אין לי מושג איך להתמודד..אנונימי (פותח)
ישלי חבר,
שלושה חודשים.
קרה מה שקרה,והחברות שלנו פתאום לא הכי "נראתה לו",בגלל המרחק הרב ביננו..(אני בצפון,הוא בדרום..)
הוא רק "הציע" שנפרק את "החבילה",ונישאר ידידים טובים-טובים..
אבל איייך?!!איך אני יכולה להיות "ידידה" של הבנא"ד שאני הכיי אוהבת?!איך??
אינלי מושג..
נימאס כבר!!
אני לא יודעת מה להגיד לו,
הוא אמר לי שאני יחשוב על זה,בנתיים שומדבר לא סגור,ואני לא רוצה לאבד אותו,כי הוא יקר לי!!
זה פשוט יכול להרוג אותי!!איך הוא יכול להתעלם מהרגש שלו?!איך?!!
תייעצו לי מה לעשות,
כי אני פשוט מאבדת כיוון לגמריי..

בבכי.. :[
נשמה, שאלת המפתח -הדריכני
בת כמה את? =)
אוסנת
לפני שמתחילים לחפור לך, תגידי לעצמך בקול רם: "אני מסוגלת להתמודד!" וחייכי חיוך מקסים. זה באמת - בדוק ומנוסה - עוזר.

זה בהחלט קשה להפרד... וכואב מאוד ללכת הפוך מהרגש... אבל לפעמים המציאות מחייבת אותנו.
את בוודאי מכירה את הקלישאה-הלא-קלישאתית: הזמן מרפא פצעים.
עם הזמן, הרגש יורד מעוצמתו, והשלווה (או רגשות אחרים) תופסים את מקומו.
אם החבר שלך הוא מי שמיועד לך, האחד והיחיד שלך - את עוד תפגשי אותו, ותתאהבי בו מחדש, ותקימו בית נפלא עם המון ילדים מנוזלים ...

אם מבינים את הסיבה להפרדות, או מבינים למה להמנע מקשרים כאלה בעתיד - זה מקל על הפרידה ועל ההתמודדות עם הרגש. אפשר להרחיב אם את רוצה...

כל ההצלחה שבעולם!
..אנונימי (פותח)
בת 15,

אוסנת,
אולי זה ישמע קצת ..._....
אבל יום שעובר בלי לדבר איתו,כי לא יוצא..אני פשוט נכנסת לדכאון!!
אני לא חושבת שאני אוכל לשאת את זה..

לא יכולה לתאר את החיים שלי בלעדיו,נקשרתי אליו כ"כ ..
זה נשמע מאוד טבעי ונורמלי.אוסנת
וזה טוב . יש לך רגשות בריאים וחיים בריאים ושמחים!
אבל צריך לשמור את הרגשות האלה... במיוחד כשעכשיו אין לך בדיוק איך לממש אותם.
הוא לא רוצה את הקשר.

זה ברור שאת מסוגלת לעבור את זה בגבורה. זה ברור לחלוטין!
אם ה' נתן לך נסיון כזה - אז יש לך גם את הכוחות.
עכשיו זה נראה בלתי אפשרי, והעתיד שבו אפילו לא תחשבי עליו - נראה דמיוני לגמרי.
אבל זה מהותו של הרגש.
הוא מעוור אותך.
אז אל תכנעי לו, את באמת מסוגלת!

אם תחשבי לרגע - גם אם תמשיכי איתו את הקשר, מה הלאה?
את רואה את עצמך לצידו עוד 5 שנים, עד החתונה?
לצידו - אבל בלי ליגוע? בלי להתראות? או בכלל - עם חיים תקינים, שבהם את לא משועבדת למישהו אחר (זה קצת שעבוד, לא להצליח לעבור את היום בלעדיו... את מוותרת מוקדם מדי על עצמאות הנעורים שלך)?
הרי הקשר יהיה חייב להתקדם.
את רוצה את זה?...

תראי,אנונימי (פותח)
הוא מעוניין בקשר,
כניראה קשה לו להתחייב,ולתת את כל כולו,
ולכן הוא מעוניין בקשר ידידותי.

ולפעמים אני כן רואה את עצמי נשואה לו,
אולי זה מצחיק לדבר על זה עכשיו..אבלל...

וכאן הבעיה,שהקשר לא יתקדם לשום מקום כרגע,ולכן הוא רוצה לפרק את הכל.

אולי הוא צודק?...אוסנת
זה בלתי אפשרי (כן, ממש אין מצב) שקשר יתקיים במשך כמה שנים, אבל בלי לחרוג מהגבולות.
כמו שעכשיו את לא יכולה שלא לדבר איתו פעם ביום - עם התפתחות הקשר, גם לא תוכלי בלי נגיעות.
ואז קורה אחת מהשתיים - או שנופלים, או שהקשר מתנתק.
אין באמצע...
קשר אמיתי אפשר להחזיק רק בחתונה.
במחויבות, בלתת את כל כולך - כמו שאת רוצה.

אז באמת חבל על כאבי הלב... אולי באמת כדאי לפרק - עם כל הקושי והצער, והסבל והכאב.
ואם זה אמיתי - אז עוד תפגשו...

בכל אופן, כרגע אולי קשה קצת לעכל את המחשבות היותר מורכבות. הרגש מפריע.
אבל אין לך ברירה אלא להפרד - הוא הרי לא רוצה את הקשר.
אח"כ, אני מקווה, תזכרי לחזור ולהבין למה זה דווקא היה טוב...

הכל לטובה!
נכון,אנונימי (פותח)
עוד היו הרבה כמוך,שאמרו לי את זה.
אני באמת משתדלת,ומנסה ברגעים אלו לשכוח ממנו,ולהדחיק את המחשבות עליו,
לא כ"כ הולך..

זה באמת לא הגיונימיטל
לעבור מקשר של חברות לידידות כשברור שאתם אוהבים אחד את השני

או שתחזרו להיות חברים (מה שכנראה לא הגיוני)

או שתנתקו לגמרי..

אם תשארו ידידים זה רק יכאיב לשניכם

ואז או שתסבלו בשקט, או שתנתקו לגמרי, או שתחזרו להיות חברים ואפילו יותר קרובים ממה שהייתם

אז עדיף באמתץ לנתק לגמרי עם כל הכאב שבעניין
אמנם אין לי נסיון בדבר הזהזית שמן ודבש
אבל נראה לי שטוב שתיפרדו לחלוטין. הצד הרגשי של בני הנוער מתפתח יותר מהר מהשכל וזה לרועץ לנו. לכן עדיף לחכות.

בחיים לפעמים עושים ניתוחים כואבים.
בחיים לפעמים סובלים למען עתיד טוב יותר.
אבל..אנונימי (פותח)
מישהו פה יכול להסביר לי למה הוא מתעלם מהרגש שלו?!!!
זה משגע אותי!!באמת..כאילו..
אני כבר לא יודעת מה לחשוב!!
מה אתם אומרים?כדי שאני אשאל אותו את השאלה הזו ישירות?!
כדאי מאוד שתדברי עם אחות גדולה שלךזית שמן ודבש
או עם מישהי אחרת מבוגרת שאת סומכת עליה.
תעזבי את החבר שלך לנפשו. עכשיו ברור לי שאתם חיבים להיפרד.

תנתקי עמו מגע- ויפה שעה אחת קודם!

ואם אני ימשיך לקרוא פה את כל ההודעות אז כנראה שגם אני ישתגע!

אני חושבת שאת צודקת,אנונימי (פותח)
אבל מה לעשות שאני לא יכולהה?!אין..לא יכולה!!גדול עליי..
שבורה, תכנסי...ד"ר אריק
בס"ד
תראי, אני מבינה אותך ממש!!!!!!זה נוראמלי וטבעי.
זה ככה:
דבר ראשון, כמו שאוסנת אמרה, הקב"ה מביא את הנסיון למי שיכול לעמוד באותו נסיון, ככה שאם הקב"ה נתן לך את הנסיון הזה זה אומר שאת יכולה לעמוד בנסיון הזה, כי זה נסיון שנועד אך ורק לך!
דבר שני, לגבי שאלתך, למה הוא מדחיק? כי זאת דרך ההתמדדות שלו!
את צריכה לשתף ולספר, הוא להדחיק ולשכוח.
אם את צריכה עוד עזרה, אשמח לדבר איתך באישי.
 ב"הצלחה רבה רבה רבה רבה!!!!!!!!!!!!!!!
"מחזיקה לך אצבעות", אני.
בטח שאת יכולה!!לולה=]
מה זה השטויות האלה לא יכולה? את בנאדם ענקי!! את כ"כ אמיצה! ואת לא תוכלי לנתק איתו את הקשר? שטויות.

אם תמשיכי להגיד ככה לעצמך את באמת לא תוכלי. זה אפשרי. מבטיחה לך. אני עשיתי גם צעד דומה. היה לי קשה מאוד להחליט.ואח"כ למחוק את כל ההודעות ממנו. זו הייתי כמות מטורפת של הודעות. לא עבר יום בלי אסמס אחד מינימום.
ואת יכולה לבוא ולשאול- איך אני מתעלמת מהרגש שלי? איך? איך ניתקתי את הקשר?
אז זהו, שזה ההפך הגמור. אני לא מתעלמת מהרגש שלי. אם הייתי מתעלמת ממנו הייתי ממשיכה בקשר הזה. והייתי ממשיכה, ושוחקת לי את הרגש, ופוגעת בעצמי, וגורמת לי ולרגש שלי רק רע. אז התחשבתי ברגש שלי, והפסקתי את הקשר. הרגש שלי רוצה להיות בקשר כזה רק בשביל חתונה, כל השאר, זה ביזבוז של הרגש, והוא דבר שנורא יקר לי, אני לא רוצה לבזבז אותו סתם על חבר בגיל 15.

אני בטוחה שלחבר שלך קשה בדיוק כמו שלך קשה. אבל הוא עושה את הצעד הנכון. אם את באמת אוהבת אותו, אז תתני לו לעשות את ההחלטות שלו ותכבדי אותם.

זה יעבור לך. אני מבטיחה לך. באמת באמת שזה עובר. תמיד זה עובר. גם אחרי שש שנים שהיית מאוהבת באותו בחור, בסוף, זה עובר. צריך רק את ההחלטה שלך.

החבילה תתפרק בכל מקרה. השאלה אם את רוצה לשקוע מדיכאון מזה, ולהיות עצובה ולבכות כל היום ולא להיות מרוכזת בלימודים ולא לשמוח יותר בחיים, או שאת רוצה להמשך הלאה ולהתגבר. זו הבחירה שלך איך להתמודד. אני חושבת שהיית מעדיפה להמשיך הלאה.
"כי בחיים הכל עובר, מטעיוית למד והשתפר"..
זו רק הבחירה שלך.
אמרו לי פעם, שאהבה זה רגש שמזין את עצמו. תגידי לעצמך שאת אוהבת אותו, ואת תאהבי אותו. תגידי לעצמך שאת  מספיקה לחשוב עליו יותר, את תפסיקי. ולא תוך יום או יומיים. אפילו לא תוך שבוע. זה יכול לקחת חודש או חצי שנה. 
קשה לשנות דברים שהתרגלנו אליהם. אבל את יודעת שבסוף המטרה היא טובה, אז זה יקל עלייך מאוד בכל התהליך הזה. ובסוף את תצליחי כמו גדולה לשכוח ממנו. אני מבטיחה לך, את תצליחי.

אם את צריכה עוד משהו, אז בכיף. אני פה..
יומטוב!
וואו,לולה..אנונימי (פותח)
באמת שזה עודד אותי כ"כ..
את צודקת במליון אחוווזז..
רק שזה ממש ממש קשה לי,
אני לא יכולה להכניס לעצמי לא לדבר איתו,כי...אני אוהבת אותו!!!

_
את חושבת שהכל יתפרק?
את יכולהלולה=]אחרונה
אני איתך. באמת.

אז יהיה לך קשה לא לדבר איתו, ואת אולי תבכי המון, ואולי תחשבי עליו בלי סוף בהתחלה, וכבר תכתבי לו אסמס וכמעט תשלחי, אבל את תעצרי. את הרבה יותר חזקה מזה! יהיה לך קשה לא לדבר איתו, אבל את תעצרי את עצמך, כי את יודעת שזה לא טוב כרגע! את יודעת את זה. עם הקושי אפשר להתמודד ואת תתמודדי איתו כמו גדולה. זו הרי את! 
הקושי פה הוא הגיוני ונורמלי ואין מה לעשות איתו אלא רק לחיות איתו בשלום ובלי לעשות שטויות. הוא יעבור לך מתישהו אם לא תעשי שטויות. אני מבטיחה לך!

אני חושבת שהכל בכל מקרה מתישהו היה מתפרק, וזה טוב שזה בא עכשיו וככה ושעוד לא הגעתם למקומות בעייתים ממש. גיל 15 זה לא גיל נכון לקשר כזה עם בנים.

חיפוש קוראים לסיפור קצר שעומד לצאת לאוראורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

מעניין אתכם?
כתבו לי ואשלח לכם את המסמך:
יהודית אורנשטיין -
0553075722
yehuditorens@gmail.com

הנוער הדתי לאומי לאן הוא הולך בצבא ?אביגיל מלאך

האם אתם חושבים שכל הנערים של הציבור הדתי לאומי מכוון ליחדות עילית או גם למקומות רגילים אחרים ?

הציבור הדתי לאומי - מגיע לכל היחידות והתפקידיםזמירות

בדיוק כמו בחיים האזרחיים

הציבור הדתי לאומי לא מתרכז בגבולות גזרה צרים - אלא נמצא בכל מגוון החיילות והתפקידים, קרביים, תומכי לחימה, ג'ובניקים, אנשי מחשוב, כלכלה, הנדסה, המון עתודאים שמתפזרים בכל יחידות הצבא עם סיום התואר בכל מגוון התפקידים הפתוחים בעתודה האקדמאית.

ובהמשך בחיים האזרחיים- בכל ענפי המשק, הכלכלה, התעשייה, האקדמיה, חקלאות, מסחר 

..יהודי חסידיאחרונה

אבל בוודאי שיש הרבה הכוונה בציבור הדתי לאומי לצאת דווקא לתפקידים משמועתיים ומובילים בכל מקום ובפרט בצבא

הפצות!!יהודי חסידי

ב"ה אנחנו זוכים להקים ארגון שיעודד את כולנו ביחד לצאת להפצות, להתחבר לצמא הגדול שיש בעם ישראל להתחבר לאבינו שבשמיים.

הארגון הוקם אחרי שבסוכות האחרון היה אירוע גדול בתל אביב - 'טולולולב - נוטלים לולב בתל אביב' שהשתתפו בו למעלה ממאתים בחורי ישיבות מישיבות שונות, ולמעלה מ-10,000!! יהודים זכו ליטול לולב.

בעז"ה ביום חמישי הקרוב יהיה אירוע השקה בהתוועדות 'צמאה' של הישיבות גבוהות __מגיעים ומתחברים דפוס .pdf

יצא עלון יפה, עלון (6).pdf מוזמנים לראות.

כמו כן יש אתר נחמד מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

אשמח לתגובות....

וואודומיה תהילה
מדהים!
קצת תמונות מהפעילותיהודי חסידי

וקצת תמונות מהאירוע בבניני האומהיהודי חסידי
סיפוריהודי חסידיאחרונה

אחד הפעילים זיהה אדם שהניח תפילין בשבוע שעבר והציע לו להניח שוב. להפתעתו, האיש ענה: "לא". כשנשאל מדוע, הוא הסביר בחיוך: "בפעם הקודמת שהנחתי אצלכם, הרגשתי התעוררות כל כך גדולה, שלא רק שקיבלתי על עצמי להניח בכל יום – אלא שכבר הזמנתי דוכן תפילין קבוע למספרה שלי!"

הופכים את העולם!
מתחברים - הנקודה היהודית שלי | קירוב לבבות והפצת יהדות

מחפשים בני נוער לכתבהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

כתבה לנוער על שמירת נגיעהדבדב

לכתבה על שמירת נגיעה לנוער דתי לעולם קטן (השבועון)

מחפשים: שני בנים ובת (דתיים) - לראיון קצר בטלפון 

על איך הם רואים את הדברים, מה המצב בשטח בנושא ועוד מספר שאלות.

אפשר גם אנונימי אם לא נוח בשם המלא.

אם מתאים לכם - אנא פנו לנדב בווטאסאפ בלבד 0545645411

תודה  

חיפוש קוראים לסיפור על נער מתבגר מאחורי מסך הברזלאורנשטיין

מחפשת קוראים/קוראות מהמגזר הציוני-דתי, כדי לקרוא סיפור זכרונות קצרצר מהווי נערותו של יוצא ברית המועצות לשעבר, ולענות על כמה שאלות. 

הסיפור באורך 38 עמודים. 

פרטים על הסיפור:

השעון המתקתק במרתף - סיפור מהווי נערותו של הרב מיכל וישצקי, מאחורי מסך הברזל. 

תקציר:

ברית המועצות, תשט"ו. סדרי הלימוד של מִיכֵל וישצקי די רגילים: לימוד גמרא בבוקר, ולימוד חסידות עם אביו אחר הצהריים – שחזר מגלותו בקזחסטן חודשיים קודם לכן.

אלא שאז החסיד האגדי, ר' מענדל פוטרעפאס גם משתחרר ממאסר פתאום. הוא מאתגר את מיכל בסדרי לימוד חדשים – המובילים בקלות לרצף סיכונים חדש.

עד להימור הגדול מכולם. 

אני חדשההרהמורניק

סתם אני לא אבל משעמם פה רצח!!!!!!!!

משתתף בצערךסוורוס סנייפ
תודה רבה!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ההרהמורניקאחרונה

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

שלוםטאטע מלך העולם

יש לי שאלה לכל החברה שהם בתנועת נוער.

ב"ה אני מדריכה בסניף בנ"ע עקיבא נפרד בעירי הנחמדת ובמקביל גם בחבב של הסניף המעורב... השאלה היא האם לעזוב את הסניף המעורב?

רוצה להוסיף שאם אני לא ילך לחבב סביר להניח שלא יהיה לי חברה אחרת...

תודה מראש לכל העונים ברכת ה' עליכם!

זו אכן שאלה ערכית שמצריכה חשיבהGini

אין תשובה "נכונה" אחת לשאלה הזו, וההחלטה צריכה להתבסס על סדרי העדיפויות, הערכים והצרכים האישיים שלך.

כמדריכה בסניף הנפרד, המחויבות שלך היא לבנות ולהעביר תכנית הדרכה מתאימה לערכים שאת דוגלת בהם. ואף להוות דוגמא אישית לבנות שאת המדריכה שלהן.

האם העיסוק המקביל בחב"ב בסניף המעורב יוצר אצלך קונפליקט פנימי או מסר בעייתי?

האם האופי והרקע הדתי של הבנים המגיעים לסניף המעורב מקשים עליך?

או שיש פעילויות שהאופי שלהם סותר את הערכים שלך?

העובדה שציינת שאם לא תלכי לחב"ב, "סביר להניח שלא יהיה לך חברה אחרת" היא נקודה קריטית. קשרים חברתיים הם דבר בסיסי וחשוב מאוד. אם החב"ב המעורב הוא הדרך היחידה שלך כרגע לשמור על קשרים משמעותיים, עזיבה עלולה לגרום לבדידות ולקושי.

מדוע שלא יהיו לך קשרים חברתיים מחוץ לסניף המעורב? החברות שלך רק שם? אין דרך אחרת לשמר את הקשר עם החברות האלה?  (מפגשים מחוץ לסניף, פעילויות אחרות?)

אולי  לצמצם הגעה לסניף המעורב, לא להפסיק לגמרי? 

אמממטאטע מלך העולם

זהו הבעיה היא שאני חייבת את זה... זה כאילו השחרור שלי מכל הלחץ והבלאגנים של השבוע...

אני לא חושבת שזה סותר...טאטע מלך העולם

הרמה הרוחנית של החברה אצלנו היא די גבוהה ובאמת שלא נראלי זה משפיע... פשוט אני חוששת שזה קצת מוזר...

בד"כ זה כן סותריהודי חסידי

אם הרמה גבוהה מה הבעיה לנסות לעשות הפרדה?

לא כי אני מכיר את הנושא מקרוב, סתם נראלי שזה אמור להיות ככה.

אני בעיקר חששתי ממצב של האוירה בסניף המעורבGini
אבל עכשיו שאת מציינת שהרמה הרוחנית של החבר'ה אצלכם די גבוהה - אני לא חושב שאת צריכה להימנע מהחיים החברתיים, עם החברות והחברים שלך. 
אני צרכה להבהיר משהו כנראהטאטע מלך העולם

זה מאוד מורכב כי הרמה הרוחנית שלהם גבוהה יחסית לחברה בעיר שלנו...

אני מדייק קצת יותר, חלקם מגיעים מבתים מסורתיים וחלקם חוזרים בתשובה... אני בכלל מהקצה השני, למי שמכיר אני לומדת באולפנת תפארת שזה אולפנה יחסית דוסית וזה פחות או יותר הכיוון שלי...

עכשיו מבינים קצת יותר??

כן...יהודי חסידי

אם כן, המצב יותר מורכב ויש יותר על מה לדון, גם בגלל הצד של הקירוב רחוקים שבעניין, ושזה מחזיק את המתחזקים בתור דתיים, ומראה להם שאפשר להיות שם ולהיות דתיים...

חוץ מזה יש על זה לרב שניאור הרבה דיבורים בעניין, היו כאלה שאחרי בירור אישי מלווה ברבנים גדולים (כדוגמת הרב שמואל אליהו), הרב שניאור הסכים להם להשתתף בפעילויות של סניף מעורב, בכל מקרה אם זה מעניין אותך יש יהודי שעוסק בכל ההקלטות של הרב שניאור ע"פ נושאים, כנראה שיהיה לו הקלטה בנושא, מוזמנת לשלוח לו מייל harav.shneor.ketzשטרודל גימייל נקודה קום. את יכולה לבקש ממנו חומרים בנושא, אם זה מעניין אותך. 

וואי תודה!טאטע מלך העולם

אתה יודע על איזה עוד נושאים יש??

ולגבי הקרוב רחוקים...טאטע מלך העולםאחרונה

אני ממש מפחדת שבסוף זה גם ישפיע עליי...

כאילו לכו תדעו מה יקרה, זה יכול חס וחלילה לדרדר...

בקיצור מורכב ביותר...

אולי יעניין אותך