שאלה קריטית-פתחתי ניק אנונימי כדי לשאול באנונימיותרקכדילשאול
טוב אז אני אתחיל בזה שיש לי 2 ילדים צמודים ואני פחות משנה אחרי לידה.
קשה לי מאוד עם הילדים בעלי עובד בעבודה בתפקיד מאוד בחיר וחוזר הביתה מאוחר אני צריכה זמן לעצמי להתפתחות לעשות דברים שישמחו אותי ועברתי עוד משבר מהמקום שבו עבדתי בו שבגלל זה אני צריכה לחפש מקום עבודה חדש כלומר בהגדרה אין לי גם עבודה
והזוגיות שלנו לא יציבה בכלל וצריכה המון חיזוק
בקיצור המצב שלנו כרגע לא יציב מכל החזיתות אפשר להגיד
מקוןה שנתתי תמונת מצב כמה שיותר מדוייקת
ביומיים האחרונים גיליתי שאני בהריון!! אני לא יודעת מה לעשות על סף הלא רוצה לקום מהמיטה
בעלי מבחינתו רוצה שנעשה הפלה כי זה ממש לא מתאים כרגע
הבעיה היא שאנחנו שומרי תורה ומצוות וזה לגמרי אסור מטעמי הלכה ולכן אני ממש לא רוצה וגם עצם המחשבה לפגןע בילד שלי מזעזע אותי שאני לא מסןגלת ( מה גם שגם עברתי הפלה טראומתית מאוד)
בעלי ממש אומר שזה לא יתרום לנו כרגע וזה עלול להגיע למצב שנתגרש בגלל כל העומס אבל מצד שני הוא מכבד את ההחלטה שלי ואומר שבכל מצב הןא איתי
אני ממש אובדת עצות אני מרגישה בדיכאון לא נורמאלי לא מסוגלת עכשיו לעוד הריון

מה הייתם עושים במצבי אני פשוט אובדת עצות מרגישנ על סף קריסה טוטאלי לחלוטין
המציאות באמת לא פשוטה לפי התיאורנהג ותיק
וזה בלי קשר להריון החדש והמפתיע.
אבל בהנחה ובאמת לא תעשי הפלה מכל הסיבות שכתבת, בואי נזכור שהלידה תהיה לפחות בעוד 7-8 חודשים בעזרת ה' ובבריאות, אז לנסות לאט לאט להפנים ולקבל את ההריון, לתכנן היטב את המציאות שתהיה אחרי הלידה, אולי כבר מעכשיו להיעזר יותר על ידי משפחה/נערה מהקהילה שיעזרו גם עכשיו וגם אחרי הלידה.
בעלך אמר שזה עלול להביא לגירושין אבל מצד שני אמר שהוא איתך בכל מצב וזה דבר כל כך חשוב ויפה. אולי זו הזדמנות לייצר שיח פתוח בינכם, תאמרי לו כמה את זקוקה לו ולתמיכה שלו, אולי דבר שיביא להתקרבות בזוגיות בינכם.

את מרגישה בדיכאון ולכן חשוב לטפל בזה כבר עכשיו, תחזקי את עצמך בכל דרך אפשרית, אולי גם על ידי טיפול אישי שייתן לך כח וביטחון אישי.

בסוף, כמה שיתנו כאן עצות, זאת את, אתם, שנמצאים בניסיון הזה. ניסיון גדול שיש בו גם ברכה גדולה של ילד חדש למשפחה. נכון, זה מפחיד, מעמיס, מלחיץ ועוד, אבל בעזרת ה רבים רבים המקרים של הריונות שכאלה שבסוף ההורים שמחו מאוד והיה נחת עצומה עם כל הקושי שהתלווה לזה. (אולי לשמוע סיפורים על הריונות צפופים ובמצבים קשים שאחר כך ובסוף ראו רק טוב ושמחה למרות הפחדים שבהתחלה, ומהם תקבלי כוחות. אולי תשאלי גם בפורום השכן הריון ולידה).

שלב ראשון תנסי למצוא כל דרך להרים את עצמך, בכל דבר שיעשה לך טוב.

המון המון הצלחה בדרך ושהכל יעבור בקלות ובבריאות שלימה ובידיים מלאות
תודה על התגובה המפורטתרקכדילשאול
הבעיה היא שהריון זזה לא תקופה ככ רגועה יש הורמונים ויעפות וזה לא יוסיף למצב הנוכחי
בכל אופן קראתי ומנסה לראות את הנקודת מבט שהצעת תודה רבה
צודקת לגמרינהג ותיק
אבל כרגע זה המצב, זו המציאות.
אם בוחרת להמשיך בהריון כפי שכתבת בהודעה הפותחת תנסי למצוא כל דרך כדי לראות את המציאות באור חיובי ככל האפשר.
לילד השלישי יש לך את כל זמן ההריון כדי להתכונן.
כרגע כדאי קודם לטפל רגשית בעצמך, בדיכאון שעוטף אותך ומקשה עלייך כנראה יותר מהכל (מעבר לקשיים האחרים שיש בלי קשר).

בהצלחה
תתיעצו עם רב שאתם סומכים עליומיקי מאוס
זה לא נכון שזה לגמרי אסור! זה רק אצל הנוצרים...
ברור שזה מורכב, ולא רק הלכתית. וברור שזה לא החלטה שמקבלים בהנף יד אבל גם ללדת אותו במציאות הזו זה לא החלטה פשוטה

בהצלחה!!
וואי וואיהעני ממעש
לפני שיסקלו אותי, אפשר לפנות לרב שמאוד מייקל בעניין זה

הצלחה רבה
מעבר למה שכתבו מיקי מאוס והעני ממעשמקרמה
חשוב מאוד שתבררי לעצמך קודם כל מה את באמת רוצה...
ובמידה שהכיוון הוא באמת הפלה
להתיעץ עם רב - יש מקרים שמתירים
קודם כל - תמיכה נפשית לך ועזרה מסיבית בביתהסטורי
כל החלטה שתקבלי, תדרוש כחות נפש וכחות גוף. אם להגדרתך, כבר עכשיו את מרגישה בדיכאון - את חייבת תמיכה נפשית מקצועית (פסיכולוגית/עו"סית קלינית מומלצת), גם כדי להחזיק מעמד בכל החלטה שתקחי וגם כדאי לברר את הרצון האמיתי שלך והכחות שלך. אם צריך, ללכת לפוסק הלכה מובהק, עם חוו"ד מקצועית - יכול להיות מאוד משמעותי לפסק.

מלבד זאת (ובהנחה שבעלך במשרה בכירה, אמור להיות אפשרי( - לקחת כמה שיותר עזרה בבית. ביביסיטר, נקיון, להזמין אוכל מוכן וכד'. שיהיה לך את הזמן לנוח פיזית ונפשית.

בהצלחה רבה מאוד
יש לי עזרהרקכדילשאול
ובעלי אמר גם שאם קשה לי יביא עוזרת פעמיים בשבוע
אבל העזרה שאני צריכה כאן לדעתי היא פשוט הפסקה ומנוחה וזה מה שאני לא מצליחה לקבל בטח אם יגיע עוד הריון ..
ובכללי 2 ילדים צמודים זה קשה מאוד ואנחנו מאוד משתדלים להתמודד עם זה טוב יוצאים לפחות פעם בשבוע מביאים בייביסטר שאני צריכה אבל עדיין הכל רעוע ועוד הריון זה מבחינתי לקרוס סופית
תחשבו גם מה יהיה אם כןן תחליטו להפילרות כ1

זה גם הורמונים לתקופה מסויימת

זה גם תהליך קשה

ייסורי מצפון שילוו אתכם אחר כך 

תחשבו מה אם כן ומה אם לא

ולדעתי כדאי להתייעץ עם גורם מקצועי ולא כאן בפורום

זו לא החלטה קלה 

בנוסף זה רק טריגר שיעלה דברים שקיימים כבר אז אולי זו דווקא הזדמנות לצמוח מזה

אם ככה אז אפשר להרגע נתוני פתיחה סביריםהעני ממעש
יש הפתעות בחיים

התייעצו בזריזות ואחרי זה ממש תעשו הפסקה רצינית לאגור כוחות וכו'
נשמע ממש מורכבתהילה 3>
קודם כל צריך לדעת שזו שאלה הלכתית אם יש לכם רצון כזה, לא ברור שהתשובה היא לא כמו שכתבת (בלי להקל ראש בנושא)
וגם אם יש לכם התלבטות ואתם רוצים לשמוע את העניין ההלכתי.
מהצד השני נשמע וחשוב לדעת שגם להפסקת הריון יש מחירים רגשיים
מציעה לכם לפנות לרב בעל כתפיים והבנה בנפש ובגוף, אולי לרב בורשטיין, להפגש איתו ולהתייעץ.

ולפני כן בעיקר תנסי לבדוק, מה *את* רוצה. זה מאד משמעותי וחשוב.

מעבר לזה, עם ההריון ובלעדיו נשמע שמה שחשוב זה לייצב קודם כל את עצמך עם הטלטלות שאת עוברת, להתחזק ולמצוא זמן לעצמך ועוגן פנימי (ואם צריך להיעזר בביביסיטר או מטפלת כדי לפנות לך זמן לעצמך)
ומתוך כך גם לטפח את הזוגיות ולדאוג לתחזק אותה בהקדם ובדחיפות❤️

לפעמים משברים הם קריאת השכמה בשבילנו להסתכל על המצב ולדאוג לתקן אותו..
תודה רבהרקכדילשאול
את צודקת לגמרי
חיבוקפרצוף כרית

אין לי עצות, בחיים לא היתי במצב כזה שנכנסתי להריון בקלות ממש בלי לרצות מאוד 
מצד שני , אם בעלך בכיר ומרויח טוב, את חיבת לעבוד בשביל הפרנסה או בשביל התעסוקה והיציאה?
כי אם כלכלתי את לא חיבת לעבוד, את יכולה לכייף בדרכים אחרות - חוגים , ליזום עם חברות בבית קפה, לצאת לפארקים, לעשות התעמלות , קורסים דיגיטליים, להפגש עם המשפחה, לא?

יש לך הריונות קשים?

תודה על החיבוקרקכדילשאול
אני אמנם לא חייבת לעבוד..מעדיפה גם כי זה נותן עוד רווח כלכלי ( כי גם לי יש מקצוע שמכניס טוב אבל כמו שהסברתי לצערי צריכה לעבור מקום עבודה)
וגם החוסר שיגרה מכניס אותי לדיכאון עמוק יותר..כרגע אני שוקלת מה לעשות כי אם אני רוצה למצוא עבודה אני חייבת למצוא בדחיפות..כי לא מקבלים נשים בהריון לעבודה

ההריונות שלי לא הכי קשים בעולם ..מאמינה שיש נשים שעוברות יותר קשה ממני..אבל אני כל הריון מאושפזת על תת תזונה זיהומים וכאלה שיש לי נטייה לצערי ואז עוברת בדיקות לא פשוטות ויש לי גם צירים מוקדמים חוץ מזה ההריון שלי בדכ יחסית בסדר
יש מקומות שמקבלים נשים בהריוןסוסה אדומה
נסי להשתחרר מאמונות מגבילות, זה יעזור לך ❤️
וואיפרצוף כרית
אם את מתאשפזת כל הריון- זה נשמע שיש לך הריונות יחסית קשים,חיבוק,גיבורה!
את יכולה לחפש בהגדרהאחינועמית
משרה זמנית.
ואם את מוצאת עבודה במקום גדול ואת עושה עבודה טובה, יש מצב שירצו אותך גם בהמשך באופן קבוע (התחלתי פעם משרה של מילוי מקום לחופשת לידה, החלפתי כמה תפקידים ונשארתי באותו מקום כמה שנים טובות)

ואגב תיאור ההריון שלך נשמע קשוח.
תשמרי על עצמך כמה שאת יכולה.

ונשמע שעם כל מה שאמרת על הזוגיות, את מאוד חשובה לבעלך וזו בהחלט נקודת אור.
תתייעצי עם רבסוסה אדומה
וכל בחירה שתעשי, גם אחרי ההתייעצות עם הרב תעשי רק בהשלמה מלאה...

תקשיבי לרצון הכי הכי פנימי שלך, בסוף הוא יודע הכי טוב.

חיבוק גדול גדול, זה באמת לא פשוט.
נסי לראות איפה את צריכה לחשב מסלול מחדש, ואיפה את יכולה להעניק לעצמך כי נראה שאת זקוקה לזה.
אני מתלבטת אם בכלל להתייעץרקכדילשאול
כמו שרשמתי עברתי הפלה מאוד טראומתית ואחרי שעברתי את זה לא האמנתי שיש נשים שעוברות את זה מרצון ולכן מאוד קשה לי לעשות טת זה מבחירה
מעבר לזה שבעיני זה הילד שלי וקשה לי המחשבה של זה..כמה שזה קשה ילדים זה דבר יקר
חוזר על הצעתיהסטורי
עבר עריכה על ידי הסטורי בתאריך כ"ו בניסן תשפ"ג 12:11
להתייעץ קודם כל עם פסיכולוגית מומחית.

תבררי איפה באמת עומד הרצון שלך, מה יותר חזק אצלך, הקול (המאוד מובן) ש'לא מסוגל לחשוב על זה', או הקול (המאוד מובן גם הוא) שאיני יכולה לעמוד בזה.

תבררי לעצמך איזה כחות את צריכה ויכולה לגייס, איזו עזרה טכנית/נפשית את צריכה בשביל זה. עם איזו תוצאה תיהי מסוגלת להיות שלמה, או לפחות יותר שלמה.

גם אם תגיעו לשאלת רב (פוסק מובהק!) - לחוות דעת מקצועית, יכולה להיות השפעה רבה על ההכרעה של הרב. יתכן גם, שאחרי בירור כזה, יגבר אצלך בנפש הקול שאינך רוצה להפיל, אבל תיהי במקום יותר שלם עם זה.

בהצלחה רבה
אני אגיד לך את האמתסוסה אדומה
עם כל הקושי אני אישית בחיים בחיים לא הייתי מעזה לעשות הפלה, כי אני מאמינה שנשמה שבחרה לרדת אלי, ממש ממש בחרה בי. אני לא מסוגלת לאכזב אותה, ולא מסוגלת לחיות עם התחושה הזאת שכביכול "רצחתי"... זאת נטו תחושה, בלי קשר לאם זאת ההלכה או לא.
אבל אני זו לא את, וברור לי שאת צריכה להיות שלמה עם כל בחירה שלך.
אם את בוחרת להשאיר את העובר הזה, כדאי ללטף אותו ולהגיד לו עם כל הלב ובקול שהוא רצוי ואהוב ושאת מחכה לו אפילו שקשה לך, שזה לא קשור אליו. ילדים מביאים את המזל איתם. מנסיון...
אני חושבת שכדאי לך לפתור את הבעיות האחרות בחיים שלך,
כמו לבקש או לדרוש מהאיש שלך יותר שעות בבית. כל שכן כשזה פוגע בזוגיות שלכם ובבריאות הנפשית שלך. אל תתביישי ואל תחששי. זה אולי יהיה פחות נח, אבל עבודה וכסף זה לא כל החיים.
תתייעצי עם איש מקצוע אם את רוצה איך בדיוק לעשות את זה.
ואולי גם טיפול רגשי ונפשי יעזור.

העובר הזה שאת נושאת ברחמך אולי בין היתר, המזל שהוא מביא איתו זה חישוב מסלול מחדש.
לא באת לכאן כדי לסבול. מגיע לך טוב ומגיע לך להרגיש טוב.
כל בחירה שתעשי, תעשי מתוך אהבה לעצמך, להוויה ולעובר שבתוכך.
הוא בחר בך, הוא מאמין בך ורוצה אותך ממש ממש. והוא יודע בדיוק מה את עוברת ומה את מרגישה כלפיו לטוב ולרע.
אם לא יהיה לך טוב, גם לו לא יהיה טוב.
תטפלי בעצמך. מגיע לך. את באמת ראויה לכל הטוב.
שאלה לרב.היום הוא היום
ובכל מקרה כדאי לחשוב על האתגרים שלכם מה אפשר לעשות איתם. גם בלי קשר לשאלה עצמה
סיטואציה קשה מאוד. יש לי כמה דברים לומר ואולי גםדי שרוט
קצת רעיונות.

קודם כל, אני חושב לפי איך שאת מתארת את זה, את כנראה לא תעשי הפלה. כי תיארת מצויין את הקושי שבהחלטה כזאת. ממש מרגישים שזה בנפשך.

לכן אני חושב שכדאי לך כבר מהיום לקבל תמיכה מקצועית כהכנה לבאות. זה פסיכולוגית קבועה שתלווה אותך, זה הכנה מנטלית ללידה ותינוק, שיהיה לך מקום שבו תוכלי לשתף את התחושות שלך ולקבל כלים להתמודד עם זה. ככל שתקדימי לקבל את התמיכה המנטלית הזאת כך ייטב לך בהמשך. זה חשוב מאוד.

דבר נוסף, אין שום בושה באיך שאת מרגישה. זה לגיטימי לחלוטין. יש כאלה שחוששים לשתף את ההורים שלהם בדברים כאלה. תיעזרי בהורים שלך. תסבירי להם. תגידי להם שאת בהיריון, הם ישמחו כמובן ותגידי להם את כל המצב שלך ושאת תהיי חייבת להיעזר בהם יותר כשהתינוק יוולד.

אבל הכי חשוב זה הכנה מנטלית. תבואי מוכנה נפשית ללידה. את חייבת את זה. כמה שיותר מהר. זה יכול לעזור לך מאוד.
תודה על התגובהרקכדילשאול
נ.ב אני לא בטוחה שההורים שלי ישמחו שאני בהריון😆🤣
את מכירה את ההורים שלך הכי טובנהג ותיק
אבל לפעמים יש הפתעות. מניסיון
וואו יקרה הקושי שלך מובן ממש נגמרו לי השמות

זה באמת הלם גדול

וקושי ענק

ולהכניס לתוך החיים שגם ככה מרגישים בטביעה עוד הריון ועוד ילד באמת באמת נראה עכשיו כמו הר בלתי עביר וכמו משהו שחלילה חלילה ירסק הכל סופית.

זה מצב מאוד עדין, מורכב, רגיש,

ומצטרפת לחכמים מעליי - לפנות בהקדם לתמיכה ועזרה

גם תמיכה נפשית ורגשית בך

גם תמיכה מקצועית בכל מה שאת עוברת ובכל מה שמתחולל בך

גם תמיכה הלכתית עם שמיעת כל הצדדים

גם תמיכה ועזרה טכנית ופיזית עם הילדים, הבית והכל

כאשר תמיכה ולהיות עטופה זאת מילת המפתח כאן.

לא להיות עם זה לבד.

לא להשאיר את המצב ככה בלי עזרה וסיוע בכל הכיוונים הנ"ל.

דבר ראשון - הייתי פונה לרב עם כתפיים רחבות ומקבלת הכוונה,

במקביל מתייעצת עם אגודת אפרת שבדיוק על מקרים כגון אלה שמה דגש,

ובמקביל נוסף מוצאת בהקדם כתובת מקצועית לתמיכה נפשית ורגשית של הכל.

אחרי טיפה אוויר לנשימה מנסה לראות איך את מקבלת עזרה עם הילדים שאמרת שקשה לך איתם

אם זה בייביסיטר, שכנה, חברה, הדרכת הורים, ועוד כיוונים שיכולים לעזור שם.

כמובן גם לא לוותר וכן לראות איך את מוצאת דברים שישמחו אותך, שיעשו לך טוב, שתוכלי כן להגיע להתפתחות וזמן לעצמך כמו שכתבת, זה דבר יקר ערך ולא בכדי את כ"כ כמהה אליו, הוא חשוב מאוד מאוד ויכול לשנות את כל המאזן לטובה ב"ה.

לכן לשים עליו לגמרי את הדגש ולראות איך את מצליחה בתוך הכל למצוא את הזמנים הללו.

את האיוורור והזמן לעצמך הזה.

את מילוי המצברים הזה.

את הכיף, השמחה, הרוגע וההנאה שלך.

שזה יהיה ראשון בסדר העדיפויות כרגע.

לגבי חיפוש עבודה - אם יש יכולת כלכלית - הייתי מניחה לזה לגמרי בחודשים הקרובים.

וכאמור מתרכזת בכל הכיוונים הקודמים.

אם אין יכולת כלכלית - לנסות לראות אם אפשר להיעזר במשפחה, או מישהו אחר שיוכל לעזור לטווח הקרוב, או למצוא עבודה שלא מצריכה כרגע כוחות נפש גדולים וכדומה.

לגבי הזוגיות - הזוגיות היא עוגן מאוד מאוד משמעותי בכל מה שעובר עלינו בחיים.

גם מציאת מקום לחיזוק הזוגיות יכול לתת לך המון.

---------

ולגבי גילוי ההריון:

יקרה שאת!

שומעים מבעד למסך את סערת הרגשות שלך...

כשאת כותבת שאת על סף קריסה טוטאלי

שאת אובדת עצות

שאת לא רוצה חלילה לקום מהמיטה

שאת בדיכאון כרגע

אלו כולם  דברים מאוד עוצמתיים שאת חווה כרגע

ובתוספת תחילת הריון וכל ההורמונים שלו, העייפות, הבחילות, הכאבים -

זה כבר יותר מדי!

זה באמת מאוד מאוד מאוד קשה

ומנגד,

המחשבה על הפלה, כפי שכתבת,

גם מבחינה הלכתית,

גם מבחינה רגשית שאמרת שאת לא מסוגלת לחשוב על זה ולאבד ילד חס ושלום,

גם מהבחינה שעברת הפלה טראומתית,

אז לצד המקום הכה חיוני כרגע של קבלת תמיכה ועזרה נפשית רגשית וכל המפורט לעיל,

אולי אולי יעזור לך, לכם,

לחשוב רגע על אפשרות של כן הריון וכן לידה, אבל לומר (אפילו אם זה רק בראש ולא תבחרו כך כמובן) - שאולי אחרי הלידה ההורים יוכלו לעזור בגידול עצמו? אפילו בחודש הראשון,

או אומנה

או אפילו אימוץ

והעיקר לא להפיל.

מתייחסת כרגע לכיוונים ש"על הנייר" הם הזויים ומה פתאום שנבחר בהם או אפילו נחשוב עליהם

אבל כדי אולי להרגיע את הפחד עצמו שחושש מקריסה טוטאלית לחלוטין של כולם, דווקא המקום הזה, שגם לא רוצה להפיל ומזדעזע מהמחשבה על לפגוע בעובד כפי שכתבת במילותייך שלך, אבל גם לא רוצה להתמודד עם זה כרגע - זה אולי יכול לעזור.

(ואולי לא, ואם לא מתאים זרקי הכל לפח כמובן).

אך אם את אומרת לעצמך -

אני אהיה מלווה ועטופה עם המון תמיכה בכל החזיתות

אני אעבור יום יום

ואחרי הלידה אני יודעת שתהיה לי האופציה שההורים יעזרו בגידול, או אומנה עד שנתחזק, או אימוץ, אבל הילד הזה יהיה, הילד הזה יחיה.

וכמובן כמובן אם את תרגישי שאת מסוגלת אתם תגדלו אותו

והקב"ה שבידו הכל ובכוחו הכל נותן ויתן לכם את כל הכוחות והברכה לכך ב"ה! יברך במיוחד את הילד הזה ואת גידולו!

שולחת לך המון תמיכה, כוחות, ותפילה כנה שתראו את האור השלם והטוב במהרה, בכל החזיתות,

שתראו ברכה גדולה ובהירות גדולה בכל צד שתבחרו

ורק בשורות טובות 🙏❤🙏

תודה רבה על התגובה המהממתרקכדילשאול
קראתי כמה פעמים ממש נגעת בנקודות
תודה לך
בשמחה רבה יקרה 🙏 , ואיך את היום?נגמרו לי השמותאחרונה

מה שלומך?

מפה לאן?In development

נשואים כבר כמה שנים טובות

קשה לי מאוד

בעלי חתיכת עצלן ותינוק מגודל

ולי פשוט נמאס

בינתיים אנחנו חיים ממשכורת שלי ותמיכה של ההורים שלו.

ונמאס לי, התחתנתי עם בעלי! לא עם ההורים שלו!

אני רוצה להרגיש יציבות כלכלית מבעלי, לא מההורים שלו!!!

פשוט נמאס לי ולא יודעת מה לעשות

לא מצליחה לסמוך עליו

עיצות/ תובנות/ עזרה יתקבלו בברכה

את רוצהoo

להרגיש יציבות כלכלית

ממישהו שהוא קצת ההפך מזה

גם אם הוא יעשה איזשהו שינוי

זה לא באמת יכול להפוך ליציבות

אנשים מבוגרים לא עושים הרבה שינויים

ובטח לא שינויים קיצוניים

אני חושבת שרוב האנשים (או כולם) רוצים מבן/ בת הזוג דברים שהוא/ היא לא יכולים לספק

אפשר

1. למצוא פתרונות אחרים ולהשלים עם החסר

2. להחליט שזה לא מתאים יותר

3. לנסות כל החיים להלחם בזה

כנראה ללא הצלחה

ספציפית נושא כלכלי הוא יחסית קל

כי גם אישה יכולה לעשות כסף והרבה

וחסר של דברים אחרים

יכול להיות יותר קשוח

כי לא לכל דבר יש פתרון שאפשר לקחת עליו אחריות לבד 

טיפים להגעה להוצאות סבירות בחתונהארץ השוקולד

יהיו עלויות רבות בחתונה,

יש לכם רעיונות איך לגרום לכך שהעלויות לא יהיו הזויות בחתונה?

זה עניין סובייקטיביחילזון 123
לדעתי דווקא חתונה בשישי יכולה להיות ממש כיפית והרבה פחות מעיקה וכבדה מחתונה בלילה
קניות לדירהפצל"פ

זוג צעיר שעד עכשיו היינו בדירה זמנית מרוהטת

ועכשיו עוברים לדירה לטווח ארוך

איך ואיפה קונים מוצרי חשמל וריהוט איכותיים בכמה שיותר זול?

אני יודע שיש מלא שיטות של כמה להשקיע במוצרים שקונים ושהם יחזיקו הרבה או לקנות דברים זולים בידיעה שהם יהרסו בהמשך וגם ככה אנחנו הולכים עוד לעבור דירות

אבל בכל מקרה אשמח לשמוע המלצות טיפים ועצות לכל כיוון 

ריהוט ביד 2עוד מעט פסחאחרונה

במיוחד אם אתם מוכנים להתפשר ( למשל, מוכנים כמה צבעים לספה, או לא קריטי לכם החלוקה של הארון לדלתות/מגירות).

אפשר למצוא דברים ממש ממש טובים בשליש ורבע מחיר.

במוצרי חשמל לא הייתי ממהרת ללכת ליד 2, הרבה יותר סכנה ליפול.

אז לעשות סקר שוק (אפשר מהבית באינטרנט) ולהשוות מחירים. בגלל שכבר נשואים, אתם יודעים פחות או יותר מה הצרכים שלכם לזמן הקרוב (למשל- מה גודל המקרר שאתם צריכים).

איפה מאחסנים דברים??מסיבת ישרים

מתחתנים עוד חודש בעז"ה

קנינו סבתא של ארוסתי קנתה לנו מלא ציוד ב"ה

היא לא שאלה מה אנחנו צריכים אז יוצא שיש לנו כפולים או דברים שלעולם לא נשתמש

מה עושים?

אין לנו מקום בדירה לכפולים או למיותרים גם ככה זה צפוף

ובנוסף יש גם דברים שלעולם לא נשתמש נגיד שמיכה זוגית, כשאני וארוסתי רוצים שמיכות נפרדות בכל מקרה

אשמח לעצתכם וחכמת ההמונים

ישועת ה' כהרף עין ונרים לחיים

אם אתם בטוח לא צריכיםהשם שלי

אז אין מה לשמור.

אפשר לנסות למכור/ למסור/ לתת מתנות לאנשים אחרים.

דברים שכן אולי תשתמשו בעתיד, אפשר לנסות למצוא מקום לשמור.

זה יכול להיות גם אצל ההורים, אם יש אפשרות.

ואפשר כן להחליט לא לשמור, ובמקרה הצורך תיקנו חדש.

דברים שלעולם לא תשתמשו - תעבירו הלאההסטורי
אין סיבה לשמור דברים כפולים.

אם כי, לא בטוח שלא תגלו שלפעמים נח שיש עוד שמיכה, ושהיא גדולה יותר.

דברים חדשים באריזה - כמו שמיכה זוגית, אפשר אוליפ.א.
להחזיר לחנות, ולקבל זיכוי?

ואם לא - להשאיר אצל ההורים בינתיים. מתפנה אצלם הרי מקום מהציוד והחפצים האישיים שלכם שיעברו לבית החדש. ותמצאו הזדמנויות להעניק כמתנה לאחרים. 

שמיכה זוגיתמשה
זה נפלא כשיש זוחלים קטנים. אל תשאלו איך אני יודע.
מזל טוב!כל היופי

אם יש לכם חברים שמתחתנים או בגיל מתאים, אפשר לתת להם.

אם יש דברים שאולי תרצו בעתיד וכרגע אין מקום, להשאיר אצל ההורים נשמע לי הגיוני, אם זה מקובל עליהם.

למשל כלים כפולים זה מצוין לפסח כשתהיה לכם דירה גדולה יותר.

שמיכות זה דבר שימושי מאוד כשהמשפחה מתרחבת.

ואגב אני ישנה בכיף לבד עם שמיכה זוגית.

וכמובן אם יש אפשרות להחליף בחנות למשהו שימושי יותר זה בטח טוב.

אפשר להשתמש לבד בשמיכה זוגיתמנגואית

בכל אופן למכור , למסור מה שלא מתאים לכם או כפול

חכו לפני שאתם יוצאים בהצהרות שלא תשתמשו בדבריםזיקוקים

לפעמים עם הזמן מגלים שכן רוצים אותם

אצלינו בהתחלה השארנו הרה דברים אצל ההורים ועם השנים לקחנו

ויש דברים שהעברנו הלאה 

קניתם סבתא??זיויק
ומזל טוב!
אהלןIn developmentאחרונה
מזל טוב ענקי לרגל החתונה המתקרבת בעזרת השם שיהיה בשעה טובה ומוצלחת ותזכו לבנות בית נאמן ושמח בישראל. הסיטואציה שאתם נמצאים בה מוכרת מאוד להרבה זוגות צעירים ומדובר לגמרי בצרות של עשירים ובנקודת פתיחה נפלאה של שפע ושל רצון טוב מצד המשפחה. כדי להתמודד עם העומס בדירה הצפופה ולשמור על הסדר כדאי לחלק את הפתרונות לכמה כיוונים מעשיים. קודם כל לגבי הדברים שאתם עשויים להזדקק להם בעתיד הרחוק יותר מומלץ מאוד להיעזר בבתי ההורים או במחסנים של המשפחה המורחבת כדי לאחסן שם ארגזים לפחות לחודשים הראשונים של הנישואין עד שתתאקלמו ותבינו מה באמת נחוץ לכם ביום יום. כלי נוסף ושימושי הוא בדיקת האפשרות להחליף את המוצרים בחנויות שבהן הם נקנו שכן רשתות רבות של כלי בית ומצעים מאפשרות להחליף פריטים חדשים שנותרו באריזתם המקורית גם ללא קבלה וכך תוכלו להמיר את השמיכה הזוגית בשתי שמיכות יחיד איכותיות או לקבל זיכוי למוצרי חשמל חיוניים אחרים. מעבר לכך מתנות סגורות שלא ניתן להחליף יכולות לשמש אתכם כמתנות נפלאות לחברים אחרים שמתחתנים בתקופה זו או כזכות עצומה של תרומה לגמחי הכנסת כלה ולמשפחות נזקקות שישמחו מאוד בציוד חדש לחלוטין. מומלץ להשאיר בדירה פריט אחד או שניים בולטים שהסבתא קנתה כדי שכאשר היא תבוא לבקר היא תראה שהשתמשתם בזה והדבר יגרום לה נחת רוח ושמחה גדולה. שתהיה לכם כניסה חלקה וקלה לבית החדש והרבה לחיים.
משפט מחץ 📌נגמרו לי השמות

"אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?"

או 

"איך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?"

אז המשפט הזה כנראה לא מחדש וכולנו יודעים אותו,

אבל רגע לתת לו לנכוח במציאות שלנו בצורה אמיתית ושלמה יכול לקדם אותנו מאוד.

אם בעלך הגיב בצורה קצרה הפעם,

אם הרגשת אתמול שאין לאשתך טיפת סבלנות, 

אם בעלך פיקשש ושכח משהו מטורח ועומס המציאות והחיים,

אם שמת לב שהתגובה הזו של אשתך מפעילה אותך וגורמת לך לכעוס עליה ולא להבין אותה כלל,

אם מצאת את עצמך כועסת עליו ממש על משהו שעשה או לא עשה

אם כל מה שעולה לראש עכשיו בכעס ובאכזבה זה "אוף איתו! הוא כזה מעצבן! חצוף! חסר סיכוי!"

אם כל מה שהלב והראש שלך זועקים לך עכשיו זה: "אוף איתה! היא רואה רק את עצמה! אי אפשר ככה!"

נעצור רגע.

ניקח אוויר ונשאל את עצמינו -

אם זה היה הפוך - איך אני הייתי מגיב/ה?

ואיך הייתי רוצה שיגיבו אליי עכשיו אם זו הייתי אני?

וננשום שוב. ונמשיך להביט במבט-על על הסיטואציה

ואפילו להיכנס רגע לראש ולנעליים של השני/ה.

רגע, מה קרה רגע לפני? וכמה דקות? וכמה שעות לפני?

מה גרם לו/לה בעצם להיות פחות סבלני/ת? מה עובר עליו/ה כרגע?

כי כולנו אנושיים.

ואם נשאל זאת רגע את עצמינו על עצמינו - נצליח יותר לראות את האחר. את השני. את אשתי. את בעלי.

נצליח לראות את האנושיות שלו.

את האנושיות שלה.

כמוני.

גם אני בן אדם

גם היא

גם הוא.

אז נכון שלא היה הכי נעים לשמוע תגובה לקונית או קצרה בטון לחוץ, אבל היי, אם זו הייתי אני והייתי לחוצה ממשהו או ממהרת לאנשהו האם תמיד תמיד הייתי מגיבה ברוגע בשלווה ובסבלנות אין קץ? 

או שיש פעמים שגם כשאני ממהרת לאנשהו ובדיוק בעלי תופס אותי בדלת כשאני באיחור, או שאני לחוצה מאוד ממשהו שיושב עליי ודווקא עכשיו בעלי שואל אותי משהו, אני גם אגיב לא מושלם?

ואם זה היה אני שבדיוק כשהילדים צורחים ברקע אשתי רוצה ממני משהו, או בדיוק בשעה האחרונה של הצום כשאני מחוק אשתי שואלת אותי משהו, האם תמיד אגיב ברוגע ובסבלנות ואורך רוח? 

או שגם אני לפעמים יכול לדבר יותר קצר, רק רק כי אני אנושי?

ואיך אני הייתי רוצה שבעלי יגיב אליי כאשר אני לחוצה עכשיו, או טרודה או עייפה?

ואיך אני הייתי רוצה שאשתי תגיב אליי כאשר אני לא מאה אחוז מושלם בכל רגע כי עובר עליי משהו ואני פשוט מראה אנושיות?

בקיצור לא מצינו אדם שצועק על עצמוחתול זמני

אולי מגדולי בעלי המוסר הקיצוניים או משהו

ואם קרתה טעות אדם מנסה כמה שיותר לטייח ולהחליק

אז למה לא גם לזולת? למה לא לחיות בעולם סולחני ונעים? שהכל בסוף עובר ומסתדר?

זה דווקא מאוד מאוד מצוימשה

הוא לא "יצעק" כלפי חוץ אבל ביקורת עצמית פנימית זה אחד הכלים הכי ההרסניים שיש.

באמת הרבה יותר נחמד לחיות בעולם כזהנגמרו לי השמות

וקודם כל בינינו לבין עצמינו

ואז בינינו לבין הקרובים לנו ביותר

זה כבר משמעותי מאוד מאוד.

כתבת מדהים. כמו תמיד.פינג פונג
תודה רבהנגמרו לי השמותאחרונה
כשהאישה פוגעת ברבים..חוזר תמיד לאשתי

שלום לכולם, עברנו שבת קשה. אצל חמי עם כל המשפחה. אשתי האהובה פגעה בי, חצי בכוונה, חצי מהורמונים של הריון, מול כולם. זה היה כל כך פוגע. הלכתי לחדר ונרדמתי עד הבוקר. בבוקר קמתי, היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה. הפעם לא הלכתי לחדר אבל נשרפתי מבפנים.

קרה לכם פעם?

מבקש את עזרת הרגישים.

מי שלא רגיש בבקשה שלא יענה.

תודה

קשה❤️ מציעה לחדד מה החלק שקשה לךמרגול

זו הפגיעה עצמה (מה שהיא אמרה)?

או שזה בעיקר זה שזה היה בפומבי? (ואם הייתה אומרת לך ב4 עיניים זה לא היה ביג דיל?)

וכמובן חשוב להבין מה התדירות - זה מאורע חדפ או שהפגיעות מצידה זה משהו שקורה לא פעם ולא פעמיים?

וגם להבין אם יש משהו תקשורתי שאפשר לעשות שימנע פגיעה. למשל- אולי אם היא תדע שא' ב' הן נקודות רגישות, היא תשתדל מאוד סביבן ותהיה באקסטרה רגישות כלפי הנושאים האלו.

צריך להביןנגמרו לי השמות

הרבה יותר לעומק כדי להתחיל לייעץ.

כל מילה כמעט שכתבת כדאי להתעמק עליה ולהבין לעומק:

"חצי בכוונה" - מדוע? איזה אינטרס יש לה לפגוע בך בכוונה? איך הזוגיות שלכם בכללי? מה עוד יש שם?

"היא ממש התנצלה, עבר קצת זמן, עוד פעם פגיעה" - מדוע? כיצד זה קורה בעצם? איזה מנגנון יש שם אצלה? אצלך? בין שניכם?

אם ההתנצלות ולקיחת האחריות שלמים, כיצד זמן קצר לאחר מכן נוצרת שוב פגיעה?

נשמע שצריך להתבונן *פנימה* *בין שניכם* ולא החוצה. לא החוצה מול כולם שם בפגיעה וגם לא החוצה מול כולם בפיוס ובקירבה המחודשת.

וזה נכון לכל זוג באשר הוא - כאשר יש ביניהם ריחוק מכל סיבה שהיא - ההתמקדות פנימה, ההתקרבות אחד לשנייה, הלעבור דרך המרחק שנוצר, דרך הכאב עצמו, לא לדלג מעליו אלא ממש לעבור בו ובתוכו *יחד* - יכולה להביא לקירבה מחודשת עוד יותר גדולה ולצמיחה גדולה ממש. 

כלומר ישנם מפתחות שאפשר להשיג לזוגיות שלנו דווקא בזכות המקומות בהם אנו בריב / קונפליקט / פגיעה / כאב / ריחוק וכן הלאה.

וחשוב מאוד אכן לאסוף את המפתחות הללו בדרך ולא לאבד אותם ולהמשיך בריחוק או בהימנעות או בבריחות כאלו ואחרות.

לא לצאת מהקשר אם יש ריחוק

אלא להיפך - להיכנס עוד יותר לתוך הקשר. שנינו. אני ואשתי. אשתי ואני.

רק זה הכיוון המצמיח ב"ה.

ב"הצלחה רבה

בתור התחלהמישהי נשואה

לדעתי כדאי שלא תדברו ביניכם יותר מעניינים טכניים מול אנשים

זה מאוד קשה.

אבל-

זה יעזור לכם לברר ביניכם לבין עצמכם איך אתם רוצים לתקשר ביניכם בזוגיות

אבל בלי קהל.

הקהל מפריע מאוד לריכוז

וואו קורה לי המון לאחרונה לצעריאריה ששכח לשאוג

אין לי ממש פתרון. אני משתדל כשזה קורה להתעלם ולא להגיב. ללכת הצידה או לקחת כמה דקות בחדר או בחוץ לעצמי.

יכול לשלוח הודעה אם בא לך חיזוק קצת

צריך לדעת לספוג קצת כי זה רגשותזיויקאחרונה
ואישה היא רגשנית, אבל מצד שני צריך למצוא זמן לדבר ברוגע ולפתוח דברים
המלצות על מטפליםאישדרומי

אשמח לעזרה האם יש המלצות על מטפלים /מטפלות זוגיים.

(אחרי סשן שלא ממש פתר)

מילואים וצניעותחלי2001
בעלי יצא למילואים בתנאי שטח בצפון

הוא סיפר שבאחד הלילות היה קפוא

והם ישנו ברכב הייתה עוד חיילת וחייל ישנו כולם ברכב

אני רותחת מעצבים

איך להגיב ? 

למה אתה שואל את האנשים הלא רלוונטיים?אריק מהדרום

אולי יעניין אותך