לא רוצה לנסוע לנופש עם המשפחה של בעליצפורת

אנחנו נשואים שנה וחצי.

אני עדינה ואיסטניסטית וקשה לי עם ילדים שובבים שמשתוללים ורבים, קשה לי עם לכלוך ובלגן ואני מאד קנאית לפרטיות שלי.

בעלי הכי קטן במשפחה שלו והוא מאד מאד אוהב להיות עם המשפחה שלו, להיות חלק מכל האקשן ולחוש את החמימות המשפחתית.

במשפחה של בעלי יש המון אחיינים היפראקטבים שלא לוקחים ריטלין בשבת או בחופש. הם גם לא כ"כ נקיים(גם המבוגרים!), אוכלים עם הידיים ומלקקים את האצבעות...  משאירים טיטולים פתוחים במקומות ציבורים...שרותים מטונפים... לא זורקים את הזבל בשבת, והוא מצטבר בערמות.

אם יש אצל חמותי עוגה או משהו קטן להכניס לפה, זה מתחסל עוד לפני שבת, וכמובן שתולשים מהעוגה עם הידיים, כך שבשבת בצהרים כשאני קמה מהשינה מתה מרעב, אין כלום להכניס לפה.

השלמתי עם זה שזו המשפחה של בעלי ושפעם בשבועיים אנחנו נוסעים לחמותי לשבת.

למרבה המזל יש לנו שם חדר עם שרותים פרטי בתוך החדר, זה מקל עליי מאד שיש לי שרותים נקיים.

אנחנו משתדלים שיהיה לי כמה שפחות קשה להיות שם.

למשל, במהלך השבת אני מטאטאה אחרי כל סעודה(ברגיל רק במוצ"ש הם מטאטים והלכלוך חוגג שבת שלמה), בעלי זורק את הזבל, וכך משתדלים שתהיה לנו סביבה קצת יותר נסבלת.

אנחנו מביאים לעצמנו עוגה לשבת בצהרים כשקמים מהשינה, כי אין מצב שישאר משהו, כמה שחמותי לא תקנה, הילדים והנכדים יחסלו כאילו הם לא ראו אוכל כבר שבוע.

בחופש בשנה שעברה כשהמשפחה של בעלי נסעה, הציעו לנו להצטרף, (כמובן שאנחנו משלמים על עצמנו) ולישון בחדר פנימי בתוך החדר שחמותי לקחה.

השרותים והמקלחת היו בחדר של חמותי, זה אומר שכל יציאה לשרותים אני צריכה להתלבש. זה אומר שאני ובעלי לא יכולים להכנס ביחד למקלחת כי לא נעים מחמותי.

זה אומר לוותר שלושה ימים על פרטיות, על שקט, על סדר, על נקיון ועל אוכל.

זה אומר לקחת חופש מהעבודה וגם מהלימודים.

זה אומר שבונים עלינו לצרף לנו ילדים לנסיעות כי יש לנו שלושה מקומות פנויים ברכב.

אני לא הסכמתי בשום פנים ואופן שנסע איתם.

ואז כשהם נסעו בעלי היה כ"כ עצוב ומדוכא. הוא כל הזמן דמיין מה הוא מפסיד שם, החוויה הזו היתה לו מאד חסרה. זה משהו שהוא מחכה לו משנה לשנה והוא נהנה מזה בטרוף. זה משאת חלמותיו.

הוא גם היה מאוכזב מזה שהוא מקריב בשבילי כ"כ הרבה דברים ודואג לי, ואני לא מסוגלת להתגמש בשבילו. הוא גם התאכזב מזה שאני לא סומכת עליו שהוא ידאג לי שאני אהנה שם.

שבוע שעבר כשהייתי בעבודה הוא תכנן עם אחותו לסוע לשבת לצימר בצפת. ואני לא הסכמתי כי זו הייתה שבת שכבר המון זמן חיכיתי לה ותכננתי שנעשה שבת בבית ויהיה כיף ושקט ונקי וטעים ופרטיות ורוגע. פסגת החלומות שלי אחרי שבוע עמוס של לימודים ועבודה.

איכשהוא בסוף כן הסכמתי שניסע, אבל בסוף אחותו כבר הציעה למישהו אחר להצטרף.

בעלי כל השבת היה מאד עצוב מזה שלא נסענו איתם בסוף.

קיצור, סכמנו שהשנה אני אתגבר וכן ניסע עם המשפחה של בעלי בחופש.

בעלי רצה לסגור את זה כבר מעכשיו שלא יהיו פשלות ברגע האחרון.

וגיסתי נסתה לדחוף לנו את חמותי לחדר ועמדתי על זה שאין על מה לדבר. אני באה אם רק אם יש לנו צימר זוגי פרטי ונפרד בלי שום נספחים.

אז סגרנו שנסע ויהיה לנו צימר נפרד באותו המתחם.

אבל אני נהייתי כ"כ עצבנית רק מהמחשבה על הנופש הזה. כן, אני יודעת שזה עוד לפחות חצי שנה אבל אתמול הלכתי לישון עצבנית נורא בגלל זה, וקמתי עצבנית, ואני לא מצליחה להרגע מזה.

בבוקר הודעתי לבעלי שאני אעבוד משם ובזמן הזה הוא יהיה עם המשפחה שלו, וכשאני אסיים את העבודה נצא ביחד לאכול ולטייל

ושאנחנו לא לוקחים איתנו אף אחד מהאחיינים שלו.

כשבעלי ראה שזה כ"כ מעצבן אותי הוא אמר שלא נסע.

אבל אני יודעת שבסוף הוא יהיה מבואס מזה בטרוף.

איך אני יכולה גם לעשות מה שמשמח את בעלי אבל בלי שזה יגרום לי לעצבים?

הקושי הזה לגיטימי?

לא יודעת מה לעשות ואני ממש מיואשת...

לי זה נשמע מןגזם...פה לקצת
3 ימים פעם בשנה אפשר להתגמש בשביל הבעל.
ואפשר גם לנסוע רק ללילה אחד ולהתגמש ביומיים האלה כמה שרק אפשר כדי שבעלך ישמח ויהנה. כי אני בטוחה שהוא לא יהנה אם את תסתובבי שם כמו קדושה מעונה....

מה הקטע שתסעי איתם לנופש ואז תסתגרי בחדר כדי לעבוד? למה לא לנסות להנות איתם בשביל לשמח את בעלך?

תדאגו לכם לאוכל טעים, אם את משלמים על החדר אז לגמרי תשכירו צימר זוגי לעצמכם ותדאגו לכל מה שאפשר מסביב כדי שתהנו עם המשפחה שלו.
כדאי להכניס לראש, שהתחתנתם - זאת המשפחה שלך!הסטורי
גם אם ההרגלים קצת שונים, כדאי להתרגל. לא רק בשביל בעלך. תכניסי לראש שזאת המשפחה, אלו בעז"ה יהיו הסבתא (מבין שאין סבא?) והדודים של הילדים שלך עד 120.

אם הם היו עושים משהו פוגעני, ההתייחסות היתה אחרת. אבל, אם מדובר על הרגלי חיים - את חייבת לראות במה את מסוגלת להתגמש ואיפה באמת הגבול שאת לא מסוגלת. חדר עם שירותים פרטיים בבית ההורים, זה המון. ממש לא מובן מאליו. את צריכה ממש להעריך זאת.

כן, לא חייבים לבוא כל שבת שניה. בהנחה שאתם עושים גם שבתות בביתכם (חשוב מאוד!), אפשר להוריד תדירות. אבל כשבאים, לבוא! גם בשביל בעלך, אבל גם בשבילך.

נ.ב.
נקודה למחשבה. איך את רואה את כלתך משתלבת במשפחה בעוד 20/30/40 שנה?
גם המשפחות שלי ושל בעלי מאוד שונות באופיגיבורה

ולא תמיד קל להתרגל להרגלים שלהם בשבתות/ חופשות ובכללי, והרבה פעמים נמצאת בדילמות דומות.

אבל תחשבי על זה שזו המשפחה של בעלך, הם גידלו אותו והקשר איתם חשוב לו.

זה מה שעוזר לי לנסות גם להתגמש, ובתכלס עכשיו זו גם המשפחה שלי והקשר הוא חשוב.

בקשר לנסיעה-

לא כדאי להגיע לפיתרון של שחור ולבן- לנסוע או לוותר

כדאי להגיע לפתרונות אמצע, לנסוע אבל לעדכן מראש שאתם נוסעים לבד ברכב, לוקחים לעצמכם צימר לבד ובכללי לנסות להתאים את החופשה אליכם.

ובכללי לא כדאי לתכנן כל כך הרבה זמן מראש משהו שעומד לקרות עוד חצי שנה, עוד יכולים להשתנות הרבה דברים עד אז...

מקווה שתגיעו לפתרון טוב בשבילכם

לגבי השאלה שלך בסוףסוסה אדומה
אין לי הרבה זמן לענות אבל אנסה.

קודם כל, את לא צריכה ואמורה לעשות דברים שהם מעבר לכוחות שלך.
כן כן כן. נשמע נורא. נשמע אגואיסטי. אבל זאת האמת.
מה שמעבר לכוחות שלך, זה לא שלך.

אחרי שהפנמת את זה,
תבררי עם עצמך את הרצון שלך ללא שיפוטיות.
מה בדיוק את רוצה, מה בדיוק מפריע לך.
אהי מניחה שחלק מהרצון הטהור שלך הוא לשמח את האיש שלך (ואולי אפילו את המשפחה שלו). בטוחה ב100%, אבל בתנאים שמתאימים לך.
ואין בכך שום פסול.

רק אחרי שתעשי את 2 הסעיפים הקודמים,
מתוך הקשבה והאזנה לכל שכבות הרצון שלך,
תוכלי למצוא פיתרון כזה שלא יצער אותך ולא יצער את האיש שלך.

ניכר שהוא חשוב לך, וניכר שגם את חשובה לך.
בעיניי זה בריא.

רק מה, בגלל שאת במקום של ריצוי את למעשה פוגעת בו.
אם תאמיני מראש שזה בסדר לדאוג לעצמך וזה לא אגואיסטי, תוכלי לבוא אליו ממקום הרבה יותר בריא.
בלי לצער אותו על הדרך.

זה בסדר שהוא מתאמץ עבורך, וזה בסדר שתתאמצי עבורו, אבל מתוך רצון ולא מתוך ריצוי.
מתוך בחירה ולא מתוך אילוץ.

וכן, זה שהמשפחה שלו היא "שלך" (היא לא, אבל בסדר), זה לא אומר שאת חייבת להסכים לכל מה שהולך שם.

אגב, את גם לא חייבת לשלם על משהו שאת לא בוחרת בו.
ולא חייבת להגיע ל3 ימים,
וגם לא חייבת לוותר על עבודה אם יהיו לזה השלכות משמעותיות עבורך.
תחשבי על עצמך, זה בסדר גמור. אפילו שזה לא נשמע "אידאלי". אל תפחדי מזה.

ופשוט תסבירי את עמדתך בצורה אסרטיבית ונחמדה.
בלי לפגוע באיש שלך, כי זה באמת לא מה שאת רוצה וזה מאוד ניכר.

שורה תחתונה,
תתני אך ורק את מה שאת יכולה באמת.
ולעולם אל תפסיקי לברר את הרצון שלך. הוא חשוב. לא פחות (אם לא יותר) מלרצות מישהו אחר.
מאמינה שכשתבררי את הרצון שלך, תגלי שיש לך הרבה יותר כוחות, וטוב לב אין סופי. זה עדיין לא אומר שאין לך את התנאים שלך.

וכמו שאני מניחה שכתבו ויכתבו לך, זאת המשפחה שלו. תקבלי את זה ותתאמצי במה שאת יכולה לעזור לעצמך שם.
(יש משפחות עם בעיות חמורות יותר).
תודה לך על התשובה! מעריכה את המחשבה והזמן שהשקעתצפורת

לגבי הריצוי אני חושבת שממש צדקת לגבי.

אני טיפוס מרצה, ודווקא בעלי, בהרבה סיטואציות בחיים מלמד אותי להתחבר לרצון הפנימי שלי ולעשות את מה שאני רוצה מתוך בטחון שזה מה שנכון.

כאן מרוב שמאד חשוב לי שבעלי יהיה שמח, ומרוב שאני כבר מדמיינת איך אני אסבול שם כל שניה (אחרי כל הסיפורים שלו על הסטלות שהולך שם, שהם ממש לא בקטע שלי...)

אז זה נהיה כזה טעון בהמון אמוציות ורצונות סותרים, ואז אני נהיית כ"כ עצבנית שאין עם מי לדבר.

אני אקרא שוב את מה שכתבת במטרה ליישם.

תודה רבה!

וואונגמרו לי השמות

קודם כל ככל שאת כותבת עוד ועוד על בעלך ועל הקשר ביניכם זה יותר ויותר מרגש.

ממש. לקרוא מה שכתבת: "בהרבה סיטואציות בחיים מלמד אותי להתחבר לרצון הפנימי שלי ולעשות את מה שאני רוצה מתוך בטחון שזה מה שנכון."

איזה יופי!

כמה חשוב לו האושר שלך. האמיתי. ההתחברות לרצון שלך. האמיתי. מדהים!

ולגבי מה שכתבת: "כאן מרוב שמאד חשוב לי שבעלי יהיה שמח, ומרוב שאני כבר מדמיינת איך אני אסבול שם כל שניה (אחרי כל הסיפורים שלו על הסטלות שהולך שם, שהם ממש לא בקטע שלי...)

אז זה נהיה כזה טעון בהמון אמוציות ורצונות סותרים, ואז אני נהיית כ"כ עצבנית שאין עם מי לדבר."

אולי באמת זו התחלת ההתבוננות הזו של המקור לאותם עצבים שהזכרת בהודעתך הפותחת.

כלומר את ממש מרגישה סתירות בתוכך,

את גם כ"כ רוצה לשמח את בעלך

אבל גם לא רוצה שאת  תסבלי.

וממש מתחילה לדמיין ולפחד מכל הסיפורים על ה"סטלות" שהולכות שם כדברייך שממש לא מתאימות לך.

באותם הרגעים,

מתחולל בתוכך המון.

המון אמוציות כמו שכתבת

אולי המון חששות

אולי המון סתירות

אולי המון פחדים

וכולם נשארים רק אצלך בצורה לא מעובדת עדיין ולא יצאו החוצה עדיין.

וכאשר הם לא יוצאים אלא מודחקים או מושתקים - זה יוצר עוד יותר תסכול פנימי. הכל ממש כמו הר געש מבעבע ומבעבע מבפנים.

ולפעמים, דווקא להוציא את הכל, ממש לומר את הפחד כולו בקול רם

לכתוב אותו

לומר אותו לבעלך

לומר אותו בינך לבין עצמך

לומר ולהוציא הכל הכל הכל

כל מה שמלחיץ או מפחיד אותי

ואז באופן פלא, דווקא משהו בנו נרגע.

דווקא אחרי שהוצאנו את כל ה"איכסה" ואת כל הפחד הכי גדול שלנו - הוא בחוץ עכשיו. יש הקלה. מתחילים לאט לאט להרגיש יותר טוב ולהיות מסוגלים גם לראות מה הלאה ואיך ניתן להתקדם מכאן.

הרע והפחד כבר לא "אינסופי" בלי סוף בתוכנו - אלא הוצאנו אותו. אמרנו אותו. כלומר יש לו התחלה, אמצע וסוף. הוא תחום. הוא כבר לא אינסופי. כבר ניתן לראות מול מה אנו מתמודדים.

וזה מאוד חשוב.

אז מחזקת אותך להמשיך בעצמך וגם בעזרת בעלך היקר כפי שכתבת ולברר זאת לעומק וכמובן לצמוח מכך

​​​​​​​צפורת

תודה רבה! מתוקה שאת

יש מצב שהפתרון יגיע באמת מתוך שיחה שנלבן בה את כל הקשיים והפחדים שיש לי. זה כנראה ייקח כמה שעות וזה אולי יציף בי דברים נוספים וכואבים.

בסופו של דבר זה יהיה שווה כל כך!

מקווה שנצליח לעשות את זה ושזה יביא את התועלת המבוקשת.

אמאל'ה כמה כוחות והבנה אתן נותנות לי כאן!

בשמחה ממש וב"הצלחה רבה!נגמרו לי השמות

איזה כיף לדעת ולשמוע שיש לך איש כל כך מקסיםסוסה אדומה
אני בטוחה ורואה שגם את מקסימה.

תעבדי על מה שאמרתי לך, לדעתי זה יעזור... בהצלחה!
מאוד התחברתי בעיקר למשפטנגמרו לי השמות

"זה בסדר שהוא מתאמץ עבורך, וזה בסדר שתתאמצי עבורו, אבל מתוך רצון ולא מתוך ריצוי.
מתוך בחירה ולא מתוך אילוץ."

וההבחנה שלך בין ריצוי לרצון והמקום שנגיע אליו כדי לעשות דברים מתוך רצון ובלב שלם מאוד חשובה ומקדמת.

זוכרת שגם @תהילה 3> דיברה על זה הרבה, וזו בהחלט נקודה חשובה כ"כ!

דווקא מתוך המקום הזה שנדע מהם "גבולות הגזרה שלנו"

מה בטווח היכולת שלנו - וגם מה לא,

מה אנו נותנות מתוך מקום שמח ורגוע

ומה מתוך מקום מאולץ שרק מתרוקן מהנתינה ולא מתמלא.

וההתבוננות הזו להגיע למצב שאנו יודעות גם להגיד "לא" כשלא מתאים, וגם להגיד את ה"כן" בעוד יותר שלמות וחוזק כשאנחנו כן רוצות וטוב לנו בכך

לגמרי❣️❣️❣️תהילה 3>
כתבת כ"כ מאורגן וממש הסברת הכלנגמרו לי השמות

בצורה כזו בהירה...

ממש היה יכול להיראות כאילו בעלך כתב זאת בשמך מרוב שהצלחת להיכנס גם לראש שלו ולאיך גם הוא מרגיש.

והיה מאוד מרגש לקרוא את זה. זו יכולת נפלאה בזוגיות - היכולת שלנו לראות גם את הצד השני, ממש להיכנס לראשו ולליבו.

אני חושבת ששאלתך בסיפא של דברייך היא באמת העניין המרכזי שצריך לשים עליו כרגע את הזרקור - כלומר איך ניתן לראות גם את הצרכים *שלי* וגם את הצרכים *של בעלי* וליצור מציאות *ששניהם גם יחד מתממשים* (ולא מציאות בה צורך של אחד מאיתנו נענה, בעוד השני/ה מרגיש שהוא נמחק).

להגיע למציאות כזו, של "גם וגם"

ולא "או או"

זה בהחלט לימוד. ועבודה. אבל לימוד יקר וחשוב ועבודה אפשרית בהחלט!

לא רק שבסוף הלימוד הזה נתקרב יותר, אלא שהוא טומן בחובו גם גדילה שלנו עצמינו! וזה באמת מופלא איך שהקב"ה יצר את כל עולם הנישואין שמאפשר זאת עם עבודה נכונה.

לכן אם תתבונני רגע בצרכים שלך -

צורך בפרטיות

צורך בניקיון וסדר

צורך באוכל זמין

צורך בביחד שלכם

צורך להרגיש שאת מקום ראשון בלב בעלך, לפני המשפחה ולפני הכל.

ובצרכים של בעלך -

צורך שאת תהיי שמחה ומאושרת

צורך להיות גם עם משפחתו בפעילות כה מגבשת שמחכים לה ממש כל השנה.

צורך בהרמוניה הזו בין משפחת המוצא שלו למשפחתו שלו שהוא בונה ומקים איתך, אשתו האהובה - ואיך אפשר גם כאן "גם וגם" ולא "או או" אלא שכולם יהיו בהרמוניה.

ובאמת התחלתם בצורה כ"כ כ"כ יפה ממש להתבונן בצרכים הללו *עצמם*

(אני כותבת עצמם כי נראה שלאחרונה חוץ מהתייחסות לצרכים עצמם הייתה התייחסות גם *למטענים* שישבו אצל שניכם.

וכאשר השיח הוא מטען שמדבר עם מטען - הוא יראה אחרת לגמרי (לשלילה כמובן) מאשר שיח בין צורך לצורך או שיח *על הדבר עצמו* בלי כל המטענים מסביב שמכסים אותו.)

אז כאשר התחלתם כ"כ יפה:

להבין שכל הנ"ל חשוב לך ולדאוג לכם לחדר פרטי עם שירותים.

להשתדל שכמה שפחות יהיה קשה לך להיות שם.

לטאטא אחרי כל סעודה

לזרוק את הזבל ע"י בעלך

להביא לעצמכם עוגה משלכם

להבין מצידך את המציאות ולהגיע למקום של קבלה. קבלה שזו משפחתו, קבלה של בעלך כפי שהוא, הבנה שלך אותו עד כמה החמימות המשפחתית הזו כה חשובה ויקרה בעיניו.

והבנה גם מצד בעלך אותך ואת צרכייך ולהשתדל ככל יכולתו לעשות מה שבאפשרותו בכדי להקל עלייך את השהות הזו.

ועתה אפשר להמשיך הלאה, לאותו חופש מתוכנן, ולבדוק בדיוק גם שם, איך הצרכים של שניכם מתממשים שם.

איך הוא גם מבלה ונהנה כ"כ עם החמימות של משפחתו

ואיך את בטוב ובנוחות המירבית שלך.

צעד ראשון שכבר עשיתם בחוכמה זה להזמין לכם צימר פרטי משלכם - מעולה!

עכשיו נסי לשאול את עצמך - מדוע אחרי שסגרתם זאת נהיית עצבנית כ"כ כדברייך?

מה היה שם בימים האחרונים או ביום האחרון שהתחולל בתוכך שגרם לכך לדעתך?

האם היו עוד דברים שהשפיעו?

האם את עם עצמך היית במקום טוב, כלומר ישנת מספיק, אכלת מספיק, לא הרגשת עמוסה מדי, לא היו עוד דברים אחרים ביניכם או בכלל שגרמו לך להרגיש פחות טוב או שאת לא מקום ראשון?

האם היית בזמן מסוים בחודש? או עם אמצעי מניעה הורמונליים?

האם משהו בחייך מלחיץ או מטריד את מנוחתך כרגע מלבד זאת?

משהו אחר?

בעיניי התבוננות על מה קרה בתוכך בזמן האחרון יכולה לשפוך עוד הרבה אור.

ואז להמשיך ולהעמיק גם בהתבוננות על בעלך:

כפי שכתבת (במילותייך שלך), לראות גם כמה מאוכזב מזה שהוא מקריב בשבילך כ"כ הרבה דברים ודואג לך, ומבחינתו את לא מסוגלת להתגמש בשבילו.

או לראות גם את האכזבה שלו מזה שאת לא סומכת עליו שהוא ידאג לך שתהני שם.

כמו אומר לך: אשתי! אני כ"כ אוהב אותך! וכ"כ רוצה שיהיה לך טוב!

וכ"כ משתדל ומתאמץ לכך - בבקשה תראי את זה!

תראי גם את כל מה שאני מנסה ומתאמץ. 

ואני צריך להרגיש שאת סומכת עליי.

שאת בטוחה באהבה הגדולה הזו שלי אותך.

שאת סומכת עליי שאדאג שיהיה לך טוב!

ואני צריך גם לדעת שטוב לך שם!

אם את עצובה ולא כיף לך ואת רק "עושה וי" כדי לרצות אותי - אני כבר מעדיף לא לנסוע בכלל ולוותר על הכל. כי את חשובה לי. כי החיוך והשמחה שלך חשובים לי. 

וכאשר אני לא מרגיש את הצרכים הללו שלי שנענים - קשה לי. מאוד. וכואב לי. מאוד.

ואז להמשיך ולחשוב *יחד*:

איך עוד יהיה לנו כיף ושקט?

לקחנו צימר פרטי.

איפה אנחנו יכולים גם להינות עם המשפחה בשלמות

וגם למצוא לעצמינו את השעה או הכמה שעות בסוף היום (והלילה) לזמן רק שלנו? כיפי ושקט ופרטי?

כלומר ממש לקחת זאת כהזדמנות גם לנופש עבורכם!

אתם בימים עם המשפחה, ובלילות או מתי שאפשר - זוג צעיר ביחד בכיף שלו

וזה בהחלט מתאפשר אם יש לכם צימר פרטי משלכם!

ונסו עוד לראות יחד,

על גבי אותה ההבנה הכה חשובה שלכם את עצמיכם

ושלכם את בן/בת הזוג -

מה עוד אפשר לעשות כאן?

איך עוד אני  יכולה לבוא לקראת בעלי?

איך עוד אני יכול לבוא לקראת אשתי?

איך עוד אנחנו נהיה ב"גם וגם" ולא ב"או או"?

איך עוד נוכל לצרף לעצמינו פינוקים לצימר?

אולי לחשוב על להזמין לחדר שלנו הפתעה של מגש פירות מפנק או שוקולדים?

אולי לקנות בגד מיוחד לשם כך בזמן הפרטי שלנו יחד?

אולי לכתוב מכתב אחד לשני ולתת אותו רק בצימר?

מה עוד יכול להתאים לנו שם?

ב"הצלחה רבה יקרה!

מאמינה בכם לגמרי שתצליחו למצוא את הגם וגם הזה ולהרבות אהבה ושלום בינכם

תודה רבה על התגובה המושקעתצפורת

ממש אהבתי את התגובה שלך! תודה לך!

המחמאות שלך חיממו לי את הלב ובעיקר ריגשת אותי איך שהצלחת ממש להכנס לנעלים שלי, לתת לגטימציה לקושי שלי ומשם לתת לי כוחות להתגבר על הקושי.

אני אקרא את מה שכתבת בעיון עוד פעם או פעמיים ואראה איך אני יכולה ליישם את זה.

והכי חשוב, אני אנסה לנתח מה גורם לי להיות עצבנית כ"כ. בעלי אלוף בלעזור לי להבין את עצמי.

אבל כל זמן שהייתי ככה עצבנית, היה לי קשה להפתח אליו ולהעזר בו.

מקסימה את!נגמרו לי השמות

אפילו רק בהודעתך הזו ניתן לראות בך איזו יכולת פירגון יש לך,

איזו מודעות עצמית, ענווה,

רצון להתפתחות ועבודה אישית כל הזמן,

ראיית הטוב בבעלך גם כאן

את בטוח תצליחי עם כל האוצרות הפנימיים הללו שקיימים בך! איזה כיף זכיתם! 

ובאהבה רבה ❤

תודה תודה תודה!צפורת

היי נשמהמשמעת עצמית
תיארת מצב ממש לא נעים.
מצד אחד את רוצה לשמח את בעלך ומצד שני קשה לך עם המון דברים.
אני חושבת שנכון לחפש את דרך האמצע.
מצד אחד לראות איך את מקשיבה לעצמך ולמה שעושה לך טוב/רע. למשל, למה צריך לנסוע כל שבת שניה? ממש אפשר לרווח בין השבתות
ומצד שני לנסות להתגמש בחלק מהדברים.
לא שחור לבן או הכל או כלום.
אפשר לנסוע איתם לנופש אבל בתנאים שמתאימים לכם
אפשר לנסוע לשבת ולהביא איתכם דברים כמו שכבר אתם עושים
אפשר להיות בקשר ולהציב גבולות מה נכון לי בתוך הסיטואציה.
אפשר לצרף אליכם לרכב ילדים רק להקפצות קצרות ולא לנסיעה ארוכה
...
בקיצור זה העיקרון. קצת מזה וקצת מזה.
ואז את גם מכבדת אתהצורך של בעלך ומתגמשת וגם דואגת לך ולמה שמפריע לך.

בהצלחה!
הי יקרהתהילה 3>
עבר עריכה על ידי תהילה 3> בתאריך ב' בשבט תשפ"ג 17:47
איזה יופי לראות כשאת מצד אחד קשובה לרצונות שלך ולגבולות שלך, ומצד שני רוצה שבעלך ישמח.
וכמה מהמם זה שלמרות שזו לא נטייתך הטבעית הוא מחזק אותך לזה. זה באמת מאד חשוב ומקסים שזה ככה.

ממליצה לך ממש לדבר איתו.
להגיד שאת רואה שהוא מצטער וזה כל כך חשוב לו לסוע למשפחה שלו, ולכן את רוצה לשמח אותו ולבוא, ומצד שני את יודעת שיש דברים שמבחינתך
את לא מסוגלת לשאת והם יהיו ממש מוגזמים לך ועלולים להפוך עבור ועבורכם את הנופש הזה לסבל במקום לשמחה.

וממש כמו שעשית להגדיר לעצמך את הדברים שאת רוצה וחשובים לך:
למשל פרטיות,
נקיון,

או שתסעו לבד
וכן הלאה
ולהגיד לו שזה חשוב לך כדי שתוכלי להיות שם בטוב, ולכן תבקשי שהוא יקח על עצמו אחריות לעמוד על זה ולדאוג בשבילך שזה יקרה.

ואני אוסיף שאני מניחה שמעבר בטח קשה לו עם זה שאת לא נהנית להיות עם המשפחה שלו,
ואני חושבת שככל שתדאגי להיות במקום מדוייק,
שמצד אחד נותן בכיף מה שהוא יכול, להגיע כשזה בסדר לך ובתנאים שנכונים לך וכו
ומצד שני מודע לגבול היכולת ממש כמו שכתבת של דירה נקיה נניח, תוכלי להיות יותר ויותר בלב נקי מולם ולא לצבור עוד תסכולים.

אז בעיני ממש חשוב בנוסף למה שאת כבר עושה מהמם, לדייק לבעלך את זה שאת משתדלת ככל יכולתך וצריכה את העזרה שלו בתחומים האלה והאלה, כדי שתוכלי לעשות את זה ולהמשיך באהבה.
הכי טוב שתשחררי את בעלך לנסוע שם לבדהמאור הקטן

תמציאי שאת חולה או משהו בסגנון ולכן לא יכלת לבוא.

לא כל דבר חייב לעשות ביחד, ובכל מקרה נראה שהנוכחות שלך בנופש מהסוג הזה היא רק עול עליו יותר מאשר משהו משמח.

שחררי אותו להנות עם המשפחה שלו בלי הלחץ והביקורת שלך. הוא יהנה, הם יהנו ואת לא תהיי עצבנית. במקביל תדאגי לנופש לעצמכם בצורה שמתאימה לכם.

כותב מניסיון של גבר שנשוי לאישה שאיסטניסטית מאוד בתחומים מסויימים, והרסה לי לא מעט אירועים משפחתיים בגלל גישה כמו שלך. 

מסכימה..ולא צריך להמציא כלוםאור123456
שתגיד שלא נוח לה בסיטואציות המוניות ושהיא משחררת את בעלה...אם יש אפשרות שתקפוץ ליום אחד לכמה שעות וזהו..

אני די כמוך ונשואה מעל 20 שנה עם 5 ילדים...ועדיין לא אוהבת א הבלאגן הזה( ואני ממש אןהבת ומתחברת למשפחה שלו) צריכה את הפרטיות שלי עם הנקיון שלי
אצלם ב"ה לא מצליחים יותר מידי לארגן כאלה מפגשים...אני אומרת לבעלי שעם צימר נפרד אני מאשרת..אבל אני יודעת שברגע האחרון זה יבוטל 😁
לדעתי לא כדאיבשורות משמחות
כמה כבר אפשר להיעדר כל הזמן מזמנים משפחתיים כאלה, זה יוצר אי נעימות לטווח הרחוק
ומה יהיה כשיהיו ילדים??

צריך למצוא את האיזון גם היא הדגישה שהם נשואים רק שנה וחצי מאוד הגיוני עד שמתרגלים ומוצאים כל אחד את מקומו במשפחה של בן/בת הזוג זה לוקח זמן
זה דברים שמשתנים מכל מיני סיבות בחיים.
^^^הסטורי
לאירוע יחיד, יום/ערב בהחלט אפשר לשחרר ליסוע לבד. לפעמים גם בצד שלי - אשתי נוסעת עם הילדים ואני נשאר, גם כי צריך ללמוד תורה וגם כי יש לי פחות סבלנות למסיבות כאלו ואחרות...

לשלושה ימי נופש, זה ממש מוגזם. גם להיעדר אחד לשני לכל כך הרבה זמן, עושים זאת רק כשאין שום ברירה (מילואים וכד') וגם, בסופו של דבר, זאת המשפחה, כדאי למצוא איך כן יוצרים קשרים נעימים איתה.
אלו 3 ימי סבל בשבילהסודית
זה יהיה כל כך נורא אם היא תצטרף ל24 שעות ותחזור ?

כשהיא סובלת אז גם הבעל שלה לא נהנה וגם המשפחה שלו מתחילה לדבר.
נראה לי איזושהי פשרה שתוריד ממנה את הלחץ )חצי שנה מראש וכבר לא ישנה!
מאשר שתבוא ותברח לחדר הפרטי ל72שעות
אין מה לעשות
הפותחת תצטרך להתגמשקצת
והמשפחה תצטרך להכיל את הכלה העדינה שהבן בחר
בחיים יש פשרות
לא יודע למה הגבת לי דווקאהסטורי
למעלה בהחלט כתבתי שהיא צריכה לראות עד איפה היא מסוגלת להתקרב ומה הגבולות שלה.

כן אחזור ואומר, שאני בהחלט חושב שלא רק 'בשביל בעלה', אלא גם בשביל עצמה ובשביל ילדיה בעז"ה - כדאי לה למצוא איך לשחרר ולמרות ההרגלים השונים, להיות יותר בטוב ונחת עם הסבתא, הדודים והבני דודים לעתיד של ילדיה.
יש לכם התחלה טובההיום הוא היום
למצוא פתרונות בעצמכם ולא לחכות שהם ישתנו. זה מצויין וכבר טוב.

הייתי מנסה לשדרג ולהרחיב את זה. כלומר, למצוא בכל מצב כזה איך כן אפשר להסתדר ושבעלך יגבה אותך מול המשפחה שלו. את מדברת איתו ומוודאת שהוא דואג למה שצריך.

לגבי העוגה בשבת, אולי תסגרו איזה סידור עם המשפחה שלו שהם יחביאו לכם איזו עוגה ותקחו אותה לחדר שלכם ביום שישי.

ומעבר לכל זה, שווה למצוא את הדרכים לחבר ביניכם יותר לעומק. בלי קשר למשפחה. שנה וחצי זה עדיין קשר חזק עם המשפחה. ככל שתבני קשר חזק וחוויותי עם בעלך הוא לא יהיה לחוץ ככ על אירועים משפחתיים. עדיין תלכו אליהם אבל לא חייבים לכולם.

דבר אחרון, בגלל שזו משפחה עם הרבה בעיות קשב שווה ללמוד על הנושא. יש פודקאסט שנקרא אנשי הקשב. שווה לשמוע ולהכיר כדי לדעת איך להתמודד
מעלה נקודהבשורות משמחות
איך הדינמיקה שלך עם המשפחה שלך?
יכול להיות שאת משווה ויש מעין תחרות סמויה איפה יותר טוב?
אגב, אפשר להצטרף אליהם רק ליום-יומיים מתוך החופש ולא להיות בכל הנופש איתם
קודם כל סליחה אבל שיתבגר קצתאלמונית פלונית
הוא התחתן איתך לא עם המשפחה שלו.. קראתי וזה הציף אותי..יש פה יותר מידי ביקורים יותר מידי ביחד.. כל שבועיים??!! למה? אתם צריכים לבנות את הבית שלכם וזה לוקח זמן ומצריך כמובן המון פרטיות..תקשיבי לי בתור גרושה לא מבליגים על דברים כאלה, אל תעשי פיצוץ אבל יש פה כמה גבולות שאת צריכה לשים , תלכו פעם בחודשיים לשבת, פעם בשבוע שילך לביקור זריז, תרימי טלפון לחמתך פעם ב..
לגבי החופש מי אמר שצריך לנסוע איתם לנופש, ?? את יודעת מה עשיתי שבעלי לשעבר התעקש?? ( הוא התעקש גם שיבואו לירח דבש😐אבל הורדתי אותו מזה)
פשוט כל המשפחה שלו הייתה במלון אחד ואנחנו לקחנו מלון סמוך וביקרנו אותם קצת..
ומזה שתתגברי?? סליחה ניסית לבוא לקראתו , לא היה נעים וזהו .
אמממ, את בטוחה שכדאי ללמוד מנסיונך?הסטורי
(שאף אחד לא יקפוץ עלי, אני בכלל לא חושב שעצם זה שמישהו גרוש, אומר שאין מה לשמוע ממנו, מתייחס ספציפית להודעה הזאת).

את מתארת התנהלות, בה את חסמת את בעלך, סירבת לקשר סביר עם בני משפחתו והיום את גרושה. בהנחה שהפותחת לא מעוניינת לסיים כך (היא תארה שאוהבת את בעלה...), לא נראה שזה המסלול שכדאי לה ללכת בו.

האיזון הנכון, בין הצורך הכן והאמיתי, לבנות את הבית האישי, לבין הצורך הגם כן ואמיתי - להיות בקשר עם המשפחות הרחבות, הוא אכן לא פשוט ושלל התשובות האחרות, בהחלט נותנות כיוונים בעניין.
האמת כןאלמונית פלונית

אולי כתבתי בצורה קצת כואבת אבל זה באמת מנסיון עבר דווקא כי אני לא רוצה שהכותבת תמשיך לרצות את הבעל בלי סוף, מבליגים ושומרים בפנים ובסוף המערכת יחסים באמת מתפוצצת.

לא אמרתי לה לא לבקר, ההפך אבל גם שתמתן את זה אם זה קשה לה כמו שהיא מתארת וכן בעלה צריך לבוא לקראתה גם.

ומה שתיארתי בהתנהלות זה המעט שבמעט לא מבינה למה יוצאים עלי??

להביא את הההורים לירח דבש נשמע לך סביר? לי לא.

לא אמרתי שהכל נראה לי סבירהסטורי
הדוגמא הספציפית באמת לא סבירה.

אבל יש פער גדול מאוד, בין 'לרצות את הבעל', לבין הגישה הלוחמנית שהצגת כלפי בעלה. 'לשים גבולות' 'על דברים כאלו לא מבליגים' - זה שיח מאוד לא נעים.

יש פער גדול בין כל שבת שניה (גם אני כתבתי למעלה שחשובות גם שבתות בבית וגם אצל הוריה) - לבין לבוא רק פעם בחודשיים
כן קראתי שוב, מבינה אותךאלמונית פלונית

🙂נרשם בסערת רגשות, אבל באמת כל זוג לא צריך למתוח גבולות יותר מידי, צריך להשתדל לבוא לקראת, אבל לא מעבר לכוחחתינו.

עם זה אני מסכים, כתבתי גם למעלה.הסטורי
וואי נסחפת!פה לקצת
זאת המשפחה של בעלה! לא אנשים זרים שמצאו ברחוב!

אנחנו נשואים שלוש שנים ולא זכור לי מקרה שבו בעלי נסע לבד להורים שלו (וזה לא שכל כך כייף לי שם) כי ברור לי שכשבעלי רוצה להיות שם שבת זה רק איתי וכשבעלי יוצא עם המשפחה שלו לנופש ברור שגם אני שם (למרות שיש שם הרבה דברים שלא זורמים לי).
ואנחנו גם נסענו תקופה כל שבועיים, וזה לא הפריע לנו לבנות את הבית שלנו כי יש חיים מעבר לשבתות, וגם חלק מהשבתות היינו בבית (והרוב לא, בהתחלה).

על מה היא לא אמורה להבליג? על הרצון של בעלה להיפגש עם המשפחה שלו עם אשתו?
סליחה אבל את קצת הזויה.

ולא נשמע כזה חכם מה שעשית לגרוש שלך....
למי עשית דווקא? את מי הענשת? את בעלך?
לגיטימי לרצות לצאת פעם בשנה (או יותר למי שמתאים) לנופש עם המשפחה של הצד השני.
לצאת איתם לנופש ולהיות במלון אחר ו"לבקר אותם" זה הלא הגיוני, ולא להפך.

אם היא רוצה להישאר עם בעלה נשמע שכדאי להיות קצת יותר אמפטיים וקצת לבוא לקראת ולא לחשוב שאנחנו חיים במלחמה.
לא נסחפתי בכלל ואת יכולה לכתוב יותר יפהאלמונית פלונית

מאשר שאני הזויה ,את לא יודעת מה עברתי עם הבעל או לא עברתי, מה את מסיקה מתגובה אחת שלי עולם ומלואו?

צודקת, טעות שלי בניסוחפה לקצת
לא את הזויה אלא מה שכתבת.

אין לי מושג מה עברת ובכל זאת בעיניי נסחפת עם התגובה שלך.
לא הסקתי עולם ומלואו אלא הגבתי על דברים שאת בעצמך כתבת.

וכמו שאני רואה כתבת שהגבת בסערת רגשות אז כנראה שגם את מבינה שנסחפת קצת בתגובה שלך....
בגלל הסגנון כנראהיהודה224
הוא בעלך לשעבר.
תשתדלי לפחות לתת לאנשים יכולת להתפשר על דברים בחיים ולא ללכת ראש בקיר כי בסוף הוא נשבר..
לא יודעת מה להגיד לך אני כמוך ולמזלי אין כזה מנהגסודית
במשפחה, דו"צ.
אולי תיקחי אטמי אוזניים שלפחות בלילה יהיה לך שקט ותשני טוב... והימים - מקווה שאת יכולה להשתתף בחלק מהפעילויות ובחלק לחזור לחדר שלכם... בעל אופן אל תקחי ללב יש הרבה כמוך....
ומוסיף, אחרי התלבטות, בשיא הזהירותהסטורי
לא כתבת עוד פרטים (תחילת הריון? גלולות הורמונליות? את לא חייבת לענות), אבל משהו בלחץ שלך לא סביר. ההתלבטות מה ואיך לעשות - לגיטימית, ההתייחסות לצדדים שונים, מעשיים ורגשיים - גם לגיטימית, לא לישון בגלל זה בלילה, חצי שנה מראש, זה די משונה.

כדאי להתבונן בעצמך (ואולי גם בעזרת אשת מקצוע), על מה זה יושב אצלך ואיך משחררים קצת (לא משנה איך תתנהלו בסוף), קודם כל בשביל עצמך.
זה מרגיש כאילו אני כתבתי את זהט2
נכון שהוא צריך להיות קשוב לצרכייך אבל את מגזימהנשוי+אחרונה
תגידו, אלימות מילולית ורגשית יכולה לבוא גם מצדשאלה קשה

האישה?

מה זה אומר באמת?

מישהו יכול לעשות קצת סדר?

נראלי זה מה שאני עובר, רוצה להיות בטוח

בוודאי שיכולאריק מהדרום

יש גם גברים שחווים אלימות.

יש אפשרות לפנות לעזרה.

בוודאי שזה אפשריפשוט אני..
כן, אבל למה חשובה לך ההגדרה הספציפית?שוקו.

ונניח שתדע שזה זה

מהם דרכי הפעולה שבשליטה שלך ואתה יכול לנקוט בהם כבר מעכשיו??

גברים ונשים אלימים בערך באותו אחוזמשה

ההבדל זה בעיקר בתוצאות.

מעניין שאתה סבור כךפינג פונג
היה מחקר שנעשה באוניברסיטת חיפה על זהנקדימון
שמעתי באיזה פודקאסט לפני כמה שנים.
זה ידוע כבר הרבה שניםמשה

ההבדל בין אלימות של גבר לאלימות של אישה זה בעיקר היכולת והתוצאות. לא הרצון.

(זה מעבר לזה שנשים הרבה פעמים משתמשות בגברים אחרים כדי לפגוע, כמו הרצח בנחלאות השבוע שהוזמן על ידי האקסית).

בהחלט כן, אבל -פינג פונג

לענ"ד הציפייה (המוסרית-הלכתית) לשתוק למרות החֲרָפוֹת ולהיות מהנעלבים ואינם עולבים, שומעים חרפתם ואינם משיבים שעליהם הכתוב אומר "וְאֹהֲבָיו כְּצֵאת הַשֶּׁמֶשׁ בִּגְבֻרָתוֹ" גבוהה יותר ביחס לגבר לעומת האשה.

גם בדינמיקה הזוגית זה הרבה פעמים ככה. יש דברים לא נעימים שהאשה יכולה לומר לאיש וזה לא ייחשב חמור במיוחד, אך אם האיש יאמר את אותם הדברים כלפי אשתו - זה יוליד משבר נורא.

אני חושב שזה טבעי, אם כי לא אידאלי, כמובן, ואוחי משקף משהו שורשי בהבדלים בין איש ואשה והקשר בינם.

זה נכון.משה

אבל 

1. יש גברים רגישים יותר שיקחו ללב. וגם אם הם לא יביעו את זה בפועל זה יובע בדרכים אחרות כמו ריחוק רגשי כדי להתגונן או אפילו חיפוש עצמם במקומות אחרים.

2. גם נשים צריכות לעשות עבודה רגשית לא להעליב. זה שהוא צריך להתגבר זה לא אומר שהיא בסדר. היא לא.

כל מילהפינג פונג
תודה לכולם. אשמח להתייחסות לחלק השני של השאלהשאלה קשה

מהי אלימות רגשית ומילולית

לא מסכימהנעמי28

בתור אחת שעבדה ועדיין עובדת על עצמה לשמור על הפה שלי כשאני כועסת.

זה פוגע מאוד לכל גבר

הוא לא צריך להיות "רגיש" בשביל זה

לנשים יש כוח במילים להפוך את הגבר שלהם לסמרטוט ואפס או להרים אותו.

וגבר ניזון מהערכה.

אין הקלות לא לגברים ולא לנשים

אין שום ציפייה מגבר לספוג

יש ציפייה מכל אחד לעבוד על עצמו.

מסכים. לנשים יש יותר כח במילים4ne1

הבעיה שזה הפך להיות בעיה של גברים. כי לרוב יש מודעות לזה

אבל נשים יכולות להיות הרבה יותר "אלימות" במילים מגברים, רק שאם זה קורה, מניחים שהיא עברה המון ובעלה הביא אותה לקצה לכן היא מתנהגת כך בשונה מאצל גבר

כןנפשי תערוג

אלימות רגשית ומילולית יותר נפוצה בקרב נשים כלפי גברים. כי הצד המילולי/רגשי יותר מפותח אצל נשים לכן קל להן יותר להשתמש בו

(בדומה לכך שהצד הפיזי יותר מפותח אצל גברים ולכן הם נוטים יותר להשתמש בו- אלימות פיזית)

ואיך תדע אם אתה חווה את זה?

אתה מורגש מושפל על ידה?

היא מקטינה אותך?

מזלזלת בך?

וכו'

יש אישה שאף פעם לא מזלזלת בבעלה?שאלה קשה

תמיד אני חושב שאצל כולם זה ככה

וזה בעיה שלי

ודאי. למה לזלזל באדם שמעריכים אותו?גפן36

איזו מין תקשורת תיבנה מזלזול?

גם אם יש חוסר הסכמה זלזול והקטנה הוא לא הדרך לפתור אותו.

אני לא אומרת שבחיים לא יצא לי לפגוע בבעלי (או לו בי) אבל זה אף פעם לא היה לגיטימי בעינינו, ותמיד מתנצלים ומתקנים מייד.

בסוף לשנינו יש מטרה משותפת שהבית הזה יהיה המקום הכי בטוח ונעים לשנינו ולילדים.

לזלזול /הקטנה אין מקום.. 

עצם זה שאתה חושב שהבעיה היא בךמתואמת

מצביע כנראה על כך שאתה עובר אלימות מסוג כלשהו...

אני חושבת שכדאי ללכת לטיפול אישי, גם כדי לאבחן במה מדובר וגם כדי לחזק את עצמך.

כשאתה עובר אלימות מצד אישה4ne1

זה לא נחשבת אלימות אולי יותר מצוקה שלה, כי היא אלימה בגלל חוסר יחס, זלזול מצידך וכו

כשגבר מזלזל זה הכי ברור שזה מצד האופי שלו 

אין אישה רעה יש אישה שרע להנפשי תערוג
🤣Seven
התגובות פה מורידות לי תאיי קיו
למה? זה דווקא הומור משובחנפשי תערוג

כזה שמעלה את האייקיו.

לא? 

זה בדיוק מה שאני חושבשאלה קשהאחרונה

זה גם מה שהיא אומרת לי.

אבל אני פשוט לא מצליח להבין אותה.

מרגיש שהיא הלכה רחוק מידי.

זה בצחוק, נכון?פשוט אני..
אני מנסה לדון אותך לכף זכות... 
זה נשמע כמו ציניות חריפהנפשי תערוג
כן ישרקאני

אישה לא אמורה לזלזל בבעלה

אלא להעריך ולכבד אותו

ישיבה לנשואיםשאלה קשה

הולך הרבה זמן עם הרגשה שלא מספיק ניצלתי את הישיבה.

למדתי במקום נחשב מאוד, אבל היום אני מבין שלא באמת התקדמתי שם [גם מבחינת הקו של הישיבה היתה תחושה של להעביר את הזמן, לא איזה אסטרטגיה של צמיחה].

ממש רוצה לעשות את המסלול הזה שוב, והפעם במקום שבאמת מצמיח ומגדל אותך, אישיותית ותורנית, וגם קצת נפשית.

זה שייך?

אם כן, תנו המלצות על ישיבות

אתה מתכוון לכולל?אריק מהדרום
כן זה קיים, אם אשתך מוחלת לך על זה שהתחייבת בכתובה לזון אותה ומרשה לך ללמוד תורה אז זה שייך.
הוא מחפש ישיבה, לא משגיחנקדימון
וואואונמר
יש הרבה ישיבות (דת"ל) שיש בהן נשואים...מתואמת

לרוב אלה בחורים שלמדו בה והמשיכו ללמוד באותו מקום כשהתחתנו, אבל אף אחד (למיטב ידיעתי) לא יאמר לך לא להתחיל ללמוד שם כנשוי...

בישיבה של בעלי (מרכז הרב) היה לפחות מישהו אחד שהגיע כנשוי. מניחה שיש עוד.

כמובן, המעבר הזה (שאולי יכלול גם מעבר דירה) צריך להיעשות בשיתוף וברצון אשתך.

הרבה יותר מאחדהסטורי
קבע עיתים לתורה4ne1

אל תלך למסלול של ישיבה כל היום. עשה את זה בהדרגה בשיעור קבוע או עם חברותא. 

נסה ותראה ישועות

מה אישתך אומרת על העניין?נפשי תערוג
מה אכפת לך? זה שלו עם אישתונקדימון
הוא מחפש ישיבה, לא משגיח
יש רקע חרדי?משה
למה?שאלה קשה

אגב, מה עם תורת החיים?

וודאי שיש דבר כזההסטוריאחרונה
הכרתי גם כמה, שכבר 'יצאו' מעולם הישיבות ואחר כך חזרו.

אבל, כדי שלא תמצא את עצמך בעוד כמה שנים שוב עם אותה תחושה - כדאי שתדייק לעצמך מה אתה מחפש מבחינה מהותית ולפי זה תתמקד על המקום אותו אתה מחפש.

כשצריך ללכת לטיפול/ייעוץ ופשוט אין כסףחוזר תמיד לאשתי

מה עושים?

הולכים לעבוד?אריק מהדרום
העבודה זה בשביל שיהיה מה לאכולחוזר תמיד לאשתי

ולא נשאר כסף לטיפול

יש אפשרויות זולותפשוט אני..
כמו דרך קופת החולים, או מטפלים בהתמחות או חדשים וכו'
שה' ימלא חסרוניכםשוקו.
עבר עריכה על ידי שוקו. בתאריך ב' באב תשפ"ו 11:32

שניכם מעוניינים ללכת לטיפול יעוץ? 

באיזה הקשר?

האם יש אפשרויות אחרות מאשר יעוץ או טיפול פרונטלי

אולי לנסות לקרוא ספרים בנושאנקדימון

בהשאלה, או אפילו בקנייה - זה יהיה זול משמעותית כמובן.

אם יש ידע באנגלית אפשר לחפש לפעמים קורסים מלאים ביוטיוב בנושאים מגוונים, ואני מניח שגם בזה. האמת אולי כבר לא חייב אנגלית טובה כי הכתוביות של יוטיוב די טובות.

אני למשל מצאתי קורס מלא של cbt של תרפיסטית, כאשר כמובן יש לה נותני חסות כדי שהיא תוכל לספק בחינם. אני נוטה להאמין שגם בענייני זוגיות אפשר למצוא...

אלה לא דברחם כתחליף של ממש, אבל יכול להקל ולכוון קצת. לפתח מחשבות חדשות עד שירווח ויתאפשר לעשות מה שהכי יעזור

באיזה נושא אתה מאותגר?משה

יש ים של חומר באינטרנט. זה לא כמו מטפל שיודע לראות את נקודות העיוורון שלך אבל זה לא רע בכלל.

קח את הנושא שקשה לך, לך תקרא קצת או תצא להליכה עם פודקסט בנושא או הרצאה או משהו. תיקח עוד חצי שעה לבד לסדר את המחשבות שלך. אם אתה נוסע לעבודה וזה לוקח זמן אפשר לנצל את הזמן הזה. 

כל הכבודתודהלה'

לא כולם מסכימים ורוצים ללכת. זה דורש אחריות וענווה.

אם אתה אחרי מילואים אז יש החזרים. גם אם השתחררת מסדיר יכול להיות שאתה זכאי לתוכנית עמית, שיש 12 פגישות חינם.

יש כאלה זולים יותרנפשי תערוג

ולפעמים נכון יותר לוותר קצת על דברים כדי לטפל בפן הזוגי

עמותת חיים של טובהnik

מסבסדים טיפול אצל אנשי מקצוע (טובים!) שעובדים איתם.

שווה לפנות אליהם.

הולכים מטעם קופת חוליםנעמי28

מסובסד.

ואני רואה בטיפול השקעה לכל דבר.

כשאני ואנחנו בטוב אנחנו עושים הרבה יותר כסף.

זוכריםעוד מעט פסח
שלהתגרש עולה הרבה הרבה הרבה יותר.
תבדוק אם יש שר'פ בעירייה שלכםעל הנסאחרונה

לפעמים יש להם שיתופי פעולה זולים.

בעיר שאני נמצאת יש שיתוף פעולה כזה וטיפול עולה שם לשעה פחות ממאה שח.

והם ממש מעולים ומקצועים

חסכים של ילד שגדל בבית בלי הרבה כסףחוזר תמיד לאשתי

להורים שלי אף פעם לא היה יותר מידי כסף.

גם היום אנחנו לא מקבלים כמעט עזרה.

לא חשבתי שאני עדיין סוחב את זה.

לאחרונה כמה פה העלו את הנושא הזה וזה הציף בי הרבה כאב.

מה אומרים? שתפו

כואבהסטורי
למעשה - ללכת לטיפול אצל איש מקצוע 
אם יש נושא אחד שייעוץ ב-400 שח לשעה לא יכול לפתורפשוט אני..

זה בעיות כלכליות 😬

למרות שכאן לא מדברים על בעיות כלכליות ישירות אלא על קשיים נפשיים בעקבות בעיות כלכליות, אז אולי זה כן יתאים... 

דווקא יעוץ טוב יכול לעזור הרבה לבעיות כלכליותאריק מהדרום
ואפילו בהרבה יותר מ-400 שקל לשעה.
התכוונתי לטיפול נפשי, לא כלכליפשוט אני..

וממילא זה נכתב בחצי הומור...

הומור... קצת רגישות..חוזר תמיד לאשתי
סתם כאב? או נפק"מ?נקדימון
אם זה סתם כאב (בלי לזלזל חלילה) אז לדעתי חבל על הכסף לטיפול. אני מניח שיש לך כאבים וצער וחרטות נוספים בחיים אבל אתה חי איתם.

אם זה מייצר בעיות התנהגות, כעסים, מריבות בין בני הזוג, קמצנות מוגזמת על עצמך וכדומה, אז אולי כן שווה לשקול פניה לאיש מקצוע.

כסף זה אחד הנושאיםנעמי28

עם הכי הרבה משקעים, כמעט לכולנו, גם לאלה שגדלו עם הרבה כסף.

רוצה לשנות את זה, לך לטיפול.

זה יותר עניין של תפיסה והסתכלות מאשר של חומר.

יש כאלה שגדלו באושר עם מעט ויש כאלה שלהיפך.

האם חום ואהבה כן קיבלת?5+

המון אנשים לא מקבלים מההורים עזרה כלכלית. הרבה מהם בקשר מצויין עם ההורים כי הם מקבלים מהם דברים חשובים יותר מכסף. השאלה אם את הדברים החשובים לבניית אישיות טובה ומוסרית ושמחה כן קיבלת? כי אם ללכת לטיפול, הייתי הולכת על חסכים באהבה וקבלה, לא על חסכים בכסף. כדאי מאוד לחשוב בראש האם 'הורי לא נותנים לי כי לא אכפת להם ממני/לא אוהבים אותי, או ש- הורי היו רוצים לקנות לי כל מה שאני צריך. אבל לא יכולים.'

יש בתים שחוסר ממון יוצר בהם לחץ ודאגה רבה וזה עובר לילדים או שממש מחנכים אותם ללחץ הזה. ויש בתים שלמרות שאין כסף, זה לא משהו לדבר עליו. גודלים בהרגשה שיש לי כל מה שאני צריך. יש שמחה בבית.

אם גדלת בבית מהסוג הראשון צריך לעבוד על עצמך לא להעביר זאת לדור הבא. יש מקום לטיפול ויש מקום גם לעבודה עצמית, לבניית האמונה ולהשתדלות בצד המעשי.

ויש גם אנשים שירשו כסף אבל עכשיו אין להם הורים... אז מה עדיף?

וואו, תשובה מאלפת ממש.חוזר תמיד לאשתי

לא יכלתי לצפות לתשובה טובה מזו.

אפשר להתגבר על זהזיויק

היחס שלנו לכסף מאד חשוב בהרבה מאד מובנים,

ולכן צריך לבנות יחס נכון בעצמך וגם לחנך את הילדים שלך

הכאב שעלה הוא בגלל שיש מחסור ספציפישוקו.אחרונה

ואין יכולת תמיכה מהההורים.

או שעצם הרעיון שיש כאלה הורים שתומכים ואצלך לא, גרם לך להצפה.

עוד נקודה 

האם היה חסר לכם משו בסיסי בבית?

יש משפחות שיש להם כסף, אין מחסור,אבל ההתנהלות היא חסכנית

והדיבור בבית תמיד הוא על זה שאין ושהמדינה רשויות בסופר הכול יקר

איך זה היה אצלך?

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

יש כאן גם עניין של גישהנעמי28

ולא רק צודק או לא צודק

מה אם הוא היה מרוויח עשרות אלפי שקלים משעה של עבודה וההתנהלות שלו עדיין היתה דומה? קם מאוחר ועושה שום דבר?

כסף נכנס, ממנו/מההורים שלו.

אפילו דירה הם מוכנים לתת.

יש כאן הרבה יותר מצודק או לא צודק.

יש דינמיקה, לקיחת אחריות, שחרור אחריות וקבלה שאנחנו לא יכולים לשלוט על האחר על האופן שהאחריות הזאת תתבצע.

אני גם הייתי מתחרפנת  מהתנהגות כזאת.

אבל כדי שיתאפשר לחיות איכשהו ביחד צריך להבין ולהשלים עם זה שבדיוק בדיוק כמו שהיא מצפה וכמו שהיא רואה אחריות, לא יהיה.

כל אחד חווה את המשבר הזה בזוגיות בפן מסוים, חלק בפן הדתי, חלק בפן הרגשי, חלק בפן הכלכלי.

אני מניחה שאם הייתי בחוויה דומה הייתי משחררת אחריות ומכניסה את הכסף שאני מרוויחה להשקעה או חיסכון ולא להוצאות שוטפות ונותנת לו להתמודד.

אבל לא בריב, בשיחה עם קביעת עובדה.

שואל בזהירות: הפער בין הקבוצות לבית פנימהחוזר תמיד לאשתי

יש תחושה כזאת שבקבוצות פורומים וכו' יודעים יותר לפרגן ולתת את הלב מאשר בבית...

אתם מצליחים לזהות האם זה גורם לכם לאיזה תחושה כאילו שם יותר טוב מהבית?

בסוף כולנו מבינים שבחיים האמיתיים הכל הרבה יותר קשה.

האם הקבוצות גורמות לנו לאיזה שהוא יאוש מהבית?

ברגעים הקשים פתאום נזכרים בקבוצות?

משתדל ללמוד מכאן כדי להוסיף בבית בעז"הנפשי תערוג
מצליח?חוזר תמיד לאשתי

אני מדבר על האתגר הענק שיש פה

זה מחלחל עמוק לתת מודע בלי ששמים לב

יפה ששמת לברק מקווה
לא הבנתי את השאלהרקאני

מה הקשר בין הקבוצות לבית?

איזה אתגר?

אני חושב שפה יש פחות מוצפויותמשה

בין השאר בגלל שזה בכתב. ואין מפגש כל כך קיצוני עם האמוציות הרגשיות כמו שהוא קורה בבית.

מאוד קל להתבטא בבהירות. וגם אם מישהו מוצף ואחרי כמה הודעות פולט עוד עובדה שמשנה את כל הסיטואציה, עדיין אפשר לקרוא את זה ולעבד את  זה יותר "שכלי".

בבית, הבטן מופעלת.

ההסברים יפיםחוזר תמיד לאשתי

אני חיפשתי הזדהות. איזה כיוון מה לעשות איך פותרים את זה

ממש לא מבין את ההשוואההסטורי
לא יודע בדיוק לאלו קבוצות אתה מתייחס. אני רק כאן, משתדל לשתף מינימום מחיי הפרטיים. לומד מכאן לייחס לאשתי ולהבין יותר סיטואציות שמגיעות אלי כרב שעונה לאנשים.
אוו סוף סוף אני שומע שקשה לכםאדם פרו+

בחיים האמיתיים.

אני אסביר לך איך הכל מסתדר והכל אמת

ואין קושיה כלל.

כשהאדם שוכב על הגב או הספה

וגולש בפורום. הוא במוד שהוא רוצה

להרגיש טוב. נוח לו.

הוא לא בתוך מרוץ היומיום.

ואז הוא יכול לכתוב מהשאיפה הכמוסה (והאמיתית)

שלו לעשות טוב לכולם.

מקווה שיישבתי לך את הקושיה

בברכה

וואלהחוזר תמיד לאשתיאחרונה
היי ממש איכזבתםאדם פרו+

נכנסתי לפורום נשואים טריים

רציתי לקרוא איך אתם רבים

ואיזה כיף למי שהוא כמוני

גרוש

וככה להתעודד קצת.

ואני חייב לציין שממש איכזבתם

שום מריבה שום כלום

אתם לא צריכים להסתיר

זה לא רשת חברתית פה

תכתבו את האמת הקשה

נתמודד איתה

🤣🤣🤣פשוט אני..
תקרא את השרשור שמתחיל בHakuna.Matata
מפה לאן?
תודהאדם פרו+אחרונה
החיית את נפשי

מים קרים על נפש עייפה ב"ה

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

בוודאי שנעמוד בתקציב שיש לנוארץ השוקולד
ועדיין היינו רוצים להוציא פחות מהתקציב המלא כי מרגיש לנו שזה סכום עצום עבור ערב מרגש 1.

מכירים את סדר גודל התקציב שיש לנו וברוך ה' זה סכום שניתן להוציא ולא צריך לחרוג ממנו

אולי יעניין אותך