לבנות- שאלה ממש בוערת!!!!!!!!אנונימי (פותח)

אאאאהםםםםםםםםםםשרית..
וממה שאני רואה ברחובותינו- המצב הוא דווקא הפוך...זית שמן ודבש
צודקת.. אממשמחה ואמונה
מסכימה.אוסנת
בשבת, ברבי עקיבא, היא מראה לבני ברק כולה שאפשר להיות גם צנועה וגם יפה.
שמלת קרפ- ז'ורז'ט בסגול בוהק מתחת לבלייזר מסאטן מוזהב, עם פייטים שקנתה בלונדון בקיץ האחרון. על צווארה ענוד כל זהב השרשראות והפנינים (אמיתיות!) שבעלה, אברך, הביא לה מאנטוורפן. "את ענק היהלומים השארתי בבית", היא לוחשת במתיקות לחברתה הטובה, שמציגה גם היא בגאווה את נעלי הלקה האיטלקיות שקנתה השבוע.
גם נעלי העקב הגבוהות והדקות שלה הגיעו מאיטליה. אבל זה עוד כלום: "יחד עם זה קיבלתי מערכת ארנקים וכפפות מעור בצבעים תואמים איי- סטייל אבל השארתי את זה בבית כי בעלי לא סומך על העירוב".
היא מציצה מדי רגע בשעון הקארטייה משובץ היהלומים, כאילו שהיא ממהרת ובנון שלאנטיות היא מיטיבה לראשה את הפאה המ-ש-ג-ע-ת (כמעט כמו טבעי... זה נראה כמו השיער שלך... ואיפה קנית את העגילים האלה, זה סט?")
כולם יודעים שיש לה טעם טוב בלבוש ובאיפור. בסתר היא מתעדכנת בז'ורנלים של העולם, ואת "לאישה" היא בולעת אצל הפאנית שלה. אין פלא איפה שהרכלניות צרות העין, שהן במקרה גם ידידותיה הטובות, ממציאות עליה כל מיני סיפורים. אבל היא, מה איכפת לה- העיקר שהיא הולכת צנוע.
בדרך- כלל היא לובשת איזו חולצת פלנל משובצת עוד מימי האולפנה, או חצאית ג'ינס כחולה וממורטטת. אין לה זמן, כסף ובעיקר ראש להשקיע בבגדים.
בעלה, כוללניק באחת הישיבות ביישובים, אמר לה שהעולם הוא רק פרוזדור.
והיא מתלבשת בהתאם. סוף סוף יש דברים יותר חשובים ודחופים: החינוך של הילדים, מצוות ישוב ארץ ישראל. חוץ מזה שכל כבודה בת מלך פנימה, ומהמשפט: "לא ניתנו תכשיטים לאשה אלא להתקשט בהם בפני בעלה בתוך ביתה", היא זוכרת רק את: "לא ניתנו תכשיטים"... אבל זה לא מטריד אותה בכלל. במקום הזמן שנשים אחרות מבזבזות על פדיקור- מניקור היא קוראת "אורות" או פרשת השבוע.
מטפחת ראש פשוטה מכותנה מכסה את ראשה ומיצחה. היא לא הולכת עם כובעים ועל פיאה אין מה לדבר. עיתונים היא כמעט לא קוראת ולא יודעת מה הולך באופנה ומה הולך בכלל. בגדיה הלא מגוהצים בדרך כלל בגווני החום והכחול (רק לא אדום...), לפעמים אפילו חום וכחול ביחד. נעליה שטוחות עקב וישנות. מעט הכסף שבעלה כבר מביא מהכוילל לא נועד להתיפיפות ולמותרות. אמא שלה עדין לא נרגעה מתגובתה הצוננת כשהביאה לה ליום הולדתה מערכת כלי איפור.משהי כבר העירה לה בעדינות על כך שהיא יותר מידי מזניחה את עצמה.
אבל היא, מה איכפת לה- העיקר שהיא הולכת צנוע.
וואו את מזה לא פרופרציונלית...
הדריכני
וחולצה צמודה - כפי שכבר ציינו - זה פשוט אסור, אז לא הבנתי מה אתה רוצה פה בכלל???!! וגם זה, אני לא רואה שזה המצב..
טוב אני לא מבין בכל הדברים האלה...טל!=)
עירבבת כמה דבריםעוקר הרים
כשהעיסוק בבגדים הופך לעיקר זה מראה על מצבנו...זית שמן ודבש
דוגרי!להבת-כוח
עניין של סגנון לבוש, לא קשור לחילול ה' בכלל..איציק הג'ינג'י
כן ממש...טל!=)
אני חושבת שעדיף מצב כזה מאשר מצב הפוך..אורושקוש
אני איתך.אביה14
גם אני!מעפר אני באה
אל תתרגשי, זה בד"כ עובר עם הגיל...קינמון
וואו!!! מרגישה חובה להגיב!!!נצח לנצח!!!

אני ממש לא חושבת שהמצב הזה הוא מצב טוב!!!!!אבל-אורושקוש
סליחה שאני מתערב, אבל -אח..
אתה צודק שעדיף כמובןאורושקוש
וואו!!! מרגיש חובה להגיב!!!אח..

אבל שים לב שהיא נתנה דווקא1hadar1
לאט לאט זה עלול לחדור...אח..

ואי!!!מעפר אני באה
תגידו מה הקטע שלכם כולכם...הדריכני
אבל זה לגמרי מהלב.. תחשבו על זה!איתך.פעימה
לא צריך ישר ללכת לחצאית קצרה אלא רק חצאית שלא נגררת ונקרעת על הרצפה..
איפור- כל אחת ורצונה, זה לא קשור לצניעות.
מסכימה...רעותיי
יותר קצר ויותר צמוד = יותר יפה?!אח..
יפה - אני חותם בעיינים עצומות, לפחות לדעת הרבה בנים - ל-א! הרבה יותר יפה דבר מכובד, דבר רגוע וכדו'.

לא קראתי את הכל אבל..okey
חולצה לא מסודרת זה קורה לי הרבה פעמים בגלל שאני רץ לכל מיני מקומות.. ומה לעשות אני לא יכול לעצור כל שנייה ולסדר את עצמי..
כל שאר הדברים.. זה תלוי איך הבן אדם מתייחס.. אם הוא משלים עם זה שהחולצה לא מסודרת והזקן (למי שמתיר.. שזה הרוב בעצם..) לא מגולח וחושב שכל זה בסדר ואין עם זה בעיה אז במקרה הזה צריך לבחון את הבן אדם.. ואם הוא לא מסודר (שוב פעם- זקן ציצית חולצה וכו'..) בגלל שאין לו כח כל שניה ביום לעצור ולסדר את עצמו (כמובן שלפני תפילות הוא כן מסדר..) אז זה בסדר..
אם אין לי כוח להתפלל, זה בסדר?!אח..
לדעתי היוםדניאלה .ד.
לא מסכימה!אורושקוש
אור צודקת.דוסית גאה!
מי אמר שאי אפשר לדבר עם בת?חיים מנחם
מה אני מזוכיסט?..<אריאל>
לא להקצין! לא להקצין! לא להקצין!דוסית גאה!
את הצגת תמונה אחרת..אורושקוש
נכון רציתי להציג את זה כך כי גם זה קיים!דניאלה .ד.
אורשקוש זה הדבר שהכי יכול לעורר לדעתי.דניאלה .ד.
אז את חיה בסרט.אורושקוש
היא לא 'חיה בסרט'.אח..
) מי שלא אוהב חילוקים עדיף שלא יקרא...) - זה לא דומה להעיר לבן על זקן וכדו', מול להעיר לאשה וכדו'.
צודק בקשר לזה שאולי לא צריך להגיד -חיה בסרט אבל-אורושקוש
רוצה לעשות ניסוי ברחוב?אח..

יודע מה- הלוואי שזה באמת יעזור!אורושקוש
סליחה אבל..okey
(אני מסכים איתך שאם מישהו הולך לדבר שהוא לא מצוה אז הוא באמת אפילו כל שנייה יעצור, אבל אם אני יפסיד מצוה או חלק ממנה בגלל שסידרתי את עצמי על כל שרוך שיצא או כל חולצה שנפתח לה כפתור אז נראלי שבבית דין של מעלה לא יראו את המעשה הזה באור חיובי..)
ולגבי הזקן ניסיתי לרמוז אבל יש דעה (בזוה"ק) שיש חלק מהאנשים היום שהולכים איתה: שאסור להוריד מהזקן אפילו משהו..ואפילו במספריים או כל דבר אחר..
זה היה לתגובה האחרונה של אח..okey
לא פוסק הלכה, אבל --->אח..

מסכים לגמרי!דבירוש=]
חחחח התיאור שלך ממש לא תואם את מה שהולך ברחובאוגנדה
ואי אתם פשוט מצחיקים...קישקשתא
חולצות צמודותלהשליך את השכל=]
>>>>>>!!!נצח לנצח!!!
)לא מזמן.אח..
צודקת אבל יש 'דברים.....קושקושיתה
לשואלת היקרה.*מוריה 2*
נמ..הסנה-בוער
היהדות לא מתעלמת מהיופי אלא שמה אותה בחשיבות משניתהדר*
"היהדות אינה מתעלמת מהיופי אלא פשוט שמה אותה בחשיבות משנית- אחרי הקדושה. אצלנו- אסור לזלזל בגוף, להזניח אותו ולהתעסק רק בפנימיות, אך מצד שני גם אסור יותר מדי להשקיע ולחשב את זה כאילו זה הדבר הכי חשוב שיש= צריך למצוא את האמצע- קודם להשתדל להשקיע בפנימיות ואחרי זה בחיצוניות. כך גם אישה ללא מידות ותכונות טובות שמתקשטת ומתיפייפת – הקישוט אינו מוסיף לה יופי.
אולי את לא חושבת שיש איזשהו רעיון בצניעות- אבל תביני שכן!- הצניעות עוזרת לבת ישראל להשקיע בנשמה שלה וככה לשפר אותה ולקדשה,- ככה אפשר למקד את המבט בפנימיות ולא כל הזמן להתמקד בחיצוניות."
מקווה שהבנתם ואני לא ציכה להסביר...=]
בהצלחה...
רגע אנ פשוט חייבת דחוף להגיב..קשקושה קטנה

)! זה חוסר צניעות משווע!!!אשמח לתגובה ...נקודת חן
כנראה שלא דיברו על מצב שלך..אורושקוש
לדעתי-פעימה
רק צריך לשים לב שזה לא עובר את הברך בדיוק בס"מ.. אפשר שזהיעבור קצת יותר מ2 ס"מ אחרי הברך גם בישיבה, לא יקרה כלום אם נוסיף קצת..אין שום הכרח שכולן ילכו עם חצאיות עד סוף האצבעות.
נכון שלא צריך להיות מוזנח, אבל גם לא להפך.אחת מהשומרון
זה שרוש מצחיק...ימית1
זו היתה שעת צהורים. סימתי כמה סידורים נחוצים בעיר, והתחלתי לצעוד חזרה בדרך לביתי. פסעתי בנחת לאורך הרחוב המרכזי בעיר, נהנה מהשמש החמימה של סוף האביב. הגעתי לתחנת אוטובוס שהיה אמור לקחת אותי לאזור מגורי, והתיישבתי על הספסל בהמתנה. סקרתי בעיניי את שאר העומדים בתחנה. ישבה גברת עם סלים גדושים במוצרי מזון, נראית כאילו היא חוזרת מהקניה השבועית בשוק, זוג מבוגר בגיל העמידה, אישה צעירה עם תינוק בעגלה ועוד שני חיילים. כולם ממתינים, כמוני, לאוטובוס שיגיע. כעבור שתי דקות הגיעה לתחנה בחורה צעירה. לא אתר לכם אותה, אך אומר רק דבר אחד- כנראה צניעות לא הייתה בדיוק הצד החזק שלה. היא הייתה לא לבושה מאשר לבושה....היא נעמדה לצד התחנה, ממתינה גם היא לאוטובוס. הוצאתי מתיקי את העיתון והתחלתי לעיין בו. מזווית העין קלטתי פתאום דמות מתקרבת מרחוק, לבושה בשחור. חלפו עוד כמה שניות עד שאותו אדם התקרב לתחנה, וממבט קרוב הוא התגלה כחרדי, לבוש במעיל שחור ארוך וכובע, וזקן שחור מעטר את פניו. הוא הגיע אל התחנה, העיף מבט אל העומדים שם ועיניו נתקלו בבחורה. הוא השפיל את מבטו וצעד שני צעדים לאחור. הוא ניגש אל מאחורי התחנה ונכנס אל חנות ירקות ופירות שהייתה שם. כנראה שהוא מעדיף להמתין שם לאוטובוס כדי לא להכשל במראות לא צנועים, חשבתי לעצמי, אך למרבה ההפתעה הוא יצא משם כעבור דקה אחת בלבד, אוחז בידו תפוח עץ גדול, אדום ומבריק הוא חזר אל התחנה ומכל העומדים שם ניגש דווקא אל הבחורה. הוא הושיט לה את התפוח ואמר לה "קחי זה בשבילך", הבחורה הופתעה מאד, לא מבינה מה הוא רוצה ממנה. "בשבילי?" שאלה בתמיה, "למה?"מבטאת בזה את סימן השאלה שעמד במוחם של כל הנוחכים בתחנה, שהאזינו דרוכים לדו שיח שהיתקים שם. האיש הרים את מבטו, הסתכל בעינה ואמר לה בחיוך:
"גם חווה לא ידעה שהיא לא לבושה עד שאכלה מהתפוח...." והלך
תחשבו על זה....
לפי דעתי זה ממש לא צנוע שבנים יעירו לבנות!!!!!!!!!!!!!!!!
בעקרון-ניצוץ אלוקי
קצת ניסחפתי.גם אני הולכת עם חצאית ארוכה...אורושקוש
תרגעו...הדר*
ימית, זה ההמשך:דוסית גאה!
את ממש צודקת, אבל זה לא מחייב.....לא כולם ככה.....יעלה אביגד.
אני?הדר*
היא דיברה אל לונצי..אורושקוש
אה..אופססס....
הדר*
מסכימה עם כ-ל מילה!!!יסכוש ח
מה כל כך מפריע?דוס גאה
תתפלא אבל לפעמים זה כבר מעבר להקפדת יתר על צניעותהדר*
ל"דוס גאה"נקודת חן
ל' נקודת חן'דוס גאה
דוס גאה--נקודת חן
לנקודת חןדוס גאה
באמת שאני מקווהשכמוך גם שאר הבנות ירצו לפחות להיות צנועות... נקודת חן מותק -הדריכני
להדריכנידוס גאה
לא הייתי אומרת לו כלום!הדריכני
אני לא מבין אותךדוס גאה
אתה משווה בין חברה לבין איזה בחור שעלה לאוטובוס???הדריכני
אני מאמיןדוס גאה
דוס גאה- יש הבדל עצום בין בן שמעיר לבןאורושקוש
דוס גאה אתה צריך להפריד בין כמה דברים בסיסיים--הדריכני
מסכימה עם חלק...גולי =]
למה נראה לךדוס גאה
מה כבר ביקשתי - להיות בעולם קצת שפוי?!הבנים לא צריכים ללכת עם ראש מתחת לאדמה!אנונימי (פותח)
סופסוף!דוס גאה
תלוי איךדוס גאה
נכון ובכל זאתדוס גאה
אף אחד לא ביקש ממך להתעלם ממה שקורה מסביב וגם לאאורושקוש
אני מסכים שדוס גאה
לדוס גאה-קשקושה קטנה
צודקת, אבל קצת נסחפת..ש7*ת!ש
עדיף שילכו צנוע!דוס גאה
ניראה לי הדיון הזה לא במקום בכלל!קראתיך
צודקתדוס גאה
אז מה אם יש פה בנים?!אורושקוש
אורושקוש- סליחה על האורך.להבת-כוח
נשמה,בנתיים מה שראיתי פה זה שהם כן התערבוקראתיך
זה היה לאורושקוש..קראתיך
סליחה על התגובה שלי אבלרויזא
כל אחת הולכת פה לקיצוניות אחרת!אנונימי (פותח)
החרדיות מתלבשות צנוע וניראות יפה מאוד!קראתיך
אתיה- יש לך טעותמיטל
חשבתי שגמרתי להגיב...דוס גאה
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com
הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך
האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?
הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות
בדיוק כמו בחיים האזרחיים
הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.
ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר
..יהודי חסידיאחרונה
אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא
הפצות!!יהודי חסידי
ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.
הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.
בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf
יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.
כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
אשמח לתגובות....
וואודומיה תהילה
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי
וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
...יהודי חסידי
....יהודי חסידי
...יהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה
אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"
הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות
מחפשים בני נוער לכתבהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב
לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)
מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון
על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.
אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.
אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411
תודה
חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין
מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות.
הסיפור באורך 38 עמודים.
פרטים על הסיפור:
השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל.
תקציר:
ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.
אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.
עד להימור הגדול מכולם.
אני חדשההרהמורניק
סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!
משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
שלוםטאטע מלך העולם
יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.
ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?
רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...
תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!
זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini
אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.
כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.
האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?
האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?
או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?
העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.
מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה? (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)
אולי לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי?
אמממטאטע מלך העולם
זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...
אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם
הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...
בד"כ זה כן סותריהודי חסידי
אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?
לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.
אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם
זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...
אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...
עכשיו מבינים קצת יותר??
כן...יהודי חסידי
אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...
חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך.
וואי תודה!טאטע מלך העולם
אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??
ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה
אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...
כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...
בקיצור מורכב ביותר...