טובניב שטרן
החופש נגמר... אני אשתדל עדיין לקפוץ לפה מדי פעם כשאני אהיה בבית.
בנתיים, שאלות לGPT, קרדיט ל@מתנחל בראבק
כמה הערות: 

א. חילקתי את זה לשלושה חלקים כדי שלא יהיה ממש ארוך. עדיין כל חלק ארוך, אבל לדעתי זה שווה את זה.

ב. כל ההערות בסוגריים הם שלי אלא אם כן כתוב אחרת.

ג. האות "ש" מתייחסת למה שאני אמרתי והאות "ת" מתייחסת למה שהוא אמר גם אם זה לא ממש שאלה ותשובה.

ד. אני לא עקבי לגבי האם הוא זכר (צ'אט) או נקבה (בינה מלאכותית) אז אתם תאלצו לסלוח לי על כך
בעברית:ניב שטרן
אז התחלתי עם הצ'אט בעברית, ואני מביא את דברי קודשו כלשונם:

ש: קראת הארי פוטר? אתה יכול לענות לי על כמה שאלות?

ת: כן, אני מכיר את סדרת הספרים של הארי פוטר ואני מוכן לענות על השאלות שלך. תן לי לדעת את השאלות שלך!

ש: מה היה אורך השרביטים של המשתתפים בטורניר הקוסמים המשולש?

ת: בטורניר המשולש של הקוסמים בספר "הקופץ של האש" אורך השרביט של ארבעת המשתתפים היה 12 ו3 רבעים אינצ'ים (זה יוצא כ32.4 ס"מ). נזכר שהמשתתפים הוא הארי פוטר, ויקטור קרום, פלור דלקור וקדריק קרוצ'. 

(גביע האש אומרים Goblet of Fire"" בעוד שהקופץ של האש אומרים "The fire jumper", ככה שאין לי מושג מה הקטע שלו, מאיפה הנתון של 32 ס"מ או מי זה קדריק קרוצ')

ש: מתי בסדרה גברת ויזלי צחקה?

ת: גברת ויזלי צחקה בחלק מספר ארבע של סדרת הספרים של "הארי פוטר" בשם "הסדרת האזרחית של הפועל" (לא קוראים לו הקופץ של האש?). בדיוק בפרק 7, כשהיא וארתור ויזלי חוזרים מפגישה עם המשפחה של הפועל, והם מגלים שארתור זכה בתעודת חופשה הראשונה שלו מהמשרד. (תעודת חופשה?)

ש: ע"פ הספר הראשון של הארי פוטר, מה ההבדל בין נטיף לזקיף?

ת: בספר הראשון של "הארי פוטר", נטיף וזקיף הם שני סוגי מכשפות ששימשו כדגם להצגת ההבדל בין המכשפות המשמשות בעולם הקסום.

נטיף הוא מכשפה המפיקה תופעות קסומות על ידי נטיה וכיוון של המקור הקסום ליעד שונה. למשל, בספר הראשון נתנו לנטיף לצמח עציץ ללא מגע, וגם הצליחו לסגור דלת שהם היו נעולים בתוך החדר.

זקיף, מצד שני, היא מכשפה המייצרת תופעות קסומות על ידי כיוון ישיר של המקור הקסום ליעד הרצוי. למשל, בספר הראשון, הודו לזקיף על כך שהוא הצליח להפעיל את המנוע של הכלי שהם נסעו בו לבית האבות של הוגוורטס, ולהביא אותם ליעד בצורה ישירה.

(אוקי, אוקי. אם מישהו הבין מה כתוב פה אני אשמח שיסביר לי, אני לוקח בנתיים תעודת חופשה. איך מצמחים עציץ? מה הבעיה לסגור דלת כשהם בתוך החדר? הם לא טסו להוגוורטס באופן ישיר בספר השני? או שהוא מתכוון לרכבת? איפה נמצא בית האבות של הוגוורטס? ומעל לכל, מילא אתה מחרטט אותנו, למה כ"כ ארוך? אני צריך להקליד הכל בסוף!)

ש: מה הייתה צורת הפטרונוס של האנשים הבאים: הארי פוטר, הרמיוני גריינג'ר, רון ויזלי, נוויל לונגבוטום, לונה לאבגוד, פרופסור מקגונגל, פרופסור סנייפ ופרופסור דמבלדור?

ת: בכישור הגנה מפני דמנטורים (כן, ככה קוראים לסוהרסנים באנגלית), הפטרונוס הוא צורת חיים מתורגמת של זהות המכשף או של המכשפה, ולכן הפטרונוס של כל אדם נובע מאופיו ומאופי החיות שהוא בוחר להקשיב להם. אין תשובה מדויקת לגבי צורת הפטרונוס של כל אחד מהאנשים ברשימה שסיפקת, כי הפטרונוס נבחר בהתאם למצב הריגשי של האדם בזמן ההפעלה.

אם יש לך פרטים נוספים על מצב הרגשי של הדמויות בסצנות שונות בספרים, אני אוכל לנסות לנחש את צורת הפטרונוס שלהן, אך זה רק השערה.

(תוכל לנסות לנחש? מה עשית עד עכשיו? אבל יאמר לזכותו שזו אחלה התחמקות)

ש: איך קראו למורה שלימד חיות פלא לפני האגריד?

ת: המורה לחיות הפלא שלימד בהוגוורטס לפני האגריד נקרא פרופסור קווירל.

(...)

ש: לא, פרופסור קווירל לימד התגוננות מפני כוחות האופל, מי לימד חיות פלא?

ת: מצטער על הטעות. המורה לחיות הפלא שלימד בהוגוורטס לפני האגריד נקרא פרופסור קריה.

(מי?)

ש: מה השם המלא של ניק כמעט בלי ראש?

ת: השם המלא של ניק כמעט בלי ראש הוא ניקולאס דה מימזי האופטימי.

(יפה! כמעט...)

טוב, בשלב זה כבר החלטתי לעבור לGPT  באנגלית. אבל לפני זה, שאלה אחת קצרה שלא הצלחתי להתאפק שלא לשאול:

ש: בן כמה היה דמבלדור כשהוא מת?

ת: לפי מה שכתוב בספרים ובקורס היסטוריה של קוסמי הקסמים (פרק "התפוח הארוך של ההיסטוריה", הסוגריים במקור) דמבלדור מת בגיל 115. הוא נולד ב-1881 ונפטר ב-1996, במהלך הספר החמישי של "הארי פוטר" בשם "המסכה של המוות".

(ברור שהוא מת, הוא קפץ לתוך האש בספר הקודם. אבל סוף סוף הוא ענה תשובה נורמאלית: 115. תשובה שאני לא מסכים איתה, אבל נורמאלית. חלקית. מי אמר בית האבות של הוגוורטס?)
מתואמת
לא ידעתי שהבינה המלאכותית יודעת להיות הומוריסטית!
באמת לא ברור מאיפה הגיעו כל התשובות האלה... (רק שמו הפרטי של סדריק קצת הגיוני - באנגלית מאייתים את שמו Cedric. אולי ה-Gpt קרא את האות c בצליל של ק'...)
זה הבנתיניב שטרן

מאיפה הגיע הקרוצ'?

שאלה טובה 🤷‍♀️מתואמתאחרונה
מרתקאחינועמית
תודה
חחסוורוס סנייפ
ואומרים שהבינה המלאכותית תשתלט עלינו ( בוחק)
באנגלית:ניב שטרן
הפעם כן השתדלתי לתרגם את דבריו לעברית דבירה.

ש: שלום! קראת את הארי פוטר?

ת: שלום! כמודל שפה בינה מלאכותית, אני לא "קורא" במובן המסורתי, אבל הוכשרתי על ידי מאגר עצום של טקסט, כולל סדרת הארי פוטר. אני מכיר את הדמויות, העלילה והנושאים של הספרים. האם יש משהוא ספציפי שאתה רוצה לדעת או לדון על הארי פוטר?

ש: מה היה אורך השרביטים של המשתתפים בטורניר הקוסמים המשולש?

ת: אורכי השרביטים בטורניר הקוסמים המשולש בהארי פוטר וגביע האש היו:

הארי פוטר: 11 אינץ' (28 ס"מ), צינית, עם ליבת נוצת עוף החול.

ויקטור קרום: 10.25 אינץ' (26 ס"מ), קרנית, עם ליבת מיתר של עץ דרקון.

פלר דלאקור: 9.5 אינץ' (24 ס"מ), סיסם, עם ליבת שיער ויליה.

סדריק דיגורי: 12.25 אינץ' (31 ס"מ), אפר, עם ליבת שיער של חד קרן.

ראוי לציין שאורך השרביט וחומרי הליבה יכולים להשתנות מאוד ביקום של הארי פוטר, ולעיתים קרובות יש להם משמעות סימלית עבור הדמות שמשתמשת בהם.

(הוא בעיקרון צדק, חוץ מהחומר שממנו עשויים השרביטים של קרום וסדריק. לסדריק – עץ מילה ולקרום – אשור כחול.)

ש: איפה ב"הארי פוטר" גברת ויזלי צחקה?

ת: גברת ויזלי צוחקת בנקודות שונות לאורך הסדרה "הארי פוטר", כך שקשה להצביע על מקרה ספציפי ללא מידע נוסף. עם זאת, רגע בולט אחד שבו גברת ויזלי צוחקת הוא ב"הארי פוטר וחדר הסודות" כשהיא רואה כשפרד וג'ורג' כישפו את מטאטאי הצעצוע שלהם לעוף ברחבי הבית. בתחילה היא נוזפת בהם, אבל אז פורצת בצחוק כשאחד המטאטאים מתרסק לתוך אגרטל.

(הנה התחלנו. אני מקווה שכשהוא אומר "כישפו את המטאטאי צעצוע שלהם לעוף" הוא מתכוון בלי רוכב כי אם לא, דבר ראשון זה לא חוכמה כ"כ, כל המטאטאי צעצוע עפים כשרוכבים עליהם. דבר שני זה די סדיסטי לצחוק על הבן שלך שעף כרגע לתוך אגרטל, לא? ולמה זה מקרה בולט?)

(ושוב-)

ש: בן כמה היה דמבלדור כשהוא מת?

ת: אלבוס דמבלדור, מנהל בית הספר הוגוורטס לכישוף ולקוסמות בסדרה "הארי פוטר", היה בן 115 במותו. הוא נולד ב-31 ביולי 1881 ונפטר ב-30 ביוני 1997.

(אוקי, הוא מתבסס ככל הנראה על אותו מוסד נתונים, רולינג, מן הסתם. אבל הפעם הוא לא קפץ לתוך האש ולא קיבל מסיכה של מוות.)

ש: מי היה המורה לטיפול בחיות פלא לפני האגריד?

ת: לפני שהאגריד הפך למורה לטיפול בחיות פלא בבית הספר הוגוורטס לכישוף ולקוסמות, התפקיד היה שייך לפרופסור סילבנוס קטלבורן. פרופסור קטלבורן נודע כפזיז למדי ואיבד מספר גפיים עקב תאונות שונות שהתרחשו במהלך שיעוריו. למעשה, כשהאגריד קיבל את התפקיד הוא ירש מספר יצורים מסוכנים מהאוסף של קטלבורן, כולל מושבה של אקרומנטולות.

(ולכן ילדים, לא תמיד חכם לשפוך את כל מה שאתה חושב שאתה יודע על הנייר ולהרוס לך את התשובה הנכונה שכתבת בהתחלה)

ש: מה הייתה צורת הפטרונוס של האנשים הבאים: הארי פוטר, הרמיוני גריינג'ר, רון ויזלי, נוויל לונגבוטום, לונה לאבגוד, פרופסור מקגונגל, פרופסור סנייפ ופרופסור דמבלדור?

ת: להלן צורת הפטרונוס עבור כל אחד מהאנשים שביקשת:

הפטרונוס של הארי פוטר לובש צורה של אייל.

הפטרונוס של הרמיוני גריינג'ר לובש צורה של לוטרה.

הפטרונוס של רון ויזלי לובש צורה של טרייר ג'ק ראסל.

הפטרונוס של נוויל לונגבוטום לובש צורה של כלב באסט גדול, כסוף לבן. (חשבתי שכל הפטרונוסים כסופים-לבנים, לא?)

הפטרונוס של לונה לאבגוד לובש צורה של ארנבת

הפטרונוס של פרופסור מקגונגל לובש צורה של חתול טאבי כסוף.

הפטרונוס של פרופסור סנייפ לובש צורה של איילה (בדומה לזה של אימו של הארי הסוגריים במקור).

הפטרונוס של פרופסור דמבלדור לובש צורה של עוף חול.

(הוא זכר את הפטרונוס של לונה לאבגוד, ואת זה שהפטרונוס של סנייפ הוא כמו של אמא של הארי. למעשה, כל התשובות נכונות.)

טוב, הבינה המלאכותית האנגלית חכמה יותר, מסתבר...מתואמת
בונוס:ניב שטרן
עד כאן היה שאלות רגילות על הארי פוטר. עכשיו, בונוס, איך הוא מתמודד עם חידה בחרוזים (כיוון שתרגמתי אותה לאנגלית לא היה לי כח גם לחרוז אותה באנגלית אז זה לא היה בחרוזים אבל אותו עיקרון)

ש: עם טרול אין צורך לעשות מאבק. לכל דומיי אני משאירה אבק. מקומי על מדף, אי שם בגובה. ואם אני אטעה, אני אוכל ת'כובע.

ת: השורות רומזות לדמות רובאוס האגריד מהסדרה "הארי פוטר":

עם טרול אין צורך לעשות מאבק: מתייחס לסצנה בספר הראשון שבה האגריד מכניע טרול שנכנס להוגוורטס

לכל דומיי אני משאיר אבק (באנגלית אין זכר ונקבה...): יש להאגריד נטיה לשבור דברים בטעות ולהשאיר שובל של אבק ופסולת.

מקומי על מדף, אי שם בגובה: עשוי להתייחס לבקתה של האגריד שנמצאת בשטח הוגוורטס ומורמת על כלונסאות.

ואם אני אטעה, אני אוכל את הכובע: הוא ביטוי המשמש לרוב את האגריד כדי להביע ביטחון באמונותיו, גם אם יתבררו כשגויות.

(הוא גם מתכחש את חלקם של הארי, רון והרמיוני בהצלת בית הספר וגם צוחק על האגריד בתשובה אחת. לא יפה.)

ש: זו לא התשובה.

ת: סליחה על הבלבול. השורות רומזות שמעשה לדמות של גילדרוי לוקהרט מהסדרה "הארי פוטר"

עם טרול אין צורך לעשות מאבק: מתייחס לסצנה בספר השני שבה לוקהרט מנסה להתמודד עם טרול הרים בהוגוורטס אך בסופו של דבר מחמיר את המצב.

לכל דומיי אני משאיר אבק: מתייחס להרגלו של לוקהרט ליצור דיוקנאות קסומים של עצמו ולהשאיר אותם מאחור בענן של נצנצים (מה?)

מקומי על מדף, אי שם בגובה: מתייחס לספריו של לוקהרט המוצגים על מדף אז הויזלים ובחנות ולבסוף על המדף במשרד שלו.

ואם אני אטעה, אני אוכל את הכובע: הוא ביטוי המשומש לעיתים קרובות על ידי לוקהרט כדי להביע ביטחון באמונותיו, גם אם אין לו מושג על מה הוא מדבר. (הוא מביע ביטחון באמונותיו גם אם אין לו מושג על מה הוא מדבר?)

ש: זו לא התשובה.

ת: סליחה על הבלבול. השורות רומזות שמעשה לדמות של גילדרוי לוקהרט מהסדרה "הארי פוטר"

עם טרול אין צורך לעשות מאבק: מתייחס לנסיונו של לוקהרט להביס טרול בספר השני מה שגרם עוד כאוס.

לכל דומיי אני משאיר אבק: מתייחס להרגלו של לוקהרט להשאיר מאחור חתומות שלו, שמאבדות את ערכן ואוספות אבק.

מקומי על מדף, אי שם בגובה: מתייחס לספריו של לוקהרט המוצגים לעיתים קרובות בצורוה בולטת בחנויות ספרים ובספריות.

ואם אני אטעה, אני אוכל את הכובע: הוא משפט שבו משתמש לוקהרט כדי להביע ביטחון ביכולותיו ובידע שלו, גם כאשר הוכח שהוא טועה.

(אתה יודע, שכשאמרתי שזה לא התשובה לא התכוונתי שתרשום אותו דבר במילים שונות!)

ש: גילדרוי לוקהרט הוא לא התשובה.

ת: אני מתנצל על הבלבול. ללא הקשר נוסף, איני מסוגל לקבוע למה רומזות השורות. האם תוכל לספק לי מידע נוסף או הקשר כדי שאוכל להבין טוב יותר את ההתייחסות?

ש: התשובה היא חפץ ששייך למנהל.

ת: תודה על המידע. לצערי, ללא הקשר נוסף איני מסוגל לזהות את האובייקט שאליו רומזות השורות. אם תוכל לספר לי עוד פרטים או מידע על המנהל והחפץ המדובר, אשמח לנסות לעזות לך בהמשך.

(*אנחה*)

ש: התשובה היא מצנפת המיון, אתה יכול להסביר את השורות?

ת: בהחלט! השורות רומזות למצנפת המיון (גאון!), שהוא כובע קסום המשמש למיון תלמידים לבתי הוגוורטס בסדרת ספרי "הארי פוטר".

עם טרול אין צורך לעשות מאבק: מתייחס ליכולתו של מצנפת המיון למיין תלמידים לפי אישיותם ותכונותיהם, ללא צורך להתעמת איתם פיזית.

לכל דומיי אני משאיר אבק: יכול להתייחס לגילו ולהיסטוריה הארוכה של כובע המיון, שם היא מיינה אינספור תלמידים וכנראה צברה כמות נכבדת של אבק ובלאי לאורך זמן.

מקומי על מדף, אי שם בגובה: יכול להתייחס למיקומו של מצנפת המיון במשרד המנהל של הוגוורטס, שם הוא שמור על מדף ומובא רק לטקס המיון בתחילת כל שנת לימודים.

ואם אני אטעה, אני אוכל את הכובע: הוא ביטוי שמצנפת המיון משתמש בו כדי להביע את בטחונו ביכולתו למיין תלמידים בצורה מדוייקת. זה מצביע על כך שמצנפת המיון מוכנה "לאכול את הכובע שלו" (או להודות שהוא לא בסדר. הסוגריים במקור) אם אי פעם עשה טעות במיון תלמיד.

(נחמד, חסר לה את הפרטים הקטנים אבל בכך הכל יפה. עכשיו כשאני חושב על זה, הגיוני שאין את הביטוי "להשאיר אבק" באנגלית וזה מה שסיבך אותה עם השורה הזאת)

אם קראתם עד לפה זה מרשים מאוד (אני הקלדתי הכל... 😏) ואתם מוזמנים לשאול אותה עוד שאלות ולשתף אותנו. היא גם יכול לשחק אישיות אם מסבירים לה את הכללים של המשחק לפני שאתה מתחיל, ניסיתי. (היא גילתה את הארי פוטר בשניה, את גרינדלוולד היה לה יותר קשה...).
כשאני שאלתי אותה את זה היא ידעה מידמתנחל בראבק

לא פירשה הכל נכון אבל ידעה שהכוונה היא מצנפת המיון

יפה!😅קורא נלהב לשעבר
חח מעניין ומשעשע...
אודיובוק טוב?Lully01

מכירים אודיו בוק טוב להארי פוטר??

שמעתי את ספרים 1+2 ביוטיוב שהקריאה the reader האלופה ולא מצליחה למצוא משהו שאהבתי לספרים שבאים אח"כ לצערי... אשמח לעזרה (הכוונה למישהו שמקריא את הסיפור איך שהוא מהספר, ולא מסכם את הפרקים כמו ב'תם ונשלם הקונדס' למשל) 

אם אנגלית הולך - אז ההקראה של ג'ים דייל מצוינת.מתואמתאחרונה
אילו פודקסטים יש על הארי פוטר?מתואמת

כאלה נקיים, בלי גסויות...

תודה!

יש את פוטרקאסט. לא שמעתי המון, אבל לא זכור לי כגסלביטה
תודה! באיזו פלטפורמה אפשר לשמוע?מתואמת
ספוטיפיי הכי נחלביטה
מתואמתאחרונה
האם לדעת הספרדים הארי פוטר יוצא בהדלקתאיגנוטוס פברל

נרות חנוכה ידי חובה ע"י זה שמר דראסלי מדליק? הרי זה המקום שהוא מחשיב כבית. (אגב לכן כולם חוזרים לחופשה בחג הזה של הנויצרים  כדי להדליק נרות חנוכה בביתם)

השאלהקעלעברימבאר
אם וולדמורט מדליק בשביל הארי, האם אומרים וולדמורט כגופו (בגלל ההורקרוקס של הצלקת) או לא?
תראה, לפי מה שראיתי בפניני הלכה, בחורים שישניםאיגנוטוס פברל

בפנימיה, שאחד ידליק בשביל כולם בחדר, אז כנראה זה יהיה רון, כי הוא הגדול מבינהם

אבל אשה יכולה להדליק בשביל בעלה שמחוץ לבית, כיקעלעברימבאר

אשתו כגופו.

אז אולי גם וולדמורט כגופו של הארי? השאלה אם בית רידל או אחוזת מאלפוי זה נחשב הבית של וולדמורט. אולי זה שהוא שם שם את היומן זה נחשב שהוא השתתף בפרוטה עם בעל הבית?

השאלה אם זו חובת הדר או חובת הבית125690
השאלה היותר גדולהקעלעברימבאראחרונה

אם מוסיף והולך כמו וולדמורט שכל שנה הוסיף הורקרוקס עד שהגיע ל8. או הולך ופוחת כנגד כל הורקרוקס שהושמד

סרטי הארי פוטר 2 ו3מים זכים
שום קישור באתר לא עובד, משהו יכול להעלות? בבקשה גדולה.
בבקשה??מים זכיםאחרונה
בספרקעלעברימבאר
הראשון מוזכר שהאגריד אומר שקווירל נפגע מליליות ביער השחור.

הסתכלתי באינטרנט מה זה במקור, במקום ליליות מופיע hag. בדקתי והכוונה לסוג של מכשפה רעה או פיה רעה בפולקלור האירופאי

לא זכרתי כבר שכך זה תורגם...מתואמת
אם אני לא טועה, גם בספר השלישי מופיע אזכור של hag, כאחד מהיצורים שמגיעים הרבה להוגסמיד כי אינם יכולים להסוות את עצמם היטב בקרב מוגלגים. מעניין איך שם זה מתורגם...
שם זה אמגושית, לא?קעלעברימבאר

אמגוש זה כהן דת פרסי, שהפך אחר כך בגמרא לכינוי למכשף לזכרוני

נכון, מצלצל לי מוכר... (כבר שנים לא קראתי את הסדרהמתואמתאחרונה
בעברית)
"יום אחד היה מזג אוויר מושלג"אנטיוכוס

"ואני מטייל לי להנאתי במכתש גודריק. אני נהנה מהטיול, מבסוט מהטיול, כיפכוף של טיול. לפתע ראיתי ספר של ריטה סקיטר.

לא חשדתי בו.

מה אני חשדניסט?

ואז אני ממשיך לטייל, ואני רואה זקנה (מהשורש מבוגר).

לא חשדתי בה.

למה עשתה לי משהו?

ואז התברר שבספר ריטה גנבה לזקנה את הזכרונות, והזקנה קראה בלחשננית רק לי לעלות למעלה.

פה חשדתי!

ואני מדריך על הספר ומדריך עליו וצועק: "ריטה תחזירי את הזכרונות לבתחולדה, גנבת! תחזירי לה את הזכרונות, שקרנית!

ואני מדריך על הספר

ומדריך עליו

ומדריך עליו.

ואז הבנתי שבטעות אני מדריך על השרביט שלי ושובר אותו".

"הארי, אולי תגיע לעיקר, לקטע שבו פגשת את וולדמורט?

"מה?"

"נו הארי... באת לספר על המפגש עם וולדמורט"

"אדוני יש פה טעות! אתם קראתם לי לספר על השקרים של ריטה סקיטר, לא על מפגש עם וולדי-מה-שמו!"

"(בלחש) נו תעשה טובה, בקשה..."

"הנה זה חוזר אליך! מחקו לך את הזכרונות אבל זה חוזר,אליך היום הזה! ואז מה קרה?"

"ואז"

"ואז!"

"ואז! הזקנה התפצלה לשתים. אז יריתי עליה 3 קללות עם הבזקי אור. ככה פלוםי פלופי פלופי.

מתוך הזקנה יצאה נחשית ענקית שהסתובבה בצורה אלפטיסטית ונחתה ליידי.

היא זימנה את המנהיג שלה. הוא היה עם שרביט איזה 6000 קילומטר אורך בלי להגזים!

הוא רצה להרוג אותי.

אמרתי לו 'אל תהרוג אותי! יש לך כבר 6 הורקרוקסים! תהרוג אותם! (מה זה הוגן שיהרוג רק אותי?).

ואז לקחו אותי לאחוזת מאלפוי, ושם באחוזה זה ממש מרגיש כמו באחוזה! ויש שם אוכלי מוות עם שרביטים שעושים לייזרים, וגמדוני בית שאופים מאפים מקמח, המון קמחים של קמח! והשרביטים גמישים כמו לולב מתלבלב, לולב מתלבלב! ויש שם גובלינים שכל האצבעות שלהם זה זרת! ככה, זרת, זרת זרת! ועושים שם שיקויים מטחול ענק!"

"אני מבין שעשו עליך ניסויים? זה היה קשה?"

"כן! אמרו לי תתחתן עם צ'ו, תתחתן עם הרמיוני, תתחתן עם ג'יני! איפה אני אשים להן את הטבעת, על השרביט?

בקיצור דובי שאל אותי איפה אני רוצה ללכת, אמרתי לו בקתת הצדפים למה אף פעם לא הייתי. בדרך עברנו דרך האחוזה, לקחתי שרביט. אבל כשהגענו לבקתת הצדפים לא נתנו לנו להכנס, כי הדיוק לופין היה שם, והיה ירח מלא, מפוצץ!"

"בקיצור איך אתה מסכם את המפגש שלך עם אוכלי המוות?"

"מה?"

"נו... היכרות איתם"

"אה...משחקי היכרויות!"

"אני מצטער ששאלתי"

"אני מצטער שתשתוק! אז ככה זה הולך! 'וואטס יור ניים, מאיי ניים איז סקאביור. וואטס יור ניים, מאיי ניים איז ורנון דרסלי!"

איך אמראנטיוכוס
עבר עריכה על ידי אנטיוכוס בתאריך ט' בכסלו תשפ"ו 21:38

מאלפוי כשדרך על האף של הארי?

"ואני מדריך עליו. ומדריך עליו. ומדריך. כי אני מדריך. כי אני מדריך. בפלוגת הפיקוח"

"ראיתי את זאביני סוגר את דלת הקרון והיא לא הצליחה להסגר, לא חשדתי. ואז ראיתי לרגע את הראש של פוטר באוויר, פה חשדתי!"

ואיך אמר הארי?

"בתחולדה קראה רק לי לעלות למעלה ולא להרמיוני וכאבה לי הצלקת. לא חשדתי בה. מה אני חשדניסט?

ואז היא התפצלה לשניים.

פה חשדתי!"

נפלא125690אחרונה
בן גביר נחפז למשרדו בעודו צוהל בקול:קעלעברימבאר

"אישור תליה, אישור תליה! איפה החבל?" הוא אמר בשמחה.

"אתה מבין" הוא אמר להארי "עכשיו שיאשרו לי לתלות מחבלים מהצוואר שלהם למטה במרתפים, יצורים מבחילים, כבר לא יוכלו לזרוק פצצות סירחון על ישראל. נכון? הייתם חושבים פעמיים לפני שהייתם מלכלכים עםבוץ נגד ישראל, אם הייתם יודעים שאני יכול לתלות אתכם כמה ימים! נגמרו הימים האלה. חוץ מזה ראש הממשלה הסכים לחתום על צו גירוש לטיבי!"

חשבתי על זה -קעלעברימבאר
גמדוני הבית זה כמו השחורים העבדים שהיו בארהב, הקנטאורים כמו האינדיאנים בשטחים שלהם פעם, והגובלינים כמו היהודים שדורשים זכויות שוות
זהו? זו כל מהות היהודים - שהם דורשים זכויות?😱מתואמת

עם ההשוואות האחרות אני מסכימה.

האמת שאם כבר היהודים בסדרה הם בני המוגלגים - כי הרי וולדמורט (=היטלר) האמין בטוהר דם (=הגזע הארי), אז ילדי המוגלגים, שאינם טהורי דם, הם היהודים, שהיטלר רצח בשל היותם לא מהגזע הארי...

כאילו ישקעלעברימבאר
3 יצורים שלא שווי זכויות לקוסמים: גובלינים (שפעם בכלל לא היו להם זכויות, וגם היום לא יכולים לשאת שרביט), גמדונים וקנטאורים.

אז אפשר להקביל את זה לארהב במאה ה-19 , ליהודים היו זכויות בפועל אבל עדיין אנטישמיות (והם שלטו בבנקים), השחורים היו עבדים, והאינדאינים חיו פרא חיים אוטונומיים בטריטוריות שהממשל נתן להם

עכשיו הבנתי... תודה!מתואמתאחרונה

אולי יעניין אותך