לא יודעת אם להמשיך לפגוש אותואנונימי בלנ"ו

משתמשת בניק הזה כדי למנוע אי נעימויות.

אני בת 23 ופגשתי בחור בן 24. בפגישה הראשונה היה נחמד וזורם, בפגישה השנייה כבר התחלנו יותר להעמיק ולי אישית היה מאוד טוב.

בסוף הפגישה השנייה הוא הציע לקחת אותי לתחנת הרכבת שנמצאת בערך 10 דקות נסיעה מהמקום שבו היינו. שמחתי על ההצעה ובעיקר שמחתי שהוא לא הציע זאת בפגישה הראשונה...

בנסיעה גיליתי אדם אחר לגמרי מאיך שהוא הצטייר לי בזמן הפגישה. נוסע רק על השמאלי, צופר ומהבהב לכל מי שנוסע שם לפניו, נדבק מאחורה, עובר לימני ונותן פול גז ואז חוזר לשמאלי אחרי שהוא עקף את הרכב שהיה שם, הוא הגיע ליותר ממאה קמש בכביש עירוני של 60. כמו כן הוא לא הפסיק להתלונן על זה שאף אחד בארץ לא יודע לנהוג וכל הנהגים סתם חוסמים את הנתיב השמאלי והכביש לא של אבא שלהם ועוד כהנה וכהנה פנינים.

אני כל הנסיעה שתקתי. הרגשתי שהוא ממש אלים על הכביש וזה היה פשוט ניגוד מוחלט לאיך שהוא הצטייר לי ולמה שסיפרו לי עליו. אפילו לא מיהרנו לרכבת כי יש לי רכבת בכל 20 דקות בערך.

השאלה שלי היא האם הנהיגה הזאת יכולה לסמל איזה בן אדם הוא גם כשהוא לא על הכביש והאם הוא יהיה בעל אלים ושתלטן. אם כן אז ברור שאני אודיע שאני לא מעוניינת להמשיך.

ואם הנהיגה לא אומרת כלום על האדם שהוא כשהוא לא על ההגה אני ממש מתלבטת כי אפילו אם זה רק על הכביש אלה עדיין דקות רבות ביום שבהן הוא אדם אחר ממי שהוא במציאות ואני ממש לא מתחברת לאדם הזה.

וכל זה כשבאמת היה לי כיף איתו בדייט השני...

לדעתי זה לא בהכרחנע"ג האגדי
מכיר אנשים עדינים שבכביש מתנהגים אחרת (נוסעים מעבר למותר בחוק נאמר ככה) , זה כמו במקלדת, מישהו עדין בחיים יכול להתנהג אחרת מאחורי ההגה או המקלדת. אם זה בגלל שככה זה נראה "מקובל" ואולי כי לא באמת מרגישים את הצד השני..

למרות שהנהיגה שלו באמת נראית מוגזמת, להיצמד ולהבהב על 100.. אבל זה לא בהכרח מאישיות אלימה
לא יודע מה לומרארץ השוקולד
מצד אחד, מסכים עם @נע"ג האגדי שאופן נהיגה לא בהכרח מלמד על אישיות האדם בשאר הדברים.
מצד שני, צורת הנהיגה הזו בעייתית מאוד והאם היית רוצה להתחתן עם מישהו שמחפש איך למות בתאונת דרכים?
ויסלחו לי האנשים על החריפות, אבל רכב זה כלי שיכול להרוג וחשוב להפנים זאת.
אין מה להתנצל,זו אמת פשוטהנע"ג האגדי
אולי היה לו יום מגעיל והוא כבר היה עייף?תל אורות

הייתי נותנת צ'אנס נוסף ואם זה חוזר על עצמו בסוף הפגישה, אפשר לומר בעדינות שזה נראה לך מסוכן. אם הוא מתייחס לזה כראוי, אז אחלה. אם הוא יזלזל ויאמר לך שזה לא עניינך וכו', הלאה.

את היית שםהפי
אנחנו לא ..
השאלה באיזה רמה זה היה?
אם מוגזם זה לא תירוץ לכלום .

ואם לא ממש מוגזם אולי הוא רצה שתספיקי את הרכבת ? לבנים זה לא תמיד פשוט נסיעה עם המדויטת .הם הרבה פעמים מתנהגים מוזר.

אני גם אמרתי למישהו שיצאתי איתו .. הי הי אמאל'ה והוא צחק. אבל לא כולן כמוני (; אבל את כן יכולה לזרוק לו משהו ..
למרות שלזרוק לו משהו על נהיגה חח זה משהו לא פשוט.
אולי, רק אוליפשוט אני..

הוא נהג כך מתוך מחשבה מטומטמת שזה ירשים אותך.

לגברים מסוימים יש קטע כזה לנסות להיות מאצ'ואיסטים כשהם רואים אשה שמוצאת חן בעיניהם.

זה לא תמיד רע, פשוט צריך לקחת את זה למקומות טובים ולא להשתוללות על הכביש. למשל כמו הבחור הזה:

וַיְהִ֡י כַּֽאֲשֶׁר֩ רָאָ֨ה יַֽעֲקֹ֜ב אֶת־רָחֵ֗ל בַּת־לָבָן֙ אֲחִ֣י אִמּ֔וֹ וְאֶת־צֹ֥אן לָבָ֖ן אֲחִ֣י אִמּ֑וֹ וַיִּגַּ֣שׁ יַֽעֲקֹ֗ב וַיָּ֤גֶל אֶת־הָאֶ֨בֶן֙ מֵעַל֙ פִּ֣י הַבְּאֵ֔ר וַיַּ֕שְׁקְ אֶת־צֹ֥אן לָבָ֖ן אֲחִ֥י אִמּֽוֹ:

לא הייתי מורידה את יעקב אבינו לרמה הזותל אורות

כתבתי שהוא לקח את זה למקום טובפשוט אני..

עשה מעשה טוב כשהוא ראה אשה יפה, לא נהיה בריון 

שוב-הורדה ברמה. "ראה אישה יפה, עשה טוב".תל אורות

אבותינו הקדושים ובפרט יעקב אבינו לא עבדו לפי ההורמונים. 

לא רוצה לנצלש, לכן אעצור כאןפשוט אני..

וזה לא אומר שאני מסכים איתך חיוך גדול

בוודאי שמתחת להכל יש עניין של רוח וקודשאלפיניסטית

אבל כל היופי זה שהאבות והדמויות הקדושות בעבר היו אנושיות, אין שום בריחה והתעלמות בתנ"ך מהדחפים והכישלונות שלהם. הם לא הולכים על מים ומגלמים דמות חסרת פגמים. הם יהודים שרוצים להתקרב לאלוקים ולקיים את רצונו ועדיין נופלים וקמים, נכנעים ליצר וחוזרים בתשובה.

ועדיין לומר שיעקב אבינו החליט "להרשים" את רחל אמנותל אורות

כי הוא חשב לעצמו שרק ככה היא תסתכל עליו, ובגלל זה החליט לגלול אבן זה ממש עיוות של הפשט. אולי גם נאמר שרבקה החליטה "להרשים" את אליעזר ולכן השקתה את כל הגמלים? זה הרי לא נכון. בכללי, הוא פשוט הגיע למקום, ראה שכולם עומדים ומחכים שיגללו את האבן ביחד(כי היא הייתה כבדה בשביל אדם אחד) והוא החליט להזיז אותה. לומר שזה היה בגלל שרחל עברה במקום? נו, באמת. 

כן, טוב, אני בהחלט מסכימהאלפיניסטית

רק רציתי להוסיף שכן יש מקום בתורה למניעים אנושיים - גם אצל אנשים קדושים.

חייב להביןנע"ג האגדי
מה הפשט לדעתך. יעקב בא ורואה את העדרים מקובצים סביב הבאר ושואל למה לא פותחים והם עונים צריך את כולם, ואז כתוב שרחל באה עם הצאן ויעקב רואה אותה ומיד הוא מגולל את האבן.
הפשט ללא ספק הוא שיעקב מסיבה כלשהי שקשורה ברחל גלל לבדו את האבן
הפשט הזה חלקינוגע, לא נוגע
לא סתם הכתוב חוזר ומזכיר "לבן אחי אמו" שלוש פעמים, ולא סתם יופיה של רחל מוזכר רק בהמשך (כלומר צריך קודם להבין את הפסוק בלי לדעת שרחל הייתה יפה ורק אח"כ להוסיף את המידע הזה בכדי להבין את הפשט הנכון של הפסוק, כלומר את הפרופורציות)
לדעתי זה מלמד על האישיות, אין ספק!פאי תפוחים
אבל לי נשמע שהוא ניסה לעשות עלייך פוזות ולכן הוא רצה שתסעי איתו
וואו זאת כזאת מחשבה מטומטמתadvfb
אני מקווה מאוד שהוא לא חשב את זה
לא הייתי חושד בבנאדם סביר בכך. ז"א בטח שאפשר לעשות פוזות בנהיגה, אבל לא ככה
זה מטומטם, פשוט מטומטם.
הדרך שבה מתואר שהוא נוהג בכביש סבירה בעיניך?פאי תפוחים
כן, יצא לי לנהוג שאני עצבניadvfb
גם אם זה לא בסדר ולא נעים זה עדיין אנושי להתעצבן על הכביש. הייתי חושש יותר מחוסר הטקט שכך הוא נוהג מול הבחורה מאשר בהתנהגות עצמה.
צירוף כל ההתנהגויות המתוארות זה סביר?פאי תפוחים
לנהוג 100 קמ"ש במקום 60 בכביש עירוני, להיצמד לאנשים, לצפור לכולם, לעקוף את כולם ולהיות אלים על הכביש?
תלויadvfb
יש כבישים עירוניים שאף אחד לא נוסע בהם ואין הולכי רגל גישה אליהם ולפעמים מכוניות נוסעות שם כפליים מהמהירות הרגילה.
להיצמד למכוניות, לצפור בקטנה למכוניות (אם לכל מכונית הוא צופר כמו חולרע אני יסכים איתך) לעקוף את כולם - אלו מעשים שלא בסדר בכלל בכלל. אך לא תמיד הם מסכני חיים ולא תמיד הם "לא נורמליים". גם אם הם לא בסדר.
אבל אין לו באמת סיבה להיות עצבניאלפיניסטית

הוא חזר מדייט שהכל היה סבבה וטוב, מה הוריד לו את המצב רוח שהפך אותו לחיית כביש?

בהחלט לא נשמע נעים...השתדלות !
יכול להיות שהוא מתחיל להיפתח אלייך, מרגיש יותר נוח, ואז באמת תוכלי לגלות בעוד דייט איך הוא מתנהג ואיך הוא מדבר על אנשים אחרים (שזה מראה המון). ואם זה גס או חסר סבלנות או מזלזל- התשובה תהיה לך ברורה יותר אם את רוצה להיות עם אדם עם אופי כזה.

את יכולה לשאול אותו בעדינות למה הוא נסע מהר ואם הוא תמיד נוסע ככה, אבל לשאול בקלילות שלא יכביד את האווירה, והוא ירגיש בנוח לענות בכנות.

אם היה טוב בדייט עצמו חבל לחתוך ככה, אבל זה בהחלט משהו ששווה בירור.
מסכים, יפה כתבתפאי תפוחים
"אל תרגזו בדרך"advfb
עבר עריכה על ידי advfb בתאריך כ' באדר תשפ"ג 14:18
הדרך היא מקום לוחץ. הכביש בכלל לוחץ. אני יכול להבין שאדם מתנהג בכביש באופן יותר אימפולסיבי. זה לא חייב להיות מייצג, לכן נראה לי שלא כדאי להוריד מהפרק בגלל זה אבל מתי שנתפתחים יותר אפשר ורצוי להעלות את החוויה הנקודתית הלא נעימה הזאת. אני יושע על עצמי שהכביש מעורר אותי להתעצבן הרבה יותר וזה ממש לא מאפיין את ההתנהכות הרגילה שלי.
תרגיל פשוטהסטורי
תשבי בחדר שקט ותחשבי עם עצמך, האם את רוצה שבעוד חמש שנים, הילדים שלך יוסעו, באופן קבוע, ע"י נהג ש:

"נוסע רק על השמאלי, צופר ומהבהב לכל מי שנוסע שם לפניו, נדבק מאחורה, עובר לימני ונותן פול גז ואז חוזר לשמאלי אחרי שהוא עקף את הרכב שהיה שם, הוא הגיע ליותר ממאה קמש בכביש עירוני של 60. כמו כן הוא לא הפסיק להתלונן על זה שאף אחד בארץ לא יודע לנהוג וכל הנהגים סתם חוסמים את הנתיב השמאלי והכביש לא של אבא שלהם ועוד כהנה וכהנה פנינים.

אני כל הנסיעה שתקתי. הרגשתי שהוא ממש אלים על הכביש...".

תשובה ממש לא אחראית וממש לא הוגנתadvfb
אם נלך בראש כזה לדייטים בחיים לא נתחתן. כמו שאור אלון כותב ב"ללכת על כל החופה" כאשר תופסים מגרעה בפרטנר במהלך הדייט ומכפילים אותה בחמישים שנות נישואין אין סיכוי למצוא משהו וזה גם לא נכון ותוקע את כל הזרימה. יש אנשים שיותר קשה להם בכבישים ולפעמים אדם נמצא בפחות מחוסר מודעות ביחס לסובביו. קורה להרבה טובים. זה לא אומר שהם לא יכולים להתנהג אחרת
זה לא אומר שהתנהגות זאת היא אופיינית למכלול ההתנהגות שלהם.
סתם להשוואה אני מכירה טכנאי מחשביםתל אורות

שיושבים מול המכשיר ו"מברכים" אותו מכל הבא ליד כשהם מתמודדים מול בעיה קשה. מנגד, הם בחיים האמיתיים לא מדברים כך לאחרים. (אגב-כשמדובר בכבישים בעייתיים כמו באיזור ת"א או השומרון, אפשר להבין את מי שעצבני)

הבעיה אינה הדיבורים, אלא ההתנהגות המסכנת ומסוכנתהסטורי
אם היה מדובר רק על דיבורים, אפילו על התעצבנות על נהגים שמפריעים - בהחלט הייתי מציע לתת הזדמנות, להקשיב, לבדוק סיטואציות אחרות ולפתוח את הנושא בשיחה כנה.

כאן מדובר על רשלנות פושעת, בלשון חז"ל "שוגג הקרוב למזיד", שאם מישהו ימות מנהיגתו המופקרת (כשדיני תורה נוהגים בשלמות) עיר מקלט לא קולטת אותו וכל ימיו צריך לברוח מגואלי הדם.
זאת לא עוד מגרעההסטורי
זאת התנהגות פושעת. חוקי תנועה נכתבו בדם.
חוקים הם חשובים מאודadvfb
התנהגות מסוכנת על הכביש לא תמיד מתכתבת עם חוקי תנועה. אם אתה לא נוהג מעל המהירות המותרת ועושה הכל לפי החוק פלס, אשריך.
יש הבדל גדול, בין לעבור בעשרה קמ"ש את המהירותהסטורי
לבין:
"נוסע רק על השמאלי, צופר ומהבהב לכל מי שנוסע שם לפניו, נדבק מאחורה, עובר לימני ונותן פול גז ואז חוזר לשמאלי אחרי שהוא עקף את הרכב שהיה שם, הוא הגיע ליותר ממאה קמש בכביש עירוני של 60. כמו כן הוא לא הפסיק להתלונן על זה שאף אחד בארץ לא יודע לנהוג וכל הנהגים סתם חוסמים את הנתיב השמאלי והכביש לא של אבא שלהם ועוד כהנה וכהנה פנינים.

אני כל הנסיעה שתקתי. הרגשתי שהוא *ממש אלים* על הכביש..."
אפשר לעשות את כל זהadvfb
ללא סכנת חיים. זה לא הופך את זה לבסדר כמובן.
כל הנהגים המופרעים אמרו 'לי זה לא יקרה'...הסטורי
עד שזה כן קורה
אל תלמד אותיadvfb
עברתי בעבר תאונת דרכים קטלנית וגם נפצעתי. פרמטרים חוקיים חשובים ככל שיהיו הם לא תמיד ערובה להצלחה. הכל קשור לתנאי השטח ונהג עם יכולות טובות יותר יכול לנהוג בצורה שלא תסכן אף על פי שהיא לא חוקית.
אין לי עניין שאנשים ילכו בניגוד לחוק, להיפך. אמנם החוק הוא לא העיקר. העיקר זה שיקול דעתו של הנהג, ערנותו ביחס ליכולותיו וביחס לתנאי הכביש. בגלל שאנשים הם עם יכולות נהעגה שונות יש חוק אחיד לכולם וככה צריך להיות. זה לא בסדר לנהוג בצורה אלימה אך שה לא בהכרח מסכן חיים בצורה מיידית.
אבל זה קשור לא רק ליכולות הנהג אלא גם לפיזיקהפשוט אני..
במהירות גבוהה מרחק הבלימה עולה.
במהירות גבוהה התנגשות תהיה קטלנית יותר.
כשנצמדים לרכב מקדימה לא יכולים לעצור במקרה חירום. לא אולי, לא תלוי, פשוט לא אפשרי. זה פיזיקה. אם הנהג מקדימה יצטרך לבלום בגלל אלף ואחת סיבות ואתה נצמדת אליו - תהיה תאונה. בוודאות. ואולי יהיו פצועים. ואולי יהיו הרוגים.

אם אתה נוסע על 100 קמש בכביש עירוני, אתה בוודאות מסכן חיים של אנשים. לא אולי, לא קשור ליכולות הנהיגה שלך. פיזיקה.

^^^^הסטורי
אם הולך רגל יתפרץ לכביש, כשלא מצפה לעוקף מימין ואתה על 100...
חזק ביותרארץ השוקולד
"ישמע חכם ויוסף לקח"
(יותר חשוב לנהגים להפנים זאת ואז אולי מספר ההרוגים בכבישים ירד מממוצע של אחד ליום בארץ)
לא בהקשר של דייטיםלגיטימי?

יצא לי לפגוש אנשים, לעבוד איתם תקופה, ואז מידי פעם לתפוס איתם טרמפ.

הופתעתי לפגוש אנשים שונים לחלוטין מאיך שהכרתי אותם - רמת העצבנות שלהם על הכביש מאוד גבוהה, השפה שבה הם השתמשו לתאר את הנהגים האחרים בכביש - אילו דברים שלא ראיתי שמתבטאים בעבודה. אם הייתי מכירה אותם רק מהנסיעה, לא הייתי רוצה איתם שום קשר. אבל בחיים האמיתיים, היום יומיים, בעבודה - הם היו אנשים אחרים לחלוטין. אולי השפה שבה דיברו לידי היא אחרת ממה שהם מדברים בסביבה הביתית - בעצם, בטוח שהיא שונה. לכל אחד מאיתנו יש כמה 'אני' שקשורים בהקשרים שבו אנחנו נמצאים. אני של העבודה זה לא אני של הלימודים זה לא אני של הבית - הם כולם תתי מרכיבים בדבר הגדול שהוא אני.

ואדגיש - עד אותה העת הכרתי אותם כעמיתים לעבודה, כולל שעות ארוכות יחד, במצבי לחץ ובמצבי רוגע, מול הצלחות וכישלונות, בשגרה ובאירועי חוץ - והם באמת אנשים טובים (אבל גם לא הייתי מתחתנת איתם, מסיבות שונות). אחד מהם משדר כלפי חוץ דברים שאולי הייתי מפרשת כאלימות ושתלטנות, אבל אחרי שהכרתי אותו מקרוב יותר הבנתי שזה רק מעטפת חיצונית, איזשהו פאסון שהוא בונה לעצמו (תחשבי סגנון של מפקד עם דיסטנטס בצבא) - אבל אני לא הייתי רוצה לצאת עם אדם כזה, לעומת מישהי אחרת מהעבודה שרצתה, והם אכן נשואים היום באושר...

בנוסף, מכירה אנשים ששינו לחלוטין את סגנון הנהיגה שלהם - אחד כשהוא נהיה אבא, והשנייה כשהיתה מעורבת בתאונה (ב"ה משו קל, נזק רכוש בלבד).

מה לדעתי כדאי לעשות במצב הזה?

בעיניי, אחד הדברים הכי קריטיים לזוגיות - זה תקשורת. זה לדבר על מה מפריע לנו. זה לראות איך הצד השני מקבל ומתמודד עם זה, ולראות אם יכולים לנהל שיח כן ואמיתי על זה. לכן אני חושבת שנכון להעלות את זה בפניו.

עם זאת, אל תצפי שהוא ישתנה. קחי בחשבון שזו מגרעת מבחינתך, ואת צריכה להחליט אם זה משהו שאת מוכנה להתמודד איתו.

(ואני לא יודעת אם זה מתאים\שייך, אם את מחליטה להמשיך את הקשר, ואם אתם מאלה שאוהבים ללמוד יחד, אולי זה יכול להיות רלוונטי. או לפחות שווה בדיקה).

אדם ניכר בנסיעתוחסדי הים
רק אומרתמה???
שיש לי חברה כזו- בחיים עצמם עדינה נורמאלית וכו'
אבל על הכביש? ה' ירחם
ואוו שאלה מעניינתkaparalay
החוויה נשמעת באמת לא נעימה, ואני מצטערת איתך על התחושות והפערים שאת מתארת..

אני לא חושבת שהייתי מקישה מכאן לאיזושהי אלימות או שרלטנות מחוץ לכביש.
נגיד עבר לי בראש שיכול להיות שאלו הרגלי נהיגה לא מוצלחים (בלשון המעטה) שהגיעו מהבית או מהחברה והם לאו דווקא עצמיים לו.
כמובן שזה לא הופך את הסיטואציה עצמה לנעימה יותר או בטוחה יותר, אבל זה כן משמעותי לאופן שבו את מסתכלת על הבחור (ואגב, זה גם כנראה הופך את זה ליותר הפיך ובר שינוי)..

יחד עם זה, 2 דברים (הם קצת פחות אופטימיים, אז סליחה מראש)-
א. אני חושבת שאופי הנהיגה היה יכול להדאיג אותי גם בלי קשר לאלימות מסוגים אחרים, מצד ערך החיים (שלו, של נהגים אחרים, של הולכי רגל, שלי, של הילדים שלו וכו'..).
כתבו לך על זה כאן בכמה תגובות אז לא אפרט מעבר לזה.
ב. עם כל זה שהאלימות כן/לא משתקפת מאופי הנהיגה- קחי בחשבון שאתם רק בפגישה שניה, ובאופן כללי יש עוד דברים שאת עדיין לא מכירה בו ושעדיין לא ראית. זה הגיוני בסה''כ..

וחייבת להגיד שהשאלה שלך באה לי בדיוק מדהים, כי בדיוק חשבתי על הנהיגה (טעונת השיפור) שלי בימים האחרונים..
זאת לגמרי עבודת מידות, והיא ממש ממש קשה כי יש בנהיגה ברכב איזו אשליה איומה של שליטה..
בקיצור, חיזקת אותי להתחזק בעניין, בעז''ה. תודה(:
לעניות דעתי הנהיגה מלמדת הרבה על אנשיםאוויל מחריש
זה מאפשר לך לראות אותו בזווית שונה.
רכב זה כלי מסוכן ביותר, ראוי להתייחס לזה כמו משחק בנשק.
קראתי על זה מעט כותרות ונראה שיש קשר ברור בין אישיות להתנהגות בכביש, אני ממליץ לך לקרוא גם.
מכיר גם חבר'ה עם לב זהב ששיחקו בנשק..נע"ג האגדי
זה כנראה מתחבר למה ש @kaparalay כתבה, שיש תחושת אשליה של שליטה ברכב. יש גם אי אמון בתאונה..
כנראה לכן צריך מוח שליט על הלבאוויל מחריש
אמת. צודק לגמרי..נע"ג האגדי
צריך להדגיש שנראה שאצל הבחור פה זה עקרוני,אוויל מחריש
זה לא נראה לך בעייתי יותר מאשר מה שתיארת בהתחלה?
אם זה עקרוני באמת אז בעייתינע"ג האגדי
העניין הוא שאני מאמין שאנשים שנוהגים ככה מעקרון זה בגלל שהם לא "מאמינים באיום" הם לא מרגישים את הסכנה..
אם הוא באמת ובתמים מאמין שככה ראוי לנהוג זה בעייתי יותר.

בין כך ובין כך הנהיגה הזאת בעייתית מאוד
אני חושב שזהekselion
לא חד משמעי.. אבל ללא ספק נורה אדומה.זה לא סימן טוב בכלל
אני גם חושבתבנחת.
שזה מראה ממש חלק על הבנאדם.
להיות עצבני בכביש, זה לא רק נקודתי.
אולי בפועל זה נקודתי, אבל אם זה בא לידי ביטוי בצורה הזו ועוד בכביש ששם אין מקום לטעויות
אז הייתי שוקלת שוב.
וואוו זה מזה מורידאפרת???
למרות שלא תמיד באמת משקף את האישיות.
אולי חשב שזה ירשים אותך.. לכי תדעי
..חצילים
אני פעם הייתי נוהג ממש כמו משוגע עד שעבר לי

אבל זה לא היה עם קללות ועצבים אלא סתם בקטע של למהר ולהינות מהסיכון

הכעס הוא באמת משו שכדאי לשים לב אליו
שאלה טובהאם רק נאמין
בניגוד לחלק מהתגובות כאן, הייתי שם בצד לחלוטין את אופי הנהיגה הלא זהיר, ומבודד את הפן ההתנהגותי בסיפור.

כי נהיגה לא זהירה זה סך הכל עוד מגרעת וזה בר שינוי די בקלות. מאמין שאדם שאיכפת לו מאשתו/חברתו ישלוט על עצמו וישנה הרגלים מהבחינה הזאת. לעומת זאת אם נחשפת כאן להתנהגות בינאישית פוגענית/אלימה בעינייך אז זה העניין החשוב. בנוסף לזה שהוא משום מה בחר להתנהג ככה לידך.

בהצלחה
אבלבנחת.אחרונה
לא צריך להיות לו אכפת ממישו ורק אז הוא משנה הרגלים.
זה לא יכול להתחיל משם.
אם אדם לא לוקח אחראיות על עצמו אז למה שיקח על לשנות עצמו בשביל מישו?
לנשואים ששכחו. מה אומרים על כל העניין הזה?ארץזיתשמןודבש

ממגדלי השנהב

מבטיחים לנו שרק שם את עצמנו נאהב

מהארמונות המפוארים והמתנשאים

אשר שייכים רק לנשואים

טיפים לנו הם מחלקים

שבלעדיהם בטוח נישאר רווקים

"תפסיקי להיות בררנית" מלמעלה צועקים

על המדרגות המפותלות מנסה לטפס

דייט ועוד דייט, כבר קשה להתאפס

הלב המסכן שאף פעם לא מוותר

כבר טיפה מתחיל להישבר

"האם אתם זוכרים את התקופה הקשה?"

אני צועקת אליהם מזיעה מקומת המדרגה

"אל תוותרי" אני לוחשת לעצמי בכוחות אחרונים

את תגיעי לפסגה וזה לא יקח שנים

תזכרי אני לוחשת לעצמי

"שאגיע לפסגה לא אשקע בחלומי"

את תשימי מעלית על האדמה

תעזרי לאותם הרווקים במלחמה!

את רוצה תשובה מה אומרים על הדבר הזה?אריק מהדרום

או ששאלת שאלה רטורית?

מעניין אותי אם מזדהים עם התחושותארץזיתשמןודבש
בכותרת שאלת נשואים מה הם אומריםאריק מהדרום
או שאת שואלת דווקא רווקים ולכן הפרסום בלנ"ו?
"לנשואים ששכחו" זה שם השירארץזיתשמןודבש

אבל אולי באמת אשים ציטוט שיהיה יותר מובן

עריכה: אי אפשר לערוך, אבל תזרום 

אני שואל שובאריק מהדרום
את רוצה לדעת מה אני חושב על השיר שלך כנשוי?
כן, גם מענייןארץזיתשמןודבש
באת לומר שהנשואים מתנשאים כאילו?זיויק
ח"ו מתנשאיםארץזיתשמןודבש
זה מבטא את ההרגשה שלי שלפעמים מרגישה (ולפעמים גם החברה גורמת להרגיש) פחות מוצלחת ממישהו שכביכול הצליח והתחתן
ח"וזיויק
אני מקווה שאת מספיק בעלת ביטחון עצמי שלא תלוי בשדרים כאלה
את ציינת שהארמונות מתנשאיםאריק מהדרום
זה גורם לחשוב שאנחנו גם כן מתנשאים.
אוקי היה חשוב לי לשאולאריק מהדרום
כי השיר כשלעצמו לא מזמין נשואים להגיב כל כך כי הןא מתאר אותנו כמתנשאים ומנותקים ומעצבנים.

אז קודם כל זו פוזיציה בעייתית כי כביכול את שואפת להפוך למשהו מאוד מאוד שלילי על פי השיר, את שואפת להיות נשואה וכאמור השיר הזה לא מאיר נשואים באור חיובי.

דבר שני זה שרווקים לפעמים רואים את הנשואים בצורה כזו ששכחנו את איך זה להיות רווק ואנחנו רוצים שרווקים יפסיקו להיות בררנים זה לפעמים מתוך רצון לעזור, אנחנו לא היינו בררנים אף פעם, ולא מבינים כל כך את הצורך ברשימת המכולת של החברים שנשארו רווקים וכשמציעים הצעה והיא נפסלת או סתם מנסים לשוחח על העניין, אנחנו מואשמים בניתוק ובחוסר רגישות וטאקט וששכחנו איך זה להיות רווקים, לא, לא ממש שכחנו, פשוט אף פעם לא היתה לנו ממש רשימת מכולת, אף פעם לא היה לנו מחסומים רגשיים בעניין, אנחנו רוצים לעזור לאלה שנשארו רווקים אבל אנחנו מואשמים בהתנשאות אז מוטב אולי שנעזוב אתכם בשקט כדי לא להפריע.

ואז אנחנו מואשמים שאנחנו לא עוזרים מספיק.

ודבר אחרון, נישואין זה לא ארמונות מפוארים לרוב, יש הרבה מאוד התעסקויות שיש כנשואים ואין לרווקים, הרבה פעמים דווקא ההפך, הרווקות היא זו שהופכת אותך לפריווילג בלי צרות פרנסה, עצמאות, גידול ילדים ועוד.

טוב לפעמים יש טיפה התנשאותארץזיתשמןודבשאחרונה
אבל זה לא המסר שרציתי להעביר כאן! זה יותר בא להעלות למודעות את הכאב של הרווקים ואת ההרגשה שהם פחות טובים אם הם לא נשואים. כמובן שזה עבודה עצמית שבן אדם צריך לעבוד עליה, אבל באמת זה עניין מאוד רגיש ולפעמים הסביבה לא מספיק מודעת ורגישה לזה ותמיד טוב לעלות למודעות את הרגישות הזאת.

וגם באמת צריך להבין את החשיבות בלהתעסק בשידוכים, כן יש כאלה שיש להם קושי בלמצוא, אבל באמת חושבת שכחלק מתיקון העולם והמוסר האנושי שידוכים זה צריך להיות נחלת הכלל.

התייאשתי מלעקובזיויק
אחרי השרשורפלצת של @Lavender

בלתי קריא בעליל מהפל'

הגיוניintuscrepidam
"ידידי, אילו היה באפשרותי לתת לך דבר אחד בלבד, הייתי נותן לך את היכולת לראות את עצמך כפי שאחרים רואים אותך. אז היית נוכח לדעת עד כמה הינך אדם מיוחד במינו" ב. בילינגס
טוב חיפשתי מלא זמן והתייאשתי חחחלא יודעתת
שלחו פה פעם מספר של הרב חיים קורץ..מישהו יכול בבקשה לשלוח שוב?
שלחתי בפרטי קיבלת?קעלעברימבאר
כן תודה רבה!!לא יודעתת
מומלץזיויקאחרונה
דייט ראשון בחיים, חייב קצת עזרה, בעיקר בנות...נו, ההוא מהזה

האמת אני בכלל לא בטוח אם הפורומים פה עדיין פעילים😂

אבל ככה, ביום שני הבעל"ט דייט ראשון בחיים ואני חייב טיפה עזרה

לא מצפה שתגידו לי בדיוק מה לעשות, בסוף העניין הוא להיות אני, אבל קצת...

אז ככה, הרבה אמרו לי ללבוש בגדים שהם 'אני' ושנוחים לי, בדר"כ אני הולך עם חולצות גלופה, אז בגלל שזה חול המועד חולצת לבנה של הישיבה זה סבבה?

מיקום - בפנים? בחוץ? מקום מבודד? עם עוד אנשים?

וטלפון יום אחרי? זה דבר שעדיין עושים?

אה, ולצערי אני נטול רכב, לחכות איתה אח''כ לאוטובוס?

תודה מראש לכולם!!

שלא לדבר על הפרס הגדול!כינור יהודי

התקדמות לקראת הקמת בית! (איתה או עם מישהי אחרת בעז"ה)

להעלות סטנדרטים או להתפשר?Lavender

בתור בחורה שיוצאת לדייטים, אני שמה לב שבאמת מפריע לי מראה חיצוני של רוב הבחורים. 

ואיכשהו אני פוסלת את רובם בגלל המראה החיצוני, מצד אחד יש את המשפחה שמייעצת לי לתת צ'אנס ולראות אולי בדייט עצמו לא יפריע לי המראה,

מהצד השני החברות מייעצות לי "תסתכלי במראה ותעלי סטנדרטים"

ואני עצמי לא יודעת מה להחליט, כי אין לי בעיה לחכות בשביל הבחור המושלם, אבל מהצד השני לא רוצה לפספס את הרכבת ולהגיע לגיל מבוגר...

(ולא, אני לא מחפשת את הדוגמן האולטימטיבי, אבל כן בחור שנראה סבבה)

מה אומרים?...

לא הבנתיintuscrepidam
עוד מכה ועוד מכהגרי

עוד סירוב ועוד התעלמות עוד היעלמות ועוד "גוסטינג".

"מִכַּף רֶגֶל וְעַד רֹאשׁ אֵין בּוֹ מְתֹם פֶּצַע וְחַבּוּרָה וּמַכָּה טְרִיָּה"

יפה מאוד זיויקשפלות רוח
נכון כנ"ל שתי גרושות התחילו איתי מוצשאדם פרו+

ונעלמו, חברה בדיוק התקשרה והציעה. בלה בלה.

אין מה לעשות יש אנשים שמקשים

מורידים את הרמה בשביל כולם.

אין נאמנות.

מסוגלות להתכתב ולדבר ולהתלהב בערב.

בבוקר והנה היא נעלמה.

אם זה ינחם אותךהמצפה לישועה

אני לא לפני הרבה זמן הייתי כל כך תמים שלא הכרתי את זה דיברתי עם מישהי(וזה היה דרך מישהו שהכיר ביננו)וקבענו שלחתי לה הודעה והיא לא ענתה..

אני בלי ווטסאפ וכו' אז ממש לא הבנתי חשבתי שהפל' לא עובד אולי היא לא קוראת הודעות סמס...

התקשרתי גם לא ענתה חשבתי הפל' שלי הלך...

ואז גיליתי שיש שם לדבר  הזה מאז כבר היו עוד כמה דברים דומים...

:')חתול זמני

הייתה לי פעם שהתפניתי לבית חולים בפתאומיות בלי טלפון ולבסוף הייתי יותר מחודש בלי טלפון איני יודע כמה שיחות שלא נענו

מה הבעיה של אנשיםאני:)))))אחרונה

לומר פשוט שלא מתאים?

בדייטים עצמם ובין הדייטיםadvfb

עולים תחושות בדייטים עצמם

עולים תחושות בין דייט לדייט

מה דעתכם המקום שצריך לתת לסוגי התחושות?

מה זה יכול לומר שיש פער בין התחושות בדייטים לתחושות בין הדייטים (לכאן או לכאן)? 

סתם מבאסהפי

שיש פער זה לא אמור להיות ככה..

אני חושבת שעל הגבר יותר ליזום בין דייט לדייט לפחות לפתוח את השיח . אבל התפקיד שלה זה להיפתח ולא להיסגר

מסכימהרק נשמה

בעיקר עם הקטע שעליה מוטל להיפתח לי זה לפעמים לא זורם ולא כי אני לא רוצה ואני רואה איך זה גורם לנסיגה בצד השני

נכון זה לא פחות קלהפי
כל אחת והקצב שלהadvfb

יש הבדל אם זה תקוע לבין אם זה לוקח זמן..

כאילו אם בחורה לא זורמת איתי כפי שציפיתי אבל זורמת במידה מסויימת ומראה עניין אז זה לגמרי חלק מהמשחק

יש הרבה קשרים שנתקעיםהפי

כי הבחורה חסומה ולא משתפת ..

והבחור גם באנרגיה זכרית פצועה - לא יוזם / רגשי נחיתות / חושב מה היא תביא לי בתמורה .

זה חוסם לגמרי את הבחורה אי אפשר להכיר ככה

ככה יש הרבה קשרים שנתקעים עוד לפני הדייט/ בדייטים ראשונים ,שיכול להיות להם פוטנציאל גדול אם כל אחד היה מתחבר למהות שלו ..

אהבתי את הביטוי אנרגיה זכרית פצועהמחפש שם
נשמע כמו חתול רחוב פצועחתול זמני

לא יודע לא מתחבר לכל משחקי המגדר האלה

וואי לגמריadvfb

בתור גבר זה ממש מתסכל שהבחורה חסומה.

אבל יש הבדל אם היא חסומה לבין זה שלוקח לה זמן יותר לשתף.. לפעמים קצת סבלנות והדברים נפתחים.

וגם לגבי האנרגיה הזכרית - יש הבדל אם הגבר בכלל לא מביא את עצמו, לבין זה שלוקח לו קצת זמן לצבור אמון ובטחון.

מענייןמחפש שם
איך את מזהה את ההבדל? מתי את נותנת זמן וסבלנית לתהליך של צבירת בטחון ומתי את חותכת? 
חח אני בןadvfb

ונראה לי שהעקרון נכון לשני המינים,

שרואים מגמת התמקדות אז זה יכול לתת יותר בטחון ואמון שהקשר מתקדם בצרוה טובה

את יודעת להצביע על דברים שחוסמים/ עוזרים לך להפתח?מחפש שם
מה שהכי עוזר להיפתח זה פשוט טבעיותרק נשמה

לא לשחק את כל המשחקים ולא לנסות להיות מי שאתה לא, אפשר להבחין אם בן אדם הוא עצמו או מנסה לחקות משהו אחר

אמןמחפש שם
זה קטע כי אתה מאמין שאם תהיה משהו מסויים אז מי שהולך תפתח בזמן שזה יקרה כשפשוט תהיה אתה...
מממ אני בעיקר מדבר על מחשבות והרגשות תוך כדיadvfb

והגיוני שהזמן בין לבין נועד לעיכול,

לכן הפער הוא לא פער שזה הפוך בהכרח שבאחד מהם מרגישים טוב ובאחד מהם מרגישים לא טוב..

לפעמים קרה לי שהרגשתי יותר טוב בין לבין מאשר בפגישות עצמן

נראה לי שזה שכל ורגשרק נשמה

כאילו מה שאתה חווה בדייט זו החוויה עם האישה עצמה, נעים או לא נעים יש משיכה או אין קיצור בעיקר רגש, איך הווייבים שלכם נפגשים

ובין הדייטים שההתלהבות והרגש יורדים השכל מתחיל לנתח מה היה ואם זה מתאים או לא

ובתשובה לשאלתך שתי התחושות מאוד חשובות ונראה לי שהעיקר זה איך מרגישים בדייט עצמו, ובקשר למחשבות שבין לבין לראות אם הן באות משכל ישר או מפחדים ודמיונות

הדוגמא הכי בולטת שאני חושבת עליה זה אם נגיד בדייט אתה לא מרגיש משהו מיוחד, מרגיש שזה לא כזה קשור, אבל אחרי זה בשכל אתה חושב שוואו זה אבל בדיוק מה שאני מחפש, אם זה לא דייט ראשון שני אז נראה לי ברור שאין למה להמשיך)

יפה, תודה!advfb
מציע חידוד - רגש ודמיוןadvfb

בפגישה עצמה אין דמיונות, הפגישה מאוד מקרקעת את הזוג והם מרגישים מה קורה ביניהם. 

בין לבין הדמיון מפתח, אפשר לחשוב איך מפה להמשיך הלאה, לטוב או למוטב... 

השכל גם נכנס בין לבין ובאמת יש צורך להבין מה השכל אומר ומה הדמיון אומר.

יפהרק נשמה

ואם תתבונן בתשובתי תשים לב שהזכרתי גם את הדמיון

כן כןadvfbאחרונה

להבנתי התייחסת לדמיון כוזב ומה שכתבתי (שלא סותר את מה שכתבת) מדבר על דמיון בכלל, גם ככלי לגיטימי.

מתנה לחג - קובץ שירים לנשיםגלויה

שלום לחברות הפורום היקרות!

כן, זה רק לנשים. 

הייתי פעם פה... 

עברתי לפני 10 שנים מסע של גירושין

וחג הפסח היה מורכב עבורי באותו זמן. 

ב"ה בסוף זכיתי ליציאת מצרים

וקריעת ים סוף 

והתחתנתי ב"ה 

(לולא המסלול הזה - לא הייתי יודעת שבעלי הוא מה שאני צריכה) 

ובסוף - הפכתי לאמא בחול המועד פסח!

כתבתי ספרון על המסע

מילים שה' שלח לי להתמודד

וקיבצתי לקובץ מתנה עבורכן.

מקווה שישמח ויחזק! 

20260331102053.pdf (תלחצי על זה) 

קפיץגלויה
מרגש.אם-אם
תודה!גלויהאחרונה

אולי יעניין אותך