סביב אחד הפיוטים ששרים בתפילה. אני טענתי שקשה לי עם הפיוט הזה כי מה שאומרים בו זה לא האמת. אולי פעם זה היה, אבל היום זה לא. אני גם אמרתי שבשנתיים האחרונות אני שר אותו עם שינוי קל כדי להרגיש שאני יכול להזדהות עם הדברים.
דברנו על זה מכל מיני זוויות, והאדם שדיברתי איתו טען בין השאר - ככה זה, יש כל מיני תפילות שאנחנו אומרים מה שכתוב גם אם זה לא נכון. למשל אנחנו אומרים "כי בך בטחנו", והוא אמר - כמה אנשים יכולים להגיד שהם באמת בוטחים בה'?
אז אמרתי לו שאנחנו בוטחים בה'. אמרתי לו שכל אחד ואחד מאיתנו שבוחר ללכת בדרך ה', ובוחר לעשות את זה למרות שזה קשה, ולמרות שהוא לא יודע איך ומתי הוא ירוויח מזה - זה ביטחון בה'.
לפעמים אנשים חושבים שלבטוח בה' זה לצפות שהוא יעשה משהו בשבילך. אבל זה לא נכון. לבטוח בה' זה ללכת אחריו במדבר.
בין השאר, נתתי לאותו אחד את הדוגמא הזו של הרווקות. אמרתי לו פחות או יותר את מה שאת אמרת, והוספתי שאני לא מצטער על הדרך שהלכתי בה, ואני בע"ה אמשיך ללכת בה, וגם אם יכול להיות שהדרך הנכונה עצמה מקשה עלי איכשהו בנושא של השידוכים, אני הולך אחרי ה'.
לא יכולתי שלא להיזכר בזה עכשיו כשקראתי את הדברים שלך. לכי זקופה. תשמחי בבחירות שלך. תדעי שבחרת בדבר הנכון, ושה' איתך.
נ.ב. יוסף בילה 12 שנים בכלא במצרים. 12 שנים שהוא ישב שם בכלא בגלל שהוא סירב לשכב עם אשת אדונו. מדהים לראות איך גם אז הוא אומר- "לא-להים פתרונים, ספרו נא לי". לא משנה מה יקרה, אף פעם אל תאמיני למי שיאמר לך שה' זנח אותך.