@לגיטימי? יקרה,
אילו דיוקים חשובים ושאלות מעולות יש לך! את נשמעת אדם כ"כ חכם, עמוק, מתבונן, רוצה טוב, אבל טוב אמיתי ושלם ולא "ליד". אשרייך יקרה! וב"ה עוד תראי פירות מתוקים מתוקים מכל זה ותזכי לממש זאת גם בביתך הפרטי (ובטוח כבר עכשיו את רואה בכך ברכה רבה בחייך ) ב"ה!
לגבי שאלתך מה אנחנו מחפשים,
אני חושבת שבאמת באמת הדבר הכי חשוב הוא לב טוב. מידות טובות.
כמה שזה נשמע קלישאתי - זה פשוט החיים עצמם.
כשיש לאדם שנמצא מולי, לאשתי/לאישי לב טוב ומידות טובות ממילא זה מקרין על כל ההתמודדויות כולן בחיים.
אותו לב טוב ומידות טובות יהיו גם בעת ויכוח או חילוקי דעות
גם בעת משברים או אתגרים שעוברים על כולנו
גם בעת שמחות כמובן
גם בעת עומסים ושינויים
ועם אותו לב טוב ומידות טובות יש עם מי לדבר
יש עם מי לעבוד
אז בעיניי זהו הדבר הכי רלוונטי לחיפוש בבן/בת הזוג.
לגבי המהות של זוגיות - כתבתי על כך בהרחבה הרבה.
מצרפת דוגמא להודעה שכתבתי בה העניין מפורט (לא רק אבל גם),
כאן: האם אפשר להגיע לאהבה גדולה גם אחרי החתונה? - נשואים טריים
ובעיקר לבנות בית שיהווה את האחדות של שנינו ומתוך כך במעגלים-מעגלים ישפיע לטובה על העולם כולו. כאשר המעגל הכי מרכזי וחיוני הוא המעגל בינינו, בין איש לאשתו.
וכמובן ב"ה בהמשך גם בין הילדים, שאר המשפחה, השכנים, החברים, הקהילה, והעולם כולו...
בתנועה מכיוון פנימה החוצה.
ו"התפקיד" של כל אחד ואחת מאיתנו יהיה להרבות כמה שיותר אחדות ביננו, כמה שיותר אהבה אחווה שלום ורעות,
כמה שיותר הבנה,
הקשבה
עין טובה
פירגון
בנייה יחד
תקשורת טובה ומטיבה
ניהול קונפליקטים נכון
ראייה של האחר
הבנת הצרכים שלי ושל בן/בת זוגי ומציאת דרכים למילוי שניהם יחד,
לימוד (אינסופי
כמו שמי שמכיר אותנו, ידרש לו זמן לפגוש את כל החלקים העמוקים שבנו, את כל המקומות בנו, את המורכבות, את היופי, את החוזקות, את החולשות וכן הלאה.
לכן צריך גם לדעת בכל שלב של קשר מה מתאים שם ומאוד יכול להיות שאותה היכרות ברגע נתון היא מותאמת שלב. ובהמשך ההיכרות הולכת ומעמיקה.
אני בדעה שצריך לקחת את כל הזמן שאנו מרגישים שאנו צריכים להיכרות.
בין אם זה חודש וחצי ובין אם זה שנה.
כל אדם הוא עולם ומלואו
וזה מאוד מאוד אינדיבידואלי.
אבל הרגשת הלב הזו, שהגעתי לבית,
שזה זה,
שאני נמצא/ית במקום הנכון,
אותה שלמות בבחירה, בהחלטה,
בהחלט חשובים כאשר מגיעים לנישואים עצמם.
אז כמובן שלא נוכל לדעת זאת בהתחלה, אבל לשם כך בדיוק יש את ההיכרות. לפגוש את הנשמה שמולי ולהתחיל להכיר אותה עוד ועוד.
לפעמים זה אפילו רק ב"אנרגיות" או ב"אינטואיציה" או ב"תחושת הלב" בהתחלה, שיש כיוון, בלי לתת לזה הגדרות או כללים או אפילו מילים. וזה בסדר גמור.
לאט לאט בונים משהו טוב.
חשוב גם לזכור שאין באמת אף אדם אפילו אחד מושלם. לא גבר ולא אישה.
רק רק הקב"ה לבדו מושלם.
אנחנו כולנו בני אדם.
ו"אין צדיק בארץ אשר יעשה טוב ולא יחטא". אין.
כלומר לכולנו יש יתרונות, לצד חסרונות.
וכדאי לראות את האדם שמולנו כמכלול.
האם את המכלול הזה אני רוצה?
האם במכלול הזה אני בוחרת?
(והאם הוא/היא רוצים אותי ואת המכלול שאני? האם הוא/היא בוחרים בי ובמכלול שלי?)
עוד דבר מהותי מאוד מאוד הוא *העבודה תוך כדי תנועה* כלומר ההבנה שנישואין, זוגיות, הוא דבר של תחזוקה מתמדת והשקעת אנרגיה מתמדת. לכן שני בני זוג שמגיעים גם עם שלמות בבחירה, גם עם רצון אמיתי להיות יחד ולעבוד על כך כל הזמן, גם בוחרים אחד בשנייה כל יום מחדש ומבינים שהשקעה תמיד תמיד צריכה להיות - הסיכויים שלהם להצלחה וחיי נישואין מאושרים עולים בצורה ענקית.
זו באמת תורה שלמה וקשה לשים הכל על הכתב.
בצירוף ההודעה שצירפתי למעלה על הבנת מהות הנישואין, מצרפת גם כאן עוד הודעה שיש בה הרחבה בנושא בדגש על תקופת הרווקות עצמה הפעם ולא הנישואין:
כאן: ✨ איגרת לכל הרווקים והרווקות היקרים והיקרות ✨ - לקראת נישואין וזוגיות
שתהיה הצלחה שלמה וברכה שלמה יקרה, לך ולכולם כאן ובכל עם ישראל המתוק!
תבשרו אותנו בבשורות טובות בקרוב
ואל תשכחו שאתם כבר עכשיו בונים את הבית שלכם, כי אתם בונים את *עצמכם*, והעצמכם הזה הוא חצי מאוד משמעותי מכל הבית שתבנו. וככל שהעצמכם הזה יותר משוכלל ומבין דברים וחווה דברים וכו' - כל זה תמיד נשאר איתכם ומלווה ועוזר ויעזור!
ב"ה שתהיה בהירות הדרך, סיעתא דשמיא גדולה ונוכחת בכל רגע ורגע
והמון המון אהבה ואור 🌹🙏