אז קודם כל אני יתחיל מזה שהילדיך איתך זה מהמם ומבורך ומי שיכולה- זה ממש משמעותי למשפחה!..
בשונה ממה שכתבו לך, אני קואה על הבן שלי שהןא כן זקוק לחברה וכשניפגש, משחק ממש עם החברים.
אז כדי לענות לו על הצורך הזה אני גם שומרת פעמיים בשבוע למשך שעתיים על ילד בגילו וגם ממש מקפידה לצאת בצהרים לגינה/ חברים כי הוא חייב את. התקשורת הזו.
וגם, אני כן רוצה לשלוח אותו למטפלת שנה הבאה כי מרגישה שהוא גם מפסיד מזה שהוא בבית ולא רק מרוויח כי הוא נורא רוצה חברה. לדוגמא, מחייך ומחבק כל ילד שרואה ברחוב ומאושר עם ילדים בגינה.
לתקופה של החודש אחרי לידה כן הייתי דואגת לו למסגרת לבוקר/ חלק מהבוקר.
בעייני, סבב אמהות לתפקופ הזו לא רלוונטי לך. לא שייך שתשמרי על עוד תינוקות רגע אחרי לידה. אלא אם כן, את לא לוקחת חלק בסבב ומשלמת במקום נגיד סכום סימלי.
בקשר לקנאה- זה נורמלי לגמרי שיהיה קנאה בהתחלה. *אבל* תינוקות בהתחלה לרוב ישנים רוב היום או גם אם הם דורשים אפשר על מנשא.
בזמן הזה לדעתי, חשוב להשקיע ממש בילדה (?) הראשונה לשחק איתה ולהיות כולך בשבילה (כמובן, לא כל הזמן אבל להקפיד שיהיה זמן)
ותאט לאט לקשר אותה לתינוקי
שתעזור לך בהחלפות חיתול. להביא חיתול, מגבונים, לזרוק לפח. (אני הייתי שמה לידו חבילה של מגבונים וחיתול ומבקשת ממנו להביא לי.. זה היה מסיבה שלמה! הוא הוציא מגבון מגבון בהתלהבות וכמובן אחרי החמאתי לו כמה שהוא אח טוב ומתוק!)
ללמוד או ו ללטף אותה, לחבק, לנשק, להחזיק בכאילו.
ולהגיד לו כמה שהוא מתוק ואהוב הכי בעולם!!
אני גם קניתי לו עגלה והוא בכלל היה מבסוט שהוא כמו אמא.
היום אני יכולה להגיד, שאחרי שהתמדנו בזה הוא ממש אוהב את הקטנה! מוכן לתת נשיקות רק לה ולא לאפחד אחר!!
ועשכיו למה שרציתי בעצם להגיד

להיות בבית זה מהמם אבל מצריך ממש כדי שגם לך יהיה טוב סדר יום גמיש.
זאותאומרת לא קמים מתי שרוצים אבל כן, קמים יותר בנחת. אצלנו זה גג עד 8:00 אחרת היום נראה מרווח ואין לו התחלה וסוף.
עוד חוק שיש אצלי שהוא עקרוני- שנת בוקר לגדול! איו דבר כזה שמדלגים על זה. אז כמובן בהתאם שלעה שהוא קם משכיבה בין 10:30 לגג רבע ל12. מבחינתי, שחצי בוקר ילך בניסיונות לישון אם יש צורך (וב"ה זה נדיר( אחרת הוא שפוך וזה סתם סיוט.
עוד משהו שעוזר -חברה. אם יש לך שכנה שגם היא בבית עם הילדים ומתאים לקבוע לצאת לגינה/ לבקר אחת את השניה זה ממש עושה כייף ומגוון.
אני ימשיך אחכ.. קמו לי..