היי..
בעוד שבועיים יש לי בחינה עם כמות אדירה של חומר שאני אפילו לא ברבע כרגע..
הקשר עם ההורים של בעלי- לא משהו.. כלומר, מתחת לפני השטח... אבל כולם מרגישים את המתח. בפרט אחרי חג שני של פסח, שבו ביקשנו להגיע לליל הסדר ודחו אותנו. ביקשנו להגיע לשבת פסח- דחו אותנו בטענה שלא נעים לחמותי לארח כשהיא לא תספיק לבשל בעצמה, ואז שלחו את האחות כאילו היא יזמה - לומר שנבוא בחג שני. הלכנו (למרות שהיה לי חשוב שההורים שלי לא ישארו לבד בפסח שני- נשארו לבד). בחג שני אחות אחת הזמינה, השניה התקשרה לומר שחמותי אמרה שאבשל 2 תבשילים וסלט. כ"כ התעצבנתי. רוקדים לפי החליל שלה. רציתי לבוא בשבת והיא אמרה שלא נעים לה לארח כי היא לא מספיקה לבשל אבל בחג שני היא חילקה את כל האוכל בין הבנות והכלות כך שהיא לא עשתה כ ל ו ם!! רק בישלה לעצמה סיר מרק כדי לא לאכול ממה שאנחנו הכנו כדי שלא תצטרך לומר תודה או לפרגן. למחרת החתן ובעלי עשו על האש- בזמן ההכנות חמי וחמותי נכנסו לישון בלי הסברים, בלי בבקשה, בלי תודה. העיקר לא אירחה בשבת כי לא נעים לה לארח ככה..
אז כן, כשאחות 1 התקשרה בנוגע לתבשילים התעצבנתי וזה יצא ששיתפתי אותה (היא עצמה אמרה לי שזה עיצבן את כולם אבל אפחד לא אומר מילה, אמרה לי ש'גם ככה אני לא מגיעה כל השנה כמעט, אז פעם בשנה אין לי בעיה להכין לה מה שהיא רוצה'). והאחות 2 בסוף החג, לא יודעת מה חשבתי לעצמי, הרשיתי לעצמי לומר בתגובה לטענה שלה שאמא שלה נפגעה שיצאנו מהר אחרי צאת החג ולא חיכינו למופלטות (שהיא בכלל לא אמרה שהיא מתכוונת לעשות או שנישאר) אז אמרתי- קודם שתלמד להגיד שלום, תודה ולהתראות כמו בנאדם אח"כ אולי נרצה להישאר (היא לא אומרת לי שלום, אני שואלת מה קורה? היא לא עונה לי.. ). אז ענתה לי בצורה לא יפה שגם בעלי היה בשוק- 'על מה לומר לך תודה? צריך להגיד להם תודה שאירחו אותנו, הם עשו לא מעט..' (באמת באמת שלא עשו כלום, אה מלבד לקנות בשר לעל האש..אפילו את הניקיון בצאת החג עשינו הילדים והחתנים והכלות)
עזבו שהתעליתי מעל עצמי וניגשתי לחמותי לבקש ברכה אחרי הקידוש- מה היא עושה? דוחפת לי את היד שלה לפה כדי שאנשק לה את היד. בפעמים הקודמות באמת נישקתי. אבל הפעם פשוט לקחתי את היד שלה ולחצתי לה אותה ואמרתי חג שמח. היא בירכה אותי בשקט והסתובבה בלי לומר מילה. אמרתי לה בקול- תודה חג שמח.
למחרת חמותי התקשרה אליי, ניחשתי שזה בגלל שהבת שלה (אחות 2) אמרה לה שאמרתי שלא אמרה לי תודה ושלום, וכנראה רצתה לעקוץ (כמו שעשתה כמה פעמים) שיצאנו מהר בצאת החג)- לא עניתי כי לא שמעתי את הטלפון ואז גם לא חזרתי כי לא רציתי לשמוע טענות כי אני לא יודעת לענות לה מבלי לרעוד. ואחרי שמנתקת את השיחה אוכלת לעצמי את הלב למה לא אמרתי ככה וככה- אז העדפתי להתעלם.
ביום העצמאות, הרגשתי לא נעים בכלל שהיה לנו יום פנוי ולא נקפוץ לבקר, אז יזמתי מעצמי ללכת לבקר עם הילד- הגענו והיא אפילו לא יצאה מהחדר.
ביום שישי, בעלי התקשר לומר שב"ש, אז ביקשתי שיעביר לי את השיחה שאולי זה יעזור קצת ליחסים (אני עושה את זה בעיקר בערבי חג, לא כל שישי, אבל חשבתי להתחיל ככה..) היא עונה לי בצורה יבשה- רק ב"ה בסדר. שאלתי שוב- איך את מרגישה איך הרגל (שאמרה פעם שכואבת לה והיא מטפלת)- ענתה אותו דבר ב"ה בסדר. ראיתי שאין רצון מצידה לדבר אז אמרתי טוב, שיהיה לכם שב"ש. ענתה שב"ש וזהו.
עכשיו לפואנטה,
שוב אחותו (2) מתקשרת לומר שרוצים להתכנס בלג בעומר, ונהיה רק הם ואנחנו (כלומר ההורים, אחות 2, ואנחנו, והרווקים בבית). והם מתכנסים רק ב 7 בערב- שזו שעה שהבן שלי כבר נכנס לישון.
אני חוזרת מהגן ב 16:30 אחרי נסיעה באוטובוס וצריכה שוב לצאת עם התינוק אחרי שעה וחצי באוטובוס. כשהוא עייף.
וזה במקום ללמוד.
ביקשתי שאם אפשר להקדים את שעת המפגש לסביבות 17:00- אין אפשרות . לא יודעת למה.
בגלל שאנחנו כרגע לא מגיעים שבתות, ובעלי כן רוצה להגיע (הוא רוצה כי הוא יודע שבלעדיו הם לא יעשו על האש, וזו התוכנית),
אז חשבתי כן להגיע כדי להתחשב בו- הוא גם רוצה להיות בחברת המשפחה שלו. ואני לא רוצה שיפספס בגללי.
אז עזבו את המבחן שלי, מה אעשה עם הילד שיהיה עייף וירדם בטח ואנחנו נוסעים באוטובוס חזרה עולים במדרגות .. עלול להתעורר. ויהיה עייף למחרת במעון.
בעלי אמר לי הבוקר שהוא נוטה להחזיר תשובה שלילית אבל אני יודעת שהוא רוצה.. אז אמרתי לו שיחכה עם זה..
אולי זה לא נורא כמו שאני חושבת?
הרי יש לה טענות שאני לא שוטפת כלים ולא עושה כלום (וזה לא נכון.. נכון שאני לא שוטפת כלים כי וואלה יש מי שיעשה! יש אחיות רווקות שלא זזות כשמגיעים הנשואים ואם אני אתחיל אז זה יהיה כמו עם הסלטים בשבתות כשהייתי עושה הן היו מתקשרות על הבוקר בשישי כל 5 דק'. מתי אתם מגיעים ? מתי אתם מגיעים ? החדר הפוך ומלוכלך בשערות- 'חיכינו לכם שתבואו ותעשו'- זו התשובה שקיבלנו מהם. )
אז אני שואלת את עצמי- בשביל מה שאלך למקום שאני לא רצויה בו? היא אמרה לי אז- שלא נעים לה בחברתי. בשביל מה היא 'כאילו' מזמינה? כאילו לא היא הזמינה אלא האחות יזמה.. האגו לא נותן לה להזמין אותנו.
סליחה שיצא לי ארוך מידי..
מה הייתן עושות?