Downloading?????חיים מנחם
חרוש אבל אני באמת מחפש תשובה!!!
האם אפשר להוריד סרטים, מוזיקה, תוכנות דרך אימיול,קזה וכו'.....?????
אני הבאתי פה בעד ונגד!!
בעד-הרי אני לא גונב מאף אחד!!!, הסוסים כבר יצאו מהאורווה. ובכלל לקנות דיסק או סרט זה מאוד יקר!!!
וחוץ מזה הרי זה דומה להשאלה, משו קנה את הסרט ורצה לתת לי לראות אותו!
מה, כבר אי אפשר להלוות ולהשמיע שירים וסרטים?!..וגם אף אחד לא מתפרנס מזה!!!

נגד-גם היהלום שבכתר מלכת אנגליה עולה הרבה, וזה לא תרוץ לגנוב אותו...
האמן מפסיד הרבה כסף מזה שלא כל בנאדם שרוצה לראות את יצירתו. קונה אותה, ומשלם כסף!
אז איפה הזכויות של היוצר!!!!

מחכה לתשובה!!! 

האלו יש כאן מישו?????חיים מנחם
בעד יש יעוש בעלים ולכן זה אינו גזל!!!The Juggler
לדעתי..בת מלך<=
לדעתי אין פה עניין של בעד או נגד, זה או אסור! או מותר! מבחינת ההלכה..
לדעתי אסורטל

תחשוב על הזמרים שמשקיעים את כל הנשמה שלהם בשביל דיסק חדש ובסוף אנשים מורידים את כל השירים שלהם בחינם והם לא מרוויחים כלום

לעניות דעתי (דעת תורה)עוקר הרים
סתם. שמעתי על זה שיעור לפני כמה זמן, אז ככה

בעיקרון זה מחלוקת בין הפוסקים היום, אבל אף אחד לא אומר שזו נמידת חסידות להוריד, אלא אם כן בכל מקרה לא היית קונה- אבל בזהירות כי קל מאד להגיד לא הייתי קונה, תחשוב באמת עם עצמך אם לא היית מוריד שירים אם היית קונה.

לגבי הטענות בעד, זה שזה יקר זה לא טענה, לגבי הטענה שזה כמו השאלה זה נושא לשיעור שלם, אבל בכללי זכות הקניין של היוצר היא על השיר לא על הדיסק ובה אתה משתמש ונהנה וצריך לשלם (אלא אם כן אתה לא נהנה ממונית כי בשום אופן לא היית משלם כסף על דיסק). ולגבי זה שאף אחד לא מתפרנס מזה, זה לא נכון יש כאלה שמנסים אבל "ליסטים שכמותך כבשוה" (שם,שם).

ואם מעניין אותך הצד העיוני שבדבר אז הדיון כאן הוא לא על אם מותר להשאיל דיסק כי זו בעיה של מי שהעלה לאינטרנט, אתה כבר לא משתמש בדיסק אלא  בשיר.
הכוונה של משתמש בשיר הוא שיש איזו יצירה מופשטת (קניין רוחני) והיא תמיד נשארת אצל הבעלים, הוא מרשה לך להשתמש בה תמורת תשלום, יאוש לא יועיל פה כי הוא לא מתייאש מהדבר אלא רק מהזכות לגבות כסף עבור השימושים בו.
יש אמנם מחלוקת אם מותר להשתמש בדבר שהבעלים לא התייאש ממנו אלא רק מהזכות לגבות כסף עבור השימושים, אבל כיוון שזה דיני ממונות אז אתה כשאתה בא להשתמש בשיר אתה מוציא מחברו ועליך הראיה.
ולכן לפי זה אין שום היתר להשתמש בשיר (אפי' אם הורדת) [שוב כל זה בתנאי שאתה נחשב נהנה ז"א שאתה מוכן לשלם איזה סכום (לא דווקא מחיר מלא) תמורת השימוש בשיר].
כל זה נכון רק אם נגדיר שיש כזה דבר זכות קניין על משהו מופשט אבל אם אין כזה דבר לא יהיה איסור להוריד מהאינטרנט (מבלי להיכנס לזכויות השימוש בדיסק) , אבל מכיוון שעל ידי כך לא יוכל אף זמר להתפרנס זה לא ראוי.

אבל תמיד כדאי לחשוב על הזמר המסכן שיודע שאם כל מי ששומע את השירים שלו היה קונה דיסק, היה לו גם כסף להוציא  את הדיסק הבא. אבל מה לעשות אם אין פרנסה משירים צריך להתעסק בדברים אחרים.

קישור לתשובות באתר ישיבת בית אל http://www.yeshiva.org.il/ask/?srch=1&orderby=22&q=&cat=183

תודה רבה!!!חיים מנחם
"עשה לך רב והסתלק מן הספק" (פרקי אבות)דני-יהונתן
חחח.. אני הכי מגניבה..קינמון
אני מורידה דיסקים\ צורבת מחברות ואם אני אוהבת- אני קונה ת'דיסק..
(את שולי רנד לדוג' קניתי אחרי שכבר חרשתי עד שכמעט נמאס)
אם אהבתי רק שיר אחד או שניים- אני לא אקנה..
ולגבי סרטים- אני משכירה בד"כ. זה גם יותר איכותי...

שוס להיות דוס- אבל זה יקר יותר...
בכללי לא הייתי ממליץ להוריד דרך אימיול וקזה..איציק הג'ינג'י
מלא וירוסים.
הוירוסים עוברים עם סרטים ושירים?אלישע בן אבויהאחרונה
אני לא חדשההרהמורניק

למה כ"כ משעמם פה?????

כולם כבר התבגרו ועברו לצמ"עאיגנוטוס פברל

או לשטו"ל

לא ככה - נהיה יבש כי לא מצטרפים חדשים במקום אלוGini
שהתבגרו ועברו לפורומים של הגילאים היותר גדולים 
כולנו יבשים 🙁🙁Giniאחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הספר:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

את יכולה להפסיק להספיםנקדימון

אף אחד לא רוצה פה לקרוא את מה שאת מציעה. אין לזה היענות.

אין כמעט אנשים חדשים שמצטרפים לפורומים אז מה שאת עושה זה פשוט לטמטם לנו את המוח.

אולי די כבר?!

נשמע סיפור מענייןקעלעברימבאראחרונה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

תקציר:

עד להימור הגדול מכולם. 

אולי יעניין אותך