אני יודעת,זה נושא שחרשנו עליו המון,אולי יותר מדי,שיראל.
אבל אני באה מהצד ההפוך-
לא לסגור אלא לפתוח.

אתמול הייתי בבר מצווה של בנדוד שלישי [למי שמתעניין-היה זוועתי,אבל הנחמה היחידה היא ש-] ופגשתי שם 2 בנות דודות שלישיות [לא אחיות שלו] -אחת גדולה ממני בשנה ואחת קטנה ממני בשנה-שעד היום לא ידעתי על קיומן [זותומרת,ידעתי איך קוראים לאבא שלהן-שהוא בנדוד שני שלי,אבל לא ידעתי כלום על המשפחה-מה שם המשפחה? כמה ילדים יש לו? באיזה גילאים?,תתפלאו,אבל אפילו לא ראיתי אותו ולא ידעתי אם הוא דתי..].
התברר לי שהן קיימות [דה..] ,דתיות וממש חמודות..
אחת מהן שאלה אותי אם יש לי פייס ואמרתי שלא,אני בערוץ 7.היא שאלה למה אני לא פותחת ועניתי שמספיק לי שאני מכורה לפה,אני לא צריכה עוד מקום כזה..
אח"כ בנסיעה הביתה חשבתי על זה,והגעתי למסקנה שאולי דווקא כדאי לי לפתוח,אני רוצה להיות איתן בקשר.
חשבתי על זה שבזמן האחרון דווקא די יצאתי מההתמכרות לכאן,ואני לא חושבת שאתמכר לשם.
בנוסף,יש לי רימון,שלפי מה ששמעתי חוסם את רוב התמונות.חוץ מזה שזה ממש לא בקטע שלי,אני לא אוהבת להסתכל על תמונות,סתם משעמם.
במשחקים שם אני לא נראלי ישחק,כנ"ל.
ומה עוד יש שם?
בת'כלס,אני באמת רוצה רק כדי לשמור איתן על קשר.

אז מה אתם אומרים? לפתוח או לא?

נ.ב.
כל מי שמכירה אותי כאן ורוצה לשאול "את? שיראל?",
אז נא לא לשאול,ואם בכל זאת אתן מתעקשות,אז כן,אני,שיראל.
את? שיראל?אח..
סתם, אני לא מכיר אותך בגרוש - ומכאן התשובה הבאה:

את, אבל ר-ק את יכולה להחליט אם לפתוח או לא. אם את רוצה ללכת בדרך הטובה...

פייסבוק, זה בוק של דבר, אם לוקחים את זה לזבל.
בדיוק כמו מידת הכעס - היא לא רעה בעצמה, אלא רוב שימושה הוא רע - מסתבר שפייס', רוב שימושו הוא רע.
ביזבוז זמן, בעיות צניעות, עולם וירטואלי, מנתק אותך מהמציאות ועוד מילון סיבות...

בנינו - רק את מכירה את עצמך. עכשיו אל תנסי לחפות עלייך וכדו'.
דוגרי, את בינך לבין עצמך - את באמת מסוגלת להתגבר עם שטויות שיש שם?
את באמת מסוגלת שלא להשחף ולהעלות לשם גם את תמונות שיפגעו באחרים?
את מסוגלת לשמור על עצמך מבחינת הזמן? מבחינת לזכור שזו באמת כולה מחשב?
מסוגלת לקום מהפייס' שאמא תקרא לך לעזור לשטוף כלים? שאחיך יצטרך עזרה בש"ב?
את הולכת לפתוח רק בשביל לשמור על קשר או בשביל לנסות לפתח עוד קשרים מיותרים (אפילו עם חברות...)?

קיצור: שבי עם עצמך, את עם עצמך, ותשאלי את שאלת המליון דולר:
אני 'כאילו' מלבישה על עצמי משהו כמו מידת הכעס. היא (!) בפני עצמה, לא רעה, אבל רוב שימושה רע.
אני מסוגלת לקחת רק את הטוב משם? אני - שיראל - שעכשיו מדברת עם עצמי, דוגרי, האמאמא של הדוגרי, אני באמת מסוגלת להשתמש בזה רק לדברים טובים? לשימוש הטוב? להשתדל כמה שיותר?

אם התשובה היא כן, אז קודם כל תכי לך כמה דברים שאת צריכה לזכור שאת לא עושה אותם שם.
אם התשובה היא לא, אז סתם חבל - פייס', זה 'בוק' שעומד להרוס לנו את הרגש לאנשים החיים...

את עם האמת שלך.
זה, הכי חשוב.

הרבה בהצלחה בכל החלטה שתהיה!
שבוע מבורך!

ברור שכן...נ.מ.ל
גם בלי תמונחות זה ממש כיף לדבר עם אנשים בצ'אט...
(איזה רמה הגענו שאת מכורה לערוץ 7 ?????!!!!!!!)
אוקי,אז-שיראל.
אח-כמו שאמרתי,יש לנו רימון,וברמה מאוד גבוהה.אני מקווה שזה בסדר.
בנוסף-למה זה הורס ת'רגש?
[ואני ממש לא חושבת להכניס תמונות,רק זה חסר לי..].

נמל-חח...תתפלא,אבל זה די קל להתמכר לפה..
אם יש לכם רימון ברמה גבוהה...נ.מ.ל
אז ניראה לי שאי אפשר בכלל פייסבוק..
אז תאלצי להישאר בערוץ7....
(את נהנת מזה אז סבבה..)
זה עושה את החברות דבר שטחי.הסנה-בוער
בס"ד
אבל יש בזה גם יתרונות.
דעתי האישית- אם את עושה לך גבולות, אבל *באמת*- אבל קחי לך איזו חברה שבסוף כל שבוע את צריכה לתת לה דוח כמה היית על הפייסבוק- תפתחי. 
אז תפתחי פייס~~אני~~
כשמדברים על התמכרויות- בכל תחום זה אותו דבר כמעט. כמו שהיית מכורה לפה (ממה שהבנתי ממה שכתבת) ועכשיו את לא, כך גם בפייס- תפתחי רק כדי לשמור איתן קשר ואל תתמכרי. אם את לא מעלה תמונות ומגיבה לתמונות וסטטוסים וכד'- יש הרבה הרבה פחות סיכוי להתמכר. כמו שאם אני לא מגיבה כאן אני כמעט לא מרגישה צורך להיכנס.
דבר הכי חשוב- לדעתי אם יש לך (ויש לך) חיים עשירים בתוכן (ועשירים בויטמינים) את לא תתמכרי, כי יש לך עוד הרבה דברים בחיים לעשות וזהו לא הדבר היחידי.. כשאת מתחילה להרגיש תלות בפייס העסיקי עצמך בדברים אחרים.
אני לא מבינה את ההסתייגות והשנאה של כולם מהפייסבוק. הפחד הזה הוא זה שיוצר לפעמים את כל הבעיה.. אני פתחתי ואני לא רואה בזה בעיה, וזהו כלי מאוד נוח. בדיוק כמו אינטרנט- כלי נוח אבל גם יכול להיות הרסני. כך גם הפייס וכל הפורומים למיניהם בכלל
דבר אחד מאוד חשוב-~~אני~~
לידור צודקת- לפעמים זה עושה את החברות באמת שטחי. אני מכירה מלא חברות שלי שבמציאות הן כ"כ שונות מהסטטוסים שלפעמים הן כותבות (וגם אני ככה- מרגישים יותר בנוח לכתוב כל מיני שטויות ומחשבות כדי שיגיבו לך וכו') ולכן במקרה שלך ספציפי (שהן לא גרות בחו"ל אלא בארץ) - לדעתי הדבר הכי טוב הוא פשוט להחליף פלאפונים ומידי פעם תתקשרנה אחת לשניה לשמוע את קולכן הערב בעורב... הכי נחמד ופותר את כל הבעיות
אני מכור...טל!=)
זה כיף לדעתי ולא עובר את גבולות הטעם הטוב
מכור לפה כמובן...טל!=)
לא לפייס חס וחלילה
תחליפו אימייליםטל!=)
אם יש הלן פייס חייב להיות להן אימייל, ואין כזה דבר לא מכור לפייסבק, מהרגע שאת מתחילה את מכורה. אני נכנסתי לזה והצלחתי לצאת ואני לא מתכונן להיכנס לזה גם בשנים הקרובות. הן בטוח נכנסות לאימייל מדי פעם רק כדי לבדוק עדכונים מהפייס, ואז הן יראו את הודעות שלך...
לא צריך פייסבוק רק בשביל לשמור על קשר...
זה אתה קבעת...ii
נראה לך שכל מי שיש לו פייס מכור?
אז הנה - אני לא...
אני בקושי נכנס לשם
אני ממש היתי צריך להתנתק בכוח!!!חיים מנחם
מידת הכעס היא לא רעה?אלישע בן אבויה
בס"ד

למה לקחת דווקא את המידה הכי בעייתית (נכון, הרמב"ם כותב גם עליה שצריך להיות בה בדרך האמצעית, אבל אחרים לקחו יותר קשה את 'כל הכועס כאילו עובד עבודה זרה (לדוגמה: לפי הגר"א, אם למישהו יש הרהורי עבירה מותר לו להתפלל, אבל אם יש לו הרהורי עבודה זרה או שהוא כועס, אסור לו))
בכוונה דוקא את המידה הזו.אח..
דוקא כי היא הכי בעייתית.
דוקא כי היא נראית חמורה ביותר.

המידה שאין לה שימוש טוב לידיעתי היא: 'עצבות'.
מותר להתאבל אבל לא להתעצב. [ובתורה זה מה שאנחנו קוראים היום להתאבל.]

'רוב שימושה'. זו הסיסמא.

(גם האלה שלקחו את זה יותר קשה אולי יסכימו שיש מצבים שכן צריך לכעוס, אפילו שהם בודדים מאוד מאוד)

תודה על ההארה.
שבוע טוב ומבורך!

שמא טעיתי?אלישע בן אבויה
בס"ד

'וכן הכעס מדה רעה היא עד למאד וראוי לאדם שיתרחק ממנה עד הקצה האחר, וילמד עצמו שלא יכעוס ואפילו על דבר שראוי לכעוס עליו, ואם רצה להטיל אימה על בניו ובני ביתו או על הציבור אם היה פרנס ורצה לכעוס עליהן כדי שיחזרו למוטב יראה עצמו בפניהם שהוא כועס כדי לייסרם ותהיה דעתו מיושבת בינו לבין עצמו כאדם שהוא מדמה כועס בשעת כעסו והוא אינו כועס, אמרו חכמים הראשונים כל הכועס כאילו עובד עבודת כוכבים, ואמרו שכל הכועס אם חכם הוא חכמתו מסתלקת ממנו ואם נביא הוא נבואתו מסתלקת ממנו, ובעלי כעס אין חייהם חיים, לפיכך צוו להתרחק מן הכעס עד שינהיג עצמו שלא ירגיש אפילו לדברים המכעיסים וזו היא הדרך הטובה, ודרך הצדיקים הן עלובין ואינן עולבין שומעים חרפתם ואינם משיבין עושין מאהבה ושמחים ביסורים, ועליהם הכתוב אומר ואוהביו כצאת השמש בגבורתו.' (הלכות דעות פ"ב ה"ג)
לא אחי, לא טעית... אח..

לפחות בטוח שלא בפשט -

ז  כיצד--לא יהיה בעל חמה נוח לכעוס, ולא כמת שאינו מרגיש; אלא בינונילא יכעוס אלא על דבר גדול שראוי לכעוס עליו, כדי שלא ייעשה כיוצא בו פעם אחרת.

רמב"ם הלכות דעות פרק א' הלכה ז'.

סתירה ברמב"ם?!  (נו, אז 'עוד' סתירה ברמב"ם... )

רוצה לומד'ס אחי? ככה משהו בבין הזמנים?

סתם, זכור לי שיש עלה זה כמה 'חבורס' טובות. ועיין שם.

תודה על ההארה.

שבוע טוב ומבורך!

ואם תרצה יש כאן מאמר על זה >אח..

בהצלחה.
שבוע מבורך!
די לראש הכבד..היי אחותי-בקטנה
תראי, פייסבוק זה בסדר,
מתמכרים? כן.
בסוף זה עובר, עוד לא ראיתי כאלה שהתמכרו ונתקעו שם, זה באמת תופע חולפת, זה טוב וזה סבבה.
עד כאן.
יומטוב
היי..מישו לרוץ איתו
תראי,סתם נקודה למחשבה-
ת'כלס לכל דבר אפשר להתמכר-אז בואו נפסיק לנשום כי אולי גם לזה נתמכר...
אני מקצינה בכוונה כדי שנבין,
לא צריך לעשות ענין מכל דבר..
(מצטערת אם זה לא הכי קשור..הייתי חייבת לרשום אתזה)
בהצלחה...
את תתני לה אופטלגין בעוד שנה?אח..
נו, חפיף, תגידי. על כל דבר הם עושים סיפור מההפטרה...

לא הבנתי, בשבילך דבר הרסני זה רק 'סמים' לדוגמא? ששם שוקעים כל החיים?
ואם שוקעים במשהו 5 שנים מהחיים, זה לא הרסני?! זה לא משהו לא טוב?! זו תופעה חולפת?!

להגיד לך בשקט בשקט למה לא ראית - לטענתך - אנשים שהתמכרו ונתקעו שם?
הרבה סיבות: קודם, כי כמה שם התינוק בחיתולים? כמה שנים הפייס' קיים?
אז, גם אם לא ראית - ואגב, ווא ווא כמה מכורים כבדים יש שם - חכי, עוד מעט תראי מכורים יותר כבדים...

חוץ מזה, עצם ה - 'התמכרות', זה רע. גם אם לא נתקעים שם שנים.
ציפית שמישהו יתקע שם לכל החיים ולא יאכל ולא יעבוד?!
נו, בודדים מטומטמים עד כדי כך בחיים.
אז כן, הולכים לאולפנא - כי חייב להוציא ת"ג בכדי לעבוד, ואז חוזרים הביתה ו -
בום! פייסבוק...

אולי אצלך זה לא. אולי גם אצלי זה לא. אולי גם אצלה זה לא.
אבל את חותמת כ"כ מהר את ה - 'תפתחי'. במיוחד שאת אומרת 'תתמכרי, חפיף, יעבור',
באמת יעבור כ"כ מהר בלי להשאיר זכרונות שרוצים לזרוק בחיים?! באמת זה חפיף של התמכרות?!

אני ל-א אמרתי לה שלא תפתח, אגב.
אמרתי אפילו 'כן', שתפתח. אבל רק אם זה מתאים לה. ר-ק אם זה מתאים לה.
שוב, ר-ק אם זה מתאים לה.

אגב, זה האופטלגין שלא עושה את הראש שלנו כבד.

מקוה שהובנתי. הכל נאמר לא חלילה בעצבים וכדו', אלא ת'כלס, דיון רגיל ונעים.
שבוע מבורך לכווווווולם!

תודה לכוווולם.שיראל.
מה שכן,אני רוצה להעיר,שלע"ע אין לי דרך לדבר איתן (אני יכולה להשיג טל',אבל לא אוהבת לדבר בטל' וזה סתם עולה כסף).יכול להיות שאני יבקש מהן להרשם לפה ואז יסגור,מי יודע..
ועוד דבר-שוב,התמונות וכל זה לא מעניין אותי,וחוץ מהן אין לי כ"כ מישי שאני רוצה לדבר איתה שם,הרב פה.
השאלה אם זה שווה את זה-להרשם רק בשבילן..קפיש?
אין מצבאביה14
אין מצב לפתוח מסנג'ר/אייסיקיו/סקייפ/ווטאבר- במקום?

זהה לא יוותר טווב גם לששם מתמכרים ופייסבווק הכי...אנונימי (פותח)
כיייף....
Facebook ו-Twitter כאן כדי להישארמשה
זה לא אומר שהפלטפורמה הספציפית הזו היא זו שתשרוד (ימי האינטרנט מוכיחים שבדרך כלל - לא), אבל זה אומר שהטכנולוגיה הזו כאן, והיא כדי להישאר.

לצערי, ואני אומר את זה בתור מי שלא מתלהב מהרעיון ולא התלהב ממנו מעולם, ולמען האמת מגדיר אותו כשיא הטמטום האנושי - העולם הזה קיים, חשוב להכיר אותו וחשוב לדעת לעבוד איתו נכון.

אני כבר לא נער, ולא אחת אני מוצא את עצמי מחפש מישהו לא מוכר (כולל מנכ"לים של חברות גדולות וכו') - בפייסבוק, בידיעה שזו הדרך הקלה ביותר למצוא אותם ולהשיג את מבוקשי.

לגבי התמכרות - FB לא סחף אותי. מדובר בשטות לא אינטיליגנטית שהקוד מעניין יותר ממנה. אם כי - אני מקפיד להתעדכן שם מדי פעם, לצרכי עבודה.

שימוש יעיל !
אהבתי את הנאום שמשה הרביץ..דאץ
אח, נראה לי שאתה זה שמכור לערוץ שבע..דאץ
או ללפחות להטיף לאנשים.
אני בעד רק שתידעי שתימקרי לזהThe Juggler
גם אני אמריתי מה שאת המת ואני מחור קשה!!
!תיכון :גם אני אמרתי מה שאת אמרת...The Juggler
אח-מישו לרוץ איתו
מצטערת,לא הסברתי ת'צמי טוב..
אז סליחה..ובגלל זה אמרתי נק' למחשבה..
בכולופן סליחה..
יומעולה
שיראל...ד"ר אריק
בס"ד
אני פתחתי וממש התבאסתי, משעמם שם! וחוץ מ2 בני דודים שלי שמדי פעם אני מדבר איתם שם, זהו
! אז תעשי את החשבון שלך...אני לדוגמא מאשרת רק מי שאני מכירה...אבל זה לא שווה לדעתי...
עוד נק' למחשבה חוץ מההתמכרותבצי.ג
הפייסבוק הפך את החברות לדבר שטחי (וכבר אמר האומר- למי שיש יותר חברים בפייסבוק יש פחות חברים במציאות..) ובנוסף פייסבוק ודומיו גרמו לכך שאנשים לא יודעים להתבטא בכתב ו/או בדיבור- כתיבה בשפת הסלנג המדוברת גורמת לקשיים בהתבטאות (בעיקר כתיבה אני חושבת).
אני בעד להשתמש בטכנולוגיה, באנטרנט וכו' לצרכים טובים ונכונים אבל לא לדברים שלא עוזרים לי, אלא (רק, בעיקר) ההפך.
ושלא תגידו שאני צבועה- יש לי פייסבוק, אבל אני לא משתמשת בו בכלל.

עדיף לשים את הפייס בבוק...חחח....אביה =)
לוידעת, לשמור על קשר אפשר גם באימייל....
לא חייבים בפייסבוק...
אבל תחליטי מה שבא לך.....
אחרי שתדברי עם הבנות דודות השלישיות שלךקוקו
פתאום מישהו\י אחר מכיתה ג' ירצה גם להחליף כמה מילים, ואז איזה ידיד\ה מלפני שנתיים גם, וככה את מכירה עוד חברים ועוד חברים, ואז תתחילי גם לחפש בעצמך, ולהיכנס לקבוצות ואז תגלי את עצמך עם כרטיסיה אחת של פייסבוק פתוחה תמיד, ליד ההיא של ערוץ 7 שכל כמה דקות את צריכה לרשום כמה מילים לההוא מפעם, ולראות שלא הוסיפו לך הודעות אישיות אחרות.

ככה זה בפייסבוק.
מתמכרים.

הרבה יותר מערוץ 7. 
אי כזה הרבה הבדל בין הפייס לע.7גולי =]
עשיתם מהפייס חיידק מזה?? מה ערוץ 7 לא ממכר??? כן הוא כן וכולנו עדיין פה!!!
ו"קוקי" הנה את/ה בעצמך אומר/ת שיש כרטיסיה של ערוץ שבע פתוחה מה רע בזה?? כלום!!1 אז מה רע בפייס?? גם כלום!!! וחוצמזה מה בערוץ שבע אתה גם מדבר עם מלא אנשים אין שום דבר רע בזה!!! ושיראל אם את רוצה לשמור איתם על קשר זה הרבה יותר כיף מאימל ודבר אחד לא הבנתי נועה14 למה סקייפ מסינג'ר אי סי קיו וכו' יותר טוב????

ומה טוב פה?דאץ
גם פה יש שטויות, פאקצות, ערסים, וקללות [שצונזרו]. ויש המון חבר'ה שמורים לפה. זה שאתם בתוך בועה שמשה שומר עליה מכל רע, זה לא אומר.
נקודה למחשבה.
לדעתי..נשמה תוהה
פייסבוק זה דבר שטוב וטוב מאוד (בעקרון)
אני בזכות הפייסבוק שומרת על קשר עם בת דודה של אמא שלי ועם דודה של אמא שלי ועם כל המשפחה שלי... אם את לא תתמכרי ובאמת לא את יכולה ורצוי שתכנסי. אני ממש ממש מסכימה עם גולי =] שפייסבוק זה בעקרון כמו ערוץ שבע רק ששם הבועה התפוצצה. כאן יש ממש קצת אנשי ושם אתה מזהה אנשים לפי השם שלהם או המייל... זה הרבה יותר פשו מאשר לנסות לכתוב משו לא ברור כמו כאן..
המלצה שלי- פתחי לפייסבוק אימייל חדש כי זה משגע. כל מה שקורה בפייסבוק מועבר ישירות למייל...

בהצלחה נשמה!!1
חיים מאושרים

עדן יקוט כהן
פחחחח- גולי, קוראים לי אביה P:אביה14
שאלת אותי למה עדיף מסנג'ר על פני פייסבוק. אז אני אדבר מניסיון אישי.

לי לדוגמא, יש מסנג'ר שדרכו אני מתכתבת עם חברות שגרות רחוק.
(התכתבתי בעבר גם עם חברה שלי שטסה לשליחות לפני כמה שנים)
העניין של מסנג'ר הוא צ'אט נטו, בלי תמונות פרסומים ושאר דברים לא צנועים בעליל שעלולים לקפוץ לך מדי פעם.
(זאת אומרת, בכל פעם שנכנסים יש את החלון הזה שקופץ ולפעמים יש בו קצת תמונות "לא לרוח בית ספרנו" ולא אפרט, אני פשוט בחרתי בהגדרות החשבון שלי שאני לא רוצה את זה בכל פעם שאני נכנסת, וזהו.)

חוץ מזה- המסנג'ר לא ממכר בכלל בכלל (לפחות אותי) ואני משתדלת להכנס אליו כמה שפחות,
לדוגמא כשאני צריכה לשאול/ לבקש משהו מחברה שלי, או שפשוט בא לי לדבר איתה.
אני לא אומרת, היו תקופות שהמסנג'ר היה פתוח 24 שעות ביממה, או לפחות כל הזמן שהמחשב היה דלוק, אבל ב"ה גם מזה נגמלתי...

דבר שלישי- חשבתם פעם שהמסנג'ר יכול לחסוך קצת יותר זמן מהפייסבוק?
כי אם כבר נכנסים לפייסבוק, אז נגררים גם לתמונות של הטיול השנתי שהיה, או לתמונות מהבת מצווה-של-אחות-של-חברה-של-דודה-של-הבת דודה השלישית-של-אמא-של- חברה שלי שהיתה לפני יומיים או.. (להמשיך??)
ונגררים גם לכתוב סטאטוס "אויש באסה מחר מבחן באנגלית" ואז נשארים כדי לראות כמה לייקים סימנו לכם וכמה "חחחחחחחחחח" כולם כתבו, במקום ללכת ללמוד כבר, למען ה'!!!! (מדברת מישהי שהייתה מכורה מס' 1 לפייסבוק ולפני חודש פלוס מינוס נכנס לה הרעיון לסגור אותו ב"ה, אז אל תגידו לי את לא מבינה מהחיים שלך)

מספיק או שצריך עוד נימוקים למה עדיף מסנג'ר? (יש לי עוד כמה 

(בקשר לסקייפ ואייסיקיו אני לא מדברת כ"כ מקרוב כי אין לי, אז אני לא יכולה להעיד)

משהו..אנונימי (פותח)
שיראל, כמו שאמרו פה, תראי אם זה מתאים לך,
אאשית, יש לי פייסבוק ואני בכלל לא מכורה!! יוצא לי להיכנסס בערך פעמיים- שלוש בשבוע, לדעתי באמת אם את בוגרת, ואת באמת נכנסת כדי לשוחח עם אלה שאת לא יכולה לפגוש אז זה בסדר,אבל את צריכה לראות שאת לא נסחפת, נראה לי שמי שבאמת היתה בשר טוב עם חברות, יכולה להמשיך אותו מחוץ לפייס(הרבה יותר כיף) ומי שלא אז גם אין לה ממש על מה לדבר שם..
סה"כ אין צורך להיות שם הרבה וזה גם לא כזה מעניין, מי שהתייחסה ללראות תמונות מטיול בצורה שלילית, אני לא מסכימה איתה, זה נחמד שמישהי צילמב והיא נותנת לראות טת זה.. אזמסתכלים 10 דקות וגמרנו..
ומבחינת המשחקים שיש  שם- בוא נגיד שאני לא יודעת מה ילדים קטנים עושים בפייס, ואני לא יודעת מה הנוער הבוגר עושים במשחקים האלה ,, אז אני לא מבינה מה יש להתמכר- אין לכם משהו אחר לעשות?
ת'אמת יכול להיות שאם הייתי מתחילה לשחק באיזו "חווה" או משהו, זה היה נחמד והייתי תמיד הולכת לטפל בזה(ומשם הדרך להתמכרות), אבל זה באמת לא מה שעומד בראש מאוויי אז אני פשוט לא מתחילה..
בהצלחה! 
לא נכוןאביה14
לא התכוונתי בכלל שיש משהו רע בלצפות בתמונות שצולמו בטיול (אא"כ בנים שמסתכלים על בנות...)
א-ב-ל
התייחסתי לבזבוז זמן שנגרם עקב כך,
וחוץ מזה- בנות בכיתה שלי שבקשר עם בנים רצוף,
העלו תמונות (גם שלי) מכל מיני טיולים, וזה שהבנים הסתכלו על זה- זה ממש ממש לא נעים לי, וחוץ מזה- ולא ראוי בכלל.
דעתי בעניןרעותיי
אתם באמת פותחים פה בערוץ 7 היעני התמים והקדוש של כל הדוסים הטהורים.......שרשור על הפייסבוק הנורא......
כן- כאן "אף פעם" בנים לא מדברים שעות עם בנות...... וי
ולא מתמכרים.... ממש לא.. אז אני מסכימה עם גולי ...
 אז לפני שהולכים ואומרים כמה הפייסבוק רע וממכר.... נק למחשבה
ו
קצת לא קשור אבל חשוב..אנונימי (פותח)
באניטרנט רימון עושים עבודה חשובה וקדושה ועל זה מגיע להם ייש כח עצום!!
אבל אסור לנו לשכוח שכמה שהם מנסים הם לא יכולים לעשות בשבילינו את כל העבודה.. לפעמים קורה שאנחנו סומכים עליהם ומורידים מעצמינו את כל האחריות..
שמעתי כמה וכמה סיפורים על אנשים שהיה להם אינטרנט רימון ובכל קפצה להם איזו פרסומת לא צנועה או תמונה שלא ממש "לרוח בית ספרינו" כמו שכבר צויין..
לכן, חשוב לזכור!!
שמרו על עצמכם.. אל תסמכו על אחרים שיעשו בשבילכם את העבודה!!
גלישה בטוחה!! וחג פסח כשר ושמח לכווווולם =]............  
טוובבב......הדר*
אז קודם כל - שלא תחשבו שאני ממש מתמצאת בזה...- אני די חדשה בפייסבוק - מקווה שלא אכתוב שטויות..=]

יש לי שאלה- - מה יותר טוב פה (-ערוץ 7 ) מאשר בפייסבוק????????????????????
לדעתי אפילו להיפך- יש משו יותר טוב בפייסבוק מאשר פה-=
פה, כל אחד שבא לו לכתוב מששו - כותב. לא חשב על מה שהוא כותב, לא כפת לו ממה שיחשבו עליו או על מה שהוא כתב- כי אפחד לא מכיר אותו- אז הוא לא מתפדח, מתבייש או אחר..
אבל בפייסבוק - לפני שאני כותבת אני חושבת-
מה יחשבו עלי?...
למה זה יגרום???.
האם זה פסדר מה שאני כותבת או שלא???...

שלא תשחבו- ברור לי שזה לא אומר שהפייסבוק יותר טוב מהפורום- אני לא מודדת , אבל אותיי  זה ממש מעצבן איך שמחשיבים את הפייסבוק-
אם מישי תפתח פייסבוק מיד יגידו- מה????.. את פותחת פייסבוק?????????
או- מה?????????????. יש לך פייסבוק????????.      מידרדרת, מקולקלת, וכו..
אבל אם מישי תפתח פה- בערוץ 7 בפורומים - אז זה כמובן פסדר- ו"מה , ערוץ 7 זה ממש טוב,", כאילו שלפה לא מתמכרים (ד"א- אני קצת התמכרתי לפה לפני בערך פחות מחצי שנה ומאז לא נכנסתי בכלל!!!- שיטה טובה... עכשיו אני נכנסת אחרי פווווווול זמן שלא נכנסתי..) , ושפה א"א להתחבר ולתקשר עם גורמים לא רצויים..
 אז נכון שבפייסבוק יש תקטע של התמונות- אבל מי שלא רוצה- שלא תעלה תמונות!!!!לי אין אפילו תמונת פרופיל!
ויש עוד קטעים- אני ממש ממש לא מתעלמת מהם (ובמיוחד מהבטיחות בפייסבוק והפרטיות!!!- זה באמת נושא קשה שם...- ד"T אמליץ לכל מי שיש לו פייסבוק לשנות את הגדרות הפרטיות שלו- שהכל הכל הכל יהיה מותר לראות רק לחבירם!! לא לחברים של החברים וממש לא לכולם!!!- זה באמת יכול להיות לא טוב ואפילו מסוכן..)

אני ממש ממש ממש לאט רוצה להישמע כמישי שממליצה לפתוח- אם אין לכם- וזה לא מושך אותכם- אל תפתחו, ולא בגלל שזה דבר גרוע ומשול לכעס (- אחחח...- לא אהבתי מה שכתבת . - היה לך פעם פייסבוק? אתה יודע מה זה? מאיפה אתה יכול להמשיל אותו למידת הכעס?- יש לך מקור? ((-אשמח אם תענה לי ברצינות- אני שואלת ברצינות..))))
אלא כי זה סתם דבר - זה ללא חשוב  וקצת מיותר..אבל אם אתם מאוד רוצים- תפתחו- "בתנאי" שתשלטו בעצמכם, לא תתמכרו, תשמרו על עצמכם, וכו...........

מקווה שהסברתי תצמי........
חג פסח כשר ושמיייח לכולם!!!
בהצלחה

אם בשבע זאת לא התמכרות...ד"ר אריק
בס"ד
אז מה זה כן?

מסכימה^^^^הדר*
אל תעשי!ציטה
לא שיש לי אבל לחברות שלי יש וזה לא נראה כ"כ טוב!
בהצלחה!!!!
חשוב.. כנסי..אנונימי (פותח)
הסכנות הרבות שבפייסבוק:
א. תקראי.. ואני מקווה שתביני (ויבינו כולם) את המסר..
אחרי שזרקה את הספרים על הספה, היא החליטה לחטוף משהו טעים לאכול ולהתחבר
לאינטרנט. היא התחברה תחת שמה ברשת הנסיכה213.
היא בדקה את רשימת החברים וראתה שדוד123 מחובר ושלחה לו הודעה מהירה .
הנסיכה213: שלום. אני שמחה שאתה מחובר! אני חושבת שמישהו עקב אחרי הביתה היום. זה היה ממש מוזר !
דוד123 : את צופה יותר מדי בטלוויזיה. למה שמישהו יעקוב אחרייך? את לא גרה בשכונה בטוחה ?
הנסיכה213: ברור שכן. אני מנחשת שדמיינתי כי לא ראיתי אף אחד כשהסתכלתי .
דוד123 : אלא אם כן נתת את השם שלך למישהו באינטרנט. לא עשית את זה, נכון ?
הנסיכה213: ברור שלא. אני כאילו לא סתומה?!
דוד 123 : היה לכם כדורסל היום אחרי ביצפר ?
הנסיכה 213: כן וניצחנו!!
דוד 123 : איזה כיף! מה את היית ?
הנסיכה 213: אני שיחקתי את הרכז. המדים שלהם כ" כ מכוערים! הם נראו כמו דבורים .
דוד123 : מה שם הקבוצה שלך ?
הנסיכה213: אנחנו החתולים השוויצרים. על המדים שלנו מצוירים נמרים. הם ממש מגניבים .
דוד123 : קלעת משהו ?
הנסיכה213: לא. אני ישבתי על הספסל. אני צריכה ללכת. אני צריכה לסיים ש.ב. לפני שההורים שלי חוזרים. אני לא רוצה שהם יכעסו עלי. ביי .
דוד123 : נדבר אח "כ. ביי .
בינתיים... דוד 123 נכנס לרשימת המשתמשים והתחיל לחפש את הדיוקן שלה .
כשהוא עלה הוא הדגיש אותו והדפיס. הוא הוציא עט והתחיל לרשום מה הוא יודע   על הנסיכה213 עד עכשיו .
שמה: מיכל
יום הולדת: השלישי ליוני 1994
מדינה: ישראל.
תחביבים: כדורסל, שרה במקהלה, החלקה על הקרח וקניון .
בנוסף למידע הזה, הוא ידע שהיא גרה בחולון בגלל שהיא ממש היום סיפרה לו .
הוא ידע שהיא נשארת לבד עד 6:30 בערב כל יום עד שהוריה חוזרים מהעבודה . הוא ידע שהיא משחקת כדורסל כל יום חמישי אחה " צ בנבחרת הבית-ספרית, והנבחרת נקראה בשם החתולים השווצרים. המספר האהוב עליה 7 הודפס על החליפה שלה. הוא ידע שהיא בכיתה ח '  בתיכון ע "ש הרצל .
היא ספרה לו את כל זה בשיחות שהיו להם באינטרנט. עכשיו היה לו מספיק מידע
כדי למצוא אותה.
מיכל לא ספרה להורים שלה על התקרית שקרתה לה בדרך חזרה מהמגרש באותו יום .
היא לא רצתה שהם יעשו סקנדל וימנעו ממנה לחזור לבד הביתה מהמשחקים. הורים תמיד מגיבים בצורה מוגזמת. ושלה היו הכי נוראים. זה גרם לה לחלום שהיא לא הייתה בת יחידה. אולי אם היו לה אחים ואחיות, ההורים שלה לא היו מגוננים מדי .
ביום חמישי, מיכל שכחה מהמעקב אחריה .
המשחק היה בשיא הפעילות כשהיא הרגישה שמישהו בוהה בה. באותו רגע הזיכרון הזה חזר אליה. היא העיפה מבט ממקום מושבה בספסל וראתה גבר מביט בה בהתעניינות. הוא נשען על הגדר וחייך כשהסתכלה עליו. הוא לא נראה מפחיד והיא מהר מאוד שכחה את הפחד הפתאומי שהרגישה.
אחרי המשחק, הוא נשען על הגדר כשהיא דיברה עם המאמן. היא שמה לב שחייך שוב כשהיא עברה לידו. הוא הנהן והיא חייכה חזרה. הוא ראה את השם שלה על החולצה מאחור וידע שמצא אותה .
בשקט, הוא הלך במרחק בטוח מאחוריה. הם עברו רק כמה רחובות עד הבית של מיכל. וכשראה איפה היא גרה הוא חזר מהר למגרש למכונית שלו. עכשיו צריך לחכות. הוא החליט לאכול משהו לפני שיגיע הזמן לחזור לבית של מיכל. הוא נסע לחנות מזון מהיר וישב שם עד שהגיע הזמן לעשות את הצעד הבא.
מאוחר יותר אותו יום מיכל הייתה בחדרה כשהיא שמעה קולות בוקעים מהסלון .
" מיכל, בואי רגע " אמר אביה. הוא נשמע כועס והיא לא הבינה למה. היא נכנסה לחדר וראתה את האיש מהמגרש יושב על הספה .
" שבי" אביה פתח ואמר " האיש הזה סיפר לנו משהו מאד מעניין עליך".
מיכל התפלאה. איך הוא יכול לספר להורים שלה משהו? היא לא ראתה אותו לפני כן אף פעם .
" את יודעת מי אני, מיכל?" שאל האיש.
" לא" ענתה מיכל.
אני קצין משטרה ואני מתכתב אתך באינטרנט. דוד123. אומר לך משהו ?
מיכל הייתה מזועזעת . " זה לא יכול להיות! דוד הוא בגילי! הוא בן 14 ! והוא גר באילת!
הזר חייך "אני יודע שסיפרתי לך את כל זה, אבל זה לא נכון. את רואה, מיכל , יש אנשים ברשת שמעמידים פנים שהם ילדים. אני הייתי אחד מהם. אבל לעומת האחרים שעושים זאת על מנת לפגוע בילדים ולהזיק להם, אני שייך לקבוצה של הורים שעושים זאת כדי להגן מפני טורפים. אני באתי לפה כדי ללמד אותך כמה זה מסוכן לדבר עם אנשים ברשת. את סיפרת לי מספיק עלייך כך שיהיה לי קל למצוא אותך. את סיפרת לי באיזה בית ספר את לומדת, את   השם שלך! את קבוצת הכדורסל שלך, והתפקיד אותו את משחקת. המספר והשם על המדים שלך רק אימתו שמצאתי אותך .
מיכל הייתה המומה " זאת אומרת שאתה לא גר באילת?" הוא צחק
" לא, אני גר בתל אביב. זה גרם לך להרגיש בטוחה זה שאני גר רחוק, לא?!"
היא הנהנה .
" פעם הבת של חבר שלי הייתה כמוך. רק שלה לא היה כל כך הרבה מזל כמו שלך יש. הבנאדם מצא אותה ורצח אותה כשהיא הייתה בבית לבד. ילדים חונכו לא לספר לאף אחד כשהם לבד, אבל הם עושים את זה כל הזמן ברשת. האנשים הלא נכונים גורמים לך להוציא מידע קצת פה, קצת שם ברשת. לפני ששמים לב, סיפרת להם מספיק כדי שימצאו אותך אפילו בלי להיות מודעת לכך שסיפרת .
אני מקווה שלמדת לקח ממה שקרה ולא תעשי זאת שוב .
תספרי לאחרים על זה כדי שגם הם יהיו בטוחים "
" אני מבטיחה"
באותו ערב, מיכל והוריה עשו חגיגה משפחתית על כך שמיכל ניצלה ממה שיכול היה להיות מקרה טראגי .
הסיפור מבוסס על מקרה אמיתי.

ב. בזבוז זמן..  לא לכולם זה קורה.. אבל לרבים... אם-אם-אם בסוף תפתחי.. מומלץ להגביל את עצמך.. ועוד המלצה שכתבו כאן.. שממש ממש אהבתי.. קחי לך חברה שבכל סוף שבוע את נותנת לה ד"וח של מס' השעות שהיית בפייסבוק השבוע..
ג.צניעות!!!! ואל תספרו לי סיפורים.. זה מתחיל מרצון לשמור על קשר עם שתי בנודודות שלישיות... אבל זה בלתי נמנע... ואל תגידי לי זה לא יקרה.. מעלים שם תמונות לגמרי לא צנועות!! גם אם את בעצמך לא מעלה תמונת.. אז חברים שלך.. או חברים של חברים שלך, ופרסומות וכו'....
ד. דבר אחרון משהו פה ניסה להשוות בין ערוץ 7 לפייסבוק ואמר שפה אף אחד לא חושב לפני שהוא כותב כי הוא אנונימי (לזה אני לא מתייחסת..) אבל הוא כתב שבפייסבוק לפני כל דבר שכותבים חושבים:מה יגידו עלי?? מה יחשבו עלי?? ולדעתי זה בדיוק הבעיה!! אנשים כותבים שטיות או גרוע מכך דברים גסים רק כדי שיגיבו להם!!

חג פסח שמייח (ואז כשר!!) לכוווולם =]....

וואי זה ממש מפחיד דרך אגב(כנסו)דוסדוס!!!
המקרה הזה גם יכול להיות בערוץ 7 מי שנמצא בערוץ 7 זה לא מאוד רחוק מפסייבוק אני לא אומרת שאסור עובדה שאני כאן ולפעמים שם אבל אני בעד לסגור את פייסבוק ומי שלא נכנס לזה שגם לא יכנס זה פשוט מזעזע מה שהולך שם (מנסיון...) ואני באמת בהתחלה הייתי בפייסבוק אבל מהר מאוד הבנתי שאם אני רוצה קצת חיים חוץ ממחשב וזבל (תאמינו לי שזה זבל שבזבלים) כדי לסגור ומהר
סמיילי-----הדר*
אני הזאת ששכתבתי שפה לא חושבים לפני שכותבים כי אתה אנונימי ובפייסבוק כן-
וממש לא התכוונתי למה שכתבת-
לדעתי זה טבעי שבנאדם לפני שהוא יפרסם משו יחשוב מה יחשבו עליו, ואיך זה יראה.
וזה לא קשור לזה שאנשים כותבים שטויות ודברים גסים כדי שיגיבו להם.(-אולי אפילו להיפך- אנשים לא רוצים שיחשבו עליהם את זה ולא כותבים כך בגלל שהם לא אנונימים. או שבעצם זה תלוי באיזה חברה זה- כי אם החברה מעודדת את הסטטוסים השטותיים והגסים האלו אז הם כן יכתבו למרות שיודעים מי הם ואולי אף בגלל שיודעים מי הם...מתוסבך..=])
וחוץ מזה- גם בערוץ 7 = פה,- אפשר לכתוב דברים גסים ושטותיים!!, נכון שיש יותר ביקורת וצינזורה,- אבל מי שבאמת רוצה- יכול.
בשביל זה בדיוקעין שלישית..
נוצר הטלפון.
וואי אתם משגעים אותי זאת חשיבה מעוותתרעותיי
הסיפור של סמיילי הרבה יותר יכול להתרחש כאן מאשר בפייסבוק! כן כאן במקום הזך והטהור הזה !!
בפייס אתה לפחות צריך לאשר את החברים שלך.... ופה....
מה שרע בפייסבוק הואgolani
שהוא יוצר לך מערכת חיים שלמה - בעולם הווירטואלי. מה שטוב בו הוא היכולת להכיר עוד אנשים ולשמור קשר עם אנשים שהכרת בעבר או שאין לך קשר איתם עכשיו.
אכן כך!דניאלה .ד.
פייסבוקאנונימי (פותח)
אני לא מכיר אותך ולא יודע מי את..
עד לפני שבועיים היה לי פייסבוק היה לי אותו בערך שנה וחצי ובהתחלה בכלל לא נכנסתי אליו ולאט לאט התחלתי להכנס אליו די הרבה פעמים ותמיד שהתנתקתי ממנו הרגשתי שבזבזתי את הזמן...
פייס זה דבר וירטואלי שהורס את הקשר בין האנשים..במקום לראות אותם בפנים רואים אותם באיזו תמונה קטנה שמופיעה בצד..
ואני מכיר הרבה אנשים שאומרים שהם פתחו פייס בשביל לקדש שמה את כל הדבר הזה אבל אחרי טיפה זמן הם נפלו ובגדול..
 לכן אני ממליץ לך לא לפתוח!! ואם את רוצה לשמור איתם על קשר את יכולה להתקשר ולקבוע איתם איפה להפגש בדוק שזה עובד יותר טוב

נ.ב. ראיתי אנשים שחזרו מטיול הרבה ימים וכל הזמן שמעתי אותם מדברים מה יהיה להם בפייסבוק ואיך שהם מתים כבר לפתוח אותו...

אל תשימי על אף אחד..לוקסוס
כולם פה קשקשנים בשכל, פייסבוק זה אחלה דבר וימותו הקנאים!!!
זה לא ביזבוז זמן זה תעסוקה מהנה לשעות הפנאי..אז שאף אחד לא יגיד לך שטויות פייסבוק זה המצאה מטורפת!!!
גם בהמצאה מטורפת יכולות לצוץ בעיות- בכלופן להיזהרהדר*
לא כדי לך לא יוצא מזה דברים יותר מידי טובים..שובי אמונה
יש לי חברות שממש ירדו מזה לדבר עם בנים ולעלות תמונות שלהם לא הכי צנועות..
.היצר הרע משחק שם יותר מידי טוב עזבי אותך מהשטויות האלה
בהצלחה אחותי ה' איתך..!!

היתה פהאנונימי (פותח)
בערוץ 7 היה כתבה על הפייסבוק וזה מופעל על ידי מחבלים
שטויות במיץ.דאץ
חלאס.
גם לי יש פייסבוק, ממכר קצת, כן, אבל דבר דיי נחמד.
החלטה שלך, ולא של אף אחד אחר.
למה לא???<יוני>אחרונה
אין בעיה בפייבוק אם אתה יודע לשלוט בעצמך...
גם לי יש וזה לא דבר כל כך גרוע כמו שחושבים על זה,
ואל תהיו מטומטמים- שכל אחד ילך אעם האמת שלו והדרך שלו ויש בזה הרבה דברים טובים ואפילו הרבה מאוד דברים טובים.
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירותאחרונה

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילהאחרונה
מדהים!
שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

בדידותהרשפון הנודד

למה אפשר לחוש בדידות ברמה כמעט משתקת והאם זה אמיתי ומה אפשר לעשות עם זה?

לכן לנוער יש תנועות נוער. מפגשים, פעילויותפ.א.
כן אבל זה מרגיש לי קצת בריחה משום מההרשפון הנודד
בריחה? אשמח שתסבירפ.א.

אתה מרגיש בדידות כי אין לך חברים? מה עם חברים לכיתה בלימודים?

אתה לא חבר בתנועת נוער? 

זה לא זההרשפון הנודדאחרונה

זה הנקודה יש לי חברים אבל אני לא רוצה לבנות את הקשר שלי רק בשביל להרגיש שיש לי חברים ואני לא בודד...(מוזמן להסתכל בשרשור החדש על ללכת לסניף מעורב שאתה לא כל כך מאמין בזה אבל צריך בסוף חברה..)

...הרמוניה

א- אדם בסופו של דבר מול עצמו גם כשהוא עם חברים וגם כשהוא לבד... האם אתה מהווה חברה טובה לעצמך? 

מעניין לך עם עצמך? האם אתה חבר טוב לעצמך (רגשית)?

תכנס פנימה. בכל אחד יש עושר פנימי וזה תענוג לגלות אותו.

ב- נסה לשים לב לזה שאתה אף פעם לא באמת לבד, תמיד מושגח בידי מישהו שאוהב אותך אהבת עולם...

אולי יעניין אותך