זה הבדל קלאסי בין גברים לנשים. ואגב, לא הייתי קושרת את זה למילה 'תמימות'.
(אתחיל בהסתייגות קלה: כמובן שכל עקרון אינו מוחלט ולא כל הנשים והגברים הם בדיוק כמו העקרון שאני הולכת לכתוב עליו, אבל בעיני זה כן עקרון דומיננטי שלגמרי קיים במציאות.)
על נשים נאמר: "בינה יתרה ניתנה לאישה", ויש שמסבירים שהכוונה בבינה היא ההוצאה של דבר מתוך דבר. ואפשר בהחלט לקשר את זה לנטייה של נשים לפרש דברים במציאות בצורה כזאת של הוצאה של דבר מתוך דבר, לעומת הפרשנות הפשוטה של גברים.
לשם הדוגמא: אני פוגשת את זה לא מעט בסיטואציות מול בעלי, שמבחינתו כשהוא אומר משהו הוא מתכוון לצורה הפשוטה של הדברים ואני אוטומטית מתחילה לפרש מה עומד מאחורי מה שהוא אומר, ומה הוא מתכוון באמת לומר וכו'.. לפעמים זה מצחיק, סתם חפרני, ומוציא דברים מהקשרם, אבל לפעמים זה באמת מופלא וחשוב ונצרך. ובזכות זה יש לאישה יכולות זיהוי מיוחדות במציאות, לצד החארטות שהיא מספרת לעצמה לפעמים ;)
אם ניקח את זה לדייטים: כן, יכול להיות שמעל פני השטח היה דייט טוב, אבל בתחושה הפנימית שלה משהו לא יתיישב לה. יש בזה פלא אדיר שיש לה יכולות זיהוי עמוקות (שלדעתי, גם אם הקשר הזה לא יצלח זה משחק לטובת שניכם. כי יכול להיות שהיא מזהה דברים שלא מסתדרים שלך יקח יותר זמן להבחין בהם לדוג'), אבל אותה יכולת יכולה גם להביא אותה לפרשנויות לא נכונות, ולכן זה דורש שיח פתוח וכנה בין המדוייטים. זה ממש ממש חשוב בעיני.
(וכמובן הכל בטאקט ובטוב
)
אז אם אתה רואה שהשיח הכנה והפתוח לא בא לה בטבעי, או שאתה מזהה עליה שמשהו מציק לה, או שהיא אומרת שמשהו מפריע לה, אתה ממש יכול להוביל בעדינות את השיח למקום כזה (כמובן שבצורה שתואמת לשלב שלכם). לשאול אותה איך היא מרגישה ומה גרם לה להרגיש ככה. זה כלי שגם ישמש אותך לא מעט בעתיד בזוגיות בע"ה.