לגור ליד ההורים אחרי החתונהקפה וניל
יוצאת עם בחור כבר כמה חודשים, כבר מדברים על חתןנה.
הבחור מגיע עם סיפור משפחתי (אין אבא, ואח אחד שנמצא בהוסטל), כרגע האח מגיע כל שבת הביתה.
הוא רוצה שנגור בעיר המגורים שלו כדי שהם יוכלו להמשיך להביא בשבתות את האח ושיהיה להם יותר נוח.

אני כרגע לא מסוגלת, אני מרגישה שבאיזשהו מקום לאמא שלו (ואני בכוונה מפרידה בינו לבינה), יש ציפייה שכשנתחתן אני פשוט אשתלב בתוך הסיטואציה המשפחתית, שהיא פשוט תישאר במקום הנוח שלה-הבן שלה לידה, האח יוכל להמשיך לבוא כל שבת.
החשש של הבחןר ולמה הוא רוצה שנגור שם, זה כי הוא מרגיש שהמשפחה שלו תתפרק, בנוסף, הוא אומר שאם לא נגןר שם, אז בשבתות שנבוא אי אפשר להיות באותה דירה של האמא כי ההתעסקות סביב האח היא אינטנסיבית , אז אם נגור שם נוכל לחזור למקום שלנו ואם לא, נצטרך למצוא מקום להיות בו בשבתות שנבוא .
האמא לא מוכנה לעשות שבתות לבד עם האח.

אני מורה ועובדת בבית ספר בעיר אחרת, ולכן אמרתי לו שאין מצב שאני אעשה את הנסיעות האלו מידי יום, כך שמבחינתי עד סוף שנת הלימודים הזו אנחנו נגור במקום שיהיה קרוב יותר לעיר שבה אני עובדת, אמא שלו הציעה שנגור אצל ההורים שלי את הכמה חודשים האלו (והיום אני מבינה שזה מהמקום שברור לה שאחרי כן אנחנו נעבר לגור בעיר שלה) , אני ממש לא מוכנה לזה.

לפני כשבוע דיברנו על זה והוא אמר שהוא רוצה שלפחות בהתחלה עד שהמשפחה שלו תסתגל לשינוי נבוא לשם 3 שבתות בחודש, אני ממש מרגישה עם זה רע, אני מרגישה שלא יהיה לי את המקום שלנו לבנות הזוגיות ולבסס אותה.
אני ממש לא רוצה לגור בעיר שלהם כי אני מרגישה ששם זה יהיה לאמא נוח להמשיך את החיים שלה כמו שהם, אני מרגישה שזה ישאיר אותה במקום הנוח שלה של לבקש ממנו לבוא רק לרגע, של לבוא אליהם כל שבת, היא לא מוכנה להיות לבד עם האח, אז מה יהיה בשבתות שהאח יבוא? הוא יצרך להיות איתנו כנראה, אז שוב לא יהיה לנו את הזמן שלנו.
הבחור ואמא שלו בקשר מאוד טוב ומדברים על הכל
( היום אני כבר תוהה האם הדברים שהוא מביע כרצון שלו, זה באמת רצון שלו או שהוא מושפע מהרצון של האמא).

השבת האח היה אמור להישאר בהוסטל ומבחינתי זה היה מבחן, וביום רביעי בערב אמא שלו ביקשה שהוא כן יבוא, אז מבחינתי המבחן נכשל, כשהוא דיבר איתה על זה, היא אמרה לו שלא ידאג ושבעתיד זה לא יהיה ככה, הדבר הזה רק הכניס אותי ליותר תחושה של חוסר יציבות, לתחושה שכל שבוע שבו נישאר בבית שלנו, אני אהיה במתח הזה, של מתי יבוא הטלפון מהאמא שקשה לה, שהיא לבד, שהיא רוצה שנבוא ונביא את האח, של לא משנה מה נחליט באותה שבת- אם לא לבוא ואז האח נשאר בהוסטל והאמא בבית, (וברור שבסוף זה יהיה המקום שלי להחליט כי הוא ירצה שאמא שלו לא תהיה לבד) - אז איך תיראה השבת שלנו? כי הוא יגיד את הלא הזה בלב לא שלם, וכל השבת המחשבות שלו יהיו על זה שהמשפחה שלו מתפרקת, ויתחילו להיווצר משקעים ביננו, ואיך זה יהייה מול אמא שלו, מן הסתם יהיו לה משקעים כלפי שבגללי היא נשארה לבד.
ואם נחליט שכן לבוא, ברור שההחלטה שלי לא תהיה בלב שלם, והוא ידע את זה ןשוב תהיה צבירת משקעים ביננו, ביני לבין אמא שלו (שבגללה אנחנו מוותרים על השבת שלנו) וגם מול ההורים שלי, כשהם ישמעו שאנחנו כן נוסעים אז יהיה להם קשה עם זה ששוב זה קורה, ואם באותה שבת תיככנו לבוא אליהם אז זה גם
צבירת משקעים מולם...

מאוד טוב לי איתו, הוא בן אדם מדהים, ורגיש, אנחנו לא צעירים 30+ ואני לא רוצב לוותר...
אבל, היום אחרי שאנחנו כבר שבוע בתוך השיח הזה כל פעם צצות לי תובנות חדשות, כרגע התובנה שלי זה שלאמא קשה לשחרר וזה מאוד מובן, אבל אני מרגישה שאני לא יכולה ולא רוצה להיכנס לתוך הלופ של החיים שלהם, בהרגשה שלי אני צריכה לוותר על הכל.

אמרתי לו שאני לא שוללת את המגורים בעיר שלו, אבל רק אחרי שהזוגיות שלנו תהיה חזקה ויציבה, כרגע אני מרגישה שהלכנו 10 צעדים אחורה, שאם כבר דיברנו על להתארס זה כבר לא שם.
בשום תנאי לא לגור קרוב לחמותסוסה אדומה
נישואין שמועדים לכישלון מראש!

פשוט לא וזהו. זה כלל מאוד ברור.

ובמיוחד במיוחד במצב שלהם.

זוגיות זה דבר שצריך לבנות ללא הפרעות חיצוניות, זה מאתגר גם בלי כל אלה.
בקיצור, להתרחק מההורים כמה שאפשר, במיוחד בתקופת החיים הראשונה.
ובמחיוד מהצד של החמות.

את יכולה להגיד לו בצורה מאוד ברורה,
טוב לי איתך, אבל לא מתאים לי הסדר כזה.
אם על תנאי זה הקשר בנינו, אז אני נאלצת לוותר עליו לצערי.

בעיניי, אל תתפרשי על זה בשום צורה. מתכון לאסון.

הכוונות שלו טובות, אבל פרקטית, זה יפגע גם בו הסידור הזה.

אמא שלו רוצה, אבל היא צריכה לשחרר אם אכפת לה ממנו.
זה המחשבות שיש לי בימים האחרונים.קפה וניל

באמת שטוב לי איתו, אבל התחושה שאני מסתובבת איתה, זה שיש ציפייה שאני פשוט אכנס לתוך ההסדר המשפחתי שלהם (של האמא). 

בשיחה האחרונה שדיברנו, הבנו שרק כשהוא יחליט שהוא רוצה ב100% להתחתן ולבנות את הבית שלו, רק אז הוא יוכל להתקדם, ואז הוא גם יתטרך לעשות שיחה לא פשוטה עם אמא שלו...

ביומיים האחרונים אני כבר עם תחושה והבנה שהבעיה היא לא אצלי (כי זה מה שהרגשתי שמשודר לי... שאיך אני לא מבינה את הצורך שלהם ולמה יש לי תחושה של ויתור), אני מבינה שחלק מהבעיה היא האמא, וכל עוד היא לא תקבל את זה שהבן שלה רוצה להתחתן ולהקים את הבית שלו ולבנות את הזוגיות שלו, אנחנו נהיה כל הזמן במקום הזה של "אמא שלי רוצה, קשה לה, את צריכה להבין את הקושי שלה" ונהיה כל הזמן בתחושה לא טובה, ובמשקעים ביננו ובין כל המעגלים שסביבבנו. 

זה לא נכון ככלל. לא מדברת על המקרה הזה ספציפיתיעל מהדרום
לק"י

פה זה באמת נשמע מורכב.
אבל יש זוגות שגרים קרוב להורים, וב"ה הזוגיות בסדר.

למדתי שלא צריך להכליל על הכל.
אצלנו חצי מהכלות צמודות לחמות המקסימה שליאור123456
וחיות איתה בשלום ובאהבה!!
אי אפשר להכליל אבל ברור שיכול להיות בעייתי
מבחינתי הבעיה היא שהבעל לא מבין שאישתו עם כל הכבוד קודמת לאמא שלו...פה יש בעיה
מסכימה שיכולות להיות בעיותיעל מהדרום
לק"י

אבל לא צריך לקחת את זה כהכללה, וכמובן מאליו שיהיו בעיות.
זה תלוי גם בזוג ובהורים, ובגבולות ששמים (כשמצליחים).
מסכימההמקורית
אבל פה הסיטואציה סבוכה יותר
כי היא מתחייבת מראש כביכול מול הבחור ואמא שלו למשהו.

בסיטואציות אחרות, זה לא המצב בהכרח
זה לא רק שמצפים ממני שאתחייבקפה וניל

מצידם אין התחייבות לשינוי.

כלומר- הם רוצים שנגור בעיר שלו, או שנבוא 3 שבתות בחודש, אבל הוא לא אמר לי שהם התחילו שינוי כלשהוא עם האח, או עם האמא של לקבל את השינוי בחיים. 

מבחינתו, הפיתרון הוא לגור בעיר שלו או לבוא 3 שבתות, זה יפתור את כל הבעיות. 

ובשבוע שעבר כשהאמא רצתה שהאח כן יביאו אותו לשבת למרות שהם החליטו שהוא יישאר (והאח בעצמו לא ביקש לבוא- הוא קיבל את זה שהוא נשאר), היא אמרה לו שבעתיד הכל יהיה בסדר, אני לא יכולה להסתמך על משפט כזה. 

וכששאלתי אותו- מה נעשה כשדבר כזה יקרה (והוא יקרה) לא הייתה לו תשובה שהרגיעה אותי- "נדבר על זה".

האמת שאני לא מסכימהסוסה אדומה
אני מסכימה שיש מקרים יוצאי דופן, אבל ככלל או ברוב המקרים זה לגמרי הפוך ואפילו מסוכן.
בפרט בהתחלה, ובמיוחד במצבים מורכבים.

זה שיש מקרים יוצאים מן הכלל, זה לא מבטל את הכלל. וחשוב מאוד לזכור את ההמלצה הכללית.
בכל אופן, למקרה שלה זה ודאי נכון.
גם אין לה את הכלים להתמודד עם זה, גם ככלל זה בכלל לא מומלץ ובפרט במציאות המורכבת שלהם.
להתרחק כמו מאש, עם כל הצער שבדבר. הציפיות של הבחור והאמא לא מציאותיות בשום צורה.
לדעתי התחושות שלך מוצדקותהמקורית
3 שבתות בחודש אצל האמא שלו זה המון
זה לא משאיר לכם זמן עבורכם. ולא עבור המשפחה שלך.
גם לא הייתי מוכנה השום פנים ואוםן לגור אצל ההורים אחרי חתונה. זה מתכון לאסון.
זוג צריך את הבית שלו, את הפרטיות שלו, את הזמן שלו.
עם כל הכאב, הייתי מבהירה את עמדתי. ומשאירה אצלו את הכדור.
חייבת לציין, אהבתי את ההסתכלות שלך לטווח רחוק ואת ניתוח הדברים ודייקת בעיניי.
זו אכן סיטואציה לא פשוטה להיכנס אליה. אבל אם כבר, שיהיה בכמה שפחות נזק.

כל מילה 👍נשוי+אחרונה
ללא קריאה בעיון זה מצריך חשיבה רבההעני ממעש
היי יקרהנגמרו לי השמות

מנסה לצרף לך הקלטה (לא מגיעה עכשיו לכתוב לאורך וגם בצורה הזו הדברים יכולים לעבור יותר טוב ב"ה)

ב"הצלחה רבה רבה 🙏

הייקפה וניל
תודה
אקשיב לזה בערב
מנסה לסדר את זה, כרגע רק כאשר מורידיםנגמרו לי השמות

ניתן לשמוע הכל ואם לא זה נקטע אחרי זמן מועט.

אפשר ללחוץ על הנקודות בצד ימין של הקובץ שמע ולהוריד למחשב ושם יעבוד.

מקווה שזה יצליח לך, אם לא תכתבי לי ואנסה לשלוח לך בדרך אחרת ב"ה 🙏

הצלחתיקפה וניל
הורדתי לטלפון
🙏 יופי ב"ה נגמרו לי השמות
(אני מקווה אולי בהמשך להגיע גם לכתיבת הדברים אם יש צורך)
היי, חייבת להגיבקפה וניל

הקשבתי, ממש ממש ריגשת אותי,ובכלל התגובות של כולם...
מרגישה שסוף סוף מבינים אותי ואת התחושות שלי, ואני לא מדמיינת.

בטח אקשיב להקלטה עוד כמה פעמים כדי להגיע לעוד תובנות...

מבינה שיש לנו עוד דרך לעבור עד שכל אחד מאיתנו וביחד נחליט מה המקום והדרך שהכי טוב לנו, ומקווה בעז"ה לבשר בשורות טובות בקרוב.

כמובן שאשמח לקרוא תגובות נוספות או עוד נקודות מבט. 

תודה רבה!פרח

ב"ה יקרה! משמח מאוד מאוד לשמוע 🙏נגמרו לי השמות

אולי יעודד אותך הסיפור על החברה הכי טובה שליסודית
שהתחתנה בגיל מבוגר יחסית בגלל מצב משפחתי מאד מורכב אצלה בבית, עם בחור שאבא שלו היה מאד חולה. והוא היה עוזב אותה לילות שלמים לישון לבד )באמצע השבוע וגם לפעמים בשבת), כדי לטפל באבא, למרות שהמשפחה שלו מאד אמידה ובקלות יכלו לקחת מטפל... והיא, החברה שלי אמרה לי, איזה צדיק הוא, שדואג כל כך יפה לאבא שלו... אני הייתי בהלם. בהתחלה חשבתי שהיא מתכחשת לרגשות שלה. אבל לא. היא ממש אהבה אותו, העריכה אותו, הייתה מוכנה להתאמץ מאד בשביחו, והוא - היה מוכן להוריד בשבילה את הירח...
אחר כך האבא נפטר, היית חושבת שזהו, אז לא, האמא חלתה, וכיבוד ההורים הזה חזר על עצמו. הם גרו במרחק הליכה. רק מה, החברה שלי לא הצטרפה. היא מצידה שישן אצל ההורים אבל היא צריכה את הפינה הפרטית שלה... ונולדו כמה ילדים... . כשהם מסתכלים אחד על השני/ה, עפים ניצוצות באוויר, אין אף זוג שאני מכירה שכל כך אוהב ומעריך זה.ו את זו.ה יש שם גם רווחה כלכלית גדולה שאפשרה פינוקים כשהיה צריך והזוג הזה פיצה את עצמו בחופשות, בנסיעות, אבל הבסיס היה הלב הטוב שלה, ושלו, העין הטובה, אני רחוקה מאד מהדרגה שלה אבל תדעי שהיא מאושרת
מזכיר לי סיפורלמה לא123

אם אני לא טועה זה היה אצל החזון איש.

באה אליו בחור מבוגר שרצה להתחתן, אבל חי עם אמא אלמנה ומבוגרת וטיפל בה במסירות ואמר לרב שאף בחורה לא רוצה להתחתן איתו בגלל שהאמא תצטרך לגור איתם כשיתחתן.

הרב אמר לו מי שלא רוצה להתחתן איתך בגלל זה, אני לא רוצה שתתחתן איתה.

מפה לשם, יום אחד הבחור מגיע לרב שיש בחורה שרוצה אותו ואין לה שום בעיה שהאמא תגור אצלם, הרב אמר לו מצוין, תתחתן איתה, אבל יום לפני החתונה תכניס את האמא לבית אבות.

רציתי בחורה עם מידות טובות, אבל אף בחורה לא צריכה להתחיל את החיים שלה כשחמותה גרה אצלה בבית.

ב"ה מצאתי זמן כעת לכתוב זאת גם בגירסת הכתב :נגמרו לי השמות

אני חושבת שקודם כל אם את כותבת שמאוד טוב לך עם הבחור

ושהוא בן אדם מדהים

ורגיש

ושאת לא רוצה לוותר עליו

אז כן חשוב לבחון את הדברים מכל הכיוונים

כדי להגיע להחלטה שבסופו של דבר הכי טובה לך ומטיבה איתך.

והאמת שנראה לי שהכי כדאי להתייחס ספציפית לכל אחת מהנפשות הפועלות

כלומר גם לאמא שלו – אם היא הייתה יכולה לשמוע ממנו או מגורם אחר את כל הדברים

גם לבחור בפני עצמו

וכמובן גם לך.

לא סתם התורה אמרה לנו "על כן יעזוב איש את אביו ואת אימו ודבק באשתו"

המקום הזה שבאמת כאשר מקימים את הבית אנחנו עוזבים את בית ההורים. במהות של זה. אנחנו מקימים משהו חדש. אנחנו מקימים משהו שהוא שלנו. ובאמת ה תנועה הזו מאוד חשובה, שבטח לזוג צעיר שרק בונה את הבית, ובטח ובטח שבשנה הראשונה שכל כך חשובה לבנייה הזו של הזוגיות בצורה הכי נכונה, ובניית הבסיס הישר והעמוק.

אז בהחלט מגורים קרוב להורים ולהגיע כל שבת ממש, וגם בשבתות שאנו בבית להיות כל הזמן בלחץ של האם נצטרך להגיע ברגע האחרון? האם נצטרך להיות עם אח שלו כאשר מגיע?

ואם אנחנו הולכים להורים שלי אז גם פתאום נצטרך לשנות הכל?

והחוסר ודאות הזו

והחוסר יציבות הזו

והלחץ הזה

ובעיקר חוסר הפרטיות וחוסר הידיעה שיש לכם מרחב. מרחב שלם של בנייה עצמית שלכם. ושמתי וטוב ונכון לכם לבקר את ההורים = מעולה.

ומתי שלא – אתם בבנייה שלכם.

זה מאוד חשוב בעיניי לכוון את השיח עם בן זוגך לעניין הזה. לומר לו ש*כי* את לא רוצה לוותר עליו

ו*כי* את רואה בו כ"כ הרבה טוב, ורואה בקשר שלכם כ"כ הרבה טוב,

לכן את ממש רוצה להניח את הדברים על השולחן ולראות איך אפשר להתקדם, ומה אפשר לעשות כדי כן להצליח.

ז"א לבטא זאת מולו בצורה של: אני רוצה את הקשר הזה! הקשר הזה טוב! וחשוב! אבל צריך להיות נכון. אנחנו צריכים לבנות את הבית שלנו נכון.

אז מה אתה אומר? האם זה אפשרי? האם אתה יכול אולי לשוחח עם אמך בנפרד? האם אתה רוצה רגע לחשוב עם עצמך?

יכולה לשתף גם מניסיון אישי שאבי ז"ל נפטר לפני 5 וחצי שנים וההתמודדות הזו ממש מוכרת לי – שבתות שאמא ככה לבד בבית.

ולצערנו הרב היא נמצאית שבתות על גבי שבתות לבד. ולא תמיד מגיעים אליה, ולא תמיד אפשר להגיע אליה. משתדלים כמובן מה שאפשר אבל זה כאמור לא קורה תמיד. וזה מאוד כואב. מאוד מאוד.

אבל אני רוצה כן לומר שבסופו של דבר, לפחות על אימי היקרה שתחיה, זה טוב לה. זה טוב לה כי היא גם מפתחת את החיים שלה ואת העצמאות הזו ללא תלות באף אחד, וגם ובעיקר היא שמחה מאוד בשמחה שלנו, של הילדים שלה, היא יודעת שאנחנו ממשיכים לבנות את הבתים שלנו. היא יודעת שמתי שאפשר מגיעים, ומתי שאי אפשר לא.

ותחשבי רגע על אמך או על אמא שאת מכירה, שבאמת המקום שלה הוא לרצות קודם כל את טובת הילד שלה. ובטח אחרי 120, אבל גם עכשיו כמובן – האמא של בן זוגך כמובן רוצה שיהיה לו טוב! ושהוא יקים את הבית שלו. עם אישה טובה שתאהב אותו ותשמח אותה, והוא יאהב אותה וישמח אותה ויהיה ביניהם כ"כ טוב שלם.

וזה באמת מה שבפנימיות שלה. וזה בסופו של דבר מה שאני מאמינה שהיא רוצה, מה שהיא מייחלת לבן שלה.

ואם היא הייתה יודעת וחושבת על כל הנ"ל (וצריך באמת לחשוב איך לבטא הכל בשלמות ולהביא לידי כך בצורה הכי נכונה ועדינה). ואם היא הייתה רגע חושבת שאותה התלות הזו בהימצאות של בנה בקירבה באותה עיר מגורים שלה, וכל השבתות עם הבן השני שבהוסטל, יכולה חלילה למנוע מהבן שלה להקים בית או לפספס אישה כזו מדהימה עבורו ושיהיה לו כ"כ טוב איתה, אני בטוחה שהיא הייתה עושה רגע "סטופ" וחושבים על הדברים.

וצריך רגע להסתכל במבט רחב מה כן אפשר לעשות.

ז"א איך לתקשר לה את זה נכון

איך לתקשר לבן זוגך את זה נכון.

לחשוב עם עצמינו איך לא מוותרים על הקשר אבל גם איך חד משמעית רואים איך אפשר ליצור את אותו מרחב, את אותה פרטיות, את אותה יציבות וודאות בבסיס הזה בבניית הבית שלנו, ובמיוחד בשנה הראשונה.

גם כאן התורה אומרת לנו ממש: "נקי יהיה לביתו שנה אחת", וזאת על גבי הבסיס של "על כן יעזוב איש את אביו ואת אמו ודבק באשתו", ז"א שיש בתורה הקדושה כמה וכמה הבהרות, ועומקים, ודיוקים, ודגשים עד כמה חשובה הבנייה הזו של הבית שלנו.

אז אם לסכם את כל הנ"ל:

לבטא ולתווך לאמא שזו טובת הבן שלה. הבנייה של בית שטוב לו, ועבורו, לאורך ימים ושנים.

לחשוב רגע בצורה רחבה, לפתוח את הראש עוד, שאולי כן יהיו שבתות שתגיעו כמובן, אבל לשבתות שלא תגיעו – לראות מה האמא עושה אז? איך היא יוצרת את העצמאות ולא את התלות הזו. בין אם זה לחשוב על מישהו אחר שיהיה איתה כאשר הילד שבהוסטל מגיע, אפילו עזרה בתשלום. בין אם זה לחשוב אם היא יכולה לגייס איזשהם כוחות עוד יותר משל עצמה כדי להיות עם בנה שבהוסטל רק היא, אבל באמת בידיעה שהיא באמת בונה ועוזרת לבנות את הבית של הבן שלה, שזה משהו שיכול לתת גם כוח, ולתת מוטיבציה.

או להמשיך ולפתוח את הראש ולחשוב על עוד כיוונים אחרים.

זה בהחלט מקום חשוב איך לתווך לה זאת בצורה נכונה.

וגם לבן זוגך – לתווך לו בצורה של: אני רוצה את הקשר שלנו. אני רוצה אותך. טוב לנו. יש פה משהו יקר וחשוב ולא מובן מאליו. יש פה משהו טוב ומיוחד. בוא נראה יחד איך לא מוותרים עליו. בוא נראה איך אנחנו עושים הכל כדי לבנות את הבית שלנו בצורה נכונה.

וזה אומר בהחלט שכן, שתהיה לנו הפרטיות הזו, שיהיה לנו המרחב הזה, שתהיה לנו הידיעה שזה קודם כל *אנחנו*. אתה ואני. ואז כל השאר. ולא יהיה מצב למשל שהחלטנו משהו ופתאום בבת אחת מתוך כורח שקשור במישהו אחר שהוא לא אנחנו אנחנו מבטלים את הביחד הזה שלנו ושמים אותו לפנינו. לא. אלא אתה ואני קודם. זה הבסיס. מה שטוב לנו אנחנו מחליטים.

ועל גבי זה כמובן שיהיו פעמים שכן נצליח להגיע, אבל יהיו פעמים גם שלא. אבל שנדע באופן שלם, בטח שכבר עכשיו, כי זה חשוב מאוד לפני החתונה להחליט את זה! – שאנחנו מגיעים למצב שזו ההחלטה שלנו. וכשאנחנו מחליטים משהו – זה שלם. זה שם.

ולהביט על התמונה הרחבה, לראות גם את הטוב שבכיבוד ההורים וההשקעה והנתינה הגדולה של בן זוגך למשפחתו, שוודאי מעידים על מידות טובות וטהורות,

לראות גם אותך ואת צרכייך החשובים, לא לבטל או לטאטא זאת אלא להישיר אליהם מבט. לראות בהחלט איך עושים שתהיה לך את אותה יציבות וודאות ושלמות קודם כל במה שבינך ובינו לכל אורך החיים. וזה בדיוק הזמן המעולה לדבר על זה ולא לחכות לאחר החתונה בתקווה שמשהו יקרה מעצמו, אלא בהחלט ללבן ולברר זאת בצורה אוהבת וישירה כבר עכשיו.

לראות ולקחת בחשבון את השנה הקרובה, את השנים לאחר מכן, את מקום עבודתך, את מידת הגמישות, את מידת האפשרות לשבתות אצל ההורים אבל גם לשבתות בבית ולבניית הקן שלכם, את מידת האפשרות של משפחתו, אמו במציאת תחלופות אחרות כאמור וכן הלאה.

ב"הצלחה רבה עם הכל יקרה, שיהיו בשורות טובות טובות ב"ה 🙏

ממש אהבתימופאסה
תחשבי לבנות קורס דיגיטלי על זוגיות
יש לך רטוריקה ממש טובה
תודה רבה 🙏נגמרו לי השמות
(כרגע מוקירת תודה על הזכות להתמקד בפנים מול פנים ובקשר הבינאישי והישיר עם הזוגות/יחידים שממש יקר לי 🙏
אבל תודה ממש, משמח מאוד לשמוע ואולי בעתיד דברים יתפתחו לכיוונים נוספים אבל אף פעם לא במקום הקשר האישי אלא בנוסף אולי )
בוודאימופאסה
שום דבר לא יכול להחליף את התהליך שקורה במרחב של החדר הטיפולים במיוחד כשיש אמון בין המטופל למטפל.
אבל ממה שאני מתרשם (וגם חוויתי על בשרי) שהרבה זוגות מתחתנים כשהיסודות הבסיסיים לפיתוח תקשורת, אינטימיות רגשית וכדו' חסרים להם וחווים המון קושי למרות שאוהבים.
בעתו ובזמנו תחשבי על זה...לא ראיתי הרבה קורסים כאלה, זה יכול להצליח (גם כלכלית)
תודה לך 🙏נגמרו לי השמות
הייגיבורה

אצלנו היה מקרה דומה ושונה- בעלי מאוד קשור למשפחה שלו, הוא מאוד רצה ושכנע שנגור אצל המשפחה שלו בבית (מסיבות אחרות שלא רלוונטיות).

אני שמחה מאוד שהתעקשתי בזמנו, המשפחה שלו מקסימה! אבל זה היה יכול להיות גרוע בשבילנו.

אל תוותרי על זה! נשמע שאת מבינה ומנתחת נכון את ההשלכות ובמצב הנוכחי זה לא יהיה נכון.

יש לו עוד אחים?

להיות אצלם 3 שבות בחודש זה המון המון

ממש לא כדאי להתחייב לדבר כזה מראש, וגם לא לגור ליד החמות, במיוחד לא במצב כזה רגיש.

אני מבינה שהמשפחה שלו במצב לא פשוט, זו התמודדות קשה בשביל האמא, ומובן מאוד שאמא שלו חוששת מהשינוי אבל היא תצטרך להתרגל לזה.

הייתי פותחת שיחה עם הבחור באופן נעים ומסבירה שתרצי לבסס את הזוגיות שלכם במקום משלכם, תיהי רגישה כלפי הסיטואציה שבה אמא שלו נמצאת ותסבירי לו שאת מבינה ושכמובן תגיעו כשאתם יכולים ותעזרו במה שאתם יכולים, אבל אל תחששי לעמוד שלך, ואל תתני לעצמך להרגיש שאת לא בסדר או לא מבינה אותם! נשמע שאת רגישה ומבינה. זה הזמן שלך להיות קשובה לצרכים האמיתיים שלך.

בהצלחה בכל ההחלטות!

לפני שאת מוותרת עליו, שוחחי עם אמא שלוסודית
שיחה רצינית וכנה.
לא דרכו.
ברור שאפשר להביא מטפל לאח במקום החבר שלך.
וברור שהאמא תשמח אם תבואו פעמיים בחודש...
אבל בגיל שלך במיוחד זו טעות מאד גדולה לוותר על מישהו שסוף סוף מצא חן בעינייך.
ולגבי העבודה. תעברי בית ספר.
זה לא אסון לגור בעיר של ההורים אם מציבים גבולות ברורים.
אחרי השיחה עם האמא תדעי יותר מלהתייעץ כאן.
אולי מחכה לך הפתעה מתוקה.
ממש לא כתבתי שאני מוותרת עליו!קפה וניל

להיפך!

אני לא רוצה לוותר עליו.

אני כן רוצה להרגיש בטוחה, להרגיש שיש לנו יציבות ושהוא שם את הזוגיות ובנייית הבית שלנו במקום הראשון.

ברור שתהיה שיחה עם אמא שלו, אבל השיחה תהיה רק כשנחליט (ביחד וכל אחד לחוד) שהולכים על הזוגיות שלנו בכל הכוח וביחד!

לגבי מעבר עבודה ועיר- לא שללתי את זה! 

כתבתי שזה יכול לקרות אבל רק כאשר ארגיש שיש לי בסיס חזק ויציב כדי שנוכל להציב את הגבולות ביחד.

לקחת את כל מה שתכתבי למקום ממש לא נכון... באסה

לא תוכלי להיות בטוחה משיחות עם הבחורסודית
כן תוכלי לנסות להגיע להסכמות עם האמא.
מובן שיש תלות רגשית, זה תיק קשה מאד מאד.
נוכחותו של האח הבריא מאירה את השבת העצובה שתהיה בלעדיו.
את צריכה להבין שגם אם הוא ישאר איתך בבית בלב ובראש הוא עלול להיות שם, בבית העצוב, אבל הוא כנראה אדם טוב מיוחד מאד ואם תעשו שיחה כנה כולכם יחד ממקום שממקשיבים אחת למצוקות של השניה זה יעזור יותר מלהציב לו אולטימטום...
ומותר לך גם להגיד, זה תיק גדול, קשה לי ואני מפחדת. לגיטימי לגמרי! השאלה מה כדאי לך. מה עדיף מבחינתך. מה הרווח שלך. האם להיות בזוגיות עם אדם שהוא בטוח בעל לב זהב יפצה אותך על כל הקושי
וואי איזו סיטואציה מורכבת...שוקולד פרה.

לא יודעת מה לומר לך.

להכיר מישהו שאת רוצה, שיש שיחה טובה וחיבור רגשי- זה נס. זה ממש משהו שצריך לברך עליו.

מצד שני- מורכבות משפחתית קשה מאוד...

תשמעי, גם אני התחתנתי עם גרוש שהילדים שלו באו פעם בשבוע וכל שבת שניה. אין לאן להימלט, אין מה לעשות. הם כאן- וזהו.

אבל למדתי להתנהל בתוך הסיטואציה. זה כי מאוד רציתי את הבן אדם וגם היה לי חיבור רגשי לילדים. (זה קל? ממש לא).

לכי תדעי? אולי תתחברי לחמותך?

מציעה לך בחום לבוא עם יותר גמישות.... מתוך שתביני את הצד שלו, את הדאגה שלו למשפחה שלו, כך גם הוא יבין אותך ואת הצד שלך.

אל תתייאשו מלמצוא סידור שיתאים לשניכם.

ואל תפחדי. נשמע שאת עם הרבה תסריטים מפחידים מאוד ביחס לעתיד.

גם אני פחדתי שארצה להעיף בבעיטה את הילדים

רציתי? אוהו. כמה וכמה פעמים.

אבל... גם למדתי מהם על עצמי, עליהם, על החיים.

החיים הם דינמיים מאוד.

ולמצוא את האחד שלך זה משהו מיוחד מאוד-מאוד.

להקים בית זה ה-דבר בחיים.

אני מאוד מאוד מעריכה את הדאגה שלו למשפחה שלוקפה וניל

והקשר ביניהם הוא מיוחד מאוד. 

אני יודעת שצריך המון גמישות במצב הזה, אבל אני כרגע מרגישה שמצפים ממני לגלות גמישות ושהמשפחה שלו תישאר במקום שלהם. 

התסריטים האלו מבחינתי לא צתסריטים זה המציאות שאני רואה מול העיניים (כמו זה שהשבת בסוף האמא ביקשה שכן יביאו את האח מההוסטל, למרות שהחליטו שישאר).

אני יודעת שהוא מנסה למצוא את הדרך שתהיה טובה לכולם ואני בתוכם, אבל אני צריכה להרגיש יציבות וכרגע אני לא מרגישה אותה...

וואו נשמע מורכב מאדתהילה 3>
קודם כל אני לגמרי מבינה את החשש שלך, ואני חושבת שאת צריכה ממש עכשיו להעלות את הנושא הזה,
להגיד לו שחשובה לך הזוגיות, שאת חוששת שהצורך של אמא שלו ושל אחיו יפגעו בזוגיות ובמקביל גם מגורים לידם.
בעיני זה דבר שכבר צף ביניכם ומן הסתם יהיה נוכח, וחשוב מאד להעלות אותו בצורה ברורה ונקיה.

לא ממקום של מה נכון ומה צריך, אלא מה חשוב לך, מה משמעותי מבחינתך בזוגיות, מה את מפחדת שיקרה, מה את רוצה שיהיה בבית שתקימי/ו.

וכן, נשמע שהוא מגיע ממציאות משפחתית מורכבת ומבית שהיה תלוי בו במידת מה, והוא יצטרך עכשיו לקבל החלטה
שהגיע הזמן שלו לבנות בית.
יכול להיות מאד שכדאי לכם, בהנחה שתתקדמו בקשר, כבר בשלב מוקדם לקבל הנחיה בעיקר בנושא הזה ממישהו חיצוני, אם תראו שבשיח ביניכם זה לא נפתר
(ולרוב אלה נושאים מורכבים שימשיכו להיות חלק מהחיים. קחי בחשבון).

אני מבינה לגמרי גם את הבחור שכנראה הוא המשענת המשפחתית באיזשהו אופן. והוא באמת צריך לקבל החלטה שהוא מקים עכשיו בית משלו. וחד משמעית זה יבוא על חשבון התמיכה שלו באמא שלו ובאחיו שהם במצב לא קל.
יכול להיות שיש לזה פתרונות- אולי אחיו יכול להיות יותר שבתות בהוסטל, אולי הוא זכאי לאיזשהו תמיכה איתו, אולי יש קרובים אחרים שיכולים להירתם,
אבל בעיני כדאי ממש ממש,עם כל הקושי, להציף ולברר ביניכם עכשיו את הנושא הזה.

ואני מאמינה ומקווה שאם אתם שייכים זה לזו הוא ידע לבחור בבניית בית משלו, עם כל הקושי שאני מבינה מאד
להשאיר כך את אמא שלו ואחיו במובנים מסויימים מאחורה.

ותזכרי שהרצון והצורך שלך לבית איתן ויציב ובטוח הוא מאד מאד לגיטימי.
נכון, שאמו ואחיו זקוקיו לתמיכה, אני מאמינה ובטוחה שאם תתקדמו בקשר, ככל שתהיי במקום שאת יודעת שהוא מחוייב בראש ובראשונה לך ולזוגיות
(על כן יעזוב איש את אביו ואמו ודבק באשתו)
תהיה לך הנכונות ורוחב הלב, להעניק ולדאוג להם ממקום שבטוח בשלו.

אם זה לא יהיה כך עלולים להיווצר מטענים בינך לבינם ובינך לבינו וזה ממש ממש לא נשמע לי כיפי ומבטיח בלשון המעטה.
לי זה נשמע כמו להכניס את הראש למיטה חולהLia
בשום פנים ואופן לא לגור ליד האמא רק בגללה. תגורו איפה אתם רוצים וטוב לכם.

דבר שני, הוא לא נשמע מוכן בכלל לחתונה וכל המשתמע מזה, הוא כבר מחוייב לאמא, ועד שלא ינתק את המחויבות הזו, הוא לעולם לא יתחייב אלייך גם אם הוא יגיד שכן, את תצטרכי לחיות עם ההשלכות..

לא משנה כמה אתם מתאימים, יש דברים שלא נכנסים אליהם וזה אחד מהם, אל תתבלבלי...
..Lia
ממש לא מסכימהרקלתשוהנ
יש הרבה דרך לעשות לפני לוותר. וכל דרך שהם לא יעשו, תהיה עדיין הרבה עבודה אחרי החתונה.
הוא לא רע, הוא לא אנוכי, הוא לא ילדותי.
הוא מלא תכונות טובות שגורמות למצב להיות כזה, ונכון הוא יצטרך לקבל החלטה, ונכון גם הפותחת תצטרך להיות חלק מהצד הנותן והמוותר.
רק צריך לשים את הגבולות במקום הנכון, ולהיות עם הזמן עם יד על הדופק מתי הגבולות נחצים או משתנים.
לא מבין את הנחרצות כאןאבא בחופשה +
אנחנו גרנו ליד ההורים שלי וזה נתן רגיעה מסויימת
שצריך להכין פחות ארוחה בשבת
ומן כזה מעבר בין לגמרי לבד ללגמרי ביחד
לא הרגשתי כל כך הפרעה מהעניין
אבל כידוע אני כרגע לא דוגמה להצלחה גדולה
אבל בשנים הראשונות דווקא נראה לי היה נחמד
וגם מגבש כזוג
את מזהה נכון וטוב את האתגר.תיתי2
וטוב שאת עוסקת בכך, כי אף אחד לא יכול להבטיח לך שהמצב ישתפר לאחר החתונה.
אני חושבת שהסיטואציה מאוד מוכרת במשפחות בוגרות עם אדם שיש לו צרכים מיוחדים. זהו אתגר עצום.
מערבולת הרגשות שלא עובדה דיה במהלך השנים, מובילה להתפרקות מערכות יחסים המשפחתיות - קודם הזוגיות, עכשיו חווית הבן שאם יתחתן המשפחה תתפרק.
יש פה אמא עם רגשות אמהיים עוצמתיים, שנשארים בעינם, כי הילד לא גדל ומתפתח ומבשיל, אלא זקוק לה כמו ילד קטן. והיא נשארת שם, וקשה לה לוותר, ולשחרר, ולדאוג לעצמה, ולראות צרכים של האחים הבריאים )בסדרי העדיפויות שלה, כולם יכולים לדאוג לעצמם, אבל האח לא(.
כי יש לה לב של אמא.
והלב שלה לא מבשיל לנפרדות כי הילד לא בדיוק מבשיל, ועדיין יש לו צרכי תלות.
וכמו כל אמא, גם היא צריכה משענת ותמיכה רגשית ונוכחות פיזית כדי לא להיות לבד בחוויה המציפה והמאתגרת של ההתמודדות עם הבן. והיא מצפה לכך מהבן הבריא, כי זו האופציה הקיימת מבחינתה.

והבן הבריא, הבחור שאת פוגשת, אכן מרגיש שאמא שלו תתפרק אם הוא לא יהיה שם.

אבל כמו בכל דבר בחיים שלנו, לפעמים צריך להתפרק )או להיות בסכנת התפרקות ממשית( כדי לצמוח מחדש, בבריאות.

אם החבר שלך רוצה לצמוח, לבנות את חייו, להתחתן, להיות בזוגיות בריאה )!!( הוא צריך להתפרק מתפקיד "מחזיק המשפחה" ולבחון דרכים טובות יותר, עבורו וגם עבור המשפחה!
לפעמים מרוב פחד לפרק ולהתפרק, אנחני מבזבזים המון שנות חיים בעקיפה של הבעיה, ויוצרים מיליון בעיות חדשות בחיים בלי לשים לב.
במקום להתמודד עם ההורות לילד עם צרכים מיוחדים, עם תחושות אשמה, עם תחושות חוסר אונים, עם תחושות חרדה, כשהילד עוד בגיל הרך..... מגיעים למצב של גירושין, ניתוק קשר, תלות בילדים, ילד בריא שלא מתחתן, ילד שעלול לסחוב את כל המערכת הזוגית שלו לתןך הדרמה המשפחתית.
עדיף לייצר את ההפרדה עכשיו.
בינו לבין אמא שלו
בינו לבין המשפחה שלו
הוא אחראי לרגשותיו שלו ולחייו שלו
ולא אחראי למה שאמא שלו תחווה כתוצאה מבניית חייו באופן בריא.
אלה החיים שלה.
ואת, את מזהה את זה, ומזהה את הכוחות שלו, ויכולה לעזור לו ולתמוך בו בתהליך,
וטוב שעם כל האמפתיה כלפי האם והאח - לא תוותרי על עצמך.
זה
בדיוק
התיקון.
בדיוק מה שהאמא כנראה התקשתה לעשות, ומתקשה לעשות, ואי אפשר לשפוט אותה, אבל כל אחד מהאנשים סביבה יכול וצריך לשמור על עצמו ולא להישאב לתוך הקושי שלה.

ממליצה ללכת לטיפול זוגי ביחד, כבר עכשיו, לעבור תהליך משותף...

ההסתכלות לא נכונה, במחילהסודית
יש כאן אמא שכבר שנים לא נחה לרגע, ומצב כלכלי כנראה גם לא טוב, שבגללו לא לוקחים עזרה מבחוץ.
ומי אמר שהגירושין היו בגלל רגשות לא מעובדים? אולי האבא ראה את הקושי העצום וברח לחיים קלים יותר? זה אתגר פיזי ענק. לא לישון במנוחה אף פעם.
והבן, הבן שנכנס לנעלי אביו, האדם היחיד בעולם שיודע את ההקרבה ואת המסירות ואת עוצמת הצער של האם,
האם לא יראה בזה קשיות לב של בת זוגו לעתיד?
הפותחת יכולה לעמוד על שלה עד מחר...
אם הלב של הבן מוצף רחמים על האמא ועל האח - שמן הסתם גם אותו הוא אוהב, הוא לא יספק תשובות ברורות שיבטיחו לכלה את שלוות הנפש שלה.
פה חייבים לשבת 3 אנשים בוגרים שאחראים על אדם נכה - מה לעשות - גם אחרי 120 של האמא - ולעשות סיעור מוחות איך פותרים את הקושי הרגשי, הפיזי, גם לדבר בגילוי לב על עלות כספית של עזרה, אם אפשר לקחת, ולצאת מנקודת הנחה שהאמא לא תשאיר את הבן הנכה במוסד החילוני בשבת, לא יעזור כלום... השאלה היחידה היא מי יושיט עזרה בשבתות שבהן הזוג הצעיר לא יהיה..יכול להיות שעדיף לפותחת לגור בסמוך ואז העזרה שהאח הבריא מגיש תצטמצם לשעות בודדות ולא לשבת שלמה..לא נראה שלמרחק תהיה משמעות כשתבוא קריאת המצוקה של האם.
יש כאן קשר עמוק שנוצר מתוך הערכה אהדה ורצון לפצות את האם על החיים הקשים שלה,
וכמו שאמר א.א. מילן, בשעת חירום מנצחת האהבה הישנה.
ולכן הפיתרון פה הוא גילוי לב של הכלה מול החמות וניסיון להיכנס לליבה של האם, וטיפול זוגי לא יספיק, לעניות דעתי.
אם האמא תרים רגע את העיניים מעל למשא החיים ותביט בבן הבריא ובכלה כזוג שהיא רוצה בהצלחתם, הפיתרונות יעלו ויבואו. צריך גם לזכור שיהיו פה לידות ותינוקות עכשיו הזמן למצוא פיתרון... ואם זה לפנות לארגון חסד שישלחו נערה שתאפשר לאמא לנוח כמה שעות בשבת, או לשלם עבור עזרה, או להתפשר לגור קרוב וכל שבת לתת כמה שעות נדבה.. לא יודעת, אבל סביר שכל הפתרונות גם יחד יוכלו למצב הסבוך הזה. מה שבטוח, אם ימצאו את שביל הזהב, תהיה אהבה גדולה. מעטים מסוגלים לאהוב ולרחם ככה,

רוב בני האדם אנוכיים להפליא, וכמו שאפשר לראות בהרבה שרשורים כאן , מבלים את חייהם במריבות או בשאלות סטייל די שרוט
את מתארת באופן יותר חי ומעמיקתיתי2
את התחושות של האמא, שיש לה ילד שתלוי בה,
וכמה זה מורכב ומאתגר וחי ואמיתי
וכמה אי אפשר לשפוט ואי אפשר להבין.
נדמה לי שיש לך אתגר דומה כאם, ולכן תודה לך על זה. על הלב.

בשורה התחתונה אנחנו אומרות את אותו הדבר.
הפתרון לאתגר של הדאגה לאח והאחריות כלפיו, לא יכול לבוא באופן בלעדי על ידי זוג צעיר וטרי, וצריך למצוא פתרונות אחרים.
ההבדל ביננו שאני לא מסכימה איתך, שהפתרון הוא לשלוח את הכלה לדבר עם החמות.
זו התערבבות לא יעילה ומסובכת.
אלה החיים של החמות.
כבודה הוא שלא נתערב בהם, שלא נגיד לה מה נכון, מה צריך.
במיוחד לא כלה טריה (עוד לא כלה אפילו...).
רק עלולים להסתבך מזה.
הפתרון הוא הבנה אישית של הבן, חשיבה אישית וזוגית איך לשמור על עצמם ולבנות את עצמם במציאות הנתונה.
איך לבנות קשר זוגי איתן שיכול להתמודד ולתת כתף לאמא, בלי שהחיים של האם והאח יתערבבו מדי וישפיעו על חיי המשפחה החדשה.
מה שנכון לשנת נישואין ראשונה, לא יהיה נכון בשנת נישואין עשירית. וכשיש רצון וקרבה ולב, עם התחזקות הזוגיות והמשפחתיות, תבוא גם לקיחת אחריות ושותפות. אבל אם מתערבבים בתחילת הדרך, יותר סביר שיבוא ניתוק (פיזי או רגשי) כדי לשמור על המשפחה.
ולכן דבר עדין שכזה, יש אנשי מקצוע מנוסים שיכולים לעזור וללוות ולתת כיוון מניסיון.
תודה לבורא עולם שאת טועה לחלוטין לגביסודית
ב"ה לא כותבת מניסיון אישי.

יש לי חברה שהיא אמא לבן אוטיסט...
אני לא שולחת את הכלה לטפל בבעיות של האמא.
אני שולחת את הכלה לתוך רדיוס ההסתכלות של האמא.
המבט של האם כל כך מרוכז בילד הפגוע, שהיא לא מזדהה בכלל עם הכלה, לא זוכרת את עצמה ככלה, ואולי אפילו רואה בה איום.
אני שולחת כלה מבוהלת לחמות מבוהלת , כדי ששתיהן תבינה שהשניה לא מפלצת - אלא אדם מפוחד כמוה, יפסיקו לפחד זו מזו, וביחד עם הבן יבנו תוכנית מעשית לפיתרון של בעיה מעשית.
ולהערכתי אין לאיש מקצוע שום סיכויסודית
לנתק את הבן מהמשפחה הגרעינית לשנה הראשונה. עבורם מדובר כנראה בשכבה הבסיסית ביותר בפירמידה של מסלו. שרידות.

ולכן, לעניות דעתי,
כאן תתרחש קפיצה למים עמוקים ושחיה-
או פרידה.
אני מניחה שהבן כבר חושב על האפשרות השניה. הוא לא נלחם מול האם.
לכן אין לכלה ברירה אלא לשבת עם השנים על כוס קפה ולתת ללב שלה לדבר
כמה דבריםקפה וניל
1. זה לא גירושין בין ההורים.
2. האח כבר היה כמה פעמים בהוסטל בשבת, היה לו טוב.
העלתי בפניו את אופציית הוסטל דתי- לטענתו המעבר לוקח כשנה וחצי, כך שזה לא שינוי של כאן ועכשיו.

בסוף תהיה שיחה עם האמא, אבל השיחה הזו תתקיים רק כשהוא יחליט שהוא מוכן להיות בזוגיות ב100%, כל עוד הוא לא יהיה במקום הזה, לא נוכל לעשות איתה שיחה כזו.

לגבי מגורים ליד האם, זה היה הרצון הראשוני שלו, זה לא משהו שאני שוללת לחלוטין, אבל, כרגע טכנית זה מתאפשר בגלל העבודה שלי.
מעבר לזה, כל עוד האמא לא תצליח לשחרר, גם אם נגור דירה ליד דירה, הקשיים מולה והמשקעים יגיעו.
וכל עוד הוא לא יחליט שהוא רוצה את הזוגיות ורוצה עד הסוף, כל הזמן נהיה בלופ מסןבך.
אני מסכימה איתך שיש לו קושי להחליטסודית
אבל אם לך ולאמו תהיה תקשורת טובה והוא לא יצטרך להיות השופט שמכריע ביניכן - יהיה לו הרבה יותר קל לבחור בך ב100%.
מי שתעשה את הצעדים לקראתך זו האם הגיבורה,
שכבר הקריבה חיים עבור הבן החולה ועכשיו תקריב חיים עבור הבן הבריא.
ניסו קודם לראות אם תזרמי עם אורח החיים הרגיל שלהם.
לדעתי אין לך מה לחשוש משיחה עם האמא. היא מבינה אותך יותר מהבן גם אם קשה לה לשחרר. גם היא הייתה פעם כלה צעירה
מציעה לך להיות מאוד מאוד ברורה והחלטית בנושא הזהסוסה אדומה
הוא חייב לדעת שעל פי התנאים שלך בנושא הזה יפול ויקום דבר כבר עכשיו. חבל שסתם תמרחי אותו ואת עצמך.

ולגבי השיחה עם האמא אם וכאשר, לדעתי כדאי לשקול אם זה נכון שאת ככלה תעשי אותה. אולי עדיף להימנע, אולי זו אפילו חובה. כל מקרה לגופו, אבל תשקלי. לא בכל סיטואציה זה מתאים, זה עלול גם לפתוח חזית לא בריאה.
בלתק-אני חושבת שהמיקוד שלךמקרמה
צריך להיות בבחור.
נכון, לאמא שלו יכולה להיות הרבה השפעה
אבל בסופו של דבר אתם ביחד כזוג תקבעו את הגבולות שלכם ונחטזר שלכם תלוי בחוליה החלשה.

אם אחד מכם יתן לרעשי רקע מחוץ לזוגיות שלכם להכתיב לכם מה יהיה בניכם אז זו בעיה

לא צריך להצהיר הצהרות מראש
לא איפה תגורו
ולא כמה שבתות תעדו אצל כל צד
כן צריך לדעת שאתם ברצון להטיב אחד עם השני

תשאלי את הבחור במפורש
האם אתה מוכן לזוגיות בה אשתך קודמת לאחיך ולאמא שלך?
האם אני יכולה לסמוך עליך שאני לא אמצע את עצמי בנישואים עם אמא שלך ואח שלך?

תבררו טוב טוב שאתם באותו מקום
ותופסים זוגיות באופן דומה

ולכו ליעוץ זוגי! שיעזור לעם לקבל את ההחלטה הטובה היותר
זה בסדר שהולכים אחורה.היום הוא היום
תבדקו בנחת ותבנו את הקשר בצורה בריאה.

הפתרון למצבים האלה הוא להבין לעומק אחד את הצרכים והרצונות של השני ולדבר על מה שמפריע ישירות ואיך אפשר לפתור את זה.

בהצלחה!
אני חושבת שזה יעשה לזוגיות שלכםרוממה
הרבה יותר טוב אם תגורו בקרבת האמא.

ככה הבחור יוכל לעזור נקודתית במה שצריך ולבוא הביתה ותרוויחי אותו הרבה יותר בבית ותחסכו הרבה מריבות סביב זה.

כמה סוגיות שאתם צריכים לפתור ביניכם :
1. שהאמא לא מנהלת אותו, אלא ההחלטות המשותפות שלכם. מהתיאור שלך כנראה שהאמא לא הבינה שהגיע הזמן לשחרר.
2. מה מינון השבתות הנכון עם האמא (קרבה ליד תאפשר הרבה גמישות ואת תרוויחי הרבה יותר נוחות!)

מראש את צריכה להיות מודעת שאת הולכת להקריב מצדך כי זה לא בדיוק להתחיל חיי נישואים עם דף חלק. (כמו נשואים לגרוש/אלמן עם ילדים) ושיהיו פשרות ביחס לחלומות שלך. אלו ההנחות יסוד של הנשואים שלך וסאת החבילה ואת צריכה לקבל את זה כפי שזה. תשמחי שזה בזכות מצווה.
אלרגיות למזון אצל ילדים - מה קורה בגינת משחקיםאריק מהדרום
עבר עריכה על ידי מנהל בתאריך ג' בתמוז תשפ"ו 14:05

כשאין צורך לערוך אז אין צורך לערוךאריק מהדרוםאחרונה
הסרטון הזה טוב יותר בלי ספויילרים.
נופש לטיפול זוגי ורגשי משולבכי אני אני
מישהו מכיר מקום לנופש שנותן קבלה על טיפול זוגי או נפשי? רוצים מקום נחמד עם בריכה וכל השאר פחות משנה.. אם יש אופציה לבוא עם ילדים עדיף כי כרגע אין ביביסיטר..
למה ללכת עקום .העני ממעש
למה עקום? לא מסתירים את הרצון לנצל מימון שזכאיםפ.א.

אליו לטובת יציאה לחופשה משפחתית 

בדיוק כמו הכנסים השנתיים של לשכת רואי חשבון ולשכת עורכי הדין באילת, ועוד גופים מרכזיים במשק - נופש שנתי משפחתי, שממומן בחלקו כהוצאה מוכרת של השתלמות מקצועית מוכרת למס.  

לא עקום..כי אני אני
חלק מהטיפול שאנחנו צריכים כרגע לשיקום שלנו זה נופש ביחד ומאד זורם לנו מקום שנותן באותה חבילה גם איזשהו טיפול שגם הצבא מכיר בו כמו סדנא זוגית, ספא וכו ולכן נשמח לשמוע😀
אם כך אז חוזר ביהעני ממעשאחרונה
חיבוקחדווית

יש לי חברה סופר סופר קרובה,

חברת נפש כמו שאומרים..עברנו הכללל ביחד..

ברגיל היינו מתחבקות חיבוק ארוך (יכול להיות כמה דקות) מלא משמעות ,צורה לבטא את האהבה ואת הקשר העמוק ומשמעותי, מתוך אהבה נקיה.

עכשיו אני מתחתנת עם הבחור שלי.

ואני לא יודעת מה לעשות.

האם זה סבבה שאני ככה מתחבקת איתה באמת מתוך אהבה כנה ואמיתי? האם זה משהו שאוכל לעשות גם אחרי החתונה. הרי למרות שיש לי את האיש שלי אני עדיין רוצה את החיבוק דווקה שלה, כמו שאני עדיין רוצה תחיבוק של אמא
מה אתם אומרים על זה

פשוט לעדכן את האיש שלי ואז זה סבבה??

מה אתם ממליצים, הכל זה יכול פשוט להמשך כרגיל?
וגם בכללי איך מנהלים חברות כלכך קרובה אחרי החתונה 

משהו לא מסתדרפשוט אני..

לפני שבוע העלית פוסט על כך שחברה טובה שלך מתחתנת, ולך זה קשה כי את עדיין רווקה.

ועכשיו תוך מספר ימים את כבר מתחתנת בעצמך...? 

היא לא כתבה שהיא מתחתנתזיויק
אלא שאלה מה יהיה אחרי שתתחתן מתישהו
''עכשיו אני מתחתנת''פשוט אני..
שאלה טובהמחפש אהבה
ואלה יפה שאתם עוקבים ושמים לבחדווית

תכלס השאלה הקודמת היתה לחברה שלי שרצתה לשאול... (חסום לה משום מה)

אם לא היית מתייחסת לזה כעניין זה לא היה חייב להיותפתית שלג

אבל אם באמת את מתייחסת לזה כמשהו גדול שיכול להשפיע על הזוגיות שלך- אז כנראה זה באמת עניין שצריך לפתור. קודם מול עצמך, ואח"כ מולו.

בגדול בעיה בהגדרה זה לאSeven

הרי זה לא אסור..

אבל כן נשמע לי מוזר שאת זקוקה לחיבוק ארוך מחברה כדי להרגיש את האהבה המיוחדת והנקייה בינכן...

בד"כ נשים מבטאות רגש באמפתיה בלהכיל אחת את השניה פחות יצא לי לחבק חברה שעות ברגיל (לא מדברת על מקרה קיצון נניח שמישהי מאבדת אדם יקר ואז נותנים לה חיבוק ארוך אלא כהרגל בינכן של חיבוקים ארוכים)

כן נשמע לי יותר נכון לשמור כאלה דברים לבעלך ובהמשך לילדים...בהצלחה

??חתול זמני

אין בזה משהו אסור מבחינה הלכתית

גם מבחינה רגשית לא רואה את הבעיה בזה

איני יכול לדמיין לעצמי מצב שבו משהו כזה היה מפריע לי (או לכל מי שאני מכיר) לכן איני רואה מה יש לעדכן כאן

וחתונה אינה סיבה לחתוך את כל קשרייך החברתיים, בחורך היקר אינו תמנון עם יכולת למלא את כל עולמך וצרכייך הרגשיים (ואני מניח שגם הוא אינו רוצה בכך)

לא רואה שום בעיה, חוץ מעצם השאלה.רקלתשוהנאחרונה

למה שתחשבי שזה יהיה בעיה?...

המלצות לצימרחושבת בקופסא

מקווה שזה מתאים לשאול פה ויהיו מספיק תשובות.

יכול להיות שעדיף לשאול בהו"ל.

אנחנו רוצים לצאת לצימר זוגי מהתקציב שנשאר לנו מהמילואים וכנראה נוסיף קצת.

מחפשים צימר חדר אחד לזוג, עם ברכה פרטית (באמת פרטית, שלא רואים אותנו ואנחנו לא רואים אחרים)

עם ארוחת בוקר יהיה נחמד אבל לא חובה.

תקציב של סביבות 1,000 שקל לילה, (נחמד אם יהיה בפחות) שני לילות בסוף אוגוסט כנראה (אני מקווה שלא יהיה עמוס או יקר מידי בזמן הזה, אין לנו כל כך אפשרות אחרת)

אזור בארץ: לא ירושלים או המרכז ממש, ולא צפון רחוק ודרום רחוק. אולי בשולי המרכז?

אנחנו מתניידים באוטובוסים.

עדיפות אם יש אטרקציות, מסלולים ודברים מעניינים לעשות באזור שאפשר להגיע אליהם באוטובוס.

אשמח לעזרה כי ממש לא מבינה בזה.

מומלץ ממש ממשכנפי נשרים

צימר במחסיה, עלה לנו 1000 לסופש

כל המתחם מגודר ורק שלכם יש בריכה וגקוזי פרטיים ומטבחון נוח.

אפשר להוסיף 200 ולהישאר גם מוצש עד ראשון בבוקר

תודה רבהחושבת בקופסא

אפשר להגיע בתחב"צ?

מחיפוש מהיר ראיתי שיש לפחות 4-5 צימרים ביישוב הזה. התכוונת למשהו ספציפי?

אשמח לעוד תגובות

עוקבתרוני 1234
אני אשמח להמלצות גם למקומות שלא צריך תחב"צ, בכל רחבי הארץ.
לא מאוד בקי, אבל ברחבי יו"ש יש המוןהסטורי
אולי צימרבוס שומרון באלון מורה יכול להתאים.

(לא הייתי שם, רק ראיתי פרסומים)

נראה לי פחות הכיווןחושבת בקופסא

אנחנו כנראה יותר מידי עירוניים בשביל זה, אין ברכה פרטית, וגם לא נראה שיש אופציות מה לעשות באזור מסביב.

אבל תודה, אשמח לעוד תגובות. 

ממליצה בחום על צימרים נוף החאן בכפר אוריהנגמרו לי השמות

הנה הקישור: נוף החאן, צימר בכפר אוריה | Weekend

היינו אומנם עם שלושת הילדים ולא רק זוג, אבל גם לזוג זה שווה בהחלט לדעתי.

אני זוכרת שהמחיר היה נמוך יחסית למקומות אחרים ויכול להיות שדווקא כן יתקרב לתקציב (לא יודעת לגבי אוגוסט).

הבעלים של הצימר מקסימים.

יש שם בריכה שווה שפרטית בשעות מסוימות שאתם שם (בעל הצימר מסביר הכל כאשר מגיעים. בגדול כאשר זוג או משפחה רוצים להיות בבריכה ויש במתחם עוד זוגות אחרים אז או מחלקים מראש שעות ואז יש לכם שעות רק שלכם.

או נכנסים בלי לקבוע כאשר פנוי ואז סוגרים את הדלת של הבריכה עם הווילון וכך זה סימן לאחרים שתפוס ולא נכנסים )

יש גם ג'קוזי גדול בנוסף. גם בחלק מהצימרים בפנים וגם ליד הבריכה עם מפתח ודלת וכנ"ל כאשר זה מתחלק לזמנים שהם רק שלכם).

זה באיזור צרעה ואשתאול, נוף מדהים, הרבה מסלולים. יש גם סניף איקאה קרוב אם שייך

ומרכז של חנויות אוכל וכו' באיזור (לא בכפר אוריה עצמו אבל קרוב).

לא יודעת לגבי תחב"צ.

אנחנו נהנינו מאוד וממליצה

תהנו המון

איזה כיף ❤️

שמעתי על צימר הראל בשבי דרוםפצלושון

700 ללילה

נראה מאד יפה

טוב, אז וויתרנו על הבריכהחושבת בקופסאאחרונה

כרגע מחפשים צימר באזור באר שבע או דימונה בלי בריכה, במחיר של עד 1,200 לשני לילות.

(גילינו שאפשר להזמין ברכה פרטית בנפרד מהצימר באזור. זה חוסך המון כסף)

אשמח להמלצות בכיוון.

מישהי חייבת לי כסף ולא נעים לי להזכיר להפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ב בסיוון תשפ"ו 19:59

אבל עם חוסר נעימות לא הולכים למכולת, לכן הזכרתי למדינת ישראל בכל זאת...

כן חברים,

לפעמים מומלץ למלא דוחות להחזר מס 😀

יש עוד הטבה לניצול בעניין זיכוי מס רווחי הוןזמירות

בטופס 1301, בנספח שממלאים על השקעות בשוק ההון לפי טפסי 867, יש אפשרות לסמן שההכנסה היא מרכוש שהיה בבעלותך שנה לפני הנישואין - וזה כולל מניות או תיק השקעות.

ואז לייחס לבן הזוג חישוב בנפרד או לבת הזוג חישוב בנפרד על הרווחים בשוק ההון. 

כך שאם מי מבני הזוג נכנס לנישואים עם הון מסויים, ואפשר להוכיח את מקור ההון, אם פקיד השומה יבקש הוכחות - אפשר לנצל הטבת מס זו בפקודת מס הכנסה. 

מישהו מבין טוב בליסינג?חזקה בעורף

אנחנו מתניידים בשני רכבים. בעלי מקבל מהעבודה רכב+דלקן של 7 מקומות, שלרוב נמצא אצלו. ויש לנו רכב פרטי שלנו (5 מקומות שלרוב נמצא אצלי) עד עכשיו הרכב הפרטי שלנו היו רכבים זולים ודי מתפרקים, לא כ"כ השקענו ברכב כי הוא שימוש בעיקר אותי לעבודה (ממש קרוב לבית) ובהקפצות של הילדים (שוב, לרוב נסיעות ממש קצרות)

עכשיו ב"ה כבר תקופה שהרכב 7 מקומות לא מספיק לנו❤️ אז הרכב הפרטי הופך להיות גם להרבה נסיעות (לשבתות ולטיולים) הרכב הנוכחי כבר מתפרק וכבר תקופה שאנחנו מחפשים רכב ממש טוב שיחזיק מעמד לאורך זמן. הקצבנו עד 50,000 אבל לא מוצאים משהו שמספק אותנו מבחינת הנתונים של הרכב😬

התחלנו קצת להתלבט אולי כדאי לנו להשקיע בליסינג. מצד אחד מרגיש לי קצת כמו לזרוק כל חודש כסף לפח. מצד שני, נותן לנו שקט נפשי עם הרכב (קצת זקוקים לזה)

אבל בסופו של דבר, לא באמת מבינים בליסינג עד הסוף…

נשמח לשמוע איך זה עובד. יתרונות וחסרונות.

למה צריך להתייחס כשרוצים להתחיל? על מה לשים דגש? מאמינה שאנשי מכירות של הליסינג יידעו ל"סובב" אותנו טוב, כדי להרוויח, אז רוצים לבוא כמה שיותר מוכנים מראש.

תודה לעוזרים🙏🏻

לא בדיוק מה ששאלתפשוט אני..

אבל אני מכיר אדם שהקים עסק למציאת רכבים יד 2, לפי תקציב וצרכים. הוא בעצמו מחפש את הרכב, בודק אותו, עושה משא ומתן עבורך על המחיר וכו'.

נעזרתי בו כבר פעמיים, וזה אחרי שהגעתי אליו דרך אח שלי שרכש דרכו. השירות עולה 3,300 ש''ח.

לדעתי, רק על מציאת תקלות שבאף מכון מורשה לא בודקים, הוא לגמרי שווה את המחיר. במיוחד אם אתם כמוני לא מבינים ברכבים .. והוא גם מילואימניק אז בכלל כיף. 

אני לא מכיר אותו אישית ואין לי שום אינטרס...

גם אנחנו נעזרנו במישהו כזהבארץ אהבתי

לנו זה עלה 2000 אם אני זוכרת נכון (אבל היה לפני כמה שנים, אולי העלה את המחיר מאז).

ממליץ גם על ארי ויילר1223334444
זה בדיוק הבנאדם 🤩פשוט אני..
גם אני ממליץ עליו, בחום רבדוד100
+972 54-532-0036
הוא נותן שירות בכל רחבי הארץ?רוני 1234
תודה! נחשוב גם על זה.חזקה בעורף
נשמע שזה לא נכון לכם ליסינגזיויק
תודה על התגובה. יכול לפרט למה?חזקה בעורף
כי הרצון שלכם זה ברכב טובזיויק
זו לא סיבה מספיקה לליסינג עם כל הכבוד..
ליסינג אף פעם לא יהיה משתלם לאדם הפרטינפשי תערוג

עלות של ליסנג פרטי הבסיסי יהיה כ2000 שח לחודש בהתחייבות ל3 שנים.

עם סכום כסף כניסה ויציאה

כך שתשלמו כמעט 60-70% מערך של רכב חדש

אבל בסוף התקופה לא תשארו עם רכב

בליסנג תפעולי זה יעלה כמעט פי 2 כל חודש

כן, חברות הליסינג תמיד מצחיקות אותיפשוט אני..
''ירידת הערך - עלינו''.

נו בטח עליכם, רק שאני צריך לשלם פי 2 מירידת הערך בשביל שזה יהיה עליכם... 

ליסינג זה דרך בעיקר לקנות את ההתחמקות מה"דרעק"משה

לכן עכשיו הלוביסטים של הליסינג נלחמים בתוכנית של מירי רכב (לא שגיאת כתיב) להפחית את כמות הטסטים למכוניות יחסית חדשות מפעם בשנה לפעם בשנתיים. בסוף ה"לחם והחלב" שלהם זה  אנשים ששונאי תחזוקה של מכונית.

אולי ישתלם לכם רק להשכיר רכב לטיולים ושבתותרוני 1234אחרונה
אני מניחה שזה רק פעם בכמה חודשים
מה זה אומר אם קשה לי ממש?נגמרו לי השמות

ומה זה אומר עלינו כזוג?

ומה אם פשוט נמאס לי מכל הריבים האלה?

או מכל הריחוק הזה?

או מכל הקושי הזה?

יצא לי להתבונן בחג השבועות האחרון במגילת רות,

ובקריאה הזו קפצו לי לעין המילים "ודבקה בה".

לפני הרי מתואר שגם עורפה וגם רות הלכו עם נעמי

אבל נתקלו שוב ושוב באתגר או סירוב או שימת המציאות כפי שהיא על כל קשייה ומורכבויותיה שהציבה בפניהן נעמי - ובעוד עורפה בחרה לחזור אחורה, על רות כתוב: "ודבקה בה".

ובעצם התבוננות על זה הביאה אותי לחשוב שדבקות מובילה לחיים, דבקות יוצרת חיים.

הרי בזכות אותה הדבקות נוצר אפילו המשיח שלנו! חיים. גאולה. בזכות הדבקות הזו. בזכות הלא לוותר הזה.

וגם במקום אחר בספר בראשית ששם נאמר "ודבק באשתו והיו לבשר אחד" - ורש"י מפרש בילדים, ופירושים אחרים מפרשים גם באחד ממש באיחוד הנשמתי והגופני והכולל כולו. כלומר יש כאן עוד דבקות שמובילה לחיים. גם להמשך החיים (ילדים) וגם לאיכות החיים עצמם ושמחת החיים שזה הביחד והאחדות של הזוג.

וגם בתפילה ששם נאמר: "ודבקנו במצוותיך" ואנו לומדים על התורה הקדושה ש"עץ *חיים* היא למחזיקים בה ותומכיה מאושר". וגם אם העץ מתנדנד ברוח - אנחנו מחזיקים. דבקים. בתורה. במצוות. באתגרים שהחיים מזמנים לנו.

ועוד מקור שעלה לי בהקשר הזה הוא "ואתם הדבקים בה' אלוקיכם *חיים* כולכם היום" - שוב דבקות שמובילה לחיים!

זה פשוט מדהים.

כמה הדבקות מובילה לחיים

כמה להמשיך, לדבוק, להתמיד, לא לוותר יכול להוביל אותנו לחיים.

לדבוק בטוב כמובן.

* ודבקה בה - לדבוק בטוב. רות ראתה בנעמי את הטוב ודבקה בטוב הזה. "באשר תלכי אלך ובאשר תליני אלין עמך עמי ואלוקייך אלוקיי" - זה הטוב. ה' אלוקי ישראל ולהיות חלק מעם ישראל ולהיות עם חמותי הטובה - זה הטוב עבורי ובו אני דבקה.

* ודבק באשתו - לדבוק בטוב שבאשתי. לדבוק בטוב שבבעלי. לדבוק באשתי עצמה. לא לוותר עליה. לדבוק באישי עצמו. לא לוותר עליו. 

לדבוק ולהתכוונן אליה ולהשקיע בה כמה שאני רק יכול. לדבוק ולהתכוונן אליו ולהשקיע בו כל מה שאני יכולה.

* ואתם הדבקים בה' אלוקיכם - לדבוק כמובן בקב"ה שבידו הכל וממנו הכל ומקור כל החיים וכל הטובה וכל הברכה.

* ודבקנו במצוותיך - לדבוק בטוב שבמצוות ובתורה. יש טוב ויש רע ובחרת בחיים - לבחור בטוב.

ואפשר ללמוד מזה גם על הזוגיות שלנו ועל ההורות שלנו - ולזכור שמעבר לזה שכל דבר בעולם הזה צריך אנרגיה כדי להתקיים, צריך עבודה כדי להתקיים ולקרות,

יש עוד משהו מאוד מאוד חשוב:

הטוב הגדול יותר, השלם יותר, האמיתי יותר והשורשי והעמוק יותר – כל אלה באים *רק* אחרי ההשקעה. רק אחרי הדבקות. רק אחרי שעובר זמן של השקעה מתמשכת ומרוכזת.

למשל,

לא דומה אהבה לתינוק בן יום

לאהבה לילד בן שנתיים

לאהבה לאותו הילד בן 10

ככל שהילד גדל,

ככל שנשקיע בו יותר - יותר נאהב אותו.

כמובן שמהתחלה אנו אוהבים אותו.

אבל אי אפשר להשוות את האהבה שהייתה לנו בלב כשרק ראינו אותו לראשונה, לאהבה שיש לנו בלב כשהוא פתאום קורא "אמא", "אבא", לאהבה שיש לנו בלב שהוא כבר משחק עם האח הקטן, מחבק אותנו וכותב לנו ברכה ואנחנו משחנשי"ם איתו ומגלים בו עולם שלם ואישיות שלמה שלא הכרנו! ואז האהבה מתעצמת אפילו עוד יותר!

אותו רעיון גם עם בני זוג,

בהתחלה יכולה להיות אהבה, חיבה, התרגשות וכו'

ופוטנציאל הצמיחה של האהבה עצמה הוא עצום

אחרי שנה עוד יותר

אחרי 10 שנים עוד יותר

ואחרי 20 ו30 שנים עוד יותר.

וגם אם קשה לנו עכשיו -

הרי אם נלך אחורה למקומות שחווינו קשיים בחיים הרבה פעמים נוכל לראות שאם לא היינו חווים את כל הקשיים האלה, את כל המשברים והרע שעברנו - לא היינו באותו מקום שאנחנו עכשיו. וכל אחד ואחת ומה שזה אומר עבורם.

כך גם אם אנו עוברים עכשיו קשיים בזוגיות שלנו - נוכל להגיע דווקא מהם ומתוכם גם לכמויות של *טוב* גדול אפילו עוד יותר בינינו. 

כמה שזה נשמע מופרך, לפעמים רק מהמשברים אפשר לצמוח ולהעמיק בעוצמה הכי חזקה שיש,

לפעמים דווקא מהרע אפשר לחוות את הטוב יותר בשלמות ויותר בחוזקה ועוצמה.

וזה נכון לכל תחום בחיים - אדם שעובר ומתגבר על מכשולים וקשיים - לרוב יכול לצאת הרבה יותר מחוזק, עם הרבה יותר כוחות ותעצומות נפש שגילה על עצמו, הרבה יותר לעזור גם לאחרים, הרבה יותר לפתח את השריר של הנתינה וגם של הקבלה, לפתח ולהרחיב עוד את כוחות הנפש שלו, וגם לחוות את הטוב הרבה יותר בעוצמה כאשר הוא מגיע.

אז דווקא אחרי ריב או אתגר או קושי זוגי - אם נצליח לעבור דרכו, בתוכו וממנו נכון -

או אז נוכל גם לגלות את הטוב העמוק יותר, הגדול יותר,

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו נשברים באמצע!

מה שלא היינו זוכים לו אם היינו מרימים ידיים בקושי הראשון או השני או השלישי.

אז אם יש קשיים ואנחנו חושבים אולי להרים ידיים?

רגע!

לומר לעצמנו - רגע, בעצם עדיין אין לנו מושג עוד כמה טוב נוכל לקבל מהקשר הזה ואחד מהשנייה עוד יום, עוד חודש, עוד שנה ועוד 20 שנים.  

אז ננסה לאפשר לעצמנו את אותה השקעה והתמדה, את אותה דבקות, את אותו לימוד, וב"ה לזכות לטוב עמוק וחזק עוד יותר.

ובעצם אם חושבים על זה אז גם בהורות, גם בזוגיות, גם במיניות, גם בכל מערכת יחסים עם המשפחה, גם בעבודה, וגם בהכל - המתמיד זוכה! לגמרי זוכה ❤️

וזה הזכיר לי גםנגמרו לי השמות

קטע שכתבתי בעבר שמדבר בדיוק על המקום הזה, של כל הטוב שמגיע דווקא אחרי שדבקים, דווקא אחרי שעוברים אתגרים בחיים, אז רוצה לצרף גם אותו לכאן:

אשתי, תודה שחיכית.

היום חגגתי איתך ועם המשפחה המדהימה שבנינו יום הולדת 80.

זה משהו לחגוג יום הולדת 80.

לא בא ברגל...

וחשבתי קצת. או בעצם הרבה.

ומתוך כל המחשבות שלי על חיי, את יודעת איזו מחשבה קפצה כל הזמן בראש ועלתה על כולנה?

המחשבה עלייך.

המחשבה על כך שחיכית לי.

את חיכית.

חשבתי על כל אותם הצמתים בחיים שלנו, מגיל 20+ ועד היום.

וואו, 60 שנים, זה פשוט לא להאמין!

חשבתי על איך בכל צומת יכולת לבחור - להאמין בי, להאמין בנו

או לא להאמין.

לבחור

אם להישאר

או להיפרד

אם לקחת את עסקת החבילה, הלא פשוטה בכלל לפעמים, שקוראים לה "אני",

או פשוט לוותר על הכל, לקום וללכת.

ואת, אשתי היקרה, תמיד בחרת, וחזרת ובחרת בי.

את בחרת בנו.

כל פעם מחדש.

את בחרת לחכות.

את ידעת והיית כל כך חכמה כבר אז,

את ידעת מבפנים, שזה יגיע,

שאנחנו נעבור את זה.

וגם את זה, וגם את המכשול ההוא שחשבנו שזהו הגענו לסוף ולעולם לא נצליח להתגבר? גם אז היה בתוכך את הקול הפנימי שאמר לך לא לוותר,

שאמר לך להילחם

שאמר לך לחכות.

זמן.

כמה כמה שהוא משאב חשוב.

ומי כמוני בגיל 80 יודע זאת

כמה הזמן הוא המרפא הכי גדול

כמה הזמן הוא הקוסם הכי גדול 

כמה הזמן הוא המאפשר הכי גדול

כמובן שהקב"ה! אבל בורא העולם שברא את הזמן וגילם בתוכו כ"כ הרבה אוצרות,

שמי היה חולם לאן הם יובילו אותי, אותנו?

ומה היה קורה אם לא היית מחכה לי?

ומה היה קורה אם לא היית, היינו, נותנים לזמן לעזור לנו ולרפא בנו דברים?

ומה היה קורה אם לא היינו בוחרים לעבוד?

ומה היה קורה אם היינו נפרדים?

בצומת ההיא? וההיא? ובמשבר הגדול ההוא?

אני אפילו לא רוצה לחשוב על זה.

על מה הייתי יכול לפספס

על חיים שלמים ומתוקים וטובים איתך יקרה שלי

על המשפחה המדהימה שבנינו

על כל האוצרות הללו שעכשיו מביטים בנו בעיניים נוצצות

ושרים לנו שירים

ומחברים לנו ברכות

וכולם חוזרים על דבר אחד - אתם הדוגמא שלנו לזוגיות טובה סבא וסבתא!

אתם!

אנחנו יקרה שלי! אנחנו! שמעת?

אנחנו, הזוג שעבר והתמודד ונילחם וקם ונפל

ושוב נפל

ושוב קם

ושוב 

ושוב

אנחנו מודל להערצה!

ממנו שואבים!

והאמת? אני מבין אותם.

תראי יקרה שלי מה יצא מאיתנו!

תראי כמה אהבה יש בינינו

כמה עוצמות

כמה חוויות

כמה טוב. טוב צרוף. טוב שלם. חיים שלמים.

כמה נהיינו אחד, במלוא מובן המילה.

ואיזה מזל שחיכית לי

ואיזה מזל שהאמנת בי

ואיזה מזל שלא וויתרת

ואיזה מזל שגרמת גם לי לא לוותר

ואיזה מזל שלקחת את כל הפניות הנכונות בדרך

ואיזה מזל שהשכלת להבין שזו *דרך*,

ושגם כשאנחנו למטה, הכי הכי למטה -

אנחנו עדיין בדרך!

וכמה בהמשכה השמים צלולים

והשמש מאירה

והחיים מחייכים

וכמה טוב ואור ושפע וברכה יש מעבר לפינה, 

במורד הגבעה,

בהמשך הדרך הזו.

ואת, שחיכית,

וידעת

והאמנת

ובחרת

ואהבת

ללא תנאים 

לך אני עומד היום ומוקיר תודה ונושק לראשך על שהבאת לי את החיים המתוקים והנפלאים הללו לצידך ויחד איתך.

תודה.

את לא יודעת עד כמה תודה.

תודה שחיכית.

(רציתי לכתוב ישר ולא הספקתינגמרו לי השמות

בעקבות בלת"ם שמיד צץ,

אז חוזרת עכשיו רק לציין הבהרה:

@oo היקרה רק למען הסר ספק היה חשוב לי לכתוב שאת הקטע הנ"ל רציתי לכתוב כבר מחג השבועות שאז חשבתי על הדברים ופשוט חיכיתי לזמן פנוי לנסח ולכתוב אותו.

וכמובן שאין באמור שום התייחסות ספציפית למקרה ספציפי כזה או אחר או שום ביטול חלילה לדברים שנאמרו בשרשור אחר.

אלא רק התבוננות אישית שעלתה לי מקריאה במגילה וכל מה שפירטתי כאן. 

ואם יש מקרים שיתחברו וזה יהיה מתאים להם - מצוין, ואם יש מקרים אחרים שלא יתחברו או שלא יהיה שייך אליהם - זה גם כמובן בסדר גמור ואין הדברים מתיימרים להתאים לכל המצבים ולכל האנשים ולכל המקרים באשר הם כמובן, אלא רק לאלה שכן ).

ובכלל רוצה להודות לך גם כאן על הדיון המכבד, המפרה, המדייק והמחכים שם 🙏❤

כבר זמן רב כאן בפורומים אפשר ללמוד ממך המון מתוך המודעות הגדולה שלך, העבודה העצמית מעוררת ההערכה שלך, הגמישות המחשבתית שלך, החתירה למען מיקסום האושר בכל התחומים בחיים ועוד

🔴 מצב מלחמה 🔴 - תוספת קטנה לעכשיונגמרו לי השמות

יש משפט חשוב של דוקטור ויקטור פרנקל (ועוד רבים וטובים) שחשוב רגע להנכיח לעצמנו עכשיו:

כל התנהגות/תגובה בלתי נורמלית במצב/במציאות בלתי נורמלית - היא נורמלית.

אז מצאת את עצמך / את אשתך / את אישך / את הילד ברגרסיה בתחום מסוים?

אתם נורמליים.

זו המציאות שלא נורמלית.

אז לוקח לך שוב שנה לעשות פעולה פשוטה?

הכל עמום, מבולבל, לא מרוכז?

את נורמלית. אתה נורמלי.

פתאום בוכה כאילו בלי סיבה הנראית לעין?

כל פעולה הכי קטנה נראית כמו הר?

התחלת דיאטה בדיוק לאחרונה ומאתמול מחפשת רק מתוק ומנחם?

הסבלנות מתקצרת לפתיל קצרצר או אפילו בלתי נראה?

לא מבינה את עצמך?

שואל מה נסגר איתי?!

תוהה לעצמך או אפילו מבקרת את עצמך: מה זה מה קורה איתי?!

את נורמלית. אתה נורמלי.

ומה יעזור גם לנו וגם לזוגיות שלנו עכשיו?

בעיקר חמלה.

הבנה.

לגיטימציה לאנושיות שלנו.

המון חמלה ואהבה.

לעצמי. לאשתי. לאישי.

לקחת נשימה עמוקה

ועוד אחת

להוריד סטנדרטים כרגע במה שאפשר

ובעיקר לזכור שגם אני וגם בעלי/אשתי - אנושיים.

ועוברים, שוב, בתוך מציאות מוטרפת.

ולנסות למצוא עוגנים גם כעת

ולנסות לחזק את עצמינו ולהתמלא ממה שעוזר

לנו, ולזוגיות שלנו.

בשורות טובות ב"ה 🩵🙏

מאוד יפה ומרגש.נחלתאחרונה
מכירים את די סיטי במישור אדומים?ברגוע

האם יש שם חנויות במחירים טובים?

מחפשים בעיקר ספה ומיטת ילדים, אולי גם שולחן אוכל ותנורים

הייתי שם לפני שנה, זה היה בעיקר בית קברות לעסקיםפשוט אני..

אבל במג'יק קאס העברנו הרבה שעות מאוד מהנות

תודהברגוע
ואולם שמחות של ארועים חרדייםמשה

זה חור עולם. חוץ מברכב אין דרך להגיע לשם וגם אין סיבה.

אם אתם מהאיזורנפשי תערוג

שווה אולי לקפוץ

לנסוע ספיישל אני חושב שבירושלים יהיה יותר מבחר ובמנעד מחירים גדול יותר

תודה, יש לך המלצה על חנות מסויימת בירושלים?ברגוע
לא.נפשי תערוגאחרונה

אבל לפני שרצים לחנויות

90% מהחנויות ממציגות את הדברים שלהם באינטרנט

מציע לעשות את השוואת המחירים באינטרנט ורק אחרי שנסגרים על משהו ספציפי לנסוע לראות אותו פיזית

אולי יעניין אותך