בר מצוהחיכיתי חיכיתי
איך מתחילים להתארגן לשמחה? כמה זמן לפני צריך להתחיל ללמוד לקרוא בתורה? אשמח לשמוע רעיונות כייפים ומשמחים ללא עלויות מטורפות.
המחשבה לעשות הנחת תפילין בבוקר ואח"כ ארוחת בוקר ושבת משפחתית שנזמין את הסבים והסבתות והדודים משני הכיונים וגם חברים.
כותבת מה היה אצלנו:מתואמת
הבנים שלי יודעים טעמים מכיתה א', כי לומדים בבית הספר. בערך שנתיים לפני בר המצווה בעלי לימד אותו את הדיוק בטעמים לפי הנוסח שלנו, ומאז (ועוד לפני) הוא התאמן על הפרשה שלו. כחצי שנה לפני בר המצווה הוא העלה הילוך, ובעלי הכין לו "תוכנית אימונים" ובחן אותו בכל פעם על חלק אחר (כי המטרה הרי לזכור את הטעמים בעל פה).

הנחת תפילין - עשינו משהו קטנצ'יק וספונטני: כחודשיים לפני הוא הניח לראשונה תפילין בבית הכנסת שלנו, וכמה מהחברים מהכיתה באו ואחר כך כובדו בבורקס ועוגות...

החגיגה עצמה - חיפשנו אולם באזור שלנו, משהו לא גדול מדי (שיכיל את המשפחות הלא גדולות שלנו ואת החברים שלו), וחגגנו בתאריך הכי קרוב ליום ההולדת שלו שהיה פנוי. הבאנו אוכל מקייטרינג להגשה עצמית, שכנה יקרה סידרה ועיצבה את האולם (בלי תשלום, היא לא הסכימה), אחי היקר (נגן מקצועי) ניגן וכל מיני אנשים צילמו ואחר כך שלחו לנו את התמונות. (בדיעבד אולי היה כדאי למנות מיהו אחד שיצלם - אפילו בפלאפון - מישהו שקצת מבין בצילום. אבל לא נורא. יש לי שני אחים שהם צלמים מקצועיים, אבל הם לא היו בארץ באותו זמן...)
מבחינת "תוכנית" - היו דרשות של בעלי, של הסבים, אולי של הרב של הבן שלי וכמובן של חתן השמחה. חוץ מזה היה גם שיר שחיברתי והאחים שלו שרו...

שבת בר מצווה - הזמנו את ההורים והאחים שלנו (לא כולם יכלו להגיע), מצאנו להם דירות באזור שלנו, וכולם אכלו אצלנו (השגנו שולחנות מתקפלים וכיסאות ופינינו את הסלון כמעט מכל מה שיש בו). האוכל - חלק הכנו בעצמנו וחלק הזמנו מאותו קייטרינג.
הוא קרא בתורה בבית הכנסת שלנו, ואחרי התפילה עשינו שם קידוש לשכנים ולחברים מהסביבה.

וזהו, בעצם...
היו לי תוכניות להפיק כל מיני דברים (כמו משחק קופסה שקשור, שיחולק לכל האורחים, או איזשהו "עיתון" בנושא בר המצווה, אבל גנזתי אותן... הייתי חמישה חודשים אחרי לידה קשה, ופשוט לא הצלחתי...)

שיהיה במזל טוב והרבה הצלחה ונחת!
תודה רבה מתואמת יקרהחיכיתי חיכיתי
על התגובה המושקעת והמפורטת.
אצלנו הוא לא למד עדיין טעמים...הבר מצוה בעוד קצת יותר מחצי שנה,אני בלחץ שיתחיל ללמוד ובעלי יותר שאנן...את נותת לי את האישור לכך שאכן צריך להתחיל...הרעיון לבנות לו"ז ולבחון כל פעם ממש מעולה!!!
המשפחות שלנו גדולות יחסית ואין לנו מקום פיזי בבית לפתוח שולחנות ולארח את כולם.ממש מתלבטת איך ואיפה לעשות?
אפשר לחפש אולם קטן באזורכם שבו תאכלומתואמת
או לשכור אפילו בית הארחה, ואז יש גם מקומות לינה מסודרים לאורחים - אבל זה כמובן יקר יותר...
ואם יש לכם חצר גדולה ונוחה וגם מוצלת - אפשר אולי לאכול שם... (אנחנו שקלנו את זה, בסוף חששנו שיהיה חם מדי)
בהצלחה!
אם בעלך לא בעניין ללמד אותו טעמים - אז יש בחורים שעושים את זה. אח שלי (בין השאר) מלמד ילדים טעמים לבר מצווה, למשל...
מצגת תמונותשואלת12
חרוש אבל כיפי.
אני בגישה שמה שאפשר לסגור כבר עכשיו תסגרי, חבל שאחר כך יתפס.
לדוגמה את רוצה מקום/קייטרינג מסויים אז תסגרי איתו עכשיו ואז כבר יש לך תאריך ואם את מזמינה צלם אז גם כדאי כבר לסגור כשיש לך תאריך.
ממליצה לקחת צלם מקצועי וככה גם מרווחים תמונות משפחתיות על הדרך..
הזמנות שלחנו חודש לפני.
אלופה! תודה על ההמלצה להתחיל...חיכיתי חיכיתי
ולעשות דברים שכבר אפשר.
זה ממש יקל על הלחץ שלפני וגם יפזר את ההוצאות על פני יותר חודשים. בזכותך חושבת שכבר עכשיו יכולה להזמין איזשהי מזכרת לאורחים
בכיף.. בהצלחה!שואלת12
לגבי מצגת- בעיני רק משהו של דקות בודדותיעל מהדרום
לק"י

אחרת זה כבר סתם מלאה.

ומזל טוב!!
כן אורך של שירשואלת12
ועוד שאלה...חיכיתי חיכיתי
כמו שכתבתי לא מתכננת אירוע ערב באולם. חושבת שאת עיקרי המצוות נחגוג בעז"ה בעלייה לתורה ובשבת...
הרבה חברים מהכיתה כבר חגגו בר מצוות,רובם חגגו בערב באיזשהו אולם(רובם של בית כנסת...משהו צנוע) והזמינו גם לתפילת שחרית והקידוש שאחרי.
הבן שלי,ילד טוב שתמיד אומר תחליטו אתם,מה שטוב לכם טוב לי... תוהה עד כמה זה נורא שלא נחגוג לו גם באירוע ערב כמו כל החברים?
אנחנו באמת החלטנו בגלל זה לעשות אירוע באולם...מתואמת
אני רציתי שנעשה רק שבת - בעיקר כדי לחסוך כאב ראש. אבל בעלי אמר שאם כל החברים שלו עושים גם חגיגה באולם - לא כדאי להחריג אותו... וחוץ מזה, רוב חבריו גרים רחוק, ולא כולם יכלו להגיע לעלייה לתורה בשבת... (אבל את זה אפשר לפתור בעלייה לתורה גם ביום חול)
מצד אחד קשה לי להחריג אותוחיכיתי חיכיתי
והוא באמת ילד מהממםםם שמגיע לו עולם ומלואו. אבל מצד שני ממש חשוב לי שתהיה שבת מכובדת,שהמשפחות שלנו יהיו נוכחים ואני מניחה שנצטרך להשקיע ולהוציא לא מעט כספים בשביל זה. גרים בבניין,רחוק מההורים של שני הצדדים כך שנצטרך לדאוג לאירוח. וכרגע לבעלי אין הכנסה קבועה והמצב הזה מכביד עלינו כלכלית,המינןס גדל ולא מצליחה להפריש ולהניח כסף בצד בשביל זה...
מבינה אותך מאוד... לא יודעת מה לומר...מתואמת
היתרון של אירוע לא בשבתבת אור

מאד מעצים את ילד הבר מצוה שלוקחים אותו על הכתפיים וכל הריקודים.

בשבת יש פחות אפשרות לכך

יש בזה משהו...חיכיתי חיכיתי
הבעיה שנולד בימי בין המצרים...ולא בא לו חגוג לפני י"ז בתמוז,זה מוקדם לו מידי...ואחרי ט' באב כולם יוצאים לחופשות משפחתיות....
אני חושבת שזה תלוי ברמה של השבת שעושיםשריקה

אחותי עשתה לאחין שלי רק שבת,

הם עשו שבת מושקעת יחסית ונראה לי שהוא היה מרוצה

הזמינו לא רק סבא-סבתא, אלא גם דודים (של הילד), 

אכלנו באולם, וישנו בדירות שהשיגה מאנשים בקהילה

אוכל מקייטרינג עם מלצרים והכל

לפני שבת היה צלם, ככה שתמונות סטודיו יש לו כמו מברמצווה רגילה

היה מזכרת - ברכונים

וגם היה קידוש בבית כנסת אחרי העליה לתורה, ולשם הגיעו חברים

תכלס לא נראה לי שעלה להם פחות מאירוע ערב

ברור לי ששבת תעלה יותר מאירועחיכיתי חיכיתי
בכל זאת זה לשכור אולם לארוחות ולדאוג למקומות לינה למשפחה,יש לשנינו משפחות גדולות...ואישית חשוב לי שהכל יהיה מתוקתק ואסתטי אז ברור לי שאשקיע מאוד בעיצוב ובכל הפרטים הקטנים.
המשפחות שלנו בררניות באוכל אז גם נצטרך להשקיע בקייטרינג טוב!
אך השבת תהיה מושקעת ומשמעותיתאביולאחרונה
אני חושבת שזה יהיה בסדר..
כמה מקובל לשלם למישהו שמלמד לקרוא בתורה?חיכיתי חיכיתי
אם מדובר באיש בוגר ולא אברך צעיר...?!
את רוצה שאשאל את אחי?מתואמת
שאלתי אותומתואמת
מסתבר שהוא עובד דרך צוהר, אז הוא לא בקיא במחירים הרגילים... אבל הוא אומר שלדעתו המחירים הם כמו המחירים לשיעורים פרטיים.
בר מצווה5+
אנחנו עושים אירועים צנועים בד"כ.
אז בבר מצווה של הבן, שבת היתה ממש קטנה, זה היה בשבת שהיא גם חג אז הזמנו כמה בני דודים בגיל הבר מצווה וסבא וסבתא. החברים בבית הכנסת עשו לו שמח.
כמה ימים אחרי, עשינו ערב במועדון קהילתי (גרים בישוב קטן) והזמנו את המשפחה המורחבת והכיתה שלו. עיקר השמחה הגדולה היתה בריקודים. הזמנו די ג'י מעולה שהיה שווה את ההשקעה. (לא יקר במיוחד)
גם עשינו סרטון בכיכובו של הבחור. היה משעשע. צילום, ביום ועריכה שלנו. ואלבום תמונות שאפשר לכתוב בו ברכות.
אוכל עשינו משהו פשוט- חצי קנוי חצי הכנה ביתית.
הנחת תפילין רק שלחתי עוגה לבי"כ. לא עשינו משהו מיוחד.
התחלנו לתכנן ולעשות דברים משהו כמו חודשיים לפני הבר מצווה. לימוד לקריאה נראה לי חצי שנה לפני. אבל היה לו קריאה קצרה, של חג.
אצל הבנות שלנו עשינו לכל אחת משהו אחר, לפי אופייה ורצנותיה. ממש לא חייבים משהו מפואר כדי שיהיה שמח.
אפשר גם לחלק אירועים בין חברים ומשפחה. (נגיד לאחת הבנות עשינו אירוע גדול למשפחה ועוד אירוע קטן בבית לבנות הכיתה שלה שהיו בו יותר ריקודים ואוכל פשוט שילדים אוהבים.)
בהצלחה
נראה לי שקל יותרחיכיתי חיכיתי
יהיה לי לארגן ערב כייפי שבו נחגוג,אבל אני לא יכולה לוותר על המצווה העיקרית ולחפף בשבת. זאת הנחת האמיתית לסבא וסבתא.
יש במשפחות שלנו המוןןן נכדות,כך שמלאאא שנים לא היו בר מצוות,אז אין לי מול העיניים איזשהו רף.
עונה מאצלינואר
עברנו שני בר מצוות
הבנים למדו טעמים כבר בכיתה ג או ד ככה שידעו והתחילו להתאמן על הפרשה כחצי שנה לפני במעקב של בעלי.

בר מצווה אחת היתה בקורונה ועשינו בבית לפי ההנחיות
עשינו שני ערבים אחד רק לחברים כ30
והשני למשפחות שלנו (אחים שלנו עם הילדים וסבא וסבתא משני צדדים)
בערב חברים הכנו לבד את האוכל
על האש לחברים
הבאנו הגברה מגמח ושמנו לבד שירים.
בערב משפחה היה אוכל מקיטרינג ולקחנו 2 בנות שיגישו ויתפעלו ואחי מנגן אז ניגן לנו.
בשני הערבים הבאנו צלם מגנטים (ילד הברמצוה מאוד ביקש)
היה שמח ממש!!!
וההוצאה לא גדולה יחסית.

לשני עשינו באולם בישוב בערב
עם חברים, משפחה וחברים שלנו.
עם צלם קיטרינכ ומלצרים
בשניהם עשינו מצגת כלשהי

לשינהם עשינו גם הנחת תפילין בכותל רק אנחנו וסבים סבתות
ושבת משפחתית עשינו לשניהם (אחת אכלנו בבית ואחת אכלנו באולם הישוב)

מה שרוצה להגיד שאפשר שתהיה שמחה גם בלי הוצאה ענקית

לגבי הלימוד, למה שלא תחפשו מישהו צעיר יחסית שילמד אותו? לחסוך בעלויות

הרבה מזל טוב ושפע ברכה בע"ה
תודה רבה על התשובה המושקעת.חיכיתי חיכיתי
גמני חשבתי על הנחת תפילין בכותל,אבל זה יותא בקיץ ובעלי חושש שיהיה חםםם מידי...קשה לו עם חום בלתי נסבל והוא חושש שזה יעכיר על השמחה שלו
היה לנו במשפחה הנחת תפילין בכותל באבשריקה

והיה מצוין

התחילו שחרית ב7 או משהו כזה

היה אח"כ כיבוד קל בחוץ

זאת שעה שמזג אוויר עדיין סביר

זה לא אירוע המוני

הגיע מי שהיה לו חשוב

ואנשים אח"כ טיילו בירושלים, לא חסר מקומות ממוזגים

ואפשר ללכת למנהרות הכותל

לא רוצה להלחיץ... חחחדובדובה
בעלי התחיל ללמוד איתו כמעט שנה מראש... וכמובן שאל אותו אם הוא רוצה לקרוא הכל או לא.. וממש לא הלחיץ.. הכל היה בנחת. גם שבת סגרתי כמעט שנה מראש. הכל כמעט נתפס מהר וצריך להיות ערוכים. גם צלם הרבה לפני.. קיצר לדעתי כדאי כמה שיותר מהר לסגור את כל הפינות.. אפילו גרפיקה סגרתי מהר יחסית... יש כל כך הרבה דברים קטנים... שפתאם נזכרים שצריך.
תשבי עם בעלך על תקציב תעשו רשימה כמה אתם רוצים להוציא.. תעשו אבלה מסודרת כמה בערך כל דבר יעלה אם את רוצה מזכרות אפילו. דברים הכי קטנים. תרדו לפרטים. אבל בטח שמעכשיו. חצי שנה זה לדעתי כבר הזמן להתעסק עם זה ולרוץ קדימה כמה שיותר...
בקשר לקריאה.. זה ממש משתנה בין ילד לילד. לא להלחיץ את הבחור. מקסימום יעלה ראשון ומפטיר. זה לא אומר כלום.. הכי חשוב שיבוא רגוע ושמח... זה הרי פעם בחיים..
בהצלחה רבה..
את הלימוד לקריאה כדאי להתחיל כמה שיותר מוקדןאביול
נראה לי שזה הרבה ללמוד אז כדאי שיהיה מספיק זמן.
לגבי תכנית , אפשר לעשות סיור במקום שבו עושים את בר המצווה, סרט תמונות למוצש, שיר שהאחיינים או האחים יכינו...
ולגבי העליה לתורה אפשר לעשות בכותל או בחברון ואז יש ערך מוסף
פעילות לקיץאבןישראל
רעיון לפעילות משהו בסגנון של לונה פארק במחיר שפוי?
איפה בארץ?אמהלה

היינו בוויט פול בבית שמש ונהננו מאד

יש גם בפתח תקווה.

יש את ירכא

ומג'יק קאס בדיסיטי

כל הנ"ל מקורים ומקומות ממוזגים שזה בעיניי הפלוס הכי גדול שיש....

זורמים על מיקום חוץ מאילת והערבהאבןישראל
תודה על הרעיונות, אסתכל באתרים
לחפש הטבותעוד מעט פסח

דרך ויזה, ישראכרט, רמי לוי, ארגוני עובדים, חבר, הצדעה...

יכול לחתוך עלויות בחצי.

מוסיפה- גם דרך הבנקים (נניח בלאומי יש הטבות..)יעל מהדרוםאחרונה
ילדים בנסיעה לעיר אחרתאנוני.מית

באיזה גיל מבחינתן זה לגיטימי?

בן ה14 שלי שבר לעצמו את המסך של הטלפון והמעבדה הרשמית של היבואן זה באיזה חור ליד מודיעין (ישפרו למי שמכירה). הוא רוצה ליסוע לשם. אני לא מוכנה ליסוע איתו וגם אבא שלו לא.

אפשר ליסוע לשם ברכבת ומשם ללכת ברגל או משהו כזה. כמה זה סביר לדעתכן לבד? מאזור ירושלים.

נסיעה אולי בסדרפילה
אבל מה לגבי מעבדה עצמה? הוא מספיק בוגר בשביל זה? הם בכלל ידברו עם בן 14?
הנסיעה נראלי בסדר גמורניגון של הלב

אני הייתי נוסעת לבד וגם עם אחים שלי הקטנים בגילאים הרבה יותר צעירים. וגם הרבה ילדים בגילו נוסעים לבד לפנימיות.

אבל כמו שפילה כתבה, לגבי המעבדה הייתי חוששת שלא ידע לעמוד מולם, שלא יקחו ממנו מחיר מופקע או שירצו לדבר עם מבוגר

לא היתי נותנת לו ליסועאורי8
נראה לי נסיעה מסובכת. ולעמד מול המעבדה . עדיף לתקן בחנות כלשהיא בירושלים ולשלם. 
הטלפון עובד וזמין?רוני 1234

כלומר אם קורה משהו הוא יכול להתקשר אליכם?

(אם צריך להשאיר את הטלפון שם לתיקון זה בעיה)

את יכולה להתקשר מראש ולשאול מחיר, האם האחריות מכסה וכו'?

אם התשובה היא כן לשתי השאלות הייתי שולחת.

כבר ביררנו כמה זה יעלהאנוני.מית
הבעיה רק הטירוף שלו שהוא לא מוכן לרצות לתקן במקום אחר. והשאלה כמה לזרום איתו על זה...
הבת שלי בגיל הזה נוסעת הרבה בבין-עירונירוני 1234
אני לא רואה בזה בעיה, אלא אם כן הטלפון ישאר שם לתיקון ואז הוא חוזר הביתה כשהוא "מנותק קשר".
אני חושבת שזו לא הליכה קצרה וברורה...כתר הרימון
עדיף רכבת מודיעין מרכז ומשם אוטובוס פנימי. 
לפי מה שאני מכירה, אבל לא מעודכנתאוזן הפילאחרונה

אין דרך נוחה להגיע לשם בתחבץ

אולי כבר סידרו משהו, אבל ממה שאני יודעת זה איזור לא נגיש

רק תבדקו שוב שההליכה לא מוגזמת

מחפשת רעיונות ליציאה כיפית לקייטנת אמהותמתיכון ועד מעון

באיזור מערב השומרון או פ"ת, כפר סבא, בעלות סבירה.

לבנות בכיתה ד' ולבנים בכיתה ו'

פארק אפק?טארקו

בריכה?

אולי לחפש שוברים בבהצדעה או הסתדרות המורים וכאלה לבאולינג/אייג'אמפ?

וויט פול בפתח תקווהאמהלה
תודה למי שענתהמתיכון ועד מעון

הן היו כבר בפאנקי מנקי אז מתחם שעשועים כבר היה...

חשבתי על מרכז מבקרים אבל לא מצאתי באיזור הזה

כיתה ו' אולי מוזיאון בנק ישראל בת''אחילזון 123

אם כי תלוי איך הקבוצה. זה בעיקר הרצאה ואז סיור קטן במוזיאון, אז השאלה כמה הם סבלניים. (אפשר לנסוע ברכבת הקלה מקריית אריה).

וגם אולי מוזיאון של אחת המחתרות. יש בהרצליה נדמה לי, ובתל אביב

וכיתה ד אולי הגן החי בפ''ת?

מה את חושבת על מוזיאון האדם והסביבה?מתיכון ועד מעון
לא הייתיחילזון 123
שמעתי עליו דברים טוביםעלמא22
אבל לא הייתי 
מוזיאון על בנק נשמע לי משעמם גם בגילי🙊יעל מהדרום
הייתי שם עם ילדותחילזון 123

בכיתה ה או ו וזה היה מעניין ומחכים

נכון זה לא היה כיף חיים כמו לונפארק או בריכה

אבל לפעמים טוב לפתוח את הראש לדברים קצת מעבר

הם אוהבים רכבת?אנוני.מית

רכבת כבדה או קלה. העלות פרוטות והנסיעה עצמה היא חוויה. אפשר לשלב עם ים או משהו דומה.

ראיתי בפורום פעם שיש אוטובוס קומותיים. אבל לא זוכרת איפה.

בירושלים ישלפניו ברננה!אחרונה
ראיתי שפתחועוד מעט פסח

עכשיו את פארק ידידיה ברבבה.

אפשר ללכת לבריכות.

פארק ידידיה זה הבית...מתיכון ועד מעון

פחות אטרקציה ללכת לשם

אולי מוזיאון אלי כהן בהרצליה? לא הייתי בעצמיחילזון 123
גם אני פה בענייני חופש גדול כולנה

אם הייתם צריכות להמליץ על נושא/ספר לימוד לחבורת בנות מסיימות יסודי, מה הייתן ממליצות?

יכול להיות משהו בלימוד עצמאי או קבוצתי עם הורה.

ילדה מסיימת כיתה ח שאין לה תחביבים יותר מדי, והייתי רוצה לעזור לה למצוא, איך הייתן ממליצות לגשת לזה?

שמתי לב שהיא כן אוהבת ומתעניינת בסיפורים של אנשים, כל מיני ראיונות שעושים כמו רגע של חכמה, או כאלה שיש בהידברות. איך אפשר לפתח את זה?

הייתי שמחה להמלצות לספרים או סרטים ביוגרפיים על אנשים חשובים בהיסטוריה, משהו שמעניין וזורם לקרוא, במיוחד דמויות של נשים, ואם דתיות אז בכלל.

תעזרו לי ברעיונות לקראת החופשבארץ אהבתי

השנה בעז"ה תהיה לי תקופה של כמה שבועות שרק הגדולים בבית (בני 7.5, 10 ו-12.5), והקטנים עדיין במסגרות.

רוצה לעשות להם 'קייטנה' עם תוכן, ולא סתם לקום בבוקר ולחפש מה לעשות (בעיקר לשני הבנים הקטנים יותר. הגדולה אולי תצטרף למה שיהיה מספיק מעניין, אבל זה לא חייב להיות מתאים גם לה).

בשנים קודמות הם רצו שיהיה להם גם זמן מסך, ניסיתי לתת זמן מוגבל כל יום ובפועל זה תמיד התארך יותר ממה שתכננתי ולא עבד לנו טוב.

לכן הפעם חשבתי לנסות פורמט אחר:

לכל שבוע יש נושא כללי שבו אנחנו עוסקים. בכל יום יש פעילות/לימוד שקשור לנושא. כל יום יש 'חוג' קבוע (נגיד - יום ראשון זה חוג ציור, שני - חוג מוסיקה, וכו'), וביום חמישי יהיה חוג מחשב שבו אפשר ליצור משהו במחשב (מצגת או משחק) שמסכם או מתייחס לנושא של השבוע.

אשמח לרעיונות -

- לחוגים שאפשר לעשות כל שבוע

- לנושאים שאפשר להעביר את השבוע סביבם

- לסתם רעיונות לדברים נחמדים לעשות עם ילדי בית ספר חמודים

- לעוד כיווני חשיבה

וואי אני רקDoughnut
איזו אמא משקיענית! הציפיות שלי הן רק לעבור את החופש בשפיות😅
כמה רעיונות שעשיתי שנים קודמותעל הנס

*לימדתי את כולם לסרוג גם את הבנים,זה עבד יופי אצלי.

*יצירה מושקעת לסוכות.

*גם קישוט לשולחן לראש השנה

*כנל גם לשבת,עשינו אגרטלים מצנצנות ריקות למשל,חבקים מגלילי נייר סופג,בירכונים,קופות צדקה וכ'ד חילקנו גם לסבתות.

*חיפשנו קרשים מפורקים ברחוב ובנינו אדניות פשוטות,שרפרפים,לא הכל יצא מוצלח אבל הם ממש נהנו.גם נתן להם קצת מושגים

*כולם אצלי שותפים במטבח. מכינים סלטים, מבשלים,שוטפים כלים.

נושאיםמדברה כעדן.

חגים (כרטיסי שנה טובה, קישוטים לסוכה, לימוד הלכות?)

אקולוגיה (ללמוד על זה, להכין יצירות בצורה אקולוגית, ליצור עציצים בצורה אקולוגית)

גמילות חסדים(ללכת להתנדב, להכין עוגיות וברכות לחיילים/אנשים עריריים לפני שבת)

בין אדם לחברו (ביקור חולים, כיבוד הורים) 

כמה רעיונות:הגברת מהירח

חוגים:

אומנות (ציור/ פיסול/ צילום)

מלאכות יד (נגרות/ קדרות/צורפות/ רקמה/ סריגה/תפירה)

בישול/אפיה

טיול

חיות

התעמלות

דרמה/ תיאטרון

נושאים:

חקלאות/ גינון (איך מגדלים חסה ואיך מוסקים זיתים ומכינים שמן זית...)

מדע/ טבע (לצפות בכוכבים, לחקור את החרקים בוואדי הסמוך לבית...)

היסטוריה/ גיאוגרפיה של ארץ ישראל

וואו, זה נשמע השקעה ממש!! כל הכבוד לך!! בהצלחה!!

חוג ברייקדאנס למתחילים ביוטיובביו
יש לי 2 מקורות - מקווה שיעזורhameiri13
עבר עריכה על ידי מתואמת בתאריך ט"ו בתמוז תשפ"ו 16:11

זה בבית אבל אפשר לעשות גם בבית ספר

משחקי קלפים ודימיון 

משחקים חינוכיים

הפורום הזה נועד לנשים בלבד.מתואמתאחרונה

והוא לא נועד לפרסומות (או להבאת קישורים מכל מיני מקומות).

שאלה על בטיחות ברכבכל היופי

יש לי שכנה שאני די מחבבת והחיים שלה לא קלים.

היא לקחה את הבת שלי טרמפ בתוך היישוב לא מזמן, והבת שלי אמרה שהיא לא מפסיקה לסמס תוך כדי נהיגה, והילדים שלה לא חגורים ולא תמיד יושבים.

אמרתי לה לא להגיד שום דבר אבל לא לנסוע איתה יותר, כי זה לא בטיחותי בעיניי (מצאתי לה חלופה).

א. מי שנוסעת בתוך היישוב עם ילדים לא חגורים, אנא האירו את עיניי כדי שאוכל לדון לכף זכות... מאוד קשה לי עם הרעיון.

ב. האם לדעתכן כדאי להעיר? בעלי חושב שכן, אני בתפיסה שאין טעם ואני לא אחנך אותה, לדבר שנראה לי כל כך בסיסי בבטיחות (נסיעה של 10 דקות, לא 2)

לא רואה טעם להעיראורי8אחרונה

גם יפגע בה, גם רוב הסיכויים שלא ישתנה משהו בעקבות זה. מקסימום היא תאמר לבת שלך לחגור. זו לא אחריותנו לחנך אנשים . ממש מבינה אותך. גרה בעיר , אבל עיר קטנה , לא כבישים מהירים . ואין מצב ליסןע לא חגורים גם נסיעה של 2 דקות. 

מה אתםחושבות על הנקה?אליה דבורובסקי

אני חושבת להפסיק להניק ולעבור למטרנה מה אתם חשובות על זה?

זאת שאלה שמתאימההשם שליאחרונה

לפורום הריון ולידה.

זה פורום שעוסק האימהות לגילאים גדולים יותר, וגם הוא פחות פעיל.

זה מאוד משתנה בין אחת לאחת, וגם בתינוק וההנקה הספציפיים.

לא כתבת באיזה גיל התינוק.

תעשי מה שטוב לך, בלי קשר למה אחרים חושבים.

מחפשת רעיון לעיצוב עוגה לסיום מסכת בבא בתראnik

אפשר גם סיום של שלושת הבבאות.

לא משהו מורכב מידי🫣

תודה!

תשובה מג'מינימאוהבת בילדי

מזל טוב על סיום מסכת בבא בתרא! זהו הישג מרשים מאוד.

לכבוד המאורע המכובד, הנה כמה רעיונות לעיצוב עוגה המשלבים מוטיבים מעולמה של המסכת:

עיצוב "דף גמרא": הפיכה של העוגה (ניתן להשתמש בדף אכיל מודפס) למראה של דף מסכת בבא בתרא. ניתן להדגיש בצורה ויזואלית את המילים "סליקא לה מסכת בבא בתרא" בפונט בולט ומעוטר.

מוטיב ה"חזקה" או "שותפין": מכיוון שחלקים נרחבים במסכת עוסקים בדיני שכנים, שותפין, וחזקות, ניתן לעצב על העוגה אלמנטים של בתים, חצרות או גבולות (סמליים), שיוצרים מראה של שכונה עתיקה ומזכירים את התוכן הלימודי של המסכת.

עיצוב ספרית ספרים: יצירת "מדפי ספרים" מבצק סוכר או שוקולד, כאשר אחד הספרים בולט ומסומן כ"בבא בתרא", מוקף בספרים נוספים, מה שמשדר את עוצמת הלימוד וההתמדה.

מוטיב כלי הלימוד: עיצוב של שולחן לימוד עם זוג משקפיים, עט נובע (או נוצה), ומסכת בבא בתרא פתוחה מונחת עליהם, כסמל להשקעה והעמל שהושקעו בלימוד.

טיפ למראה נקי ומכובד: שימוש בצבעים קלאסיים כמו כחול, לבן וזהב תמיד מעניק מראה חגיגי ויוקרתי המתאים לאירועי סיום מסכת.

האם תרצה עזרה נוספת בתכנון הפרטים הטכניים להכנת אחת האפשרויות הללו?

אני הייתי עושהמאוהבת בילדי

עוגה מלבנית ומצדדיה 2 רולדות- כמין ספר תורה

אולי ציור של שער?אן אליוט
רעיונות טובים! תודה!nik
וואו אם הייתי מעצב עוגה של בבא בתראחתול זמני

הייתי שם באמצע מחיצה שבורה

ולפיכך האבנים והמקום של שניהם

תודה על הרעיון, אבל זה פורום לאמהותיעל מהדרום
לק"י

מניחה שהגעת לפה מהראשי בלי לשים לב.

אה סליחה לא שמתי לב בכלל חתול זמני

הייתי בטוח שזה בית המדרש או משהו