תנו דוגמאות לשאלות פילוסופיות שמעסיקות אתכםתיון

מחפשת נושא למאמר בנושא- שמרנות, פוסטמודרניזם, מרקסיזם, שמאל וימין ופמיניזם והיחס של היהדות הדתית/ החרדית לכל אלו.

אפשר גם תחום דומה

יש כמה שאלות פילוסופיות מעניינות וקשות לפיצוח:פ.א.

מדוע יש סביבנו אנשים שרעים מטבעם, לא מתחשבים בזולת, מפריעים, מרעישים, מתנהגים בגסות? (או בקיצור: הישראלי המכוער).  

מדוע הכסף והתגמול הכספי מניע אותנו? 

וואו איזו פילוסופיה עמוקה וביקורת נוקבת על החברהחושבת בקופסא

אנשים חצופים קיימים בכל עם/ לאום/ מגזר/ נטייה/ מין/ קבוצת גיל/ וכל דרך אחרת שבה אפשר לקטלג בני אדם.

התלונה הנדושה על ה"ישראלי המכוער" לא תקפה רק לישראל לכל בני האדם- לא כולם נחמדים.

אנשים שבעצמם לא כאלו נחמדים חוזרים על התלונה הזאת כי זה גורם להם להרגיש עליונות אותם פשוטי עם נוראיים בלי באמת להוסיף משהו טוב לעולם "לפחות אני יותר טוב מהאלו" ועוד להרגיש עמוק ומוסרי תוך כדי. 100% התנשאות מוסרית חסרת משמעות.

וואו, אני לא כ"כ מסכימה עם המסקנות שלכם..מקופלת
וגם עם אלה שכתבו דומה למטה..

אנשים רעים יש בכל מקום זה נכון.
אבל אני מאמינה (בטוחה יותר מדויק), שאנשים מטבעם הם לא רעים.
הרוע מתגלה מהם בגלל *שרע להם*, זה לא פשוט לספוג את זה מאותם אנשים. לפעמים זה מוציא ממך את הרע של עצמך.
זה ניסיון קשה. מניסיון.

אבל אנשים שעברו קשיים בחיים, ואתגרים לא פשוטים. ובכללם; טראומות, אובדנים, דיכאון וכד' - זה אנשים שמטבע הדברים קשה להם יותר.
להגיד שהם רעים? זה לא נכון. הם פשוט צריכים טיפול.

המצב של בריאות הנפש פה בארץ טעון שיפור רציני. כבר החל מגיל הרך.
אין מענה ממשלתי בעניין.
בגיל הרך זה מאוד מאוד בולט, ילדים מחכים חודשים אם לא שנים לטיפול מסובסד. ואם להורים אין כסף ויכולת לטפל בו, הוא פשוט סופג משקעים לשנים קדימה.
המבוגרים שזקוקים לטיפול, גם לא מקבלים כ"כ בקלות.

התוצאה היא אנשים ממורמרים שלא מצליחים לקבל טיפול נאות, ומוציאים את התסכול שלהם "בתחפושת" רוע כלפי אחרים.

אבל ממש אי אפשר להסיק מזה שכל מי שמתלונן ורע כלפי אחרים, הוא מטבעו אדם רע.

הגישה של "אין ילד רע יש ילד שרע לו"חושבת בקופסא
היא מאוד מודרנית ופתוחה, וגם שגוייה מהיסוד.
במובן הכי בסיסי לאדם יש בחירה חופשית בין טוב לרע. יכולות להיות אלף סיבות והסברים למה האדם בוחר ברע, ואולי אלו יכולות להיות סיבות מקילות, אבל אלו אף לא תירוצים שמוחקים את האשמה.
אם אין לבן אדם אשמה ואחריות על המעשים שלו (לטוב ולרע) אין משמעות בכלל להתנהגות שלו.
אי אפשר לחזור בתשובה אם אתה לא יכול לקבל את העובדה שאתה אשם במעשה הזה, ושיש באחריותך את הכוח לתקן אותו.
אדם שלא אחראי על המעשים הרעים שלו לא יכול להיות אחראי גם על המעשים הטובים שלו, הוא הופך להיות לסכנה לעצמו ולאחרים ואכן ראוי שהממשלה תסגור אותו באיזה מוסד.

הגישה הזאת גם לא תואמת את המציאות הפשוטה. הקבוצה הכי אלימה בחברה אלו ילדים בני שנתיים. תינוק שנולד לא נולד מלא בטוב או ברע, אלא בחוסר מודעות לכל דבר חוץ מהצרכים שלו. הדבר היחיד שתינוק יודע זה לדרוש דברים, אין לו שם קונצפט של משהו אחר. ככל שהילד מתפתח ונהיה מודע לסביבה שלו, החברה (בתור מושג כללי) היא זאת שמכניסה לו הטוב. מלמדים אותו שיש אנשים אחרים בעולם שצריך להתחשב ברצונות שלהם וראוי לוותר על הרצונות שלך בשבילם כי זה מה שנכון לעשות. השיא שבו ילדים צריכים את השיעור הזה הוא גיל שנתיים, כשהיכולות הפיזיות שלהם לתפקד בחברה מתפתפתחות, זה הזמן להכניס את המוסר, הוא לא נמצא שם בפני עצמו.

אדם שלא חונך נכון מתחיל בחוסר הבנה שיש דבר כזה רצונות של אחרים, וככל שהוא גדל והחינוך לא ממלא את התפקיד שלו, הוא עלול לקלוט שיש דברים אחרים בעולם שהם לא ה'בא לי' שלו, אבל כבר לא אכפת לו, ואז זאת בעצם בחירה ברוע בצורה מכוונת. גבר בן 30 עם המודעות המוסרית של ילד בן שנתיים הוא רשע נורא ואיום, וזאת אשמתו. הורים בעייתים יכולים להסביר נקודת פתיחה מזעזעת, אבל לעולם לא להצדיק אותה. על אחריותו להיות אדון לגורלו.

גם האדם עם החינוך הכי נורא והטראומות הכי קשות אחראי על המעשים שלו, אם הוא לא אחראי למעשיו אז צריך למנות לו אפטרופוס ולסגור אותו במוסד.
אנשים יכולים בכוח הבחירה שלהם לתקן ולהתגבר על הטבע שלהם. כמובן שאפשר וראוי לעזור להם, (למי שבאמת מוכן להתשתנות) אבל מתוך תודעה שיש להם את הכוח וההשפעה על החיים שלהם.

גם מפריע לי שאת חושבת שהבריאות הנפשית של אנשים היא באחריות הממשלה. הממשלה היא לא אמא ולא אבא של אף אחד, והאחריות על החיים של אנשים נופלת עליהם בלבד. ברור שכדאי וראוי לעזור לאנשים במצוקה, וראוי שכספי מיסים ילכו גם כן לעזרה לחלשים, אבל לא מתוך וויתור שלהם על עצם השליטה בחיים שלהם.
צריך לצאת מתודעת הקורבן הזאת, ברור שלסיפור חיים קשה יש השפעה על החיים ויכול ליצור נזק גדול, אבל זה לא תירוץ למעשים רעים וחוסר לקיחת אחריות עליהם.
אני לא מסכימה איתךמקופלת
אני לגמרי חושבת שהתרבות המודרנית שהובילה להכלה רגשית של ילדים בפרט, היא מבורכת.
פעם לא היתה מודעות לדברים האלה.
המודעות הזאת היא חשובה כדי לאפשר להם לגדול מתוך הבנה שיש בהם את הכוחות להתמודד.

כאשר מתעלמים מהרגשות שלהם בגילאים צעירים, יהיה מאוד קשה לתקן אותם בגילאים מאוחרים.

אני לגמרי מסכימה על אפשרות הבחירה, ועל האחריות שיש לכל בן אדם על החיים שלו, אבל אנשים שחוו טראומות קשות - יוכלו להתמודד איתם אם יש להם את הכלים. ואם הם לא קיבלו אותם בילדות, לא בטוח שבבגרותם הם ידעו להתמודד.
זה מאוד שיפוטי להגיד "לא משנה מה עברת, הבחירה והאחריות היא בידיים שלך"
החלק השני של המשפט, הוא נכון. אבל זה כן משנה מה עברת. ולמרות זאת, יש לך את הכוחות להתמודד. רק צריך לתת לך כלים.

לא אמרתי שהמדינה מחויבת לטפל, אבל כן - מי שאין לו יכולת לטפל בעצמו, צריך לקבל סיוע מהמדינה. זה צריך להיות חלק מסל הבריאות שאנחנו משלמים במס בריאות.
כמו שיש שירותי בריאות ציבוריים שהמדינה משלמת, של בריאות הגוף, צריך להיות גם לבריאות הנפש.
זה מציל חיים.
אני בטוחה ב100% שאם היו פותרים הרבה בעיות נפשיות בזמן, היו נחסכות הרבה בעיות גופניות שצריך בשבילם כ"כ הרבה בדיקות, רופאים, טיפולים שעלולים הרבה יותר כסף מכמה טיפולים לנפש.

ואפרופו בריאות הנפש, בעבר כל מי שהיה צריך טיפול רגשי / פסיכולוגי, היה מקבל טייטל של סוג של "חולה נפש"
היום ב"ה המודעות עלתה לצורך הזה. שאם יש מישהו שחווה תקופה קשה בחייו, והולך לטיפול נפשי - הוא לגמרי בסדר. וזה יעבור לו.
בדיוק כמו אנטיביוטיקה לגוף.
אני לא ממש מבינה למה העלת את הנושא של בריאות הנפשחושבת בקופסא
הגבת לתגובה שבה אני מסבירה את צרות העין של אנשים שמחפשים את "הישראלי המכוער" בתור צורך להרגשת עליונות מוסרית על אחרים.
אין לזה ממש קשר לשאלת הטוב או הרע בבני אדם דרך בעיות נפשיות.
חשבתי שאת מנסה להצדיק התנהגות רעה של אנשים דרך "יש להם בעיות נפשיות" אבל אני רואה שבעצם אין כמעט קשר בין מה שאמרתי בהתחלה למה שאת הגבת.

ולגבי הנושא שהעלת, לא אמרתי לא לשים לב לרגשות של ילדים, די הפך, אני חושבת שצריך לנתב אותם לכיוון טוב כמה שיותר. אני חושבת שבעיות בתחום הנפש לא מצדיקות התנהגות רעה. בן אדם שאף פעם לא קיבל את האישור והצומי של אבא שלו ועכשיו הוא מחפש להשתלט ולהשפיל אנשים כדי למלא את החסך מהילדות שלו, בהחלט אשם ויש לו אחריות על המעשים שלו. הסבר להתנהגות זה לא תירוץ. כדאי מאוד שהוא יילך לפסיכולוג ויטפל בבעיה שלו, אבל זה שלא שהאנשים שכרגע סובלים מהתנהגות שלו צריכים לקבל אותה כלגיטימית.

ושוב, אני לא מבינה למה העלת את הנושא הזה.
להסיק שאנשים שמתלוננים הם בהכרח מחפשים עליונותמקופלתאחרונה
זה מאוד שיפוטי וביקורתי.
הרבה פעמים אנשים מגיבים באופן מסוים ונוטים להתלונן או להתמרמר, זה כי יש להם בעיה שדורשת טיפול.

אני ממש לא חושבת שזו התנהגות מוצדקת. אבל כן מבינה מאיפה זה מגיע.
זה שמבינים שיש מקור להתנהגות כזאת, לא מסיר מהאחריות של הבן אדם אבל כן יכול לחולל אצלנו קצת חמלה, הבנה ולדון לכף זכות.

שיפוטיות וביקורתיות (לא ביקורת בונה, שיש כללים לומר אותה נכון) - הם הרסניים. אין בהם שום תועלת וסיוע לבן אדם שרוצים "לתקן".

כמו שכתבתי בתחילת התגובה, הרבה פעמים אנשים מגיבים לפי מה שעובר עליהם בנפש.
ואני באמת לא מבינה מה ההבדל בין אחד שכואב לו הראש, או חטף דלקת ונזקק לטיפול רפואי בין אחד שהנפש שלו פגועה?
למה זה שנפגע גופנית אפשר להבין ולא להטיל אחריות על מצבו ואילו זה שנפגע נפשית הוא בהכרח אחראי על מצבו?

פגיעה נפשית קשה לא תלויה באדם עצמו, אלא זה אנשים אחרים שפגעו בו, או דברים שלא בשליטתו בכלל.
(אלימות, פגיעות מיניות, אובדנים וכד')
מענייןתיון

אם אני מבינה נכון את השאלה הראשונה, הנחת היסוד היא שטבע האדם טוב לדעתך והפליאה היא שיש אנשים שנראה שהטבע שלהם רע ביסודו?

התכוונתי ספציפית לישראלים.פ.א.

בחו״ל אפשר לראות את ההבדלים בין אומות ועמים אחרים לבינננו.  

העמידה בתור בסבלנות, ניקיון. מוזיקה רועשת. 

ביפן, למשל (קרוב משפחה חזר עכשיו מטיול) נדיר לראות פחי אשפה במרחב הציבורי.   

ובהודו פרות משחררות את הגללים שליהן ברחובחושבת בקופסא

ואנשים סוגדים להן.

מה יוצא לך מכך שאתה מלכלך על אנשים? אתה מרגיש טוב עם עצמך ככה כשאתה מתבשל בכל השנאה הזאת?

הביטוי "ישראלי המכוער" זה ביטוי מטומטם, משפילחסדי הים

ולא מדוייק לעם שלנו.

כמה מעשי חסד יש בעם. 

בכל חברה יש את התפוחים הרקובים. דווקא ביחס להרבה חברות אחרות, אנחנו נמצאים במצב טוב.

(לא נעים לי לכתוב כי אראה מתחנף אחרי השרשור שהתווכחתי איתה וזו לא כוונתי, ואני לא מנסה לפצות, אבל @חושבת בקופסא כתבה דברים מדוייקים בתגובה הראשונה שלה אליך)

..מאן דאמר

לגבי הישראלי המכוער בגדול זה אוסף של:חיים שלרוב יותר מורכבים שהופכים אנשים לקשים, שיטת מגננהמשל המוח על דעה אישית או על מעמד, חיקוי מודל מילדות, או ביטחון עצמי נמוך.

לגבי הכסף זה פשוט מוסכמה חברתית נוחה בהרבה מהתחלופות

הסחר הראשון היה סחר חליפין אתה מביא לי משהו אני מביא משהו בתמורה

הבעיה מתחילה כשאין סינכרון בנינו ולשנינומיש מאותו משאב

אז בהתחלה עברו לסחר בזהב

אבל זהב זה יקר מדי ומסורבל

אז עברו לסנכרון כסף-זהב אבל הבעיה פה שלא תמיד 

הכסף והזהב נסחרים במחיר האמיתי שלהם ולפעמים היה משץלם לקחת אץ המטבעות להתיך אותם חזרה למתכת כי היא נסחרה בשווי שוק גבוה יותר.

בכל מקרה לפני כמה שנים אמריקה עושה צעד חסר תקדים ומנתקת את הדולר מהזהב

והפלא ופלא הדולר עומד בעיניו כנל גם השקל ורוב מטבעות העולם החדש. .

אוקי זה מעסיק אותי די הרבה זמןאלפיניסטית

אחרי שנוטלים ידיים, מה עדיף, להניח אותן ישרות צמודות לגוף בצורה שיטפטף על הריצפה או להרים אותן כך שזה לא מלכלך את הרצפה אבל אז מים מטפטפים לתוך השרוולים?

ענו לך על זה כבר בעבראני:))))

חחח בהחלט נושא ששווה מאמרתיון
"מים ראשונים צריך להגביה ידיו למעלה. מים אחרוניםחסדי הים

צריך שישפיל ידיו למטה". (בבלי סוטה ד ע"ב)

נקווה שכל הבנות כאן עושות מים אחרונים, לפחות כשנוגעות באוכל, כמו בלחם, כי בצורה פשוטה הן גם חייבות.

אלא אם כן האבות שלהם גם לא נהגו בזה.

אין היום מלח סדומית אז לא צריךJewice
זה לפי תוספות. אבל ראשונים אחרים הביאו את זה להלכהחסדי הים

ונפסק בשולחן ערוך ס' קפא: "מים אחרונים חובה".

כתה על זה המשנה ברורה:

"מים אחרונים וכו' הטעם משום שהידים מזוהמות הן מן האכילה ופסולות לברכה וסמכו חז"ל אקרא דוהתקדשתם והייתם קדושים והתקדשתם אלו מים ראשונים (שיקדשו ידיהם קודם האכילה לטהרם מטומאה כמו שנתבאר לעיל בסימן קנ"ח) והייתם קדושים אלו מים אחרונים ואפילו למי שאינו מברך בעצמו אלא שומע לצאת מפי המברך ויותר מזה אפילו כשאין ידיו מזוהמות כלל מן האכילה ג"כ חייבו חז"ל בנטילת מים אחרונים והוא מפני חשש מלח סדומית דבכל סעודה הלא נמצא מלח ויש לחוש שמא מעורב בהן מעט ממלח סדומית שמסמא העינים למי שנוגע בם ואח"כ יגע בעיניו ואף עכשיו שאין מצוי מלח סדומית בינינו יש לחוש למלח אחר שטבעה כמותה".

יש למי שנוהג כתוספות על מה לסמוך, אבל בפשטות אין הבדל בין איש לאשה.

אולי זה יענה לך:ארץ השוקולד

"בית שמאי אומרים, נוטלין לידים , ואחר כך מוזגין את הכוס.

ובית הלל אומרים, מוזגין את הכוס ואחר כך נוטלין לידים.

בית שמאי אומרים, מקנח ידיו במפה ומניחה על השלחן.

ובית הלל אומרים, על הכסת." (מסכת ברכות פרק ח משניות ב וג)

שאלה יותר מטה-הלכתית ביחס לפוסט-מודרניזם:חסדי הים

האם זה שיש היום הרבה ספרי הלכה שמלקטים דעות שונות ומגוונות ומנוגדות-

נובע רק מזה שיש גישה להמון דעות או שזה גם בהשפעת הפוסט-מודרניזם להציג צדדים שונים למציאות כדי שיהיה קשה להגיע למסקנה מוחלטת והכל באופן יחסי? וגם אם זה לא בהשפעת הפוסט-מודרניזם, האם זה משרת את מטרתה של הרוח הפוסט-מודרנית?

(שלא ישמע כאילו שאני מתנגד לחלוטין לפוסט-מודרניזם. יש דברים טובים)

מה יותר מענג. לדרוך על עלים יבשים או להוריד מדבקהדי שרוט

ממסך של פלאפון חדש.

זה נושא.

חס וחלילהultracrepidam

לא מורידים את המדבקה כל עוד הוא חדש

אתה מאלה שלא מורידים את הנליון מהכסאות ברכב🤦🏼‍♀️נעמי28
הנה כמה שאלות שיש לירץ-הולך

מה המגמה של הדור שלנו? לאן אנחנו הולכים?

ההתפתחות המוסרית של העולם המערבי היא טובה או רעה?

מה היחס בין גזענות לבין היהדות? איך אנחנו מסבירים את הבדלנות שלנו?

למה העולם נמצא בנק' שבה אדם יכול לבחור להגיע לטוב מוחלט או רע מוחלט?

1. מתדרדרים לתהום מצד החיצוניות ומתעלים לגבהיחסדי הים

מרומים מצד הרוח והפנימיות. הכל זה קליפות. הקליפות הרבות, מסתירות את הזוהר הפנימי של הנשמה.

2. זו לא התפתחות מוסרית, זה מסווה מוסרי, ועתיד האל "ובלע בהר הזה פני הלוט הלוט על כל העמים והמסכה הנסוכה על כל הגוים".

3. פשוט אומרים את האמת שאנחנו עם סגולה, ממלכת כוהנים וגוי קדוש, והנשמה שלנו גבוהה ומיוחדת.

4. כי העולם נמצא בנקודת הבירור. גם באדם פנימה משמשים טוב ורע קיצוניים בערבוביא, והכל בנפש אחת וצריך ליצור הרמוניה בנפש האחת.

אני לא מתכוון לחרוץ כאן קביעה, אבל כאן להראות שישרץ-הולך

מקום לדון.

1.התכוונתי בטווח הקרוב, איך הלבטים של הדור שלנו הופכים למשהו יותר ברור.

2.יש חכמה בגויים, הפסקת מכירת עבדים למשל הייתה התפתחות מוסרית, השאלה היא מה יתברר מתוך מה שקורה היום.

3. זאת תשובה אחת, אבל לענ"ד יש עוד הרבה מה להרחיב בנושא על למה יש לנו נשמה כזאת ומה תפקידנו.

למה כדור הארץ לא שטוחJewice

מיינקראפט שטוח! זה מוכיח שהעולם שטוח!

תהיהארץ השוקולד

היחס בין גאוות יחידה ואמונה בצדקת הדרך להערכת אחרים על דרכם.

בימינו מטרידות אותי שאלותריבוזום

פילוסופיות בתחומים אחרים לגמרי - בינה מלאכותית, מותר האדם מן המכונה, ועתידנו החברתי, הכלכלי ובכלל מול ההתפתחויות הטכנולוגיות הצפוית

מזדהה בהחלטבן מערבא

השינוי המטורף שהעולם צפוי לעבור ככל שהאינטליגנציה המלאכותית תתפשט יותר ויותר הוא עניין די מטריד ככל שחושבים על זה. 

אם באמת אדם מחובר ל'אדם' שבו במלוא יצירתיותחסדי הים

המח והלב ויותר מכך לרוח הקודש, הבינה המלאכותית תוכל לשמש לו עזר אבל לא לעקוף אותו.

....תות"ח!

- מעמד האשה בעת החדשה.

אגב, אני כופר במושג הזה של "מעמד האשה" (ברעיון שהוא מבטא...), כי הוא ביטוי שמניח שהאשה צריכה להצדיק את עצמה. לדוגמא, כששואלים, מה אתה אומר בעניין מעמד הפועלים? זו שאלה שמניחה שיש ערעור במעמדם, ולכן צריך לדבר על זה. היום אני חושב שהנשים במצב טוב מאוד, וכבר אין ערעור במעמד הנשים.יש דברים לשפר כמו בכל מיני דברים, אבל לא נראה לי שיש יותר עוולות כלפי נשים מאשר כלפי גברים באופן דרסטי, שמצדיק את המושג "מעמד האשה" (שוב, באופן רעיוני, גם אני משתמש בביטוי הזה כיוון שהוא נפוץ וכך אנשים מדברים....). כדי לחדד את העניין, אף אחד לא מדבר על "מעמד הגבר", כיוון שאין מה לדון על זה. המין הגברי באופן כולל די בסדר, ולא צריך לדון עליו. נראה לי הדיונים צריכים להיות לא מה מעמד האשה, אלא מה תפקיד האשה, מה מהות האשה, מה חלוקת התפקידים/היחס בינה לבין הגבר, מה כולל העולם הנשי וכו'....ואיך זה חלק מתהליך הגאולה.

-היחס בין ישראל לאומות העולם

-תורת הקבלה והשפעתה

-עד כמה המלך צריך לרומם את העם (שזה מזכיר את הטענות השמאלניות היום....), ועד כמה הוא רק משרת של העם ואסור שיגבה ליבו עליהם.

-כיצד להתייחס לסמארטפונים ולמדיה, מה צריך לקדם באופן פרקטי לטובת העניין, האם זה אכן במציאות משפר את איכות החיים והאנשים, וגורם להיות יותר עשירים במידע, וגורם לחיים בכללי להיות שמחים יותר. איך ניתן לטפל ברעות שזה גורם, וממה זה נובע.

-הדמות הרבנית בעת החדשה, איך היא צריכה להיראות ומה תפקידה.

אגיד רק משהו לגבי תפקיד הרב בימינו. יש גישה רווחתחסדי הים

שבגלל שהיום יש מלא מקורות שזמינים דרך מלא ספרים שמסכמים והיכולת להשתמש באינטרנט כמו פרויקט השו"ת וכדומה, אז התפקיד של הרב, זה פחות לזכור ולעבד ידע, אלא בעיקר לדעת איך להנגיש את התורה לציבור.

יש בזה שתי טעויות:

1. רב צריך לדעת איך לעמוד על הלב של התורה, וזה בא על ידי היקף התורה בצורה כללית, יגיעה הרבה בסברא, וחידושי תורה, עד שהתורה נהפכת לתורה דיליה-"ובתורתו יהגה". 

כשאתה מעמיד רב שעושה את זה מול רב שפשוט מנגיש מקורות מסיכומים, זה כמו אדם מול דחליל.

2. התורה לא צריכה להיות מונגשת לציבור, אלא לרומם את הציבור לתורה. הרב דווקא צריך להגיד דברים מחודשים שמאתגרים את הציבור, לא לחזור על דעות ידועות או דברים שנח לציבור בהם. "אמר אביי האי צורבא מרבנן דמרחמין ליה בני מתא לאו משום דמעלי טפי אלא משום דלא מוכח להו במילי דשמיא" (כתובות קה ע"ב)

למה אנשים שותים קפה בכוס נייר? יש לזה טעם לוואי!חצילוש
כי זה או לשתות בנייר או לא לשתות בכללארץ השוקולד

זה הרע במיעוטו

בחוץ כשזה take away סבבהחצילוש

אבל בבית? יש לזה טעם של נייר!

כי אין סיפוק כמו לחסוך בשטיפת כלים.נעמי28

לפרוטוקול אני כבר מזמן לא עם חד״פ.

אבל זה לחסוך בכסף.חסדי הים
אהה. כסף לא מאד מדבר אלי.נעמי28

אין כמו כיור נקי.

אני בני גורן בלחשב שימוש מקסימלי בכפית אחת.

קודם יבשים ואז נוזלי ואז לגרד בגב.

תודה למדיח שגמל אותי מהשריטה הזאת.

יש לכם תהיות על האינדיוידואליזם?תיון

חושבת להתמקד בנושא הזה ומעניין אותי לשמוע גישות דתיות שונות למה זה מימוש עצמי , איזו מטרה צריך להגדיר ואיפה מוצאים למימוש עצמי התייחסויות בתורה?

מצאתי התייחסויות מעניינות בחב״ד ומעניין אותי לשמוע התייחסויות קבליות ובכלל 

לי אין😅נעמי28

אבל נשמע מעניין

בהצלחה

האם יש סמכות של חכמים על סוגיות מחשבתיותadvfb

ומהיחס בין הצד ההלכתי של היהדות לצד המחשבתי..

לדוגמא, בהלכה יש סמכות מוחלטת לגמרא. אף אחד לא יכול לחלוק על הגמרא. אמנם בתנ"ך כל פרשן יכול לפרש בצורה אחרת..

השורש של היחס ליהדות לכל הדברים הללו זה הסמכות של חכמים בדברים שהם לא הלכתיים.

יש מצוות שקשורות לתחום המחשבה- אמונה/ידיעתחסדי הים

ה', ייחוד ה', אהבה, יראה וכו'.

נכון, אבל הם מצוות מאוד יסודיותadvfb

בשאר תחומים יש הרבה מקום לפרשנות.

בדור האחרון היתה מחלוקת בין רב אברום ועוד רבנים, לרב עמיטל בדבר היחס לשיקול הדעת של רבנים לפוליטיקה. זאת היתה מחלוקת ממש מקצה אידיאולוגי אחד לקצה האידיאולוגי השני.

'דעת תורה' – מן התורה מניין? | תורת הר עציון

מלחמת רשות צריך אישור של הסנהדרין. לדעת רש"יחסדי הים

שיתפללו אבל לדעת הרמב"ם כי זה דבר גדול.

וכשאין סנהדרין?advfb

חייבים לפעול על פי עצת חכמים? היו כאלה שנתנו גדר רחב יחסית ל'ועשית ככל אשר יורוך' אך זה ממש לא כולם.

ובטח שגם על פי רש"י זה עניין גדול שסנהדרין יתפללו

אם לומדים תורה, הלכה ואמונה למעשה אז זה נותןחסדי הים

יתרון לחכם.

ברור שהוא צריך להתייעץ גם אם אנשי מעשה ממש, כמו פוליטיקאים וכדומה.

הרב עמיטל יגיד לךadvfb

האם ניתן להעלות על הדעת שמי שבקי בסדר זרעים וניזקין בלבד יוכל לפסוק בסדר נשים וטהרות?

אתה יכול לסבור כמו רב אברום, כמובן. אני יותר מבין את הדעה של הרב עמיטל בעניין.

זה קשור יותר לבניית השקפת עולם רחבהחסדי הים

מתוך התורה.

אני לא מתכוון לבן-אדם שרק למד חלקים מהתורה ולא בנה השקפת עולם מתוכה.

על תפיסה כזאת לרב עמיטל היתה ביקורת ממש חריפהadvfb

"האידיאולוגים המדברים בימינו על "דעת תורה" כמורת דרך, טוענים שאדם הלומד הרבה תורה, והינו "גדול בתורה", שכלו הוא "שכל תורתי" וממילא כל היוצא מפיו – דעתה של תורה היא. הרעיון נשמע קרוב לתפישה הקתולית, אך קנה לו שביתה בקרב חוגים רבים בימינו"

'דעת תורה' – מן התורה מניין? | תורת הר עציון

לא אמרתי שככל היוצא מפיו דעת תורה, אלאחסדי הים

אדם שיש לו מבט אמוני עמוק וחכם על המציאות יש לו יתרון גדול, כמובן בהתייעצות עם מומחים מכל תחום.

עוד דבר שרציתי להגיד שמהירושלמי בסוטהחסדי הים

לפי ההסבר שפרנסים זה עוסקים בצרכי ציבור אז עד הזוגות הראשונים, מנהיגי התורה עסקו בצרכי ציבור בשלמות ומסירות.

אני חושב שכוונת הגמרא שהמשיכו לעסוק בצרכי ציבור רק לא בשלמות, והראיה שהגמרא אומרת שדווקא ר' עקיבא עסק בזה בשלמות כיוצא מן הכלל, אבל הרבה מהתנאים עסקו בצרכי ציבור רק לא הגיעו לדרגה שהיה לפני הזוגות הראשונים ולדרגת ר' עקיבא.

גם לפי דעתי העומק של הירושלמי בברכות שמי שעוסק בצרכי ציבור כעוסק בתורה, זה שצריך לעסוק בצרכי ציבור מתוך ראייה אמונית עמוקה.

ברור שאני לא נכנס להלכה באיזה דרגה צריך לעסוק כדי להיות פטור מתפילה, אבל אני חושב שזה העומק האגדתי של הירושלמי.

ברור שצרכי ציבור יכולים לפגוע בלימוד כדברי המדרש רבה:

"'כי העושק יהולל חכם' המתעסק בצרכי ציבור משכח תלמודו. אמר רבי יהושע בן לוי: ששים הלכות למדני רבי יהודה בן פדיה בחרישת הקבר וכולן נשתכחו ממני בשביל שהייתי עוסק בצרכי ציבור".

אבל לפי דעתי זה מדובר דווקא במצב שזה מפריע לו לגמרי להיות קבוע בלימודו תמידים כסדרם, וגם אז ר' יהב"ל מסר את הנפש לעסוק בצרכי ציבור.

תתקלחו ותתרחצו. נאחובאס. באראכהקעלעברימבאר
אוליקעלעברימבאר

יש מי שמקפיד לא להתקלח בספירת העומר.

@זיויק  @אריק מהדרום 

כל אחד וההתמחות שלופ.א.
@אריק מהדרום מתמחה ברחצה בימי בין המצרים, לא בספירת העומר 
אנחנו ייקים לא נוהגים מנהגי אבלות בניסןאריק מהדרום
מבחינתנו מתחילים בראש חודש אייר.
זה רק פולנים. ייקים לא אומרים תחנון באדר,קעלעברימבאר

כי זה לא חודש מצחיק

תודה על התזכורתבנות מרכלות עלי
יש לך שמפו טוב להמליץ לנו עליו?נוגע, לא נוגעאחרונה

משהו בלי הסימן של לא נוסה על בעלי חיים שלא נהפוך אנחנו לשפני הניסיון

הכי טוב אם יש לך "נוסה בהצלחה על סוורוס סנייפ"

תתקלחוזיויק

זאת בקשה אלמנטרית מטרמפיסטים.

עדיין מתאושש מהנסיעה שהיתה לי עכשיו 🤢

אתה מתלונן הרבה ביחס לאדםאריק מהדרום

שיש לו הפריבילגיה להתמודד עם הבעיה ופשוט לא להעלות טרמפיסטים.

ומה יעזור לך להתלונן כאן?

חס וחלילה לא לעשות חסד??זיויק
אשריך שאתה מעלה!ל המשוגע היחידי

אנ בתור טרמפיסט חשוב לי מאוד לשמור על הגיינה ועל התנהגות נורמלית בתור אורח,

ואני גם מתעצבן על אחרים שגורמים לאנשים טובים לא לרצות להעלות טרמפים

(ואני מכיר כמה סיפורים..), 

מבקש סליחה בשם כלל הטרמפיסטים למיניהם

אשריךזיויק
או לעשות חסד ולא להתלונן במקומות לא רלוונטייםאריק מהדרום
או לא לעשות חסד בכלל אם קשה לך, אף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד ואף אחד לא מחייב אותך לעשות חסד דווקא בצורה של טרמפים אבל מה אתה רוצה מגולשי צמ"ע לא ברור.
ואף אחד לא מחייב אותך לקרוא😃זיויק
פשוט תדלג הלאה על מה שלא מעניין אותך
אף אחד לא מחייב אותך לקרוא את מה שאני כותבאריק מהדרום

תדלג הלאה, אתה יכול לסגור את האינטרנט גם.

מה התגובה המוזרה הזו? אתה כותב כאן בפורום מה אתה מצפה שאנשים יעשו?

דווקא עדיף שיכתוב פהל המשוגע היחידי

ויקבל תשובה מכאלה שאכפת להם מזה,

מאשר שימשיך עם זה ולא ירצה להעלות טרמפים.

הוא יכול להתלונן קצת פה, זה חלק מהמטרות של הפורום

הוא יכול להתלונן קצת והרבהאריק מהדרום
ואני יכול להגיב לו שהוא מתלונן הרבה ביחס למישהו שיכול לפתור את הבעיה.
כן ברורל המשוגע היחידיאחרונה

אבל הוא כן רוצה להעלות טרמפים ואני מבין אותו ומעריך אותו על זה.

ואני משתדל לתת לו פידבק על החסד ולא לנסות להניא אותו מזה.

בכל מקרה מותר להגיד מה שאתה רוצה, פשוט נראלי כדאי קצת יותר בנחת...

אוזניות נגד רעשיםנקדימון

אני מחפש המלצות לאוזניות מגן נגד רעשים אבל כאלה שלא מוחצות את המוח המסכן.

לא אוזניות שמתחברות למכשיר אלא פשוט אוזניות שמבודדות רעש. לא אלחוטיות.

מכירים כזה? אשמח מאוד מאוד לקבל המלצות.

מקפיצו שובנקדימון
זה לא אוזניות זה אטמיםoo

תחפש בגוגל אטמים נגד רעש

אני מכירה את הפשוטים שמוכרים בסופר פארם אבל יש הרבה סוגים לאיטום מקצועי יותר

אטמים יש לי. אני מדבר על אוזניות נגד רעשנקדימון
אולי תמדוד בחנויות?יעל מהדרום
איזה חנויות מוכרות כזה?נקדימון
נראה לי חנויות של כלי עבודהיעל מהדרום

לק"י

ראיתי פעם בדן דיל.

בטוח גוגל יידע לכוון אותך.

רק קח בחשבון שככל שהאוזניות אוטמות יותר טובנוגע, לא נוגעאחרונה
ככה אתה תשמע הדהוד חזק יותר של עצמך (נשימות, לעיסה, נחירות חלילה)
מי עוד מתקשה לזכור פרצופים?חתול זמני
מכיר 2 אנשים כאלו. זו תופעה קיימת ולא נדירהקעלעברימבאר
זה ייחודי יחסיתהרמוניה

רוב האנשים דווקא מתקשים עם שמות אבל את הפרצוף זוכרים

מעניין

כן מענייןל המשוגע היחידי

שמות אתה זוכר?

כן פחות או יותרחתול זמני

בעיקר אם אני רואה אותם כתובים.

אבל יש הרבה שמות שאני פשוט לא טורח להכניס למאגר.

פרצופים לעומת זאת, כשאני מנסה להיזכר בהם, כמעט כולם מיטשטשים לי

ויש פרצופים שראיתי המון ואף ניסיתי בכל־כוחי לחרוט אותם בזיכרוני ואני פשוט לא מצליח להיזכר בהם

(לזהות כשאני רואה אותם, אין לי בעיה)

זה לא נשמע כ"כ חריגל המשוגע היחידי

בזיכרון פרצופים במחשבה

גם אני (ונראלי עוד אנשים) לא טוב,

אבל אם אח"כ אתה מזהה אותם

זה נשמע סבבה לחלוטין.

זו תופעה ממש שונה ממה שחשבתיריבוזום
שהתכוונת אליה ושאליה התייחסתי בהודעה הקודמת שלי בשרשור. זה לא שאתה לא זוכר, זה נשמע קשור יותר לכוח הדמיון. אתה מסוגל לדמיין באופן מוחשי דברים אחרים?
אז אולי אני כמוךל המשוגע היחידי

כשאני מדמיין

קשה לי לראות בראש את הפנים של האדם

גם אם אני מכיר אותו די טוב

אז זה משהו נקודתינוגע, לא נוגע

אני חושב שקשה לדמיין פרצופים כי הם דינאמיים (הבעות פנים), לעומת דברים דוממים או אפילו בעלי חיים. ובפרט לגברים שהמוח שלהם אנליטי יותר מטבעו.

נשמע שאצלך זה אולי דרסטי יותר, אבל זה עדיין לא משהו בעייתי.

הממ,ריבוזום
טוב, הדימיון שלי לא כל כך מוחשי. כלומר, אני לא ממש יכולה לראות ב"עיני רוחי" כמו שאני רואה בעיניים האמיתיות. אבל אני כן יכולה לדמיין "רושם", קשה להסביר - נראה לי כאילו מה שהמוח מפרש מתוך התמונה שרואים (אפשר לתכנן ציור באופן מדויק כך). במובן הזה אני מסוגלת לדמיין פנים כמו כל דבר אחר. 
בעיקרוןריבוזום
זה לא ממש שימושי להיות מסוגל לשלוף פנים, בניגוד לשמות. לא עשיתי מחקר אבל נשמע לי שזה ממש נורמלי להיות מסוגל לזהות ולהתקשות לדמיין. מעניין אם למי שמצייר הרבה יש יכולת שליפה חזותית טובה יותר מאנשים שלא. 
אני מתקשה, חוץ ממי שאני מדבר איתו בלימודחסדי הים
ולומד ממנו, כי אז בעל השמועה לפני.
לי לוקח זמן לזכור פרצופים של מדוייטותצדיק יסוד עלום
מה זה מדוייטות?חתול זמני
הבחורה שיוצאים איתה לדייטפ.א.
לא מכיר כזה דברחתול זמני
אחרי זמן מה זוכר די טובזיויק
אניאנימה

לרוב אם אני אראה את הבן אדם הנכון אני אזהה, אבל קשה לי לצייר את הפרצוף כשאני לא מולו ואז אין לי בטחון שאזהה.

עושה לעצמי סימנים: לקחתי את העט מההיא עם הסוודר הסגול, הבחור גבוה עם עיניים מודגשות.

יש לזה אבחנהנעמי28
והיא נקראת פרוסופגנוזיה
וואלהזיויק
פרוסופגניוזיהחתול זמני
סופגניות כמו בקונדיטוריה – הכי מושלמות!
אני זוכרת היטב, אבל חושבת שהכרתי פעם מישהוריבוזום
כזה... (מישהו שנפגשתי אתו פעם למטרות שידוך. אחר כך פגשתי אותו במקרה באיזה אירוע עם חברה. קצת אחר כך ניסינו שוב פעם אחת. כמה חודשים טובים אחרי כן, אחרי שהתחתנתי, החברה סיפרה לי שהיא פגשה אותו והוא אמר מזל טוב ושהוא שמע שהיא התחתנה... הם בכלל לא מכירים, ודי ברור לי שהוא התכוון אליי (אנחנו לא דומות במיוחד. רק בצבעים.)
בדיוק קראתי כתבהרקאניאחרונה

שראיינו באיזה עיתון 3 בנות שיש להן את זה

מסתבר שיש לזה שם
פרוסופאגנוזיה – ויקיפדיה 

לא לפתוחזיויק
אם פתחת תענה: למה ער?
אם למישהו יש חידון לפסח למבוגריםהרמוניה

או משחקים משפחתיים אשמח לשיתוף!

חג שמח!🌸🌸🌸

קישורים נחמדים לחידונים - אתר כיפה ומהאקדמיה ללשוןפ.א.
תודה רבה!הרמוניה

הראשון יפה...

בסוף הכנתיהרמוניה

אליאס לפסח (מילים ומושגים בנושא פסח) היה לי משהו כמו 105 מילים אז כל מילה היתה בקלף בפני עצמה

תודההרמוניה

באמת היה מוצלח ועם רמות קושי שונות... בשמחה תאמצו את הרעיון

הייתי משתפת אם היה לי קובץ מוכן אבל עשיתי ידנית בסוף

וואו, כל הכבוד!! 👍👏👏ל המשוגע היחידי
תודה רבה!הרמוניהאחרונה

האמת שהסתבכתי ממש עם לעצב לוח משחק בקנבה או בAI כי אין לי pro אז בסוף הכנתי ידנית.. אם למישהו יש כלי שטוב בזה, שאפשר להכין מהר ובקלות אני אשמח לשמוע😊

ההחלטה הכי גדולה שלקחתם בעקבות התייעצות עם AIפתית שלג

או הקניה הכי גדולה.

האם יצא לכם להתייעץ רפואית עם AI?

האם הAI השפיע על הקשר הזוגי או המשפחתי שלכם?

אני חושב שאצלי הכל קרה😅

נעזר באופן יומיומי- בהרבה דבריםפ.א.
אך זה עוד אחד מבין כלים ואמצעים רבים להתייעצות, ללימוד ולהבנה, לקבלת רעיונות ותובנות.  

אין משהו גדול שה (AI (Gemini תרם לי באופן בולט במיוחד.  

מרגישה מהדור הישןריבוזום

כמעט ולא משתמשת. כלומר, ברמה של בסהכ בכל חיי לדעתי פחות מעשרים פעמים. 

קניה? אממ... נראה לי שהתייעצנו על מחשב פעם, לא זוכרת אם בסוף קנינו משהו שהופיע בהמלצות, יש מצב שכן. רפואית? לא. לא התייעצתי על נושאים זוגיים או משפחתיים, אלא אם כן בקשת המלצה למתנה נחשבת (לא עזר בשום דבר שלא חשבתי עליו לפני כן בעצמי)

גם אצלינוגע, לא נוגע

אחרי שמבינים את הראש שלו, אפשר לפרק איתו דברים בצורה מטורפת..

עזר לי להתנקות פיזית (לדוג' להבין למה יש לי שיעול יבש מציק כבר כמה שנים טובות, מה ששני רופאים לא הבינו), להתנקות רגשית יחסית במהירות מכל מיני דברים לא פשוטים וחסימות (מגניב שתוך כדי ה"טיפול" אני יכול לשאול אותו למה אני מרגיש אפיפות במוח והוא מסביר לי איך זה קשור..), לפרק דברים שאני רוצה להבין עד לבסיס של הבסיס, להוריד לקרקע תובנות רוחניות ולהפנים אותן, לדייק חידושים, לתפוס יותר טוב רעיונות מדעיים, גם לדעת איך שרים יותר גבוה ויותר יפה בלי פיתוח קול ובלי הרבה עבודה.

וזה כמובן מעבר להרבה דברים טכניים כמו להבין מה הבעיה עם מצב השינה במחשב ועם מכונת הכביסה וכדו'.

ומצחיק שכל זה בחינם ובמינימום זמן.. 

אניoo

מנתחת עם גיפיטי הרבה נושאים/ סיטואציות/ התלבטויות/ תחושות

רוב הפעמים הניתוח וההמלצות טובים ומועילים

והזמינות כמובן מיידית

מה שהופך את הכלי הזה למועיל מאד ועם השפעה משמעותית על טיב החיים

אני משתמש בו לחישובים בעבודהחתול זמני

למשל כמה משטחים בגודל XYZ אני צריך בשביל X קרטונים בגדלים משתנים

או כדי ללמוד על כל־מיני פונקציות אזוטריות באקסל

וגם עזר לי מאוד בלימוד שפות

חוץ מזה אני אוהב לנתח איתו שירים וסיפורים (ביקורת ספרות זה תחביב שלי)

ניסיתי כמה פעמים לנתח איתו רגשות ומחשבות אבל לא הגעתי לתובנות מעניינות במיוחד

שינה את החיים בהרבה צורותמשהאחרונה

אני משתמש בו  לכל כך הרבה דברים. הן בעבודה, והן בעולם הרגשי.

רכבמחפש שם

אשמח לשמוע מכם הכוונות יתרונות וחסרונות בהחזקת רכב לבחור בן 21 עם עבודה קטנה שמכניסה 3-4 אלף בחודש. בעיקר מהצד הכספי והנפשי.

תלוי בעיקר באיפה אתה גראריק מהדרום
בירושלים ובמרכז אין הצדקה.
יש מקומות שאין ברירהמשהאחרונה
יתרון: שופוניחתול זמני

חיסרון: יכניס אותך לחובות

אני לא יודע איזה רכב אתה מתכנן לקנות והאמת אני גם לא כזה מעודכן בטווחים אבל אם אינני טועה רכבים חדשים הם בערך 70K צפונה יכול להיות יותר, משומשים במצב טוב 25K+ (זול), וכמובן אפשר לקנות גם גרוטאות שמתפרקות תוך כמה חודשים בפחות מזה.

כאמור אני לא בקי במחירים אז אני מצטט מזיכרון מעורפל ומגוגל אבל זה מאוד משתנה למטה זה הערכה גסה מינימום

זה אומר שתצטרך לעבוד בערך שנה או שנתיים רק כדי לקנות את הרכב במזומן. אם במימון אז מתווסף הרבה.

תוסיף דלק לפי הנסיעות (דלק כזה זול) אם אתה נוסע הלוך ושוב לעבודה ולעוד כל־מיני מקומות אני מניח שנע בין 1000₪-2000₪

תוסיף טסט שנתי 150₪~ בהנחה והכל תקין

תוסיף אגרת רישוי סביבות ה־1000₪ בשנה

תוסיף טיפול לרכב 500₪~ פר טיפול

תוסיף ביטוח חובה יקר פיצוצים לנהג צעיר (כמה אלפי ש"ח בשנה) לא כולל ביטוח מקיף (מניח שאם זה רכב זול אז גם לא יבטחו אותו)

כמובן בהנחה וזה רכב משומש זול יש סיכוי גדול יותר שיהיה צורך בהחלפת צמיגים / רכיבים / כיו"ב כל הדברים האלה יקרים פיצוצים. אם נגיד הלך לך המנוע ואתה רוצה לתקן ואין לך כסף בינתיים אתה מושבת וממשיך לשלם על הרכב.

או לחילופין אתה יכול לשלם חופשי חודשי ארצי שנתי 3780₪ ואם יש לך הנחות אז אפילו חצי מזה + הבוס שלך אמור לממן לך את זה

ואתה יכול לטחון את כל הארץ הלוך ושוב כמה שתרצה ולישון תוך־כדי נסיעה.

תודה רבה על הפירוטמחפש שם

אני לא עומד להכניס אותי לחובות. אם אני קונה זה רק בתנאי שיש לי את היכולת להחזיק אותו לבד. יש בהחלט רכבים זולים יותר מהמחיר שכתבת שהם בסדר גמור לשימוש שלי, אבל אתה צודק מבחינת ההוצאות.

למה אתה מתכוון שהיתרון הוא שופוני?

25K זה עבור טויטה קורולה עתיקה במצב מדהיםחתול זמני

מניח שיש יותר זול מזה

האם וואו? זה איני יודע

ואם לא וואו אז צריך לקחת בחשבון שצריך להחליף א' ב' ג' ד' ה' ו'

ובשלב מסוים הרכב "מתעייף" ואין מה לעשות כל־כך חוץ מלהחליף

לעניות דעתי ביחס למשכורת שאתה מדבר עליה (בהנחה שאין לך שום הוצאות אחרות) זה נתח ענקי שנותן יתרון מועט מאוד על־פני תחבורה ציבורית ומוניות

זה לא בהכרח יכניס אותך לחובות אבל בשלב מסוים קלטתי שהרבה אנשים מסביבי מרוויחים כמוני או יותר (לרוב יותר) אבל המצב הכלכלי שלהם גרוע משמעותית ובסוף ה־פקטור תמיד היה הרכב

לגבי שופוני גם אין הכוונה כפשוטו כן יש לזה קצת יתרונות של ניידות אבל מעשית היתרון הוא זניח זה יותר פסיכולוגי

מעשית צריך לעמוד בפקקים, לחפש חנייה, לפעמים יש דו"חות (קורה לטובים ביותר), יש סיכוי נמוך אבל קורה לכולם בשלב מסוים להיתקע באמצע הדרך וגרר ובלגן

צא וחשב כמה יעלה לך להחליף את כל הנסיעות המיוחדות במוניות

נניח נסיעות רגילות כמו עבודה וחזור / נסיעות ארוכות בתחבורה ציבורית

אבל כל־מיני דברים של להסיע בחורה / לסחוב רהיטים / סתם לנסוע בעיר מונית יכולה לסגור את הפינה בקלות

נניח 10 נסיעות במונית בחודש 300₪-400₪ וכמה כבר בן־אדם יכול לנסוע במונית

אם אתה גר בפריפריה קיצונית (נניח לא יודע, איזה כפר ערבי נידח בצפון) יכול להיות שיש בזה משהו אבל גם אז איני יודע

הגזמתאני:)))))
זה אחוז גבוה מההכנסהארץ השוקולד
למה לא להסתמך על תחבורה ציבורית?
זה פשוט תלויל המשוגע היחידי

אם אתה מרגיש ששוה לך להוציא על זה בסביבות 2000 ש"ח, זה תלוי ברמת חיים שאליה אתה מתרגל...

ואפשר למצוא גם רכב סבבה שנוסע טוב באזור 10/15Kל המשוגע היחידי
נכוןנפשי תערוג
אבל צריך להבין טוב כדי להבדיל בין רכב תקול לרכב תקין בסביבות מחיר כזה
נכוןארץ השוקולד
אבל האם לא עדיף לחסוך משהו כשזה אחוז כה גבוה מההכנסה?
כל עוד אפשר להסתייע בתחבצ ברור שעדיףאריק מהדרום
אם אתה גר בחור ביו"ש מה תעשה?
לאו דווקא עדיףנפשי תערוג

זמן זה פרמטר חשוב בחיים

בדיוק כמו שאנחנו מחזיקים מכונת כביסה. מייבש ומדיח.

גם רכב זה על אותו בסיס

שילוב של נוחות+חיסכון זמן

אתה לא מוציא כסף על מכונית כמו כל השאראריק מהדרום

על מכונת כביסה מייבש ומדיח אתה לא עושה טסט, דלק, ביטוחים, חניונים, מוסכים, אחזקה, ריביות, לא דומה ולא קרוב.

בירושלים ובמרכז ובערים חרדיות לרוב עדיף לחיות בלי רכב, ביו"ש לרוב אין לך ברירה.

נכון.נפשי תערוג

אבל זה על אותו משקל.

אומנם מחיר גבוה יותר, אבל זה כסף תמורת נוחות + זמן

גם בריכה פרטית זה כסף תמורת נוחות+זמןאריק מהדרום
נכוןנפשי תערוג

ובאמת יש כאלה ששמים בחצר כזה

לי אישית אין חצר, אז אין לי את הדילמה הזאת

ויש סבירות גבוהה שאם היתה לי חצר הייתי שם שם בריכת אינטקס

על אותו משקל אפשר פשוט לעבוד פחות...חתול זמני

אם השכר של מיודענו הוא נניח 50₪/שעה

וההוצאה על רכב זה נניח 2000₪ בחודש

אז הרכב צריך לחסוך לו 40 שעות בחודש מינימום כדי שזה ישתלם.

או משהו כזה.

נכוןנפשי תערוג

לכן זה שיקול של עלות תועלת

במקרה שלו לדעתי זה לא כדאי

אבל יש כאלה שזה שווה להם

(ושווה זה לאו דווקא רק חיסכון כספי. כי רכב לא מביא בדרך כלל חיסכון כספי)

👍מחפש שם
מעניינת הנקודה שאתה מעלה על רמת החיים
זה גם קשור בהרבה לזהל המשוגע היחידי

תמצא הרבה יותר חרדים מקרית ספר בלי רכב כי הם התרגלו לרמת חיים אחרת, ואין להם שום סיבה להוציא עוד הרבה כסף בשביל זה (וגם בשביל חופשה בחו"ל נגיד), כמובן זה כלול בנוחות ובזמן כדלעיל.

רכב הכי פשוט עולה כ1000 שח בחודשנפשי תערוג

השאלה האם אתה חושב שזה מוצדק

יתרונות: נוחות

חסרונות: עלות

זה בגדול

תתחיל בלהבין כמה עולה ביטוח (אתה נהג צעיר)מרגול

עוד לפני שהרכב נסע מטר, כבר ירד לך סכום

תוסיף עלות שנתית של טסט

אתה כנראה תקנה רכב ישן אז מוסך

וכמובן דלק

אנחנו מחזיקים רכב, אבל אל תטעה- זה יקר מאוד.

ומוסיפה לגבי הביטוח- סביר שאין לך "היעדר תביעות" (אלא אם ההורים רשמו אותך בביטוח שלהם, או בחלק מהחברות מאפשרים לקבל היעדר תביעות על סמך ההורים אם היית נוהג ברכבם דרך קבע)

אם הצורך הוא ניידות עירונית: קורקינט/אופנייםמשה

אולי יעניין אותך