חיבוק ענק ענק ❤❤❤
אנסה להתייחס לדברייך לפי סעיפים:
1. לגבי הפער בחינוך הילד:
כאשר בנכם היקר נולד
נולדתם גם אתם כהורים
את כאמא.
בעלך - כאבא.
ומתוך הלידה הזו גם שלכם אתם לאט לאט גדלים, ממש כמוהו.
וממש כמו תינוק שלומד ללכת ונופל וקם ושוב נופל ושוב קם - גם אנחנו בהורות שלנו נופלים וקמים, עושים טעויות ולומדים מהן.
אבל הכי חשוב - אנחנו אוהבים את הילדים שלנו. אנחנו רוצים שיהיה להם טוב.
ונקודת הבסיס הזו כ"כ חשובה. גם עבורנו שנבין אותה, שנבין מאיפה אנחנו פועלים (גם את וגם בעלך).
וכאשר יש פער בגישה חינוכית בין ההורים - חשוב כמובן גם לדבר על הפער ולנסות לגשר עליו,
אבל קודם כל לכבד.
לכבד אחד את השנייה, להבין אחד את השנייה, להבין את המקום ממנו כל אחד מגיע,
להבין את ה*למה* (ל' בקמץ) של כל אחד. וממש לעומק ועד הסוף.
על גבי ההבנה הזו,
על גבי הכבוד ההדדי הזה,
ע"י מציאת העקרונות החינוכיים *של שנינו*,
ניתן להתחיל ולחשוב על פתרונות יישימים שיהיו טובים לכולם ב"ה.
בינתיים,
חשוב מאוד גם לזכור שבעלך היקר הוא אבא של הילד המתוק שלכם, כפי שאת אמא של המתוק 
ולאותו מתוק קטן - הכי הכי טוב, מפתח, משמעותי ומיטיב - זה שאבא ואמא ביחד בטוב.
אין באמת מתנה יותר גדולה שתוכלו להעניק לבנכם מאשר האהבה והכבוד שלכם האחד לשנייה.
זה פשוט אדיר עבור הילדים. זה עולם עבורם.
לכן כאשר את זוכרת גם ברגעי כעס שבעלך הוא בעצם האבא של הילד הזה ויש לו גם אמירה ושיקול דעת כאן, וכמובן גם לך, את נושמת רגע עמוק ומנסה להסתכל על הסיטואציה "מבחוץ", לראות מה יכול להיות טוב בגישה של בעלך אולי? ממש לתרגל את לימוד הזכות או העין הטובה ומציאת הטוב שבזה, להיכנס רגע לראש שלו, ללב שלו, להבין אותו, מהמקום שלו.
זה לא אומר שאת צריכה למחוק את הגישה החינוכית שלך, חלילה, אלא זה רק אומר שזה נדבך מאוד חשוב ומשמעותי של ההבנה שלך *אותו*, ועל גביו ורק על גביו מציאת הפתרון שנכון גם לך וגם לו.
אי אפשר שצד אחד יראה רק את עצמו, לא של בעלך ולא שלך, אלא בעלך יראה את עצמו ואותך ואת תראי את עצמך ואותו.
וב"ה יכולה להיות כאן התרקמות עדינה ומופלאה של משהו חדש של שניכם, מתוך המקום הזה בדיוק.
2. לגבי מה שכתכת:
"אציין שרוב הזמן המוחלט אני איתו במהלך השבוע ואני ממש מרגישה שהוא בא ו"הורס" לי בתקופות כמו עכשיו של חגים וסופשים והוא הא ואומר שאני הורסת לו עם כל הסתירות שיש בינינו..."
בדומה לנאמר בסעיף 1, חשוב לזכור שבאמת הוא אבא של הילד. לכן המציאות בה את נמצאית עם הילד רוב הזמן המוחלט מכורח המציאות היא נתונה. אבל דווקא בגלל זה כדאי לייקר את הזמן והשהות שלו עם בנו.
גם עבורו וגם עבור בנכם. לכל המשפחה זה טוב.
ומקום שבו את (בלי כוונה כמובן) לוקחת יותר ויותר מהחבל ויותר ויותר שליטה ונוכחות מוחלטת בחייו של הילד - לא מאפשר לאבא לקחת חלק נכבד.
לכן כאשר הוא כן נמצא איתו - נסי לשחרר לו את זה, מידיעה ברורה שזה טוב.
זה טוב לאבא לפיתוח הקשר עם בנו והאבהות שלו (הרי אם לא יהיה נוכח איתו איך יהיה אבא?)
זה טוב לבנך שחווה את אבא. חווה גם שוני בגישות, גיוון,
חווה כבוד בין אבא לאמא, חווה את החוזקות שיש באבא. (אני בטוחה שיש הרבה מאוד דברים טובים בבעלך שבנכם נהנה ויהנה מהם בעתיד. וגם עכשיו
).
- חשוב גם לראות שמהצד של בעלך - הוא באמת חווה שאת סותרת אותו מול בנכם וזו הרגשה לא נעימה כמובן.
מציעה להפריד בין "שעת אמת" לבין אחר מעשה, כאמור אין למידה במצבי חירום לכן בזמן עצמו שזה קורה - נסי לעבוד על לשחרר ולהרפות ולתת לו את כל המקום שלו בתור אבא ולסמוך עליו ועל שיקול דעתו והרצון שלו להיטיב עם בנכם.
לאחר מכן, בשעה טובה פנויה ורגועה של שניכם, תוכלו לשבת וללבן יחד את הדברים, להשמיע כל אחד את הצד שלו, כמובן לשמוע את הצד השני, ולמצוא פתרונות שטובים לשניכם.
3. לגבי מה שכתבת:
"אני בהריון מתקדם וקשה לי המחשבה גם להתמודד עם כל ההשלכות של זה בהמשך וגם להמשיך ככה חינוך ילדים שאני יכולה לבכות ממנו כשאנחנו מדברים והוא כל כך אטום."
טוב זה סעיף סופר חשוב.
מציאות של הריון, גם על כל הרגישות שהוא מביא עמו, גם עם כל ההורמונים, גם עם כל המצב הפנימי שלנו שאנחנו יותר נזקקות, יותר מחפשות את היציבות והביטחון מול העולם ובפרט מול הצאצאים שלנו והבית שלנו, המשפחה שלנו...
וכל דבר שיכול (גם אם לא באמת אלא רק במחשבה) "לחרב" את אותה יציבות - מאיים ומפחיד אותנו פי כמה בהריון!
לכן מקום שלך שמבין את עצמך, מכיל את עצמך ומבין שזו תקופה יותר רגישה חשוב כאן 
4. לגבי מה שכתבת:
"היום בכיתי בלי קשר לפער שרשמתי למעלה. באמצע שאני פורקת לו על משהו שתסכל אותי וקשור אליו בעקיפין כי ציפיתי ממנו שירצה לשמח אותי, שירצה שיהיה לי טוב ברמה הבסיסית . חשבתי שזה מה שבני זוג אמורים לדאוג אחד לשני. לשמחות הקטנות האלו."
כאן את כבר מתארת מצב אחר לגמרי, מצב שקשור דווקא לזוגיות ולא להורות.
צריך להבין לעומק מה בעצם קרה וקורה אצלכם, מהי הדינמיקה ביניכם באופן כללי,
איך היחס שלו אלייך באופן כללי, איך היחס שלך אליו,
ואחרי שבוחנים את כל המקומות הללו
צריך גם לתת מקום למה קשור ושייך ומה לא שייך לציפיות שלנו מהשני/ה, שתקופה כמו פסח וחגים יכולה מאוד להעצים אותן, את כל ה"מה אמור" הזה (בדיוק כתבתי על זה כאן:
רצוי, מצוי, צריך ואמור - הריון ולידה)
5. לגבי מה שכתבת:
"הוא אומר לי תהי בשקט ואל תרימי עליי את הקול. ואולי באמת הרמתי את הקול אבל א. אני כזה בן אדם שמעלה דציבלים מהר ובלי כוונה והוא אמור לדעת את זה!..."
כאן גם, בהחלט צריך לבחון לעומק את המציאות המתוארת כאן, מה קורה שם לפרטי פרטים, ממה זה נובע, וכמובן איך לפתור את זה.
לא דומה מקרה שהדיבור הכללי ביניכם (או בינו לבינך) מזלזל ופוגעני,
למקרה שבו היחס אוהב ומכבד, רק שברגעי ריב או פגיעות נוצר לופ הרסני כזה שכל אחד אומר דברים פוגעים בלי כוונה,
לעוד הרבה מאוד מקרים אחרים.
*חייבים* כאן להכיר את המקרה שלכם לעומק כדי לענות נכון.
ממש כל דבר אחר לא יהיה נכון ומתאים כלל ואפילו יכול לעשות ההיפך כי הוא בכלל לא מתאים למציאות שלכם...
אז רק אם מדובר במקרה שהיחס ביניכם באופן כללי אוהב ומכבד, ורק ברגעי ריב אומרים בלי כוונה דברים פוגעניים:
במקרה כזה צריך להבין כמה דברים:
א. מה זה עבורו שמישהו מרים עליו את הקול?
נשמע שזו נקודה רגישה אצלו, ואולי מציאות של הרמת טונים מאוד צורמת לו באוזן וגם בנפש עד כדי כך שהוא לא יכול להכיל את זה,
ובעצם במילותיו הוא כמו מבקש: "אני צריך בבקשה שתדברי אליי בטון רגוע. קשה לי כשאת מרימה עליי את הטון. זה גורם לי להרגיש רע, אני צריך את הביטחון והרוגע הזה כדי לנהל את השיחה.
כאשר יש צעקות אני נסגר כי זה כואב וקשה לי ככה"
ב. כתבת שהוא אמור לדעת את זה שאת מעלה דציבלים - אך בדיוק כפי שאת רוצה שיקבל אותך כפי שאת (ובצדק) שאת מעלה דציבלים - כך גם הוא בעצם מבקש ממך לקבל אותו כמו שהוא - שזה אדם שקשה לו מאוד עם צעקות או הרמת קול.
שניכם צודקים.
וצריך לראות איך מצד אחד את אומרת את שעל ליבך, ויכולה לפרוק גם את הכעס, אבל לעשות זאת בצורה מבוקרת, ובלי לפגוע בו בדבר שרגיש אצלו.
ויש בהחלט דרך לעשות את שניהם יחד.
קשה לי להסביר זאת בכתב, אבל בהחלט יש כמה דרכים שעכשיו עולות לי איך שניכם תרגישו טוב בסיטואציה.
גם את תוכלי לפרוק כעס בצורה מבוקרת ולקבל מענה לצרכים שלך, וגם בעלך ירגיש שהוא יכול לשמוע ולהכיל בלי הרמת הקול.
מסיימת בינתיים למרות שיודעת שצריך כאן עוד להמשיך ולברר, אך כפי שכתבתי קודם, לא אפשרי וגם לא נכון עבורכם שזה ייעשה בלי להכיר לעומק אתכם ואת המציאות הספציפית שלכם
לכן שולחת בינתיים עוד חיבוק חם ותפילה שלמה שתזכו לצאת לחירות גדולה בחג הזה, ותזכו לאור גדול וברכה שלמה ב"ה ❤