לבנות- שאלה ממש בוערת!!!!!!!!אנונימי (פותח)
הי כולם,
אני די חדשה פה ורציתי להעלות איזו שאלה שבאמת מציקה לי.
הרבה פעמים אני רואה ברחוב בנות דתיות שהולכות בצורה לדעתי ממש מבישה.
החצאיות שלהן נגררות על המדרכה בצורה ממש לא מכובדת (שהקצה כבר ממש בלוי וקרוע), והחולצות כאלה גדולות, ויש כאלה שאפילו לא טורחות להתאים בין הבגדים שלהן, והכי נורא- כל הבנות שהולכות עם סנדליים וגרביים עבות שיוצאות מכל כיוון ועוד הצבע שלהן לא קשור לכלום.
אני לא מבינה- הצניעות היא באמת נושא מאוד חשוב, אבל לא צריך להיסחף... לא נראה לי שיקרה לאיזה בת משהו אם היא תלך עם חצאיות קצרות יותר או חולצות צמודות (לא בטירוף...), אני חושבת שבת צריכה קצת לטפח את עצמה, ויכולה לעשות זאת גם בגדרי הצניעות! לא יקרה כלום אם בת תסדר גבות, תוריד שפם ולא עלינו- אפילו קצת תתאפר בעדינות.

אני ממש חושבת שעם כל הכבוד לצניעות (ויש כבוד), זה לפעמים כבר נהיה ממש חילול ה'- תחשבו איך אנשים מסתכלים על זה, אנחנו ציבור שמחשיב את עצמו לציבור הכי ערכי ואיכותי, צריך גם לייצג את עצמינו ככה ברחוב- אם רואים מראה חיצוני כזה- למה שבכלל יתקרבו וירצו להקשיב לנו?!

נ.ב. כתבתי אמנם לבנות, אבל לא חסרים גם בנים שנראים מוזנחים- זקן לא מסודר,חולצה לא מסודרת וכו'

בציפייה לגאולה
אאאאהםםםםםםםםםםשרית..
אין מה לענות, שאלה לדעתי מטומטמת (סליחה!) .......
וממה שאני רואה ברחובותינו- המצב הוא דווקא הפוך...זית שמן ודבש
אם מראה חיצוני כזה- למה שבכלל יתקרבו וירצו להקשיב לנו?!
צודקת.. אממשמחה ואמונה
הן צריכות להראות טוב.. אבל בנות שמתחזקות ככה זה אצלהן בד"כ מתחזקות ממש ממש אפילו קיצוני ואז מתמתנות..
זה לא מכובד אולי. אבל עדיף ככה מאשר בנות שלא מתלבשות וקוראות לעצמן דתיות.. בנינו..
מסכימה.אוסנת
הלבוש הוא מה שמייצג אותנו, וגם מראה עד כמה אכפת לנו מהסביבה...

וזה מזכיר את הקטע הזה -

בשבת, ברבי עקיבא, היא מראה לבני ברק כולה שאפשר להיות גם צנועה וגם יפה.

שמלת קרפ- ז'ורז'ט בסגול בוהק מתחת לבלייזר מסאטן מוזהב, עם פייטים שקנתה בלונדון בקיץ האחרון. על צווארה ענוד כל זהב השרשראות והפנינים (אמיתיות!) שבעלה, אברך, הביא לה מאנטוורפן. "את ענק היהלומים השארתי בבית", היא לוחשת במתיקות לחברתה הטובה, שמציגה גם היא בגאווה את נעלי הלקה האיטלקיות שקנתה השבוע.

גם נעלי העקב הגבוהות והדקות שלה הגיעו מאיטליה. אבל זה עוד כלום: "יחד עם זה קיבלתי מערכת ארנקים וכפפות מעור בצבעים תואמים איי- סטייל אבל השארתי את זה בבית כי בעלי לא סומך על העירוב".

היא מציצה מדי רגע בשעון הקארטייה משובץ היהלומים, כאילו שהיא ממהרת ובנון שלאנטיות היא מיטיבה לראשה את הפאה המ-ש-ג-ע-ת (כמעט כמו טבעי... זה נראה כמו השיער שלך... ואיפה קנית את העגילים האלה, זה סט?")

כולם יודעים שיש לה טעם טוב בלבוש ובאיפור. בסתר היא מתעדכנת בז'ורנלים של העולם, ואת "לאישה" היא בולעת אצל הפאנית שלה. אין פלא איפה שהרכלניות צרות העין, שהן במקרה גם ידידותיה הטובות, ממציאות עליה כל מיני סיפורים. אבל היא, מה איכפת לה- העיקר שהיא הולכת צנוע.

בדרך- כלל היא לובשת איזו חולצת פלנל משובצת עוד מימי האולפנה, או חצאית ג'ינס כחולה וממורטטת. אין לה זמן, כסף ובעיקר ראש להשקיע בבגדים.

בעלה, כוללניק באחת הישיבות ביישובים, אמר לה שהעולם הוא רק פרוזדור.

והיא מתלבשת בהתאם. סוף סוף יש דברים יותר חשובים ודחופים: החינוך של הילדים, מצוות ישוב ארץ ישראל. חוץ מזה שכל כבודה בת מלך פנימה, ומהמשפט: "לא ניתנו תכשיטים לאשה אלא להתקשט בהם בפני בעלה בתוך ביתה", היא זוכרת רק את: "לא ניתנו תכשיטים"... אבל זה לא מטריד אותה בכלל. במקום הזמן שנשים אחרות מבזבזות על פדיקור- מניקור היא קוראת "אורות" או פרשת השבוע.

מטפחת ראש פשוטה מכותנה מכסה את ראשה ומיצחה. היא לא הולכת עם כובעים ועל פיאה אין מה לדבר. עיתונים היא כמעט לא קוראת ולא יודעת מה הולך באופנה ומה הולך בכלל. בגדיה הלא מגוהצים בדרך כלל בגווני החום והכחול (רק לא אדום...), לפעמים אפילו חום וכחול ביחד. נעליה שטוחות עקב וישנות. מעט הכסף שבעלה כבר מביא מהכוילל לא נועד להתיפיפות ולמותרות. אמא שלה עדין לא נרגעה מתגובתה הצוננת כשהביאה לה ליום הולדתה מערכת כלי איפור.משהי כבר העירה לה בעדינות על כך שהיא יותר מידי מזניחה את עצמה.

אבל היא, מה איכפת לה- העיקר שהיא הולכת צנוע.

וואו את מזה לא פרופרציונלית... הדריכני
טוב שלקחת איזה אחת מר' עקיבא שהולכת ככה.. אין טעם להשתבח ע"י השפלת האחר!
סתם כך שאם אני לא טועה זה ממש לשוה"ר.
יש פה כאלה ושם כאלה, למה לעשות את זה??
תחשבי על זה...

ובקשר לשאלה - באמת שנזכה להגיע למצב הזה... אני רוצה לראות את כולנו הולכות תמיד רק עם חצאיות ארוכות.. זה יהיה נפלא  וחולצה צמודה - כפי שכבר ציינו - זה פשוט אסור, אז לא הבנתי מה אתה רוצה פה בכלל???!! וגם זה, אני לא רואה שזה המצב..

אתה צודק - בת מלך צריכה ללכת בצורה מכובדת ויפה... אבל מעל לכל צנועה ואני חושבת שאם היינו מגיעים למצב שלך זה היה ממש כיייייף...
כן - אני מדברת גם על עצמי. בעז"ה שאזכה! (מקווה בכולופן לא בצורה המוזנחת...)
טוב אני לא מבין בכל הדברים האלה...טל!=)
אבל מה שאני יודע זה שצריך נוכחות בנים בעניין הזה... ולכן הגבתי! חחחחח
עירבבת כמה דבריםעוקר הרים
יש הבדל בין חצאית שנגררת על המדרכה שאין בזה שום עניין לבין חצאית ארוכה שזה יותר צנוע מאשר חצאית קצרה.
ומכאן עד הקריאה שלך ללכת עם חולצות קצת צמודות יש הבדל ענק.
חולצה צמודה זה פשוט לא צנוע.
כשהעיסוק בבגדים הופך לעיקר זה מראה על מצבנו...זית שמן ודבש
דוגרי!להבת-כוח
שנזכה להפסיק לעסוק בצניעות בצורה כה טורדנית, זה לא עושה טוב לאף אחד!

עניין של סגנון לבוש, לא קשור לחילול ה' בכלל..איציק הג'ינג'י
כן ממש...טל!=)
אצל בני יש הרבה פחות בעיה... לדעת הבנות כל הבנים פארשים ולדעת הבנים לא נראה לי שזה מעניין כלכך..
לגבי הבנות? צדקת לגמרי... אבל אני לא יכול לעשות כלום, אני בן....
אני חושבת שעדיף מצב כזה מאשר מצב הפוך..אורושקוש
לצערי אני ניתקלת ביותר מהמצב ההפוף(חצאית קצרה שרק אם ממש מותחים אותה למטה היא תעבור את הברך ועלינית פתוחה שמתחתיה גופית תמנון..)ולדעתי המצב שאת מתארת עדיף על הלבוש הממש לא צנוע שיותר ויותר בנות הולכות איתו..
אני אישית הולכת עם חצאיות ארוכות אבל אם החצאית ארוכה מדי אני עושה מכפלת למטה או משו כזה..אני לא רוצה להכנס לשאלה ההלכתית על איזה אורך החצאית צריכה להיות..
אני אישית הולכת ככה בשבילי מאז שהתחלתי ללכת עם חצאיות ארוכות אני לא מבינה איך אפשר ללכת עם חצאית קצרה. זה כ"כ כיף לדעת שאני שומרת לעצמי את הגוף שלי. הגוף שלי הוא רכוש ציבורי?! ממש לא! אני מרגישה שהחצאית הארוכה תמיד מזכירה לי מי אני מאיפה באתי ולאן אני הולכת..
אני מסכימה שאולי לא צנוע וגם חילול השם ללכת עם חצאיות ארוכות שנגררות על הרצפה וכבר קרועות..אבל כרגע עדיף שלא נתלונן על זה.. כשנגיע למצב יותר טוב אז אפשר גם לנסות לשפר את זה.. צריך להבין ששום דבר לא בא בבום זה שלבים,שלבים..

אני איתך.אביה14
גם אני!מעפר אני באה
המצב של החצאיות הקצרות ממש גרוע!!!!!!
אבל אורושקוש, תלוי למה את קוראת חצאית ארוכה!  אני אישית הולכת עם חצאית 10-15 ס"מ מעל הברך הכי פחות וזה גם צנוע!
כשאני יושבת הברך שלי מכסה וזה מה שחשוב!
ושוב, אני ממש שונאת את ה"דתיות" באלו שהולכות עם חצאית מעל הברך וכשהן יושבות, עדיף שלא נדבר!
אל תתרגשי, זה בד"כ עובר עם הגיל...קינמון
אני מכירה הרבה בנות (וגם אני..) שעד גיל 18 נראו ככה ולאט לאט הן השתנו.
חוצמזה, מה אכפת לך שהן הולכות איך שנוח להן? שהן לא מבזבזות כסף על החיצוניות שלהן? שהן לא הולכות לא צנוע?
לא חושבת שזאת בעיה. זכותה של אחת ללכת איך שהיא אוהבת ונח לה.
הלוואי שנגיע למצב הזה..אנונימי (פותח)
וואו!!! מרגישה חובה להגיב!!!נצח לנצח!!!
אני קצת בהלם מהתגובות כאן.. (טוב אולי בעצם לא..)
דבר ראשון- השאלה ממש אבל ממש במקום!
אין לי מה לומר אבל לפעמיים היא ממש נצרכת!

דבר שני- תגידו, אתם באמת מאמינים שאתם בני מלך?
אתם קולטים? אנחנו לא סתם נסיכים! אנחנו הבנים של מלך מלכי המלכים!
ואם כל הכבוד!
הלבוש זה הדבר החיצוני הבסיסי שיש..
(אני לא מדברת על סיגנון דיבור והתנהגות שזה בכלל אין מה לדבר..)
אם עכשיו נתמקד בשאלה שבראש השירשור..
אני מדברת על בגדים כמתואר לעיל!
חבר'ה! זה לא מכובד!
ואפחד לא יקום עכשיו ויאמר שככה בני מלכים מתלבשים!
זה בושה! זה חילול ה' נוראי!!!
תנו כבוד לעצמכם וככה תתנו כבוד לריבונו של עולם!
אולי הייתי משנה קצת את ההגדרה ולא הייתי כותבת "חולצה (קצת) צמודה"..
נכון, זה מרתיע ישר יש קונוטציות שליליות..
אבל לפחות ליבשו חולצה במידה המתאימה!
ולא כל הבגדים XXXL לאחת שחיפה קטנה..
שהחצאית לא תיהיה קרועה!- זה כבוד?
זה עצוב..
לפעמיים אני כ"כ עצובה לראות את החוסר כבוד שהבגדים מקרינים..
צריך ללבוש צנוע זה ברור! אבל בלי שום ספק גם בגד שמכבד!
סידור, גבות, דאודורנט,סידור שיער- זה דברים בסיסים לבני מלכים!
אבא שלנו רוצה בנים מכובדים, שיעשו את רצונו ויחד עם זה יכבדו את מעמדם ע"י הלבוש!
אז-
אל תתרצו לי 101 סיבות כמה העולם פרוץ וזה עדיף מצמוד וקצר..
סתכלו עליכם במראה ותחשבו-
(חוצמיזה שברור שמה שאתם לובשים צנוע..)
זה מכובד?
אני נראת בן/בת של מלך?
לאנשים יהיה נעים להיות לידי?
כשאני מתפלל/ת שאני מכבדת את ריבונו של עולם במראה שלי?

זה לא פחות חשוב מצניעות!
דרך ארץ זה גם בטיפוח האישי הבסיסי!!!

אני כ"כ הזדהתי עם השואלת!
אין לי מילים לתאר את ההרגשה שלי כשאני עומדת ליד מישי
שאינה מכבדת את עצמה ויותר מכל.. את אבא שלה- ריבונו של עולם!

[וכן, אני גם מדברת על בנים, כבדו את עצמכם, שימו דאודורנט סדרו את הפאות, הזקן, תסתפרו
תראו בני מלכים מטופחים, זה לא סותר את הקדושה שיש בכם!]

שיהיה לכולנו חג שמח! של גאולה שלימה בקרוב..
ונזכה לעלות לבית המקדש ולקיים שם עוד השנה את ליל הסדר בהידור..
וכל באי עולם ידעו מי מלך מלכי המלכים.. ומי הבנים שלו..
ונצליח לעשות את רצונו באהבה גדולה

אני ממש לא חושבת שהמצב הזה הוא מצב טוב!!!!!אבל-אורושקוש
אם כל הכבוד זה עדיף מחצאית מיני!!!!!!!
זה חילול השם יותר גדול!
אנחנו לפעמים מרוב שחשוב לנו התדמית שלנו בעיני המגזרים האחרים אנחנו מתנהגים כאילו אין בורא עולם למעלה שהורה לנו איך ללכת!
נכון, זה חילול השם ללכת ככה. אבל צריך להבין שלפעמים  יש דברים שעדיף ככה.
אני רוצה עכשיו שמישו יגיד כאן באמת! מה עדיף?!אחת עם חצאית ארוכה כמה סנ"מ על הריצפה כבר קרועה למטה עם חולצה XL כשהיא כולה ברבית קטנה.. או- אחת עם חצאית קצרה בערך עד הברך ועליונית צמודה שמתחתיה גופיית תמנון.. מה עדיף?!
סליחה שאני מתערב, אבל -אח..
היא בעצם אומרת:
עזבי מה עדיף, את צודקת מה עדיף.

אבל ל-מ-ה ללכת בצורה 'העדיפה', שאפשר ללכת בצורה האידיאלית? (אם נקרא לזה ככה...)
זה מה שהיא - נראה לי - מתכוונת לומר.

אף אחד לא חולק שזה עדיף להסתובב עם סמרטוטים מאשר עם דברים ממש לא צנועים.
אבל לא צריך להסתכל על המצוי - אלא, לשאוף לרצוי...

ושוב, סליחה על ההתערבות.

אתה צודק שעדיף כמובןאורושקוש
שילכו בצורה האידאלית(ששאלה טובה מה הדרך האידאלית..)
אבל את רוב העבודה צריך לעשות בצד השני,ההפוך.
אני האמת כבר מתוסכלת,מאוד מהמצב של צניעות הבנות היום.
אולי אתם צודקים.לצערי ניתקלתי יותר בבנות עם חצאיות מיני מאשר עם בנות עם חצאית ארוכה שנגררת על הריצפה.  אני יכולה לבכות ימים שלמים על איך שבנות מתלבשות. האמת שאני כבר לא יודעת מה לעשות. כ"כ בא לי איך שהו לשנות את המצב הזה.
אולי אנחנו באמת צריכים לעשות מה שאפשר גם עם הצד השני של הלבוש.
אני מבולבלת לגמרי כבר..ונראה לי שגם התגובה הזאת מבובלת כמוני.

וואו!!! מרגיש חובה להגיב!!!אח..
רציני לגמרי.

מצטער, אבל באמת מרגיש חובה להגיב.
אמרת אמת לאמיתה, בלי שום ספק ויישר כח על הדברים.

רק משהו קטן, שמאוד, אבל מאוד חשוב.

תזהרי מאוד עם ההגדרה הזו של:
'צריך להראות כמו בני מלכים'.
זה אמת לאמיתה, אבל תזהרי שאת משתמשת בה - 'סתם' טיפ לחיים.
והסיבה?
עוד מעט, כל הנשים היהודיות ילכו כמו דוגמניות..
כי, מזאת אומרת?! אני - בת של מלך - אני אומר להיות הכי יפה שבעולם...

אומרת שאני מדבר רחוק מהמציאות?
פאות מודרניות. זו המילה, ותראי באיזה ציבור זה קרה...
ודיי לחכימא ברמיזא.

לא חלילה אמרתי שאת התכוונת לזה, את אמרת אמת לאמיתה,
אבל - רק רציתי לתת טיפ לחיים, שזהירות עם ההגדרות האלה.
אבל שים לב שהיא נתנה דווקא1hadar1
דוגמא לציבור הדת"ל ואתה התייחסתם לציבור החרדי..
שבכל זאת זה די שונה(:
לאט לאט זה עלול לחדור...אח..
בכוונה לקחתי את הציבור החרדי שנחשב 'מחמיר' בנושא צניעות, ותראי לאן חלקם הגיעו היום...

אז בציבור הד"ל שלא נחשב מחמיר - אז נכון שאולי זה לא יפרוץ כ - 'מגמה כללית של הרבה מהציבור',
כי בכל זאת, אולי מי שלא החמיר על עצמו יותר מידי - לא צריך לשחרר מעצמו יותר מידי...
א-ב-ל, זה בהחלט עלול לחדור ליחידים. ואולי חלילה גם לציבור לאט לאט.

הדוגמא ההיא הייתה רק בגדר דוגמא.
להראות שזה עלול להיות גם אם זה נשמע 'הזוי'...
(אם מתחילים בגישה ההיא יותר מידי...)

ושוב, אמרתי שדבריה הם אמת לאמיתה, באמת. אבל רק לשים לב בכללי, 'טיפ' נחמד.
מקוה שהובנתי. שבוע מבורך וחג שמח לכל עם ישראל!
ואי!!!מעפר אני באה
נגעתם בדבר מאוד חשוב!

הפ-א-ו-ת!
ועוד מה? בציבור החרדי!
זה ממש מעצבן אותי שהמורות שלנו (אני לומדת בבית יעקב) מטיפות לנו על צניעות והם הולכות עם גרבי רגל 15 דנייר ופאות שהולכות הכי באופנה (בלי הכללות כי יש כאלו מזה צדיקות!) אבל זה מעצבן!
והם אלו שצריכים ללכת ממש בצניעות! שח"ו לא יהיה חילול ה' ויגידו "מה? אלו דתיות? ככה הם הולכות? אני מעדיף להיות חילוני" וזה קרה!
בתקווה שכולן תחזורנה בתשובה שלימה ויבינו שלא רק הבגדים זה צניעות! אלא גם דברים אחרים שלו פחות חשובים...
תגידו מה הקטע שלכם כולכם...הדריכני
תעזבו כבר את הפאות והעקבים.. אתם לא משפרים אף אחד שהרי הם לא קוראות את זה, ולא מוסיפות אחדות בעמ"י אז מה בדיוק הקטע?? שח"ו אף אחת לא תדרדר לכזה מצב? זה הרי לא יקרה...!
תעזבו את זה כבר.. באמת...!

יצא לי תקיף ובכלל לא התכוונתי  אבל זה לגמרי מהלב.. תחשבו על זה!
איתך.פעימה
בס"ד

לפחות בקטע של הגרביים- לא הולכים עם גרביים ורודות וסנדלים!  

לא צריך ישר ללכת לחצאית קצרה אלא רק חצאית שלא נגררת ונקרעת על הרצפה.. 

איפור- כל אחת ורצונה, זה לא קשור לצניעות.
מסכימה...רעותיי
ההלכה לא אמרה לנו לא להיראות טוב..... ואנשים לא אמורים לסלוד ממנו....
יש גבול להיסחפות...

יותר קצר ויותר צמוד = יותר יפה?!אח..
טוב, אז אני ממש, אבל ממש לא הולך להתפלמס בדברים האלה, ואחת הסיבות שזה נושא שהצניעות יפה לו, ועוד שהמדובר בעיקר בנושא הבנות ואני בן, אבל - אני חייב להדגיש משהו חשוב מאוד מאוד -
מכאן ועד להגיד שללכת עם חצאית קצרה זה יפה יותר מחצאית ארוכה, הלכת רחוק מידי...
מושך - כן. מגעיל -  כן. (כמובן שלא תמיד זה מגעיל, אבל תמיד (כמעט) אם זה מגעיל, הקצרה יותר מהארוכה...)
 יפה - אני חותם בעיינים עצומות, לפחות לדעת הרבה בנים - ל-א! הרבה יותר יפה דבר מכובד, דבר רגוע וכדו'.
חצאית ארוכה (כמובן שתהיה מכובדת וכדו', שאגב - יכולה להגרר בצורה נורמלית קצת - אם זה צנוע - על הרצפה) הרבה הרבה הרבה [ושוב פעם הרבה?] יותר יפה ומכובדת מחצאית קצרה. הרבה. שוב - לפחות לדעת הרבה בנים, ואני חושב שגם אם האחרים יחשבו על זה לעומק קצת ולא רק על על הראייה הראשונה, הם יודו במשהו מן הדבר הזה... (כמובן שלפעמים זה אחרת וכו', אבל בחתך - זה יותר יפה ויותר מכובד.)

זה על החצאית. לגבי החולצה - ברור שלא טוב/יפה/מכובד ללכת עם 'שקים', אבל חשוב מאוד כשהולכים לכיוון הנגדי - לזכור תמיד. זה לא שצריך 'יותר צמוד', אלא - 'פחות רחב'...

[אגב, גם חילונים מכבדים בנות שמתלבשות צנוע. הם מאוד מעריכים אותם על הצניעות, הרבה יותר מאשר ההיא שהולכת עם בגדים לא צנועים.]

לגבי שאר הדברים שאמרת - בהחלט, אנחנו מייצגים דבר וחייבים להתנהג/להתלבש/לדבר בהתאם.
כמובן, בגבולות הצניעות שחכמים הורו לנו.
כנ"ל בדיוק לגברים שבנינו.

(ואגב, אני לא מגיע מחברה הזו שדברת עליה וכדו')

אמרתי את זה כי הייתי חייב שזה יופיע מעל 'דפי הפורום'. כי בזמנים האחרונים ישנה הסתכלות קצת אחרת על המצב...

"שקר החן והבל היופי אישה יראת ה' היא תתהלל'.
במה? גם ביופי שלה...

שבוע טוב לכל עם ישראל וחג שמח.
שנזכה בעז"ה לקדש שם שמיים ברבים ולגאולה השלימה!
לא קראתי את הכל אבל..okey
בעניין זקן לבנים יש דעה בכלל שאוסרת להתגלח בכלל ...
חולצה לא מסודרת זה קורה לי הרבה פעמים בגלל שאני רץ לכל מיני מקומות.. ומה לעשות אני לא יכול לעצור כל שנייה ולסדר את עצמי..
כל שאר הדברים.. זה תלוי איך הבן אדם מתייחס.. אם הוא משלים עם זה שהחולצה לא מסודרת והזקן (למי שמתיר.. שזה הרוב בעצם..) לא מגולח וחושב שכל זה בסדר ואין עם זה בעיה אז במקרה הזה צריך לבחון את הבן אדם.. ואם הוא לא מסודר (שוב פעם- זקן ציצית חולצה וכו'..) בגלל שאין לו כח כל שניה ביום לעצור ולסדר את עצמו (כמובן שלפני תפילות הוא כן מסדר..) אז זה בסדר..

אם אין לי כוח להתפלל, זה בסדר?!אח..
אז זהו - שתפילה וכבוד האדם/חילול ה', אלו שתי הלכות ברמב"ם...
אולי אפילו אי סדר של האדם יותר חמור, כי זה עלול לגרום לח"ה - במיוחד בתקופה שלנו.

אין כזה דבר 'אין לו כח'. הוא חייב!
'בכל דכריך דעהו' = שהאדם ידע את ה' - ישמור עם ה' על קשר ב-כ-ל מעשה שלו בחיים.
סלח לי שאני לוקח את זה רחוק, אבל זה אפילו בשירותים - יש הלכות לאדם, אז ברחוב לא?!
אז בין בני אדם לא?! כי - 'אין לו כח'?!

מצטער אחי, אבל לעניות דעתי זה לא עובד ככה. הגמרא גם אומרת משהו כמו - שת"ח שיש לו ליכלוך על הבגד חייב מיתה וכדו' - צריך להבין את עומק הפשט, אבל דבר אחד רואים מפה, שהאדם חייב לכבד את עצמו - במיוחד שהוא מייצג את הדת.

לעניות דעתי - א-י-ן כזה דבר 'אין לו כח'. שימצא את הזמן והכח. זו ח-ו-ב-ה.

מי שלא מתגלח? אשריו, יזכה לכל טוב.
אבל גם ההיא למעלה אמרה - שיסדר (מספרים וכדו', שלא נראה לי שיש בעיה הלכתית, לפחות לא לרוב של הרב) את הזמן. רוצה חולצה בחוץ? סבבה, אבל שיסדר אותה.
כנ"ל ציצית וכנ"ל כל דבר בחיים שלנו.

משפט המפתח הוא: "בכל דרכיך דעהו".
תזכור את זה. שויתי ה' לנגדי תמיד.
לדעתי היוםדניאלה .ד.
הבעיה אצל הבנות היא לרוב ההפך... יכול להיות שאת פוגשת בבנות כאלה וכן יש כאלה רק שאצלנו הן לא ממש נפוצות (אולי מעט אלו שלא ממש מטופחות)
אני רוצה להדגיש דוקא ת'עיניין ההפוך..
בנים אני פונה אליכם עכשיו!
אתם נכספים הרבה פעמים לראות בנות ברחוב לראות בנות בכל מקום ציבורי, את צורת לבושן וסגנונן, והרבה פעמים איזה אחת מש נדבקת לכם לעניים ואני מזה מבינה, בת סה"כ מה מחפשת יודעים מה? מחמאות כבוד ותהילה (וזה לא טוב לחפש את זה ככה)
לכם הבנים יש השפעה רבה (כמו שלבנות עליכם) למה שלא תגידו לבת (שאתם מכירים או סתם מישי שלא מכבדת ת'צמה מבחינת צניעות)
משו כמו: אחות יקרה הצניעות יותר מתאימה לך... או משו כמו אין על כבוד של בחורה אני אוהב יותר את הצנועות...
 זה ממש ממש משפיע הבנות לא ירצו לחפש את זה.
ובנוסף לא יחטיאו.
בקשר לבננות זה לא נכתב נגדנו ממש לא אנחנו מנסים לפתור ת'מצב העגום!
אין מה לעשות ככה היום דורנו וזה רק מה שיעזור.. שתדעו לכן שאתן מדהימות.... מי ששומרת על עצמה תזכה בחיים טובים!
בבעל צדיק.!!!!
מי לא היתה רוצה שבעלה ישמור עניים מבחורות???
נשמות טובות מי שבתקופה קשה ועוברת משהו יכולה בכיף לפנות אלי באישי או משהו לפעמים גם תקופות משפיעות עלינו חזק.!
מקווה שהבנתם אותי לצד הטוב ביותר!

לא מסכימה!אורושקוש
היית רוצה שבן יבוא ויעיר לך על איך שאת מתלבשת?
זה ממש לא צנוע ולא ראוי שבן יעיר לבת על צניעות!

אור צודקת.דוסית גאה!
אסור לבן בכלל להסתכל על בנות, ק"ו שלדבר איתן...
מי אמר שאי אפשר לדבר עם בת?חיים מנחם

מה אני מזוכיסט?..<אריאל>
זו בחירה שלה אם להתלבש צנוע או לא, אם אני אבוא ויגיד לה שהצניעות מתאימה לה, אפילו בצורה הכי שרמנטית ונחמדה שאוכל - אני אחטוף איזה כאפה על הלחי השמאלית. (זה בתקווה שהיא לא שומרת נגיעה, כי אם כן הנעל שלה תכאיב יותר...)
בנים חכמים לא נותנים לבנות כאלה צומי, אבל תמיד יהיו את אלה שיתנו---ולבנים האלה הן מחכות.
העולם מורכב מבעיות שדיי מסובל לפתור... הלוואי שזה היה כ"כ פשוט.
לא להקצין! לא להקצין! לא להקצין!דוסית גאה!
תקשיבי,
הצגת כאן בת ממש בצורה קיצונית-גרביים נוזלות, חולצה ענקית, חצאית נגררת, וכו'.

אבל:
אני רוצה לתאר כאן אותו סגנון לבוש, ואת(ם) תאמרי(ו) מה השוני:

גרביים צמודות לרגל,
חצאית ארוכה שעוברת את הקרסול אבל לא נגררת,
חולצה רחבה(שמכסה את המרפק ואת עצמות הצואר לא בצבע אדום),
קוקו פשוט או צמה סינית מסודרת,
סידור גבות ושפת בלי איפור.

ואני רוצה להגיד משו:
אני אעדיף ללבוש חולצה ענקית עלי בעשר מידות ולא עם "חולצה קצת צמודה"! כי הצניעות שלי היא מעל יופי חיצוני בתואנות של חילול ה' וכו'!!!

נ.ב.
אני לא מבינה למה העלו כאן את הנושא של הבנים!לשמחתי כמעם בחיים לא נתקלתי בבן שלבוש ונראה פרוע!!

יומטוב.
את הצגת תמונה אחרת..אורושקוש
לא את אותה התמונה בדרך אחרת..
תתפלאי קיימים גם מצבים כאלה.

נכון רציתי להציג את זה כך כי גם זה קיים!דניאלה .ד.
אורשקוש זה הדבר שהכי יכול לעורר לדעתי.דניאלה .ד.
לפעמים כדי להוציא מישהו מהחושך צריך להכנס גם... וזה מה שהיום רבנים עושים וגם מה שהציבור הד"ל עושה.
אז את חיה בסרט.אורושקוש
הבנות רק יזלזלו בבן הזה.
חוץ מזה-מה את רוצה מהבנים? הם לא צריכים להגיד כלום מספיק שבראש שלהם ידעו ויהיה להם במודע שבת צנועה יותר יפה, טובה ומכובדת.
הבנים לא ממש בעסק כאן. אלא אם כן זה רב,מחנך או משו כזה.
היית רוצה שיגידו לך להעיר לבן שזקן מסודר יותר יפה לו?(אני ממש סתם כתבתי משו.. רק תסתכלי על העיקרון..)
היא לא 'חיה בסרט'.אח..
לא יודע, זה היה נשמע שזה מגיע יותר מתוך הנשמה שלה מאשר 'חיה בסרט'.
לרגע נדלק בה אורות כאלה שהיא רוצה להשפיע בעולם ולנסות לתקן. אז מדבקות, היא הציעה את זה.
כמו שמדבקות: פינסח הרג את זמרי בלי לשאול אף אחד. כמו שמדביקות מסופר בגמרא (וצריך להבין את המקרה שם, אבל בפשטות -) מישהו גדול קרע חלק מבגדיה של גויה כי היא הלכה לא צנועה.
אז מדביקות, היא באה ואומרת את הדברים שהיא אומרת. והאמת, זה גם מונח אצלי בתוך תוכי הלב שלפעמים אני פשוט רוצה ללכת למישהי ברחוב ולומר לה, עשי טובה אחותי, שמרי על עצמך...
אז לא נראה לי שזה 'לחיות בסרט'. או לפחות הביטוי הזה לא כ"כ מתאים כאן, לעניות דעתי. ואם כן - זה הסרט הטוב ביותר שקיים בעולם הזה.

נתערב שהבנות לא יזלזלו בבן הזה? נתערב שהן (חלקן) יכבדו אותו אם הוא יעשה את זה בצורה יפה?
ולא, לא מספיק שזה יהיה ר-ק בראש של הבנים כל עוד זה לא נכנס גם לראש של הבנות.
הבנים ממש בעסק כאן. גם אם זה לא רב או מחנך וכדו'. אתן דוגמא קטנה מאוד: מה שכתבתי למעלה, עם החצאית הארוכה שהיא יותר יפה - ובאמת שאני חושב ככה - אני לא מחנך לא רב וכדו', והנה, כמה בנות הסתקלו ו - 'נפגעו' לטובה. אז כן, בן הצליח אפשהו להכנס לעסק הזה ולהכניס את זה לראש של הבנות.

אז אולי הפתרון שלה לא תמיד מעשי (א') ולא לכל אחד מעשי (ב'), אבל בהחלט לפעמים בזמן הנכון לאדם הנכון - לאדם יש לו דבקות מהנשמה, ושהיא אומרת את זה היא מתכוונת לזה - הוא מסוגל לעשות את זה. מהנשמה, מאהבה, ובצורה הכי טוב שיש. אז לא, זה לא 'לחיות בסרט'.
תגידי שזה לא לכולם? לכן אמרתי שהיא אמרה אמרה את זה מדבקות, ולה נגיד, מסבר שזה כן מתאים.
קיצור: זה לא הזוי. לפעמים זה מותר מסתבר. וכמובן - ע"פ כללי ההלכה וכו'.

רק קצת 'לומדס' למה שהזכרת בסוף () מי שלא אוהב חילוקים עדיף שלא יקרא...) - זה לא דומה להעיר לבן על זקן וכדו', מול להעיר לאשה וכדו'.
למה? הגבר שהולך לא מסודר -> לא חושב שהוא יפה והוא בכל זאת רוצה ללכת כך. לכן, להעיר לו, זה להעליב אותו. האשה -> חושבת שהיא יפה והיא הולכת ככה בגלל החבר'ה - ממילא, להסביר לה שמה שכולם עושים זה לא טוב ולא יפה - זה לא יפגע בה אישית - לפחות לא כמו שיפגע בגבר. לכן זה שונה...

מקוה שהובנתי. ארוך ארוך, אבל הייתי חייב לחדד לעצמי וכאן כמה נקודות.
שבוע טוב ומבורך לכל עם ישראל!

צודק בקשר לזה שאולי לא צריך להגיד -חיה בסרט אבל-אורושקוש
אני מוכנה להעתרב איתך שרוב הבנות יזלזלו בבן הזה. גם אם בפנים הם אולי קצת יעריכו הן שעות ישבו עם חברות שלהן ויצחקו עליו..
זה ישפיע עליהם אם אולי כ-ל הבנים היו ככה.. אבל רוב הבנים לא נראה לי שהיו מסכימים להתחיל במסע דיבורים עם בנות להגיד להן שיותר יפה צנוע..
ונראה לי לא מכובד שבן יעיר לבת על לבוש..

בקשר לדוג' עם הזקן סתם כי הזכירו את זה למעלה..אני לא באמת חושבת שצריך להעיר לבן על זקן לחא מסודר..
אבל ניתן דוג' אחרת- אם מישו היה אומר לי אם אני רואה בנים עם כיפה קטנה להגיד שיותר יפה כיפה יותר גדולה לא הייתי מסכימה לעשות את זה..(זה גם לא אותו דבר אבל תשתדלו להגבר טוב?)
רוצה לעשות ניסוי ברחוב?אח..
טוב, חלוקים במציאות כנראה.

תחשבי על זה - ושכל בת תחשוב על זה באמת - אם מישהו היה מגיע אליה בצורה יפה ומתוך הלב אומר לה את זה, ושוב - ממש לא כל בן וכדו' - ווא ווא - לעניות דעתי כמה שזה היה משפיע.
במיוחד על הבנות שהרגש שלהם 'נדלק' בבום אחד. היא הייתה שומרת את זה קצת בלב - אבל כמו כל בת מספרת את זה לחברה - וגם אם היו קצת 'מתבדחות' על זה, זה נכנס כבר בעומק שם הלב שלה. וזה לאו דוקא חייב להיות ברחוב, זה יכול להיות גם בפורום. ואם את רוצה - תחפשי את המילים 'שרוולים קצרים' בהודעות שכתבתי פעם, תראי שזה 'קצת' משפיע. גם שזה מבן.

ועם הדוגמא של הבן, רק בשביל לסגור מעגל, אחד: להעיר לבן, זה לא כמו להעיר לבת. לבת יש רגע בעניין הזה 'שמדליק' לה ת'נשמה. לבן, לפעמים לפעמים יש, ולפעמים לפעמים יש. חוץ מזה שכיפה קטנה זה לא בחבר'ה דבר יפה, לפחות לא כמו שחצאית קצרה זה נקרא ברחוב יפה...

וכן, זה בהחלט לא ראוי שבן יעיר לבת על הלבוש. אך לפעמים יש חריגים - שאם לפי ההלכה להוראת יחיד זה מותר, שיהיו ברוכים...

שנזכה בעז"ה כל עם ישראל לעבוד את ה' באמת ובאהבה.
שבוע טוב וחג שמח לכל עם ישראל!
יודע מה- הלוואי שזה באמת יעזור!אורושקוש
אני כבר מתוסכלת!
שנזכה לראות את כ-ל בנות ישראל הולכות בצניעות ובכבוד.
סליחה אבל..okey
נראלי שאם יש לי אפשרות או לרוץ בחוץ מהר ולא כ"כ מסודר ולהספיק תפילה במניין (לדוג') או לסדר את עצמי כל שניה (לפחות אצלי זה כל שניה..) ולא להספיק תפילה במניין, נראלי שעדיף את האפשרות הראשונה..

(אני מסכים איתך שאם מישהו הולך לדבר שהוא לא מצוה אז הוא באמת אפילו כל שנייה יעצור, אבל אם אני יפסיד מצוה או חלק ממנה בגלל שסידרתי את עצמי על כל שרוך שיצא או כל חולצה שנפתח לה כפתור אז נראלי שבבית דין של מעלה לא יראו את המעשה הזה באור חיובי..)

ולגבי הזקן ניסיתי לרמוז אבל יש דעה (בזוה"ק) שיש חלק מהאנשים היום שהולכים איתה: שאסור להוריד מהזקן אפילו משהו..ואפילו במספריים או כל דבר אחר..

זה היה לתגובה האחרונה של אח..okey
לא פוסק הלכה, אבל --->אח..
מן הסתם שההלכה הפשוטה היא כמו שאמרת.
אם זה הרבה פעמים כאלה, אולי ההלכה אחרת וכו'.

אבל לא זה (!) העניין, מה יותר חשוב, תפילה או כבוד האדם במובן פה.
העניין הוא שא"א לומר על זה 'אין לי כוח'. למה? בתגובה הקודמת.

ל-א צריך כל שנייה. מספיק פעמיים - ואפשר גם פעם - ביום.
אבל שהסידור יהיה סידור...

לגבי הדעה בזוהר, לכן כתבתי:
'לפחות לא לרוב של הרב'.

ויודע מה, אם זה היה ר-ק הזקן כי אין ברירה וכו', עוד בסדר.
אבל שכל ההופעה היא 'מוזנת' וכדו', זו בעיה.

מקוה שהובנתי. בשורות טובות.
שבוע מבורך וחג שמח לכל עם ישראל!
מה?!אסור לגלח זקן בכלל??אנונימי (פותח)
הייתי בטוחה שזה רק אצל החב"דניקים...
ככה לפחות ידוע לי..
מסכים לגמרי!דבירוש=]
לדוגמה- שאומרים שצריך לא למשוך תשומת לב- תסלחו לי, אבל בגד מכוער מהרגיל מושך יותר תשומת לב מאשר בגד נורמלי, גם אם קצת פחות צנוע (כמובן, בגבול הסביר)
וחוץ מזה- אין איסור מהתורה להתאים תצבעים של הבגדים ולעשות שפם וגבות!
חחחח התיאור שלך ממש לא תואם את מה שהולך ברחובאוגנדה
בס"ד בר"ה

אולי רק החצאית ואין בזה שום בעיה לדעתי אנשים מבינים את זה....ואם כבר יש בת שהולכת כמו שתיארת אז אף אחד לא יחשוב שהיא מייצגת מישהו או משהו פשוט הוא יחשוב שהיא מסכנה או אוטיסטית ה' ירחם  או משהו בסגנון....תנסה לצייר את מה שכתבת שלב אחרי שלב ותראה שתצא לך מפלצת מפחידה שלא חשבת על זה אפילו
ואי אתם פשוט מצחיקים...קישקשתא
בס"ד
נכון שאנחנו ציבור שמכבד את עצמו ומסתכלים עלינו..
אבל לא יודעת מה איתכם
גם אמא שלי סובלת לפעמים מאיך שאני מלבשת...
כן כמו שתיארת למעלה
חצאית ארוכה עד הריצפה לפעמים השוליים קרועות...גרביים וטבע...וחולצות רחבות
אז מה זה מה שנוח לי ולבוא ולשפוט בצורה כ"כ מביישת את הצורה החיצונית...
זה ממש תת רמה באמת..
כן צריך להראות שפוי... אבל זה מה ששפוי בעיני ואם יש לך בעיות...
אל תרארי ככה בעיני זה יפה ובעיני זה הצורה הכי יפה לייצג תמגזר שלנו..ואי
אתם מדברים על איך אנשים אחרים נראים מתי בפעם האחורנה הסתכלתם על עצמכם???????
מצטערת שתקפתי פה אין לי שום כוונה להעליב אפחד אבל הדיון פה ממש עיצבן אותי...
חולצות צמודותלהשליך את השכל=]
חולצות צמודות ממש לא צנוע!!!
אני מסתכלת ופשוט לא מסוגלת לחשוב איך הן לא מתביישות!!!
במיוחד כשהבנות האלה עוברות כל היום ליד בנים........

>>>>>>!!!נצח לנצח!!!
הי הי הי!
הגזמתם!
דיברתם על קיצוניות!
או מקרוע ולא מכובד או לא צנוע!
חבר'ה יש אמצע!
יש יפה צנוע ומכובד!
על זה אני מדברת!
מה הבעיה ללבוש צנוע ומ-כ-ו-ב-ד??!!
נכון, אני מודעת לבעיה בלמצוא בגדים צנועים כיום לצערינו..
וגם אני לפני כל 'חיפוש בגדים' אני שופכת לפני אבא את הבעיה
ומבקשת ממנו שיעזור לי למצוא בגדים צנועים ויפים..
אין מה לעשות צריך להאבק על זה לשמור על השפיות..
להתלבש צנוע ולא חלילה להסחף אחרי התרבות..
אבל אם זאת לשמור על היופי..
לוידעת יש כאלה שזה בא להם ככה בגלל גיל ההתבגרות..
לגדל שיער לבנים (אח שלי ברגע זה הסתפר אחרי פווול זמן שעשינו עליו עמבוש שזה פשוט מכוער שיער ארוך לבנים..אבל פסדר.. זה הגיל..),ללבוש מליון חצאיות אחת על גבי השניה..
פסדר אינלי בעיה עם זה..
רק וקשה תעשו טובה..
תראו מכובד-לא קרוע, לא מרופט, שימו דאודורנט וכו'

דוסית- אני מאוש שמחה שאת מתלבשת ככה..
אבל תתפלאי יש כאלה שלובשות בקיצוניות!
(הלוואי וכולם היו לבושות כמוך)
וכן, או שאת לא מכירה מספיק בנים כאלה..
יש כאלה שפשוט בושה לראות אותם.. זה מגעיל להיות לידם..
איפה הכבוד לריבונו של עולם??!!

לא מזמן.אח..
כן, את מחוייבת ללכת לא 'זרוקה' וכדו' - גם אם לדעתך זה שיא היפה ושיא המתאים.
למה? עייני למעלה תגובה שכתבתי. את מייצגת מקום ואת אחראית על העניין הזה.
'בכל דרכך דעהו'. וכו'.

או בקצרה: מסתכלים עלייך...
ויש מושג בהלכה שנקרא - 'מראית עין'.
סליחה, מה אכפת לי שמסתכלים עלי שאני מורידה את הכביסה בשבת, הרי אני ל--א עוברת עבירה...
ובכל זאת חכמים אסרו דברים משום:
מראית עין. במיוחד שזה עלול להביא לחילול שם ה'.

צודקת אבל יש 'דברים.....קושקושיתה
לפי דעתי את ממש צודקת לגבי החצאית אבל לפי דעתי חצאית ארוכה זה דבר נורא נורא חשוב למי שקשה ויותר נוח אז מותר קצרה אבל באורך של 10 ס"מ מתחת לברך וכל הקללים שצריך כמובן שזה לפי דעתי חילול ה' גדול ללכת ככה אם חצאית שמטאטא ת'רצפה ולא מכובדת או אם הגרביים זה לא יפה ולא מכובד בכלל בכלל
והחולצות הצמודות לא צריך צמודות וגם אסור אבל גם לא צריך ללבוש חולצות שגדולות ממך באיזה 10 מידות ולא כל דבר לומר שזה צמוד חייהבים צניעות זה דבר נורא וחשוב אבל אם כל הכבוד לא להתחיל להיות ילדה זרוקה ולאמכובדת בכלל!!!!!
יומטוב ויומלאושר
לשואלת היקרה.*מוריה 2*
בס"ד
 את צודקת!
אין שום איסור בלהראות טוב וכל עוד זה בגדרי הצניעות.
אני מאמינה שהקב"ה ברא אותנו גוף ונשמה ולכל אחד מהם יש את הצרכים שלו.
אני חושבת שאלו שלא מבנים את שאלתך נכון פוחדים שחיצוניות תתפוס את מקומה של הנפש בגלל כל הפריצות וזילות שיש היום ברחוב. כיום לצערנו גוש האישה הפך לדבר מסחרי.
לשאלתך,
מותר להשקיע בחיצוניות ללבוש בגדים תואמים ולסדר את הפנים (גבות ושפם) צריך לזכור שאנחנו בנות מלך ואנחנו צריכות להשקיע בעצמנו ומותר להתאפר (כל עוד זה לא משהו שמושך תשומת לב). אפשר לשים קצת צללית, מסקרה...
אין מצווה להראות מוזנחת!
באשר לבגדים זאת בעיה! אני נמצאת בבעיה דומה גם כן. ב"ה הבעיה היא לא בחצאיות יש היום חצאיות 8\7 שהן לא "מטאטאות את הרצפה" 3\4  וכו'
החולצות הן בעיה, וכל אחת צריכה לדעת להתמודד עם הבעיה. כל בת מכירה את עצמה ואת הגוף שלה והיא תמצא את הפתרונות.
ב"הצלחה!
נמ..הסנה-בוער
בס"ד
נראה לי שזה עניין של אופי יותר. יש את האנשים שאוהבים ללכת זרוק ולא אכפת להם מאיך הם נראים (או שהם אוהבים את זה), ויש את אלו שמטפחים את עצמם.

היהדות לא מתעלמת מהיופי אלא שמה אותה בחשיבות משניתהדר*
קודם כל- לונצי- שאלה ממש במקום ומשמ נכונה..
יצא לנו השנה בכיתה ללמוד על הנושא הזה בכיתה. ("אפילו " קיבלנו תקטע הזה על "העיקר שהיא הולכת צנוע" שאסנת צירפה..)
אני מצרפת לפה ציטוט מהעבודה שלי שהיינו ציכות להגיש כי נראה לי שזה קשור...

"היהדות אינה מתעלמת מהיופי אלא פשוט שמה אותה בחשיבות משנית- אחרי הקדושה. אצלנו- אסור לזלזל בגוף, להזניח אותו ולהתעסק רק בפנימיות, אך מצד שני גם אסור יותר מדי להשקיע ולחשב את זה כאילו זה הדבר הכי חשוב שיש= צריך למצוא את האמצע- קודם להשתדל להשקיע בפנימיות ואחרי זה בחיצוניות. כך גם אישה ללא מידות ותכונות טובות שמתקשטת ומתיפייפת – הקישוט אינו מוסיף לה יופי.

אולי את לא חושבת שיש איזשהו רעיון בצניעות- אבל תביני שכן!- הצניעות עוזרת לבת ישראל להשקיע בנשמה שלה וככה לשפר אותה ולקדשה,- ככה אפשר למקד את המבט בפנימיות ולא כל הזמן להתמקד בחיצוניות."

מקווה שהבנתם ואני לא ציכה להסביר...=]

בהצלחה...

רגע אנ פשוט חייבת דחוף להגיב..קשקושה קטנה
בס"ד
אני באמת חושבת שזה לא מכובד ללכת עם חצאית קרועה אבל מה הבעיה שבת תלך עם חצאית עד הרצפה? בתור אחת  שהולכת עם חצאיות כאלה אז זה ממש נוח וחוץ מזה שגם זה נעים לי להרגיש שאני לא חשופה לכל בנאדם בעולם...
ובקשר לחולצות: יש לך בעיה שבת הולכת עם חולצה כזאת? אני לא רואה כל בעיה בזה בעיקר אם החולצה צנועה או שהיא לובשת חולצה מתחת... ואם החולצה קצת רופפת אז מה קרה? החולצה לא נהיתה לא צנועה!!! באמת את/ם עושה/ות בעיה מכל דבר העיקר שהחולצה צנועה,לא מושכת, ושאת נראת איתה נורמלית למה לחשוב שכל חולצה היא לא צנועה???

אני גם חושבת שזה מאוד מאוד לא צנוע שבן יבוא לבת ויגיד לה שהיא הולכת צנוע/לא צנוע לבן אסור בכלל להיסתכל על בת אז להגיד לה אם היא לבושה בצניעות????
אם בן יבוא ויגיד לי את זה הוא יקבל את נעלי בפרצוף!!!()! זה חוסר צניעות משווע!!!

חוץ מזה שעדיף שבנות ילכו עם חצאית קרועה ומטאטה את הרצפה מאשר ההפך...

אשמח לתגובה ...נקודת חן
לא היה לי כח לקרוא את כל השירשור..אז סליחה מראש אם אני חוזרת פה על תגובות...

רוב הזמן אני הולכת עם חצאיות קצרותיותר מאשר מארוכות ( כמובן שלפי גדרי ההלכה..) ..ואני לא עושה את זה במטרה "למשוך בנים" או דברים בסגנון..לדעתי זה יותר יפה ונוח לי אישית...
מה שאני לא מבינה זה המשפט שכמה וכמה אמרו פה במילים דומות ---
ללכת אם חצאית קצרה שווה ברמה מסויימת למצב שבו בת ישראל כשרה "מוכרת את עצמה" .
מה הקשר???????(עובדה שזה מותר עפ"י ההלכה .... )

כנראה שלא דיברו על מצב שלך..אורושקוש
לדעתי-פעימה
בס"ד

כל עוד החצאית עונה לכ-ל גדרי ההלכה[לדוג'- אורך, רוחב, צבע, גזרה וכד'..]- אין בעיה.
רק צריך לשים לב שזה לא עובר את הברך בדיוק בס"מ.. אפשר שזהיעבור קצת יותר מ2 ס"מ אחרי הברך גם בישיבה, לא יקרה כלום אם נוסיף קצת..אין שום הכרח שכולן ילכו עם חצאיות עד סוף האצבעות. 
נכון שלא צריך להיות מוזנח, אבל גם לא להפך.אחת מהשומרון
בס"ד
אני מסכימה בהחלט שאפשר להראות קצת יותר מסודרים. ואכן נכתב שאסור לתלמיד חכם שיהיה רבב על בגדו.
אך אנחנו לא צריכים להשקיע יותר מדי במראה החיצוני, וזה לא מה שאמור להטריד אותנו. לא בעצמנו, ולא ביחסנו אל אחרים.

תראי, ברגע שאת משקיעה במראה החיצוני, את אומרת- יש בי יופי חיצוני. סתכלו עליו. בת שלובשת בגדים פחות יפים בעצם אומרת- אם אתם אנשים אמיתיים תאהבו אותי גם כך. [זה דווקא מדד חברות ממש יפה- אם האופי שלך גובר על היופי, ויש לך חברות, ואנשים אוהבים אותך- סימן שבאמת יש לך אופי טוב. שאת בנאדם נחמד, ואוהבים אותך למרות המראה הלא מסנוור שלך. (ואולי בגלל..)]

אני ממש ממש לא מסכימה עם זה שאת אומרת שאפשר ללבוש חצאיות קצרות יותר, או חולצות צמודות טיפה, וכך נראה יותר נורמליים.
אפשר ללבוש חצאית עד כפות הרגליים- בלי לטאטא את הרחוב, ובלי קרעים. אפשר ללבוש חולצות רחבות ומהממות.
להזכירך: על טעם ועל ריח- אין להתווכח. יופי זה דבר יחסי. מה שיפה בעינייך לא בהכרח יפה בעיניי.  [אבל הצניעות לא יחסית. היא חד משמעית.]
אני דווקא קוראת הפוך: לא נראה לי שיקרה לאיזה בת משהו אם היא תלך עם חצאיות ארוכות יותר או חולצות רחבות (לא בטירוף...). תראו יותר יפות. מבטיחה!

>אם כתבתי דברים שכבר נכתבו, סליחה. לא קראתי את שאר התגובות..
זה שרוש מצחיק...ימית1
לפי דעתי חצאיות ארוכות שניגררות על הריצפה זה ממש יפה (מה הפלא אני הולכת רק עם כאלה...)
וחולצות יפות לא חיבות להיות צמודות! וחולצות רחבות לא חיבות להיות מכוערות!

חוץ מזה בקשר לזה שבנים יעירו לבנות על לבוש הזכרתם לי קטע נחמד:

זו היתה שעת צהורים. סימתי כמה סידורים נחוצים בעיר, והתחלתי לצעוד חזרה בדרך לביתי. פסעתי בנחת לאורך הרחוב המרכזי בעיר, נהנה מהשמש החמימה של סוף האביב. הגעתי לתחנת אוטובוס שהיה אמור לקחת אותי לאזור מגורי, והתיישבתי על הספסל בהמתנה. סקרתי בעיניי את שאר העומדים בתחנה. ישבה גברת עם סלים גדושים במוצרי מזון, נראית כאילו היא חוזרת מהקניה השבועית בשוק, זוג מבוגר בגיל העמידה, אישה צעירה עם תינוק בעגלה ועוד שני חיילים. כולם ממתינים, כמוני, לאוטובוס שיגיע. כעבור שתי דקות הגיעה לתחנה בחורה צעירה. לא אתר לכם אותה, אך אומר רק דבר אחד- כנראה צניעות לא הייתה בדיוק הצד החזק שלה. היא הייתה לא לבושה מאשר לבושה....היא נעמדה לצד התחנה, ממתינה גם היא לאוטובוס. הוצאתי מתיקי את העיתון והתחלתי לעיין בו. מזווית העין קלטתי פתאום דמות מתקרבת מרחוק, לבושה בשחור. חלפו עוד כמה שניות עד שאותו אדם התקרב לתחנה, וממבט קרוב הוא התגלה כחרדי, לבוש במעיל שחור ארוך וכובע, וזקן שחור מעטר את פניו. הוא הגיע אל התחנה, העיף מבט אל העומדים שם ועיניו נתקלו בבחורה. הוא השפיל את מבטו וצעד שני צעדים לאחור. הוא ניגש אל מאחורי התחנה ונכנס אל חנות ירקות ופירות שהייתה שם. כנראה שהוא מעדיף להמתין שם לאוטובוס כדי לא להכשל במראות לא צנועים, חשבתי לעצמי, אך למרבה ההפתעה הוא יצא משם כעבור דקה אחת בלבד, אוחז בידו תפוח עץ גדול, אדום ומבריק הוא חזר אל התחנה ומכל העומדים שם ניגש דווקא אל הבחורה. הוא הושיט לה את התפוח ואמר לה "קחי זה בשבילך", הבחורה הופתעה מאד, לא מבינה מה הוא רוצה ממנה. "בשבילי?" שאלה בתמיה, "למה?"מבטאת בזה את סימן השאלה שעמד במוחם של כל הנוחכים בתחנה, שהאזינו דרוכים לדו שיח שהיתקים שם. האיש הרים את מבטו, הסתכל בעינה ואמר לה בחיוך:
"גם חווה לא ידעה שהיא לא לבושה עד שאכלה מהתפוח...." והלך

תחשבו על זה....

לפי דעתי זה ממש לא צנוע שבנים יעירו לבנות!!!!!!!!!!!!!!!!

בעקרון-ניצוץ אלוקי
שיא הנסחפת!!
באיזה רחובות את הולכת? ואת בטוחה שאת לא רואה את אותה אחת פעם אחר פעם?

סתם קצת ניסחפתי.

אבל ת'אמת, השאלה שלך קצת צורמת.
אני אגיד לך מה.. קצת חשבתי על זה.. וחשבתי ש-אולי (ואני אומרת את זה בזהירות!!), א ו ל י הצניעות לא מובנת לך ומושרשת היטב ואי-איפור, וחצאית ארוכה נראית לך כהזנחה~
ו-סליחה אם אני קובעת עובדה לפני שאני מכירה אותך; ככה זה נשמע..

לי נעים נוח ללכת עם חצאית ארוכה וגרביים ו-ל א מאופרת (גוואעלד!).. ואני נורא-נורא לא מרגישה מוזנחת. מצטערת. ואני אחת הבנות שהן די נקבות.

מצטרפת לאסנת בפה מלא.
ו-זהו. אין לי עוד מה להוסיף.

גם אני הולכת עם חצאית ארוכה...אורושקוש
היא לא דיברה על זה..
היא דיברה על בנות שב-א-מ-ת לא איכפת להן איך הן נראות..
תרגעו...הדר*
ווואווויי...
אתן כולכן פה נסחפות כבר.
מה צורם בשאלה שלה????
אני לא מבינה מה מטומטם ולא פורפורציונאלי בשאלה הזו.
אני מצטרפת לשאלה של לונצי ושואלת אותכם-
נראה לכם הגיוני שבת, מרוב שתרצה להיות צנועה וחסודה תלך בצורה לא ראויה ולא מכבדת לא אותה ולא את הסובבים אותה,
כל שכן לא את הקב"ה- שמטרתה היא בעצם להגדיל שמו ולקדשו.
ואני (בניגוד ללונצי ) לא מדברת על שפם, גבות, שיער איפור וכו,
אלא על צ נ י ע ו ת!!!
מהזה  צנוע בענייכם??
כי בעיני ללכת בצורה שכ"כ מושכת תשומת לב  אפילו בלי קשר לקידוש ה' ומה יחשבו עלינו- זה כבר לא צנוע!!!

זוהי דעתי. אשמח לתגובות.

ימית, זה ההמשך:דוסית גאה!
לאחר שבוע אותו חרדי המתין באותה תחנה, וגם אותה אישה, שכבר היתה לבושה כראוי.

היא נכנסה לחנות הסמוכה, קנתה תפוח, ניגשה לבחור ואמרה קח, גם אדם הראשון לא עבד עד אשר אכל מעץ הדעת..=)
את ממש צודקת, אבל זה לא מחייב.....לא כולם ככה.....יעלה אביגד.
אני?הדר*
מה לא כולם ככה?- איך?
היא דיברה אל לונצי..אורושקוש
אה..אופססס....הדר*
לא הבנתי מה הקשר אלייי......

מסכימה עם כ-ל מילה!!!יסכוש ח
מה כל כך מפריע?דוס גאה
לא ברור לי פה מה כל הבלאגן?
מה מפריע לכן? שקצת יותר מקפידים על צניעות??
כל אחת פה כל הזמן מזכירה ככמה חשוב ללכת יפה וכו וכו וכמובן לא שוכחות להזכיר
שהצניעות זה כבר מובן מאיליו. מי אמר שזה מובן מאיליו? תכלס בה נלך עכשיו ברחוב ונראה כמה דוסות 'זרוקות'
כבר יש יכמה דתיות שמוכרות את הגוף שלהן לכל עין, ישנן ברחוב!!
נקודה למחשבה.... 

תתפלא אבל לפעמים זה כבר מעבר להקפדת יתר על צניעותהדר*

ל"דוס גאה"נקודת חן
שוב פעם אותו דבר...אני אשמח אם תגיב למה שרשמתי למעלה.....
ל' נקודת חן'דוס גאה
קודם כל רציתי להגיד לך שלא כל כך בטוח שיש היתר הלכתי. נכון זה אולי נשמע מה-זה קיצוני
אבל אם תבדקי טוב בהלכה כל ההיתר הוא נובע מקוא זמנית שעשה קמדומני החפץ חיים או גדול אחר לאותו דור שאז הגוייות הלכו כך ברחוב וכדי שהבנות לא יעזבו את רוח היהדות הוא נתן היתר שעה (מי שלא יודע גם החליפות והכובעים של החרדים נובעים מאותה סיבה..)
 לעניין השני- כן. בת שמראה לכולם את הרגליים שלה - ובתור בן אני יכול להגיד לך שבנים אכן רואים אותם גם אם הם לא מתכוונים דווקא לראת את הרגליים שלך. וזה בהחלט מראה על איזהשהו חוסר כבוד בסיסי לגוף שלך.
בת שמעריכה את הגוף שלה- לא תפרסם אותו לעין כל...

דוס גאה--נקודת חן
לא מסכימה בכלל!

ביררתי היטב את הנושא ויש כמובן היתר הלכתי ללכת עם חצאית קצרה שמכסה את הברכיים וכו'..
אני לא רוצה להיכנס לקטנות ...אבל אני לא רואה שום בעיה בללכת בחצאית קצרה...
אני לא עושה את זה בשביל בנים , אני עושה את זה בשביל עצמי ,בגלל שלדעתי זה יפה וצנוע...

אז אולי נלך כולנו עם רעלות כדי שלא יראו כלום??

נו באמת...
לנקודת חןדוס גאה
תראי, יש פה  בעיתיות- מצד אחד את צודקת , אין צורך ללכת עם רעלות . מצד שני לא יעזור לך - בנים רואים  את החוסר צניעות וזה משפיע עליהם. את אומרת שלדעתך זה יפה וצנוע. יכול להיות.
דעתי האישית היא שהצניעות  היא קודם כל בפנים. כלומר יכולה להיות בת עם חצאית ארוכה וכו והיא תמשוך עיניים . וזה אכן לא צנוע. אבל- ופה יש אבל גדול , החיצוניות משפיעה על הפנימיות. כלומר - בת שהולכת באופןשהיא אומרת לכולם: סורי אבל הרגליים שלי לא נועדו לכולם- זה משדר משהו. על זה אני מקווה אין ויכוח.
ולכן בת שרוצה לכבד את ה' ולהשפיע על עצמה להיות יותר צנועה בפנימיות שלה , תצתרך לעשות משו בנידון, לא?
יכול להיות שזה חידוש בשבילך אבל גם בנים עושים פעולות חיצוניות כדי שזה שפיע להם על הפנימיות(פאות, ציציות בחוץ, גידול זקן וכו..)

באמת שאני מקווהשכמוך גם שאר הבנות ירצו לפחות להיות צנועות...
נקודת חן מותק -הדריכני
את צודקת! באמת אם לא רואים את הברך בשום מצב אז אין בעיה... לי אישית יותר קשה לשמור על הברך עם חצאית שיותר קצרה, גם ב10-15 ס"מ אחרי הברך... אבל זה באמת אינדוודואלי ואני מבינה לגמרי שזה לא בשביל בנים.
השאלה אם את שמה גרביים, כי אם לא אז זה אסור. (תלוי ברב בעצם אבל תבררי, כי יש כאלה במתירות לעצמם בלי לברר.)

וכל הבנים פה שטענו שזה בסדר להעיר לבנות, אני חושבת - תסלחו לי - שזה פשוט מזעזע! אני בקושי יודעת איך להסביר את זה...
בפורום - סבבה! בטח שזה מחזק... זה כייף לשמוע את זה, שזה מה שמוערך באמת - ברור! וגם מאחים זה כייף לשמוע את זה תמיד...
אבל בואו לא נסחף מפה ועד לבוא לבת ולהגיד לה את זה..! לא חושבים??

להדריכנידוס גאה
מה היה קורה אם את רואה יהודי שעולה לאוטובוס בלי חולצה ונעמד לידך?
לא הייתי אומרת לו כלום!הדריכני
הולכת משם לסוף האוטובוס ומתפללת לה' שיקרב אותו אליו באמת.

מה קרה לכם?!
אני לא מבין אותךדוס גאה
א.כאשר משו מפריע לך זכותך למחות על זה ובעיקר שיש פה מימד של חילול ה'
ב. נכון, צריך הרבה זהירות כשמעירים א-ב-ל  אם אתה עושה את זה נכון זה יתקבל על לב השומע-(דברים היצאים מן הלב...)ובסופו של דבר יעריכו את זה!
אם את תעירי לחברות שלך שאינן שומרות על קדושת הפה , בצורה יפה הן ידעו שליידך לא מנבלים את הפה והן יערעכו אותך על זה!!

אתה משווה בין חברה לבין איזה בחור שעלה לאוטובוס???הדריכני
אם משהו מפריע לי יש לי זכות למחות במקרה שזה מותר ופה זה לא מותר, מה הקשר מימד של חילול ה'?? למה נראלך שאני ואתה נתקן את העולם?? אני יעשה הכל כדי לשנות את הדבר הזה, ולכן אני באמת מתפללת כמעט כל יום על כל עמ"י שיתקרבו אל ה' באמת.. וזו הדרך שלנות בדברים שלנו אסור לגעת בהם! אתה יכול לדעת מה זה עושה לבחור שבחורה מתחילה לדבר איתו יותר ממני! אני צריכה לבוא ולהסביר את זה לך?? וזה לא משנה הנועם והלב! בשביל זה יש חברים שמעירים ומעודדים וזה כמובן חיובי ורצוי! וכמו שציינתי, ברור שלחברות שלי אני אשתדל להעיר - בכייף ובנועם עם המון אהבה! כי זה אכפת לי ואני חושבת שפה זה לא רק מותר - אלא גם קצת אחריות..!
וסתם כך (ואני רוצה שתתייחס לשתי חלקי ההודעה הזו בנפרד) - שגם אם אני אראה בחורה לא לגמרי בגדרי הצניעות ברחוב אני לא אבוא להגיד לה שכדאי לה להתלבש יותר צנוע וזה יותר יפה, זה לא התפקיד שלנו..! אנשים לא מקבלים ככה.. אבל זה עוד נושא.

הדברים נכתבו אולי בתוקפנות אך נכתבו באמת מחוסר הבנה.
אני מאמיןדוס גאה
שככל שאת תעמדי על העקרונות שלך מתוך אמונה יעריכו את זה. למשל כשהר"מ שלי היה בצבא אז היו דיבורי גסויות באוהל שלו- דברים באמת מזביעים. נכסוך את זה ממך... הוא נעמד וצעקעל החילונים שזה לא מעניין אותו כל מה שהם עשו וזכותו המלאה להיות באוהל בלי לשמוע את כל הזוהמה הזו.
לשיטתך את היית פשוט יוצאת ומתפללת. לידיעתך מאז החילונים באוהל העריכו אותו. וסתמו את הפה מכל הגועל נפש הזה...
דוס גאה- יש הבדל עצום בין בן שמעיר לבןאורושקוש
ובת מעירה לבת לבין בן שיעיר לבת!!!!!
בת שתעיר לבן זה גם קצת אחרת.אבל בן שיעיר לבת?! זה חוסר צניעות וחוסר כבוד!!!!
דוס גאה אתה צריך להפריד בין כמה דברים בסיסיים--הדריכני
יש הבדל כפי שאור ציינה אם בת מעירה לבת או לבן וכן להיפך, זה הבדל עצום! וד"ל.
וחוצמזה---- (!)
שיש הבדל גדול בין להעיר לחברה/עמיתה לעבודה/חבר לפלוגה וכו' לבין להעיר למישהו שאין לי איתו שום דיבור מתחילת ימי בראשית ופתאום החלטתי לבוא ולהאיר את עיניו בעניין..
אם הרב שלך היה עובר ברחוב ליד בחורים שנראים כדתיים או דתיים לייט מדברים גסויות מפה ועד להודעה החדשה, הוא היה מעיר להם שזה לא יפה??
אם הייתי עוברת ליד בחורות דתיים ושומעת אותם מדברות לשוה"ר הייתי אומרת להם - תסלחו לי אחיות יקרות, אתם כ"כ חשובות ולי ומה שדיברתם עכשיו היה לשוה"ר... לא הייתי עושה את זה, אין לי איתן שום דיבור! כמה אחוזים יש שיקבלו את מה שאני אגיד בכזה מצב?? ולא משנה איך אני אגיד את זה!
לחברות? - ברור שאני אעיר! וכבר ציינתי את זה.

אתה הבאת דוגמא לרב שלך שהעיר לבנים, שבמקרה הוא גם מכיר..
אין שום קשר לנושא שעליו דיברנו.
(טוב בעצם אולי קצת כן.)
מסכימה עם חלק...גולי =]
לונצי> אני ממש מסכימה איתך שיש בנות שזה פשוט נורא אבל לא תמיד מה שהם צריכות זה איפור הוא שינוי דרסטי לקצר את החצאית בחמש סנטימטר הופך אותה לנוחה צנועה ויפה ולא נגררת ובקשר לחולצות אפשר ללבוש עליונית עם חולצת בסיס סגורה או גופייה סגורה במקום תמנון וזה צנוע ויפה מי שאוהבת רחב יש בגדיל נגיד כל השרוולי עטלף זה רחב אבל יפה ולא מצחיק יש בגדים שאמורים להיות ככה אפשר לקנות אותם....

דניאלה.יע> אם בו יעיז הגיד לי שאני לבושה לא צנוע הוא יקבל תכאפה (עם נעל חס וחלילה בייד) של החיים שלו אסור לו להסתקל על איך שאני לבושה ואין לו שום זכות להעיר לי על זה.

ולכולם>>>> אין שום בעיה צניעותית עם סידור גבות ושפם!!!!!!!!!!! מה הבעיה לעשות את זה?????? זה מינימום נדרש לא צריך שום איפור כדי להיראות יפה ובטח שלו כדי להיראות נורמלית.
למה נראה לךדוס גאה
שלבנים אין זכות להסתכל עלייך? את הולכת ברחוב? עולה לאוטובוס?
חוצמזה יש לבן זכות לבקש ממך לשמור על עצמך.
כי -א. את בת המלך- ובתור אח(הבן של המלך) מותר וראוי להגיד לך שבבית המלוכה לא מתנהגים ככה.
ו-ב. אםאת לא מבינה את הבעיה שלך אז את בבעיה עוד יותר גדולה!!!
  מה כבר ביקשתי - להיות בעולם קצת שפוי?!
הבנים לא צריכים ללכת עם ראש מתחת לאדמה!אנונימי (פותח)
אני ממש מסכימה עם 'דוס גאה'.
וחוצמיזה, תדעי שהצניעות היא בשבילך ולא בשביל הבנים.
צריכים להיות צנועים בכל מקום אפילו אם שום בן לא נמצא שם, ואפילו אם נמצאים בחדר ריק וסגור.
יש הלכות צניעות שצריך לקיים בכל מצב. בכל מקום ובכל פורום. נקודה.
ולדעתי היום יש הרבה יותר בעייה של חוסר צניעות מאשר של עודף צניעות.
אבל...אני לא יודעת אם זה בסדר שבנים יעירו לבנות.אנונימי (פותח)

סופסוף!דוס גאה
מישהיא קצת שפויה בפורום...

אתם חושבים שזה מתאים שבנים יעירו לבנות?אנונימי (פותח)
תלוי איךדוס גאה
דברים הוצאים מן הלב..

אני עדיין לא חושבת שזה מתאים.אנונימי (פותח)
אם זאת מישהי שמכירים- אפשר להעיר בעדינות.
אבל לדעתי כשמעירים לסתם מישהי מהרחוב- עצם ההערה היא סוג של חוסר צניעות.
כמובן שיש מיקרים יוצאי דופן. אבל באופן כולל, אני חושבת שזה לא ראוי.
נכון ובכל זאתדוס גאה
יש עניין שלא להתעלם ממה שקורה סביבך
אף אחד לא ביקש ממך להתעלם ממה שקורה מסביב וגם לאאורושקוש
ללכת עם ראש באדמה.
מספיק שאתם,הבנים ב-א-מ-ת תחשבו ויהיה לכם במודע שבת שלא הולכת לא צנוע לא מכבדת את עצמה ויותר יפה זאת בת צנועה שמכבדת את עצמה ואת הקב"ה-זהו!!!זה העבודה שלכם!
את השאר-תנו לבנות לעשות. תנו למורים ולמחנכים לעשות.
חבל! חבל שתעשו משו סתם.
אולי זה יחדור קצת ללב אם תעירו לבת.אבל לא נראה לי מכובד שבן יפנה לבת ויעיר לה על ליבוש.
חוץ מזה-לא כל בן, גם אם זה בא לו מהלב יצליח להגיד את הדברים בלי שהבת תפרש את זה בדרך אחרת.

תנו לבנות טובות לעשות את העבודה הזאת. העבודה שלכם זה רק שתחשבו בפנים כמה טובה זאת בת צנועה-זהו! מי שבאמת מאמין במשו רואים את זה גם כלפי חוץ,אין צורך להגיד כלום.
אני מסכים שדוס גאה
התפקיד שלנו הוא לא להעיר כל היום בנות ברחוב. זו אכן המשימה שלכן בלבד. אבל כשכואב לאדם אז הוא צועק... וכנורא מכאיבים לו אז....
לדוס גאה-קשקושה קטנה
בס"ד
אני ממש ממש מזועזעת!!!!
למה נראה לך שבן בוא ויעיר לבת על איך שהיא לבושה?????
זה נראה לך צנוע??? זה אפילו לא מתחיל להיות צנוע זה גם חוסר כבוד לבת!!!
אני לא אומרת שתלך עם ראש קבור באדמה כדי לא לראת בנות אבל שגם אם אתה רואה בנות לא צנעות אז אתה יכול לסובב את הראש אבל לא להעיר להם!!!!
זה עוד יותר חסר צניעות מאשר שבת תלך לא צנוע!!!
אגב, אם בן יבוא ויעיר לי על זה הוא לא ישכח אותי ואת המכה שלי לעולם!!

צודקת, אבל קצת נסחפת..ש7*ת!ש
יש גם את הבנות שעושות טובה והולכות לאולפנא עם חצאית ארוכה
אבל- היא צמודה להן מאחורה בצורה ממש מגעילה,  מה המטרה פה?? עדיף שילכו עם חצאית קומות קצרה!..
עדיף שילכו צנוע!דוס גאה
ניראה לי הדיון הזה לא במקום בכלל!קראתיך
יש פה בנים ולא לעניין לדון על עניינים שהצניעות יפה להם בפרהסיה כזאת.
חוסר צניעות שבנים דנים פה במשותף על איך שהבנות ניראות.
שמרו את התהיות האלו לעצמכם או שתשתפו חברות.
פה לא המקום לזה.
מחילה מכבודכם זה פשוט צרם לי.
צודקתדוס גאה
יורד מהפורום.
אז מה אם יש פה בנים?!אורושקוש
הם לא רואים את המציאות הזאת ברחוב?
יותר מדי לפעמים משתיקים דברים כי- לא צנוע/לא מכובד לדבר על זה.
ובסוף מה?!
המציאות משתנה בגלל זה?
ברור שיש דברים שבנים לא צריכים לדבר עליהם איתנו אבל בנושא הזה אפשר שהם יתערבו,בזהירות בלי להגיד דברים לא קשורים אפשר לדבר על זה.
אורושקוש- סליחה על האורך.להבת-כוח
הגישה הזאת התחילה בטוב- זה טבעי והגיוני וחשוב לא לטאטא מתחת לשטיח.
ונהפכה להיות הגישה שמתירה דיבורים כגו'ן זה בפרהסיה, כמו כן נהיה הסיבה למה התשקורת מותר לה לדבר על הכל.
הגישה הזאת במהות שלה אולי נכונה, אך היא לא תירוץ לדיבור והתנהגות לא נאותה.
העיסוק בצניעות הוא בעצמו לא צנוע!
צניעות זה הפנים שלך, זה החלק א-לוקה ממעל שאת שומרת עליו, ועכשיו זה נהייה סך הכל אורך החצאית והפתח שבחולצה.
את צנועה כי את בת של מלך, כי יש לך דברים פנימיים שאת לא רוצה שכולם יראו. נשים הביאו את הבשורה הזאת של צניעות לעולם, לאן זה נעלם? זה התפקיד שלנו.
את צנועה כי את כמו יהלום, ואת לא תזרקי את היהלום לזבל, ולא תשימי אותו בכל מיני מקומות מזוהמים אלא תשמרי עליו עם מלא עטיפות.
את צנועה כי את מאמינה שהפנים שלך חשוב יותר, וע''י זה שההתייחסות שלך לחוץ פחותה- כך הפנים שלך מקבל יותר מקום.
את צנועה כי את רוצה לשדר את הפנים שלך, את רוצה שההסתכלות הראשונית של אנשים עלייך לא תהיה על אורך החצאית וכדו'. הבגדים שאת בוחרת- הם השידור הישיר וההיבט החיצוני לפנים. את בוחרת מה את משדרת!
כשעוסקים בצניעות רק מתוך חובה ולא מתוך חיבור, לרוב זה נמאס, זה חם ולא נעים.
אבל כשמבינים שזה משהו שהוא הרבה יותר גדול מאורך חצאית, ומוצאים את החיבור שלנו לצניעות הפנימית- יותר קל לבטא זאת גם כלפי חוץ.
מקווה שהובנתי
נשמה,בנתיים מה שראיתי פה זה שהם כן התערבוקראתיך
בדברים שהם לא צריכים לגעת בהם.
וראיתי פה את התיאורים של בנות לגבי לבוש,וגם את של הבנים.
וזה לא צורה בכלל!
כ"כ בוער לכם לדבר בגלוי על צניעות וכ'ו וכ'ו תפתחו פורום סגור רק לבנות.
אין עניין לעשות את זה פה.
כמו שיש דברים שרק בנים יודעים ולנו הבנות אין זכות לדעת אותם,
ככה זה גם ההפך.
ואל תיהי ראש קטן.את יודעת בדיוק על מה אני מדברת.וגם אם לא תנסי להבין.
חג-שמח!
זה היה לאורושקוש..קראתיך
סליחה על התגובה שלי אבלרויזא
בס''ד

לא צריך להיות קיצוניים לא לקצר וצמוד ולא לארוך ורחב,
יש דרך אמצע של חצאית באורך רגיל וחולצה לא צמודה ולא רחבה אלא במידה שלך, אז למה להיות שונה?
אנחנו צריכות להיות דוגמא אבל לא ללכת בחוקות הגוים כדי למצוא חן בעיניהם של הגוים או של אחינו הטועים, ושד' יעזור שימצאו את האור בקרוב.
אני משתדלת ללבוש צנוע תואם ויפה, התורה כ''כ יפה וכ''כ מתחשבת שאין טעם לשים שאלים וכאלה כי יש לנו דרך אמצע.
וללבוש תואם חולצה וחצאית זה דבר מינימלי ואם בגלל צניעות אז לא תואם יותר בולט.
המון הצלחה
פסח כשר ושמח
כל אחת הולכת פה לקיצוניות אחרת!אנונימי (פותח)
כמו הרבה דברים בעולם יש את דרך האמצע: ברור מעל לכל ספק שיש ללכת על פי דרישות ההלכה( למרות שלפעמים זה נורא קשה כי יש פיתויים...) אך זה לא סותר את המראה המכובד והמכבד אנשים אחרים שלא ידחה אותם להמצא על יד בנות שלא משקיעות ואף מזניחות את מראן החיצוני! הזנחה זה לא מצווה אלא לעיתים ההפך!
פסח כשר ושמח לכולן!!!!!!!!
החרדיות מתלבשות צנוע וניראות יפה מאוד!קראתיך
בוא נגיד שלא כולם אבל יש הרבה מאוד.
הם נראות כמו בנות מלכים אמיתיות!
אתיה- יש לך טעותמיטל
אנחנו כן מתלבשות איך שאנחנו מתלבשות כי זה ההלכה.. ממש לא בשביל הגברים

אולי ההלכה באה גם בגלל הקטע של הגברים אבל אנחנו מתלבשות בגלל ההלכה

עובדה שגם במקום רק של בנות יש כללי צניעות.. צניעות היא קודם כל בשביל עצמך
חשבתי שגמרתי להגיב...דוס גאה
באמת שאין לי עניין עכשיו לפתוח את זה אבל הרבה מקרים בציבורים מסויימים יש נסיון קלוש לחכות את הגוייות באופנה וכו'  אז הן לא נראות כמו בנות של מלך אלא כנשים שכל מה שחשוב להן זה עד כמה הפאה הבלונדינית ארוכה ואיזה מותג פלונית לובשת... לא רק שזה לא נראה כמו בנות מלכים אלא זה מחיקת התורה הפשוטה של הסתפקות במועט והרבה צניעות חצונית ופנימית! 
דדדדדדייייייייאנונימי (פותח)
די להטרדת הבנים! השאלות הללו לא מובילות לכלוםםםםם!
מה יוצא לכן מזה?
אני בעד...אנונימי (פותח)אחרונה
נכן צודקת אני ממש לא אוהבת את זה,
עים כל הכבוד (ויש לי המון כבוד כי גם אני מתנחלת..) שהיא מתנחלת או לא יודעת מה
שתכבד את עצמה! 
מה היא חושבת שכאילו אנשים  מסתכלים עלייה וישר עולה להם לראש
:"הדתיים האלה,לא יודעים איך להתלבש עדיף להיות חילוני!"
(בקיצוניות)

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך