לפני חודש הורדתי מטפחת ושמתי פאה ובטחון שלי חזר ,מרגישה יפה יותר נשית יותר ונינוחה יותר. אבל הצפון שלי לכ שקט בכלל מרגישה שאני עושה משהו שאסור.
אוףףףף למה המצווה הזאת כל כל קשה לי
המקוריתלא יוצאת למכולת עם כיסוי...
למרות שזה לא קל ולפעמים גם פחות יפה בעיני.
אם את רוצה אנסה להשיג לך חומר מסודר על המעלה והיתרון בפאה. אושאנסה לכתוב לך בקצרה...
אבל בסופו של דבר,זה כן עניין של פסיקה, ובעיני חשובה גם דעתו של הבעל. אז השאלה אם את רוצה לדעת ויעזור לך או רק יעמיק את הקונפליקט?
אנסה למצוא מחר בבוקר משהו מורחב, ואם לא, אכתוב ככה את הידע לי.
אם לא הגבתי, תקפיצי 
לא יודעת מה דעת הפוסקים בכל דבר,
אבל יש פאות בעיניי שהן ממש מושכות, שאפילו מושכות יותר מהשיער הטבעי
ואז- כאילו מה עשינו בזה?
צניעות, לפי דעתי לפחות,
היא לא לשחק עם היצר הרע,
להיות יפה, ולייפות את עצמך, אבל לא לשדר מיניות מוחצנת,
ולפעמים הפאות האלה משדרות ממש מיניות (לפחות בעיניי, שוב)
ואני לא מבינה איך זה רצון ה'.
כאילו, רצון ה' זה שתמשכי גברים זרים ברחוב? ובואו, לאישה יש מלאאא כוח בזה
לפעמים נראה לי שעסקי הפאות האלה הלכו ממש רחוק...
אני רואה פרסומות וזה נראה לי רחוק-רחוק מצניעות. כאילו הערך של הצניעות זה לגמרי לא בקונטקסט.
לא יודעת מה להגיד לך, כי תיארת פה קושי רציני עם מטפחות,
ועם זאת גם שאת לא לגמרי שלמה עם הפאה.
אולי תתייעצי עם בעללך\אמא\חברה\אחות שגם רואות את הפאה ממש?
תספרי להן מה ההתלבטות שלך,
והן יוכלו לעזור לך יותר.
ונשואה- את בעלה, בבית.
וגם רווקה- בעדינות, לא בפריצות, לא במיניות בוטה או מוחצנת.
וחוץ מזה שפאה הרבה פעמים *יותר* יפה ומושכת מהשיער הטבעי.
כאילו רווקה עם שיער יפה ומושך,
יכולה להיות *פי אלף* יותר יפה ומושכת עם פיאה!
אז מה עשינו בזה?
עם פיאה היא יותר מושכת את עיני הגברים מאשר עם שיערה הטבעי. אז איפה הצניעות כאן?
בוודאי שיש פיאות שמאפילות על השיער הטבעי.
אמא שלי היתה הולכת עם פיאות.
והעיקרון עצמו נשאר.
פיאה שבאה להחצין מיניות היא פיאה שמחטיאה לערך הצניעות.
ובואי, יש פיאות שמשדרות הכל חוץ מצניעות.
יצא לי לראות נשים שאמרתי לעצמי מה הקשר בין זה לבין צניעות.
וכן, הפאה היא זו שעשתה את ההבדל.
באמת שאת לא יודעת על מה אני מדברת? אולי אנחנו מעולמות שונים. אני ראיתי הרבה כאלה.
הרב עובדיה כותב שרוב האחרונים מתירים לרווקה שיער פזור.
ובלי קשר, כיסוי ראש התחיל מקללת חוה. והמנהג המשיך עד מתן תורה, ואז זה הוזכר בתורה ונחשב איסור דאורייתא. אבל אין לזה שום קשר לצניעות (בדיעבד, אחרי שהתרגלו לכסות, אז כן...)
ואין שום איסור לאשה להיראות יפה, לשדר מיניות או וואטאבר. אסור לה רק לבלוט בצורה מוגזמת, וזה שייך רק בפאות מוגזמות בעליל.
מחצינות את מיניותן.
אז מה את אומרת פה בעצם
שיסתפקו כולן בפאות שנראות נורא כדי להיראות פחות טוב כדי שחס וחלילה אף אחד לא יימשך אליהן?
וסליחה
משיכה עם כל הכבוד תלויה בעיקר בגבר וההסתכלות שלו. מותר לאישה לאהוב את עצמה ולהיראות מטופחת ונאה על סביבתה - לא עניין של מושכת או מינית בכלל.
בטח ביחס למה שרואים הרבה פעמים ברחוב.
אבל לא ממשיכה את הדיון.
זה עניין שמסור ללב וליראת שמים, כי תמיד אפשר להיתלות בהיתרים של רבנים.
בעיניי יש פאות שהן לחלוטין משדרות מיניות, ואפילו מיניות בוטה.
וזה שנשים חושבות שהדבר הזה צנוע, זה הזוי.
אבל זה דבר שמסור ללב, וגם סיימתי את חלקי בדיון.
הדיון ההשקפתי לגבי יופי שונה מהדיון ההלכתי לגבי הפאה עצמה
יש את ההלכה לכסות את השיער, ופה זה נחלק בין הפוסקים בין מטפחת לפאה, ובזה פאה אפילו נחשבת בחלק מהדעות למהודרת יותר כי היא מכסה את כל השיער ממש ולא כמו מטפחת שנראות השיערות באזור האוזניים או המצח
ויש את העניין ההשקפתי לגבי אחריות האישה אם תרצי על הנראות שלה ועל האם באחריותה שמירת העיניים של הגברים במידה מסוימת
יש שאומרים שצניעות לא שוות ערך לכיעור מכוון ( כשאגב בעיניי מיניות/מושכת זה לא קשור לפאה עצמה זה קשור להלך רווח ולשדר מסוים) וכמו שיש פאות שמייפות מאוד את האישה יש גם כיסויים שמאוד מייפים את האישה, ומשום מה נגד זה לא יוצאים חוצץ ואומרים לה: למה את לא שמה כיסוי ראש של הסבתות ?
אבל שוב, מה שכתבתי זה לגבי פיאות שמשדרות מיניות מוחצנת.
כל מיני פיאות ארוכות, עם גוונים וכו',
מאוד-מאוד מושכות ומשדרות מיניות
מה שלא יכול להיות במטפחת.
כי שיער זה משהו עם קונטקסט מיני. ומטפחת, איך שלא תסתכלי עליה- אין לה את הקונטקסט הזה.
כשהוא מורם אל על
ואליו מתווספים איפור והתנהגות שמשדרת קלילות
תאמיני לי שאפשר
ובעיניי בכלל ביגוד קצר וצמוד וצבעוני, ושפת גוף, ונראות שמשדרת פתיחות הרבה יותר משמעותיים מ- כן פאה או לא פאה
ובלי קשר, אין תחרות בין מה יותר מושך. יש שאלה של האם היופי הוא 'מוקצה' וצריך להימנע ממנו או לא, ומהי צניעות. האם רק חיצונית בנראות או שיש משהו מעבר? בעיני זה הכל ביחד.
לא לדעת כולם התשובה לשאלה האם יפה הוא מוקצה היא כן
ולא בהכרח כולן הולכות עם פאאות בלונדיניות עם אומברה
אבל זה שיש מלא דרכים, ממש לא מתיר את הפאות הלא צנועות.
אין אף פוסק שקבע דברים ברורים, ביחס לאיזה פאה לא ואיזה כן.
גם לא איזה מטפחת לא ואיזה כן.
גם לא בתכשיטים.
זה עניין של יראת שמיים.
את רוצה פיאה מושכת שתמשוך את עיניי הגברים?
סביר להניח שתוכלי לעשות זאת בלי שאף רב יאמר לך לא.
ואולי גם להרגיש שזה אחלה וסבבה, כי כולן ככה.
השאלה היא אם בפנים את מרגישה שזה צנוע ותואם את ערך הצניעות,
או שלא?
או שאת מושכת ומינית יותר עם זה?
אבל לא להיתמם ולהגיד שכל הפיאות אותו דבר, ושאין שום פסול בפיאה,
ואישה צריכה להיות יפה ומושכת.
כי צריך גם לומר את האמת, שיש פאות שהן ממש-ממש-ממש באות לשחק על הקטע המיני.
וכדאי להיות עם יד על הלב, ולהיות כנה עם עצמך.
אני כן אומרת שבדרכ השיח המתלהם יותר על חוסר צניעות, נוגע רק לפיאות כמעט
כל מה שאת אומרת נכון ואני מסכימה איתו,
רק שיש באמת קו דק בין להיות יפה לבין להיות מושכת.
גם עם פאה יחסית סולידית אישה יכולה להיראות צנועה מצד אחד, מצד שני - עם התנהגות מסוימת ובגדים מסוימים והליכות מסוימות, להיות מושכת.. אז זה לא רק הפאה בעיניי, ובמיוחד שאני רואה את זה אצל הרבה נשים ששמות בכלל כיסוי
אפשר לפתוח דיונים על כל תת נושא.
פשוט כל התגובות היו לגמרי בעד.
הפותחת תיארה קונפליקט מול הפאה,
קונפליקט שיכול להעיד שהיא מרגישה שהפיאה יותר מושכת מהשיער הטבעי שלה, ושאולי קשה לה עם זה,
וישר ביטלו את זה.
אז באתי לומר שלפעמים פיאות באמת בעייתיות, והקונפליקט קיים.
הכלל המנחה הוא שאסור לבלוט בצורה מוגזמת. אם מישהי נכנסת וכל העיניים עליה בגלל שהיא חבשה פאה מוגזמת - זה אסור. חוץ מזה הכל מותר. צניעות היא לא קטע של יופי, חלק מהמהות הנשית הוא יופי.
קודם כל בעיניי ההשוואה בין רווקה לנשואה הוא סתמי. מה את באה להראות בזה?
בואי נקיים דיון על ערך הצניעות.
מה זה להיות צנועה?
להיות מכוערת? לא. ממש לא.
צניעות זה גלא לשדר מיניות מוחצנת? כן. בעיניי כן.
האם יש פיאות שממש משדרות מיניות? כן.
אז איפה פה הצניעות?
בעיניי וודאי שיש.
אז מה הכלל בזה?
לדעתי אם אישה מרגישה יותר מושכת מינית עם הפאה מאשר בלי,
זה בעייתי.
ובגלל שתמיד אפשר לומר "אני שמה פאה רק כדי לכסות את הראש"
זה דורש כנות אישית.
ומתלבשת בבגדים רחבים, עד אחרי הברך, פליסה, מכופתרת עד הצוואר
גרביים אטומות..
בין עם מטפחת ובין עם פאה היא לא תהיה מושכת, סליחה
כי משיכה מורכבת לא רק מפיאה/שיער
כי כמו שיש הרבה נשים עם שיער יפה והן לא מושכות, אותו דבר גם עם פאות
משיכה זה לא רק שיער
זה גם. אבל יכול להיות שלא.
1. נשואה היא אשת איש, ולכן כל דבר שהיא עושה *שמשדר מיניות*- זה ממש לפלרטט עם איסור חמור מאוד.
יש גבול חמקמק בין להיות יפה ונאה,
לבין להיות מושכת ולשדר מיניות.
שוב, כמו שכתבתי למקורית, אין שום רב שפסק בזה,
אז אין איזה תוואי ללכת בו,
אבל אם אישה מרגישה יותר מושכת ומינית עם הפיאה, זה בוודאי בעייתי מאוד.
את אשת איש מותק.
את לא בחורה רווקה שאמורה לתפוס לה גבר.
2. יש רווקות, שגם אם יעשו הכל-הכל-הכל כדי שהשיער יהיה יותר יפה,
עדיין תהיה פאה שיכולה להיות פי אלף יותר יפה מהשיער הטבעי שלהן.
כבר כתבתי את זה,
שאישה נשואה עם פאה
יכולה להיות הרבה יותר מושכת
מרווקה בלי פאה.
מוזר לי שכאילו רק אני נתקלתי בזה. מה, לא ראיתן בחייכן נשים עם פיאות מאוד מושכות שמשדרות היפך- צניעות?
רק לי יצא לראות את זה?
מוזר.
והכלל הוא שאצל נשואה הדברים יותר חמורים, כי את אשת איש.

ירושלמית במקורכשראיתי אותה לראשונה היו צריכים לשכנע אותי שזו פאה
זה נראה שיער ממש.
והן מושכות את העין ממש כי תמיד נראות יפה
מי שמשקיעה בלייס, משקיעה גם בנראות של הפיאה כל הזמן, תלך לחפוף מיד כשצריך וכו'
יחד עם זאת לא רק פיאה מושכת, זה תלוי בעוד גורמים.
פורסם איזה פשקוויל נגד, עם חתימות של כמה רבנים, לכי תדעי מי באמת חתם ואם זה לא מזוייף. תכלס רוב הפוסקים מתירים, ולייס זה לא דבר חדש - מאז ומתמיד ניסו לעשות את הפאות ממש כמו שיער ולכן היתה מחלוקת.
תשובה הלכתית על פאות לייס:
פאות טופ לייס - מותר או אסור? - כיסוי ראש בהלכה: פאה נכרית, מטפחת, דעת גדולי ישראל
פאת לייס נראת כמו שיער, זו המטרה שלה
אף אישה נורמלית לא תוציא כמעט 20,000 שקל סתם על פיאה.
כל הרעיון שלה שהיא תראה כמה שיותר טבעי, והיא נראת יפה גם שבוע ושבועיים אחרי חפיפה
אני מכירה מלא עם פאות כאלה, ומי ששמקיעה ושומרת על הפיאה ומחליפה לייס כל כמה זמן שצריך (נראה לי כל חצי שנה) נראת כמו רווקה
כנראה ראית פאה של פאנית גרועה.
יש לי גיסה עם זה וזה נראה שיער ממש, השערות נראות יוצאות מהקרקפת זה כל הרעיון של טופ לייס.
אם לגיסות שלך זה לא נראה ככה אז שיחליפו פאנית
כי זה נראה טבעי יותר
עם השנים הפאות נראות טבעי יותר ויותר וגם נראות יפות יותר, כנראה שיש קשר
בעיניי פאה זה באמת לא מלהיב בעיקר מבחינת נוחות, זה ממש לא נוח
אבל זה יפה יותר בד"כ ממטפחת, תלוי איזו פאה ואיזו מטפחת
וזו לא פעם ראשונה שאני נתקלת פה בהודעות כמו הפותחת שלנשים שקשה עם כיסוי ראש, עם פאה מרגישות טוב יותר.
זה כנראה אומר משהו
והוסיפו לייס
כי אין סיכוי
הפאות החדישות עם הלייס, לוקח כמה שניות גם למישהי שממש מבינה, לדעת אם זה אמיתי או לא
אבל יש מצב שיראה לא משהו כי הרבה נשים היום מחדשות את הפאה או מוסיפות רק לייס ושאר הפאה יכולה להיות מלפני כמה שנים טובות...

כששביל לבן התחיל זה היה נחשב כ"כ לא צנוע
שנשים ”צדיקות” היו צובעות אותו עם טוש....
מצחיק שהיום זה נחשב הכי ”צנוע”
oo
בדרך כלל זה מאוד צנועת. אבל בעיני לומר שאין פאות כאלה כמו ש @@שוקולד פרה. תיארה, זו היתממות.. כי יש..לא מתחילה להתעסק עם לייס
כי לייס לא מתוחזק נראה גרוע
כתבת:
יש שתי טעמים לכיסוי ראש.1. סממן (ואז עולה דיון האן מספיק חצי כיסוי ראש, סרט או וואט אבר...)2. פשוט לכסות את שיערה (ופרע את שיערה וכו...)
הטעם הראשון הוא פשוט המצאה! מתערבת איתך על מיליון דולר אם תביאי לי מקור מחז"ל או מהראשונים (לא איזה ספר צניעות שיצא לאור בשנות ה90). זה פשוט לא יאומן איך ההמצאות האלה השתרשו בציבור והפכו לאקסיומות, כאילו - זה ברור ואין מה להתווכח על זה... או כמו שאחת כתבה פה: 'יש דעה שזה לא היכר'... בואי תביאי לי דעה אחת שזה כן היכר!
אם יש לך ראש וזמן לחפש בגמרא את הטעם, את תמצאי שהטעם הוא בכלל קללה, אחת מעשר קללות של חוה בגלל החטא שחטאה זה שהראש שלה יהיה מכוסה...
כשמדברים ברצינות על 'דעה' אז לא פותחים ספר הלכה עדכני שבעצם ליקט דעות או גרוע מכך, העתיק מה שהוא מצא בפשקווילים. אלא הולכים למקור, לגמרא, לראשונים, ושם כתוב רק שמנהג בנות ישראל המוזכר בתורה הוא לכסות את הראש. אין שום דעה שכיסוי ראש נועד לצניעות! ובוודאי שלא להבדיל בין רווקה לנשואה!
ההבדל בין רווקה לנשואה נוצר בדורות המאוחרים, בתקופת הגאונים. הם דיברו לראשונה על כך שרווקה הולכת בלי כיסוי ראש. אבל בתקופת הגמרא הרווקות כיסו את הראש. אין אף פוסק ראשון או אחרון שטוען שצריך להיות הבדל בין רווקה לנשואה, למעט בודדים שאסרו פאה מסיבה זו.
לק"י
את ניקית חדשה... מאיפה הקפצת אותו פתאום?!
אני לא יודעת מה איתך
אני בתור ניקית חדשה קראתי את הדפפים עד שנת תשנ"ח חחחחחחחח
והכי מצחיק אותי שלקח לי זמן עד שנפל לי האסימון שגם אני יכולה לכתוב פה,
זה היה נראה כאילו כולן פה מעולם אחר ורק אני מהעולם האמיתי (אין לי פה סמיילים, אז נקרע מצחוק)
שירה_11לק"י
למרות שנראה לי שכשנכנסתי לפורומים סגורים גם קראתי בהם אחורה.
שירה_11רק בהתחלה, אחר כך כבר פחות 
ולגלות שמאחורי הסרט יש פאה
לכל אחת נראה מוזר ופרובוקטיבי מה שלא נהוג בסביבתה הפרטית.
במשך עשרות שנים אנחנו מוצפות בתעמולה נגד פאה, אסור ואסור ואסור ואסור. 99 אחוז שקרים גמורים. אז מה הפלא שאת מרגישה ככה? אולי כדאי שתקראי את הספר "חן וכבוד" ותביני שאת עושה מצווה גדולה ולא להיפך.
אבל פאה זה פשוט ללכת בלי ולהרגיש עם.
את הספר גדר עולם חיבר החפץ חיים כנגד הפרצה הנוראה שהיתה בזמנו ברוסיה, כשרוב הנשים הנשואות הלכו אז ברשות הרבים גלויות ראש לגמרי. ובפרק א' שם כתב בזו הלשון: "כל הפוסקים ראשונים ואחרונים כולם העתיקו דבר זה לדינא (להלכה) דאם האשה יוצאת לשוק ושערותיה מגולין היא עוברת בזה על איסור דאורייתא (מהתורה)". איסור דאורייתא זה שאסור לאשת איש לגלות את שערה ברשות הרבים, מובא במפורש בגמרא (בכתובות עב.) בזו הלשון: "ראשה פרוע דאורייתא דכתיב (במדבר, ה, יח) וּפָרַע אֶת רֹאשׁ הָאִשָּׁה".
המעיין בש"ס ובכל הראשונים שמסבירים מה היא הפאה, יראה שהפאה שימשה כתחליף לשערן של אותן הנשים שהיה להן מום בשער, כגון שהיו קרחות או ששערן היה לבן או מועט וכדומה. ושהלכו אתה גלויה רק בבית ובחצר. ולא מוזכר בשום מקום בש"ס או בראשונים שהפאה יכולה לשמש או ששמשה ככיסוי ראשן של נשים נשואות ברה"ר.
בעניין התחלת התופעה של יציאת נשים בפאה גלויה ברה"ר בשו"ת דברי חיים (נדפס בשנת תרכד' יו"ד ל') מובא שהמקור ל"מנהג" זה הוא מן האפיקורסים, וזו לשונו: "ואך באמת אין אנו צריכים לזה, כי ידעתי בבירור כי בהיותי אצל מו"ח ז"ל במעהררין שגם שם לא הלכו במלבושי פריצות כזה ח"ו וכפי ששמעתי אז לא נמצאת בכל מדינת אשכנז, שום אשה חשובה לילך בשערות ופאה נכרית, רק איזה מנקלי העם פחותי הערך והיו לקלס. ורק בעוה"ר מקרוב נשתרבב המנהג הזה מן האפיקורסים ח"ו, לא על זה נאמר שהותר גם לנשי מדינתנו לנהוג כן והאיסור במקומו, והעובר לוקה מהתורה, ולכן מדין תורתינו הקדושה, אסור לילך אפילו בדבר אחד פריצות כדרך העמים."
בנוסף להחטאת הרבים בגירוי היצר ובהרהורים רעים שגורמת על ידי הליכתה בפאה ברה"ר, ובכלל זה עוברת גם על הלאו דלפני עור, ובנוסף לזה שהיא עוברת על הלאו דפריעת הראש שגם הוא מדאוריתא, וגם על האיסור דלא תקרבו לגלות ערוה, ועל מנהגי הצניעות של בנות ישראל הנקראים דת יהודית, ועוד שמקלקלת לעצמה את יסוד בריאתה, ועוד שעוברת על חילול ה' בפרהסיא, שעוברת עבירה חמורה ברה"ר. בנוסף לכל אלו היא עוברת גם על איסור דאורייתא נוסף של "בחוקותיהם לא תלכו" . מובא בשלחן ערוך (יורה דעה קעח'-א') וזו לשונו: "אין הולכים בחוקות העובדי כוכבים ולא ילבש מלבוש המיוחד להם". והרמ"א שם מבאר "וכל זה אינו אסור אלא בדבר שנהגו בו העובדי כוכבים לשם פריצות, כגון שנהגו ללבוש מלבושים אדומים".
הכי קל למצוא את המתירים שאין להם על מה לסמוך, ארוכה הרשימה של האוסרים בחומרה רבה. תחשבי באיזה צד את רוצה להיות. הרי את יודעת עמוק בפנים שזו לא הדרך. זה כואב לך.
אם תרצי לקרוא את הספר תבורך מנשים, הוא מאוד מחזק לאהבת הצניעות ולהבנת המקורות.
הוא מאוד מסביר את עניין הפאה ואת הבנת העניין.
בהצלחה.
קריאה מהנה.
אבל אני קראתי באמת מספיק, מקורות אמינים וספרי אמת בנושא
ראיתי שזה רב של חב''ד. אני גם בטוחה שאם דובר על כך שפאות זה מותר זה בטח לא הפאות בנות זמנינו.
אני לא חושבת שאפשר להכשיר את הטמא
♥
ותקראי; אל תהיי בטוחה בכלום לפני שקראת.
אם קראת כל כך הרבה ספרים נגד, ספר אחד שמסביר למה כן קשה לך לקרוא?
את בתגובתך שללת פאות באופן גורף, בלי שום הסתייגויות.
אני גם בטוחה שבמקורות שקראת לא דיברו על מטפחות בגובה של מגדל אייפל ככיסוי ראש צנוע שלא מושך את העין ולא גורם לגירוי היצר והרהורים רעים וכו' (כלשונך)
אני מבינה שיש דעות שונות ולא הופכת את כל מה שהוא לא כדעת רבותיי לטמא.
אני לא רק אתמול נחשפתי לסוגית הפאות. זה כבר שנתיים לפחות.
בסופו של דבר הגעתי למקורות שלי הקדומים ולא העכשווים והמודרנים.
הייתי קוראת אם הייתי חושבת שיש בזה מין האמת, ואם יש בזה באמת מחלוקת. אני חושבת שצריך לקבל את האמת ממי שאמרה ולא משנה מי זה, כן?
אבל אני יודעת ממתי התחילו בכלל הפאות, הכל התחיל לפני כמאה שמונים שנה כשגזר הצאר הרוסי שר"י על כל נשות מדינתו ללכת בשער מגולה. וכך הכל התגלגל לו.
שרה אימנו בטח לא הלכה בפאה, לא פאה מסולסלת ולא פאה עם גוונים. ובאמת שאם הייתי מרחיבה בזה הייתי כותבת כאן מגילה ארוכה מאוד...
אני הולכת על פי הרבנים שלי, שסוברים שזה אסור לכל הדעות כמו שכתבתי בתגובה הקודמת.
אל תהיי כל כך בטוחה, אני מרגישה שאת קצת כועסת,
אבל במקורות שלי לא כתוב ללכת עם בובו (שמגביה את הראש) צריך ללכת כמה שיותר צנוע ופחות מושך את תשומת הלב
לכן לא, מטפחת בגובה של מגדל אייפל, לא יצא מפי ולא לרגע. בישעיה כתוב על זה דווקא, "בַּיּוֹם הַהוּא יָסִיר ה' אֵת תִּפְאֶרֶת הָעֲכָסִים" והוא כדפירש"י "שיראו גסות וטפופות", שיוצר בדיוק את אותו אפקט אסור עליו נתנבא הנביא.
אני באמת מצטערת, אבל פאה, ולכל הדעות הפאות של זמנינו זה טמא, אסור, מכשיל מאוד.
סגול, צהוב, ירוק, כתום, ורוד
אלא רק שחור אפור וכחול
פשוט כל שאר הצבעים מושכים את העין ולא בטוחה ששרה אמנו הלכה עם צבעים כאלה (גם בבגדים אגב)
וגם בלי קשירות מיוחדות אלא מטפחת פשוטה כמו של נשות מאה שערים, נראה לי ששרה אמנו הייתה יותר בסגנון שלהן.
אני לא כועסת
סתם לא מבינה למה לדבר בכזאת נחרצות כשאת בכלל לא מוכנה לשמוע דעה אחרת.
ועכשיו מבינה שאת פשוט יודעת הכל אז לא נשאר לאף אחד מה לחדש לך.
ולא יודעת למה בכלל הגבתי לך מלכתחילה.
בהצלחה יקרה!
שיהיה לך רק טוב ושלא תצא תקלה תחת ידייך.
חנהחןאני הולכת רק עם מטפחות בצבעי שחור, כחול כהה, ירוק כהה, חום...
בבית אני מתפרעת!
וגם לגבי הקשירה, קשירה רגילה, מטפחת מרובעת.
אני לא יודעת הכל, פשוט בסוגיא הזאת אני לא חיפשתי איפה להתיר,
קראתי כל מה שצריך, הבנו את המקורות, לכן מה יש לחדש?
האמת שהייתי קוראת את הספר באמת כדי להבין איך אפשר להגיד שזה מותר ועוד לכתחילה ויותר ממטפחת. זה באמת מענין.
אבל אם נקח את התורה מנגד הספר הזה, זה ברור לי ולך שהתורה היא מה שנתחשב בה קודם.
לא בא מהתנשאות חלילה.
בהצלחה ♥
רק חבל שאת (או רבותייך) פוסלת בדרך את כל הדעות האחרות.
אני גם לא חיפשתי איפה להתיר.
וגם חברה שלי ששמה מטפחת בצבע ירוק לא חיפשה להתיר.
פשוט הרבנים שלנו זה לא הרב שלך.
ומסתבר שלתורה יש עוד כמה פירושים שאת לא מכירה.
ולפי דעתי, אני לא רבנית כמובן, עדיף שמישהי תשים פאה מאשר תסתובב גלויית ראש. מקווה שזאת גם דעת רבותייך.
רבותי הם לגמרי גדולים בתורה ואף גדולי הדור שהורו כך. אני בעצמי בן אדם פשוט.
את בטח יכולה להבין למה אני שאני לא חבדניקית (וזה כידוע שהם מאוד מובילים בענין הפאות) לא ארצה לקרוא ספר בענין שאני כה בטוחה בו והולכת בדרך מסוימת.
יש המון מקורות שמאוד קשה לעוות ולסלף אותם, וכמו כן מנהג בנות ישראל מאז ומעולם...
אז יש שלא יסכימו כי יש עניין גם עם מקור השיער... איסור עבודה זרה
יש רבנים גדולים שמתירים פאה ושפסקו פאה לכתחילה. באמת לא הגיוני שאת הקטנה לעניות דעתך ורוחב אופקייך ההלכתיים והפסיקתיים שכנראה דלים מאוד לעומת אותם גדולים, תגידי "יש המון מקורות שמאוד קשה לעוות ולסלף", את יודעת שיש כזה דבר מחלוקת בין ת"ח? אחרונים או ראשונים כל אחד בדרגתו. סליחה, אבל מי את שתזלזלי ככה? במיוחד בבנות כשרות וצנועות שאלו רבניהן שהן הולכות בדרכם. הגעת משום מקום והתחלת להתבטא כך. לא שייך אצלינו בפורום.
כבר הייתי בפורום הזה בעבר דרך משתמש אחר, אני לא אוהבת את הניסוח שלך ואת צורת הביטוי, מאוד מגעיל. אז תסלחי לי אני לא רוצה להכנס איתך לדיונים, מחילה ♥
רק דבר קטן, יש נשים שלובשות פאה קצרה ולא בולטת, אני לא מדברת עליהן... שאותן אני דנה לכף זכות
לא הבנתי מה בדיוק הגעיל אותך. אבל בסדר. ולכתוב מחילה עם לב אחרי שיצאת בהאשמה חותכת שכזו, לא באמת עושה משהו.
זה בדיוק "פושט טלפיו ואומר כשר אני". אני ממש לא צריכה את האישור ממך שהכל בסדר. אין לי מה להוסיף.
שהכל בסדר עם לב?
את בטח צריכה לקבל "אישור" ממני, קראת לזה אישור (כנראה ממקום של גאוותנות או אגו)
כבר נפגעתי ממך בעבר, אבל אני אומרת לך שהכל בסדר ולא מעוניינת להכנס איתך לריבים
כי השיח איתך בא בצורה תוקפנית ונמוכה, תעשי מה שתרצי עם המידע הזה
תמיד, ומאז ומעולם תוקפני ומגעיל, עכשיו הגדלת לעשות ולכתוב גם גאוותנות ואגו.. אין לי מילים.. באמת.
לק"י
ואם לא תתחילי להגיב בכבוד, נצטרך להגיב בחומרה.
כלל בסיסי בכתיבה בפורום זה להגיב בכבוד, לא לזלזל בנשים אחרות ולא לזלזל בדיעות שלהן.
כתבתי בצורה מאוד מכבדת, מחילה לא הבנתי על מדובר.
בנתיים כולן עטות עליי. כנראה שלנשים כמוני אין כאן מקום, וגם דעתי לא כל כך נשמעת כי היא שונה מהכלל.
מאוד פוגע!
את מנהלת פה ורושמת לי כנראה בציניות כי לא ענית, על חנות שאלים... מאכזב
ועברתי, לא ראיתי משהו שונה משאר התגובות.
@חנהחן את אומרת שנחשפת לסוגיית הפאות אבל תכלס מה שקראת זה רק פרסומי תעמולה שרובם שקר (אין דרך יותר נעימה לומר את זה). הייתי ממליצה לך לקרוא את האתר הזה, הוא אתר מדהים, ויש גם את האתר הזה של רב מדהים שמתנסח ממש משעשע אבל מעביר את המסר בחריפות.
ובלי להעליב, מספיק לקרוא מה שכתבת כדי להבין שלא הגעת לשום "מקורות קדומים"... כתבת למשל שהפאות התחילו מגזירה של הצאר הרוסי לפני 180 שנה. אז לידיעתך, הפאות התחילו לפני 500 שנה באיטליה ומסיבות אופנתיות בלבד, ואז התחילו הויכוחים בין הפוסקים, זה אוסר וזה מתיר. אין שום קשר לצאר ואין שום קשר לגזירה כלשהי...
וכמו ששרה אמנו לא הלכה בפאה ככה היא גם לא הלכה במטפחת מודרנית. היא הלכה עם 'רדיד' שבשפה שלנו זה 'שאל' ודוקא מטפחת כתוב בגמרא וברמב"ם ובשולחן ערוך שזה אסור, רק בגלל שהתפשט המנהג התירו את זה בלית ברירה.
את שמה לב למשפט המדהים הזה שכתבת, שכל כך סותר את עצמו?
"אני הולכת על פי הרבנים שלי, שסוברים שזה אסור לכל הדעות"...
הרבנים שלך אסרו, סבבה, אבל איך זה נהיה כל הדעות אם יש עשרות רבנים שכן מתירים?
וסבבה שאת הולכת לפי הרבנים שלך, מה גורם לך להתנהג כמו מסיונרית ולנסות לשכנע אחרות שהולכות לפי הרבנים שלהן, שהם לא פחות חשובים מהרבנים שלך, ולהגיד להן שהן טועות?
חוץ מהסגנון שלך שהוא אגרסיבי - גם התוכן אגרסיבי מאוד, ורק שתדעי שזה לא משכנע אף אחת אלא בדיוק להיפך.
ואני בכלל לא אוהבת את 'ה'קרבות' בשם האג'נדה
זה ממש מפלג.
הרבה זמן לא היה פה שיח בסגנון הזה פה בפורום (וטוב שכך) והיה לי קשה לקרוא אותו
כוחנו באחדותינו גם אם דעות רביתוינו שונות
לק"י
ווכחני. משני הצדדים.
(הרוב לא כאלה כאן בכלל).
את האמת שהתייאשתי, כתבתי מלא
לגבי שרה אמנו, לא זוכרת שכתבתי אחרת (?)
אני באמת לא מצליחה להבין מה את רוצה להגיד... לא אגרסיבית, מדברת באותו הטון של כולכן. רק פשוט שהדעה שלי נחשבת הזויה ולכן היא כל כך מרתיעה וגורמת לכולן להפגע.
כאגרסיביות
אבל לי מפריע מאוד שאת הולכת בקו מסויים (ושיהיה לך לבריאות)
אבל מבחינתך הקו שלך ישר כמו סרגל וכל האחרים עקומים.
אז חשןב שתדעי שזה לא ככה.
ואישה עם פאה צנועה היא אישה צנועה! ואפשר לברך מולה בשם ומלכות. ואפילו ללמוד ממעשיה. זה.לא פוגם בה בכהו זה.
את רוצה לשמןע משהו שאותי מאוד מצמרר כל פעם שאני חושבת על זה?
היתה לי סבתא יקרה מאוד, היו שני דברים שהיא תמיד הקפידה עליהם מאוד:
לא לדבר לשון הרע
וצניעות.
היא היתה מורה כל השנים וכולם אהבו לשמוע ממנה שיעורים על צניעות ושמירת הלשון. היה משהו מאוד עדין בצןרה שהיא היתה מעבירה את המסרים
אף פעם לא עם ציטוטי מקורות משונים הכל עם חיוך ושמחה וזה פשוט נכנס ללב.
לפני כמה שנים היא נפטרה פתאום. הורידה את הראש והנשמה שה עלתה לשמים. מיתת נשיקה כפשוטו.
וכל זה היה בחו"ל
היא תמיד חלמה להיקבר בארץ ישראל אבל בגלל שהכל היה פתאומי אז קברו אותה בחו"ל, על תנאי.
אחרי שנה וחצי הבאנו את הארון שלה לארץ ישראל.
האיש של החברה קדישה אמר שהוא כבר התעסק לא פעם עם כאלו דברים אבל גוף כל כך שלם אחרי שנה וחצי.. לא ראה בחיים שלו.
מה אני רוצה להגיד,
יכול להיות שהיית רואה את סבתא שי היית אומרת, זה אישה צנועה?
היא לא הלכה עם שאל וגם לבשה פאות.
והיא היתה אישה צנועה באמת
אז כל הנשים עם מטפחוח ויש רבות כאלו עוברות עבירה??
באמת, אם כבר גייסת את הרמבם, את אביי ורבא ואת השולחן ערוך תני הוכחה,ציטוט או מראה מקום.
מי שנתלית באילנות גבוהים שתצטט, עד אז היא בגדר מוציאה לעז על הציבור. וסליחה זה לא אישי.
אני באמת ממתינה לציטוט כי באמת אעבור לפיאה.
חנהחןאפשר לדבר על זה שעות על גבי שעות, בכנות
אבל זה נושא כל כך רחב הצניעות. זה לאו דווקא רק הפאה שלעצמה.
קודם כל למה בכלל לדבר על צניעות? למה לי? זה לא סוד שהרבה נשים לא מחבבות את ענין הצניעות בדורינו, זה נסיון קשה מאוד היום
לא רק לי, הבן אדם הפשוט, לרבניות, לנשים גדולות. קשה מאוד להעיר בצורה יפה, שוב לאו דווקא על פאה, על כל דבר אחר
אני בעצמי, הייתי חילונית פעם, בכלל על כיסוי ראש (מטפחת או כובע) אמרתי רק כשאני אהיה זקנה ולא מושכת אשים על עצמי במקרה הטוב (כשהתחלתי בחזרה בתשובה)
צריך להגיע להבנה שהעולם הזה זה רק פרוזדור לעולם הבא, למה הגענו לעולם, מה התכלית שלנו, מה התכלית שלי בתור אישה, מה המהות שלי
למה כל כך חשוב לי למצוא חן בעיני אנשים ברחוב? לא להראות 'מוזנחת'? איך זה גם מתקשר לאמונה בבורא עולם, בידיעה שהכל בא מלמעלה...
אחר כך, להבין מהי הצניעות, מה מעלת הצניעות. נשים לא שמות לב שצניעות זו הסתרה. יש בזה כל כך הרבה שקר.
אבל עזבי, לא בא לי להיות חפרנית או לקדוח לך 
הספר שלי עזר לאהוב את מצוות הצניעות - תבורך מנשים של הרבנית יעל זיידנר.
באמת לעשות את הכל מהבנה עמוקה וברורה, וזה אחרי שעברתי הרבה גלגולים גם מאז שחזרתי בתשובה,
התלבשתי במגוון סגנונות עד שהגעתי למקור האמיתי שבו אני מרגישה שאני עושה את רצון השם ולא עובדת על עצמי
בקיצור, אני בטוחה שגם את רוצה לעשות את רצון השם,
הלוואי שנעשה את רצון השם ובאמת נזכה לחיי העולם הבא בלי שום קלישאות
ציטוט שלך:
למה כל כך חשוב לי למצוא חן בעיני אנשים ברחוב? לא להראות 'מוזנחת'? איך זה גם מתקשר לאמונה בבורא עולם, בידיעה שהכל בא מלמעלה...
את חושבת שזה מה שהקב"ה רוצה מבנות ישראל? שייראו מוזנחות?
אני לא מתלבשת יפה כדי למצוא חן בעיניי אנשים ברחוב, אחרת לפי הרחוב פה הייתי צריכה ללכת בביקיני.
אני מתלבשת יפה כדי לכבד את העובדה שאני בת של הקב"ה, כדי לקדש את שם ה' ולהיות גם צנועה וגם לא מוזנחת.
אין שום מצווה להיות מוזנחת.
ואת האמת?
איתך אי אפשר לדבר על זה שעות על גבי שעות.
את בטוחה שאת צודקת, שיש אמת אחת והיא בידייך.
את לא מנסה להקשיב בכלל, לא מנסה להבין.
באמת לפה רק להכריז שאת יודעת הכל ושכל החכמים וגדולי ישראל שחולקים על רבותייך הם אפס ולא יודעים כלום ומעוותים את התורה.
אז על מה נשאר לנו לדבר כשהרבנים שלי מעוותים ומסלפים את התורה הקדושה שלך?
ועוד משהו,
נכון. צניעות היא מצווה קשה מאוד מאוד.
אז תכבדי את כל אחת מהנשים היקרות כאן בפורום שנלחמות על המצווה הזאת, כל אחת בדרגתה, ואל תפסלי בצורה כל כך נחרצת ומתנשאת את הדעות ששונות מהדעה שלך.
למה זה נקרא להיות מוזנחת? אני כתבתי בציניות מוחלטת.
במדרש רבה בבראשית: ועל כל אבר ואבר שהיה בורא בה, היה אומר לה: תהא אשה צנועה, אשה צנועה
תכלית האישה היא להיות צנועה ומוסתרת, ולהתייפות בבית לבעלה (יש עוד מלא מקורות)
שאישה מתלבשת צנוע היא מכבדת את עצמה ומי שחושב שהיא מוזנחת כי היא שמה חצאית ארוכה, שרוולים ארוכים, מטפחת - יש לו תפיסה מעוותת מאוד...
את לא מכירה אותי, אין לך מושג מי אני, אני לא חושבת שאני יודעת הכל, לא שונה ממך
נכון יש לי את מקורותי, יש לי את הרבנים שלי, וללכת עם פאה זה משהו מאוד מאוד חדש ומודרני והתחילו בו כשאסרו על נשים ללכת בכיסוי ראש ונשים הלכו מגולות ראש לגמרי
אז שוב, לא רוצה להתווכח עם אף אחת, אמרתי את מה שיש לי להגיד בלי לכפות על אף אחת או להכריח
אפשר גם לדלג עליי בכייף 
אם הייתי פוסלת הייתי כועסת, יורדת, מתעצבנת, אני מכבדת אותך ואת כולכן כי אתן בנות ישראל בדיוק כמוני וכל אחת יש לה ניסיון ענקי בכל מיני נושאים
הכל באהבה ומותר לי להביע את דעתי ולהביא לכאן מקורות או דעה אחרת (במיוחד שהרוב כאן, 99% לא חושב כמוני וזו נהיתה מין אחוות נשים)
נשות הטליבאן כאילו?
אז אם זה היה בציניות לא הבנתי מה קשור המוזנחות ולמה העלת את זה.
ולגבי הפאה, כתוב בתורה לשים דווקא מטפחת או שכתוב לכסות את השיער?
כי כל בר דעת מבין שפאה גם מכסה את שערות האישה, שזאת הסיבה שצריך לשים כיסוי ראש לפי התורה.
ואז יש חילוק איזה כיסוי ראש שמים, ויש רבנים גדולים שאומרים רק מטפחת, ויש רבנים גדולים שאומרים רק פאה.
אין אחד שצודק.
יש נשים שנראות כמו אותה כת, אבל הולכות על פי האמת
אני למשל לובשת שאל 
בבתי יעקב היום אומרים ואוסרים לא לשים חצאית ארוכה כי זה מראה רחובי ומוזנח, לכן זה קשור פה (?)
אישה רוצה לשים פאה או להתלבש בצורה יותר מודרנית ובולטת כי היא לא רוצה להיות "מוזנחת" ולדעתך, גם אם אני לא טועה כתבת משהו בסגנון, את רוצה לצאת לרחוב שאת מרגישה טוב עם עצמך ונראית טוב ומטופחת
לכסות שיער בשיער? זה ממש לעבוד על עצמך...
תעזבי, סתם חוזר על עצמו.
בדיוק ככה.
אם יודעים מה הסיבה שצריך לכסות את הראש אז פתאום זה לא כזה מופרך לכסות שיער בשיער.
ומה שחוזר פה על עצמו זה חוסר היכולת שלך לשמוע דעה שונה משלך.
את באה בגישה נעלבת, לא יודעת למה
מותר לנהל שיח גם אם לא מסכימים. רוב הנשים כאן מסכימות עם הכותבת ועודדו אותה ששמה פאה.
מותר לי להציג את הצד שלא מסכים עם זה!
אחד מהמקורות לכיסוי הראש הוא ופרע את ראש האישה, מפרשת סוטה. משום שהתנאתה בשערה לפני אדם זר.
אני רק רוצה להוסיף שלמרות שמדובר כאן באיסור דאורייתא, אף על פי כן פשוט היה לחז"ל שמותר לה (מהתורה) לגלות את שערה בחצר "שאין שם רואים".
וזה משום שהתורה לא אסרה את גילוי השער מצד עצמו, אלא דוקא את הפריצות שמתנאה בשערה לפני אחרים כמובא בכל הראשונים. כל שכן בנידון זה של לבישת הפאה ברשות הרבים שיש בזה נידון של איסור תורה, מכיוון "דעיקר האיסור הוא משום פריצות שהיא מתנאית לבני אדם, מה לי שער עצמה או שער נכרית שעשויות באופן שנראין כשער עצמן תורה אחת להן ואסור מהתורה."
בשו"ת חסד לאברהם כתב: "אין מקום לחלק בין שערות עצמן לפאה נכרית שנראין כשערות עצמן הואיל וקישוט זה אסרה תורה". וכן כתב גם שאלת היעב"ץ (בחלק שני תשובה ז'-ח') וזו לשונו: "מה שאין כן פאה נכרית שבמקום שערה עומדת הרי היא כשער ממש כדמוכח בגמרא בכתובות בהדיא"
לק"י
השל של מיכל אולי? מכירה?
שמלגלגים לי 
כן, אני קונה בשאל של מיכל בחולון
ואפילו לא קראתי את כל השרשור...
אבל אם את כל כך נחרצת בעניין הפאה, לפי רבותייך- שאלת אותם גם על החזקת הפלאפון שלך? או האינטרנט?
סתם כי זה נראה שאת כל כך בטוחה בצדקת דרכך, *בניגוד לאחרות* שכן רוצות להבין ולדעת ועוד קצת להעמיק בסוגיה-
זה שאת עם שאל או בלי פאב- עושה אותך צדיקה יותר???
לצערי הרב. עבודה זרה, שפיכות דמים, לשון הרע וכן הלאה...
אין לי סמארטפון למען האמת, אבל יש לי מחשב נייד עם אינטרנט, עד לא מזמן עבדתי בפרסום ועיצוב גרפי בצורה מאוד גורפת, כל החיים שלי הייתי סביב מחשבים ולמדתי הנדסת תוכנה, אז בקרוב בעזרת השם אקח את הצעד הנוסף להוציא את המחשב, אני בסך הכל חוזרת בתשובה 
אני לא אמרתי שאני יותר צדיקה חבל שמה שאני אומרת על צניעות מתפרש אצלך בתור התנשאות כי באמת שאין קשר,
אני שוב קוראת ומנסה להבין איפה כתבתי פה שאני מושלמת ועושה הכל מא' עד ת' , לא מבינה למה נשים נפגעות או תוקפות אותי (חבל שזה ככה)
אני מנסה לעשות את רצון השם וגם אם אני לא מאה אחוז עדיין ניתן וחובה לדבר על הדברים...
האמת שזה קצת מצחיק להגיד 'זה שאת עם שאל או בלי פאב- עושה אותך צדיקה יותר???'
אני לא אעיד על עצמי אפילו לא חצי דבר, אני פשוט לובשת שאל ובלי פאה, את יכולה להסיק מסקנות לבד
'סתם כי זה נראה שאת כל כך בטוחה בצדקת דרכך'
אם לא אהיה בטוחה בדרך שלי אני במצב לא טוב, אין בזה שום דבר רע להיות בטוח בדרך שלך ושלם
'אבל אם את כל כך נחרצת בעניין הפאה, לפי רבותייך'
נכון, לפי רבותי דעתי נחרצת, כמו שלפי רבותיך דעתך נחרצת (?)
'*בניגוד לאחרות* שכן רוצות להבין ולדעת ועוד קצת להעמיק בסוגיה'
אף אחת לא התעניינה בדרכי, רק לתקוף ולחשוב שאני מתנשאת
זה היה קצת לא לפי הסדר פשוט רציתי להתייחס לכל דבר,
אבל תודה בכל זאת, אשתדל לא להפגע
היא שהיא הופכצת את הצניעות לדבר היחיד שחשוב אצל האישה
כל תכליתה של האישה צניעות? לא ממש
הרי יש הרבה מצוות שחייבות בהן הנשים, ביניהן גם צניעות. לא רק.
מי שמסתכלת על החיים ועל עצמיותה כצנועה בלבד, חוטאת לאמת בעיניי. יש תכלית בעוד הרבה מצוות וחיובים של האישה, כאישה, כיהודיה, כאמא, כרעיה, כחלק מעם ישראל. והצניעות בתוכה, וודאי. וצניעות כוללת לא רק פאה או מטפחת אלא הנהגות מעשיות מנטליות והתנהגותיות נוספות.
אם את בטוחה שאת הולכת בדרך הנכונה -- אשרייך וטוב לך. אבל יש עוד דרכים חוץ משלך. ועומדים מאחוריה הרבה גדולים שנכון, רבותייך וגם רבותיי חולקים על כך, אבל זה לא אמור להפוך לפולמוס שמבזה את הפסיקה. כי היא ישנה. ולזלזל בה זה לזלזל בכבוד חכמים.
(ואחת הטעויות הן שאנשים חושבים שאם לא יגנו על דרכם וימחו על פסיקה שנוגדת את דרך רבותיהם, לפעמים בכל מחיר, אפילו של הלבנת פנים, רבותיהם יתבזו, אבל לא כך הדבר. וזה מצוי לענ"ד אצל הרבה חוזרים בתשובה )
אנחנו מכסות את עצמנו, כל אחת בדרכה על פי רבותיה, כדי לכבד את עצמנו. זה ברור.
אבל זה חלק גדול מעניין האישה, לפי ידיעתי
זה הולך יחד אין ספק, חיצוניות ופנימיות
יש דברים שזה לא קשור לדעות, איך יש דעה בהצנעה והסתרה של הגוף? מצד אחד בגד צמוד שמישהי אחת תגיד שבגלל שהוא ארוך הוא צנוע ומכסה ומצד שני אחד אומר שזה לא מועיל כי זה צמוד ומבליט את צורת האיברים. זה לא נובע מזלזול, צריך לדבר על הדברים גם כשהם לא נעימים אחרת כולנו נשתוק ונמשיך להיות במצב שבו אין בית מקדש והגאולה לא תתקרב מאליה. זו חובה לדבר על זה בצורה מכובדת, אני לא מסכימה שזה צריך להגיע לריב.
אפשר להביע דעה שונה גם בנעימות. לגמרי.
וזה חלק גדול, אבל ה- איך משנה. כי יש בזה ריבוי דעות וקושי ומבחן התוצאה הוא לא עניין יהודי. יהדות זה דרך והתגברות על קושי.
אם את שואלת אותי, הצניעות היא לא תכלית בכלל אלא דרך באמצעותה ניתן להגיע למטרה מסוימת. להאיר את האור המיוחד של האישה. לקיים רצון השם. זה התכלית.
כיוון שכך, אני חולקת על כך שזו כמעט כל תכליתה. האישה לא נוצרה כדי לא להפריע או לבלוט במרחב הציבורי, זו הקטנה שלה בעיניי ולרוב מי שאוחז בדעה כזו נוטה שלא לכבד נשים שזה לגמרי היפך התורה.
אלא, היא נשמרת על ידי הצניעות ושומרת על כוחותהנפש המיוחדים שניתנו לה לעבוד את השם במישורים רבים באמצעות הצניעות בין היתר.
שתהיה אישה צנועה, פירוש רש"י.
הצניעות היא הבסיס לכל שאר המצוות השייכות באשה. וזו לשונו של ר' אליעזר פאפו זצ"ל בעל הפלא יועץ והחסד לאלפים (או"ח ג-ד): "כמעט כל עונש האשה בעולם הזה ובבא וזכייתה לעולם הבא תלוי בצניעות". בלי צניעות אין את העיקר. אין את הבסיס. וכתב האדמו"ר מזוטשקא זצוק"ל בעל 'הצניעות והישועה' בזו הלשון (עמ' ג): "כפי ערך מידת הצניעות באדם, כך היא מדת היהדות שלו".
זה באמת על קצה המזלג. מפה צריך להבין מה זה צניעות וכן הלאה...
וכנו שכתבת, צריך להבין מה זה צניעות
את מפרשת אותה לכיוון אחד.
זכותך
בעיניי זו טעות ואני מגדילה ראש ומבינה שיש מעבר
צניעות היא חלק ממידה של הכנעה לבורא
מגילוי ענווה
מקיום מצווה בקושי
היא מאפשרת לי לפתח את המידות האלה, היא אמצעי לשם
מלבד ליתרונות ברורים נוספים של שמירה על האישה שיש בה
איך כל אחת עושה את זה, בהוראת רבותיה, זה עניין שלה
ולחלק על זה ציונים -- זה פחות בעיניי..
כי כל אחת היא עולם אחר ולכל אחת יש ביטוי אחר בעולם לענווה והכנעה ולקיום מצווה
בבראשית. זה נעלם? לא קיים? זה על אותו העניין והמשקל. יש לי הרבה מה להגיד על מהי צניעות. אבל דיברנו רגע על האם זו התכלית של האישה
ואת האמת שזה לא דעתי האישית, ממש לא....
זה אמצעי בעבודת השם
כמו תפילה
כמו ברכות
כמו עבודת המידות
והתייחסתי דווגא לזה כי ברור שתביאי דוגמאות שתומכות בעמדתך ובהנהגה כפיה את נוהגת.
אבל העמדה ההיא שציינתי מתייחסת לצניעות לא רק אצל האישה ועל כן מחזקת אף את דעתי
וכאמור יש בזה גישות שונות
את חיה את חייך בידיעה שהצניעות היא תכליתך? זכותך
אני לא. נשים רבות נוספות גם הן. וטוב שכך בעיניי.
תכליתי בחיי היא לעשות רצון בוראי כפי הבנתי, כפי כוחות נפשי,כפי מקומי הרוחני, כפי שהורוני רבותיי. בצניעות ובאמצעות דברים נוספים.
בסוף צניעות היא מכלול של דברים, בגוף ובנפש..
ברור שהצניעות היא מצווה חשובה מאוד ויש לה ערך גדול מאוד, גם במהות האישה כאישה, וגם בכל יהודי באופן כללי. בדברי ישעיהו הנביא "יען כי גבהו בנות ציון", אחת מהסיבות לחורבן הבית, מתבטאים גם דברים שבהתנהגות ובהליכות, לא רק בלבוש.. צניעות היא קודם כל מידה בנפש, ויש לה גם גדרים הלכתיים שבהם כל אישה הולכת לפי רבותיה, אבל הגדרים הבסיסיים ברורים לכולן.. מעבר לכך, בדקויות האחרות, זה באמת עניין של מכלול, תשדורת וכו'.. וכבר ראיתי חילוניות שמבחינת המידה בנפש והשדר צנועות מלא מעט דתיות שאני מכירה
בקיצור, השיטה של להטיף לנשים שהן לא טובות ורק באשמתן לא מגיעה הגאולה, לא מוסיפה טוב בעיני וגם לא ירא"ש בציבור.. והקב"ה רוצה שכל אחד יתחזק בצורה שמתאימה למקומו, לנקודת הבחירה שלו ולנפש שלו, מתוך שמחה
ולעניין המחלוקות, תמיד היו ויהיו חילוקי דעות בין חכמים ו"עשה לך רב" תמיד רלוונטי. מי שהולך לפי רבותיו מתוך ירא"ש, אהבת ה', כבוד חכמים ורצון, הוא מתוק ויקר בפני הקב"ה.. ולכל אחד ואחת יש את מקומו ודרכו בעבודת ה'. ה' רוצה את המגוון ואת נקודת האמת והאור שנותן כל זרם וכל גישה (כמובן ביהדות האורתודוקסית, בשיטות הפסיקה המקובלות וע"י פוסקים ת"חים)
הלכתי פעם ברחוב עם בעלי
ועברה מולנו מישהיא שהיתה מכוסה מכף רגל עד ראש בשאלים למיניהם....
והיא התחילה לצעוק עלי כמה אני פרוצה ולא צנועה!
ליד בעלי!!!
ואני חרדית דוסית......
בעיני זה היה הרבה יותר גרוע ולא צנוע
וזה לא משנה כמה כיסויים היו עליה....
חצילושלקחו שם נושא ועיוותו אותו לגמרי
חיבוק על החוויה ❤️
של או שכמיה או וואטאוור. אני גם חושבת שצניעות היא הרבה מנהג המקום ושל (או איך שכותבים את זה) כבר לא רלוונטי לעולם.
עדיין אני חושבת שאולי כן ניתן להבין נשים שכן עוטות על עצמן של כי בעבר כן היו נשים שהולכות ככה.
יש תמונות ישנות של יהודיות בכותל, עוד לפני שהייתה ההפרדה המוכרת וממש רואים שם נשים עם של, גם בשיר השירים כשכתוב "הסרתי. את.רדידי. מעלי", יש מפרשים שזה של.
כמובן, לא סותר את העניין שכל אחת תסתכל על עצמה ויש לנהוג בדרך ארץ ואיך שחץהאישה נהגה זה ביזיון וחילול השם.
מתייחסת רק לעניין השל שציינת שזה מעוות.
כמובן, לא כביקורת כלפייך אלא לעניין להבהיר את הנושא.
אני מהאלה עם השאלים, ואין לך מושג על מה את מדברת.
תודה!
לא יודעת איזה שאלים את הולכת
אבל כשאישה כותבת שפגשה משהי עם כל מיני שאלים למיניהם (תקראי את ההודעה שהגבתי עליה) אז אני מכירה את הסגנון וזה לגמרי מעוות
ואם את חושבת שכל מיני שאלים למינים על הגוף זה לא מעוות
שיהיה לך לבריאות ואולי גם לזכות ומצווה
אבל לא אמר כלום על כאלו שלא הלכו ככה.
אשתו של הרב חיים קנייבסקי לא הלכה ככה. ואני בטוחה שהיא יושבת בגן עדן
אם זה מתאר לך יותר. זו נשמעת אישה עם בעיות נפשיות אם היא צעקה עליה ברחוב.
אבל להגיד על ציבור שלם 'אלה עם השאלים זה לא מדד בכלל'
מזלזל מאוד ולא נעים מבלי להכנס לסוגיה אם זה נכון או לא נכון... 
אני בחיים לא הייתי צועקת על מישהי ברחוב, במקסימום (מישהי אחרת, אני לא חושבת על עצמי) אם היה משהו שמפריע לי אולי הייתי פונה אליה בשקט בשקט בחיוך
לכולן יש נסיונות, לא רוצה לדבר על אף אחת ספציפית.
יש היום למשל עניין גדול מאוד עם גרב בצבע גוף, וראיתי המון נשים של רבנים גדולים שמתלבשות ככה.
אני יכולה להגיד לך שיש רבנים שהתבטאו כלפי הנשים שלהם ואמרו שיש להן את הנסיון הזה וזה לא אומר שזו ההלכה או שהם מסכימים לכך. כולם בני אדם. אני כרגע לא זוכרת את השמות מחילה.
ראיתי שהוספת אז אני רוצה להוסיף, שאל זה עניין קדום ולא ניתן לדבר עליו על רגל אחת. אני שמה שאל בגלל מס' סיבות, בקצרה:
1. כך נפסק להלכה בשולחן ערוך שהעתיק את לשון הרמבם ''....ואין עליה רדיד ככל הנשים....''
2. מכיוון שכך אני זוכה לקיים ואל תיטוש תורת אמך
3. מכיוון שאחת מ-4 הסיבות שבזכותן נגאלו ישראל ממצרים היתה בכך שלא שינו לבושן
4. מכיוון שבאופן זה ניתן להצניע באופן המירבי בליטת איברים
5. בשביל לכסות את בגדי הצבעונין והתכשיטים. רבי בן ציון יאדלר זצל כותב שבימים מקדם היתה מוטלת בירושלים על כל אשה שיוצאת החוצה להתעטף בסדין לבן כדי שלא תתלבט ברשות הרבים...
ממש בקצרה, מקווה שזה יוכל לגרום לך לחשוב אחרת על נשים כמוני ולא לחשוב שהן הזויות או בזויות או לשנוא אותן 
ויש מצב שיש לה בעיה נפשית או משהו
אני מכוסה גם כל הגוף, לובשת שאל. לא קשור לזה לדעתי.
כמו שאומרים ' צנועה לצדיק ופרוצה לרשע '
והבאתי כבר מספר דוגמאות, לא רשמו צדיקה לצדיק, צנועה, מבינים שזו עיקר מעלתה של האישה
אבל מכיוון שלבוש זה חלק ניכר, כי הגבר צריך לשמור על עיניים וזו החטאת הרבים. אי אפשר להתעלם מכך, מצטערת....
ושכולן יעשו את רצון השם, בסופו של דבר אף אחת לא עומדת מול בשר ודם, אלא מול הקב''ה.
רק בבקשה לא להכפיש את הנשים שכן מוסרות נפש על צניעות בלבוש ולהגיד כאילו זה כלום ושום דבר. תודה 
אשרי כל מי שמתאמצת על מצוות הצניעות 
מסוימים. כולם חיים ככה, במנהגים שונים, עדות שונות. וכל אחת בכל מקרה תתן את הדין שלה מול בורא עולם.
רק צריך לדעת להסתדר ביננו, כל עם ישראל אחים וערבים זה לזה.
וכל השיחה שלי פה באה רק ממקום אחד של ואהבת לרעך כמוך, נטו
"לא תשנא את אחיך בלבבך, הוכח תוכיח את עמיתך ולא תישא עליו חטא"
אז מקווה שאף אחת לא נפגעה ממני ושום דבר לא אישי, אנחנו לא מכירות אחת את השניה
על עצמי אוכל להגיד שאין לי כוונה לפגוע בשום אישה ♥
זכורים לי אתם משפטים וציטוטים במדוייק בדיונים דומים לפני יותר משנה
ככה היא יודעת שאני מגעילה🙈
חח, בכ"מ גם אני הבנתי מה היו לפחות 2 משתמשים שהייתה פעילה מהם בעבר.. ושאני מגעילה כנראה כי יצאתי בחריפות נגד אמירות שחיסון קורונה הוא בעצם חיסול המוני ושלמשרד הבריאות ורופאים מסויימים יש כוונות זדוניות בעניין..
רשמתי על צורת הניסוח שלך כלפיי
וחבל שעל זה את קופצת להגיב אבל על - בסדר, אז פשוט נמשיך להסכים שלא להסכים על נושאים
לא רצית. זה מראה המון על דרכי השלום פה
עוד להגיב שם. כתבת נסכים שלא להסכים, בסיידר..
כתבת שאני מתבטאת מגעיל🤷♀️
ולהגיד שהייתי מ-2 משתמשים? 
אני הייתי עונה, אבל זכותך.
רציתי לענות. כמו שאת לא היית צריכה לכתוב שאת מכירה את סגנוני משכבר ימים והוא מגעיל כאמור, ראיתי לנכון לציין זאת.
אבל ראיתי עוד כמה נשים בדעתי פה 
ששאלו עליהם פה?🙄
סליחה
זה לא אומר לחשוב שכולם טועים ואת צודקת.....
זה אומר שכל אחת טובה בדרך שלה
והולכת לפי הרבנים שלה!
70 פנים לתורה
לק"י
וגם להבין שהטון המטיף והמחנך לא שייך פה. אנחנו לא הורים וילדים ולא מורה ותלמידים.
הטפה זה בכלל מיותר בדר"כ.
לשל אני כנראה לא אגיע אבל בהחלט נתת לי חיזוק להתחזק עוד בעניין הצניעות ואעשה זאת בלי נדר.
כי היא בעצם המבנה הנפשי שלה (ספירת המלכות) ולכן אישה שמחוברת למידת הצניעות (מלכות) שבה יש לה כלי ביטוי נקי לגלות את המעלות שלה.
אבל ה'צניעות' הזו היא לגמרי לא רק לבוש! יכולה להיות אישה שלבושה בלי שום הבלטה ושום צבע ואין לה שום חיבור עם הנשיות שלה ומידת המלכות שלה.
מה זה אומר שהמבנה הנפשי שלה הוא קשור בספירת המלכות?
לאישה יש יכולת להוביל תהליכים בשקט בעקיפין.
יכולת גבוהה לעשות לשני מקום בתוכה (בזוגיות, בהורות, בחברה) .
יכולת לקחת כוחות שנראים מנוגדים ולחבר ביניהם (מתוך הקשבה נקיה וביטול)
יש עוד הרבהמ, רשמתי את זה רק כדי שתראי שיש עוד דרך להסתכל על אותה אמירה "ההיי צנועה" ושיש המון עומק גם שונה בתוך המושג צניעות והתכלית של האישה.
גם מה שאמרת לגבי גלות השכינה מגיע מאותו מקום, כנסת ישראל היא הכלה של הקב"ה ואותן התכונות שאישה בורכה בהן ווהן התכונות שמאפשרות זוגיות והתאחדות, עמ"י צריך לגלות בעצמו כדי להתחבר עם הקב"ה (חתן)
ההשלכה של כל הציטוטים מהתורה רק על צורת לבוש בהתעלמות מהמימד הנפשי הפנימי שיש בדברים יכולה לפספס את העיקר.
(אני ח"ו לא מקטינה מהחשיבות של צניעות בלבושים ויש לנו הלכה ברורה ורבנים לכל עדה ב"ה)
היטבת לתאר את דעתי גם. ישר כח!
@חצילוש
@המקורית
קראתי את התגובות שלכן אח"כ ראיתי שהן על אותו רעיון. מסכימה עם הדעות שהבאתן
ההתעלמות היא מהלבוש במה שכותבות כאן נשים יקרות
לא אמרתי שזה לא קיים..
סתם כדרך אגב, אומרים שהלבוש משפיע על הנפש 
אבל היכן הענווה? "קראתי כל מה שצריך, הבנו את המקורות, לכן מה יש לחדש?" אפילו פוסקים גדולים ועצומים בעלי כתפיים רחבות מאוד לא מתבטאים כך. יש מגוון דעות בנושא בהלכה, של פוסקים רבים בני זמננו וקודמים לו, גדולי עולם וענקי רוח. אה, אבל את קראת והבנת הכל אז הגעת לפה כדי להאיר את עיני כולנו מה טוב ומה רע, מה שחור ומה לבן..
יותר. גרוע לכאורה, כן?
אני מניחה (אם טעיתי מחילה) שאת לובשת פאה ולכן זה כל כך רגיש לך.
צריך לקבל את האמת ממי שאמרה... את יכולה לרדת עליי בגלל כל מיני סיבות או לנסות להקטין אותי,
הכל בסדר.
אבל אני לא חושבת שזה עושה אותי חכמה או גדולה מהרב קפאח זצ"ל, מהרבי מיליאובאוויץ' זצ"ל.. זה ההבדל. מי שנשענת במעשיה על גדולי עולם, לא צריכה שילמדו עליה זכות. היא עושה בסדר גמור.
כי אם לא...לא יודעת מה נותר לומר
גרבי הניילון? פלטה בשבת? מיחם? מעלית שבת? מכון צומ"ת? מכון פוע"ה? ועוד כל מיני דברים שההלכה התייחסה אליהם במהלך הדורות, כיוון שהם צצו מהמציאות. ועדיין לא תראי בציבור החרדי אישה שלא גורבת גרביים, למרות ששרה אימנו לא גרבה גרביים. אנחנו לא קראים. זה בדיוק העניין ביהדות. התורה היא תורת חיים, ובדיוק בשביל זה יש לנו רבנים ופוסקים בכל דור.
בין אם מדובר בסוג בד
זו עובדה..
ועוד מלא סוגיות.
מה שקרה זה שרבו הנסיונות, היצר הרע עובד חזק, ואנשים מחפשים היתרים לקצר ולקצר ולחשוף עוד קצת ולא להראות שונה משאר בני האדם כי זה מבייש או גורם לך להרגיש נחותה מהם....מבלי לדעת שזו המעלה הכי גדולה שניתנה דווקא לעם ישראל, שלא שינו את שמם ולבושם
שמתירים, אז כנראה שיש על מי לסמוך.. אני מבינה בעיקר שבמחלוקות כאלה, אני לא ממש מבינה. מתייעצת עם בעלי ועושה לפי רבותינו. ממש לא חושבת רע על אחרת שהולכת בשונה ממני לפי פסיקות רבותיה.
אבל כל אחד יכול לטעות. הרב עובדיה יוסף זצ''ל חזר בו מעניין אורך החצאית כשלמד את הסוגיה לעומק.
כולם יכולים לטעות ולהטעות ולכולם יש יצר הרע... לכן בדיוק יש כאן את הפולמוס הזה. זה לא רע בעיני.
מכירה את סיפור תנורו של עכנאי? יצאה בת קול ואמרה הלכה כר' אליעזר, נטו הקירות, אמת המים חזרה לאחורנית, ועדיין הקב"ה החליט שבעניין פסיקת הלכה יש לנו את החכמים שבדור ולא בשמים היא. אני לא יודעת לגבי איזו פסיקה של הרב עובדיה את מדברת, אבל ממש יכול להיות שבחלוף הזמן והלימוד הרב הגיע למסקנה אחרת בפסיקתו. העניין הוא שיש דרכי פסיקה, צריך תמיד להסתמך על הרמ"א/השו"ע, ראשונים וכו'.. פוסקי הלכה לא שולפים פסיקות מהשרוול לפי מה שנדמה להם. ואם קיימת פסיקה שאינה מבוססת כלל, בדרך כלל רואים הוקעה די רחבה מכל הקשת של הרבנים. אף פוסק בעל שיעור קומה לא פוסק ע"פ "עצת היצר" כמו שכתבת. וכל ספר פסיקה או הגות הלכתית נדון ונבדק בפירוט מול גדולים ממנו בעבר ובהווה. וכמובן שיש דרגות ולא כל רב או מי שלמד הוא פוסק. יש גם חכמה בלהתיר ו"קדש עצמך במותר לך", חלק מחכמת הפסיקה היא למצוא מה מותר וע"י כך לברר ולזקק את רצון ה' בעולם, כמו שהרב עובדיה זצ"ל בענקותו התיר את העגונות. הכח להתיר בא בעצם מבקיאותו וגדולתו, ממש לא להיפך. ומחלוקות בהלכה היו ויהיו מאז ומעולם. לכן נאמר "עשה לך רב".
תקין. ואני הולכת על המקור כדי להבין מאיפה כל דבר הגיע, לא על החידושים האמת...
לכולם יש יצר הרע, זו האמת.
וגם משה רבינו טעה, אז בטח ובטח שאנשים בני דורינו שזה דור על הפנים בכל המובנים.
גבוהה כגבוהה שמים מארץ ויותר, מהכוונות הכי גבוהות ונשגבות של האיש הכי צדיק מל"ו הצדיקים בדורנו. אנחנו מצווים "ועשית ככל אשר יורוך", "ועשה לך רב". יש פוסקים ויש דרכי העברה ומסורת ודרכי פסיקה מקובלות בעם ישראל מעידן ועידנים. מי שאומר שמשה רבינו טעה חס וחלילה מיצר הרע, או מעלה דבר שכזה על דעתו, הוא זה שטועה. אין כזה דבר "המקור", יש הרבה מקורות, ויש דברים שהם לא ע"פ דין תורה היום. לכן אנחנו צריכים להשתמש בשכלינו הישר ובנטית ליבנו לבחור את רבותינו שנלך בדרכם.
את נשמתו? כולם בלי יוצא מן הכלל.
"פה אל פה אדבר בו מראה ולא בחידות ותמונת ה' יביט, מדוע לא יראתם לדבר בעבדי במשה?". ודאי שכל אדם בא לעולם לשם תיקון וקידום פרטי וכללי שלו ושל העולם כולו אל הגאולה השלימה. אבל במונחים שאנחנו תופסים, משה רבינו ממש לא טעה, ותיקונו של משה רבינו בכלל לא בספירה שלנו, אין לנו בכלל יכולת לומר מילה בעניין. יש עניין של יחס נפשי יהודי לדברים, בספר מלכים כתוב שדוד לא חטא אלא רק "על דבר אוריה החתי", ועדיין חז"ל ראו לנכון להדגיש "כל האומר דוד חטא- אינו אלא טועה", ז"א שאין לנו הקטנים בכלל יכולת לתפוס את מקומו הענק שבענקים של דוד המלך עליו השלום, את רוח הקודש שלו, את הדרגה העצומה שלו, שאין לנו בכלל יכולת לומר ביחס לאיך שאנחנו כיום תופסים מהו חטא, ברמתנו הנמוכה, שדוד המלך, נעים זמירות ישראל, הסמל למלכות ה' בעולם, עדינו העצני, חטא. למרות מה שכתוב בתנ"ך.
הוא טעה וזה לא סתם כתוב בתורה ובא ללמד אותנו דברים מאוד חשובים לראיה על החיים שלנו
אפילו הצדיקים הכי גדולים התגלגלו שוב לעולם, מה הסיבה המדויקת? לא נדע
העניין הוא שכולם בשר ודם, לכולם יש הזדמנות להיות כמלאכים או להיות רשעים
לא נשכח - "כל הגדול מחברו יצרו גדול הימנו" (סוכה נב ע"א)
גדול הימנו, לא אומר שמי שיותר צדיק יש לו יצר יותר גדול ח"ו לזימה או דברים נמוכים, אלא שהיצר גדל ברמתו ככל שדרגתו הרוחנית גבוהה יותר. זה לא בהבנה הנמוכה של הדברים. הקב"ה מדקדק עם צדיקים כחוט השערה, ובמקום שצדיק "טועה", אנשים פשוטים ואפילו הרבה מעל פשוטים רחוקים כ"כ שבשבילם "לטעות" ככה זה יעשה נחת רוח גדולה לקב"ה. כל אחד נמדד לפי מקומו ונק' הבחירה שלו, לא דומה טעות של גדול לטעות של קטן.
לא הבנתי מה את מנסה להגיד?
זה אומר שהגדולה שלו ירדה? לא אמרתי את זה חלילה. אני אפילו לא 0.000001 אחוז ולא מתקרבת למשה רבינו עליו השלום.
שוב, כולם יכולים לטעות ובכך להטעות. אין כאן שום ראיה.
על מה הויכוח?
אין יכולת לומר "הפסוק הזה טועה והשני צודק", אלא יש עניין של "עשה לך רב".
שאת תגידי על משה רבינו שהוא טעה?
למה מי את?
בלי קשר לפסיקת הלכה האישית שאני הולכת על פיה.
הדרך הזו שאת מציגה שבה את יודעת את האמת לעומת רבנים גדולים שטועים,
(ואני מכירה את הדרך הזו-רואים אתכן בכותל ואתן דוחפות לנו לידיים את הספרים והעלונים שלכן) זו דרך נוראית,
אתן חושבות שיודעות יותר טוב מכולן ומי שחושב אחרת מכן הוא ערב רב רח"ל.
תראי מה יוצא מהדרך הזו,
הדרך הזו מחריבה בתים פשוטו כמשמעו,גורמת לגרושין,מנתקת ילדים מההורים,זו ממש לא דרך היהדות!!!
ביהדות יש ענווה, הערכה לרבנים גם כשחושבים אחרת מהרב שלי.
כן משה רבינו טעה, זה כתוב בתורה שלנו.
תודה רבה על המילים, אני לא נכנסת לשיח הזה איתך.
לא שווה ללכת 'בצניעות' ולדבר ככה לאישה צדיקה, זה פשוט הפוך מדרך התורה.
ולא 'למה מי את' חחחח תגידו אתן אמיתיות?! אני לא מאמינה שאני קוראת כאן את התגובות
כל האומר כי משה רבנו מעולם לא טעה, אינו אלא ככופר בדברי אלוקים חיים המפורטים בתורה, ואוי לו לכופר בתורה.
ולפחות על התגובה הזו אני חייבת להגיב, ולו עבור קוראות אחרות אם יש (וכאן גם אסיים, כי תהום פעורה בין תפיסותינו, ואין לי את הזמן לדון איתך באקסיומות של כל אחת):
את כל הזמן טוענת שאת "הןלכת למקור" אבל:
א. לו בלב נקי היית הולכת לפי מקורות קדומים בלבד היית בהכרח, אם את אדם ישר, גם מוצאת מקומות בהם אפשר דווקא להקל בצניעות הלבוש לעומת הפסיקות הממרכזיות היום. ככה זה בנוי. אבל עובדה שבכל דבר ששייך לצניעות הלבוש הצגת פה דעה מחמירה. מצטערת, לא קונה;
ב. בתגובה שלך ציטטת "שוק באישה ערווה" אבל זה דווקא ממש לא "מקור" (ובטח שלא "המקור"), זו אמירה של אמורא בגמרא, חלק מדיון על שאר הערוות, ועובדה שהראשונים שם נחלקים מה בכלל אסור, האם זה אומר שאסור להסתכל או שאסור לקרוא כנגד זה שמע (בכל מקרה האיסור הןא על הגבר). והרי"ף אגב (גם הוא ראשון) בכלל לא פסק את זה להלכה; ג. המשך התגובה שלך היה "שוק באישה ערווה - מה יש לשנות?" אבל אם את "הולכת למקור" את בטוח יודעת שלאורך כל הדורות היו דעות שונות מה זה בכלל שוק. את בתגובה הזו עונה פה למישהי שדיברה על גרביים. אז לא, ממש ממש לא ברור שגרב קשור לציטוט הזה. לפחות האגרות משה, הפרי מגדים והמשנה ברורה פסקו ששוק זה החלק *שמעל* הברך.
עוצרת כאן. חיים טובים לך.
א. בצניעות להקל? יש הרבה חוסר בידע על צניעות כי זה היה מנהג בנות ישראל מאז ומעולם. לא הזכרתי אפילו את הסיפור על רות מואביה ואיך נשים היו מתלבשות פעם. על שרה אימנו, על תמר. אני לא יודעת מאיפה הבאת את זה. ושום עניין שהבאתי כאן הוא לא החמרה. לא ביקשתי ''שתקני'' את מה שאני אומרת, מינימום לכבד אותי כבן אדם. אני בטוחה שאת יודעת שאני לא היחידה שחושבת כך ואלפי נשים מתלבשות אחרת ממכן וגם הרבה רבנים חושבים ופסקו אחרת ממכן.
ב. אני לא כתבתי כאן מגילות, יש כאן שרשור ארוך של תגובות, הבאתי את שוק באישה ערווה כסוגיה מאוד מוכרת.
לפני השוק באישה ערווה, שוב נחזור למעלה, יש את כל סיפורי האמהות ובמיוחד על רות וכל הנשים שחיו אז באותה תקופה והיו שמות שמלות ארוכות ומכסות את השוק.
כמו שכתוב על רות על כך שלא הרימה את השמלה והיתה נמשכת על הרצפה בזמן ההליכה ואחרות היו מרימות מעט כדי לא ליפול, על האופן בו בלטה בצניעותה ובזכות כך בא ממנה דוד המלך ויבוא גם מלך המשיח.
השוק כמו שאנחנו מכירים אותו היום ויש מלא מלא הוכחות לכך שהשוק הוא אותו שוק כמו שהיום קוראים לו ,אולי אכתוב בהמשך, וזה מהמקור. ואם לא נתייחס לגמרא כמקור לדעתך, כידוע הגמרא עוסקת ומציגה את הדיונים בין התנאים והאמוראים מהתקופה של אחרי כתיבת המשנה, כ-500 שנה בערך אחרי, בחקר ההלכות והמחלוקות הכתובות בשישה סדרי משנה, שהמשנה היא בעצם תורה שבע''פ
ג. לגבי המשך השוק באישה ערוה, מה יש לשנות בשוק? כמו שכתבתי לך על סוג המקור ואיך שהדברים התגלגלו מקבלת התורה שבכתב ושבע''פ עד שהם נכתבו.
מהסוגיא עצמה מוכח שהשוק הוא החלק התחתון, בברכות, שהוא החלק בין הברך לקרסול.
"דלא תימא פעמים שהאשה מגבהת בגדיה ואין דרכה להיות מכוסה, קא משמע לן דהוי ערוה"
כתב הריטבא שאע''פ שפעמים הוא נגלה דינו כמקום מכוסה שהוא מביא לידי ערוה וכו וכו וגם הרשבא כתב על כך.
נמצא מדברי כולם, דרב חסדא בא לשלול הוא דשוק אינו בכלל טפח באשה ערווה ודברים אלו יתכן לומר אך ורק לגבי פרק התחתון שבין הרגל לקרסול.
במיוחד אחרי שבזמנם הלכו הנשים בשמלות הכמסות את כל אורך הרגל אבל גבי הפרק שמעל הברך לא היה מעולם צד להסתפק, כמו שרשום 'מה ירך בסתר'.
דבר נוסף, במשנה באהלות מונה את כל רמח אברי האדם לפי סדר עולה מלמטה למעלה (את יכולה לחפש את מה שכתוב במדויק אני לא רוצה לעייף) שם נמצא שהשוק הוא מעל הקרסול ולאחר השוק הארכובה שהיא הברך. גם כתב שם הרא"ש שהשוק הוא קטן מין הירך שהוא למטה מן הארכובה.
יש עוד מס' מקורות שניתן ללמוד מהם על מיקום השוק שהוא כפי שהוא היום. גם על דברי המשנה ברורה יש הרבה קושיות וחוסר הבנה וניתן ללמוד אף ממנו גם בזה לא הרצה לעייף ולכתוב הרבה כי באמת הגזמתי 
אני לא מתכוונת להמשיך להגיב לך. התפיסה שלך, שממנה את גוזרת את המקורות (במקום שזה יהיה הפוך קודם לבחון מקורות ומזה ללמוד), היא תפיסה שבנסיבות מסויימות עלולה להוביל למקומות מסוכנים אצל נשים מסויימות.
הסיפור על רות המואביה הוא עוד סיפור שהוצא מהקשרו לטובת נשות השאלים והחומרות המטורפות שלהן. הסיפור בקצרה הוא שבועז ראה את ההתנהגות הצנועה שלה, היא מצאה חן בעיניו וההמשך ידוע. מפרסמי התעמולה המשועממים המציאו שהיא בלטה בבגדיה הצנועים, ומכאן הגושפנקא לנשים המוזרות שמתלבשות כמו ערביות ונוצריות והפכו זאת לסמל הצניעות כאשר כל אחת מבינה שזה שיא הפריצות שכולם מתבוננים בך.
אז מה היה באמת? מי שתלך למקור ותקרא את המדרשים תגלה שבכלל לא מדובר בבגדים בולטים, רות התלבשה כמו כל הנשים באותו דור, לא היה שום דבר משונה בבגדים שלה, אבל מה שבלט אצלה זו *ההתנהגות.* כשכל הנשים התכופפו, ראו להן חלק מהבשר. אבל היא הקפידה להתכופף בצורה שלא ראו כלום. זה הכל!
סגנון הלבוש העכשווי הוא לא שרה אמנו ולא תמר. ומה לעשות, כל גדולי הרבנים לא פסקו שצריך לחזור ולהתלבש כמו ערביות בתקופה הקדומה, וגם כל נשותיהם של גדולי הדור, מאשתו של הרב עובדיה ועד אשתו של הרב קניבסקי, לא התלבשו כמו שרה ולא כמו תמר!
אז למה הדמגוגיה הזאת מגיעה כשאנחנו מדברות על פאות?
לגבי השוק, יש משנה ברורה והוא הפוסק האחרון לבית ישראל. כל גדולי הרבנים קיבלו את פסקיו ולכן פסקו שהחצאית צריכה לכסות את הברך, והשאר בגרביונים (שגם זה חומרא).
אז לבוא ולכתוב בחוצפה כלפי המשנה ברורה שכאילו הוא טועה, זה שיא השיאים. בלי קשר, גם אם השוק הוא החלק התחתון של הרגל, עדיין זה תלוי במנהג וככה כתב הרב הנקין והביא ראיות מהראשונים.
שלא תשתמשי בביטויים שכאלה. לגבי כל השאר, תחשבי מה שאת רוצה, לא ענייני 
ולא לומדים הלכה ממראית עין על נשים אחרות, לא יודעת מי אמר לך את זה....
שכחתי שיש תורה עכשווית והישנה כבר לא תקפה חחח
לגבי המשנה ברורה זו לא דעתי, קראתי ספרים בנושא לגבי דעתו ויש טעות מאוד ענקית במה שפרשו מדבריו. הוא חשב כמו אחרים שהשוק הוא החלק התחתון של הרגל כמו שהיום אומרים שוק יודעים כבר למה מתכוונים.
את ממש מתארת בדברים שלך איך לאט עם הדורות הכל מתקצר וכביכול היום זה כבר לא תקף (לא ידעתי שדברים כאלה משתנים)
גם אם היינו הולכים על אוקיי לא עד הקרסול, גרביון בצבע גוף? מייסדת בית יעקב כתבה שצוואתה היא שלא ילבשו גרביונים בצבע גוף וזה מה שעושים בדיוק בבית יעקב היום.
איך את מעזה לכתוב את זה? תתביישי לך
עוד מעט תגיבי שהאיסלאם הגיע לפני היהדות. זה היה לבוש בנות ישראל מאז ומעולם והוא הועתק מהיהודיות.
הראשון של הסיפור של רות, ושוכחים מה היא עשתה בהמשך 
אולי גם נמליץ לכל בנות ישראל לנהוג כך
רק תוהה לעצמי אם כל המתנגדות הגדולות לפיאות או בכלל מי שמעבירה ביקורת על מנהגי צניעות של אחרות.
האם היא גם מקפידה שלא יהיה לה אינטרנט ולא נמצאת בכל מני פורומים פתוחים 🤔🤭
ולא לקחת אישי,
ממש ללמוד ממך... הלוואי...
שלום לכולם
אני בת 22 (עוד מעט 23), נשואה כמעט 10 חודשים לבעל מתוק ומקסים!
ברוך השם אנחנו מאושרים, ומאוד רוצים ילדים!
יש לי שחלות פוליציסטיות שמאובחנות מגיל 18 בערך, מאופיינות במחזורים ארוכים של חודשיים שלושה. בשנה וחצי האחרונות לקחתי מדבקות למניעת הריון כדי להסדיר את המחזור. ב4 חודשים הראשונים של הנישואים מנענו הריון מסיבה אישית. וכרגע מנסים להיכנס להריון ללא הצלחה..
ז"א שאנחנו מנסים בערך 6 חודשים.
קיבלתי מחזור (3 פעמים) בתקופה הזו בערך כל 38-39 יום עד למחזור האחרון שעוד לא הגיע ואני כבר ביום ה55.
ולא, זה לא הריון..
הרופאת נשים בלבלה לי את השכל ואמרה לי לנסות חצי שנה ואז להגיע אליה, ועכשיו פשוט שלחה אותי לרופאת פריון שאני מקווה מאוד מאוד שתעזור.
כולם מסביבי בהריון , גם כאלה שהתחתנו אחרי ובאמת קשה לנו ברמות!
אנחנו כל הזמן מדברים על זה, כל הזמן עצובים וגם מקבלים הערות מההורים על זה מה שמגביר את המתח בינינו ואת הלחץ והעצב סביב הנושא הזה..
אני יודעת שאנחנו נשואים יחסית קצת זמן וניסינו יחסית מעט אבל עדיין הלחץ והמתח סביב הנושא הזה וסביב הדרך שעוד מחכה לנו לא מרפה..
מחפשת עצות טובות של נשים מניסיון, הרגעה, או נרמול שאנחנו בסדר וזה יגיע לנו בקרוב.
יודעת שזה הזמן לפתח את הזוגיות אבל מרגישים ככ מוכנים ורוצים את זה ובטח שמתחילה כנראה טיפולים אצל הרופאת פריון אז זה לא שאפשר פשוט להתעלם מהנושא..
אם יש לכן דברים חכמים להגיד מאוד יעזור ❤️
תודה וחג שמח לכולן!
רק ש10 חודשים זה עוד בטווח זמן הסביר.
אני פוליציסטית עם מחזורים ארוכים והצלחתי להיכנס עם 3 ילדים תודה להשם.
אז בע"ה בקרוב אצלכם בשמחה ובידיים מלאות!
ולהתעלם מרעשי רקע בהול.
זה מתחיל בילד וממשיך הלאה.
להתעלם.
ממש ממליצה.
במקביל כמו שכתבו לעשות עבודה על ה"עוד לא"
להרפות בתוך החסר, להסכים לקבל את ההמתנה.
האם צריך לשלם כסף וללכת לקורס מסודר אן שאפשר ללמוד את זה באינטרנט?
אני לא במצב כלכלי שמאפשר לי כרגע להוציא אלפי שקלים על קורסים..
600 ₪ לפגישה (ארוכה)
וצריך בין פגישה אחת ל3.
שהיא בעצם פגישה שכוללת
תשאול ושיח סביב נושא של פוריות , ווסתות וכו'
הסבר קצר על השיטה
ותרגול
לפי הצורך המדריכה נותנת לך תרגילים לעשות
היא מלמדת אותך אותם ובעצם המטרה היא לוודא שאת יודעת לתרגל טוב את ההתעמלות הזאת
כדי שבבית תוכלי להפיק תועלת ולהמשיך את התרגול.
פגישה שנייה זה גם כדי להשלים חלק מהתרגילים אם לא הספקתם בפעם הראשונה
וגם כדי לחזור שוב על כל התירגול בצורה נכונה
אם צריך.
זה מה שאני יודעת
באינטרנט יש תרגילים אבל אני לא יודעת לומר אם זה תרגול מסודר כמו בשיטה עצמה שלומדים מהמדריכה.
לגמרי הגיוני לא להיקלט במיוחד שקשה לאתר את הביוץ במחזורים כל כך ארוכים. אתם מצליחים לאתר את הביוץ ולתזמן יחסים לפי זה?
אגב מתי פעם אחרונה בדקת הריון?
עשיתי בדיקת הריון שבוע שעבר ובדקתי ביוץ בעיקר סביב הזמן שהיה אמור להיות הביוץ ויצא שלילי..
בביוצים הקודמים (שנדמה לי שהיו ביוץ) היו לי תסמינים כמו רגישות בפטמות, קצת כאבי בטן.. ובפעם הזאת גם היה לי את זה כמה ימים אבל לא קיבלתי מחזור עד עכשיו ונכון לשבוע שעבר אני גם לא בהריון
לא הייתי ממליצה לנסות לבדוק ביוץ לבד בבית.
זה לא מקרה רגיל, אין סדר, זה סתם לעשות מלא בדיקות לחינם.
שחלות פוליציסטיות זאת תופעה שקורית ל 15% מהאוכלוסיה
סה לא אומר שום דבר על סיכויי הקליטה להריון תקין בע"ה
בפרט שאת צעירה ובריאה ב" ה.
יש כאלה שנקלטו באופן טבעי למרות האבחנה הרפואית הזאת.
האבלנה - רק אבחנה
הקב"ה איתך תמיד, והוא מסדר הכל לטובתך!
מעבר לזה
בכל שלב בחיים - תזכרי
שהכל בהשגחה פרטית
הכל משמיים
והכל לטובה.
אל תלחצי משום דבר ואל תתבלבלי מאנשים!
לאנשים תמיד יהיה מה לומר
בכל שלב
אם אין ילדים- למה אין
אם יש- מה עם עוד
אם יש כבר כמות ילדים- למה להביא עוד
מי שקובע זה את ובעלך והקב"ה.
התוצאות הן שבע"ה לא תחלי בסוכרת סוג 2 ואם כן אז בגיל מאוחר יותר.
וסיכוי גבוה שגם בטווח הקצר תהיה השפעה לליוב על המחזור.
קודם כל חיבוק על הציפייה לילד אפילו שזה באמת לא הרבה זמן אבל כל חודש זה כמו נצח שכלכך רוצים!
ממה שאני יודעת את יכולה לקחת תמצית שיח אברהם זה מאוד עוזר לאיזון הורמונלי וקליטה להריון
וכמו שכבר רשמו דיקור שיטת אביבה דברים טבעיים..הבנתי שזו הבעיית פוריות שהכי קל לפתור אותה יש גם כדורים שנותנים..ושיהיה בהצלחה תבשרי פה בשורות טובות בקרוב🙏
אם לוקחים לבד בלי הכוונה
לפעמים הטיפות יכולות לעשות בלגן...
נשואים עשרה חודשים
מנעתם בהתחלה
והיו לך רק 3 מחזורים עד כה
זה אומר שהיו ממש מעט נסיונות אז זה מעודד זה עוד לא מראה על בעיה
כמובן שזה לא אומר שההמתנה לא קשה ומתישה, לא צריך לחכות 5 שנים כדי שזה יהיה "מוצדק"
מנסיוני אני יודעת שלרופאה הולכים אחרי כשנה
וטוב שלרופאת פריון ולא לרופאת נשים רגילה
הייתי מתחילה מלברר על דרכים טבעיות לשחלות כי זה באמת נושא שיכול לעכב
אני פוליצסטית והתחלנו גם לבדוק אחרי כשנה
עד כה ב"ה 2 ילדים מטיפולים
ויכול להיות שיהיה גם טבעי בע"ה אני לא מונעת
יודעת שיש הרבה גם פוליצסטיות שנכנסות טבעי
אני עם שחלות פוליציסטיות ולא היה לי ביוץ הרבה יותר מחודשיים שלושה.. אז אומנם אני הגעתי לטיפולים אבל כנראה לא רק בגלל זה..
בכל אופן, במצב כזה ממש קשה לדעת מתי הביוץ אז ממש ממליצה פשוט להתחיל ממעקבי זקיקים, שרופא ילווה אותכם הזה ואז בשילוב אולטרסאונד ובדיקות דם תדעו במדיוק מתי הביוץ.
חוץ מזה מצטרפת והרבה דברים שנאמרו פה- סה"כ ניסיתם 3 פעמים.. זה ממש כלום גם כשהכל תקין!80% מהזוגות נכנסים להריון תוך שנה-שנה וחצי, ז"א 12-18 ביוצים ונסיונות.. אז זה גם לגמרי בתווך התקין! וגם שחלות פוליציסטיות זה באמת אחד הדברים הכי פשוטים לטפל בהם.. גם לי המליצו על שיטת אביבה (ובסוף בפעם היחידה שניסיתי זה היה כשנכנסתי להריון עם הבת שלי אבל אני לא יכולה להגיד שזה מה שעשה את זה כי היו עוד דברים בסבב הזה) וגם על תזונה שמעתי שיכול לעזור ולהשפיע, לא ניסיתי עד הסוף להתמיד בזה.. ובכל מקרה, זאת באמת יכולה להיות תקופה כיפיית שאפשר להיות ספונטניים ולעשות בתור זוג כל מיני דברים
3 מחזורים
זה אומר 3 ביוצים (בהנחה שהגוף ישר חזר לבייץ אחרי גלולות. הרבה פעמיפ זה לא ככה ולוקח לגוף זמן להתאזן. )
והסטטיסטיקה הפשוטה של ההריונות. זה 1 ל5, כאשר מקיימים יחסים בביוץ.
במחזורים ארוכים, יש בכלל מצב שלא הייתם ביחד בימי הפורחות, ואז זה אפילו לא נספר....
יש כדורים במרשם לעידוד ביוץ איקקלומין/לטרזול.
נוטלים חמישה ימים ברצף בשילוב של מעקב זקיקים.
ואם אין בעיית פוריות נוספת, זה פותר את הבעיה.
השאלה אם את רוצה להיכנס לתוך זה, או לתת לעצמך זמן באופן טבעי.
ולשחרר את הלחץ זה תרגול בלי קשר לאירוע, החיים כל הזמן יציפו אותנו בשיבושי תוכניות ולחץ חברתי, זה עניין שצריך לעבוד עליו בפנים.
ממש להשתיק רעשי רקע, לא לקחת ללב, ולנשום❤️
דבר ראשון, לי אין שחלות פוליצסטיות, לפחות לא שידוע לי והיו לי במשך תקופות ארוכות מחזורים של 39 ימים, וב"ה יש לי ילדים.
מעבר לזה, אם את מרגישה שהמתח נכנס ופוגע יש למכון פוע"ה שרות של תמיכה סביב פוריות, אולי שווה לשקול את זה.
מעבר לזה, מסכימה עם מה שנאמר שבאמת לא מדובר בהרבה זמן ונכון להציב גם להורים גבול להתערבות שזה לא מקומם להיכנס בניכם. ובאופן כללי 10 חודשים זה עדיין ממש זמן שבונים זוגיות והוא מורכב גם אם לא מכניסים נושא של פוריות
אתם מנסים לא הרבה זמן. ומחזורים של 38-39 יום זה ממש ממש בסדר. בגלל שאת פוליציסטית לא יודעת אם כולם כללו ביוץ אבל בהנחה וכן אז באמת את במצב ממש ממש טוב!
דרך אגב, אני לא פוליציסטית והמחזור שלי מאוד לא סדיר (50+-30 ימים) וב"ה נכנסתי בקלות להריונות...)
ממליצה להוריד לחץ, להבהיר למשפחה שזה לא עניינם ושאתם מבטיחים להזמין לברית כשתהיה בע"ה. עד אז אין מה לשאול שאלות ולהמליץ המלצות.
עם כמה שזה קשה, ואני לא מזלזלת בכלל, קחו נשימה ותחיו את הרגע. בע"ה יהיו לכם עוד הרבה שנים טובות ושמחות עם ילדים
גם עם שחלות פוליצסטיות
לא ממליצה על מקלוני ביוץ לא עובד עלינו כל כך.
לי לקח בהריון השני גם בערך 7 חודשים ללא מניעה אבל אין כל כך ביוצים אצל פוליצסטיות ככה שקשה להיכנס להריון
לי עזר לעשות שינוי באורח החיים, לשתות הרבה מים, פחות קפאין, לאכול טוב ומאוזן ולהקפיד על שעות שינה.
זה ממש עזר לי.
יש מישהי שיש לה פודקסט על הנושא ממליצה לשמוע קוראים לה מירי לאב.
בהצלחה!!!
הרבה פעמיים בשחלות פולציסטיות אין ביוץ בכלל, ומתישהו הרירית פשוט נושרת בלי ביוץ ולכן יש מחזור.
אם עובר זמן וכל הזמן המקלון ביוץ מראה קצת חיובי ולא חיובי מוחלט ייתכן ואת לא מבייצת ובגלל זה באמת כדאי לברר את זה עם רופאת פריון.
היה לי חשוב לציין את זה כי גם אני עם שחלות פוליצסטיות ואחרי כמה חודשים שניסיתי להבין מה לא בסדר איתי שאני לא מצליחה לברר מתי הביוץ (בכל השיטות, בפרט עם חום השחר) הבנתי שזה לא שאני פשוט לא מספיק דויקת זה שפשוט אין כזה.
אז הדבר הכי חשוב זה להבין אם יש ביוץ וזה אני מאמינה שהדבר הראשון שרופאת פוריות תעשה.
ועוד דבר קטן, קחו נשימה. אתם בתחילת החיים ובגלל זה זה ככ מציף אבל אתם תראו ככ שהזמן יעבור שכולם סביבכם תמיד יהיו דברים שלכם אין או שאתם מצפים.
כל אחד והמסלול המדויק לו, בעז"ה זה יגיע לכם בזמן המדויק!!.
ותשמחו מזה שכבר מנסים לעזור לכם בשלב מוקדם ואתם לא סתם נמרחים חודשים בלי ביוץ בכלל.
ממש חשוב לעבד את המרכיב של הלחץ
כי אם אפשר לנטרל אותו, תהיה לכם אפשרות ללכת בדרך הרבה יותר נעימה ומועילה לטווח הארוך.
תוכלי למשל לנסות שיטת אביבה כדי להסדיר את המחזורים, ובמקביל ללמוד שיטת המודעות לפוריות כדי לעקוב בעצמך אחרי הביוץ שלך אם יש ומתי, וכמובן לתזמן יחסים.
שתי השיטות האלה הן כלים מאד אפקטיביים שתוכלי להשתמש בהם כל החיים, בתרחישים כאלה ואחרים.
תוכלי גם ללמוד לאזן את עצמך באמצעות תזונה או דיקור סיני, שישפיעו על הבריאות שלך (יש לתסמונת השלכות נוספות לטווח הארוך, היא קשורה להתפתחות של תנגודת לאינסולין).
הדרך הקצרה לעומת זאת, היא באמת לפנות לרופאת פריון, שתשלח אותך למעקב זקיקים - תהליך מתיש ומייגע שכולל אולטרסאונד מוקדם בבוקר מספר פעמים בחודש עם בדיקת שם, תלות באחות זמינה יותר או פחות שתספר לך מה התוצאות, התערבות תרופתית כדי לגרום לביוץ - שיש לה גם תופעות לוואי.
אנשים נוספים שמעורבים בחדר המיטות שלכם, וברור שהדרך הזאת כוללת גם עליה במרכיב הלחץ.
זו אפשרות כמובן, אבל בעיני פחות טובה.
אני מבינה אותכם מאוד, כשרוצים ילדים מאוד קשה להרגיע ולהיוץ בנחת
במיוחד שסביבכם לכולם כבר יש
במיוחד שההורים לוחצים
ובכל זאת, קודם כל באמת לא ניסיתם הרבה בכלל, זה ממש ממש ממש נורמלי לא להכנס להריון כל כך מהר.
כשחיים בסביבה שכולם ילדים מאוד מהר, אז מי שלא 'עומד בקצב' הרבה פעמים בטעות נכנס ללחץ, אבל אם תסתכלי סביבך על אנשים מבוגרים יותר, תראי שלכל אחד יש את הסיפור שלו. יש את מי שהלך בקלות ואחר כך כבר לא, יש את מי שהלך בקלות אבל גידול הילדים היה מאתגר, יש אנשים שהסיפור שלהם זה פרנסה ויש שזוגיות, לכל אחד את האתגרים שלו בעולם, והדרך לצלוח היא רק להסתכל פנימה ולעבוד על השמחה שלנו. במיוחד כשעדין אין אצלכם בעיה, ניסיתם זמן מועט ואתם נכנסים ללחץ סתם. ואני לא אומרת שהקושי לא מובן לי! כשרוצים כל חודש נראה המון. אז אני לא אומרת שצריך לשמוח בזה, אבל כן זה המציאות שה' זימן לכם, תנסו לצמוח מזה ולנצל את הדברים החיוביים שבזה, תנצלו את התקופה הזאת, זה זמן שלא יחזור
תהנו מהזוגיות
תעשו רשימה של דברים שבא לכם לעשות ומאתגר עם ילדים וכל חודש תעשו משהו
תנסו לשחרר. אני לא אומרת להפסיק לרצות או לא להתבאס כשלא עובד, אבל תנסו במקביל להנות,
אני לא אומרת שזה קל, יכול להיות שבהתחלה זה יהיה בכח, אבל יש לנו יכולת לבחור בחיים שלנו על מה לשים את הדגש
אם לא מצליחים לשחרר בכלל- לכו לטיפול.
ורוצה להוסיף שהיום ברוך ה' יש לרפואה הרבה כלים ושאני מסתכלת סביבי גם זוגות שהתקשו בכניסה להריון, בטווח של כמה שנים לכולם יש ילדים, עוד יהיה לכם בעזרת ה', במיוחד כש'הבעיה' היא שחלות פובלסיצטיות שהיום מטפלים בזה מאוד בקלות.
מבחינת ההשתדלות- בגלל הגיל הצעיר והזמן הקצר שאתם מנסים, לדעתי הכי טוב לפני שנכנסים לסיפור של טיפולים לנסות שיטת אביבה ודיקור סיני, אבל אם לא מתאים לכם אתם יכולים גם ללכת ישר לטיפולים, רק לכו על זה בשמחה שיש היום לרפואה כלים לעזור לכם, ולא במסכנות ועצבות.
וכל האנשים סביבכם שמעירים - קודם כל סליחה שאני אומרת את זה ככה אבל הם מטומטמים, אתם נשואים כולה 10 חודשים, אפילו בעיה אין עדין
וגם אם הייתם נשואים יותר וכן היתה בעיה- זה לא העסק שלהם
בתור מישהי שיש לה מחזורים לא סדירים
ואחרי ניסיונות להכנס להריון של שנה וחצי
הלכתי לדיקור (זה סדרה של טיפולים, יקר אבל שווה כל שקל)
המחזור התחיל לדפוק כל חודש כמו שלא היה לי בחיים
ועכשיו ברוך ה' בהריון.
השקעה ששווה כל שקל.
אם תכתבי מאיזה איזור את, אולי אני אוכל להמליץ לך.
אבל חשוב לקחת מישהי מומלצת ולא מהקופה...
וכן חשוב לדעת זה לא נחשב הרבה זמן לנסות...
בדכ ההנחיה היא להתחיל בירור רק אחרי שנה של ניסיונות.. וגם לפעמים לגוף לוקח זמן להתאושש ממניעה (שאגב גם בזה דיקור יכול לעזור(
חיבוק 🫂
כלומר, אין את המראה האופייני בא"ס
אבל יש לי מחזורים ארוכים מאוד וחלקם ללא ביוץ
נכנסתי להריון טבעי 4 פעמים, ופעם אחת נעזרתי באיקקלומין, בילד השלישי
זה ממש ממש לא נורא
אני יודעת שזה שני דברים שונים מאוד
אני פשוט בשלב של התלבטויות והסתבכתי עם עצמי
לגבי טבעת-
כמה זה מעצבן ההתעסקות עם ההוצאה והכנסה לבדיקות טהרה וטבילה? אני יודעת שזה רק להפסק ראשון ושביעי וטבילה.
ולגבי הדיאפרגמה
יש פה בנות שהצליחו למנוע אותם ממש רציני? הכוונה לקיים יחסים בזמן ביוץ באמת ולא להיקלט? כי החשש שלי שאצטרך במילא להימנע בימים הפוריים ואז כבר עדיף להישאר בלי כלום.. למרות שזה לא רעיון טוב בכלל
לגבי טבעת- לר השתמשתי הרבה זמן לדעתי מספר חודשים אם אני זוכרת
מבחינת הכנסה הוצאה היה לי סבבה אבל פעם אחת אחרי שטבלתי וכבר הגעתי הביתה נזכרתי ששכחתי להוציא לטבילה וחזרתי לטבול שוב באותו ערב🤥
לגבי דיאפרגמה- השתמשתי כשנתיים וחצי ברציפות, אסייג ואגיד ששמתי כל קיום יחסים חוץ ממקרים בודדים ממש, שהייתי בטוחה ב100% שהתרחקתי מהביוץ.
בדקתי עכשיו בגוגל ואני רואה שבדיעבד הטבעת לא מעכבת (אולי זה לא לכל הדעות אבל כדאי לדעת שזו אופציה).
אפשר למנוע שנים ארוכות
זה סיליקון שחוסם פיזית + קוטל לשיפור החסימה
האחוזים יורדים כי נשים שוכחות/ לא מיומנות וזה זז/ חושבות שאפשר בלי/ לא שמות קוטל
אולי תנוחה מסויימת שאישה תעשה או משהו כזה
מספיק שכמה זרעים בודדים יעברו ואשה תיקלט להריון
מלחיץ ממש
ומבחינתי אין סיכוי להפלה במקרה כזה ואאלץ להתמודד עם ההריון
אוף אין לי כבר כח למחשבות והתלבטויות של זה
לבדוק אם היא זזה בזמנים בטוחים
היא לא אמורה לזוז
(לקאיה יש מין דפנות שמונעות את התזוזה)
והקוטל מוסיף שכבת הגנה בפני עצמו
אני רואה את זה כמניעה בטוחה
מונעת עם זה לסירוגין כבר כמה שנים
הקפדתי ללכת למתאמת
בלי ג'ל (חוץ מתקופה מסוימת)
אף פעם לא בודקת ביוץ, פשוט שמה כל החודש.
בין הראשון לשני מנע לי מעולה
בין השני לשלישי נכנסתי עם זה להיריון
אחרי הרביעי הייתה תקופה שהייתי חייבת למנוע רפואית אז הייתי עם ג'ל עד שנמאס לי
ובסוף נכנסתי להיריון ביום שלא שמנו כנראה חח
אז מבחינתי זה מונע, והג'ל מעלה אחוזים ובחרתי לא להשתמש בו, וקרה שלא מנע לי, אבל מקרים כאלה קורים גם עם אמצעים שנחשבים יותר בטוחים…
מניחה שאחרי הלידה אחזור לזה כי האמצעים האחרים לא ככ באים בחשבון
בטוח שזה פחות טירחה מדיאפרגמה.
הטבעת הייתה לי אחלה להוציא ולהכניס
התרגלתי די בקלות
לא הכרתי שמוציאים לבדיקות או הפסק, רק למקווה
לגבי דיאפרגמה-
מונעת איתה כבר כמעט ארבע שנים, ברגע שהפסקתי נכנסתי להריון ככה שאני מניחה שהיא מונעת לי מעולה
משתמשת תמיד בג'ל
מנסה לעקוב אחרי ביוץ ולא שמה אותה ב3-4 ימים שלפני המחזור שאז כבר בטוח לא צריך
לגבי דיאפרגמה - כמו שכבר כתבו כאן -
חשוב ללכת למתאמת אחרי לידה / אחרי שינוי משמעותי במשקל (5 ק''ג נראלי) כדי לוודא שהיא עדיין מתאימה + לוודא שאת שמה נכון
להקפיד להוציא לא לפני שש שעות
לשים ג'ל
וכמובן כמו תמיד - להתפלל...
בשבילי זו המניעה האחרונה והיחידה שאני יכולה (מלבד לא לקיים יחסים...) אז לומדת להסתדר עם מה שיש 😅
בהצלחה בהחלטות!!
אולי יותר
בהתחלה הייתי נמנעת בזמן ביוץ באמת, עכשיו כבר לא. אבל זה ממש לא משתווה לטבעת ובטח שלא אומר שלא לשים כלום (את אותה למנוע לא? מה הקשר לא לשים כלום?). עם קוטל זרע זזה עובד אצלי ב"ה (לא מתקמצנת עליו) ואם יש מחזורים קבועים בערך - כחמישה ימים/ שבוע לפני העונה הבינונית ואחרי שזיהיתי ביוץ ועברו כמה ימים אני כבר לא משתמשת בה בכלל וזה בעיניי יתרון מטורף
גמני משתמשת בקאיה
יש לי אחות בזכות דיאפרגמה, אז מבחינתי זאת לא אופציה
את הנוברינג לפני שאני שוללת לגמרי גם את זה
אם לא יהיה טוב אז לא נותר אלא דיאפרגמה
אני כותבת פה כי רוצה שזה יהיה כתוב ושאני לא ישנה את דעתי עוד מעט שוב ותיכף כבר אי אפשר להתחיל החודש נוברינג 🙃😶
כן התאמתי אצל מישהי תותחית..
דיאפרגמה שהרגישה לי יותר הרמטית מהסוג הקודם שהשתמשתי..
אצל לי מילר אם אני לא מתבלבלת..
סקר התקן לא הורמונליהריון ולידה1. איזה התקן שמת?
2. האריך והכביד לך את הווסת?
3. היו לך דימומים/כתמים בין וסתיים? אם כן,קיבלת פסיקה מיוחדת ל7 נקיים?
4. היית מרוצה מהמניעה הזו?
בונוס
אשמח להמלצה לרופא.ה להתקנה במאוחדת באיזור השרון.
אבל חשוב להכיר
ושיתפתי מה אני עברתי כדי שאם מישהי מרגישה משהו דומה, שתדע .
חג שמח
ניסיתי כמה סוגי גלולות. רגילות, משולבות.
ניסיתי טבעת.
היה גם התקן ואיתו דלקות וסיבוכים.
וזהו, הגעתי לקצה.
אני רוצה את החיים שלי בחזרה.
ההורמונים האלו הרסו אותי. מרגישה שאני פשוט לא אני.
אני עכשיו אחרי דימום שהתחיל עם גלולות, החלטתי להפסיק והודעתי לבעלי שאני לא לוקחת יותר כלום. נמאס לי.
נמאס לי מהעצבים, מהדיכאונות, מניסוי וטעייה, מחוסר חשק.
אבל אני ממש לא רוצה עכשיו הריון והוא בכלל נחרד מהרעיון.
אמרתי לו שלא מעניין אותי.
שייקח על זה הוא אחריות.
לא יודעת איך.
אם גם הוא לא יודע אז לא יהיו יחסים וזהו.
מסכן
אבל נשבר לי
ללמוד שיטת הפוריות הטבעית- כיצד לא להרות באופן טבעי...יודעת שיש דבר כזה.
מניעה בנרות, דיאפגרמה, שקפים...- אין הורמונים...
חברה אמריקאית שיתפה אותי במניעה מעולה שיש שם, אולי יש גם בארץ? אני לא נתקלתי. מעניין אם מישהי פה מכירה
שבב כזה קטן שמחדרים לתוך העור בזרוע- נשמע מפחיד, אבל מונע נהדר ובלי השפעת הורמונים ככה אני מבינה ממנה. אולי שווה לך לברר?
גם אני סבלתי מסוגים שונים של מניעה הורמונלית
בסוף ויתרתי והשתמשתי בנרות. יש גם שקפים ועוד אפשרויות. נכון, אחוזי ההצלחה יותר נמוכים ,אבל הם גם די גבוהים. חושבת שבאיזור80% (לא זוכרת בדיוק)
אז זאת גם אופציה
נכון זה גם מורכב אבל זה בטח ובטח עדיף מההצעה שלך של לא לקיים יחסים בכלל.
מקסימום בהמשך כשתדעי להשתמש בה טוב תוסיפי דיאפרגמה רק בימים הבעייתיים.
לא הייתי מתחילה עם שקפים ונרות שזה לא נחשב בטוח בכלל בכלל
ותכלס הזוי להשתמש בזה כאילו זה כלום
יש לזה השפעות ככ מטורפות על הגוף.... והנפש..
ראש ממשלה ספרדי, אקדמיות ופרופסורים ודוקטורים ספרדים,מרוקאים, תימנים, פרסים וכו' וכו', משהו שיקרה בטווח זמן הקרוב?
היו כאלו שטענו שכן ויש בשלות לעם
והיו כאלה שטענו שזה עוד רחוק בגלל כל החברה המקיפה..
מרגישה על חברות מוכשרות שלי שככ רוצה שיהיה להן תארים מתקדמים אבל נראה שהכל מוקף באשכנזים/אירופאים כמוני😢 הלוואי ויהיה שינוי!
ואין שום הצדקה לאנונימי.
בדרך כלל אנחנו מטיילים מלא
עכשיו ממש מתלבטים מה לעשות…
זה לא לא מטופל, אבל המציאות פה מורכבת מה לעשות..
וגם, לעצור בצד בזמן אזעקה ולקרוא לחיילים לאבטח, נניח שכן היו מספיק חיילים-אבל זה לסכן אותם מעבר למה שצריך...
(לחיילים יש עמדות שממוגנות חלקית.. ברור שאם יש צורך גם אם יש אזעקה הם בפעילות! אבל צריך לא ליצור צורך כזה סתם(
הי בנות,
בעלי מאוד רוצה לסוע כולם לירושלים לבקר את המשפחה שלו ואני מפחדת שתתפוס אותנו אזעקה בדרך ורוצה להמנע, הוא אומר שאני מגזימה וכולם נוסעים...
מרגישה רע שאומרת לא אבל באמת מפחדת, מה אתן חושבות? אני מגזימה?
מירושלים למרכז ובחזרה
הרבה פעמים במלחמה הזו
אני לא מפחדת
אבל הרבה אנשים כנראה כן מפחדים
כי הכבישים יחסית ריקים
מה שחשוב אם נוסעים
זה להחליט על אסטרטגיה מראש
מה עושים בזמן התראה/ אזעקה
כדי לא להיכנס ללחץ
(אני ממשיכה לנסוע
זה מרגיש לי הכי בטוח)
אני למעשה נמנעת מתחילת המלחמה לנסוע להורים שלי כי אזעקות ואין אצלם ממד, כי נהגים הרבה פעמים מגיבים בחוסר פרופורציה וזה יכול לגרום לתאונות
ולדעתי זה משו שיכול לחכות לימים רגועים יותר
בעלי במילואים והמשפחה שלי במרכז
נסעתי אליהם כל שבת הלוך וחזור עם הילדים
וואלה לא כל כך מפחיד אותי, לא יודעת. אגב בירושלים יש הרבה פחות אזעקות מבמרכז
מצד שני אני ממש מבינה את מי שמפחדת
הייתה לנו אזעקה בדרך והיינו באמצע שומקום. היה מאוד מפחיד...
אבל אין מה לעשות. חייבים להמשיך בחיים וחייבים להפסיק לפחד. וכשיש התרעה מוקדמת לחפש בוויז מקלט...
לא מסוגלת לתקוע את החיים שלי ברמה כזו.
אבל למרכז לא מגיעה בכלל ( בלי קשר למלחמה, פשוט אין לי מה לעשות שם)
לא יודעת מה באמת "נכון"
ההורים שם...
אין לי משפחה במרכז אז לא יודעת מה הייתי עושה אם הייתי צריכה. אבל בירושלים אין המון אזעקות, בערך כמו אצלינו, אולי אפילו קצת פחות. אז משפחה - זו משפחה
אם זה להגיע מרחוק לדעתי את לא מגזימה
ממש לא נעים להתקע בדרך עם ילדים קטנים
אם זה לשבת שלמה אולי הייצי טורחת
אבל בשהיל ביקור קצר לא בטוחה שהייתי יוצאת
הבאנו איתנו גם מזרוני יוגה כדי שאם נצטרך לשכב יהיה נעים יותר.
בעיני הכי חשוב זה להיות באמת רגועים ולא לשדר לחץ לילדים ולהפוך את זה לחוויה (זה באמת מצב לא נעים אבל לחץ לא עוזר), בפועל כשהייתה התראה בדקנו בוויז איפה יש מרחב מוגן קרוב והספקנו להגיע ולהתמקם בנחת...
אנחנו ממש רוצים לנסוע להורים, אבל אני מפחדת שתהיה אזעקה בדרך - אז אנחנו לא נוסעים..
אולי בעלי יסע לבד כדי לבקר אותם.
ממש שאת מפחדת
אבל מבינה גם את בעלך
אנחנו כן נוסעים
לא אצא לטיול במרכז או בהרי ירושלים, זה נראה לי פחות אחראי.
אבל נסיעה סטנדרטית שמאפשרת לפגוש משפחה ולשמור על איזושהי שגרה, זה חשוב ורצוי שווה את זה.
גרים קרוב למרכז, עם המון אזעקות. בכל האיזור הקרוב יחסית למדנו איפה כל המיגוניות והמקלטים, וכשיש התרעה נוסעים למרחב מוגן הקרוב. כמו שאמרו במחסומים המון פעמים יש מיגוניות, בתחנות דלק.. כך שיש מקטעים יחסית לא ארוכים שאם תתקבל התרעה לא יהיה לי מקום בטוח לעצור בו.
כן עושים השתדלות לשמור על ההנחיות אבל בהחלט נוסעים.
היום הגיעו אלינו משפחה ממש מכל הארץ, ב"ה גם מי שהיה בדרך ידעתי לומר להם בהתרעה לאן ללכת וב"ה הספיקו להגיע למרחב מוגן
לא היה לי רעיון אחר לכותרת חחח
נקרעתי בלידה הראשונה ותפרו אותי כמה תפרים, עד היום אני ממש מרגישה את התפר של החתך ותפר של קרע אחד (שנה וכמעט וחצי אחרי).
הייתי אצל פיזיותרפיסטית והיא נתנה לי תרגילי קיגל (ככה קוראים לזה?) ואמרה לי לעשות עיסוי פרינאום כזה באזור התפרים. את התרגילים אני משתדלת לעשות, לא חשה שיפור (אולי קצת מבחינת רצפת אגן שגם היא לא במצב וואו), אבל את העיסוי אני לא מעיזהההה פשוט לא מסוגלת לעשות לעצמי, לגעת שם. עושה לי חלחלה וצמרמורת ביחד..
עכשיו ב''ה בהריון שני ומלבד חוסר הנוחות הרגיל אני גם די לחוצה שאקרע שוב בלידה וח''ו יהיה כמו אז אם לא גרוע יותר..
אשמח לשמוע מנסיונכן האם נקרעתן שוב בלידות חוזרות? חוויתן כאב שוב בתפרים ישנים? ורצפת אגן חזרה לכן מתישהו לתפקוד נורמלי? ואולי יש לכן טיפים להרגעה של הצלקות מהתפרים שלא יכאבו כבר?
סורי על באריכות תודה לעונות!
כי חשבתי שאני בפורום אחר בניהולי, ששם מבקשים לכתוב בכותרת אם מדובר בהודעה על הריון/ לידה😅
לדעתי זה לא מענה מספק ,
היא צריכה לעשות עיסוי לצלקת,
מה שאת אמורה לעשות זה לתמיכה אבל לא מחליף..
הפזיותרפיסטית שהלכתי אליה אמרה שאפשר להגיע אליה לפני לידה והיא יכולה לעשות עיסוי כדי למזער את הסיכוי לקריעה של פתח הנרתיק כי זה מגמיש את השרירים.
לאזור שלום ב"ה
לידה ראשונה ואקום וחתך יזום
לידה שנייה - ספונטני, לידת בזק
ב2 הלידות תפרים (אותו רופא אגב😅) והוא עשה עבודה טובה ב"ה
בלידה ראשונה קרעים רציניים
בלידה שנייה חתך יזום
ההחלמה מהחתך הייתה הרבה יותר קלה
בלידה שלישית ורביעית קרע ספונטני קטנטן
מצטרפת להמלצה להחליף פיזיו
ברמה שחזרתי לרופאה מעל שנה אחרי הלידה. כאב לי שם ממש וגם הרגשתי את התפרים.
עברתי תהליך ארוך של פיזיו רצפת אגן וכמו שאמרת -
זה היה טוב לרצפת אגן, אבל לא עזר לתפרים.
מה שבאמת באמת עזר בסוף - היה ההריון והלידה הבאים 😅
מאחלת לך שזה יעזור גם.
מה שכן, בזמן הבדיקות הרופאה שלחה אותי לרופאה מומחית בתחום (דר' אושרת ברט המדהימה) שנתנה לי משחה הורמונלית למרוח שעזרה מאוד - אבל נקודתית, לא פתרה את הבעיה.
וכן אמרה לי שאם זה ימשיך - היא תפנה אותי לפתיחה של התפרים כי אולי עשו אותם מהודק מידי וזה מה שכואב. ב"ה שלא היה צריך בסוף...
בהצלחה ורק בריאות 🥰
בראשונה נקרעתי היטב ותפרו כנראה חזק מידי/עקום/ משהו כזה.
הרופאה אמרה שיש כמה דברים שיכולים לעזור-
או פיזיו שלא בטוח יועיל, או לתפור מחדש, או ללדת שוב.
החלטתי לחכות.
הלידה השנייה באמת סידרה את זה. אבל עד אז כאב לי. כנראה שנקרע ממש קצת, רק איפה שהיה תפור יותר מידי והכאיב לי.
אמרו לי שזה נפוץ שלידה חוזרת מסדרת את זה.
לא תפרו אותי בלידה השניה, רק בראשונה.
מומחה לנושא.
אישית אני נקרעתי בכל הלידות (3) אבל תפרו אותי ב''ה בצורה טובה וחוסר הנוחות עבר תוך כמה שבועות.
יש לי חברה שסיפרה לי אחרי לידה שניה שמאז הלידה הראשונה היא סבלה מהקרעים ובלידה השניה אמרו לה שרואים תפר עקום ותיקנו לה...
תפירה גרועה מאוד
לקח לי שבועות להתאושש, הציעו לי לתפור מחדש, אבל העדפתי לוותר.
לידה שניה חתך קטן ממש ממש, תפר קטנטן והחלמה מהירה.
לידות לאחר מכן ללא קרעים.
ארבע מתוכן עם תפרים. רק בראשונה הורגשו בכלל.. השאר היו קטנים ולא הורגשו בהחלמה. לגבי הראשונה, היה הרבה קרעים יחסית(לא חתך. ספונטנים אבל לא עמוקים מאוד)
התפירה היתה טובה . אבל שבועיים ראשונים כואבים לשבת לשכב לקום וכו'.
לאחר מכן השתפר עד שעבר לגמרי. לא נשאר לי מזה משהו אחכ. לא זוכרת שהתעסקתי עם זה
תרגישי טוב❤️
לידה ראשונה תפרים כי חתכו
לידה שניה תפרים כי האיזור נקרע מעט מעצמו
מהלידה השלישית והלאה עד החמישית ב"ה ללא תפרים.
אני חושבת שזה משתנה מאישה לאישה
יש כאלו שאין להן בכלל תפרים באף לידה
יש כאלה שכל לידה
יש כאלה לפעמים כן ולפעמים לא תלוי איך הלידה מתקדמת ..
ויש גם מיילדות שסתם מתערבות וחותכות שלא לצורך כי אין להם סבלנות (קרה לי לצערי)...
בהצלחה !!
קרעים משמעותיים (דרגה 3). כאבים לא נורמליי. הלכתי למוקד ואחד התפרים היו הדוקים מידי וזיהום.
ב"ה אח''כ השתפר ועבר. מכירה כאלה שהיו צריכים לפתוח ולתפור מחדש.
ב"ה שתי לידות הבאות לידות וגינליות (למרות הלחץ מהרופאים לקיסרי) עם חתך יזום.
אחרי לידה שניה היה מאוד קליל ביחס לראשון (גם הזדהם), ולידה אחרונה בקושי מורגש.
אז זה משתפר אצלי מלידה ללידה ב"ה!
ממליצה ללכת לבדוק את זה אצל רופא מומחה לקרעים.
*מאנונימי כי לא מעט מכירים את הרקע לידה שלי
היו לי מלא תפרים בלידה ראשונה. אחרי חצי שנה הגעתי למרפאה ייעודית בשערי צדק יש שם כירורגית שבודקת את זה, אצלי אכן היה משהו לתקן (בדקה ובמקום טיפלה, כל הסיפור היה 10 דקות בערך ...) רק אז התחלתי להתאושש. ומהר.
אולי שווה גם בזמן הריון ללכת לודא שהכל תקין. (רק כדי לא לסבול, לא בקטע של דחוף)
החלק המעודד שבלידה שניה היתה לי פתרונות קטנה ושירים מהיר, ובשלישית לא היו כאבים כבר אחרי שבוע.
שיהיה בקלות חוויה מתקנת!
מבינה שאין כלל, או שיעבור בלידה בע''ה אמן או שאקרע שוב ח''ו.. לגבי התגובות להחליף פיזיותרפיסטית, אני הולכת דרך הקופה אז מניחה שהמענה יהיה זהה בכל מכון, לא?
לא חושבת שהתפרים לא טובים כי תפרו אותי צוות שלם עם פלסטיקאי ומלא רופאים 🫣..
בע''ה מקווה שיעבור ובלי קרעים בלידה.
שוב תודה לעונות ❤️
גבוהה?(3 ומעלה)
כי לפי איך שאת מתארת שתפר אותך פלסטיקאי ועוד מלא רופאים, ככה זה נשמע
לבעיות מורכבות בקרעים ותפרים בפרינאום יש את דר' רויטל ארבל בשערי צדק.
פיזיותרפיסטיות שונות עובדות לעיתים בגישות מעט שונות. הם יכולות ללכת לקורסים שונים (כמובן אחרי ההתמחות בפזיותרפיה של רצפת האגן) וזה משנה את דרך העבודה שלהן.
ממליצה ממש לנסות
הדבר הכי חשוב הוא היכולת להניע את הגוף בחופשיות במהלך הלידה וביציאת הראש בפרט ולבחור את תנוחת הלידה לפי מה שהגוף שלך מבקש, מה שאומר ללדת בלי אפידורל.
זה גם מאפשר לך ללחוץ רק מתי שאת באמת מרגישה שזה נחוץ ולא מתי שהמיילדת אומרת, מה ששומר מאוד על הפרינאום. ואפשר גם ללדת בלי ללחוץ בכלל, ילדתי כך פעמיים. תקראי על רפלקס פליטת התינוק.
וגם עם אפידורל יש דברים שאפשר לעשות כדי למזער נזקים, ממליצה מאוד לקרוא על כך בספר לידה פעילה.
שאמנם יש הרבה דרכים להפחית סיכון לקרעים, אבל לא כל הסיבות לקרעים קשורות להתנהגות של היולדת. יש סיבות שקשורות גם למבנה הגוף, למנח של התינוק ועוד.
אני ב''ה ילדתי ב3 לידות טבעיות מהממות ונקרעתי בכולן, כך שחשוב לי שמי שנקרעת בלידה לא תרגיש אשמה.
לק"י
כולל לחיצות. וב"ה יצאתי בלי קרעים.
(אז לא שוללת את מה שגלי מטר כתבה, אבל לא הייתי שוללת אפידוראל רק בגלל זה או בונה על זה שאם אעשה משהו מסויים, אז בטוח שאצא בלי קרעים).
כמה וכמה לידות, כולן על הגב, עם אפידורל או משככים אחרים ולא נקרעתי באף אחת. יותר משמעותי להבנתי זה שמן שקדים.
ודרך אגב, באחת הלידות המיילדת רצתה להציע לי תנוחות אחרות וזה גרם להאטה רצינית בדופק של העובר, שהסתדרה כשחזרתי לשכב, אז כדאי להכיר שגם זה עלול לקרות
לק"י
כשעמדתי (או נראה לי שאפילו כששכבתי על הצד) זה גרם לירידות בדופק.
שהיא תעשה לך את העיסוי!
לא רק לתת הדרכה וזהו. זה לא מספיק.
גם בזה יש בחינה של לא נעים... אבל אולי יהיה לך יותר כל מאשר את בעצמך, וגם אפשר לחשוב על זה שזה מעין ללכת לאימון קשה אבל מחזק. קשה כי כואב וגם לע הכי נעים נפשית, אבל מרפא את הגוף.