מותר לעצבן?ארץ השוקולד
עקב המחאות הפוליטיות היו רבים שחשו שהם אזרחים סוג ב.
אדגיש שאני נגד סרבנות מילואים וחושב שזה פסול.
אבל אחרי ההבהרה, אני חושב שאפשר לשאול למה מגזרים מסוימים יכולים לאיים ויחששו מהאיום שלהם לעומת מגזרים אחרים שלא יכולים לאיים, היתכן שהבחירה של רבים במגזר לעשות שירות מקוצר של הסדר או לא לשרת גורם לכך שהאיום של חוסר התייצבות הוא פחות משמעותי?
כמה דתיים לאומיים/חרדים בוחרים ללכת לטיס בכלל?

ביחס להיי טק וקריאות כלכליות, גם כאן, אנחנו אוהבים לשים את הדגש על השקעה רוחנית שזה לא בהכרח אמירה לא נכונה, אבל יש לכך משמעות, כאשר אנו נרתעים מבחירת מקצוע שמניב הרבה כסף אז ההשפעה הכלכלית למדינה של שינוי מקום העבודה שלנו פחות ישפיע.

סתם נקודה למחשבה שרציתי לחלוק
לא הבנתיברגוע
הצבא לא עומד רק על הטייסים, גם אם חיילי גולני/גבעתי יסרבו פקודה הפעילות המבצעית תפגע משמעותית.
ואותו דבר לגבי הייטקברגוע
גם אם המורים/אחיות/עוסיות יאיימו לרדת מהארץ המדינה תפגע משמעותית, לא הכל זה כסף..
אתה צודק שכל מקצוע יכול לפגוע אם אין אותםארץ השוקולד
לא באתי לומר שהכל זה כסף, אלא שיש משמעות לכסף.
עם זה אני מסכיםברגוע

הערה נכונהארץ השוקולד
אבל כמה אחוז מחיילי גולני/גבעתי הם דתיים לאומיים/חרדים?
זה יותר או פחות מהאחוז שלהם בחברה?
הרבה יותר מהאחוז באוכלוסיהברגוע
דתיים הולכים באחוזים מאוד גבוהים לקרבי, וגם בקרב הקצינים יש אחוז גדול של דתיים.

https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART2/735/827.html
תודה על ההפניה, אסתכלארץ השוקולד
שים לב שבשירות הסדר, כל שני חיילי הסדר נמצאים אותו כמות זמן כמו חייל אחד לא הסדר. (ככה שברגע נתון יש פחות מהכמות המדוברת באופן משמעותי)
לפי מה שהבנתי הביאו שם נתונים על זמן נתוןברגוע
לא על אחוז מבין המתגייסים.

חוץ מזה שמילואים עושים אותו דבר (אם לא יותר), וכמעט כל האיומים עכשיו בסרבנות זה בקרב חיילי מילואים
הסתכלתי בכתבה בינתיים, לא ברור איך הם מדדוארץ השוקולד
יתכן שאתה צודק, אבל זה קצת תמוה כי אז היו צריכים שרוב הפלוגות בטירונות היו בייני"שים.

העניין הוא שבחי"ר יש פחות משקל למילואים מאשר טיס.
רוב הדתיים לא הולכים לישיבותברגוע
ויש הרבה שהולכים לישיבה אבל משרתים יותר משנה וחמש, כי יצאו לקצונה/סתם מאריכים/לא חוזרים בכלל לישיבה
אנחנו גם אחוז קטן מהאוכלוסיהadvfb

כך שכמה שלא נשלח לקרבי יהיה הרבה יותר מהאוכלוסיה הכללית.

...אלפיניסטית

יש מגזרים במדינה מסוג מאוד מסוים שמשתייכים לאליטה ספציפית של אלו ש'הקימו את המדינה'

והם נמצאים בעמדות מפתח במדינה (בלי פרופורציה לחלקם באוכלוסייה) לכן ברגע שהקבוצות הנ"ל מחליטות לשרוף את האסמים יש לזה השפעה הרבה יותר גדולה ממגזרים אחרים.

ומכיוון שאין באמת רצון או ניסיון משמעותי לגוון את מעגלי השליטה עם אנשים ממגזרים אחרים קשה מאוד לשנות את מערך הכוחות במדינה.

אני חושב שחוסר הרצון מגיע גם מצידנוארץ השוקולד
אם בתיכון וביסודי לא משקיעים בלימודי חול, קשה מאוד להגיע להיי טק למשל.
אם עושים הסדר אז קשה להיות בכירים בצבא למשל.

יש חוסר רצון משני הכיוונים, החשיבה צריכה להיות כיצד אנחנו יכולים להשתפר ולא רק כיצד האחרים יכולים להשתפר.
..אלפיניסטית

נראה שאתה מתעקש לנווט את השיח לחרדים..

הבעיה היא גם, אם לא בעיקר, פריפריה מזרחים דת"ל (דת"ל לא משקיעים בלימודי חול???) וכו'

העניין הוא שהפקטור הכי משמעותי בהצלחה בחיים זה מצב סוציואקונומי ולא נראה שיש מספיק מוטיבציה ורצון מצד המדינה לעבוד על הפער הזה - לא שזו בעיה רק בחברה הישראלית, זו בעיה שנמצאת בכל מקום. אבל בישראל יש מאפיינים ייחודיים שיכולים להביא לכעס ומירמור (אני מבינה שאתה לא אוהב היתקרבנות, אבל בגלל שזה בכלל לא ציבורים שקשורים אלי אני מרגישה בנוח לומר את זה) כמו העובדה שכולנו היגרנו לישראל בערך באותו זמן, אבל משום מה יש מהגרים (מסוג מסוים מאוד של "ציוני חילוני אשכנזי') שהשתלטו על עמדות מפתח ושלטון ובחרו מה לעשות עם מי, וזה משפיע עד היום על החברה הישראלית. ועל זה דיברתי בתגובתי. 

חוץ מזה, אין ספק שאדם משלם על בחירותיו (כמו ללכת להסדר) אבל אם ככה מה אתה רוצה, שיבחרו שונה? שיעשו הכל כמו החילוני? זה בדיוק מה שהחילונים רוצים... הם לא מסוגלים לקלוט את העובדה שיש פה מגזרים עם סולם ערכים אחר שרוצים לבחור בחירות שונות מהם

האמת שלא באתי לדבר על חרדיםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ח בניסן תשפ"ג 11:39
ולכן בקושי אתייחס לטענה על החרדים שהבאת כי היא פשוט לא רלוונטית, רק אעיר שברוב המגזרים (מלבד חרדים וערבים) המצב הסוציו-אקונומי משתנה בצורה דרסטית עם השנים, ורוב העניים מ2012 לא היו כאלה ב2019.
ככה שמצב סוציו-אקונומי בחלק מהמגזרים הוא בחירה ואצל הרוב כיום זה לא גזירת גורל, אלא דבר שניתן וצריך להתמודד איתו.

כעת, לגופם של דברים שאליהם אני התכוונתי וכנראה לא הובנו:
א. דתיים לאומיים בחלקם משקיעים במקצועות החול ובחלקם לא, אבל יש רבים שמלמדים על החשיבות בבחירת מקצועות מסויימים כי הם ערכיים יותר מאחרים, ולכן נדרשים לתקצוב עבור צורת החיים שרוצים לחנך אליה.
ב. ביחס להסדר, זה בחירה שיכולה להתאפשר פוליטית, אבל צבאית ברור שהצבא מתבסס על אחרים שפועלים אחרת ומשרתים זמן רב יותר במקרים רבים. אגב, אפשר ללכת לישיבה ל3.5 שנים וגם לשרת שירות מלא בצבא.
ג. מה אני רוצה?
האמת שבעיקר לשים דגש על זה שאנחנו בונים על זה שאחרים יפעלו אחרת מאיתנו כדי שהחברה תתקיים.
מה המסקנה מכך:
1. להעריך אחרים כי אנחנו מבינים שצריך גם אותם כדי שהחברה תתפקד.
2. לחשוב אם אולי כדאי לשנות מעט את הדרך שלנו אם אנחנו מאמינים שרצוי שכולם ילכו בדרך שלנו כי אנחנו רוצים שהחברה והמדינה תמשיך להתקיים.
מדוע אני לא מתייחס לחרדים כאן:ארץ השוקולד
1. רוב יושבי הפורום כאן הם דתיים לאומיים וגם אני כזה, רציתי להעלות נקודה למחשבה עבורנו ומה אנחנו יכולים ללמוד ולא מה אחרים יכולים ללמוד.

2. להבנתי, חרדים לא שמים כמטרה שהמדינה הזו תהיה המדינה הרצויה מבחינתם והחשיבה היא יותר פרטית, כיצד אני פועל נכון ולא איך אני דואג שתהיה חברה מוצלחת כאן.
לעומת זאת, התפיסה הדתית לאומית עוסקת בשאלה כיצד לייסד חברה אידיאלית במדינת ישראל.
לכן החשיבה היא כקבוצה ולא כפרט, שמשנה מעט את סדר העדיפויות לפעמים ורציתי להאיר את הנקודה הזו.
מצוין👍אלפיניסטית

מאותן סיבות אני לא רואה לנכון להתייחס לחרדים

..אלפיניסטית

א. הינדיק מכיר? נושבת פה אווירה 'הינדיקית' במקצת, ואני אסביר, אתה אומר לדת"ל 'אתה יכולים להיות דת"ל באמת שכן, אבל מי אמר שדת"ל לא יכולים להפסיק לחנך למקצועות של עזרה וחינוך? הם יכולים להיות דת"ל ולחנך להייטק' .. אתה מציע שהם יתערטלו מהערכים שהופכים אותם לחברה (כי אי אפשר להסליל למקצועות מסוימים, ריווחים יותר ומכובדים יותר במקום מקצועות זולתניים (אין לי מושג אם קיימת מילה כזאת) יותר וחברתיים יותר, בלי לשנות את החברה. זו החלטה של שינוי סולם ערכים, לא החלטה טכנית ומעשית) ואיכשהו יישארו דת"ל?

ב.נכון, זה באמת פתרון, אבל הוא דורש השקעה רבה והתמסרות, קשה מאוד לשכנע אנשים לבחור בו.

ג.אכן, סביר להניח שבשביל שהמודל הספציפי הנוכחי התקיים (כאן אני כן רוצה להכניס לדוגמא את החרדים ולא רק דת"ל) יש צורך בסביבה שקיימת עכשיו, אבל גם אם הסביבה לא היתה קיימת ודברים היו אחרת, אף אחד לא היה קורס ומתמוטט.  

פשוט מאוד, דברים היו משתנים ומתפתחים, כמו כל דבר בהיסטוריה.. אבל אני מדברת על שינוי הדרגתי וטבעי לא על לאחוז אנשים בגרון ולהראות להם מי הבוס...

לגבי המסקנות:

1. להעריך אחרים צריך תמיד

2. חולקת עלייך, להיות דתיים כולל גם מערך אמונות שרוב החילונים לא מסכימים איתם, זה לא ששינוי קטן במעשים יגרום לאימא חילונית לסרוג כיפה לילד שלה

מצטרף ומעירultracrepidam

לגבי השורה האחרונה...

לשנות את הדרך שלך כדי שלאנשים יהיה קל להצטרף, משמעותו שאתה לא באמת מאמין שהדרך שלך *נכונה*. וזה בסדר, הרבה פעמים אנחנו עושים בחירות נכונות לשעתן והיינו יכולים לבחור אחרת, ואפשר להתפשר על הבחירות האלה כשיש מישהו שזה משנה לו.

אבל כגישה, אם בחרתי בדרך מסוימת אני כנראה מאמין בה. ואם מישהו בחר בדרך אחרת הוא כנראה מאמין בה. לשנות את האמונות שלי כדי שמישהו יצטרף זה פשע, לצפות שמישהו יצטרף כי שיניתי במעט את הדרך שלי זה חסר הגיון.

כן הגיוני להסביר לאחרים למה עשיתי בחירות שעשיתי - ואז אולי הם יצטרפו אלי או ילכו בדרך שקרובה אלי. בסופו של דבר אין לי אינטרס שאנשים יחליפו מגזר וקהילה (טוב, אולי יש אינטרס לאחד מגזרים וקהילות, אבל זה בשלב אחר), אלא שהם ילכו בדרך התורה כמו שהם מבינים אותה

אני רואה שלא הובנתיארץ השוקולד
אין הכוונה לעשות את הדרך קלה כדי שאחרים יצטרפו.
אלא הפוך, אם כדי שהדרך שלי תתקיים היא צריכה שאחרים יפעלו אחרת אז יש בה בעיה.
לדוגמא, אם אני תמיד נצמד לימין וכדי שאוכל להישאר על הכביש, צריך לבנות את הכבישים עם שיפוע לכיוון שמאל אז יש בעיה בדרך הנהיגה שלי.
גם כאן, אם הדרך שלי דורשת לחיות במדינה יהודית בארץ אבל שירות שלא מספיק כדי להגן על המדינה ולכן צריך שאחרים יגנו על הארץ זמן רב יותר אז יש פה בעיה.
אוקיי, הבנתי ומסכים, אבלultracrepidam

בדיוק כמו שלא תאמר באיגוד המכונאים "למה כולכם מכונאים", כך גם הציבורים הדתיים בארץ הם לא גדולים כל כך ולכן הם נושאים בנטל עבור אחרים. ברגע שהציבור יגדל, החלוקה תשתנה, וקבוצות שהיום נמצאות בשוליים יגדלו.

כבר היום אתה יכול לראות אחוז גבוה של דתיים, חרדים ומתנחלים בהיי טק, והאחוז ישתווה או יתקרב לאחוז שלהם באוכלוסיה ככל שהציבור יגדל. 

נכון שלימוד תורה הוא תחום שבו רק דתיים (ובעיקר חרדים) נוטלים חלק, ולכן בהכרח תמיד יתפוס חלק אוכלוסיה מסוים. כרגע בציבור החרדי מדובר באחוז גבוה מאד, עם הזמן ככל שהציבור יגדל האחוז ירד בלי להקטין את הכמות.

בכל מקרה דבריך כאן מוסכמים עליארץ השוקולד
פשוט לא הובנתי והערתי על נקודה אחרת.
כתבת יפה, אבל אני לא מסכיםארץ השוקולד
א. ממש לא, גדלתי בעולם הדתי לאומי ויש לי חברים רבים כאלה וגם אני כזה, אין שום סתירה בין להיות עורך דין/מורה/מהנדס/איש קבע או רופא לתפיסת העולם הדתית לאומית.

ב. צריך להשקיע בדברים שחשובים לנו, זה לא חכמה לומר שמשהו חשוב לנו ולדרוש מאחרים לשלם את המחיר. כמו שזה לא חכמה שהאוניברסיטאות השביתו לימודים במחאה על הרפורמה, הם לא ויתרו על התשלום שהסטודנטים שילמו להם עבור אותו יום.

ג.
כרגע המצב הוא שכדי שהמוסדות הללו ימשיכו להתקיים הם מקבלים תקציב לא קטן גם מכאלה שלא מאמינים בדרך.
וכן, מסכים שדרך החיים יצטרך להשתנות ועל כך הערתי. (וזו ראיה יפה מהשינוי במגזר החרדי)
1. נכון. (הבעיה היא שקל לומר, לתחושתי המגזר שלי מרגיש שהוא משקיף מלמעלה על אחרים)
2. ברור שלא, המטרה היא לא לגרום לחילונים לשנות את דרכם, אלא לדאוג שהדרך שלנו מסוגלת להתקיים גם בלי שאחרים יתמכו בבעיות שיש בה.
תודה, בכבוד אלפיניסטית

א.וודאי שאין סתירה, אבל מכל מקום אני מרגישה שיש אווירה להעדיף מקצועות שתורמים למען הכלל וגם שאיפה וחינוך אליהם (יכול להיות שאני טועה) 

ב. באידיאל (אידיאל שלי כי יש רבים שלא יסכימו איתי) קפיטליזם זה הדבר הטוב ביותר - מדינה קפיטליסטית שהאזרחים מעצמם רואים ערך בסוציאליזם ועזרה לזולת, אני נגד סוציאליזם מאורגן מטעם המדינה וגופים שכופים על האזרח לממן דברים שנוגדים את ערכיו (בכל אופן במקומות שיש בהם הרבה מחלוקות בין אזרחים כמו ישראל)

אבל כל עוד אנחנו חיים במדינה סוציאלית מאורגנת ולא בבקתות מבודדות בהרי האפלצ'ים כולנו נסמכים זה על זה - משלמים מחיר לממן צרכים וערכים של אחרים ומקבלים מאחרים מימון לדברים שחשובים לנו. אז כן, לפעמים אנחנו מקבלים עזרה מהמדינה (שזה בתכלס עזרה משאר האזרחים) כדי שנוכל להשקיע במה שחשוב לנו (וכנ"ל הם, זה vice versa)

ג. נראה לי ב' עונה גם על ג'

1. אני מניחה שניתן לומר שבמובנים מסוימים גם המגזר שלי משקיף מלמעלה למטה על אחרים, אבל אני לא רואה דרך לשנות את זה, ויותר מכך, המאפיין הזה הולך יד ביד עם תכונות אחרות כמו התבדלות וביטול שזה מאבני היסוד של הציבור, אני לא נוקטת עמדה לחיוב או שלילה, אני רק אומרת שאי אפשר לשמר את הערכים האלו בלי לקבל מה שאם אני אהיה ממש נחמדה אפשר לקרוא לו 'גאוות יחידה'. כך שזה מחיר שהציבור שלי בוחר לשלם (ואגב אני חושבת שרוב הציבור חושב שזה בונוס, אני מנגד מאמינה שזה מחיר די כבד לשלם)

יכול להיות שגם בציבור שלך ניסיון לשינוי תכונה ספציפית יוביל לשינויים נרחבים מדי.

ארץ השוקולד
א. זה נכנס לדיון עקרוני על תפיסת מקצועות מסויימים כערכיים יותר מאחרים, אני לא מסכים כידוע.
אם כי אני נקלע לשאלה של האם הנקודה רק אוששה את מה שחשבתי או שהיא לימדה אותי משהו.
שאלה פתוחה שאני תוהה לגביה.

ב. אני לא חושב שניתן לתת לעצמי הנחה כזו משתי סיבות:
1. דווקא בגלל שיש דאגה לחלשים, בחירה של פלוני להיכלל בחלשים אומר שהוא לוקח מהחלשים.
2. אם לא נכון ערכית להיסמך על הזולת, זה שאחרים פועלים כך לא מצדיק אותי.
(ביחס להערה על כנ"ל הם, האמת היא שזה לא ממש כנ"ל, המגזר החילוני מקבל בסדרי גודל פחות ממה שהמגזר הדתי והחרדי מקבלים. {חוץ מהקטע של פחות סבסוד למוסדות שלא מלמדים ליבה אבל זה מהסיבה המוסרית שמי שלא מלמד מקצועות ליבה בפועל מונע מהם אפשרות להשתתף בנטל של הסיוע חזרה})

ג.
1. ביחס לגאוות יחידה, אני לא בטוח שגאוות יחידה מחייבת הסתכלות מלמעלה. לדעתי אני יכול להיות גאה בעצמי ולחשוב שגם אחרים חשובים לא פחות ממני בהיבטים אחרים.
2. לגבי ההערה שלך על התוצאה האפשרית של שינויים, נקודה למחשבה ואולי את צודקת בכך, צריך לחשוב על זה.
אתה בעצם טוען שכדאי להשקיע בדברים שחילונים אוהבים?ultracrepidam

כדי שיהיה לנו קלפי מיקוח כדי לאיים עליהם?

זאת לא הדרך הנכונה בעיני כדי לבחור במה להשקיע בחיים.

דברים שהחילונים אוהבים?advfb

אנשים דתיים לא אוהבים טייסים, היי טק וכולי?

כן. אם תפסיק ללמוד תוספתא זה לא יאיים עליהםultracrepidam

ולכן הוא אומר להתברג במערכת שמייצרת דולרים כי זה כן מאיים עליהם

אני התכוונתי חילונים לאפוקי חתולי בר, לא לאפוקי דתיים

הרבה דתיים אוהבים היי טק וטייסיםadvfb

ומאמינים בחשיבותם של דתיים לסייע למשק הישראלי ולמערכות הבטחון ובכללי לכל מערכת מדינת ישראל.  מסכים שחילונים (באופן גס) לא רואים ערך בלימוד תורה, לא מסכים שדתיים לא רואים ערך ביישוב הארץ ופיתוח המדינה.

לא קראת את התגובה שלי בכלל.ultracrepidam

אני לא אוהב טייסים ולא אוהב היי טק ואני דתי

אז הנה אחד פחות

קראתיadvfb

מסתבר שלא הבנתי. 

סבבה.

אז מה שטענתי מראש היהultracrepidam

שהוא אומר "תשקיעו באותם דברים שחשובים לחילונים, כדי שכשתצטרכו יהיה לכם קלף מיקוח".

לא התייחסתי לשאלה אם דתיים, חתולי בר, ושטיחים אוהבים את הדברים האלה או לא. בסך הכל התייחסתי לטיעון של להשקיע במשהו שחשוב לצד השני בגלל שהוא חשוב לצד השני. 

אם אתה רוצה להשקיע כי זה חשוב לך זה מצוין, לא על זה הוא דיבר ולא לזה הגבתי

תודה על ההסברadvfb

לא, אני טוען שכדאי שנדאג להשקיע בכל הדבריםארץ השוקולד
שחשובים, ולא להזניח דברים כי אחרים משקיעים בהם.
אתה לא יכול להיות יותר מהאחוז באוכלוסיה בכל תחוםultracrepidam

אם אתה 20% מהאוכלוסיה, ובתחום מסוים תהיה 95% מהאוכלוסיה, ממילא בשאר התחומים האחוז שלך יהיה נמוך יותר.

אתה לא יכול להיות 20% מהאוכלוסיה, וגם 50% מכל תחום עיסוק.

מה שאתה כן יכול לעשות זה לנסות להיות 50% מהאוכלוסיה. יש לזה שתי דרכים -

1 החזרה בתשובה/הסברה, 

2 להקים משפחות גדולות *בגיל מוקדם*

למה לא פתחת שרשור שממליץ על שני הדברים האלה?

בכל מקרה:

1 "תהיה X כדי שיצטרכו להתחשב בדעתך" זה לדעתי טיעון לא נכון

אפשר להתחשב בו, אבל במדינה דמוקרטית אמורים להתחשב בדעתך בכל מקרה.

סרבנות טייסים משמעותה פירוק של החברה כדמוקרטיה.

2 להתברג במקומות הנכונים זה טיעון נכון, כמאמר אורי אורבך "הטובים לתקשורת", ובהחלט יש לנו מה להתקדם בנושא. אבל זה לא יכול להיות טיעון שיגדיר סדר עדיפויות וסולם ערכים מהותי של ציבור

דבריי לא הובנו כנראהארץ השוקולד
ברור שלא ניתן להיות יותר מהאחוז.
אבל כדאי לחשוב האם אנחנו משתיתים את עצמנו על הצורך להסתמך על הרצון של אחרים להשקיע בתחומים שבהם אנו לא משקיעים אבל צריכים.

ביחס לגודל באוכלוסיה, אני לא חושב שהמטרה שלנו צריכה להיות להיות יותר מהאוכלוסייה.

1. חס ושלום, מסכים איתך שזה לא נכון דמוקרטית להפעיל כח כדי שיתחשבו בדעתנו.
באתי להעיר שמרצון בנינו מגזר שכדי שיוכל להתקיים הוא צריך שאחרים יפעלו אחרת, ממילא אם האחרים לא רוצים לתת את חלקם אנחנו נקלעים לבעיה.
לא, חשוב שנשקיע בדברים שאנחנו צריכיםארץ השוקולד
כדי שלא נהיה תלויים במתנת בשר ודם.

חשוב שיהיה כסף במדינה, אז כדאי שנדאג לכך גם ולא נבנה על זה שאחרים יספקו את הכסף.
חשוב שיהיה צבא במדינה ולכן ראוי שנשתתף בצבא כדי שאם הדרך שלנו תהיה הדרך של כולם הצבא יוכל לתפקד ולא נוותר על הזכות לשרת או נקצר את השירות בשבילנו כך שהצבא לא יתפקד אם כולם יהיו כמונו.
בזה אני מסכים איתךultracrepidam

ועדיין, גם אם 40% מההיטק יברח נהיה בבעיה.

ואנחנו תלויים גם בייבוא ויצוא (מהותית כלכלה לא תתנהל טוב בלי זה)

אז אתה תמיד תישאר תלוי באחרים.

אבל זה נכון שאם יש משהו שצריך, אז יש ערך בלעשות אותו

בסופו של דבר אם 90% מהמדינה היו חרדים אני מניח שהצבא היה חרדי ולא חילוני

יש אמת בדבריךארץ השוקולד
...0x1694
1. יכולת האיום שיש זה הרבה בעיקר כי הימנים מרגישים מאויימים ומתקפלים. זה לא שייך לתחומי עיסוק מסוימים - הם רק חלון הראווה של המוחים אבל אם לא הם אז ימצאו אנשים אחרים שיעשו רעש מספיק שיגרום לפחד ולהתקפלות. זה עניין פנים מגזרי שכדאי לטפל בו...

2. בעניינים פנימיים אני באמת לא רואה סיבה ממה להבהל, כאילו בחייאת נכנסת לממשלה? תעשה מה שאתה רוצה. אבל הבעיה הגדולה היא שהם הורסים לנו בחו"ל. מסיתים חברות וממשלות מחו"ל ואז זה באמת יכול להשפיע כלכלית ובטחונית. אז אולי בכלל עמדות מפתח חשובות יהיו כמו קונסול, שגריר. או אנשי עסקים שיש להם דיבור משמעותי בחו"ל.

3. ביחס לטייסים ספציפית - פעם אמרו שמתקבלים רק אשכנזים קיבוצניקים ואין אפילו כיפה אחת. בטח היום זה פחות ככה, אבל אני מאמין שעדיין זו התרבות השלטת בקרב אלה שמחליטים למי לתת כנפיים (מדובר על טייסי מטוסי קרב ולא על נווטים או טייסי מסוקים)

4. אצל חילונים בכללי, נניח תל אביב והרצליה, באמת מחנכים לשאוף למקומות בכירים בצבא? הרבה שונאים ורוצים להשתחרר. אז אני לא בטוח אם מפסידים כל כך הרבה אנשים שבאמת מתאימים להיות בכירים או טייסים בצבא, ביחס למגזרים אחרים.

5. אחרי כל זה, בעצם, אתה צודק שקריירה מפוצצת בכסף פחות קורצת במגזר. אבל זה לא אמור להיות מכשול מבחינה מדינית. לא הגיוני שרק מי שיש לו כסף יכול לשלוט כאילו אנחנו מתנהלים בצורה של אדון וצמית. צריך שינוי תודעתי יותר מאשר להשתלט על תפקידים.
תגובותארץ השוקולד
1. יתכן.

2. זה אכן חמור ובעייתי.

3. יש לך איזשהו מקור לטענה או שזה תחושה?
כי אני יודע שאצלי בישיבה תיכונית לא עודדו לעשות שירות ארוך בצבא וממילא ברור שטיס זה לא אופציה רצויה.

4. יש מקומות שכן, עובדה שיש ייצוג לא פרופורציונלי למקומות מסוימים במקומות בכירים בצבא.

5. זה לא מכשול אלא צורך.
בערך חצי מכספי מס הכנסה מגיע מעשרים-שלושים אחוז מהאוכלוסייה, ממילא יש עדיפות פוליטית להשביע את רצונם, כמו שיש עדיפות להשביע רצון של מפלגות שצריך לקואליציה.
..0x1694
3. מן הסתם אין גיבוי רשמי לטענה כזאת, אבל יצא לי לשמוע זאת לא אחת, כולל מנווט מסוקים שהייתי איתו בכיתה בתיכונית.
והטענה הזאת בכלל נוגעת ליחס של הצבא כלפי דתיים, לא משנה כמה הדתיים ינסו.

4. זה בדיוק אותו רעיון, שיש תקרת זכוכית לדתיים בדרגים גבוהים ובתפקידים "שווים". דרך אגב זה משהו בהתנהלות הצבא הגדול ולא רק כלפי דתיים, כמו שפורסם לאחרונה על שיטת הממליצים ליחידה 81 שמקבלים רק חברים וקרובי משפחה.

יש אצלנו מכינות קדם צבאיות. ויש הרבה שמוותרים על ההסדר בשביל לעשות צבא מלא. אולי זה תלוי באיזה אזור גדל ולחינוך שקיבל עוד הרבה לפני גיל התיכון...

5. לא הבנתי את הקשר בין מיסים לבין הפגנות. בעצם אף פעם לא הבנתי את הטענה הזאת. הממשלה צריכה לדאוג לכולם, ואם כבר, בדמוקרטיה יש גם עניין של שמירה על מיעוטים... לאן זה נעלם פתאום כשמדובר על דתיים/חרדים?
אשיבארץ השוקולד
3. כולי האי ואולי.

4. אכן, ברור שהיו בעיות כאלה גם. (ספציפית לגבי אותו ממליצים, יוסי יהושע שהביא זאת טען שזה השתנה.)

מסכים שיש ויש ועם התלות במקום הגידול והחינוך בין השאר.

5. הקשר הוא כזה,
פוליטיקאים בוחרים את הדבר שמבחינתם הכי פחות יפגע ביכולתם לשלוט, כאשר פוליטיקאי חושש שלא יהיה לו מספיק תקציב לדאוג לאנשיו זה יגרום לו לחשוב פעמיים.
ביחס לשמירה על מיעוטים:
א. אינני טוען שהמפגינים נהגו כהוגן, פשוט מעלה נקודות למחשבה עלינו.
ב. יש הבדל בין לדאוג למישהו כי הוא צריך עזרה שלא מבחירתו (למשל אדם עם נכות) למצב שמישהו צריך עזרה כי הוא בוחר להסתמך על העזרה במקום לדאוג לעצמו.
המגזר שלנו נוטה יותר לאפשרות השנייה.
אתה צודק...0x1694
יותר העליתי את זה בכאב, אני מבין שזו המציאות.

רק לגבי הסוף: העניין שיש להקשיב גם למיעוט, הכוונה מיעוט ייצוג בכנסת. אין לזה קשר לכסף.
אז נכון שהפוליטקאים נבהלים מבעלי המאה, וזו בעיה.
עכשיו אני מבין אולי מה התכוונת מההתחלה: אם אין התעורתא מהפוליטקאים למעלה להצמד לערכים שלהם אז לפחות העם שבשדות ינסה לתפוס מקום ו"להשתלט" על מה שאפשר. כי כאילו התייאשת מהפוליטיקאים? יש בזה משהו, אם כי זו דרך פעולה מסויימת שלא מתאימה לכולם וממילא היא לא פתרון שורשי.
אני חושבת שההודעה שלך מתחלקת לשני חלקיםאגוז16

עצם זה שצריך שיוויון ולא הגיוני שיש לקבוצה מסוימת כח גדול יותר זה קשור לשחיתות והתנהלות לא נכונה בעיני ולא למצב שהוא תקין.

החלק השני שאתה מדבר עליו אם הבנתי נכון זה שצריך לעודד יותר התברגות בתחומים שפחות מעודדים בציבור שלנו, ושאתה רואה בהם כן חשיבות להיות במקומות של השפעה גם פיזיים ולא רק רוחניים, אם זאת הנקודה שהעלית אני מסכימה איתך לחלוטין וחושבת שצריך לחזק את הרוח של הציונות הדתית בכלל לגבי המקום הזה שפעם היה מאוד נוכח של חיבור תורה עם המציאות הגשמית.

חלוקה מעניינתארץ השוקולד
רק אעיר על ההתחלה: לא בטוח שהיא נובעת משחיתות, היא גם נובעת מבחירה של כל קבוצה היכן להשקיע את כוחותיה.
לא אכנס לזהאגוז16
אבל לפחות פעם מאוד מקובל שהתנהלות הקבלה היא שמחלקים לפי עדות או לפי מקום מגורים בלי קשר לאיפה מכוונים האנשים הספציפיים זה יותר החלטה של מי שעומד בראש, ולכן זה קצת שונה ממה שאתה מתאר.
דבר נוסף שיש מקומות שמכניסים לפי פרוטקציות וקשרי משפחה-(למשל בית המשפט) דבר לא הגון בעליל בעיני
ובכל זאת מבינה את הטענה שלך שגם הרצון להיות שם נצרך אם רוצים לשנות. בוודאי שכך הדבר. אבל צריך גם לשים לב למציאות ולראות אם יש מה לתקן בנוסף למה שאנו נדרשים בעצמנו
מסכים עם ההערה הזו לחלוטיןארץ השוקולד
זכיתיאגוז16

תודה, גם אניארץ השוקולדאחרונה
באלי ללכת עוד פעם לסליחותאורי ציון

חראם עד שאני ערה בשעה הזאת.

יש עניין?

זה סוג של תחושה של בזבוז?משה

כאילו שאסור לי לחיות בלי שאני עושה משהו?

זה פשוט ניצול הזדמנויותאורי ציון

לא הלכתי אגב

לפחות ניסית לישון?משהאחרונה

(פעם היה לי פה שרשור של התמודדות עם אתגרי שינה, אבל היום אני כבר לא עומד מאחוריו עד הסוף)

יש עניין לחזור בתשובהאריק מהדרום

אז יש הרבה על מה😅אורי ציון

מי זוכר אותי?😉 ואת השרשור הישן שליכתר הרימון

שמדי פעם אני חוזרת אליו לרעיונות.

סקר - משפט לקישוט לסוכה - צעירים מעל עשרים

בקיצור, אשמח לרעיונות נוספים למשפטים מהמקורות לכתוב בקישוטים לסוכה.

יאללה שוטו

זוכרים 😃משה

(שמחתי לראות אותך)

יאא, זוכרתנערת טבע

כשהייתי בישיבה הגבוההאריק מהדרום

אנשים היו כותבים פסוקים וציטוטים אהובים על הבוקסות שלהם.

אני כתבתי על הבוקסה שלי "את הכבש האחד תעשה בבוקר ואת הכבש השני תעשה בין הערביים".

המשפט הזה משפיע עלי עד היום.

יִשְׂמַח יִשְׂרָאַל בְּצַל סֻכָּתוֹדורש טוב לעמיאחרונה

מתוך הפיוט סוכה ולולב לעם סגולה

שרשור ראשי תיבות תשפ"זאריק מהדרום

שתי נקודות לראשי תיבות שלא מתחילות ב"תהא שנת"

בכל זאת נותרו רק 12 שנה לזה.

תהא שנת פח זבלאריק מהדרום

למתכנתים ב Agile - תהא שנת פיתוח זריזפ.א.

לאומנים, פוליטיקאים ואחרים שרוצים לבלוט בתודעה: תהא שנת פריצה זוהרת

והכי חשוב, כנראה: תהא שנת פרנסה זמינה

וביקשת בלי "תהא שנת":

תשוקה, שייכות, פריחה זוהרת

תפילה, שירה, פתיחות זולת

תקופה של פרנסה זמינה

תהא שנת פ.א - תשפאקעלעברימבאר

תהא שנה פחות זוועהאריק מהדרום

תהא שנת פחות זמבורותנקדימון

מהשנה של הבחירות הקודמות

תהא שנת פרקי זימרהנקדימון

תאמינו שיש פה זהבנקדימון

תדעו שהוא פחות זוכרנקדימון

תספורת שעושה פאדיחה זועקתפ.א.

תאכלו שוקולד פלוס זנגביל

תנין שבולע פטריה זוהרת

תוכי שאוכל פסטה זולה

תעלה שוב פסוקי דזמרהפצל"פ

תביאו שוקולד, פיצה, זיתים!אשר ברא

תדחה שוב פגישה זואשר ברא

תיזהר, שוב פלסטינאי זומםנקדימון

תהיה שוב פאפא זמין.....נחלת

תתחיל שרשור פעיל, זריזנקדימון

תהא שנת פינוי זבליםנקדימון

תעיזי שאפי פעלי זכיoo

בלי תהא שנת!משה

תלך שמוליק פה זורעיםחושבת בקופסא

תרצה שנעשה פוקר זבל

תהה שנת פתרון זהב

תופסת שנכנסת פה זהירות

תהא שנת פוטר זיוףנוגע, לא נוגע

תהא שנת פרס זכאית

תהא שנת פייס זכייה

תהא שנת פורום זורמת

תשמע פה זהדי שרוט

פורום דתי.

תאמין שרציתי פורשה זריזהל המשוגע היחידי

תדעו שזה פשוט זלזולל המשוגע היחידי

תהא שנת פיצוץ זורחאני צודק

תראה שתמצא פה זיווגךאביעד מילוא

זה הכי מקורי שעלה לי

אמן ואמןאני צודק

תמיד שומעים פה זמזוםרקאני

אהבתי!אשר ברא

נכתב בהשראת היתוש שהציק לי אתמול 😅רקאני

(יתושה… הנקבות הן אלו שמחפשות לעקוץ) שנה טובה!פ.א.

תהא שנת פתיחת זבולrrinaa

תהא שנת פחות זמן מסךוהוא ישמיענו

תמיד שטענדיג פרייליך זיין (להיות בשמחה תמיד)אביעד מילוא

זה הרמז שנתן הרבי ר' ישראל מויז'ניץ שליט"א

תהיה שנת פז 😏מבקש אמונהאחרונה

או שזה נוטריקון של "תתאשפז"

לא, לא כמו שחשבתם 😁

הכוונה שהקב"ה יחזור להתארח (מלשון אושפיזין) אצלנו בבית המקדש

אם לא מנצלים ימי חופשה הם נמחקים?רועישםטוב
כמו בכל החוקים הקשורים ליחסי עובד-מעבידפשוט אני..

יש חוק שקובע את המינימום,

ויש חוזי העסקה שיכולים להיות יותר טובים מהמינימום הקבוע בחוק.

זה נכון לשכר, הפרשות סוציאליות, צבירת חופשה, ולכל נושא אחר...

אז כן, לפי החוק מותר למעסיק למחוק ימי חופשה. האם זה קורה בפועל? תלוי בהסכם שלך מול המעסיק.

זה תלוי בהסכם עם המעסיק בגדולמשהאחרונה

אבל באופן כללי החוקים נועדו לעודד אותך לנצל את ימי החופשה ולא לפדות אותם בכסף. אגב, גם חברות גדולות לא אוהבות את זה.

לפעמים בתקופות של משבר כלכלי או אין עבודה מסיבות אחרות (סטייל מה שקרה באינטל לפני שנתיים) נותנים הוראה מהכספים לכל העובדים לשרוף את ימי החופשה שלהם כדי להקטין את החובות במאזן.

השרשור הראשון של התשפ"זזיויק

מה הנושא?

השרשור הראשון של התשפ"זמשהאחרונה

זה הנושא

השנה הקרובה שלכם תיראה אחרת מהקודמת?פתית שלג

ברורל המשוגע היחידי

אבל בגילי זה באמת אחרת

כןoo

אני תמיד בתנועה

לחלום

להגשים

לשפר

להתמיד

תמיד זה קורה. גם בלי שנתכוון לזהנפשי תערוגאחרונה

ערב שנה טובה וכו'. שאלה שמעניינת אותיעשב לימון

אנשים ונשים שעברו טראומה שקשורה לביטחון- פיגוע טרור או מלחמה או משהו כזה

אני יודעת שזה קצת אישי- פשוט תכתבו על חבר שלכם

איך זה נראה ונחווה מבפנים או מבחוץ

אחרי שנה, אחרי עשר שנים, אחרי עשרים ושלושים שנה?

אשמח לכל מידע או סיפור מקרה

בשורות טובות ושמחות

ממליץ מאוד להיזהר עם חשיפה אינטימית במקום ציבוריארץ השוקולד

רוב האנשים פה בסדר, אבל לא כל ניק פה הוא טלית שכולה תכלת ותיזהרו מפירוט של דברי שיוכלו לנצל נגדכם.

ובנוסף, תזכרו שהפורום ציבורי וכל דבר שהכתב פה יכול להימצא על ידי גוגל כך שכל אדם יכול לפתוח ולקרוא.

כמובן. תודה על התזכורתעשב לימוןאחרונה

למה אנשים מגמגמים?בנות רבות עלי

הולך ברחוב, סבא חביב פונה אלי, מסמן לי עם היד להוריד את האוזניות, מחייך ואומר "המעלית לא עובדת" .. אוקי אדוני המעלית לא עובדת, איך זה קשור אלי?

אמרתי לו אוקי מה…

אחרי שניות ארוכות הוא מפנה אותי לקופסת קרטון, תעזור לי לעלות את זה? אני ואתה ניקח ביחד. אמרתי לו עזוב תן לי לראות אם זה כבד כמו שאתה אומר.. בדקתי , כבד אבל לא ברמה שאי אפשר להרים. קיצר מפה לשם נופל לי האסימון ש- לך תדע כמה קומות זה. נכנסנו לבנין הורדתי את הקופסה על המדרגה הראשונה , הוא: אמרתי לך שזה כבד בוא אני אעזור לך. נשמה , אני רק מכבה את האוזניות הכל טוב. המשכתי לאחר שהוא אמר שיש 4 קומות, לא אשקר שהתנשפתי כי אני לא בכושר, אבל משמיים זימנו מצווה לפני ראש השנה , כל השנה כלום. מדהים איך מזכים אדם משמיים לעזור פתאום, לא יודע, זה לא יכול להיות מקרה.

קיצור אנשים: דברו ותפסיקו לגמגם ולדבר בלחש. תודה

חחח …בנות רבות עלי

עכשיו עוד מישהי ביקשה עזרה. איזה שאלות יש לאנשים. באה לי אחת קצת מבוגרת, מדברת קצת חלש. אני: הינה עוד צרות. אני עם השיר באוזניות והיא מדברת כאילו אני שומע אותה . מכבה את האוזניות . "כן?" .. היא: אפשר לבקש בקשה? בטח נשמה מה תרצי? עד חצי המלכות. סתם לא באמת אמרתי לה ככה. קיצר היא מתיישבת לידי בספסל, איך אני מעבירה את כל הטקסט הזה לוואטסאפ? אני לוקח את הפלאפון שלה אומר לה הינה יש לך אופציות לבחור למי לשלוח. היא היתה בהלם מנסה להבין איך עשיתי את זה, נתתי נגיעה במסך לאחור, מסביר לה שיש מטוס נייר שהיא רק צריכה ללחוץ עליו ויש לה אופציות למי לשלוח. היא לא האמינה שהאופציה בכלל קיימת 😄

מצווה שניה.

אגב, למה לא פונה אלי מישהי חסודה לשם שינוי?בנות רבות עלי

סתם שאלה שעלתה לי הרגע.

טוב זה כבר קרה בשבת ויצאתי קצת טמבל אבל בסדר. לא נדבר על זה כרגע. מי שואל איפה זה עין גנים כשיש גם רחוב כזה וזה גם שכונה?! כן זה אני ששאלת אותו את זה בשבת היי 🙋🏼‍♂️

חחח מצחיק שאני מגיע לפה פעם ביובל עם סיפורים הזויים …

בודקים אותך. תעבור כמה שלבים במשחק ואז תגיע החסודהמבקש אמונה

🤡

חחח נראלי זה באמת ככהבנות רבות עלי

אשריך. באמת! שנה טובה!נחלת

תודה גם לך🙏🏻בנות רבות עליאחרונה

אולי יעניין אותך