@המקורית יקרה, וואו! קוראת אותך ואת פשוט מביאה המון לפורום (ובטוחה שלעולם כולו גם בחיים האמיתיים).
מסכימה איתך מאוד לכל אורך השרשור.
אני חושבת שהתת נושא שהתפתח כאן מזמין אותנו להתבוננות פנימה, להעמקה נוספת.
וכל חוסר-הסכמה מביא איתו גם את ההתבוננות לעומק הזו.
זהו באמת נושא רחב ועמוק מני ים.
ואכן מה שלא נסביר ונחשוב ונכתוב - זהו דבר ה'. זו התורה. ולא תוחלף. והיא נצחית ואלוקית ומעל לכל הבנת האדם. לא סתם נאמר "אילו ידעתיו - הייתיו".
כי אנחנו בני אדם. לעולם לא נוכל לחשב ולהבין חשבונות שמים.
ולמה עושים מה שעושים? כי כך ה' אמר.
וזו התשובה הראשונה והאחרונה והאמצעית שלנו.
ויחד עם זאת, כאשר אנו מוזמנים להתבוננות פנימה אנו כן יכולים, בעיניים האנושיות שלנו, בהבנה האנושית שלנו, לנסות ולראות גם את החשיבות (החלקית, כי כאמור לעולם לא נבין וגם לא נתיימר להבין את דעת ה') של הדברים.
אני מאמינה שיש בחוכמה האלוקות משהו הרבה הרבה יותר עצום ממה שניתן לראות ולהבין. הרבה יותר. ואני יודעת שגם אם אני לא מבינה עד הסוף זה בסדר כי זו דעת הקב"ה.
כשאני אישית מתבוננת בנושא, בהחלט יש חשיבות מכרעת ומשמעותית מאוד מאוד ל*בלעדיות* של איש ואישה.
המילה הזו כ"כ כ"כ מהותית בעיניי
כ"כ כ"כ עמוקה בעיניי
בלעדיות.
כן, איש ואישה.
רק היא לו.
רק הוא לה.
במחשבה, במעשה, בדיבור, בנפש, ברגש, בגוף, בהכל.
כן.
ככה פשוט ככה ברור לומר זאת ולומר זאת בגאון ובקול רם.
היהדות מדהימה.
השמירה על הבלעדיות בקשר בין איש לאשתו מדהימים.
השמירה על הייחודיות הזו מדהימה.
קיום יחסי אישות הוא עולם רחב בפני עצמו שיש בתוכו עוד ועוד ועוד רבדים.
יש את הרובד הגופני גרידא, ויש רובד רגשי, ונפשי, ורוחני.
וכאשר הדבר נעשה בין איש לאשתו, כאשר הגיעו לבית והם כבר לא בדרך, זה הדבר הכי יקר והכי קדוש ולא סתם זה מה שרואים בתוככי קודש הקודשים, ממש במקום הכי קדוש - בית המקדש,קודש הקודשים, מעל ארון הברית. זה זה מה שרואים.
ודווקא בגלל העוצמה הכה גדולה של זה, כל מה שמפספס את זה, כל מה שמחטיא את המטרה הזו (חטא מלשון החטאה) - הוא לא נכון. והוא חטא - החטאה.
וזה יכול לבוא לידי ביטוי לא רק בפן הגופני כאמור אלא בעוד ועוד ועוד נדבכים.
וכאשר שני בני הזוג כורתים ברית נצח יחד, ונשמותיהם מתחברות לאחד, והם בקירבה השלמה גם בגוף - הם באמת אחד.
ובתוך האחד הזה
יש להם את הייחודיות
ואת הבלעדיות
ואת חוסר ההשוואות במימד הזה
ואת הנאמנות
ואת השמירה על הכל-כולם רק האחד לשניה.
כן אם היו חברים קודם, אבל השמירה הזו כ"כ יקרה וכ"כ חשובה לזוג עצמו! בטח לאישה אבל גם לאיש, בהחלט.
הידיעה הזו שגם אם אי פעם הייתי בקשר עם כך וכך גברים - את כל כולי שמרתי וייחדתי אך ורק לאישי.
שגם אם הייתי בקשר עם כך וכך נשים - את כל כולי שמרתי וייחדתי אך ורק לאשתי.
והעולם הזה בינינו ימשיך ויתעצם עוד ועוד.
וימשיך להיות בלעדי ולהעמיק עוד ועוד.
וזו מתנה גדולה שהתורה מביאה לנו.
ולענ"ד גם שמירה גדולה על האישה בפרט.
ואישה שמביאה את כל כולה לאישה האהוב ויודעת שרק אותה הוא רואה בצורה כזו ורק איתה הוא חי אי פעם חיי אישות ולא עם אף אחת אחרת - זה חיים.
ואיש שמביא את כל כולו לאישתו האהובה, ויודע שרק איתו היא חיה חיי אישות בשלמות ואהבה ולא עם אף אחד אחר לעולם - זה חיים.
גם במימד של אחרי החתונה עם אותו האדם שהיה הארוס/החבר שלי - שוב גם כאן, זו דעת הקב"ה והיא אלוקית. ולעולם לא נצליח לרדת לסוף דעתו של הקב"ה כי אנחנו לא הוא. אבל אני מאמינה בלב שלם שיש גם שם משהו נכון ושלם. שרק אחרי החתונה נשאר כזה בשלמות.
כלומר רק לאחר אותה כריתת ברית, אותה ההתחייבות, רק אז - הגענו הביתה, יש את הביטחון השלם בכך (הרי גם מאורסים או חברים יכולים להיפרד וזו שמירה נוספת לענ"ד.
ואם מדברים על גרושים או אלמנים - אז כמובן שאף אחד לא מתחתן על דעת שיתגרש או יתאלמן חלילה. אבל אם כבר הגיע מצב כזה שבטוח קשה ושורף לכולם - אז בהחלט יש חיים אח"כ. ב"ה. וגם אז - קודם כורתים ברית ונישאים בשנית ורק אז מבטאים גם את המימד הזה עם האדם החדש.)
אנחנו אחד של השנייה. משמעות של שייכות פנימית ולא כחפץ חלילה, אלא כמו שהבן שלי הוא שלי ואני מרגישה אליו שייכות פנימית ועמוקה - אז בדומה לכך. (ועוד הרבה יותר כי הזוג הם הם הבסיס להולדת הילד ומהם הכל).
ואני חושבת שחשוב מאוד לומר את הדברים בבהירות.
תורתנו היא תורת חיים.
חיים פשוטו כמשמעו.
ואנו רואים בה את החיים ממש.