סרטים לילדים 5-9אבןישראל

יש לכן המלצה לסרטים קצרים/ ארוכים לילדים בגילאי 5-9?

דברים חינוכיים וצנועים.

ממש אשמח להמלצות

ואם מישהי מכירה את " ניצוצות של קדושה ויכולה להמליץ לי/ דיס אשמח 

תודה רבה!!

אני מכירה את ניצוצות של קדושהמתואמת

סרטים נחמדים, חלק יותר חלק פחות... מעדיפה את הסרטים שבסגנון סדרות חינוכיות (כמו רכבת המצוות) ולא את הסרטים עם סיפורי המתח... (הילדים שלי אוהבים את הכול)

סרטונים קצרים שאצלנו אוהבים (יש ביוטיוב):

שלומי וסתם (מעין סדרה)

רחלי הקטנה (שלושה סרטוני אנימציה שמבוססים על סדרת הדיסקים)

מלבד זאת - הם אוהבים גם את ההצגות של נועה אריאל (שמוסרטות ואפשר לרכוש אותן).

וכמובן - בגן של דודו...

זה מה שזוכרת כרגע.

רצים למשנהבאר מרים
גם אני רציתי להמליץ על רצים למשנה 🙂!קמה ש.

בס״ד

(חלק מהשחקניות הן נשים ובנות, לנו זה בסדר אבל יודעת שיש שמעדיפים שלא)

מאיזה גיל זה מתאים?אביול
אצלי כולם נהנים מזה..באר מרים

הבנת העלילה בערך מכיתה א

הבנת המשנה בגילאים גדומים יותר כמובן...

אבל גם ילדי הגן מאוד אוהבים לצפות..

^^ כנ״לקמה ש.
אצלנו הילד בגן קצת פחד..בארץ אהבתי

זה לא מפחיד מאוד, ובכל זאת הוא התחבא או רצה שאני אחבק אותו כשראו עת הדמויות ה'מפחידות'.

הגדולה בבית הספר הכי נהנתה...

גם תלוי איזה מהעונותחילזון 123

נגיד מסכת סוכה יחסית לא מפחיד

ככל שמתקדמים בעונות זה באמת נהיה יותר ריאליסטי כזה  

מקפיצהאבןישראל

תודה על הרעיונות שהצעתן!

רוצים עוד אפשרויות 

אם למישהי יש עוד רעיונות טובים אשמח!

ניידת החלומותבארץ אהבתי

של ערוץ מאיר לילדים.

יש הרבה פרקים שלהם ביוטיוב (אם עושים מנוי יש יותר מבחר, אבל גם ביוטיוב יש הרבה).

כן רואים שם גם בנות/נשים, לא תמיד דתיות, אבל לא היה לבוש חשוף באופן שהפריע לי, עד כמה שזכור לי.

ובעיני הפרקים חינוכיים ויפים, לפחות מה שראיתי עם הילדים שלי.

תודה גם על זהאבןישראל

לא ידעתי שיש עוד פרקים בתשלום

תגדירי חינוכיים וצנועים....חילזון 123

פרקי בובות זה חמוד.

בובה של תיאטרון(אבל יש בזה בנות), וגם הצגות נוספות של אבני דרך.

יש ביוטיוב הצגות של אנדרדוס. הדייג ודג הזהב, חלומות במגירה, מערת האוצר.

מה עם דברים מצויירים לא יהודיים/דתיים?

אסתכל על מה שכתבתאבןישראל

קשה להגדיר אבל לא שטויות ולא דברים לא צנועים.

בנות אפשרי..

טוב אז מוסיפה קצת (עורכת)חילזון 123
עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ט באייר תשפ"ג 14:54

עבר עריכה על ידי חילזון 123 בתאריך י"ח באייר תשפ"ג 23:23

שלומי וסתם

צור משלנו

קשת וענן (ישן נושן, אבל אנחנו אוהבים...)

מצויירים חמודים-

טיגי הטיגריס, משפחת דובינשטיין

עיר המספרים

צ'רלי והמספרים

אולי העונות הראשונות של פרפר נחמד? (זה נחשב צנוע?)

באנגלית- ג'ורג' הסקרן (בעיני זה סביר)

מודה גם לכולן על ההמלצות!יעל מהדרום
ערוץ מאיראביול
רוצה להמליץ מאוד על ערוץ מאיראור עולה בבוקר

חינוכי, ערכי ,הומור משובח... מתאים לכל הגילאים . ממש נכס ומעשיר אותנו מבחינה משפחתית . אין לי שום נגיעה בדבר , ממליצה מאווד לעשות מנוי ולו רק  כדי לחזק כזאת מדיה נקיה ערכית ומלמדת  !!

אני חושבת שגם שם ''יש ויש''חילזון 123

לא הכל מתאים לכל גיל

וההומור הרבה פעמים לא משובח לטעמי  

יש באתר של הדברות לילדים ויש את מלכהלי0544אחרונה

פעם הבנות שלי ראו אפ אפ אפ ( לימוד הלכות לשון הרע,) שאני מאד אהבתי, בעיני היה נקי נעים חינוכי ומצחיק, ביוטיוב כמדומני

דרכים לויסות הורימדברה כעדן.

מרגישה שצריכה שיהיה לי רעיונות פרקטיים לארסנל הויסות שלי. חוזרת מהעבודה ישר לילדים ואז איתם עד 8 בערך עד שבעלי חוזר ואז ממשיכים לסדר את הבית לארגן את הילדים ומדי פעם בורחת לפלאפון.. אולי יותר מדי

איך מוצאים זמן לקבל איוורור? יודעת שזה קריטי וחשוב... מתי באמצע היום לשים את זה?

מה לעשות? רעיונות למה לעשות בזמנים האלו?

באיזה גילאים הילדיםהשם שלי

משנה אם את יכולה להשאיר אותם כמה דקות לבד.

אפשר לשבת לבד לקפה ונשנוש.

או לתת גם לילדים משהו לאכול/ לשתות.

ללכת לבד לכמה דקות לחדר עם דלת נעולה, ולעשות שם משהו שאת אוהבת. לקרוא משהו, לצייר וכד'.

כשבעלך חוזר את יכולה לקבוע משהו מחוץ לבית. אפשר משהו קבוע בתדירות שתחליטי.

זה יכול להיות לצאת להליכה/ חדר כושר/ שיעור/ חוג/ להיפגש עם חברה וכד'.

עד גיל 11מדברה כעדן.

באמת צריך לראות איך יש לי אפשרות להכניס בערב...

שייך שהגדוליםהשם שלי

יקחו את הקטנים לגן שעשועים, או משהו כזה?

זה גם יכול לתת לך זמן התאווררות.

אפשרoo

לקחת יום בשבוע שאת לא חוזרת ישר לבית ויוצאת להתאוורר

לקחת הפסקה קבועה כשהוא מגיע

למצוא הפסקות קטנות בין לבין גם בעבודה וגם בבית

הפסקה זה בעיקר לנשום רגע לעצור

לא חייבים לעשות משהו

הכי טוב - אם את יכולה לבקש מהגדולים שישמרו על הקטנמתואמת

אולי שיעשו להם קייטנה, ואז להיכנס לחדר לחצי שעה (בלי הטלפון, או לפחות בלי לגעת בו) ולעשות משהו שאת אוהבת- לקרוא, לצייר לנגן, סתם לשכב ולנוח...

אם זה לא אפשרי, אז לדעתי חצי שעה של סרט זו לא מילה גסה... גם אם את צריכה להישאר לידם, את יכולה להרכיב אוזניות (כדי לא לשמוע את הסרט) ולנוח מעט.

זה באמת קשוח נורא, שאין זמן למנוחה במהלך היום...

תודה רבה!מדברה כעדן.

בזכות שהתחלתי לחשוב על זה לעומק, דיברנו בעלי ואני וזה באמת יקבל מענה יותר רציני... תודה!

השנקל שליכל היופי

אם אפשרי ואת לא הולכת ישר לאיסופים.

לשבת חמש דקות בשקט שלך לפני שאת נכנסת הביתה.

להקל על עצמך במה שאפשר בשגרה השוטפת בבית ולהרשות לעצמך לנוח קצת תוך כדי, בהנחה שהם לא מחריבים את הבית אם את יושבת רגע.

להנמיך סטנדרטים כי ככה זה בית עם ילדים.

לזכור שמותר לנוח גם אם הבית מבולגן...

ומדי פעם גם לצאת להתאוורר, לחוג או משהו כיפי אחר.

וואו זה קשוח...אוהבת את השבתאחרונה

אם יש לך אפילו 10 דק כמו שכתבו לשבת הלי הטלפון וגם איתו לפני שאת אוספת זה נראלי ממש מדהים..

והכי טוב שבאמת אתם חושבים על זה מסודר.. זה קריטי.. ובזוג פתאום אפשר להגיע לתובנות מדהימות הרבה יותר מלבד...

מחפשים את הבית הבא שלנואני..123

היי, אנחנו זוג עם שני ילדים, גרים בירושלים ומחפשים לעבור לישוב, העניין הוא שיש כמה דברים שחשובים לנו, אז אשמח לשמוע הצעות למקומות..

קודם כל חשוב לנו מקום תורני, שבית הספר בו הוא נפרד, סגנון נעם/ תתמ"ד וכד'. ושגם תהיה בו תנועת נוער נפרדת כמו אריאל (או בני עקיבא אבל שמתפקד כמו אריאל- סניף בנים וסניף בנות).

עוד דבר שחשוב לנו שכן תהיה קרבה לאיזשהי עיר, מבחינת מקומות עבודה (עד בערך חצי שעה נסיעה לאיזשהי עיר).

ודבר אחרון- שיהיה עד שעה מירושלים.

הכי היינו רוצים אזור גוש עציון אבל אני לא בטוחה שיש ישוב בסגנון הזה מבחינה דתית (חוץ מכרמי צור אבל הוא 45 דקות מירושלים וזה קשוח מבחינת נסיעה למקומות עבודה).

ממש אשמח אם תוכלו לעזור לנו, הכי התחברנו בנתיים לסגנון כמו מבוא חורון, בני דקלים, שומריה. היינו רוצים לשמוע מה עוד יש בסגנון הזה..

מה עם בית מאיר/כוכב יעקב/בת עין?שימושית

יד בנימין בסיגנוןSeven

קצת פחות משעה לירושלים

בשומרון7410

יש את קהילת נצרים בעיר אריאל, 50 דקות מירושלים, סניפי בני עקיבא נפרדים, ת"ת נפרדים לבנים ולבנות

גם ביישוב עלי (בערך 40 דקות מירושלים)- ממה שאני מכירה יש הרבה סגנונות וביניהם יש הרבה מהסגנון שלכם- סניף אריאל, ת"ת נפרדים וכו

לא מכירה את שניהם אישית אבל ממה שאני יודעת מאנשים שגרים שם יש שם קהילות מקסימות נחשבות מאד איכותיות, מיקום פצצה (שעה מירושלים שעה מהמרכז)..

ממה שאני מכירה קהילת נצרים באריאל מאד דומה בסגנון7410

לשומריה

אני גם חשבתי על כרמי צוררינת 24

זה אולי 45 דקות נסיעה בשיא הפקקים (תלוי גם איפה בירושלים) אבל יכול להיות גם חצי שעה אם יוצאים מוקדם יותר.

אולי נוף איילון? פחות תורני ממבוא חורון, למשלמתואמת

אבל יש שם סניף בני עקיבא נפרד וגם סניף אריאל ששייך לישיבת שעלבים. יש שם גם בתי ספר נפרדים, וגם אולפנה וישיבה.

כדאי לבבר לעומק אם זו רמת התורניות שמתאימה לכם.

בכל אופן, המרחק הוא חצי שעה נסיעה מירושלים.

אחד הניקים שהגיע לשרשור בטעותיעל מהדרום

לק"י

נתן לי בפרטי קישור לשרשור אחר שיכול לעזור:

מחפשים מקום מגורים - הריון ולידה

בית אל, כוכב השחרילדה של אבא

אולי מגרון? או פסגות?בארץ אהבתיאחרונה

מגרון ישוב צעיר יותר, קטן יותר, תורני, הרבה משפחות בסגנון הר המור, יש תנועת אריאל בישוב, הילדים לומדים בביה"ס פסגות - בי"ס עם כיתות נפרדות, צוות תורני, הילדים יותר מגוונים מבחינת רמת דוסיות (כי יש שם גם את ילדי פסגות). חלק מהמשפחות שולחות את הבנים לת"ת מכמש. אין יכולת או קופ"ח בישוב אבל שער בנימין במרחק נסיעה קצרצר. אין אוטובוסים לתוך הישוב אבל זה ממש מרחק הליכה מתחנת הדלק ששם עוברים כמעט כל האוטובוסים של בנימין.

יחסית קרוב לירושלים, בלי פקקים זה בערך 10 דקות לפסגת זאב (אולי טיפה יותר). בתקופה האחרונה לדעתי אין המון פקקים, ולרוב הדרכים די זורמות.

פסגות גדול יותר (גם לא ענק ביחס לישובים הגדולים, אבל גדול ביחס למגרון). יש יותר גיוון מבחינת הרמה התורנית, אבל יש גם לא מעט משפחות תורניות. יש בישוב סניף בני עקיבא נפרד (אבל זה לא נפרד הרמטי כמו אריאל). יש מכולת, קופ"ח (לפעמים צריך ללכת גם לישובים קרובים כי הקופה קטנה ולא תמיד יש מה שצריך, לפעמים סגור וכדו'). יש אוטובוסים אבל בתדירות די רחוקה (כ-12 ביום).

גם די קרוב לירושלים. בלי פקקים זה כ-20 דקות לפסגת זאב.

מחפשת רעיונות למשחק משפחתי לסוכותמתחדשת111

גילאים מ3 והלאה עד כמעט 70.. כולל סבא וסבתא

אשמח לרעיונות

צריך להיות דווקא קשור לסוכות?בארץ אהבתי

מה כמות האנשים (בערך)?

אולי תעבירי לפורום הו"ל, יותר פעיל שם אז יש יותר סיכוי לקבל תשובות לפני שיגיע המפגש המשפחתי..🤭

20 בקירוב..מתחדשת111

הריון ולידה?

כן, זו היתה הכוונה...בארץ אהבתי

פשוט יש שם הרבה יותר תנועה. זה כבר מזמן לא רק בנושאי הריון ולידה🤭

(השרשור שלך לגמרי מתאים גם לפה, פשוט בגלל שראיתי שאין לך תגובות, ובטח יש לך דד ליין די קרוב, אז הצעתי לשאול גם שם).

רעיונות שעולים לי -

• משחק הכתרים (עם מושגים שקשורים לסוכות, או מושגים משפחתיים, או שילוב)

• אפשר לעשות גם משהו בדומה לאליאס - הרבה כרטיסים עם מושגים (כנ"ל, קשורים למשפחה או לחג או שילוב) שצריך להגדיר ולתת לאחרים לנחש.

• אפשר טאבו - דומה למשחק הקודם אבל עם מילים שאסור להגיד.

הכל פה קצת מתבסס על קריאה, אבל אם הרוב קוראים הקטנים יכולים להשתלב לדעתי.

זה בכיוון?

2 משחקים מוצלחים אבל לא קשורים לסוכותשימושית

אם רלוונטי- אכתוב

כן כן!!מתחדשת111

בפנים-שימושית
  1. מצמידים לכל משתתף במצח הוראה בסגנון- כששותה מים לבקש ממנו להעביר משהו מהשולחן, כששואל שאלה לדפוק על השולחן, כשמדבר עם איקס לבוא לשבת בינהם וכו', במהלך הסעודה משתדלים לשים לב מה האחרים עושים ולהגיב לזה לפי ההוראה, וכל אחד צריך לנחש מה ההוראה שיש לו על המצח. אזהרת פרצי צחוק לא צפויים

2. כל משתתף מקבל דף ועט שעליו הוא רושם מספרים מ1 עד 200 (אפשר לקצר גם ל150) ויש קוביה שעוברת בין המשתתפים וזה הכללים-

• כל פעם מישהו אחד כותב, הראשון שמתחיל זורק קוביה אם יוצא שש הוא מתחיל לכתוב ומעביר את הקוביה למשתתף הבא

• למשתתף הבא יצא שש- הראשון מפסיק לכתוב והוא מתחיל, יצא לו 3 הראשון ממשיך חכתוב אבל מעבירים את הדף משתתף אחד ימינה והמשתתף שכותב את המספרים ממשיך לכתוב מהמספר האחרון בדף שהוא קיבל (אם לא כתבו כלום אז מאחד, אם המסםר האחרון הוא 32 אז הוא ממשיך מ33 והלאה), אם יצא לו 4 הדפים עוברים ימינה וכנ"ל בקשר לכתיבת מספרים.

• כל אחד שזורק קוביה מעביר הלאה את הקוביה למשתתף הבא

• המשתתף שכתב את המספר הסופי (מאתיים או 150) הוא המנצח

אז מה תיכננו לעשות בסוףמתחדשת111

ולא יצא....

האתרוג שנעלם..

חדר בריחה בתוך הסוכה

כל הילדים מקבלים זכוכית מגדלת או כובע חמוד

והם הבלשים שמחפשים את האתרוג

כותבים חידה לגבי מיקום האתרוג, והם מחפשים את הפתרון ברחבי הסוכה, אם הם עונים נכון ומוצאים את המיקום- מגיעה חידה חדשה עד שהם מסיימים.. מערבים גם את המבוגרים, כי החידות הבאות נמצאות גם אצלם.. הילדים עובדים כיחידה אחת, עוזרים אחד לשני, בלי תחרותיות

ועוד משחק חמוד שחשבנו לפזר חישוקים גדולים ולשחק במשחק הכסאות, החישוק- הוא הכסא

אלא שזה שונה מהמשחק הרגיל: המטרה היא לא להשאיר אף אחד בחוץ, למרות שעם הזמן מורידים חישוק ועוד חישוק.. הם צריכים להיות יצירתיים ואולי להחזיק חלק מהמשתתפים בידיים, על הכתפיים, ועוד.. העיקר שאף אחד לא נשאר בחוץ!

חג שמח!!!

המשחק חישוקים זה מהמם! שומרת לי שימושית

איזה רעיונות חמודים! החישוקים מתאים גם לימי הולדתיעל מהדרוםאחרונה

צילומי בת מצווה??מותק 27

אשמח לעצתכן

הגדולה חוגגת אוטוטו בת מצווה בעזרת ה',

הצעתי שאני אצלם אותה בכל מיני מקומות ואארגן באלבום דיגיטלי לפיתוח.

היא קצת התבאסה, רצתה שצלמת מקצועית תצלם אותה..

כנראה כי חלק מהחברות צולמו על ידי צלמת עם ביגוד מתאים וכו.. על אף שיש כאלו שבכלל לא עשו צילומי בתמצווה..

וביררתי עם צלמת, ממש יקר! סביבות 2500 שח צילומים כולל איפור ותלבושות לאותו היום וכולל אלבום דיגיטלי שיהיה מונח באירוע...ממש מוגזם לדעתי.. מנסה לחסוך זאת...

בכל זאת אצטרך צלמת לאירוע עצמו, או צלמת מגנטים.. שיהיה תיעוד (אין לי מישהו מהמשפחה שיכול לצלם...)

מה דעתכן?

חחח בסדרחילזון 123

אבל עדיין אני בעד קצת להוריד סטנדרטים

השקעתי אבל עדיין מה שעשיתי לא היה נראה ברמה של צלמת מקצועית

רעיון למתנה לגיל שנה? שאלו אותנו מה אנחנו רוציםאנמונימי

אשמח לרעיונות

מזל טוב!! תשאלי בפורום הריון ולידהיעל מהדרוםאחרונה

לק"י

לשם מתאימות שאלות על הגיל הזה.

פורום אמהות מיועד לגילאי בית ספר ומעלה.

טקס בת מצווהגלי מטר

שלום לכן!

אנחנו לקראת בת מצווה ראשונה ב"ה ואשמח לשמוע רעיונות לתוכן משמעותי. הכוונה היא לא הפעלה אלא טקס מרגש שבו יש תוכן משמעותי שעוסק במהות היום.

עלה לי רעיון לבקש מהדודים שכל אחד יבחר איזו מצווה ויכתוב עליה קטע קצר שבו הוא מסביר מה מיוחד בעיניו במצווה הזו ומברך את בת המצווה שתתחבר אליה ותזכה לעסוק בה. ואולי יתן איזו מתנה סמלית שקשורה לעניין.

הרעיון מוצא חן בעיניי אבל אני לא בטוחה שזה יעבוד טוב כי ב"ה יש 9 דודים ועוד סבא וסבתא משני הצדדים, זה יוצא כבר 11 אנשים שידברו וזה נשמע לי כבד וארוך מדי, ומצד שני אי אפשר להזמין רק חלק מהדודים לברך.

אני מציינת שבמסיבה יהיו משפחה וחברות.

אם יש לכם רעיונות איך לשכלל את הקונספט הזה ולהתאים אותו או שיש לכן רעיונות אחרים לטקס משמעותי ומעניין אני ממש אשמח לשמוע.

אני מרגישה בצורך בטקס כזה כי לא יהיו ריקודים, הילדה לא רוצה. תהיה יצירה בהתחלה שמיועדת לכולם, אז חשוב לי שחוץ מזה ומאוכל יהיה משהו משמעותי מורגש.

תודה מראש!

אולי לפי אותיות השם?מאוהבת בילדי

למשל שרה-

ש- שלום

ר- ראיית הטוב

ה- התמדה

ואז לקרוא לדודים להקריא ברכה ולתת מתנה.

ובטח שאת יכולה לקרוא רק לחלק מהדודים.- נגיד את הדוד הגדול או נציג מכל צד, אולי רק סבא וסבתא.

תלוי כמה אותיות או רעיונות יש לך

אהבתי את ההצעה שלך 👍שימושית

זה רעיון נחמד אבל קצר לנו מדיגלי מטר

יש לה רק 3 אותיות בשם ורציתי שהחלק הזה יהיה יותר מ5 דקות. אז אפשר את זה ועוד משהו בנוסף, או ללכת לכיוון אחר...

תודה על ההצעה!

אשמח לשמוע עוד רעיונות

אפשר עם שם המשפחה..טארקו

הייתי בבת מצוה שהיה קליפ יפהפהשימושית

שהסריטו את נערת בת המצוה ב'מסע גילוי' איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את ה'

לא זוכרת מה בדיוק היה בסרטון, אבל היה שיחה של הבת עם סבים- סבתות שלה, המורה בבית ספר, חברה, דודים אחים

וכן הסרטה שלה אורזת מצרכים בארגון חסד, ועורכת שולחן שבת, זה היה מיוחד.

כיוון מעניין, תודה!גלי מטר

לחשוב איך התכונות שלה עוזרות לה לעבוד את השם. הבת שלי ממש תתפדח אם נרצה לעשות לה סרטון כזה, היא לא תשתף פעולה, אבל אפשר אולי לכתוב ברכות ולתת מתנה סמלית לפי כל תכונה.

אני חושבת יחד אתכן, אולי להכין מצגת ולחפש סרטון קצרצר או תוכן אחר לפי כל תכונה ואז להסביר איך זה מחבר אותה למצוות

היא תתפדח מהרעיון שהיא מסורטת או מהתוכן?שימושית

עם התוכן היא תסתדרגלי מטר

היא פשוט לא תרצה להסריט את עצמה. אבל אולי אפשר להסריט את הדודים שידברו על מצווה מסויימת ויחברו אותה אליה, בסרטון נוכל לעשות את זה קליל וככה כל הדודים יוכלו לקחת חלק. נשמע שאפשר לפתח את הכיוון הזה

אולי אפשרעוד מעט פסח

שהיא רק תקריא טקסט, ושבסרטון עצמו יראו דברים אחרים (שקשורים לטקסט, אבל לא רוצה עצמה)?

עוד רעיון של סרטון שעשינו לשבע ברכותשימושית

אבל יכול להתאים גם לבת מצוה, הסרטנו דודים ובני דודים שנזרק אליהם אליהם דף מכווצץ לכדור, וכשהם פותחים את זה יש הודעה שאיקס- וואי מתחתנים (להמיר את זה שלאיקסית יש בת מצוה)

ואז הם מאחלים משהו בצורה חמודה (נניח אחד רץ מהר הביתה לקרוא לאשתו ולילדים, והקריא בצורה דרמטית את ההודעה ואז כולם הסתכלו אחד על השני כאילו הם ממש בשוק ואמרו במקהלה- זה סופי? אז נשאר לנו רק לאחל מזל טוב ושהבית שתבנו יחד יהיה מלא בצחוק, בחום ואהבה!)

איזה מושקעגלי מטר

נשמע מאוד חמוד, תודה

עשו לנו משהו כזה לקראת החתונהחושבת בקופסא

אבל בלי הודעה שמתחתנים. כל קרוב משפחה טפס בסרטון נייר מקומט, פתח אותו, והיה כתוב שם מילה או משפט עם גימטריה שזהה לשם שלנו ולפיה היה צריך לברך. בסוף הברכה המברך קימט של הדף וזרק לצד השני, ככה שבסרטון הבא נראה כאילו הם תפסו את אותו הדף מהמברך הקודם.

זה היה ממש חמוד, והגימטריות היו מעניינות וחלקן הזויות.

דווקא לבת מצווה נראה לי שטקס ארוך ומיגע עם דבר תורה ארוך מכל הדודים יכול לא להתאים לקהל של הבנות. אולי באמת אם משלבים את זה בקלילות והומור בלי לאבד את התוכן?

מסכימהגלי מטר

בזכות הרעיונות שלכן הבנתי שלהכין סרטון ערכי מהדודים זה הרבה יותר מתאים

אולי ליצור מזה סרטון?יעל...

כלומר, שלא בכל פעם יקום דוד וידבר. אלא להסריט מראש. לערוך את זה באופן יפה וכייפי. ככה גם מקצרים ומדייקים את הנאמר.. אפשר להוסיף תמונות שלה או סרטון שקשור למצווה שנאמרה..

נשמע מגניב, גם אני בדיוק חשבתי על זהגלי מטר

באמת יש כאן הרבה אפשרויות כשהופכים את זה לסרטון. אני מחפשת איך לעשות את זה קליל ולהוסיף אולי גם הומור וקטעים מיוחדים.

איזה כיף שאתם עוזרות לי, כל הצעה נוספת בכיוון תתקבל בברכה!

מה שאנחנו עשינופלספנית

בעזהי"ת

בסרטון.

עשינו בסגנון 'סליחה על השאלה': כתבנו מראש כמה שאלות- חלקן נוגעות לילדה (מה אתם מאחלים לה, איזה תכונה טובה אתם רואים בה, מה הדבר הראשון שעולה לכם לראש כשאתם חושבים עליה) וחלקן נוגעות בתוכן של האירוע (למשל אם זה על חסד- איפה החסד פוגש אותך ביומיום, אם זה על הודיה- על מה אתה מודה בחיים שלך, אם זה על שמחה- מה הדבר שמשמח אותך, אם זה על תפילה- לאיזה חלק בתפילה אתה הכי מחובר.. כאלה).

את הסבים והסבתות הסרטתי בעצמי עונים על כל 6 השאלות. מהדודים ביקשתי שמי שרוצה ישלח סרטון קצר שבו הם עונים על שאלה אחת או שתיים מתוך הרשימה, לבחירתם, והזמנתי גם לצלם בני דודים/אחיינים עונים על שאלה אחת, אפשר גם בזוגות.

בגלל האופי של הסרטון הזה, יש לך שליטה על האורך והטקסט. למשל אם מישהו ענה תשובה ארוכה, את יכולה לחתוך רק קטע קצר.. ככה בסופו של דבר יצא סרטון של נגיד 7 דקות (לשש שאלות), אבל משתתפים בו 6 סבים וסבתות באופן משמעותי, ועוד 4 דודים, ועוד 3 אחים של ילדת בת המצווה, ועוד 16 בני דודים משתי הצדדים, וגם נתתי אופציה לכוווווווווולם פשוט לא כולם ניצלו את ההזדמנות. אבל אין פה עניין של להעלב כי בסוף כולם קיבלו הזדמנות.

רעיון ממש מיוחד, תודה!גלי מטר

אנחנו נתנו למשפחה ערכיםמתיכון ועד מעון

כל אחד בחר ערך ונתן עליו מתנה קטנה והסבר קצר, היה יפה לטעמי

תוכלי להביא רעיונות?מותק 27

הערכים שנתנומתיכון ועד מעוןאחרונה

בטחון בכוחותיך, אהבת ולימוד תורה, אהבת העם, אהבת הארץ ותרומה למדינה, קיום מצוות, עמל ויגיעה, חסד ועזרה לזולת, ענווה וצניעות, חברות, עין טובה ולימוד זכות, משפחה, שמחה

בבר מצווה שהייתיעוד מעט פסח

ביקשו מכל דוד לתת מתנה סביב ערך מסוים שההורים רצו.

ואז בשבת כל אחד הביא את המתנה והסבירו איך היא מתקשרת.

אבל בגלל שזה היה שבת, פיצלו את זה ל-3 חלקים. כי באמת יש אנשים שלא יודעים לקצר ומטריחים את הציבור...

הייתי מציעה רק לסבא ולסבתארינת 24

4 זה מספר מעולה.

והרעיון הזה מקסים!!!

(אם בכל זאת את רוצה גם דודים את יכולה לרשום בוואטסאפ המשפחתי שאת מחפשת 2-3 מתנדבים ואז זה לא יוצא "לא נעים" שלא הזמנת מישהו)

מקווה שזה פורום מתאים, אבל אני קרובה מידי למאה.שימושית

וזה לא מאה שמח כי זה מאה קילו

אז חשבתי אולי לפתוח שרשור דיאטה יעזור לי, ובשרשור הזה נשתף-

שעשינו פעילות גופנית

שאכלנו בהתאם לרצוי

נשתף/ נבקש רעיונות לפתירת אתגרים שעומדים בדרכינו

וניתן כח ועידוד להתמיד בשינוי ולהפוך את הדיאטה לאורח חיים.

משתדלתשימושית

מה איתך היום?

הי, אשמח לתמונות של שולחן בת מצווה מי שהכינהמותק 27

מתכוונת לשולחן קינוחים,

לא שולחן ממתקים..

תודה מראש

מקפיצה לך. אולי בגוגל יש רעיונות?יעל מהדרום

בפרוג יש הרבה רעיונותבית פרטי

מתכונים ותמונות

חפשי 'בר מתוקים בר/בת מצווה פרוג' ויהיו לך הרבה תוצאות

מזל טוב ובהצלחה!

תודהמותק 27אחרונה