אתם גרים בחור מבחירה
אתם לא מחזיקים רכב מבחירה
למה היא צריכה לממן את ההגעה שלכם?
אם כלכלית לא משתלם להחזיק רכב בשביל להגיע בחגים תחשבו איזה עוד אופציות יש.
בד"כ במרחקים כאלו אפשר לשלב מוניות עם רכבות/ אוטובוסים יותר זמינים וכו'.
זה לא קל, אבל זאת התוצאה של החיים שאתם בוחרים, לכל דבר יש פלוס ומינוס..
מה הסיבה שהשנה אתם לא יכולים להגיע ערב קודם?
ולא הבנתי מה את מצפה מחמותך, את מסכימה שסעודה ב16:00 זה לא ריאלי,
לכם אין אפשרות להקדים, מה את רוצה ממנה?
למה את כועסת עליה?
למה את מפילה עליה שאין לך את הצד שלך להתארח אצלו?
ומן הסתם מי שנמצא יותר בקשר בשגרה מתחשבים בו יותר, לא פחות
תדיר ושאינו תדיר, תדיר קודם.
ולגבי העדפה בין אחים זו לגמרי נבואה שמגשימה את עצמה. אם תחפשו את זה, וודאי תמצאו, מה שיגרום לכם לתחושה/ מעשים שיביאו אפליה לרעתכם...
ספציפית במקרה הזה אני באמת לא מצליחה להבין למה את כועסת עליה.
אני כן יכולה להבין את התסכול והכאב שלך שדברים לא מסתדרים, במיוחד בחגים שרוצים להרגיש משפחתיות ורוצים להרגיש שייכים.
אבל לדעתי להפנות את התסכול הזה להאשמה כלפי חמותך זה לא נכון.
ובתור אחת שההורים שלי גרים בחור, וכל הילדים למעט אחת עם רכב, עם כל ההבנה למצב שלהם שזו לא אשמתם שפשוט אי אפשר להגיע להורים שלי בלי שיקפיצו אותם מהעיר הקרובה- יש בזה משהו מאוד מאוד מעצבן בזה שהם לא עצמאיים עם ההגעה שלהם אף פעם.
בשנים הראשונות התחשבנו, היום כבר לא.
אי אפשר כל הזמן להתחשב במי שלא נייד.
אני בהחלט חושבת שצריך לקחת את זה בחשבון כשבוחרים איך ואיפה ובאיזה רמת חיים לחיות.
במדינה שלנו לא להחזיק רכב זה אומר קשיי ניידות וזה אומר למעשה ניתוק ממרכזי תרבות, משפחה, חברים וכד'.
(והיינו יותר מחמש שנים עם שני ילדים בלי רכב, אני מכירה גם את הצד הזה, ועדיין עם כל הקושי פשוט אי אפשר לצפות מאחרים להתחשב כל הזמן באתגרים שאי ניידות מביאים איתם)
ועוד דוגמה יש לי דודים עם בעיות ראייה ולכן לא נוהגים והרבה שנים היו מגיעים באוטובוסים להורים שלי והיה צריך להקפיץ אותם הלוך חזור לעיר הקרובה משם לקחו רכבת.
ובשנים האחרונות עם ההתבגרות שלהם ועם ההבנה שהסיטואציה מורכבת למארחים הם באים עם מונית ספיישל הלוך חזור.
רק לצורך ההמחשה, אבא שלי ישב שבעה לא מזמן, והם מהצד של אמא שלי בכלל
והם לרגע לא חשבו לא לבוא, באו לנחם במיוחד ולקחו מונית ספיישל הלוך- חזור, שעה נסיעה כל כיוון (והם אלה שגרים במקום ממש נגיש דווקא וההורים שלי גרים בחור)
מי שחשוב לו משפחה עושה מאמץ בתור מתארח להגיע ולא מצפה מהמארח שיממן לו את ההגעה.
אפשר להציע ממקום נעים אם אפשר להתחלק בכסף למונית ספיישל או מונית לעיר קרובה, ככה שתוכלו להיות עם כולם ולהרבות באהבה ובשלום, אבל לא ממקום מתנצח, אלא ממקום שבאמת מחפש פתרון ולא עיקרון.
לא יודעת מה שאר הדברים שגורמים לך לראות בחמותך אנוכית, אבל אולי יש משהו שאפשר לשנות בזווית ההסתכלות שלך, אפילו רק בשביל בעלך והשלום בית שלכם כדאי פעם לפרק ולבחון את ההרגשה שלך, מן הסתם לא נעים לבעלך שזה מה שאת חושבת על אמא שלו..
עובדה שגם בפועל זה גורם לך לפרש סיטואציות דרך ההרגשה הזאת, חבל..