שאלה שאבא שלי שאל ועוד לא הגענו לתשובה...טל!=)
מה ההבדל בין אמונה לידיעה?
כלומר-טל!=)
כשאדם יודע זה אומר שהוא מאמין? אתה מאמין או יודע שהיתה קריעת סוף?
ההבדל(לפי דעתי)אנונימי (פותח)
אמונה-אתה מאמין בה',אתה לא ראית אותו אתה לא שמעת אותו אבל אתה מאמין..כמו למשל שאתה שומע מההורים שלך שיש פיצה במקרר..אתה לא יודע כי לא ראית אבל אתה מאמין..
ידיעה-אתה ראית שמעת או הרגשת..ואתה יודע שזה קרה!!אתה לא צריך לשמוע מאחרים שזה באמת קרה.. כי אתה ראית ידעת או שמעת!
גמני חשבתי ככה עד ששאלתי את עצמי--הדריכני
אני יודעת שהייתה מלחמת עולם שניה או מאמינה בזה?...
אני יודעת שיש יבשה באנטרטיקה או מאמינה?...
אולי באמת מאמינה?

כי זה בדיוק מה שבאתי לענות
יודע זה משהודוסית גאה!
שאתה ראית, אתה מאמין שזה קרה,

להאמין זה לא לראות ולהאמין שזה קרה בדיוק כמו שאם היית רואה היית יודע ובטוח...

מקוה שהובנתי=)
מה שאת אומרת חבצלת -טל!=)
ידיעה זה על פי חושים ואמונה זה ע"פ שמיעה?
אבל למשל את רואה בעיתונות או באינטרנט שבן אדם נפצע את מאמינה לזה או יודעת את זה?
אחרי שקראתי את המשך השירשור..אנונימי (פותח)
גם אני לא כל כך בטוחה אבל נראה לי ידיעה זה שאתה בטוח בדבר הזה והזה שהוא קיים!כי יש לך הוכחות לקיומו!
ואמונה זה להאמין למרות שאתה לא בטוח כי אין לך הוכחות...
"האמונה אינה לא שכל ולא רגש -ii
אלא גילוי עצמי היותר פנימי של מהות הנשמה" [מאמרי הראי"ה, מאורות האמונה]

היא לא הרגשה ולא הבנה/ידיעה, היא פשוט מה שאתה...מאמין.
שאלה טובה מאוד!אח..
ת'כלס מה נובע מזה שאלת השאלות - להאמין בה' או לדעת את ה'.

בקצרה >>

ידיעה = דבר שנודע לך ע"י החושים (ראייה וכדו') - או השכל וכדו'.
דבר שבדקת ואתה בטוח שהוא נכון - זו ההגדרה הקצת מוזרה של הדבר הזה.

אמונה = בכללי, זה ללכת ב - 'עיינים עצומות' אחרי משהו.
אמונה ביהדות (בה') - חיבור פנימי של הנשמה למקור שהיא באה ממנו. נשמע מפוצץ? אולי, אבל נסביר יותר.

קודם כל, אנחנו לא (לפחות לא אמורים להיות ככה) להאמין בה', אלא -
לדעת את ה'. 'יסוד היסודות ועמוד החוכמות לידע שיש שם מצוי וכו'' - רמב"ם, הלכה ראשונה בספר הראשון.

זה דבר ראשון -
קודם כל, צריך שיהיה ידיעת ה'. זה ודאי. לפחות לפי הרמב"ם.
בנתיים עד שחוקרים ומבררים, סומכים על 'המסורת' שלנו.
האמונה הפנימית הנשמתית - תמיד נמצאת את היהודי בלב. אבל חייבים לפתח אותה.

קיצור - אנחנו לא מאמינים בה' (בלי לבדוק שוב דבר, אלא -) , אנחנו יודעים אותו. (בודקים שזה האמת, שיש ה', שהתורה אמת וכדו' - על כל השאלות האלה, רק היהדות הדת שמסכימה לשאול שאלות כאלה, כי רק בה יש באמת תשובות אמיתיות...)
אחרי שיודעים אותו - אז אנחנו מאמינים בו - גם, אמונה עיוורת.
[כי לזרוק את השכל שמדובר שה' אומר משהו - זה, שיא השכל.]
וכמובן שהאמונה היהודית נמצאת בתוך תוכינו ובעז"ה נגדיל את האור שבה.

אחי, תריץ בחיפוש בכרטיס אישי שלי את המילה 'ידיעה' או 'ידיעת' (ה') וכדו', יש שם הרבה בנושא הזה.
אם יש שאלה, או שאתה רוצה סתם לדבר על זה או על כל דבר בעולם, בשמחה אחי, אני כאן בשיחה אישית.
יאלה אחי, שיהיה בעז"ה שבוע מבורך ויישר כח על השאלות!
ואם כבר,עוד שאלה-ואחת עם חצאית
איך זה יכול להיות שאומרים שהבחירה החופשית בידינו אם בכל מקרה-אנחנו מאמינים\יודעים שהקב"ה יודע בסופו של דבר מה נחליט?ז"א שהוא מחליט בשבילינו!זה לא לגמרי בחירה חופשית!

מה הבעיה?ii
הרי איך בנאדם מחליט מה לעשות? הוא משכלל את הניסיון שלו ואת האופי שלו ומחליט. [פחות או יותר...בצורה מופשטת]
מישהי שאת מכירה אותה טוב את תוכלי לדעת כמעט בוודאות איך היא תנהג במצב מסויים, נכון?
אז ה' מכיר אותך כל כך טוב שהוא יודע מה תעשי בכל מצב...

וכמובן התשובה של הרמב"ם - שהיא הכי טובה: ה' הוא מעל הזמן...הבעיה בה שאנחנו לא יכולים להבין אותה
ועוד משו..יויו2
ושהידיעה של ה' היא לא הידיעה שלנו.
כלומר, זה מעל ההבנה השכלית,אבל..הידיעה של ה' שמה יקרה,כוללת את אפשרות הבחירה.איך?לא מובן לשכל רגיל..
אני רק יכולה לומר שלי יש ידיעה ולא אמונה [לע"ד.]בקטנה
הוא לא מחליט בשבילנו!אנונימי (פותח)
אנחנו יש לנו האפשרות לבחור אבל הוא יודע כבר מה תבחרי ולפי זה הוא מסדר את העניינים..
יש לי תשובהסולי הגינגי"
יש לך בחירה חופשית לפני מעשה אבל אחרי מעשה אתה מאמין שהכל לטובה (וסתם אומרים שלא כדי להכנס לכל השאלות האלה)
הצעה-תמנון רעב
לא להתעסק בשאלות אמוניות עמוקות בפורום, אחרי שקראתי כמה תשובות נדהמתי.
לכו תשאלו את הרבנים שלכם, לא חבורת נערים\ות שעונים תשובות לא נכונות ולפעמים שטותיות.

תמנון,החבר'ה פה מביאים מקורות,קשה לומר על זה שטות.בקטנה
לא יודעת אם תמנון צודק באופן ספציפי לשירשור הזה,דוסית גאה!
אבל תכל'ס הוא צודק שצריך לשאול רבנים שמבינים יותא ממנו-נערים/ות שמבלים/ות בזמן הפנוי שלהם בשיטוט בנט..
-->תמנון רעב
יש הרבה מוסגים שאם לא מגדירים אותם נכון אז אין שום ערך למה שנגיד.
לדוגמה: מישהו כתב קודם בנושא של ידיעת ה'.
מה זה ה'?   אם את חושבת שה' הוא איזה זקן עם זקן לבן ארוך שמחלק כאפות למי שעושה עברות וצ'ופרים לחבר'ה (הקצנתי בכוונה....) אז אין משמעות לכל דבר שתגידי על ידיעת ה', או על אמונה, יבוא משהו ויאמר שהוא לא מאמין באלוקים- נשאל אותו : 
"אתה יודע מה זה אלוקים?"
"לא"
"אז איך אתה יכול לא להאמין לו?!" (או כן להאמין...)
סתם דוגמה קצרה.
אפשר להביא מקורות מפה ועד לפלנד, השאלה אם מבינים אותם נכון. לדוגמה:
"אצבע אלוקים היא" - אצבע ממש? לא. 
"ויאמר אלוקים" - זה לא מחייב תנועה של גלי קול באוויר, אלה צריך להבין את הפירוש הרוחני של הדברים.
לכן להתעסק בזה על דפי הפורום זה שטחי, לא אמיתי, ואפילו עלול לגרום לאנשים לכפירה מסוימת.
יש?
שכחתי עוד משהו חשוב-תמנון רעבאחרונה
אף אחד לא הגדיר מה זה אמונה, אז איך אפשר למצוא הבדלים?!
ועוד נקודה חשובה: כלל ראשון בהגדרה הוא שאי אפשר להשתמש במוסג המוגדר. 
לדוגמה:
"האמונה אינה לא שכל ולא רגש - אלא גילוי עצמי היותר פנימי של מהות הנשמה" [מאמרי הראי"ה, מאורות האמונה]

היא לא הרגשה ולא הבנה/ידיעה, היא פשוט מה שאתה...מאמין

ההסבר שהוא כתב לא אומר כלום, הוא סתמי לגמרי.
 בנוסף צריך להבין את המוסגים שהרב משתמש בהם: 
מה זה שכל?
 האם הכוונה לשכל הלוגי שלנו או למשהו עמוק יותר?
כשהרב אומר רגש, האם הוא מתכוון לרגש כמו שהרמב"ם מגדיר- שזה 5 החושים? או לרגשות (כמו כעס שמחה עצב וכו' ).
זה נושא מאוד עמוק שמתפרס על הרבה דברים שאי אפשר לכתוב בכמה שורות ורק זרקתי חומר למחשבה. 
בהצלחה!

השאלה האהובה עלי בהחלט! אח..
עכשיו נלך קצת לעשות מערכון קטן ברשות הנוכחים:

תרימי רגע ת'ידיים. לא, תרימי ממש. באמת. טוב.
עכשיו תשלבי ידיים. למשך שנייה אחת - ו - תספרי - "אחת".
עכשיו תורידי. ו - שימי יד מול יד. עכשיו תשחררי. תרפי. ו - תגעי בעכבר...
עכשיו - תעזבי את העכבר ו - אל תשלבי ידיים. עכשיו תזוזי ימינה ושמאלה. מ-צו-ין!

תגידי, ה' ידע מה תעשי?
כן. ו - את בחרת (יותר נכון, אני הכתבתי, אבל - את בחרת...) מה לעשות.
מכאן מוכח ש - הידיעה של ה' לא מונעת מאיתנו את הבחירה החופשית.
תסתכלי רגע לשמיים ותגידי לה' - לא רוצה לשלב ידיים. ו - עכשיו כן. ו - עכשיו לא. ו - עכשיו כן.
הידיעה שלו מפריעה לך לברוח במה שאת רוצה?!?
לא. ממילא , יש משמעות אדירה לבחירה שלנו - כי אנחנו בוחרים בחירה מלאה.
אנחנו מנהלים את החיים שלנו. וזו היא ה - "בחירה חופשית". חופשית במלא מובן המילה...

>>>>>>

ועכשיו לת'כלס, יותר בהרחבה - שזה בעצם העיקר לשאלה -
נתחיל מאיזשהו יסוד ענק בכל הקטע הזה של אמונה --->
שני "רובדים", "סקלאות" בענייני אמונה.
יש את הרובד שלנו. דברים שקשורים לנו. ויש את הרובד האלוקי. דברים שקשורים רק אל ה'.
בדברים שהם ברובד האנושי - אנחנו יכולים להבין. בדברים שהם הרובד האלוקי - אנחנו לא מסגולים להבין.
כידוע , השכל שלנו מוגבל. להבין מה זה "אין סוף" - עם כל התיאורים שאני אתן לזה, אני לא אבין את זה.
מדוע? כי השכל שלי מוגבל. לא מסוגל להבין דבר שמעבר ליכולתו. זו המציאות.
על לכאן היסוד. חשוב מאוד שיעזור לנו להבין כמה דברים לא מובנים...
"למה ה' ברא רשעים?" לדוגמא וכדו' - זו שאלה שקשורה רק לה'. ממילא, רק לרובד האלוקי. שאנחנו לא מסוגלים להבין. תשאלי - "אם ככה, אז גם "למה ה' ברא צדיקים?" - זו שאלה שקשורה רק לרובד האלוקי - וגם את זה אנחנו לא יכולים להבין..." - נכון. את צודקת, אילולא - ה' היה מגלה לנו את מטרתו, כנראה, לא היינו יכולים להבין בהחלט.
ה' גילה ש - "עם זו יצרתי לי תהילתי יספרו" - זו המטרה לבריאת העם. ממילא, אנחנו יכולים להבין בשביל מה ה' ברא את הצדיקים. ו - נלך שלב הלאה - מה ה' צריך את העולם אם הוא כל יכול? התשובה -
לא יודעים. "לא יודע" - לפעמים זו לא אי-תשובה או התמחמקות , אלא זו האמת. זו תשובה. מלאה. ו -מספקת לגמרי. כי זה לא התחמקות או משהו, אלא - שכל מוגבל = לא יודע. אמת לאמיתה.
את כל זאת אמר ה' במשפט אחד -

כִּי לא מַחְשְׁבוֹתַי מַחְשְׁבוֹתֵיכֶם, וְלֹא דַרְכֵיכֶם דְּרָכָי--נְאֻם, יְה-וָה.
אגב - גם להבין - מה זה המחשבה של ה'? ה' חושב? במה? זה נשגב, מעל שכלינו. אבל, משו חשוב להדגיש -
זה לא מפריע לנו ולא מוזיז לנו להמשיך בדרך ולדעת שזו דרך האמת. כי - אמרנו, שאת הדברים שקשורים אלינ , על הדברים האל , יש תשובות. אפשר (וצריך) לשאול ו - להבין את התשובות. ממילא , זה שאין לנו תשובות על חלק מהשאלות - אלו הם בדיוק התשובות המלאות והאמיתיות.

רק, אם תרצי, שתי מסקנות עד לכאן באמונה -
1) ישנם שני רובדים שלא נוגעים זה בזה. ו - הרובד האלוקי - גבוה משכלנו. אנחנו לא מסוגלים להבין אותו.
2) ה', הפעולות שלו - המחשבות שלו - הוא עצמו - נשגב מאיתנו. אנחנו לא מבינים כלום בו. אלא, כל התיאורים שהנביאים נתנו וכדו' - זה היה רק לקרב את זה לשכלינו כמה שיותר, אבל בודאי שאנחנו לא באמת יודעים את הענין.

איך זה שה' יודע את דברי וזה לא סותר את הבחירה החופשית?
לא יודע. אבל ת'כלס, עכשיו זה לא סותר ולא מונע ממני לעשות טוב.
ה - 'לא יודע', זו תשובה ולא התחמקות.

----

עוד בעניין:

-"הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" מדברי חז"ל אלו נראה כי לאדם אין בחירה,וה' הוא הקובע כל דבר הקשור לגורלו של האדם..?!

וואו. זה נושא עמוק מאוד. אשתדל להסביר אותו על "קצה המזלג" - רק מה שאני יודע...
נפתח בדברי הרמב"ם - ("שמונה פרקים להרמב"ם")

אבל הפתגם שמצאנו לחכמים באומרם:  "הכל בידי שמים חוץ מיראת שמים" - הרי נכון הוא ומכוון למה שזכרנו.
אולם הרבה טועים וחושבים על כמה מעשי-האדם הבחיריים, שהם הכרחיים לו, כזיווג פלונית, או היות ממון זה בידו, וזה בלתי נכון.
אדם זה שגזל ממון פלוני או גנבו, או בגד בו וכחש לו ונשבע לו על ממונו, אם אמרנו שהאלוהים גזר על זה שיגיע ממון זה לידו ושיצא מידו של הלה - הרי שגזר על העבירה?
ואין הדבר כן, אלא שבכל מעשי-האדם הבחיריים, בהם נמצאים בלא ספק הציות והמרי. כי כבר בררנו בפרק השני שה"עשין" וה"לאוין" שבתורה אינם אלא במעשים שיש לאדם בהם בחירה לעשותם או שלא לעשותם. - ובחלק זה שבנפש מקומה של "יראת שמים". ואינה בידי שמים, כי אם מסורה לבחירת האדם, כמו שבארנו.

----------

הרמב"ם הזה כ"כ מתוק. הוא ענה ממש על השאלה. הנה:
"אלא שבכל מעשי-האדם הבחיריים, בהם נמצאים בלא ספק הציות והמרי. כי כבר בררנו בפרק השני שה"עשין" וה"לאוין" שבתורה אינם אלא במעשים שיש לאדם בהם בחירה לעשותם או שלא לעשותם".

----------------------

אז ת'כלס נסכם:

ה' יודע מה אני אעשה?
כן.
יש לי בחירה חופשית מלאה?
כן.

ס-ת-י-ר-ה-!
לא סותר.
אני לא מבין איך הידיעה שלו עובדת, אבל ת'כלס, לי יש בחירה חופשית עכשיו.
אני עכשיו יעשה מה שאני רוצה בעולם. עכשיו ממש, הבחירה שלי.
אבל הוא ידע לפני זה...?
נכון. אבל זה מנע ממני עכשיו ת'כלס לעשות משהו?!
לא. אז כאן ה - 'אי תשובה', זוהי התשובה האמיתית.

צריך לחשוב על זה הרבה מאוד ובשמחה ארחיב על שאלות מסוימות וכדו'.
אני זוכר את עצמי יושב על זה זמן ממושך ולא מצליח באמת להבין מה הדבר אומר.
ב"ה, עכשיו, אני ב"ה יותר מבין את הדבר. או יותר נכון: מבין שאני לא מבין במחשבת ה',
וזה מסתדר לי עם התשובה מצוין מאוד. בשמחה ארחיב.

עוד דבר שחשוב להוסיף. העולם הוא לא הפקרות.
אם לדוגמא דוד לא אמור להפגע, אז ה' יגן עליו שאף אחד לא יפגע בו.
אפילו שרוצים לפגוע בו - אפילו שיש בחירה חופשית.
אחרת, עם ישראל חלילה היה מושמד...
יש השגחה מלמעלה תמיד. שלפעמים, ה' 'מתערב ממש' כאן ושומר על אנשים.
הוא רוצה לפגוע בו? הוא יכול להמשיך לרצות. מול זה, יש את צדקת הצדיק.

'סלח לי אדוני' - בבחירה החופשית, תוכל להשמיד את עצמך.
העולם - לא שלך. אז כנראה שמי שהעולם שלו לא יתן לך בהחלטך בלבד להשמיד את העולם.
(הבחירה היא על הרצון - מה יופעל בעולם? זה ה' יחליט. אתה לא תשמיד את העולם...)

אם יש צורך להרחיב איזשהו דבר, בשמחה. חשוב לא להשאיר שאלות כאלה בבטן.
[אגב, אם כאן יצאה קצת תשובה לא מובנה זה כי זה 'העתק הדבק' ממה שפעם כתבתי, אז אם יש שאלות ממוקדות ואני יכול לעזור, בעז"ה זה יצא הרבה יותר מובן ואמיתי.] יישר כח על השאלות. שבוע מבורך לכל עם ישראל!

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

אולי יעניין אותך