אולי למישהי תהיה עצה טובה... ילד שלא רוצה ללכתמחי
לבית ספר.
כמעט בן 6, ילד מתוק, חכם ורגיש. אין בעיות לימודיות, אין בעיות חברתיות. הדבר היחיד שמציק לו זה שיעור שחיה שיש כחלק מתכנית הלימודים פעמיים בשבוע וזה חובה. הוא מפחד ותקופה ארוכה לא נכנס למים. לאחרונה המורה הצליחה לשכנע אותו להיכנס והוא נכנס כמה פעמים והשתתף יפה, היא הכינה לו כתר ושיבחו אותו, שלחה לי סרטון ותמונות והוא מאוד התרגש. השבוע שוב לא רצה להיכנס, וכל יום שואל אותי אם יש בריכה היום או לא. הוא גם לא אוהב שיעור התעמלות, אבל זה לפחות לא מפחיד אותו.
בדרך כלל חוזר מבית הספר במצב רוח טוב ונהנה לספר מה היה, אבל הבקרים פשוט סיוט. לא רוצה לקום מהמיטה, סיוט עד שהוא מתלבש, לא רוצה לאכול, בסוף שניה לפני שיוצאים הוא רץ לשתות כוס חלב. אחר כך מחביא את התיק, ובסופו של דבר צריכים להוציא אותו מהבית בכח כשהוא משתולל וצורח. כואב לי הלב עליו. אני יודעת שזה קושי לצאת מהבית ובהמשך היום הוא בסדר גמור ונהנה בבית ספר, אבל הבקרים האלה פשוט גומרים עלי ואין לי מושג איך להקל עליו ועלינו.
ניסיתי לדבר איתו על הבריכה הרבה פעמים, זה לא עוזר. הוא רוצה שאכתוב ביומן שאני מרשה לו לא ללכת לבריכה, ואני לא מסכימה. אתמול סיכמנו שאכתוב שהוא מפחד מהעמוקים ואם אפשר שהוא ישאר במים הרדודים ויעשה רק תרגילים שלא מפחידים אותו. הבוקר הוא צרח שלא אכפת לו והוא לא יכנס בכלל לבריכה.
וזה לא רק בקשר לבריכה, גם בימים שאין בריכה הוא מתנהג אותו דבר (והוא יודע טוב מאוד מתי יש ומתי אין, הוא לא חושב שאני סתם אומרת לו שהיום אין בריכה ובאמת יש). אני מיואשת כבר.
תודה למי שקראה עד פה.
נשמע מאוד מתסכל ❤️המקורית
אבל האמת, הייתי כותבת לו שאני מסכימה לו לא להיכנס.
הוא מפחד. הוא קטן. לא נעים לו. אני לא רואה סיבה למה להכריח. אם חשוב לך שילמד לשחות, הייתי עושה עם זה משהו בליווי רך של ההורים ולא דרך בית הספר, שהוא מרגיש יותר בטוח.
ייתכן וזה ירגיע לכם גם את הבקרים
חיבוק❤️
^^^ וחיבוק! בקרים כאלה זה ממש קשוחיעל מהדרום
תודה!מחי
הבעיה שזה חובה והבית ספר לא מסכים לאפשר לתלמיד לא להשתתף בשיעורים
אין לי בעיה שהוא לא ילמד לשחות במסגרת הזו, אבל כן יש לי קצת בעיה עם זה שפעמיים בשבוע הוא ישב במשך שעה בלי לעשות כלום ורק יצפה בחברים מהצד...
ובימים שהוא נכנס הוא נהנה! ראיתי בסרטון איך שהוא צחק והשפריץ מלא. לא מכריחים אותו לעשות דברים שהוא עוד לא מסוגל לעשות.
אני מסכימה שזה לא אידאלי והיה עדיף שילמד בליווי ההורים בצורה יותר נעימה ולא במסגרת בית ספרית, אבל כרגע זה המצב, ולא נראה לי שלוותר יהיה הפתרון הנכון. עשינו את זה במשך חצי שנה וזה לא עזר. גם הוא מתוסכל מזה, וגאה בעצמו כשהוא מתגבר ומשתתף עם כולם.
אני רק - מה הכוונה בית הספר לא מסכים?אני10
הם חייבים אישור שלך כדי שהוא יכנס למים, לא?
אם את לא מאשרת אין סיבה שיאפשרו לו להכנס..
ואת בטוחה שזה רק ענין הבריכה ולא משהו אחר?
כאילו נשמע שדי ברור שיש לו פחד מהכניסה למים, אבל אם הוא כל יום צורח ובוכה כדי לא ללכת הייתי חושבת שאולי זה משהו אחר.
וזה שחוזר ומספר שנהנה לא בהכרח אומר שטוב לו.
איך הוא בבית עם מטלות שלא אוהב לעשות? מגיב אותו דבר? כועס לפני וסבבה אחרי?
אין לי כל כך עצה אבל נשמע התמודדות קשה כל בוקר ככה. כל הכבוד לך!
תודה!מחי
אני לא בטוחה שזה רק העניין של הבריכה, כי הוא ככה כל בוקר. אבל יכול להיות שזה כל כך מציק לו שזה כבר משפיע גם על שאר הימים.
מטלות שהוא לא אוהב לעשות בבית הוא דוחה ודוחה עד שאין ברירה ואז הוא עושה אותן.
שואלת בזהירותאני10
שקלתם טיפול רגשי?
בעיקרון נראה לי שחרדות עמוקות זה משהו שתמיד טוב לטפל בו, אבל פשוט לא נשמע לי שזו החרדה מהמים.
אני לא אשת מקצוע, אין לי מושג מה המקרה ואני לא מכירה את הבן שלך אז קחי כל מילה שלי בערבון מוגבל.. את אמא שלו ויודעת הכי טוב!
אני פשוט מדברת מהמקום שאני בעצמי מתמודדת עם חרדה גדולה מאד מדבר מסוים. ואם היו מצליחים לשכנע אותי להתקרב לדבר הזה - לעיתים נדירות הייתי מרגישה כמו הבן שלך, שהתגברתי ושאני יכולה להתנהג בשחרור בסיטואציה, אבל רוב הפעמים כנראה הייתי עומדת קפואה ולחוצה עד שהאיום יוסר.. אז קצת מפתיע אותי שילד שמתמודד עם חרדה כל כך גדולה שהוא לא רוצה לצאת מהבית אפילו בימים אחרים כי הוא יצטרך לפגוש את מה שמאיים עליו, יכול להתנהג ככ בשחרור בסיטואציה.
שוב אני לא אשת מקצוע ואין לי מושג אולי זה ממש נפוץ, אבל בגלל זה אני חושבת שאולי שווה להתייעץ עם מטפל רגשי אפילו ברמה של הדרכת הורים כי איכשהו בתחושה האישית שלי זה משהו אחר שמסתתר מאחורי החרדה מהמים..
אבל חוזרת ואומרת שאת נמצאת בסיטואציה ואת זו שתדעי הכי טוב מה נכון. אני באמת לא מכירה ולא עם הכשרה רלוונטית..
שוקלת את זה...מחי
את צודקת, מאוד יכול להיות שיש משהו אחר שמסתתר מאחורי זה.
גם בגילאים יותר קטנים היו לו כל מיני פחדים שעברו (מרעש, מבלונים, מציפורים...), אז יכול להיות שזה פחד אחר שכל פעם מסתתר מאחורי תחפושת אחרת
בית הספר היה מאפשר לכם להגיעהמקורית
כדי ללוות אותו בתור התחלה?
עד שיצבור בטחון?
יש לכם אופציה?
יש מצב שזה סוג של חרדה לא הגיונית מהרעיון להיכנס למים. משהו שם בדמיון מצטייר לו לא טוב.
ואם זה ככ משפיע עליו, אז עם כל הכבוד לבית הספר - הייתי עומדת על זה שיפחיתו לפעם בשבוע, או ללכת להיות איתו, או להימנע לגמרי - תלוי בקצב ההתקדמות שלו. כי זה משפיע עליו רגשית גם בהתנהלות בבית, עוד לפני שהוא הולך אפילו.

אולי הוא בכלל רוצה את האופציה לא להיכנס? לפעמים כשאדם מרגיש שאין לו בחירה, זה יוצר אנטגנויזם. וכשיש כזו - משהו בפנים נרגע ומשתחרר.
עשינו את זהמחי
במשך כמה שבועות נכנסתי איתו לבריכה, עד שיצאתי לשמירה. אני מאמינה שזה מה שנתן לו את הביטחון להיכנס לבד בהמשך, בפעמים שהוא כן הסכים להיכנס.
ממש מתסכלסליל
מתי זה התחיל?

אני כן הייתי מנסה לברר על קושי שהוא מעבר ל"רק לצאת מהבית".

לא כי אני מזלזלת בזה, אלא כי זו נראית לי תגובה קצת קיצונית בשביל כזה דבר.

מניסיון, גם אם נהנים במסגרת, לפעמים יש דבר שמפריע והוא כל כך חזק שזה מאפיל על הכל.
זה לא אומר שהוא לא נהנה,
אבל יש לו התמודדות שקשה לו, אין לו את הכלים להתמודד אותה ולכן כל כך קשה לו.

אני מנסה לחשוב איך להסביר את זה. פשוט כי זה מוכר לי מקרוב.

ילד יכול להיות מקסים, יכולות להיות לו חוויות טובות במסגרת, אבל אם יש קושי מסוים שהוא לא מצליח להתמודד איתו, זה מציף את כולו. הוא כל הזמן בדאגה "מה יקרה אם אגיע לסיטואציה הזו היום. אני לא יודע מה לעשות עם זה! הצילו". אז נכון שהקושי לא מגיע כל הזמן, ואולי גם לא כל יום. אבל הפחד מהקושי נמצא תמיד ולכן הוא מעדיף להימנע. האפשרות שזה יקרה, כל כך מפחידה אותו, שהוא לא רוצה ללכת בכלל.
אני לא יודעת האם הקושי זה הבריכה או משהו אחר.

אבל צריך למצוא דרך לברר מה בדיוק הקושי, ולתת לו כלים להתמודד איתו. אלו צריכים להיות כלים שהוא מרגיש בטוח איתם, שהוא יכול להשיג בעצמו, שגורמים לו להרגיש ביטחון ביכולת שלו להתמודד עם. ולא רק כאלו שמכריחים אותו להתמודד עם הסיטואציה, על ידי גורמים אחרים, כי אז הוא שוב נקלע למצב של חוסר שליטה, של חוסר יכולת להתגבר *בעצמו*.
מתחילת השנהמחי
במשך כמה חודשים הוא לא נכנס בכלל, עד שהתחלתי ללוות אותו ולהיכנס איתו, ובהמשך יצאתי לשמירה והיתה לו רגרסיה, ואחר כך הוא הצליח להיכנס לבד כמה פעמים ולהשתתף, ועכשיו שוב מתנגד לרעיון.

תודה על ההסבר! אני חושבת שהסברת במדוייק את המצב. אני לא יודעת אם זה בגלל הבריכה או לא, אבל הגיוני שכן, שזה מביא אותו לחרדה שמציפה אותו עד כדי כך שגם בימים שאין שיעור שחיה הוא כבר נמצא בפחד הזה. השאלה איך נותנים לו כלים להתמודד עם זה? קל להגיד שלא יכנס למים וזהו, אבל אני מאמינה יותר בלחזק אותו שהוא כן מסוגל, ולתת לו חוויות הצלחה.
אניסליל
לא מספיק מבינה בזה.

נגיד אצלנו היה קושי חברתי.
אז דיברנו ממה הוא מפחד, לימדנו אותו איך להגיב בכל מיני סיטואציות, חיזקנו אותו בבית עם הרבה פירגונים, במקביל גם הגננת עשתה עבודה ווידאה שאף אחד לא מציק לו. והיום ב"ה הוא פורח והולך לגן בשמחה.
אבל חוץ מזה, אנחנו מחכים להדרכת הורים, כי הבנו שטיפול רגשי בגיל הזה נעשה דרך ההורים.

אז אצלכם אולי זה בגלל הבריכה, יש לכם אפשרות ללכת איתו לבריכה אחרי הלימודים?
האם מה שמפחיד אותו זה המים או מה שקורה מסביב (למשל רעש, השתוללות של ילדים), אלו שתי דרכי התמודדות שונות.

ואני תמיד חושבת שבמקרים כאלו, טוב להתייעץ עם גורם חיצוני מקצועי. ילדים לא סתם מפחדים ממשהו, וגם אם זה משהו קטן, צריך לדעת איך לעזור להם. כל העניין של חרדה זה שזה לא בהכרח משהו רציונאלי, אבל זה כל כך חזק שקשה להשתחרר מזה לבד.
תודה על השיתוף!מחי
אני באמת שוקלת טיפול רגשי, או כמו שאמרת שזה יהיה דרכנו.
הוא הולך איתנו לבריכה של חברים מדי פעם ומאוד נהנה! כל עוד זה בליווי של מישהו מהמשפחה (אני, בעלי, חמותי, דודות) הוא מאושר.
תודה, את מחזקת אותי להתייעץ עם מישהו מקצועי.
נשמע ממש מבאספרח לשימוח🌷
מה עם מבצע? משהו שיגרום לו ללכת לבית הספר בקלות
שתבואו איתו לשיעורי שחייה
או להתלבש מהערב חוסך זמן בבוקר
תודה על הרעיונותמחי
אני חוששת שזה עמוק יותר ומבצע לא יפתור את זה.
לבוא איתו לשיעורים היה אופציה שעשינו עד לא מזמן, עד שיצאתי לשמירה
והוא מרטיב לפעמים אז לא כדאי להתלבש מהערב...
את יודעת מה האינטראקציה בבריכה?מהלכת בדרכה

כי מזכרוני משיעורי שחיה בית ספריים (אם כי בגילאים הרבה יותר מאוחרים) שקט ורגוע זה לא היה ולמי שלא יודע לשחות, ועוד בכתה א, זה יכול לזמן חוויות מפחידות. ואם לומר ת האמת גם לא בטוחה בתועלת של זה. אז אא"כ יש התנהגות המנעותית בדברים נוספים הייתי מתעקשת עם בי"ס שהוא אינו חייב להכנס למים. וכדי ליצור לו חווית הצלחה הייתי רושמת אותו לקורס שחיה (ומעדכת את המדריך או המדריכה בסיטואציה שנוצרה בבי"ס כדי שניתן יהיה לתקן).

כן, הייתי שם הרבה פעמים וצפיתי בשיעוריםמחי
זה קבוצה קטנה והם לא משתוללים מדי, והחברים יודעים שהוא מפחד ודווקא מתחשבים בו.
אנחנו לוקחים אותו לבריכה של חברים מדי פעם, אבל את מזכירה לי שבאמת רציתי כבר מזמן לרשום אותו לקורס שחיה פרטי. ודווקא בית הספר לחץ עלי לא לעשות את זה 😟 כי רצו לתת צ'אנס לזה שהוא כן יסתגל לשיעורי שחיה בבית ספר.
למה את לא מסכימה?מתחדשת11
מים יכולים מאוד להרתיע ילדים וזה לגמרי עניין של בשלות
אני לא הייתי כופה את זה עליו בכח
או לפחות מראה הזדהות איתו, וכותבת לו ביומן שאני מסכימה לו לא להשתתף
אם ישתתף כי כפו עליו, ומתוך פחד, תשיגו לגמרי את המטרה ההפוכה
עוד פחד ממים, ונסיגה נוספת לאחור

לדעתי, ברגע שאת תראי נכונות כלפיו, משהו שם ישתחרר ואו שהוא יסכים או שיימצא פתרון שישקיט לו את הפחד ויהיה נח גם עם גישתך
תכתבי לו ביומן שאת מבקשת התחשבות
תפנו להנהלה/ למורה
וגם אם יישב בצד, אז מה?
תנו לו אופציה חלופית. אם אתה לא נכנס לבריכה, וזה בסדר גנור, אתה עושה כך כך...(לומד כך כך וכותב ש...)
אני לגמרי חושבת שיהיה נכון לתמוך בו בעניין הזה
תודהמחי
אני מסכימה שלא כדאי להכריח, ולכן במשך כמה חודשים הוא לא נכנס... אבל גם זה לא עשה לו טוב.
אבל דווקא להיכנס ולהתנסות כן עזר לו, והוא התקדם הרבה. בהתחלה הוא לא העיז אפילו להכניס את הראש למים ולעשות בועות, ועכשיו הוא עושה דברים הרבה יותר מתקדמים. וגם כשאנחנו לוקחים אותו לבריכה של חברים הוא כבר יותר משוחרר.
את האמת שזה לגמרי תפקיד המורה לשחייהמתחדשת11
הוא יודע להרגיש אם הילד בשל או לא
ואם הוא בשל מה יכול להקל עליו
מנסיון..
אולי תנסו להתייעץ איתו
ואגב למה זה חובה? זה בגלל שכתוב שצריך ללמדו שחייה וכו?
לא מחי
פשוט כי זה בזמן הלימודים, זה לא חוג אחרי שעות בית הספר
התכוונתי למה מבחינת בית הספר זה חובה מתחדשת11
הייתי מעבירה את זה אליוחושבת4321
אפשר לשבת לשיחה אחד על אחד (אולי אפילו לצאת איתו מהבית במיוחד) ולומר לו: אני רואה שקשה לך לאחרונה להתארגן בבוקר לבית הספר. אני רוצה לשמוע מה קשה לך כדי שנוכל לנסות לעזור ולמצוא פתרון שיקל עליך.
תתני לו לשפוך את הלב ולהוציא את כל התלונות והבעיות... ואז תמשיכי: זה באמת מאד קשה, איך אפשר לעזור כדי שיהיה לך קל יותר?
תתני לו לתת את הפתרון, הוא יכול להפתיע אותך עם פתרונות קלילים ופשוטים לביצוע...
אם הוא לא משתף פעולה וטוען שאין לו פתרון, נסי להציע גם את פתרונות. אני אומרת בדר"כ שאני רוצה לשמוע גם פתרונות שלו כדי שלא ייתן לי להציע אינסוף פתרונות וישלול את כולם.. אז נניח מחליטים שלסרוגין לפי התור, כל אחד מציע פתרון.
לפעמים אני אפילו כותבת את כל הפתרונות על דף , גם ההצעות שלי וגם שלו, ובסוף בוחרים את אלה שמקובלים גם עליך וגם עליו.
תודה רבה!מחי
חשבתי על הכיוון הזה, אני רוצה לדבר איתו ומקווה שהוא באמת יעלה רעיונות.
הבעיה שאם יש פה חרדה ממשהו, אני לא יודעת אם פתרונות חיצוניים יעזרו. מתלבטת אם יעזור לעשות את זה השיחה הזו בנתיים, או שאחכה לשמוע ממישהו מקצועי מה לעשות לגבי הבריכה.
אני לא רוצה להפחיד או משהוילדת כפר
רק בגלל שזה בריכה עלה לי הרעיון
אל תייחסי אם לא נראה לך
אבל בבריכה אני מניחה שהוא מחליף בגדים לבגד ים
אולי אולי משהו בסיטואציה הזו לא נוח או שקרה שם משהו עם חבר או עם איש צוות או ילד גדול מהבית ספר?
ואז גם קצת מסביר את זה שכשהייתהוא כן נכנס נתת לו ביטחון שאת שומרת עליו

ממש תתעלמי אם זה לא נראה לך וסתם מלחיץ, רק בגלל שזה בריכה ולא משהו אחר זה עלה לי...

תודהמחי
תאמיני לי שאפילו על זה חשבתי 🤦‍♀️
אבל לא נראה לי קשור.
בכל הפעמים שדיברנו על זה הוא אמר בפירוש שהוא מפחד מהמים העמוקים, מפחד לרדת בסולם לתוך המים (בהתחלה, עכשיו כבר אלוף בזה ב"ה ), מפחד לקפוץ למים, מפרט דברים ספציפיים שעושים בשיעור, אז זה נראה לי פחות הכיוון. אבל חשוב שהעלית את זה!
שמחה לשמוע🙏🏻ילדת כפר
חשבתם ללכת איתו כמה פעמים במסגרת פרטית?anonimit48
ואולי ככה יצבור קצת פער על החברים ויהיה לו ביטחון כי עשה אאת זה כבר עם אמאא ואבא.
אנחנו הולכים איתו לבריכה אצל חבריםמחי
והוא מאוד נהנה שם,
אבל לא עם מורה. חושבת על הכיוון
וואי...מתואמת
בתור אחת עם טראומה מבריכה (בעקבות טביעה) - אני ממש מבינה אותו... וחושבת שזה לא בסדר מצד בית הספר להכריח אותו להיכנס לבריכה...
הייתי מנסה לבדוק אם קרה לו משהו טראומתי שקשור בבריכה/מים. אם הוא לא מספר מעצמו - ללכת לטיפול מתאים (פסיכולוג מומחה בתשאול ילדים, מוח אחד...)
למען האמת, נשמע שבלי קשר כדאי ללכת איתו לטיפול רגשי - אם הוא כך לא סובל ללכת לבית הספר. יכול להיות שבאמת יש לו טראומה שמשפיעה על כל ההתנהלות שלו...
ובינתיים, בעיניי, עדיף שכן תאשרו לו פטור משיעורי בריכה. שישב מחוץ לבריכה, אם הוא מסוגל. גם לילד שלא מסוגל לעשות שום עבודות אומנות הייתי פוטרת משיעורי אומנות - שיגיע ויעשה משהו אחר בשקט בזמן השיעור. ובבריכה כרוך גם עניין הפחד, שזה הרבה יותר גרוע...
שולחת מרחוק חיבוק לך ולו...
וואי גם אני טבעתי פעם אחתמחי
מזל שזה לא עשה לי טראומה 🙈
למיטב ידיעתי אין לו שום טראומה ממים או בריכה... אלא אם כן מים מקוניאליים בלידה יכולים לגרום לטראומה 😅 בכל הפעמים שהיתה לו אינטראקציה עם ים/בריכה/אמבטיה היינו איתו ולא קרה שום דבר. ובבית ספר מהרגע הראשון הוא לא רצה להיכנס, לפני שהספיקו להירשם טראומות.
תודה על החיבוק. ובאמת שוקלת טיפול רגשי
האמת שלא הייתי שוללת טראומהמתואמת
בגלל מים מקוניאליים בלידה... דברים קשים משפיעים לפעמים על הנפש גם כשהם נחווים בגיל קטן ואפילו בתור עוברים...
ויכול להיות שזה גם סתם פחד מובנה אצלו - אולי לאו דווקא ממים אלא מדברים שקשורים בזה.
בקיצור - דבר ראשון לא להכריח. דבר שני - טיפול רגשי. כך לדעתי...
בהצלחה!
לדעתי האישית והבלתי מקצועית ואולי אני קיצוניתדיאט ספרייט
בית הספר לא יכול להכריח ילד להיכנס למים!
תבקשי לדבר עם המנהל, תבקשי לדבר עם מפקח, כמה גבוה שתוכלי.
אחכ באופן אישי תחליטו איך להתמודד עם זה, אבל בסוף זה הגוף של הילד ולא ניתן לכפות עליו להיכנס למים.
אני חושבת שכדאי שאת תביני שזה חשוב ושהילד יבין שזה חשוב.
שיבין שהגוף שלו הוא ברשות עצמו.
גדולים לא יכולים להחליט עליו, לייעץ, לדחוף, להציע. ברשותו!!
אין כפייה בכלל ובטח שלא בעיניינים הקשורים לגוף.
אם משהו לא נעים לו בהקשר לגוף שלו הוא צריך לדעת שהוא יכול להגיד *לא* ושאתם תיתנו לזה את הגיבוי המלא!
הוא ידע את זה היום בקטנות ויסיק מזה מסקנות למחר בגדולות וד"ל.

כיון חשוב. מסכימה איתךמתחדשת11
בהחלט קיצוני קצת 🙃מחי
לא מכריחים אותו ולא כופים אותו, אף אחד לא דוחף אותו לתוך המים בעל כורחו. כן משדלים ומנסים לשכנע, כמו בכל תחום אחר בחיים שחושבים שחשוב שהוא יעשה משהו ומנסים לשכנע אותו שכדאי לו לנסות.
גם לשדל ילד לטעום מאכל חדש או ללבוש בגד חדש/נעליים חדשות שפחות נוחות לו בהתחלה זה לכפות עליו משהו שקשור לגופו? מדובר כאן בילד, וילד דעתני למדי, אם ניתן לו לעשות רק מה שהוא רוצה ומרגיש לו נח ונעים לגוף שלו, הוא ישאר בפיג'מה כל היום, יאכל ממתקים וישחק במכוניות מהבוקר עד הלילה.
אני מסכימה מאוד עם הפסקה האחרונה שלך, וחשוב להיות ערניים לגבי זה, אבל אני לא חושבת שאפשר להקיש מזה לכל תחום בחיים.
אבל אז זה מגיע ממך בתור ההורה שלו ולא מבית הספרדיאט ספרייט
בכל מקרה, אם פחות התחברת זה בסדר.
כל אחד עונה מהחיים שלו ובדידי הווה עובדא...
בהצלחה!!!
כמה רעיונות..טל..
ברור לך שזה שהוא לא רוצה ללכת לבית הספר זה בגלל הבריכה? או שזה לא בהכרח קשור?
יכול להיות שזה ההתנתקות ממכם? ואז כשהוא הולך לדבר על מתי יחזור ושתתגעגעי אליו, ובצהריים נעשה ככה וככה, יעזור לו להפרד מהבית יותר בקלות (יחזיק את זה שאמא מחכה לו, לא נפרדת ממנו).
עוד דבר- אמרת ששיעורי התעמלות הוא גם לא אוהב.
יכול להיות שזה קשור למאמץ הגופני? אולי זה קשה לו מדי? הייתי בודקת ובעז"ה שוללת משהו פיזי (בלוטת תריס, אנמיה, לב, קוצר נשימה). הגיוני שילד קטן לא ידע להגדיר מה מפריע לו אבל ימנע מדברים שמקשים עליו. את יכולה לראות אם זה קשור לפי כמה הוא פעיל בסיטואציות אחרות, משחקי גינה, ריצה, מדרגות וכו.
עוד אופציה - אולי קשור לרגישות תחושתית? קור, חום, יבש, רטוב, המעברים האלו לא בהכרח נעימים לאנשים רגישים. (איך הוא עם מקלחת בבית?, איך בכלל עם מגע? דגדוגים? מרקמים? התעסקות עם בצק, חפצים וכו?)
וכמובן, פחד, חרדות וכל מה שהציעו לפני...
לתמלל ולדבר הרבה ולנסות להבין מה מרתיע אותו כל כך. אולי עם סיפורים על ילדים בסיטואציה דומה? או דומה אבל שונה? כל הפילים היו הולכים לאגם בגונגל להתרחץ ופיל אחד לא הצטרף. קראו לו כולם, והוא טמן את החדק באדמה, ואז לשאול אותו אם יש לו רעיון למה הפיל לא רצה? וגם אם לא עונה, להציע בעצמך רעיונות, לראות אם העיניים שלו נדלקות באחד מהם אבל כמובן להמשיך בסיפור רגיל (לא להרוס לו את המתח עם שיחה טיפולית...)

זה נשמע ממש פלונטר ודורש עבודה, המון בהצלחה והרבה תפילות!
איזה כיוונים חשובים, ממש תודה על התגובהמחי
אני כבר לא יודעת אם זה בגלל הבריכה או שזה גם קושי להיפרד בבוקר שהוא משליך על תירוצים אחרים (יש ימים שהוא יכול לצרוח שהוא לא רוצה לצאת מהבית כי אח שלו דרך לו על הילקוט. כאילו לא משנה מה, העיקר למצוא סיבה), אני רוצה להתייעץ עם מישהו מקצועי כי זה מאמת מבלבל. אבל תודה על הרעיונות מה להגיד לו בבוקר, זה טוב בכל מצב!
אלופה שהעלית את הכיוון הפיזי. אני כל כך מרוכזת ברגשי ובכנראה חרדה שלו שפספסתי את הכיוון הזה, והוא מאוד הגיוני! היה לו טונוס שרירים נמוך בתור תינוק, יכול להיות שזה משפיע עד עכשיו ולכן הוא לא אוהב לרוץ, לשחק בכדור וכאלה דברים? בבריכה זה דווקא מאוד קליל, לא חושבת שזה מאמץ פיזי בשבילו (כשהוא הולך איתנו הוא יכול להשתולל בבריכה במשך שעה בכייף ואני לא רואה שזה מאמץ אותו), אבל החלק התחושתי בהחלט יכול להיות, יש לו קצת תחושתיות ומאוד הגיוני שרק להחליף בגדים כבר מרגיז אותו, ואחרי שהם רטובים עוד יותר.
ואחרון חביב, תודה על ההכוונה עם הסיפור!! בבוקר חשבתי לספר לו סיפור דומה על 2 מכוניות (הוא מאוד אוהב מכוניות) ולא כל כך ידעתי איך לפתח את זה, אז ממש תודה! באמת אעשה את זה.
זה נשמע התחלות טובות לבירור..טל..

אני לא אשת מקצוע בכלל, אבל כן נשמע לי שטונוס נמוך פעם יבוא לידי ביטוי גם עכשיו (אלא אם כן טופל משמעותית),
וזה תלוי איך מתנהלים שיעורי השחיה, אבל סתם לשחק בבריכה זה כיף ולא מאמץ, ושחיה זה כן (לפחות בשבילי).
עורכת ומוסיפה- כשיש טריגר ששווה להתאמץ עליו, אז גם ילד חלש ירים את עצמו ויצטרף לכיף. רואה את זה אצל הבת שלי שתהיה גמורה מעייפות ורק תשב לידי, תגיע חברה שלה לגינה ותוך שניה היא בריצה ומשחקים, אז זה הבדל בין שיעור שחיה לבריכה סתם.
לגבי תמלול- גם אם זה משהו תחושתי, לא בטוח שהוא יהיה מודע לו (במיוחד לא בפעם הראשונה שתעלי את זה, אם תדברי על זה שוב ותעלי אפשרות יכול להיות שהוא יצליח לקשר על עצמו). למשל על עצמי, בחורף מוצאת את עצמי דוחה את הכניסה למקלחת כל הזמן, רק כשאני קצת חושבת על זה אני קולטת שזה בגלל הקור, לרוב זה לא מודע..

גם אם כן יש פה משהו רגשי ו/או חרדה, יחד עם משהו פיזי, זה היה יותר קל לטפל במישור הרגשי אם יש בסיס פיזי טוב.
וגם לצורך האמפתיה, על עצמי ראיתי שמרגע שהעלו לי את האפשרות שלבן שלי יש רגישות תחושתית, רמת הסבלנות שלי עלתה פלאים.. לא יודעת למה לדברים פיזיים יש לנו יותר אמפטיה והבנה, וגם לדברים רגשיים, כשהם מוגדרים יותר קל לנו איך לגשת ולהתייחס.

מאחלת לך שתמצאי אנשי מקצוע טובים להתייעץ איתם! ושהקב"ה ילווה אתכם בגידול של הילד המתוק שלכם

יש מצבאיזמרגד1אחרונה
שכשאת הולכת איתו לבריכה את עוזרת לו להחליף בגדים, ובבית ספר הוא צריך להחליף לבד ואז זה קשה לו? כנראה שגם אם כן זה לא מסביר צרחות והתנגדות ללכת לבית ספר, אבל כן יכול להסביר רתיעה מבריכה לבד...
איזה מתסכל...בארץ אהבתי
אני רק אגיד שלאבא שלי בתור ילד היו גם שיעורי שחיה חובה, שהוא מאוד לא אהב, ועד היום הוא לא יודע לשחות ולא אוהב טיולי מים...
לא יודעת אם זה אומר משהו על מה שיהיה לבן שלך, רק אומרת מה היה אצלו..
זה בהחלט החשש שלימחי
ולכן אנחנו משתדלים מאוד לקחת אותו לבריכה של חברים כמה שיותר ולתת לו הזדמנויות לצבור חוויות חיוביות משחיה מחוץ לבית הספר. ב"ה כל עוד הוא שוחה עם דמות מהמשפחה הוא מאוד נהנה
זה נשמע יותר טוב ממה שהיה לאבא שלי, ללא ספקבארץ אהבתי
מקווה שתצליחו לקבל החלטות נכונות ולעזור לו.
וחיבוק לך על ההתמודדות, נשמע מאתגר ומבאס להתחיל ככה כל בוקר...❤️❤️
לא מבינה למה לא לאשר לו לא להכנס לבריכה?מתנות-קטנות
מפחיד אותו
קשה לו
שישתחרר מהלחץ
יגדל
יעבד את התחושות
ויבחר בזה בהמשך

לא קראתי עוד תגובות

אבל זה מה שהיתי עושה בלי להתלבט

אם זה כל כך מפחיד
לא ככה מתמודדים עם פחד
אפשר אולי להגדיר לו שאת מוכנה לכתוב שבתקופה הקרובה את מרשה לו לא להכנס
ואולי במן הזה תנסי את לנסות להרגיש מה הפחד וממה בדיוק
ואולי לקחת אותו איתך לבריכה בלי ישיכנס רק לידד אותו עם הסיטואציה

ואם לא עניין מה הסעיה
אפשר ללמוד שחיה גם בגיל יותר גדול
כשיהיה בשל
אשמח ממש להמלצה למגן שמיכה וטיפים איך להתנהל עםאוהבת את השבת

3 ילדים מפספסים

אולי חלק בגיל שעדיין עדיף לישון עם טיטול?לב לבן

לא.. הקטן מפספס חצי מהלילות רק חבל לי לשים טיטולאוהבת את השבת

שלא יתרגל..

משתמשת בשמיכות שלא צריך לצפותפאף

אלא ישר מכבסים...

אצלנו עדיין הוא עם שמיכות קיץ, אבל בחורף שעבר קניתי פוך קטן היחסית דק שנכנס למכונה יחד עם המתים, ואני לא מצפה, נוח ממש.

גם כרבולית עבה עובדת.

ואנחנו גרים במקום קר, והיה לו סבבה בחורף

אבל זה גם המוןןאוהבת את השבת

לכבס את הסדין, מגן מזרן, שמיכה*3 פלוס הכביסות מהחג היום זה יוצא לי מלא...

והפעם גם אחת הרטיבה 2 שמיכות

ואני מכבסת את המגן מזרן כי הוא עם בד מצד אחד

והפעם גם עברה למיטה לשי ופספסה גם שם אז בכלל יצא הרבה.....

להחליף למגן מזרן שהוא רק ניילוןאפונה

מגן מרופד לא עובד עם מפספסים... וגם הניילון שלונסדק ומתחורר בכביסות מרובות ופתאום תגלי שהוא חדיר לנוזלים.

איפה קונים מגן שהוא רק ניילון?~מרמלדה

כבר הרבה זמן מחפשת

אשמח גם, וגם הבעיה שבכמות גדולה זה נוזל לצדדים, למאוהבת את השבת

למזרן

תקני סדינית הקסם ולא תצטרכי לכבס מצעיםהמקורית

אני באמת גם שמה סדינית,פאףאחרונה

הבן שלי לא מסכים מעל הסדין-אבל זה חוסך את המגן מזרון, אבל כשיש הרבה זה נוזל גם....

והייתה לי חברה שלא הייתה שמה סדין, רק מגן מזרון עם מגבת.

ובאמת זה שלב מתיש ולי יש אחד שמפספס...

את מנסה לקחת אותם לשרותים לפני לכתך לישון?ממתקית

אצלנו זה עזר ברוב הפעמים עם חלק מהילדים.

כל בוקר לגלגל את כלי המיטה על סדיניה וכו ולמכונה ישר, שלא יספג הריח.

ולתלות בשמש

אין מה לעשות

רק תפילה ולחכות שיגדלו. (כמובן לשלול אם זה רפואי או נפשי- שינוי, גן חדש וכו' ואז לחישות לילה יכול להועיל.

תודה! אין לנו מקום נוחי לתלות..אוהבת את השבת

הולכים לפני השינה

ואת הגדולה גם לוקחת לפני שאני הולכת לישון

זה גנטי ממש.......

קודם כל חיבוק, זה באמת ממש מתיש~מרמלדה

אני שמה כרבולית מתחת לשמיכה פוך, ואז רק היא סופגת את הרטיבות ואני מכבסת רק אותה כל יום.

בנוסף, ממליצה בחום על סדינית הפלא, זה משנה חיים! חוסך את הכביסה של הסדין והמגן מזרון, וגם את ההחזרה שלהם למיטה אח"כ שזה החלק השנוי עלי.

הופך את כל הכביסה להרבה יותר קלילה!

צום גדליהאנונימית בהו"ל

ב"ה לא צמתי הרבה שנים בעקבות הריון והנקה.

כביכול אין לי סיבה לא לצום השנה, סיימתי להניק לפני חודש ומחכה לראות אם בע"ה נקלטתי להריון.

תינוקי מתקרב לגיל שנה.

אבל גם מרגיש לי מוזר ולא שייך לצום..

לא שואלת בקטע הלכתי, יותר מסקרנות.

אתם צמות? מתי יודעות אם לדחוף את עצמכם לצום או לפחות להתחיל את הצום ומתי לשחרר?

אני מכירה שכל עוד יש תינוק מתחצ לגיל שנתיים לא חובאור עולה בבוקר

להבנתי יש בסיס הלכתי משמעותי לא לצום כל עוד יש לך תינוק מתחת לגיל שנתיים.

יש בזה מלא פסקים ושיטות שונות...מחי

הרב שלנו פוסק להתחיל לצום ואם מרגישים קושי שוברים, בלי קשר לגיל התינוק. צום גדליה זה הצום שהכי קל להתיר לשבור

אני עושה לפי הפסיקה שלנוהשם שלי

לא צמה בהריון ועם תינוק עד גיל 24 חודשים, בלי קשר להנקה.

יצא לי לצום עם יונק בן יותר משנתיים.

אחרי הרבה שנים שבהן לא צמתי בכלל את הצומות הקלים, בגלל רצף של לידות.

היה לי מוזר לחזור לצום.

בפועל הצום עבר לי ממש בסדר ולא הרגשתי אותו בכלל.

אני מכירה לא בהריון ולא בהנקהאמא לאוצר❤

וגם לא עד גיל שנתיים של התינוק בלי קשר להנקה..

אבל אם את מניקה תינוק בין יותר משנתיים אז לא צריכה לצום

זאת הפסיקה שלנוהשם שלי

עד 24 חודשים מהלידה, בלי קשר להנקה.

אף פעם לא היה לי מצב עם ילד בן פחות משנתיים שלא יונק ובלי הריון.

אבל צום עם הנקה של בן יותר משנתיים יצא לי.

עד גיל שנתיים לא משנה מה, והנקה לא פוטרת מהצום?אמא לאוצר❤

וואלה

עד 24 חודשיםהשם שלי

אם היתה שנה מעוברת ועברו 24 חודשים לפני גיל שנתיים, אז כבר צריך לצום.

כן???אפונה

ווי הקטנה שלי חגגה שנתיים לפני שבוע ובעלי אמר שראוי שאצום

וואלה לא צמתי צומות קלים שניייים....

טוב

אולי אצום עד חצות אם כבר הגעתי עד הלום.

אני לא צמהשומשומונית

עד גיל שנתיים, בין אם מניקה ובין אם לא.

יצא לי לפעמים לצום בין הריונות. כשהתינוק היה בן שנתיים ועוד לא הייתי בהריון...

אבל יודעת שלא כולם ככה...

מנסה להניק שנתיים בלי קשר ויוצאת בכל הדעות חחאורוש3

אבל יש גם דעה שבכללי שנתיים. ויש שרק בהנקה.

היו כמה שנים טובות שצמתי עד שמשהו קרה עם הגיל ואולי קצת בגלל הורמונים של טיפולים ונהיה לי קשה מדי. אח''כ אני כמה ימים מרגישה לא טוב בגלל זה אז הפסקתי בהתייעצות עם רב.

בשלב שלך לרוב אני מניקה אבל לרוב הגוף גם לא במצב לצום, עדיין עוד לא עברה שנה. יש לך את מי לשאול?

בכל מקרה אם בצום את עם התינוק והילדים ומתחילה להרגיש רע אז אישית הייתי שוברת בכל מקרה, בצומות הקלים. כי 'חולה' פטור. וזה לא יו''כ שאת אמורה לעשות הכל כולל לשכב ושהבעל לא יתפלל כדי לצום.

אני צמה..שקדי מרק

אם אני לא מניקה ולא בהריון

אני במקרה כזה צמה...מתואמת

וזה אכן מוזר, גם אחרי כמה צומות כאלה (במיוחד שתכננתי להיניק שנתיים לפחות, אבל הקטנה הנוכחית וגם זו שלפניה לא השתתפו איתי ברצון הזה)

אני גם בשיטה של לא לצום אם התינוק מתחת לשנתייםאיזמרגד1

ואני לא רואה שום עניין בצומות, אם יש לי אפשרות לא לצום אני לא יצום. לתפקד עם הילדים זה לא כל כך קל גם כשאני לא בצום ובצומות אני אמורה לתפקד גם במקום בעלי...

אני צמהכנה שנטעה

בהריון ובהנקה עד שמרגישה חולשה ואז שוברת. בהנקה אם התינוק מבוסס רק על זה ולא אוכל עדיין גם מוצקים גם אז יותר קל לשבור.

לא רואה סיבה להקל על עצמי (הצומות שלי סבבה בדכ) ומשתדלת לצום כמה שיכולה..

אני לא צמה בכל מקרהאונמר

באמת שלא יודעת, אבל צומחת קשה לי בטירוף. אני נהיית שבר כלי.

אז יש פעמים שהייתי מתחילה שוברת. הפעם הרגשתי מראש הגדול עלי ממש. כל החסידים בעיקרון הבנות לא צמות צומות קלים, אז מסתמכת על זה.

וואי ממש הכללה🤭Doughnut

ממש לא כל החסידים, נכון שיש הרבה שהבנות לא צמות אבל מלא חסידויות שהבנות צמות את כל הצומות.

האמת תמיד הנקתי עד אחרי גיל שנהבוקר אור

אני לא צמה בהריון ובהנקה, בלי קשר לגיל של התינוק

לפי הפסיקה שלנוכחל

מי שבהריון או שעדיין לא עברו שנתיים מהלידה, לא משנה אם מניקה או לא, לא צריכה לצום צומות קלים

אני הפסקתי להניק בגיל כמה חודשים ועדיין לא צמתי עד שהגיעו לשנתיים

במצב כשלך אני לא צמתי צומות קלים...ממתקית

עד גיל שנתיים- לא צמתי

מגיל שנתיים- עם הנקה- לא צמתי

כמובן כיפור ו 9 באב צמתי גם צמתי בתחילת הריון, בסוף הריון בהנקה מלאה ובלי.

אבל בקלים- יש מקום להקל לידיעתי.

תודה!אנונימית בהו"לאחרונה

אז באמת ב 11 כבר שברתי את הצום.

עם קטנטנים בבית ואני כבר בלי כוחות

עוד לא התאוששתי מעייפות של החג, הייתי ערה רוב הלילה כי תינוקי חולה, כאב לי הראש וחלשה אז הרגשתי שזה הדבר הנכון. וילון כיפור נתכונן יותר!

בדרכ צמתי בסדר. נראה לי פשוט שילוב של החג והיום יום.

היה לי משמעותי לשמוע אותכם.

תודה❤️

אני מבינה שאני כנראה לא זכאית לדרגהשירה_11

כי ההכנסה שלנו גבוהה בגלל כל מיני לוספות של בעלי בחודשים האחרונים

המינוס שלנו גבוה גם הוא אבל את מי זה מעניין.

ואני ארלץ להוציא אותו מהמעון עם כל הקושי שבדבר ובאמת שקשה לי

ודבר שלישי והכי מעצבן!!! שאני משלמת מחיר שלקבוצת גיל 0-15 חודשים בגלל הפרש של חודש בלבד!!! בוא הוא יהפוך מ14 ל15 חודשים!!

למה הכל כל כך לא פייר כאן????

אם זה תוספות זמניותהשם שלי

אולי אפשר לקבל דרגה על סמך חודשים אחרים?

תנסי לבקש שיסתכלו על ממוצע שנתי או על חודשים אחריםכורסא ירוקה.

תפני לחריגים

זה בטח יהיה סיפור ארוך עד שיתייחסו אליישירה_11

ואני לא אשאיר אותו כשאני משלמת 4,500 לחודש

מבאס ממש ממש!!כורסא ירוקה.

איך 4500?שלומית.

מעניין אותי אם זה סכום אחיד בכל המעונות תמת כי אצלינו גם כששילמנו על תינוק קטן בלי הנחה זה היה 3700... ( לא שזה זול אבל זה פער משמעותי)

השנה? זה עולה כל שנה.. המחיר בתמת אחידכורסא ירוקה.

ומשתנה בין קבוצות גיל

והקבוצות גיל האלהשירה_11

על חודש הפרש אני משלמת 1,000 שח יותר

וואי מטורףשלומית.

אני בשוק איך המחיר קופץ!!

זה היה שנה שעברה

אמלינו זה מתחלק ל11 חודשי תשלוםשירה_11

ובחודשים הראשונים גובים עוד כ200-300 שח לא יודעת על מה

או ביטוח או על אוגוסטכורסא ירוקה.

לגבי החודש, מבינה אותך....

תחשבי שילדים שמחכים בבטן עוד 5 דקות במקום לצאת כבר משלמים על עוד שנה שלמה במעון 🙈

מה האפשרויות האחרות שלך?דיאן ד.

כמה עולה אצלכם מעון/ מטפלת פרטית?

אני גם לא שולחת לתמ"ת כי אין לי הנחה והמחירים שלהם פשוט מטורפים בעיניי...

איזה מבאסים התמת האלו יאללה איתם.ממתקיתאחרונה

מה עכשיו תעשי?

מעצבן.

התייעצות דחופהקל"ת

תינוק בן חודש יונק ומעל שבוע לא עשה קקי בטיטול. טיטולים כן רטובים. זה תקין? יש מה לעשות כדי לסייע? מתחיל להדאיג אותי..ניסינו לעשות עיסויים ברגליים ולהתמיד לבטן אך ללא שינוי..

קרה אצלי פעםמישהי מאיפשהו

הרופא לא נבהל, הוא כן שאל אם נראה סובל ובגלל שכן סבל הבאתי לו נר משלשל ואז הוקל לו. מציעה לכתוב עכשיו לרופא באפליקציה

אצלי זה קורה הרבהשומשומונית

תינוקות שעושים אחת לשבוע-10 ימים. היה גם אחד שהגיע לשיא של שבועיים😱

כל עוד התינוק רק יונק, זה תקין. ככה הרופאים אמרו לי.

צריך רק לקחת בחשבון שכשסוף סוף הם עושים, זו כמות גדולה ויוצא מהטיטול ומלכלך הכל (אצלי לרוב אהבו לעשות בשבת על הבגדים הלבנים והחגיגיים🤭)

וואו הרגעת אותיקל"ת

תודה!

כל החג הייתי בלחץ ואכלתי סרטים שמשהוא כבר לא תקין שם.. בכל אופן אקפוץ איתו מחר לרופא

לדעתי טיפה מוקדםציונה.

גיל חודש לא לעשות כל כך הרבה זמן יציאות...

אבל זה כן יכול להיות תקין (מרפרוף בגוגל)

אם הוא עושה לפחות 6 פעמים פיפי ביום הייתי הולכת מחר לוודא עם הרופא ילדים שזה סבבה..

בעיקרון כמו שענו לךיראת גאולה

אם הוא יונק בלבד - זה תקין,

אבל כן כדאי לגשת להישקל לוודא עליה תקינה, אז תוכלי להיות רגועה שזה בסדר 😃

משקילה לפני כמה ימיםקל"ת

הרופא אמר שעלה בסדר במשקל. הוא כן בטווח הנמוך אבל לא סטה מהעקומה שלו

אז זה תקין לגמרייראת גאולה

מגיל חודש והלאה, לתינוקות יונקים, תקין יציאה של פעם בשבוע.

רופאים מקלים גם עד 10 ימים, וגם לפני גיל חודש. (כדי שהרופא יוודא שאין סיבה אחרת שיכולים ככה לפספס אם יחשבו שזה תקין בלי לבדוק)

הוא נראה סןבל או סבבה?טארקואחרונה

יש רפלקסולוגיה לשחרור, אני לא ממש מאמינה בזה אבל ניסיתי בבחינת לא יועיל לא יזיק, מצאתי ביוטיוב..

בגדול אם הוא לא עושה קקי אבל רגוע, ישן טוב אוכל רגיל והכל- לא הייתי מתרגשת

אם היה נראה שהוא סובל מכאבים הייתי הולכת לרופא שיעזור לו לשחרר.

מחפשת מאד המלצה על פסיכולוגית/עו"ס מוסמכת לטיפולgilli90

עברתי תקופה מאד לא פשוטה אחרי לידה (שבאו לידי ביטוי בגלל אירועים מהעבר).

כבר כתבתי בקבוצות בפייסבוק ועדין לא מצאתי את האחת...

בבקשה בבקשה!! אם את מכירה פסיכולוגית טובה- מישהי באמת עמוקה וחכמה, מישהי שיודעת להוביל תהליכים ליצירת חוסן, בבקשה תכתבי לי.

• מישהי שתסכים לטפל בי דרך זום כי זו הדרך היחידה שאצליח

• חייבת להיות פסיכולוגית או עו"ס מוסמכת כדי לקבל החזרים

• מעדיפה ממש גיל 45+, ושיש לה זמינות. כמו כן דתיה יראת שמיים חשוב לי מאד

• עדיף כן מישהי מאיזור ירושלים כדי שאולי פגישה אחת או 2 יהיו פרונטלי

תודה מראש, שנה טובה!!

מכירה מישהי בזום שמקבלת פרונטלי בראש העיןמתיכון ועד מעון

דתיה, נעימה, פסיכולוגית קלינית, לדעתי אבל בת פחות מ40, מכירה נשים שהיו אצלה והיו מרוצות מאוד.

קוראים לה דניאלה בן קימון, אם מתאים לך ..

תודה רבהgilli90

אשמח למספר אם יש לך

תשלחי לי הודעה באישימתיכון ועד מעון

יש לי, אני פשוט לא אוהבת לשלוח טלפונים בפורום ציבורי

אנמ מכירה מישהי מצויינת אבל לא דתייהSheela

באיזור ירושלים

מכירה עוס קליני, אלוף עם נסיון וירא שמיים. אם מתאיאביגיל ##אחרונה

ם לך תפני אלי בפרטי

מנסיון אישי

מירושלים, באזור נגיש

פרימולטנור עם סיכוי להריוןכמהה ליותר

אני אמורה לקבל מחזור עוד 5 ימים, אני לא מונעת ומאוד מעוניינת בהריון.

אני רוצה שנהיה מותרים בסוכות, ולכן אם אין הריון, אני רוצה לדחות את המחזור עם פרימולטנור.

אם נניח כן התחיל הריון שעדיין לא רואים בבדיקה, הלקיחה של הפרימולטנור יכולה להזיק לעובר או להתפתחות ההריון?

מקפיצהכמהה ליותר

קרא אולי למישהי שהיא התחילה עם פרימולטנור ואז גילתה על הריון?

זו שאלה שחוזרת ונשאלת, ויש תשובות ברשת - אין בעיהאלישבע999אחרונה
מצב זוגי לא משהואלומית

תמיד היה ככה, אבל גם רגעים טובים

עכשיו החמיר

זכינו במחיר למשתכן

אבא של בעלי רוצה לתת לו כסף להון העצמי, גם ההורים שלי.

הכניס לבעלי לראש שחייב הסכם גירושין

לגיטימי?

הכוונה להסכם ממון אני מניחהאפונה

אני אשאל הפוך

למה לא?

הסכם גירושין דווקאאלומית

לא יודעת, זה מציק לי

את מתכוונת הסכם ממון?ירושלמית במקור

אצל מישהי טובה, מגשרת שמנסחת בקשב לשניכם ועוזרת לכם להגדיר חלומות ויעדים, זה עשוי דווקא להיטיב לזוגיות. תגגלי הסכם ממון עם המילה טיפול או משהו. יש שיטה של מדרגות אגב שבסופן, על פי ההסכם, הכסף כבר מקבל מעמד של שניכם.

פרקטית, ממילא גם הצד שלך מביא סכום... שכמובן יחזור אלייך אם חלילה יקרה משהו לפי מה שהגדרתם מראש בהסכם.

אז לא רואה סיבה להתנגד לעצם ההסכם.

כן לדייק את זהות המנסח והתהליך כולו.

ויכוח על עצם ההסכם לא יוביל לשום דבר טוב גם אם תוותרו על הזכייה.

בעיניי זה לגיטימיהמקוריתאחרונה

ההורים שלכם שמים הרבה כסף כנראה

אם המצב לא משו גמככה - למה לא לשמור על הכסף של הורים?

מה הוא מציע שיהיה בהסכם?

ואגב בסוף זו החלטה שלך כן? את לא חייבת להסכים למרות שכדאי לדעתי

ובלי קשר ועם קשר כדאי לטפל בזוגיות. רכישה של בית יכולה להשפיע לרעה על זוגיות מקרטעת כי נאלצים לשתף פעולה ולקבל החלטות משותפות בהרבה דברים ואם השיח והתקשורת לא טובים - זה מדרון חלקלק

חיבוק♥️

איך הייתן מלבישות עכשיו תינוקת בת חודש וחצי?^כיסופים^

אפשר קצר?

דעתיקל"תאחרונה

במקום שלא ממוזג הייתי מלבישה שכבה אחת דקה ארוכה.

אולי יעניין אותך