Downloading?????חיים מנחם
חרוש אבל אני באמת מחפש תשובה!!!
האם אפשר להוריד סרטים, מוזיקה, תוכנות דרך אימיול,קזה וכו'.....?????
אני הבאתי פה בעד ונגד!!
בעד-הרי אני לא גונב מאף אחד!!!, הסוסים כבר יצאו מהאורווה. ובכלל לקנות דיסק או סרט זה מאוד יקר!!!
וחוץ מזה הרי זה דומה להשאלה, משו קנה את הסרט ורצה לתת לי לראות אותו!
מה, כבר אי אפשר להלוות ולהשמיע שירים וסרטים?!..וגם אף אחד לא מתפרנס מזה!!!

נגד-גם היהלום שבכתר מלכת אנגליה עולה הרבה, וזה לא תרוץ לגנוב אותו...
האמן מפסיד הרבה כסף מזה שלא כל בנאדם שרוצה לראות את יצירתו. קונה אותה, ומשלם כסף!
אז איפה הזכויות של היוצר!!!!

מחכה לתשובה!!! 

האלו יש כאן מישו?????חיים מנחם
בעד יש יעוש בעלים ולכן זה אינו גזל!!!The Juggler
לדעתי..בת מלך<=
לדעתי אין פה עניין של בעד או נגד, זה או אסור! או מותר! מבחינת ההלכה..
לדעתי אסורטל

תחשוב על הזמרים שמשקיעים את כל הנשמה שלהם בשביל דיסק חדש ובסוף אנשים מורידים את כל השירים שלהם בחינם והם לא מרוויחים כלום

לעניות דעתי (דעת תורה)עוקר הרים
סתם. שמעתי על זה שיעור לפני כמה זמן, אז ככה

בעיקרון זה מחלוקת בין הפוסקים היום, אבל אף אחד לא אומר שזו נמידת חסידות להוריד, אלא אם כן בכל מקרה לא היית קונה- אבל בזהירות כי קל מאד להגיד לא הייתי קונה, תחשוב באמת עם עצמך אם לא היית מוריד שירים אם היית קונה.

לגבי הטענות בעד, זה שזה יקר זה לא טענה, לגבי הטענה שזה כמו השאלה זה נושא לשיעור שלם, אבל בכללי זכות הקניין של היוצר היא על השיר לא על הדיסק ובה אתה משתמש ונהנה וצריך לשלם (אלא אם כן אתה לא נהנה ממונית כי בשום אופן לא היית משלם כסף על דיסק). ולגבי זה שאף אחד לא מתפרנס מזה, זה לא נכון יש כאלה שמנסים אבל "ליסטים שכמותך כבשוה" (שם,שם).

ואם מעניין אותך הצד העיוני שבדבר אז הדיון כאן הוא לא על אם מותר להשאיל דיסק כי זו בעיה של מי שהעלה לאינטרנט, אתה כבר לא משתמש בדיסק אלא  בשיר.
הכוונה של משתמש בשיר הוא שיש איזו יצירה מופשטת (קניין רוחני) והיא תמיד נשארת אצל הבעלים, הוא מרשה לך להשתמש בה תמורת תשלום, יאוש לא יועיל פה כי הוא לא מתייאש מהדבר אלא רק מהזכות לגבות כסף עבור השימושים בו.
יש אמנם מחלוקת אם מותר להשתמש בדבר שהבעלים לא התייאש ממנו אלא רק מהזכות לגבות כסף עבור השימושים, אבל כיוון שזה דיני ממונות אז אתה כשאתה בא להשתמש בשיר אתה מוציא מחברו ועליך הראיה.
ולכן לפי זה אין שום היתר להשתמש בשיר (אפי' אם הורדת) [שוב כל זה בתנאי שאתה נחשב נהנה ז"א שאתה מוכן לשלם איזה סכום (לא דווקא מחיר מלא) תמורת השימוש בשיר].
כל זה נכון רק אם נגדיר שיש כזה דבר זכות קניין על משהו מופשט אבל אם אין כזה דבר לא יהיה איסור להוריד מהאינטרנט (מבלי להיכנס לזכויות השימוש בדיסק) , אבל מכיוון שעל ידי כך לא יוכל אף זמר להתפרנס זה לא ראוי.

אבל תמיד כדאי לחשוב על הזמר המסכן שיודע שאם כל מי ששומע את השירים שלו היה קונה דיסק, היה לו גם כסף להוציא  את הדיסק הבא. אבל מה לעשות אם אין פרנסה משירים צריך להתעסק בדברים אחרים.

קישור לתשובות באתר ישיבת בית אל http://www.yeshiva.org.il/ask/?srch=1&orderby=22&q=&cat=183

תודה רבה!!!חיים מנחם
"עשה לך רב והסתלק מן הספק" (פרקי אבות)דני-יהונתן
חחח.. אני הכי מגניבה..קינמון
אני מורידה דיסקים\ צורבת מחברות ואם אני אוהבת- אני קונה ת'דיסק..
(את שולי רנד לדוג' קניתי אחרי שכבר חרשתי עד שכמעט נמאס)
אם אהבתי רק שיר אחד או שניים- אני לא אקנה..
ולגבי סרטים- אני משכירה בד"כ. זה גם יותר איכותי...

שוס להיות דוס- אבל זה יקר יותר...
בכללי לא הייתי ממליץ להוריד דרך אימיול וקזה..איציק הג'ינג'י
מלא וירוסים.
הוירוסים עוברים עם סרטים ושירים?אלישע בן אבויהאחרונה
..גיימס פוטר
הסיבה שכמעט ריק בחצי מהפורומים פה זה כי הייתי בתקופת הקורונה שפשוט היה פה מפוצץ ועכשיו זה רגיל? 
עכשיו בגלל המלחמה הם עוד יחסית פעילים😅הרמוניה

זה ירד מאדד (ברוך ה'..)

כבר זמן רב שאין מצטרפים צעירים חדשים לפורומיםפ.א.
והפעילות בפורומים ירדה משמעותית 
חד משמעית בקורונה היה ה הרבה.סוורוס סנייפאחרונה

אבל עכשיו יש פחות פעילות ממה שהיה לפני הקורונה

מי רוצה לחזור ללימודים??ניגון❤️

ואוו איך בא לי כבר את החופש הגדולל🤭

אני כבר שנה וחצי בבית...ההרהמורניקאחרונה
גם פרה זקנה יכולה להניב חלב..😌😌עוד חומייני חי
כעעען כען
למה אתם חיים?מעייןאהבה

מה הסיבות שלכם בחיים?

חתירה מתמדת להגשמה עצמיתפ.א.
כי ככההרשפון הנודד

בבסיס אני חי כי זה לא דורש ממנו שום פעולה אלא קורה לבד.

ואני ממשיך לחיות כי אני רוצה להתפתח ולהיות יותר שלם ומאמין שעוד יהיה לי טוב.

בנוסף אני מרגיש שיש לי פה תפקיד בעולם שאולי יהיה משמעותי

אני חיהניגון♥️
כדי לעשות טוב לעולם ולאנשים ואני מאמינה שכל אחד יכול להפוך את העולם למקום יותר טוב ושמח ואוהב ♥️ וגם לעבוד את ה' שזה הכל בסוף
נהנה מהחיים פשוטההרהמורניק
וואוצאצא

לא יודע.

מבררים את זה, מחפשים את זה

הלוואי וידעתי

אם כבר הגעתי לעולם ואני כאן - נעשה הכל כדי להנותGini
מהחיים, לחיות טוב, באושר, בשמחה, בסיפוק, ולדאוג לעתיד שלנו כאן 
אני הגעתי למסקנה שהחיים זהגלגל שבו אני עולה ויורדתתמימלה..?אחרונה

כל הזמן והמטרה שלי היא לאסוף כמה שיותר כוחות כשאני למעלה כדי להצליח לעלות אחרי הירידה הבאה...

ככה עד שיבוא המשיח....

יש אנשים!הרשפון הנודד

הפורום חזק להיות פעיל והם דיבורים חזקים אז מוזמנים להעלות נושאים מעניינים שאתם מתלבטים בהם אם סתם שאלות, חוויות, רגשות ופריקות

למישהו יש הדרן?איידן

יש לי הדרן ויש תקלה ואין לי אינטרנט במכשיר (שהוא גם ככה דפוק (חצי טאצ) ובלתי נסבל) אני לא יכולה לקבל לטלפון אימיילים ובנוסף האפליקציה שלהם לא עובדת 

יש למישהו דרך לעזור לי?

בבקשה אני נואשת נראלי אם עד סוף שבוע הם לא חוזרים אליי אני עוברת לנוקיה (ונוקיה זה זוועה)

אם מישהו יעזור לי אני אשמח מאוד

למישו יש את היי סקול מיוזיקל בדרייב?נחט

או סרטים אחרים 

יש פה אנשים ערים?מעייןאהבה
תמיד...אנא בכחאחרונה

אולי יעניין אותך