לפעמים באלי לעזוב הכלאנונימית בהו"ל
רק בגלל טהרת המשפחה
נמאס לי

מקנאה באלה שיש להן אומץ לא לשמור.
כרגיל, ממליצה לפמות למכון פועהגלויה
ושולחת חיבוק גדולגלויה
בתור מתמודדת ocd
חיבוק אהובה ❤️המקורית
מסכנה 😔 רוצה לפרט/לפרוק כאן?קופצת רגע
וגם, עוד מעט יסקלו אותי אבל בין לשמור את כל הדקדוקים ובין לא לשמור כלל יש טווח, והוא די גדול...
מסכימה מאוד, שווה להתיעץ עם גורמים הלכתייםמיקי מאוס
גם אם בכללי אתם נוהגים יותר להחמיר
אם זה כל כך קשה ראוי ונכון לחפש את המקומות להקל בנושא הזה

באמת בנושא הזה אנחנו נוהגות היום כל כך רחוק מעיקרי ההלכה, יש לזה הרבה סיבות וחלקן טובות, אבל במצבים של קושי יש מקום לפתוח את העניין ולחשוב על מה כדאי להמשיך להקפיד ואיפה אפשר לשחרר
כמובן עם ליווי של מישהו גדול כדי שלא תצא טעות תחת ידך

כתבו פה הרבה על הרב זכריה בן שלמה
יש עוד גישות שמחויבות להלכה אבל יודעות גם להקל
מסכימהoo
אצלי די בהתחלה הבנתי שזה לא מתאים לי כל הבדיקות, ההתיעצויות עם רב וכל ההרחקות. זה היה פוגע ברגשות שלי ובזוגיות.

מצאנו את הנוסחה למה שמתאים לי ולבעלי. מאז הטהרה לא מעיקה עלי ולא פוגעת.
מסכימה מאוד מאודanonimit48
תודה לכולכן על התגובות!אנונימית בהו"ל
מנסה להיטהר וכל פעם מחדש יש סיפור אחר ואין לי כוחות לזה כבר. פעם קודמת הלכתי לבודקת. הפעם לא באלי. ולא באלי לשלוח שאלות לרב ולא באלי שיכנסו לי לתחתונים ולא לספר לאף אחד על ענייני האישיים.
ולא נעים לי להתקשר לרב כי בפעם הקודמת שלחתי תחתון והוא ביקש שאבוא לקחת ותיכננתי ללכת ושכחתי, מבחינתי היה לזרוק אותן מראש אבל לא היה לי כח להטפות מוסר שאולי יגיעו על זה שחבל על התחתון (לא קרה לי אף פעם אבל שמעתי רב שמותח ביקורת על זה באיזה שיעור)
ואני בימים מורכבים עם הילדים כשבעלי בעבודה רוב היום ורק באלי חיבוק ואפילו את זה אי אפשר. הוא מסתכל עליי בוכה בחוסר אונים כי גם לדבר אני לא מוכנה.

וזהו. לא עושה הפסק ונשאר אסורים. גם ככה עד שאצליח להיטהר ישאר לנו כלום זמן של מותרים ושוב הסיוט הזה יחזור. אז נחכה לפעם הבאה אולי אז יהיה לי כח לדבר הזה.

ואין לי כח לדבר עם אף אחד כדי לקבל הקלות. אני רוצה פטור. לא הקלות.
חיבוק!הריון ראשון13

אולי גלולות בחפיסות מחוברות שלא תקבלי ווסת?  

חיבוק!אביול
זה באמת לא פשוט
איי איי אייי! תיארת אותי מילה במילה!קופצת
אם הגעת למצב הזה, ( גם אני הייתי בו), אז:
*רק* הרבה זכריה בן שלמה - ולא עניין אותי לפי איזה פסיקה אנחנו הולכים בעקרון, ולפי איזה פסיקה הוא. מאז שהכרתי אותו הקושי פחת עשרות מונים.

אין בודקת טהרה. תמיד תמצאי רב שיתיר גם בלי בודקת.

תמצאי לך מניעה הורמונלית ( אם את לא רוצה הריון כרגע) שלא עושה לך רע.
נכון!!רק לרגע9
רק הרב בן שלמה, פשוט משנה את כל התפיסה.
בעינייoo
ללכת לבודקת ולשלוח תחתונים זה פוגע רגשית. לא יודעת למה זה סטנדרט.

אני בעבר הלכתי לבודקת ושלחתי תחתונים/ בדיקות פעמיים, אחרי שהרגשתי את הפגיעה החלטתי שזה לא יקרה יותר.

אני מחכה שהכתמים יגמרו ורק אז מתחילה שבע נקיים. בלי שאלות בלי התערבות באנטימיות של הגוף שלי. אם יש לי ספק אני מפעילה שיקול דעת.

זה קשה כדאי לך לחפש דרך שמתאימה לך.
אני מצטערת מאוד עבורך שחווית זאת בתור פגיעה רגשיתPandi99
אבל אני לא חושבת שבאמת יש פה משהו פוגע
יש פה צורך ורצון לעזור לאישה להיטהר

כמובן שזו החלטה שלך האם להיעזר בזה או לא
❤️
זה הקטע, שזה אינדיבידואליהמקורית
גם אני רואה את זה כפעולה לא נעימה, גם אם המטרה היא מאוד טובה.. וגם אם הבודקת מהממת צדיקה עדינה ורגישה. אין קשר בין הבודקת לבין התחושה הסובייקטיבית של האישה.

ומאחר והיה על זה שרשור לא מזמן, לא רוצה ןנצלש לפותחת אבל זה חשוב להגיד את זה.
לא רק בודקת, גם תחתונים ובדיקותoo
בדיקות אני כן שולחת האמתהמקורית
לעתים רחוקות אבל ברוך השם.
בודקת ותחתונים לא.
אין בכוונתי לחולל איזה מהפך האמת, ואני רואה שיש נשים שזה טוב להן. אני מניחה שפשוט צריך לחפש כתובת שתתן מענה גם בלי זה כל עוד ניתן. או לקחת אחריות על ההימנעות שלי לשתף פעולה
מהoo
טוב לאישה לתת תחתונים לרב? זה לא טוב לה. ההיתר טוב לה. אם תמצא דרך להיתר בלי תחתונים זה יהיה טוב בלי פגיעה.

מרגישה שחשוב לומר את המובן מאליו, שכנראה אינו מובן אליו.
טוב להן כי אין להן בעיה עם זההמקורית
לא לכולן המחיר יקר.
יש גם נשים כאלה. יצא לי להכיר
למה את קובעת לאישה אחרת מה טוב לה ומה לא?אין לי הסבר
אישה ששומרת על ההלכה, אבל גם רוצה/צריכה להיטהר כמה שיותר מהר, לא בהכרח תראה בזה פגיעה.
להיפך!
היא תעריך את המסירות של הרב/הבוגרת לעזור לה להיטהר!

זה שלך זה לא עושה טוב (ד''א, גם לי) לא אומר שלמישהי אחרת זה גם לא עושה טוב.
אזoo
זה טוב לך לתת תחתונים לרב ולא היית מעדיפה שהיתה דרך אחרת להיטהר?
אני אענה לך- זה לא שזה ״טוב״ ליזPandi99
זה פשוט לא מזיז לי ככ
קרה לי כמה וכמה פעמים
זה מה שאמרתיoo
שזה לא טוב, אלא ההיתר טוב.
את הופכת את זה לשווה פגיעהPandi99
בעיניי זה בכלל לא נכון
ואם זה מקדם אותי ואת תהליך הטהרה- זה טוב לי

טוב לך ללכת להיבדק בבדיקה פנימית אצל רופא? אולי גם זו פגיעה,?
כןoo
גם להבדק אצל רופא זו פגיעה וגם שם אני מפעילה שיקול דעת
טוב,Pandi99
אז באמת בעיניי כואב וחבל לחיות כך, ואולי כדאי לחשוב מאיפה השורש שגורם לנו להרגיש כך ולנסות לשנות את זה
השורש הוא אי נוחותהמקורית
של אדם זר שמחדיר דברים לואגינה שלי כשאני עם רגליחם פשוקות
פשוט כך.
במקרה הזה מסכימה עם @oo
אבל שוב, כל אחת והגבולות שלה.
ברור שזה לא נוח!!Pandi99
ממש לא טענתי שזה נוח ומהנה
אבל בעיניי לא פגיעה
ממש לא כואבoo
זה מצוין לי לחיות את התחושות שלי גם לגבי פגיעה באינטימיות שלי, לשמור עליה ועל הנפש שלי ולחיות כפי הבנתי ורצונותי.
יכולת לשאול את זה בצורה יותר בוטה?🤔אין לי הסבר
תסתכלי מה ציינתי בשורה השנייה מהסוף.
אני אעדיף לאסור את עצמי מאשר לשלוח את בגדי התחתונים לרב.
אבל ההבדל היחיד ביננו זה שאני לא משליכה את הרגשות והתחושות שלי על שאר בנות ישראל.

ואין לי יותר מה להמשיך לדון בעניין.
וואו.משמעת עצמית
נשמה, זה כתוב ממש בוטה
במחילה...
רק אני לא קראתי את זה ככההמקורית
והבנתי את הסייפא? 🤔
אםoo
הייתי כותבת 'לתת מראה לרב׳ זה כנראה לא היה נראה לך בוטה.
המילה מראה מעדנת את הסיטואציה ומורידה מהקושי.
אני רואה ומדברת את המציאות כמו שהיא, בלי ליפות.
אולי את המציאות את רואהאין לי הסבר
אבל את מה שכתבתי ממש לא ראית.
כתבתי שחור על גבי פורום שזה לא עושה לי טוב, ואז את שואלת אותי את זה בצורה מאוד מאוד ישירה.

הרגשתי כאילו שאלת אותי בקול רם באמצע הרחוב. אשכרה הסמקתי.

בכ''מ, את רואה מה לא עושה לך באופן אישי טוב, חושבת שכולם כמוך. לא חושבת שאת רואה את המציאות כמו שהיא, כי עובדה שבנות כתבו כאן שהן לא מרגישות כמוך, וממש לא רואות בזה פגיעה.
פספסתיoo
שכתבת שגם לך לא טוב. אבל למה זה בוטה לשאול אם טוב לך, אחרי שאת כותבת שיש כאלה שזה טוב להם? זה טעות שלי לשאול אחרי שכתבת, זה לא בוטה.

שאלתי באופן ישיר כי רציתי לדעת איך זה מרגיש למי שעושה זאת מבחירה. לא מצליחה לראות בעיתיות בשאלה שלי.
זה לא נעים, וזה קשהפשיטא
אפילו מאוד.
אבל אני פה בעולם עבד של ה', כמה שזה נשמע סגפני ונורא. כן, אני העבד. הוא הבוס.
הוא הוריד אותי לעולם הזה והוא נתן לי תורה ומצוות והלכות ומנהגים וכו'..
אז נכון, יש דרכים להקל בשעת הצורך, וגם אני נעזרת בהן כשצריך.
אבל אני מתהלכת בעולם בידיעה שלא הכל פשוט, ולא הכל נעים ונוח, כי בסך הכולל של ה"עבדות" הזאת לה', הג'וב הזה משתלם לי וטוב לי מאוד ואני בוחרת בו כל יום מחדש!
ולכן אני עושה גם מה שלא תמיד נוח לי או נעים לי. ככה זה בעולם, אני מתאימה את עצמי להלכה, ולא ההלכה מתאימה את עצמה אלי ואל כל תנועה ותנודה בנפש שלי... (ותאמיני לי שיש🤭 )

אשריי מה טוב חלקי♥️♥️
כל כך נכוןמשמעת עצמית
ההלכה היא לא "תכנית כבקשתך"
ולא הכל בה נעים או נגיש או מתחבר או ווטאבר.
כך התורה קבעה, יש פסיקה, יש מותר ואסור.
יש הלכות יותר קשות. זו המשמעות של להיות יהודי.
זה נכוןהמקורית
אבל זה לא שמי שבוחרת לחכות עם טהרה עוברת על ההלכה בהכרח. זה לא שחור ולבן כי יש פה אלמנט נפשי וגם זוגי.
לא חושבת שהיא התכוונה למי שמחכהפשיטא
אלא למי ש"פוסקת לעצמה" או בכללי, על הנטיה לחפש הקלות בכל נושא שקשור להלכה כי "זה לא מתאים וזורם לי"
תודה פשיטושמשמעת עצמית
הסברת אותי טוב.

הכוונה היתה בכללי לרוח הזו
אנחנו לא יודעים חשבונות שמייםהמקורית
מי שמחפשת פסיקה מקלה, כנראה זו הדרך שלה לעבוד את השם. והיא לפחות מחפשת, יגעה, רוצה לשמור את ההלכה ולא בועטת במצווה כי קשה לה.
אנחנו לא נהיה אלה שנקבע אם היא בסדר או לא. זה שלה מול השם. משכך, מוטב שנלמד לדון לכף זכות ושנתפלל שלא נבוא לידי הניסיון הזה. צריך לזכור שבמידה שבה אדם מודד מודדין לו.
וכולנו, או לפחות רובנו, מקלות בדברים מסויימים לכל הפחות, אם לא מקיימות חלק גדול מהם. לאו דווקא בטהרה
אני הכי מבינה את הקושי,פשיטא
אבל באמת שהעולם הזה נהיה פשוט מטורלל.
ופרוגרסיבי.
ופשרני.
וזה מה שמפריע לי. לא מה שאחרות מחפשות או לא מחפשות.

לא נראה שאת מבינה, בכנותהמקורית
בלי לפגוע, כן?❤️

אני לא רואה את הדברחם כמוך, אולי זו צורת הסתכלות. אני רואה את המוני עם ישראל נאחזים בשיניים במצוות, במסורת ישראל סבא, למרות הקושי שבדור שאפילו תנאים לא רצו להיות בו.
יכול להיות שאני לא מבינה.פשיטא
אז אפסיק להגיב בלי נדר...
זה כבר שלךהמקורית
ממתי אסור להביע דעה בצורה מכובדת בפורום?
🤷
מסכימה עם הרובמשמעת עצמית
ורק,
בעיני יש הבדל ממש גדול בין מי שאומרת: קשה לי המצווה הזו ומחפשת דרך מקלה (במסגרת ההלכה והפסיקה כמובן)
לבין כל הסגנון הזה ש"ההלכה צריכה להשתנות לפי מה שהיום" וכל השיח הזה ששם אותי במרכז ושהתורה, אלוקים וכולם יתכבדו להסתדר לפי מה שנח לי או מתאים לי לנפש.

לפעמים אנחנו מוסרות נפש על המצווה הזו ואחרות. ממש כך.
צריכות חיבוק אחרי לידה או קשה כל כך לשים כיסוי ראש או אפילו לחכות עוד שעה לקפה.
השם רואה ומעריך כל התגברות שלנו.
ועדיין אנחנו מקבלות הוראות מהתורה ולא להפך...
עם זה אני מסכימההמקורית
הלכתחילה הוא שההלכה והתורה מנחות אותנו
אבל יש כאלה שקשה להן עם זה.
ועדיין רוצות לשמור, לא משנה למה. לפעמים זה רק בשביל בן הזוג.
כמו שפעם לא הייצה בודקת, ומצאו פתרון כזה. כי עלה צורך, אולי גם הפתרונות המקילים יותר הגיעו ואוחי עוד יגיעו מתוך מחויבות מלאה להלכה והצפה של הדברים מצד נשים. בצורה מכבדת כמובן.
זה נכוןמקקה
אבל יש דרך ארוכה מאוד בין בדיקות פעמיים ביום ובודקת ותחתונים לבנים וכל זה
לבין שההלכה תסתדר לפי רצוני
כמו שיש דרך ארוכה מאוד בין הכשר בדץ לבין טרף

בגישה שלי, וחי בהם פירושו למצוא את הרב שאני מסוגלת להתמודד עם דרכו. וכן לא בהכרח להמשיך עם דרך שלא מתאימה. יש מספיק אפשרויות במסגרת ההלכה. לא צריך בכוח ללכת לפי הצד המחמיר
טוב שאת משמיעה את הקול הזה!לפניו ברננה!
💕💕פשיטא
מסכימה איתךoo
שלא הכל פשוט ונעים. גם אני מתאימה את עצמי להלכה הרבה מאד פעמים. יש פעמים שאני מחפשת את הדרך שההלכה יותר תתאים לי.

זה טוב שטוב לך לעשות את הבחירות שלך. לא נכנסתי לבחירות של אחרות.
הבאתי את עמדתי שהפעולה הבסיסית עצמה לא טובה וצריך למצוא אלטרנטיבות.
תודה רבה על זה..מזדההמתנות-קטנות
אני רק רוצה לומראנונימית בהו"ל
שלמרות כל מה שכתבתי בכלל לא היה לי נורא לשלוח את התחתונים לרב, מבחינתי היה גם להביא לו אותם ביד. קצת לא נעים אבל הייתי מתגברת.
הקושי שלי הוא לא מעצם הפעולה של לתת לרב בדיקה או תחתון אלא מהעובדה שזה קורה כל פעם שרוצה להיטהר.
ולא. אני לא מנסה להיטהר מוקדם מידי. והייתי נקייה יומיים לפני שהתחלתי לספור. וכנראה שוב נפצעתי כי המקום שם רגיש.

וברור שהייתי שמחה אם היה אפשר להתיר בלי לשלוח לרב. אבל לא נפגעת ששולחת ואין לי בעיה לשלוח שוב וכשארגע עכשיו אעשה את זה.
אם את סובלת מפצעהמקורית
יש פסיקות שמקילות בפצעים גם עד חצי שנה קדימה.
במקרה כזה, לא בטוח שצריך ללכת לבודקת כל פעם אלא מספיקה פעם אחת.
ואם את עם התקן, אז יש פסיקות שאומרות שהכתמים מההתקן נחשבים לדם מכה, ושוב, מקילים.
כדאי לך חבדוק אהובה
לי ממש אין שום בעיה עם זה!אמא טובה---דיה!

בכלל לא מובן מאליו. אני רואה בזה דבר ממש רגיל ולא פוגע בשום צורה.

מה רגילoo
בגבר זר שרואה פריטים אישיים שלך? לא מבקרת באמת שואלת
נדחפת-מדברה כעדן.
לצורך של טהרה, זה רגיל בשבילי.
כמו שמי שצריכה ללכת להיבדק כי יש לה כאבים, זה נורמלי שרופאה (אפילו אישה) תבדוק אותה במקום אינטימי כי הרצון להיות בריאה זה נורמלי אז גם מה שמביא אותה בדרך לשם, זה נורמלי...
נשמעoo
כמו שהמטרה מקדשת את האמצעים ושאין לך שום תחושות לגבי האמצעים ולא משנה מה הם יהיו
סליחה שאני מתערבתבארץ אהבתי
אבל התגובות שלך נותנות הרגשה כאילו את מנסה לשכנע את מי שזה לא מפריע לה שבעצם זה כן מפריע לה והיא רק לא מודעת לזה.
אני לא יודעת מה המטרה שלך בתגובות פה, אבל אני לא מצליחה להבין מה התועלת בדיון כזה.
אף אחת לא מנסה לשכנע אותך שאת צריכה להרגיש בסדר עם מה שלא מרגיש לך שמתאים לך.
אבל מי שכן מרגישה עם זה בסדר - למה לנסות לשכנע אותה אחרת? או לתת לה הרגשה שהיא לא בסדר אם זה לא מפריע לה? או שהחיבור שלה לעצמה לא מספיק טוב בשביל להבין שזה כן מפריע לה?
באמת שאני לא מבינה מה הטעם בדיון כזה...
לא מנסה לשכנעoo
מנסה להבין תחושות של אחרות. אותי זה מענין ומי שמענין אותה משתתפת בדיון. אין שום חובה להשתתף בו.
בהחלט אין חובה להשתתףבארץ אהבתי
אבל לפעמים עצם השאלה יכולה לעורר חוסר נוחות ושיפוטיות.
אני שמחה לשמוע שזה באמת רק מתוך עניין ושאת לא מנסה לשכנע או לבקר.

וזה חשוב בעיני לציין שמי שלא מרגישה בנוח לא צריכה להמשיך בדיון. אף אחת שכתבה את הרגשתה לא חייבת להסביר ולתרץ את עצמה בתגובה לשאלות, אם לא מתאים לה.
יש לי תחושותמדברה כעדן.
והתחושות הן שזה בסדר בגלל שכך אפשר לברר מה הסיבה לכאבים שלי או אם הפצע שיש לי במקום אינטימי מזוהם.

אני חושבת שפשוט את סבורה שיש דרך אחרת ואז לא מובן לך למה בוחרים בדרך אחרת. אבל עבורי, אם תלמידי חכמים וגדולי דור מורים שיש להראות שאלות לפוסקים בענייני מראות, אז אין לי שאלה לגבי זה שאולי יש דרך אחרת. ואז כל הגישה שלי היא שלא מנסים לעשות לי דווקא ולחלל איזו אינטימיות אלא שהם רוצים לעזןר לי במסגרת ההלכה איך להיות טהורה כמה שיותר.
הייתיoo
שם בהבנה הזו שהם רוצים לעזור, הודרכתי ככה. זה לא עזר ואחרי פעמים בודדות התחושות שלי היו ממש לא טובות שהחלטתי לחפש דרך אחרת. לכן זה מענין אותי לשמוע אחרות ולהשמיע את התחושות שלי.
אותי זה ממש לא מפדח. גם לסבא שלי שהוא מורה הוראהאחתפלוס
הבאתי בדיקות.
הרב שוכח מיזה שניה אח''כ.
הוא מסתכל על העד/התחתון כמו על שאלה הלכתית ושום דבר לא מעניין אותו מעבר.
אז למה שיפריע לי?
רב הוא לא אלוהיםאחת פשוטה
לפעמים נראה שאתן שוכחות שחוץ מרב הוא גם אדם בשר ודם, ו...גבר.
אויש, ברור שהוא לא אלוקיםאחתפלוס
אבל אלוקים מינה אותו ואלוקים יודע יותר טוב מאיתנו מה מדליק גבר.
כנראה שלא תחתונים עם כתם. .
סומכת על אלוקים שהוא זה שהמציא את הרומנטיקה שלא היה מביא לנו כזו הלכה אם היתה בזה בעיה.
אלוקים לא ממנה רבנים.מקרמה
רבנים ממונים ע"י בני אדם...
הם ממונים עי בנאחיוך גדול

והם בהחלט בני אדם

האם תחתון מדליק אותם או לא, לא נדע ואני רוצה להניח שמדובר בעסוק במלאכתו וזה ממש לא שם.

כשאישה מרגישה לא נוח לשלוח את זה, היא לא כופרת ולא חסרת יראת שמיים ולא לא מוכנה להקריב בשביל הלכה

אלא להפך, רגש הצניעות חזק אצלה וזה מרגיש לה לא נכון.

נכון אבל הרבנות עצמה היא פועל יוצא של הלכהאחתפלוס

שניתנה בידי אלוקים שצופה ומביט על כל הדורות 

נו ו מי אמר ששכחנו ???אנונימית-אנמית
כשאני נותנת תחתון או עד אני לא שוכחת ותאמת כל כך לא מפריע לי
אם גבר או רב או כל שם תואר אחר ידלק מתחתונים שלי זה נטו בעיה של אותו אדם
אני את שלי עשיתי , נטו , וזה פשוט חלק מאמונה זה להאמין בחוקים או כללים או אנשים שהוסמכו על פי בקיאותם באותה דת שאני מאמינה בה. אני יודעת שאני בסדר ואין לי שום אחריות על בני אדם סוטים ואני לא אשמה בכך ובין היתר אני מחפשת לי רב ובודקת מי הוא אותו רב .
וכן לי זה סופר נוח וטוב לשלוח לרב כי אני מחמירה לעצמי הרבה יותר אם לא הייתי שולחת , ורבנים שבקיאים בנושא ראו כל כך הרבה תחתונים ובדיקות שבאמת לא מזיז להם ונניח שמזיז להם אני מסירה אחריות כבר
רק אומרתהמקורית
שאצלי למשל, לא עונה שום קונוטציה כזו חלילה משליחת תחתונים לרב, ועדיין לא הייתי שולחת..
אבל מסכימה עם מה שכתבת מאוד
גם לי לא עולה קונוטציה אבל מעלים פה בכוחאנונימית-אנמית
רוצהסליל

רק להגיב לגבי "מעלים פה בכוח", ובכוונה לא הגבתי בשאר השרשור כי אני חושבת שזה מורכב.

אני חושבת שצריך להכיר בזה שנשים שונות מרגישות דברים שונים, וכל הרגשה בנושא הזה היא לגיטימית. זה בסדר שמישהי תרגיש ממש בנוח עם ללכת לבודקת, לשלוח לרב פריטי לבוש שלה ושאלות. וזה ממש בסדר שמישהי אחרת תרגיש שלא.

אני לא חושבת שמישהי כאן מנסה להלביש אג'נדות חיצוניות על התחושה האישית שלה. בסוף זה מאוד מאוד אישי. ולכן בעיניי כל הדיונים האלו צריכים להתנהל עם המון רגישות והקשבה למה שנשים אחרות מרגישות. אני למשל בזמן של בדיקה מרגישה סוג של פגיעה (לא של בודקת, אבל למשל אצל רופאת נשים, או פיזיותרפיסטית של רצפת האגן). האם יש כאן כוונה לפגוע? ממש לא. ועדיין אני מרגישה סוג של חילול. זה לא אומר שאם מישהי מרגישה אחרת, אז לא אכפת לה מהגוף שלה. אבל זה גם לא אומר שאני מגזימה. זה פשוט אומר שזה תחום רגיש ופרטי, שכל אחת חווה אותו אחרת, ולכן צריך כאן רגישות מיוחדת. מצד אחד לא להגיד לנשים שהם מגזימות. מצד שני לא לגרום לנשים שמרגישות בנוח, להרגיש לא בנוח עם זה שהן מרגישות בנוח.

אז הדיון חשוב בעיניי כדי להבין שיש תחושות שונות כלפי הנושא הזה, והן לגיטימיות.

מהמפגש שלי עם ההלכה (ועם הרבנים ויועצות ההלכה כשליחים), נתקלתי בהמון רגישות והבנה. ניסיון להתיר כמה שניתן, תוך שמירה על הכבוד שלי והבנה של הקשיים בכל תהליך הטהרה.

מה שמאפשר את זה זו דווקא ההקשבה לקשיים, למורכבויות שנושא כזה רגיש יכול להעלות, ולא התעלמות מהם או ביטול שלהם.

בדיוק שכל אחת תעשה מה שטוב לה בלי שיפוטיותאנונימית-אנמית
זה כאלו מתפלאים פה על נשים שחושבות כמוני איך זה לא מפריע לנוווו ונתן תחושה כאלו אומרים אתן חשפניות תחתונים עומדות ומנופפות בתחתונים שלכן ונפגעות מינית מבחירה בלי מידת בושה עדינות או רגישות.
אני מראת תחתונים ובדיקות לרב גאה
אני נוטלת ידיים אחרי שירותים , מברכת לפני ואחרי אוכל וגם מקפידה על הלכות טהרה זה מבחינתי אותו הדבר בתור בעלת תשובה
בעינייהמקורית
הסיפא של הדברים בכלל
היא לא להעביר ביקורת. בכלל לא.
ממה שאני הבנתי, המטרה היא לעורר מחשבה ביקורתית (לדעתי זה דבר חשוב) ולא להצביע בהאשמה או ללעוג לתחושות של נשים אחרות.
זה מיומנות שבעיניי חשוב לפתח, וכן, גם בתחום הזה.
לפעמים עושים דברים על אוטומטית בגלל הסתכלות על בעלי סמכויות כאוטוריטה שאין לערער עליה, גם במחיר של אי נוחות שלנו, וזה מותר גם לעצור רגע ולחשוב האם זה מתאים לי, נוח לי או שניתן לחפש אופציה אחרת. זה הכל. זה שכל אחת מכניסה את התחושה שלה, עם הרגישות שלה, זה מעולה וזה טבעו של דיון. אבל בעיניי חשוב לא לסטות מהנושא רק בגלל שזה דבר שקשור להלכה, וזה לא אומר שמי שבסדר עם 'מתחללת להנאתה' ולא אומר שמי שמרשה לעצמה לרצות להימנע מבדיקה או תהליך שעולה בו אי נוחות (הגם שהוא נוגע בעניין הלכתיים חשובים מאוד ) ולחפש פתרונות אחרים 'מרשה לעצמה' והיא פחחת ממי שמוסרת נפשה על המצווה בשליחת תחתונים או הליכה לבודקת. סופו של דבר כולנו באותה סירה ולכל אחת מתאים משהו אחר וזה בסדר, אני מאמינה שדווקא בגלל זה יש מנעד רחב של אופציות. ומי שלא יודעת שיש כאלה - אז הנה, זה עלה למודעות.
ולדעתי זה מה ש@מקרמה ו@מיקי מאוס ניסו להגיד.

חבל לקחת את הדיון למקומות אישיים. סופו של דבר, הדיון הוא לגופו של עניין ולא לגופו של אדם
יפה אמרת!אחת פשוטה
זה מעניין שבהלכהאחת פשוטה
אסור לתלות בחוץ חזיות ותחתונים של נשים.. כי יש מושג של צניעות, אבל פתאום כשזה להראות תחתון אישי לרב זה הכי צנוע ואין עם זה שום בעיה..

לא באה בביקרות אליך או לאף אחת אחרת שזה סבבה לה, באה בשאלה למי שכתב את ההלכה הזו כאילו למה שפה לא תהיה בעיה של צניעות?
באמת שואלת
אף פעם לא שמעתי שאסור לתלות בחוץיעל מהדרום
לק"י

אני תולה חופשי.

ולשאלתך- להראות לרב זה עם סיבה מסויימת. לא סתם...
בערך כמו למה מותר להבדק ע"י רופא גבר ולא להסתפר אצל ספר גבר.
יש מושג בהלכהלמה לא123

אני לא זוכרת את הציטוט המדויק

אבל הרעיון הוא שכשזה מקצוע של בן אדם אז אין חשש של צניעות ואין חשש שזה ישפיע עליו

כי הוא מסתכל על זה בצורה מקצועית

כמו שלפי ההלכה מותר לך ללכת לרופא גבר במקרה הצורך ואין חשש צניעות, כי הרופא מסתכל עליך בצורה מקצועית ולא מינית

אשמח אם מישהי תדע לצטט את מה שהתכוונתי אליו

גם לי ברח מהראש הביטוימדברה כעדן.
אבל נכון כמו שמביאים צלם גבר לרחבת ריקודים של הנשים בחתונה.
מתרכז? מתעסק? ואי שכחתי גם!!!
טרוד במלאכתו!!מדברה כעדן.
נכוןאחת פשוטה
אתן צודקות זה שונה מכל מושג צניעות אחר.. ועדיין לא יודעת למה זה עדיין מוזר לי, כאילו מעיקר הדין לא מצאו פיתרון יותר טוב מאשר להראות לרב תחתון של אישה....(?)
גם הפרטיות שלה נפגעת וגם הוא גבר.
מוזר לי.
רק אומרתמדברה כעדן.
שלא כולן נתקלות בצורך להראות תחתון.
אני כן צריכה, כי אני רגישה לתחתוניות. אבל לפני שנהייתי רגישה, הראתי את התחתונית... (אצלנו פוסקים שזה כן מקבל טומאה)

ואפשר לומר לרב שזה מפדח ולנסות לתאר כמה שיותר בטלפון.
פעם אחרי החתונה בעלי הגיע עם התחתונים לרב בשקית (צבעוניות, היינו מותרים וכנראה בדיוק התחיל המחזור), והרב פסק בלי להסתכל... יכולנו לשאול מראש בטלפון (או שזה היה שבת? כבר לוזוכרת...)
אוקיי ואם הייתי חילונית בלי דתאנונימית-אנמית
או מסורתית את חושבת שלא הייתי מראה את התחתונים או תחתוני ביקיני שלי ?
הייתי בוחרת על פי אותו סט ערכים חברתי , אם הולכים לים זה אפשרי

אני בים אלך בסבבה בבקיני כמובן אם בא לי ואולי אפילו חוטיני לעיני כל
אבל כמובן שניתנת לי הבחירה

כי אין מושג כזה לחץ חברתי חלילה

אם אני דתייה אני בוחרת כל יום מחדש בסט כללים וערכים ואם רב שרואה את תחתוני זה מה שיקל עליי לקיים את ההלכה אז אני אלך כל יום אם צריך !

כל בן אדם בוחר לעצמו חברה וסט ערכים שעל פיה הוא חי ועל פיה הוא בוחר מה נכון לו

אז די להסתכל על דתיות כאלו אנסו אותנו להראות תחתונים או שאנחנו טיפשות מפגרות שנהנות מזה

כל מקום וכל קבוצה /חברה/ דת/כת /קליקה שאליה תשתייכי יש קודים וכללים חברתיים
זה ממש נכון מה שכתבת פהבארץ אהבתי
זה מצחיק לומר את זהפה לקצת
זה כמו שכתוב בהלכה שאיברי הגוף של אישה צריכים להיות מכוסים ופתאום עם בעלה זה בסדר שלא.

ואז תשאלי את אותה שאלה למי שכתב את ההלכות.
העניןoo
הוא לא רק איך הוא מסתכל אלא איך אני מרגישה עם נתינת פריט אישי שלי
על רגש אפשר לשלוט ברמה מסויימתמדברה כעדן.
בדיוק כשמו שמישהי שואלת כאן בפורום על סיטואציה והתשובות אשכרה משפיעות על התחושה שאני נורמלית, שזה הגיוני וכו'... לפניכן הייתי בתחושה א' ואחרי התשובות יש תחושה ב'... כלומר, זה לא דבר שא"א לשנות. מקווה שהובנתי
נכון. אבל זה עניין אישי של כל אחתיעל מהדרום
לק"י

אי אפשר להכליל ולהגיד שלכולן זה מפריע (או שלא).
בכללי אני לא תופסת את הנושא הזה כרגישאמא טובה---דיה!

בכלל. כמו שלא אכפת לי שהרב היה רואה חולצה שלי אם היה צריך.

בעיניי זה הכי טכני בעולם.

יש כתם, יש שאלה, הרב רואה ועונה.

לא מרגיש לי אישי ולא רגיש.

גם לי אין בעיה עם זהיעל מהדרום
לק"י

בעיקר אם הרב לא יודע מי אני.
אבל כשיצא לי לשלוח היו פעמים שגזרתי רק את החלק המוכתם. היה לי יותר נוח.
צריכים למצוא דרך אחרתoo
כמו בהרבה הלכות שמוצאים דרכים נוספות. אם כל הנשים לא היו מסכימות לכך, היתה דרך אחרת.
נראה לי שפשוט צריך לשנות את הגישה לא את ההלכהPandi99
לא צריך לשנות את ההלכה, הפסיקה המקלה כבר קיימתמקקה
את יודעת שכל התפקיד של בודקותמקרמה
זה שינוי של השנים האחרונות?
המסורת זה שאשה מעידה על עצמה
ויש מושג שלם שהלכות נידה שנקרא "תליה" שלאט לאט פג מן העולם (כי למה לתלות טם אפשר להוכיח)

ולהלכה בהחלט יש פתרונות
ואכן הגישה השתנתה... אבל לא בהכרח לכיוון הנכון
למה את אומרת שזה לאט לאט פג מן העולם?מדברה כעדן.
הרב שלנו תמיד שואל אם הרגשתי כאב בהכנסה למשל... לא יודעת למה לומר בהכללה שכזו

אני שומעת קצת האשמה מצידך כלפי ציבור הרבנים? תלמידי החכמים? סתם אולי אני מפרשת לא נכון
היה פה לא מזמן שרשורמקרמה
שבודקת טהרה אמרה שהיו הרבה מקרים ששלחו אליה כשאשה תיארה במפורש כאב ותחושות שהיה ניתן לתלות בפצע.

היא אפילו אמרה שרב אמר לה במפורש שהוא מעדיף לכתחילה לשלוח לבודקת בשביל הוכחה מאשר להסתמך על עדות האישה

גם פה בפורום יש הרבה מקרים של נשים שכותבות במפורש שהם בטוחות שזה מפצע והרגישו כאב אמרו זאת לרב ובכל זאת נשלחו לבודקת.

ברור שיש הרבה מאוד רבנים שעדיין מנסים להמנע מלשלוח לבודקת אבל גם יש רבנים שלא

/>והשימוש בבודקות הופך להיות הרבה יותר נפוץ, הרבה מעל הצורך
כי אפשר
והוא נגיש
ובעינני זה פתרון שבא לתקן אבא בסוף מזיק

יש םה הרבה נשים שהגישה של הרב היא נגד בודקות..
אני לא חושבת שהם מקיימות פחות את ההלכה או מותרות פחות זמן
אלא שבהיעדר בודקת אין ברירה אלא להעמיק ולמצוא את הפתרון בהלכה והפלא ופלא... לרוב הוא נמצא

/>אבל נראה לי שזה דיון שנטחן פה כבר כמה פעמים בעבר...

אבלמדברה כעדן.
כך או כך, אם יש גישה כזו של רב, למה לדעתך הגישה הזו לא נכונה? מי אני/את שניתן ציון לנכונות הגישה? וכן, א"א לדעת על סמך הפורום כמות של רבנים בגישה א או בגישה ב'...

פשוט מנסה להבין למה לא לקבל את זה שזו הגישה ההלכתית..? כנראה שכך פסק לרב הרב שלו, ששאל את הרב שלו וכו'... כך זה בשרשרת הדורות עוברת מסורת הפסיקה והגישות השונות. וכמובן כשיש דברים שמתחדשים (כמו טכנולוגיות שלא היו פעם) הם דנים על זה ממקום של לימוד ועיון בתורה ומגיעים למסקנה כזו או אחרת... וזו התורה וכך בדיוק הורתה לנו התורה "לא תסור מן הדבר אשר יגידו לך ימין ושמאל" כי החכמים הם הדרך שלנו לקיים את התורה, בזכות ההבנה שלהם. מי אני שאומר שהם הבינו לא נכון?
אני אכתוב מאוד דוגרימקרמה
ואני מקווה שלא תראי בזה זלזול.
אני פשוט מנסה לשקף לך מה שאפשר להבין ממה שאת אומרת.

האם אנחנו כציבור הנשים כל כך תלויות בגברים שאנחנו בעד לכך שרב גדול ככל שיהיה
יאמץ גישה חדשנית שלא היתה נהוגה עד היום שכוללת לכתחילה חשיפה אינטימית לאישה זרה שהיא לא הכרח כדי לקבל את ההיתר המיוחל?

זו בדיוק הבעיה של המושג גישה...
אפשר ללכת איתה להקלות מרחיקות ואפשר גם להחמרות

יש הלכה ויש לה פתרונות.
ויש מסורת

ואני לא מדברת על מקרים שאין להלכה מה להציע!

עד כדי כך אנחנו חסרות דעה ומקבלות הכל בלי לעצור ולחשוב?
האם באמת לכך ההלכה התכוונה???
אני פשוטמדברה כעדן.
לא חושבת שמה שרב מציע לי זה נגדי, אלא לטובתי. אז אם אני לא מבינה אניא שאל שוב ושוב. ואם קשה לי נפשית משהו מסויים ממה שמציע, אני אומר את זה. וזה בכלללל לא קשור לציבור נשים שתלוי בגברים. אני יהודייה שרוצה לקיים מצווה ונעזרת ברבנים פוסקים כדי לעשות אותה בכמה שיותר ימי טהרה.
וזה מה שאשה צריכה לעשות עד שהיא מרגישה שהיא כבר לא צריכה כי אין לה שאלה, יודעת כמה מה התשובה, נעזרת בגורם הלכתי אחר (נשמת וכו') אבל המטרה היא להיות כמה שיותר מותרים.

אם הרב מציע ללכת לבודקת ומבחינתי זה דבר שמפריע לי, אומר לו את זה. אולי יצליח אפילו לחזק אותי להקשיב לעצמי או שיחזק אותי שלא חייבים אם זה עושה לי רע.

אני בהחלט לא מאמינה שזה נתפס מבחינתו כדבר לא טוב עבור האשה והוא בכל זאת מכריח/אומר שממש חבל לא ללכת...

לא תופסת שום דבר מכל מה שתארתי כחוסר בדעת שלי. יש לי הרבה דעת אבל בשאלה של מראות, כשיש לי שאלה, אני מפנה אותה לרב פוסק שלמד. וזהו.

בדיוק כמו שאני לא טכנאית מזגנים ואני נותנת לטכנאי לתקן מה שצריך חאני רק אשלם לו את התשלום...

ואילו הרבנים עושים הכל ממסירות למען עם ישראל!
את מתארת משהו מאוד אוטופימקרמה
ואני מאוד שמחה שזו המציאות שלך
אבל לצערי זו לא המציאות של כולם.

כמו שלא הכל שחור
לא הכל ורוד

ולצערי אני לא מדברת באוויר.
המציאות הזו של שליחה לבודקת ללא הכרח קיימת

וגם הרבנים הם בני אדם
ומותר ורצוי שלכל אדם תהיה מידת ביקורת כל שהיא
עוד סיבהמדברה כעדן.
זה שאולי הם לא רואים את הבדיקה הזו כדרך שגויה/פוגענית ולכן מציעים כאפשרות הלכתית טובה יותר.... לא יודעת. לא משנה. אפשר להביע אתה קושי אם קיים באוזני הרב ולא להתרעם בהכללה על ציבור הרבנים... לא?
עצוב לי מה שאת אומרתמקרמה
עבר עריכה על ידי מקרמה בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ג 17:22
כי זה מראה על ניתוק מהמציאות.

רב שלא רואה בדיקה חושפנית כשהיא לא נדרשת ובוחר בה כאלטרנטיבה ראשונה ולא רואה שזה פוגעני זה עצוב.

וזה ממש לא כל הרבנים
ואפילו לא רובם
אבל זו מציאות שקיימת
וצריך להעלות את זה למודעות
הבדיקה הזאתמדברה כעדן.
לא נעימה. לאף אחת היא לא כיף. אבל היא לא פוגענית חלילה. לא מסכימה. פוגעני זה תוך רמיסה של הנפגע. מי פה נרמס? אני לא. אני אומרת תודה שיש שבר כזה בודקת טהרה כי זה מהו נפלא שעוזר להוסיף ימי טהרה בין בני זוג ובכללי בעם ישראל....
כשאישה נשלחת לבדיקה לא נעימהמקרמה
כשאין בה צורך מבלי שהיא יודעת שאין בה צורך והרב ששלח אותה לא ניצל את כל הכלים ההלכתיים העומדים לרשותו כי החליט שיש פה מקום להחמיר יש פה בהחלט פגיעה ושימוש בכח.

מעניין אותי כמה נשים יתנדבו ללכת לבודקת אם הרב היה אומר לה
שומעת, יש לי אפשרות להתיר, הלכה מאפשרת. אבל אני רואה לנכון להחמיר, את מעוניינת בבדיקה?

הרבה נשים יגידו לא תודה.
אבל לא תמיד נשים מקבלות שיקוף מלא של הנתונים

אני תמיד אומרת שצריך לשאול רב במפורש
אין שום דרך אחרת להתיר מבלי ללכת לבודקת?
הרבה פעמים פתאום יש...
בחיים לא שמעתי על זהמתחדשת11
תמיד רב הפנה אותי כשניסה ולא מצא פתח להקל, ומתוך כוונה הפוכה לגמרי: לא להחמיר. ותמיד זו היתה המלצה אף פעם לא חובה
יש הרבה רבנים כאלומקרמה
שבאמת מנסים למצות את הכלים ההלכתיים

ואולי אפילו הם רוב

אבל יש גם כאלו שלא
וזו מציאות
ורק בשביל הנשים האלו שווה להעלות למודעות שבודקת זה מוצא אחרון ממש
וללמוד באיזה מקרים אפשר לתלות
ולחשוב עצמאית
כי אפילו אישה אחת רגישה שרואה בבדיקה אצל בודקת הכרח כשזו לא המציאות
והולכת כי 'אין דרך אחרת' זה אסון בעיני.

לרב יש כח גדול מאוד
וחייב שהשימוש בו יהיה נקי וטהור והלכתי נטו
גם אני כמוך -מעולם לא פגשתימתנות-קטנות
רב שיכל להתיר בדיקה וסתם שולח לבודקת כדי להחמיר

בכלל
לא שלחו אותי לבודקת
כשראו שאין איך להתיר
ושפצע יכל להתיר- אז הציעו

אני בחרתי ללכת
ומי שקשה לה- יכולה לא ללכת

והמחשבה בעיני שהוא סתם שולח לבודקת
הוא הרי יכל לתלות בפצע גם בלי הבדיקה שלה
היא קצת בורות בהלכה
כי בהלכה יש כללים מתי ניתן לתלות
ומתי לא- וצריך איזשהו הוכחה וברור
ואני ממש לא חושבת שלי יש את הידע שמספיק לשעת מתי ככה ומתי ככה
ולכן אני שואלת רב מנוסה שיודע מה שהוא מחליט..

ואם בנות פוגשות רבנים אחרים
שסתם בקלות יכלו להתיר בדיקה כי סביר מאוד להניח שיש פצע
וסתם שולחים לבודקת
או מציגים כחובה
אז
בכנות
כנראה שכדאי לחפש רב אחר
כי החוויה יכולה להיות ממש שונה

וגם מסתייגת מלצרף לבדיקה את המילה 'פוגענית' וגם 'פולשנית'

זאת בדיקה פנימית.
יש בה חשיפה
אבל פוגעני זה חוויה סובייקטיבית

וזה בערך כל מה שבאתי לכתוב בשרשטר הזה וכבר התעייפתי מלהסביר

שללכת או לא- תלוי בכל אחת ותחושותיה
אבל לא צריך להפוך לנורמה ועובדה מודנת מאליה שזה פוגעני ופולשני וחויה נוראית וכואבת וכו

ואני גם מאוד מאוד מבינה ומכבדת את מי שקשה ורגיש וכואב לה

אבל לא צריך להכליל ולקבוע לאף אחת ולספר לה עובדתית
שזה פוגעני
ולא
שהרבנים סתם שולחים ומחמירים

כי יש
ויש
ויש ויש ..
ואימדברה כעדן.
פשוט כבר קשה לדון... פשוט הכל מבוסס על זה שאין לך אמון (אולי) ברב. למה החלטת שהוא מחמיר ושהוא רק רוצה להרע לך?

אני מפרשת הכל אחרת...

מבחינתי הרב מציע את הדבר הנכון ביותר *הלכתית*. אני יכולה ומוזמנת להביע את הקושי שלי אם עולה כזה.

אף אחד לא משתמש בשום כוח ולא מכריח אותי דבר. הוא הרב הפוסק שיודע הכי טוב מה נכון....

מרגישה שאין לי מה לחדש כ"כ בדיון הזה. תודה ששיתפת ממחשבותייך ומקווה שהיה פורה בעינייך...
אני משתדלת לדייק מאוד במה שאני כותבתמקרמה
לא הכללתי את על הרבנים.
כתבתי בפירוש שיש כאלו וכאלו.
לא כתבתי בשום מקום שרב רוצה להרע לי.
אבל כן, לפעמים יש רבנים שעושים טעות והתוצאה היא רעה.

לרב יש כח בהיותו רב.
אין לו ברירה להשתמש בכוחו. זה תפקידו.

וכמו שאני בתפקידי צריכה כל הזמן לוודא שאני עושה אותו על הצד הטוב ביותר ויש עלי ביקורת.

כך גם רב. הוא בן אדם!
ולנו כציבור בהחלט מותר להעביר ביקורת ולחשוב עצמאית

יש לי הרבה אמון ברב שלי ובהרבה רבנים
ואפילו ברובם

ואני מאמינה שהם רוצים להיטיב

ועדין יש לי ביקורת כי המציאות הזו קיימת.
אולי את לא נחשפת אליה אבל אני כן

עולם ההלכה והרבנות הוא לא חף מטעויות

ואם יש אישה אחת שלא נעים לה והיא מפחדת לבדוק אם יש אלטרנטיבה והיא לא עושה את זה כי זה מושתק אז אני מעלה למודעות

אני חוזרת וכוץבת שמבחינתי כל הדיון הוא רק על מקרים בהם אישה נשלחת לבודקת כשיש לרב אמצעים הלכתיים להתיר בלי בודקת והוא פוחד להשתמש בהם

לא חושבת שזה טעותהמקורית
לפעמים אלה הכלים שיש להם, בהסתמך על מה שלמדו.
ואולי הרבה נשים כן מסכימות ללכת, וזה לא מפריע להן, אז לא צריך יותר מזה.

לדעתי טעות זה מושג רחוק. שלא שייך פה בהכרח
סליחה שאני אומרתמקקה
אבל גישה כזאת של אמ6נה בכל מקרה בהחלט הביאה לפגיעות על ידי "רבנים" שניצלו את כוחם לרעה. שהרי הרב יודע מה הכי טוב והכי נכון.

אסור לנו לאבד את חוש הביקורת והאינטואיציה!!!
יש חוש ביקורתמדברה כעדן.
ויש לומר שהם טועים כי אני מרגישה כך וכך...

שוב, הם נותנים מענה הלכתי ואני מוזמנת לומר אם משהו קשה לי. וזה הצעה ולא כפיה לשום דבר.... אני מאמינה שהם לומדים כמו שצריך ואני בטח לא יודעת יותר מהם מבחינה הלכתית...
וואי וואי הלכת מזה רחוקמשמעת עצמית
מה הקשר לפגיעות עי רבנים??
מדובר על נושא טכני הלכתי. טמא או טהור. וכן, לפעמים הפסיקה של הרב לא תהיה נוחה או נעימה לך. זה לא אומר שהוא לא צודק.
אם את לא סומכת על הרב שיענה תשובה אמיתית בשביל מה בכלל ללכת?
רבנים שעונים שדיני מראות הולכים לפי שיטת פסיקה מסויימת,ובגדול הם עושים הכל כדי להתיר.
אם זה אסור - הרב יעשה עוול אם יתיר.
בהנחה שמי ששואל באמתרוצה לקיים את ההלכה ולא סתם לעשות וי ולקבל היתר.

דיון הזוי
אני מדברת על מצב כזהמקקה
שהרב שולח לבודקת ומדבר איתה עלייך בטלפון, זה בסדר? כבר שמעתי דברים. מכאן לפגיעה ממש לא רואה דרך ארוכה
האמירה שהרב יודע הכי טוב צריכה להיות ממש בזהירות לצערי
מה פגיעה?יעל מהדרום
לק"י

הבודקת מסבירה לו מה היא מצאה, והוא פוסק.
הם לא מפטפטים עלייך להנאתם.
(והייתי אצל בודקת פעם אחת. אבל הרב לא ענה לה, בסוף אנחנו פנינו לרב אחר ואמרנו מה מצאה הבודקת והוא ענה לנו תשובה סופית).

תמיד יכולות להיות פגיעות, אבל לא בכל מקרה.

מסכימה שצריך לשים לב, ואם משהו מרגיש לא טוב, אז לא להתעלם.
אבל זה לא קשור דוקא לעניין הטהרה.
ועוד משהו- לא תמיד הרב יודע בכלל במי מדובריעל מהדרום
אני מודה שאני לא רואה פה סטיה מיניתמקרמה
אבל אני לא מבינה איך נוצר מצב שהאישה לאט לאט נדחקת מחוץ לדיון שאפילו היא לא יכולה להעביר את ממצאי הבודקת לרב בשפתה שלה?
איך הגענו ממצב שפעם עדות האישה על עצמה היתה עיקר המקור לתליה בפצע ופתאום עכשיו נדרשת הוכחה, ושפה מקצועית שידוע רק לרב ולבודקת?

למה בכלל בודקת צריכה לדבר עם רב?

למה יש בניהם ממשק?

ואני מזכירה שכל מושג התליה מספיק חשד... בכלל לא צריך הוכחה.

מעיקר הדין מספיק שאשה אומרת שכאב לה בשאת הבדיקה, שהיא סובלת מיובש- שיש לה נהיה לפצעים ומספיק לתלות בזה.

רק היום כתבה פה מישהי בדרך אגב (זה לא היה נושא השרשור) שלמרות שידוע שהיא נפצע לא מעט בלידה ואפילו עברה צריבה של הפצעים בכל זאת הרב מצא לנכון לשלוח אותה לבודקת יותר מפעם אחת ואני באמת שואלת האם זה הכרחי?
האם אישה כזו לפני עידן הבודקות היתה באמת נשארת אסורה או שהיו מוצאים פתרון הלכתי?

אני מסכימה שבודקת זה מוצא אחרוןיעל מהדרום
לק"י

לגבי זה שהבודקת מדברת עם הרב, נשמע לי לגיטימי לגמרי שהאשה או הבעל ידברו בעצמם עם הרב ויגידו מה אמרה הבודקת.
יכול להיות שזה פשוט היה כדי שלא יהיה טלפון שבור, סתם נבע מחוסר מחשבה. לא מרצון להתערבב בענייני האשה.

דווקאמדברה כעדן.
בגלל שזה כ"כ חשוב ולא מובן מאליו שהאשה טורחת לעשות בדיקה אצל בודקת, רוצים להתייחס אל זה בשיא הכבדות ולא שדברים לא יובנו כראוי ולכן הכי הגיוני שהבודקת תדבר עם הרב (אצלנו היא רושמת על פתק מה ראתה ואת זה אנחנו מקריאים לרב אחרי שאני מגיעה הביתה)

או שלפעמים הרב אומר מראש- אם היא רואה פצע אז.... (משלים את המשך הפסק)

בעיניי זה הכי מכבד אותי שלא בונים על הזיכרון וההבנה שלי. לפעמים יש גם מושגים רפואיים (כמו השם של התופעה שיש לי...) שממש חבל לבנות עליי שאדע להגות את זה...
אנל זה בדיוק מה שאני מדברת עליומקרמה
מושג התליה לא צריך להיות שפה מקצועית

הוא לא צריך להיות תלוי בזיכרון האישה

ההלכה ספציפית לעניין תליה בפצע הרבה יותר רחבה ממה שעשו אותה

כדי לתלות לא צריך הוכחה של מראה עניים של בודקת
ולא צריך מושגים מקצועית

ועצם המשקל שנותנים לבודקת שהפך להיות דבר שבשגרה הוא הבעיתי בעיני

מה שאת מתארת זה ממש ממש צריך להיות כלי במקרים חריגים
ממש לא הנורמה
פשוטמדברה כעדן.
היום יש את הכלי הזה וא"א להתעלם ממנו..

אתמול דנתי על השרשור הזה עם בעלי ונתן לי דווקא דוג' שבגלל שיש מציאות (במקרה הזה מציאות שיש בודקות טהרה) אז זה משנה את הפסיקות האפשרויות של הרבנים... אבל באמת שעייפתי ואין לי כוח עוד להמשיך לדון בזה...

לסיכום דעתי האישית:
לדעתי זה לא פוגעני, מי שלא מעוניינת שלא תעשה. את הגישות ההלכתיות אני לא חושבת שנכון לצאת נגדן.
תגובה אחרונהמקרמה
אבל את בדיוק מוכיחה את מה שבעיתי בעיני.

יש כלי חדש שבעיני חלק מהנשים הוא פוגעני והוא זה שישנה את הפסיקות האפשריות של הרבנים???

איפה זה משאיר את הנשים שזה קשה להם?
יכולות בכיף לשתףמדברה כעדן.
(בפעם הרביעית נראה לי שאני כותבת) את הרב בקושי הזה. הן תקבלנה את המענה הנכון ביותר עבורן. לי לפחות אין ספק בזה.
סליחה. אבל את לא מבינהמקרמה
אשה שקשה לה לא תשתף בכף.
ויהיה לה מאוד קשה לקבל את המענה 'המיוחד'

שבכלל לא צריך להיות מיוחד

כי הוא כבר (היה) קיים

והוא השתנה לרעה.

לא כל שינוי הוא מבורך
לא מבינהמדברה כעדן.
מאיפה כל המסקנות שלך.... באמת... אבל הן שלך ולא בהכרח משקפות את המציאות.
אני אנסה לכתוב בעדינותמקרמה
אני משתפת אותך במציאות שלי
בקשיים שלי
ולא רק שלי, של עוד הרבה נשים
ואני יודעת שלא זו היתה כוו תך אבל התגובות שלך מאוד לא רגישות
וזה בדיוק הכיוון שאנחנו הולכים אליו.

זה בסדר שאת לא מבינה. זה בסדר שזה לא הקושי שלך ואת לא אוטה בזה בעיה

זה לא בסדר לא לראות את הקושי של מישהו אחר ולמסמס אותו

המחשבה שאישה שקשה להתצא נגד נורמה הלכתית חדשה טו שתבקש דרך אחרת היא מחשבה של אדם שלא מבין את הקושי.

באמת שניסיתי להסביר
ואני שמחה שאין לך את היכולת להבין-זה אומר שאת במקום טוב ואת בסביבה בריאה

אבל אני מצפה ממי שקובע נורמות הלכתיות ופוסק הלכה בתחום ליותר
אני מסכימה איתךלמה לא123

הרבה נשים במיוחד צעירות שכל הנושא חדש להן

והרב אומר להן ללכת לבודקת, הן לא חושבות שיש להן את האפשרות לסרב

גם כי ברור להן שזו ההלכה וגם כי לא רוצות להיות הנשים האלה שעושות בעיות ,או שלא אכפת להם מהטהרה או הקושי של הבעל

בסופו של דבר זו אישה אחת מול 2 גברים שלא באמת יכולים להבין את הקושי, גם אם הם חושבים שהם מבינים

ולא שאני חושבת שהם אטומיםלמה לא123

אבל זה מצב מורכב

אז את באמת לא מבינהמיקי מאוס
ולכן את מתבצרת בעמדתך

את לא מבינה איזה השפעה יש למציאות הזו על הפסיקה עצמה בחוגים מסוימים שסוברים שאם האופציה קיימת אז היא הולכת והופכת להיות נדרשת כדי לתלות, זה פשוט משנה את ההלכה ואת ארגז הכלים של הרב, לרעת האופציה של להסתמך על האישה

את לא מבינה את תעצומות הנפש שנדרש מאישה לעמוד מול נורמה הלכתית שברור מאליו שהולכים לבודקת ולא מעט נשים מתקשות בדו שיח עם הרב ושולחות את הבעל וכדו (וזה כל מה שמזדעקים פה. לא על המציאות שזה קיים כשלעצמו, זה נפלא ולפעמים כנראה גם מאוד מועיל ונחוץ, אלא על זה שזה הולך ונהיה נורמה שדוחקת נורמות אחרות)

וזה בסדר וזה טוב ומותר לך לא להבין וזה גם ב"ה אומר שלא נתקלת בקושי.
אבל זה לא נכון ולא כדאי לבטל אותו

ובכנות- גם אני לא נתקלת בקושי ב"ה כרגע. הפוסקים שאליהם אני פונה לא היו צריכים בודקת ואפילו לא לראות את העד כדי לפסוק לי אלא הספיק הודעת ווטסאפ מפורטת

אבל בעיני חשוב שכל אישה שכן נתקלת בקושי תדע שזה לא ברור מאליו כמו להראות עד ויש דרכים אחרות והיא יכולה לבחור ללכת לפוסק אחר שישתמש בארגז כלים אחר אם זה שמתאים לה יותר (בעיני זה ממש לא נכון שעשו פה השוואה בין הדברים. הקושי אולי דומה אבל המשמעות ההלכתית אחרת לגמרי! בלי להראות את הצבע והצורה בד"כ באמת אין לרב כלים לפסוק. ותמיד במשך דורות הראו מראות לרב או לרבנית.
בלי בודקת - כמעט תמיד יש כלים כמו שהיה דורות על גבי דורות ורק במקרים חריגים מאוד אין

וגם ברור שבדיקה פיזית היא שונה ומשמעותית יותר מבדיקה של בד חיצוני, עם כמה שגם זה לא נח ולא נעים)
תודה שהסברתמקרמה
את כותבת ברור -את מה שאני לא הצלחתי להעביר
ואני גם מזכירהלמה לא123

בקטנה, שהשירות הזה עולה כסף

עלה לי 80 שקל לבדיקה

נכוןהריון ראשון13

אבל יש כאלה שמקבלות בקופה וזה חינם......

ויש כאלה שגם לוקחות יותר........

או שכן, או שלא (משתפת את מה שקרה לי)אנונימית בהו"ל

מעט זמן אחרי שהתחתנתי הייתה לי בעיה לגבי מראה מסוים. פנינו לרב. נחמד, אדיב, מאיר פנים ממש. הוא שלח אותי לבודקת טהרה. הלכתי, פעם ראשונה בחיי, כלה טרייה. הייתה לי חוויה מאד קשה. כעבור תקופה מסוימת, הסיפור חזר על עצמו. פנינו לרב. במאור פנים הוא שוב שלח אותנו לבודקת טהרה. ישבתי אצלו, עם בעלי לידי, והתחלתי לבכות שאני לא רוצה לחזור לבודקת. הוא אמר משהו בסכגנון ''נו, היא ממש נחמדה, הכל יהיה בסדר, זה ממש לטובתכם, לכי''. אז הוא כמובן לא 'הכריח' אותי. אבל בתור כלה צעירה, בלי המון ידע בתחום עדיין (רק ההדרכה שעברתי לפני החתונה, ושדווקא הייתה די טובה), לא הבנתי שיש לי אולי עוד אפשרויות. הבנתי שזה או להיאסר (ועבורנו, זוג צעיר מאד, זה היה ממש קשה) או לעבור שוב את הדבר הקשה הזה. הלכתי להיבדק שוב, וזאת הייתה טעות ממש גדולה, שהשאירה לי צלקת בנפש עד היום.

סיפור נוסף, שקרה בערך עשור אחרי הסיפור הקודם. מתייעצים טלפונית עם רב (אחר). הוא רוצה לשלוח אותי לבודקת טהרה. אני עונה שאני לא יכולה, שקשה לי מדי. הוא עונה שבלי זה הוא לא יכול לעזור לי. אני עונה שאני פשוט לא יכולה לעבור בדיקת טהרה. ושאם המחיר הוא שנהיה אסורים, אז זה עדיף לי. הוא מנסה עוד קצת לשכנע אותי ללכת. אני מרגישה מוצפת כולי ומתחילה לבכות. הוא שומע את הבכי ואומר ''טוב, אם את באמת לא יכולה ללכת לבודקת טהרה, אני אסמוך על מה שתיארת מקודם. זה בסדר, המראה טהור''.

אלה סיפורים אמיתיים. ברור שכל זוג צריך לחפש רב מתאים. אבל החיפוש הזה יכול להיות מסע ארוך, לפעמים של שנים. ובדרך אפשר לפגוש סיטואציות שמשאירות צלקות מאד עמוקות. אני לא נגד בדיקות אצל בודקת טהרה. אני יכולה להבין שיש מקרי-קצה שזה יכול להציל. אבל הקלות איתה מציעים להגיע לבודקת, יש בה משהו שעלול ליצור לא מעט נזקים אצל לא מעט נשים.

(וזה בלי להזכיר שהרבה נשים לצערנו עברו פגיעות מיניות כאלה ואחרות. להעמיד אשה שעברה פגיעה מול אופציה של ''או בודקת טהרה או להיות אסורים'', כשהיא לא תמיד יכולה או רוצה להתחיל לגולל את כל סיפורה האישי והכואב בפני הרב, זה דבר שיכול מאד לערער אותה ברמה הנפשית. בעיניי השיקול הזה, שמי שנמצאת מולי אולי עברה פגיעה, צריך להיות שיקול מאד גדול ולגרום לרבנים להמעיט ככל האפשר בשליפת האפשרות הזאת של בודקת טהרה).

תודה אהובה, וחיבוק גם לך. (אגב אני לא הפותחת)אנונימית בהו"ל

חיבוק גדולסליל
איזה חוויות לא נעימות.
ממש מצטערת לשמוע
ממש קשה לקרואמקקה
כואב ממש. במיוחד צבט לי הסיפור על כלה צעירה, שלא מספיק מודעת לאפשרויות...
ממש מצטערת שכך קרה לך
וואו, איזו חוויה קשהרק לרגע9
תודה ששיתפת
בודקת צריכה לדבר עם רב לפעמיםהריון ראשון13

כי אולי לפעמים האישה לא אומרת לרב מה שהיא אומרת לבודקת. או שלפעמים יש רבנים שמבקשים לדעת אם יש הפרשות טהורות מצוואר הרחם או לא ויש רבנים שאומרים שאם יש ממצא מחוץ לנרתיק אז בכלל לא צריך להסתכל בהפרשות. נושא של בדיקות טהרה הוא מאודדד רחב! וזה מאוד תלוי הרב וברגישות של הבודקת.

צורת ההסתכלותמקקה
שהרב יודע הכי טוב
שהוא יודע את ההלכה
שבודאי מה שהוא אומר נכון
ושמי אני שאגיד אחרת

זו צורת הסתכלות שעלולה להביא לפגיעות
אפשר שרב יטעה..מדברה כעדן.
אבל שה לא בסיס ההסתכלות שלי. ואם מרגיש לי שהוא טועה אפשר לדון איתו. אפשר לפנות לרב אחר...
וואו...אבל זה לא נכון בהכרחיעל מהדרום
לק"י

ולא קשור דוקא לטהרה בכלל.

זה כמו שתשאלי רב הלכות כשרות סבוכות, לא משהו שאת יכולה ללמוד מספר.

(עכשיו הבנתי נראה לי למה הגבת ככה. רק שזה לא קשור דוקא להלכות טהרה ובודקת)
זה מאוד קשורמקקה
אין דרך להגיע משאלות בכשרות לפגיעה מינית
יש דרך קצרה מאוד להגיע משאלות בטהרה או בזוגיות או בשלום בית או בפוריות לפגיעה מינית. זה משיק.
צריך תמיד להפעיל חוש ביקורת ולא ללכת בצורה עיוורת
ואגיד לך יותר מזהמקקה
אני ממש רואה טעם לפגם וחוסר צניעות בזה שרב (גבר) מדבר עם אישה אחת (בודקת טהרה) על מצב אינטימי של אישה אחרת
זה שזה שאלה בטהרה לא מכשיר את זה בעיני
זה מדרון חלקלק

עכשיו קדימה, תגידו שאני מגזימה
תגידו שהם רק עושים את עבודתם
תגידו שהם רבנים!! לא מסתכלים על זה ככה. אבל כל הדברים האלה כבר קרו. רוצות דוגמאות?
אצלי אף פעם לא קרה שהרב והבודקת דיברופה לקצת
תמיד הבודקת אמרה לי מה ראתה, אני ביקשתי שתכתוב על דף כדי שלא אשכח ואני הייתי מעדכנת את הרב.
אף פעם לא ניהלנו על זה דיון. אמרתי לו שהבודקת ראתה כך וכך והוא פסק מה שפסק.
גם אצלילמה לא123

היא סימנה על דף

טוב, אז אני חולקת על חלק מדברייךיעל מהדרום
לק"י

אני שוב אומרת לשים לב ולהשאר עם עיניים פקוחות, אבל לא לחיות בפחדים.

ודי מיציתי את הדיון האמת. אז אשתדל לעצור.
אני אזרום עם הדוגמאות שלךמיקי מאוס
אם את פונה לטכנאי מזגנים
או דוגמא מתאימה יותר - לרופא
או עוד יותר- ליועצת זוגית
ומסתמכת באופן עיוור על שיקול דעתם
אז את תקבלי טיפול לקוי בחלק גדול מאוד מהמקרים

וחלילה לא באה לומר שרבנים לא מעוניינים נטו בטובתנו ומונעים מיראת שמיים
אבל גם עם כוונות טובות יש הרבה טעויות
ובמיוחד בנושא כזה שבו על הרב מוטלת אחריות כפוסק, הוא לא רק מייעץ

אז גם בבואנו לרב צריך להיות בתודעה של מקבל שירות ולהפעיל ביקורתיות ושיקול דעת, בסוף מדובר בפסיקה אישית, האחריות וההשלכות הן עלי והרב רק מייעץ ועוזר וזה מאוד מוערך! וחשוב! אבל זה לא מוציא את האחריות ולכן גם את שיקול הדעת המרכזי מהידיים שלי

ועוד דבר, בהלכה ובמיוחד בנושא הזה מעורבבים הרבה גישות ותפיסות שהם לא הלכתיות נטו, וחשוב לראות אותן ולבודד אותן, בנושאים הלכתיים אין ספק שלרב יש יתרון אדיר עלי בשיקול הדעת אבל בנושאים אחרים לא ובהם עלי להקשיב יותר לעצמי ולאינטואיציה שלי

(סתם דוגמא- לפעמים רבנים אומרים באופן גורף לא לנסות לעשות הפסק עד שיעברו 6 שבועות מהלידה, זה לא עניין הלכתי ולכן אין שום סיבה לקבל את דעתם בנושא הספציפי הזה יותר מאשר את דעת הפורום והאינטואיציה האישית)
אז שאלה של מראה בפני עצמו היא באמת יותר דומה לטכנאי מזגנים ובה אין לי כמעט שיקול דעת
אבל שאלה של כמה לבדוק ומתי או האם ללכת לבודקת היא כבר משהו שצריך להפעיל בו יותר שיקול דעת עצמי כמובן בהתבסס על ההלכה בנושא ועצה מהרב
אבלמדברה כעדן.
כתבתי במפורש שזה לגיטימי וכדאי לומר לרב שהנחיה מסויימת קשה לי מדי וזה קו אדום (למשל, כל אחת ומה שבאמת מרגישה) אז איפה פה הבעיה?
הגבתי לך למעלה יותרמיקי מאוס
אם זה נשאר ברמה של שיח בין הרב לאישה וברמה של המלצה כשאין שום מוצא אחר אז ברור שאין בעיה וזה אפילו נפלא
מה זה, הצעת חוק בכנסת, לא הבנתי?לאחדשה

אם רוב הנשים לא היו מסכימות?

את חושבת שזה כיף נחמד ונעים לנשים לעדות את זה לכן הן לא עומדות בריש גלי ומוחות על העניין מול בניין הרבנות הראשית?

יש סיבה שבגללה היום פוסקים כמו שפוסקים.

וכפי שניתן לראות בצורה ברורה שאינה משתמעת לשתי פנים,

ככל שנותנים יותר הקלות, הדוק מחפש עוד ודורש עוד הקלות ושינוי של ההלכה לפי מה שבא לי ומה שהחלטתי שפוגע או לא פוגע.

אז לא.

יש הלכה.

קשה נכון מה לעשות.

מי שרוצה למצוא הקלות, מצויין. אבל לא להגיד שאם נתנגד מספיק הופ ההלכה תעשה שינוי כיוון למה שנראה לנו שנח לנו.

ואם כל הנשים לא היו מסכימות ללכת ללכת למקווה?פה לקצת
ולשים כיסוי ראש?
וללבוש חצאיות?
ההלכה משתנה לפי המצב רוח שלנו?
אבל סתם מעניין אותיפשיטא
איך את יכולה להפעיל שיקול דעת אם כתם טהור או לא?
זה דקויות של צבעים שאין לנו יכולת להבדיל לחלוטין ביניהם.
לא קרה לך בחיים שאחרי שעשית הפסק בדיקה יצאה לא נקיה?
לא נקייה אין משמעותה לא טהורההמקורית
בטח שיש לי יכולת להחליט.
אם זה צבע שיש בו ספק - שואלת.
אבל אם זה דברים שידועים אחרי שהתייעצתי בעבר - אני בסדר גמור עם זה.
אני לא מפחדת לפסוק לעצמי. זה כח שניתן לנשים בחלק מהמקרים. אז למה להקשות סתם?
לא דיברתי על מצב ששואלים על ספקפשיטא
היא כתבה שכשיש ספק היא מפעילה שיקול דעת אבל לא שולחת לרב.
כנראה אני המוזרה היחידה שלמרות שזה לא נחמד בכלל לשלוח לרב, מעדיפה עוד כמה ימי טהרה ולא להתחיל לספור מחדש אחרי שכבר צלחתי את ההפסק...
ממש לא היחידה. צריך גם להעלות את הקול הזה!Pandi99
במקרה כזה אני מסכימההמקורית
לא פוסקת לעצמי על ספק בשום פנים ואופן. זה כרת. וגם לא אתחיל מחדש.
בדיקה זה בסדר מבחינתי לשלוח
וגם תחתונים וגם בודקת למי שזה נח לה.
אין לי אנטי על אנשים אחרות, זה אינדיבידואלי שלי, שיש לי גבול מסוים שקשה לי לעבור אותו
יצאoo
ואם זה היה נראה לי פסול אז התחלתי לספור שוב.
הנפש שלי חשובה מעוד כמה ימי טהרה.

באופן כללי גם אחרי שנגמר המחזור אני מחכה עוד יום לראות שנקי ואז מתחילה לספור, אז בדר״כ לא קורה שיש כתם.
שמחה בשבילך שאין לך שום כתמיםפשיטא
מסכימה. גם אני ככההמקורית
פעם אחת קרה לי שהייתי במרוץ להיטהר וזה עשה לי רעעעע
חשבתי על הדהרים והבנתי שתכלס, בעלי פה איתי לכל החיים בעז"ה. ואנחנו לא צריכים רק מגע כדי להביע ולהרגיש. אז בנחת..
וזה הגיע דווקא בתקופה עם ההתקן החא הורמונלי שהייתי מוכתמת כל הזמן.
החלטתי לשחרר וזהו. עד ששחררתי את ההתקן בסוף גם חח
זה נחמד שלך זה כזה קלמתנות-קטנות
אבל כתמים זה דבר שקורה להרבה נשים
וזה לא רק לחכות יום יומיים- לפעמים הם מגיעים משום מקום באמצע

ו..זה לא רק עוד ימים טהורים
.

שאגב בעיני הם ממ ש לא דבר של מה בכך
והם גם חלק מבריאות הנפש שלי
יש תקופות שגם מחכים להריון..ואז הכמה ימים האלו זה להפסיד ביוץ...

קיצר את ממש יכולה לנהוג איך שנכון לך כמובן!!!
פשוט המציאות מורכבת אצל כל אחת ממרכיבים ושונים
וזה לא פתרון כל כך 'קל' לכולן

מקווה שגם בעלך חושב ככהלאחדשה

לפי דעתי הוא גם גורם במשוואה....

בעלי מעדיף אישה בריאה בנפשהמקרמה
עבר עריכה על ידי מקרמה בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ג 11:42
על עניין הטהרה הוא החלטה שלי בלבד.
אני אוהבת את בעלי, ומאוד זקוקה לחיבוק ואין לי שום ענין להיות אסורים יותר ממה שנדרש

אבל תהליך טהרה זה לא רק תהליך פיזי, זה זה גם תהליך נפשי שמאפשר את התהליך הפיזי
וכשאני מוכנה-אני מוכנה
לא דקה לפני.
אישה שעושה דברים כדי לרצות את בעלה לפני שהנפש שלה מוכנה הנזק לתווך ארוך גדול יותר
לא אמרתי לעשות דברים על מנת לרצותלאחדשה

אבל במקרה הזה זו בעיה זוגית שבעייני הכוח בידי האשה

ויש נשים לצערי (חלילה לא את, אומרת באופן כללי) שמזלזלות בתחושות הגבר ואף מחזיקות את זה כקלף מיקוח בזוגיות.

כן, זה שלנו,

אבל האם זה אומר שגם במחיר של אי התחשבות גורף בתחושותיו של הבעל?

שואלת באמת לא מתריסה..

כל שימוש בכח שיש לנו הנשים כקלף מירוח בזוגיות הואמקרמה
אנחנו לא במלחמה.
יש פה שותפות.

אבל כמו בכל שותפות צריך לקחת בחשבון את שני הצדדים וכן... גם על עצמך.

לצערי נתקלתי בהרבה מקרים שאפילו מלמדים בהדרכת כלות כמה חשוב לבוא לקראת הבן זוג בנושאים שונים מבלי לקחת בחשבון את הנזק שעלול להיגרם
וזה קול שחשוב להשמיע
לקחת את שני הצדדים, כפי שאמרתמדברה כעדן.
ולא רק אותי או רק אותו. זה גבול דק שלומדים אותו... כל הזמן.
אבל אני חושבת שחשוב להיות מודעיםמקרמה
למחיר שנגרם מויתור של אישה בתחום המיני ושהיא עושה צעד שהיא לא מוכנה אליו.
זה עלול להיות הרסני
גם אם הכוונה טובה.

זה לא דומה לשום ויתור אחר
מסכימה איתך מאוד לאורך השרשורמיקי מאוס
ובכלל בנושא הזה.

ניסיתי לכתוב ומורכב לי, אז רק מחזקת את דבריך.

מה שחשוב להבין שאמנם מדובר פה בתחום שנושק להלכה וכאילו חיצוני

אבל זה קודם כל אינטימי מאוד, וחלק אינטגרלי מהמיניות של האישה והאוטונומיה שלה על הגוף שלה. וצריך להתיחס לזה ככה - מכל הבחינות

בכנות, ללכת לבודקת בשביל חלק מהנשים זה חוויה אינטימית לפחות כמו קיום יחסים (ברמה סובייקטיבית), ועם מטען רגשי כבד שלילי
גם אניהמקורית
אני בכללמדברה כעדן.
לא משתמשת בביטוי ויתור.
כלומר, הכל זה בחירה, אני בוחרת להתחשב בבעלי, אני רוצה בעצמי שיהיה לו כמה שפחות קשה, זה לא רק לותר על עצמי בשבילו.... ממש עניין של איזה מילים אני שמה לעצמי בראש... אני רוצה שיהיה לנו שמח אבל כרגע זה מעיק בצורה שאני לא מצליחה להתגבר וממש מעציב אותי אז זוגית הבחירה תהייה כנראה אחרת...
לגמרי עבודה של לדעת מה עובר עלי בעומק הנפש. ואז ביטויים של ויתור ולמחוק את עצמי לא נמצאים שם.
אבל גם לסמנטיקה יש מחירמקרמה
וזה הנושא.
מה המחיר.

גם אישה שבוחרת בחירה מלאה להתחשב בבעלה בנושאים מינים עלולה לשלם מחיר.

יש מחקרים שמראים שלגוף יש לו מחשבה משלו... וזיכרון משלו
וכל מה שאני אומרת שצריך להיות מודעים לכך

זה ספציפית לתחום הזה
לא מדברת על התחשבות בתחום אחר

ו
נכון וגםoo
תחושות שנשארות בתת מודע ומשפיעות
לאoo
אי התחשבות גורף, אבל הבנה שאם האשה נדרשת לכל פעולות הטהרה, אז זה יותר שלה ולכן ההחלטה צריכה להיות שלה בהסכמת בעלה.

אם אשה מחליטה שלא מתאים לה פעולה X זה שלה (כי זה הגוף והנפש שלה) אף אחד לא צריך להכריח אותה לעשות משהו שהיא לא רוצה. אפשר למצוא פתרונות זוגיים והלכתיים.
כשמנסים להיכנס להיריון זה לא תמיד פשוט...אנונימית בהו"ל

יש מצבים שכל יום קריטי...

שנים עשיתי כמו שכתבת. כי אכן, הבריאות הנפשית שלי מעל לכל. אבל כשהגיעו הקשיים להיכנס להיריון, הפרמטרים השתנו. לא הפותחת.

אוייי סיוט ממש!!אוהבת את השבת
דבר ראשון לי מאוד עזר להיות בקשר עם יועצת הלכה ולא עם רב, כי זה ממש מביך אותי..
כמובן זה הלכתי לגמרי לגמרי
יכולה להביא לך מספר בפרטי של מישהי מקסימה ובקיאה
היא מאוד תמשח לעזור לך
והיא תזרום גם על לשמוע את כל הפריקה שלך...

ודבר שני קטן כל פעם שקשה לי קצת המצווה הזו אני נזכרת במדרשים על זה,
ונזכרתי יש שלי ילדים בלי עין הרע מתוקים רק בזכות המצווה הזו שהיא מביאה ללידת נשמות טהורות.. לי זה ממש עור..

בהצלחה גדולה!!!
אוי מבאסססהמקורית
וכמה אני מבינה את התחושות שלך!
את מונעת איכשהו? ייתכן וזה קשור לקושי להיטהר?

מודה שאני לא שולחת תחתונים וכאלה וגם לא הולכת לבודקת. זה מרגיש לי יותר מדי..
שולחת לך חיבוק ענק❤️❤️
אני מציעה לךהמקורית
יקירתי, מקריאה שנייה, לקחת אוויר קודם.
פטור לצערי אין למי שרוצה להיטהר כהלכה, עד כמה שידוע לי.
ומותר לך לבחון את הגבולות שלך.
רק צריך לדעת שהבחירה שלך עולה לך. וזו בחירה קשה לעשות. כזו שגורמת לנו לרצות לרקוע ברגליים כמו ילדים קטנים ושאיזה מבוגר אחראי יבוא לפתור לנו את הבעיה ולנחם.

מציעה לך לחשוב על התייעצות עם פוסק מקל. ללמוד את העניין, לבדוק החלפת מניעה או פתרון של הדימומים, לנסות לשחרר את הקושי ב- מה יחשבו עליי אם לא אבוא לקחת (לי ברור כשמש שהתחתונים לא אמורים לחזור אליי אם הייתי שולחת) או התקשרתי לרב יותר מדי.
ממש לשבת ולחקור עם עצמך מה יקל עלייך בתהליך, מה מתאים לך, אחרי הבנה ש- אם את רוצה לשמור טהרה, ולהיטהר ולהיות קרובה לבעלך, לצערנו זה מגיע עם קושי מסויים. ששווה את זה, אבל! את יכולה גם לא לסבול כלכך.

❤️❤️
אפשר להציע הצעה פרקטית?יעל מהדרום
לק"י

כשהייתי צריכה לשאול על כתם בתחתון, גזרתי את החלק הרצוי (אצלינו גם יש לרב תיבה ששמים בה את ה"אוצרות" עם פתק ומספר טלפון, והוא עונה בהודעה. זה בדרך כלל נוח, אם זה לא לחוץ עם הטבילה/ הרב לא נמצא/ חולה וכו').

ואימצתי את הפסיקה של מכון פועה לשים תחתונית כי היא לא מקבלת טומאה (לשיטתם).
וגם אם היא מקבלת טומאה, אולי יותר נעים לשלוח אותה במקום תחתון. אולי.

הלוואי שילך לך בטוב ובקלות!
אז לי יש הצעה אחרת אולי יותר פרקטיתרק טוב!
להעביר דרך הרבנית בצורה אנונימית. היא יודעת מי את אבל לא מסתכלת (שמים בשקית סגורה). והוא עונה אבל לא יודע ממי זה.
(אם יש צורך בפרטים הלכתיים כותבת על פתק או אומרת לרבנית).
לא תמידמדברה כעדן.
הרב נמצא בביתו.
לפעמים זה רב שנמצא בישיבה/כולל /ברבנות /מועצב דתית. אשתו לא שם... לא יודעת מתי הוא רואה אותה בכלל😅
וואי וואי נשמע לא פשוטאחת פשוטה
זה באמת מצווה קשה מאוד, וגם לא תמיד ברורה לנו ואני מאוד מזדהה.
רק נקודה חשובה- נשמע שאת לא משתמשת בכל ההתרים האפשריים כדי להקל מעליך, במסגרת ההלכה.. וחבל ממש, כי הרצון הזה לשמור הכל בצורה הכי חזקה שלו או הפחד הזה מלהקל, בסוף יכול לגרום לחנק והרגשה שבא לך לעזוב הכל וזהו.. כמו עכשיו.. וחבללל..

ואיך אני רואה שאת לא משתמשת בכל ההתרים? פשוט מאוד.. הראת לרב תחתון.. למה? אם שמים תחתונית לבנה אז היא לא מקבלת טומאה ולכן לא צריך להראות אותה, אם שמים תחתון צבעוני אז אותו הנ"ל, רק אם מחמירים ושמים תחתון לבן אז מתחילות הבעיות..
זה ממש מביך להראות לרב תחתונים.. מבינה לגמרי..

בקיצר אני לא באה לשפוט אותך או להעביר עליך ביקורת.. ממש לא ואל תקחי את זה ככה. אלא רק לאמר שחשוב לדעת ממש מה עיקר הדין במה אפשר להקל ומה ממש אסור, וכשמגיעים למצבים כאלו אז בוודאי שכדאי להשתמש בכל ההתרים האפשריים.
המון הצלחה ולגמרי מבינה אותך יקרה.
יש דיעות שתחתונית מקבלת טומאהיעל מהדרום
לק"י

היא צריכה לבדוק מה הפסיקה שלהם.
ובשבעה נקיים לרוב הדיעות שמים תחתון לבן, וצבעוני זה במקרים מיוחדים.

מסכימה איתך שכדאי לברר עם רב איפה אפשר להקל.
או אולי עם יועצת הלכה שתתייעץ עם רב בשבילה.
ההנחיה הגורפת של מכון פועהלאחדשה

זה תחתונים לבנות ומעליהן תחתונית לבנה.

סבבה. גם אני הולכת לפיהםיעל מהדרום
לק"י

אבל יש עוד פסיקות
אני באמת אימצתי את הגישה שלהם, כי ככה אני לא צריכה לשאול על צבעים שדי ברור שהם בסדר, אבל אני חוששת שטעיתי.
הם אומרים שעניין הצבעוני בשבעה נקיים זה פסיקהלאחדשה

כל כך נדירה שכמעט אין מקום לפסוק אותה.

אז וודאי שלא לכתחילה

לא אמרתי לכתחילה שום דבראחת פשוטה
את חושבת שבמצב שלה זה לכתחילה? היא במצב שבא לה לזרןק הכל וזהו.. ברור שעדיף למצוא רק שיתיר צבעוני או אפילו רב שיתיר תחתונית לבנה (שלפי הרבה מאוד דיעות לא מקבלת טומאה) ..
זה פותר כל כך הרבה ספקות והתעסקויות עם שאלות וכו'..
העניין שאת כתבת כאילו ברור שזו הפסיקה היחידהיעל מהדרום
לק"י

חשוב שנשים אחרות שקוראות פה ידעו שזה לא נכון.
צריך ללמוד מהספרים או להתייעץ עם רב במקרים ספציפיים.
לא יודעת מאיפה הרגשת שכתבתי שזו הפסיקה היחידה.אחת פשוטה
ממש לא.
יש המון פסיקות שונות, וחשוב להכיר אותן.
כי לא סייגת שזו פסיקה אחתיעל מהדרום
לק"י

כתבת להשתמש בהיתרים.
לי בכל אופן זה לא היה מובן. אבל אולי זו אני ומצב העייפות שלי.
בכלל לא עניתי לך, עניתי ליעל על הפסיקה הכוללתלאחדשה

של תחתון צבעוני.

במקרה של הפותחת נשמע שיש לה פצע ואם תלך פעם אחת לבודקת ותסגור את העניין, תעשה בדיקה בהתחלה ובסוף ושלום על ישראל..

וניתן יהיה לתלות את כל הכתמים בפצע, ברוב המקרים.

ולא לעשות מזה יותר ממה שזה נכון קשה לכולן לאף אחת זה לא קליל...

אבל יש פתרונות, זה ששמים עליהם חותם של פוגע בנפש פוגע באינטימיות הופך את זה להרבה יותר קשה ממה שזה לרוב בנות ישראל בפועל..

גם חושבת ככהמתנות-קטנות
אם היתי קוראת פה את כל שרשורי הטהרה היתי ממש בחרדות מללכת לבודקת למשל
ובגלל שהלכתי עוד לפני שקראתי -וואלה רק אמרתי לה תודה שבזכותה נטהרתי כמה וכמה פעמים במצבים הזויים(עד מלא דם!!ביום השביעי! וכדומה)
נכון לא כיף להחשף
ויש כאלה שיותר מורכב וקשה להן- ואני מממש מכבדת מאוד!!!!
אבל משהו בשיח הזה לפעמים מכניס גם עומסים מיותרים

אצלי בעלי שולח את הבדיקות לרב
וגם אם אני היתי שולחת- מביך אבל בהחלט שווה את זה

זה נורא אישי ומשתנה
ולפעמים מרגישה שמהשיח זה מנפח מדי וגורם לבנות מראש להתכווץ מול זה
זה גם נכוןיעל מהדרום
עבר עריכה על ידי יעל מהדרום בתאריך כ"ד בטבת תשפ"ג 10:34
לק"י

גם לי בחוויה זה היה בסדר גמור.
אבל יש רבנים שידעו ויצליחו לפסוק על סמך הצבע, המיקום של הדם, ההרגשה של האשה וכו' שזה פצע.
במקרה שלא, טוב שיש אופציה של בודקת.

אני אישית הייתי מעדיפה לשאול רב בקיא ומנוסה מאוד שימצא פתרונות. בטח אם המצב קשה לאשה.
לגמרילאחדשה

לפעמים הופכים זבוב לפיל. יש כאלה שזה באמת פיל, ענק בשבילן!!! ואין עם זה בעיה, זה לגמרי תקין

אבל הנהירה הזאת של הרוב אחרי המיעוט, כך מרגיש לי במקרה הזה עושה יותר נזק מתועלת, וגם ממש פוגעת במי שרוצה לשמור על ההלכה גם במחיר של חוסר נוחות.

נהירה של רוב אחרי מיעוט?חיוך גדול

כן.לאחדשה

אני לא חושבת שלרוב הנשים זה סיוט רגשי כזה עמוק שמוביל לעצבות שיגעון וכל מה שנשמע מהשרשור הזה כאן.

מהמציאות.

בסדר זה לא הדבר הכי נעים בעולם, אבל זה לא הטרגדיה הכי נוראית שעשו פה. לרוב, אני בטוחה שיש כאלה שכן וכואב הלב באמת והלוואי היה פיתרון ראוי.

א. את לא יודעתמקרמה
את לא יודעת לכמה נשים זה באמת מפריע.

ב. רגישות שמופנת כלפי רגישות ראוי שתופנה גם לאלו שלא

ונורמות בהלכה בהחלט נקבעות הרבה פעמים לפי קצוות, במיוחד אם מדובר על פוטנציאל נזקי שכזה

ואם יש נשים שלא מצליחות להבין את הרגישות שבנושא וכמה מדובר בדיני נפשות
אז איך רב יוכל להבין?

וזו הסיבה היחידה שאני ממשיכה להגיב בשרשור הזה.
כי צריך לצעוק את זה
ואולי יום אחד הרגישות תגיע
מסכימה עםoo
׳ואם יש נשים שלא מצליחות להבין את הרגישות שבנושא וכמה מדובר בדיני נפשות
אז איך רב יוכל להבין?׳

יש הרבה נושאים נשיים קשים סביב טהרה/ הריון ולידה/ אמהות, שישנן גם נשים שלא מבינות את הרגישות והקשיים.

אני גם כותבת פה בפורום שוב ושוב על הנושאים כדי לעורר מודעות. אבל מזמן הבנתי שזה קצת אבוד. בנושאים הללו זה לגמרי ׳אם אין אני לי מי לי׳
יש פתרון ראוימקקה
הפסיקה המקלה קיימת. רק צריך שהיא תהיה זמענה לכל מי שזקוקה לה.
את מפספסת את הפואנטהמקרמה
השאלה היא מה האלטרנטיבה?

ברור שהרבה נשים אם היו מצעים להם את המשוואה של ללכת לבודקת או להישאר אסורים היו בוחרות בבודקת.
יכול להיות שגם אני

אבל לא זאת השאלה

השאלה היא, אם הרב שלך, שאת סומכת עליו ברמה ההלכתית, היה אומר לך שזו לא חובה ויש להלכה פתרונות, גם היית בוחרת ללכת לבודקת?
מניחה שהתשובה היא לא

ועכשיו לשאלה היותר מורכבת וקשה לעיכול והיא
כמה מהרבנים באמת מנצלים את כל מה שיש להלכה להציע ולוקחים על כתפיהם הרחבות את האחריות לתת היתרים מבלי להחמיר בקמצוץ יותר ממה שנדרש לפני ששולחים לבודקת?

ופה התשובה צריכה להיות 100%

ולצערנו אנחנו עוד לא שם
אני בכלל חושבת שרב לא צריך להפנות לבודקתמיקי מאוס
לא צריך להיות ממשק בינהם.
רב בעיני צריך לנסות ולעשות הכל כדי להתיר עם הכלים ההלכתיים שהיו תמיד, זה הצד שלו והמומחיות שלו

אם הגענו למבוי סתום והאופציה היחידה שלו היא לאסור אז ראוי שיידע את האישה שקיימת האופציה הזו לגשת לבודקת שתבדוק אם יש פצע שאי אפשר לזהות בדרך אחרת, זה שירות אחר שהאישה יכולה לבחור בו אבל הוא לא אמור להיות לדעתי בארגז הכלים של הרב

כמו שברור שאם בבדיקת רופא הוא מזהה משהו שיש לו השלכה הלכתית אני אגש לרב ואוסיף לו את המידע הזה
אבל רב לא *ישלח* אותי לרופא או לעשות א"ס לבדוק מידע כזה וכזה

כמובן שזו רק דעתי ויש דעות אחרות
מסכימהמקרמה
ממש לא מסכימהמתנות-קטנות
ההנחת יסוד שלך היא לא גורפת
היא דעתך האישית

אני נגיד ממש לא היתי הולכת לרב שמחפש כל היתר אפשרי מבלי להחמיר בקמצוץ יתר

א. בעיני יראת. שמיים זה כפשוטו- שיהיה בי יראה מלא לדייק עם הרצון האלוקי
הדיבור פכ על הלכה נשמע לגמרי כדי לסמן וי.כדי להיות בסדר
אבל מה שחשוב זה הנפש שלי, ההרגשה שלי, הטבעיות...
אני מרגישה
שהנפש שלי לא תהיה רגועה ולא תהיה שלמה
עם התנהלות שמחפשת רק הקלות ומינימום האפשרי
במיוחד בנושא שיש בו נגיעה אישית וחשק עצום להתיר משהו
אני אשמח ללכת לרב
שנותן אמון
שהלכה היא הדרכה אלוקית מדוייקת ומבורכת.
שאלוקים הוא טוב ומטיב ויודע ומבין לליבנו
וקרוב לרגשות וגם למורכבות שלנו..כן גם בנושא הזה
ולכן
יפסוק לפי ההלכה כפשטה
בעת הצורך- ימצא גם הקלות -כי גם זה מעוגן בהלכה
אבל אם צריך אז שיאסור
ואני אבכה ויהיה לי קשה ומתגעגע
אבל הנפש שלי בפנים
תשמח
בעצם הנאמנות וההתמסרות
למרות הקושי הרגשי

זה לא בסתירה לדבריך
רק מחדדת
שזה לא חובה ש100% מהרבנים יחפשו רק היתרים
לשלוח לבדיקה פולשנית וחושפניתמקרמה
זה צעד מרחיק לכת ואני חושבת שחובה למצות את הכלים ההלכתיים לפני זה
לא מבינה איך הגענו למצב שזה הפך להיות דבר של מה בכך
להפך.
בגלל היותי אישה דתיה אני רואה בכך חשיבות לעשות את זה רק שזה הכרח.

ושוב, בעני הדיון הוא רק לנושא בודקות טהרה

אני דוקא לא התייחסתי לבודקות בכללמתנות-קטנות
אני אישית מממשמרואה את הבודקות כמצילות ועוזרות ועבורי
וממש התעצבנתי כשרב אסר אותנו פעם ולא המליץ ללכת לבודקת
אני ממ ש לא מתחברת להגדרה הפולשנית הנוראית הטרגית הזאת
בחוויה שלי-קצת לא נעים
לא יותר מכל בדיקה אצל רופאת נשים
ועם סיכוי לטהרה

אז אני דווקא בעד מאוד שרבנים ימליצו
לא יחייבו- מעולם לא חייבו אותי
מה שהם יכולים להתיר בלי- הם מתירים
מה שלא- שכל אחת תבחר אם ללכת או לא אבל בעיני טוב שהרב מיידע על האופציה

ככה אני רואה את הדברים
ורב לא חייב להתנהל רק לפי בנות שזה ממממש קשה להן פיזית ונפשית ולפחד להזכיר את המילה
לא כולן סובלות מזה כל כך
הזה מה שבאתי לומר פה
אז לא צריך להפוך את הקושי לנחלת הכלל ומובן מאליו
וגם לא צריך להקטין את הקושיחיוך גדול

או להפוך אותו לנחלת בודדות.

זה לא קשה לך? איזה יופי. שמחה בשבילך

רב כן חייב להתנהל לפי בנות שזה קשה להן פיזית ונפשית ולהתחשב בהן. תמיד אפשר לשאול כמה זה קשה מאחת לעשר? כן?

זה לא מילה גסה לכבד קושי של מישהי אחרת

זו כן מילה גסה לזלזל להציג את הקושי כמשהו לא נורמטיבי

וואו לגמריהריון ראשון13

טוב שאני בעצמו בודקת אחרת מקריאה פה לא הייתי מסכימה החיים ללכת בודקת או בגלל ללמודאת זה! 

לי פסקו ככה בגלל כתמיםאמא לאוצר❤
ומכירה עוד
זה בכלל לא כזה נדיר.
צבעוני עם תחתונית לבנה
גם לא חושבת שזה נדיר בתור פסיקה פרטנית...מדברה כעדן.
אבל כן לא ממש שכיח שכל פיפס קטן ישר אומרים לאשה "שימי צבעוני"..
נכוןלאחדשה

פוסקים באופן פרטני אחרי שאין שום דבר אחרת.

אבל זה בכלל לא לא=כתחילה, יש הרבה שחושבות ופועלות כך,

וחושבות שלבן זה חומרא. 

לא לבן זה לכתחילה, הצבעוני זה דיעבד..

אני לא חושבת שהיא צריכה לבדוק מה הפיסקה שלהם..אחת פשוטה
אני חושבת שהיא צריכה למצוא רק רחב כתפיים שיכול לכוון אותה ולהסביר לה מה אסור ממש ומה אפשר להקל.
לדוגמא חייב חייב לעשות בדיקה ביום הראשון והאחרון כי בלי זה אי אפשר להיטהר, אבל לא חייב לעשות פעמים ביום אם זה עושה פצע (ואצל הפותחת בהחלט נשמע שעודף בדיקות במצב של יובש עשה לה פצע)
לא אמרתי לפסוק על דעת עצמה, בוודאי לשאול רב
אני מסכימה שכדאי לשאול רב עם הרבה ניסיוןיעל מהדרום
חייבת להדגישהריון ראשון13

שללבוש תחתונים לבנים זה לא "להחמיר" .זה עיקר הדין. במקרים  מסוימים בהתר של רב אפשר להקל עם תחתונים צבעוניים ואו תחתונית לבנה או שחורה

ועונה שוב לכולכן יחד כי איבדתי את זהאנונימית בהו"ל
אני לא מונעת, אני מניקה. גם עושה בעיות?
אולי יש לי שם יובש, גם ביחסים הרגשתי את זה. אבל לא היה לי כח להתקשר לרב בשביל לספר לו על זה ולשאול אם אפשר להוריד בדיקות או לבדוק עם עד רטוב וכנראה שאני משלמת על זה מחיר. בעלי ניסה להתקשר פעמיים והרב לא ענה אז אמרתי לו שיוותר.

אני מבינה שאין לי ברירה ושלטובתנו כדאי לחזור לרב אבל כרגע אני פשוט לא מסוגלת לחשוב על זה כי אין לי כח לשבוע המתוח הזה עד המקווה.
מקווה שמחר אקום קצת יותר שפויה ואולי אדבר קצת אחרת.

תודה יקרות על התגובות והחיזוקים!
מותר לך לעשות הפסקהoo
מכל הנושא הזה.
כשיהיה לך כוח, כדאי לך לצמצם את הבדיקות למינימום ולקבל הכוונה מקלה לגבי אפשרות של פצע.
למה את צריכה לשאול רב אם מותר להוריד בדיקות?קופצת
תפתחי הלכה ותקראי מתי מותר להוריד בדיקות ואיזה
ממה שאני יודעת לא ''מורידים בדיקות''אין לי הסבר
זה פשוט בדיעבד אם לא עשית- אין בעיה להמשיך ולספור.
כדי להוריד בדיקות לכתחילה צריך להתייעץ עם רב.

אם יש לך מקור לדברים, אשמח שתשלחי לי...
הלכתחילה הוא במחלוקת הפוסקיםהמקורית
כתוב בספרי הלכה ואין צורך להתייעץ דווקא פרטנימקקה
בספרי הלכה כתוב ברור מאוד מתי אפשר להפחית בדיקות
הבאתי בעבר ציטוטים מהרב קנוהל, בטוחה שכתוב גם בספרים אחרים
ממה שאני יודעתחיוך גדול

דווקא אין בעיה להוריד בדיקות

בלי להתייחס לכל הדיון רק משהו אחד שעוזר לימשמעת עצמית
אני לא מתקשרת עם שום רב בשום מקרה.
כשיש לי שאלה זה התפקיד של בעלי. הוא לוקח, מתקשר, שואל ועונה לי מה הרב אמר.
לא מעניין אותי מה היה, כמה, למה...
לא מעסיקה את עצמי בכלל בזה.
טהור, אסור, ביי.
בד"כ לגברים יותר קל עם העניינים האלו ולכן זה פשוט שלו וזהו.

ובחיים לא הלכתי לבודקת. נראלי שיא הלא נעים וברוכשם שלא הצטרכתי. יש נשים שזה מציל אותן.
לא בהכרחהמקורית
יש גברים שיעדיפו להחמיר
אולי זה טוב לכם
אצלנו זה היה אסון
באמת גם אצלנומשמעת עצמית
לפעמים בעלי חשב שזו שאלה כשלי היה נראה שזה בסדר.
ויש בינינו הסכם שגם אם נראה לו ממש בברור אנחנו שואלים. ולו בשביל התחושה שלי.
לרוב הוא צדק וכך פסק גם הרב.

ואני אגיד עוד משהו לא פופולרי שאני מאוד גאה בו: בעניינים של הלכה, אני הולכת אחרי בעלי. הוא נותן את הטון ההלכתי בבית ואני סומכת עליו ומפקידה בידיו את האחריות הזו.
במיוחד בדברים שקשורים לשנינו כמו נידה.
למרות שיש לי המון ידע הלכתי מעצמי ובאתי מבית שמאוד שם דגש ולמד הלכה. אני בוחרת שזה יהיה כך.
לא תמיד זה קל אבל אני ממש שלמה עם ההחלטה הזו.
אשריחך שזה טוב לך. אם כך, זה מעולה. זכית המקורית
אם הבעל רק לוקח לרב, אין עניין של "הבעל מחמיר"יעל מהדרום
תתפלאי,אבל ישהמקורית
לפעמים הרב מסביר לבעל מה הוא פוסק ולמה, רוצה ללמד אותו ולחשןף אותו לזה, והוא... מפליג לעולמות אחרים 🤦
רגעמדברה כעדן.
אבל מה הכוונה מפליג לעולמות אחרים?
אני גם מכירה שבעלי והרב מתגלגלים לסיפורים מעניינים ודיונים כאלה ואחרים... אבל בסוף, בפועל בעלי חוזר אליי עם ציטוט מהרב לגבי השאלה הקונקרטית שלשמה הגיע לרב...
נכון. הוא חוזר עם ציטוט. ולפעמים גםהמקורית
עם ספקות. או עם רצון להחמיר
זה יכול לקרות..
מה שבאתי להגיד, זה שלא לכולן מתאים שהבעל יהיה מעורב ושתקשורת ישירה של האישה עם הרב לעתים עדיפה ונכונה יותר.
זה נכון תמידמדברה כעדן.
שכדאי ורצוי שכל זוג ימצא את הדרך שמתאימה לו.
אהה..על זה לא חשבתייעל מהדרום
לק"י

אצלינו לרוב זה מסתכם בלקחת את המעטפה ולשים בתיבה של הרב.
אסור להחמיר בטהרת המשפחה-כל בעל צריך לדעתאחתפלוס
הדבר הראשון שלומדים בהדרכה
כמו אצלנואהבתחינם
בעלי אחראי על כל מה שקשור לשאלות , לקחת לרב וכו..
חוסך לי המון
כמה דבריםשלומית.

המלצות פרקטיות

1. לדעת את ההלכה. לא בהכרח לפסוק במראות, אבל אחרי שיושבים וקוראים את הדרכי טהרה (אן ספר אחר שעל פיו אתם פוסקים) הרבה פעמים מתבררים דברים. אפשר גם לקחת קורסים ייעודיים.

2. להתקשר למכון פועה לשאלות. אנונימי, דיסקרטי, לי מרגיש הכי נח.

ועוד הערה: יש כאן כמה כאלה שאמרו דברים בסגנון שהנפש חשובה יותר מעוד כמה ימי טהרה. ואני רוצה רגע לערער על הקביעה שלשלוח שאלות לרב זה גרוע יותר מלהיות אסורים. לגיטימי שיש חלק שירגישו כך אבל גם לגיטימי שיש חלק שירגישו אחרת.

אני מרגישה שיש כאן תחושה שמי ששואלת את הרב היא לא קשובה לעצמה, לא אכפת לה מפרטיות ועוד ועוד. ואולי דווקא מרוב שאכפת לה מעצמה, היא מתגברת כי יודעת כמה חיבוק יעשה לה טוב לנפש, ולגמרי שווה לה את המחיר?

אני חושבת שאילו גבולות מאוד אינדבדואלים שכל אישה מחליטה בהם מה יותר חשוב, ולשלוח לרב זו לא פגיעה נפשית קולקטיבית. לפעמים להיות אסורים זמן ממושך פוגע בנפש יותר. (בלי קשר למה הבעל חושב או מרגיש)

*יש לציין שאני מדברת אל נשים שההלכה חשובה להן, ופועלות על פיה למרות הקשיים הרבים*

מסכימה. כתבת יפה. שאפו!המקורית
תגובה יפה ומדוייקת. תודה!אין לי הסבר
כתבת יפה. אשרייךמתחדשת11
ולפותחת, כתבת שלא היה לך כח להתקשר לרב ולפרט את כל הנתונים. אני ממליצה ממש לנסות, אולי דרך בעלך, לא תמיד הרב זוכר כל אישה ששולחת לו ואת הרקע מסביב.
יכול להיות מאוד שאם תספרי לו את הרקע כולל מה שאת מרגישה, כל עניין הטהרה יראה לך לגמרי אחרת ותקבלי הקלות שיקלו עלייך ממש

בהצלחה,ולגמרי מבינה את הקושי והתחושות שלך 💙
מדויק מאוד!אין כמו טאטע!
אין לי זמן לכתוב אבלדפני11
1. כן, גם הנקה יכולה לגרום לשיבושים של דימומים.
2. כמה זמן אחרי לידה? יש מצב לשאריות מהלידה?
3. נפוץ מאוד יובש בנרתיק בהנקה, יכול סופר לגרום לדימומים בכל בדיקה. יש לזה טיפול (תבקשי משחה ייעודית מהרופא) וגם כמובן להפחית בדיקות. לא לדלג על הפסק בדיקת יום א ויום שביעי. וכדאי מאוד עוד בדיקה אחת לפחות באמצע.
אני במקומך הייתי מבקשת היתר לזה קבוע, בטוחה שיתנו לך בלי שום בעיה.
4. מרשה לעצמי לומר בזהירות לבדוק הריון... דימומים אינסופיים בטח כשאת לא מונעת יכול להיות אופצייה כזאת....

חיבוק ענק טוב שפרקת כאן❤❤❤❤❤
לא יודעת איך לא עלה פה אבל אפשר לפנות ליועצות הלכהתהילה 4
ממליצה בחום על הקו הפתוח של יועצות ההלכה של נשמת.
הרבה יותר נעים ונח לדבר עם אישה. וכן, גם בלי טלפון שבור דרך בן הזוג. יש להן שעות של קו פתוח. הן זמינות ונעימות ובקיאות בתחום מעל ומעבר.
חות מההכשרה ההלכתית המאד אינטנסיבית ורחבה שלהם הן מקבחות גל שיעורי העשרה בעוד תחומים שחשובים בעבודה עם נשים. ויכולות לתת לך פתרונות.
סתם מעניין. הן פוסקות לבד או שואלות את הרב?אחתפלוס
בשאלות פשוטות הן פוסקות לבדלמה לא123

במוסבכות פונות לרב

ככה הבנתי

יש להן הכשרה וידע כמו של כל מי שסיים מבחני רבנותמיקי מאוס
בנושא נידה
כמו כל רב שכונה או משהו דומה
חלקן הקטן גם למדו לראות מראות אבל זה בכל מקרה רלוונטי רק למי שגרה קרוב

כשיש להן ספק בהלכה או מקרה קיצוני הן פונות לרב גדול יותר להתיעץ או לפסוק
אכן. לומדות,במשך שנתיים מאד אינטנסיביתהילה 4
ועוברות מבחנים מקבילים למבחני הרבנות. ממש מומחיות לנושא. פעם דיברתי עם אשת רב יישוב שסיפרה לי שאחרי שלמדה. בעלה היה שולח נשים ושאלות אליה כי היא המומחית בתחום.
👆👆👆 אפשרות מצוינתאמא ל4 + פצפון
אני בדכ שואלת את הרב שלנו אבל יש דברים שלא נוח לשאול אותו והקו של נשמת הוא מדהים, גיים צ'יינג'ר.

מסבירות בנחת מה שצריך. אפשר לשאול גם דברים ממש אינטימיים כי זה אנונימי.
וסתם למשל, כשהייתי אחרי לידה שאלו אותי איך אני מרגישה. מתייחסות גם למרכיבים אחרים.
נכון הן מהממות מהממות מהממותדפני11אחרונה
אני רק אשמח להוסיף-אחתפלוס
יש רבנים שמומחים בכתמים ויודעים לזהות אם זה פצע/מהרחם וכדו'.
תבררו לפני שאתם שואלים את הרב אם הוא מומחה ותלכו דווקא אל המומחים. אז תחסכו מעצמכם מלא בלגן.

(ברור שלפעמים צריך עזרה של בודקת אבל רוב המקרים, אם זה רב מומחה -לא יגיעו לזה)
מסכימה איתךיעל מהדרום
מי המציא את החג הזזזזזההההה??רוני 1234
איף
האמת שגם אותי מבאסחולמת להצליח
בעיקר בגלל הנקיונות, מרגישה גמורה כבר...
זה באמת חג שההכנות אליו מתישות...מתואמת

אין לי זכות לדבר, מודה (כי בעיקרון סיימנו את הניקיונות), אבל רק רוצה בכל זאת להזכיר שהקב"ה בכבודו ובעצמו המציא את החג הזה...

וכן, הוא גם יצר את השילוב הבלתי אפשרי שיש השנה, בין מלחמה לבין ניקיונות פסח...

לא יודעת אם זה מתאים לך - אבל אפשר תוך כדי הניקיונות לשמוע שיעורים לפסח. עשיתי את זה היום במשך השעות שהייתי במטבח וניקיתי אותו, והספקתי לשמוע כמעט ארבעה שיעורים. לא הרבה קלטתי, ברור, אבל זה כן עזר לי להיכנס גם לאווירה הרוחנית של החג הזה, והאווירה הזו תורמת לידיעה שלניקיונות האלה יש משמעות.

(בעומק: הניקיונות האלה יכולים להמחיש לנו את עבדות מצרים, ואז בפסח נרגיש באמת שיצאנו לחירות. ובעומק עוד יותר: הניקיונות הג'יפה האלה יכולים לעזור גם בניקיון הפנימי שעלינו לעשות בנשמה שלנו, לטהר אותה מכל מיני חמצים והחמצות...)

סליחה אם זה נשמע חופר ומטיפני🤭

כאמור, אין לי זכות לדבר.

אבל אולי קצת כן, כי אני שונאת לנקות, ולנקות לפסח עם כל החרדתיות שכרוכה בזה - אני יותר לא סובלת. אז אני מנסה לעודד את *עצמי* במילים האלה...

אני ממש בטוחה שלא לזה הוא התכוון…רוני 1234
אז למה את עושה מעבר?...מתואמת
אני עושה את המינימום שההלכה כיום מאפשרתרוני 1234
ההלכה כיום היא אותה הלכה שקבע הקב"ה...מתואמת

בכל אופן, שוב חיבוק.

לא רוצה להיכנס פה לדיון מתיש ומעציב בנושא הלכה ואמונה...

נראה לי שזה היה פחות עבודה בדורות קודמיםשיפור

כשבישלו כל יום, לא היה איך לאחסן מזון, הבית היה יותר קטן, היו הרבה פחות כלים. מרבה נכסים מרבה דאגות....

נכוןמתואמת
אז צריך לדייק את המשפט - עושים את המינימום שבהלכה לפי מה שהמציאות כיום מאפשרת.
שהקב"ה יסלח לי, אבל באמת שאם ישדיאט ספרייט

חג ששנוא עלי- זה החג הזה.

המקומות שהחג הזה הדרדר אליהם הם בלתי נסבלים.

אני לא יודעת האם הקב"ה באמת רוצה שכולנו נאכל בחדר המדרגות ונכניס את החג בכאלו נערווים.

אפשר להגיד לי עכשיו שלא חייב להיות בנערווים וזה נכון, אבל אם אמא שלך בלחצים והשכנה שלך בלחצים אז זה גם משפיע עלייך.

לפעמים אני חושבת לעצמי שבהקשר אלי בלבד שאולי שהקב"ה מעדיף שאני אוכל חמץ גמור מאשר שאחיה בלחצים, חרדות וחוסר שלום בית. 

מתואמת

אצלנו הנערווים הם דווקא מבית (כלומר - פחות מההורים שלנו, אלא מעצמנו). ובמהלך השנים אנחנו עובדים על עצמנו קשה כדי להפחית במעט... (עדיין ערב פסח הוא זמן מלחיץ, ודאי עם ילדים קטנים🙄)

וואי אני דווקא ברגוע ממששוקולד פרה.

לא לוקחת קשה את פסל אף פעם.

עושה מה שצריך ודי.

אוהבת את כל השוק של התן וקח שיש אצלנו ביישוב.

להמחיש כמה אני לא באטרף- היום היו לי שעתיים פנויות, וחצי שעה ניקיתי, שעה ומשהו הייתי בבית קפה.

גם אם יש פירורי חמץ שאין לי מושג איפה הם- נבטל אותם.

בעיניי הרבה יותר חשוב שלילדים תהיה תחושה של חג כיף. של חוויה טובה. לא של לחצים ופחדים. ואני רוצה לחרוט גם אצלי במוח שזה חג נחמד ולא מאיים

איזה מרענןoo

לקרוא את התגובה שלך עם צמד המילים 'בית קפה' בתוך כל המלל הלחוץ והקורבני של נשים סביב פסח

אצלנו הרוגע סביב פסח כבר נלמד ומיושם מזמן

הילד שמכשיר ומבשל לחג

יצא היום לטיול

אז זה מחכה בסבלנות למחר

הבית נקי

נוקה בשלווה (לא אני)

ואין פה לחץ על שום פירור

זה חשוב גם לתחושה של החג

אבל זה הרבה מעבר

ההבנה שהחיים נועדו לחיות

בטוב בשמחה

ולא בעצבים וחרדה

חחח… אם היו מנקים במקומי גם אני הייתי בסבבהרוני 1234
גם אצלנורקאני

סבבה לגמרי

רק אתמול התחלנו לנקות 

ועכשיו מסיימים

באמת שלא צריך נערוויםדיאן ד.

ואומרת כמישהי שההורים שלה מאוד מאוד מאוד מחמירים בפסח.

אני ממש קיבלתי על עצמי שפסח אצלי יהיה רגוע ובכייף

כי יש לי זכרונות לא נעימים מערב פסח בבית הורי.

אחד הדברים זה להתחיל מאוחר את פסח

ולא לסחוב את העבודה הלחץ והמתח חודש לפני פסח.

אנחנו מתחילים פסח רציני רק בראש חודש ניסן

ועיקר העבודה בשבוע האחרון וזהו.

נשות ישראל הצדיקות והמגזימות!!באתי מפעם

אני כבר מזמן הגעתי למסקנה שכל המצוות שקשורות לנשים, הן לקחו על עצמן בהגזמה...

למשל, 7 נקיים- נשות ישראל החמירו על עצמן לספור 7 נקיים בכל וסת ולא רק בדם טמא.

ניקיונות פסח- ברור לי שאם זו הייתה מצווה "של גברים", היא היתה נראית אחרת לגמרי...

ובכל, טבילה וחציצה... נראה לי נשים נוטות להחמיר על עצמן הרבה מעבר להלכה. 

ניקיונות פסח זו לא מצווה של נשים...מתואמת
ואצלנו דווקא בעלי מחמיר יותר בהם🤭 (על הניקיון השוטף במהלך השנה אני אחראית ועושה את הרוב. אבל בניקיונות פסח זה הפוך...)
ברוב העולם הנשים נוטות יותר להיות המנקות...באתי מפעם

וגם בדרכ מי שצורחת על הילדים

"לא לגעת במקרר!!! הוא כבר נקי לפסח"

לא להכנס לפה!! זה הקיימים לפסח!!

לכו לאכול בחדר מדרגות!

זה משפטים של אמהות לחוצות לרוב יותר מאשר אבות

וברור שהגברים שותפים, אבל מי זאת שלוקחת את המושכות, יודעת מה עוד נשאר לנקות ומה צריך? כמעט תמיד האישה.

טוב, אם אצלך בעלך אחראי על ניקיונות פסח אז בטח יותר רגוע אצלכם 😉

נכון, אבל הקב"ה ברא את המצוות, ברא אותנודיאט ספרייט

וגם לחץ חברתי, אמהות לחוצות, רבנים מטיפים (ברור שהרוב המוחלט לא)- הרי הקב"ה ידע לאן העולם הזה והמצווה הזאת הולכת להידרדר- למה לא עצר את זה בזמן?  

אפשר היה לשלוח איזה מלאך, שרף או שליח עם הבשורה. 

רבנים מטיפים? ב"ה אנחנו יהודים. אף אחד לא מטיף!!!אמהלה

כל אחד יכול לקחת על עצמו מה שהוא רוצה וללכת לפי איזו שיטה שרוצה ונוהג.

קצת הזדהות עם עבדות מצרים 🤣רחלי:)אחרונה
יש בזה משהו😅שיפור
מה מאכילים בפסחרקאני

תינוקת מפונקת ובררנית שאוהבת מאוד לחם???

ופסטות וקוסקוס ואורז

ואת כל החמץ היא אוהבת🤦‍♀️

וואי . גם אני בדילמהאחת כמוני
עם פעוט בן שנתיים שלא נוגע בפירות ובירקות גם
עוקבתאור.י
גם שלי הדיפולט שלה זה לחם עם גבינה 
אני גם בחששות האלה...מתואמת

הקטנה שלי אוהבת בעיקר לחם ופיתה וכמובן ממתקים🙈 לפעמים אוכלת גם פריכיות. בירקות מבושלים היא אוכלת רק תפו"א בצורת צ'יפס.

אנחנו ננסה לתת לה מהמצות, אבל אם היא לא תסכים - אז נקנה פיתות ולחמניות מקמח תפו"א (הן לא בהכשר לפסח שאנחנו אוכלים, אבל לא תהיה ברירה).

והיא תזלול הרבה במבה (מזל שאנחנו ספרדים...)

גם קניידלך יש סיכוי שהיא תאהב, אני מקווה. (היא אוהבת פלאפל וכדורי פירה)

מקווה שהילדים הבררניים של כולנו לא ירעבו🤷‍♀️

מצברייטרוני 1234
אולי אפשר להקל ולתת לה אורז אם היא תינוקת?
לחמיות מקמח מצה? אנחנו ששנה שעברה הכנו ויצא ממשואילו פינו
טעים ומוצלח
איזה מתכון עשיתם? אולי אנסה גם, אם לא מסובך מדי...מתואמת
אני אחפש את המתכון בהמשך היוםואילו פינו
אשמח למתכוןרקאני

בחג עצמו אנחנו מתארחים

מקווה שיהיה שם דברים לאלתר לה

אין לי תנור של פסח...

אשמח ממש גם למתכוןפייגא
יעזור לי
המתכוןואילו פינו

מערבבים הכל על הגז עד לאיחוד

על נייר אפייה ליצור עיגולים ללחמניות

ולאפות על 180 עד שמזהיב קצת לצערי לא זוכרת כמה זמן.. 

אפשר גם להוסיף אבקת אפייה שיהיו פחות דחוסותואילו פינו
תודה רבה!מתואמת
אולי תנסי מצה פיצה? מצה לזניה? זה מרכך את המצהשיפור
שניצלים וקציצות היא לא אוהבת?
לא כל כךרקאני

כשאני רוצה שתאכל בשרי אני מערבבת לה טוב באורז או בקוסקוס וגם אז לפעמים היא מסננת את זה

אם היא ממש לא תאכל כלוםמתואמת
אולי כדאי לשאול רב אם מותר לה לאכול קטניות?... (אם את גרה קרוב אליי בשמחה אכין לך סיר אורז בשבילה)
תמיד אני בלחץ לפני פסח עם התינוק התורןבאתי מפעם

אבל הם בסוף מסתדרים!!

אגב,

אפשר להשרות חתיכות קטנות של מצה במים כמה דק' ואז לסנן ולהכין עם זה מצה ברייט עם קצת חלב, זה מרקמית מאוד מזכיר פתיתים.

גם קניידלך זה אחלה. 

תפו"א קניידלך וביצה/ חביתהoo
פירה אולי? חביתה היא אוכלת?טארקו

קינואה אתם אוכלים?

במקרה שממש לא מוצאת הייתי מתייעצת עם רב אם אפשר להקדיש סיר לבישולים שלה ולהכין לה פסטה קטניות ואורז..

אפשר לנסות גם אטריות מבלינצס, ניוקי..טארקו
אצלנו מכינים לביבות מקמח מצהתוהה לעצמי
שנקראת כרמזלך.. הם רכות וזהנראהלי יכול להיות תחליף טעים ללחם לא רק לתינוקות.. יש גם פסטות כשרות לפסח. ואולי פירה יעבור?
בת כמה היא?חנוקה

עד גיל שנתיים בוודאי התירו לי לתת קטניות

פנקיקים16210

אפשר גם מקמח מצה וגם מקמח תפוחי אדמה

מצה מפוררת עם חלב וסוכר או שוקו אחרי כמה זמן קצת מתרכך

מצה טוסט במחבת

אפשר גם לשים חתיכות מצה16210אחרונה
מתחת עוף זה גם דומה לפתיתים
אוף בן חצי שנה נפל לי מהמיטהפה לקצת

אין לי מושג מה קרה

הנקתי בישיבה ב1 ועכשיו צרח וגיליתי אותו על הרצפה על הגב.

כנראה נרדמתי

מה עכשיו?

אוישכורסא ירוקה
תסתכלי שהאישונים שלו בסדר ולא מורחבים ושהוא מגיב בסדר, ובבוקר הייתי מתקשרת לרופא
הרופאה בטוח תשלח למיון, לא?פה לקצת
ולא יודעת איך יודעים אם האישוניםמורחבים
האישונים נראים לך בסדר, רגילים?כורסא ירוקה

התגובות שלו נורמליות, לא אפאאי, מגיב כמו שהוא בדכ?

אם כן אני חושבת שזה מסםיק.

לא בטוח שהיא תשלח אחרי ככ הרבה שעות, תלוי רופאה אני חושבת.

הוא נראה לי כרגילפה לקצת

ועכשיו הוא נרדם

מותר לישון אחרי שנפל?

אוף אני לא מאמינה שזה קרה לי

אמור להישאר ער חצי שעה מהנפילנכורסא ירוקה

מכיוון שכנראה זה קרה מזמן נשמע לי הגיוני שזה בסדר שירדם. מצד שני אני לא רופאה..

מבינה אותך, העייפות הזאת בלתי בלתי נסבלת...

במצב דומה לשלך הצמדתי את המיטה שלי לקיר כדי שזה לא יקרה, ופעם אחת כשהשתמשתי במתחברת ולא יכלתי, שמתי אחרי המתחברת שידה קטנה כמעט בגובה המיטה עם מזרן קטן עליה שאם יתגלגל לא יפול חזק אלא יפול לשם

שעה זה נחשב מזמן?פה לקצת

כנראה שעכשיו הלול גם בלם את הנפילה

הלול צמוד למיטה שלי וכשהוא נפל הלול התרחק מהמיטה

והוא נשאר ער כמעט שעה מהנפילהפה לקצת
ו5 דקות אחרי הנפילה הוא אכל, מותר להאכיל אחרי נפילה?
נראה לי שכןכורסא ירוקה
אם הוא אכל ולא הקיא אני חושבת שזה אומר שאין זעזוע מוח. זה טוב, ת ררי עם הרופאה בבוקר.

ותבדקי אם יש אפשרות לנעול את הרגליים של הלול או להצמיד לקיר בין המיטה שלך לקיר כדי שלא יהיה ללול לאן לזוז. אפשר גם מתחברת ואז הוא יתגלגל פנימה אליה

תודה לך שאת מגיבה!פה לקצת
צריך להשאיר אותו ער חצי שעה לזכרוננבוקר אור
נרגע מהר? איך הוא עכשיו?
נרגע מהר אבל אין לי מושג מה קרה ואיך נפלפה לקצת

ואולי נפל לפני שבכה ולא מיד בכה?

אןף

אני מכניסה את עצמי לסרטים, אני אלופה בזה

פה לקצת- בגיל כזה מתייעצים עם רופאמולהבולה
המרפס פתוח וזה לא ילד גדול שמגיב יודע לומר מה מרגיש
לא יודעת אם קשור למרפספה לקצת

כנראה לא שם קיבל מכה

אני מתלבטת אם ללכת לרופא או להתקשר

ותוהה לעצמי אם יש סיכוי שתגיד משהו אחר חוץ מללכת למיון

אני לא רוצה לכתוב דברים מפחידיםמולהבולה

כי אני נמצאת המון בבתי חולים עם אחד מילדי

שומעת המון דברים

אבל כדאי שרופא יראה אותו, כנראה שהכל בסדר! מלא ילדים נופלים מהמיטה

וזה מלחיץ אבל ברוב הפעמים הכל בסדר

אז אולי אני הצד הלא נחמד עכשיו

לגבי אישונים מורחבים- קחי פנס של פלאפון ותכווני לעין אם את רואה שהאישון מתקטן לגודל קטנטנן זה סימן מעולה 

פעם כתבו באחד הפורומים שלא להאיר לעין עם פנסיעל מהדרום

לק"י

רגיל. לרופא יש פנס אחר.

@פה לקצת קרה לנו גם פעם באמצע הלילה עם תינוקת בת כמה חודשים.

נסענו למיון, ושם בדקו ושחררו עם סימני אזהרה למה לשים לב. עכשיו בבוקר אפשר ללכת לרופא.

בגדול, הסכנה היא מנפילה מגובה של פי 2 או 3 מהגובה של התינוק.

וחיבוק, זה באמת מלחיץ.

כשאני פעם התייעצתי עם רופאה לגבי תינוק שנפל ליבארץ אהבתי

היא לא שלחה למיון. שאלה כמה שאלות לגבי ההתנהגות שלו, ואמרה שאם אני לא רואה משהו חריג אז אפשר להישאר בבית.

אותי זה מרגיע להתייעץ עם גורם רפואי...

וחיבוק, זה בטח היה ממש מלחיץ❤️

גם אצלי פעמיים לא שלחו למיון, על נפילה מהמיטה.טארקו
תודה לכולכן על התגובות, ההבנה וההרגעה!פה לקצת

עכשיו חזרנו מהרופאה, היא אמרה שב"ה הכל נראה בסדר ורק להמשיך לעקוב.

ואני מנסה לחשוב מה אני עושה שפעם הבאה זה לא יקרה וגם אם חלילה ארדם הוא לא יפול.

המיטה שלי צמודה לקיר ומהצד השני הלול של התינוק.

ברוך ה'! איזה כיף שעדכנת כורסא ירוקה
לגבי המיטות - תנסי להפוך את הסדר - שהלול יהיה בין הקיר למיטה שלך, ככה הוא לא יוכל לזוז. 
ואז מה?פה לקצת

אני לא אניק בלי להישען כי זה גם מסוכן, אז במקום להשען על הקיר אשען על הלול.

או שלא הבנתי נכון?

אפשר להשען על הלול אבל גם על הקיר שמאחורי המיטהכורסא ירוקה
אם את מניקה בישיבה. אם בשכיבה אז באמת על הלול
אולי יש מעצור לגלגלים של הלול? (הוא עם גלגלים?)יעל מהדרום

לק"י

את יודעת להניק בשכיבה?

אני מניקה בשכיבה, והתינוק ישן בין הקיר לביני. אבל אנחנו ישנים ביחד.

אצלי הנקה בשכיבה הצילה אותיחרות

בישיבה הייתי נרדמת...

(כם בשכיבה אני נרדמת אבל התינוק לא יכול ליפול)

חיבוק על החוויה המפחידהאיזמרגד1
אני מניקה בשכיבה והתינוק ביני לבין הקיר, ואז זה מרגיש לי בטיחותי 
לגבי ההנקה בשכיבהפה לקצת

עשיתי את זה עם הגדולים אבל זה גורם שכל הלילה הם ינקו כי כל פעם היינו נרדמים

אבל באמת רעיון לנסות איתו, שכחתי מזה

מעדיפה להניק כל הלילה מאשר שיפול שוב

אולי איכשהו לקבע את הלול למיטה?טארקו
עם קליבות או משו כזה..
אפשר לנסות לקשור את הלול למיטה כדי שלא יוכל לזוזהשקט הזה
אולי לפרוס שמיכה על הרצפה?שמש בשמייםאחרונה

שאם הוא יפול שוב זה יהיה למקום רך

מה חייבים לפסח?רוני 1234

פסח ראשון שאנחנו בבית מאז הקורונה וחסרים לי הרבה מאד דברים. כבר קנינו המון ציוד ויש כמה דברים שאני תוהה אם חייבים:

מגבות מטבח (או שמספיק לכבס את המגבות הרגילות?)

תחתיות לסירים (יש לכן רעיונות לאלתור זול?)

נטלה במטבח (אולי פשוט נשתמש בכוס?)

אוףףףף איזה חג מעצבן!

מגבותהשם שלי

אני משתמשת ברגילות מכובסות.

תחתיות לסירים- האמת יש לי מלא, אז חלק משמשים לפסח.

אפשר לשים מגבת.

נטלה- יש לנו פשוטה מפלסטיק.

אם זה מפלסטיק, אני חושבת שאפשר לנקות טוב ולהשתמש ברגילה.

אולי גם אם זה מחומר אחר. סך הכל משתמשים בזה רק למים קרים.

במגבות- לבדוק שאין עליהן לכלוכים לכבס ולהשתמש ובנפש חיה.

תחתיות אישית אני קונה את הפושטיות עם החורים

אני לא בטוחה שצריך חדש, ממליצה לך לשאול בטתר ישיבה או משהו (חכולה לשאול בשבילך אם תאצי)

נטלה לא חושבת שיש בעיה

פשוט מנקים אותה הייטב ( אם זה זכוכית טולי צריך עירוי? אינלי מושג ויכולנ לשאול בשבילך) 

נטלה הייתי קונה פשוטה מפלסטיק. או מגעילה את הקיימתטארקו

אם היא ממתכת, בעירוי מים רותחים עם חומר מפגל.

מגבות אנחנו מכבסים ומשתמשים בשל כל השנה

תחתיות לסירים-אפשר לשים מגבת, אפשר קרטון ביצים.

תשובות הרב יצחק בן יוסף שליט"אנפש חיה.

תחתית לסירים - מזכוכית/ מעץ -

ניקיון ועירוי מים רותחים,

מגבות-לכבס,

נטלה - לנקות

בהצלחה! 

נטלה אני מנקה רגיל עם סקוטש וסבוןהמקורית

מגבות אני אוהבת להתחדש אבל משתמשת גם בישנות

תחתיות לסירים - אני לא משתמשת בשלי של ימות השנה ונראה לי שאין לי גם כי חידשתי לפסח הקודם והעברתי לימות השנה

הכי הרבה על מגבת אבל תכלס אפשר לשטוף טוב עם סבון ולשפוך מים רותחים

תחתיות לסיריםתוהה לעצמי
יש בסטוקים הרבה פעמים עיגולי עץ או שעם שעושים את העבודה מצוין 
תחתיות לסיריםעבריה*
אפשר גם לגזור מהקופסה של המצות
רעיון טוב! תודה לך ולכולןרוני 1234
רק לגבי הנטלה והתחתיותניגון של הלב

חשוב מאוד לבדוק מאיזה חומר הם. נטלה מניחה שפחות קריטי כי זה לרוב רק עם מים קרים, אבל תחתיות סירים ששמים עליהם סירים רותחים חשוב לבדוק אם זה חומר שצריך להכשיר 

עוד שאלה-רוני 1234
תודה לכל מי שענתה בנתיים…

אם יש מכשירי "חמץ" כמו טוסטר וכדו' האם מספיק להצניע אותם או שצריך למכור אותם?

נראה לי לנקות טוב ולצרף למכירה, כדאי לבררנפש חיה.
במילא לא מוכרים את המכשירמקרמה

אם כבר מוכרים את החמץ שעל המכשיר

וזה כבר תחת מכירת חמץ שבלוע בהית

או תחת ביטול חמץ

אז מה השורה התחתונה תכלס?רוני 1234
צריכה לדעת אם להניח את זה בארון של המכירת חמץ…
אני ניקיתי את הטוסטר ומניחה בארון של המכירתחמץנפש חיה.
זה שאלה שצריך לשאול את הרב שלכם כי יש בזה ממשטארקו

פערים הלכתיים

בין כן צריך למכור

לבין אם מוכרים צריך להטביל שוב כי זה נקנה מגוי..

לבין אפשר

וכו..

אנחנו מנקיםרקאני

ומצניעים

לא מוכרים כלום לגוי

מנקים בקטנה ומצניעים. לא מוכריםמנגואית
לנקות ולהצניעהשקט הזהאחרונה
לנו אמרו לכבסרקאני

את המגבות ב60 מעלות לפחות

סירים אפשר להניח על מגבות או על כמה מפיות

וליטול ידיים אפשר גם מקופסא חד פעמית של חצי ליטר

יש נטלות זולות ופשוטות אבל אם את לא מגיעה לחנות זה מה שהייתי עושה

מגבות אני מכירה שצריך על הרתחהבאתי מפעם
מה אוכלים בערב פסח?רוני 1234

ברור שנאכל ארוחת צהריים בשרית ומזינה ברביעי בצהריים

אבל מה אוכלים ברביעי בבוקר?

ומה אוכלים בין הארוחת צהריים ל "שולחן עורך" בשעת לילה מאוחרת?

ביצים קשות/ תפוחי אדמה/ מצה עשירה / פירות/נפש חיה.

ולבוקר אפשר חביתות עם גבינה וירקות

בלחמניות כשרות לפסח 

יש שנוהגים לא לאכול מצה/קמח מצה בערב פסח...אמהלה

לפותחת- בבוקר אוכלים פיתות עד סוף זמן אכילת חמץ

לצהריים מכינה מרק ירקות מרוסק וסיר עוף עם תפוח"א

אחה"צ קרקרים מקמח מתפוח"א, פירות, עוגות וכד'

התכוונתי לחמניות מקמח תפוחי אדמה (יש קנויות)נפש חיה.
מצה עשירה נחשבת כמעין חמץ לאשכנזים וגםקנמון

לפי הרב אליהו אסור גם לספרדים לאכול אותה. 

מצ"ב הסבר באתר כושרות

עוגיות מצה עשירה | כושרות - ייעוץ והכוונה בכשרות

באמת? לא ידעתינפש חיה.
לפי הרב מרדכי אליהו הן חמץ גם לספרדים-קנמון

מעתיקה מאתר כושרות:

"מחמת הטענות הללו התריע הגאון הרב מרדכי אליהו שעוגיות אלו נחשבות לחמץ גמור בין לאשכנזים ובין לספרדים, חובה לבער אותם מן הבית לפני פסח, ולא לרוכשם גם לאחר הפסח שכן הן 'חמץ שעבר עליו הפסח'.."

מדובר על עוגיות מצה עשירה..

יודעת שיש הרבה שלא יודעים

מה שאנחנו עושים - קונים אותן לפני פסחווטר מלון

ואז מוכרים אותן בפסח לגוי..

וככה אחרי פסח הן לא 'חמץ שעבר על הפסח',

ואני יכולה להתפרע עליהן בכיף

רק אני לא אהבתי אותו אף פעם?😅המקורית
עוגיות בוטנים מבחינתי זה ה- דבר
עוגיות בוטנים מבחינתי זה כמו ופלה לימון😄יהלומה..
אני לא סובלת וופל. לא לימון ולא בכללהמקוריתאחרונה

אבל עוגיות בוטנים זה פסגת האושר שלי בפסח🤭

בואי נגיד אבל שלא גדלתי בבית שנהוג להכין בו עוגות בפסח אז כל אחד והגרסא דינקותא שלו חח

גם אני לא!!השקט הזה

ואחים שלי היו מחכים כל שנה לימים לפני פסח כדי לאכול אותם.

בכל מקרהמדברה כעדן.
מספיק שיש ציבור שעבורם זה לא חמץ וזה בטח לא חמץ שעבר עליו הפסח לשיטתם... 
בב7קר אצלנו פיתות עם ממרחיםבוקר אור
ואם נשאר עוד חמץ..
אולי נכין פנקייקים מקמח תפו"איעל מהדרום
לק"י

או קרקרים מקמח תפו"א (קנויים) עם גבינה, ירקות וכדומה.

ועד הלילה בטח נאכל שטויות. יש עוגיות קנויות מקמח תפו"א. לא הכי טעים, אבל נשנוש.

בבוקר אנחנו בדרך כלל אוכלים פיתות עם ממרחים בחוץשיפור

מקווה שיתאפשר מבחינת מזג האוויר.

דווקא עם ארוחת צהריים אני תמיד מסתבכת

למה מסתבכת עם הצהריים?יעל מהדרום
כי אני עסוקה באריזות ועוד לא סידרתי את המטבח כשלפשיפור
הבנתייעל מהדרום

לק"י

אני מוציאה כלים מהארון של פסח לפי הצורך.

ואז אפשר לבשל בלי לארגן מטבח שלם.

בוקר עוד אפשר חמץהשקט הזה

או קורנפלקס עם חלב (אפשר גם כשלפ)

לפני החג אפשר שאריות מהצהריים

נקניקיות וציפס

מרק ירקות

מרק כתום

פירה

יש קרקרים כאלה שנראים כמו מצה אבל מקמח תפו"א, אפשר אותם עם ממרחים.

עוגות "שהכל"

אפשר דברים מקטניותאמאשוני

נגיד קרונפלקסים וכזה קטניות אם אין לך כח להתעסק עם חמץ.

אפשר גם לוותר לגמרי עת חמץ בבוקר, להוריד כלי פסח מוקדם בבוקר ולהכין שקשוקה ולהגיש אותה עם פרכיות אורז נגיד.

ואז ארוחת צהריים קצת יותר מאוחרת.

לילדים אני אורזת מנה מהצהריים בקופסה פשוטה.

אורז עם קציצות וקוביות תפו"א ברוטב עגבניות.

עם ביצה קשה בצד. אפשר גם שעועית ירוקה.

אולי יש מי שלא מבשל קטניות בכלי פסח- אנחנו כן.

מה שאוכלים- אוכלים, מה שלא זורקת.

אחרי כניסת החג כבר מביאה מהמרק וכד'.

לעצמי נהנית מעוגיות בוטנים 😁

לגדולים יותר קצת פרכיות אורז עם סלט ביצים ו/ או אבוקדו.

אפשר גם תמר עם שקדים/ אגוזים אם מתחשק מתוק.

ככל הידוע לי אשכנזיםלפניו ברננה!
לא אוכלים קטניות מסוף זמן אכילת חמץ
יש כאלה שכן. אבל לא כולםיעל מהדרום
לא מתיימרת להבין בכל המנהגיםאמאשוני

מן הסתם שיש מלא דעות על כל דבר בפסח.

מי ששואלת על אוכל צריכה לקחת את זה בחשבון.

(אנחנו אוכלים, וגם בשבת שצמודה לשביעי של פסח שחל ביום שישי)

וגם לא בטוח שהפותחת אשכנזיה🤭יעל מהדרום
כיף לכם 😉לפניו ברננה!

אנחנו גם אוכלים בשבת שאחרי שביעי של פסח

אבל לפני פסח לא..

בבוקר ארוחת חמציתמדברה כעדן.
פיתה עם ביצה קשה, קוטג', ירקות, שימורי זיתים וכד'

צהריים מרק עוף עם ירקות

לפני ליל הסדר לילדים- כל השנים דאגתי לשניצלים... השנה יוצא שגיסה אחרת דואגת למשהו בסגנון

רעיונותראשונית

חביתת בצל

פשטידת ירקות

סלט ירקות עשיר

בלינצ'ס עם פירה

שקשוקה

לביבות

מוזלי (יוגורט עם פירות ושקדים)

אני רק שואלתמולהבולה

נשאר לכן כוחות לבשל אחרי החודש המשוגע הזה?

אני רק חושבת מה הכי קל ומבשלת או שלא

והרבה רעבה ....

כןהמקורית

קודם כל חייב לאכול משו😅

ובבחג אני מבשלת דברים שבדרך אני לא מכינה

וגם, למרות הכל, האוכל עושה אוירה של חג למרות שאין ככ

חשוב לי לשמח את הילדים שלי ושיראו אותי מתפקדת כרגיל כי מאוד קשה להם עם המצב הזה, אז במה שאפשר אני משאירה כרגיל

מבחינתי אין בעיה בפיצה 😅מולהבולה
פלאפל וציפס 
גם פה אוכלים פיצה המקורית
אני גם בשגרה מכינה בעיקר דברים פשוטיםשיפור
אז ממשיכה די כרגיל... חוץ מהתכנון של סיום החמץ. להיות רעבה זאת לא אופציה מבחינתי. כשאני רעבה אני עצבנית ועייפה.
אצלנומתיכון ועד מעון

ארוחת בוקר סיום כל החמץ

באמצע ניתן לאכול פירות ואת החטיף הלאומי תפוצ'יפס

ארוחת צהריים מפוצצת בשרית

ואח"כ יש פירות, יש עוגות שהכל, לפני הסדר אבשל תפוחי אדמה לרעבים שינשנשו לפני הדלקת נרות

רק לציין יש פה 4 מתבגרים שלי + ועוד 2 טרום ועוד 2 קטנים ועוד אורחים מתבגרים אז בהחלט אתגבר נשנושים

כמה שעות אחרי לידה משחררים בשערי צדק?לב זהב
במצב של עכשיו?השם שלי
או באופן כללי?

אני לא יודעת, אבל מקפיצה.

כמובן עכשיולב זהב

אמרו לי 12 שעות

הגיוני?

ממה שאני יודעתמתיכון ועד מעון
המינימום שמשחררים תינוק זה 36 שעות 
ממה שאני יודעת על תחילת המלחמהניגון של הלב

36 שעות

אמרו לי אחרי 12 שעות, הגיוני?לב זהב
אשמח לדעת ממי שיחדה שם לאחרונה
אין סיכוי שמחייביםשלומית.
אחרי 12 שעות. אולי מאפשרים למי שרוצה 
אני כ"כ לחוצה מהלידה רק בגלל זהלב זהב
אז תתקשרי אליהם לשאולכורסא ירוקה
הכי פשוט להתקשר לאחת המחלקותשלומית.אחרונה
מבואסת על עצמיאנונימית בהו"ל

דואגת לכולם. לילדים. לבעלי.

כולם מסודרים לחג עם בגדים, נעליים ומה שצריך. (קניות אונליין... לעצמי לא אוהבת..)

לעצמי דחיתי ודחיתי ואין לי כלום.

בכללי אין לי בגדים יפים עכשיו לשבת (כמה חודשים אחרי לידה, לא קניתי בגדים חדשים אחרי הלידה ומשנה שעברה לא מתאים להנקה), לא סידרתי גבות, תקופה רוצה לחדש איפור, תכשיטים גם אין לי כ"כ ורציתי משהו חדש לחג. ביקשתי מבעלי שידאג לי לעגילים וזה לא קרה (לא כועסת, מבינה מאוד למה. אבל זה עובדה) אין לי נעליים לשבת. יש לי הרבה מטפחות יפות, בחגים אוהבת ללכת עם פאה ולא שלחתי אותו לסירוק.

בניתי על ללכת מיד אחרי פורים וזה לא קרה בעקבות המלחמה. בעלי במילואים..

ב"ה הבית כבר כמעט לגמרי נקי לפסח. אז בנחת בבית עם הילדים לומדים על החג וכיף לנו מאוד ביחד.

אבל - מבאס אותי להיכנס לחג כ"כ מוזנחת.

*זה משהו שעבדתי עליו המון לדאוג לעצמי וב"ה להגיע למצב כזה כבר בקושי קורה לי.

מה את כן יכולה לעשות שיעשה לך טוב?איזמרגד1

אפשר לחפוף את הפאה ולסדר גבות לבד, להשתמש באיפור הקיים, לנקות תכשיטים שתרגישי איתם איזה התחדשות, בקיצור למצוא דברים שכן תרגישי איתם חגיגית לחג

ולדאוג כבר מעכשיו למשהו חדש ומושקע בשבילך לשבועות גם על חשבון פסח🙂

למה להתבאס, צאי לקניות!שלומית.
יש עוד 3 ימים, כל החנויות פתוחות, זה הזמן לדאוג לעצמך...
בעלה במילואים והיא עם הילדיםהמקורית

פותחת - את יכולה להזמין מסופר פארם איפור. אם את גרה במקום נגיש,יש משלוחים מהירים

חיבוק♥️

מקווה שתצליחי לשמח את עצמך במשו בכל זאת

גם בטרמינל איקסוואלה באלה
הגיע לי תוך יומיים למרות המלחמה (בדרכ זה יום אבל כתבו שיהיו עיכובים)
לא יודעת אם באמת יעזור לך,ניגון של הלב

אבל תתחילי לתכנן את הלוק שלך לחג ממה שיש לך בבית. תמדדי שמלות ומטפחות או תחפפי את הפאה בבית, תתאימי תכשיטים, תסדרי גבות לבד, תתכנני איזה איפור לשים ואולי תצפי בסרטונים על איפור כדי ללמוד דברים חדשים, אותי זה ממש מכניס לאוירה ולחגיגיות גם אם לא קניתי שום דבר חדש

אולי תקחי בייביסיטרחולמת להצליח

ותצאי לקנות לך בגדים.

גם הזדמנות להתאוורר קצת..

תודה לכם!אנונימית בהו"ל

האמת שקצת עודדתם.

לצאת פחות רלוונטי, אין פה מרחב מוגן בבית. זה לרדת 7 קומות... ובין הילדים יש 3 קטנים. אז לא אשאיר עם בייביסיטר.

אבל הולכת לנקות קצת את התכשיטי כסף.

לפחות זה...

ומזכירה לעצמי כמה טוב יש. (כי כן... קצת ירודה בכללי בתקופה של המלחמה..)

ו....😭אנונימית בהו"ל

עד שניסיתי והרמתי את עצמי לעשות משהו בשבילי,

שברתי את השרשרת שבעלי קנה לי כשהתארסנו ולא לבשתי אותה נצח כי היא נהיתה ממש שחורה😭😭

ניסיתי להיות עדינה. אבל כנראה לא מספיק.

תמיד אני אומרת לעצמי להסתכל על כל הטוב ולא להתבאס כשורה שברי מבאסים. כי ב"ה יש. יכולה בשניה לשלוף רשימה גדולה. אבל לפעמים בא לי להתבאס ולהיות בזה. גם בעלי אומר לי את זה. שזה מידה מדהימה לומר תודה אבל זה מרגיש לפעמים קצת יותר מידי

אוף, עזבו.

סתם מתבכיינת וחופרת.

ב"ה על כל הטוב. 

את לא חופרתנעומית

לא כאן ולא לעצמך

זה ממש ממש מבאס.

מבחינתי גם להזמין משהו שיגיע אחרי החג זה משמח

(אפילו מוצרי איפור מIHerb)

תשמרי אותה! אולי תיקון אצל צורף טוב יציל אותהנפש חיה.
את צודקת. בטח שזה מבאסאוהבת את השבת

וזה ממש בסדר להיות בזה

את יכולה ממש להקציב לך שאת בבאסה עד 5

ואת נמשעת מדהימה!!! וואו!!! ללמוד ממך ממש!!!!

ואפשר להגיד לך שאת אלופה שהבית נקי ושאתם בכיף מתכוננים לחג?? באמת באמת וואו!! כל הכבוד לך!!!!!!

❤️אנונימית בהו"ל

כ"כ אוהבת את התגובות שלך! באמת.

התחלתי לנקות בחופשת לידה. כל יום מדף או שתיים. וכשהבנתי שמפורים הוא במילואים, פשוט הוצאתי את כל החמץ יום ראשון שאחרי פורים. טאטאתי טוב טוב את הבית ומאז רק קטניות.

מנקה בנחת.. לא דואגת מפירורים.

אוייי חיבוק 💞💞לפניו ברננה!
אולי רלוונטי מראש להשאיראמאשוני

עם מתנדבות במקלט עד שתחזרי?

מעודדת אותך לצאת להתאוורר ולהתפנק קצת,

את לא מבינה כמה זה משנה את ההרגשה 🤗

יש עוד זמן עד פסח. לכי תקני לך משהובאתי מפעם
גם אני בבאסה שלא קניתי אבל מסובך לצאת עם כל הילדים, בעלי במילואים ולא אשאיר אותם כי פוחדים מהאזעקות... אז נראה אם יהיה לי כח להיסחב עם כולם יום אחר
בסיטואציה כזו ממש שימח אותי בושם חדששאלות חדשות.

יש בטרמינל איקס וזה מגיע תוך יום

תפנקי את עצמך מגיע לך! 

אולי לפחות מטפחת?תוהה לעצמי
אם יש אצלכם מישהי שיש אצלה מכירה ביתית, אולי את יכולה להסתכל בקטלוג באתר ולבקש ממנה שתשלח לך מטפחת עם מישהי..
אולי יש אפשרות להזמין משהו עם שליח עד הבית?שיפור

אולי לשאול משכנה או חברה?
או רעיון טוב מה שכתבו להשאיר את הילדים עם נערה בבמקלט ולצאת לקניות.

בזכותכםאנונימית בהו"ל

לא הזנחתי.

לא מצאתי בטרמינל איקס, התבאסתי שוב

ואז שכנה שלי אמרה שנוסעת למכירה של תכשיטים בישוב ליד אם אני רוצה שהיא תביא לי משהו.

האוטומט שלי היה להגיד לא תודה. לא אוהבת להטריח אחרים. אבל אמרתי כן.

ויש לי משהו חדש לחג.

אז תודה לכל אחת ואחת! בעיקר מרגישה טוב שהזזתי את עצמי ולא המשכתי לשים את עצמי מאחורה. וזה לא היה קורה עם לא הייתם דוחפות.

מהממת! ♥️♥️ איזה יופי אתהמקורית
התרגשתי עד דמעות בשבילך.ב"ה.איזו אלופה את על הכל!!קמה ש.
בס"ד

והלימוד לפני החג, וואו ❤️❤️❤️❤️

חג שמח אהובה ותודה על כל מה שאתם עושים למען כולנו!!!!! (ואת נשמעת אדם מדהים).

יש איזה כיף!!! שמחה בשבילך ככ🥰דפני11אחרונה
טוב אז אני עם הבונג'סטה שלא מספיק עוזרתהריון ולידה

ואסור לי זופרן.

אני לא יודע אם זה עדיין מוגדר היפראמזיס.. מה קובע?

אני מצליחה לא להקיא כשאני במיטה ולא מתקרבת לאוכל

אם אני מתקרבת זה כאילו לא לקחתי בונג'סטה ולא שום דבר אחר.

גם במיטה קשה לי לאכול ולשתות ואני ממשיכה לרדת במשקל..

נלחמת לא להתייבש.

כשלא מצליחה להחזיק את המים עם הבונג'סטה הולכת מהר לישון.

יוצא שאני שורדת- מתעוררת, נושמת, טיפה מים, בורחת לישון.

וכל הזמן במיטה.

מרגישה עצלנית ומפונקת.

אבל כל פעם שניסיתי לקום פשוט קרסתי אחרי חצי שעה וישנתי כמה שעות ברצף.

אני לא מצליחה להתאושש ולקום! ופסח, ובית, וילדים... איך כולן עושות את זה?!

ועד מתי אהיה ככה מרותקת למיטה? זה לא נורמלי 😑 

בבקשה תבקשי עירוי נוזליםואילו פינו

נשמע שאת מיובשת ממש.

וזה יכול להחיות אותך לכמה שעות ולתת לך כוחות.

ולשחרר השנה.

לא לעשות כלום.

שבעלך יעשה ותביאי מנקה ובייביסיטר לילדים

אני רק- את ממש ממש לא עצלנית ומפונקתממשיכה לחלום

את אישה גיבורה שעוברת הריון קשה ונותנת לעובר את כל מה שהוא צריך.

אני לא מבינה מספיק בהיפראמזיס אבל נשמע לי שאת צריכה אישפוז ביתי ונוזלים על בסיס קבוע אם את לא מצליחה לאכול.

תודה לשתיכן על החיזוק!הריון ולידה

אני ממש בהלם מעצמי כמה סמרטוט נהייתי.

שיתפנו כל מי שיכול אולי איכשהו לעזור כאן, יוצא שכל המשפחה יודעת, משני הצדדים, ומעקמים עלי פרצוף.

שולחים לי הודעות של 'מה הבעיה, תאכלי על הבוקר xyz ויעבור'

אני לא מיובשת מאוד כרגע, כי כן מצליחה להכניס נוזלים ברוך ה', אבל אנחנו בהחלט עם יד על הדופק

מהבחינה הזו ונפנה לעירוי כשצריך

מי שלא חווה היפראמזיס לא יודע כמה זה קשוחואילו פינו

וכמה באמת אין אפשר לתפקד.

הכי הגיוני בעולם שאת מרגישה ככה..

אצלינו זה שיקול של מתי להפסיק מניעה לפי הכוחות של בעלי לעזור בבית יותר.. 

ממש כל הבית עליו. הכל.הריון ולידה

ובאמת שמי שלא חווה לא מבין.

גם את עם מהיפרמאזיסיות?אוהבת את השבת
לא זכרתי.. וואו מצדיעה לכם!! מעריצה!!!!
לא ממש כתבתי פה בשלב הזה בהריון...ואילו פינו

אבל כן..

תחילת איראן של עם כלביא הייתי בתחילת הריון.. וילדתי 3 שבועות לפני ששאגת הארי התחיל

ברחתי להורים שלי כי לא היה לי ממד ועם בעל במילואים לא יכולתי להיות שנייה לבד בבית.. 

וואו וואו וואו איזה טירוףףףףאוהבת את השבת
איך את עכשיו?💓💓

ולא ידעתי שגם בעבר היה לך היפרמאזיס בהריון...

עכשיו אנחנו בבית כי הביאו ממדים לישובואילו פינו

בעם כלביא נסעתי אליהם..

עכשיו רוצה את החופשת לידה שלי בחזרה.. רוצה שיפסק האכילה הרגשית וארד קצת במשקל,  רוצה להיות אמא טובה לילדים שלי עם סבלנות והכלה.. 

והיה לי בכל ההריונות חוץ מהשני שבו הנקתי עדיין את הגדולה . 

וואי יופי שהיית אצלם!! ומבינה אותך..אוהבת את השבת

עכשיו אני נזכרת שכתבת כאן בעם כלביא, וואי זה נשמע משוגע לגמרי אז אני ממש שמחה שנסעת ומקווה שעבר בטוב!!!

ומבינה אותך ככ, כשחופשת הלידה שלי יצאה על החגים בלידה הקודמת היה לי קשה מנש.. וזה קושי שהמשיך איתי גם אחרי כי העומס היה מאוד אינטנסיבי.. אז רוצה לדחוף אותך להיעזר כמה שיותר ולהוריד מעצמך כמה שיותר!!! ולהתאוורר ולהתרענן ולקחת זמן שקט לעצמך פה ושם🩷🩷

והאמת.. גם מבינה אותך ככ על התחושה שרוצה להיות אמא טובה ותחושת החמצה של התחושה כשאנחנו לא שם.. אני גם בדיוק ככה עכשיו.. אבל אחרי הלידה זה היה יותר בהרבה וכן, כי לוקח זמן בטח בנסיבות שלך לטלטלה של הלידה לעבור..

זה ממש נותן לי הרגשה טובה שאני מרגישה שאני מצליחה להיות טובה איתם.. וכשאני לא זה מבאס ומוריד אותי אבל גם לפעמים אני פשוט לא מצליחה... וצריכה לקחת את זה פחות קשה... יעבור..

קיצור חיבוקקקקק גדוללללל ומלא כוח!!!!

את מדהימה ואלופה ותודה תודה תודה תודה על המילואים!!!!💗💗💗💗

תודה אהובה😍ואילו פינו

כבר לא זוכרת שילדתי.. יש תינוקת מתוקה כמובן אבל הספקתי לשכוח שאני יולדת.. .

תודה על ההזדהות והחיזוקים ♥️

🥰🥰אוהבת את השבת

וסליחה פותחת יקרה על הניצלוש!!!

🩷🩷🩷

עייפות בתחילת הריון זה ממש נפוץמוריה

ולא בהיכרח קשור לירידה במשקל, והיפרמאזיס.

ההורמונים חוגגים ומתישים יותר.

לגבי אכילה, שתיה, הכי חשוב זה לשתות כמה לגימות כל כמה זמן.

לגבי שתיה- לפעמים שתיה קרה עוברת יותר טוב. לפעמים חמה. הייתי נמנעת משתייה שעלולה לעשות ליחה ולהגביר את הבחילות.

ואפשר לנסות מאכלים שאולי יעברו יותר בקלות ואולי לא. כמו בייגלה, צנים. גם, כמה ביסים כל פעם. לא להתפתה לאכול יותר.

ועוד משהו- תנסי להבין אפ זה בחילות או גם צרבות. כי גם צרבות עלולות להגביר בחילות.

בכל מקרה, כדאי להתייעץ עם רופא. אולי במקום זופרן יש עוד אופציות.

תודה על התגובה שלך! התייעצתי עם רופאהריון ולידה

אין לו פתרונות... הוא אמר שיש או בונג'סטה או זופרן, וכל השאר חלשים מידי ולא רלוונטיים בשבילי.

עירויים כשצריך ושלום

היו לי גם הריונות בלי היפראמזיס. אני יודעת מה זה בחילות הריון נורמליות ועייפות נורמלית בתחילת הריון..

רחוקה משם לצערי.

עצוחת מקסימות... אבל לא להיפרמאזיסממתקית

במצב של היפרמאזיס הרבה יותר קשה ומורכב...

זה תלוי בעוצמה של ההיפרמאזיס.מוריה
מי שסובלת מהיפרמאזיס- היא סובלתממתקית

קצת לשתות, לאכול דברים יבשים, וכל זה...זה אחלה במקרה של בחילות שהן לא היפרמאזיס.
היפרמאזיס זה היפרמאזיס זה לא רמות, לא סבל, זה לשכב במיטה, זו חוסר עשייה, אין בזה רמות. פשוט לשרוד

מי שלא חווה לא מבין.

יש נשים שהתרופות יותר עוזרות להםמוריה

ויש כאלה שכלום לא עוזר להם.

נכון תרופות עוזרות זה כן..או כלום...ממתקית

לא בייגלה או צנים וכדומה...
רק ללעוס קרח ולהתפלל לשרוד

כנראה תלוי אישה. ותלוי הריון.מוריה
לי זה עבר בגרון.
נכון וודאי.ממתקית

התייחסתי רק למה שכתבו פה לאכול ביגלה, צנים, לשתות חם, קר... זה לא רלוונטי בכלל להיפרמאזיס.

ממש תודה לשתיכןהריון ולידהאחרונה

גם למוריה על העצות וגם לך על הנרמול של הסיטואציה.

יש רמות בהיפראמזיס. מודה לה' כך הזמן שאני לא מאלה שמאושפזות 9 חודשים עם זופרן בוריד.

אבל כן, הרמה של הפעם הזו היא אכן לשכב במיטה ולחכות.

הזוי לי ברמות איך מבנאדם סופר פעלתן שהכל עליו ועוזר לכולם פתאום תוך יום אחד אני מרותקת למיטה וכולם מפרפרים מסביב לתפוס את כל המטלות שלי.

ומתסכל.

אבל באמת תודה לה' שזכינו.. לא ברור מאליו בכלל. חיכינו כבר כמה שנים להריון הזה. 

רק- מה? עצלנית ומפונקת???אוהבת את השבת

את מתארת חיים קשוחים ממש כאילו את מתארת טיול בטבע, בסבבה כזה..

את מדהימה!!!

את מביאה חיים לעולם!!

את עושה בשביל זה ככ הרבה וסובלת ככ הרבה,

כל דבר קטן שאת עושה במצב הזה זה מדהים מדהים מדהים!!!!!!

ונמשע שצריך עירוי...

לחיות על אוויר זה קיצוני...

מצדיעה לך ככ ככ ככ ככ!!!!!!

פסח רק על מישהו חיצוני על תטרידי את עצמך בזה בכלל!!!

את לא עצלנית ובטח לא מפונקתממתקית

את בהריון עם היפרמאזיס
סורי שאין לי פתרונות
כי להיפר מאזיס כלום לא עוזר, רק לישון.

מה שלומך יקרה? את בליבי ובמחשבותיי..אוהבת את השבת

נשגב מבינתי היכולת להתמודד ככה

בע"ה שה' יתן לך הרבה כוחות וירבה שכרך!!!!

בעבר במייל של הסימפיות פרסמן מישהי שמומחית לנושא ההיפרמאזיס, לחפש לך את הפרטים?

נכנסתי רק עכשיו, מרגש הדאגה והתגובות!הריון ולידה

קשה לי כל כך הקריסה הזאת וזה שהכל נופל על אחרים.

תודה לאל שיש מי שמתגייס ועוזר אפילו בערב פסח.

גם כשאני מנסה להרים את עצמי ולעשות אני צונחת מאוד מהר בחזרה למיטה.

נראה מה יהיה הלאה.

כרגע שורדת את היומיום. 

תורידי ציפיות מעצמךמוריה

את עובדת קשה גם בלי שאת זזה מהמיטה.

ב"ה שיש תמיכה.

ובע"ה שיהיה בשמחות אצל כולם.

ב"ה שיש תמיכה!!אוהבת את השבת

איזה יופי!!

זה משמיים

ורצון ה' הוא שלא תנסי לצאת ואז לקרוס אלא לשמור על כל טיפת כוח שתהיה בשביל הגוף והעובר ורק רק רק לנוח!!!!

אולי יעניין אותך