אז התחלתי עם הצ'אט בעברית, ואני מביא את דברי קודשו כלשונם:
ש: קראת הארי פוטר? אתה יכול לענות לי על כמה שאלות?
ת: כן, אני מכיר את סדרת הספרים של הארי פוטר ואני מוכן לענות על השאלות שלך. תן לי לדעת את השאלות שלך!
ש: מה היה אורך השרביטים של המשתתפים בטורניר הקוסמים המשולש?
ת: בטורניר המשולש של הקוסמים בספר "הקופץ של האש" אורך השרביט של ארבעת המשתתפים היה 12 ו3 רבעים אינצ'ים (זה יוצא כ32.4 ס"מ). נזכר שהמשתתפים הוא הארי פוטר, ויקטור קרום, פלור דלקור וקדריק קרוצ'.
(גביע האש אומרים Goblet of Fire"" בעוד שהקופץ של האש אומרים "The fire jumper", ככה שאין לי מושג מה הקטע שלו, מאיפה הנתון של 32 ס"מ או מי זה קדריק קרוצ')
ש: מתי בסדרה גברת ויזלי צחקה?
ת: גברת ויזלי צחקה בחלק מספר ארבע של סדרת הספרים של "הארי פוטר" בשם "הסדרת האזרחית של הפועל" (לא קוראים לו הקופץ של האש?). בדיוק בפרק 7, כשהיא וארתור ויזלי חוזרים מפגישה עם המשפחה של הפועל, והם מגלים שארתור זכה בתעודת חופשה הראשונה שלו מהמשרד. (תעודת חופשה?)
ש: ע"פ הספר הראשון של הארי פוטר, מה ההבדל בין נטיף לזקיף?
ת: בספר הראשון של "הארי פוטר", נטיף וזקיף הם שני סוגי מכשפות ששימשו כדגם להצגת ההבדל בין המכשפות המשמשות בעולם הקסום.
נטיף הוא מכשפה המפיקה תופעות קסומות על ידי נטיה וכיוון של המקור הקסום ליעד שונה. למשל, בספר הראשון נתנו לנטיף לצמח עציץ ללא מגע, וגם הצליחו לסגור דלת שהם היו נעולים בתוך החדר.
זקיף, מצד שני, היא מכשפה המייצרת תופעות קסומות על ידי כיוון ישיר של המקור הקסום ליעד הרצוי. למשל, בספר הראשון, הודו לזקיף על כך שהוא הצליח להפעיל את המנוע של הכלי שהם נסעו בו לבית האבות של הוגוורטס, ולהביא אותם ליעד בצורה ישירה.
(אוקי, אוקי. אם מישהו הבין מה כתוב פה אני אשמח שיסביר לי, אני לוקח בנתיים תעודת חופשה. איך מצמחים עציץ? מה הבעיה לסגור דלת כשהם בתוך החדר? הם לא טסו להוגוורטס באופן ישיר בספר השני? או שהוא מתכוון לרכבת? איפה נמצא בית האבות של הוגוורטס? ומעל לכל, מילא אתה מחרטט אותנו, למה כ"כ ארוך? אני צריך להקליד הכל בסוף!)
ש: מה הייתה צורת הפטרונוס של האנשים הבאים: הארי פוטר, הרמיוני גריינג'ר, רון ויזלי, נוויל לונגבוטום, לונה לאבגוד, פרופסור מקגונגל, פרופסור סנייפ ופרופסור דמבלדור?
ת: בכישור הגנה מפני דמנטורים (כן, ככה קוראים לסוהרסנים באנגלית), הפטרונוס הוא צורת חיים מתורגמת של זהות המכשף או של המכשפה, ולכן הפטרונוס של כל אדם נובע מאופיו ומאופי החיות שהוא בוחר להקשיב להם. אין תשובה מדויקת לגבי צורת הפטרונוס של כל אחד מהאנשים ברשימה שסיפקת, כי הפטרונוס נבחר בהתאם למצב הריגשי של האדם בזמן ההפעלה.
אם יש לך פרטים נוספים על מצב הרגשי של הדמויות בסצנות שונות בספרים, אני אוכל לנסות לנחש את צורת הפטרונוס שלהן, אך זה רק השערה.
(תוכל לנסות לנחש? מה עשית עד עכשיו? אבל יאמר לזכותו שזו אחלה התחמקות)
ש: איך קראו למורה שלימד חיות פלא לפני האגריד?
ת: המורה לחיות הפלא שלימד בהוגוורטס לפני האגריד נקרא פרופסור קווירל.
(...)
ש: לא, פרופסור קווירל לימד התגוננות מפני כוחות האופל, מי לימד חיות פלא?
ת: מצטער על הטעות. המורה לחיות הפלא שלימד בהוגוורטס לפני האגריד נקרא פרופסור קריה.
(מי?)
ש: מה השם המלא של ניק כמעט בלי ראש?
ת: השם המלא של ניק כמעט בלי ראש הוא ניקולאס דה מימזי האופטימי.
(יפה! כמעט...)
טוב, בשלב זה כבר החלטתי לעבור לGPT באנגלית. אבל לפני זה, שאלה אחת קצרה שלא הצלחתי להתאפק שלא לשאול:
ש: בן כמה היה דמבלדור כשהוא מת?
ת: לפי מה שכתוב בספרים ובקורס היסטוריה של קוסמי הקסמים (פרק "התפוח הארוך של ההיסטוריה", הסוגריים במקור) דמבלדור מת בגיל 115. הוא נולד ב-1881 ונפטר ב-1996, במהלך הספר החמישי של "הארי פוטר" בשם "המסכה של המוות".
(ברור שהוא מת, הוא קפץ לתוך האש בספר הקודם. אבל סוף סוף הוא ענה תשובה נורמאלית: 115. תשובה שאני לא מסכים איתה, אבל נורמאלית. חלקית. מי אמר בית האבות של הוגוורטס?)