מותר לעצבן?ארץ השוקולד
עקב המחאות הפוליטיות היו רבים שחשו שהם אזרחים סוג ב.
אדגיש שאני נגד סרבנות מילואים וחושב שזה פסול.
אבל אחרי ההבהרה, אני חושב שאפשר לשאול למה מגזרים מסוימים יכולים לאיים ויחששו מהאיום שלהם לעומת מגזרים אחרים שלא יכולים לאיים, היתכן שהבחירה של רבים במגזר לעשות שירות מקוצר של הסדר או לא לשרת גורם לכך שהאיום של חוסר התייצבות הוא פחות משמעותי?
כמה דתיים לאומיים/חרדים בוחרים ללכת לטיס בכלל?

ביחס להיי טק וקריאות כלכליות, גם כאן, אנחנו אוהבים לשים את הדגש על השקעה רוחנית שזה לא בהכרח אמירה לא נכונה, אבל יש לכך משמעות, כאשר אנו נרתעים מבחירת מקצוע שמניב הרבה כסף אז ההשפעה הכלכלית למדינה של שינוי מקום העבודה שלנו פחות ישפיע.

סתם נקודה למחשבה שרציתי לחלוק
לא הבנתיברגוע
הצבא לא עומד רק על הטייסים, גם אם חיילי גולני/גבעתי יסרבו פקודה הפעילות המבצעית תפגע משמעותית.
ואותו דבר לגבי הייטקברגוע
גם אם המורים/אחיות/עוסיות יאיימו לרדת מהארץ המדינה תפגע משמעותית, לא הכל זה כסף..
אתה צודק שכל מקצוע יכול לפגוע אם אין אותםארץ השוקולד
לא באתי לומר שהכל זה כסף, אלא שיש משמעות לכסף.
עם זה אני מסכיםברגוע

הערה נכונהארץ השוקולד
אבל כמה אחוז מחיילי גולני/גבעתי הם דתיים לאומיים/חרדים?
זה יותר או פחות מהאחוז שלהם בחברה?
הרבה יותר מהאחוז באוכלוסיהברגוע
דתיים הולכים באחוזים מאוד גבוהים לקרבי, וגם בקרב הקצינים יש אחוז גדול של דתיים.

https://www.makorrishon.co.il/nrg/online/1/ART2/735/827.html
תודה על ההפניה, אסתכלארץ השוקולד
שים לב שבשירות הסדר, כל שני חיילי הסדר נמצאים אותו כמות זמן כמו חייל אחד לא הסדר. (ככה שברגע נתון יש פחות מהכמות המדוברת באופן משמעותי)
לפי מה שהבנתי הביאו שם נתונים על זמן נתוןברגוע
לא על אחוז מבין המתגייסים.

חוץ מזה שמילואים עושים אותו דבר (אם לא יותר), וכמעט כל האיומים עכשיו בסרבנות זה בקרב חיילי מילואים
הסתכלתי בכתבה בינתיים, לא ברור איך הם מדדוארץ השוקולד
יתכן שאתה צודק, אבל זה קצת תמוה כי אז היו צריכים שרוב הפלוגות בטירונות היו בייני"שים.

העניין הוא שבחי"ר יש פחות משקל למילואים מאשר טיס.
רוב הדתיים לא הולכים לישיבותברגוע
ויש הרבה שהולכים לישיבה אבל משרתים יותר משנה וחמש, כי יצאו לקצונה/סתם מאריכים/לא חוזרים בכלל לישיבה
אנחנו גם אחוז קטן מהאוכלוסיהadvfb

כך שכמה שלא נשלח לקרבי יהיה הרבה יותר מהאוכלוסיה הכללית.

...אלפיניסטית

יש מגזרים במדינה מסוג מאוד מסוים שמשתייכים לאליטה ספציפית של אלו ש'הקימו את המדינה'

והם נמצאים בעמדות מפתח במדינה (בלי פרופורציה לחלקם באוכלוסייה) לכן ברגע שהקבוצות הנ"ל מחליטות לשרוף את האסמים יש לזה השפעה הרבה יותר גדולה ממגזרים אחרים.

ומכיוון שאין באמת רצון או ניסיון משמעותי לגוון את מעגלי השליטה עם אנשים ממגזרים אחרים קשה מאוד לשנות את מערך הכוחות במדינה.

אני חושב שחוסר הרצון מגיע גם מצידנוארץ השוקולד
אם בתיכון וביסודי לא משקיעים בלימודי חול, קשה מאוד להגיע להיי טק למשל.
אם עושים הסדר אז קשה להיות בכירים בצבא למשל.

יש חוסר רצון משני הכיוונים, החשיבה צריכה להיות כיצד אנחנו יכולים להשתפר ולא רק כיצד האחרים יכולים להשתפר.
..אלפיניסטית

נראה שאתה מתעקש לנווט את השיח לחרדים..

הבעיה היא גם, אם לא בעיקר, פריפריה מזרחים דת"ל (דת"ל לא משקיעים בלימודי חול???) וכו'

העניין הוא שהפקטור הכי משמעותי בהצלחה בחיים זה מצב סוציואקונומי ולא נראה שיש מספיק מוטיבציה ורצון מצד המדינה לעבוד על הפער הזה - לא שזו בעיה רק בחברה הישראלית, זו בעיה שנמצאת בכל מקום. אבל בישראל יש מאפיינים ייחודיים שיכולים להביא לכעס ומירמור (אני מבינה שאתה לא אוהב היתקרבנות, אבל בגלל שזה בכלל לא ציבורים שקשורים אלי אני מרגישה בנוח לומר את זה) כמו העובדה שכולנו היגרנו לישראל בערך באותו זמן, אבל משום מה יש מהגרים (מסוג מסוים מאוד של "ציוני חילוני אשכנזי') שהשתלטו על עמדות מפתח ושלטון ובחרו מה לעשות עם מי, וזה משפיע עד היום על החברה הישראלית. ועל זה דיברתי בתגובתי. 

חוץ מזה, אין ספק שאדם משלם על בחירותיו (כמו ללכת להסדר) אבל אם ככה מה אתה רוצה, שיבחרו שונה? שיעשו הכל כמו החילוני? זה בדיוק מה שהחילונים רוצים... הם לא מסוגלים לקלוט את העובדה שיש פה מגזרים עם סולם ערכים אחר שרוצים לבחור בחירות שונות מהם

האמת שלא באתי לדבר על חרדיםארץ השוקולד
עבר עריכה על ידי ארץ השוקולד בתאריך י"ח בניסן תשפ"ג 11:39
ולכן בקושי אתייחס לטענה על החרדים שהבאת כי היא פשוט לא רלוונטית, רק אעיר שברוב המגזרים (מלבד חרדים וערבים) המצב הסוציו-אקונומי משתנה בצורה דרסטית עם השנים, ורוב העניים מ2012 לא היו כאלה ב2019.
ככה שמצב סוציו-אקונומי בחלק מהמגזרים הוא בחירה ואצל הרוב כיום זה לא גזירת גורל, אלא דבר שניתן וצריך להתמודד איתו.

כעת, לגופם של דברים שאליהם אני התכוונתי וכנראה לא הובנו:
א. דתיים לאומיים בחלקם משקיעים במקצועות החול ובחלקם לא, אבל יש רבים שמלמדים על החשיבות בבחירת מקצועות מסויימים כי הם ערכיים יותר מאחרים, ולכן נדרשים לתקצוב עבור צורת החיים שרוצים לחנך אליה.
ב. ביחס להסדר, זה בחירה שיכולה להתאפשר פוליטית, אבל צבאית ברור שהצבא מתבסס על אחרים שפועלים אחרת ומשרתים זמן רב יותר במקרים רבים. אגב, אפשר ללכת לישיבה ל3.5 שנים וגם לשרת שירות מלא בצבא.
ג. מה אני רוצה?
האמת שבעיקר לשים דגש על זה שאנחנו בונים על זה שאחרים יפעלו אחרת מאיתנו כדי שהחברה תתקיים.
מה המסקנה מכך:
1. להעריך אחרים כי אנחנו מבינים שצריך גם אותם כדי שהחברה תתפקד.
2. לחשוב אם אולי כדאי לשנות מעט את הדרך שלנו אם אנחנו מאמינים שרצוי שכולם ילכו בדרך שלנו כי אנחנו רוצים שהחברה והמדינה תמשיך להתקיים.
מדוע אני לא מתייחס לחרדים כאן:ארץ השוקולד
1. רוב יושבי הפורום כאן הם דתיים לאומיים וגם אני כזה, רציתי להעלות נקודה למחשבה עבורנו ומה אנחנו יכולים ללמוד ולא מה אחרים יכולים ללמוד.

2. להבנתי, חרדים לא שמים כמטרה שהמדינה הזו תהיה המדינה הרצויה מבחינתם והחשיבה היא יותר פרטית, כיצד אני פועל נכון ולא איך אני דואג שתהיה חברה מוצלחת כאן.
לעומת זאת, התפיסה הדתית לאומית עוסקת בשאלה כיצד לייסד חברה אידיאלית במדינת ישראל.
לכן החשיבה היא כקבוצה ולא כפרט, שמשנה מעט את סדר העדיפויות לפעמים ורציתי להאיר את הנקודה הזו.
מצוין👍אלפיניסטית

מאותן סיבות אני לא רואה לנכון להתייחס לחרדים

..אלפיניסטית

א. הינדיק מכיר? נושבת פה אווירה 'הינדיקית' במקצת, ואני אסביר, אתה אומר לדת"ל 'אתה יכולים להיות דת"ל באמת שכן, אבל מי אמר שדת"ל לא יכולים להפסיק לחנך למקצועות של עזרה וחינוך? הם יכולים להיות דת"ל ולחנך להייטק' .. אתה מציע שהם יתערטלו מהערכים שהופכים אותם לחברה (כי אי אפשר להסליל למקצועות מסוימים, ריווחים יותר ומכובדים יותר במקום מקצועות זולתניים (אין לי מושג אם קיימת מילה כזאת) יותר וחברתיים יותר, בלי לשנות את החברה. זו החלטה של שינוי סולם ערכים, לא החלטה טכנית ומעשית) ואיכשהו יישארו דת"ל?

ב.נכון, זה באמת פתרון, אבל הוא דורש השקעה רבה והתמסרות, קשה מאוד לשכנע אנשים לבחור בו.

ג.אכן, סביר להניח שבשביל שהמודל הספציפי הנוכחי התקיים (כאן אני כן רוצה להכניס לדוגמא את החרדים ולא רק דת"ל) יש צורך בסביבה שקיימת עכשיו, אבל גם אם הסביבה לא היתה קיימת ודברים היו אחרת, אף אחד לא היה קורס ומתמוטט.  

פשוט מאוד, דברים היו משתנים ומתפתחים, כמו כל דבר בהיסטוריה.. אבל אני מדברת על שינוי הדרגתי וטבעי לא על לאחוז אנשים בגרון ולהראות להם מי הבוס...

לגבי המסקנות:

1. להעריך אחרים צריך תמיד

2. חולקת עלייך, להיות דתיים כולל גם מערך אמונות שרוב החילונים לא מסכימים איתם, זה לא ששינוי קטן במעשים יגרום לאימא חילונית לסרוג כיפה לילד שלה

מצטרף ומעירultracrepidam

לגבי השורה האחרונה...

לשנות את הדרך שלך כדי שלאנשים יהיה קל להצטרף, משמעותו שאתה לא באמת מאמין שהדרך שלך *נכונה*. וזה בסדר, הרבה פעמים אנחנו עושים בחירות נכונות לשעתן והיינו יכולים לבחור אחרת, ואפשר להתפשר על הבחירות האלה כשיש מישהו שזה משנה לו.

אבל כגישה, אם בחרתי בדרך מסוימת אני כנראה מאמין בה. ואם מישהו בחר בדרך אחרת הוא כנראה מאמין בה. לשנות את האמונות שלי כדי שמישהו יצטרף זה פשע, לצפות שמישהו יצטרף כי שיניתי במעט את הדרך שלי זה חסר הגיון.

כן הגיוני להסביר לאחרים למה עשיתי בחירות שעשיתי - ואז אולי הם יצטרפו אלי או ילכו בדרך שקרובה אלי. בסופו של דבר אין לי אינטרס שאנשים יחליפו מגזר וקהילה (טוב, אולי יש אינטרס לאחד מגזרים וקהילות, אבל זה בשלב אחר), אלא שהם ילכו בדרך התורה כמו שהם מבינים אותה

אני רואה שלא הובנתיארץ השוקולד
אין הכוונה לעשות את הדרך קלה כדי שאחרים יצטרפו.
אלא הפוך, אם כדי שהדרך שלי תתקיים היא צריכה שאחרים יפעלו אחרת אז יש בה בעיה.
לדוגמא, אם אני תמיד נצמד לימין וכדי שאוכל להישאר על הכביש, צריך לבנות את הכבישים עם שיפוע לכיוון שמאל אז יש בעיה בדרך הנהיגה שלי.
גם כאן, אם הדרך שלי דורשת לחיות במדינה יהודית בארץ אבל שירות שלא מספיק כדי להגן על המדינה ולכן צריך שאחרים יגנו על הארץ זמן רב יותר אז יש פה בעיה.
אוקיי, הבנתי ומסכים, אבלultracrepidam

בדיוק כמו שלא תאמר באיגוד המכונאים "למה כולכם מכונאים", כך גם הציבורים הדתיים בארץ הם לא גדולים כל כך ולכן הם נושאים בנטל עבור אחרים. ברגע שהציבור יגדל, החלוקה תשתנה, וקבוצות שהיום נמצאות בשוליים יגדלו.

כבר היום אתה יכול לראות אחוז גבוה של דתיים, חרדים ומתנחלים בהיי טק, והאחוז ישתווה או יתקרב לאחוז שלהם באוכלוסיה ככל שהציבור יגדל. 

נכון שלימוד תורה הוא תחום שבו רק דתיים (ובעיקר חרדים) נוטלים חלק, ולכן בהכרח תמיד יתפוס חלק אוכלוסיה מסוים. כרגע בציבור החרדי מדובר באחוז גבוה מאד, עם הזמן ככל שהציבור יגדל האחוז ירד בלי להקטין את הכמות.

בכל מקרה דבריך כאן מוסכמים עליארץ השוקולד
פשוט לא הובנתי והערתי על נקודה אחרת.
כתבת יפה, אבל אני לא מסכיםארץ השוקולד
א. ממש לא, גדלתי בעולם הדתי לאומי ויש לי חברים רבים כאלה וגם אני כזה, אין שום סתירה בין להיות עורך דין/מורה/מהנדס/איש קבע או רופא לתפיסת העולם הדתית לאומית.

ב. צריך להשקיע בדברים שחשובים לנו, זה לא חכמה לומר שמשהו חשוב לנו ולדרוש מאחרים לשלם את המחיר. כמו שזה לא חכמה שהאוניברסיטאות השביתו לימודים במחאה על הרפורמה, הם לא ויתרו על התשלום שהסטודנטים שילמו להם עבור אותו יום.

ג.
כרגע המצב הוא שכדי שהמוסדות הללו ימשיכו להתקיים הם מקבלים תקציב לא קטן גם מכאלה שלא מאמינים בדרך.
וכן, מסכים שדרך החיים יצטרך להשתנות ועל כך הערתי. (וזו ראיה יפה מהשינוי במגזר החרדי)
1. נכון. (הבעיה היא שקל לומר, לתחושתי המגזר שלי מרגיש שהוא משקיף מלמעלה על אחרים)
2. ברור שלא, המטרה היא לא לגרום לחילונים לשנות את דרכם, אלא לדאוג שהדרך שלנו מסוגלת להתקיים גם בלי שאחרים יתמכו בבעיות שיש בה.
תודה, בכבוד אלפיניסטית

א.וודאי שאין סתירה, אבל מכל מקום אני מרגישה שיש אווירה להעדיף מקצועות שתורמים למען הכלל וגם שאיפה וחינוך אליהם (יכול להיות שאני טועה) 

ב. באידיאל (אידיאל שלי כי יש רבים שלא יסכימו איתי) קפיטליזם זה הדבר הטוב ביותר - מדינה קפיטליסטית שהאזרחים מעצמם רואים ערך בסוציאליזם ועזרה לזולת, אני נגד סוציאליזם מאורגן מטעם המדינה וגופים שכופים על האזרח לממן דברים שנוגדים את ערכיו (בכל אופן במקומות שיש בהם הרבה מחלוקות בין אזרחים כמו ישראל)

אבל כל עוד אנחנו חיים במדינה סוציאלית מאורגנת ולא בבקתות מבודדות בהרי האפלצ'ים כולנו נסמכים זה על זה - משלמים מחיר לממן צרכים וערכים של אחרים ומקבלים מאחרים מימון לדברים שחשובים לנו. אז כן, לפעמים אנחנו מקבלים עזרה מהמדינה (שזה בתכלס עזרה משאר האזרחים) כדי שנוכל להשקיע במה שחשוב לנו (וכנ"ל הם, זה vice versa)

ג. נראה לי ב' עונה גם על ג'

1. אני מניחה שניתן לומר שבמובנים מסוימים גם המגזר שלי משקיף מלמעלה למטה על אחרים, אבל אני לא רואה דרך לשנות את זה, ויותר מכך, המאפיין הזה הולך יד ביד עם תכונות אחרות כמו התבדלות וביטול שזה מאבני היסוד של הציבור, אני לא נוקטת עמדה לחיוב או שלילה, אני רק אומרת שאי אפשר לשמר את הערכים האלו בלי לקבל מה שאם אני אהיה ממש נחמדה אפשר לקרוא לו 'גאוות יחידה'. כך שזה מחיר שהציבור שלי בוחר לשלם (ואגב אני חושבת שרוב הציבור חושב שזה בונוס, אני מנגד מאמינה שזה מחיר די כבד לשלם)

יכול להיות שגם בציבור שלך ניסיון לשינוי תכונה ספציפית יוביל לשינויים נרחבים מדי.

ארץ השוקולד
א. זה נכנס לדיון עקרוני על תפיסת מקצועות מסויימים כערכיים יותר מאחרים, אני לא מסכים כידוע.
אם כי אני נקלע לשאלה של האם הנקודה רק אוששה את מה שחשבתי או שהיא לימדה אותי משהו.
שאלה פתוחה שאני תוהה לגביה.

ב. אני לא חושב שניתן לתת לעצמי הנחה כזו משתי סיבות:
1. דווקא בגלל שיש דאגה לחלשים, בחירה של פלוני להיכלל בחלשים אומר שהוא לוקח מהחלשים.
2. אם לא נכון ערכית להיסמך על הזולת, זה שאחרים פועלים כך לא מצדיק אותי.
(ביחס להערה על כנ"ל הם, האמת היא שזה לא ממש כנ"ל, המגזר החילוני מקבל בסדרי גודל פחות ממה שהמגזר הדתי והחרדי מקבלים. {חוץ מהקטע של פחות סבסוד למוסדות שלא מלמדים ליבה אבל זה מהסיבה המוסרית שמי שלא מלמד מקצועות ליבה בפועל מונע מהם אפשרות להשתתף בנטל של הסיוע חזרה})

ג.
1. ביחס לגאוות יחידה, אני לא בטוח שגאוות יחידה מחייבת הסתכלות מלמעלה. לדעתי אני יכול להיות גאה בעצמי ולחשוב שגם אחרים חשובים לא פחות ממני בהיבטים אחרים.
2. לגבי ההערה שלך על התוצאה האפשרית של שינויים, נקודה למחשבה ואולי את צודקת בכך, צריך לחשוב על זה.
אתה בעצם טוען שכדאי להשקיע בדברים שחילונים אוהבים?ultracrepidam

כדי שיהיה לנו קלפי מיקוח כדי לאיים עליהם?

זאת לא הדרך הנכונה בעיני כדי לבחור במה להשקיע בחיים.

דברים שהחילונים אוהבים?advfb

אנשים דתיים לא אוהבים טייסים, היי טק וכולי?

כן. אם תפסיק ללמוד תוספתא זה לא יאיים עליהםultracrepidam

ולכן הוא אומר להתברג במערכת שמייצרת דולרים כי זה כן מאיים עליהם

אני התכוונתי חילונים לאפוקי חתולי בר, לא לאפוקי דתיים

הרבה דתיים אוהבים היי טק וטייסיםadvfb

ומאמינים בחשיבותם של דתיים לסייע למשק הישראלי ולמערכות הבטחון ובכללי לכל מערכת מדינת ישראל.  מסכים שחילונים (באופן גס) לא רואים ערך בלימוד תורה, לא מסכים שדתיים לא רואים ערך ביישוב הארץ ופיתוח המדינה.

לא קראת את התגובה שלי בכלל.ultracrepidam

אני לא אוהב טייסים ולא אוהב היי טק ואני דתי

אז הנה אחד פחות

קראתיadvfb

מסתבר שלא הבנתי. 

סבבה.

אז מה שטענתי מראש היהultracrepidam

שהוא אומר "תשקיעו באותם דברים שחשובים לחילונים, כדי שכשתצטרכו יהיה לכם קלף מיקוח".

לא התייחסתי לשאלה אם דתיים, חתולי בר, ושטיחים אוהבים את הדברים האלה או לא. בסך הכל התייחסתי לטיעון של להשקיע במשהו שחשוב לצד השני בגלל שהוא חשוב לצד השני. 

אם אתה רוצה להשקיע כי זה חשוב לך זה מצוין, לא על זה הוא דיבר ולא לזה הגבתי

תודה על ההסברadvfb

לא, אני טוען שכדאי שנדאג להשקיע בכל הדבריםארץ השוקולד
שחשובים, ולא להזניח דברים כי אחרים משקיעים בהם.
אתה לא יכול להיות יותר מהאחוז באוכלוסיה בכל תחוםultracrepidam

אם אתה 20% מהאוכלוסיה, ובתחום מסוים תהיה 95% מהאוכלוסיה, ממילא בשאר התחומים האחוז שלך יהיה נמוך יותר.

אתה לא יכול להיות 20% מהאוכלוסיה, וגם 50% מכל תחום עיסוק.

מה שאתה כן יכול לעשות זה לנסות להיות 50% מהאוכלוסיה. יש לזה שתי דרכים -

1 החזרה בתשובה/הסברה, 

2 להקים משפחות גדולות *בגיל מוקדם*

למה לא פתחת שרשור שממליץ על שני הדברים האלה?

בכל מקרה:

1 "תהיה X כדי שיצטרכו להתחשב בדעתך" זה לדעתי טיעון לא נכון

אפשר להתחשב בו, אבל במדינה דמוקרטית אמורים להתחשב בדעתך בכל מקרה.

סרבנות טייסים משמעותה פירוק של החברה כדמוקרטיה.

2 להתברג במקומות הנכונים זה טיעון נכון, כמאמר אורי אורבך "הטובים לתקשורת", ובהחלט יש לנו מה להתקדם בנושא. אבל זה לא יכול להיות טיעון שיגדיר סדר עדיפויות וסולם ערכים מהותי של ציבור

דבריי לא הובנו כנראהארץ השוקולד
ברור שלא ניתן להיות יותר מהאחוז.
אבל כדאי לחשוב האם אנחנו משתיתים את עצמנו על הצורך להסתמך על הרצון של אחרים להשקיע בתחומים שבהם אנו לא משקיעים אבל צריכים.

ביחס לגודל באוכלוסיה, אני לא חושב שהמטרה שלנו צריכה להיות להיות יותר מהאוכלוסייה.

1. חס ושלום, מסכים איתך שזה לא נכון דמוקרטית להפעיל כח כדי שיתחשבו בדעתנו.
באתי להעיר שמרצון בנינו מגזר שכדי שיוכל להתקיים הוא צריך שאחרים יפעלו אחרת, ממילא אם האחרים לא רוצים לתת את חלקם אנחנו נקלעים לבעיה.
לא, חשוב שנשקיע בדברים שאנחנו צריכיםארץ השוקולד
כדי שלא נהיה תלויים במתנת בשר ודם.

חשוב שיהיה כסף במדינה, אז כדאי שנדאג לכך גם ולא נבנה על זה שאחרים יספקו את הכסף.
חשוב שיהיה צבא במדינה ולכן ראוי שנשתתף בצבא כדי שאם הדרך שלנו תהיה הדרך של כולם הצבא יוכל לתפקד ולא נוותר על הזכות לשרת או נקצר את השירות בשבילנו כך שהצבא לא יתפקד אם כולם יהיו כמונו.
בזה אני מסכים איתךultracrepidam

ועדיין, גם אם 40% מההיטק יברח נהיה בבעיה.

ואנחנו תלויים גם בייבוא ויצוא (מהותית כלכלה לא תתנהל טוב בלי זה)

אז אתה תמיד תישאר תלוי באחרים.

אבל זה נכון שאם יש משהו שצריך, אז יש ערך בלעשות אותו

בסופו של דבר אם 90% מהמדינה היו חרדים אני מניח שהצבא היה חרדי ולא חילוני

יש אמת בדבריךארץ השוקולד
...0x1694
1. יכולת האיום שיש זה הרבה בעיקר כי הימנים מרגישים מאויימים ומתקפלים. זה לא שייך לתחומי עיסוק מסוימים - הם רק חלון הראווה של המוחים אבל אם לא הם אז ימצאו אנשים אחרים שיעשו רעש מספיק שיגרום לפחד ולהתקפלות. זה עניין פנים מגזרי שכדאי לטפל בו...

2. בעניינים פנימיים אני באמת לא רואה סיבה ממה להבהל, כאילו בחייאת נכנסת לממשלה? תעשה מה שאתה רוצה. אבל הבעיה הגדולה היא שהם הורסים לנו בחו"ל. מסיתים חברות וממשלות מחו"ל ואז זה באמת יכול להשפיע כלכלית ובטחונית. אז אולי בכלל עמדות מפתח חשובות יהיו כמו קונסול, שגריר. או אנשי עסקים שיש להם דיבור משמעותי בחו"ל.

3. ביחס לטייסים ספציפית - פעם אמרו שמתקבלים רק אשכנזים קיבוצניקים ואין אפילו כיפה אחת. בטח היום זה פחות ככה, אבל אני מאמין שעדיין זו התרבות השלטת בקרב אלה שמחליטים למי לתת כנפיים (מדובר על טייסי מטוסי קרב ולא על נווטים או טייסי מסוקים)

4. אצל חילונים בכללי, נניח תל אביב והרצליה, באמת מחנכים לשאוף למקומות בכירים בצבא? הרבה שונאים ורוצים להשתחרר. אז אני לא בטוח אם מפסידים כל כך הרבה אנשים שבאמת מתאימים להיות בכירים או טייסים בצבא, ביחס למגזרים אחרים.

5. אחרי כל זה, בעצם, אתה צודק שקריירה מפוצצת בכסף פחות קורצת במגזר. אבל זה לא אמור להיות מכשול מבחינה מדינית. לא הגיוני שרק מי שיש לו כסף יכול לשלוט כאילו אנחנו מתנהלים בצורה של אדון וצמית. צריך שינוי תודעתי יותר מאשר להשתלט על תפקידים.
תגובותארץ השוקולד
1. יתכן.

2. זה אכן חמור ובעייתי.

3. יש לך איזשהו מקור לטענה או שזה תחושה?
כי אני יודע שאצלי בישיבה תיכונית לא עודדו לעשות שירות ארוך בצבא וממילא ברור שטיס זה לא אופציה רצויה.

4. יש מקומות שכן, עובדה שיש ייצוג לא פרופורציונלי למקומות מסוימים במקומות בכירים בצבא.

5. זה לא מכשול אלא צורך.
בערך חצי מכספי מס הכנסה מגיע מעשרים-שלושים אחוז מהאוכלוסייה, ממילא יש עדיפות פוליטית להשביע את רצונם, כמו שיש עדיפות להשביע רצון של מפלגות שצריך לקואליציה.
..0x1694
3. מן הסתם אין גיבוי רשמי לטענה כזאת, אבל יצא לי לשמוע זאת לא אחת, כולל מנווט מסוקים שהייתי איתו בכיתה בתיכונית.
והטענה הזאת בכלל נוגעת ליחס של הצבא כלפי דתיים, לא משנה כמה הדתיים ינסו.

4. זה בדיוק אותו רעיון, שיש תקרת זכוכית לדתיים בדרגים גבוהים ובתפקידים "שווים". דרך אגב זה משהו בהתנהלות הצבא הגדול ולא רק כלפי דתיים, כמו שפורסם לאחרונה על שיטת הממליצים ליחידה 81 שמקבלים רק חברים וקרובי משפחה.

יש אצלנו מכינות קדם צבאיות. ויש הרבה שמוותרים על ההסדר בשביל לעשות צבא מלא. אולי זה תלוי באיזה אזור גדל ולחינוך שקיבל עוד הרבה לפני גיל התיכון...

5. לא הבנתי את הקשר בין מיסים לבין הפגנות. בעצם אף פעם לא הבנתי את הטענה הזאת. הממשלה צריכה לדאוג לכולם, ואם כבר, בדמוקרטיה יש גם עניין של שמירה על מיעוטים... לאן זה נעלם פתאום כשמדובר על דתיים/חרדים?
אשיבארץ השוקולד
3. כולי האי ואולי.

4. אכן, ברור שהיו בעיות כאלה גם. (ספציפית לגבי אותו ממליצים, יוסי יהושע שהביא זאת טען שזה השתנה.)

מסכים שיש ויש ועם התלות במקום הגידול והחינוך בין השאר.

5. הקשר הוא כזה,
פוליטיקאים בוחרים את הדבר שמבחינתם הכי פחות יפגע ביכולתם לשלוט, כאשר פוליטיקאי חושש שלא יהיה לו מספיק תקציב לדאוג לאנשיו זה יגרום לו לחשוב פעמיים.
ביחס לשמירה על מיעוטים:
א. אינני טוען שהמפגינים נהגו כהוגן, פשוט מעלה נקודות למחשבה עלינו.
ב. יש הבדל בין לדאוג למישהו כי הוא צריך עזרה שלא מבחירתו (למשל אדם עם נכות) למצב שמישהו צריך עזרה כי הוא בוחר להסתמך על העזרה במקום לדאוג לעצמו.
המגזר שלנו נוטה יותר לאפשרות השנייה.
אתה צודק...0x1694
יותר העליתי את זה בכאב, אני מבין שזו המציאות.

רק לגבי הסוף: העניין שיש להקשיב גם למיעוט, הכוונה מיעוט ייצוג בכנסת. אין לזה קשר לכסף.
אז נכון שהפוליטקאים נבהלים מבעלי המאה, וזו בעיה.
עכשיו אני מבין אולי מה התכוונת מההתחלה: אם אין התעורתא מהפוליטקאים למעלה להצמד לערכים שלהם אז לפחות העם שבשדות ינסה לתפוס מקום ו"להשתלט" על מה שאפשר. כי כאילו התייאשת מהפוליטיקאים? יש בזה משהו, אם כי זו דרך פעולה מסויימת שלא מתאימה לכולם וממילא היא לא פתרון שורשי.
אני חושבת שההודעה שלך מתחלקת לשני חלקיםאגוז16

עצם זה שצריך שיוויון ולא הגיוני שיש לקבוצה מסוימת כח גדול יותר זה קשור לשחיתות והתנהלות לא נכונה בעיני ולא למצב שהוא תקין.

החלק השני שאתה מדבר עליו אם הבנתי נכון זה שצריך לעודד יותר התברגות בתחומים שפחות מעודדים בציבור שלנו, ושאתה רואה בהם כן חשיבות להיות במקומות של השפעה גם פיזיים ולא רק רוחניים, אם זאת הנקודה שהעלית אני מסכימה איתך לחלוטין וחושבת שצריך לחזק את הרוח של הציונות הדתית בכלל לגבי המקום הזה שפעם היה מאוד נוכח של חיבור תורה עם המציאות הגשמית.

חלוקה מעניינתארץ השוקולד
רק אעיר על ההתחלה: לא בטוח שהיא נובעת משחיתות, היא גם נובעת מבחירה של כל קבוצה היכן להשקיע את כוחותיה.
לא אכנס לזהאגוז16
אבל לפחות פעם מאוד מקובל שהתנהלות הקבלה היא שמחלקים לפי עדות או לפי מקום מגורים בלי קשר לאיפה מכוונים האנשים הספציפיים זה יותר החלטה של מי שעומד בראש, ולכן זה קצת שונה ממה שאתה מתאר.
דבר נוסף שיש מקומות שמכניסים לפי פרוטקציות וקשרי משפחה-(למשל בית המשפט) דבר לא הגון בעליל בעיני
ובכל זאת מבינה את הטענה שלך שגם הרצון להיות שם נצרך אם רוצים לשנות. בוודאי שכך הדבר. אבל צריך גם לשים לב למציאות ולראות אם יש מה לתקן בנוסף למה שאנו נדרשים בעצמנו
מסכים עם ההערה הזו לחלוטיןארץ השוקולד
זכיתיאגוז16

תודה, גם אניארץ השוקולדאחרונה
אמא, מה זה טובל ושרץ בידו?פשוט אני..

אולי זה יותר מתאים ל"נבל ברשות התורה", עוד לא החלטתי...

כבר בגמרא משמע שזה לא דברנוגע, לא נוגע

שקל להקפיד עליו (ולכן משבחים את ר"ל שמזמן ששמע את ההלכה הזו, לא מילא פיו שחוק).

מהגמרא משמע שכאשר חוזרים לארץ ישראל ויש שלטון יהודי, גם כשאין מקדש, מותר. כי הגמרא אומרת אז ימלא שחוק פינו- בזמן שיאמרו בגוים הגדיל ה' לעשות עם אלה. ושמה  מדובר על קיבוץ גלויות (ורשב"י אומר את זה, ורשב"י חי בא"י בזמן שלא היה שלטון יהודי).

נראה לי גם שלכן כתוב "בעולם הזה" ולא "בגלות" כי זה לא רק עניין של יציאה מגלות אלא גם של שלטון יהודי. וזה מסתדר טוב עם "אין בין *העוה"ז* הזה לעוה"ב אלא שעבוד מלכויות".

האם אתם נותנים טיפים למלצרים ולשליחים?אריק מהדרום
לאפשוט אני..
עבר עריכה על ידי פשוט אני.. בתאריך כ"ה בתמוז תשפ"ו 13:30

יש להם מעסיק, והוא האחראי הבלעדי על השכר שלהם. 

כמו כן אני לא נותן טיפים לרופא, לקופאית, למוסכניק, לרואה החשבון, לחשמלאי... מה שהם אומרים לי שאני צריך לשלם על השירות/מוצר, זה מה שאני משלם.

וואו אני ממש נגדשפוי

כמובן שבתור מלצר הכי נחמד זזה לקבל טיפ.

אבל אם נחשוב בהיגיון, לא מספיק שאני משלם על האירוע\מסעדה שגם ככה כיום לא מאוד זולים, אני עוד צריך להוסיף כסף לבחור הנחמד שזו העבודה שלו? 

לא בקטע מזלזל ש"העבודה שלו זה לשרת אותי" אלא אשכרה, זו העבודה, לבוא-לקחת-להביא, על מה להוסיף כסף? שהוא גם מחייך? מצידי שלא יחייך חחח

לאחרונה הבנתי שמלצרים לא מקבלים שכר נוסףילדה של אבא
אלא המשכורת שלהם מתבססת על הטיפים, ואם צריך המעסיק משלים למינימום. (לרוב הם מגיעים להרבה יותר ממינימום רק מהטיפים(

אז כן

בשליחים לא יצא לי להיעזר אז לא בדקתי 

את מתארת מצב לא חוקיפשוט אני..
מעסיק שמתנהג כך צריך לשלם קנסות עצומים, אם מישהו יתבע אותו על כך.

זה בפירוש לא המצב הרגיל, בטח לא במקומות גדולים ומסודרים. לפני הרבה שנים זה היה המצב, אבל מאז עברו חוקים שהסדירו את הנושא. 

משתדל למעט במקום שאפשרנקדימון
כלומר בדרך כלל לא.

רק אם יכפו עלי, או יגרמו לסיטואציה שבה אעדיף לרחם על האומללים ולתת להם קבצנות טיפים.

כן, 10% בד"כLavender

רק כי זה עניין של מקובלות, לא שבאמת בא לי לשלם מעבר לעלות הגבוהה גם ככה באופן יחסי

כןoo

מפרגנת להם

עבודה קשה

אבל זה לא קורה אצלי הרבה מסעדות/ שליחויות של אוכל 

יש עוד בעלי מקצוע שאת משלמת להם יותר מהנדרש?פשוט אני..
לפעמיםoo

כשזה מתאים

למטפלת פרטית הייתי מוסיפה לפני חגים

מעדיפה לקנות בחנות קרובה לבית גם אם זה יותר יקר

כדי לפרנס מקומיים

מפרגנת לנהגי מוניות את הסכום בלי מיקוח (לא קורה הרבה מוניות)

הערב צרפת מול מרוקואריק מהדרום
מי רוצה להתערב כמה חלונות ראווה שלמים ישארו בשאנז אליזה?
במי לתמוך?נעמי28
איזו מהן פחות ערבית?
אין לי מושג מה אמרת עכשיונעמי28
כמו מכבי תל אביב נגד הפועל תל אביבנוגע, לא נוגע
חחח.. יש מצב שמרוקונקדימוןאחרונה
שאן אל עזיזהנוגע, לא נוגע
לולאי השיעורים הנפלאים של הרב אהרן לוינחלת

לא הייתי עושה היום כ ל ו ם בבית! ממש!   עונג רצוף, הכוזרי, דעת תבונות, רמח"ל, מהר"ל (אם אי י

טועה, אין לי זמן כרגע לבדוק) - תוך השוואה לאפלטון, אריסטו ועוד - חכמה צרופה. נפלא.

פריבילגיה של סבתא … שיכולה להיות פנויה לשיעוריםפ.א.
במהלך היום 😃
תוך כדי הדחת כלים, צחצוח פמוטי השבת, או קיפול כביסנחלת

אפילו תוך גדי

הספונג'ה.......וכי קלות כל אלו בעיניך?!

לולאי השיעור שלו הקשבתי היום, לא הייתי עושה כל זאת. או שהייתי עושה

זאת באיטיות, בחוסר חשק, בלשוטט מחשבתית בכל מיני מקומות , העיקר לא

כאן, ליד הכיור, השיש....

השיעורים שלו עוזרים לי לעשות מה (מה לעשות, אני מודה ומתוודה) - שאיני

אוהבת... זה לא נשמע מכובד כל כך,  לערבב צלחות ותרסיס לניקוי חלונות

עם דעת  וחכמה כל כך נפלאות, אבל זמני לא כל כך פנוי,  Young man.......

א

אני לא טיפוס שלומד ללא הרף, הלוואי. אבל, כשלא נמצאים

במסגרת תורנית איזושהי,  אז בלי לשמוע משהו תורני, אני

מרגישה שהופכת יותר ויותר לבורה ועמת הארץ. 

הלוואי והייתי מקשיבה לרב לוי

ודומיו - יותר.  הרבה יותר. וחוצמזה...זה כיף!!

ברור עם זאת, שיש אנשים הרבה יותר עסוקים

ממני. עובדים המון שעות, לומדים, פעילים....

אגב, השיעורים של הרב לוי נמסרים

לציבור של בעלי תשובה, או אנשים

שמתעניינים....ובכל זאת, הם עמוקים,

מלאי מחשבה, משהו!!

א גיט ווך!

יפה! והגית בו יום ולילה 😊פ.א.
א גיטה נאכט
כאן צריך לבוא אימג' מחייך אבלאיודעתאיך לעשותאתזה..נחלת

לילמנוחה!

שגיאות הכתיבמכי לאמוצאתאתהמשקםייםשליבפעםהאלפיים...נחלת
הוא ממש טוב אני אוהב את השיעורים שלו.מבקש אמונה
עבר עריכה על ידי מבקש אמונה בתאריך כ"ג בתמוז תשפ"ו 20:41

הייתי שומע הרבה, מתישהו הגעתי למחסום השיעורים בתשלום... 

אין לי את האפשרות.   אבל נהנתי מאד 

מעניין אם את מכירהשפוי

גם את הצד המוזיקלי של הרב, בנוסף לכל שיעורי התורה המדהימים שלו ופרשה ב4 שהפכה מזמן ל10, 20 ויותר חחח

למי שלא מכיר, אני מדבר על זה: קישור

כמובן לא לשכוח שעדיין בין המיצרים כן?שפוי

שלא אכשיל מישהו חס ושלום

לא לדאוג, אבל טוב שהזכרת, כי הסקרנות שלינחלת

בהחלט היתה משכיחה לי את האבל. 

אני מתארת לעצמי שהכל זה שירי אמונה וכד'. נכון?

זה כל כך לא הולך עם הרב לוי השכלתן כל כך....

הוא ממש נפלא. וגם צדיק אני חושבת. לפי התשובות שלו כששואלים אותו.

שאלתי אותו על משהו מזעזע שהזכיר בשיעוריו על הכוזרי, והוא ענה:

אנחנו לא שופטים אף אחד.

מדהים. תודה!

אני לא מאמינה לא מאמינה לא מאמינה.....נחלת

תודה!!!

פרשה ב4 - נו, זה הרב לוי...נחלת

אבל השיעורים הארוכים שלו (הכוזרי, הרמח"ל ) - זה לא "נחמד", כלומר, זה לא

מוגש כסיפור, כדיאלוג בינו לבין מישהו שמתנגד או לא מבין, זה על טהרת הקודש

ממש. כך זה מרגיש לי. כל כך בהיר, מסודר, חכם, עמוק, לא "עממי" בשום אופן!

לא יודעת אם הצלחתי להסביר את הכוונה שלי.

אכן את צודקתשפוי

את מרגישה את הכובד של האחריות שיש בתוכן הזה. זה באמת מרגיש לפעמים כמו "קומה שנייה" של אמונה - כזו שלא מסתפקת רק ברגש, אלא דורשת מאיתנו מבנה שכלי ורוחני מאוד חזק כדי לעמוד מול סערות העולם. הסברת את עצמך מצוין! (בתקוה שהבנתי ;)

תודה!נחלת
נכוןנחלת

באמת קומה שניה, כי השיעורים

הארוכים והעמוקים האלה, פחות קלילים, יש להם (אני חושבת)

פחות מגמה להשפיע. ומבחינה אינטלקטואלית, הם באמת

מלאכת מחשבת. מעניקים סיפוק שכלי . הרגשה של איזה

מופלא, כמה עמוק.....

מבחינת להרגיש את כובד האחריות....הלוואי.

אולי מבחינה זו, דווקא השיעורים הקצרים

המחדדים נקודה מסויימת, יכולים (זמנית?)

להשפיע יותר.

לא ברור לי למהנחלת

עולים בזכרוני הסיפורים מזמן גירוש ספרד למשל, שדווקא

פשוטי העם, שעבדו את השם בתמימות ופשטות, החזיקו

מעמד מבחינה יהודית, יותר מהמשכילים למינהם (שגם

שמרו מצוות).

ואולי אני טועה.

במחשבה שניה (מקשיבה עכשיו לשיעור 4 ריה"ל)נחלת

זה כן משפיע. או מוטב לאמר, זה עוזר לאהוב את השם, לעשות אולי פחות מלומדה, יותר ברצינות, אולי...

השוואה לאריסטו בדרך כלל עושים לרמב"םאריק מהדרום
הרב לוי לא מתמקד בזהנחלת

מזכיר את זה כבדרך אגב. מאוד ממליצה להקשיב לו. 

ואני ממליץ עלאריק מהדרום

הרב אורי שרקי

הרב מיכאל אברהם

הרב אליהו זיני

הרב שמואל אליהו

הרב גיא אלאלוף

יש הרבה על מי להמליץ אך מה שהלב חושק הזמן עושק.

נכוןנחלת

הרב יגאל לוינשטיין

הרב שניאור אשכנזי

הרב צבי בן פורת

הרב אליהו מויאל (אם אני לא טועה)

כשיהיה זמן סוף סוף....

שיעורים על מצבי נפש  - הרב ד"ר הררי באתר "התבוננות"

הרב פנגר - על ירידות, נפילות וכו' וכו' בקול חי (מחשבים מסלול מחדש יום חמישי בלילה משעה 12 ועד 2 בלילה

וגם שיעורים קצרים מאוד וטיפים גם בקול חי וביוטיוב.

הרב אלאלוף הוציא עכשיו שיעור על רבנים שהואנוגע, לא נוגע

ממליץ עליהם חח

כדאי לשמוע

אני מבין שאתה חושב שאני פנסיונראריק מהדרום
לשמוע את השיעור שלונוגע, לא נוגעאחרונה
באיזה מגזר הילדים חווים את הילדות הכי מאושרת?מחפש אהבה
לא חושב שזה תלוי במגזרנקדימון

אם צרכי הילד מסופקים לו, בעיקר רגשית, הוא יהיה מאושר.

אני שואל מבחינה סטטיסטית. במציאות. לא בעולם מתוקןמחפש אהבה
מבחינה ציבוריתמחפש אהבה
בגלל שלדעתי זה לא תלוי במגזרנקדימון

אז אני לא חושב שיש סטטיסטיקה קבועה.

אם הייתי צריך לנחש בכוח אז הייתי אומר או שזה דינמי ומשתנה כל הזמן בין המגזרים או שזה פחות או יותר אותו יחס של מאושרים/לא מאושרים אצל כל המגזרים (היהודים כמובן...)

אני חושב שזה בירור מטורף.מחפש אהבה

השאלה הגדולה היא לאיפה הילד הזה הלך ברגע שהתבגרנו.

האם יש סביבה שמשמרת כמה שיותר את הילד בתוכנו גם כשהתבגרנו?

לא ירדתי לסוף דעתךנקדימון
ואולי גם לא להתחלה שלה
אז תנסה שוב להביןמחפש אהבה
לא מכירה את האחוזים והסטטיסטיקותעשב לימון

אבל לדעתי יש 2 מגזרים שעל פניו הרוב נשארים בהם: חילוני וחרדי

החילוני- כי זה לא באמת מגזר, זה פשוט חופש מוחלט אז הכל נכנס בקטגוריה, גם להיות חילוני ולשמור שבת, נניח.

והחרדי- כי זה חינוך נוקשה וקהילתיות חזקה שקשה לצאת ממנו. ולכן יש רוב שנשאר.

כמו תמיד, הדשא של השכן ירוק יותר ונראה לי שמכיוון שהמגזר הדתי תמיד באמצע והמינון של החופש והתורה משתנה מאדם לאדם, ממשפחה למשפחה וממקום למקום, קל לצאת ממנו לכל כיוון..

לילדים, אני חושבת שילדות מאושרת תלויה בהורים ובסביבה האנושית, לא קשור לרמה דתית או למגזר כלשהו. הדרך שההורים והסביבה מתווכים לילד את העולם וגם את המחויבויות שלו, היא זו שמשפיעה הכי הרבה על השמחה הפנימית.

לדוגמה, ילדה בגן משחקים. אפשר להיות הורה קשוח שלא מרשה לעלות על מתקנים גבוהים יותר, ואפשר להיות הורה קשוח שלא מאפשר מבחינת צניעות לנסות כל מיני פעלולים, ואפשר להיות הורה מאפשר שפשוט מוודא שהילדה בטוחה ושטוב לה, ושמתאפשר לה לנסות כל מה שהיא רוצה בגן משחקים. זה הכל

מסכימה.נחלת
עם התגובה שהיא הגיבה לה….פ.א.
תבדוק למי/למה היא הגיבה 
לא חושב שזה תלוי מגזרהסטוריאחרונה
ולא רואה שום עניין בנסיונות בכח להגדיר כל נושא כעניין בין מגזרים.
הרב עמוס יקר בעיני ה'כולנו הביתה

שיר שהכנתי לזכרו

זכר צדיק וקדוש לברכה

מר פודלמן ממהר לאכול במסעדה בכשרות צהר לפני שמועצתקעלעברימבאר

הרבנות מבטלת את החלטת המנכל

משגיח צריך להיות גורם מרתיעארץ השוקולד
לא להגיע בתדירות קבועה
נראה לי שאצל חילונים להיות די ג'ייעשב לימון

זה כמו המעבר מהצד לעולם האימון והטיפול בעולם הדתי

מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד וחולמים להגביר לאט לאט למקסימום

יש גם די ג'ייס דתיים ויש גם מטפלים ומאמנים חילוניםאריק מהדרום
באופן כללי כל אלה מקצועות של אנשים שלא לחוץ להם להרוויח יותר מידי כסף והם יותר עובדים על מימוש עצמי מאשר על פרנסה, יש עוד הרבה מאוד מקצועות כאלה.
די ג'ייoo

זה תחום אומנותי

אימון/ טיפול זה תחום פסיכולוגי

יש לא מעט תחומים/ משרות שאפשר להתחיל בקטן ולצמוח

ותכלס קריירה נבנת כמעט תמיד ככה

מקטן (בסוג משרה/ כמות השקעה/ ידע/ משכורת) למשהו שיכול לגדול 

את מתארת אמת ממש עצובהפשוט אני..

עולם האימון והטיפול - מין משהו כזה שלומדים בקטן מהצד.

זוועה.

הלוואי שאחד כזה ייתבע פעם, והפיצויים שהוא יצטרך לשלם ילמדו את כל השרלטנים שיש אחריות למעשים שלהם.

שכמו שאי אפשר ללמוד בזום בקורס של חודשיים איך לבנות בניין כך שהוא לא ייפול ברעידת אדמה, כך אי אפשר ללמוד באיזה קורס קקמייקה איך לטפל בנפשות של בני אדם. 

ממש ממש מסכימהעשב לימון

אבל זה רווח לצערי

על אף שאני מסכים ברמת העיקרוןאריק מהדרוםאחרונה

א. אדם שבוחר להיות מטופל או מאומן ע"י בוגר קורס ללא ניסיון הרי שהבחירה בידו ועליו לשאת בתוצאות.

ב. אינני רואה בהכרח אינדיקציה לטיב הטיפול ומספר השנים שהמטפל בילה באקדמיה, או במוסד שבו הוא למד.

אולי יעניין אותך