הטלפון מצלצל. "שלום נעמה, מה שלומך?", את הטון המחויך והחביב שלה אי אפשר לפספס.
השכנה רחל האהובה, חברה טובה של אמא. מאז שהיא זוכרת את עצמה המשפחות שלהם בקשר.
"בסדר ב"ה" היא עונה חזרה בחביבות, מסוקרנת במה העניין.
"אני פונה אליך בקשר לבן שלי", היא מתחילה לומר והלב של נעמה מזנק למאתיים קמ"ש בלי ברקסים.
יכול להיות?.. יכול להיות שאלוקים שמע את התפילות שלה?
הוא הקראש שלה מאז שהמוח שלה התחיל לייצר קראשים ועד עכשיו. כבר כמה שנים טובות.
מטעמי צניעות היא לא דיברה איתו כמעט ולא ממש הכירה אותו אבל היא באמת מחבבת אותו,
ואת המשפחה שלו, והרקע דומה והוא שנתיים מעליה שזה מושלם ולא נעים להודות אבל היא אפילו דמיינה שהם מתחתנים והכל נראה ממש מתא–
"אני רוצה לברר על חברה שלך בשבילו. מוריה, מכירה אותה? הבנתי שאתן חברות מאוד טובות".
"כן, חברות טובות", היא עונה מבולבלת. הם החברות הכי טובות מאז שהן זוכרות אחת את השניה… הלב מחסיר פעימה, המנוע נכבה והוא צונח למטה. תאונה.
"אז מה את אומרת? איך היא, הם מתאימים? כבר כמה פעמים רמזו לי מכמה כיוונים עליה".
ועלי, עלי לא רמזו? ולא חשבת עלי בעצמך?
לנתק רגש. לנתק רגש. מצב חירום. "היא בחורה מדהימה ומהממת, עם מידות טובות, ולדעתי הם ממש מתאימים". זה לא שקר, היא אחלה בחורה. הבירור המשיך, היא שיתפה פעולה והיללה ושיבחה אותה. יום למחרת שחנ"ש עם מוריה עליו, על המשפחה שלו ועל דייטים וזוגיות. אחרי יומיים נוספים, דייט ראשון.
"וואי את לא מבינה נעמה, אני מרגישה שזה ממש הולך טוב. הוא בחור מדהים."
"נעמה תגידי, את פנויה שניה? מה את חושבת, זה יהיה מקובל אצלם? את מכירה את המשפחה"
"מה דעתך? מתלבטת אם הוא יזרום על זה… את מכירה אותו".
"נעמה, זו רחל. שמעתי משהו עליה ו… את יכולה לדבר רגע?"
ככה זה נמשך במשך ארבעה חודשים מלאים בשיתופים והתייעצות ופריקות ושאלות כגון אלה,
והיא מדברת אבל שותקת יותר מכל מה שאמרה. ארבעה חודשים שבסופם חברה שלה מתקשרת.
"נעמה, מגיע לנו מזל טוב. התארסנוווווו!"
"דייי, את לא מבינה איך אני מתרגשת!! ב"ה!!!" כן. מלא מלא רגשות בבום זה בהחלט מה שהיא מרגישה עכשיו.
"וואיי אין לך מושג כמה שאני מודה לך! בלי התמיכה והעזרה שלך זה פשוט לא היה קורה".
"בשמחה", היא אומרת. בשמחה. ועכשיו כמו חברה טובה היא צריכה לשבח את הבחור, את החברה, את הבית שיקימו ולשמוח בשמחתה ולהתלהב איתה.
אין לה מושג איך היו לה כוחות לעמוד בזה עד עכשיו אבל היא מרגישה כל כך מרוקנת.
מקלחת, זה מה שהיא צריכה עכשיו…זרם המים בולע את רעש הבכי ושוטף את הדמעות. מושלם.
איך שהיא יוצאת, אמא מתקילה אותה עם חיוך: "שמעת שמוריה חברה שלך התארסה עם אלישיב, הבן של רחל?". "כן", היא אומרת בדיוק בהתלהבות המצופה. "מוריה התקשרה אלי מקודם".
"איזה מרגש, ממש מה' אישה לאיש! שידוך משמיים. בקרוב אצלך גברת!". בקרוב. אצלך. משמיים.