אבל לפני פסח זה זמן שבעיני שייך להשתמש בכלים של מבצעים ופרסים.
כשאני הייתי ילדה זה מה שהפך את ההכנות לפסח לחוויה שכולם חיכו לה.
היה שנים שלכל משימה היה מספר נקודות שהיא שווה, היינו צוברים נקודות (כל ילד בנפרד) ומקבלים פרס כשמגיעים לסכום מסויים של נקודות (או שהיו פרסים בשווי שונה והיינו יכולים 'לקנות' עם מספר הנקודות שצברנו).
היו שנים שכדי להוריד תחרות צברנו נקודות ביחד - כל אחד הוסיף נקודות לחשבון של כולם, וכשכולם הגיעו לסכום מסויים אז כולם קיבלו משהו (בחרו הפתעה מתוך שקית הפתעות).
השנה, בהשראת הגישה של אמא שלי, עשיתי משהו דומה אבל קצת אחר אצלנו בבית.
עשיתי סוג של משחק מסלול שצריך להתקדם בו (וכדי לקשר לפסח, אז זה כאילו עמ"י מתקדמים לקראת הגאולה ויציאת מצריים), ויש כללים מה מאפשר להתקדם צעד אחד, מתי מתקדמים שני צעדים, וכו' (אצלנו זה לא רק על עזרה, אלא גם על להיות מוכנים עד שעה מסויימת, כי ההימרחות בבוקר זה אחד הדברים שהכי קשה איתם בימי חופש, וגם על לימוד עם אבא לקראת פסח). ולאורך המסלול יש תחנות (של עשרת המכות) שכשמגיעים אליהם עושים הפסקה לאכול עוגיות ביחד.
הילדים שלך גדולים יותר משלי, אז אולי חלק מהרעיונות פחות מתאימים, אבל אולי תצליחי ליצור משהו שיתאים לכם שיעלה את המוטיבציה לעזור.
(בדרך כלל אני לא אוהבת חינוך על ידי פרסים. אבל עזרה בערב פסח היא לא רק עניין של חינוך, אלא שבאמת צריך את העזרה גם אם היא לא מגיעה 'לשם שמיים', ולדעתי זה כן נכון במצב כזה לעשות מה שיגרום לילדים לעזור, גם אם זה בשביל הפרס. ואם גם האווירה מספיק טובה וכיפית, אז בסוף נהנים גם מעצם הניקיונות ביחד והחוויה סביב זה, ולא עובדים רק בשביל הפרס. ככה לפחות זה היה אצלנו…).