שלום לכולםאנונימי (פותח)
לאחר שקראתי כאן מספר שרשורים בנושא של צניעות והלכת דת ולאחר שראיתי כי האתר עוסק בנושאי דת ברצוני לכתוב כאן מספר דברים אמנם קשים אך מפריעים לי ולעוד הרבה אנשים במדינה הזאת.
בתור יהודייה שחיה במדינת ישראל אני לא גאה כלל וכלל לא בעצם העובדה שאני יהודייה ולא בעצם העובדה שאני חיה כאן וכל זאת מסיבה אחת שצורמת לעין -
המצב במדינה-המצב אכן עגום במדינה ולא מספיק שאנחנו מוקפים בערבים אוייבים יש עוד אויב שמתחזק ומגדיל מימדיו כל יום והלא הוא הציבור החרדי.
אולי במקום להתעסק בטרידות מחליאה כל היום בצניעות צניעות צניעות הלכה הלכה הלכה וחס וחלילה אם ראו לה את המרפק....אולי תתעסקו בנושאים יותר חשובים מאלה!?זה כבר גובל בגועל נפש.
לא פעם קיבלתי למייל מספר הודעות מחרדים-"כבוד בת מלך פנימה" או משהו כזה...
תבינו,יש אנשים שהחליטו שהם לא רוצים לחיות כמותכם,לא רוצים ללבוש מעיל וכיסוי ראש,לא רוצים להישאר בבית בשבת..לא רוצים...מי איתם שתכריחו אותם?
אולי במקום לנסות כל הזמן למצוא מה לא בסדר בחילוניים תסתכלו מה לא בסדר אצלכם?
איזה התנהגות בהמתית יש לכם בגלל שכולה פתחו חניון בירושלים???
תפסיקו להתבכיין כמו ילדים בני 2 ותפסיקו לזרוק אבנים בשבת.נמאס כבר מהכפייה הדתית המזוהמת הזו
נמאס מכך שאתם מנסים להכתיב לנו איך להתנהג ומה לעשות ואיך להתלבש.
פשוט נמאס...אי אפשר כבר לחיות פה...לא פעם ולא פעמיים רציתי לרדת מהארץ ולהתנצר -רק למצוא מפלט מהדת ההזויה הזאת.אולי זה נשמע לכם דברים תקיפים אבל זאת האמת לאמיתה ואני לא היחידה שנגד הכפייה הדתית שלכם.
תבינו,זה שאתם חושבים שעבודת ה' היא האמת הנכונה והצודקת-אתם יכולים לחשוב ככה עד מחר...יש אנשים שפשוט ל א ר ו צ י ם את זה .
במקום להיות ראש קטן ולהתעלם,תתעסקו בעצמכם ובעניינים שלכם ועל תכפו עוול על הסביבה.
ירושלים היא של כולם ולא רק שלכם.תתעוררו!!!!!!!!
מספיק להטפות חסרות ההרף מצדכם.
בסופו של יום אנחנו אלה שמתסכלים על עצמנו במראה ואם עדיין לא שמתם לב-אלה החיים שלנו בלבד ולכם אין שום זכות עליהם!!אז מספיק להדחף ומספיק  לגועליות מצדכם
לאורך כל ההיסטוריה העם היהודי היה יהיר וכינה את עצמו "העם הנבחר"  - האמנם????אתם מוכיחים בדיוקקקק ההפך!
השינוי צריך דווקא  להתחיל בכם ולא בסביבה.
סה"כ אלה החיים שלי ורק לי יש זכות החלטה עליהם.אני בוחרת מה ללבוש,מה לאכול ומתי לנסוע.
אז מספיק לכפות "את האמת" המגוכחת שלכם על הסביבה.
תקראו לי כופרת,חוטאת,עוכרת ישראל-נכון,צודקים.אבל ככה אני חושבת וככה אני מתנהגת ולכם אין זכות לכפות עליי אורח חיים שלא מקובל עליי.וכל הלכות הרבנים..שקובעים מה לעשות ואיך...מי בכלל נתן לכם זכות????ה' אמר לכם כאשר ירד מהר סיני-אל תעשו אלוהים אחרים על פני!הוא התכוון לכך שתלכו לפי מה שהוא אמר ולא לפי רבי פסיכי שחושב שהוא  ושהוא יקבע פה למישהו
חג שמח
המשךאנונימי (פותח)
ההתנהגות שלכם בתור "העם הנבחר" התפרשה בגולה בתור יהירות ולכן רדפו אותכם ושנאו אותכם ועדיין שונאים אתכם עד היום.
כל החרדים הבהמות מוציאים שם רע ליהודים ולישראלים.תתביישו לכם
עלובי נפש
עכשיו קראתי את התגובה השנייהgolani
ואני אומר ביתר חריפות: לכי מפה טרולית.
כל מי שרואה את השרשור הזה שיפעל כמה שיותר למחיקתו.okey
אין לי טעם לענות... כמה שנכתוב לא יעזור בשביל לענות על זה.. השרשור הזה בכלל לא ראוי להמשך..
חבל שיש אנשים כאלה.. ואם לא הייתי מאופק הייתי אומר משהו אחר.. אבל נסתכם בזה לכן-כל מי שרואה את השרשור הזה שיפעל כמה שיותר מהר למחיקתו...
הבהרה*okey
שאמרתי "חבל שיש אנשים כאלה"  התכוונתי למעשים של האנשים שמדברים כמו "מרלין" ולא ח"ו לאנשים עצמם..
יתמו חטאים ולא חוטאים....
אף אחד לא הכריח אותך ללבוש אלף בגדיםתמנון רעב
ולהישאר בבית בשבת.
את סותרת את עצמך:

"במקום להיות ראש קטן ולהתעלם,תתעסקו בעצמכם ובעניינים שלכם ועל תכפו עוול על הסביבה."
"אולי במקום לנסות כל הזמן למצוא מה לא בסדר בחילוניים תסתכלו מה לא בסדר אצלכם?"

מה אכפת לך אם אנחנו רוצים צניעות וקדושה בחיים שלנו? תתעסקי בחיים שלך, ואל תכפי את החיים שלך עלינו, זה הרי בדיוק הטענה שאת טענת.
אולי במקום לחפש מה לא טוב אצל ה"דתיים" תחפשי מה לא טוב "אצלכם החילוניים". זה בדיוק הטענה שלך... 

אולי תפסיקי את עם הכפייה האנטי דתית שלך?! את מדברת על כפייה שזה דבר רע, אבל בצל האידיאלים הנהורים שלך, את עושה כפייה אנטי דתית לא מוצהרת, שקטה ולא פחות כפייתית.
תגובהחאכ סוכן שב"כ
די!!!  די לכפיה החילונית !!!!!!!

למה אני לא יכול ללכת ברחוב בלי לראות נשים לא צנועות

למה בשבת לא יכול להיות שקת בלי מוזיקה ורעש של מכוניות

למה בפסח אני צריך לראות חמץ

למה אני צריך ללכת לצבא ולמות והחילונים יושבים בבית (במקרה הטוב) או נילחמים בי בנעלין כל יום שישי

למה   למה   למה  ???????????????

אההא|מפהק|golani
או ביתר בוטות: אם באת להטיח בנו כמה אנחנו דפוקים את יכולה לעשות את זה במקום אחר.
נ.ב. פה זה פורום של דתלי"ם ולא של חרדים.
הרי זה היה ברור שזה מה שתגיבו אנונימי (פותח)
משתמטים,אולי במקום לשבת כאן כל היום תלכו לתרום קצת לארץ אבותיכם?
או אולי לא בכבודם של בני מלך לתרום קצת וללבוש מדים?
חבל
האמת כואבת לכם אבל מה לעשות...
חג שמח תאכלו המון מצות
האשמות חסרות ביסוס. אין טעם להגיב!תמנון רעב
לא בדקת מי כותב פה, ואת מכלילה בצורה מחרידה.
לא ראוי להתיחסות עקב חוסר רצינותך.
אולי במקום להפחית באהבת ישראל תתחילו להרבות בה?בצי.ג
די לדיבורים נוטפי השנאה!

מרלין, אין לנו בעיה לענות יפה למי ששואל יפה. אבל זה לא נעים לקבל כאלו דיבורים ולצפות שיענו יפה.
משתמטים?!.. את רק מראה כמה את לא מבינה כלום.  <אריאל>
הציבור הדתי לאומי הוא הציבור שאחוז היוצאים ממנו לקרבי הוא הגדול ביותר מבין כל הצבורים בארץ!..
לפי התגובות שלך את מדברת על החרדים. ורוב הפורום פה הם דתיים לאומיים, שלא זורקים אבנים (שזו עברה..) בשבת. 

אני לא מביןgolani
למה אתם מתווכחים עם אנטישמים?
צודק. היא מחפשת את העצבים. לא ראיתי את זה..<אריאל>
אני מגיב מסיבה אחת -אח..
שמי שיראה את זה, לא יחשוב שאת צודקת.

לכן, בשביל זה מספיק לומר מילה אחת ---

א-מ-ת.

זה אנחנו מחפשים. ואחרי זה אנחנו הולכים.

אם יש לך טענות לאמת, אז תבדקי שאת לא נמצאת בשקר.
ואם תמצאי באמת - בלי נגיעות אישיות ונגיעות של תאוות - שאת נמצאת באמת ואנחנו בשקר -
תקראי לי גם, אני בא איתך לאמת האמיתית.

אם יש לך משהו שאת רוצה להתכווח על האמת, בשמחה.
אבל רק אם זה ויכוח באמת לשם הבירור - שלנו או שלך. אבל אם זה סתם ויכוח, אז סתם חבל על הזמן.
אמרת 'חג שמח', אז גם לך! שתביני ממה האבות שלך השתחררו לפני אלפי שנים...
ושוב, מוזמנת לדון בעיניינים האלה באמת. בהצלחה בחיים!
שמתם לב ליחס בין הטענה לתגובות?!?צוויג^^
היא מדברת על חרדים-יותר נכון סוג של חרדים
ורובם פה מגיבים כאילו הם קראו משפט ראשון ואחרון והיה בא להם להפגין עליונות או משו כזה...

ולמרלין
 קודם כל :לא מדובר בציבור שאליו פנית אלא חלק מסוים מהחרדים ש(לצערי) ממש לא מעורבים איתנו
זה כמו שאני יאשים אותך בפעילותם של אנשי"שלום עכשיו" או משו כזה  
ובכלל-איש לא חייב אותך לשום דבר, רק ניסינו כיהודים דתיים לדאוג לכך שהמדינה היהודית שלנו תהיה כזאת שתאפשר לנו לחיות חיים יהודים גאים לפי ההלכה ולהניף בגאון את יהדותנו. ואם יש קומץ אנשים שגורם לך להרגיש עם זה לא בנוח -תבדקי קצת את עצמך (ואולי גם  תנסי לחשוב מה התרבות שאתם מפיצים -עוןשה לאותם אנשים ועד כמה היא מפריעה להם...)  

וחוץ מזה:מניין לך להפגין בקיאות כזאת במה שהקב"ה אמר לנו (-ולך!) כשירד(?) מהר סיני ולהשמיץ את הרבנים?!?!
מרלין-טעית בכתובת.איציק הג'ינג'י
לדיעתך, רוב המשמשים פה
דתיים לאומיים ולא חרדים.
ואם חרדים, אז לא כמו שציינת פה.
לידיעתך, רוב הבנים פה עתידים לשרת ואם יוכלו אז בקרבי.

הדברים שכתבת פה, הוצאו מהקשרם.. ונכתבו בהכללה בוטה.
את כתבת גם המון שטויות.
ולכן המנע מהלגיב אליהם.
בדגש על "רוב".....יהודי מרמ"ג
שלוםאורי הולנדר
תקשיבו, יש דרך לענות! היתה פה שאלה רצינית שדורשת גם תשובה רצינית.
התשובה שלי היא דווקא מאד פשוטה: אנחנו לא חרדים (כפי שציינו פה עוד כמה). מדובר פה באנשים דתיים לאומיים, שהם שונים מאוד מהחרדים.
עכשיו זה נשמע כאילו אני משמיץ את החרדים, נכון? אז כן, אני משמיץ בלי בושה חלק מהחרדים. אני גר ברמת בית שמש, ואני דתי לאומי מוצהר. אני מדריך בסניף אריאל, אני חובש כיפה סרוגה, אני עומד בתפילה לשלום המדינה, אני חוגג את יום העצמאות ויום ירושלים ואני מתכוון לשרת בצה"ל. אצלי בשכונה יש הרבה חרדים שעושים מעשים שלא ייעשו, והם גורמים לחילול ה' שגרר את כתיבת ההודעה של מרלין.
אז כן, הטיעונים שלך היו מתאימים לפורום חרדי, ולא פורום דת"ל. זה הכל.
לא שאני מסכים חס וחלילה לכפירה וירידה מהארץ, או בזלזול ברבנים, אבל הודעה זו פשוט פחות מתאימה לפורומים האלה, אלא לבחדרי חרדים או אתר חרדים.
חג כשר ושמח!
אבל למה להכליל, מרלין?אביה14
קודם כל- שוב להבהיר- אנחנו פורום דתי לאומי, לא חרדי!

ואם בכל זאת התכוונת אלינו, אז-

משתמטים קראת לנו?

אוי נו באמת, מה חשבת לעצמך כשכתבת את זה?
את מודעת לזה שרוב-רוב-רוב הציבור שלנו מתגייס לצבא,
ורוב-רוב-רוב החבר'ה שמתגייסים לקרבי הם דת"לים?

הבנות משתמטות?
אז זהו, שהבנות עושות דברים הרבה יותר חשובים בד"כ למען המדינה מאשר הבנות שכן מתגייסות...

מה עדיף? לתרום שנה בעמותה, בית ספר, גן ילדים ווטאבר או להגיש כל 5 שעות ספל קפה לחייל?

נו באמת...

היא מאשימה אתה הציבור שלך בפוגרומיםgolani
למה אתה בכלל עונה למטונפת הזאת?
רק בשביל הפרוטוקול, שלא תגיד שלא ענינו.איציק הג'ינג'י
רואים ממה שהיא כתבה שההתלאמות שלה נוטפת.
 יש פה טעותחאכ סוכן שב"כ
אנחנו לא חרדים !!!!!!!!!!!!
אומנם אנחנו דתיים אבל לא חרדים!!!!!!!!!!
הציבור שלנו לא מתנהג כמו חרדים מתי דתי לאומי כפה אותך בפעם האחרונה כפיה דתית???
ירושלים- בירת העם היהודי ליותר מ-3000 שנה-עד אליה!<אריאל>
תלכלכי על החרדים כמה שאת רוצה - גם אני, כמוך, נגד כפייה דתית. תעשי מה שבראש שלך, תאכלי מה שבא לך.. בכיף. כשאני מתנדב במד"א ורואה את החובש בכיר והפראמדיק אוכלים שרימפסים למהדרין אני לא פוצה את פי. כמובן שלא זורק עליהם אבנים.

אבל לירושלים?! עד אליה. ירושלים היא רק של העם היהודי, וכל מי שאומר אחרת אידיוט.
2000 שנה שחתנים יהודיים מזכירים בשמחתם "אם אשכחך ירושלים תשכח ימיני, תדבק לשוני לחיכי אם לא אזכרכי".
2000 שנה שיהודים מזילים דמעות על חורבן בית המקדש, וחורבן ירושלים.
2000 שנה שיהודים חולמים לראות אותה, את ירושלים שלנו.
התנועה הציונית כולה חלמה להגיע לא"י ולהקים מדינה שבירתה -איך לא? - ירושלים.
כל היהודים ברחבי העולם הזילו דמעות שמחה ופצחו בריקודים ב1967, כירושלים "הושלמה" והכותל היה בידינו.

עכשיו באה ילדה הזויה, חסרת ערכים ואידיאלים, שלא מבינה על מה הסבא רבא שלה והסבתא רבה שלה חלמו כל חייהם. ואומרת שירושלים היא לא רק של העם היהודי.
המוסלמים סיפחו אליהם את ירושלים - היא לא מופיעה בקוראן אפילו פעם אחת!.. ישנה "אגדה" שבאל-קודס מוחמד עבר או משהו בסגנון.. לא יותר מזה.
הנוצרים? אפילו לא שייכים לעניין- חוץ מזה שהקימו שם כנסיות.. ישו לא הלך שם על המים או משו בסגנון..
אז בשביל מה? ילדה הזויה, מה כ"כ חשוב שאת רוצה לוותר על העיר שמציינת את כל ההיסטוריה של העם שלך. בלעדיה, אין כזה דבר ישראל, בלעדיה אין כזה דבר יהודים.

לאריאל-לא שאני מסכים אם כל מה שהיא אמרהגעש
כשהיא כתבה "ירושלים היא של כולם ולא רק שלכם.תתעוררו!!!!!!!!" היא הפנתה את זה לחרדים "היא של כולם" זה גם החילוניים שנוסעים בשבת ומשתמשים בחניונים אז למה החרדים כופים עלייהם לסגור את החניונים וזורקים עליהם אבנים

יכול ליהיות שהיא התכוונה לא רק של העם היהודי  אבל אני הבנתי אחרת
מצטרפת לגולני-זאת נראת לי סתם טרולית..שיראל.
אבל מוסיפה כמו שכבר כתבו פה,שהגעת לציבור הלא נכון.

אם בכל זאת יש לך טענות עלינו אני ממליצה לך מאוד לקרוא את הספר "מכתבים לטליה" מאת דב אינדיג הי"ד.הוא יענה לך על כמה שאלות.
אני דווקא ממליץ לה לקרואgolani
- את "הפרוטוקולים של זקני ציון" או אולי גם את "מיין קאמף" זה ספרים שאנטישמים מאוד אוהבים.
בגללך היה שואה לא בגללנו!צעיר רענן
בגלל שאת חושבת שאי פעם הגויים יאהבו אותך ...

יש לך טעות בכתובתזה אני היועץ
הפורום הזה רובו ככולו של דתיים לאומים.
ובכל זאת,אענה לך,רק כי ממש מחליא אותי ההתלהמות הנוטפת שנאה שלך.
טוב,לא אכנס אתך עכשיו לדיונים מה עם ישראל מחויב ומה לא,כי זה סתם יוביל למבוי סתוי, אז אחסוך.
את גורסת שהחרדים הם עוכרי ישראל בגלל שהם דוחפים את האף היהודי שלהם (ראה ערך תעמולה נאצית) למקומות לא להם,ומה אתכם?!
למה כשאני הולכת ברחובותיה של ת"א אני צריכה לקבל הערות סקסיסטיות ונוקבות?
ולא,זה לא מחמיא.
למה כשחברה שלי היתה בקניון להנאתה רדפה אחריה סטייליסטית של חברה מוכרת ושעה נסתה לשכנע אותה לדגמן באותה חנות.(הלו? את לא רואה את החצאית?!) וכשקיבלה את התשובה "אני דתייה" ביטלה את הטענה במחי יד וצחוק עצבני ושאז-מה,תלבשי-רק-בגדים-צנועים,רק-פה-ושם-גופייה-או-מיני.
למה כשאני נכנסת לי בתמימותי לאתר מוכר וידוע,אני צריכה להתקל בתמונות שלא היו מביישות שום חיה בג'ונגל?!
וכנ"ל עם שלטי החוצות עם המהממת הזאת,נו,בר רפאלי.
ועוד כהנא וכהנא דוגמאות שהיריעה תקצר מלהכיל,ודברים שהשתיקה יפה להם.(בכל זאת,פורום של דוסים,שכחת?)
אז אני לא מצדיקה את החרדים ואת ההפגנות שלהם (למרות שהמטרה נעלה) אבל אני חושבת שפה,אתם לוקחים ב ג ד ו ל.
את אומרת שירושלים היא לא רק שלנו,אלא של כולם,ואני שואלת במה ירושלים מיוחדת מבחינתך? בסניף החדש של H אנד M שפתחו לא מזמן? או שמא בשוק המוגרבי? (אחלה דרבוקות מוכרים שם). כתוב "ירושלים אורו של עולם".בזה ירושלים כ"כ מיוחדת.כשבני דודנו הערבים מפגינים בירושלים הם מכירים בחשיבותה.ואתם לא.
אם ירושלים באמת חשובה לכם,קודם תלחמו נגד האויבים האמיתיים שלכם,ולא נגד האחים שלכם.כן,כי ירושלים היא פצצה דמוגרפית מתקתקת. וכשהיא תתפוצץ,רועי קליין לא יהיה שם כדי לקפוץ עליה.
את מדברת על תופעת ההשתמטות,ואני אומרת-שו השתמטות?!
הציבור הלאומי הכי מבין את חשיבות הצבא,ולכן תמיד הבחורים שואפים לקרבי וסיירות מובחרות.(ויש לי מורעל אחד כזה בבית). לא אתחיל להשוות אפילו את אחוזי ההשתמטות בקרב הסקטור החילוני,כי הדבר יציף בכם סומק. (וברור שלשבת בקפה שינקין זה הרבה יותר קל.)
אני אישית לא אלך לעשות צבא,אלא שירות לאומי,מתוך ידיעה ברורה שאוכל להפיק את המירב בשירות לאומי.(ולא,אני לא חושבת שאוכל להפיק את המירב בצבא בתור מכונת אספרסו.זה פשוט לא עושה לי את זה.)

את בכוח רוצה להפטר מן היהדות שדבקה בך כספחת,לפרוק עול מכל התורה והגחלת. אז אולי תוכלי מבחינה גיאוגרפית לערוק לארץ "נאורה ומתקדמת",בניגוד לארץ האנכרוניסטית שאת נמצאת בה עכשיו,טפו. אז אולי תוכלי להנשא עם כומר ולאכול להנאתך בייקון.אב ל בנפש את תמיד תשארי יהודייה,ובשמיים תמיד תיחשבי כיהודייה,ואחרי מות,גם תשפטי כיהודייה.(ואני לא באה להפחיד.)
אז תעשי קצת חושבין עם עצמך,מה שמר עלייך במשך כל הגלות הזאת,ומאיזה מניעים את יושבת בארץ המובטחת,וכן,תצחקי,מה גם יביא אותנו לגאולה (כשכל צרותינו ייתמו)-נשמע שווה,לא?!
תזכרי,כל ארץ,נאורה ככל שתהיה,לא תהיה ביתך. ושום כומר, לא יגונן עלייך כשתצתרכי באמת.
ובשואה,יהודים נאורים התבוללו ונכנסו תחת כנפי הנצרות,רק כדי להפטר מן היהדות החשוכה.
ובסוף,הם קיבלו הכל בבומרנג. הם ניסו להתנתק מן היהדות,והגרמנים ימ"ש החזירו אותם אליה,במלוא הכח.
"כי בגויים לא יתערבב"
רק ארץ ישראל היא מקומנו,ורק עליה צריך להלחם.ורק עם ישראל הוא עמנו,ורק לו צריך לדאוג. כי בשעת צרה רק ישראל היא מקום מפלטנו,ורק עמ"י ידאג לאחיו.
אז יש לנו אפשרות או להיות מפולגים זה מזה,וכל רוח מערבית ישר תפורר אותנו. או שנתאחד כולם,וכך נגבר על כל מכשול,כי כוחנו הוא באחדותנו.
ויחד,רק יחד ננצח.

אני סיימתי.

וואו. הרבה זמן לא קראתי תגובה כזאתאנונימי (פותח)
חובה לקרוא!
פשוט לגזור ולשמור.

חג שמייח לכולם! D:
כל אדם נכסף למשהו אחר בחייודניאלה .ד.
אז מרלין את רואה את כל מה שקורה בדרך שלך כי את נכספת לציבור הזה בצורה הזו אבל זה לא אומר שצריך להתייחס לזה כך.. זאת אומרת הציבור החרדי נראה לך כפייתי.. אם זה לא מתאים לך הדרך אז פשוט כדאי להתעלם ולהמשיך בדרכך כי מה כבר אפשר לעשות "צדיק באמונתו יחיה" ואמונה היא אמת!!!
ואם האמונה היא אמת אז נשאר רק להאמין בדרך שלך, בבורא עולם, במסלול החיים שלך שנבחר לך בהתאמה אישית! ואף אחד לא צריך לדעת באיזו דרגה את ומה הולך איתך.. פשוט לא לענות ולא להתיחס לכאלה.
לא משנה היכן אדם נמצא העיקר שנפשו תחפש את האמת...!
חג שמח! ב"הצלחה חמודה!

גברת מרלין, עד מחלת ה'יודופוביה', שמעת?~~אני~~
קפץ-~~אני~~
יש לי הרגשה שאת לוקה במחלת נפש מכאיבה זו. קבלי את תנחומיי הכנים, שלא תדעי עוד צער. אני באמת משתתפת בצערך. 

רציתי רק להגיב ל :ההתנהגות שלכם בתור "העם הנבחר" התפרשה בגולה בתור יהירות ולכן רדפו אותכם ושנאו אותכם ועדיין שונאים אתכם עד היום.
כל החרדים הבהמות מוציאים שם רע ליהודים ולישראלים.תתביישו לכם
עלובי נפש

אנחנו מעולם לא הכרזנו בראש חוצות שאנו העם הנבחר. להפך- לא הראנו מעולם שאנחנוננ יהודים! מה את דפוקה? מה, את באמת חושבת שאנחנו מחפשים צרות? בדיוק כמו שאת לא תלכי לעזה ותכריזי שאת יהודייה ו'בואו תהרגו אותי', אנחנו לא הסתובבנו בחוץ אפילו עם כיפה כדי שלא יתנקלו בנו. שנאת הגויים נבעיה בעיקר מקנאה. 'קשה כשאול קנאה'- היהודים תמיד הצליחו בכל, היו הכי חכמים. והם קינאו בנו מאוד. אני לא אומרת שהשואה פרצה רק בגלל זה אבל גם...
ואת זאת שמוציאה שם רע ליהודים ולישראלים. ישראלי אמיתי ויהודי אמיתי הוא אדם שגאה בשורשים, במסורת, ולא רק מנשה לטשטש ולהכהות אותה. כדאי שתלכי לפסיכולוג לבדוק מאיין נחתו עלייך כל רגשי הנחיתות הללו. בהצלחה (את יכולה גם להתחיל איתי בשיחה אישית כשאהיה מחוברת)
היייי!!! בואו נשמור על גבולות האנושיות!! נרגע קצת.בקטנה
וואו,זה אני היועץ,איזו תגובה!שיראל.
היא מזכירה לי את 'נטורי קרתא'-ישנם חולי נפש מזרם ז~~אני~~
שהלכו ללחוץ את ידו של אחמדיניג'אד...
את מתכחשת לעצמיות, לעם, לאישיות שלך, זה מה שאת עושה
עכשיו, כשקראתי הכל שוב וחשבתי לעומק~~אני~~
דבר ראשון- משום מה נראה לי שאת לא אמיתית, את/ה סתם איזה מישהו/י מהפורום שאוהב/ת לעודד פרובוקציות. אז אם כך אני מציעה לך להגיד לנו את זה כי את/ה באמת מעוררת הרבה עצבים. לפחות שנדע שאת/ה לא באמת חושב/ת כמו כל השטויות שכתבת... בכיף אני אגיב, אבל פשוט לא נראה לי ש'הייסוסייטים' כמוך (בהנחה שאת אמיתית) מתעניינים בפורום נוג"ה שבערוץ 7.. משומה נראלי שיש לכם משו הפוך מרימון- שמסנן את האתרים הכן טובים, הלא כן? כמו כן לא נראה לי שאם היית חילונית ממש היית כותבת "ה'"- ויתר נראלי 'אלוהים' או משו כזה.. לא?

דבר שני, אם להגיד את האמת, יש משהו נכון במה שאת טוענת כלפי החרדים. בבקשה לא לקפוץ עליי כולם אבל זה נכון, יש מהם שמשתמטים. וזה דבר לא טוב. כמו כן יש בהם משהו 'כופה'- על החילונים, להתנהג כמוהם. כמובן שזה לא כולם אבל עדיין זה נכון שהרבה פעמים רואים הפגנות של חרדים על חניון שנפתח בשבת וכל זה...
אבל להמשך תגובתך אני לא מסכימה, ואני חושבת שבכך שרשמת אותה- את מפיצה ומראה לכולם על החלק הרקוב שיש באישיות שלך.
כשאני קוראת שוב ושוב עכשיו את התגובה שלך וחושבת לעומק, יכול להיות שיש בחשיבה שלך משהו שהוא לא אשמתך. כמו 'הירתעות' מהתנהגותם של (חלק) מהמגזר החרדי והרצון, אפילו בתת המודע, להיות שונה, ההפך. 
אני אסביר- הרבה פעמים כשאדם נולד למציאות מסויימת שהוא ממש ממש לא מזדהה איתה הוא בבגרותו לומד עד תחומים אחרים בעולם ומשנה עצמו, ואפילו לגמרי. דוג' דתלש"ים וכד'. (לא כולם כאלו אבל ישנם שכן). 
אי לכך נראה לי שכשאת, בתור צופה מהצד, רואה בטלויזיה את התנהגות החרדים בהפגנות וכו'- זה רק מגביר לך את התיעוב להם ו'מזיז' אותך כלפי הצד האנטישמי ביהדות כולה ובכל המגזרים, אע"פ שאינך מכירה אותם. כמו כן כשאדם נמצא במצב כזה הוא גם מכליל את הכל- כך גם את. החרדים לא מוצאים חן בעיניין ומייד את מסיקה שכולם כאלו

אמשיך עוד מעט
וואי כל כך זיעזעת אותי!רחליOס
הלוואי שה' יתן לך את הכח להבין את כל הדברים האלה.  כי אני בקטנותי לא יכולה להסביר דברים כאלה!
הלוואי שה' ישלח לך באמת המון כוחות! להבין שזאת גאווה להיות יהודי! להיות יהודי זה ה-דבר!
המון הצלחה!
אם אחרי שהיא קוראת ת'תגובה הזאת יש לה~SMILE~
עדין מה לומר, אז היא עם מטרה אחת ובלי רצון לשמוע ולקבל.

איזה כיף אני סוגר את השירשור המטומטם הזהגעש
מרלין - תעשי טובה בשבילך תכנסי..בת מלך<=
את חייה בבועה!!!!!!!!! אני לא יודעת מה התקשורת או אנשים, אנערף מי, הכניס לך את כל הסטיגמות האלה לראש, אבל לפי איך שאת מדברת,  זה רק אומר שאת לא באמת מכירה את הציבור שלנו!!! (כל מה שאמרת עלינו עכשיו פשוט לא נכון!!!זה ברור לי שלא באמת בדקת את זה לעומק, סתם פשוט בא לך להיות ראש בקיר, וליהיות אנטי) 
אז בואי לפחות קצת, בתמצית של התמצית, תכירי אותנו..
קודם כל יש את הציבור החרדי, ויש את הציבור הדתי! זה לא אותו ציבור! אנחנו דומים אך שונים! הפורום שאת נכנסת אליו זה פורום של דתיים, הכיפות הסרוגות, תבררי את זה לעומק יותר (אם את באמת רוצה לברר, או שסתם פשוט בא לך להתנהג בתנוקיות, וללכלך על ציבור מדהים כזה!)  
לגבי זה ש"אנחנו לא תורמים למדינה, ולארץ ישראל" אז אני לא יודעת איפה את חייה, 
אבל לציבור שלנו, יש אידיאליים,  ורובינו הגדול הולך לצבא! כן, כי זה חלק מהאידיאליים שלנו. ולא סתם, רובו הגדול הולך לקרבי! את מכירה את רועי קליין שקפץ על הרימון כדי להציל את החיילים שלו?  אז כן, הוא מהציבור המדהים הזה שלנו!!!! ויש עוד הרבה סיפורים כמוהו, אבל זה ארוך בכדי לכתוב פה, 
וכן כייף לי לקיים מצוות! וכייף לי לאכול מצות בפסח שמזכירות לעם שלנו את הניסים הגדולים שהיו במצריים.. וכן אני יהודיה גאה!! 
בשבילך תבררי לעומק את השאר.. יש לי עוד המון מה לכתוב לך.. אבל קצת קשה לכתוב את זה פה..  אני מקווה שזה היה  בכלל שייך לכתוב לך את זה.. למקרה ולא הפסקת באמצא או שבכלל לא קראת..
וואו! איזה תגובות מהממות יש לכם...שיראל:)
הלכתי להגיב גם, אבל אז קראתי את התגובות שלכם,
ונראה לי שזה הספיק.
גם למרלין..

(היא לא הגיבה מאז..)

הלוואי שיכלנו ללקט את כל התשובות האלה, לערוך אותם ולהפיץ לכל ה"אנטיישמים" =]
=]=]

יומטוב,
והמשך פסח כשר ושמח!
למה אתם מתווכחים עם אנשטימים?golani
שתרד לגרמניה ותצטרף לתנועה נאו נאצית או משהו.
היי אנשים,אנונימי (פותח)אחרונה
אני מדברת אליכם ולא אל מרלין- שאני לא יודעת אם היא באמת חושבת ככה או סתם מישהי שניסתה לעשות בלגאנים..=]]

שמעו, אני מבינה שמעצבן אתכם מאד לקרוא את הדברים האלה, ואתם חושבים שזה לא נכון, מטורף, אנטישמי וכיו"ב.. האמת- גמאני לא מסכימה איתה בכלל... [דה..]

אבל...
זאת לא דרך לענות! אם נענה בצורה נורמלית וברצינות, למרות שהשאלה כתובה בצורה מגעילה, זה רק יראה לה ש- א) אנחנו לא לוקחים את זה קשה מדי - אנחנו מאמינים במשהו ולא אכפת לנו מה יגידו... ו-ב) אנחנו נוער שיכול לענות בצורה מכובדת, שיש לנו תשובות וסיבות למה שאנחנו עושים. זה נראה אחרת לגמרי כשאנחנו מתעצבנם, מקללים ולא עונים לעניין...

וגמאני בהתחלה כשקראתי את מה שהיא כתבה התעצבנתי ממש ואולי הייתי רושמת דברים אחרים, אבל רציתי קודם לראות מה אנשים הגיבו לה, וזה ממש חבל בעיני שככה מגיבים..

מקווה שבעתיד יהיו תגובות יותר נורמליות.. אנשים יותר משתכנעים כשמדברים אליהם ברצינות!!
חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך