במשפחה הגרעינית שלנו סבבה לנו עם 2 הילדים שלנו ובזוגיות.
הבעיה מתחילה עם משפחות המוצא ומתבטאת בעיקר בחגים.
אצל ההורים של בעלי יש בעיות הגיינה חריפות ברמה קיצונית. כמה קיצוני? שבביקור האחרון כולנו יצאנו עם קלקול קיבה, שלשולים והקאות. זו פעם ראשונה שכולם הקיאו אבל גם בלי להקיא בפעמים הקודמות המצב מבחינת הגיינה שם מזוויע.
אצל ההורים שלי, יש בעיות הפוכות, ההורים גרושים, אבא בחו"ל ואמא שלי חולת ניקיון. כמעט בלתי אפשרי להיות בבית שלה. משגעת על כל דבר, לא נותנת לשבת דקה, תביאי, תחזרי, תנקי, לא בימבה בבית, לא עגלה בבית, שהילדים לא יגעו וכו...
חוץ מזה יש מורכבות של אח שלא בריא בנפשו שמגיע בחגים ואנחנו לא יכולים להיות איתו ביחד.
בקיצור, מה שזה מותיר, בצד של אמא שלי זה לבוא לביקור קצר של כמה שעות וללכת, שבת שלמה זה לא אפשרי...
לעניין לארח את אמא שלי, זה רק אם אחי לא מגיע להיות איתה וגם אז בעייתי, אנחנו גרים בקומה 3 ואז היא לא יוצאת מהבית כל השבת כי קשה לה המדרגות והיא טיפוס לא קל, אז לא פשוט לארח אותה שבת שלמה...
לעניין לארח את ההורים של בעלי, יש להם בן רווק עם אספרגר שגר איתם ולא מאמינה שישאירו אותו לבד בחג..
זה משאיר אותנו או באופציה של לארח/ להתארח ולסבול מאד או להשאר לבד..
למה לא להשאר לבד? כי איך נתחזק את הקשר עם המשפחה המורחבת? ובסוף מבחינה רגשית כן מרגישה שצריכה קצת את הגב הזה והתחושה של ביחד.
גם מבאס להשאר לבד בחגים...
אשמח לרעיונות/ עצות...
) ובמקביל לנסות יותר להזמין אותם. הם לא יכולים להביא איתם את הבן האספרגר? זה בעייתי מבחינתכם לארח אותו?