האם זו אלימות כלכלית?אנונימית בהו"ל
האם זו אלימות כלכלית?

היי יקרות,
חושבת איך להתחיל לרשום את הבעיה הזו,
אתחיל ברקע אישי,
אנחנו נשואים+2 ואחד נוסף בדרך..
בעלי כרגע המפרנס היחידי בבית בגלל שאני בחינוך ביתי עם שתי הילדים(הוא לא רוצה שיהו בגן בגילאים כאלו, שלוש ושנתיים וגם לי זה די מתאים כרגע) בעיקר בגלל הריון נוסף בדרך..ככה שלצערי קשה לי לדמיין את עצמי עובדת בשנתיים הקרובות..
מאז ומתמיד בעלי היה מאוד קמצן, לא מסעדות, לא בגדים, לא נעליים, לא בפן הזוגי ולא בפן האישי.
אבל בגלל שאני גם אדם חסכן אוכל הכי פשוט, ביגוד פשוט, אותו נעליים כמה שנים, לא שמתי לב להתנהגות שלו כנורת אזהרה בתחילת הזוגיות.
מאז שניהו לנו ילדים הם היחידים שאני מוציאה עליהם ומרשה לעצמי לפנק אותם, בכלל לא בפזרנות, בטוחה שלעומת הסביבה אני מוציאה סכומים אפסיים. במיוחד שהם איתי בחינוך ביתי וכמה קשה כל הזמן להעסיק אותם עם אותם דברים.
אם נדבר בסכומים אז כל הוצאות ילדים כולל טיטולים,מגבונים(לקטנה),מוצרי פארם, ביגוד, משחקים,יציאות, מגיעות גג גג ל1500₪ חודשי, יש חודשים שפחות.
על עצמי לא מוציאה אפילו שקל, כל ההוצאות רק עבור הילדים.
(יש לציין שגם הוא לא מוציא על עצמו כלל.)
לאחרונה, ההכנסה החודשית של בעלי פחתה משמעותית מכל מיני סיבות כאלו ואחרות,
ומאז, מרגישה שהתחילה לה מה שנקרא ״אלימות כלכלית״
התקשר אליי באמצע היום שאני עם הילדים בגינה ואמר לי שברגע זה מבטלים את כל הכרטיסי אשראי שלנו, שהוא יקציב לי סכום מזומן חודשי ״לבזבוזים״, איך שרשם לי ״אני יביא לך מזומן כל חודש עם הגבלה ובקרה״
שהוא לא מצליח להבין לאן הכסף נעלם(למרות שאני רושמת לו פירוט כל חודש שקל שקל מה קניתי),
אומר לי ״עברתי על הפירוט אשראי שלך ופשוט הכל שם מיותר״ (באותו חודש אירגנתי לילדים מסיבת יום הולדת וקניתי קצת מותרות, מתנה לילדים, בלונים,עוגה, היה גם יום הולדת לאמא שלו אז
קניתי לה מתנה, ספרים חדשים לילדים, אבל שוב, זה עמד בטווח ה1500₪ גג, פלוס הכל רשום ומפורט)
עוד דוגמאות קטנות בשביל שתבינו את הקיצוניות-
קרה לנו לאחרונה איזשהו מקרה נס שבשביל ההרגשה האישית רציתי לתרום סכום מזערי לצדקה, שיתפתי אותו, ענה לי ״קודם תעבדי ואז תתרמי״,
(כמובן שהוא שוכח שהוא זה שרוצה את החינוך ביתי וכל הזמן מרעיל אותי כמה שלדעתו אין דבר כזה גן ללא התעללות בילדים)
עוד דוגמא- החלטתי לקחת את הילדים ליום כייף למשחקייה ולאכול בחוץ, משהו שלא עשיתי באמת חודשים רבים, הוא בדיוק סיים לעבוד וקפץ אליינו, איך שהגיע וראה אותם אוכלים אמר לי ״הנה לך השעתיים עבודה שלי תודה רבה..״ (שדרך אגב, זה עלה 30₪ שהשגתי דרך קופונים)
ולבסוף אחריי המשחקייה היה לו שיחת טלפון בזמן הזה קניתי להם גלידה.. אמר לי ״לא מבין למה צריך את הגלידות האלה תמשיכי תמשיכי לבזבז לנו עוד״
מציינת שבעקבות השינוי הזה,
חל אצלנו הדרדרות בזוגיות, לא מצליחים לדבר, אולי בגללי כי אני פשוט כל כך פגועה שאני מתרחקת, ואולי גם בגלל חוסר זמן כי אנחנו 24/7 סביב הילדים, ועבודה טובענית שלו,
כמה פעמים כן דיברנו, הסברתי לו כמה זה פוגע, ביקש סליחה אמר לי שמצטער ושאני יחליט על מה וכמה להוציא רק העיקר שלא אהיה עצובה וכעבור כמה ימים שוב אותו דפוסי התנהגות, שרק הולכים ומחמירים
יודעת שהוא לא מודע למעשיו עד כמה הם קיצוניים, הוא בטוח שאני המבזבזת והוא החסכן,
הוא לא מבין שלעומת הסביבה אני בין האנשים הכי חסכניים, לא מוציאה על עצמי אפילו שקל, אני עם אותם בגדים,נעליים, מוצרי טיפוח כבר כמה שנים טובות, בגלל המצב לא מרשה לעצמי להתפנק בבגדי הריון או פיגמות חדשות, כל הוצאה שלי זה רק בשביל שאוכל לשמח את הילדים..
על עצמי ויתרתי מסתפקת במה שיש וחולמת שיום אחד אוכל לעבוד ולהרשות לעצמי גם ביגוד חדש..
דרך אגב נניח ואשים את הילדים בגן ואצא לעבוד, לא רק שזה לא יועיל אלא הוא יצטרך להוסיף עוד, אנחנו גרים באזור שהגנים לא פחות מ3500₪ לילד, אז לשני ילדים זה 7000₪, ביננו, כמה פעמים אצטרך לצאת מהעבודה בגלל שהם חולים? כמה כבר אצליח להכניס?5000 במקרה הכי טוב? מה עם עוגמת נפש שכל יומיים הם חולים לי ומדביקים אחד את השני, ובקרוב את התינוק, ואני פה אוטוטו לקראת לידה לבד איתם שעות היממה , בלי רישיון אז איך באמת אשרוד? ומה עם התינוק שבדרך..? אז לא נראלי שהוא באמת קולט שגם אם היתי עובדת היה צריך להוסיף לא פחות מ2000₪ לגנים.
בקיצור,
התעייפתי וכבר יצאתי מריכוז מלרשום את ההודעה הזו, מרגישה שהבנאדם רוצה שנגדל 3 ילדים אחד אחרי השני בלי שנוציא עליהם שקל,
מרוב שהוא בכלל לא בעניינים הוא בכלל אומר לי ״הלחץ הכלכלי בכלל לא שייך לילדים זה לא בגללם..״ (כשהפירוט הכספי מול העיניים שלו)
טוכ, חייבת לציין שמלבד הנושא הכלכלי אולי לא משתמע ממה שרשמתי אבל הוא כן בעל רגיש אוהב דואג אכפתי שבסך הכל אופי קמצן מאוד מטבעו, מאז ומתמיד גם בתור היותו ילד,
יש לו חלום שנעבור לבית שכל חייו חלם עוד השנה לכן הלחץ הכלכלי שלו גובר וגובר בתוספת הלחץ של ההפחתה בהכנסה שלו,
סליחה שיצא כזה ארוך, אשמח לשמוע את דעתכן, איך ניתן לשפר את המצב מלבד ייעוץ חיצוני כי זה סיכוי אפסי שיסכים,
(הוא גורם לי להרגיש שאולי באמת אני מבזבזת ולא מודעת לעצמי, כל הזמן בודקת מה קניתי הפעם לילדים ואומרת לעצמי איפה יכולתי לחסוך,
כבר לא מעוניינת לצאת עם הילדים לגינה או לסיבוב כי מפחדת שאתפטה לקנות להם איזה חטיף או איזה משחק שישמח אותם..)
נשמע שהלחץ מניע אותוכבתחילה
תנסי להסביר לו בזמן רגוע, לא בזמן שאתם יושבים על ענייני כספים, שילדים עולים כסף והרבה..
ואם הוא מביא עוד ילד ועוד ילד(נשמע שהם יחסית צפופים), ולא רוצה לשלם הוצאות מעון- יהיו הוצאות אחרות של גידול בבית.
גם אם לא היית מפנקת אותם, היו הוצאות בסיסיות של משחקים, ספרים ויצירות- אחרת איך את אמורה להעסיק אותם??

אגב, לדעתי זה גם יקר 1,500₪ בחודש על יציאות ותעסוקה.
תנסי חודש אחד להביא איתכם את האוכל מהבית- לארוז לפני היציאה ארוחת בוקר/צהרים, ולהביא חטיפים ופינוקים שקונים בסופר במחיר שפוי ולא בחוץ במחיר כפול ומכופל.
סתם דוגמא- ארטיק קרח ברמי לוי עולה 1-1.5₪, לעומת ארטיק קרח בחוץ יכול להגיע גם ל5₪. עכשיו זאת דוגמא קטנה, אבל בסוף כשזה ככה על בסיס כמעט יומיומי זה כבר מצטבר לסכומים גדולים.
אבל כן מסכימה שאת לא צריכה לחסוך במשחקים, ספרים ויצירות כי זאת התעסוקה של הילדים.
כבר הסברתי לואנונימית בהו"ל
הסברתי לו אלפי פעמים שילדים עולים כסף, ושאני מצידי עושה את המקסימום כדי להפחית בהוצאות,
וה1500₪ זה כולל טיטולים, מגבונים, מוצרי פארם לילדים כגון תרופות, ספרים, משחקים, בגדים, נעליים,
יציאות, ימי הולדת, לצערי אנחנו גרים באזור יקר, ככה שכל דבר הכי פשוט שאני קונה כבר מצטבר לסכום גדול..
יקרה זה סכום מזערי לדעתיממשיכה לחלום
כל מה שכתבת על שני ילדים זה ממש ממש יפה,
מדובר בדברים שצריך אותם והם עולים כסף ונשמע שאת ממש מחושבת ולא מבזבזבת בכלל
הי מתייחסת רק לנקודה של הההוצאותאני זה א
בלי קשר אם זה הרבה או מעט.
טיטולים,מגבונים,מוצרי פארם זה הוצאות שוטפות של הבית..
ימי הוחדת זה דברים חד פעמיים
משחקים זה גם לא משהו יומיומי או חודשי..
עכשיו אני לא אומרת שזה לא נצרך אבל הייתי בודקת ( בלי קשר אליו אגב) כמה ההוצאות האלו בחודש..
ומפזרת את ההוצאות בהתאם נניח חודש,שיש ימי הולדת אז מצמצמת בדברים אחרים למשל אם הולכת לגימבורי או כל מיני דברים כאלו ..
ושוב לא בגללו אלא נטו כדי להיות מנוהלת כלכלית נכון.
אם יש לכם שאיפה לקנות בית אז זה חשוב.
כמובן בלי לחץ אבל כן בצורה מחושבת.
ודבר אחרון תתחילי לקנות גם לעצמך. דברים קטנים זה חשוב לנפש בפרט שאת עם הילדים 24/7
היא לא אמרה שה1500 זה על יציאות ותעסוקהקורדיליה

אלא על כל ההוצאות לילדים כולל טיטולים ומגבונים ביגוד וכו...

עדיין..כבתחילה
היא כתבה שרק ילדה אחת צריכה טיטולים ומגבונים.
ובואי, משתמשים בגג 2 חבילות טיטולים בחודש, שזה איזור ה60₪. תוסיפי מארז מגבונים ב20₪.

ביגוד והנעלה כל חודש באיזור 1000 שח זה המון!!
אין שום סיבה לקנות כל חודש נעלים חדשות.
פעם אחת בעונה זה סביר לגמרי. אם גדלים במידה אז מקסימום פעמיים בעונה - פעמיים בחצי שנה.
ביגוד כנל.. פעם אחת בכל העונה עושים קנייה גדולה בסביבות אלף שח וזהו..
נשמע לי המון להוציא כל חודש 1,500₪ רק על דברים כאלה.
באמת הולכות לך 2 חבילות טיטולים בחודש?anonimit48
תלוי באיזה גיל אבל כרגע כןכבתחילה
בגילאים קטנים יותר באמת משתמשים ביותר, אבל בהנחה שהילדה מעל גיל שנה זה כבר הגיוני להשתמש ב2 חבילות בחודש.

שוב, תלוי..
אם נגיד היתה חולה והיו הרבה שלשולים אז הגיוני להשתמש ביותר..
אבל אני מדברת על הרגיל.
לגדולה (1 ו8) אנחנו משתמשים ב3 חבילות לפחות.אמא לאוצר❤
לקטנה 4-5
טיטולים..אמא לאוצר❤
גם אצלי בן 1.10 ולדעתי 3 חבילות הולכותanonimit48
אני משתמשת לילד אחד לפחות ב5 חבילות בחודש.סופי123
וואו זה המוןכבתחילה
אבל הטוסיק שלו נקי נקי סופי123
גם אנחנו משתמשים בהרבה. גם כדי לנקות מהר ידיים/פניanonimit48
גם אצלנו. והוא בן שנה+5בת מלך =)
כנ"ל. כולל מה שאני מביאה למעון כמובןחצילוש
בעיני זה לא הרבה ל2 ילדים. כולל יציאות, ג'ימבורי, מטרנה, ביגוד, פארם (תרופות וכו'), יציאות וכו'.. הם בחינוך ביתי, יש לה הרבה קניות שוטפות של משחקים וחומרי יצירה מן הסתם.. זה לא ממש צמצום מוחלט, אבל לא הרבה בעיני..
מדברת על מגבונים או טיטולים?רחלי:)
טיטולים?רק טוב!
אם כן, נשמע לי המון. וממליצה לעבור לחברה אחרת.

לנו זה היה עם החברות הזולות, ולכן מעדיפים להשתמש רק באגיס ולא להחליף טיטול כל שעתיים...
מגבוניםסופי123
גם לי היה נשמע הרבהאחת פשוטה
אבל... !
תחשבי שהיא עושה חינוך ביתי!
היא צריכה לגוון להם יותר ביצירות, טושים וכו',במשחקים, יותר יוצאים, יותר הכל..

יכול להיות שאם היא תתבונן טוב היא תראה שאפשר להוריד, אבל לא סביר בעייני שהבעל יחסום אשראי או יביא לה מזומן לפי מה שהוא חושב.
היא לא ילדה קטנה.
מסכימה ממש! לרגע לא חשבתי אחרת!כבתחילה
אני גם חושבת שיש פה משהו בעייתי מהצד של הבעל ולכן הקדמתי ואמרתי שכנראה הלחץ הוא זה שמניע אותו.

חד משמעית צריך להקדיש תקציב לתעסוקת הילדים.
פשוט אמרתי שמחישוב מהיר להוציא כל חודש 1,500₪ על יצירות זה המון.
אני גם חושבת ככהמומו100
טיטולים, מטרנה ומגבונים לא מגיעים ל-1500 שח בחודש. מקסימום 300 בחודש. ביגוד ונעליים, כמה כבר קונים? אצלי כבר חודשיים שלושה לא קניתי להם שום בגד, כי אין צורך, אנחנו עם בגדי חורף כבר הרבה זמן ואין צורך לחדש...
אני מסכימה מאוד שיחסית להוצאה על מעון זו הוצאה אפסית, אבל עדיין. לכן אני חושבת שכדאי לדבר עם הבעל, להגיד לו שאת מרגישה חנוקה שהוא ככה משתלט ומתערב ושיתן לך להחליט לפי שיקול דעתך מה להוציא, אבל בנוסף לשבת ביחד ולראות מה בכל זאת כן אפשר לצמצם מתוך ה1500, ככה גם את לא תרגישי נשלטת וגם הוא ירגיש שאת מבינה את השיקולים הכלכליים שלו ובאה לקראתו. בהצלחה
הכל כמובן לעניות דעתי ואם לא מתאים אפשר להתעלם (;
מקסימום 300?? על כמה ילדים?אמא לאוצר❤
על ילד אחדמומו100
אצלנו אני קונה בחודש,
טיטולים 3 חבילות ב-110
מגבונים 6 ב-20
מטרנה נגיד 3 קופסאות ב-150

את צודקת שאם קונים סימילאק זה יוצא 3 קופסאות ב-210, ואם את הולכת על מגבונים של האגיס זה רק 4 ב-20, אבל זה עדיין לא מגיע ל-1000 שקל.
במיוחד שמדובר על ילדה כבת שנתייםכבתחילה
שאני מניחה שעיקר התזונה שלה הוא לא מטרנה. אז נגיד חבילה אחת בחודש אם מביאים בקבוק בלילה..
אה על ילד אחד זה יותר הגיוני...אמא לאוצר❤
לא שזה משנה את השאלה המהותית של הכותבת,סופי123
אבל 1500 אם הבנתי נכון זה כולל גם הוצאות על אוכל לכל המשפחה.
זה מאד מאד מאד סביר. בחינוך ביתי הילדים אוכלים בבית כל יום.
אם זה כולל אוכלאחת פשוטה
אז זה נמוך מאוד מאוד .
הבנתי שזה כולל אוכל בחוץ של יציאותכבתחילה
לא אוכל רגיל בבית.
עונהאנונימית בהו"ל
הולך לי לא פחות מ3 חבילות טיטולים בחודש שזה 110₪
מגבונים לא פחות מ5 חבילות בחודש שזה 110₪
(גם לגדול מנקה רק במגבונים)
ביגוד ונעליים לשניהם בממוצע גג 200₪
משחקים/יצירות/ספרים יציאות לפחות 300₪ בחודש
לפעמים תרופות, לפעמים אוכל, לפעמים ימי הולדת של בן משפחה, או שלהם, או של בעלי, לפעמים איזה משחק גדול עבורם כמו טרמפולינה/מגלשה/וכו׳
האמת?
שאחריי בדיקה קטנה אני כמעט ולא עוברת את ה800₪ בתחום הזה , רשמתי 1500₪ כי זה הגג גג שזה יכול להגיע..אם באמת ממש יצאנו כמעט כל יום החוצה.. מאוד קשה להשאר איתם בבית..
800₪ זה כבר נשמע הרבה יותר הגיוניכבתחילה
רקאחת פשוטה
מגבונים עולה 3₪ לחבילה , 15₪ לשלוש חבילות, איך 110₪?
וטיטולים וואו אצלנו עולה 4 חבילות במאה, אבל אני לא יודעת איך אצלכם
אנחנו כבר כמעט לא מוצאים 4 במאה.אמא לאוצר❤
ואנחנו קונים טיטולים זולים.
אני בכלל לא מבינהתותית ואגסית
את הצורך לפרט כמה בדיוק את מוציאה בחודש.
לא. את לא צריכה! אי אפשר לחיות באופן כל כך דווקנית.
בעיניי, זו עניות מנוולת.
לא, יקירה.
1500 שח לשני ילדים ואישה, לניהול השגרה, זה סכום מינימאלי ממש.
כואב לי על הצורך שאת מרגישה לפרט ולקבל אישור.
מסכימה מאוד!!!יערת דבש
..בתוך בני ישראל
יש סיבה מיוחדת להשתמש דווקא במגבונים האלו?
המגבונים שאנחנו משתמשים בהם עולים לנו בערך 2 שקל לחבילה, אז 8 לחבילה של 4. 40 לחמש רביעיות. והם לא המגבונים הדקים שצריך להשתמש בחמישה בשביל להגיע ליעילות של מגבון רגיל...
(זאת ממש לא הנקודה, סתם שואלת)
באיזה מגבונים אתם משתמשים?כיסופי לילה
אלהבתוך בני ישראל
KSP
המחיר משתנה מזמן לזמן... כשאנחנו קנינו זה היה 65 ל32 חבילות
אנחנו צריכים להשתמש בהרבה איתם.אמא לאוצר❤
לא אהבנו
למרות שממש ניסינו
כי הם באמת כמעט הכי זולים שיש
שתי חבילות? איך?גאולה אחת קטנה
אצלינו משתמשים לתינוק בארבע חבילות טיטולים.
לפעוטה 3 חבילות
קראתי אותך ❤קופצת
לדעתי ההתנהגות כן חריגה. לא הייתי ממהרת להגדיר דווקא כאלימות.

נקודה אחת שקפצה לי ממש, יכול להיות שאני טועה.
איפה את? כמה את מעריכה את עצמך סתם ככה כבן אדם?
כמה את מעריכה את עצמך כאמא?
כמה את מעריכה את עצמך כבת זוג?

יכול להיות שיש לך כאן עבודה?
( לא שאני שוללת עבודה של בעלך. יש לו הרבה מה ללמוד ולשנות. אבל לא הוא ביקש עזרה ואמרת גם שיתנגד לעזרה חיצונית..)
ואוואנונימית בהו"ל
האמת שאני הכי מעריכה את עצמי בעולם.
מודעת שמה שאני עושה זה כלכך לא מובן מאליו.
אומרת לו את זה תמיד שאני לא מכירה אף אישה שהיתה מוכנה לגדל 2 ילדים בבית בתוספת הריון קשוח מאוד.
אומרת לו שאף אישה לא היתה מוכנה ככה לצמצמם על עצמה רק כדי לא להלחיץ כלכלית את התנהלות הבית.
מבשלת לילדים ומתאמצת כל יום אוכל טרי רק כדי לא לקנות בחוץ, ומי יודע כמה זה קשה להיות עם שתיים קטנים בבית כל יום כל היום ללא עזרה מאף אחד.
מעריכה את עצמי מאוד (לא בקטע של שחצנות חלילה), אבל לא אשקר שהערך והבטחון העצמי שלי יורד כשאני יודעת שהוא לא באמת מעריך את מעשיי ולא מודע לכמה אני נותנת מעצמי עבור המשפחה.
איזה יופי לקרוא!קופצת
הערכה עצמית היא בסיס טוב לחיים.
כתבתי לך את זה כי לא רואה אופציה כזו בעולם שאספוג התנהגות כזו ממישהו. לכן חשבתי אולי יש לך פחות בטחון עצמי לעמוד עם עצמך מולו ובכללי.

שמחה שזה לא ככה.

נשמע שנשאר לכם באמת לדבר שוב ולחלק תפקידים ביניכם באופן מוחלט.
האם מקובל על שניכם 100% שהוא עובד ואת בבית?
לא..אנונימית בהו"ל
הוא מעוניין להיות זה שנשאר עם הילדים בבית ושאני אעבוד.. ועליי מקובל שאני זאת שישאר איתם כי יודעת שהם זקוקים לי יותר מאשר לו,
אני אדם מאוד מאוד רגיש וסבלני וחם עם ילדים והוא מגיע לקצה איתם די מהר, לא ירגיש שלמה עם עצמי להפוך את הסדר הזה
הופה. נראה לי זה שורש הבעיה.קופצת
החלוקה הבסיסית ביניכם לא מקובלת עליכם.
בטח שיצוף מרמור ומחלוקות.

אני גם בדיעה שלא כדאי שהיא יהיה איתם מסיבה אחרת - לא מכירה גבר ( והאמת שגם נשים - מעטות ביותר) שיישאר בבית כל יום וכל היום עם הילדים ויישאר שמח ושפוי.

יש לכם פה שיחה ראשונית שצריכה להתבצע עד בירור שמוסכם על שניכם.
מסכימה לגמרי...מכחול
כמעט בטוחoo
שהרצון שהוא מביע להיות עם הילדים בבית ושאת תצאי לעבוד, אינו אמיתי, במיוחד אם אין לו סבלנות.
נשמע כמו מניפולציה לשמר את המצב הקיים.
^^נשמע לי כך גם. וגם בכללי ההתנהגות שלו לא מקובלתיערת דבש

ובהחלט גובלת באלימות

אישה שלא קנתה שנים לעצמה שום דבר חדש

זה בעייני מאוד קיצוני במיוחד שלא מבחירה.

וכן האמירות שלו נגד האישה-תעבדי ואז תתרמי ואני אתן לך כסף מוגבל..וכו

שמע שחובה טיפול זוגי בהקדם

ולא להסכים להתנהגות כזו מצידו

בהצלחה

לי נשמע מאוד קיצוניאחת פשוטה
ולא סביר בכלל שככה בעל יחסום את אישתו כספית.
הכסף שהוא מרוויח מהעבודה, שלך בדיוק כמו שהוא שלו, את זאת שמגדלת את הילדים וזה בחירה שלו שלא תילכי לעבוד.

אגב לדעתי החישוב שעשית אם תלכי לעבוד ותשלחי לגנים לא הכי מדויק.
הגדול בטח שנה הבאה יעלה לגן עירייה וזה עולה גרושים, ואין לכם מעון תמ"ת בשביל הקטנים? תוכלי לקבל הנחה משמעותית מאוד אם תצאי לעבוד.
עונהאנונימית בהו"ל
נכון בקרוב הוא יעלה לגן עיריה,
אבל הוא לא מסכים שאשים את הקטנה(בת שנתיים) בשום גן, אומר שלא מסוגל לדמיין אף ילד מתקרב אליה, או גננת שמתייחסת אליה לא יפה,
ובטח ובטח לא רוצה שאשים תינוק קטן שרק נולד בגן, הוא ממש מרעיל אותי על זה..כמה אין סיכוי..
ומצד שני יש לו לפעמים פיצול אישיות ואומר לי ״אז תצאי את לעבוד ואני זה שישאר איתם..״
אבל אני לא מסוגלת כי אני מרגישה שהם זקוקים לחון ולרגישות המיוחדת ולאינטואציה של אמא, לא בקטע רע, אבל שמה לב איך לפעמים הוא רק כמה דקות איתם והוא על הקצה, וזה יוצא עליהם,
ואני מרגישה שאני יודעת לעומתו לתת להם מענה לצרכים הרגשיים יותר..
זה בטוח לא תקיןמתמטיקס

לא יודעת אם אלימות אבל לא מתנהגים ככה.

גם אני כרגע המפרנסת העיקרית. זה אומר שאני מחליטה על הכסף? ממש ממש לא.

אנחנו מנהלים בית משותף וההחלטות כולל ההחלטות על כסף הן משותפות לא עושים/אומרים דברים חד צדדיים להגביל את הצד השני. אפשר (וצריך) לשבת לדבר על מה מתאים לכם להוציא יותר/פחות אבל זאת לא צורה. את לא צריכה להצטדק על כסף שאת מוציאה (ומותר לך גם לקנות דברים לעצמך) אם לא היית נשארת עם הילדים איך בדיוק הוא היה יכול לצאת לעבוד??

יקרהלא כרגע
אני כן חושבת שכדאי לך להתחיל לחשוב על אופציה לעבודה.
נכון שחינוך ביתי הוא חשוב
ונכון שהכי אידיאלי לילדים להיות עם אמא
אבל עוד יותר חשוב, שילדים יחוו בית שמח. בלי מתחים (ובטח בלי מעבר לזה).
את היחידה שיכולה לומר מאיפה זה נובע לבעלך.
כי זה יכול להישמע רע מאוד, ונובע מצורך להקטין אותך ומרצון לשליטה
וזה יכול להיות בן אדם מתוח מחוסר יכולת לכלכל את המשפחה , ובעיות כלכליות יכולות להוציא אדם מאיזון.
כך או כך לדעתי כדאי לחשוב בכל זאת על לצאת לעבוד.
(גם אם אחרי ניכוי הוצאות המעון יישאר סכום קטן).
לא רואה איך יוצאת במצב כזהאנונימית בהו"ל
שאני בשיא הריון קשוח מאוד,
בלי רישיון,
עם תינוקת בת שנתיים ועוד תינוק בדרך,
גם בפן האישי לא מסוגלת לעזוב תינוק עד גיל שנה במעון.. ממש אהיה בצער..
וגם הגנים שאמצא פה באזור זה גנים שהוא לא יסכים בחיים שהם יהו שם..
תראילא כרגע
אני ממש מבינה אותך. אבל כן חושבת שיכולה להיכנס כאן בחירה לשינוי.
אולי תתחילי בקטן?
(לא מאמינה שאומרת את זה) אולי נגיד להיכנס לשיווק כמו שיווק מוצרי פוראוור שזה נראה לי מהבית?
או להוסיף ילד/ שניים לשמור עליהם יחד עם הילדים שלך?
אני לא חושבת שנכון במצב שלכם להישאר תלויה במשכורת ובאישור בכל הוצאה קטנה.
זו התנהלות נורא חונקת העלולה להרוס לכם המון.
^^ להוסיף עוד ילדים לשמור עליהםכבתחילה
זה רק נשמע טובאנונימית בהו"ל
אבל בפועל זה יוביל לקריסה שלי.
אני עם 2 בבית.לבד. כל היום.בוקר עד לילה. בלי בלי עזרה שלו ובלי עזרה ממשפחות. בהריון סופר מתיש וקשוח. איפה אמצא זמן לשווק איזה חברה? לא מוצאת זמן אפילו לעשות סידורים חשובים..
איך אוסיף עוד ילדים לשמור עליהם כשאני כבר מחזיקה את עצמי לא לקרוס?

ברור שלא. את בהריון עם 2 קטנים בביתסופי123
זה משרה וחצי
זה לגמרי משרה וחציאוהבת את השבת
אני לא חושבת שאת צריכה עוד להעמיס על עצמך

אני חושבת שצריך למצוא את הדרך לייעוץ כלשהו עם דמות שאתם סומכים עליה למצוא דרך להתנהלות בריאה ביניכם...

זה שהוא מקשיב כשאת מסבירה לו שזה קשה לך זה כבר בסיס טוב,
אבל המציאות היומיומית שלכם נשמעת מאוד לא בריאה ...
לא רק שלא בריא לחיות בהתחשבנות נון-סטופ
הדינמיקה שהוא מקבל את ההחלטות ולא מבין נכון איזה מאמצים את עושה צריכה להשתנות... החיים של כולם מלאים באתגרים והשאלה איך נתונדדים איתם- אתגרים בריאותיים, משפחתיים ,כלכליים... ואם הוא מקשיב אולי באמת להשקיע בלדבר על זה המון המון שוב ושוב ושוב...

ולגבי ההוצאות- נשמע שאת ממש לא מוציאה הרבה... אבל בכל מקרה ממליצה לך להצטרף לקבוצת אמהות לא אוגרות באזורך, אצלנו מוסרים הרבה דברים טובים שחסכו לי מאות שקלים במצטבר...

אפשר להיכנס לדף לשהם בפייסבוק טלבק שקחשור לשכונה/עיר שלך... (או קבוצת מסירה אחרת בסביבתך..) בהצלחה גדולה!!!

מבחינה
מה לגבי לנסות להתפתח מקצועיתעדיין טרייה
למשל דרך לימודי מקצוע בזום?
ככה שכשכן יהיה אפשרי לצאת לעבוד תוכלי להרוויח על השעות האלו משמעותית יותר. נשמע לי הגיוני שבעוד שנה וחצי כששתי הגדולים יהיו בגן והתינוק יהיה בן שנה וחצי תוכלי לצאת לעבוד (גם אם זה ידרוש שינוי גישה אצלך ואצל בעלך לגבי לשים במעון) תציבי יעד של זמן מסויים ותעשי תוכנית מסודרת לגבי זה.
מציעה בתור התחלה ללכת לעשות רשיוןמהלכת בדרכה
נראה לי שזה חסם משמעותי בעינייך. והאמת שרשיון והיכולת לנהוג מקלים על החיים (אני יודעת על עצמי שהתחלתי לנהוג יחסית מאוחר).
לדעתי - כן.סופי123
הנסיבות יהיו אשר יהיו לא מצדיקות כזאת שליטה אובססיבית על כל מה שאת מוציאה. יש לו בעיה, בפירוש. שניכם תורמים למשק הבית כל אחד בדרכו - את בגידול הילדים והוא בעבודה, גם כלכלית כפי שהסברת בעצמך התרומה שלך לא פחותה משלו, והכסף כמו הילדים - הוא של שניכם.
במקומך הייתי מתייעצת מה לעשות עם גורם מקצועי כלשהו. אני לא טוענת חלילה שאתם לא תוכלו לחיות בשמחה ביחד עד 120, אבל יש משהו לא בריא ולא נכון, את לא ילדה והוא לא אמור "להקציב" לך כסף, ההוצאות שאת מוציאה הן אחראיות ולא "בזבוזים" גם אם הוא היה נוהג אחרת ואדם מבוגר אחד לא אמור לשלוט על אדם מבוגר אחר במערכת יחסים זוגית.
מסכימה מאודסליל
גם המצב שבו הוא "מרעיל" אותך על חינוך ביתי, הוא לא תקין בעיניי.
שיח זוגי אמור להיות מתוך מקום מכבד ולא מניפולטיבי, גם אם הדעות שלכם דומות. ובטח במצב שלא.

התנהגות לא מתאימה, יכולה להיות גם אצל אנשים טובים.
זה יכול להיות קשור לדינמיקה ביניכם, או קשור למשהו אצלו (או שילוב כמובן).
לכן מצטרפת להמלצה לפנות לייעוץ חיצוני כלשהו
לדעתיהבוקר יעלה
זו אכן אלימות כלכלית, גם אם הוא לא מתכוון לכך, בסוף הוא שולט דרך הכסף.
נשמע שצריך ייעוץ וטיפול חיצוני, מה שאני בטוחה שיהיה לו קשה להסכים כי זה בעצם עולה כסף.
בהחלט לא פשוט.
אגב החישוב של הגנים לא נכון. בגן תמת שני ילדים מקבלים הנחה משמעותית.
ובכלל קראתי שהוא רוצה שהם לא יהיו בגן? ומה איתך? מחי ה אבל הוא לא יכול להחליט לך אם לעבוד או לא כי *לו* קשה עם זה שיהיו במעון. לא תקין בכלל. אם לא טוב לו, שהוא ישאר איתם בבית. כמובן תלוי מה עמדתך, פשוט הצגת את שלו...
ברגע שההתנהלות הזאת מפריעה לך יש כאן בעיה. יכולה להעיד על עצמי שהיה לי קשה מאוד לא לפנק את עצמי בשום דבר...
רק על ההנחה..אם האמא בבית עם תינוקאמא לאוצר❤
לא יקבלו שום הנחה מהתמת
כי מבחינתם למה הם לא איתה.
בדקתי את זה לעומק.
התכוונתי כשהיא תכניס שנייםהבוקר יעלה
נניח הבן שלוש עולה לגן עיריה
ואחרי חופשת לידה היא תכניס שני ילדים ותצא לעבוד.
אני בזמנו שילמתי משהו כמו 1600 על שניים כשבעלי עבד משרה חלקית ואני משרה מלאה..
כמובן תלוי מה גובה ההכנסה פר נפש. אבל כשאמהות טוענות שאי אפשר לצאת לעבוד כי הם לא מכניסות מספיק כסף שמכסה מעונות, כמעט תמיד זה לא נכון, אלא אם כן מתייחסים למשפחתונים פרטיים..
הדבר הזה נשגב מבינתירק טוב!
לא מבינה את החוק שמאפשר לנשים חופשת לידה ללא תשלום עוד כמה חודשים. ומצד שני אומר לה, קחי גם את הילדים הגדולים יותר הביתה לחופשת לידה או תשלמי עליהם מחיר מלא.
לדעתי כל צורת החיים שלכם קיצונית וחד צדדיתאמאשוני
הוא מעוניין שתישארי בבית לצורך חינוך ביתי,
הוא מעוניין בשלושה ילדים רצופים
הוא מעוניין בבית השנה
הוא מעוניין שלא תוציאי שקל...

החיים שלך לא סבירים ולא הגיוניים ועכשיו הוא גם מנסה לטשטש את יכולת החשיבה הרציונאלית שלך.

את בבעיה, וכדאי שתהיי מודעת לזה.
מה עושים כדי לצאת זאת שאלה גדולה אבל גם מודעות לבעיה היא חצי פתרון.
אל תוותרי על עצמך.

את בן אדם בשר ודם ומגיע לך לחיות בכבוד.

כל שאר ההתפלפלויות כמה עולה לשים בגן החישוב שלכם לא נכון, אבל זה לא משנה כרגע כי הבעיה שלכם הרבה יותר עמוקה מזה.

האם את מסוגלת לרצות? יש לך רצונות, מרווחים, שאיפות? או שאת כבר מפחדת לחוות רצון?
יש לי רצונות ושאיפותאנונימית בהו"ל
אבל לעתיד הדי רחוק
לעתיד הקרוב( שלוש שנים לפחות) השאיפות שלי זה להיות עקרת בית עבור הילדים, להיות פה בשבילהם, כמה שיותר אמא נוכחת, לא אשקר שזה ממלא אותי מאוד, מספק אותי, ומשמח אותי
אם אוותר על זה ואצא לעבוד ארגיש כבויה ארגיש שמפספסת את השנים שאני כלכך רוצה להיות פה איתם(לא מתכננים עוד ילדים בעשור הקרוב) (אני די צעירה)
אם יש לך רצון לעתיד טוב יותר זה כבר טובאמאשוני
תיזהרי שהוא לא יכבה לך את זה.
ותיזהרי לא להיכנס לספירלה שלא תוכלי לצאת ממנה.
את צריכה להבין שזה בא ביחד- אי יכולת השתכרות עצמאית בהחלט עלולה להביא לשליטה ע"י המפרנס ומשם קשה לעצור את זה.
זאת בחירה שלך אם להיכנע למצב או לשים קו אדום ולא להסכים בשום אופן שהוא מכתיב לך מה לעשות עם הכסף.
וזה שאת לא קונה לעצמך כלום- בעיני זאת נורת אזהרה גדולה- וזה שאת מרגישה טוב עם זה שאת לא קונה לעצמך טוב זה אפילו עוד יותר חמור.
זה מראה כמה עמוק את בוויתור על עצמך.
להיות אמא נוכחת אוהבת ולא לפספס את השנים עם הילדים אפשר גם כשיוצאים לעבוד.
אפשר לשלב והכל טוב ויפה.
זה בסדר גם לבחור להיות עקרת בית- כל עוד הבחירה באמת בידייך ואת המחליטה מתי זה מתאים לך ומתי המציאות מראה שזה כבר לא מתאים.
תהיי כמה עם עצמך ותשאלי עם בעוד שלוש שנים בעלך יקבל את זה שתהיה לך יכולת עצמאית לפרנס ואם אז הוא ישחרר את השליטה או שהוא תמיד ימצא למה את לא יכולה לצאת לעבוד או אם תפרנסי למה את לא יכולה להוציא על מה שאת רוצה...
מסכימהלא כרגע
עם כל מילה.
מסכימה מאוד.יערת דבש

אני לא הייתי מסכימהoo
שבעלי יהיה המפרנס היחיד.

גבר באופיו אוהב שליטה, רוב האנשים רואים בכסף מקור כוח ולכן ברגע שצצות בעיות קטנות, כשהוא מפרנס יחיד זה מדרון חלקלק לבעיות קשות.

נכון שיש זוגות שחיים באושר והבעל מפרנס יחיד. זה אומר שהגבר יודע להתנהל נכון כמפרנס יחיד, גם כשצצות בעיות.

אם זה לא עובד, בעיניי הדרך היחידה היא שהאישה תצא לעבוד.

ברור שזה לא תקין מה שהוא עושה. בעיניי מיותר לנסות להלחם בזה, זה בזבוז כוחות לשווא. לגייס את הכוחות לצאת לעבוד ולשנות את השיח הכלכלי מיסודו.
כל מילהאמאשוני
ומעבר לזה ההחלטה איפה לגור ומה רמת החיים בסביבה צריכה להיות משותפת.
אני קוראת פה שטיפת מוח הכל רק כדי שלא לצאת לעבוד ולשמר את השליטה.
התעללות בגן, לגור באיזור שגן עולה 3500
זה נשמע כמו גזירה משמיים אבל זה ממש לא.
הכל עניין של בחירה בסופו של דבר.
את צודקת.קופצת
אבל מה אם האישה לא רוצה לעבוד?
בעיני - זכותה.
בכתובה כתוב במפורש מי אחראי לזה.

כרגע אני לא רוצה לעבודאנונימית בהו"ל
בגלל ששלושתם עדיין בשבילי תינוקות
רוצה להיות אמא נוכחת עבורם, כמה שיותר נוכחת, מחבקת, עוטפת, מלמדת,
זה כלכך משמח אותי ומספק אותי להיות איתם 24/7 לתת להם מענה לכל הצרכים הרגשיים שלהם,
רואה גם איך זה כלכך מפתח אותם.. (אין אחד שלא מרים גבה שרואה את החוכמה, הבטחון, ההתפחות שלהם, הם מתנהגים כמו ילדים בני 5..)
מרגישה שרואה תוצאות של העמל שלי בהם
אם אצא לעבוד בשנתיים הקרובות ארגיש שוויתרתי על מה שמחיה אותי..
מה גם תינוק פצפון בדרך, לא מסוגלת לעזוב..
זה ענין של בחירהoo
מה להרוויח ומה להפסיד.
לחיות במצוקה כלכלית ועם תחושות כאלו מבן זוג, בעיניי זה דבר מאד גרוע שמוריד את איכות החיים לרמה מאד נמוכה.

לשים תינוק בן שלושה חודשים או יותר במסגרת שנותנת את כל צרכיו, בעיניי זה נפלא וחיוני. גם אם בעינייך פחות, תבדקי עלות תועלת עבורך.
קודם כל את נשמעת אמאלא כרגע
ובאופן כללי אדם מיוחד.
שרוצה לתת משלו, שחושב על השני (הילדים) יותר מעצמו. יותר מהכל.

אני כן חושבת שכדאי לך לקחת זמן שקט עם עצמך לבד.
אפילו מול דף.
ולחשב:
מה התוצאות הטובות שיש לי כרגע מהמצב הנוכחי?
מה התוצאות השליליות שיש למצב?
מה גובר על מה?
וקחי בחשבון שבית שיש בו שמחה (פנימית! לא רק "בשביל הילדים"), זוגיות טובה (לא רק של וויתור והקרבה וצד מחליט ושולט) ואהבה, שווה לילדים לכל החיים המון. יותר כמעט מכל דבר אחר.

עכשיו תראי, הריון הוא באמת לא תמיד מצב מאפשר להתחיל משהו חדש. אולי תעדיפי לחכות כמה חודשים ללידה לפני איזשהו שינוי, אולי תחליטי שטוב לך באמת ככה (קשה להאמין, כי השרשור שפתחת מספר שלא),
ואז תדעי מה הכיוון שלך. מה היית רוצה שיקרה. לאן פנייך מועדות.
גם אם לא הרגע, בעוד חודשיים/חצי שנה וכו'.

המון הצלחה וכוח! ואל תשכחי לחשוב ולראות את עצמך קודם בתוך המכלול.
וואו אני רק אגיד שממש כיף לקרוא אותך!!אמא לאוצר❤
את נשמעת אמא מיוחדת במינה
ואיזה מדהימה את שזה באמת מספק אותך וממלא אותך!
תרימי לעצמך ממש
אמא זהב👑♥️
אשמח לטיפים באישי🤭
אני חושבת שזה היתרון הכי גדול שלנו כנשים.קופצת
לעבוד במה שאנחנו רוצות / אם רוצות.
לבחור גם תחומים שלאו דווקא מכניסים כסף אבל גורמים לנו סיפוק...

חובות יש לנו מספיק.
בעינייoo
לא נכון לקבל זכויות בכוח מבן זוג.
אני נלחמת על זכויות רק כשאין דרך אחרת ורק זכויות מזרים.
עם אנשים שקורבים אלי או אמורים להיות קרובים אלי, אני אמצא דרכים אחרות לעמוד על זכויותי.
כי גם אם נצחת והשגת את זכויותיך, הפסדת דברים אחרים.
אוקיי.קופצת
אז לפי שיטתך היא צריכה לצאת לעבוד?
אע"פ שמאוד מאוד לא רוצה? שמרגישה שהיא לא מגשימה את עצמה כך ואת המטרה שלה בהורות?
לוותר על עצמה זה כן נכון?

גם לפי השיטה שלך היא מפסידה הרבה דברים.
לא אומרת שנכון להלחם בכוח מולו על זכויותיה, אבל גם מה שאת מציעה - לוקח ממנה הרבה דברים שחשובים לה🤔
בעינייoo
כרגע היא בטוח מפסידה יותר. המצב שהיא מתארת מאד בעייתי וזה לצערי מצב נפוץ אצל מפרנסים יחידים.

לא לעבוד כדי להגשים מטרות בהורות זו פריווילגיה. אם היא לא אפשרית או שהמחיר שלה גבוה מדי, בעיניי היא לא שווה.
טוב. זה באמת שיקול שלה. יתרונות מול חסרונות.קופצת
רק שמי לה שכתבה שעבודה שלה זה לא אופציה.

הוויתור שהיא צריכה לעשות בשבילו זה שהוא יהיה בבית והיא תעבוד. וזה כבר נשמע לי ויתור קיצוני ולגמרי לוותר על עצמה.
הסיכוי שהוא ישאר בביתoo
עם הילדים אפסי, זה כמעט ולא קיים שגבר נשאר בבית עם ילדים. גם אם הוא אומר את זה, די ברור שזה לא יגיע לביצוע.

הכוונה שלי כמובן בלצאת לעבוד זה גם לסדר את כל המסביב, שיהיה לילדים מקום מסודר וטוב להיות שם, גם אם זה אומר לעבור דירה. לארגן את החיים מחדש ולא להמשיך להסחב עם תנאים בלתי סבירים.
ברור שהוא לא ישאר בבית. זו מניפולציהמחכה_ומצפה
ומניפולציה דוחה במיוחד.
הוא מצד אחד אומר מה הבעיה, הנה, תני לי להישאר בבית עם הילדים. מה הבעיה ועל מה את מתלוננת בכלל?
מצד שני הוא היחיד שעובד ושולט בכסף. וגם מונע ממנה לצאת לעבוד, לו רצתה (ואיך היא בכלל יכולה לרצות או לא כשזו בכלל לא אופציה?). הוא הרי אומר לה זה או שאת עובדת או שאני, כי מישהו ״חייב״ להישאר בבית עם הילדים. אז ברור שזו תהיה האמא שתישאר בבית. אם בעלי היה אומר לי שאו שהוא עובד או שאני ואין אופציה אחרת - גם אני הייתי ״בוחרת״ להיות בבית עם הילדים. רק שזו לא באמת בחירה.

הוא אומר שהוא לא רוצה לשלוח לגן כי מתעללים בכל הגנים (ברור), כי ברור לו שהיא תישאר בבית ותטפל בילדים. הוא אומר שהוא מוכן להישאר בבית במקומה ושהיא תעבוד כי ברור לו שזה משהו שבחיים לא יקרה, הוא הרי יודע שהיא לא רוצה לצאת לעבוד. אז מה אכפת לו להגיד שהיא תלך לעבודה והוא יהיה עם הילדים? הרי זה בחיים לא יקרה. זה כמו שאני אגיד שאני אפסיק לאכול שטויות כשהשמש תהיה סגולה. מה אכפת לי להגיד את זה?

גם אם היא הייתה מוכנה לצאת לעבוד ושהוא ישאר בבית הוא היה מתחיל להגיד שהיא לא מכניסה מספיק כסף ו״עדיף״ שהוא יעבוד והיא תהיה בבית עם הילדים. אבל שברור שגם הוא היה מוכן להישאר בבית, זה פשוט עניין כלכלי נטו. ברור.
באמת שלא ברור לי איך הפותחת (ואחרות כאן) לא רואות שזו מניפולציה מצידו.

ובלי קשר אני רוצה לראות אותו יומיים עם ילדים בני 3 ו-2 בבית. הוא ״יתפטר״ תוך שניה.

אז כשכל המניפולציות האלו עוד מגיעות עם דין וחשבון על כל שקל שהיא מוציאה לרמה שהיא מפחדת לצאת מהבית שמא ״תבזבז״ עוד כסף - רע מאוד.

בעיניי זו לגמרי אלימות כלכלית ואני לא מבינה איך היא מוכנה לחיות ככה.
וגם לא נעים לי לומר אבל די בטוחה שזיהיתי מי הכותבת (אל דאגה, לא מכירה אותך במציאות או משהו כזה) והיא סיפרה בעבר על המון דברים אחרים בעייתיים מאוד בעיניי בקשר שלהם. אז עכשיו גם זה?

פותחת יקרה, את ממש צריכה ניעור רציני.
מסכימה. וגם הדיון שהתפתח פהיערת דבש
על מגבונים וטיטולים
כמה עולה כל דבר ובכמה משתמשים כל יום
ואיזה דרכים לחסוך עוד 2 ש"ח
זה פשוט לא מתאים ולא רק אלא גורם נזק.
וגורם לפותחת עוד רגשות אשמה לא מוצדקים וסטיה מהנקודה החשובה והזועקת של דבריה.
גם לי צרם הדיון שהתפתחoo
בשרשור שהכי לא קשור להתנהלות כלכלית נכונה
בעיני הורות זה המהות ופרנסה זה אמצעימתנות-קטנות
נכון שרובנו בוחרות או נאלצות לשלב בינהם

אבל ההפסד והרווח מכל בחירה זה לא נתון אובייקטיבי

אני נגיד עובדת משרה חלקית מאוד מהבית
וגם בעלי לא מרוויח המון כי עובד בעבודה חינוכית בעלת משמעות גדולה עבורו ועבורנו

על פניו אנחנו מפסידים רווח כלכלי
ובאמת מצב החשבון לא מזהיר
למרות ששנינו מתאמצים גם מעבר לעבודה הרגילה

אבל הרווח שלנו
מבחינתנו
שווה את ההפסד

כי אנחנו מרוויחים את מה שמהותי לנו בחיים

בית עם שליחות חינוכית ותורנית

ואני מרגישה שבאחוזמשרה הזה אני מצליחה כמה שיותר להיות האמא שאני רוצה

כשעבדתי בחוץ וחזרתי בצהרים לילדים
לא הצלחתי להיות כזאת..זה לא מותאם טלי והכוחות שלי מוגבלים
ולפספס את האמהות המשמעותית הרגועה הנינוחה זה חבל לי ולא שווה לי גם עוד כמה אלפים בחשבון
כי מבחינתי זה נצחי .
זה הילדות והבטחון הרגשי של הילדים שלי
וזה ילך איתם כל החיים
וזה לא משהו שנרכש בכסף

אז
חושבת שכל אחת תבחן את הרווח וההפסד
לפי האמונות והערכים שלה

ולגבי ההתנהלות של הבעל- לא מסכימה שזה נכון לומר שזה כי לגברים יש רצון לשלוט
ושגבר לא אמור לפרנס לבד
לא מסכימה ולא מזדהה

יש פה בעיה בהתנהלות הזוגית
וגם הכלכלית
בהחלט צריך לפתור אותה
ולחשוב מה יכל לשנות

אולי הם גם יבחרו יחד בזה שהיא כן תוסיף איזו עבודה ושזה נכון לה ולהם

אבל זה לא כי לדעתנו זה מה שנכון
אלא מתוך העולם שלה ושלהם כזוג
וגם -גם אם היא תעבודמתנות-קטנות
בעיני הדפוס הזוגי לא ישתנה מהותית
ירגיע קצת את הלחץ שלו
אבל עדיין תהיה שליטה בהתנהלות
מסכימהoo
שהבעיות לא יפתרו אם תצא לעבוד וצריך לעשות שינוי מהותי בתפיסה ובשיח.

בעיניי בלי יציאה לעבודה, קשה עד בלתי אפשרי לשנות את הדפוס והשיח.
לצערי את צודקתאפונה
תלות כלכלית מלאה היא לא מקום בריא בזוגיות, בדרך כלל.
מוסיפה גםoo
את נקודת המבט שלי כאשה מפרנסת עיקרית, בתחילה גם אני הרגשתי תחושה של עליונות על בעלי בכל הנוגע למשכורת שלי, זו תחושה שבאה באופן טבעי שאני מכניסה והוא לא.

למדתי שזו תחושה לא טובה שלא מובילה לשום דבר טוב.

היה לי קל ללמוד להתנהל נכון כי גם הכסף בעיניי אינו מקור כוח או חשוב, אלא אמצעי תשלום בלבד.

גברים שמפרנסים יחדים ושמתנהלים לא נכון, אינם רעים, זו התנהלות טבעית להם. צריך לעשות תהליך למידה כדי להתנהל נכון.

אם הגבר לא עושה את זה, האישה צריכה להוביל תהליך כזה, אחרת הדפוס ימשיך לתמיד.
באמת תהיתי אם זה שייך יותר לגברים/ נשיםיעל מהדרום
לק"י

אבל אולי זה באמת יותר אופי.
יכולה לספר על עצמי, שגם בתקופות שהייתי מפרנסת יחידה, בעלי הוא זה שלקח יותר אחריות על הכספים (הוא משתף אותי כמובן, וגם רוצה שאני אבין יותר...). אף פעם לא חושבת שהרגשתי שאני מעליו או שהכסף שלי.
זה גם אופיooאחרונה
להוביל, לשלוט, להחליט, להיות בעמדת כוח.
האופי הזה קיים אצל גברים ונשים.

זו גם תפיסה חברתית, שגבר צריך להיות כזה או אישה צריכה להיות כזו.
ואז גם מי שאינו כזה, אולי רוצה להיות כזה.
דרך אגבאנונימית בהו"ל
תודה לכל אחת שמקדישה מזמנה כדי לעזור ולתת דעה אישית ❤️ממש מעריכה כל אחת.. יודעת כמה זמן פנוי הוא דבר קדוש..
קודם כל חיבוקממשיכה לחלום
נשמע שאתם בלחץ גדול וזה ממש ממש קשה
אני כן חושבת שזאת התנהלות לא תקינה, מה שכן זה לא אומר שזה מגיע ממקום רע אלא מלחץ וחוסר הבנה.
אני בהחלט חושבת שכדאי להתייעץ עם משהו אמיתי ששיכול לתת מענה
לא חייב טיפול בכסף, כי נשמע שרק לשמוע על זה יעשה לבעלך חום, אולי מישהו מבין וחכם שאתם סומכים עליו שיש לו הבנה כלכלית
אהובהתותית ואגסית
קראתי אותך ורציתי לתת לך חיבוק גדול.
את נשמעת אמא כזו מסורה ואכפתית, שרוצה הכי טוב, ומוכנה לוותר בשביל עצמך, אבל מנסה לעשות הכי טוב ובמינימום עלויות לילדים.
את אמא מדהימה ואישה מרגשת.

לגופו של ענין -
לא יודעת אם זה אלימות כלכלית, אבל זה נשמע תיאור רע. ואת לא אמורה לחיות את חייך באופן הזה.
לדעתי חשוב מאד מאד לתווך לבעלך שהוא מתחיל להתקרב לאזורים בעייתים שמעיקים על הנפש שלך.

תחשבי עם עצמך, איך לדעתך יפתח לו הלב לשמוע?
במכתב? ביציאה זוגית לטבע? דרך רב? דרך ההורים שלו? דרך חבר קרוב?
את מכירה אותו הכי טוב כדי לדעת באיזה אופן הכי נכון לתווך לו את המסר.
המסר צריך להיות: את צריכה תקציב חודשי כדי לנהל את היומיום של הילדים, וגם עבור עצמך.
ואת לא יכולה ולא צריכה לדווח לו על כל הוצאה. אי אפשר לחיות תחת עין ביקורתית ולנהל שגרה מתוך פחד איך ההוצאה הזאת תסווג.

את אישה כזו מיוחדת. לא מכירה הרבה שהיו מסכימות בכלל לחינוך ביתי. מחזקת אותך להיות קשובה לקולות שעולים בך ולתת להם מקום. קודם כל מול עצמך, ואל"כ מול בעלך.
את כותבת שהוא אדם טוב, אז צריך לדבר איתו באופן שיסכים לשמוע וינסה להבין.

חיבוק אחותי. תחזרי לעדכן ❤️
תודה על התגובה הזואנונימית בהו"ל
בכיתי דמעות שקראתי אותך..
כלכך חשוב לי בשנים האלו להיות עבורם.. קשה לי להיות כמו כולם ולנהל גם עבודה וגם ילדים קטנים.. רוצה שיהיה להם אמא נוכחת ב100%
אם אצא לעבוד ארגיש כבויה
העצה שנתנת עוררה בי באמת לחשוב איך לדבר איתן לא בדרך שגרתית.. אנחנו שקועים בחוסר זמן, ב24/7 ליד ילדים, בעבודה טובענית שלו, בחוסר עזרה מהמשפחה..
חשבתי אולי לבקש מחברה שתשמור עליהם שעתיים בערב ולצאת לדבר איתו על המצב באיזה טיול קטן רק שנינו..
מעולה!!תותית ואגסית
יאללה תקדמי את זה.
ובשיחה תהיי פתוחה, נעימה. תתרכזי במסר אני: לא להאשים אותו, אלא לדבר על הרצונות, הצרכים והכאבים שלך.
חיבוק
כותבת לך ולכל האמהות שנשארות בביתהבוקר יעלה
ולא כביקורת אלא להראות צד אחר
גדלתי בבית בו אבא עבד ואמא נשארה עם הילדים. היא ביטלה לחלוטין את הרצונות שלה על פנינו וזה התבטא בעוד דברים, ועד היום.
באיזשהו שלב כשרצתה לצאת לעבוד תמיד היה משהו שהפריע. וכשגדלנו היא די השתעממה בבית.
היום היא אומרת בריש גלי שהיא מצטערת על הבחירה שלה. והייתה צריכה לפתח גם את עצמה. וגם לנו כואב שאצא שלנו ויתרה על עצמה עבורנו.
ברור לי שזה לא פשוט, אני עושה את זה וכמוני עוד הרבה, מנסה למצוא איזון בין בית לעבודה. אבל תחשבי עם עצמך כמה זה שווה את זה והאם באמת לא תוכלי לשנות שם משהו, ולא רק מבחינה כלכלית.
אז אני אגיב תגובה הפוכה.אמא טובה---דיה!

אימא שלי נשארה בבית עם הילדים, והיא הייתה מאושרת מזה, באמת ברור לה שזה תפקיד חייה והיא הרגישה שזו שליחות. 

היא ויתרה על המון דברים, רק כשגדלתי הבנתי, אבל אנחנו לא הרגשנו את זה בכלל. ידענו והרגשנו שלאימא הכי חשוב לגדל אותנו, ושהיא משקיעה בזה את כל כולה.

גם מאבא שלי שמענו הערכה על זה.

לפני שבע שנים היא התחילה ללמוד הסבה למקצוע שהיא אוהבת, שנה אחרי שסיימה נולד לי עוד אח, ובערך כשהוא היה בן שנתיים היא התחילה לעבוד כעצמאית מהבית בערך שעתיים בשבוע, ועכשיו היא לאט לאט מגדילה את השעות.

אנחנו גדלנו בחוויה מדהימה, וגם לאימא שלי זו הייתה ועדיין חוויה מדהימה.

אז אני אכתוב צד שלישיoo
חוויה שלי כילדה עם אמא שלא עבדה, אבל לא היה נעים להיות איתה בבית כי היא הייתה עצבנית וחסרת סבלנות.

הימים שזכורים לי כהכי טובים היו הזמנים שהיא הייתה מחוץ לבית בגלל לידה.

כדי לגדול בחוויה טובה צריך הרבה יותר מאמא לא עובדת, כי אמא שנמצאת בבית זה כמעט לא מדד לכלום, אלא איך היא מתנהלת ואיך נראה הקשר שלה עם הילדים.
אז אני מרגישה ההפךקורדיליה

שאולי הילדים שלי גדלים עם אמא עצבנית וחסרת סבלנות בדיוק בגלל שאני עובדת

ואף פעם אין לי מספיק כח וסבלנות אליהם...

לדעתי זה ממש אישי, וכל אחת יודע מה מתאים לה..

היא כתבת פה בפירוש שהיא מגישה שטוב לה להיות עם הילדים

לכן אני לא חושבת שצריך לשכנע אותה שהיא טועה וצריכה לצאת לעבוד.

כתבת יפה. מסכימה. ו-הרבה זמן לא היית פה ❤️המקורית
תודה! אני פה בעיקר קוראת...קורדיליה

פחות כותבת..

אבל - התרגשתי 🥰

אני לא חושבתoo
שזה טעות להשאר עם הילדים ולהנות איתם.
אני חושבת שזו טעות להמשיך להשאר בבית כשמשלמים מחיר אישי וזוגי שהיא תיארה פה.

כתבתי על החוויה שלי, לא בשביל לשכנע משהי, אלא להציג מצב שבו האמא נשארת בבית וזה לרעת הילדים.
האמת שרק בתגובותהבוקר יעלה
היא הביאה את הצד שלה, וקראתי אחרי שהגבתי..
שימי לב שהיא כתבה בהתחלה שזה רצון בעלה והוא מרעיל אותה נגד גנים.
מעבר לזה שבעיניי גם אם טוב בבית, צריך לחשוב על העתיד, האם יהיה קל לי למצוא אח"כ עבודה, אם יש מקצוע וכן הלאה.. וכמובן גם על הצד הכלכלי, שלשמו התכנסנו..
מצטרפת. גם אמא שלי ככהמתואמת
והיא באמת אהבה את זה וראתה בזה את המיצוי של חייה. (וכמובן, אבא שלי ממש לא התייחס לכסף כשלו, אף שהוא היה מפרנס יחיד - כמו שרמזו פה...)
כיום היא לא יכולה לצאת לעבוד, אף שכבר שנים אין לה ילדים קטנים, כי יש לה מחלת פרקים שמונעת ממנה לתפקד בקלילות הנדרשת. אבל היא יוצאת לכל מיני חוגים, ויוצרת דברים שהיא אוהבת, וכמובן עם הנכדים לפעמים - ולא נראה לי שהיא מרגישה שבזבזה את חייה...
(תכל'ס גם אני הולכת קצת בדרכה... כן עובדת - אבל מהבית, ובמינונים שמתאימים לי בשילוב עם גידול הילדים. מניחה שבעתיד כשהם יגדלו אתפתח ליותר שעות במקצוע שלי ובתחומי יצירה שונים...)
כיף לשמועהבוקר יעלה
שזו החוויה שלך.
אני שומעת על הרבה נשים שלא מצליחות לצאת מהבית אחרי שהילדים גדלו. וכמובן מקומות עבודה שלא מקבלים נשים שלא עבדו עשור..
וואו התחלתי לכתוב בעצמי ואז קראתי את התגובה הזאתאמא לאוצר❤
ופשוט אין מה להוסיף
חותמת פה על כל מילה.
♥️♥️♥️
וואו ממש כל מילה!אוהבת את השבת
פותחת יקרה את באמת אמא מדהימה!!!
ואלופה
ולביאה!
יש לך המון כוחות ויכולות
טוב שאת מעלה את הבעייתיות הזו
בע"ה תטפלו בה
ויפוצו מעיינותייך חוצה❤️❤️
חיבוקצועקת לך

אני גם חושבת שכדאי שיהיה צד שלישי שיעזור לו לראות את הסיטואציה נכון.

בכל מקרה ההקטנות שלו - תעבדי ואז תוציאי ממש לא במקום!

את עובדת נורא קשה!!

בוא,  אני עובדת בלגדל את הילדים שלך! קדימה תתחיל לשלם לי משכורת!

בעיניי, חשוב שתיהיה תוכנית כלכלית לעתיד הקרוב- 10 שנים בערך, ששניכם תסכימו עלייה כמה צריך לחסוך כל חודש וכמה אפשר לבזבז. הסכום לבזבז צריך לכלול את כל צורכיכם + אקסטרה. מגיע לך גם קצת להתפנק לפעמים.

נשמע שיש שם איזו חרדהאפונה
סביב כסף.
וההתנהלות שלך - לא להוציא על עצמך כלום, לדווח על כל הוצאה או לחילופין להוציא רק מאחורי הגב שלו וכו' לא רק שלא מפחיתה את החרדה אלא מגבירה אותה.
לשניכם יש עבודה לעשות, והעבודה שלך בתור התחלה היא להנכיח את הרצונות שלך. ואני חושבת שכדאי לך מאד להיות מטופלת.
בקרוב אגיבאנונימית בהו"ל
סליחה שעדיין לא הגבתי לכולכן.. אגיב לכולכן !קוראת כל הודעה!
אני שומעת מעבר לעניין הכלכליעוד מעט פסח
התנהלות של הקטנה שלך מולו.
הוא החליט שהילדים יהיו צפופים.
הוא לא רוצה שתצאי לעבוד.
הוא מתנגד לשים את הילדים בגן.

וגם אם את מסכימה עם חלק מהדברים, הניסוח שלך עורר בי אי נוחות, כאילו אין לך באמת ברירה לחשוב אחרת.

אני לא בטוחה שיש כאן אלימות, אבל ההתנהלות הזוגיות לא תקינה.
אולי כדאי להתייעץ עם מישהו. יש לכם רב שאפשר לפנות אליו?
האם את גם בעלת חשבון?פליונקה
ברור שאמור להיות לך כרטיס אשראי או לפחות כרטיס כספומט . אסור שלא תהיה לך גישה לחשבון בנק.
אתם יכולים להחליט שאתם חוסכים על גלידה אבל לא יכול להיות שאת לא תוכלי להוציא שקל בלעדיו. במיוחד שאת לבד עם ילדים קטנים כל היום, אולי תצטרכי מונית דחוף או בית מרקחת ...
מה שחסר לי באוזן בכל מה שכתבתמתנות-קטנות
זה שכתבת שוב ושוב-

הוא רוצה ש...
הוא חושב ש..

ולא
אנחנו רוצים
אנחנו חושבים

בזוגיות - על ההתנהלות הכללית של הבית
מחליטים ביחד
מתוך הקשבה אחד לשני
כבוד הבנה הכלה
והתחשבות
והכלי להסכים
זה התקשורת המשותפת
לדבר ולדבר ולדבר ולהקשיב ..

איך התקשורת בינכם בכללי?
עד כמה יש לך מקום בשיח ? בקשר?
עד כמה אתם רואים אחד את השני?

וזה גם משחקי תפקידים
בכל קשר יש
ולפעמים מישהו אחד נכנס לכובע המחליט, המוביל..
והשני משתחל בקלות לתפקיד המרצה..המוותר.. אבל בלב הוא ממורמר ומתוסכל

אני לא יודעת מה בינכם
נשמע שיש בסיס טוב לזוגיות
אבל שיש פה משהו בהתנהלות
שלא נעשה
יחד

וכרגע באמת זה מתבטא באופן לא בריא שבאמת גורם לך להרגיש שמחליטים עליך

הנושא
זה לדבר על עצם השיח וההתנהלות

ולא הכסף הוא העיקר
יפה כתבת..אוהבת את השבת
תודהאנונימית בהו"ל
תודה ממש על התגובה הזו, עשיתי צילום מסך ושומרת לי בתיקייה..
באמת הרבה פעמים ובהרבה תחומים מסביב הוא מרגיש שליטה, הוא נותן הרגשה שהוא הקובע והמחליט,
ואומר אימרות מקטינות ״אני יודע שאת לא תעשי את זה בלי אישור שלי״
וכו׳
ועכשיו נופל לי האסימון עד כמה זה לא תקין,
אחשוב עם עצמי איך ניתן לעבוד על זה בזוגיות
תודה!!
תגובה מדהימהנגמרו לי השמות

הכסף הוא פקטור משמעותי בענייןאמאשוני
נכון שיכול להיות דוחק כלכלי בלי מאפיין שליטה או דומיננטיות של אחד הצדדים,
ויכול להיות מפרנס יחד והכל יזרום על מי מנוחות,
ויכול להיות שני מפרנסים שווים ועדיין יהיה אי שוויון בקבלת החלטות כלכליות,

ועדיין,
כסף הוא אמצעי שליטה אפקטיבי ויש משמעות לניטרול של הכלי הזה ספציפית כשיש רקע בנושא.
(אופי קמצני מילדות ועד בגרות זה רקע)

להימנע מלצאת מהבית עם הילדים כדי להימנע מקונפליקט קניות בשקלים בודדים רק כדי להימנע מלעמוד מול הבעל בנושא, זה בהחלט קו אדום שאסור להשלים איתו, זאת בדיוק אלימות כלכלית.
וצריך לקרוא לילד בשמו.

שאר הדברים שכתבת הם יפים ואני מאוד מסכימה איתם. אבל בטווח הקצר אסור להיכנע לתכתיב הכלכלי אלא כן צריך לטפל בסימפטום הזה ספציפית (כפי שהפותחת כתבה שעשתה וטוב שכך)
את צודקת שאי אפשר להסתפק רק בזה אלא צריך להסתכל בנוסף גם על המכלול.
לא אמרתי להכנע ,להתעלם,לא לטפל וכומתנות-קטנות
בכלללל לא
ברור שיש פה משהו לא תקין

אבל חושבת שכדי לייצר קשר בריא צריך לטפל פה במערכת יחסים בינהם
כמובן להתמקד בצד הכלכלי

נגיד פה בשרשור נכנסו לדיוני כמה עולים מגבונים
להוציא יותר או פחות
לא יפתור אתהבעיה
ולכן כתבתי שזה לא העניין המרכזי
העניין המרכזי זה לזהות מה התקשורת והמשחק תפקידים בינהם ומה שם צריך לשנות
וצריך...

מעדכנתאנונימית בהו"ל
קודם סליחה שעדיין לא מצאתי את הזמן להגיב לכל אחת.. מבטיחה שאגיב קוראת את כולכן בשקיקה..
אתן מדהימות.. הארתן לי רעיונות/צדדים/ מחשבות שלא חשבתי לפניי..
מעדכנת שהערב היה לנו טיפה זמן לדבר, האמת שהוא יזם את השיחה כי ראה שאני מאוד עצובה ואמר שרוצה שאגיד לו מה הכי מטריד /מעציב אותי..
אז דיברנו.. אפילו אמרתי לו ששיתפתי פה בפורום והקראתי לו קצת מה שאמרתן..
ואמר לי קודם כל שהוא מצטער על כל מיני אירועים ספיציפיים שבאמת היו נשמעים מקטינים, שהוא לא התכוון להגיע לרמה כזו, שיתף שהמצב הכלכלי מאוד מלחיץ אותו ומפחד שפשוט לא נעמוד בזה,
ואני מצידי שיתפתי את הצד שלי את הקושי בלגדל 24/7 שתי ילדים קטנים בבית בלי תקציב ביד,
סיכמנו שבזמן הבא הפנוי שיהיה לנו נסכם יחד סכום מדויק לכל נושא, למשל סכום ״הוצאות ילדים״
סכום ״קניות בסופר״ סכום ״תשלומי חשבונות״ וכו׳
בהתחלה אמר לי
״ אני יקציב לך כל חודש סכום״ אמרתי לו ״אתה לא תקציב לי, אנחנו נשב ונקציב יחד ואם אראה שזה מתאים לי אז אסכים, זה החלטה משותפת, לא החלטה רק שלך״
ואמר לי בייאוש ״אז בסדר נקרוס כלכלית וזהו..״
אמרתי לו ״אני עושה את המקסימום מהצד שלי בלהצטמצם, אני גם עם שתיים בבית גם בהריון סיוט ולא דורשת שום כסף לעזרה חיצונית, מצטערת אבל אתה זה שיזמתה עוד ילד נוסף כשהמצב הכלכלי שלנו רעוע..תשא בתוצאות״
אז סיכמנו שאחרי שנחליט סכום הוצאה חודשי לכל נושא , פשוט נעשה חודש ניסיון ונראה אם זה הרגיש בסדר.
דרך אגב
אמר לי שהוא בכלל לא דורש לדעת מה קניתי או למה קניתי שזה לא מעניין אותו אלא רק רוצה שלא נחרוג מסכום קצבה המוקצב בחודש.
אמר מצידי בכל הסכום קצבה החודשי תקני לך רק בגדים, את זו שבוחרת לפנק רק את הילדים..

מוסיפהאנונימית בהו"ל
דיברנו על נושא גן ילדים
אמרתי לו שהוא סותר את עצמו שפעם אחת אומר לי ״צאי לעבוד״ ופעם אחרת מרעיל אותי על גני ילדים,
אז שוב אמר לי כמה שהוא נגד גן ילדים
שפשוט הוא התכוון שנמצא רעיון שאוכל לעבוד והוא זה שישמור על הילדים,
או שנזרוק אותם על הסבתא(יש לו סבתא שלא עובדת) שתסכים לגדל אותם באהבה..
מבחינתו זה מקובל, הסבתא גידלה אותו ולא אמא שלו,
אמרתי לו סליחה אבל
אני יודעת שהילדים זקוקים לי, אני גם זקוקה לזה, אני לא מסוגלת לתת למישהי אחרת לגדל לי אותם,
אז אמר לי , ״חבל.. אפילו חצי יום היא תשמור על שלשותם ואת יכולה לצאת לעבוד..״
(כן, בטח, הסבתא הזו ממש סופר וומן גג אחרי שבוע היא תקרוס..לבד עם 3 תינוקות , אחד בן 3, אחת בת 2, וניו בורן בדרך.. ככה כל יום חצי יום..הלוואי וה׳ היה מכניס בו קצת הגיון ופרופורציות..)
בעלך בעיניי רוצה לאכול את כל העוגה ולהשאירהמקורית
אותה שלמה.
וזה מובן, כי מי לא רוצה ?
נשמע שאתם חיים תוכניות שלא תואמות את הכוחות שלכם ככ. בעלך מתכנן למרחקים דברים שאתם לא עומדים בהם, וזה מתנגש עם רצונות וצרכים בסיסיים שלך, עם התכניות שלך.
הגיע הזמן רגע לעצור ולחשוב על עצמך בנפרד ממנו.
זה שהוא רוצה וחולם על דברים מסוימים זה מעולה, הוא בטוח שזה לטובתכם, אבל ברגע שאת לא נותנת קונטרה מהצד שלך כשזה מקשה עלייך ועוצרת להראות לו את הצד שלך בסיפור, זה כבר נותן לו את השליטה בכפית של זהב. שזה מה שגבר הכי אוהב. איך אומרים? אין מלך בלי עם. ובזוגיות זה יכול להיות לטובה ממש, או לרועץ חלילה.
איפה עובר הקו הדק? בכך שגם אם את מאוד מעריכה את עצמך, אבל זה לא יורד מהמובן השכלי לרגשי והחוצה - ללהעביר לו את המסר שיש עוד מישהו להתחשב בדעתו, שהמחירים האלה גבוהים לו מידי, זה כבר לרועץ. הוא כבר לא מלך, הוא נהיה דיקטטור. ולכן טוב שדיברתם והשמעת את קולך.

אני לא חושבת שאת צריכה לקחת שליטה על תחומי אחריות שיש לו בהכרח, אבל כן להתמזג בתוכם ולצקת לתוכם אותך. לכל הפחות. כי זה הבית של שניכם.
נשמע שיש לכם בסיס טוב. ב"ה. מקווה שתצאו מזה מחוזקים ויותר שותפים
❤️

וואו איזה יופי שדיברתם!!אוהבת את השבת
וכל הכבוד לך שהסברת ככה!!
נשמע שיש לכם בסיס ממש טוב ב"ה

שתי דברים שחשוב לי להגיד לך..
מה שלפעמים אנשים לא מבינים זה שלחץ נפשי ומתחים בזוגיות עולים יותר 'כסף' מלחסוך, אם אתה מנסה לחסוך ולחסוך לבית או דברים אחרים אבל החיים שלך עוברים במועקה כזו עצומה כמו אצל בעלך 'אז נקרוס כלכלית ' אז משהו פה מתפספס.. (בסוגריים גם לי יש נטייה רק לחשוב איך לחסוך ויכול להתייסר מזה ולהתבאס על הוצאות וולהיכנס למתח עם בעלי על הוצאות וכו' אבל בעלי שם לי גבול מאוד ברור ובריא לגבי זה וזה גרם לי להשתנות מאוד בתחום.. לחסוך זה לא הכל בחיים, גם אם מסיימים חודש עם יותר הוצאות מהכנסות.. יותר חשוב חיים שמחים,מאוזנים בנפש ובריאים.. בלי המועקות התמידיות של נקרוס וכו'..) ואז אולי תנסו לחשוב איך נותנים לכם מרווח נשימה שפחות תהיו בלחץ הזה,
אבל דבר ראשון להבין שיותר חשוב נחת ושמחה וביחד ביניכם (זה מצווה שהקב'ה ככ שמח בה שלום בית) מאשר לא "לקרוס" כלכלית.

דבר שני, לגבי הסבתא שלו ,לדעתי דווקא תנסי להיעזר בה, אם היא רוצה ושמחה יכול להיות אולי טוב לכולם שהם יהיו אצלה בוקר או שתיים בשבועה ובהצלחה בלי שתעבדי, רק תנסו לראות איך זה...
ואז תוכלי קצת לנשום, להיות פחות המרתון,קצת לנוח, בטח שאת בהריון קשוח, לטפל הבירוקרטיה וכו', אולי דייט עם בעלך ברגוע- להשקיע הזוגיות שלכם זה ככ חשוב... וכו' וכו'
בטח שזה גם יכול מאוד לעזור לך משמעותית שלא תצטרכי אחרי לידה להיות עם שלושה קטנטנים 24/7 זה ממש קשוח...

בהצלחה ממש!
אני חושבת שאת צריכה להיות ברורשוקולד פרה.

במקום להגיד לו "אתה מרעיל אותי מול גני הילדים"
ואז הוא אחראי,
להגיד בבירור "אני רוצה להיות עם הילדים בגילאים קטנים"

ואז זו בחירה שלך.

אגב, מה התכנון שלכם קדימה?

כי אם עד גיל 3 הם איתך בבית- יכול להיות שיהיו ככה 10 שנים ויותר שאת בבית.

זה מוסכם על שניכם?
זה סבבה לכם כלכלית?

נשמע שמה שחסר כאן זו עבודה פחות רגשית עם הכסף.

כי את עסוקה בלהתגונן
ואת מאשימה אותו שהוא מתקמצן
והוא עסוק בלהאשים אותך שאת בזבזנית
ולהיות חרד סביב הכסף.

צריך מישהו, אולי איש מקצוע אבל אולי אתם,
שפשוט יסתכל על המספרים.

האם באמת אתם קורסים?? או שזה רק בתחושה שלו??
האם באמת את בזבזבנית?? או שזה רק בתחושה שלו??

האם פעם הסתכלם על המספרים בלי כל הרגשי מסביב?

קודם כל מקסים שדיברתםרק טוב!
נשמע שיש בסיס טוב להתקדם ממנו.
מה עם לשבת ליעוץ עם פעמונים ולעבוד עם הטבלאות שלהם ולראות ביחד עם אדם שמבין בזה וכבר ליווה כמה משפחות,איך הכי נכון לכם להתנהל וכמה אתם רחוקים או לא רחוקים משם?
בהערת שולייםחצי שני
המליצו לי על טיטולים 5 ב95 של לייף
בינתיים אני מאוד מרוצה מהתוצאה והילדים שלי מאוד רגישים.

סליחה שלא שרשרתי טוב
גם לי הם היו סבבה. רק שיש בחבילה שלהם 20 טיטוליםחצילוש
אבל גם בייביסיטר סבבה.. ברמי לוי עולה לנו 3 ב90 ומשהו נראה לי.. או שעלה המחיר ואני לא יודעת..
אנחנו ב34 טיטולים אבל זה אותה כמות בפמפרסחצי שני
ממה שראיתי לפחות.
ו3 ב90 לפי מס' טיטולים, זה לא עדיין יקר יותר?
זה משתנה לפי מידה נראה ליחצילוש
בבייביסטר יש בחבילה:
מידה 3- 50
מידה 4- 42
4+- 40
5- 36
6- 30

בלייף-
3- 38
4- 34
4+-31
5- 30

חחח תחקיר עשיתי לך פה. נראה שבאמת לייף יותר משתלם.
וואו אלופה❤️חצי שני
חח אין עלייך
הופתעתי יא זריזה
מה שעושים-רק טוב!
בקניות, בודקים את המבצע על הטיטוליל הרלוונטים- מידה וחברה. נגיד 3 חבילות ב...

לוקחים את העלות הכוללת לפי המבצע העדכני ומחלקים בסך כל הטיטולים בכל החבילות האלה יחד. יותר משקל 1 לטיטול מתחיל להיות יקר (במיוחד במידה 3 או 4, במידות הגדולות המחירים קצת עולים) אלא אם אני לא מעודכנת בעליית מחירים האחרונה מאז שקנינו טיטולים במידות האלה... אבל זאת הדרך לחשב.
רק שבלייף המידות קצת קטנות יותר אז אולי זה קצת פחוחצי שני
ופמפרס ענק למשלחצי שני
אבל בייביסיטר רגיל כזה אז לא יודעת
קראתי את התגובות שלך ואני תוההגאולה אחת קטנה
כתבת שהוא מילדות היה קמצן, אבל מה איתך? לאיזו רמת חיים את רגילה? למה את רגילה בקניית בגדים/יציאות/הזמנת אוכל וכו'?
רק לי הפורום תקוע לגמרי על לפני יומייםאמא לאוצר❤

ומסרב להתעדכן לא משנה כמה פותחת וסוגרת מרעננת וכו?

פתאום חושבת על זה שאם זה לא רק אני אז אף אחת בכלל לא תוכל לענות על השרשור הזה כי אף אחת לא תראה אותו 😅😅

מעניין אם הוא בכלל ישלח 🤷

חחחח בדיוק מה שחשבתיוואלה באלה

זה קרה אתמול בערב מתישהו

לא להאמין כמה אני מכורה😂

קרה לי הבוקר אבל הסתדר תוךדקות בודדות..לפניו ברננה!
משהו השתנה בריפרושoo

אצלי מתעדכן רק בכניסה ויציאה מהפורום ולא מריפרוש הדפדפן

@משה

כלומרoo
אם אני מרפרשת את הדפדפן הוא מביא את התוכן כמו שהיה לפני יומיים 
גם אצלידיאן ד.

רציתי לכתוב מה קרה שהפורום כל כך שקט

עד שהבנתי שיש מלא שרשורים שהוא מסרב להראות לי אותם

חחח היה לי את אותו מחשבההתלבטות טובה
היה לי מוזר ששקט ואין שרשורים חדשים בהנקות של הלילה 
אצלי לא.. אולי זה משתנה מחשב/טלפון?טארקו
גם אצלי ככהתודה לה''
גם ליזוית חדשה
פתחתי שרשור במשוב
גם אני ככהכורסא ירוקה
חח חשבתי שזה רק אצלי😂איזמרגד1
נראה שזה טופלoo
חח שמחה לראות שזה לא רק אניאמא לאוצר❤אחרונה

ושהצלחתן לענות

ושהצלחתי לראות🤣

הוצאת התקן מירנהכמהה ליותר

אני אמורה להוציא היום התקן מירנה, אחרי 3 שנים.
יכולות לשתף מינסיון, אם אחרי הוצאה של ההתקן היה לכם דימום שאוסר?
אני פתאום מתלבטת, כי אם בדרך כלל כן יש דימום שאוסר,  אז אולי אדחה את ההוצאה לאחרי חנוכה.

בהצלחה!השקט הזה
מקפיצה לך..

תודה! ❤️❤️כמהה ליותר
אצל כל אחת זה שונהיוקי

לי היה אחרי שבועיים בערך דימום כמו מחזור שאסר

רק אחרי שבועיים?כמהה ליותר

כלאמר ההוצאה עצמה והימים הבאים אחריה, לא היה כלום?

כןיוקי

אבל הרופאה אמרה לי שזה יכול גם להיות באותו היום

בשעה טובה יקרה! שילך בקלות!!תודה לה''
אני עוד לא הוצאתי התקן הורמונאלי אבל עצם ההוצאהאמהלה

אוסרת אצלנו כך שהשאלה מתייתרת אצלי....

הגיוני שאחרי שבועיים יהיה דימום כי הרירית נבנית ואז מתחילה להתפרק

זה מאוד תלוי לפי איזה פסיקה את הולכתסתם אחת
יש דימום, לפי חלק מהשיטות הוא אוסר ולפי חלק לא.
הכי טוב לשאול את הרב שלכם כי יש לזה פסיקות שונותפרח חדשאחרונה
הגיע הזמן לשרשור חדש ובו גם יוזמה יפה לחנוכה!זמן רנה

מתחברים בחנוכה תשפ"ו

מוזמנות להצטרף וגם לספר לנו פה איך היה.. וכמובן גם לקחת זמנים נוספים 🙂

הסבר קצר על השרשור בפנים:זמן רנה

השרשור נועד לכל מי שחפצה בפרקי זמן של -

התאוורורות,

מנוחת הראש, הגב, העיניים ואצבעות הידיים,

נוכחות עם עצמה ועם היקרים לה,

מיקוד, ריכוז ויעילות 🙂

אנחנו מקדישות זמן איכות לעצמינו / בן הזוג / הילדים / כל מי שיקר לנו, ומתנתקות מהפלאפון ומהמחשב על מנת ללהתאוורר - ולהתחבר שוב למה ולמי שחשוב לנו.

איך זה עובד? כל אחת שרוצה כותבת בשרשור מתי היא מתכוונת להיות בלי מסך.

מוזמנות להתעניין, לשאול "איך היה?" לפרגן ולתמוך אחת בשנייה ❤️. וגם לנחם ולעודד כשלא הלך (קורה...). ההתעניינות ההדדית נותנת מוטיבציה וכוח!

הפרויקט מוקדש לעילוי נשמתן של רנה שנרב הי"ד, רעות שוורץ ז"ל, הודיה מעודד ז"ל וקרן אורה יוסקוביץ ז"ל.

מי שרוצה תיוג כשיש שרשור חדש - תכתבו לי בתגובה להודעה הזאת בבקשה 🙂❤️

משתפת שביום שישי נסעתי עם הפלאפון של בעלילפניו ברננה!

ל3 שעות וחצי!

זה לא היה לגמרי מתוכנן מראש, אבל זה היה כל כך כיף ומשחרר.

הייתי רק בקשר עם הבית למה שהיה צריך וזהו.

מבחינתי זה היה מושלם!!

אני רוצה לקחת הבוקר לאיזה זמן אבל עוד לא תכננתי לגמרי איך הולך הבוקר שלי.. יש כמה טלפונים שאני צריכה לעשות וכזה.. אז אעדכן בע"ה בהמשך 😀

לוקחת עכשיו לשעה בע"ה.לפניו ברננה!
וואו! איזה כיף זה!שמש בשמיים

יש משהו ממש פותח את הראש כשהגלישה היא לא אפשרות בכלל.

איך היה לך הבוקר?

האמת שיש לו גלישה בפלאפוןלפניו ברננה!

אבל כשאני בנסיעה זה פחות גלישה.. אבל נהניתי שהיה שקט מצד כל הווטסאפים וההתרעות..

(במחשבה שניה נגיד לפורום אולי כן הייתי נכנסת פה ושם בתור בחנות או משהו כזה.. או כשחיכיתי במרפאה.. וזה שזה לא בקיצורים ולא מחובר למשתמש שלי בהחלט הפחית גם שם..)

הבוקר בשעה שלקחתי ישנתי. היה נפלא. ואז גם הפעלתי שיעור ורק הקשבתי לשיעור כשעשיתי דברים, בלי לעצור לפתוח דפדפן ווטסאפ.

גם עם הילדים לקחתי קצת זמן פה ושם וגם היה מעולה ב"ה!

מהמם! איזה יוזמה יפה!שמש בשמיים

אני חשבתי קצת לשנות קונספט, עד עכשיו לקחתי הרבה בזמן שאני עם הילדים ואז בלילה מצאתי את עצמי שקועה במסך. אז ברור שלא כדאי להיות שקועה במסך בזמן עם הילדים אבל אני רוצה לנסות את הגמילה בשביל עצמי יותר, חושבת להחליט על שעה שממנה אין אינטרנט עד הבוקר, אולי תשע וחצי?

כמובן שגם בצהריים אני אשתדל להיות יותר פנויה לילדים, אבל היום אני בעזרת ה' מכבה את האינטרנט מתשע וחצי בלילה עד הבוקר

בהצלחה! האמת אני גם עשיתי ככה תקופה אבל משעהלפניו ברננה!

מאוחרת יותר. בהנקה זה דווקא קשה לי כי כשהוא ישן עלי נוח לי להיות בפלאפון כשזה בגבולות הטעם הטוב..

לי עלתה מחשבה שבמקום להגדיר מתי לא אנסה להגדיר מתי כן.. אנסה להפוך בדעתי אם ואיך לעשות את זה.

תודה לך! מצטרפתבארץ אהבתי
מעכשיו לשעתיים בלנ"ד
אוף, עשיתי כמה דברים שהייתי צריכה בפלאפוןבארץ אהבתי

ולגמרי שכחתי מהזמן רנה, ונגררחי ועוד דברים לא נצרכים...

מנסה שוב, מעכשיו עד 16:00 בלנ"ד.

בהצלחה!שמש בשמיים
איך היה? ❤️לפניו ברננה!
מצטרפתחשבתי שאני חזקה

תודה שוב על הרמת הכפפה!

רוב הזמן מאז הדלקת נרות הייתי בלי הפלאפון,

ומעכשיו עד שכל הילדים ישנים, כולל המתבגרים..

הצטרפתי! לקחתי לשעתיים אחרי הדלקת נרותבוקר אור
והיה מעולה
הצטרפתישומשומוניתאחרונה

הייתי כמעט 3 שעות ללא...

שיחקתי עם הילדים בסביבונים, סיפרנו גברת קרש ומר מערוך עם דמויות והצגה, הכנו לביבות תפוא והיה ממש זמן איכותי.

תיק לידהלומדת כעת

1. יש מה לקחת משאבת הנקה בתיק לידה?

2. נשים עם ילדים שהיו אחרי הלידה אצל ההורים

אתן מכינות מראש גם תיקים לילדים?

אני לא מבינה איך אני אמורה להתכונן לתיק ללידה וגם בנוסף לשהות בבית שלא שלי. בוחרת בזה בלב שלם אבל זה מאתגר.

מנסה לחשוב מה הכי הגיוני

נראה לי הכי הגיוני להביא מראש את כל הציוד של הבייבי להורים לארון מסודר שם ורק הדברים של הילד הגדול (חח בן שנה וחצי וכבר גדול) יישארו כרגיל בבית פה. אחרי הלידה בעלי פשוט יקח איזה 5/6 בגדים של הילד ושלו ויביא להורים...

נשמע הגיוני? אשמח לשמוע מנסיון של נשים שעשו את זה

כמה זמן מתכננים להיות אצל ההורים?ים...

מה המרחק מהבית? 

אני חשבתי להיות כמה ימים אצל אמא שלי עם התאומים, בסוף ברחנו אחרי לילה אחד הביתה

היה צפוף ולא נוח, והמזגן לא הגיע לחדר, היה חם נורא

מתכננים שבועיים, מקווה שאפשרי...לומדת כעת

גרים רחוק. אזור השעה נסיעה... 

לא יודעת אם החוסר סדר אצל הגדול יהיה שווה את העזרה של אמא...

אם לא יסתדר אז נחזור לפני, אבל אז זה אומר שאני מוותרת על העזרה מאמא.

לגבי 1השקט הזה
ביומיים שבהם נמצאיפ בבי"ח עוד אין חלב, זה רק קולוסטרום אז אין מה לקחת משאבה. אם מאיזשהי סיבה תצטרכי לשהות יותר בבי"ח, תוכלי לדאוג שיביאו לך מהבית/ להשתמש במשאבות של בית החולים.

לגבי 2, הכנתי תיקים לילדים אבל ליומיים שאני בבי"ח. אחכ חזרתי הביתה

כמה זמן את מתכננת להיות אצל ההורים? זה משמעותי להחלטה בעיני

תודה...לומדת כעת
מקווה שבועיים
שאלה גם של מרחקחנוקה

וגם של התנהלות

למשל, חמותי מעדיפה שיביאו לה 2 בגדים של הילדים ובערב היא פוט משה במכונה במייבש ומלביהש למחרת. עדיף לה מאשר לנסות להתאים חולצה למכנס וכו...

אני הולכת לביח עם כלום פחות או יותר כי אין לי כמעט בגדים בסוף ההריון ולא מתאים לי שישבו בתיק לידה, אבל גרים ממש קרוב, ובעלי עם רכב, ובכיף יוצא אחרי הלידה להביא לי מה צריך, 40 דקות גג הוא אצלי חזור.

הז סתם אני אישית אבל כוונתי לומר שיש כל מיני פרמטרים טכניים שמשפיעים על הענין.

עוד נקודות

כמה מקום יש אצל ההורים וכמה נח לאחסן שם חפצים

האם יש שם ואצלכם מייבש

מי עוד חוץ ממך מתמצא בפריטים האלו )בעלי בלידה ראשונה לא ידע להוציא מהארון שלי גרב. אחותי באה לארוז לי בגדי החלפה למחלקה...(

הבנתי, אוקי תודה רבהלומדת כעת

אנחנו גרים רחוק אבל יש הרבה מקום אצל ההורים, גם מייבש וגם אני די סומכת על בעלי שיבין איזה בגדים להביא לילד (במקסימום הוא מביא הרבה מדי, שזה עמוס אבל לא נורא)

לגבי 1שלומית2

תלוי מה היה לך הנסיון בלידה קודמת

אני באחת הלידות כן שאבתי כבר בבית חולים

הייתי מכינה מראש גם לגדוליעל מהדרוםאחרונה
לק"י

אלא אם כן בעלך ממש בעניינים, ויודע מה להביא.

איך אתן מתמודדות עם קנאה?אנונימית בהו"ל
אבל בצורה חיובית ולא בדרך של לחפש מה רע אצלו/לו
שני דבריםאפרסקה
1. להבין שמה ששלה שלה, וזה לא משפיע עליי וזה שלה יש לא אומר שבגללה לי יהיה פחות

2. מנסה להרבות אהבה ולהרגיש שהיא קרובה אלי. הרי אם אחותי תזכה עכשיו במיליון דולר בטוטו, לא אשמח בשבילה? כי שמחתה זו שמחתי ואין מה לקנא. אז גם אם יש משהו לחברה ומקנאים, להתחבר יותר ולאהוב יותר, ומתוך כך שמחתה זו שמחתי!

לא נלחמת בזהרק רגע קט

נותנת לעצמי להרגיש הכל, מגיעה עד לתהומות העצב. גם אם זה כולל לחשוב מחשבות רעות על מי שאני מקנאת בו.

ואחרי זמן מה הדברים נרגעים ואני מצליחה לראות את המצב טוב יותר ולהרגיש יותר טוב.

פשוט מקנאתכורסא ירוקה
מתאווררת בדיבור על זה עם מישהו קרוב לי שיכול להכיל, ובודקת אם הנקודה שהקנאה יושבת עליה היא בידיי לשנות
מנסה להזכיר לעצמי את כל הדברים שזכיתי בנםתודה לה''
ולהודות עליהם לה'
התמודדות לא קלה. ומוכרתזברה ירוקה

קוראת דברי אמונה. מה ששלי שלי

ומתפללת להצלחתו

להפריד בין הקנאה לרצוןאיזמרגד1

פשוט להגיד אני ממש רוצה ש... ולהכיר בזה שיש משהו שאת מאוד רוצה וכואב לך שאין לך אותו. זה לא קשור לזה שלאחרים כן יש, ואם יש משהו שאני רוצה אני מפרגנת אותו גם לאחרים, שיהיה להם, למה לא🤷🏻‍♀️ זה לא לוקח ממני. זה רק מציף לי את הכאב וזה בסדר.

ואם זה רלוונטי לנושא שאני מקנאה בו- להזכיר לעצמי שבחרתי בבחירות מסוימות ולמה בחרתי בהם, גם אם הם מבאסות אותי.

חיפוש פנימיהמקורית

למה אני רוצה מה שיש לו/ לה?

זה בר השגה? אם כן, יוצאת לדרך

אם לא, אז אמונה. מה ששלי שלי ומה שלא אז לא.

זה דורש כנות פנימית. האם מדובר בחסמים שלי או באמת המציאות היא כזו שאין באפשרותי לשנותה או שבחרתי דרך מסוימת שיש לה מחירים כאלה ואחרים

אניooאחרונה

רואה בקנאה רגש מצוין להעלאת המודעות

מה חסר/ כואב לי

ולמצוא דרך לענות על הצורך/ לטפל בכאב

אולי יהיה לכן פיתרון בשבילי כי אני מיואשתסיפור_של_הלב

ב"ה 3 חודשים אחרי לידה

הנקה מלאה

טבלתי 5 שבועות אחרי הלידה, דווקא הלך בקלות הייתי יכולה אפילו לפני לטבול.

אבל כשבוע אחרי התחילו כתמים ודימומים קטנים. חשבתי שזה מחזור אבל זה לא התפתח לשם, לצערי נאסרנו (בטעות).

אחרי כמה ימים עשיתי הפסק וביום של הטבילה (😪) אני קמה בבוקר ושוב כתמים ודימום, שמנענו ממני לטבול ורק אחרי כמה ימים הצלחתי לעשות שוב הפסק ולטבול.

היום, אחרי שבוע וקצת מהטבילה, אני שוב רואה כתמים, דימום קטן. למה?? אני לא מונעת. מה קורה? למה כל הזמן יש לי דימומים וכתמים?

אני לא יודעת אולי הפעם כן יתפתח למחזור אבל אני לא יכולה כבר לדמיין את עצמי שוב פעם אסורה. אולי יש לכן עצה בשבילי איך לעזור לגוף שלי לא להתחרפן הורמונלית ולהפסיק את הדימום הזה?

בלידה אמרו שהוציאו את כל השליה...

כדאי לבדוק אם אין שאריות שילייההשם שלי

גם אם בלידה נראה שיצא הכל, יכול להיות שנשארו שאריות שגורמות לדימומים.

נבדקת אחרי הלידה?

כן נבדקתי הרופא לא אמר כלום..סיפור_של_הלב
איזה לידה זה?חנוקה

מכירה אישה שיש לה דימומים וכתמים בתקופת ההנקה )קבוע( לא יודעת את ההסבר במדויק אבל בעצם בהנקה רירית הרחם לא מתעבה תקופה ממושכת וכנראה שאצלה הרירית ככ דקה שיוצר כתמים.

מטפלת בזה ברפואה אלטרנטיבית אבל זה לא עוזר 100%

לידה שלישית, פעם ראשונה ככה..סיפור_של_הלב
וכשהייתי אצל הרופא 6 שבועות אחרי לידה אמר שדןוקא הרירית עבה יחסית לנשים מניקות
ממש כדאי ללכת לרופאת נשיםיראת גאולה

גם כדי לבדוק שאין שאריות ברחם

וגם אם הרחם נקיה - שתבדוק ממה זה - מה מצב רירית הרחם, מה המצב ההורמונלי ואם יש לה עוד רעיונות ממה זה יכול להיות.

גם אם אין לזה משמעות רפואית, דימום לא מוסבר במשך 3 חודשים אחרי הלידה, זה בהחלט מצריך יחס ופתרון רפואי היות שזה מפריע.

אני אלך אם זה יתחזקסיפור_של_הלב
בינתים כשזה כתמים ואני עדין מותרת אני לא רוצה ללכת לרופאה כי זה בטח יגרום לי להיות אסורה הבדיקה..
לא מחייב שיאסור.לפניו ברננה!
תבקשי הדרכה הלכתית כדי לדעת איך להיבדק באופן שלא יאסור.
אגב בלילות הבייבי פותח לי מרווחים בהנקה יחסית גדולסיפור_של_הלב
הוא יכול לישון 5-6 שעות רצוף, ייתכן וזה גורם לדימומים ההנקה הלא רציפה?
זה קורה לפעמים בהנקה, אבל קודם כל צריך לבדוק שאיןאמהלה

שאריות שליה.

חשוב ללכת שוב לאולטרה סאונד ואם לא רואים מספיק טוב אז להיסטרוסקופיה

איך היה בהנקות הקודמות?

הגיוני שהרופא לא ראה כלום בבדיקה של אחרי לידהסיפור_של_הלב
ובכל זאת יש?
כן. לפעמים רואים רק לאחר זמן.אמהלה
כן יכול להיותהשקט הזה
אצלי פספסו שארית גדולה. תלכי להבדק שוב, וגם אפ לא רואים שווה לבקש הפנייה להיסטרוסקופיה
יכול להיות מפצע בצוואר הרחםתוהה לעצמי
ממליצה להתייעץ עם בודקת טהרה מומחית
מצטרפת לנמלצה ללכת לבודקת טהרהממתקית

בפרט אם זה קורה לאחרכ שאתם ביחד...ולפני לא היה.
אם היא מוצאת פצע- אתם מותרים וזה מקל עלייך,כי אז יודעים שיש לך פצע בצוואר הרחם וזה מקור הדימום.
אם אין פצע- זה אוסר אתכם, (כמובן היא גם מתקשרת לרב ומסבירה והוא אומר את דעתו ההלכתית) וכדאי ללכת לרופאה כי יאז מקור הדימום הוא מהרחם, או הורמונאלי מהנקה...

הייתי אצל בודקת כשהיו עףכתמים ביום הטבילהסיפור_של_הלב
לצערי זה מהרחם
כמה דבריםצמאה

תשאלי קודם כל את מכון פועה תתקשרי אליהם

הם טובים ומקצועיים.

דבר שני

יש לפעמים הפרשות דמיות בהנקה

צריך להיות כל הזמן עם תחתון שחור

אפשר לשים תחתונית שחורה

ולא להסתכל בניגוב

ראיתי גם שיש נייר לניגוב שחור ואז זה גם מגניב כי את לא רואה את.ההפרשות האלו

דבר נוסף כמו שאמרו ממש תבקשי אולטרסאונד לראות שהכל נקי בבטן

אולטרסאונד בטני זה מספיק? או שצריך וגינאלי?סיפור_של_הלב
אצלי גם היה כשלא הכל יצאפלפלונת

והיתה פעם שלא היו כתמים אך כן נשארה שארית והרופאה פספסה, כדאי לוודא.

זה מרגיז שנאסרים בטעות גם לי קרה, זה באמת קשה לא לדעת בדיוק מה קורה. אל תעשי לך מצפון..

אולי זה מובן מאליוהשקט הזהאחרונה
אבל יש רב שמלווה אתכם? לפעמים אנחנו מחמירות על עצמנו סתם.. (למשל גפ אם יש כתמים, לפעמים אפשר להצליח בכ"ז לטבול בהכוונה הלכתית)
מתנה לגננות לחנוכה - לצוות רעיונות?אובדת חצות

יש צוות של הבוקר וצוות צהרון בצהריים

סה"כ 7 נשים

מה אפשר לקנות כדי להראות הערכה אישית

כי הילדים ב"ה נהנים ומרוצים אבל שלא יקרע את הכיס?

סליחה על התגובהרק טוב!

בעייני כלום.

או שמביאים משהו מכולם ואז אפשר לפנק במשהו קטן או ארוחת בוקר נחמדה וצנועה.

או כלום.

הכוונות טובות. אני בטוחה. אבל זה יוצר מתח במודע או שלא במודע מול הורים אחרים ומול הצוות שאחרי דברים כאלה הם סוג של משוחדות...

אם לילדים טוב, תפרגני להם בהודעות. תכתבי מכתב להנהלה/למפקחת. הרבה הרבה יותר משמעותי מעוד כוס עם שוקולד. 

מסכימה. לא בריא לייצר עוד מוסכמות וציפיותאנונימיות
תודה על התגובה שלך!חנוקה

אני כבר מאבדת את הראש

האנשים סביבי לא ככ עשירים ולמרות זאת התפיסה שגננות ומורות חייבות לקבל כל הזמן מתנות.

גם כשזה מטפלת פרטית שאני משלמת לה טבין ותקילין כל חודש.

כל ראש חודש יש מתנות בגן, א. בוקר/שוקולדים וכו.

טו בשבט חנוכה ראש השנה תחילת שנה חזרה לשגרה.. בפורים יש משלוח מכל ההורים אבל בנוסף ככככלללל האמהות שולחות עוד משהו.

מעבר לעלות אני סתם לא טובה בהפקות האלה ולמצוא כל פעם ברכה בחרוזים ולנסח יפה ולכתוב בכרטיס מעוצב... ממ משתגעת מזה

וגם לא מרמינה שהגננות כבר מוחמאות, כי זה ברור לי נאבד בסך הכל הכללי..

וואו איזה קטע שזו התפיסהאמונה :)

כמורה- מרגישה שזה ממש לא המצב

מחנכות כן מקבלות פרגונים, אבל כמורה מקצועית- וואו אף אחד לא רואה אותךך

אם מתקשרים זה רק כדי להתלונן;)

לצורך העניין, היום יום המורה וההתייחסות היחידה הייתה שוקולד בקערה בחדר צוות- מבית הספר! לא מההורים/תלמידים...

כנראה צריך לגעת איפה לעבוד

נכון זה חלק מהעניןחנוקה

גננות מקבלות גם יותר מסיעות

למרות שסיעות לא פחות משמעותיות בחויה של הילד

ועובדות קשה ומתוגמלות פחות.

כנל מורה לא מחנכת יכןלה להעביר שנה בלי לקבל פתקון אבל מחנכת מוצפת ברמה שגיסתי ספרה לי שהיא שונאת ימים כאלו כי אין לה איך לחזור הביתה עם מליון שקיות קטנות...

אפשר להביא חפיסת שוקולד/ נר ריחני עם פתק תודהשיפור
אפשר גם להביא מחר או מחרתיים צלחת עוגיות או חפיסה של פינוקים (נגיד סגנון רבע לשבע או אחרי חצות) לכל הצוות.

גם אני וגם אני רואה עוד הורים שנותנים משהו מדי פעם ואני לא חושבת שזה גורם למתח והשוואות.

אפשר גם לארגן מכל הגן וזה עוד יותר מהמם אבל דורש הרבה יותר כוחות.

הודעת ווטסאפ מכל הלב ממש משמעותיתמתיכון ועד מעון

ולא עולה שקל

לבעלי יש קבוצה שבה הוא שומר את כל הודעות המרגשות של הורים, קורא בזמנים קשים

עונה בתור מורה- תביאי חפיסת שוקולד עם פתק מושקעאמהלה

ולא מהבינה......

זה הכי נותן כח והכי מחמם את הלב.

לא עוד כוס או קרם לחות לארון....

גם חושבת ורוצה אבל לא תמיד מגיעה לזהצמאה

בחנוכה זה חג החינוך

זה אותם מילים

אני אוהבת לעצור ולהגיד תודה

והם מתרגשות מאוד משוקולד

או שיש לך ליד הבית זולסטוק או מקס ותמצאי משהו סמלי לחנוכה ארוז יפה

ממש סמלי

ופתק

זה מהמם

מגש ספינגיםמצפה להריון.
טעים ומחמם את הלב
אם זה לא משהו ארוז- חשוב שהכשרות תהיה ברורהיעל מהדרום
לק"י

וגם אז הייתי מביאה, רק אם הייתי בטוחה שיסמכו על זה.

ספינג זה לא בעיהמצפה להריון.
אם הקמח מנופה, זה לא שוקולד או בשר
לא נכון. גם כלים זו בעיהיעל מהדרום
לק"י

וגם הכשרות של שאר המצרכים.

מאוד תלוי באיזו חברה נמצאיםטארקו

(בהכללה) בישובים או בקהילות סגורות שכולם מכירים את כולם ואותה אוכלוסיה פחות או יותר, זו באמת לא בעיה

בעיר שהגן מורכב מכל מיני סוגי משפחות, זה בהחלט כן..

נכון. לזה התכוונתייעל מהדרום
לק"י

אני עובדת במקום לא דתי, ולא אוכלת מכל אחת, גם אם היא מצהירה שהיא שומרת כשרות (כי אין לי מושג מה זה כשרות מבחינתה....).

מצטרפת לגמרי להשקעה בברכההשקט הזה
בסוף זה מה שעושה את זה בעיני.

ואמזה כיף לשמעע שהילדים נהנים ומרוצים, זוכרת ששנה שעברה היו קשיים מול הילדים עם צוות הצהרון

אם הביאו משהו מכל ההורים ממש אין צורך לשלוח עודואילו פינו

משהו בנוסף.

אם לא הביאו ואת באמת רוצה לתת אז חבילה של שוקולד כמו עד חצות עם פתק לכל הצוות שיהיה בגן

ממש לא צריך להשתגע..

בגן שלי הועד הורים הביא לכולם וזה ממש לא ברור מאליו ומאוד מוערך, אבל באמת שאין צורך..

מארז מתוקים של חנוכהאמ פי 5אחרונה

הזמינו אז סופגניות מעוצבות באריזה

כמה זמן הגודש שאחרי הלידה?תודה לה''

לא מצליחה לישון מרוב כאבים... 😞

עבר 36 שעות מאז שהתחיל 

כל פעם שיש הקלה בעקבות ריקון , כמובן רק עד הקלה, לא מרוקנת יותר מזה.. מיד מתמלא שוב ממש ונהיה כואבבבבב

אצליDoughnut
בשלב הזה הייתי שואבת ושומרת לי מנות במקפיא לשעת הצורך. לא גרם לי לבעיות וסתימות אח"כ, התאזן למרות השאיבות ונהניתי אח"כ מהמנות השאובות. רק כששאבתי ממש היתה לי הקלה.
תודה! אני לא אוהבת להתעסק עם שאיבות...תודה לה''
וגם, זה כרגע יוצא רק בהרבה מאמץ ועיסויים ולא זורם בכלל...
הבנתיDoughnut

אז זה ממש שונה כי אצלי בגודש אני ממש מטפטפת...

בהצלחה יקירה!

תודה!!!תודה לה''
וואי סיוטט הגודש שאחרי לידהתלמיםאחרונה

תקפיאי מגבות עם מים שסחטת או פדים רטובים

)אני לקחתי מהבית חולים כמה פדים קפואים כאלה וכלפעם שהתחמם עלי הקפאתי שוב)

ושימי על עצמך איפה שגדוש וכואב

אצלי ממש עזר 

אולי יעניין אותך