק היא מסתבכת - מציעה לנסות את הבקבוק של לנסינו. זה הבקבוק היחיד שהבת שלי הסכימה לקחת.

בהצלחה יקרה! זה באמת קשה ומתסכל❤️

תודה רבה על הנירמולאן#שרלי

לשים בטרמפולינה לישון פשוט?

בסהכ מה שהיא עושה רוב היום זה לאכול ולישון הרי.

ולגבי הבקבוק

חשבתי שזה הגיוני שגם עם הבקבוק לא נעים לה לאכול, כי זה כואב /צורב במידה דומה להנקה, לא? היא אוכלת מהבקבוק ותוך כדי מתחילה להתפתל אז לא חשבתי שזו בעיה עם הבקבוק דווקא כי אנחנו משתמשים בכמה סוגים.. אבל אולי אני טועה?

כרגע תשכיבי אותה לישון (וקודם כדי שתעשה גרפס)מתואמת

בהמשך היא תתחיל גם קצת לשחק שם.

ולא יודעת לומר בקשר לבקבוק, בעצם... יכול להיות שאצלנו היא לא הסתדרה עם בקבוקים אחרים בגלל הלשון הקשורה, וזה לא קשור לרפלוקס שאולי היה לה ואולי לא.

בכל אופן, את יכולה לנסות להאכיל אותה בבקבוק כשהיא שוכבת בטרמפולינה, אני חושבת שזה גם יכול לעזור.

תודה רבהאן#שרלי
ההמלצה היא להניק בתנוחות זקופותאנונימית בהו"ל
נגיד התנוחה הפיזיולוגית

כדאי להתייעץ עם יועצת הנקה ברמה גבוהה, יכולה לעזור למצוא פתרונות 

האמת שהייתי בייעוץ עם מישהי ממש נחשבת וטובהאן#שרלי

אבל לעניין הזה בינתיים לא מצאתי פתרון

כי גם אם אני מניקה בתנוחה זקופה, אם היא לא נינוחה היא פשוט זורקת את הראש אחורה ומקשיתה את הגב וצורחת מרעב וכאב

קיבלת הנחיה מהרופא שרשם את התרופהקופצת רגע

מה לעשות אם זה לא עוזר?

נראה לי שצריך לחזור אליו, לא? 

רק ממליצה לבדוק לשון קשורהצלולה

אצלי זה היה קשור באופן ישיר לריפלוקס. וזה מאוד משפיע על היכולת להתחבר כמו שצריך בהנקה.

צריך לבדוק אצל רופא שמבין בזה, המון רופאי ילדים לא יודעים לזהות לשון קשורה אחורית (אצלי שלושה רופאים אמרו לי שאני טועה, עד שלקחתי לרופאה מומחית וראיתי ישועות).

וואו. שני רופאים בדקו אותהאן#שרלי

וגם יועצת הנקה שנחשבת מאד מקצועית. אבל עכשיו אני דואגת שאולי כן יש לשון קשורה ולא עלו על זה?

מה שם הרופאה אם אפשר לשאול?

יש רופא שמומחה לזה - ד"ר רפאל יודסיןמתואמת

ויועצת ההנקה שבדקה את הבת שלי היא אודליה גור אריה.

שניהם בירושלים, אם נגיש לך.

יש מרפאת לשון קשורה באיכילובאנונימית בהו"ל

תפני אליהם

יעל דובסטר גם נחשבת מעולה

נכון על מי שכתבו לךצלולה

אני מאוד התרשמתי מד''ר יעל דובסטר.

גם ד''ר בוצר אמור להיות מקצועי מאוד בתחום.

באיזה אזור נוח לך?

אזור ירושליםאן#שרלי
אז באמת ד''ר יודסיןצלולה
אני חושבת שהוא יודע לזהות. בעיני אין על ד''ר דובסטר (שהיא זאת שזיהתה את הלשון הקשורה האחורית של הקטנה שלי ועשתה התרה יסודית, בהשוואה לחוויה שלי אצל ד''ר יודסין) אבל נראה לי שגם ד''ר יודסין יודע לזהות.
אוסתאופתאפונה

הציל אותנו ככל הנראה מריפלוקס סמוי, אמנם ההנקה הרגיעה אותה אבל היא לא היתה רגועה בשום מצב אחר חוץ מהנקה ו/או מנשא.

ממליצה על יעקב דרמון מירושלים.

בטיפול הראשון כאילו לא קרה כלום, בטיפול השני פשוט קסם, אי אפשר להסביר.

אחיין שלי אותו סיפוראוזן הפילאחרונה

אוסתאופת לימד את ההורים שלו איך לשחרר שרירים שממש היו תפוסים, אחרי כמה תרגילים היה ילד אחר לגמרי.

אתן מצליחות לשתות מים בתחילת ההריון? ממש מענייןפומלה
אותי
כשלא הצלחתי- שתיתי מים עם תרכיז וכדומהיעל מהדרום
ממשלאשירה_11
בעיקר שתיה מוגזת.. או שלוקים קטנים של מים...ליני(:
תודה לכן!! ממש קשוחפומלה
או מים עם מלא קרח או עם מיץ אחרת לא שותה....דיאן ד.
בקושירק טוב!

שתיה מוגזת

תה

מים קרים

קרטיבים

גלידה

במצטבר היה יכול לצאת פחות מ4 כוסות ביום. לפעמים חלק מזה היה יוצא בהקאות..

לא אידיאלי אבל שותה זירו עושה לי טוב לבחילותהרמה
מים לאאנונימית בהריוןאחרונה

סודה ושתיה מוגזת

ממש ממש מחפשת שיעורים טובים בנושא חינוך ילדיםרק טוב=)

בעיקר בנושא כעס על ילדים ואיך להיות איתם יותר סבלניים.

בתקופה האחרונה אנחנו ממש עמוסים ומרגישה שאנחנו במקום לא טוב איתם

ההמלצה הקבועה שלימדברה כעדן.

פודקאסט של אפרת וקסלר.

הכעס מגיע כתוצאה מהשורש.... בהצלחה 

תודה רבה!!רק טוב=)
אני לא מוצאת את הפודקאסט הזה..הילושש

תוכלי לשלוח לי קישור בבקשה?

מענין אותי גם אז חיפשתיאונמר

זה האתר שלה ארכיון Podcasts - אפרת וקסלר - הורות מגדלת ומובילה

וזה בספוטיפיי https://open.spotify.com/show/3a5OZ3OiuK5kTOQOqgTuyV

לאחרונההילושש

התחברתי לשיעורים של הרבנית מיטל דאודי- ביוטיוב.. 

תודה!!רק טוב=)
שיעורים ששמעתי בעבר ואהבתי:מתואמת

של הרבנית חבצלת סולטין ושל הרבנית דינה ראפ.

לא זוכרת אם יש שם התייחסות ספציפית לנושא הכעס...

הרבנית חבצלת מעולה, שמעתי את כל הסדרה..רק טוב=)
הרבנית דינה לא יצא לי, נבדוק.. תודה רבה!
יכולה לשרשר לי את הסדרה? רק אם לא קשה לךנפש חיה.
תודה מראש
אני ממליצה ללמוד על ויסות רגשיאפונה

הרי הסיפור הוא לא הילדים ומה שהם עושים אלא היכולת שלנו לנהל את האנרגיות הרגשיות שלנו.

סליחה שאני לא מציעה מקור מידע ספציפי, אוכל לחפש לך בהמשך, אולי מחר, אבל אצטרך תזכורת.

וואי לגמרי לגמרי.רק טוב=)

בסוף זה באמת לגמרי שלנו..

אשמח אם תוכלי לחפש לי

הרבנית דינה ראפשלומית.
"אם בישראל "
הרב יעקובסוןתהילה 4אחרונה

אצלי ממש עשה איפוס של הכיוון.

במה אנחנו מתעסקים יותר בלעשות טוב עם הילדים או להגיב רק כשיש בעיות? 

הרגשה אחרי הפלהכמהה ליותר

מאוד התלבטתי אם לשאול ואיך לשאול, אבל ממש בוער בי.

אני רואה פה בפורום, וגם מסביבי, שהפלה היא אירוע מאוד קשה לאישה, שזה דבר שממש מרסק נפשית, שנשים בוכות אחר כך הרבה, במשך תקופה לא מפסיקות לחשוב על האובדן, ושזה ממש קשה להם.

כמו ששיתפתי, ביום ראשון האחרון גילינו שאין דופק, וביום חמישי החרון עברתי גרידה. שבוע 13+3.

כמובן שהיה לי ממש הלם וקשה כהודיעו שאין דופק, אבל לא פרציתי בבכי או משהו כזה , וגם בהמשך חוותי את זה בצורה די קלילה.
וזה לא שלא חיכיתי להריון, חיכיתי מאוד, התרגשתי מאוד, כשראיתי דופק פעם ראשונה, ממש בכיתי. דיברתי אל העובר, תיכננתי כבר שמות אם זה יהיה בן ואם זה יהיה בת, קניתי עגלה חדשה, הייתי ממש בהתרגשות סביב זה.
אבל מרגע שנודע לי שאין דופק, לא נשברתי ולא התרסקתי בשום צורה. בכיתי טיפה, אבל בעיקר הרגשתי אדישות, הרגשתי סוג של תחושה של "הייתי בטוחה שזה יקרה לי, לא באמת מגיע לי עוד תינוק".
אני מרגישה מצויין מבחינה נפשית, אני מרגישה שמחה, אני מאושרת שזכיתי שיש לי כבר שני ילדים. אני ממש מרגישה ומשדרת אושר.

אני לא מבינה אם משהו דפוק בי שאני לא מקבלת את זה כל כך קשה.
אני מרגישה שהמשפחה והחברות שלי, מקבלות את הידיעה הזאת על זה שאני כבר לא בהריון, בצורה הרבה יותר קשה ממני.
כשהודענו לחמי וחמותי, חמי ממש בכה, בדמעות. כאב לי הלב הלב בשבילו, לא הבנתי איך הוא מקבלת את זה יותר קשה ממני.

בעלי לא אומר לי כלום, אבל מתחת לפני השטח, אני מרגישה כאילו הוא מצפה ממני להגיב אחרת ממה שאני מגיבה.
הוא לא מבין למה אני כל כך שמחה, למה כל מי ששואל אותי איך אני מרגישה, אני אומרת לו שהכל בסדר, שאני מרגישה מעולה.

היום החלטתי לחזור לעבוד, אני בסך הכל עובדת מהבית בעבודה מחשבית, לקחתי חופש כבר מיום שני האחרון, והרגשתי שזה די והותר, במיוחד שאני מרגישה מצוין, פיזית ונפשית, 
ובעלי די הזדעזע מההחלטה, הוא לא מבין למה אני לא מנצלת את זה שאמרו לי בבית חולים לקחת 3 ימי חופשת מחלה, בהוא ממש משדר לי כאילו אני אוצה לרצות את כולם ואת העבודה על חשבון עצמי, אבל אני ממש לא מרגישה שזה על חשבוני, כי אני באמת מרגישה מצויין.

תודה למי שקראה עד עכשיו, כתבתי ממש הרבה, ומבולגן, ונראה לי שחזרתי על עצמי עשרות פעמים, ואני גם לא ממש יודעת מה אני רוצה ממכם 🤷‍♀️
אולי סתם לשמוע מה אתם חושבות. השיחה עם בעלי הבוקר ממש עירערה אותי, ואני תוהה אם משהו בי באמת לא נורמלי שאני רוצה לחזור לעבוד יומיים אחרי גרידה.

אניoo

לא עברתי הפלה

אבל

הכי נורמלי בעולם להקשיב למה שאת מרגישה ולרצות לחזור לשגרה

אף אחד לא אמור להגיד לך איך את מרגישה

זה הגוף שלך

את עברת את זה

אחרים עברו את זה יותר ממרחק

שלא יתערבו לך

ואם הם כן מתערבים

תבקשי מהם שלא

את נורמלית לגמרידיאן ד.

אין שום ספר הדרכות איך להרגיש אחרי הפלה ולכן כל אחת יכולה להרגיש ולחוש איך שמתאים לה.

אני גם לא חושבת שכולן חוות הפלה בצורה כל כך קשה כמו שנראה לך.

פשוט מי שחווה את זה בצורה מאוד קשה אז נוטה יותר לשתף את זה כאן או בחיים האמיתיים.

אני ראיתי את אחיות שלי שמאוד קרובות אלי שעברו הפלות בשבועות מוקדמים יחסית

אצל אף אחת זה לא היה טראומטי במיוחד, כן עצוב וכואב אבל נורא מהר חזרו לשגרה.

(רק אחת מהן שעברה הפלה אחרי שחיכתה הרבה שנים להריון אז זה באמת היה ממש ממש כואב ועצוב)

את מדהימהרוני 1234

כנראה יש לך חוסן אישי מאד גבוה וזה מעולה.

תקשיבי ללב שלך ותהי הכי כנה עם עצמך (נראה שדוקא במקרה הזה לרצות אחרים יהיה להיות שבורה "בכח").

לפעמים גם האסימון נופל באיחור והעצב מגיע אחרי כמה שבועות/חודשים וזה גם בסדר, תמשיכי להיות קשובה לעצמך.

אגב, פה בפורום הכי טבעי שהנשים שלקחו את זה יותר קשה יכתבו פה בניגוד לנשים האחרות. מי שלא לקחה את זה קשה פחות תרגיש צורך לשתף ולחפש תמיכה.

אני עברתי הפלהעדינה אבל בשטח
אחרי ציפייה מאוד גדולה טארוכה, ואכן נשברתי מזה ממש. אני מניחה שאם הייתי עוברת הפלה בתקופת פוריות רגילה וללא המתנה, כנראה הייתי עוברת את זה יותר בקלות. כל אחת והסיפור שלה, כל אחת ומבנה הנפש שלה, כל אחת והמצב הרגישי שהיא נמצאת בו לאותה נקודת זמן, אף אחד לא יכול להגיד לאף אחת איך להרגיש בשום מצב. רגש זה רגש. אולי את אופטימית מטבעך, אותי מלאת אמונה, ואולי חזקה, אותי את אחת שנאחזת בדברים הטובים, הכל יכול להיות. ואם את מרגישה טוב, למה להישאר בבית. כל מה שאת מרגישה לגיטימי לגמרי, תרגישי טוב בגוף ובנפש, בשורות טובות תמיד ♥️
נשמע לי ממש תקיןמתיכון ועד מעון

הייתה לי הפלה בעבר, בשלב קצת יותר מוקדם ממה שתיארת. הצטערתי, התבאסתי, ועברתי הלאה. ממש לא חוויתי את זה באופן דרמטי.

ולגבי לקחת חופשת מחלה, תעשי מה שטוב לך! אני יכולה לספר לך שעברתי בעבר הפלה בשלב מאוחר בהריון וקיבלתי חל"ד מלא וניצלתי רק 9 שבועות במקום 15 ומלא אנשים העירו לי שזה טעות, אבל עבורי זה היה הרבה יותר מתאים.

אין נכון או לא נכון, על אחת ומה שמתאים לה, זה לא אומר עליך שום דבר רע!!!

גם אני לא הרגשתי אבל כשעברתי הפלהמתואמת

(היו לי תחושות קשות אחרות, שנבעו מהטראומה שצפה לי מבתי חולים)

אבל העובר הפסיק להתפתח בשלב מוקדם מאוד, וממהתחלה הייתה הרגשה שההיריון לא תקין. והוא גם הגיע קצת בהפתעה, שנה וקצת אחרי הולדת תאומים, ובדיעבד אני שמחה שלא נולד לי אז תינוק, כי זה היה צפוף מדי עם התאומים.

אז לא יודעת מה לומר עלייך, אם התחושות שלך כרגע נורמליות או לא. יכול להיות שהן נובעות מבריאות נפשית - של עיכול והבנה שאם כבר אין, אז אין מה לבכות, כי זה לא יעזור.

אבל יכול להיות גם שזו מעין הדחקה, ולכן אני חושבת שכדאי לך לשים לב לעצמך בהמשך, כי אולי תחושות האבל יצופו פתאום בעוד חודש-חודשיים, ואז תצטרכי לתת להן מקום אף שלכאורה כבר התקדמת הלאה...

בשורות טובות❤️

כאחת שעברה לצערי ארבע הפלות בשבועות כאלהשמיכת פוך

יכולה לומר לך מניסיוני שכנראה את עדיין לא מעכלת.. את עדיין בהדחקה.

באיזה שהוא שלב יפול לך האסימון ותרגישי את הכאב הזה.

יש הרבה טריגרים שיכולים לגרום לך לכאוב... זה יכול להיות לפני המקווה או כשתקבלי מחזור שוב או כשתראי נשים בהריון בשלב שלך.

אל תלחיצי את עצמך עכשיו להתאבל. אבל כשזה יגיע תתני מקום להתאבל ולבכות. אל תדחיקי את זה.

חיבוק גדול ממני❤️❤️❤️

זה לא בהכרח ככה אצל כל אישה, רק אומרתהמקורית

עברתי הפלה בהריון הראשון ולא הייתי בצער או אבל.

כן הייתי בשוק ולחץ מהתהליך, לא באבל או צער על הילד שאמור היה להיות

את עדיין קרובה לאירועאמאשוני

יכול להיות שבהמשך תחווי תחושת פספוס או אובדן. תהיי קשובה לעצמך, לעבוד מהבית נשמע מעולה, להיות בחוסר מעש זה גם לא בריא.

אם בהמשך תרגישי שאת צריכה אוורור תתני לעצמך את זה, ולכן חשוב לדעתי להשאיר את התגובה שלך לאירוע לא סופית עדיין, אלא לפעול לפי מה שמרגיש לך נכון באותו זמן.

חיבוק. בעיני יש פער גדול בין התחושה שציינתירושלמית במקור

של "לא מגיע לי תינוק", לתחושות של השלמה או אפילו המונח אושר בו נקטת. תשהי עוד קצת בפער הזה...

(ובלי קשר, רבות חשות מגוון של עוצמות ביחס להרגשות שלהן, בטח סביב הפלה. אישית ההרגשה בהפלה הראשונה שלי היתה של אכזבה קלה, יחד עם ציפיה ותקווה, ובכל הפלה נוספת - היו 3 רצופות - ההרגשה החמירה)

סך הכל נשמע לי ממש הגיוני חוץ מ"לא מגיע לי תינוק"שיפור
על זה נראה לי כדאי להתעכב, שאת כן ראויה. וזה שקרה ככה לא מראה שאת לא ראויה. 
גם אני כמוך. הצטערתי על הפוטנציאל שלא זכהכתבתנו

להגיע למימוש, אבל מצד שני לא בכיתי, לא הרגשתי רגשות אשמה, זה היה נראה לי די טבעי וחלק מחבילת הפוריות של העידן הזה.

השתדלתי לשמור על מנוחה בהתאם לכוחות שלי בימים שאחרי, אבל לא נמנעתי נגיד מארוע משפחתי שהיה למחרת הגרידה. לא רקדתי כמובן.

גם לא היו רגשות שליליים שהופיעו מאוחר יותר, אבל תהיי קשובה לעצמך ואם את רואה שכן מגיעות תחושות יותר של דאון, לא להתנגד להן. תני מקום, תשהי בהן כמה שהן מבקשות ממך כדי שיעלמו ברגע הנכון ולא ימשיכו לזמזם כשאנחנו לפעמים בהתנגדות לחוויה כלשהי. תרגישי טוב, ובעיקר תרגישי טוב עם עצמך בכל תחושה שעולה לך, את ממש נורמלית.

זה בסדר גמור, כל אחת חווה את זה אחרתמחי
הדבר היחיד שבלט לי זו המחשבה שלא מגיע לי תינוק. מה? למה?
את ממש לא יוצאת דופןהריון ולידהאחרונה

עברתי הפלה בשבוע קצת מוקדם יותר, ולא הרגשתי רע נפשית.

כן היו כמה ימים של דימום כבד אז הייתי חייבת לקחת ימי מחלה, אבל זה לא שלא תפקדתי. והרגשתי בסדר סה''כ.

מה שכן לא יודעת אם כדאי לקחת את זה לכיוון של ''לא מגיע לי עוד תינוק''.... למה את חושבת ככה? הפלות קורות ותהיה לך עוד הזדמנות בע''ה

באיזה שבוע סיפרתם על ההריון?אנונימית בהו"ל

מלתבטת כזה מה לעשות..

תלוי למיאיזמרגד1

להורים סיפרנו בהריון הראשון מיד בבדיקה החיובית, בשני אחרי אולטרסאונד עם דופק

אחיות שלי ראו עלי ממש בהתחלה, הרבה לפני שסיפרתי. מצידי הייתי מספרת כנראה בחודש שלישי- רביעי כזה

לחברות בחודש רביעי- חמישי

עונהמולהבולה

להורים סוף שלישי

לאחים חודש חמישי

תחילת רביעישיפור
חח וואיואני שר

מרוב שהייתי בחרדות שזה יגמר לא העזתי לספר

להורים סיפרנו אחרי סקירה ראשונה

ואח"כ לאט לאט לאחים

לחברות קרובות

בעבודה

לא חושבת שיש בזה נכון ולא נכון (חוץ מבעבודה שיש חוק),

אתם צריכים להרגיש בנוח

זהו הייתי כבר בסקירהאנונימית בהו"ל

ואני תוהה מתי לספר

נגיד בעבודה מתחשק לי למשוך עד שבוע 20+

אבל מסביב אני מתלבטת 

למעסיק צריך עד שבוע 20ואני שר

בגדול הייתי מספרת למי שחשוב לי לפני שרואים

כי אז זה כבר מתחיל להיות קצת מביך

החלטות טובות!

יפה שאת מצליחה להסתיר הריון ראשון?עדיין טרייה
בהריונות מתקדמים בקושי הצלחתי להסתיר עד הסקירה המוקדמת הבטן יוצאת לי לפני...
אצלי תמיד אין בטן גדולה.יעל מהדרום
לק"י

והיו פעמים שהיה לי ברור שאני כבר ממש נראית בהריון, ועדיין היו כאלה שהופתעו לשמוע את זה...

שבוע 16 השבוע פרסמתי לכולםהרמה
גם רואים עלי למרות כל המאמץ שלי להסתיר..
תלוימתיכון ועד מעון

בהריון ראשון לאמא שלי ממש ממש בהתחלה, קצת אחרי שגיליתי, ביתר ההריונות קצת יותר מאוחר סביב שבוע 10, לחמותי טיפה אח"כ, ולאחים מתי שהסתדר.

לחברות טובות מתי שהתחשק לי, לרוב מוקדם מאוד, בהתאם לתמיכה שהייתי זקוקה לה. לחברות פחות טובות מתי שראו, לא טרחתי לספר.

בעבודה- ממש מוקדם, הרבה לפני שצריך.

תלוי באיזה הריון..רק טוב=)

ממש השתנה.

לאמא שלי בדרך כלל ספרתי אחרי הדופק או לפני אם הרגשתי ממש לא טוב,  להורים של בעלי בהריון הראשון בשבוע 9 ובשבוע 13 חמותי סיפרה לכולם אז מאז אנחנו מספרים לה רק אחרי סקירה ראשונה

לאמא שלי- אחרי הדופקהשקט הזה

לחמי וחמותי אזור שבוע 10 כזה

לאחים וכו אחרי סקירה ראשונה

ולשאר העולם בדכ נותנת לגלות לבד😅

לאמא שלי מספרת מיד אחרי הבדיקה הביתיתכחל

מבחינתי גם שבעלי יספר להורים שלו באותו זמן, לא רואה הבדל בין ההורים

ואכן סיפר להם בערך ככה או ממש כמה ימים אחרי, אבל סתם בלי סיבה מיוחדת לא יצא שסיפר ממש מיד..

לאחים והאחיות מספרים בתחילת חודש חמישי (למרות שהאחיות הקרובות שלי חשדו לפני🤭)

לשאר העולם, נותנת לגלות לבד, ומשוחחת על זה חופשי מחודש חמישי 

אנחנו סיפרנועם ישראל חי🇮🇱אחרונה

בהריון הראשון לכולם ממש כשגיליתי...הייתי צעירה ומרוגשת וזה קרה ממש אחרי החתונה אז ההתלהבות הייתה גדולה

ובהריונות הבאים אחרי 3 חודשים

חושבת שכל הסמוי מהעין יש בו ברכה וכדאי לספר רק אחרי שעברו 3 חודשים והכל תקין...

המלצות לאטרקציות לילדים בירושלים והסביבהמפלצתקטנה
אשמח להמלצות למקומות לבקר  בירושלים. נשהה במלון במרכז העיר. עם רכב. אפשר גם בתחבורה ציבורית. 2 ילדים ביסודי ושניים גדולים . תודה!
מנסהאוהבת את השבת

הכותל וביקור בשוק מחנה יהודה

גן סאקר

מזרקות של פארק טדי, ליד ממילא

עין לבן

גן חיות?

חדר בריחה אם הם גדולים..

תודה רבה אבדוקמפלצתקטנה
מה זה עין לבן? 
מעין מהמם, קרוב מאוד לגן חיותאוהבת את השבתאחרונה
מוסיפהכורסא ירוקה

האקווריום