בס"ד
לאבי מלך כוש היקר לי מאוד שלום רב
אני זוכרת את היום שבו הכניסו אותה לבית הנשים . היא לבשה שמלה פשוטה מאוד מלאה בקרעים ופניה היו מוכות ומלאות חתכים. וכל איבר ואיבר בגופה העיד על סלידה עזה
היא לא רצתה להיות שם.
כולנו ראינו את זה, ראינו , אבל לא הבנו למה.
אולי אם הייתה מאותם אנשים מוזרים שכונו יהודים ההיתי מבינה , הם לא הסכימו לחתן את בנותיהם עם אנשים שאינם בני עמם . לא משנה כמה כסף או כבוד יקבלו על כך...
אבל היא, מפונקת, אפילו לא הסכימה לגלות מאיפה היא, מי היא , אפילו לא איך קוראים לה.
אסתר, עלק, כאילו יש בכלל שם כזה
כאילו שזה נותן לה משו.
המלך אולי שיכור תמיד אבל הוא בהחלט לא טיפש הוא לא יקח נערה שהוא אינו יודע עליה דבר
אני זוכרת איך צחקנו עליה אני ואנער , הנסיכה ההודית המהממת, שכולנו ההינו בטוחות שתהפוך למלכה. היא הייתה דומה כל כך לוושתי .טוב אולי טיפה פחות יפה , כאילו שמשהו יכול בכלל להגיע לרמה של וושתי..
כולנו צחקנו , כי פחדנו .
פחדנו כי ידענו שאנחנו אולי יפות ומיוחסות ממנה, כולנו ההינו יפיפיות תבל ,בנות של מלכים ושרים חשובים . אבל לאסתר היה משהו אחר , היא לא היתה צריכה שמלה יפה או שבע חודשים בשמן המור , פשוט ככה , כמו שהיא עם עורה הירקרק ובלי שום חיוך מזויף ומילים יפות.
אסתר היתה מלכה.
בכל נים ונים בנפשה הגאה. ולידה כולנו ההינו נראות כמו נסיכות טיפשיות ומצחקקות. אפילו התך ידע את זאת, הוא נתן לה את כל מבוקשה. פעמים רבות בקשנו ממנה שתביא לנו משהו שיידענו שלא נקבל. היא תמיד שמחה לעזור. בעיינה החומות מעולם לא היה שמץ של רוע, והאמת שעכשיו כשאני חוזרת הביתה אני מתחילה לחבב אותה .
אתמול המלך הכריז על המלכה החדשה. איך לא זאת היתה אסתר.
כנראה למד משו מהחיים לצד וושתי ...
מה שבטוח,היאתהיה מלכה טובה ,אחת המלכות הכי טובות שהיו לפרס אי פעם.
ואני חוזרת הביתה .
האמת התגעגעתי.
אוהבת בתך אשגר